Gemeenteraadslid Kristof Van Poucke deelt per mail van 5 februari 2016 zijn ontslag mede als gemeenteraadslid.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteraadslid Kristof Van Poucke deelt per mail van 5 februari 2016 zijn ontslag mede als gemeenteraadslid."

Transcriptie

1 ZITTING VAN 23 FEBRUARI Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis - K. Mertens I. Mertens M. Cooreman G. Van Hoecke - C. Clerc, raadsleden; B. Put, secretaris. Verontschuldigd: R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; S. Aper, gemeenteraadslid. Afwezig: K. Van Poucke, gemeenteraadslid. De notulen van de zitting van 26 januari 2016 worden unaniem goedgekeurd. DAGORDE. OPENBARE ZITTING. 1. Mededeling ontslag gemeenteraadslid. 2. Goedkeuring actieplan Verkeersveiligheid Moerbeke volgens het SAVE-charter steden en gemeenten van de VZW Ouders van Verongelukte Kinderen. 3. Gemeentelijke kinderopvang Alles Kids : aanpassingen huishoudelijk reglement. 4. Goedkeuring samenwerking FARYS voor de bouw van een nieuwe sporthal en plan van aanpak. 5. Plaatsen van openbare verlichting Herfstvrede. 6. Interwaas: goedkeuring overeenkomst tot formalisering belangenvereniging in onverdeeldheid de kostendelende vereniging Interwaas. 1. MEDEDELING ONTSLAG GEMEENTERAADSLID Gemeenteraadslid Kristof Van Poucke deelt per mail van 5 februari 2016 zijn ontslag mede als gemeenteraadslid. 2. GOEDKEURING ACTIEPLAN VERKEERSVEILIGHEID MOERBEKE VOLGENS HET SAVE-CHARTER STEDEN EN GEMEENTEN VAN DE VZW OUDERS VAN VERONGELUKTE KINDEREN. De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op de doelstelling van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (afgekort OVK) om de steden en de gemeenten te betrekken bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid via een specifiek SAVE-charter Steden & Gemeenten; Overwegende dat aan de hand van dit charter, wat bestaat uit zeven doelstellingen, het OVK lokale besturen blijvend wenst aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren,

2 in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen, opdat er geen (jonge) verkeersslachtoffers zouden vallen; Overwegende dat een volledig project bestaat uit een stappenplan dat de stad of de gemeente moet doorlopen wanneer zij zich engageert; dat de eerste stap de officiële ondertekening is van het charter; dat de gemeente hiermee een signaal aan de buitenwereld geeft dat ze een actieve bijdrage wil leveren aan het verkeersveiligheidsbeleid, dit gedurende minstens één jaar; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 31 maart 2015 houdende goedkeuring van een SAVEcharter voor en veiliger en beter mobiliteitsbeleid; Overwegende dat de gemeente ondertussen het SAVE-charter heeft ondertekend zodat de volgende stap bestaat uit de opmaak van een actieplan; Gelet op het voorstel van actieplan verkeersveiligheid Moerbeke ; Overwegende dat een bijdrage tot het project wordt gevraagd van 0,01 per inwoner per jaar; Gelet op het advies van de jeugdraad; Gelet op het advies van de verkeerswerkgroep; Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Gelet op de tussenkomst van fractie Sp.a-Groen, Sp.a-Groen gaat dit actieplan goedkeuren. Voor ons is het belangrijk te werken aan een globale visie. Het STOP-principe is bij eerdere tussenkomsten al meermaals benadrukt. Veiligheid moet gekoppeld worden aan comfort. Daarom het voorstel om bij fietsstallingen ook rekening te houden met andere fietsen en het voorstel van de infrastructuur zelf te verbeteren. Bovendien merkt Sp.a-Groen op dat het idee om bij de nieuwjaarsreceptie als burgemeester extra aandacht te geven aan het save charter en daarbij te wijzen op de gevaren van alcohol en rijden zouden we anders formuleren: wijzen op de gevaren van alcohol en zich verplaatsen in het verkeer. Besluit met unanimiteit van stemmen. Art. 1. Goedkeuring te verlenen aan het voorstel van actieplan verkeersveiligheid Moerbeke. Art. 2. Deze beslissing ter kennis te brengen van de Gouverneur van de provincie Oost- Vlaanderen via de overzichtslijst zoals bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 3. GEMEENTELIJKE KINDEROPVANG ALLES KIDS : AANPASSINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

3 De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 19 maart 2004 betreffende het lokaal sociaal beleid, inzonderheid artikel 5; Gelet op het besluit van 4 mei 2007 van de Vlaamse regering houdende het lokaal beleid kinderopvang; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 18 september 2007 houdende oprichting van het Lokaal Overleg Kinderopvang als gemeentelijke adviesraad; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 6 december 2005 houdende goedkeuring van de organisatie van een voor- en naschoolse kinderopvang; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 6 juli 2010 houdende goedkeuring van de organisatie van een gemeentelijke voor- en naschoolse opvang en de goedkeuring van het huishoudelijk reglement, zoals aangepast bij gemeenteraadsbesluit van 5 juli 2011, 28 december 2011, 26 november 2013 en 24 juni 2014; Overwegende dat de software van de gemeentelijke kinderopvang, I-School, wordt uitgebreid met het oog op een efficiëntere administratie en met de mogelijkheid ook de sportkampen mee op te nemen; Overwegende dat de nieuwe software ook toelaat om met tablets te werken in plaats van met de vingerscan, waardoor er op twee verschillende locaties (lager en kleuter) kan aangemeld worden in plaats van 1 centrale plaats; Overwegende dat de nieuwe software een aantal aanpassingen aan het huishoudelijk reglement vereisen; dat bovendien van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt om nog enkele bijkomende (praktische) aanpassingen door te voeren; Gelet op het advies van het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) van 25 januari 2016; Gelet op het gunstig advies van het college van burgemeester en schepenen, Besluit met unanimiteit van stemmen. Art. 1. De aanpassingen voor het huishoudelijk reglement voor de kinderopvang goed te keuren met ingang van 1 april 2016 als volgt: 7.Inschrijving. De paragraaf over schoolvrije dagen als volgt aan te passen: Dagopvang tijdens schoolvrije dagen dient u steeds vooraf aan te vragen. Dit kan telefonisch of bij aanvraging aan de begeleider tijdens de opvanguren. Inschrijvingen verlopen steeds via de administratie van Alles Kids en niet rechtstreeks via de school. Er is slechts dagopvang mogelijk indien minimum 5 kinderen zijn ingeschreven.

4 8.Annulering van reservering tijdens de vakanties Annulatie van de gereserveerde periode dient steeds vooraf te gebeuren via het online portaal of via . Annuleren is gratis tot 14 dagen op voorhand voor 20u. Later annuleren geeft steeds aanleiding tot betaling van kosten als volgt: - Vanaf 14 dagen vooraf om 20u: 2,5/dagdeel per kind - Vanaf 7 dagen vooraf om 20u: 5/dagdeel per kind - Niet opdagen zonder verwittigen: 10/dagdeel per kind Bij ziekte kan de annulatie voor 9 uur s morgens. Bij economische werkloosheid kan je ook een attest binnenbrengen en dient u ons hiervan eveneens te verwittigen voor 9 uur s morgens. Attesten dienen binnen de week bezorgd te worden. Kinderen afzetten zonder reservering kost naast het gebruikelijke tarief 25 euro extra. 14.Principes met betrekking tot het pedagogisch beleid: De organisatie onderscheidt twee principes: Enerzijds de voor- en naschoolse opvang en anderzijds de dagopvang tijdens vrije dagen en vakanties. Voor- en naschoolse opvang: de nadruk ligt op vrij spel met het aanwezige spelmateriaal. Het kind kan binnen of buiten spelen, alleen of met vriendjes. Tussen uur en uur krijgen de kinderen de kans om onder toezicht huiswerk te maken in een afzonderlijk lokaal. Dagopvang tijdens vrije dagen en vakanties: er is mogelijkheid tot vrij spel maar tevens bieden we tijdens de dagopvang ook geleide activiteiten aan binnen onze weekthema s. 15.Breng- en haalmomenten Deze alinea aan te vullen met: Elk gezin ontvangt per schooljaar 2 jokers voor laattijdig afhalen. Door deze jokers in te zetten wordt de bijdrage voor de laattijdige afhaling niet aangerekend. 23.Facturatie: De eerste alinea aan te passen als volgt. Behoudens onvoorziene omstandigheden wordt per maand, een factuur opgemaakt voor de totale opvang, die uw kind tijdens de voorafgaande periode genoten heeft. Art. 2. Dit besluit toe te zenden aan de Gouverneur van de Provincie Oost-Vlaanderen via de overzichtslijst zoals bedoeld in artikel van het gemeentedecreet.

5 4. GOEDKEURING SAMENWERKING FARYS VOOR DE BOUW VAN EEN NIEUWE SPORTHAL EN PLAN VAN AANPAK. De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het feit dat gemeenten en steden steeds worden geconfronteerd met complexere technisch-administratieve vraagstukken en dat er meer en meer eisen worden gesteld op vlak van vakspecifieke kennis; Gelet op het feit dat een intergemeentelijke samenwerking op het vlak van ondersteuning bij en/of aanbieden van facilitaire diensten positieve schaaleffecten en synergiën kan genereren; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 29 september 2015 houdende toetreding tot de divisie Secundaire Diensten (S) van FARYS TMVW (en conform de lopende transitie tot haar rechtsopvolger TMVS), volgens de modaliteiten vastgelegd in de statuten van de FARYS TMVW; Gelet op de audit van de huidige sporthal waaruit blijkt dat het gebouw in slechte staat is; Overwegende dat de bouw van een nieuwe sporthal kan overwogen worden en voor dit project kan samengewerkt worden met FARYS; dat dit intergemeentelijk samenwerkingsverband de financiering op zich neemt maar bovendien ook over de nodige expertise beschikt; Overwegende dat FARYS kan optreden als aanbestedende overheid en als bouwheer; Overwegende dat de gemeente gedurende het gehele traject nauw wordt betrokken bij het verloop van het project en bij elk beslissingsmoment een advies moet geven; Overwegende dat volgende stappen kunnen genomen worden door FARYS: 1) De aanstelling van een ontwerper voor het opmaken van achtereenvolgens het masterplan, het voorontwerp en het definitief ontwerp met detailplannen van het weerhouden bouwprogramma; 2) De aanstelling van aannemer(s) voor de uitvoering van het goedgekeurde project Overwegende dat pas tot de volgende stap wordt overgegaan na de goedkeuring van het masterplan; dat de gemeente op basis van de resultaten van het masterplan oordeelt of het project al dan niet verder gezet wordt, hetzij geheel, hetzij gedeeltelijk, al dan niet gespreid in de tijd; Gelet op het ontwerp van plan van aanpak zoals uitgewerkt door FARYS, Gelet op de tussenkomst van fractie Sp.a-Groen;

6 We stemmen tegen omdat we het niet mee onderzoeken van de piste locatie suikersite een gemiste kans vinden en omdat we vinden dat we niet over voldoende informatie beschikken om dit dossier goed te kunnen beoordelen. We willen wel benadrukken dat we, eens het dossier op gang komt, ons zeker constructief zullen opstellen. Gelet op de tussenkomst van fractie CD&V; CD&V is zeer gemotiveerd om het project van de sportaccommodatie in Moerbeke grondig aan te pakken maar stemt tegen. Het dossier dat op de gemeenteraad werd gebracht, was onvolledig: een toetsing van het plan aan de behoeften van onze gemeente en een financieel kader ontbreken. Besluit met 5 stemmen tegen en 10 stemmen voor. Art. 1. Principieel in te stemmen met de samenwerking met FARYS voor de bouw van een nieuwe sporthal en het voorgestelde plan van aanpak, met dien verstande dat de gemeente te allen tijde kan beslissen om al dan niet verder te gaan, afhankelijk van de financiële implicaties. Art. 2. Vast te stellen dat de gemeente kan opteren de procedure stop te zetten na de opmaak van het masterplan, tegen betaling van een forfaitaire kost die geraamd wordt op , met een maximum van Art. 3. Onderhavige beslissing aan FARYS TMVW mee te delen. Art. 4. Het College van Burgemeester en Schepenen te gelasten met de (verdere) uitvoering van deze beslissing. 5. PLAATSEN VAN OPENBARE VERLICHTING HERFSTVREDE. De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het Vlaams decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Overwegende dat de gemeente Moerbeke deelneemt aan de opdrachthoudende vereniging IMEWO, distributienetbeheerder; Gelet op het feit dat overeenkomstig artikel 40 van de statuten de opdrachthoudende vereniging IMEWO belast is met enerzijds de openbare dienstverplichting van de exploitatie en onderhoudsopdrachten van de openbare verlichting op de gemeentewegen en anderzijds met de nevenactiviteit openbare verlichting; Gelet op het feit dat, in uitvoering van artikel 3 en artikel 9 1 van de statuten het beheer van de gemeente rond openbare verlichting (netten, palen, armaturen) mee overgedragen werd; Overwegende dat de bouw van de nieuwe assistentiewoningen op de OCMW-site een aanpassing aan de openbare verlichting vereist aldaar;

7 Gelet op het prijsvoorstel van Eandis bestaande uit: 1) Aanpassen OV-net om de bestaande lichtpunten verder te laten functioneren: 2.943,70 vrij van btw; 2) Plaatsen van nieuwe palen en armaturen en verwijderen van de oude: ,58 incl.btw; Overwegende dat de aanleg van het net ten laste van IMEWO valt; Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en schepenen om de uitgave te spreiden waarbij de aanpassing van het net reeds voorzien wordt in 2016 en het plaatsen en verwijderen van de palen en armaturen in 2017; Overwegende dat krediet voorzien is in 2016 op beleidsitem : Wegen en Algemene rekening: Openbare Verlichting en dat bijkomend krediet zal worden voorzien op hetzelfde beleidsitem in 2017, Besluit unaniem: Art. 1. Goedkeuring te verlenen aan de werken voor de aanpassing, de verwijdering van oude verlichting en de plaatsing van nieuwe verlichting conform het voorstel opgemaakt door Eandis voor de site van het OCMW ten behoeve van de nieuwe assistentiewoningen. Art. 2. De uitgave te spreiden over 2016 en 2017, geraamd op respectievelijk 2.943,70 vrij van btw en ,84 incl. 21% btw en te voorzien op beleidsitem : Wegen en Algemene rekening: Openbare Verlichting. Art. 3. Voor 2017 het krediet te verhogen op beleidsitem : Wegen en Algemene rekening: Openbare Verlichting. Art. 4. Deze beslissing ter kennis te brengen van de Gouverneur van de provincie Oost- Vlaanderen via de overzichtslijst zoals bedoeld in artikel van het gemeentedecreet. 6. INTERWAAS: GOEDKEURING OVEREENKOMST TOT FORMALISERING BELANGENVERENIGING IN ONVERDEELDGHEID DE KOSTENDELENDE VERENIGING INTERWAAS. Dit punt wordt verdaagd naar de volgende zitting. Namens de gemeenteraad De Secretaris, De burgemeester-voorzitter

8

Gemeenteraadslid Kristof Van Poucke deelt per mail van 5 februari 2016 zijn ontslag mede als gemeenteraadslid.

Gemeenteraadslid Kristof Van Poucke deelt per mail van 5 februari 2016 zijn ontslag mede als gemeenteraadslid. GEMEENTERAAD VAN 23 FEBRUARI 2016. DAGORDE. Openbare zitting. 1. Mededeling ontslag gemeenteraadslid. 2. Goedkeuring actieplan Verkeersveiligheid Moerbeke volgens het SAVEcharter steden en gemeenten van

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 MAART 2016.

ZITTING VAN 22 MAART 2016. ZITTING VAN 22 MAART 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht - S. Poppe, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens F. Dierinck

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 juni 2014

ZITTING VAN 24 juni 2014 ZITTING VAN 24 juni 2014 Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht - S. Poppe, schepenen; E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis -

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 12 SEPTEMBER 2017.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 12 SEPTEMBER 2017. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 12 SEPTEMBER 2017. AGENDA. OPENBARE ZITTING. 1. Goedkeuring notulen vorige gemeenteraad. 2. Mededeling ontslag gemeenteraadslid. 3. Installatie en eedaflegging

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 Openbare zitting van 29 januari 2019. MOERBEKE. Tegenwoordig: Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Burgemeester Thierry Walbrecht, Derde Schepen

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn PROVINCIE LIMBURG ARRONDISSEMENT MAASEIK OCMW HOUTHALEN-HELCHTEREN Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van: 16/03/2017 om 18.35 uur Aanwezig: Mustafa Aytar, voorzitter Göksal Kanli,

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 september 2015 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven

Nadere informatie

Retributiereglement Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Tanneke Tielt & Aarsele en Zelfstandige Buitenschoolse Kinderopvang Tanneke Kanegem

Retributiereglement Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Tanneke Tielt & Aarsele en Zelfstandige Buitenschoolse Kinderopvang Tanneke Kanegem Retributiereglement Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Tanneke Tielt & Aarsele en Zelfstandige Buitenschoolse Kinderopvang Tanneke Kanegem Art. 1 Met ingang van 1 september 2016 en voor een termijn

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 6 SEPTEMBER 2016.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 6 SEPTEMBER 2016. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 6 SEPTEMBER 2016. AGENDA. Openbare zitting 1. IMEWO: kennisname agenda buitengewone algemene vergadering en goedkeuring stemgedrag. 2. Eandis assets: kennisname

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015.

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang 1 De contracterende partijen binnen de overeenkomst ORGANISATOR Gemeente Anzegem De Vierschaar 1-8570 Anzegem ondernemingsnr: BTW BE 0207.484.780

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-10-16 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 27 oktober 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 juli 2016 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven voor

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Op 23 mei 2017 wordt een toelichting gegeven door de financieel beheer.

Op 23 mei 2017 wordt een toelichting gegeven door de financieel beheer. TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2017. Agenda. Openbare zitting. 1. Jaarrekening 2016. 2. TMVW (IC): kennisname agenda gewone algemene vergadering en goedkeuring stemgedrag. 3. TMVW (IC): kennisname

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst secretariaat Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Gezamenlijke aankoop elektriciteit 2012-2014.

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 FEBRUARI 2017 Openbare zitting 1. Goedkeuring verslag vorig zitting.

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 FEBRUARI 2017 Openbare zitting 1. Goedkeuring verslag vorig zitting. TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 FEBRUARI 2017 Openbare zitting 1. Goedkeuring verslag vorig zitting. 2. Charter verkeersveiligheid: goedkeuring. De gemeente Glabbeek

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 JANUARI 2008

ZITTING VAN 24 JANUARI 2008 ZITTING VAN 24 JANUARI 2008 Tegenwoordig MM. Servranckx, burgemeester-voorzitter; Verhaeren, Van Damme, Trostmann, Luypaert en Cauwenberghs, schepenen; Dewinter, Verhaeghe, Mombaerts, Van Eylen, Goderis,

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2019 GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Aktename verhindering gemeenteraadslid De voorzitter van de gemeenteraad werd op 4 september

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

De notulen van de zitting van 29 september 2015 worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van de zitting van 29 september 2015 worden unaniem goedgekeurd. ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS EN DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet basisonderwijs

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GKS ONDERSTEBOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse opvang

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 23 mei Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 23 mei Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 23 mei 2019 ons kenmerk: 1030 datum 15-5-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

De gemeenteraadzitting van 18 december 2012 werd unaniem goedgekeurd.

De gemeenteraadzitting van 18 december 2012 werd unaniem goedgekeurd. ZITTING VAN 2 JANUARI 2013 Tegenwoordig: R. De Caluwé - P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht I. Mertens - E. Coppens - L. Dieleman - van De Vijver F. Dierinck C. Francis - R. Van Megroot S. Poppe J. Vandamme

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. Eandis. Saneren van elektriciteits-

Nadere informatie

WELKOM! Alles Kids gestart in 2010 gegroeid Onder de loep nemen van ons huishoudelijk reglement

WELKOM! Alles Kids gestart in 2010 gegroeid Onder de loep nemen van ons huishoudelijk reglement ALLES KIDS WELKOM! Alles Kids gestart in 2010 gegroeid Onder de loep nemen van ons huishoudelijk reglement Evolutie 2011 28 kinderen 2012 47-48 kinderen 2013 51-54 kinderen 2014 51-58 kinderen 2015 50

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 ons kenmerk: datum 23 8 2011 Sec&Onthaal/2345 De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

1. WIJZIGING PERSONEELSFORMATIE, AANWERVINGSVOORWAARDEN, EXAMENPROGRAMMA, EXAMENJURY, FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEPROFIEL VOOR MEEWERKEND PLOEGBAAS.

1. WIJZIGING PERSONEELSFORMATIE, AANWERVINGSVOORWAARDEN, EXAMENPROGRAMMA, EXAMENJURY, FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEPROFIEL VOOR MEEWERKEND PLOEGBAAS. ZITTING VAN 29 april 2014 Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht - S. Poppe, schepenen; E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis -

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

De notulen van de zitting van 27 oktober 2015 worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van de zitting van 27 oktober 2015 worden unaniem goedgekeurd. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock - M. Fruytier T. Walbrecht S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

schriftelijke overeenkomst kinderopvang

schriftelijke overeenkomst kinderopvang schriftelijke overeenkomst kinderopvang Deze schriftelijke overeenkomst legt de rechten en plichten vast tussen Felies vzw organisator van de kinderopvang en de gebruiker De schriftelijke overeenkomst

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE ORGANISATOR Naam: Gemeentebestuur Schelle Ondernemingsnummer: 0207.536.547 Adres: Fabiolalaan 55, 2627 Schelle Naam: De Schellebel (erkende opvanglocatie)

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 november 2017 en 22 november 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 november 2017 en 22 november 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 14 DECEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 20 maart 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

De notulen van de zitting van 30 juni 2015 worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van de zitting van 30 juni 2015 worden unaniem goedgekeurd. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock - M. Fruytier T. Walbrecht S. Poppe, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens - L. Dieleman-van

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017

besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de openbare zitting OCMW-raad van 29 maart 2017 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Michel Dutré: burgemeester; De Baere Marcel, Joseph Maes,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 3 april 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 3 april 2017 goed. Verslag aan provincie gemeenteraad van 8 mei 2017 OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 3 april 2017 goed. 02. Kennisname verslagen

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 1 JULI 2019

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 1 JULI 2019 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering Openbaar Delaere Ivan, Burgemeester-voorzitter Algemeen beleid TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 1 JULI 2019 1. Goedkeuring van het verslag

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 enlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE ORGANISATOR Naam: Gemeentebestuur Schelle Ondernemingsnummer: 0207.536.547 Adres: Fabiolalaan 55, 2627 Schelle Naam: De Schellebel (erkende opvanglocatie)

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 26 mei 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu,

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG INFO KINDEROPVANG Naam: Adres: OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN Naam: IBO T WEIKEN IBO T KEIKOPJE

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2019 GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Aktename verhindering gemeenteraadslid De voorzitter van de gemeenteraad werd op 4 september

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie