Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg"

Transcriptie

1 Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus LA Middelburg Tel. (0118) Verslag van de vergadering van 19 januari Verslagnummer: 17 Aanwezig: ir. L. Harders, architect, voorzitter ir. L. Brink, architect, lid drs. P.W. Sijnke, historicus, lid M.L.J. Bimmel, bouwhistoricus, lid ing. P. Meulmeester, secretaris Vastgesteld in de vergadering van

2 Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit, d.d. 19 januari 2017 Deel I: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Aanwezig: ir. L. Harders, architect, voorzitter ir. L. Brink, architect,lid ing. P. Meulmeester, secretaris Afspraken/bezoekers: 10:00-10:30: M. Janse; Oosterscheldestraat Middelburg. De agendapunten 1 t/m 3 betreffen conceptaanvragen. 1. Dossiernummer: Sprencklaan 22 Middelburg het bouwen van een woning Aanvrager: C. de Nooijer bouwperceel met de volgende criteria rekening te worden gehouden: de vaste'criteria, de gebiedscriteria Uitbreidingswijken en het beeldkwaliteitsplan Sprencklaan. Het plan voor het bouwen van een vrijstaande woning op dit perceel, kavel 11, voldoet aan de in het beeldkwaliteitsplan opgenomen criteria en is om die reden akkoord. Het adviesteam geeft daarnaast als suggestie mee de hemelwaterafvoeren weg te detailleren en/of in een hoogwaardig materiaal, bijvoorbeeld staal, in een donkere kleur (of verzinkt) uit te voeren. Door de karakteristieke hoekramen hebben de hemelwaterafvoeren een meer dan gemiddelde impact op de uiteindelijke beeldkwaliteit. Extra aandacht voor de detaillering en het materiaalgebruik is daarbij gewenst.

3 2. Dossiernummer: Jan Campertstraat 43 Middelburg het bouwen van een woning Aanvrager: H.S. Lie Advies: Niet akkoord bouwperceel met de volgende criteria rekening te worden gehouden: de vaste criteria, de gebiedscriteria Uitbreidingswijken en het beeldkwaliteitsplan Rittenburg. Het plan voor het bouwen van een vrijstaande woning op dit perceel, kavel 68 parkzone, voldoet niet aan de in het beeldkwaliteitsplan opgenomen criteria: op deze hoekkavel dienen twee representatieve (voor)gevels te worden ontworpen. Daar is in dit plan niet in voorzien, beide voorgevels zijn niet representatief; geel metselwerk als hoofdkleur is niet toegestaan; er dient rood tot donkerrood metselwerk voor de buitengevels te worden toegepast; kunststof kozijnen dienen van het CLK-type met verdiept profiel te zijn. Dat is nu niet het geval; de pv-panelen lijken niet geïntegreerd in het dakvlak; de uitwerking van de kozijnen (gevelindeling) doet afbreuk aan de uitstraling van de woning; de belangrijkste uitgangspunten van het beeldkwaliteitsplan van dit deel van deze nieuwe wijk, waaronder een bouwstijl die refereert aan de traditionele architectuur uit de jaren 30 van de vorige eeuw, komt op geen enkele manier terug in het ontwerp van deze woning. Gezien bovenstaande, en gezien het gebrek aan ambitie van dit plan, ziet het adviesteam geen aanleiding van de in het beeldkwaliteitsplan opgenomen criteria af te wijken. Het plan is niet akkoord. 3. Dossiernummer: P.J. Meertensstraat 40 Middelburg het bouwen van een woning Aanvrager: B. Minnes mits bouwperceel met de volgende criteria rekening te worden gehouden: de vaste criteria, de gebiedscriteria Uitbreidingswijken en het beeldkwaliteitsplan Rittenburg. Het plan voldoet aan de in het beeldkwaliteitsplan genoemde criteria mits: de kozijnen op de verdieping meer verticaal worden uitgevoerd; er in het algemeen meer aandacht wordt geschonken aan de kozijn- en gevelindeling; er vooral voor de entreepartij meer ambitie aan de dag wordt gelegd er meerjaren 30 kenmerken in het ontwerp worden verwerkt. Die zijn nu onvoldoende aanwezig; er een meer representatieve voorgevel wordt ontworpen. De ramen op de verdieping hebben niet de juiste verhoudingen, te horizontaal terwijl de ramen in de andere gevels verticaal zijn gericht, en doen afbreuk aan het ontwerp.

4 Agendapunt 4 is door de architect mondeling toegelicht. 4. Dossiernummer: Oosterscheldestraat 110 B Middelburg het bouwen van twee woningen Aanvrager: Bouwbedrijf Adriaanse BV Architect: Architecten Alliantie BV gebiedschteria uitbreidingswijken. Het plan voor het bouwen van een twee-onder-één-kapwoning op dit perceel tussen bestaande bebouwing voldoet aan de in de nota opgenomen criteria en is om die reden akkoord. Het adviesteam stelt daarbij voor de zonnepanelen op beide woningen tegelijk aan te brengen en ze te integreren in het dakvlak. Daarnaast wordt verzocht extra aandacht te besteden aan de kleurkeuze van de toe te passen betonbanden in verband met mogelijke vervuiling op de langere termijn.

5 De agendapunten 5 t/m 11 betreffen conceptaanvragen. 5. Dossiernummer: Willem Arondeusstraat 59 Middelburg het uitbreiden van het schoolgebouw Aanvrager: Stichting Vrije School Zeeland Ontwerper: Bouwwinkel Zeeland Adviseurs & Architecten Advies: Niet akkoord gebiedscriteria uitbreidingswijken. Het plan voor het uitbreiden van deze school voldoet niet aan de in de nota opgenomen criteria: de elementen uit de architectuur van het bestaande gebouw, zoals de dakranden, komen onvoldoende terug in de diverse uitbreidingen; de kozijnen in de nieuwe bouwmassa op het dak zijn onvoldoende op elkaar en op de bestaande kozijnen afgestemd; de nieuwe bouwmassa op het dak heeft onvoldoende kenmerken van de bestaande school. Gezien bovenstaande ziet de commissie geen aanleiding van de in de nota opgenomen criteria af te wijken. Het plan is niet akkoord. Geadviseerd wordt: voer de gevels van de bouwmassa op het dak uit in horizontale houten delen met een dakrand als de bestaande dakranden van de school; stem de gevelopeningen van de nieuwe bouwmassa op het dak beter op elkaar af (breng meer eenheid aan); laat de kenmerkende horizontaliteit van gevels van het hoofdgebouw (wat betreft positie en vormgeving) terugkomen in de gevels van de toevoegingen; voer ook de toevoegingen op de begane grond uit in houten delen. Kalkzandsteen is ongeschikt als materiaal voor buitengevels omdat deze steensoort erg snel vervuilt (zie ook de bestaande gevels); maak de bestaande (kalkzandsteen) gevels schoon

6 6. Dossiernummer: Laan van London 9 Middelburg het uitbreiden van de woning, Aanvrager: J. Piersma Advies : Akkoord mits gebiedscriteria uitbreidingswijken. Het plan voor het uitbreiden van de eerste verdieping van deze woning voldoet aan de in de nota opgenomen criteria mits voor de hoekoplossingen bij de steenstrips, gezaagde stenen worden gebruikt (geen stenen in verstek zagen). Zodanig dat niet zichtbaar is dat hier steenstrips zijn gebruikt in plaats van volle stenen. 7. Dossiernummer: Breeweg 71 E Middelburg het plaatsen van een fietsenstalling Aanvrager: Mondia Scholengroep gebiedscriteria uitbreidingswijken. Het plan voor het plaatsen van een fietsenberging bij deze school voldoet aan de in de nota opgenomen criteria en is om die reden akkoord. Indien een deur in de fietsenberging wordt toegepast deze uitvoeren als de wanden van de fietsenberging (geen dichte deur).

7 8. Dossiernummer: Park Veldzigt 75 Middelburg het aanbrengen van reclame Aanvrager: Passenier Schildersbedrijf vof Advies: Niet akkoord bouwperceel met de volgende criteria rekening te worden gehouden: de vaste criteria, de gebiedscriteria Handel en kantoren en bijlage 7 Reclamebeleid. Het voorstel voor het aanbrengen van extra reclame-uitingen op de ruiten van dit kantoorgebouw voldoet niet aan de in de nota opgenomen criteria: de aan te brengen reclame doet afbreuk aan de architectuur van het pand; er is maximaal één reclame-uiting per bedrijf toegestaan. Deze dienen tevens horizontaal of verticaal te worden gerangschikt; de oppervlakte van de reclame-uiting bedraagt meer dan 2% van de oppervlakte van de gevel; de totale hoogte van de reclame-uiting bedraagt meer dan 10% van de hoogte van de gevel; de oppervlakte van de aan te brengen folie bedraagt meer dan 30% van het glasoppervlak; folies zijn alleen toegestaan op de begane grond. Gezien bovenstaande ziet het adviesteam geen aanleiding van de in de nota opgenomen criteria af te wijken. Het voorstel is niet akkoord. Geadviseerd wordt de aan te brengen folie te beperken tot de begane grond en een meer transparante folie toe te passen (waardoor de achterliggende ruimte enigszins zichtbaar blijft). 9. Dossiernummer: Benensonstraat 1 Middelburg het bouwen van een kap op de garage Aanvrager: P.A. Ramsteijn gebiedscriteria uitbreidingswijken. Het plan voor het bouwen van een kap op de garage bij deze woning voldoet aan redelijke eisen van welstand en is om die reden akkoord.

8 10. Dossiernummer: Molendijk 20 Nieuw- en Sint Joosland het plaatsen van een dakkapel Aanvrager: Houmes Aannemersbedrijf Advies: Niet akkoord gebiedscriteria de nieuwe dorpskernen. Het plan voor het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak van deze woning voldoet niet aan de in de nota opgenomen criteria: de dakkapel is breder dan 50% van de breedte van het dakvlak; er zit minder dan 0,50 m dakvlak rondom de dakkapel (gemeten vanaf het overstek van het boeiboord). Gezien bovenstaande ziet het adviesteam geen aanleiding van de in de nota opgenomen criteria af te wijken, het voorstel is niet akkoord. Geadviseerd wordt: een exacte kopie van de dakkapel op het huurpand (materiaalgebruik, detaillering, breedte, hoogte, enz.) te plaatsen; de zijkant van het overstek van de dakkapel, minimaal 0,50 m uit de dakrand verwijderd te houden.

9 11. Dossiernummer: Schorerstraat 23 Arnemuiden het uitbreiden van de woning Aanvrager: M.B.P. van Leerdam Advies: Niet akkoord gebiedscriteria uitbreidingswijken. Het plan voor het aanbrengen van een zogenoemde rugzakbadkamer in deze uitvoering voldoet niet aan de in de nota opgenomen criteria: er is onvoldoende sprake van een standaardproduct zoals toegepast bij een woning aan de Spinhuisweg te Middelburg: het materiaalgebruik en de kleurstelling zijn onvoldoende afgestemd op de bestaande woningen. De bestaande architectuur van de woningen in deze straat is te kwetsbaar om allerlei verschillende verschijningsvormen van een dergelijke uitbreiding aan de voorzijde van de woning te kunnen toestaan. Daan/oor is de nu getoonde oplossing te weinig standaard, het ontwerp van de gevel niet subtiel genoeg en het toegepaste materiaal te weinig passend. Het voorstel is niet akkoord. Geadviseerd wordt een meer gestandaardiseèrde rugzakbadkamer aan te brengen, zoals in de Spinhuisweg te Middelburg, met een hoog in de gevel aangebracht liggend hoekraampje in een kleur die terugkomt in het huidige (terughoudende) kleurgebruik van de woningen. Daarbij een oplossing zoeken waarbij geen kolommetje onder de rugzakbadkamer nodig is. De agendapunten 12 t/m 17 betreffen aanvragen voor omgevingsvergunningen. 12. Dossiernummer: Sprencklaan 25 Middelburg het bouwen van zeven woningen Aanvrager: Bouwbedrijf "De Delta" BV Architect: Architecten Alliantie BV bouwperceel met de volgende criteria rekening te worden gehouden: de vaste criteria, de gebiedscriteria Uitbreidingswijken en het beeldkwaliteitsplan Sprencklaan. Het verder uitgewerkte plan voor het bouwen van zeven woningen op dit perceel is akkoord. Daarbij wordt opgemerkt dat de oplossing om de brievenbus en het huisnummer te concentreren op een sokkel aan de voorzijde van het perceel wordt gewaardeerd.

10 13. Dossiernummer: Jan Campertstraat 2 Middelburg het bouwen van een woning Aanvrager: J.M. Matthijsse Architect: Architektenburo Roos en Ros Goes BV mits bouwperceel met de volgende criteria rekening te worden gehouden: de vaste criteria, de gebiedscriteria Uitbreidingswijken en het beeldkwaliteitsplan Rittenburg. Het plan voldoet aan de in de nota en het beeldkwaliteitsplan opgenomen criteria mits: de garage in dezelfde kleur gevelsteen wordt uitgevoerd als de woning; de garage verder naar achter wordt geplaatst (als in vorig plan); het boeiboord op de garage wordt gehandhaafd en de luifel aan de achterzijde even hoog wordt uitgevoerd als de garage (als in vorig plan). 14. Dossiernummer: Slaak 8 Arnemuiden het bouwen van een twee-onder-één-kap woning en een vrijstaande woning Aanvrager: Aannemingsbedrijf Fraanje Het verder uitgewerkte plan voor het bouwen van een vrijstaande woning en een twee-onder-een- kapwoning is akkoord. 15. Dossiernummer: Jan van Hoofkwartier 24 Middelburg het plaatsen van een dakkapel Aanvrager: M.C.R. Kroes Ontwerper: Bouwwinkel Zeeland Adviseurs & Architecten mits gebiedscriteria uitbreidingswijken. Het plan voor het plaatsen van een dakkapel op het achterdakvlak van deze woning voldoet aan de in de nota opgenomen criteria mits de gevels (Eternit sidings) worden uitgevoerd in de kleur van de dakpannen.

11 16. Dossiernummer: Oude Rijksweg 104 Nieuw- en Sint Joosland het bouwen van een bedrijfsruimte Aanvrager: R.M. Markusse mits Het adviesteam handhaaft haar advies van 29 december Het plan voor het bouwen van een bedrijfsruimte is akkoord mits de plint wordt uitgevoerd in schoon metselwerk (ook toegestaan in de vorm van steenstrips). 17. Dossiernummer: Calandweg 62 Arnemuiden het uitbreiden van een bedrijfsgebouw Aanvrager: J.A. van der Linden Advies: Niet akkoord gebiedscriteria industrie. Het plan voor het uitbreiden van dit bedrijfsgebouw voldoet niet aan de in de nota opgenomen criteria. De ten opzichte van het eerder ingediende plan toegevoegde erker betreft een aanbouw aan een aanbouw en past niet bij de vormgeving van de aanbouw en het hoofdgebouw. Het voorstel is om die reden niet akkoord. Geadviseerd wordt de aanvulling op het vorige plan abstracter te houden, bijvoorbeeld door het volume over de volle hoogte en breedte uit te bouwen. En/of de toevoeging volledig in glas uit te voeren, zonder boeiboord. Voorkomen moet worden dat het beeld ontstaat van een aangeplakte standaard woningbouwerker.

12 Deel II: Adviezen monumenten/beschermd stadsgezicht/beeldkwaliteit. Aanwezig: ir. L. Harders, architect, voorzitter ir. L. Brink, architect, lid drs. P.W. Sijnke, historicus, lid M.L.J. Bimmel, bouwhistoricus, lid ing. P. Meulmeester, secretaris Afspraken/bezoekers: 14:30-15:00 uur; Joos Nijsse, Loskade 3 Middelburg. 15:15-15:45 uur; A. Hoekman/H. Sinke, Singelstraat 7 Middelburg Agendapunt 18 is door de ontwerper/aanvrager mondeling toegelicht. 18. Dossiernummer: Singelstraat 7 Middelburg het intern renoveren, het plaatsen van twee dakkapellen aan de voorzijde, drie dakramen en drie ramen aan de achterzijde van het pand Aanvrager: A.M.G. Hoekman Ontwerper: Bouwwinkel Zeeland Adviseurs & Architecten Het gewijzigde plan voor het renoveren, verbouwen van dit rijksmonument wordt door de architect, H. Sinke, en de opdrachtgever, A. Hoekman, toegelicht. Het plan is akkoord. Verzocht wordt een en ander verder uit te werken. De agendapunten 19 t/m 21 betreffen conceptaanvragen. 19. Dossiernummer: Londensekaai 19 A Middelburg het verbouwen van de voorgevel Aanvrager: Schout Bouw BV mits bouwperceel met de volgende criteria rekening te worden gehouden: de vaste criteria, de gebiedscriteria Middelburgs Profiel en hoofdstuk 6 Richtlijnen voor beschermde monumenten. Monumenten/beschermd stadsgezicht: Het plan voor het verbouwen van de voorgevel van dit rijksmonument doet geen afbreuk aan de historische kwaliteit van dit pand en aan de karakteristiek van het beschermde stadsgezicht mits de huidige pui op de begane grond wordt uitgepeld en er op basis van wat er zich achter de nu aanwezige betimmering bevindt een nieuw voorstel wordt gemaakt. Indien er achter het huidige plaatwerk een jaren 30 pui zit, deze reconstrueren (daarvoor nieuw voorstel indienen). En niet verder in de tijd teruggaan met een oudere pui. Beeldkwaliteit: Het plan voor het verbouwen van de voorgevel van dit rijksmonument voldoet aan de in de nota opgenomen criteria mits de verhoudingen tussen het kozijn en de kozijnindelingen worden verbetert.

13 20. Dossiernummer: Vlasmarkt 24 Middelburg het uitbreiden van het horecapand Aanvrager: Pizza Amore Ontwerper: Bouwwinkel Zeeland Adviseurs & Architecten Advies: Aangehouden Het adviesteam komt na een bezoek van de monumentendeskundigen ter plaatse tot de volgende adviezen/opmerkingen: strip de penanten in de achtergevel op enkele plaatsen om te kunnen beoordelen wat de monumentale waarde van de huidige achtergevel is. indien de achtergevel nog van hoge historische waarde is dient deze zo veel mogelijk te worden gehandhaafd; indien de achtergevel van recentere datum is en/of weinig historische waarde heeft kan een groter deel worden verwijderd mits aan weerszijden minimaal een penant van 1,0 m breed wordt gehandhaafd om de bestaande/historische structuur van het pand te kunnen blijven zien (zie ook de vorige adviezen/opmerkingen). Tevens wordt als suggestie meegegeven de bar aan de andere zijde van de ruimte te zetten. Dat levert een meer logische plattegrond op zonder kruisend verkeer tussen toiletten en keuken. 21. Dossiernummer: Sint Pieterstraat 31 Middelburg het verbouwen van het pand Aanvrager: Bouwwinkel Zeeland Adviseurs & Architecten mits gebiedscriteria Middelburgs Profiel. Beschermd stadsgezicht/beeldkwaliteit: Het plan voor het verbouwen van de voorgevel van dit pand doet geen afbreuk aan de karakteristiek van het beschermde stadsgezicht mits de kozijnen in hun huidige verschijningsvorm worden gehandhaafd en niet worden vervangen, maar waar nodig herstelt. Het gaat om een bijzonder pand uit de wederopbouwperiode dat het waard is, evenals de andere panden in deze nog gave gevelwand, zo veel mogelijk intact te blijven. Geadviseerd wordt achterzetbeglazing toe te passen. Het adviesteam verzoekt tevens te onderzoeken of het pand en de andere panden in deze gevelwand als ensemble op de gemeentelijke monumentenlijst kunnen worden geplaatst.

14 De agendapunten 22 t/m 28 betreffen aanvragen voor omgevingsvergunningen. 22. Dossiernummer: Damplein 21 Middelburg het plaatsen van een inpandige lift in de woning Aanvrager: Aannemersbedrijf Duvekot Het verder uitgewerkte plan voor het plaatsen van een inpandige lift in dit rijksmonument is akkoord. 23. Dossiernummer: Dam 33 Middelburg het aanbrengen van een pijp langs de gevel Aanvrager: R.M. Gerritsen Het verder uitgewerkte plan voor het aanbrengen van een afvoerpijp langs de achtergevel van dit rijksmonument is akkoord. 24. Dossiernummer: Nederstraat 20 Middelburg het renoveren van de woning Aanvrager: M. Glerum Het aangepaste en verder uitgewerkte plan voor het renoveren van dit rijksmonument is akkoord. 25. Dossiernummer: Herengracht 40 Middelburg het vervangen van kozijn/ramen (souterrain) Aanvrager: H.L. Pouwer Advies: Aangehouden bouwperceel met de volgende criteria rekening te worden gehouden: de vaste criteria, de gebiedscriteria Middelburgs Profiel en hoofdstuk 6 Richtlijnen voor beschermde monumenten. Monumenten/beschermd stadsgezicht: Het voorstel voor het vervangen van het kozijn in het souterrain van dit gemeentelijk monument is zonder bezoek ter plaatse (in het pand) niet goed te beoordelen. Verzocht wordt een (tussentijds) bezoek in te plannen.

15 26. Dossiernummer: Stationsstraat 15 Middelburg het herbestemmen van de panden Aanvrager: SMZ Architect: Joos Nijsse Architectuur Het aangepaste en verder uitgewerkte plan voor het herbestemmen van deze panden, waaronder een gemeentelijk monument, is akkoord. 27. Dossiernummer: Nieuwe Burg 39 Middelburg het plaatsen van een ventilator op het dak van het pand Aanvrager: Imagine gebiedscriteria Middelburgs Profiel. Beschermd stadsgezicht/beeldkwaliteit: Het plan voor het plaatsen van een ventilator op het dak en het aanbrengen van reclamefolie op de ramen van de voorgevel voldoet aan de in de nota opgenomen criteria en is om die reden akkoord. 28. Dossiernummer: Plein Middelburg het vervangen en veranderen van de kozijnen van de aanbouw (serre) aan de voorzijde van het pand Aanvrager: C. Petiet mits Het aangepaste plan voor het vervangen en wijzigen van de gevels van de aanbouw aan de voorzijde van dit pand is akkoord mits de het houtwerk in een iets donkerder kleur wordt geschilderd.

16 Agendapunt 29 betreft een aanvraag omgevingsvergunning strijdig gebruik. 29. Dossiernummer: 5317 Touwbaan 51 Middelburg het uitbreiden van het terras voor het appartement Aanvrager: W.A.D.M. van de Put gebiedscriteria Middelburgs Profiel. Beschermd stadsgezicht/beeldkwaliteit: Het plan voor het uitbreiden van het terras bij dit appartement op de begane grond doet niet in ernstige mate afbreuk aan de karakteristiek van het beschermde stadsgezicht en is om die reden akkoord. Het adviesteam merkt tevens op een verder uitbreiding van het terras niet acceptabel te vinden. Agendapunt 30 betreft het schilderen van schoon metselwerk. 30. Dossiernummer: Zuidwal 2 Arnemuiden het uitvoeren van schilderwerkzaamheden Aanvrager: C.M. Stroo Advies: Niet akkoord bouwperceel met de 'volgende criteria rekening te worden gehouden: de vaste criteria en de gebiedscriteria Middelburgs Profiel. Het voorstel voor het schilderen van de gevels van dit pand voldoet niet aan de in de nota opgenomen criteria. Het schilderen van schoon metselwerk is niet toegestaan. Het voorstel is om die reden niet akkoord. Agendapunt 31 betreft een aanvraag omgevingsvergunning. 31. Dossiernummer: Brakstraat 39 Middelburg het verbouwen/restaureren van het pand Aanvrager: K. Vahlkamp mits Het verder uitgewerkte plan voor het verbouwen/restaureren van dit rijksmonument is akkoord mits: de moerbalkondersteuning alsnog op deugdelijke wijze wordt opgelegd; de strijkbalk aan de achtergevel op de verdieping wordt vervangen; de opstaande betonrand in de kelder wordt doorgezet tot de onderzijde van de begane grondvloer; op de verdieping het ingemetselde kozijn, naast kozijn nummer 14, verder wordt onderzocht.

17 Agendapunt 32 is door de architect mondeling toegelicht. 32. Dossiernummer: Loskade 3 Middelburg het realiseren van een appartement in dit hotel Architect: Joos Nijsse Advies: Aangehouden bouwperceel met de volgende criteria rekening te worden gehouden: de vaste criteria, de gebiedscriteria Middelburgs Profiel en hoofdstuk 6 Richtlijnen voor beschermde monumenten. De architect licht aan de hand van een maquette het plan voor het realiseren van een appartement in dit hotel toe. Het adviesteam heeft grote waardering voor de getoonde creatieve oplossing. Echter het pand is een gemeentelijk monument waarvan het authentieke dak, de dakvlakken prominent zichtbaar/aanwezig zijn. Het voor een belangrijk deel open werken van het dak en het toevoegen van elementen die buiten het dakvlak uitsteken, tast daarbij de identiteit van het pand te veel aan. Dat gaat ten koste van de huidige robuuste/rustgevende uitstraling van het pand. Ook de uitvoering in zink voor het overblijvende deel van het dak is niet akkoord. Geadviseerd wordt de prominent in het zicht liggende dakvlakken zo veel mogelijk intact te laten en eventuele ingrepen in het dakvlak te concentreren op het dakvlak aan de zijde van hotel Du Commerce. Tevens wordt geadviseerd het huidige platte dak, naast het betreffende pand, te gebruiken en de achtergevel niet in te pakken. De afgelopen periode zijn onderstaande ambtelijke sneltoets adviezen uitgebracht. Overzicht Sneltoetsen van 1 januari t/m 17 januari Datum beoordeling Zaaknummer Adres Akkoord Akkoord mits/ opmerkingen Bezaanschuit P.J. Meertensstraat P.J. Meertensstraat X X Aangepast aan opmerkingen WARK Gevelbeplating/gevelsteen Aangepast plan Naar WARK Start vergadering: Einde vergadering: Duur vergadering: 09:00 13:15 uur. 12:30 16:30 (15:45) uur. 7:00 (6:00) uur.

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 8 december

Nadere informatie

De agendapunten 1 t/m 6 worden door de architect/ontwerper/aanvrager mondeling toegelicht.

De agendapunten 1 t/m 6 worden door de architect/ontwerper/aanvrager mondeling toegelicht. Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 9 mei 2019 Deel I: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Aanwezig: ir. L. Brink, architect, voorzitter ir. A.G.M. Goemans, lid ing. P. Meulmeester, secretaris

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 9 februari

Nadere informatie

nota voor B&W O rr' 0 2 FEB. 2016 Q toe.'a'ijzer: 3 GD steller P. Meulmeester (5281) 9 februari 2016 akkoorby -O zaaknr.: ^ categorie: ÜJ j foco:

nota voor B&W O rr' 0 2 FEB. 2016 Q toe.'a'ijzer: 3 GD steller P. Meulmeester (5281) 9 februari 2016 akkoorby -O zaaknr.: ^ categorie: ÜJ j foco: nota voor B&W Afdeling Vergunningverlening en Handhaving agehdanummer steller P. Meulmeester (5281) voorstel openbaar Ja participatie Niet van toepassing inspraak N.V.t. voorleggen ondernemingsraad Nee

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 15 juni 2017.

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 17 augustus

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 4 mei 2017.

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 29 december

Nadere informatie

nota voor B&W 1 3 DEC Q h Óch CécutK 20 december 2016 Niet van toepassing N.v.t. zaaknr. Notulen Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit

nota voor B&W 1 3 DEC Q h Óch CécutK 20 december 2016 Niet van toepassing N.v.t. zaaknr. Notulen Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit O nota voor B&W Afdeling Vergunningverlening en Handhaving agendanummer steller P. Meulmeester (5281) voorl. class. nummer registratienummer voorstel openbaar Ja participatie Niet van toepassing inspraak

Nadere informatie

agendanummer in b&w d.d. 23 augustus 2016 aantekeningen Notulen Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit

agendanummer in b&w d.d. 23 augustus 2016 aantekeningen Notulen Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit nota voor B&W Afdeling Vergunningverlening en Handhaving agendanummer steller P. Meulmeester (5281) voorl. class. nummer registratienummer voorstel openbaar Ja participatie Niet van toepassing inspraak

Nadere informatie

nota voor B&W lb2_ CD cr 2 0 SEP kxi Niet van toepassing N.V.t. aaknr.: categorie: zaak type: r, toewijzer: :oco:

nota voor B&W lb2_ CD cr 2 0 SEP kxi Niet van toepassing N.V.t. aaknr.: categorie: zaak type: r, toewijzer: :oco: nota voor B&W Afdeling Vergunningverlening en Handhaving agendanummer steller P. Meulmeester (5281) voorl. class. nummer registratienummer voorstel openbaar Ja participatie Niet van toepassing inspraak

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 2 maart 2017.

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 24 mei 2017.

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

caieocrig; zaa^ ïvpe: tcewijzer: in b&w d.d. secretaris burgemeester aantekeningen I 0 MEI Cfm - -D ÜJ Q Q

caieocrig; zaa^ ïvpe: tcewijzer: in b&w d.d. secretaris burgemeester aantekeningen I 0 MEI Cfm - -D ÜJ Q Q zaaknr.; ^ caieocrig; nota voor B&W Afdeling Vergunningverlening en Handhaving 1 2 MEI 2016 zaa^ ïvpe: tcewijzer: tnimmei steiler P. Meulmeester (5281) voorl. ciass. nummer registratienummer voorstel openbaar

Nadere informatie

agendanummer in b&w d.d. 5 juli 2016 secretaris aantekeningen Qo> Notulen Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit

agendanummer in b&w d.d. 5 juli 2016 secretaris aantekeningen Qo> Notulen Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit nota voor B&W Afdeling Vergunningverlening en Handhaving agendanummer steller P. Meulmeester (5281) voorl. class. nummer registratienummer voorstel openbaar Ja participatie Niet van toepassing inspraak

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 13 april

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Agendapunt 1 wordt door de architect/ontwerper/aanvrager mondeling toegelicht.

Agendapunt 1 wordt door de architect/ontwerper/aanvrager mondeling toegelicht. Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 29 mei 2019 Deel I: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Aanwezig: ir. L. Brink, architect, voorzitter ir. A.G.M. Goemans, lid ing. M.C. Köther, (vervangend)

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

nota voor B&W W& -jé cm e> ur Z) I h - 8 NOV cfm - o:) 0 2 NOV LJJ Q O Niet van toepassing N.V.t. zaaknr.

nota voor B&W W& -jé cm e> ur Z) I h - 8 NOV cfm - o:) 0 2 NOV LJJ Q O Niet van toepassing N.V.t. zaaknr. nota voor B&W Afdeling Vergunningverlening en Handhaving steller P. Meulmeester (5281) voorl. class. nummer registratienummer voorstel openbaar Ja participatie Niet van toepassing inspraak N.V.t. voorleggen

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118)675281 Verslag van de vergadering van 19 oktober

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 03-2015 Verslag d.d. 13-01-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 15-06077 Adres: Oudegracht 69 te Utrecht het restaureren van een kerk 17-06-2015 Commissie: 30-6-2015 Akkoord Monumentwaarden voldoende

Nadere informatie

Het aangepaste plan wordt toegelicht door de architect, M de Koeijer, en de adviseur, C. Minderhoud.

Het aangepaste plan wordt toegelicht door de architect, M de Koeijer, en de adviseur, C. Minderhoud. Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 28 maart 2019 Deel 1: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Aanwezig: ir. L. Brink, architect, voorzitter ir. A.G.M. Goemans, architect, lid ing. P. Meulmeester,

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Notulen Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit

Notulen Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit 0 nota voor B&W datum 11 oktober 2016 onderwerp Notulen Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit aantekeningen het conceptbesluit is om Kennis te nemen van de notulen van de vergaderingen van het Walchers

Nadere informatie

ocn categorie: Z> co LiJ Q O zaak type tcj.' : agendanummer foc in b&w d.d. 26 juli 2016 aantekeningen

ocn categorie: Z> co LiJ Q O zaak type tcj.' : agendanummer foc in b&w d.d. 26 juli 2016 aantekeningen nota voor B&W ocn Z> co LiJ Q O ;aaknr: 15"j- 613> categorie: zaak type tcj.' : 2 8 JULi 2016 Afdeling Vergunningverlening en Handhaving foc agendanummer steller P. Meulmeester (5281) voorl. class. nummer

Nadere informatie

zaaknr.: q:: categorie: 1..,j i.i.i Q zaak type: toewijzer: ioci in b&w d.d. 22 maart 20 16 secretaris burgemeester aantekeningen

zaaknr.: q:: categorie: 1..,j i.i.i Q zaak type: toewijzer: ioci in b&w d.d. 22 maart 20 16 secretaris burgemeester aantekeningen 0 q:: zaaknr.: categorie: ^^88i nota voor B&W 1..,j i.i.i Q Q zaak type: toewijzer: 2 3 flmsf 2016 Afdeling Vergunningverlening eh Handhaving ioci agendanummer steller P. Meulmeester (5281) voorstel openbaar

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 28 september

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 27 juli 2017.

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 13-05668 Adres: Nieuwegracht 19-21 te Utrecht het verbouwen van het rijksmonument, het plaatsen van dakramen, verlagen van de keldervloer,

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 22 Verslag d.d. 31-05-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Secretariaat: Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 23 maart

Nadere informatie

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg

Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Gemeente Middelburg Seuetai iaat. Vergunningverlening en Handhaving Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel. (0118) 675281 Verslag van de vergadering van 6 juli 2017.

Nadere informatie

Het plan wordt door het Adviesteam enthousiast ontvangen en is op hoofdlijnen akkoord.

Het plan wordt door het Adviesteam enthousiast ontvangen en is op hoofdlijnen akkoord. Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 14 februari 2019 Deel 1: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Aanwezig: ir. L. Brink, architect, voorzitter ir. A.G.M. Goemans, architect, lid ing. P.

Nadere informatie

in b&w d.d. 26 januari 2016 secretaris \ burgemeester Notulen welstands- en monumentencommissie zaal,i'.r,: j (j CD /r-, jj/ cptsgorie: f' LÜ

in b&w d.d. 26 januari 2016 secretaris \ burgemeester Notulen welstands- en monumentencommissie zaal,i'.r,: j (j CD /r-, jj/ cptsgorie: f' LÜ nota voor B&W Afdeling Vergunningverlening en Handhaving agendanummer steller P. Meulmeester (5281) voorstel openbaar Ja participatie Niet van toepassing inspraak N.V.t. voorleggen ondernemingsraad Nee

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

nota voor B&W C)h\ 2 1 NOV NOV lüo - i ; zaaknr. zaak type: urn- fu toewijzer: loco: O zaaknr.: 166^0 ÏC 3 j categorie:

nota voor B&W C)h\ 2 1 NOV NOV lüo - i ; zaaknr. zaak type: urn- fu toewijzer: loco: O zaaknr.: 166^0 ÏC 3 j categorie: nota voor B&W Afdeling Vergunningverlening en Handhaving agendanummer steller P. Meulmeester (5281) voorl. class. nummer registratienummer voorstel openbaar Ja in b&w d.d. 29 november 2016 participatie

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 3 januari Deel 1: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit

Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 3 januari Deel 1: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 3 januari 2019 Deel 1: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Aanwezig: ir. L. Brink, architect, voorzitter ir. A.G.M. Goemans, architect, lid ing. P. Meulmeester,

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: 13:05 uur K.W. Koster (aanvrager), inzake 120060, Meidoornlaan 21 te 13:15 uur A. Bloem (architect), inzake 120057, Nieuw-sedijk

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAK- KAPELLEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

De architect, W. de Gaaij, en de opdrachtgever lichten het plan toe en verzoeken nadere toelichting op het negatieve advies van 13 december 2018.

De architect, W. de Gaaij, en de opdrachtgever lichten het plan toe en verzoeken nadere toelichting op het negatieve advies van 13 december 2018. Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 18 april 2019 Deel I: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Aanwezig: ir. L. Brink, architect, voorzitter ing. P. Meulmeester, secretaris ================================================================================

Nadere informatie

=======

======= Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 7 maart 2019 Deel 1: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Aanwezig: ir. A.G.M. Goemans, architect, voorzitter ing. P. Meulmeester, secretaris Afspraken/bezoekers:

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 15-17743 Adres: Lucasbolwerk te Utrecht het plaatsen van fietsenrekken voor de duur van zes maanden 29-7-2015 Commissie: 11-8-2015

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 34 Verslag d.d. 22-08-2017 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 19 Verslag d.d. 06-05-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 130008 Bouwadres Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele woning

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 29 Verslag d.d. 19-07-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de Welstandsnota gemeente 8 Loketcriteria Dit hoofdstuk behandelt gestandaardiseerde welstandscriteria voor veel voorkomende kleine bouwplannen. Deze criteria dienen als basis voor het gemeentelijk welstandsbeleid

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-02-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-02-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 9 Verslag d.d. 24-02-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: Secr.

Nadere informatie

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie)

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Welstandscriteria gebied 1 t/m 16 (als voorbeeld in deze versie alleen gebied 6) Pagina s met de definitieve

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 45 Verslag d.d. 08-11-2016 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 29-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

De architect, B. Luttikhuizen, en de opdrachtgevers lichten het aangepaste plan voor deze vrijstaande woning toe.

De architect, B. Luttikhuizen, en de opdrachtgevers lichten het aangepaste plan voor deze vrijstaande woning toe. Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 24 januari 2019 Deel 1: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Aanwezig: ir. L. Brink, architect, voorzitter ir. A.G.M. Goemans, architect, lid ing. P.

Nadere informatie

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF SNELTOETSCRITERIA BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF De afstand tot de voorgevel moet ongeveer 3m zijn. Indien het zij- en/of achtererf grenst aan de weg of een openbaar pad dan dient de afstand

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 maart Aanvragen omgevingsvergunning

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 maart Aanvragen omgevingsvergunning Plaats Hulst Datum 22 maart 2016 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 8, Hulst (ook monumenten) Omschrijving: Het aanpassen van de gevel O/16.00080; Olo. 2214781 Toetsingskader NRK, Vestingstad

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T:

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: plan 1 : Boxtel datum : 20-1-2016 bouwplan : het renoveren van de 4 woningen bwt.nr. : VB2015169 GC15.02172 bouwadres : Molengraafseweg 11-17 (oneven) te Boxtel --- advies : VOLDOET MITS beh. : 1 Naar

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 16-09-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 16-09-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 16-09-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 48 Verslag d.d. 26-11-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 15 augustus 2018 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 15 augustus 2018. Anna

Nadere informatie

Bundel van de College B&W van 20 februari 2018

Bundel van de College B&W van 20 februari 2018 Bundel van de College B&W van 20 februari 2018 4.5 Notulen Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit Zaaknummer 190937 Dossier 189 voorblad.pdf Nota notulen WARK 11-01-2018 Bijlage 1 Notulen WARK 11-01-2018

Nadere informatie

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand.

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Plaats Hulst Datum 18 januari 2018 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Lange Nieuwstraat 12, 14 en 16 te Hulst (zie agendapunt 1.6) 2. 14.45 uur, architect Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande (zie agendapunt

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 27 Verslag d.d. 01072014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: plv.

Nadere informatie

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 1 ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 Inhoud 1. inleiding 2. beschermd stadsgezicht 3. de Welstandsnota van Enkhuizen 4. geplaatste

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 50 Verslag d.d. 10-12-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 07-12-2017 17-30465 Adres: Vismarkt 16 te Utrecht het bouwen van een kapverdieping op een hotel 04-12-2017 Commissie 12-12-2017 Akkoord 17-32835

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 02-09-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 02-09-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 36 Verslag d.d. 02-09-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 20 juni Deel I: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit

Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 20 juni Deel I: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Verslag Walchers Adviesteam Ruimtelijke Kwaliteit. 20 juni 2019 Deel I: Adviezen ruimtelijke-/beeldkwaliteit Aanwezig: ir. L. Brink, architect, voorzitter ir. A.G.M. Goemans, lid ing. M.C. Köther, (vervangend)

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Grote

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4 WZNH Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen: 8 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-08-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-08-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 34 Verslag d.d. 19-08-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstandscommissie Haarlemmerliede Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Kleine commissie:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 21-01-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 21-01-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 04 Verslag d.d. 21-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

Wabo /

Wabo / ZONNE-ENERGIE IN HISTORISCHE CONTEXT richtlijnen voor zonnepanelen- en collectoren bij monumenten en binnen beschermd stadsgezicht. INHOUDSOPGAVE Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Opmerkingen: Zie notulen CWM d.d Opmerkingen commissie verwerkt.

Opmerkingen: Zie notulen CWM d.d Opmerkingen commissie verwerkt. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 15-02-2018 Advies over de periode van 02-02-2018 t/m 15-02-2018 17-33225 Adres: Maliebaan 80 te Utrecht het aanpassen van een gemeentelijk

Nadere informatie