Informatieboerderij Zorgvrij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboerderij Zorgvrij"

Transcriptie

1 Informatieboerderij Zorgvrij Lesprogramma voor de basisscholen Zorgvrij is een veeteeltbedrijf met een educatieve functie. De naam zegt het al; hier kan klein en groot zorgeloos genieten van het boerenleven. Koeien aaien, lachen om de varkens die een modderbad nemen, op avontuur in het Spinnenbos of spelen in de speeltuin. In de winter staan de koeien op stal en mogen ze gevoerd worden met een koeienkoek. Momenteel wordt Zorgvrij omgevormd tot biologisch bedrijf. Dit proces gaat heel geleidelijk en in het najaar van 2016 is de omvorming een feit. De koeien lopen dan los in de potstal en de melk is biologisch. De boerderij heeft een interessant lesprogramma voor basis- en middelbare scholen. Ook voor een leuk en betaalbaar schoolreisje of bedrijfsuitje kunt u op de boerderij terecht.

2 INLEIDING Programma: Voor de basisscholen hebben we een speciaal lesprogramma. Een gevarieerd aanbod voor groep 1 t/m 8. Vanwege de omvorming naar een biologisch bedrijf is de oude grupstal niet meer in bedrijf. De koeien lopen, in de maanden november t/m april vrij rond in de potstal. Maar op een mooie dag, kan het zomaar zijn dat ze even naar buiten mogen. We hebben alle lessen en speurtochten inmiddels aangepast. Ook bieden we speciale programma s voor schoolreisjes en juffendagen voor groep 1 en 2. Een speurtocht of les op de boerderij kan uitgebreid worden met een lunch of sportieve activiteit in de middag tot een compleet klassenuitje, schoolreisje of juffendag. Aanmelden: Wilt u met uw klas geen gebruik maken van ons educatieve lesprogramma maar alleen komen kijken, maak dan wel van tevoren een afspraak, dan kunnen we de bezoekersaantallen beter spreiden. Zo n bezoek op eigen gelegenheid is geheel gratis, voor een eventuele vrijwillige bijdrage staan er melkbussen bij de receptie en op het erf van Zorgvrij. Inschrijving lessen en speurtochten U kunt zich via rechtsreeks inschrijven voor de lessen. Telefonisch reserveren is natuurlijk ook mogelijk. Kosten Scholen uit de gemeenten die participeren in het recreatieschap Spaarnwoude, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer, Spaarndam-Haarlemmerliede en Velsen, krijgen korting op de lesgelden. Er worden daarom steeds twee prijzen genoemd. Informatieboerderij Zorgvrij Genieweg LN Velsen-Zuid Telefoon zorgvrij@spaarnwoude.nl

3 ONDERBOUW Jonge dieren Zorgvrij op z n best! In het voorjaar zijn er op Zorgvrij veel jonge dieren. Aan de hand van een leuke speurtocht komen de kinderen veel te weten over de kalfjes, lammetjes, kuikens en jonge konijnen. De speurtocht is geschikt voor groepen tot ca. 60 leerlingen, in verband met het beperkt aantal plaatsen vragen we u twee groepen bij elkaar te voegen. Omdat dit voor de meeste scholen een aantrekkelijke periode is voor een uitstapje, raden wij u aan om al vroeg hiervoor een reservering te maken. Groep : 1, 2 en 3 (max. ca. 60 leerlingen) Periode : maart, april Kosten : 3,50 / 2,50 per leerling Horen, zien en knorren Het biggetje Knorretje gaat op ontdekkingsreis door de boerderij. Hij verbaast zich over de parmantige kippen, de trotse haan, de rare geiten en de ruwe tong van een kalfje. Hebben de kalfjes net zoveel tenen als Knorretje? En kunnen de kinderen net zo goed ruiken als zijn broertjes en zusjes? Tijdens deze speurtocht zullen de kinderen verrassend kennismaken met de zintuigen en de manier van leven van een varken. Groep : 1, 2 en 3 (max. ca. 30 leerl.) Periode : juni, juli Kosten : 3,50 / 2,50 p. lln.

4 ONDERBOUW Van graan tot pannenkoek Een echte aanrader! Eieren rapen uit het kippenhok, een koe melken onder leiding van de boer en zelf boter maken. Dat kan allemaal op Zorgvrij! Daarna met meel van molen de Zandhaas een pannenkoek bakken. Dat is nog eens smikkelen. Deze unieke les is in samenwerking met Stichting Erfgoededucatie Velsen ontwikkeld. Echt een topper. Groep : 3 (max. ca. 30 leerlingen) Periode* : nov, jan, feb Kosten : 60,- En hoe leuk zou het zijn als de kinderen voorafgaand aan deze les een excursie hebben naar de molen De Zandhaas? (zie het hoofdstuk arrangementen).

5 ONDERBOUW Schoolreisje, klassenuitje of juffendag Met groep 1 en 2 op schoolreisje naar Zorgvrij? Speciaal voor deze doelgroep is er een leuke fotospeurtocht in en om de boerderij. Boerderijfratsen Wel eens met de kinderen een geit geborsteld, varkens gevoerd en kalfjes geaaid? Met de billen in de kamille gezeten en ontdekt hoe veel soorten vlinders er in de geurtuin zijn? En wie springt er net zo ver als een koe, een varken of de boer? Ook de klompenrace en het spelen in de Supermarkt van Zorgvrij ontbreken niet. Tijdens de opdrachten komen de kinderen in de stallen, bij de dieren, in de speeltuin, het spinnenbos, de moestuin en de geurtuin. Bij slecht weer zijn ook er genoeg opdrachten binnen. De leerkracht bepaalt hoeveel opdrachten er gedaan worden en wanneer er even pauze wordt gehouden. De kinderen krijgen een koetjesreep en iets te drinken; voor begeleiders staat de koffie en thee klaar. Groep Periode Duur Kosten Boerderijfratsen : 1 en 2 (max. ca. 100 leerlingen) : mei, juni, juli, augustus, september : ca. 3 uur : 5,50 / 4,50 per leerling Om het feest compleet te maken is er de mogelijkheid om ook de pannenkoekenfeestmaaltijd te boeken (zie het hoofdstuk arrangementen). Na afloop lekker spelen in de vrij toegankelijke speeltuin. Ook kunt u gebruik maken van een van de groepsspelen: Konijnenstaartje pakken of Kip, kip koe.

6 MIDDENBOUW In de boomgaard Voor de kinderen is het een hele ervaring om nu eens zelf een appel of een peer te plukken. Daarom gaan we bij aankomst op de boerderij, meteen een bezoekje brengen aan de boomgaard. En wat blijkt? Niet alleen mensen houden van appels en peren. Het fruit dat op de grond ligt is vaak al aangevreten door allerlei diertjes. De kinderen mogen één mooie appel of peer plukken. Daar maken ze later, met behulp van een aantal vrijwilligers, sap van. Ook wordt er vruchtenjam gemaakt. Aan het eind van de les krijgt iedereen een glaasje, zelf gemaakte appelsap. De jam gaat mee naar huis. Omdat deze activiteit slechts gedurende één week plaats vindt, zijn de plaatsen beperkt. Reserveer dus snel! Groep : 5 en 6 (max. ca. 30 leerlingen) Periode : 20 t/m 27 september Kosten : 60 / 47,50

7 MIDDENBOUW Van koe tot kaas Informatie over voeding wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Een bezoek aan de boerderij sluit hier goed bij aan. Geeft iedere koe zomaar melk? Hoe vaak worden de koeien gemolken? Hoeveel liter melk geeft een koe? Wat zijn zuivelproducten? We gaan zelf boter en kaas maken met melk van de koeien van Zorgvrij. En natuurlijk proeven we de zelfgemaakte boter op een plakje ontbijtkoek! Ondertussen vertelt één van de docenten over de geboorte van een kalfje. Als de koeien op stal staan, doen de kinderen mee met de verkiezing van de liefste koe. De kaas kan, na een dag in het pekelbad, worden opgehaald. Groep : 5, 6 (max. ca. 30 leerlingen) Periode : op aanvraag Kosten : 60 / 47,50 Koe melken Op verzoek is het mogelijk dat de boer, voor aanvang van het kaasmaken, een koe melkt. Met deze melk wordt dan de kaas gemaakt. U betaalt hiervoor een meerprijs van 15.

8 MIDDENBOUW Schaapscheren Speciaal voor de middenbouw organiseren we dit jaar weer een wolmarkt. Bij aankomst scheert de boer, een schaap. Daarna staan vele vrijwilligers klaar om de leerlingen te laten zien waarom de wol moet worden gekaard. Met een gekaard stukje wol spinnen ze hun eigen draadje en verven die met uienschillen en meekrap. Daarna weven en vilten ze een onderzettertje of broche. Groep : 4, 5 en 6 (max. ca. 30 leerlingen) Periode : 15 t/m 19 mei Kosten : 60 / 47,50 Allemaal beestjes (Speurtocht door het spinnenbos) Een leuke actieve speurtocht door het spinnenbos. De spelletjes en opdrachten staan in het teken van spinnen en kleine diertjes. Ieder groepje krijgt een rugzak mee met materialen die nodig zijn om de opdrachten te kunnen doen. De rugzakjes kunt u ophalen bij de receptie van Zorgvrij. U dient zelf voor begeleiding te zorgen. Groep : 4, 5 en 6 (max. ca. 35 leerlingen) Periode : mei t/m oktober Duur : ca. 1 tot 1 ½ uur Kosten : 35 / 30 Deze speurtocht kan een leuke start zijn voor eenschoolreisje of klassenuitje (zie hoofdstuk arrangementen).

9 BOVENBOUW Van koe tot kaas Informatie over voeding wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Het maken van een kaasje sluit hier goed bij aan. Waar wordt kaas van gemaakt? Welke dieren geven allemaal melk? De rauwe melk voor de koeien van Zorgvrij wordt gebruikt voor het kaas maken. Wat is het verschil tussen rauwe, gepasteuriseerde en gesteriliseerde melk? Tijdens het kaas maken wordt verteld over de functie en de herkomst van stremsel, de vier magen van de koe, over de geboorte van een kalfje en maken de kinderen ook boter om hun plak ontbijtkoek mee te besmeren. De kaas kan, na een dag in het pekelbad, worden opgehaald. Groep : 7 en 8 (max. ca. 30 leerlingen) Periode : op aanvraag Kosten : 60 / 47,50 Koe melken Op verzoek is het mogelijk dat de boer, voor aanvang van het kaasmaken, een koe melkt. Met deze melk wordt dan de kaas gemaakt. U betaalt hiervoor een meerprijs van 15.

10 TEAMUITJES Op kunt u ook terecht voor een leuke, actieve middag met het team. Kies één van de activiteiten of maak een combinatie. Voor elk wat wils! Een eigen kaasje maken Maak uw eigen babykaasje van 250 gram. Tijdens een gezellige middag leert u alles over het kaasmaken en wordt er zelfs op een eenvoudige manier boter gemaakt. Natuurlijk kunt u de zelfgemaakte boter, onder het genot van een kopje thee of koffie, op een plakje ontbijtkoek proeven. De kaas is dan nog niet klaar. Die neemt u mee naar huis om te laten rijpen. Na afloop een kaasproeverij in het restaurant Onder de Platanen behoort ook onder de mogelijkheden (zie hoofdstuk arrangementen). Maximum aantal : 20 Periode : op aanvraag Duur : ca. 2 ½ uur Kosten : 27,50 per persoon, inclusief thee, koffie en ingrediënten Pak die kwast (Workshop Koe schilderen) In de gezellige stal van de boerderij wordt er geschilderd onder leiding van Atelier 21. Schilderervaring is niet nodig. U gaat het avontuur aan om uiteindelijk een koeienkop te schilderen. Of u maakt met uw collega s één groot schilderij om in de school te hangen. Maximum aantal : 20 Periode : op aanvraag Duur : ca. 2 ½ uur Kosten : 47,50 per persoon, inclusief thee, koffie en ingrediënten

11 ARRANGEMENTEN t.b.v. schoolreisjes, klassenuitjes, juffendagen of teamuitjes Het is goed mogelijk om de activiteiten van te combineren met andere activiteiten. Wij kunnen u de onderstaande activiteiten aanbieden. DE ZANDHAAS Hoe leuk zou het zijn als de kinderen voorafgaand aan de les van graan tot pannekoek een excursie hebben naar de molen De Zandhaas? 2,50 per persoon. U kunt deze excursie zelf boeken bij De Zandhaas, telefoonnummer Als u meldt dat u gaat pannenkoeken bakken op Zorgvrij, krijgt u een pak meel en veegmeel mee. RESTAURANT ONDER DE PLATANEN Pannenkoekenfeestmaaltijd: 5,50 per persoon, speciaal voor schoolreisjes. Pannenkoek met poedersuiker of bakje patat met mayonaise, glaasje limonade en een softijsje. Kaasproeverij: 9,95 per persoon, speciaal in combinatie met kaasworkshop. U krijgt 4 heerlijke Hollandse kazen geserveerd met een boerenboterham en een glas wijn. Lunch of BBQ: prijs en mogelijkheden in overleg met het restaurant ( ). SPINNENBOS en KLIMPARK De speurtocht Allemaal beestjes door het spinnenbos kunt u combineren met een uitdagend klimavontuur in het klimpark van Paintball Spaarnwoude. Voor dit gehele arrangement betaald u 10,00 per leerling.onder deskundige begeleiding en met veiligheidslijnen kan er avontuurlijk geklommen worden.

Informatieboerderij Zorgvrij

Informatieboerderij Zorgvrij Informatieboerderij Zorgvrij Lesprogramma 2016-2017 voor de basisscholen Zorgvrij is een veeteeltbedrijf met een educatieve functie. De naam zegt het al; hier kan klein en groot zorgeloos genieten van

Nadere informatie

Informatieboerderij Zorgvrij

Informatieboerderij Zorgvrij Informatieboerderij Zorgvrij Programma 2013-2014 Middenin Spaarnwoude vind je boerderij Zorgvrij. De naam zegt het al; hier kan klein en groot zorgeloos genieten van het boerenleven. Koeien aaien, lachen

Nadere informatie

Onderbouw. Ontdektocht Jonge dieren op Zorgvrij. Speurtocht Op handen en voeten. Op schoolreisje naar Zorgvrij

Onderbouw. Ontdektocht Jonge dieren op Zorgvrij. Speurtocht Op handen en voeten. Op schoolreisje naar Zorgvrij Onderbouw Ontdektocht Jonge dieren op Zorgvrij Onderwerp In deze tijd zijn er op Zorgvrij veel jonge dieren. De kinderen kunnen met de begeleiders (zelf voor de begeleiding zorgen a.u.b!) gebruik maken

Nadere informatie

Handleiding docent Waar komt ons eten vandaan?

Handleiding docent Waar komt ons eten vandaan? Waar komt ons eten vandaan? Inleiding Via de lessen van Boerderijeducatie Gooi en Vechtstreek worden leerlingen uitgenodigd kennis te maken met een boerderij in de Gooi en Vechtstreek. Er zijn totaal 15

Nadere informatie

Boer zoekt hulp NME-les voor groep 3 en 4

Boer zoekt hulp NME-les voor groep 3 en 4 Boer zoekt hulp NME-les voor groep 3 en 4 Handleiding leerkracht H Inleiding Vooraf: Op school hebben de leerlingen al nagedacht over hoe het zou zijn op de kinderboerderij. Wat zou een boer allemaal moeten

Nadere informatie

Boodschappen PlusBus Haarlem. Samen Er Op Uit. Reserveren voor juli en augustus is mogelijk. vanaf 4 juli per telefoon:

Boodschappen PlusBus Haarlem. Samen Er Op Uit. Reserveren voor juli en augustus is mogelijk. vanaf 4 juli per telefoon: Boodschappen PlusBus Haarlem Samen Er Op Uit Reserveren voor juli en augustus is mogelijk vanaf 4 juli 2018 per telefoon: +31 (0)23 2052319 op werkdagen van 13:30-15:30 uur of per mail: info@haarlemsjopper.nl

Nadere informatie

Wilgenhof. Lesaanbod

Wilgenhof. Lesaanbod Lesaanbod 2016-2017 Wilgenhof Les groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Alles voor een pannenkoek 1/2 X X Beestenboel 1/2 X X X Melk 3/4 X X In de sloot, uit de sloot 3/4 X X X Amfibieën

Nadere informatie

Kinderfeestjes. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Leuke en betaalbare kinderfeestjes

Kinderfeestjes. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Leuke en betaalbare kinderfeestjes Kinderfeestjes Leuke en betaalbare kinderfeestjes Keuze uit feestelijke arrangementen: * Feesten met de beesten! * Dierenknuffelfeest * Boerenbakfeest * Paardenfeestje * Boerenknutselfestijn Kinderfeestjes

Nadere informatie

groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli

groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Lesaanbod 2016-2017 Bokkesprong Les groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Kleine beestjes 1/2 X X X Alles voor een pannenkoek 1/2 X X Melk 3/4 X X X In de sloot, uit de sloot 3/4 X X

Nadere informatie

Doei! œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ & # # # # # ## # Œ œ œ œ œ œ œ # # & b œ œ œ Œ œ œ œ œ Œ œ œ œ œ œ Œ

Doei! œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ & # # # # # ## # Œ œ œ œ œ œ œ # # & b œ œ œ Œ œ œ œ œ Œ œ œ œ œ œ Œ oktober 2011 vanaf 4 jaar Doei! tekst en muziek: Chris Winsemius Intro & E G A E G A œ Couplet & E G œ Doei roept de boer, A ik ga weg!' E Jam-merjam-mer jam - mer, & A E wat een pech. G C œ Hé roeptde

Nadere informatie

BUURTBOERDERIJ DE GLIPHOEVE GROENE OASE TUSSEN DE HOOGBOUW

BUURTBOERDERIJ DE GLIPHOEVE GROENE OASE TUSSEN DE HOOGBOUW BUURTBOERDERIJ DE GLIPHOEVE GROENE OASE TUSSEN DE HOOGBOUW DE GLIPHOEVE UNIEKE LOCATIE VOOR TEAMUITJES, VERGADERINGEN, KINDERFEESTJES OF DAGBESTEDING. De Gliphoeve in Amsterdam-Zuidoost is een bijzondere,

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2015

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2015 woensdag 1 juli: Nationale Modderdag 14.00-16.00 uur Het is Nationale Modderdag, een dag waarop je buiten in de modder mag spelen en natuurlijk lekker vies mag worden! Trek laarzen en oude kleren aan en

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: 1; De boerderij 2; De koe die in het water viel 3; 4;

Auditieve oefeningen. Boek van de week: 1; De boerderij 2; De koe die in het water viel 3; 4; Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; De boerderij 2; De koe die in het water viel 3; 4; Auditieve synthese (Henk Hak en Piet Plak) Lettergrepen samenvoegen tot een woord Letters samenvoegen tot een

Nadere informatie

De ezel. Ezels worden gehouden als :... Van ezelinnenmelk maakt men :...

De ezel. Ezels worden gehouden als :... Van ezelinnenmelk maakt men :... De ezel Dit weet ik over mijn dier Het mannetje: Een kruising tussen een ezelhengst en een paardenmerrie noemt men een. Een kruising tussen een paardenhengst en een ezelin noemt men een Er zijn 3 zichtbare

Nadere informatie

groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli

groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Lesaanbod 2018-2019 Wilgenhof Les Alles voor een pannenkoek 1/2 X X X groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Beestenboel 1/2 X X X Melk 3/4 X X In de sloot, uit de sloot 3/4 X X X Amfibieën

Nadere informatie

Blijde Wei. Lesaanbod

Blijde Wei. Lesaanbod Lesaanbod 2017-2018 Blijde Wei Les groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Alles voor een pannenkoek 1/2 X X Wauw, het leeft 1/2 X X Beschuit met muisjes 3/4 X X Melk 3/4 X X X Knaagdieren

Nadere informatie

groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli

groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Lesaanbod 2018-2019 Bokkesprong Les groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Alles voor een Pannenkoek 1/2 X X Wauw 't leeft 1/2 X X Melk 3/4 X X X In de sloot, uit de sloot 3/4 X X Amfibieën

Nadere informatie

Blijde Wei. Lesaanbod 2016-2017

Blijde Wei. Lesaanbod 2016-2017 Lesaanbod 2016-2017 Blijde Wei Les groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Beestenboel 1/2 X X Kleine Beestjes 1/2 X X X In de sloot, uit de sloot 3/4 X X X Huisdieren 3/4 X X Amfibieën

Nadere informatie

Alles voor een Pannenkoek

Alles voor een Pannenkoek uder-amstel n-o -U me ith o Die De regio zit vol energie! 0 Aa lsmeer - Amstelve en - Groep 1 t/m 3 Energien traal 204 eu orn Informatieblad + Docentenhandleiding Alles voor een Pannenkoek www.natuurmilieuweb.nl

Nadere informatie

Start: Welk dier hoort bij...?

Start: Welk dier hoort bij...? Start: Welk dier hoort bij...? Druk op de deksel van het muziekdoosje. Luister naar het geluid. Welk dier is dit? (Cavia) Zoek ze in de stal. Kijk eens goed, hebben alle cavia s dezelfde jas (vacht) aan?

Nadere informatie

Kooi. Lesaanbod

Kooi. Lesaanbod Lesaanbod 2016-2017 Kooi Les groep aug sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Beestenboel 1/2 X X Wauw, t leeft 1/2 X X In de sloot, uit de sloot 3/4 X X Huisdieren 3/4 X X Uitvogelen 5/6 X X Knaagdieren

Nadere informatie

Basisschool Bitswijk. 13 november 2012

Basisschool Bitswijk. 13 november 2012 * Basisschool Bitswijk 13 november 2012 klankbord * We zijn alweer op school Drinken inschenken Heel veel broodjes smeren Thee zetten Melk inschenken *Nationaal schoolontbijt Lopend buffet Gezellig samen

Nadere informatie

Horeca&Commercie goes Dutch

Horeca&Commercie goes Dutch Horeca&Commercie goes Dutch Na een excursie in klas 3 naar Verstegen kruiden en sauces, de markt Rungis in Parijs en de Londenreis, waren we eigenlijk op zoek naar een horeca-excursie waar we iets met

Nadere informatie

Handleiding docent De koe in de kringloop

Handleiding docent De koe in de kringloop De koe in de kringloop Inleiding Via de lessen van Boerderijeducatie Gooi en Vechtstreek worden leerlingen uitgenodigd kennis te maken met een boerderij in de Gooi en Vechtstreek. Er zijn totaal 15 deelnemende

Nadere informatie

De lessen LESBRIEF VOOR DE LEERKRACHT - GROEP 3/4

De lessen LESBRIEF VOOR DE LEERKRACHT - GROEP 3/4 LESBRIEF VOOR DE LEERKRACHT - GROEP 3/4 In deze lesbrief staan vier lessen die u kunt gebruiken binnen het thema de boerderij, zuivel, koeien of de lente. De lessen duren ongeveer 35 minuten. Les 1: Het

Nadere informatie

De scholen regelen zelf het vervoer naar de locatie.

De scholen regelen zelf het vervoer naar de locatie. l Veel kinderen eten slecht, weten niet waar hun eten vandaan komt en hebben zo verhoogde kans op Obesitas. Met dit project gaan we met de kinderen naar de plek waar het eten vandaan komt. Groenten- en

Nadere informatie

26 maart Stan Gebben 1 april Jeffrey Chi 29 maart Mathijs Langenhuijsen 1 april Tom Gevers 31 maart Yenthe Schaap 4 april Lily van Hout

26 maart Stan Gebben 1 april Jeffrey Chi 29 maart Mathijs Langenhuijsen 1 april Tom Gevers 31 maart Yenthe Schaap 4 april Lily van Hout 24 maart 2017 - nummer 13 Belangrijke data Dinsdag 28 maart *Afsluiting Week van de Lentekriebels *Kijkavond gr 1 t/m 8, van 18.00-19.00 uur Woensdag 29 maart OR-vergadering Donderdag en vrijdag 30 en

Nadere informatie

Werkboekje 2010. Boerderijles Groep 5/6. Naam..

Werkboekje 2010. Boerderijles Groep 5/6. Naam.. Werkboekje 2010 Boerderijles Groep 5/6 Naam.. 1 Inhoudsopgave 1 KIPPEN 3 1.1 SOORTEN VEREN. 3 1.2 VERENONDERZOEK. 4 1.3 HET GEDRAG VAN KIPPEN 4 1.4 WAT KIPPEN ETEN. 4 1.5 KAN EEN KIP KNIPOGEN? 4 2 SCHAPEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma April 2017

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma April 2017 www.tomindebuurt.nl Nieuwsbrief Tom-bus Programma April 2017 De Tom-bus biedt ouderen begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u het programma voor

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij

Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij Boek van de week: 1; Kinderboerderij; Betty Sluyzer 2; Kinderboerderij/kijkdoosserie 3; Het grote voorleesboek van de Kinderboerderij 4; Boeken over

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Mogelijkheden kinderfeestjes bij Kinderboerderij de Brink

Mogelijkheden kinderfeestjes bij Kinderboerderij de Brink Mogelijkheden kinderfeestjes bij Kinderboerderij de Brink Door de verschillende onderdelen uit ons assortiment te combineren is het mogelijk om in iedere prijsklasse een leuk kinderfeestje samen te stellen.

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Welkom bij KVW Hulsberg!

Welkom bij KVW Hulsberg! Welkom bij KVW Hulsberg! Wat leuk dat uw zoon/dochter mee doet aan KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan;

Nadere informatie

ons restaurant zelf opwarmen in de daarvoor bestemde magnetron. Verder zijn er voor de kleintjes kleurplaten, speelgoed en puzzels aanwezig.

ons restaurant zelf opwarmen in de daarvoor bestemde magnetron. Verder zijn er voor de kleintjes kleurplaten, speelgoed en puzzels aanwezig. Welkom bij Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen! Mogen wij ons even voorstellen: wij, Ruud en Josje van der Putten kregen in april 2002 de kans om de horeca in boerderij Zorgvrij, als zelfstandige ondernemers,

Nadere informatie

Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk. Wilhelmina Hoeve

Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk. Wilhelmina Hoeve Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk Wilhelmina Hoeve Stage dag 1 Woensdag 9 mei Toen we aankwamen. Mochten we kiezen dat we met de bus meewouden om de mensen op te halen of dat we bleven wachten

Nadere informatie

Koningsspelen 20 april

Koningsspelen 20 april V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Vrije dag groep 1&2: 13 april Koningsdag: 27 april 2018 Meivakantie: 30 april t/m 11 mei 2018 2 Pinksterdag: 21 mei 2018 Zomervakantie: 16 juli t/m 24 augustus 2018 NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Zoek de verschillen een ontdekkingsreis op de Brunssummerheide (groepen 7 en 8) Praktische informatie. Beste directie, leerkrachten en ouders,

Zoek de verschillen een ontdekkingsreis op de Brunssummerheide (groepen 7 en 8) Praktische informatie. Beste directie, leerkrachten en ouders, Beste directie, leerkrachten en ouders, Het nieuwe scholenprogramma met avontuurlijke buitenprogramma s voor basisschoolleerlingen is klaar! Jullie kunnen kiezen uit activiteiten die met begeleiding vanuit

Nadere informatie

Zomervakantie!!!!!! ZOMERVAKANTIE

Zomervakantie!!!!!! ZOMERVAKANTIE Zomervakantie!!!!!! Week 1 23 juli gezellig op stap naar het Westerpark en genieten de kinderen heerlijk van een picknick. Na het smikkelen nog heerlijk spelen in de speeltuin Sam Sam 24 juli wij de natuur

Nadere informatie

Arrangementen.

Arrangementen. Arrangementen www.dewittehoeve.nl Arrangementen zijn vanaf 10 personen (m.u.v arrangementen met fluisterboot dit kan vanaf 4 Arrangement nummer 1 Ontvangst bij de Witte hoeve met onbeperkt kfie / thee

Nadere informatie

BOERDERIJDIEREN. Bestaan ze straks alleen nog maar in onze herinnering?

BOERDERIJDIEREN. Bestaan ze straks alleen nog maar in onze herinnering? 12-21 september Boerderijdieren De boerderij is in de verdrukking. Steeds meer boerderijen verdwijnen, ze worden woonhuis of moeten het veld ruimen voor Vinex-locaties. De boerderijen zijn bepalend voor

Nadere informatie

Groepen & arrangementen

Groepen & arrangementen Groepen & arrangementen Kasteel Ammersoyen is een leuke bestemming voor een groepsuitje. Volg een rondleiding door het kasteel met uw vereniging, collega's, familie of vrienden. Of kies uit een van onze

Nadere informatie

Boodschappen PlusBus Haarlem. Samen Er Op Uit. Reserveren voor maart en april is mogelijk. vanaf 01 Maart per telefoon:

Boodschappen PlusBus Haarlem. Samen Er Op Uit. Reserveren voor maart en april is mogelijk. vanaf 01 Maart per telefoon: Boodschappen PlusBus Haarlem Samen Er Op Uit Reserveren voor maart en april is mogelijk vanaf 01 Maart 2018 per telefoon: +31 (0)23 2052319 op werkdagen van 09:00 tot en van 13:00-16:00 uur of per mail:

Nadere informatie

Groepen & arrangementen

Groepen & arrangementen Groepen & arrangementen Kasteel Ammersoyen is een leuke bestemming voor een groepsuitje Volg een rondleiding door het kasteel met uw vereniging, collega's, familie of vrienden Of kies uit een van onze

Nadere informatie

STUDIEDAG. Woensdag 5 juni. Alle leerlingen vrij! NIEUWSBRIEF 41 Jaargang 5 Juni Huisvesting. Afsluiten hek bij locatie Bontekoelaan

STUDIEDAG. Woensdag 5 juni. Alle leerlingen vrij! NIEUWSBRIEF 41 Jaargang 5 Juni Huisvesting. Afsluiten hek bij locatie Bontekoelaan Huisvesting Op dit moment zijn we nog steeds bezig om alle nodige vergunningen te verkrijgen voor de nieuwbouw. Dit is een langdurig proces, waarin we samen met de gemeente optrekken. Ondertussen gaan

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Borst of fles 2. Zogen 3. De boer en zijn dieren 4. De fabriek 5. Slagroom, boter en karnemelk 6. Kaas 7. Meer zuivel 8.

inhoud blz. 1. Borst of fles 2. Zogen 3. De boer en zijn dieren 4. De fabriek 5. Slagroom, boter en karnemelk 6. Kaas 7. Meer zuivel 8. Melk inhoud blz. 1. Borst of fles 3 2. Zogen 4 3. De boer en zijn dieren 5 4. De fabriek 6 5. Slagroom, boter en karnemelk 7 6. Kaas 8 7. Meer zuivel 9 8. Melkweetjes 10 9. Filmpjes 13 Pluskaarten 14 Bronnen

Nadere informatie

JE Theetafel menukaart.indd :41

JE Theetafel menukaart.indd :41 JE Theetafel menukaart.indd 1 28-02-17 16:41 JE Theetafel menukaart.indd 2 28-02-17 16:41 Hoe wij werken? Gastvrijheid is ons doel. Lekker eten een middel. U betaalt alleen voor de genoten thee, per zakje,

Nadere informatie

Verjaardagsarrangement

Verjaardagsarrangement Verjaardagsarrangement Geeft u een feestje voor uw verjaardag? U kunt bij Woonzorgcentrum Nijenstede een zaal huren in Grand Café De Gouden Engel. Daarnaast kunt u gebruik maken van de cateringservice.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouders/ verzorgers. Herfstvakantie

Nieuwsbrief. Beste ouders/ verzorgers. Herfstvakantie Nieuwsbrief Beste ouders/ verzorgers De afgelopen periode is voor de school heel intens geweest. Wij hebben op een mooie manier afscheid genomen van Rini Aarts-Jongbloed. We hebben uw steun erg gewaardeerd

Nadere informatie

www.degeboortevan.nl Samenvatting De geboortevan.nl is een website waar de zwangerschap en geboorte van verschillende boerderijdieren wordt gevolgd. De site is bedoeld voor mensen van alle leeftijden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 21 oktober jaargang 31 nr.2

Nieuwsbrief. 21 oktober jaargang 31 nr.2 Nieuwsbrief 21 oktober jaargang 31 nr.2 Kinderboekenweek Van 5 t/m 16 oktober was het weer Kinderboekenweek. Opa s en oma s stonden centraal tijdens het thema: Voor altijd jong! In veel klassen zijn opa

Nadere informatie

GROEN DOET GOED. Stichting ZaaiGoed laat ouderen opbloeien

GROEN DOET GOED. Stichting ZaaiGoed laat ouderen opbloeien GROEN DOET GOED Stichting ZaaiGoed laat ouderen opbloeien Stichting ZaaiGoed verbindt mensen en laat ouderen, met en zonder dementie, opbloeien. Middels kleinschalige groene activiteiten en sociale kunst

Nadere informatie

De familie schaap. Praat eens zoals een schaap Welke dierengeluiden ken je nog? Doe ze eens na?

De familie schaap. Praat eens zoals een schaap Welke dierengeluiden ken je nog? Doe ze eens na? Het schaap De familie schaap Schapen zijn bange dieren. Daarom leven ze met velen samen en blijven ze dicht bij elkaar. Een groepje schapen noemen we een kudde. Schapen praten met elkaar door te blaten.

Nadere informatie

Wandeling met herder en schapen

Wandeling met herder en schapen Wandeling met herder en schapen 50,00 per groep tot 25 personen 3,50 p.p. koffie met wat lekkers erbij Duur is 60 tot 90 minuten 1. Ontvangst koffie met wat lekkers 2. Met de herder en de kudde op stap

Nadere informatie

Waar groeit mijn eten? handleiding

Waar groeit mijn eten? handleiding Waar groeit mijn eten? handleiding Uitgave: Amsterdams NME Centrum Waar groeit mijn eten? handleiding Ontwikkeld in opdracht van Vereniging Boerenstadswens Redactie/layout: Hans Wilschut, Marijntje van

Nadere informatie

De Pannenkoekfabriek

De Pannenkoekfabriek De Pannenkoekfabriek Van graankorrel tot pannenkoek Een lessenprogramma voor het basisonderwijs en de Kinderopvang Een uitgave van Kindcentrum De Noorderkroon In samenwerking met de Viermarken De natuur

Nadere informatie

Welkom. Proef het platteland! MENUKAART

Welkom. Proef het platteland! MENUKAART Welkom Proef het platteland! MENUKAART THEEHUIS Bij Kees&Sien Waar Kees ooit het hooi binnenhaalde en Sien de was deed, staat nu ons Theehuis Bij Kees&Sien. Geniet van vers gezette koffie en de onweerstaanbare

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd Je kind speelt, leert en groeit. Door goed te eten en te drinken, krijgt je kind de energie die hij daarvoor nodig heeft. Van ontbijt tot

Nadere informatie

DOE-MEE-DAGEN-KINDERBOERDERIJ

DOE-MEE-DAGEN-KINDERBOERDERIJ DOE-MEE-DAGEN-KINDERBOERDERIJ Keuze mogelijkheid per thema: per thema wordt 1 activiteit uitgekozen! THEMA ACTIVITEIT Educatie spel :spel producten en eten Op een actieve manier komen de kinderen te weten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma Februari 2017

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma Februari 2017 www.tomindebuurt.nl Nieuwsbrief Tom-bus Programma Februari 2017 De Tom-bus biedt ouderen begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u het programma voor

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25x 3u 17 sept 2018 387,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Woldkasteel

Vakantieprogramma BSO Woldkasteel Vakantieprogramma BSO Woldkasteel Zomer 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s) en kinderen, Dit jaar hebben wij voor jullie een zomervakantieboekje gemaakt, waarin jullie alles kunnen lezen over het verloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Studiemiddag Aanstaande maandagmiddag 5 maart hebben we op Meander een studiemiddag en zijn alle kinderen dus vrij.

Nieuwsbrief van: Studiemiddag Aanstaande maandagmiddag 5 maart hebben we op Meander een studiemiddag en zijn alle kinderen dus vrij. Studiemiddag Aanstaande maandagmiddag 5 maart hebben we op Meander een studiemiddag en zijn alle kinderen dus vrij. Project Bouwen aan Meander Maandag start het leerarrangement Bouwen aan Meander. Samen

Nadere informatie

Programma Natuur Avonturen

Programma Natuur Avonturen Programma Natuur Avonturen voor basisscholen Landgoed De Hoevens Alphen/Goirle i.s.m. Scholenwerkgroep IVN Tilburg Algemene informatie Landgoed De Hoevens Coördinator natuureducatie: Fran Husstege Bezoekadres:

Nadere informatie

Les groep sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli

Les groep sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Lesaanbod 2015-2016 De Enk Les groep sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Monkie * 1-2 X X Kabouterpad * 1-2 X X X X Froeteltuin 1-2 LF! X Kleine Beestjespad * 4-5 X X X X X X X X X X X Schooltuinieren

Nadere informatie

Boodschappen PlusBus Haarlem. Samen Er Op Uit. Reserveren voor Januari en februari is mogelijk. vanaf 8 januari 2018.

Boodschappen PlusBus Haarlem. Samen Er Op Uit. Reserveren voor Januari en februari is mogelijk. vanaf 8 januari 2018. Boodschappen PlusBus Haarlem Samen Er Op Uit Reserveren voor Januari en februari is mogelijk vanaf 8 januari 2018 per telefoon: +31 (0)23 2052319 op werkdagen van 09:00 tot en van 13:00-16:00 uur of per

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2015

Nieuwsbrief 13 november 2015 Nieuwsbrief 13 november 2015 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief van het schooljaar 2015-2016. Ouderraad Van mevrouw Linda Edelenbos Tijssen (moeder van Maikel

Nadere informatie

Waar groeit mijn eten? handleiding opwarmles

Waar groeit mijn eten? handleiding opwarmles Waar groeit mijn eten? handleiding opwarmles Uitgave: Amsterdams NME Centrum Waar groeit mijn eten? handleiding, opwarmles Ontwikkeld in opdracht van Vereniging Boerenstadswens www.boerenstadswens.nl Redactie/layout:

Nadere informatie

THEEHUIS BIJ KEES&SIEN MENUKAART

THEEHUIS BIJ KEES&SIEN MENUKAART THEEHUIS BIJ KEES&SIEN MENUKAART SMULMOMENTEN High tea van de Boerderij (mogelijk vanaf 2 personen) Boeren Smulmoment 21,50 p.p. Twee gangen moment met een hartige en een zoete smikkelplank. Tijdens het

Nadere informatie

Voorjaar op de boerderij. Wat een drukte!

Voorjaar op de boerderij. Wat een drukte! Voorjaar op de boerderij Wat een drukte! Een uitgave van Natuur- en milieueducatie Afdeling Realisatie - Team Stadsruimte Gemeente Leiden, 2012 De boerderij is erg groot. Er zijn stallen met dieren. En

Nadere informatie

Activiteiten BSO Bommelstein groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli. Thema: ziekenboeg

Activiteiten BSO Bommelstein groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli. Thema: ziekenboeg Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli Thema: ziekenboeg Maandag 6 juli: De veilige haven Dit is de eerste vakantiedag en die beginnen we graag ontspannen. Ga mee naar speeltuin De Veilige Haven om lekker

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Opdracht 1 bij 2.1 ** Cursist A: vertel wat je eet of drinkt. Vraag wat cursist B eet of drinkt. Cursist B: geef antwoord. Voorbeeld Cursist A: Ik eet een tomaat.

Nadere informatie

Vier je kinderfeestje bij de Moestuin

Vier je kinderfeestje bij de Moestuin Vier je kinderfeestje bij de Moestuin Super! Je wilt je kinderfeest bij de Moestuin houden, wat gezellig! Kinderfeestjes houden we in onze Pipowagen, grenzend aan de speeltuin. De materialen voor het feestje

Nadere informatie

Kaas en zuivel uit de kiem van de natuur! Bestel de mooiste kerstpakketten bij Kaamps: Twents, ambachtelijk, lekker & gezond!

Kaas en zuivel uit de kiem van de natuur! Bestel de mooiste kerstpakketten bij Kaamps: Twents, ambachtelijk, lekker & gezond! Kaas en zuivel uit de kiem van de natuur! Bestel de mooiste kerstpakketten bij Kaamps: Twents, ambachtelijk, lekker & gezond! Kersttoppers Bent u op zoek naar een origineel kerstpakket? Loop dan eens binnen

Nadere informatie

Filmlinks. Voorbereiding op de lessen

Filmlinks. Voorbereiding op de lessen Stadswerken Filmlinks www.utrecht.nl/nmc Voorbereiding op de lessen Korte informatieve filmpjes op internet als eenvoudige voorbereiding op de boerderij- en tuinlessen op de NMC-locaties. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ko-Kalf. Blonde d Aquitaine,

Ko-Kalf. Blonde d Aquitaine, Een rondje regio... Ko-Kalf Nou kan ik wel een hele Blonde d Aquitaine, maar daar zit je ook niet middag blijven praten over op te wachten! Een plek waar het zo rustig is, als in de stal van boerenbedrijf

Nadere informatie

Workshop ambachtelijk brood

Workshop ambachtelijk brood Workshop ambachtelijk brood Minimaal aantal personen 10 Maximaal aantal personen 30 Duur is 2,5 uur 2 broden per persoon (Als je met 20 personen bent of meer, krijg je 1 brood en 4,50 korting.) 14,50 per

Nadere informatie

Les groep aug. sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli

Les groep aug. sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Lesaanbod 2015-2016 De Blijde Wei Les groep aug. sept okt nov dec jan feb mrt apr mei juni juli Alles voor een pannenkoek* 1/2 X X X Wauw, het leeft** 1/2 X X X Ganzenspel* 1/2 X X X Froeteltuin 1/2 LF!

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Mikerf. Dit is een kinderboerderij in Brasschaat waar ik veel dieren zal kunnen zien.

Nadere informatie

ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD. Najaar 2012 (september & oktober) Voor groepen kinderen va 4-12 jaar

ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD. Najaar 2012 (september & oktober) Voor groepen kinderen va 4-12 jaar ACTIVITEITENPROGRAMMA TUININDESTAD Voor groepen kinderen va 4-12 jaar Najaar 2012 (september & oktober) INTRODUCTIE: WAT IS TUININDESTAD? Tuinindestad richt zich op de liefhebbers in de stad. Mensen die

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - augustus 2015

Activiteiten bij De Helderse Vallei - augustus 2015 zaterdag 1 augustus: Watergeheimen zaterdag 1 augustus: Met de kippen op stok! 16.30 uur Elke middag brengen onze dierverzorgers de dieren naar hun stallen, stokken en hokken. Normaal gesproken gebeurt

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - augustus 2016

Activiteiten bij De Helderse Vallei - augustus 2016 maandag 1 augustus: Zomervakantie dinsdag 2 augustus: Aan de slag op de kinderboerderij donderdag 4 augustus: Aan de slag op de kinderboerderij vrijdag 5 augustus: Met de kippen op stok 16.30 uur Elke

Nadere informatie

20,95 p.p. Twee gangen moment met een hartige en een zoete smikkelplank. Tijdens het moment wordt er onbeperkt thee of twee kopjes koffie geschonken.

20,95 p.p. Twee gangen moment met een hartige en een zoete smikkelplank. Tijdens het moment wordt er onbeperkt thee of twee kopjes koffie geschonken. SMULMOMENTEN Verwennerijen van de boerderij Boeren Smulmoment 20,95 p.p. Twee gangen moment met een hartige en een zoete smikkelplank. Tijdens het moment wordt er onbeperkt thee of twee kopjes koffie geschonken.

Nadere informatie

Muziek Thema muziek! We luiden de vakantie feestelijk in op de BSO. Alle activiteiten zullen vandaag in het teken van muziek staan.

Muziek Thema muziek! We luiden de vakantie feestelijk in op de BSO. Alle activiteiten zullen vandaag in het teken van muziek staan. Thema muziek! We luiden de vakantie feestelijk in op de BSO. Alle activiteiten zullen vandaag in het teken van muziek staan. Vandaag gaan we met een groepje kinderen naar de ZOO. De kindjes die hier blijven

Nadere informatie

Doelstellingen. De leerlingen weten hoe kaas wordt gemaakt.

Doelstellingen. De leerlingen weten hoe kaas wordt gemaakt. Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen weten hoe kaas wordt gemaakt. De leerlingen leren enkele typische woorden uit de kaasmakerij aan de hand van een memoriespel. Kaas is een melkproduct van aangezuurde

Nadere informatie

Zuivel. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/49097

Zuivel. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/49097 Auteur DigilessenPO Laatst gewijzigd 18 mei 2017 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres https://maken.wikiwijs.nl/49097 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet. Wikiwijs

Nadere informatie

DE VLAAMSE POST. Informatiebulletin van de Openbare Basisschool De Vlaamse Reus. 25e jaargang, nummer

DE VLAAMSE POST. Informatiebulletin van de Openbare Basisschool De Vlaamse Reus. 25e jaargang, nummer Hechtelstraat 49, 1066 KK Amsterdam Tel: 020 3468400 @: info@devlaamsereus.nl DE VLAAMSE POST Informatiebulletin van de Openbare Basisschool De Vlaamse Reus Ouderraad: or@devlaamsereus.nl Medezeggenschapsraad:

Nadere informatie

Activiteitenprogramma BSO Boris Buitelaar Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Later als ik groot ben: Politie

Activiteitenprogramma BSO Boris Buitelaar Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Later als ik groot ben: Politie Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Later als ik groot ben: Politie Maandag 6 juli: Stoere politie Politiewerk is stoer voor jongens én voor meisjes. Deze week kom je van alles over de politie te weten.

Nadere informatie

MET JE KLAS OP BOERDERIJBEZOEK IN ZEMST. - Altijd iets te beleven -

MET JE KLAS OP BOERDERIJBEZOEK IN ZEMST. - Altijd iets te beleven - MET JE KLAS OP BOERDERIJBEZOEK IN ZEMST - Altijd iets te beleven - Waar groeien de groenten? Hoe worden aardappelen bewaard? Wat betekent duurzame voeding? Hoeveel melk geeft een koe? En wat is de rol

Nadere informatie

Arrangementen Bospaviljoen de Woudstee 2017

Arrangementen Bospaviljoen de Woudstee 2017 Bospaviljoen de Woudstee Midden in de bossen bij Drouwen, direct naast het Boomkroonpad ligt Bospaviljoen de Woudstee. Op deze prachtige locatie treft u een restaurant aan waar je terecht kunt voor een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief Boerderij De Bonte Parels

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief Boerderij De Bonte Parels De eerste nieuwsbrief van 2018! Het jaar is alweer een poosje bezig. Eigenlijk zou de nieuwsbrief een maand geleden verstuurd worden, maar gezien alle feest- en verjaardagen, een babyboom bij de koeien

Nadere informatie

Uw sfeervolle plek voor vergaderen, trainingen en workshops

Uw sfeervolle plek voor vergaderen, trainingen en workshops Uw sfeervolle plek voor vergaderen, trainingen en workshops t praethuys OOSTHALEN 5 9414 tg hooghalen 0593-592097 www.hetpraethuys.com T PraetHuys: vergaderen, trainingen en workshops t Praethuys biedt

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Heksenbos

Vakantieprogramma BSO Heksenbos Maandag 8 juli 2019 / BSO Podium Techniek/Bouwen en sjouwen/4-7 jaar Aanwezig om 9.00 uur/ophalen vanaf 17.00 uur Vandaag gaan wij op visite bij BSO Wolvenbende. We gaan daar tenten bouwen, een parcour

Nadere informatie

Zomervakantie BSO Luchtkasteel/In de Wolken Programma 22 t/m 26 juli : Ontscholen

Zomervakantie BSO Luchtkasteel/In de Wolken Programma 22 t/m 26 juli : Ontscholen Zomervakantie BSO /In de Wolken Programma 22 t/m 26 juli : Ontscholen BSO : 06-33870003 BSO In de Wolken: 06-29409645 22-07-2013 Start vakantieherinneringenboek Yoga/meditatie Biologisch koken We gaan

Nadere informatie

Blijde Wei. Lesaanbod

Blijde Wei. Lesaanbod Lesaanbod 2018-2019 Blijde Wei Les *Schooltuinieren loopt door van februari 2019 tot oktober 2019 Gratis les Iedere groep mag zich 1x inschrijven voor een gratis les. Ieder kind mag in zijn basisschoolperiode

Nadere informatie

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Thema: Dit is mijn lijf Maandag 6 juli: Wie ben ik? We beginnen de vakantie relaxed met yoga en massage. Ook maken we omtrekken van onszelf op het schoolplein. Uiteraard

Nadere informatie

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK!

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK! tweede leerjaar 2 Zuivel is belangrijk Melk is goed voor... ELK! Plaats de passende leeftijd bij elke tekening. Kies uit: 6 tot 12 jaar, 1 tot 3 jaar, 0 jaar, meer dan 60 jaar, 12 tot 18 jaar, 6 maanden

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd Je kind speelt, leert en groeit. Door goed te eten en te drinken, krijgt je kind de energie die hij daarvoor nodig heeft. Van ontbijt tot

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

Natuur is een feestje

Natuur is een feestje Programma jeugdactiviteiten maart 2018 Workshop Insectenhotel maken Peutervoorstelling Dotties eieren Voorleesfeest tussen de diertjes in HolyWood Workshop Programmeren Botje Bij en de eieren Workshop

Nadere informatie