ZITTING VAN 27 januari 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN 27 januari 2015."

Transcriptie

1 ZITTING VAN 27 januari Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis - K. Mertens I. Mertens M. Cooreman G. Van Hoecke - C. Clerc S. Aper, raadsleden; B. Put, secretaris. Verontschuldigd: K. Van Poucke, raadslid. De notulen van de zitting van 16 december 2014 worden met 14 stemmen voor en 2 stemmen tegen en mits de gevraagde aanpassingen goedgekeurd. N-VA stemt tegen omdat ze niet akkoord kunnen gaan met de toevoegingen. DAGORDE. OPENBARE ZITTING. 1. Gebruiksovereenkomst buurthuis Kruisstraat. 2. Gebruikersovereenkomst lokalen bibliotheek. 3. Gemeentelijk reglement op leegstand van gebouwen en woningen: aanpassing. 4. Voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde bedrijven. 5. Voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde sport en recreatie. 6. Samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een fietspad lange afstand op oude spoorwegbedding Moerbeke-Wachtebeke. 7. Overdracht overstortleiding aan Aquafin nv. 8. Voordracht Interwaas als Lokale Entiteit van het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE). 9. Toetreding tot Jobpunt Vlaanderen voor ondersteuning inzake het HR-beleid. 10. Groenonderhoud voor sociale economie - goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. 11. Aankoop zitmaaier - goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. 12. Aankoop aandeel in Coöperatieve Wase Wind. 13. Verkiezing nieuw OCMW-raadslid. 1.GEBRUIKSOVEREENKOMST BUURTHUIS KRUISSTRAAT. De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 31 mei 2011, zoals gewijzigd tot heden houdende goedkeuring van het gebruiksreglement buurthuis Kruisstraat;

2 Overwegende dat het gebruikersreglement vanaf 2015 opnieuw moet worden vastgesteld; Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en schepenen, Besluit met unanimiteit van stemmen. Art. 1. Voor een termijn die aanvangt op 1 januari 2015 en die eindigt op 31 december 2019 wordt een retributie geheven op het gebruik van het buurthuis te Kruisstraat, Weststraat 13. Art. 2. De retributie bedraagt a) 25 voor het gebruik van de zaal voor sociaal-culturele activiteiten. Als sociaal-culturele activiteiten worden beschouwd: tentoonstellingen zonder verkoop ter plaatse, academische zittingen, vergaderingen die geen deel uitmaken van een meerdaags congres, concerten, persconferenties, repetities, schoolproclamaties, voorstellingen van podiumkunsten, debatten, toespraken, cursussen met inschrijvingsgeld voor de deelnemers tot 50 euro per lesdag, volksdans, kinderateliers, koffietafels, spel- en sportactiviteiten, kleedruimte, voordrachten, projecties van dia s, film en multimedia, opnames van radio, televisie en video, controle bij wandeltochten en door het college van burgemeester en schepenen hiermee gelijkgestelde activiteiten. b) 150 per dag voor andere activiteiten. Als andere activiteiten worden beschouwd: tentoonstellingen met verkoop ter plaatse, beurzen, alle manifestaties, gekoppeld aan recepties en banketten, recepties, banketten, bals, meerdaagse congressen, cursussen met inschrijvingsgeld voor de deelnemers hoger dan 50 euro per lesdag, feesten en door het college van burgemeester en schepenen hiermee gelijkgestelde activiteiten. c) Gratis voor de gemeentelijke initiatieven en adviesraden. d) De door het college van burgemeester en schepenen Moerbeekse erkende verenigingen mogen éénmaal per jaar gratis gebruik maken van de lokalen van de bibliotheek of van het buurthuis. De borg blijft wel verschuldigd. Het gratis gebruik kan enkel toegestaan worden als: - de zaal nog niet verhuurd is; - de activiteit zelf geen commercieel doel heeft. Een Moerbeekse vereniging kan door het college van burgemeester en schepenen erkend worden als: - de zetel gevestigd is in Moerbeke of als de activiteiten op het grondgebied Moerbeke plaatsvinden; - de vereniging toegankelijk is voor iedereen; - de activiteiten een sociaal karakter hebben zonder commercieel oogmerk.

3 Bij oneigenlijk (gratis) gebruik, m.a.w. indien het gebruik niet voldoet aan de vooropgestelde voorwaarde dat de activiteit zelf geen commercieel doel heeft en indien het gebruik niet ten dienste van de vereniging zelf is, kan het CBS beslissen dat de vereniging van het gratis gebruik wordt uitgesloten voor een periode van maximum 5 jaar. Er wordt tevens een borg gevraagd van 100. Voor het gebruik van minimum 10 dagen per jaar kan, in overleg, door de GR een afzonderlijke overeenkomst worden opgemaakt. De lokalen worden niet ter beschikking gesteld voor activiteiten met racistische inslag. Art. 3. Voor de praktische organisatie duidt de gemeente een verantwoordelijke aan. De gebruikers dienen zelf in te staan voor het verwijderen van alle afval. Hiertoe kunnen via IDM afvalbakken worden besteld Zie website De gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de nodige vergunningen en toelatingen zoals Sabam, billijke vergoeding, De schoonmaak is steeds ten laste van de gebruiker. Indien niet goed bevonden door de aangestelde verantwoordelijke, kan er op kosten van de in gebreke gebleven gebruiker, een externe firma belast worden met de schoonmaak teneinde het buurthuis terug verhuurbaar te maken. Art. 4. Wie van het buurthuis gebruik wil maken, dient hiervoor een schriftelijke aanvraag in te dienen bij het college van burgemeester en schepenen (verder afgekort als CBS). In de aanvraag wordt steeds de naam en het telefoonnummer van een verantwoordelijke vermeld. Deze verantwoordelijke moet ten minste 18 jaar oud zijn en verbindt er zich toe op de activiteit zelf aanwezig te zijn en is verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen en de voorwaarden. Elektronisch versterkte muziek (zoals een discobar of een optreden met micro en versterker) is niet toegestaan. Overtredingen op dit verbod zullen bestraft worden volgens de bepalingen opgenomen in het Strafwetboek en leiden tot een uitsluiting van ieder volgend gebruik. Verder dienen volgende gegevens te worden vermeld: - Naam van de vereniging of organisatie; - Naam, adres, telefoonnummer en van de verantwoordelijke; - Datum en uren van de activiteit; - Doel en omschrijving van de activiteit; - Het aantal verwachte personen. Het CBS kan, bij gemotiveerd besluit, het gebruik van het voormeld gebouw weigeren. De mededeling van de weigering maakt melding van de motieven.

4 De aanvrager krijgt een schriftelijke gebruikstoelating waarin de verschuldigde retributie wordt vastgesteld. De retributie wordt betaald vóór het gebruik van het lokaal. Elke aanvraag moet minimum één maand en maximum één jaar op voorhand worden ingediend Elke annulering of wijziging moet door de aanvrager schriftelijk worden gemeld. Als een aanvrager die zijn gebruikstoelating al heeft ontvangen, de annulering minder dan 14 dagen voor de gereserveerde dag schriftelijk meldt, moet hij de volledige retributie betalen (postdatum of datumstempel bij afgifte geldt als bewijs). Dit geldt niet bij overmacht. Het CBS beslist of er sprake is van overmacht. Datum van aanvraag is van belang voor de toewijzing bij meerdere aanvragen voor hetzelfde moment. Bij een gelijktijdige aanvraag voor het gebruik op hetzelfde moment krijgen de aanvragen van gemeentelijke initiatieven en adviesraden de voorrang bij toewijzing. Art. 5. De sleutel kan worden afgehaald bij de door de gemeente aangeduide verantwoordelijke nadat de bovenvermelde borg en retributie werden gestort. Er dient aan de door de gemeente aangeduide verantwoordelijke een bewijs van betaling worden voorgelegd. Art. 6. De gebruiker is verplicht een brandverzekering en een verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid en contractuele aansprakelijkheid af te sluiten voor de gehele duur van het gebruik van het buurthuis. Hij maakt daartoe gebruik van de verzekeringspolissen die de gemeente hiervoor heeft afgesloten bij Ethias. De gebruiker dient vóór het gebruik van het buurthuis het bewijs voor te leggen van de verzekering, de polis of de betaling van de premies, waarin de gevraagde verantwoordelijkheden kunnen worden aangetoond. Zo niet zal de sleutel niet overhandigd worden. Deze verplichting geldt niet wanneer de gebruiker een attest voorlegt van een toegelaten verzekeringsmaatschappij waaruit blijkt dat deze de door de gemeente vereiste dekkingen verleent inzake burgerlijke en contractuele aansprakelijkheid. Art. 7. Het gebruik is pas definitief na storting van de borg van 100 en de retributie op rekeningnummer van de gemeente. Deze borg wordt terugbetaald indien de sleutel wordt terugbezorgd in onderling overleg met de verantwoordelijke van de gemeente en indien het gebouw in dezelfde staat wordt achtergelaten als op het ogenblik waarop de sleutel aan de verantwoordelijke van de vereniging werd overhandigd. De huurder/gebruiker dient zelf de aangebrachte schade aan het gebouw of aan het interieur aan te geven. Herstellings-, opruimings-, reinigingskosten, het nalaten van doven van verlichting en uitzetten van verwarming en kosten bij verlies leiden tot automatische inhouding van de volledige waarborgsom.

5 Indien de waarborgsom niet volstaat ter dekking van de kosten, dan wordt het schadebedrag meegedeeld aan de huurder en zal een schuldvordering worden opgemaakt die binnen de 30 dagen na ontvangst moet betaald worden. Art. 8. De gebruikers dienen zich te schikken naar de richtlijnen van het CBS. Het buurthuis is geschikt voor activiteiten van max. het aantal personen conform het daartoe afgeleverde brandweerattest. In de gebouwen mag niet gerookt worden overeenkomstig de actueel geldende regelgeving ter zake. Voor de levering van de dranken is er een exclusiviteitsovereenkomst afgesloten met Drinks Koudenborm, Heirweg 44, 9180 Moerbeke. Dranken (bieren, wijnen en aperitieven) dienen verplicht afgenomen te worden bij Drinks Koudenborm. Bij het niet naleven van deze overeenkomst, zal een kurkrecht aangerekend worden van 6 per fles (wijn of aperitief) en een vergoeding van 15% op de aankoop van bieren en frisdranken. Wegens brandgevaar mag er binnen geen frituurketel of gelijkwaardig apparaat worden gebruikt. Art. 9. Het gemeentebestuur is niet verantwoordelijk voor ongevallen noch voor verlies of diefstal van persoonlijke goederen. Tijdens het gebruik van het lokaal, is de gebruiker verantwoordelijk voor alle schade rechtstreeks of onrechtstreeks door de gebruiker of de aanwezigen veroorzaakt. De gebruiker zal tegen het gemeentebestuur geen enkel verhaal mogen uitoefenen bij toevallige stilval of aan hem te wijten slechte werking van toestellen en diensten die het verhuurde goed bedienen, indien het bewezen is dat hij, na erover te zijn ingelicht, niet onmiddellijk alle maatregelen heeft getroffen om eraan te verhelpen. Art. 10. Het is de gebruiker verboden het gehuurde goed voort te verhuren, de overeenkomsten over te dragen noch onder te verhuren, hetzij geheel hetzij gedeeltelijk zonder voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van het CBS. Het is de gebruiker strikt verboden om welke overlast dan ook te veroorzaken voor de omwonenden, dit zowel voor, tijdens of na het gebruik van de zaal. Wij citeren in niet beperkende zin o.a. geluidsoverlast, verkeershinder, Art. 11. Er mogen geen veranderingswerken aan het gehuurde goed aangebracht worden tenzij na schriftelijke en voorafgaandelijke toestemming van het CBS. Art. 12. Indien de huurder ernstige inbreuken pleegt op het verhuurreglement kan het CBS een nieuwe reservatie weigeren. Art. 13. Een voor eensluidend verklaard uittreksel van dit besluit te bezorgen aan de financieel beheerder en aan de Gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen via de overzichtslijst zoals bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 2.GEBRUIKSOVEREENKOMST LOKALEN BIBLIOTHEEK.

6 De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op de nieuwbouw bibliotheek en renovatie van het oud stationsgebouw; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 24 april 2012 zoals gewijzigd tot heden, houdende goedkeuring van het nieuw gebruiksreglement bibliotheek; Overwegende dat het gebruikersreglement vanaf 2015 opnieuw moet worden vastgesteld; Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en schepenen, Besluit met unanimiteit van stemmen. Art. 1. Voor een termijn die aanvangt op 1 januari 2015 en die eindigt op 31 december 2019 wordt een retributie geheven op het gebruik van de lokalen in het bibliotheekgebouw, Statiestraat 4, 9180 Moerbeke. Dit reglement vervangt alle vorige. Bestaande verbintenissen zullen nageleefd worden en uitgevoerd worden zoals overeengekomen. Art. 2. Wie van de lokalen van het cultuurgebouw gebruik wil maken, dient hiervoor een schriftelijke aanvraag in te dienen bij het college van burgemeester en schepenen (verder afgekort als CBS). In de aanvraag wordt steeds de naam en het telefoonnummer van een verantwoordelijke vermeld. Deze verantwoordelijke moet ten minste 18 jaar oud zijn en is verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen en de voorwaarden. Verder dienen volgende gegevens te worden vermeld: - Naam van de vereniging of organisatie - Naam, adres, telefoonnummer en van de verantwoordelijke - Datum en uren van de activiteit - Doel en omschrijving van de activiteit - Het aantal verwachte personen Het CBS kan, bij gemotiveerd besluit, het gebruik van het voormeld gebouw weigeren. De mededeling van de weigering maakt melding van de motieven. De aanvrager krijgt een schriftelijke gebruikstoelating waarin de verschuldigde retributie wordt vastgesteld. De retributie wordt betaald voor het gebruik van het lokaal. Elke aanvraag moet minimum één maand en maximum één jaar op voorhand worden ingediend. Elke annulering of wijziging moet door de aanvrager schriftelijk worden gemeld. Als een aanvrager die zijn gebruikerstoelating al heeft ontvangen, de annulering minder dan 14 dagen voor de gereserveerde dag schriftelijk meldt, moet hij de volledige retributie betalen ( postdatum of datumstempel bij afgifte geldt als bewijs). Dit geldt niet bij overmacht. Het CBS beslist of er sprake is van overmacht.

7 Datum aanvraag is van belang voor de toewijzing bij meerdere aanvragen voor hetzelfde moment. Bij een gelijktijdige aanvraag voor het gebruik op hetzelfde moment krijgen de aanvragen van gemeentelijke initiatieven en adviesraden de voorrang bij toewijzing. Art.3 Volgende lokalen kunnen gebruikt worden: kleine polyvalente ruimte (vergaderzaal + tentoonstellingsruimte). Het sanitair is steeds toegankelijk. In overleg met de bibliothecaris kan de organisator gebruik maken van de aanwezige tentoonstellingsborden (deze dienen in de tentoonstellingsruimte te blijven staan) en het projectiescherm. In zeer uitzonderlijke gevallen en in overleg met de bibliothecaris kan ook de ontmoetingsruimte, de tuin en de kitchenette gebruikt worden. Het college van burgemeester en schepenen beslist hierover. De lokalen worden niet ter beschikking gesteld voor activiteiten met racistische inslag. Art. 4 De retributie bedraagt: a) 25 per dag voor het gebruik van de kleine polyvalente ruimte door Moerbeekse verenigingen voor sociaal-culturele activiteiten zonder commercieel oogmerk. Als sociaal-culturele activiteiten zonder commercieel oogmerk worden onder meer beschouwd: tentoonstellingen zonder verkoop ter plaatse, academische zittingen,vergaderingen, concerten, persconferenties, repetities, voorstellingen van podiumkunsten, debatten, lezingen, cursussen met inschrijvingsgeld voor de deelnemers tot 50 euro per lesdag, volksdans, kinderateliers, projecties en multimedia, opnames van radio, televisie en video en door het college van burgemeester en schepenen hiermee gelijkgestelde activiteiten. De activiteiten dienen voor iedereen toegankelijk te zijn ( deelname kan dus niet worden beperkt tot de leden van een vereniging of organisatie met uitzondering van vergaderingen en repetities); b) 35 per dag voor het gebruik van de kleine polyvalente ruimte zoals omschreven in a door niet-moerbeekse verenigingen. c) 150 per dag voor het gebruik van de kleine polyvalente ruimte voor sociaalculturele activiteiten met commercieel oogmerk door Moerbeekse verenigingen. Als sociaal-culturele activiteiten met een commercieel oogmerk worden onder meer beschouwd: tentoonstellingen met verkoop ter plaatse, beurzen (meerdaagse) congressen, cursussen met inschrijvingsgeld voor de deelnemers hoger dan 50 euro per lesdag en door het college van burgemeester en schepenen hiermee gelijkgestelde activiteiten. De activiteiten dienen voor iedereen toegankelijk te zijn (deelname kan dus niet worden beperkt tot de leden van een vereniging of organisatie met uitzondering van vergaderingen en repetities) d) 175 per dag voor de gebruiker van de kleine polyvalente ruimte door niet- Moerbeekse verenigingen zoals omschreven in c. e) 250 per dag toepasselijk voor alle andere activiteiten met een commercieel karakter dus niet voor verenigingen in de kleine polyvalente ruimte. f) Tentoonstellingen: (tentoonstellingsruimte + vergaderzaal = kleine polyvalente ruimte) 100 = Moerbeekse verenigingen zoals in a

8 150 = niet-moerbeekse verenigingen zoals in b 250 = andere commercieel zoals in e Toelichting bij dit punt: De bedragen zijn bedoeld voor één weekse tentoonstellingen: 1 week = 7 dagen. Prijs per dag tentoonstelling of per extra dag: 25 = verenigingen zoals in a 35 = verenigingen zoals in b 150 = verenigingen zoals in c De organisatoren dienen zelf te zorgen voor alle materialen, publiciteit, receptie, bewaking en verzekering. De prijs wordt verdubbeld in geval van betaalde toegang tot een tentoonstelling. Een commerciële uitbating in een tentoonstelling zoals het inrichten van cafetaria is niet toegestaan. g) Ontmoetingsruimte (zie art 3): 50 per dag voor activiteiten bedoeld in (a) en is enkel zeer uitzonderlijk mogelijk voor Moerbeekse verenigingen. h) Het gebruik van de lokalen is gratis voor de gemeentelijke initiatieven en adviesraden voor activiteiten omschreven in (a). i) (nieuw sinds GR ) de door het college van burgemeester en schepenen Moerbeekse erkende verenigingen mogen éénmaal per jaar gratis gebruik maken van de lokalen van de bibliotheek of van het buurthuis. De borg blijft wel verschuldigd. Het gratis gebruik kan enkel toegestaan worden als: - de zaal nog niet verhuurd is; - de activiteit zelf geen commercieel doel heeft. Een Moerbeekse vereniging kan door het college van burgemeester en schepenen erkend worden als: - de zetel gevestigd is in Moerbeke of als de activiteiten op het grondgebied Moerbeke plaatsvinden; - de vereniging toegankelijk is voor iedereen; - de activiteiten een sociaal karakter hebben zonder commercieel oogmerk. Bij oneigenlijk (gratis) gebruik, m.a.w. indien het gebruik niet voldoet aan de vooropgestelde voorwaarde dat de activiteit zelf geen commercieel doel heeft en indien het gebruik niet ten dienste van de vereniging zelf is, kan het CBS beslissen dat de vereniging van het gratis gebruik wordt uitgesloten voor een periode van maximum 5 jaar. Er wordt tevens een borg gevraagd van 100. Gemeentelijke initiatieven en adviesraden zijn hiervan vrijgesteld voor activiteiten zie a. Art. 5 Voor de praktische organisatie van de activiteit en het bekomen van de sleutel dient de organisator contact op te nemen met de bibliothecaris of zijn afgevaardigde.

9 De Bibliothecaris wordt als diensthoofd belast met het algemeen toezicht en dagelijks beheer van het cultuurgebouw. De overige personeelsleden werken onder leiding (cf. artikel 10,& 1,6 van het decreet van 24 juli 1991). In praktijk zal m.a.w. de bibliothecaris of zijn afgevaardigde zorgen voor de goede gang van zaken en de praktische schikkingen. Art 6 De gebruiker mag de lokalen of installaties alleen gebruiken voor de activiteit waarvoor ze gehuurd werd. Er mag niet onderverhuurd worden. Art 7 1. Gebruikers die lokalen en installaties van het cultuurgebouw ter beschikking krijgen zijn aansprakelijk voor de schade die tijdens de gebruikersperiode aangericht wordt. Per vereniging stelt diegene die het contract tekent zich daarom borg. 2. De gebruiker licht de bibliothecaris of zijn afgevaardigde onverwijld in omtrent de schade die voor het ingaan van de huurtijd wordt vastgesteld of die tijdens de gebruikersperiode ontstaat. 3. De gebruiker is verplicht een brandverzekering en een verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid en contractuele aansprakelijkheid af te sluiten voor de gehele duur van het gebruik van de lokalen. Hij maakt daartoe gebruik van de verzekeringspolissen die de gemeente afgesloten heeft bij Ethias. De gebruiker dient voor het gebruik van de lokalen de premie betaald te hebben. Een bewijs van betaling dient vooraf (dus voor de ingebruikname) te worden voorgelegd. Deze verplichting geldt niet wanneer de gebruiker een attest voorlegt van een toegelaten verzekeringsmaatschappij waaruit blijkt dat deze de door de gemeente vereiste dekkingen verleent inzake burgerlijke en contractuele aansprakelijkheid. 4. Bij een tentoonstelling staat inrichter/ kunstenaar in voor de verzekering van de tentoongestelde voorwerpen en dit met een verzekeringspolis nagel tot nagel, d.w.z. alle risico s van brand, diefstal en beschadiging. De gebruiker dient voor het gebruik van de lokalen de premie betaald te hebben. 5. De waarborg wordt enkel teruggeven indien geen schade wordt vastgesteld en indien geen inbreuken op dit reglement werden vastgesteld. Zoniet, zal eerst een bestek van de schade worden opgemaakt en zal het bedrag worden afgehouden van de borgsom. Indien de borgsom niet toereikend mocht zijn, dan zal het resterend bedrag door de gemeente ingevorderd worden van de gebruiker. Art. 8 De gebruiker blijft aansprakelijk tegenover derden; tegenover om het even welk openbaar of particulier gezagsorgaan, bestuur of instantie, bijvoorbeeld voor het betalen van taksen, belastingen, verzekeringen, auteursrechten, billijke vergoedingen, milieuoverlast, e.d.m. De gebruiker dient de normen i.v.m. brandveiligheid en Vlarem (geluidshinder) te doen naleven. Het bestuur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het verlies of de diefstal van bezittingen van personen of verenigingen. De gebruiker zal tegen het gemeentebestuur geen enkel verhaal mogen uitoefenen bij toevallige stilval of aan hem te wijten slechte werking van toestellen en diensten

10 die het verhuurde goed bedienen, indien het bewezen is dat hij, na erover te zijn ingelicht, niet onmiddellijk alle maatregelen heeft getroffen om eraan te verhelpen. De gebruiker is verantwoordelijk voor het veroorzaken van om het even welke overlast dan ook, dit zowel voor, tijdens of na het gebruik van de zaal. Wij citeren in niet beperkende zin o.a. geluidsoverlast, verkeershinder, Art. 9 Verbodsbepalingen: Er mogen geen veranderingswerken aan het gehuurde goed aangebracht worden tenzij na schriftelijke en voorafgaandelijke toestemming van het CBS. De gebruiker mag geen groter aantal plaatsen bezetten dan deze die het cultuurgebouw bepaalt rekening houdend met de veiligheidsvoorschriften. Noodverlichtingen mogen nooit uitgeschakeld worden. Veiligheidsvoorschriften genieten altijd voorrang op andere overwegingen. De aanwijzingen van de bibliothecaris of zijn afgevaardigde dienen opgevolgd te worden door de gebruikers/verenigingen of derden. Omwille van de veiligheidsvoorschriften kan de bibliothecaris of zijn afgevaardigde of de verantwoordelijke van de activiteit, een activiteit stopzetten wanneer de regels niet nageleefd worden. In het cultuurgebouw mag niet gerookt worden overeenkomstig de actueel geldende regelgeving ter zake. De gebruikers dienen zich te schikken naar de richtlijnen van het CBS. Art. 10 Het gebruik is pas definitief na storting van de borg van 100 en de retributie op rekeningnummer van de gemeente. Deze borg wordt terugbetaald indien de sleutel wordt terugbezorgd in onderling overleg met de verantwoordelijke van de gemeente en indien dezelfde staat wordt achtergelaten als op ogenblik waarop de sleutel aan de verantwoordelijke werd overhandigd. De gebruiker verbindt er zich toe onmiddellijk na de activiteit de gebruikte zaal volledig in orde te stellen, d.w.z. versieringen weg te nemen, tafels en stoelen die gebruikt werden op te ruimen, tenzij anders overeengekomen met de verantwoordelijke van de gemeente. De gebruikers dienen zelf in te staan voor het verwijderen van alle afval. Hiertoe kunnen via IDM afvalbakken worden besteld zie website De schoonmaak is steeds ten laste van de gebruiker. Dit betekent dat alles moet achtergelaten worden in dezelfde toestand zoals de lokalen ter beschikking werden gesteld. Dit houdt ook in: een lege vaatwasser en geen extra vaat. Indien extra personeel moet ingezet worden om de lokalen op te ruimen en schoon te maken moeten de werkuren vergoed worden aan het op dat ogenblik geldend tarief (cfr contract poetsfirma). De huurder/gebruiker dient zelf de aangebrachte schade aan het gebouw of aan het interieur aan te geven.

11 Herstellings-, opruimings-, reinigingskosten, het nalaten van doven van verlichting en uitzetten van verwarming en kosten bij verlies leiden tot automatische inhouding van de volledige waarborgsom. Indien de waarborgsom niet volstaat ter dekking van de kosten, dan wordt het schadebedrag meegedeeld aan de huurder en zal een schuldvordering worden opgemaakt die binnen de 30 dagen na ontvangst moet betaald worden. Art. 11 De gebruiker gaat ermee akkoord dat de geplande activiteit ook wordt bekend gemaakt via de communicatiekanalen van de bibliotheek. In de bibliotheek zelf kunnen affiches, flyers e.d. worden afgegeven aan het bibliotheekpersoneel. Zij staan in voor de interne verspreiding en ophanging. Art. 12. Indien de huurder ernstige inbreuken pleegt op het verhuurreglement kan het CBS een nieuwe reservatie weigeren. Art. 13. Een voor eensluidend verklaard uittreksel van dit besluit te bezorgen aan de financieel beheerder en aan de Gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen via de overzichtslijst zoals bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 3.GEMEENTENLIJK REGLEMENT OP LEEGSTAND VAN GEBOUWEN EN WONINGEN:AANPASSING. De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen; Gelet op het decreet van 4 februari 1997 houdende de kwaliteitsnormen en veiligheidsnormen voor kamers en studentenkamers, hierna Kamerdecreet genoemd; Gelet op het decreet van 27 maart 2009 betreffende het grond- en pandenbeleid, hierna Decreet grond- en pandenbeleid genoemd, waarin de leegstandinventaris een verplichte gemeentelijke bevoegdheid wordt en tevens de mogelijkheid biedt een leegstandbelasting te innen; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 10 juli 2009 houdende nadere regels betreffende het leegstandregister en houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 2 april 1996 betreffende de heffing ter bestrijding van leegstand en verkrotting van gebouwen en/of woningen; Gelet op het programmadecreet 2010, decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2010, zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 30 december 2009; Overwegende dat een efficiënte bestrijding van leegstand en verkrotting wenselijk is teneinde de kwaliteit van de beschikbare woongelegenheden te bewaken; dat het

12 Decreet grond- en pandenbeleid de gemeente terzake de nodige bevoegdheden geeft; Gelet op het gemeenteraadsbesluit houdende vaststelling van een reglement op leegstand van gebouwen en woningen, zoals aangepast bij besluit van 25 februari 2014; Overwegende dat artikel 5 de bedragen van de heffing bepaalt; Gelet op de indexering van deze bedragen zodat vanaf 1 januari hogere minimumheffingen van kracht zijn; Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en schepenen om de heffingen uit het bestaande reglement aan te passen, Besluit met unanimiteit van stemmen. Art. 1. Het reglement op leegstand van gebouwen en woningen zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 17 december 2013 en aangepast 25 februari 2014 aan te passen als volgt. Artikel 5 Berekening van de belasting. 1. De belasting bedraagt: 1.100,82 voor een volledig gebouw of woning 333,58 voor elke andere woongelegenheid 2. Het bedrag van de volgende belasting is gelijk aan het resultaat van de volgende formule: het bedrag basisbelasting vermeld onder 1 vermenigvuldigd met x, waarbij x gelijk is aan het aantal periodes van twaalf maanden dat het gebouw, het woning, de kamer en/of andere woongelegenheid zonder onderbreking opgenomen is in de gemeentelijke inventaris of het leegstandregister. X kan nooit hoger zijn dan 5. Art. 3. Dit besluit toe te zenden aan de Gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen in het kader van het administratief toezicht zoals bedoeld in het decreet van 28 april 1993 houdende regeling, voor het Vlaams gewest, van het administratief toezicht op de gemeenten en aan Wonen Vlaanderen, Gebr. Van Eyckstraat 4-6, 9000 Gent. 4.VOORLOPIGE VASTSTELLING VAN HET RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN ZONEVREEMDE BEDRIJVEN. De Gemeenteraad, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur;

13 Gelet op de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, inzonderheid titel II, hoofdstuk 2. Ruimtelijke uitvoeringsplannen; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 11 mei 2001 tot aanwijzing van de instellingen en administraties die adviseren over voorontwerpen van ruimtelijke uitvoeringsplannen; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 11 april 2008 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de vorm en de inhoud van de ruimtelijke uitvoeringsplannen; Gelet op de omzendbrief RO 97/02 van 14 maart 1997 over het gemeentelijk structuurplanningsproces; Gelet op het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV); Gelet op het Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan van de provincie Oost-Vlaanderen (PRS); Overwegende dat de Vlaamse decreetgever elke gemeente de taak oplegt om een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan vast te stellen, waarbij het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan zich richt naar het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen en naar het Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan van de provincie waarbinnen de gemeente ligt; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 3 mei 2011 houdende definitieve aanvaarding van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan; Gelet op het goedkeuringsbesluit van 8 september 2011 van de Deputatie van de Provincieraad over het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Moerbeke met in acht name van de geciteerde overwegingen en uitsluitingen conform artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening; Overwegende dat het college van burgemeester en schepenen belast is met het opmaken van gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen en de nodige maatregelen moet nemen om tot opmaak over te gaan; Gelet op het besluit van 21 november 2011 van het college van burgemeester en schepenen met betrekking tot de prioriteitenlijst voor de opmaak van de ruimtelijke uitvoeringsplannen in uitvoering van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan als volgt: 1) Site suikerfabriek 2) Zonevreemde bedrijven (met en zonder planologisch attest), zonevreemde woningen en zonevreemde bijgebouwen; Gelet op het voorstel van prioriteitenlijst vastgesteld door de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) in haar vergadering van 12 januari 2012; 1. Site suikerfabriek 2. Zonevreemde bedrijven (met en zonder planologisch attest), woningen en bijgebouwen 3. Tuinbouwbedrijven 4. Zonevreemde sport en recreatie;

14 Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 31 januari 2012 waarbij, in navolging van het advies van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) van 12 januari 2012, aan het college van burgemeester en schepenen de opdracht wordt gegeven om de nodige maatregelen te nemen om over te gaan tot de opmaak van de ruimtelijke uitvoeringsplannen conform de volgende prioriteiten: 1. Site suikerfabriek 2. Zonevreemde bedrijven (met en zonder planologisch attest), woningen en bijgebouwen 3. Tuinbouwbedrijven 4. Zonevreemde sport en recreatie; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 23 oktober 2012 waarbij in navolging van het advies van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) van 2 augustus 2012, beslist wordt om aan het college van burgemeester en schepenen de opdracht te geven om de nodige maatregelen te nemen om over te gaan tot de opmaak van de ruimtelijke uitvoeringsplannen conform de volgende prioriteiten: 1. Site suikerfabriek; 2. Zonevreemde bedrijven (met en zonder planologisch attest), woningen en bijgebouwen; 3. Tuinbouwbedrijven; 4. Zonevreemde sport en recreatie. 5. Horecacluster Eksaardedam-Meersdael. Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2012 houdende goedkeuring van de gunningwijze en het lastenboek goed voor de aanduiding van een ontwerper voor de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde bedrijven; Gelet op het besluit van 26 maart 2012 van het college van burgemeester en schepenen houdende gunning van de opdracht opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde bedrijven aan de firma IRTAS uit Sint-Niklaas; Gelet op het ontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde bedrijven zoals opgemaakt door IRTAS; Overwegende dat het advies werd ingewonnen van: - GECORO Moerbeke - Deputatie Oost-Vlaanderen - Departement Ruimte Vlaanderen te Gent - Departement Ruimte Vlaanderen te Brussel - Departement Leefmilieu, Natuur en Energie - Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, dienst Veiligheidsrapportage - Departement Landbouw en Visserij - Agentschap voor Natuur en Bos - Agentschap Onroerend Erfgoed - Agentschap Ondernemen - Agentschap Wegen en Verkeer - VMM - Waterwegen en Zeekanaal

15 - Provincie Oost-Vlaanderen, cel Waterbeleid - Polder Moerbeke Gelet op de plenaire vergadering van 13 oktober 2014, Gelet op de tussenkomst van fractie Sp.a-Groen: Wij gaan ons onthouden bij de voorlopige vaststelling: In de eerste plaats omdat we het niet volledig eens zijn met de categorisering van een aantal bedrijven. We vinden het jammer dat er niet wordt gewacht met dit RUP tot de realisatie van het RUP of masterplan waarin de suikersite zit bevat. Volgens ons kan wachten geen probleem zijn omdat, zoals ook wordt vermeld in het RUP, de rechtszekerheid vandaag reeds voor een groot deel van de bedrijven gegarandeerd is door de Codex Ruimtelijke ordening. Verder wordt bij het bepalen van de bufferzones teveel rekening gehouden met de huidige toestand en te weinig met de gewenste. Hierdoor is er weinig consistentie in de breedte van de bufferzones doorheen dit RUP. Wij zouden, waar enigszins mogelijk, meer en/of bredere zones met nabestemming bufferzone voorzien, waardoor de huidige toestand wel kan gehandhaafd worden, maar waardoor er bij afbraak en/of nieuwbouw t.o.v. de buren een meer gewenste situatie ontstaat. Verder zouden we in de verordenende voorschriften de minimale afstanden van de bebouwing t.o.v. de perceelsgrenzen strikter bepalen. Hier en daar is het plan in die zin aangepast n.a.v. een advies van een ander adviserende instantie, voorbeeld bij Carpentier E&M Transport, gelegen langs de Koewachtsteenweg op vraag van de provincie. Gelet op de tussenkomst van fractie CD&V: De realisatie van dit RUP is een goede realisatie aldus de CD&V. Het biedt voorspelbaarheid en rechtszekerheid aan onze bedrijven, wat zeer belangrijk is voor de toekomstige uitbating van de bedrijven. Sommige bedrijven hebben zaken goedgekeurd/vergund gekregen die qua logische uitbouw niet zo evident waren maar toch geregulariseerd zijn (inplanting van een tweede woning op sommige sites). CD&V vraagt, in opvolging van het standpunt van de Gecoro, dat er op het college werk wordt gemaakt van de handhaving van het RUP. Enkele zaken waarvan we vragen dat ze zeker gehandhaafd worden : - voor de meeste bedrijven kan de woning ten allen tijde blijven, maar deze mag niet meer afgesplitst worden van de bedrijfssite - voor wat betreft de firma Cerpentier wordt 1 m buffer nu getolereerd naast de oostelijk gelegen woning maar in navolging van de mening van de Provincie Oost-Vlaanderen vragen we dat deze buffer breder gemaakt wordt indien een nieuwe inwoner, deze woning betrekt. - Wat Keytec betreft staat in de notulering dat de bestaande notelaars dienen behouden te worden. We merken echter dat deze notelaars recent zijn verdwenen en wensen na te vragen of dit reglementair was en of de notelaars zonodig herplant worden. - Het bedrijf Meul is uit het RUP verdwenen. De Provincie Oost-Vlaanderen en Ruimte Vlaanderen zouden de toestand van de gebouwen en de vergunningen apart nakijken en achteraf een nieuw advies doorgeven. We

16 vragen dat het antwoord hierop en het proces dat er dient op te volgen ten gepaste tijde geïnformeerd wordt en op een correcte manier in een aangepast RUP bepaald. Besluit met 14 stemmen voor en 2 onthoudingen. Art. 1. Het ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde bedrijven bestaande uit de plannen, de toelichtingsnota en de stedenbouwkundige voorschriften, voorlopig vast te stellen. Art. 2. Het ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde bedrijven volgens de toepasselijke regelgeving te onderwerpen aan bekendmaking. Art. 3. Deze beslissing ter kennis te brengen en van de Gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen via de overzichtslijst zoals bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 5.VOORLOPIGE VASTSTELLING VAN HET RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN ZONEVREEMDE SPORT EN RECREATIE. De Gemeenteraad, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, inzonderheid titel II, hoofdstuk 2. Ruimtelijke uitvoeringsplannen; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 11 mei 2001 tot aanwijzing van de instellingen en administraties die adviseren over voorontwerpen van ruimtelijke uitvoeringsplannen; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 11 april 2008 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de vorm en de inhoud van de ruimtelijke uitvoeringsplannen; Gelet op de omzendbrief RO 97/02 van 14 maart 1997 over het gemeentelijk structuurplanningsproces; Gelet op het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV); Gelet op het Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan van de provincie Oost-Vlaanderen (PRS); Overwegende dat de Vlaamse decreetgever elke gemeente de taak oplegt om een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan vast te stellen, waarbij het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan zich richt naar het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen en naar het Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan van de provincie waarbinnen de gemeente ligt;

17 Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 3 mei 2011 houdende definitieve aanvaarding van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan; Gelet op het goedkeuringsbesluit van 8 september 2011 van de Deputatie van de Provincieraad over het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Moerbeke met in acht name van de geciteerde overwegingen en uitsluitingen conform artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening; Overwegende dat het college van burgemeester en schepenen belast is met het opmaken van gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen en de nodige maatregelen moet nemen om tot opmaak over te gaan; Gelet op het besluit van 21 november 2011 van het college van burgemeester en schepenen met betrekking tot de prioriteitenlijst voor de opmaak van de ruimtelijke uitvoeringsplannen in uitvoering van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan als volgt: 3) Site suikerfabriek 4) Zonevreemde bedrijven (met en zonder planologisch attest), zonevreemde woningen en zonevreemde bijgebouwen; Gelet op het voorstel van prioriteitenlijst vastgesteld door de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) in haar vergadering van 12 januari 2012; 5. Site suikerfabriek 6. Zonevreemde bedrijven (met en zonder planologisch attest), woningen en bijgebouwen 7. Tuinbouwbedrijven 8. Zonevreemde sport en recreatie; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 31 januari 2012 waarbij, in navolging van het advies van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) van 12 januari 2012, aan het college van burgemeester en schepenen de opdracht wordt gegeven om de nodige maatregelen te nemen om over te gaan tot de opmaak van de ruimtelijke uitvoeringsplannen conform de volgende prioriteiten: 5. Site suikerfabriek 6. Zonevreemde bedrijven (met en zonder planologisch attest), woningen en bijgebouwen 7. Tuinbouwbedrijven 8. Zonevreemde sport en recreatie; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 23 oktober 2012 waarbij in navolging van het advies van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) van 2 augustus 2012, beslist wordt om aan het college van burgemeester en schepenen de opdracht te geven om de nodige maatregelen te nemen om over te gaan tot de opmaak van de ruimtelijke uitvoeringsplannen conform de volgende prioriteiten: 6. Site suikerfabriek; 7. Zonevreemde bedrijven (met en zonder planologisch attest), woningen en bijgebouwen; 8. Tuinbouwbedrijven; 9. Zonevreemde sport en recreatie. 10. Horecacluster Eksaardedam-Meersdael.

18 Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 13 november 2012 houdende goedkeuring van de gunningwijze en het lastenboek goed voor de aanduiding van een ontwerper voor de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde sport en recreatie; Gelet op het besluit van 5 maart 2013 van het college van burgemeester en schepenen houdende gunning van de opdracht opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde sport en recreatie aan de firma IRTAS uit Sint-Niklaas; Gelet op het ontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde sport en recreatie zoals opgemaakt door IRTAS; Overwegende dat het advies werd ingewonnen van: - GECORO Moerbeke - Deputatie Oost-Vlaanderen - Departement Ruimte Vlaanderen te Gent - Departement Ruimte Vlaanderen te Brussel - Departement Leefmilieu, Natuur en Energie - Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, dienst Veiligheidsrapportage - Departement Landbouw en Visserij - Agentschap voor Natuur en Bos - Agentschap Onroerend Erfgoed - Agentschap Wegen en Verkeer - Toerisme Vlaanderen - BLOSO - Polder Moerbeke Gelet op de plenaire vergadering van 13 oktober 2014, Besluit met unanimiteit van stemmen. Art. 1. Het ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde sport en recreatie bestaande uit de plannen, de toelichtingsnota en de stedenbouwkundige voorschriften, voorlopig vast te stellen. Art. 2. Het ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde sport en recreatie volgens de toepasselijke regelgeving te onderwerpen aan bekendmaking. Art. 3. Deze beslissing ter kennis te brengen en van de Gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen via de overzichtslijst zoals bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 6.SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN FIETSPAD LANGE AFSTAND OP OUDE SPOORWEGBEDDING MOERBEKE- WACHTEBEKE. De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet;

19 gelet op het initiatief om de oude spoorwegbedding tussen Moerbeke en Wachtebeke om te vormen tot lange afstandsfietspad (LAF) waarbij de provincie optreedt als bouwheer; Gelet op de unieke verantwoordingsnota LAF zoals opgemaakt door de provincie; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 25 november 2014 houdende goedkeuring van de aanleg van het lange afstandsfietspad en de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning; Gelet op het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie en de gemeentebesturen van Wachtebeke en Moerbeke; Overwegende dat de deputatie en het college van burgemeester e n schepenen van Wachtebeke de overeenkomst reeds ondertekend hebben en deze nu ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de gemeente Moerbeke; Gelet op de bevoegdheid van de gemeenteraad; Gelet op de tussenkomst van fractie Sp.a-Groen: We gaan akkoord met het aangaan van deze samenwerkingsovereenkomst. We veronderstellen dat op dat fietspad ook fietssluizen zullen komen en in dit verband hebben we twee opmerkingen : De fietssluizen moeten altijd als buffer dienen om fietsers af te remmen en er hun attent op te maken dat er een weg moet overgestoken worden. Ze zijn een goed initiatief om de fietser zijn verkeersveiligheid te optimaliseren. Daarom vinden we het gedeeltelijk verwijderen gedurende een langere periode van de fietssluizen tijdens de donkere wintermaanden geen goede zaak. Ook dit jaar gebeurde dit op de oude spoorwegbedding van de bibliotheek naar Klein-Sinaai en staan de sluizen al maanden gedeeltelijk open. We begrijpen dat dit gebeurt om de doorgang van het toestel waarmee de spoorwegbedding ijs-en sneeuwvrij wordt gehouden te vrijwaren. Dit zou strikt beperkt moeten blijven tot de momenten dat de fietsweg effectief ijs-en sneeuwvrij dient gemaakt te worden. Voor de aankoop van de fietssluizen voor het nieuwe fietspad naar Wachtebeke stellen we voor om vooraf rekening te houden met de noden om het ijs- en sneeuwvrij te maken. Ouders signaleren ons ook een gevaarlijk gedrag van kinderen aan de Moerhofstraat. Nu de fietssluizen daar zijn weggenomen worden ze onmiddellijk geconfronteerd met een zebrapad en voor sommigen betekent dit dat ze zomaar kunnen doorrijden. Het geeft hen een vals gevoel van veiligheid. Het is daar bovendien een druk punt, ook door het af en aanrijden van gebruikers van de sportterreinen. We dringen aan op bijkomende signalisatie en verkeersremmende maatregelen voor het autoverkeer in de Moerhofstraat. Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en schepenen, Besluit met unanimiteit van stemmen.

20 Art. 1. De samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een fietspad lange afstand op oude spoorwegbedding Moerbeke-Wachtebeke tussen de Provincie Oost- Vlaanderen, de gemeente Wachtebeke en de gemeente Moerbeke, zoals gevoegd in bijlage, goed te keuren. Art. 2. Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de ondertekening van de overeenkomst. Art. 3. Een voor eensluidend verklaard uittreksel van deze beslissing te bezorgen aan het provinciebestuur, dienst mobiliteit, directie ruimte en aan het gemeentebestuur van Wachtebeke en deze beslissing ter kennis te brengen en van de Gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen via de overzichtslijst zoals bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 7.OVERDRACHT OVERSTORTLEIDING AAN AQUAFIN NV. De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op de wet van 26 maart 1971 inzake de bescherming van de oppervlaktewateren tegen verontreiniging; Overwegende dat Aquafin in het kader van het investeringsprogramma van de VMM van 2001 de opdracht kreeg om project KWZI Moerbeke-Kruisstraat uit te voeren; Overwegende dat de overstortleiding aan de Ooststraat, gelegen op het perceel kadastraal gekend onder 1 e afdeling, sectie K, nr. 24B, een essentieel onderdeel vormt van project KWZI Moerbeke-Kruisstraat ; dat de overstortleiding nu nog eigendom is van de gemeente; Overwegende dat er ten gunste van Aquafin een erfdienstbaarheid van toe- en doorgang werd gevestigd bovenop de overstortleiding; Overwegende dat door de overname van voormelde overstortleiding, de Aquafininfrastructuur één aansluitend geheel vormt waardoor Aquafin het beheer, inclusief het onderhoud, zal ten laste nemen en de gemeente ontslagen wordt van alle verplichtingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 5 juli 2011 houdende goedkeuring van de ontwerp van overeenkomst, het grondinnemingsplan en de beschrijving van de over te nemen infrastructuur en erfdienstbaarheid, zoals opgemaakt door Aquafin; Gelet op de brief van 9 december 2014 van notaris Wim Van Damme uit Lochristi met het ontwerp van akte overdracht en het ontwerp van akte vestiging erfdienstbaarheid; Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en schepenen, Besluit met unanimiteit van stemmen.

21 Art. 1. Goedkeuring te verlenen aan het ontwerp van akte van overdracht van infrastructuur aan Aquafin, meer bepaald een overstortleiding aan de Ooststraat, inclusief het bijgevoegd plan. Art. 2. Goedkeuring te verlenen aan het ontwerp van akte van vestiging van erfdienstbaarheid in uitvoering van de akte overdracht zoals vermeld in artikel 1. Art. 3. De burgemeester en de gemeentesecretaris te machtigen beide akten te ondertekenen. Art. 4. Een voor eensluidend verklaard uittreksel van deze beslissing toe te zenden aan Aquafin en deze beslissing ter kennis te brengen van de Gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen via de overzichtslijst zoals bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 8.VOORDRACHT INTERWAAS ALS LOKALE ENTITEIT VAN HET FONDS TER REDUCTIE VAN DE GLOBALE ENERGIEKOST (FRGE). De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet: Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende intergemeentelijke samenwerking, zoals laatst gewijzigd bij decreet van 18 januari 2013; Gelet op de omzendbrief van 11 januari 2002 betreffende de toepassing van het decreet van 6 juli 2001 houdende intergemeentelijke samenwerking: Gelet op de omzendbrief BB 2013/5 van 19 april 2013 betreffende de wijzigingen aan het decreet intergemeentelijke samenwerking, in het bijzonder met betrekking tot het bestuurlijk toezicht en wijzigingen aan het uitvoeringsbesluit van 4 juni 2004, in het bijzonder met betrekking tot presentiegelden; Gelet op de toetreding van onze gemeente tot het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Interwaas (gemeenteraadsbesluit van 25 februari 2014); Gelet op de erkenning van het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas Interwaas als lokale entiteit voor het FRGE ( het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost) zoals voorzien in de Samenwerkingsovereenkomst tussen het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost en Interwaas d.d. 26 april 2010; Gelet op de regionalisering van het FRGE in het kader van de 6 de staatshervorming waarbij per 1 juni 2014 het Vlaams gewest bevoegd is geworden en op 1 januari 2015 in de rechten en plichten treedt van het FRGE; Gelet op de beslissing van de Raad van Bestuur van het FRGE d.d. 23 oktober 2014 tot verlenging van de samenwerkingsovereenkomsten met de lokale entiteiten tot 31 december 2015 in afwachting van de uitwerking van de geregionaliseerde bevoegdheid door het Vlaams gewest;

GEBRUIKSOVEREENKOMST LOKALEN BIBLIOTHEEK

GEBRUIKSOVEREENKOMST LOKALEN BIBLIOTHEEK GEBRUIKSOVEREENKOMST LOKALEN BIBLIOTHEEK Art. 1. Voor een termijn die aanvangt op 1 januari 2015 en die eindigt op 31 december 2019 wordt een retributie geheven op het gebruik van de lokalen in het bibliotheekgebouw,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 JANUARI 2015.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 JANUARI 2015. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 JANUARI 2015. AGENDA. Openbare zitting. 1. Gebruiksovereenkomst buurthuis Kruisstraat. 2. Gebruikersovereenkomst lokalen bibliotheek. 3. Gemeentelijk reglement

Nadere informatie

De notulen van de zitting van 26 mei 2015 worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van de zitting van 26 mei 2015 worden unaniem goedgekeurd. ZITTING VAN 30 JUNI 2015. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis - K.

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

Het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad

Het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad Gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad Geraardsbergen. GR 17.12.2013 De raad in openbare zitting, Gelet op het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokale van de stad Geraardsbergen,

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Verhuur Glazen zaal Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeentedecreet

Nadere informatie

DEPARTEMENT BEVOLKING EN WELZIJN - RETRIBUTIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET BESCHIKBAAR STELLEN VAN STADSLOKALEN

DEPARTEMENT BEVOLKING EN WELZIJN - RETRIBUTIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET BESCHIKBAAR STELLEN VAN STADSLOKALEN gh DEPARTEMENT BEVOLKING EN WELZIJN - RETRIBUTIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET BESCHIKBAAR STELLEN VAN STADSLOKALEN Goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 19 december 2013 Pagina 1/5 Aanwezig De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 juni 2014

ZITTING VAN 24 juni 2014 ZITTING VAN 24 juni 2014 Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht - S. Poppe, schepenen; E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis -

Nadere informatie

Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel

Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurkapel Cultuurplein 1 Kloosterstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 07 70 www.zwaneberg.be www.facebook.com/cultuurcentrum.zwaneberg

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 Openbare zitting van 29 januari 2019. MOERBEKE. Tegenwoordig: Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Burgemeester Thierry Walbrecht, Derde Schepen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 3 e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL RUP 'MUSEUMSITE VELZEKE' TE ZOTTEGEM Definitieve vaststelling de heer Marc De Buck De Provincieraad,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) Artikel 1: Omschrijving 1. Het gemeenschapscentrum De Volle Vaart bestaat uit

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

Gebruikersreglement De Kronkel

Gebruikersreglement De Kronkel Gebruikersreglement De Kronkel ARTIKEL 1: De aanvraag tot het gebruik van de polyvalente zaal De Kronkel en de beachvolleyterreinen De Kronkel moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3 Verwarmingsvergoeding...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route

Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD, BESLUIT:

DE GEMEENTERAAD, BESLUIT: DE GEMEENTERAAD, Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende budgetonderrichtingen terzake; Overwegende dat het afleveren van allerlei administratieve stukken voor de gemeente

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van sportlokalen in eigendom van het gemeentebestuur Knesselare. Het bevat de na te leven voorwaarden

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Bibliotheek. Molenstraat Eeklo Tel

Bibliotheek. Molenstraat Eeklo Tel Bibliotheek Molenstraat 36 9900 Eeklo Tel. 09 218 27 00 bibliotheek@eeklo.be www.eeklo.be/bibliotheek Reglement zaalhuur bibliotheek 1 Infrastructuur: Volgende lokalen kunnen worden gehuurd in de bibliotheek,

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht Gemeente Beveren Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht geldig vanaf 1 januari 2014 GEBRUIKSREGLEMENT POLYVALENTE ZAAL ART. 1: Het gemeentebestuur stelt volgende lokalen in het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Tussen verhuurder, Naam: Adres: Telefoon: E-mail: Website: Vertegenwoordigd door: en de meerderjarige huurder, Je kan geen contract afsluiten

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL TUD - technische dienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL Artikel 1: categorie Het stadsbestuur stelt materiaal ter beschikking aan

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT GEBRUIK ACCOMMODATIE

ALGEMEEN REGLEMENT GEBRUIK ACCOMMODATIE ALGEMEEN REGLEMENT GEBRUIK ACCOMMODATIE OMSCHRIJVING VAN HET GOED HET GEBRUIK DE PRESTATIE Artikel 1 Omschrijving van de prestatie De stad en het ocmw Menen stellen de accommodatie occasioneel ter beschikking

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS Artikel 1 Alle verenigingen die lid zijn van een erkend gemeentelijk adviesorgaan of verenigingen waarvan 50 % van de leden woonachtig zijn in Pittem of hun maatschappelijke

Nadere informatie

Artikel 1 : Artikel 2 :

Artikel 1 : Artikel 2 : Artikel 1 : Het huurreglement voor het gebruik van gemeentelijke gebouwen, terreinen en gemeentelijk materieel, goedgekeurd in de gemeenteraadsbeslissing van 23 november 2006, wordt opgeheven en vervangen

Nadere informatie

Notaris Hans Van Overloop

Notaris Hans Van Overloop Nieuwe contactgegevens vanaf 10 maart 2010 Stedenbouwkundige vergunningen Loketadres op afspraak Postadres Grote Markt 1 2000 Antwerpen Tel 03 338 67 45 notaria@stad.antwerpen.be SW/V/SV Alle briefwisseling

Nadere informatie

Gemeenteraadslid Kristof Van Poucke deelt per mail van 5 februari 2016 zijn ontslag mede als gemeenteraadslid.

Gemeenteraadslid Kristof Van Poucke deelt per mail van 5 februari 2016 zijn ontslag mede als gemeenteraadslid. ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden

Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden Art. 1 Gebouw 1 De gemeente Zwevegem is eigenaar van een gebouw, het Gemeentepunt, gelegen in de Blokkestraat 29 te Zwevegem. Dit

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

VERHUURREGLEMENT ZALEN EN LOKALEN VAN DE STAD AALST

VERHUURREGLEMENT ZALEN EN LOKALEN VAN DE STAD AALST VERHUURREGLEMENT ZALEN EN LOKALEN VAN DE STAD AALST Artikel 1: Algemene bepalingen De stad Aalst verhuurt zalen en lokalen en verhuurt ze aan de huurders, zoals bepaald in artikel 2. Alle sociale, culturele,

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 1/7 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 GEBRUIKSREGLEMENT JEUGDLOKALEN GROENSTRAAT Toelichting Het gebruiksreglement (bepalingen voor vast en occasioneel gebruik), het

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel

Nadere informatie

2. Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen: a) een aangetekend schrijven; b) een afgifte tegen ontvangstbewijs.

2. Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen: a) een aangetekend schrijven; b) een afgifte tegen ontvangstbewijs. Belasting reglement Heffing op ongeschikte en onbewoonbare woningen opgenomen in de Vlaamse Inventaris van ongeschikt en onbewoonbaar verklaarde woningen HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALING Art. 1. Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Dat dit reglement op de bepalingen van de ordonnantie van 3 april 2014 door een beslissing van het College op 26 juni 2014 aangepast is;

Dat dit reglement op de bepalingen van de ordonnantie van 3 april 2014 door een beslissing van het College op 26 juni 2014 aangepast is; Belasting op de afgifte van administratieve stukken. Wijzigingen. DE GEMEENTERAAD, Herzien zijn beraadslaging van 19 december 2013 betreffende de wijziging van het reglement betreffende de belasting op

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

Notaris Ines van Opstal

Notaris Ines van Opstal SW/BUR/SV Alle briefwisseling te richten aan Stad Antwerpen - / Stedenbouwkundige vergunningen, Jan Van Rijswijcklaan 162, 2020 Antwerpen Notaris Ines van Opstal Louisalei 60 2660 HOBOKEN uw bericht van

Nadere informatie

Punt 7: Goedkeuren belastingreglement op leegstand

Punt 7: Goedkeuren belastingreglement op leegstand Gemeentebestuur Ardooie Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 23 december 2013 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter; De Heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C.,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER Uit in Lier Verhuur infrastructuur & sport Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Artikel 1 Met ingang van 1 juli 2014 worden alle voorgaande

Nadere informatie

Artikel 3: De verenigingen en groeperingen dienen hun zetel te hebben in Londerzeel.

Artikel 3: De verenigingen en groeperingen dienen hun zetel te hebben in Londerzeel. REGLEMENT GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST Gemeenteraad goedgekeurd op 24 september 2013 Aangepast door de gemeenteraad op 23 september 2014 1. Gebruikers Artikel 1: Door het gemeentebestuur van Londerzeel

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00005ME OMV_2018022780 plaatsen van een veranda Fonteinstraat

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj)

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG./ / I NIS-nr. datum ondertekening nummer type volgnummer (dd/mm/jjjj) overeenkomst overeenkomst DE PARTIJEN Tussen: het Vlaamse Gewest,

Nadere informatie

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST ALGEMENE HUUROVEREENKOMST TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. De Zilverlink vzw, met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS OVEREENGEKOMEN

Nadere informatie

SNOOPY SCHOOLSTRAAT 3 9185 WACHTEBEKE HUISHOUDELIJK REGLEMENT TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN LOKALEN,MATERIALEN EN DIENSTVERLENING

SNOOPY SCHOOLSTRAAT 3 9185 WACHTEBEKE HUISHOUDELIJK REGLEMENT TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN LOKALEN,MATERIALEN EN DIENSTVERLENING Bijlage bij het huishoudelijk reglement voor het Cultuurhuis Safarken SNOOPY SCHOOLSTRAAT 3 9185 WACHTEBEKE HUISHOUDELIJK REGLEMENT TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN LOKALEN,MATERIALEN EN DIENSTVERLENING Artikel

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Zitting van 18 december 2017 ONDERSTEUNING

Ontwerpbesluit Zitting van 18 december 2017 ONDERSTEUNING Gemeenteraad Ontwerpbesluit Zitting van 18 december 2017 ONDERSTEUNING 2017_GR_00213 - Belastingen en retributies - Belasting op het afzetten of innemen van de openbare wegenis naar aanleiding van bouwen

Nadere informatie

Artikel 1: Algemene bepalingen

Artikel 1: Algemene bepalingen Stad Harelbeke Gemeentelijke belasting op woningen, kamers, gebouwen of andere woongelegenheden, opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister. (gecoördineerde versie wijzigingen gemeenteraad 20.01.2014)

Nadere informatie

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel

Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus Brussel Aan Federaal Aankoopcomité Kruidtuinlaan 50 bus 398 1000 Brussel Directie Uw kenmerk Dossiernummer Datum Integraal stedelijk beleid 12025/62 20181048 16.05.2018 Dienst E-mail Telefoon Fax Bouwdienst vastgoedinformatie@mechelen.be

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 18 december 2014

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 18 december 2014 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 18 december 2014 Openbare zitting Zijn aanwezig: A. Mervillie, Voorzitter; J. Vermeulen, Burgemeester; N. De Mey, B. Van Thuyne, R. De Reu, M.-T.

Nadere informatie

DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW

DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW I. Algemene bepalingen Artikel 1 Het Cultuurcentrum De Passant, hierna met deze naam aangeduid, staat open voor alle verenigingen en personen,

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Bijlage 1. Model van samenwerkingsovereenkomst als vermeld in artikel 54, 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG

Bijlage 1. Model van samenwerkingsovereenkomst als vermeld in artikel 54, 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE HERINRICHTING VAN EEN GEWESTWEG Bijlage 1 bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 januari 2013 tot bepaling van de nadere regels betreffende de organisatorische

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj)

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG. (dd/mm/jjjj) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR DE AANLEG VAN EEN RONDWEG OF EEN ANDERE NIEUWE VERBINDENDE OF ONTSLUITENDE GEWESTWEG / / II. NIS-nr. datum ondertekening nummer type volgnummer (dd/mm/jjjj) overeenkomst

Nadere informatie

ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf DE GEMEENTERAAD,

ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf DE GEMEENTERAAD, GEMEENTE GRIMBERGEN. Y484.01A UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 JANUARI 2009 ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf 2009.

Nadere informatie

23016_D_0157_H_011_00

23016_D_0157_H_011_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Gemeentebestuur Dilbeek Beroep: Gemeentebestuur Adres: Gemeenteplein 1 1700 Dilbeek Datum van aanvraag: 23 februari 2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling MODEL VAN OVEREENKOMST BIJLAGE 2 Tussen: de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent, vertegenwoordigd door de deputatie, voor wie optreden de heer (voornaam

Nadere informatie

Uit in Lier. Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin. Hoofdstuk 1: : Gebruikersgroepen. Categorie A.

Uit in Lier. Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin. Hoofdstuk 1: : Gebruikersgroepen. Categorie A. Uit in Lier Verhuur - Infrastructuur Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin Wijkhuis Herderin,

Nadere informatie

Het college van burgemeester en schepenen stelt reeds een eerste buitengewone begrotingswijziging voor betreffende twee uitgaven.

Het college van burgemeester en schepenen stelt reeds een eerste buitengewone begrotingswijziging voor betreffende twee uitgaven. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2012 OPENBARE ZITTING. 1. BEGROTINGSWIJZIGING NR. 1 VAN 2012. Het college van burgemeester en schepenen stelt reeds een eerste buitengewone begrotingswijziging

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE BORSBEEK ZITTING VAN MAANDAG 23 DECEMBER 2013 Aanwezig : Michaël Vermeiren, voorzitter Dis Van Berckelaer, burgemeester Walter Kiebooms, Ken Casier,

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

verhuurreglement infrastructuur voorstel GR 28 april 2015

verhuurreglement infrastructuur voorstel GR 28 april 2015 ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Het stadsbestuur van Izegem geeft aan de verschillende diensten de opdracht om de beschikbare infrastructuur te verhuren en het volgens de voorwaarden opgenomen in dit reglement,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING MET BETREKKING TOT HET OVERWELVEN VAN BAANGRACHTEN Toelichting In de huidige gemeentelijke stedenbouwkundige

Nadere informatie

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Dienst patrimonium p/a Markt 1 9340 LEDE lokalenverhuur@lede.be 053 60 68 50 REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Artikel 1. Het gemeentebestuur Lede beschikt over een aantal lokalen die

Nadere informatie

NUMMEREN VAN HUIZEN EN APPARTEMENTEN

NUMMEREN VAN HUIZEN EN APPARTEMENTEN HOOFDSTUK 2 NUMMEREN VAN HUIZEN EN APPARTEMENTEN Gelet op artikel 42 van het gemeentedecreet; Gelet op artikel 135 2, 1 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op de wet betreffende de bevolkingsregisters, de

Nadere informatie

VERHUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT REPETITIERUIMTES

VERHUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT REPETITIERUIMTES DE RAAD, Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 23/04/2013 waarbij een overeenkomst met vzw Rockschool werd afgesloten om de repetitieruimtes uit te baten Gelet op het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Berquin Notarissen Beroep: Notaris Adres: Lloyd Georgelaan 11 1000 brussel Datum van aanvraag: 15/09/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK Postnummer:

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie