Activiteitenprogramma BSO Boris Buitelaar Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Later als ik groot ben: Politie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Activiteitenprogramma BSO Boris Buitelaar Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Later als ik groot ben: Politie"

Transcriptie

1 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Later als ik groot ben: Politie Maandag 6 juli: Stoere politie Politiewerk is stoer voor jongens én voor meisjes. Deze week kom je van alles over de politie te weten. We beginnen met het maken van je eigen politiepet en stomen je klaar om boeven te vangen. Dinsdag 7 juli: Sporenonderzoek Als een boef zijn vingerafdruk achterlaat, wordt hij vaak snel gevangen. Vandaag maak jij ook vinger- en voetafdrukken. Je zal zien dat alle afdrukjes verschillend zijn. Ook gaan we sporen zoeken en testen hoe goed je kan ruiken en proeven! Woensdag 8 juli: Trainingsdag: Wist je dat politiemannen en vrouwen een goede conditie moeten hebben? Die prima conditie heb jij natuurlijk ook. Laat maar eens zien als we lekker gaan spelen in speeltuin De Eenhoorn. Donderdag 9 juli: Verborgen pakketjes Er zijn een hoop plekken waar je als boef iets kan verstoppen. Gelukkig ben jij er om het te vinden. Maak vandaag ook een je eigen kluis, zodat niemand bij jouw belangrijke spulletjes kan. En ga je mee op zoek naar die lekkere pannenkoek? Vrijdag 10 juli: Boeven vangen Oei er zijn boeven ontsnapt, ga ze maar snel arresteren. Je zien dat jij de politie bent met je eigen badge! Als het werk erop zit, kunnen we smullen van onze zelfgemaakte gezonde donuts!

2 Zomervakantie week 2: 13 t/m 17 juli Later als ik groot ben: Bakker Maandag 13 juli: We bakken ze bruin Mmm, de lekkerste broodjes zijn zelfgebakken broodjes! Kom je vandaag een mooie bakkersmuts maken. Daarna mag je aan de slag met bloem, eieren en meel. Dinsdag 14 juli: Tijd voor lekkers Bakkers verkopen niet alleen brood maar ook taarten, gebak en bonbons. Wij gaan ook bonbons maken. Van knutselmateriaal en brood. Maar let op: als de bakker zegt dat het tijd is om brood te eten, word je getikt. Woensdag 15 juli: Feest! Bij een mooi feest hoort een mooie taart. De bruidstaart die we maken is lang houdbaar, dat zal je wel zien. De sandwiches niet, dus die smullen we lekker op. En doe je mee met ons taartenspel? Donderdag 16 juli: Bakkerskwaliteit Kom vandaag goed leren kneden en appelflappen maken. En broodjes zijn niet alleen om te eten, maar je kunt er ook leuke spelletjes mee doen. Een goede bakker weet namelijk precies hoeveel broodjes hij heeft. Kom je ook op deze smakelijke dag? Vrijdag 17 juli: Uitstapje Vandaag gaan we lekker op stap. Naar de bakker of naar de molen. Misschien valt het wel te combineren. Wat een gezellige week!

3 Zomervakantie week 3: 20 t/m 24 juli Later als ik groot ben: Landmacht Maandag 20 juli: Levend stratego Bij de landmacht heeft iedereen een eigen rang en daarmee eigen taken. Dat kun je goed gebruiken bij een spelletje stratego. Levend stratego wel te verstaan. We gaan dus lekker naar buiten! Wie verovert als eerste de vlag? Dinsdag 21 juli: Sterk, stoer en snel Soldaten trainen veel om fit te blijven. Laat zien wat je kan in onze 5-kamp. Mét je soldatenhelm op natuurlijk. Met al dat trainen kun je een bord pasta goed gebruiken! Woensdag 22 juli: Geef 8! Bij de landmacht is het niet alleen belangrijk om fit te zijn. Ook moet je goed afspraken kunnen maken en kunnen samenwerken. Kom ook, want je kunt een tosti én een medaille verdienen! Donderdag 23 juli: Angry Birds Maak je eigen Angry bird en verdedig je eieren door hem af te vuren. Maar pas op dat je niet in onze soep mikt, want dan eten we wel hele rare kippensoep. Vrijdag 24 juli: Met vlag en wimpel Ieder leger heeft zijn eigen vlag/vaandel. Maak een mooi exemplaar, waar je goed mee kan wapperen. Neem vandaag ook je zwembroek of bikini en een handdoek mee, want bij mooi weer houden we een watergevecht!

4 Zomervakantie week 4: 27 t/m 31 juli Later als ik groot ben: In de supermarkt Maandag 27 juli: In de aanbieding Ontwerp je eigen reclamefolder van je favoriete product. In de supermarkt gaan we kijken hoe dat er uit ziet en doen we gelijk wat boodschappen. Wat in ieder geval op het boodschappenlijstje staat zijn de ingrediënten voor een vla-flip! Dinsdag 28 juli: Uitstapje We gaan vandaag er op uit. Waar we naar toe gaan is nog even een verrassing en ook afhankelijk van het weer. We laten het jullie zo snel mogelijk weten! Woensdag 29 juli: Zegeltjes sparen Vanaf vandaag kan je met je eigen winkelwagentje of mandje boodschappen doen. Vergeet je zegeltjes niet. Ook is er een proeverij: wat is zoet, zuur of zout? Donderdag 30 juli: Levende Fruitmand Alle appels vallen uit de mand. Pas op want ze pikken je plekje in. Weet jij hoeveel suiker er in eten en drinken zit? En welke suikers zijn gezond en welke niet? Help mee om een collage maken. Daarna smullen we de zelfgemaakte waterijsjes op. Vrijdag 31 juli: In de rij Als je boodschappen haalt, moet je natuurlijk betalen bij de kassa. Bij jouw zelfgemaakte kassa kan iedereen terecht. Kun jij al goed rekenen en geld wisselen? Laat maar zien! Vaak liggen er in de winkel ook hapjes om te proeven, of krijg je een plakje worst of kaas. Ook bij Boris is er vandaag van alles te smullen.

5 Zomervakantie week 5: 3 t/m 7 augustus Later als ik groot ben: Boswachter Maandag 3 augustus: Bomenpaspoort Hoeveel verschillende bomen ken jij? En waar zie je nou aan, om welke boom het gaat? Met een echte bomenpaspoort kan jij er na vandaag alles over vertellen! Bomen zijn natuurlijk ook een prima verstopplek en van afgevallen takken kun je een knapzak maken. Geen tijd dus om je te vervelen! 10 tellen in het bos picknick/knapzak Dinsdag 4 augustus: Beschermde dieren Er zijn een aantal dieren op de wereld waar er maar weinig van zijn. Dit zijn de beschermde diersoorten. Wij gaan er een paar meer maken van klei. Ondertussen bakt of kookt er iemand een eitje voor op je boterham. Ook gaan we op zoek naar insecten die in onze omgeving leven. Er zijn mensen die insecten eten, maar dat doen wij maar niet! Woensdag 5 augustus: Uitstapje We gaan vandaag er op uit. Waar we naar toe gaan is nog even een verrassing en ook afhankelijk van het weer. We laten het jullie zo snel mogelijk weten! Donderdag 6 augustus: Speurtocht Breng vandaag je speurneus mee, want we gaan op speurtocht. Misschien is een vergrootglas ook wel handig. Zo zie je geen enkele aanwijzing over het hoofd. Verder mag je lekkere fruitspiezen maken. Wat is jouw favoriete fruit? Vrijdag 7 augustus: Tjilptjilp, wie ben ik? De vogeltjes fluiten. We gaan op zoek naar vogels en maken daar een boekje over. Ook doen we de grote dierentest. Hoeveel dieren ken jij als je ze op een plaatje ziet, of als je alleen maar hun geluid hoort? En hoeveel dieren kan jij uitbeelden? Vast meer dan je denkt!

6 Zomervakantie week 6: 10 t/m 15 augustus Later als ik groot ben: Brandweer Maandag 10 augustus: Handige helmen Een brandweer heeft een bijzondere helm. Houd hem maar goed op met het sponswerpen. Kan jij net goed goed mikken als de brandweer? Vandaag mag je je eigen waterijsje maken en opeten Dinsdag 11 augustus: Blussen De brandweer heeft altijd een brandweerauto. Om te blussen of bijvoorbeeld om een kat uit de boom te redden. We zijn benieuwd hoe jouw brandweerauto eruit ziet. Bij mooi weer gaan we een waterestafette houden en sowieso een heerlijke limonadecocktail drinken. Neem je zwembroek of bikini en een handdoek mee! Woensdag 12 augustus: Uitrukken! Wanneer er brand is wordt de brandweer gebeld. Zij gaan zich heel snel omkleden en via de brandweerpaal naar de auto. Een hele hindernis! Dat oefenen wij ook Vuur heeft veel verschillende kleuren. Maak er maar eens een mooi schilderij van. Donderdag 13 augustus: Uitstapje We gaan vandaag er op uit. Waar we naar toe gaan is nog even een verrassing en ook afhankelijk van het weer. We laten het jullie zo snel mogelijk weten! Vrijdag 14 augustus: Laatste vakantiedag De laatste vakantiedag vandaag! We doen lekker spelletjes, je mag knutselen en spelen. Neem lekker je zwemkleding en handdoek mee en zorg voor lekkere trek. Wij zorgen voor de rest!

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Ein sjportieve oetdaging!

Ein sjportieve oetdaging! Ein sjportieve oetdaging! Programmaboekje KVW-2012_148x210.indd 1 10-05-12 19:37 KVW Zjwame 2012: K.V.W. Ein sjportieve oetdaging! Hallo allemaal!! Het is weer zover: Kindervakantiewerk 2012 staat weer

Nadere informatie

Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper

Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper Het lampje is aan, dat betekent dat we gaan filosoferen. Isa-Noa vertlede in de eerste les dat zij lippenstift en badeendjes

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

Stap 5) Filmpje, quiz en recepten Bekijk hoe bananen worden verbouwd, test je bananenkennis en maak een lekker bananenrecept!

Stap 5) Filmpje, quiz en recepten Bekijk hoe bananen worden verbouwd, test je bananenkennis en maak een lekker bananenrecept! SPREEKBEURT OF WERKSTUK Bananen Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een spreekbeurt over bananen, waar ze vandaan komen en waarom ze gezond zijn. Het is handig om je spreekbeurt onder te

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Euro bankbiljetten. ons geld. Spreekbeurt over geld

Euro bankbiljetten. ons geld. Spreekbeurt over geld Euro bankbiljetten ons geld Spreekbeurt over geld Introductie Jij wilt een spreekbeurt houden over geld en wij willen je daarbij graag helpen. Dit is een spreekbeurt pakket dat is gemaakt door het bedrijf

Nadere informatie

EURO. Vanaf januari 2002 betalen we in Nederland en in veel andere Europese landen met de euro.

EURO. Vanaf januari 2002 betalen we in Nederland en in veel andere Europese landen met de euro. EURO Vanaf januari 2002 betalen we in Nederland en in veel andere Europese landen met de euro. Muntgeld Bankbiljetten EURO Hadden jullie al gezien dat er 2 briefjes zijn van 5 euro? oud briefje nieuw briefje

Nadere informatie

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen Kindervoorbeeld (na Schriftlezing) Jongens en meisjes, Schoolreisje, Efteling Juf heeft gezegd: let goed op elkaar Iedereen hoort erbij en mag meedoen! Maar groepje van 4, en eentje komt erbij o Niet de

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Wij een werkdag, zij een schooldag.

Wij een werkdag, zij een schooldag. Brenda haalt water Wij een werkdag, zij een schooldag. Actie boekje Steven veegt het erf Lamech werkt op het land Jacklyn maakt schoon Geef jouw tijd aan Steven, Brenda, Jacklyn, Lamech, Minasayesh, Adjida,

Nadere informatie

* * * Boekje met opdrachten * * *

* * * Boekje met opdrachten * * * * * * Boekje met opdrachten * * * Hallo allemaal! Welkom op de faculteit informatica van de Technische Universiteit Delft Vandaag gaan we eens kijken hoe we zelf kleine computerprogramma s kunnen maken

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 27. De vakopleiding. Wat leert u in deze les? Praten over het verleden, het heden en de toekomst. Een gesprek voeren met de studieadviseur.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Gamen. Zonder flauwekul. Ik voelde me rot als ik niet kon gamen. Nu heb ik ook plezier als ik niet aan het gamen ben.

Gamen. Zonder flauwekul. Ik voelde me rot als ik niet kon gamen. Nu heb ik ook plezier als ik niet aan het gamen ben. Ik voelde me rot als ik niet kon gamen. Nu heb ik ook plezier als ik niet aan het gamen ben. Rein, 17 jaar Gamen Zonder flauwekul Ik vind gamen leuk. Maar ik deed het te veel. Ik kwam erachter dat ik geen

Nadere informatie

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken.

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. 2 5 Ik hoef niet aangespoord te worden om mijn taken te maken. Niemand hoeft mij te zeggen

Nadere informatie

Op bezoek. bij Sam op de Intensive Care

Op bezoek. bij Sam op de Intensive Care Op bezoek S bij Sam op de Intensive Care Hoi, ik ben Sam en ik lig op de Intensive Care S Ik heb een fotoboekje gemaakt. Zo kun je alvast zien waar ik ben en wat iedereen op de afdeling doet. Natuurlijk

Nadere informatie

De Schijf van Vijf De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum laat zien hoe je gezond kunt eten. Zo werkt het:

De Schijf van Vijf De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum laat zien hoe je gezond kunt eten. Zo werkt het: DE SCHIJF VAN VIJF IN KINDERTAAL Gezond eten en veel bewegen: waarom zou je? Gezond eten en veel bewegen is goed voor je. Dat hoor je waarschijnlijk zo vaak dat je het irritant vindt. Vraag je je weleens

Nadere informatie

Opdrachtkaart Een wigwam op het strand

Opdrachtkaart Een wigwam op het strand Een wigwam op het strand Je maakt een collage met plaatjes uit tijdschriften. Je tekent en schrijft er zelf bij. Zo maak je een hele grappige of misschien wel een serieuze of enge collage. - 2 (maar alleen

Nadere informatie

Boekje met opdrachten

Boekje met opdrachten Boekje met opdrachten Welkom bij de Bibliotheekservice Fryslân. Vandaag gaan we eens kijken hoe we zelf kleine computerprogramma s kunnen maken. Het zelf maken van computerprogramma s heet programmeren.

Nadere informatie

Pluslessen. Lesbrief 40. Budgetbeheer

Pluslessen. Lesbrief 40. Budgetbeheer http://www.edusom.nl Pluslessen Lesbrief 40. Budgetbeheer Wat leert u in deze les? 0 Woorden over geldzaken 0 Wat budgetbeheer is 0 Waar u meer informatie kunt vinden voor budgetbeheer Succes! 1 Deze les

Nadere informatie