grutsk OP LEEUWARDERADEEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "grutsk OP LEEUWARDERADEEL"

Transcriptie

1 grutsk OP LEEUWARDERADEEL

2 Bij het aantreden van het college in 2014 hebben de coalitiepartijen PvdA, CDA en VVD voor de periode een programma opgesteld. Daar stond in hoofdlijnen te lezen waarop we de komende vier jaar wilden richten. Het motto van de drie partijen was SAMEN STERKER. Door samenwerking wilden we komen tot het beste beleid en de beste dienstverlening voor de inwoners, bedrijven en organisaties van de gemeente Leeuwarderadeel. SAMEN STERKER betekende ook samenwerken met Leeuwarden om vooruitlopend op de fusie maximaal voordeel te behalen voor de inwoners. U leest wat het college de afgelopen jaren heeft gerealiseerd en waar we samen trots op mogen zijn! DE CENTRUMVISIE VOOR STIENS De gemeente Leeuwarderadeel en de Ondernemersvereniging Leeuwarderadeel willen de ondernemers in het centrum van Stiens helpen een koers te bepalen om het huidige levendige winkelcentrum ook in de toekomst vitaal te houden. Op 1 januari 2018 gaat de gemeente Leeuwarderadeel herindelen met de gemeente Leeuwarden. Deze herindeling zorgt voor een wisseling in de gemeentelijke besturen en andere financieringsmogelijkheden voor ondernemers (zoals het Leeuwarder Ondernemersfonds). Ondernemers zijn in gesprek geweest over de toekomst van het centrum van Stiens en hebben de mogelijkheden en aandachtspunten in kaart gebracht. Op deze manier krijgen ze de beschikking over een breed gedragen toekomstvisie en actieplan. Samen verder werken aan een vitaal Stiens, dat is het doel!

3 DE OVERGANG VAN IT GRYN NAAR DE BV SPORT Door de intensievere samenwerking met fusiepartner Leeuwarden hebben we ook besparingen gerealiseerd zonder dat de kwaliteit van de dienstverlening minder wordt. VLUCHTELINGENWERK Het verwelkomen en plaatsgeven in onze maatschappij van nieuwkomers met een status. De gemeente werd de afgelopen jaren geconfronteerd met de vraag om, meer dan we al deden, nieuwkomers te huisvesten. Huisvesten heeft ook invloed op de rest: inburgeren, contacten met onze inwoners en het regelen van uitkeringen. Met behulp van vluchtelingenwerk Noord-Nederland en vrijwilligers zijn er de afgelopen jaren in bijna alle dorpen van onze gemeente nieuwe inwoners gekomen. Een voorbeeld hiervan is de overgang van It Gryn naar BV Sport. In het najaar van 2014 werden de eerste gesprekken tussen BV Sport en BV Sportcentrum It Gryn gevoerd. De BV Sport is de geprivatiseerde dienst Sport en Recreatie van de gemeente Leeuwarden. Sinds januari 2012 onderhield de BV Sport al de buitensportaccommodaties (velden) voor de gemeente Leeuwarderadeel. Op 1 januari 2016 is sportcentrum It Gryn overgegaan naar de BV Sport onder voorwaarde dat Sportcentrum It Gryn haar plek behoudt in de samenleving van onze gemeente.

4 AANLEG SPOARDYK In 2015 begon de gemeente met de ontwikkeling en aanleg van het wandel-fietspad over het voormalige spoortracé tussen Jelsum en Stiens. In februari 2017 is de Spoardyk officieel geopend. Het is een toegankelijk pad voor wandelaars, fietsers en mensen die een scootmobiel of rolstoel gebruiken. Voor recreanten en forenzen vormt de Spoardyk een welkome aanvulling op de bestaande wandel- en fietspaden in de regio. WETHOUDER RINSKE VAN DER MEULEN: Ik kijk echt uit naar het moment waarop de bloemenberm in volle bloei staat, de aardappelvelden bloeien en het graan goudgeel op het land staat. Wat een prachtige beleving moet het wandelen of fietsen over dit nieuwe pad dan zijn! Wethouder Visser in actie in de nieuwe wijk Steenslân. AFKOPPELING IT HEECHHÔF In de wijk It Heechhôf heeft een afkoppeling plaatsgevonden om het hemelwater afzonderlijk af te voeren. Hiermee willen we met name bereiken dat voor de toekomst bij veel regenval wateroverlast kan worden voorkomen. De afgelopen maanden zijn de kolken in It Heechhôf afgekoppeld van het gemengd riool. Dit was nodig om de wateroverlast in de toekomst in de wijk te voorkomen.

5 NIEUWE WONINGEN IN STIENS In januari 2014 heeft de gemeente een onderzoek uitgevoerd naar de woonwensen van haar inwoners. Op deze manier kon de gemeente haar beleid beter afstemmen op de behoefte van de bevolking, nu en in de toekomst. Op basis van de vastgestelde woonvisie hebben we onder andere in Stiens een aantal inbreidingslocaties gerealiseerd. WETHOUDER GELLY VISSER Met deze inbreidingslocaties laten we zien dat de gemeente oog heeft voor de zogenaamde gezinsverdunning. Dat kwam namelijk duidelijk uit het woningonderzoek naar voren: behoefte aan woningen voor jonge gezinnen. Jonge mensen die hier geboren en getogen zijn willen hier graag blijven wonen. Door deze locaties kwam er ook ruimte en gelegenheid voor hen. In 2017 werden de eerste woningen gebouwd aan de Felixwei en aan het Lysterbeipaad. Op 28 maart 2017 haalde wethouder Visser de eerste hap uit de grond in de nieuwe wijk Steenslân. De komende jaren verrijst daar een nieuwe wijk met ongeveer 80 woningen. De belangstelling om daar te wonen is groot. Het wordt een ruim opgezette wijk met veel groen waar flexibele woningbouw mogelijk is. GEBIEDSTEAM LEEUWARDERADEEL Maandag 1 september 2014 was de start van het Gebiedsteam Leeuwarderadeel. Het team helpt de inwoners bij het vinden van oplossingen voor problemen die te maken hebben met werk, inkomen en uitkeringen. Naast werk, inkomen en uitkeringen is er ook aandacht voor buurten en dorpen. Het Gebiedsteam helpt inwoners in onze gemeente om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren. Daarnaast helpt ze bij zorg aan kinderen, jongeren en ouderen. Het Gebiedsteam kijkt naar de gezinssituatie; wat zijn de omstandigheden thuis, samen met ouders/ verzorgers en leerkrachten! Het Gebiedsteam heeft een vaste plek in de Skalm. Een vaste plek om er voor te zorgen dat er zo snel mogelijk hulp geboden kan worden. Zo komen alle telefoontjes en mails op één adres binnen. WETHOUDER CEES VOS Het streven is om, door de werkwijze van het Gebiedsteam, er voor te zorgen dat er geen wachtlijsten zijn. We weten wat er speelt in onze dorpen. In het Gebiedsteam wordt gewerkt met vrijwilligers en professionals. Het gebiedsteam helpt onze inwoners om de uitdagingen die zij ervaren op te lossen. Daarnaast willen we dat de schotten tussen instanties verwijderd worden.

6 WALING DIJKSTRAPARK IN STIENS Het Waling Dijkstrapark is grondig gerenoveerd waardoor het park een prachtige plek is om te wandelen of om even van het uitzicht te genieten op de fraai aangelegde uitkijkheuvel. Op dinsdag 21 juni 2016 is het park aan de Wythústerwei in Stiens geopend. Het park is opgeknapt en in de Stienser Feart zijn aanlegplekken gerealiseerd. De opening werd verricht door mevrouw Akkerhof-van Dijk. Samen met de wethouders Rinske van der Meulen en Gelly Visser werd een plaquette onthuld. De plaats van de plaquette is bij de verhoging in het park waar ooit het Witte Huys heeft gestaan. Op deze plaquette staat te lezen wat het Witte Huys betekende en tot wanneer die daar heeft gestaan. FINANCIEN OP ORDE In een lastige periode, waarbij de Rijksoverheid de financiën richting gemeenten stevig beperkte, is het gelukt om zonder lastenverzwaring voor onze burgers ons gemeentelijk huishoudboekje gezond te houden. BURGEMEESTER JOOP BOERTJENS: Een aantal jaren geleden was het noodzakelijk om stevig te bezuinigen. Mede hierdoor hadden we de afgelopen twee jaar een sluitende begroting, ook in meerjarenperspectief. Hierdoor kunnen we ook stellen dat we de crisis goed zijn doorgekomen. In vele gemeenten kwamen voorzieningen zoals zwembaden en bibliotheken onder druk te staan. Wij hebben kunnen realiseren dat alles open bleef. DE SKALM De Skalm in Stiens dreigde door forse rijksbezuinigingen op de gemeentebegroting in de financiële problemen te komen. Verzelfstandiging, met het meer betrekken van de mienskip daarbij, heeft de mogelijkheid voor een nieuwe en bestendige toekomst geopend. De verhuizing van de bibliotheek naar De Skalm was daarbij een prachtige impuls.

7 Easterlittens Húns Baard Leons Hilaard Jorw ert Mantgum Alde Leie Bears arsum) Jellum We idum Feinsum Hijum Britsum Koarnjum Jelsum Wy tgaard Reduzum Snakkerburen Friens Jirnsum Goutum Lekkum Swichum Wirdum Idaerd Eagum Miedum Grou Hempens Teer erns We rgea Warstiens Wa rten SWS DE SWIRREL De gemeente heeft samen met de twee onderwijsinstellingen in de gemeente, Fier en CBOG2, in korte tijd een samenwerkingsschool in Britsum gerealiseerd. Een school die de komende jaren robuust genoeg is om effectief en veilig onderwijs te verzorgen in een veranderende maatschappij. De samenwerkingsschool Britsum, Koarnjum, Jelsum is gestart op 1 augustus 2015 en is ontstaan uit een fusie tussen openbare basisschool De Homeie (Britsum), openbare basisschool Oan t Skipperspypke (Koarnjum) en christelijke basisschool De Foarikker (Britsum). Op voordracht van de schoolbesturen is er voor gekozen om de school in Britsum te realiseren. HOE ZAT HET OOK AL WEER? Burgemeester en wethouders vormen het dagelijks bestuur van de gemeente en zorgen voor de uitvoering van het gemeentelijk beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt plannen voor waarover de gemeenteraad een besluit moet nemen. Ten slotte is het college van burgemeester en wethouders verantwoordelijk voor de financiën van de gemeente en het personeelsbeleid. OP WEG NAAR LEEUWARDEN Een goede samenwerking met onze fusiegemeente Leeuwarden heeft ertoe geleid, dat er per 1 januari 2018 een zeer natuurlijke overgang naar een nieuwe gemeente zal plaatsvinden. Obstakels voor onze inwoners, voor verenigingen, voor onze dorpen, zijn waar mogelijk in beeld gebracht en worden tot een minimum beperkt. het Bildt Menameradeel Littenseradiel Stiens 2018 Leeuwarderadeel Leeuwarden 2018 Leeuwarden Tytsjerks teradiel Smallingerland DORPEN LET OP UW ZAAK Met de overgang naar de nieuwe gemeente Leeuwarden veranderen er een aantal zaken. Een van de verschillen is het beleid richting de dorpen. Burgemeester Joop Boertjens: De afgelopen jaren hebben we de dorpen en verenigingen veelvuldig geïnformeerd over de veranderingen die er zullen komen. Vele verenigingen hebben al hun koers op de nieuwe situatie aangepast. Ik wil toch alle dorpen en verenigingen nogmaals op het hart drukken om je te verdiepen in de veranderingen die er aan staan te komen! Súdwest-Fryslân Heerenveen

8

Het sociaal wijkteam bij u in de buurt. Samen doen wat nodig is!

Het sociaal wijkteam bij u in de buurt. Samen doen wat nodig is! Het sociaal wijkteam bij u in de buurt Samen doen wat nodig is! Vragen die vaak gesteld worden aan het sociaal team: Ik heb schulden. Wat nu? Mijn partner kampt met een verslaving, maar wil geen hulp.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Kort nieuws. Beste ouders / verzorgers van de Stjelp, Het grote grutto theater vanaf 25. januari in het natuurmuseum

Nieuwsbrief. Agenda. Kort nieuws. Beste ouders / verzorgers van de Stjelp, Het grote grutto theater vanaf 25. januari in het natuurmuseum Nieuwsbrief 30-1-2018 Beste ouders / verzorgers van de Stjelp, Het grote grutto theater vanaf 25 Agenda januari in het natuurmuseum Frys- Woensdag 14 februari lân. Directeur Tom Staken??? vertelt hierover

Nadere informatie

8 Stiens, 28 oktober 2015

8 Stiens, 28 oktober 2015 8 Stiens, 28 oktober 2015 Raadsvergadering: 12 november 2015 Voorstelnummer: 2015/49 Portefeuillehouder: drs. J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: H. Siegersma E-mail: h.siegersma@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL GEMEENTE LEEUWARDERADEEL Agenda Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 19 juni 2012 Aanwezig: Secretaris, Burgemeester, Wethouder, Wethouder, Wethouder de heer H. Siegersma de heer J.R.A. Boertjens

Nadere informatie

9 Stiens, 28 oktober 2015

9 Stiens, 28 oktober 2015 9 Stiens, 28 oktober 2015 Raadsvergadering: 10 december 2015 Voorstelnummer: 2015/49 Portefeuillehouder: drs. J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: H. Siegersma E-mail: h.siegersma@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 15 Raadsvergadering: 5 juli 2012 Voorstelnummer: 2012/ 42 Stiens, 29 februari 2012 Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058 257

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL GEMEENTE LEEUWARDERADEEL Besluitenlijst vergadering Burgemeester en wethouders van 16 augustus 2011 Aanwezig: Burgemeester, Loco-secretaris, Wethouder, Wethouder, de heer J.R.A. Boertjens de heer H. Siegersma

Nadere informatie

9 Stiens, 27 oktober 2015

9 Stiens, 27 oktober 2015 9 Stiens, 27 oktober 2015 Raadsvergadering: 5 november 2015 Voorstelnummer: 2015/46 Portefeuillehouder: drs. J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: H. Siegersma E-mail: h.siegersma@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Informatie vervolgtraject bestuursfusie VCBO G2

Informatie vervolgtraject bestuursfusie VCBO G2 Informatie vervolgtraject bestuursfusie VCBO G2 Algemene Leden Vergadering 31 mei 2016 Onderwerpen 1. Waar staat het fusietraject? 1. Aanleiding voor een fusie 2. Historie en genomen stappen tot nu toe

Nadere informatie

Monumentenzorg Leeuwarderadeel Secretariaat: Moundyk 16, 9051 AH Stiens t: Jaarverslag NL46 RABO KvK:

Monumentenzorg Leeuwarderadeel Secretariaat: Moundyk 16, 9051 AH Stiens t: Jaarverslag NL46 RABO KvK: Monumentenzorg Leeuwarderadeel Secretariaat: Moundyk 16, 9051 AH Stiens t: 058-2571293 e: bijdeleijjouke@gmail.com Jaarverslag 2017 Toren Feinsum Pagina 1 van 5 1. Inleiding Hierbij het Jaarverslag 2017

Nadere informatie

Integrale visie op gemeentelijke gebouwen

Integrale visie op gemeentelijke gebouwen Integrale visie op gemeentelijke gebouwen Aanleiding De gemeente beschikt over maatschappelijk vastgoed. De gebouwen die in eigendom zijn van de gemeente zijn deels in eigen gebruik en deels in gebruik

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Smallingerland

Profielschets Burgemeester van Smallingerland Profielschets Burgemeester van Smallingerland 1 november 018 Smallingerland zoekt een energieke, betrokken burgemeester die onze mooie gemeente nog meer op de kaart zet! De gemeente Smallingerland is een

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL GEMEENTE LEEUWARDERADEEL Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 2 april 2013 Aanwezig: Burgemeester, Secretaris, de heer J.R.A. Boertjens de heer H. Siegersma de heer J.S. Keizer mevrouw A. Wachter

Nadere informatie

Reactienota Woonvisie Leeuwarderadeel 2015 2020

Reactienota Woonvisie Leeuwarderadeel 2015 2020 Reactienota Woonvisie Leeuwarderadeel 2015 2020 Bijlage bij het besluit van de raad van de gemeente Leeuwarderadeel van [datum], besluitnummer [pm] 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding... 5

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL GEMEENTE LEEUWARDERADEEL Raadsvergadering: 18 oktober 2012 Voorstelnummer: 2012/42 13 Stiens, 10 augustus 2012 Behandelend ambtenaar: J. Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058 257 66

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL GEMEENTE LEEUWARDERADEEL Agenda Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 16 oktober 2012 Aanwezig: Burgemeester, Secretaris, de heer J.R.A. Boertjens de heer H. Siegersma mevrouw A. Wachter de heer

Nadere informatie

Frysk. Dúdlik yn byld!

Frysk. Dúdlik yn byld! Frysk. Dúdlik yn byld! Taalnota Frysk Gemeente Leeuwarden Taalnota Frysk 1 2 Gemeente Leeuwarden Taalnota Nota Frysk Fries Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Visie op het Fries in de gemeente Leeuwarden 5

Nadere informatie

Inhoudsopgave Herindelingsontwerp 2018 Betreffende de gemeenten Littenseradiel, Súdwest-Fryslân, Franekeradeel, Het Bildt, Menameradiel,

Inhoudsopgave Herindelingsontwerp 2018 Betreffende de gemeenten Littenseradiel, Súdwest-Fryslân, Franekeradeel, Het Bildt, Menameradiel, Inhoudsopgave Herindelingsontwerp 2018 Betreffende de gemeenten Littenseradiel, Súdwest-Fryslân, Franekeradeel, Het Bildt, Menameradiel, Leeuwarderadeel, Leeuwarden Versie: 1.0 Status: Definitieve versie,

Nadere informatie

de Jaarrekening 2016 van Onderwijsgroep Fier goedkeuren.

de Jaarrekening 2016 van Onderwijsgroep Fier goedkeuren. 12 Stiens, 24 oktober 2017 Raadsvergadering: 16 november 2017 Voorstelnummer: 2017/39 Portefeuillehouder: C. Vos Behandelend ambtenaar: b.kroes E-mail: b.kroes@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058-2576664.

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Het sociaal wijkteam bij u in de buurt. Samen doen wat nodig is!

Het sociaal wijkteam bij u in de buurt. Samen doen wat nodig is! Het sociaal wijkteam bij u in de buurt Samen doen wat nodig is! Vragen die vaak gesteld worden aan het sociaal team: Het sociaal wijkteam Bij het sociaal wijkteam kunt u terecht met al uw vragen of zorgen.

Nadere informatie

BOEIER 1 STIENS k.k.

BOEIER 1 STIENS k.k. BOEIER 1 STIENS 324.500 k.k. www.boeier1.nl Omschrijving Op een fraaie locatie gelegen uitstekend onderhouden, onderhoudsarme, vrijstaande woning met royale werkkamer op begane grond, 4 slaapkamers, ruime

Nadere informatie

Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 28 januari 2014. Aanwezig:

Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 28 januari 2014. Aanwezig: Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 28 januari 2014 Aanwezig: Burgemeester, Secretaris, Wethouder, Wethouder, Wethouder, de heer J.R.A. Boertjens de heer H. Siegersma mevrouw A. Wachter de heer

Nadere informatie

Dialoogavond Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid

Dialoogavond Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid Dialoogavond Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid 14 juni 2017 Idaerd - Eagum Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid Dialoogavond Idaerd - Eagum 1 Inleiding De zes dialoogavonden van de gemeente

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL GEMEENTE LEEUWARDERADEEL Raadsvergadering: 4 juli 2013 Voorstelnummer: 2013/ 37 12 Stiens, 5 juni 2013 Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058 257 66 68

Nadere informatie

14 Stiens, 7 januari 2014

14 Stiens, 7 januari 2014 14 Stiens, 7 januari 2014 Raadsvergadering: 23 januari 2014 Voorstelnummer: 2014/6 Portefeuillehouder: A. Wachter / J. Keizer Behandelend ambtenaar: Jellie Broersma E-mail: j.broersma@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Wythusterwei 63 - Stiens

Wythusterwei 63 - Stiens Wythusterwei 63 - Stiens Vraagprijs 189.000,-- kosten koper Omschrijving Wythusterwei 63 Stiens Op een van de aantrekkelijkste straten van Stiens gelegen, royale, goed onderhouden twee onder één kap woning

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL GEMEENTE LEEUWARDERADEEL Agenda Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 5 februari 2013 Aanwezig: Burgemeester, Secretaris, Wethouder, Wethouder, Wethouder, de heer J.R.A. Boertjens de heer H. Siegersma

Nadere informatie

Zelfstandig Oudewater pakt door!

Zelfstandig Oudewater pakt door! Zelfstandig Oudewater pakt door! Coalitieprogramma 2016-2018 Onze stad is al meer dan 750 jaar een stad om trots op te zijn. We zijn trots op onze dorpskernen, ons buitengebied, onze monumenten en onze

Nadere informatie

Startnotitie Voet- fietspad op voormalig spoortracé Stiens - Jelsum

Startnotitie Voet- fietspad op voormalig spoortracé Stiens - Jelsum Startnotitie Voet- fietspad op voormalig spoortracé Stiens - Jelsum Versie behorend bij collegebesluit 14 april 2015 Datum 7 april 2015 Auteur afdeling VROM Aanleiding Gemeente Leeuwarderadeel heeft in

Nadere informatie

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Slochteren: niet aan grenzen gebonden Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Afdeling PvdA Slochteren Slochteren, oktober 2013 Slochteren: niet aan grenzen gebonden Voor u ligt waarschijnlijk het

Nadere informatie

Maand Datum Dag Plaats Categorie Soort wedstrijd. April za Menaam VvK Ledenw. Heren 50+ DEL za Holwerd Heren 1e klas DEL

Maand Datum Dag Plaats Categorie Soort wedstrijd. April za Menaam VvK Ledenw. Heren 50+ DEL za Holwerd Heren 1e klas DEL Maand Datum Dag Plaats Categorie Soort wedstrijd. April 20-4-2019 za Menaam VvK Ledenw. Heren 50+ DEL 27-4-2019 za Holwerd Heren 1e klas DEL 28-4-2019 zo Weidum Heren Hoofdklas Afd Mei 4-5-2019 za Pingjum

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

Overzicht van de dorpswapens en -vlaggen in Fryslân

Overzicht van de dorpswapens en -vlaggen in Fryslân Overzicht van de dorpswapens en -vlaggen in Fryslân Achtkarspelen Alle wapens en vlaggen zijn geregistreerd Augustinusga Boelenslaan Buitenpost Drogeham Gerkesklooster-Stroobos Harkema Kootstertille (W)

Nadere informatie

11 Stiens, 21 oktober 2014

11 Stiens, 21 oktober 2014 11 Stiens, 21 oktober 2014 Raadsvergadering: 13 november 2014 Voorstelnummer: 2014/ 74 Portefeuillehouder: Cees Vos Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. :

Nadere informatie

Voorzitter, Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen.

Voorzitter, Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen. Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen. Toen wij over het coalitieakkoord spraken, telde de VVD Den Haag haar zegeningen. Er werd ruimte geboden voor een aantal van onze ideeën. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL. Notitie Bestuurlijke toekomst gemeente Leeuwarderadeel Met Leeuwarden naar 2018

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL. Notitie Bestuurlijke toekomst gemeente Leeuwarderadeel Met Leeuwarden naar 2018 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL Notitie Bestuurlijke toekomst gemeente Leeuwarderadeel Met Leeuwarden naar 2018 Versie 1.0 28/02/2013 Inleiding: In de gemeenteraadsvergadering van 14 februari 2013 heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Tulipastrjitte 3 - Stiens

Tulipastrjitte 3 - Stiens Tulipastrjitte 3 - Stiens Vraagprijs 144.500,-- kosten koper Omschrijving Tulipastrjitte 3 - Stiens In een brede straat gelegen, zeer goed onderhouden tussenwoning volledig voorzien van kunststof ramen

Nadere informatie

Voorbereiden door krachten te bundelen... 2. Visie op nieuwe taken... 2. Vernieuwingen in welzijn, (jeugd)zorg en werk... 2

Voorbereiden door krachten te bundelen... 2. Visie op nieuwe taken... 2. Vernieuwingen in welzijn, (jeugd)zorg en werk... 2 Nieuwsbrief sociaal domein, #1 Vernieuwing welzijn, (jeugd)zorg en werk Inhoud Voorbereiden door krachten te bundelen... 2 Visie op nieuwe taken... 2 Vernieuwingen in welzijn, (jeugd)zorg en werk... 2

Nadere informatie

Ambitiedocument 15 september College on Tour in de Rivierenwijk

Ambitiedocument 15 september College on Tour in de Rivierenwijk 15 september College on Tour in de Rivierenwijk (F)LUISTEREND BESTUREN College van burgemeester en wethouders maken samen met uw wijkpanel een tour door de Rivierenwijk en bezoeken diverse plaatsen. 1.

Nadere informatie

Mienskip als basis voor een vitaal Friesland een beschouwing vanuit demografische ontwikkelingen met een verbinding naar het sociale domein

Mienskip als basis voor een vitaal Friesland een beschouwing vanuit demografische ontwikkelingen met een verbinding naar het sociale domein Mienskip als basis voor een vitaal Friesland een beschouwing vanuit demografische ontwikkelingen met een verbinding naar het sociale domein Dr. Evelyn Finnema, 12 mei 2016 Werkconferentie samen werken

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Coalitieprogramma Gemeente Ooststellingwerf

Coalitieprogramma Gemeente Ooststellingwerf Coalitieprogramma Gemeente Ooststellingwerf 2018 2022 Saemen an de slag Meiinoar oan de slach Samen aan de slag 1 Inleiding: Dit coalitieprogramma heeft als basis het door de gehele raad opgestelde raadsprogramma.

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Humanitas Leeuwarden doet meer dan je denkt!

Humanitas Leeuwarden doet meer dan je denkt! Jaarverslag 2018 Leeuwarden Humanitas Leeuwarden doet meer dan je denkt! Jaarverslag 2018 HUMANITAS LEEUWARDEN Voorwoord - Koos de Vetten (voorzitter)... 3 Humanitas Leeuwarden doet meer dan je denkt!

Nadere informatie

KRIMP EN KANSEN VOOR DE TOEKOMST. J.J krimp en kansen. mei 2014

KRIMP EN KANSEN VOOR DE TOEKOMST. J.J krimp en kansen. mei 2014 1 mei 2014 KRIMP EN KANSEN VOOR DE TOEKOMST A. Vechten of verbinden Het basisonderwijs in de gemeenten het Bildt en Leeuwarderadeel wordt geconfronteerd met de gevolgen van dalende leerlingenaantallen

Nadere informatie

Notitie. Gemeentelijke herindeling en basisonderwijs in Fryslân

Notitie. Gemeentelijke herindeling en basisonderwijs in Fryslân Notitie Gemeentelijke herindeling en basisonderwijs in Fryslân November 2017 Gemeentelijke herindeling en het basisonderwijs in Fryslân Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 1. Schets van de gemeentelijke

Nadere informatie

Dit is de laatste keer deze raadsperiode dat we de gemeentebegroting mogen beschouwen vanuit het oogpunt van het CDA.

Dit is de laatste keer deze raadsperiode dat we de gemeentebegroting mogen beschouwen vanuit het oogpunt van het CDA. Algemene beschouwingen CDA Noord-Beveland 2014 Dit is de laatste keer deze raadsperiode dat we de gemeentebegroting mogen beschouwen vanuit het oogpunt van het CDA. Nederland is nog steeds verwikkeld in

Nadere informatie

Met het Bildt naar Noordwest

Met het Bildt naar Noordwest Eindrapportage dorpenronde 2013 Met het Bildt naar Noordwest eindrapportage dorpenronde 2013 1 Wat staat er in deze rapportage? Waarom deze rapportage? 5 vragen over de fusie Een rondje langs de dorpen

Nadere informatie

De Bilt - Maartensdijk

De Bilt - Maartensdijk De Bilt - Maartensdijk Nieuwsbrief november 2016 In deze nieuwsbrief: - Algemene Ledenvergadering woensdag 7 december 2016 - Update Ledenadministratie - Special: CDA-bijdrage bij behandeling Begroting

Nadere informatie

14 Stiens, 30 mei 2017

14 Stiens, 30 mei 2017 14 Stiens, 30 mei 2017 Raadsvergadering: 7 september 2017 Voorstelnummer: 2017/22 Portefeuillehouder: G. Visser Behandelend ambtenaar: W. van der Meer E-mail: w.vandermeer@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

De Bibliotheek: hart van de samenleving

De Bibliotheek: hart van de samenleving Bibliotheken Noord Fryslân ligt op koers! De Bibliotheek: hart van de samenleving ontdekdebieb.nl /ontdekdebieb Verkort jaarverslag 2015 In deze verkorte versie van het jaarverslag van Bibliotheken Noord

Nadere informatie

TJUCHEM. Dorp met een visie

TJUCHEM. Dorp met een visie TJUCHEM Dorp met een visie 2017-2027 Inhoud. Inleiding. Blz. 1 Plan van aanpak dorpsvisie 2017 2027. Blz. 2 Zwakke en sterke punten van Tjuchem. Blz.3 Kansen en bedreigingen voor Tjuchem. Blz.4 Visie verkeer.

Nadere informatie

JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN

JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN JA: WONEN VOOR IEDEREEN! WENJEN FOAR ELKENIEN PVDA FRYSLÂN WONINGPLAN Foto: Jeroen Mul/Flickr, Creative Commons JA: STEVIG INZETTEN OP BETAALBAAR EN GOED WONEN VOOR IEDEREEN! De afgelopen jaren is er dankzij

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Helmond, stad van het doen. Programmabegroting gemeente Helmond HELMOND

Helmond, stad van het doen. Programmabegroting gemeente Helmond HELMOND Helmond, stad van het doen Het Helmond dat we voor ogen hebben is aantrekkelijk om te wonen, te leven en te werken. Er is plaats voor iedereen, ook voor hen die minder makkelijk meedoen in een samenleving

Nadere informatie

Grenswijzigingen Gemeente Leeuwarden

Grenswijzigingen Gemeente Leeuwarden 15 juni 2007 INHOUD INLEIDING OPSOMMING WOONPLAATS-GRENSWIJZIGINGEN BESLUITEN PER GRENSWIJZIGING BIJLAGEN BRONNEN INLEIDING In de loop der jaren/eeuwen is Leeuwarden qua gemeente veranderd van vorm. De

Nadere informatie

Taheakke by de Reaksjenota Fan âld nei nij. Fragen dy t op de doarpsjûnen steld binne. Beleid

Taheakke by de Reaksjenota Fan âld nei nij. Fragen dy t op de doarpsjûnen steld binne. Beleid Onderwerp/vraag Reactie Beleid 1 Wat wordt het nieuwe subsidiebeleid op verschillende terreinen (sport, korpsen, accommodaties, speeltuinen etc.)? Wanneer wordt dit bekend gemaakt? Verzoek is om dit tijdig

Nadere informatie

Kinderraad. Kinderraad Docentenhandleiding

Kinderraad. Kinderraad Docentenhandleiding Kinderraad Docentenhandleiding 3 4 Kinderraad Docentenhandleiding Voorwoord Elk jaar organiseert de Gemeente Leeuwarden voor basisscholen de KINDERRAAD. Dit op initiatief van het CDA en de PvdA. Doel van

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Beschouwingen SP Voorjaarsnota 2012

Beschouwingen SP Voorjaarsnota 2012 Beschouwingen SP Voorjaarsnota 2012 Voorjaarsnota VZ, de voorjaarsnota is een belangrijk moment om richting te geven. Dit is het moment om onze wensen te uiten zodat deze in de begroting kunnen worden

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST HERINDELING BOARNSTERHIM

BESTUURSOVEREENKOMST HERINDELING BOARNSTERHIM BESTUURSOVEREENKOMST HERINDELING BOARNSTERHIM Versie: 23 september 2011 Status: Vastgesteld door de stuurgroep herindeling Boarnsterhim op 23 september 2011 Bestuursovereenkomst herindeling Boarnsterhim

Nadere informatie

Vanaf 29 maart nieuwe regeling voor De Opstapper

Vanaf 29 maart nieuwe regeling voor De Opstapper Vanaf 29 maart nieuwe regeling voor De Opstapper Als onderdeel van de nieuwe dienstregeling in Friesland geldt vanaf 29 maart 2009 ook voor De Opstapper een gewijzigde opzet. Hieronder treft u alle relevante

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI 2016

NIEUWSBRIEF JULI 2016 postadres: postbus 21 9076 ZN St.-Annaparochie bezoekadres: Beuckelaerstraat 2 St. Annaparochie algemeen directeur: J. Jansma email: jjansma@cbog2.nl. tel.: 0518-400394 NIEUWSBRIEF JULI 2016 EINDE SCHOOLJAAR

Nadere informatie

Zeker zijn PVDA GELDERLAN. Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma

Zeker zijn PVDA GELDERLAN. Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma PVDA GELDERLAN D PvdA Gelderland Verkiezingsprogramma 2019-2023 Verkiezingsprogramma 2019-2023 Zeker zijn Onderwijs is de sleutel tot een zinvol leven. Goed onderwijs geeft niet alleen toegang tot werk,

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

Welkom in Beekdaelen. de gemeente van u, van mij, van ons!

Welkom in Beekdaelen. de gemeente van u, van mij, van ons! Welkom in de gemeente van u, van mij, van ons! Welkom in de gemeente van u, van mij, van ons! In 2019 woont of werkt u in. De nieuwe gemeente voor de inwoners van Onderbanken, Nuth en Schinnen. Een nieuwe

Nadere informatie

Verslag visiebijeenkomst Katwijk (11 juni 2019)

Verslag visiebijeenkomst Katwijk (11 juni 2019) Verslag visiebijeenkomst Katwijk (11 juni 2019) Welkom Iedereen wordt welkom geheten door de gespreksleider. Na een korte uitleg over de avond, wordt stilgestaan bij het herindelingstraject. Herindelingstraject

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Agenda. Contactgegevens: Belangrijke mededeling. 22 mei t/m 1 juni CITO toetsen

Nieuwsbrief mei Agenda. Contactgegevens: Belangrijke mededeling. 22 mei t/m 1 juni CITO toetsen Nieuwsbrief mei 2017 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Zevenkamp: 010-4567488 SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO De Kring: 010-4215096 Beste ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk

Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk Raadsvoorstel *Z0552777F2F* Aan de raad Documentnummer : INT-19-47486 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk Inleiding Méédoen. Dat is de doelstelling

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? 1 Wie bestuurt de gemeente? 2 De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat

Nadere informatie

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen Op VVD Aalsmeer kun je rekenen De lokale VVD-fractie Aalsmeer/Kudelstaart Verkiezingsprogramma 2018-2022 1 Wat heeft VVD Aalsmeer de afgelopen jaren voor jou bereikt? Vanaf 2010 heeft de gemeenteraadsfractie

Nadere informatie

Meerjaren tegenbegroting SP- Venlo met alternatieven voor op de Programmabegroting Raadsvoorstel Een beter Venlo voor hetzelfde geld

Meerjaren tegenbegroting SP- Venlo met alternatieven voor op de Programmabegroting Raadsvoorstel Een beter Venlo voor hetzelfde geld Meerjaren tegenbegroting SP- Venlo met alternatieven voor 2015-2018 op de Programmabegroting Raadsvoorstel 2014-63 Een beter Venlo voor hetzelfde geld Voor u ligt de tegenbegroting van de SP- Venlo voor

Nadere informatie

Gemeenteschets Tytsjerksteradiel

Gemeenteschets Tytsjerksteradiel Gemeenteschets Tytsjerksteradiel Tytsjerksteradiel is een plattelandsgemeente in Fryslân. De gemeente telt 32.005 inwoners (stand begin juni 2016) en heeft een oppervlakte van 161,42 km². Sinds 1989 is

Nadere informatie

5. Concept raadsbesluit

5. Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 28 januari 2013 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 22 januari 2013 Nummer : Onderwerp : Wijziging statuten Stichting Baasis als gevolg van oprichten samenwerkingsschool

Nadere informatie

Toelichting voorstel voor vorming van een Samenwerkingsbestuur

Toelichting voorstel voor vorming van een Samenwerkingsbestuur Toelichting voorstel voor vorming van een Samenwerkingsbestuur Ledenvergadering Vereniging Christelijk Basisonderwijs t Bildt en Leeuwarderadeel 2 juni 2015 Paulien Huizenga Onderwerpen 1. Informatie huidige

Nadere informatie

Krimpenerwaard; wat levert het de burger op?

Krimpenerwaard; wat levert het de burger op? ALGEMENE BESCHOUWINGEN BEGROTING 2017 Krimpenerwaard; wat levert het de burger op? De begroting 2017. Het laatste wapenfeit van dit college in deze raadsperiode. Een wapenfeit dat volgt op de belangrijkste

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Dit is de laatste keer deze raadsperiode dat we onze beschouwingen uit mogen spreken over de politieke gang van zaken en de daarmee samenhangende begroting.

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL GEMEENTE LEEUWARDERADEEL Besluitenlijst Burgemeester en wethouders van 7 augustus 2012 Aanwezig: Secretaris, Burgemeester, Wethouder, Wethouder, Wethouder de heer H. Siegersma de heer J.R.A. Boertjens

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Samen zijn we Vlissingen

Samen zijn we Vlissingen Samen zijn we Vlissingen Akkoord op hoofdlijnen. In vier jaar uitwerken. Wat we belangrijk vinden is communicatie, inspraak, samen, integrale aanpak. Interbestuurlijk programma Samen aan de slag voor het

Nadere informatie

Hardinxveld-Giessendam zoekt een burgemeester. Gemeente in verandering

Hardinxveld-Giessendam zoekt een burgemeester. Gemeente in verandering Hardinxveld-Giessendam zoekt een burgemeester Gemeente in verandering Hardinxveld-Giessendam is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Deze profielschets geeft informatie over onze gemeente en beschrijft

Nadere informatie

Vijfde nieuwsbrief. Terugblik op de verkiezingen. CDA nieuwsbrief 28 mei Met daarin:

Vijfde nieuwsbrief. Terugblik op de verkiezingen. CDA  nieuwsbrief 28 mei Met daarin: CDA e-mail nieuwsbrief 28 mei 2010 Vijfde nieuwsbrief Met daarin: Terugblik op de verkiezingen De nieuwe fractie is er klaar voor! Wij krijgen een vlag en wapen van West- Friesland Onderzoek bureau Berenschot

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? 1 Wie bestuurt de gemeente? 2 De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat

Nadere informatie

Juryrapport Fairtrade Provincie Friesland

Juryrapport Fairtrade Provincie Friesland Datum: 4 oktober 2016 Juryrapport Fairtrade Provincie Friesland De jury van Fairtrade Gemeente heeft de aanvraag van de provincie Friesland voor de titel Fairtrade Provincie positief beoordeeld. De jury

Nadere informatie

2013, nr. 39. Dat aan de noordzijde van beide rotondes een pad is aangelegd voor fietsers en bromfietsers;

2013, nr. 39. Dat aan de noordzijde van beide rotondes een pad is aangelegd voor fietsers en bromfietsers; Uitgegeven: 27 juni 2013 2013, nr. 39 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN BESLUIT van GEDEPUTEERDE STATEN van FRYSLAN van 25 juni 2013, no. 01064688, afdeling Beheer en Onderhoud tot plaatsing van verkeerstekens

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma BEtrokken Noord-Beveland

Verkiezingsprogramma BEtrokken Noord-Beveland Verkiezingsprogramma BEtrokken Noord-Beveland BEN is een lokale politieke beweging, onafhankelijk van landelijke partijen, die toegankelijk wil zijn voor alle lagen van de bevolking van alle politieke

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren,

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Van harte welkom in de vernieuwde Zandstuve, hier in Den Ham. Zoals u inmiddels weet, is het voor

Nadere informatie

Lokaal Sportakkoord Helmond. Datum

Lokaal Sportakkoord Helmond. Datum Lokaal Sportakkoord Helmond Datum Even voorstellen Sportformateur: Miriam van Moll Wie zitten er in de zaal? 2 Waar gaan jullie vanavond mee naar huis? Wat houdt het Nationaal Sportakkoord in Waarom een

Nadere informatie

Samenwerking en communicatie vormen de basis van een sterke gemeente en dorpen waar je je thuis voelt.

Samenwerking en communicatie vormen de basis van een sterke gemeente en dorpen waar je je thuis voelt. Samenwerking en communicatie vormen de basis van een sterke gemeente en dorpen waar je je thuis voelt. coalitieprogramma raadsperiode 2010 / 2011 gemeente Niedorp Inleiding Bij de laatst gehouden raadsverkiezingen

Nadere informatie

Perceelbeschrijving 1 Gespecialiseerde ambulante hulp

Perceelbeschrijving 1 Gespecialiseerde ambulante hulp Perceelbeschrijving 1 Gespecialiseerde ambulante hulp Samenwerkende gemeenten Friesland Achtkarspelen Ameland het Bildt Dantumadiel Dongeradeel Ferwerderadiel Franekeradeel De Friese Meren Harlingen Heerenveen

Nadere informatie

Fractieflits 21-2011. De elektronische Nieuwsbrief van CDA Haarlem. De elektronische Nieuwsbrief van CDA Haarlem. In dit nummer: Houtmanpad

Fractieflits 21-2011. De elektronische Nieuwsbrief van CDA Haarlem. De elektronische Nieuwsbrief van CDA Haarlem. In dit nummer: Houtmanpad Fractieflits 21-2011 In dit nummer: Houtmanpad Haarlemse vergunningen waardeloos? Onderzoek naar handhaving Koopzondagen Over de vrijheid om te mogen geloven Wethouder Cassee nu ook echt Haarlemmer nog

Nadere informatie

Werken aan een Duurzame Toekomst

Werken aan een Duurzame Toekomst 2 Werken aan een Duurzame Toekomst Sterk, Sociaal, Solide./> F/x \:.i t / /\ GROENUMIlffi n NUMEGEN IJ W PARTIJ VAN DE ARBEID Nijmegen -^S ^ &...^(i** Perspectiefnota 22-25 Amendement GroenLinks, PvdA

Nadere informatie

De kracht van samen!

De kracht van samen! De kracht van samen! Toespraak burgemeester Van Rooij nieuwjaarsontmoeting Meierijstad, 2 januari 2019 Opening en welkom In Meierijstad ontstaat de kracht van samen! Onze samenwerking, onze denkkracht,

Nadere informatie

NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ!

NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! 1 NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! WaterlandNatuurlijk, lokaal onderscheidend van de landelijke partijen door onafhankelijke politiek. De inwoners van Waterland zijn heel goed in staat om zelf te kiezen waar

Nadere informatie

1. Opening De plv. VOORZITTER opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Hij dankt het wijkplatform voor de ontvangst.

1. Opening De plv. VOORZITTER opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Hij dankt het wijkplatform voor de ontvangst. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 4 april 2013 bij wijkplatform Kraaihoek/Middenpolder vanaf 20.00 uur tot 21.20 uur. Aanwezig: De heer A. Rietveld, plv. voorzitter; De heer A.P.M.A.F. Bergmans,

Nadere informatie

WIE BESTUURT DE GEMEENTE?

WIE BESTUURT DE GEMEENTE? WIE BESTUURT DE GEMEENTE? De gemeente dichtbij Dagelijks heeft u met de gemeente te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw vuilnis wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden aangelegd. Bij

Nadere informatie

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Goed en betaalbaar wonen in Ooststellingwerf Onze bijdrage 2018 aan uw woonvisie Gewoon

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015

Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015 Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015 Jaarverslag 2014. Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling Verduurzaming. 3. Actieplan 2014 4. Bijstelling Plannen 2014/ 2015,Speerpunten 5. Projecten Present

Nadere informatie