Klimaat monitoring in de opslag van farmaceutische producten met testo Saveris.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klimaat monitoring in de opslag van farmaceutische producten met testo Saveris."

Transcriptie

1 Testo Solution Voorbeeld toepassing Klimaat monitoring in de opslag van farmaceutische producten met testo Saveris. Farmaceutische producten of het nu gaat om Actieve Farmaceutische Ingrediënten of eindproducten moeten bewaard worden op gedefinieerde en constante temperatuuren vochtwaarden. Als grenswaarden overschreden worden, kan de stabiliteit, en dus ook de efficiëntie van het medicijn behoorlijk beïnvloed worden. Met het data monitoring systeem Saveris en de valideerbare 21 CFR Part 11 software, kunt u deze risico s vermijden. Het systeem controleert betrouwbaar en precies temperatuur en vocht, en dankzij de automatische grenswaarden alarmering en de uitvoerige data registratie, beschikt het over een hoog niveau van veiligheid.

2 Testo Solution Monitoring van het opslagklimaat van farmaceutische producten Goederen met een waarde van miljoenen Euros worden vaak opgeslagen in high bay opslagplaatsen. Het probleem Farmaceutische producten zijn in vele opzichten extreem temperatuur gevoelig. Dit ligt hoofdzakelijk aan de proteïnen die in vele medicatie kunnen teruggevonden worden. Deze proteïnen zijn extreem gevoelig aan veranderingen in de omgeving, vooral aan temperatuurschommelingen. Zelfs eenmalige vorst kan verstrekkende gevolgen hebben voor de samenstelling van de medicatie waardoor de effectiviteit ervan verminderd of helemaal verloren gaat. In het slechtste geval kunnen er toxische producten gevormd worden welke niet eenvoudig uitwendig gedetecteerd kunnen worden zoals in de voeding, maar desondanks wel grote schade kunnen berokkenen. Te vochtige opslagcondities kunnen ook een slechte invloed uitoefenen op de kwaliteit van de medicatie, wat hen nutteloos maakt voor verder gebruik: bedampte verpakking of onleesbare labels kunnen zich voordoen, alsook schimmel in en op verpakkingen. In alle 3 scenario s moeten de verantwoordelijken voorbereid zijn om lastige vragen van de autoriteiten te beantwoorden. Er bestaat ook het risico van een waarschuwingsbrief te ontvangen. Dit kan verstrekkende gevolgen met zich meebrengen. Uw goede reputatie als betrouwbare partner in de farmaceutische industrie staat op de helling, en dit heeft een directe invloed op uw bedrijfsresultaten. Het is niet enkel de medicatie zelf, of hun samenstelling, die een risico vormen wanneer ze bewaard worden buiten het toegestane temperatuurbereik. Hun opslagruimte of verpakking kunnen ook beïnvloed worden: vriestemperaturen of grote temperatuurschommelingen kunnen haarfijne scheurtjes veroorzaken in ampules en glazen containers of er kunnen bepaalde bestanddelen uit het glas ontbinden. Dit kan resulteren in onzuiverheden of zelfs verlies van steriliteit. GSP-conforme opslag Om de veiligheid van de patiënten te verzekeren, is de opslag van farmaceutische producten onderworpen aan strenge vereisten die vastgelegd zijn in nationale en internationale wetgevingen, en deze vormen de basis vereisten voor productie en distributie. De belangrijkste zijn de GSP wetgevingen van de World Health Organisation WHO, de vereisten van de AMWHV en de EU-GMP richtlijn, en tenslotte de Amerikaanse cgmp vereisten van 21 CFR Part 11.

3 6 7 Installatie van het data monitoring systeem Kwalificatie/validatie van het data monitoring systeem 1 Definitie van de behoeften voor de klimaat monitoring. Realisatie van risico analyse, definiëren van maatregelen voor risico beperking Kalibratie van het data monitoring systeem. Implementatie van een klimaat mapping en definitie van de kritische controle punten. Kwalificatie van alle warenhuis zones en hun overeenkomstige voorzieningen. Parameters zoals bv. de controlled room temperature (CRT), winnen steeds meer aan belang. Deze is vastgelegd in de USP 1079 van de U.S. Pharmacopeia als opslag tussen 20 en 25 C met tijdelijke afwijkingen tussen de 15 en 30 C en een MKT (Mean Kinetic Temperature) waarde van maximum 25 C. In het verleden werd de CRT bijna nooit gemonitord. Aangezien dat het nu aangetoond werd dat temperatuurschommelingen zelfs negatieve effecten kunnen hebben op minder gevoelige farmaceutische producten, wordt de monitoring van de CRT steeds belangrijker in de farmaceutische opslag. Stap voor stap naar GxP-conforme opslag Om een opslagplaats voor farmaceutische producten veilig, precies, en volgens alle geldende regels en normen te kunnen monitoren met de gekozen meettechnologie, moeten volgende stappen gevolgd worden: 1. Definitie van de behoeften: - Wat moet er gemonitord worden en met welk doel? - Welke rollen, processen en verantwoordelijkheden zijn er? - Welke documentatie moet beschikbaar zijn? De resulterende geïmplementeerde vereisten voor de meettechnologie zijn divers. Het systeem moet vooral een hoog niveau van veiligheid bieden door overvloedige data archivering, onafhankelijkheid van het electriciteitsnet en automatische alarmering wanneer grenswaarden overschreden worden. Bovendien moet u er zeker van zijn dat de technologie voldoet aan alle relevante wetgevingen, veilige data opslag biedt, en toelaat om volgens de normen te rapporteren en documenteren. 2. Realisatie van risico analyse, definiëren van maatregelen voor risicobeperking: - Waar moet er vooral rekening mee gehouden worden bij de opslag van farmaceutische producten? - Hebben bepaalde zones in de opslagruimte het potentieel om de productkwaliteit in gevaar brengen? - Welke maatregelen zijn er geschikt om deze risico s te vermijden? 3. Kwalificatie van alle warenhuis zones en hun corresponderende voorzieningen: - Voldoet de opslagplaats, met al zijn componenten, aan alle vereisten van de opgeslagen goederen?

4 Testo Solution Monitoring van het opslagklimaat van farmaceutische producten Constante monitoring van temperatuur en vocht is onmisbaar in de opslag van farmaceutische producten. 4. Implementatie van een klimaat mapping en definitie van de kritische controle punten: - Waar moeten er meetpunten geplaatst worden om representatieve resultaten te bekomen? - Waar kunnen er kritische temperatuur- of vochtwaarden voorkomen? 5. Kalibratie van het data monitoringsysteem: - Zal een eerste kalibratie van het meetsysteem plaatsvinden voor de installatie? - Bestaan er kalibratiecertificaten voor alle meetsites? 6. Installatie van het data monitoring systeem: - Voldoet het geïnstalleerde systeem en de bijhorende software aan alle relevante normen, richtlijnen en wetgevingen? - In welke mate draagt het systeem en haar functies bij tot risico beperking? 7. Kwalificatie/validatie van het data monitoring systeem: - Kan het aangetoond worden dat het geïnstalleerde systeem de gedefinieerde taken reproduceerbaar vervuld? De oplossing De correcte klimaatmonitoring van een opslagruimte van farmaceutische goederen is een zeer complex gegeven waarmee rekening moet gehouden worden met verscheidene individuele aspecten. Een voorbeeld is klimaat mapping, wat onmisbaar is voor een betrouwbare en exacte klimaat monitoring want ondanks de zelfregulatie van de temperatuur door het airconditioning systeem van een opslagplaats, komen er verschillende klimaatzones voor, wat de kwaliteit van de bewaarde farmaceutische producten negatief kan beïnvloeden. Daarnaast vertegenwoordigen deze verschillende temperatuurzones ook de potentieel kritische controlepunten die kunnen geverifieerd worden in de loop van de klimaatmapping.

5 Kritische temperatuur zones in een 2 8 C opslagplaats voor farmaceutische producten (voorbeeld): 1 Vlakbij raam en zonlicht: 8.1 C 2 Grootste afstand naar ventilatie afvoer: 7.5 C 3 Vlakbij de deur: tijdelijk tot 9.1 C 4 Vlakbij lamp: 6.5 C 5 Vlakbij ventilatie afvoer: 2.4 C Enkele typische voorbeelden: - Opslagzones in de omgeving van warmte- of koudebronnen (ramen, daglicht, daken of buitenmuren), aangezien de lucht daar gekoeld of verwarmd is. - Temperatuurverschillen in hoge stapelruimten tussen de koude lucht tegen de vloer en de warme lucht tegen het plafond. - Deuren of laadplaatsen: warme of koude lucht kan hier snel de opslagruimte binnendringen. Na de identificatie van de kritische controlepunten moeten deze permanent gemonitord worden. Opgelet, veranderingen aan het gebouw door bv. verbouwingen, reorganisatie, of veranderingen aan het aircondioning- en ventilatiesysteem resulteren in nieuwe kritische controlepunten, aangezien deze kunnen zorgen voor een aangepaste temperatuur en vochtdistributie. Om deze reden is een nieuwe mapping vereist na veranderingen in het gebouw.

6 Testo Solution Monitoring van het opslagklimaat van farmaceutische producten Tijdens een klimaatmapping wordt de installatie van geschikte meettechnologie op een kritisch controlepunt grondig geëvalueerd. Vertrouw de specialisten Om een betrouwbare en efficiënte GxP-conforme kwalificatie, validatie en monitoring van uw opslagruimte te realiseren wordt samenwerking met specialisten aangeraden. Aan de hand van het voorbeeld van klimaatmapping willen we u graag aantonen waarom dit in uw voordeel is. Ofwel doet u deze mapping zelf, b.v. met behulp van testo dataloggers en een ruim tijdsbestek of u roept externe hulp in. Dat laatste wordt aangeraden om volgende redenen: 1. De kritische controlepunten vormen de basis voor de toekomstige monitoring van temperatuur en vocht. Dit is op zijn beurt essentieel voor een veilige opslag voor farmaceutische producten. 2. De regels en wetgevingen aangaande de opslag van farmaceutische producten veranderen zo snel dat zonder de nodige voorkennis en voldoende ervaring het zeer moeilijk is om geïnformeerd te blijven van alle updates. 3. Het bespaart u veel tijd, die u kunt spenderen aan uw kerntaken. Het is duidelijk dat er met vele zaken moet worden rekening gehouden in deze fase van klimaatmonitoring. En dat is niet enkel voor de klimaatmapping, maar ook in de voorgaande en volgende processen die ermee in verbinding staan en die dus mede cruciaal zijn voor een succesvolle implementatie.

7 Temperatuur monitoring op een kritisch controlepunt met testo Saveris. Betrouw op nauwkeurigheid en veiligheid Of u nu zelf een risicoanalyse en de kwalificatie uitgevoerd heeft, of met de steun van externe specialisten de verkregen resultaten moeten vervolgens geïmplementeerd worden in een betrouwbaar monitoringsysteem. Met het meetdata monitoringsysteem testo Saveris, kunt u zeer accurate monitoring en ononderbroken documentatie van temperatuur- en vochtwaarden uitvoeren in de opslag van farmaceutische producten. Het uitgebreide alarm management en de automatische rapportcreatie laten aanpassingen toe aan de meest gevarieerde eisen van de klant. Meetdata worden doorgestuurd via draadloze en/of Ethernet sondes naar een basisstation. Het systeem registreert en documenteert automatische temperatuur- en vochtwaarden. Als er grenswaarden worden overschreden zijn er verschillende alarmopties ter beschikking, zoals bv. een SMS/ alarm. Alarmen vanop afstand kunnen zelfs gegeven worden wanneer het systeem niet verbonden is met een PC. Dataregistratie met testo Saveris blijft functioneren zonder onderbreking, zelfs tijdens stroompannes. Alle geregistreerde meetdata worden bovendien centraal opgeslagen in de valideerbare 21 CFR Part 11 software en gearchiveerd in een database. Hierdoor kunt u een diepgaande analyse en gedetailleerde evaluatie uitvoeren van alle geregistreerde meetdata. Er zijn 2 mogelijkheden voor het kalibreren van testo Saveris sondes: ofwel in de Testo laboratoria voor de ingebruikname, of na een successvolle installatie van de meettechnologie tijdens een on-site kalibratie. Op deze manier is het gehele monitoring systeem GMP-conform gevalideerd, rekening houdende met de 21 CFR Part 11 verreisten en de Annex 11 van de EU GMP richtlijn.

8 Testo Solution Monitoring van het opslagklimaat van farmaceutische producten Base Ethernet USB of Ethernet Converter V 2.0 Ethernet Router V 2.0 draadloze sonde Ethernet probe software Het data monitoringsysteem testo Saveris met alle componenten. testo Saveris overzicht van alle voordelen: Automatische en onondoorbroken data registratie UItgebreid alarm management Valideerbare 21 CFR Part 11 software Meer informatie Meer informatie en antwoorden op al uw vragen over klimaatmonitoring in opslag van farmaceutische producten op Het data monitoringsysteem testo Saveris /msp/I/ Subject to change without notice.

De blackbox voor kwetsbare transporten

De blackbox voor kwetsbare transporten De blackbox voor kwetsbare transporten Datalogger testo 184: Temperatuur monitoring en registratie van kwaliteitsgegevens tijdens het transport van voeding en farmaceutische producten. testo 184 Optimale

Nadere informatie

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage Analyse & Rapportage Coldstore east 14.09.2014 tot 16.09.2014 Grafische weergave 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabelvorm weergave Alarmen Alle

Nadere informatie

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage Analyse & Rapportage Coldstore east 14.09.2014 tot 16.09.2014 Grafische weergave 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabelvorm weergave Alarmen Alle

Nadere informatie

Hoe zorgt u voor uw continu kwaliteitsbewaking?

Hoe zorgt u voor uw continu kwaliteitsbewaking? Zeichen Committing setzen für to die the Zukunft future Hoe zorgt u voor uw continu kwaliteitsbewaking? Kwaliteitsbewaking in (ziekenhuis) laboratoria en pharma GMP-z ISO 13485:2003 ISO 9001 GMP Richtlijn

Nadere informatie

Blackbox voor gevoelige vracht.

Blackbox voor gevoelige vracht. Blackbox voor gevoelige vracht. Datalogger testo 184: Temperatuur registratie en documentatie tijdens transport van voedsel en farmaceutische producten. testo 184 Optimale temperaturen voor gevoelige goederen.

Nadere informatie

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025)

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) NEa, 20-07-2012, versie 1.0 INTRODUCTIE In artikel 34 van de Monitoring en Rapportage Verordening (MRV) is beschreven

Nadere informatie

C C C C C C C. Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens.

C C C C C C C. Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens. C C C C C C C Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens. Normen naleven, kwaliteit verhogen en kosten verlagen met de digitale complete oplossing testo Saveris Restaurant. Digitale

Nadere informatie

Live data, 24/7/365. Pharma & Healthcare

Live data, 24/7/365. Pharma & Healthcare 1 Live data, 24/7/365 Pharma & Healthcare 2 Dyzle Pharma & Healthcare Index 04 06 Vision Control Met behulp van DyzleLiveWare krijgt u meer inzicht in kritische processen die bepalend zijn voor de kwaliteit

Nadere informatie

Heeft u volledige controle over uw koudeketen?

Heeft u volledige controle over uw koudeketen? Heeft u volledige controle over uw koudeketen? testo Saveris Retail Chain: de digitale oplossing voor volledige temperatuuropvolging en maximale efficiëntie in uw kwaliteitsmanagement. Hoe werkt uw kwaliteitsmanagement

Nadere informatie

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Ethel Mertens DG Inspectie Afdeling Industrie Hoofdstuk 2: Personeel Hoofdstuk 4: Documentatie Hoofdstuk 5: Activiteiten Hoofdstuk 6: Klachten,

Nadere informatie

Current Temperature 5.2 C. Food & Retail

Current Temperature 5.2 C. Food & Retail 1 Current Temperature 5.2 C Food & Retail 2 Dyzle Food & Retail Index 04 06 Vision Control Met behulp van DyzleLiveWare krijgt u meer inzicht in kritische processen die bepalend zijn voor de voedselkwaliteit.

Nadere informatie

Slide 1. De Koele Keten. Tijdens bereiding, transport & opslag

Slide 1. De Koele Keten. Tijdens bereiding, transport & opslag Slide 1 De Koele Keten Tijdens bereiding, transport & opslag De Koele Keten Tijdens bereiding, transport & opslag Slide 2 Introductie Koele keten van bereiden tot en met transport, door Bas Guijs, werkzaam

Nadere informatie

Draadloze registratie en alarmering

Draadloze registratie en alarmering Draadloze registratie en alarmering www.re5al.nl Draadloze (temperatuur)registratie IceSpy Notion Pro is de opvolger van het succesvolle System5 en maakt gebruik van de nieuwste draadloze technieken. Niet

Nadere informatie

WiFi dataloggersysteem

WiFi dataloggersysteem WiFi dataloggersysteem Saveris 2 temperatuur en vochtigheid altijd en overal onder controle Gegevensoverdracht via WiFi Meetwaarden zijn altijd en overal te bekijken in de Cloud Automatische alarmering

Nadere informatie

Introductie en uitleg nieuwe GDP Richtsnoer door insiders

Introductie en uitleg nieuwe GDP Richtsnoer door insiders Introductie en uitleg nieuwe GDP Richtsnoer door insiders Riekert Bruinink IGZ Ethel Mertens FAGG Brussel IGZ bijeenkomst de nieuwe GDP Guideline, een stap voorwaarts 2 september 2013 Plaatje gezondheidszorg

Nadere informatie

Een kwaliteitsbeheersysteem. voor verbetering van binnenmilieu en energiegebruik bij renovatie van sociale meergezinswoningen

Een kwaliteitsbeheersysteem. voor verbetering van binnenmilieu en energiegebruik bij renovatie van sociale meergezinswoningen Een kwaliteitsbeheersysteem voor verbetering van binnenmilieu en energiegebruik bij renovatie van sociale meergezinswoningen 1 Renovatie van meergezinswoningen met behulp van het kwaliteitsbeheersysteem

Nadere informatie

Hoe nauwkeurig zijn uw meetwaarden? Certifiëring ISO / DKD. Kalibratie. Betouwbaarheid. Zekerheid. Ervaring

Hoe nauwkeurig zijn uw meetwaarden? Certifiëring ISO / DKD. Kalibratie. Betouwbaarheid. Zekerheid. Ervaring Hoe nauwkeurig zijn uw meetwaarden? Certifiëring ISO / DKD Kalibratie Zekerheid Betouwbaarheid Ervaring Waarom kalibreren? Kalibreren, kwalificeren en valideren levert een grote bijdrage tot de verhoging

Nadere informatie

WiFi dataloggersysteem

WiFi dataloggersysteem systeem Saveris 2 temperatuur en vochtigheid altijd en overal onder controle Gegevensoverdracht via C Meetwaarden zijn altijd en overal te bekijken in de Cloud Automatische alarmering %RV Gegarandeerde

Nadere informatie

Geautomatiseerde klimaatmonitoring in gevalideerde omgevingen

Geautomatiseerde klimaatmonitoring in gevalideerde omgevingen Testo Expertbericht Geautomatiseerde klimaatmonitoring in gevalideerde omgevingen Contact: Roland Elsäßer Testo SE & Co. KGaA Correspondentie: Roland Elsäßer, Manager Product & Application. Testo SE &

Nadere informatie

Heeft u volledige controle over uw koelketen?

Heeft u volledige controle over uw koelketen? Heeft u volledige controle over uw koelketen? testo Saveris Retail Chain: de digitale oplossing voor veilige traceerbaarheid en maximale efficiëntie in uw kwaliteitsmanagement. Wat presteert uw kwaliteitsmanagement

Nadere informatie

MyCareNet in uw Apotheek?

MyCareNet in uw Apotheek? MyCareNet in uw Apotheek? Met deze brochure willen we onze klanten informeren over de invoering van MyCareNet MyCareNet in uw apotheek MyCareNet is een initiatief van het NIC (Nationaal Intermutualistisch

Nadere informatie

Parallelle meting van CO/CO 2. in de omgeving. testo 315-3: Meten van de omgevingslucht volgens de Europese norm EN 50543.

Parallelle meting van CO/CO 2. in de omgeving. testo 315-3: Meten van de omgevingslucht volgens de Europese norm EN 50543. Parallelle meting van CO/CO 2 in de omgeving testo 315-3: Meten van de omgevingslucht volgens de Europese norm EN 50543. testo 315-3 Waar kan de testo 315-3 gebruikt worden? Bij omgevingsmetingen, wanneer

Nadere informatie

Draadloos dataloggersysteem

Draadloos dataloggersysteem Draadloos dataloggersysteem Saveris 2 Temperatuur en vochtbewaking een stap vooruit Directe dataoverdracht via WLAN C Altijd en overal inzicht in alle meetdata Automatische alarmering %RV Saveris 2-T1

Nadere informatie

Automatische temperatuurregistratie

Automatische temperatuurregistratie Automatische temperatuurregistratie Het meten en registreren van temperatuur is één van de belangrijkste elementen om te voldoen aan de HACCP regels. Er zijn twee grote spelers op de markt die aan deze

Nadere informatie

Infrarood thermometer

Infrarood thermometer Infrarood thermometer testo 835 snelle, nauwkeurige infrarood meetinstrumenten voor HVAC en industrie Meet veilig en nauwkeurig, zelfs bij hoge temperaturen 4-puntslaser laat het exacte meetbereik zien,

Nadere informatie

MES - Drukdauwpunt. Voorblad. 1 Algemeen. 2 Absolute en Relatieve vochtigheid

MES - Drukdauwpunt. Voorblad. 1 Algemeen. 2 Absolute en Relatieve vochtigheid Voorblad MES - Drukdauwpunt 1 Algemeen Atmosferische lucht bevat verscheidene verontreinigingen zoals roet, pollen, stof, organische verbindingen maar vooral waterdamp. Gezien een compressor atmosferische

Nadere informatie

Smart Power Networks. Energie Management. Bas de Koningh - HARTING B.V.

Smart Power Networks. Energie Management. Bas de Koningh - HARTING B.V. Smart Power Networks Energie Management Bas de Koningh - HARTING B.V. Motivatie Politieke doelen Reductie CO2-Uitstoot nucleare energie fase out Meer renewable energie duurzame energieefficiëntie in de

Nadere informatie

Draadloze registratie en alarmering

Draadloze registratie en alarmering Draadloze registratie en alarmering www.re5al.nl Draadloze (temperatuur)registratie IceSpy Notion Pro is de opvolger van het succesvolle System5 en maakt gebruik van de nieuwste draadloze technieken. Niet

Nadere informatie

Uw specialist in technisch management

Uw specialist in technisch management IP-Solutions Het technisch beheer van installaties staat onder druk. De toenemende concurrentie, kostendruk en veranderende wet- en regelgeving vraagt om grotere transparantie, flexibiliteit en efficiency.

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

Cocon. Speer IT. Speer IT. Alles wat u wilt weten over uw glasvezelnetwerk. Cocon in het kort: glass fiber registration systems

Cocon. Speer IT. Speer IT. Alles wat u wilt weten over uw glasvezelnetwerk. Cocon in het kort: glass fiber registration systems Cocon in het kort: speciaal ontwikkeld voor glasvezel, helder overzicht netwerk, snel iedere gewenste informatie, automatische routering en budgettering, werken in heden en toekomst, projectmatig werken,

Nadere informatie

medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2

medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2 medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet ºC %rv IO CO 2 Pa kwh Eén systeem voor opslag en transport Met TempWeb voldoen we volledig aan de strenge richtlijnen voor laboratoria.

Nadere informatie

Handboek Voedselveiligheid. Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Bijlage B KOELKETEN BEWAKING

Handboek Voedselveiligheid. Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Bijlage B KOELKETEN BEWAKING Handboek Voedselveiligheid Vereniging van Nederlandse Voedselbanken Bijlage B KOELKETEN BEWAKING Juni 2014 Versie 1 Voor voedselveiligheid is de borging van de koelketen een belangrijk onderwerp. De temperatuur

Nadere informatie

Richtlijn voor apothekers betreffende. Alofisel. (darvadstrocel) Ontvangst- en bewaringsinstructies. Versie

Richtlijn voor apothekers betreffende. Alofisel. (darvadstrocel) Ontvangst- en bewaringsinstructies. Versie Richtlijn voor apothekers betreffende Alofisel (darvadstrocel) Ontvangst- en bewaringsinstructies 1 De risico minimalisatie materialen voor darvadstrocel zijn beoordeeld door het College ter Beoordeling

Nadere informatie

Alles wat bijdraagt of afbreuk zou kunnen doen aan de productkwaliteit of het proces CLEANROOMVALIDATIE DOEL & METHODE

Alles wat bijdraagt of afbreuk zou kunnen doen aan de productkwaliteit of het proces CLEANROOMVALIDATIE DOEL & METHODE CLEANROOMVALIDATIE ON SITE ISO 17025 DOEL & METHODE CLEANROOM VALIDATIE KALIBRATIE CONSULTANCY VALIDATIE MODEL VALIDATIE Planning Validatie rapport URS Performance Qualificatie (PQ) Functioneel ontwerp

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven door middel van: Initiële

Nadere informatie

Intelligente sensortechnologie om goed

Intelligente sensortechnologie om goed Intelligente sensortechnologie om goed gebruik van geneesmiddelen te bevorderen MSD Nederland 01-10 -2015 Goed Gebruik Geneesmiddelen Effectief, veilig en doelmatig inzetten van geneesmiddelen Effectiviteit

Nadere informatie

Diver Telemetrie. Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie

Diver Telemetrie. Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie Telemetrie Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie Maximaliseer datakwaliteit Verminder operationele kosten Near real-time informatie -NETZ BEHEER 3 UW DATA IN STAPPEN Introductie -NETZ

Nadere informatie

Eindrapport van het GDP inspectiebezoek aan A&N B.V. te Utrecht, op 24 mei Utrecht, 2016

Eindrapport van het GDP inspectiebezoek aan A&N B.V. te Utrecht, op 24 mei Utrecht, 2016 Eindrapport van het GDP inspectiebezoek aan A&N B.V. te Utrecht, op 24 mei 2016 Utrecht, 2016 1. Geïnspecteerde locatie(s): A&N B.V. Proostwetering 20J 3543 AE Utrecht 2. Activiteiten: Aanschaffen (inkoop,

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven door middel

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven door middel

Nadere informatie

Mac-Solar Stralingsmeter (SLM18c-2) met geïntegreerde sensor, energierendement van zonne-installaties

Mac-Solar Stralingsmeter (SLM18c-2) met geïntegreerde sensor, energierendement van zonne-installaties Mac-Solar Stralingsmeter (SLM18c-2) met geïntegreerde sensor, energierendement van zonne-installaties De zonnestralingsmeter Mac-Solar is een ideaal, handmatig apparaat voor zonneingenieurs, architecten

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Grondslag: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven

Nadere informatie

OPLEIDING DUURZAME GEBOUWEN

OPLEIDING DUURZAME GEBOUWEN OPLEIDING DUURZAME GEBOUWEN FOLLOW-UP EN MONITORING VAN DUURZAME GEBOUWEN LENTE 2019 Geavanceerde monitoring Verwerking en interpretatie van gegevens Tanguy DETROZ 2 DOELSTELLINGEN VAN DE PRESENTATIE N

Nadere informatie

HET LUCHTBEHEERSPLAN NADER BEKEKEN. Luchtbehandeling in operatiekamer en opdekruimte in operatieafdeling klasse 1 Roberto Traversari

HET LUCHTBEHEERSPLAN NADER BEKEKEN. Luchtbehandeling in operatiekamer en opdekruimte in operatieafdeling klasse 1 Roberto Traversari HET LUCHTBEHEERSPLAN NADER BEKEKEN Luchtbehandeling in operatiekamer en opdekruimte in operatieafdeling klasse 1 Roberto Traversari DISCLOSURE Onderdeel (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst

Nadere informatie

Vochtmeting. Ruimte Leidingsystemen Tanksystemen

Vochtmeting. Ruimte Leidingsystemen Tanksystemen Vochtmeting Ruimte Leidingsystemen Tanksystemen Door gebruik te maken van de juiste apparatuur. Draagbaar of juist uitgevoerd als een permanente opstelling Marc Schimmel Vochtmeting Waarom is dit belangrijk?

Nadere informatie

Taak constructies. Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave. 1MAK a 2015-2

Taak constructies. Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave. 1MAK a 2015-2 Taak constructies Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave 1MAK a 2015-2 Bouwknoop 1 Het gaat om een bouwknoop omdat de verticale muur verbonden wordt met een hellend dak. Detailtekening

Nadere informatie

Factsheet HACCP. 1) Ongediertebestrijding

Factsheet HACCP. 1) Ongediertebestrijding Factsheet HACCP Werken met HACCP HACCP is een preventief systeem om voedselveiligheid te waarborgen. Het systeem is gebaseerd op 7 stappen: 1. Bepaal alle mogelijke gevaren van de processen die binnen

Nadere informatie

ISCO Produkt Overzicht Monsternemers & Debietmeters

ISCO Produkt Overzicht Monsternemers & Debietmeters ISCO Produkt Overzicht Monsternemers & Debietmeters Robuuste, betrouwbare instrumenten voor het monitoren van: * industrieel afvalwater * rivieren en kanalen * rioolstelsels * regenwateroverstort Monsternemers

Nadere informatie

COCON IN HET KORT: Speer IT. Speer IT. glass fiber registration systems. glass fiber registration systems

COCON IN HET KORT: Speer IT. Speer IT. glass fiber registration systems. glass fiber registration systems COCON IN HET KORT: Speer IT Speer IT glass fiber registration systems glass fiber registration systems VOORDELEN WIE WERKEN ER MET COCON Cocon is specifiek ontwikkeld voor glasvezel- IN DE TOEKOMST WERKEN

Nadere informatie

CODUMÉ SCVU2 TECHNISCHE FICHE. Een vooruitstrevende techniek! EPB conform. www.codume.eu

CODUMÉ SCVU2 TECHNISCHE FICHE. Een vooruitstrevende techniek! EPB conform. www.codume.eu TECHNISCHE FICHE CODUMÉ SCVU2 Een vooruitstrevende techniek! EPB conform De Codumé SCVU2 ventilator is het neusje van de zalm voor lokale en gedecentraliseerde ventilatie. Met een permanent debiet van

Nadere informatie

We measure it. testo 835 Snelle en nauwkeurige infraroodthermometer. Betrouwbaar en nauwkeurig meten, zelfs bij hoge temperaturen

We measure it. testo 835 Snelle en nauwkeurige infraroodthermometer. Betrouwbaar en nauwkeurig meten, zelfs bij hoge temperaturen Infraroodthermometer testo 835 Snelle en nauwkeurige infraroodthermometer Betrouwbaar en nauwkeurig meten, zelfs bij hoge temperaturen 4-puntslaser toont het exacte meetbereik waardoor er niet verkeerd

Nadere informatie

Infrastructuur. GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw

Infrastructuur. GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw Infrastructuur Advies en ondersteuning binnen de gehele infraketen GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw GEO-INFORMATIE Actuele situatie van het project en de omgeving gedetailleerd

Nadere informatie

Laboratorium Medisan is er voor u.

Laboratorium Medisan is er voor u. Laboratorium Medisan is er voor u. Of u zichzelf nu ziet als klant, afnemer of opdrachtgever, wij willen samen met u werken aan het verwezenlijken van uw ambities en behoeftes. Laboratorium Medisan Let

Nadere informatie

24/7 PRESTATIEBORGING DASHBOARDS - KPI S - GRAFIEKEN - MELDINGEN - RAPPORTAGES - BENCHMARK VOLLEDIG INZICHT IN GEBOUWPRESTATIES

24/7 PRESTATIEBORGING DASHBOARDS - KPI S - GRAFIEKEN - MELDINGEN - RAPPORTAGES - BENCHMARK VOLLEDIG INZICHT IN GEBOUWPRESTATIES 24/7 PRESTATIEBORGING DASHBOARDS - KPI S - GRAFIEKEN - MELDINGEN - RAPPORTAGES - BENCHMARK VOLLEDIG INZICHT IN GEBOUWPRESTATIES MyBuilding biedt u de juiste tools Optimaal Comfort MyBuilding Haalt u maximaal

Nadere informatie

Alles wat bijdraagt of afbreuk zou kunnen doen aan de productkwaliteit of het proces CLEANROOMVALIDATIE DOEL & METHODE

Alles wat bijdraagt of afbreuk zou kunnen doen aan de productkwaliteit of het proces CLEANROOMVALIDATIE DOEL & METHODE CLEANROOMVALIDATIE ON SITE ISO 17025 DOEL & METHODE CLEANROOM VALIDATIE KALIBRATIE CONSULTANCY VALIDATIE MODEL VALIDATIE Planning Validatie rapport URS Performance Qualificatie (PQ) Functioneel ontwerp

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

PRIVA FS PERFORMANCE INZICHT IN BEDRIJFSPROCESSEN, ARBEID EN TEELT: VAN KAS TOT VERPAKKINGSHAL

PRIVA FS PERFORMANCE INZICHT IN BEDRIJFSPROCESSEN, ARBEID EN TEELT: VAN KAS TOT VERPAKKINGSHAL PRIVA FS PERFORMANCE INZICHT IN BEDRIJFSPROCESSEN, ARBEID EN TEELT: VAN KAS TOT VERPAKKINGSHAL Priva FS Performance Efficiënte arbeid, een hogere opbrengst en een groeiend bedrijf: hoe zorgt u hiervoor

Nadere informatie

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control.

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control. VASP Geavanceerde management- en controlesoftware World leaders in process control. Integrale beheersing van uw gehele proces Binnen veel industriële en commerciële processen zijn de juiste omgevingscondities

Nadere informatie

Kwalificeren van meetcentra. Assessment Meetproces by Carl Zeiss

Kwalificeren van meetcentra. Assessment Meetproces by Carl Zeiss Kwalificeren van meetcentra. Assessment Meetproces by Carl Zeiss Bert Heijenk Carl Zeiss Measuring House Opdrachtprogrammeren Loonmetingen MSA (R&R) studies Reverse engineering Computertomografie Trainingen

Nadere informatie

We measure it. C/ F %RH. mbar. Dataloggers. Meten en registreren van temperatuur, vochtigheid en absolute druk.

We measure it. C/ F %RH. mbar. Dataloggers. Meten en registreren van temperatuur, vochtigheid en absolute druk. We measure it. C/ F %RH mbar Dataloggers Meten en registreren van temperatuur, vochtigheid en absolute druk. testo 174, testo 175, testo 176 De nieuwe generatie dataloggers klaar voor de toekomst dankzij

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 * CPR - REGULATION (EU) No 05/2011 Sir W. Churchill-laan 2 Telefoon +1 (0) 0 1 00 Fax +1 (0) 0 1 20 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Grondslag: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid

Nadere informatie

RESULTAATSGERICHTE FUNCTIEBESCHRIJVING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PERSONEEL EN ORGANISATIE

RESULTAATSGERICHTE FUNCTIEBESCHRIJVING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PERSONEEL EN ORGANISATIE RESULTAATSGERICHTE FUNCTIEBESCHRIJVING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PERSONEEL EN ORGANISATIE 1. NAAM VAN DE FUNCTIE ADMINISTRATIEVE MEDEWERKER PERSONEEL EN ORGANISATIE 2. FUNCTIE-OMGEVING Afdeling: Personeel

Nadere informatie

OPENenergy. Energiekosten zichtbaar maken- en verlagen.

OPENenergy. Energiekosten zichtbaar maken- en verlagen. OPENenergy Energiekosten zichtbaar maken- en verlagen. OPENenergy. De software met vooruitziende blik. Realiseer mogelijke besparingen. Energiebeleid, concurrentiedruk en stijgende kosten voor grondstoffen

Nadere informatie

xpression stappen voor succesvolle implementatie en migratie! ITvisors is gecertificeerd implementatiepartner van EMC xpression

xpression stappen voor succesvolle implementatie en migratie! ITvisors is gecertificeerd implementatiepartner van EMC xpression xpression Klanten willen steeds vaker via internet of mobile devices met organisaties communiceren. Organisaties zijn dus genoodzaakt om hun communicatie hierop aan te passen. Want een betere communicatie

Nadere informatie

Module. Tapinstallaties

Module. Tapinstallaties Module Tapinstallaties 1 Module: Tapinstallaties Inhoudstafel 1. Inleiding 5 1.1 Toepassingsgebied 5 1.2 Hoe deze module toepassen? 5 2. Goede hygiënepraktijken 6 3. Processtroomdiagrammen 7 4. Kritische

Nadere informatie

Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende monitoring

Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende monitoring De Europese gezondheidsautoriteiten hebben bepaalde voorwaarden verbonden aan het in de handel brengen van het geneesmiddel Alofisel. Het verplicht plan voor risicobeperking in België, waarvan deze informatie

Nadere informatie

Snap-on Tools B.V. De Trompet 2100 1967 DC Heemskerk E -Mail: Benelux.info@snapon.com Internet: www.snap-on.eu

Snap-on Tools B.V. De Trompet 2100 1967 DC Heemskerk E -Mail: Benelux.info@snapon.com Internet: www.snap-on.eu Product ondersteuning Als u kiest voor een Snap-on diagnosetester, krijgt u er een diagnosepartner bij. Goede raad is duur, maar niet voor Snap-on klanten! Ervaren diagnose experts staan u graag bij, bel

Nadere informatie

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Minimale inbouwruimte garandeert maximaal frisse lucht Iedereen stelt prijs op een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel Nedap Tochtdetectie Nedap Tochtdetectie Visuele tochtdetectie op grote bedrijven is lastig Het is niet efficiënt en onvoldoende betrouwbaar. Met Nedap Tochtdetectie is het mogelijk om grote melkveestapels

Nadere informatie

Energie Monitoring Systeem (EMS) Grip op uw energiekosten en verbruik

Energie Monitoring Systeem (EMS) Grip op uw energiekosten en verbruik Energie Monitoring Systeem (EMS) Grip op uw energiekosten en verbruik Specialisten in energiebeheer Wilt u weten hoeveel en wanneer uw bedrijf energie verbruikt? Wilt u meer duidelijkheid over de opbouw

Nadere informatie

NOVI Product Recall Cost Estimator

NOVI Product Recall Cost Estimator Welkom bij de NOVI Product Recall Cost Estimator. Deze procedure duurt ongeveer 30 minuten. Hou de volgende informatie bij de hand om u te helpen bij het volgen van de procedure: Jaaromzet van de productielocatie.

Nadere informatie

Smartphone. Smart Probes. Testo Smart Probes: compacte, professionele meettoestellen. in Testo kwaliteit met bediening via Smartphone

Smartphone. Smart Probes. Testo Smart Probes: compacte, professionele meettoestellen. in Testo kwaliteit met bediening via Smartphone Smartphone. Smart Probes. Smart work. Testo Smart Probes: compacte, professionele meettoestellen in Testo kwaliteit met bediening via Smartphone Smart Probes voor temperatuur, vochtigheid, luchtsnelheid

Nadere informatie

JAARLIJKSE EMAS ONTMOETING

JAARLIJKSE EMAS ONTMOETING JAARLIJKSE EMAS ONTMOETING Revisie van Bijlagen I, II en III en integratie van de Norm ISO 14001-2015 Sébastien Paquot Europese Commissie Agenda 1. Goedkeuring van de herziene bijlagen voornaamste wijzigingen

Nadere informatie

Even het CO 2 - niveau op het werk checken

Even het CO 2 - niveau op het werk checken Even het CO 2 - niveau op het werk checken Eenvoudig overal het binnenklimaat monitoren OnlineSensor EENVOUDIG EN OVERAL HET BINNENKLIMAAT MONITOREN Mensen brengen gemiddeld 90% van hun tijd in gebouwen

Nadere informatie

Aseptische bereiding Steriele bereiding, die niet in de primaire verpakking kan worden gesteriliseerd.

Aseptische bereiding Steriele bereiding, die niet in de primaire verpakking kan worden gesteriliseerd. Definities GMP-Z API (Active pharmaceutical ingredient) Iedere substantie of mengsel van substanties waaraan het effect van een bereid geneesmiddel kan worden toegeschreven of dat als zodanig dient. Aseptische

Nadere informatie

Supply Chain Solutions

Supply Chain Solutions Supply Chain Solutions Actemium Supply Chain Solutions verbetert uw efficiency op de werkvloer door real-time identificatie en registratie van de goederenstroom. Een naadloze aansluiting tussen uw backofficesysteem

Nadere informatie

PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO

PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO ProSafe PROSAFE CLEAN AIR SOLUTIONS DIE ALLE PROCESSEN BESCHERMEN, VAN MELK TOT MEDICIJNEN PROCESVEILIGHEID, HOE GARANDEREN WIJ DIE?

Nadere informatie

Real-time confidence. Het geïntegreerde detectie-, vangst- en alarmeringssysteem voor muizen, inclusief snelle respons en real-time rapportage

Real-time confidence. Het geïntegreerde detectie-, vangst- en alarmeringssysteem voor muizen, inclusief snelle respons en real-time rapportage Real-time confidence Het geïntegreerde detectie-, vangst- en alarmeringssysteem voor muizen, inclusief snelle respons en real-time rapportage De kern van uw bedrijf beschermd Plaagdieren kunnen uw organisatie

Nadere informatie

Van Riskmanagement naar Computervalidatie. Hanny Nelis

Van Riskmanagement naar Computervalidatie. Hanny Nelis Van Riskmanagement naar Computervalidatie Hanny Nelis Inhoud 1. Risico Management 2. Aanpak Validatie traject 3. Voorbeeld Risico Analyse Monitoringssysteem 4. Conclusies 8 okt 2009 2 1. Risico management

Nadere informatie

Nedap Varkens Prestatie Test

Nedap Varkens Prestatie Test Complete oplossingen voor varkenshouderij Nedap biedt middels elektronische individuele dieridentificatie efficiënte en slimme oplossingen voor dierverzorging in de gehele varkenshouderij. Nedap Varkens

Nadere informatie

metingen voorkomt betrouwbaarheid Gepatenteerde oppervlakte vochtmeting (testo 835-H1) Intuïtieve menu navigatie door icoontjes en joystick

metingen voorkomt betrouwbaarheid Gepatenteerde oppervlakte vochtmeting (testo 835-H1) Intuïtieve menu navigatie door icoontjes en joystick Infrarood thermometer testo 835 snelle, nauwkeurige infrood meetinstrumenten voor HVAC en industrie Meet veilig en nauwkeurig, zelfs bij hoge temperaturen 4-puntslaser laat het exacte meetbereik zien,

Nadere informatie

De groenten van HAK, met het water van Brabant Water

De groenten van HAK, met het water van Brabant Water WATER PAKKET U kent Brabant Water van een betrouwbare drinkwaterlevering, maar Brabant Water heeft zakelijke klanten zoals u nog veel meer te bieden. Onze jarenlange ervaring, innovatieve aard en servicegerichte

Nadere informatie

Real-time betrouwbaarheid. Een geïntegreerd detectie-, vangst- en waarschuwingssysteem voor muizen met real-time rapportage

Real-time betrouwbaarheid. Een geïntegreerd detectie-, vangst- en waarschuwingssysteem voor muizen met real-time rapportage Real-time betrouwbaarheid Een geïntegreerd detectie-, vangst- en waarschuwingssysteem voor muizen met real-time rapportage De kern van uw bedrijf beschermd Ongedierte Plaagdieren kan kunnen uw organisatie

Nadere informatie

Condensatie op mijn ramen

Condensatie op mijn ramen 1-5 De vorming van condensatie op je ramen is niet altijd te wijten aan een fout aan je ramen, het kan het gevolg zijn van een natuurlijk fenomeen. Hoe ontstaat condensatie? Lucht kan, volgens zijn temperatuur,

Nadere informatie

FRIART. Automatische registratie Temperatuur. Handleiding bij FRI-ART van IB Prompt Harlingen

FRIART. Automatische registratie Temperatuur. Handleiding bij FRI-ART van IB Prompt Harlingen FRIART Automatische registratie Temperatuur. Versie : 2.0 Aut : S.Tuininga Datum : 20-11-2006 Doel : Handleiding bij het programma FRI-ART voor de gebruiker 1 Algemeen Ingenieursburo Prompt heeft voor

Nadere informatie

2 Dyzle Horeca. Ontzorgen

2 Dyzle Horeca. Ontzorgen Horeca 2 Dyzle Horeca Ontzorgen 3 eenvoudig en geautomatiseerd HACCP-rapportages opstellen met dyzle. Bevrijd uzelf en uw medewerkers van onnodige zorgen en administratie. Of u nu cateraar bij evenementen

Nadere informatie

Pollet Pool Group. Watersens Watersens NET Watersens PRO

Pollet Pool Group. Watersens Watersens NET Watersens PRO Pollet Pool Group Watersens Watersens NET Watersens PRO WaterSens & WaterSens NET Elektronische debietmeter stopt met doseren als er geen waterstroom gedetecteerd wordt Sondes: garantie 2 jaar Voordelen

Nadere informatie

SEE INFORMATION DIFFERENTLY ARCHIEF- EN INFORMATIEBEHEER: EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK BASISKENNIS OVER RETENTIESCHEMA'S

SEE INFORMATION DIFFERENTLY ARCHIEF- EN INFORMATIEBEHEER: EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK BASISKENNIS OVER RETENTIESCHEMA'S SEE INFORMATION DIFFERENTLY ARCHIEF- EN INFORMATIEBEHEER: EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK BASISKENNIS OVER RETENTIESCHEMA'S INLEIDING DEZE SNELGIDS HELPT U BIJ HET PLANNEN, MAKEN EN BEHEREN VAN RETENTIESCHEMA'S

Nadere informatie

De Europese verklaring van ziekenhuisapotheken

De Europese verklaring van ziekenhuisapotheken De Europese verklaring van ziekenhuisapotheken De volgende pagina s bevatten de Europese verklaring van ziekenhuisapotheken. De verklaring is de gemeenschappelijk overeengekomen zienswijze over wat elk

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS Uitbreidbaar temperatuur en vochtigheid - Meetsysteem bijvoorbeeld Magazijn of Productie hal (maximaal 100 meetpunten worden bewaakt) Het meetsysteem voor magazijn

Nadere informatie

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services BEHEER CONSULTANCY Managed Services We geven gedegen advies om de beschikbaarheid van uw platform en daarmee de user experience te verbeteren. Inclusief concrete

Nadere informatie

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair Airconditioning Mono- en Multisplit vivair DC inverter klasse follow me ionisatie vivair, een oplossing voor elk seizoen GAMMA TOP COMFORT DC INVERTER Residentieel gamma: model monosplit Residentieel gamma:

Nadere informatie

Eindrapport van het GDP-API inspectiebezoek aan Alliance Healthcare Nederland B.V. te Veghel, op 28 juli Utrecht, 2017

Eindrapport van het GDP-API inspectiebezoek aan Alliance Healthcare Nederland B.V. te Veghel, op 28 juli Utrecht, 2017 Eindrapport van het GDP-API inspectiebezoek aan Alliance Healthcare Nederland B.V. te Veghel, op 28 juli 2017 Utrecht, 2017 1. Geïnspecteerde locatie(s): Alliance Healthcare Nederland B.V. Pomphoekweg

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gebruikers

Algemene voorwaarden Gebruikers Algemene voorwaarden Gebruikers Wij waarderen het vertrouwen dat u stelt in Bakkerij Dellafaille en nemen uw rechten zeer ernstig op. Deze algemene beschrijven wat de wettelijke situatie is tijdens uw

Nadere informatie

Aanmelding voor thermografisch onderzoek

Aanmelding voor thermografisch onderzoek Aanmelding voor thermografisch onderzoek Hiermee bevestig ik de opdracht voor het verrichten van een thermografisch onderzoek. Naam : Adres : Postcode + woonplaats : Telefoon nummer : Woning : Tussenwoning

Nadere informatie

Structureel resultaat. Eenvoudige integratie. Helder inzicht. Onze klanten

Structureel resultaat. Eenvoudige integratie. Helder inzicht. Onze klanten Structureel resultaat Met INSIGHTNOW wordt de kwaliteit van het binnenmilieu op hoog niveau gehandhaafd tegen een fractie van de kosten van infrastructurele maatregelen en verbeteringen. Het inzicht in

Nadere informatie

Bepaling van het stofgehalte in een gaskanaal

Bepaling van het stofgehalte in een gaskanaal Compendium voor de monsterneming, meting en analyse van lucht Bepaling van het stofgehalte in een gaskanaal Versie maart 2012 LUC/I/001 INHOUD Inhoud 1 Toepassingsgebied 3 2 Aanvullingen bij de normen

Nadere informatie

Snel, zorgvuldig en zorgeloos reorganiseren met de Q-Reorganisatie Methode

Snel, zorgvuldig en zorgeloos reorganiseren met de Q-Reorganisatie Methode Reorganisatie Methode Quintop Management Consultants Groenewoudsedijk 70b 3528 BK Utrecht Telefoon: 030-670 46 05 Fax: 030-670 46 04 E-mail: info@quintop.nl Website: www.quintop.nl Snel, zorgvuldig en

Nadere informatie