NS Railinfrabeheer b.v. Regio Randstad Zuid Postbus CP ROTTERDAM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NS Railinfrabeheer b.v. Regio Randstad Zuid Postbus 2625 3000 CP ROTTERDAM"

Transcriptie

1 DCMR Milieudienst Rijnmond Bedrijven Rotterdam Contactpersoon A.M. Graal Doorkiesnummer NS Railinfrabeheer b.v. Regio Randstad Zuid Postbus CP ROTTERDAM DCMR Milieudienst Rijnmond 's-gravelandseweg 565 Postbus AV Schiedam Telefoon O0 Fax O Uw kenmerk Bijlagen - BESLUIT van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Onderwerp aanvraag Datum Op 20 april 2000 hebben wij een aanvraag ontvangen van NS Railinfrabeheer b.v. regio Randstad Zuid voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het veranderen van een spooremplacement. De verandering omvat een tankplaat en afieveringinstallatie voor locomotieven met een bovengrondse opslagtank voor dieselolie en het lozen op het openbaar riool van uit het dienstgebouw afkomstige huishoudelijke afvalwater. De inrichting is gelegen aan de Albert Plesmanweg 120 te Rotterdam, 'kadastraal bekend gemeente Rotterdam, sectie 16, nummer(s) 652. Procedure Voorbereiding De voorbereiding van de beschikking op de aanvraag heeft plaatsgevonden overeenkomstig het bepaalde in afdeling 3.5 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en afdeling 13.2 van de Wet milieubeheer. Achiezen naar aanleiding van de aanvraag De inspecteur van de Inspectie Milieuhygiëne Zuid-Holland Zuid is als adviseur is bij deze procedure betrokken. Inhoudelijke beoordeling van de aanvraag; De DCMR is bereikbaar met het openbaar vervoer t\ ber\ver\amg Afvalwater Door het in werking treden van de Wet houdende wijziging van de Wet milieubeheer en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Staatsblad 1994,798; de zogenaamde Wet afvalwater) is per 1 maart 1996 de gemeentelijke lozingsverordening vervallen en wordt het lozen van afvalwater op de riolering geregeld in deze vergunning op grond van de Wet milieubeheer.

2 Pagina 2/24 In het kader van de Wet milieubeheer zijn in dit besluit alleen voorschriften opgenomen in het belang van de doelmatige werking van het openbaar riool en de bij dit openbaar riool behorende apparatuur en voorschriften in het belang van de verwerking van slib afkomstig uit dit riool. Bodem In de inrichting vinden bodembedreigende activiteiten plaats, namelijk het afleveren van motorbrandstoffen. Derhalve is er een verplichting tot een nulsituatieonderzoek opgenomen. Tevens is er in de vergunning een eindsituatieonderzoek bij beëindiging van de opslag en aflevering van motorbrandstoffen voorgeschreven om te kunnen bepalen of het terrein van de inrichting ten gevolge van deze bedrijfsactiviteiten is verontreinigd. Overigens De aakraag is overigens getoetst aan het belang van de bescherming van het milieu. Verlening van de aangevraagde vergunning is niet in strijd met dit belang, mits aan deze vergunning voorschriften worden verbonden met het oog op de nadelige gevolgen voor het milieu, die de inrichting kan veroorzaken. Adviezen en bedenkingen naar aanleiding van de aanvraag en de ontwerp-beschikking Naar aanleiding van de terinzagelegging van de aanvraag en de ontwerpbeschikking zijn geen adviezen en/of schriftelijke bedenkingen ontvangen. Conclusie Algemeen Uit de overwegingen volgt dat de gevraagde vergunning onder voorschriften ter bescherming van het milieu kan worden verleend.

3 Pagina 3/24 Besluit Algemeen Gelet op de Wet milieubeheer en de hiervoor genoemde overwegingen besluiten wij de gevraagde vergunning te verlenen, overeenkomstig de aanvraag en de daarbij behorende bescheiden. Verhouding aanvraag-vergunning De gehele aanvraag maakt deel uit van de vergunning. Op de plattegrondtekening is als inhoud van de dieselolietank abusievelijk 700 m3 vermeld; deze inhoud moet 100 m3 zijn. Geldigheid van de vergunning De verleende vergunning geldt voor eenieder die de inrichting drijft. Deze draagt er zorg voor dat de aan de vergunning verbonden voorschriften worden nageleefd. Deze vergunning vervalt, indien de inrichting niet binnen drie jaar nadat de vergunning onherroepelijk is geworden, is voltooid en in werking is gebracht. De eerder voor de inrichting verleende vergunningen blijven onverminderd van kracht, met uitzondering van de voorschriften van hoofdstuk 12 van de vergunning die op 18 augustus 1995 door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland is verleend. De voorschriften van hoofdstuk 12 van bovenvermelde vergunning vervallen met het van kracht worden van deze vergunning. Overige repels en wetten Algemeen Het verlenen van deze vergunning houdt niet in dat hiermee is voldaan aan de bepalingen die in andere wetten, verordeningen enz. (zoals bijvoorbeeld Woningwet, Bouwverordening of bestemmingsplan) zijn gesteld dan wel op grond hiervan worden voorgeschreven. Voor zover deze vergunning betrekking heeft op het oprichten of veranderen van een inrichting dat tevens is aan te merken als bouwen in de zin van de Woningwet, treedt de beschikking in elk geval niet eerder in werking dan nadat de betrokken bouwvergunning ic verleend. Beroep Voor de mogelijkheid van het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot schorsing van de vergunning, of het treffen van een voorlopige voorziening, wijzen wij op de betreffende tekst in de bijgevoegde kennisgeving. Gedeputeerde Staten van Zuid Holland, ir. H.H.J.M. Goumans, directeur van de directie Water en Milieu.

4 Pagina 4/24 Ver zendliis t - NS Railinfrabeheer b.v. regio Randstad Zuid, Postbus 2625, 3000 CP Rotterdam - Commandant van de brandweer te Rotterdam - Afdeling Milieubeleid Rotterdam - Bouw- en Woningtoezicht te Rotterdam - Inspectie Milieuhygiëne Zuid-West - DCMR Milieudienst Rijnmond

5 Pagina 5/24 Bijlagen Kenmerk Voorschriften 6 1 Afieverinstallatie voor motorbrandstof en motorolie 6 2 Vloeistofdichte verharding 8 3 Brandveiligheid 9 4 Afvalwater 10 5 Bovengondse stalen tank en opslag van motorolie 12 6 Bodembescherming 18 Begrippen 21

6 Pagina 6/24 Voorschriften 1 AFLEVERINSTALLATIE VOORMOTORBRANDSTOF EN MOTOROLIE 1.1 Algemeen De afieverinstallatie mag uitsluitend worden gebruikt voor het afleveren van dieselolie of motorolie aan locomotieven en over het spoor voortbewogen spoormaterieel De afleverinstallatie moet worden uitgevoerd zoals in de paragraven 5.2 en 5.5 van de vergunningaanvraag ("technisch programma van eisen") is vermeld De afieverinstallatie moet worden opgesteld zoals op de plattegrondtekening is aangegeven Een afleverinstallatie moet zijn opgesteld op een afstand van ten minste 4 meter van een afwateringssysteem (kolk, lijnafwatering e.d.) of een andere laaggelegen ruimte. Deze afstand geldt niet ten opzichte van afwateringssystemen die zijn aangesloten op een olie-afscheider Bij het afleveren van motorbrandstof of motorolie aan een locomotief of aan ander spoorwegmaterieel mag niet worden gerookt of open vuur aanwezig zijn. Op of nabij een afleverinstallatie moet met betrekking tot dit verbod een veiligheidsteken overeenkomstig NEN 3011 duidelijk zichtbaar zijn aangebracht Bij het afleveren van motorbrandstof of motorolie aan een locomotief of aan ander spoorwegmateriee1 mogen de motoren hie~aniet in werking zijn. Op of nabij een afleverinstallatie moet met betrekking tot dit verbod een bord duidelijk zichtbaar zijn aangebracht. 1.2 Afleverinstallatie voor motorbrandstof en motorolie onder toezicht Een installatie voor het afleveren van motorbrandstof onder toezicht moet zijn uitgevoerd en worden gebruikt overeenkomstig hoofdstuk 6.1 van CPR 9-1, -met uitzondering van voorschrift van CPR Iedere afieverinstallatie moet zijn voorzien van een schakelaar, waarmee de elektrische installatie van de afleverinstallatie kan worden uitgeschakeld. Bij deze schakelaar moeten de schakelstanden duidelijk zijn aangegeven. Tevens moet op of in een afieverinstallatie een schakelaar zijn aangebracht voor het in- en uitschakelen van de elektromotor van de pomp.

7 Pagina 7/ Als er geen toezicht wordt gehouden moet een afleverinstallatie zijn afgesloten, zodat onbevoegden de pomp niet in werking kunnen stellen. De afleverinstallatie mag uitsluitend met een sleutel of een elektronisch afleesbare pas in werking worden gesteld Tijdens het afleveren van motorbrandstoffen of motorolie moet een ter zake kundige persoon in de inrichting aanwezig zijn, die in het geval van calamiteiten handelend kan optreden. Deze persoon moet daartoe schriftelijk zijn ge'instmeerd De greep van een vulpistool van een voor het publiek toegankelijke afleverinstallatie mag niet vastgezet kunnen worden. Een vulpistool van een "high speed" dieselafleverinstallatie (afleverdebiet meer dan 60 liter/rnin) mag echter wel worden vastgezet met bijvoorbeeld een vastzetinrichting De afleverslangen voor dieselolie en motorolie van de afleverinstallatie moeten van een zodanige lengte zijn dat, in volledig uitgerolde toestand van de afleverslang, het vulpistool (of de koppeling die op de locomotief of ander spoormaterieel wordt aangesloten) in elke positie op maaiveldniveau waarin dit gehouden kan worden, zich op een afstand van ten minste 1 m tot de begrenzing van de vloeistofdichte verharding bevindt Een afleverinstallatie moet tijdens bedrijf dusdanig zijn verlicht dat voldoende overzicht is gewaarborgd.

8 Pagina 8/24 2 VLOEISTOFDICHTE VERHARDING 2.1 Algemeen Het spoor waarop locomotieven en spoorwegmaterieel worden geplaatst die van dieselolie of motorolie worden voorzien en de naast dit spoor gelegen stroken die op de plattegrondtekening met oranje lijnen zijn aangegeven, moeten vloeistofdicht worden uitgevoerd. De vloeistofdichte verharding moet een geheel vormen. De verschillende platen waaruit de vloeistofdichte verharding bestaat, moeten vloeistofdicht op elkaar aan sluiten De vloeistofdichte verharding moet aan alle zijden zodanig zijn begrensd, dat geen vloeistof buiten deze verharding kan treden De verharding moet vloeistofdicht aansluiten op eventuele goten en op de trottoirgedeelten. Het afvloeien van vloeistof mag niet worden belemmerd door opstaande kanten van goten en dergelijke. De op de vloeistofdichte verharding opgevangen vloeistof, hemelwater daaronder ook begrepen, moet blijvend afvloeien naar het afvoersysteem. Het vloeistofdichte oppervlak moet voldoende vlak zijn en op afschot zijn gelegen om plasvorming te voorkomen De vloeistofdichte verharding moet ten minste jaarlijks worden gecontroleerd op afschot en vloeistofdichtheid. Hierbij kan worden volstaan met een visuele controle. Beschadigingen aan de verharding moeten terstond worden gerepareerd Locomotieven en spoorwegmaterieel die van dieselolie of motorolie worden voorzien, moeten geheel boven de vloeistofdichte verharding zijn geplaatst. Indien het motorgedeelte en de brandstoftanks van spoorwegmaterieel zich in afzonderlijke, van het overige deel van het voertuig gescheiden compartimenten bevinden, behoeven uitsluitend de compartimenten die de motoren en de brandstoftanks bevatten boven de vloeistofdichte verharding te worden geplaatst.

9 Pagina 9/24 3 BRANDVEILIGHEID 3.1 Blusmiddelen algemeen Blusmiddelen moeten voor een ieder duidelijk zichtbaar en gemakkelijk bereikbaar zijn, voor direct gebruik gereed zijn en in goede staat van onderhoud verkeren In de buitenlucht aanwezige brandblusmiddelen moeten doelmatig tegen weersinvloeden zijn beschermd Brandblusmiddelen, waaronder slanghaspels, moeten ieder kalenderjaar door een daartoe door het bevoegd gezag aanvaarde deskundige (zoals een REOB gecertificeerde deskundige) op deugdelijkheid zijn gecontroleerd en in orde zijn bevonden. Het onderhoud van draagbare blustoestellen moet overeenkomstig NEN 2559 plaatsvinden. 3.2 Draagbare blusmiddelen In de inrichting moet nabij elke afleverinstallatie, aan weerszijden van het spoor, een poederblusser aanwezig zijn met een inhoud van ten minste 6 kg blusstof.

10 Pagina 10/24 4 AFVALWATER Bedrijfsafvalwater mag slechts in een openbaar riool worden gebracht, indien door de samenstelling, eigenschappen of hoeveelheid ervan: - de doelmatige werking niet wordt belemmerd van een openbaar riool, een door een bestuursorgaan beheerd zuiveringstechnisch werk of de bij dit openbaar riool of zuiveringstechnische werk behorende apparatuur, - de verwerking niet wordt belemmerd van slib, verwijderd uit een openbaar riool of een door een bestuursorgaan beheerd zuiveringstechnisch werk, en - de nadelige gevolgen voor de kwaliteit van het oppervlaktewater zoveel mogelijk worden beperkt Bedrijfsafvalwater dat bedrijfsafvalstoffen bevat, die door vermijdende of vermalende apparatuur zijn versneden of vermalen of waarvan kan worden voorkomen dat ze in het bedrijfsafvalwater terecht komen mag niet in een openbaar riool worden gebracht Behoudens voor zover in deze vergunning anders is bepaald, mogen gevaarlijke afvalstoffen, zoals genoemd in het Besluit aanwijzing gevaarlijke afvalstoffen (BAGA), niet in een openbaar riool worden gebracht Bedrijfsafvalwater waarvan in enig steekmonster: - de concentratie aan sulfaat bepaald volgens NEN 6487 hoger is dan 300 mg/l of - de zuurgraad bepaald volgens NEN 6411 en uitgedrukt in ph-eenheden hoger is dan 10 of lager is dan 6,5 of - de temperatuur hoger is dan 30 "C, mag niet op het openbaar riool worden geloosd. 4.2 Minerale en synthetische oliën Het bedrijfsafvalwater van de tankplaat moet, voordat vermenging met bedrijfsafvalwater uit andere ruimten plaatsvindt, door een slibvangput en een olieafscheider worden geleid Een slibvangput en een olie-afscheider moeten zijn gedimensioneerd en geplaatst overeenkomstig NEN 7089 en de daarbij behorende bijlage.

11 Pagina 11/ Een slibvangput en een olie-afscheider moeten zo vaak als voor de goede werking noodzakelijk is, worden schoongemaakt. Een slibvangput en een olie-afscheider moeten na het schoonmaken worden gevuld met schoon water en moeten altijd goed toegankelijk zijn. Van het schoonmaken van een slibvangput en een olieafscheider moet een logboek worden bijgehouden Door een slibvangput en een olie-afscheider mag geen sanitair afvalwater worden geleid De concentratie aan minerale olie in het effluent van de olie-afscheider, mag in enig steekmonster, bepaald volgens NEN 6675 niet hoger zijn dan 20 mg/l. 4.3 Grove en snel bezinkbare delen en zand Bedrijfsafvalwater, waarbij in enig steekmonster grove of snel bezinkende bedrijfsafvalstoffen voorkomen mag niet in een openbaar riool worden gebracht. 4.4 Metingen en onderzoek Bedrijfsafvalwater van de tankplaat moet voordat vermenging met bedrijfsafvalwater uit andere ruimten plaatsvindt een controlevoorziening doorlopen die zodanig is uitgevoerd dat op een eenvoudige wijze representatieve steekmonsters kunnen worden genomen Bedrijfsafvalwater dat op een openbaar riool wordt geloosd moet altijd op een eenvoudige wijze representatief kunnen worden bemonsterd. Het afvalwater moet daartoe door een controlevoorziening worden geleid.

12 Pagina 12/24 5 BOVENGRONDSE STALEN TANK EN OPSLAG VAN MOTOROLIE 5.1 Nieuwe enkeiwandige tank 5 m3 of meer De opslag van dieselolie in een bovengrondse tank moet plaatsvinden in een uitsluitend hiervoor bestemde tank Een horizontaal geplaatste enkelwandige cilindrische tank met een inhoud van 5 m3 tot 150 m3 moet voldoen aan het gestelde in BRL-K Een tank moet zijn geplaatst overeenkomstig het gestelde in CPR 9-6 met uitzondering van het gestelde met betrekking tot de situering, de opvangbak en voor zover in dit besluit niet anders is bepaald Een tank moet enigszins hellend zijn geplaatst zodat de aansluiting van de ontluchtingsleiding zich aan het hoogstgelegen einde van de tank bevindt Een leiding, met uitzondering van flexibele verbindingsstukken, moet zijn vervaardigd van metaal van voldoende mechanische sterkte. Het materiaal van een leiding en van zich daarin bevindende afsluiters en andere appendages moet bestand zijn tegen de opgeslagen vloeistof en mag geen galvanisch element kunnen vormen met het materiaal van de tank Een leiding moet zodanig zijn aangebracht dat bij eventuele zetting van een tank geen mechanische spanningen kunnen optreden die schadelijk zijn voor de installatie. Een leiding moet bij voorkeur bovengronds zijn gelegd Een tank moet op doelmatige wijze tegen aanrijding zijn beschermd.

13 Pagina 13/ Een tank moet zijn geplaatst in een vloeistofdichte bak. De bak moet voldoende mechanische sterkte bezitten om weerstand te kunnen bieden aan de als gevolg van lekkage optredende vloeistofdruk. Eventuele leidingdoorvoeringen door de vloeistofdichte bak moeten vloeistofdicht zijn uitgevoerd. Wanneer 1 tank in de bak is geplaatst moet de opnamecapaciteit van de bak ten minste gelijk zijn aan de tankinhoud. Wanneer meerdere tanks in de bak zijn geplaatst moet de opnamecapaciteit van de bak ten rnincte gelijk zijn aan de inhoud van de grootste tank, vermeerderd met 10% van de gezamenlijke inhoud van de overige tanks Eventueel aanwezig hemelwater in de vloeistofdichte bak moet direct daaruit worden verwijderd. Het hemelwater moet uit de bak worden afgevoerd door een leiding waarin buiten en zo dicht mogelijk bij de bak een afsluiter is aangebracht. Deze afsluiter moet gesloten worden gehouden en mag slechts voor het laten afvloeien van hemelwater worden geopend. Deze voorzieningen kunnen achterwege blijven, indien boven de bak een afdak aanwezig is dat zo groot is, dat geen hemelwater in de bak kan komen, of indien een pompvoorziening is opgenomen die slechts voor het verpompen van hemelwater in bedrijf mag worden gesteld. Eventueel gelekt product dat in de vloeistofdichte bak is opgevangen moet direct worden verwijderd Boven de vloeistofdichte bak moet een afdak aanwezig zijn dat zo groot moet zijn, dat geen hemelwater in de bak kan komen. Eventueel gelekt product dat in de vloeistofdichte bak is opgevangen moet direct worden verwijderd Indien de grootste afmeting van een vloeistofdichte stalen bak kleiner is dan 2 m moet de bak een plaatdikte hebben van ten minste 3 mm. In overige gevallen moet de bak een plaatdikte hebben van ten minste 5 mm. 5.2 Corrosiebescherming Een vloeistofdichte stalen bak moet aan de binnen- en buitenzijde deugdelijk tegen corrosie zijn beschermd.

14 Pagina 14/ Het uitwendige van een tank en de leidingen moet deugdelijk tegen corrosie zijn beschermd. asfaltbitumen, wkm + asfaltbitumenband, w NEN 6901 NEN 6910 MR NEN 6901 NEN 6907 NEN 6901 NEN 6905 NPR 6906 NEN 6901 NE N Tenzij op grond van een door of namens KIWA afgeven bodemweerstandrapport kan worden aangetoond dat de specifieke weerstand van de grond meer dan 50 0hm.m bedraagt, moeten ondergrondse leidingen uitwendig tegen corrosie zijn beschermd door middel van kathodische bescherming. Het bodemweerstandrapport moet aan het bevoegd gezag worden gezonden voor het in gebruik nemen van de installatie.

15 Pagina 15/ Keuring, inspectie, onderhoud en reparatie Van een tank moet elke beproeving, controle, inwendige inspectie of meting en de resultaten hiervan in een registratiesysteem worden opgenomen. Dit registratiesysteem moet op verzoek van controlerende ambtenaren ter inzage worden gegeven Van een tank die volgens dit besluit moet voldoen aan een BRL moet een door of namens KIWA afgegeven geregistreerd certificaat aan het bevoegd gezag zijn gezonden. In dit certificaat moet zijn vermeld dat de tank dicht is en voldoet aan de desbetreffende BRL De gehele installatie moet vloeistofdicht zijn. Dit moet voor het in gebruik nemen of na een grote reparatie door een beproeving op dichtheid worden aangetoond Een vloeistofdichte bak moet voor de ingebruikname op sterkte en op dichtheid worden beproefd. Bij de beproeving moet de bak geheel met water worden gevuld. Dit water moet gedurende tenminste 24 uur in de bak aanwezig blijven. Van de beproeving moet tijdig kennis worden gegeven zodat het bevoegd gezag in de gelegenheid is om bij de beproeving aanwezig te zijn Een tank moet eenmaal per 15 jaar inwendig en uitwendig geheel worden geïnspecteerd, waarbij tevens de wanddikte moet worden gemeten. Na een inwendige inspectie moet door een beproeving worden aangetoond dat de installatie vloeistofdicht is. Een bewijs van deze inspectie, meting en beproeving, alsmede de resultaten hiervan, moet aan het bevoegd gezag worden gezonden De beproeving op dichtheid moet plaatsvinden met lucht met een overdruk van 30 kpa. Hierbij mag de tank voor maximaal 113 gevuld zijn met product. Na stabilisatie van de druk moet de overdruk ten minste 15 minuten constant blijven. Indien dit niet het geval is, is de installatie afgekeurd. Vervolgens moeten de diverse aansluitingen en afdichtingen op dichtheid worden gecontroleerd door middel van afzepen. Hierbij mag in de leidingen geen product aanwezig zijn. De beproeving moet door of namens KIWA zijn uitgevoerd. Een door of namens KWA afgegeven bewijs van de beproeving en de resultaten hiervan moet aan het bevoegd gezag worden gezonden.

16 Pagina 16/ Van de beproeving op dichtheid moet tijdig kennis worden gegeven aan het bevoegd gezag, zodat deze in de gelegenheid is om bij de beproeving aanwezig te zijn Wanneer een tank in slechte staat verkeert moet: - dit direct worden gemeld aan het bevoegd gezag; - de vloeistof zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen 2 maanden uit de tank zijn verwijderd; - deze binnen 4 maanden onklaar worden gemaakt tenzij de tank in overleg met KIWA is hersteld en door KIWA een herstel-certificaat is afgegeven waarin is aangegeven dat de tank weer voldoet aan de gestelde normen in de desbetreffende BRL Een tank met appendages, fundering en eventueel de vloeistofdichte bak moeten ten minste eenmaal per jaar uitwendig visueel worden gecontroleerd op vloeistofdichtheid. Beschadigingen aan een tank met appendages, fundering of vloeistofdichte bak moeten direct worden gerepareerd. Na reparatie moet door KIWA worden vastgesteld of nog wordt voldaan aan de gestelde normen in de desbetreffende BRL Indien aan een tank ingrijpende werkzaamheden moeten worden vemcht of wanneer redelijkerwijs kan worden aangenomen dat de sterkte van de tank is.aangetast, moet dit aan het bevoegd gezag worden gemeld Indien kathodische bescherming is aangebracht, moet deze jaarlijks op haar goede werking worden gecontroleerd en in orde zijn bevonden door of namens KIWA. Een bewijs van deze controle, alsmede de resultaten hiervan moeten aan het bevoegd gezag worden gezonden Elke beproeving, controle, inwendige inspectie of meting en de resultaten hiervan moeten in het registratiesysteem worden opgenomen Wanneer een tank definitief buiten gebruik wordt gesteld rnoet.de tank worden geleegd en schoongemaakt.

17 Pagina 17/ Opslag van motorolie Vaten met motorolie moeten zijn geplaatst in of boven een vloeistofdichte bak. De bak moet voldoende mechanische sterkte bezitten om weerstand te kunnen bieden aan de als gevolg van lekkage optredende vloeistofdruk. Eventuele leidingdoorvoeringen door de vloeistofdichte bak moeten vloeistofdicht zijn uitgevoerd. De opnamecapaciteit van de bak ten minste gelijk zijn aan de inhoud van het grootste vat, vermeerderd met 10% van de gezamenlijke inhoud van de overige vaten Boven de vloeistofdichte bak moet een afdak aanwezig zijn dat zo groot moet zijn, dat geen hemelwater in de bak kan komen. Eventueel gelekt product dat in de vloeistofdichte bak is opgevangen moet direct worden verwijderd.

18 Pagina 18/24 6 BODEMBESCHERMING 6.1 Nulsituatieonderzoek Binnen 4 maanden na het van kracht worden van dit voorschrift moet op de plaats van de vloeistofdichte verharding een nulsituatieonderzoek zijn uitgevoerd. Het nulsituatieonderzoek moet ten minste voldoen aan de eisen van de NVN 5740, "Bodem, onderzoeksstrategie bij verkennend onderzoek" of het "Bodemonderzoek Milieuvergunning en BSB met protocol voor gecombineerd bodemonderzoek, SDU, Den Haag, oktober 1993, ISBN " Uiterlijk 2 maanden voorafgaand aan de uitvoering van het nulsituatieonderzoek moet de opzet aan het bevoegd gezag worden gezonden. Omtrent het aantal en de plaats van de peilbuizen en de bodemmonsters, de toe te passen analysemethode en de te bepalen parameters kunnen binnen 4 weken na overlegging van deze onderzoeksopzet door het bevoegd gezag nadere eisen worden gesteld. Het nulsituatieonderzoek moet met inachtneming van deze nadere eisen worden uitgevoerd De resultaten van het nulsituatieonderzoek moeten binnen een maand na de uitvoering van het nulsituatieonderzoek aan het bevoegd gezag worden gezonden Peilbuizen moeten zijn voorzien van een filter en zodanig zijn geplaatst, dat de filters reiken tot 1 meter onder de jaarlijks laagst optredende grondwaterstand. De peilbuizen moeten afgewerkt zijn, goed worden onderhouden en altijd bereikbaar zijn voor het nemen van monsters. 6.2 Eindonderzoek Bij beëindiging van de bedrijfsactiviteiten waarbij potentieel bodembedreigende handelingen hebben plaatsgevonden (het opslaan en afleveren van motorbrandstoffen), moet binnen 2 maanden na de beëindiging een eindonderzoek worden uitgevoerd. Het eindonderzoek moet ten minste voldoen aan de eisen van het "Bodemonderzoek Milieuvergunning en BSB met protocol voor gecombineerd bodemonderzoek, SDU, Den Haag, oktober 1993, ISBN ".

19 Pagina 19/ Het eindonderzoek moet worden verricht op de tijdens het nulsituatieonderzoek onderzochte locaties en op alle overige locaties in de inrichting waar bodembedreigende handelingen dan wel voorvallen hebben plaatsgevonden. Monsterneming moet direct na het beëindigen van de activiteiten plaatsvinden De resultaten van het eindonderzoek moeten binnen 2 maanden na uitvoering hiervan aan het bevoegd gezag worden gezonden Indien uit de resultaten van het eindonderzoek blijkt dat er een toename is van de concentratie aan bodembedreigende stoffen moet(en): dit direct worden gemeld aan het bevoegd gezag; al het nodige worden ondernomen om verdere verontreiniging te voorkomen, verspreiding van de verontreiniging te beperken en de ontstane verontreiniging ongedaan te maken; gegevens verstrekt worden aan het bevoegd gezag over de aard, de mate en de omvang van de verontreiniging en de wijze van saneren; eventuele tanks enlof andere objecten (zoals bijvoorbeeld leidingen, buizen en kabels), die met de verontreinigende stoffen in aanraking zijn geweest, worden gecontroleerd op aantasting en, indien nodig, worden hersteld, vervangen of verwijderd Indien op grond van enig voorschrift, verbonden aan deze vergunning, effectgenchte bodembeschermende voorzieningen moeten worden getroffen, die de uit te voeren onderzoeken als bedoeld in dit hoofdstuk kunnen belemmeren of onmogelijk maken, moet het onderzoek worden verricht voordat de betreffende voorzieningen zijn getroffen Indien vanwege het in werking zijn van de inrichting, anders dan ten gevolge van een ongewoon voorval in de zin van artikel 17.1 van de Wet milieubeheer verontreinigende stoffen op of in de bodem dreigen te geraken, geraken of zijn geraakt, moet(en): a. dit direct worden gemeld aan het bevoegd gezag; b. al het nodige worden ondernomen om verdere verontreiniging te voorkomen, verspreiding van de verontreiniging te beperken en de ontstane verontreiniging ongedaan te maken; c. gegevens verstrekt worden aan het bevoegd gezag over de aard, de mate en de omvang van de verontreiniging en de wijze van saneren; d. eventuele tanks enlof andere objecten (zoals bijvoorbeeld leidingen, buizen en

20 Pagina kabels), die met de verontreinigende stoffen in aanraking zijn geweest, worden gecontroleerd op aantasting en, indien nodig, worden hersteld of vervangen De voorschriften in de paragrafen Eindonderzoek en Algemeen van dit hoofdstuk blijven nog gedurende 12 maanden nadat de vergunning haar geldigheid heeft verloren van kracht.

21 Pagina 21/24 Begrippen AFVAL WATER alle water waarvan de houder zich met het oog op de verwijdering daarvan ontdoet, voornemens is zich te ontdoen of zich moet ontdoen. BEDRgFSA F VA LSrnFFEN afvalstoffen, niet zijnde huishoudelijke afvalstoffen, afvalwater, autowrakken of gevaarlijke afvalstoffen (Wm, art 1.1). BEDRIJFSA F VA L WA TER afvalwater, niet zijnde huishoudelijk afvalwater. BEVOEGD GEZAG Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, namens dezen: de directeur van DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-gravelandseweg 565, Postbus 843, 3100 AV SCHIEDAM, telefoon : (010) , faxnummer : (010) BODEMWEERSTA NDRAPPOR T door of namens het W A afgegeven rapport van bevindingen van volgens van CPR 9-1 uitgevoerd onderzoek. BRL een beoordelingsrichtlijn die door de Raad voor de Accreditatie erkende certificatieinstellingen wordt gehanteerd als grondslag voor de afgrfte en instandhouding van certificaten. CPR 9-1 Vloeibare aardolieproducten; ondergrondse opslag in stalen tanks en afleverinstaliaties voor motorbrandstof. QR 9-6 Vloeibare aardolieproducten; buitenopslag van K3-producten in bovengrondse stalen tanks (tot 150 m3). CPR een door de Commissie Preventie van Rampen door Gevaarlijke Stoffen uitgegeven richtlijn. EFFECTGERICETE BODEMBESCHERMENDE VOORZIENING Een fysieke voorziening die de kans op emissies reduceert. Het betreft hier voorzieningen in of direct op de bodem die moeten voorkomen dat stoffen die uit installaties zijn vrijgekomen in de bodem kunnen terechtkomen. Voorbeeld hiervan is: asfaltvloer, betonnen bak, kunststoffolie, enz;

22 Pagina 22/24 EIrnhDERZOEK Onderzoek naar de kwaliteit van de bodem. Hierbij wordt het grondwater gecontroleerd op de eventuele toename van de bij het nulsituatieonderzoek of het laatste herhalingsonderzoek onderzochte stoffen, een en ander door het nemen van grondwatermonsters in de relevant gebleken peilbuizen. GE VAAR LIJKE A F VA L STOFFEN Afvalstoffen die als zodanig zijn aangewezen in het Besluit aanwijzing gevaarlijke afvalstoffen. HERHA LINGSOrnERZOEK Onderzoek naar de kwaliteit van de bodem. Hierbij wordt het grondwater gecontroleerd op de eventuele toename van de bij het nulsituatieonderzoek onderzochte stoffen, een en ander door het nemen van grondwatermonsters in de relevant gebleken peilbuizen IMilrnG Elke door de mens bedrijfsmatig of in een omvang alsof zij bedrijfsmatig was, ondernomen bedrijvigheid die binnen een zekere begrenzing pleegt te worden verricht. m A W A N.V., instituut voor certificatie, keuringen en advisering integrale kwaliteitszorg voor bouw-, water- en milieusector, gevestigd te Rijswijk. NEN 2559 Draagbare blustoestellen, controle en onderhoud. NEN3011 Veiligheidskleuren en -tekens (algemeen). NEN Water - bepaling van de ph. NEN 6487 Water - titrimetrische bepaling van de concentratie aan sulfaat. NE N 6675 Water - bepaling van de concentratie aan minerale olie met behulp van infraroodspectofotometrie. NEN 6901 Voorbehandeling voor het bekleden van ondergronds te leggen stalen buizen en hulpstukken. Uitwendige bekleding met polyethyleen van ondergronds te leggen stalen buizen en hulpstukken.

23 Pagina 23/24 NEN 6905 Uitwendige epoxybekledingen van ondergronds te leggen stalen buizen en hulpstukken. NEN 6907 Pijpwikkelbanden - type A: (Asfa1t)bitumenbanden. NE N 6909 Pijpwikkelbanden - type C: Kunststofbanden. NEN 6910 Uitwendige bekleding met (asfa1t)biturnen van ondergronds te leggen stalen buizen en hulpstukken. NEN 7089 Olie-afscheiders en slibvangputten; type-indeling, eisen en beproevingsmethoden. NEN een door het Nederlands Normalisatie Instituut (NNI) uitgegeven norm. NPR 6903 Aanleg van ondergrondse leidingen bestaande uit aan de buitenzijde met PE beklede stalen buizen en hulpstukken. NPR 6906 Aanleg van ondergrondse leidingen bestaande uit aan stalen buizen en hulpstukken die aan de buitenzijde zijn voorzien van een epoxybekleding. NPR Aanleg van ondergrondse leidingen bestaande uit aan stalen buizen en hulpstukken die aan de buitenzijde zijn voorzien van een (asfa1t)bitumenbekleding. NPR 6912 Kathodische bescherming. NULSrTuATIE0NDERZ0EK Onderzoek naar de kwaliteit van de bodem (grond en grondwater) op die plaatsen van de inrichting waar potentieel bodembedreigende handelingen plaatsvinden of zullen plaatsvinden en dat is gericht op die verontreinigende stoffen die ten gevolge van de activiteiten binnen de inrichting in de bodem kunnen geraken. OPENBAAR RIOOL voorziening van de inzameling en het transport van afvalwater, als bedoeld in artikel van de Wet milieubeheer. PEIL BUIS Buis bestemd voor het nemen van grondwatermonsters. R EOB

24 Pagina 24/24 Regeling erkende onderhoudsbedrijven. RIOLERING bedrijfsriolering, openbaar riool of een andere - niet gemeentelijke - voorziening voor de inzameling en het transport van afvalwater (bedrijfsriolering van derden).

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm VOORSCHRIFTEN behorende bij de veranderingsvergunning Wm betreffende het voornemen tot het reinigen van afvalwater van derden in de bestaande Biologische Voorzuivering Installatie (BVZI) Attero Noord BV

Nadere informatie

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 17 1.1 Algemeen 17 2 BODEMBESCHERMING 17 2.1 Voorzieningen en beheermaatregelen 17 2.2 Nulsituatiebodemonderzoek 17 3 AFVALSTOFFEN 18 3.1 Toegestane activiteiten 18 4 GELUID 18

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND nr. MPM12072 Wet milieubeheer 1 AANVRAAG 1.1 Algemeen Op 3 augustus 2007 hebben wij een aanvraag ontvangen van het college van burgemeester en

Nadere informatie

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN...2

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN...2 BIJLAGE 1 Gewaarmerkte voorschriften omgevingsvergunning (Milieu) Behoort bij de beschikking van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen van: CZAV, Havenweg 67-69 te Dinteloord.

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Avebe u.a. te Gasselternijveen 2 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 3 1.1. Algemeen 3 2 AFVALSTOFFEN 3 3 BODEM

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Jellice Pioneer Europe te Kapitein Antiferstraat 31 te Emmen 2 INHOUDSOPGAVE 1 OPSLAG GEVAARLIJKE STOFFEN

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

Bovengrondse (olie)tanks bij agrarische bedrijven (regels vanaf 1 juni 2011)

Bovengrondse (olie)tanks bij agrarische bedrijven (regels vanaf 1 juni 2011) Bovengrondse (olie)tanks bij agrarische bedrijven (regels vanaf 1 juni 2011) 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Welke regels gelden er voor (olie)tanks? a) Komt mijn tank in aanmerking voor (her)keuring? b)

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Sunny-Egg-Systems BV te Rogat

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Sunny-Egg-Systems BV te Rogat 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Sunny-Egg-Systems BV te Rogat INHOUDSOPGAVE 1 AFVALSTOFFEN 3 1.1. Afvalscheiding 3 2 BODEM 3 2.1. Doelvoorschriften

Nadere informatie

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en voorschriften, afwijkingen en nadere eisen Nr. Activiteiten in waterwingebieden en grondwaterbeschermingsgebieden 1. zorgplicht 1. dat

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Algemene wet bestuursrecht/wet milieubeheer INLEIDING Op 6 juni 2006 hebben wij het verzoek van De Jong Gameren B.V.

Nadere informatie

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3)

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. De volgende afvalwaterstromen

Nadere informatie

Workshop bodem. Barimfinale 12 juni 2008 door Mark Diependaal. Mlieudienst IJmond. Programma

Workshop bodem. Barimfinale 12 juni 2008 door Mark Diependaal. Mlieudienst IJmond. Programma Workshop bodem Barimfinale 12 juni 2008 door Mark Diependaal Mlieudienst IJmond 1 Programma Korte herhaling Bodemonderzoek, hoe en wat Uitwerking NRB in Activiteitenbesluit Normdocumenten en Kwalibo Casus

Nadere informatie

Bodembescherming. en de NRB in het Bal. Bodembescherming. verandert, het bodembeschermingsniveau blijft gelijkwaardig

Bodembescherming. en de NRB in het Bal. Bodembescherming. verandert, het bodembeschermingsniveau blijft gelijkwaardig Bodembescherming en de NRB in het Bal Bodembescherming verandert, het bodembeschermingsniveau blijft gelijkwaardig Kees Jonker Rijkswaterstaat WVL afd. Bodem en Ondergrond/Bodem+ 25 juni 2019 1 Wat verandert

Nadere informatie

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor:

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor: Watervergunning Datum : 24 september 2018 Documentnummer : 2018033630 Case nr. : WV118.0311 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 6 april 2018 een aanvraag ontvangen van

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 10 mei 2006 bij hen ingekomen aanvraag van Van Gansewinkel Nederland BV aan Spaarpot 6 te Geldrop om een vergunning krachtens artikel 8.1

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING Gegevens aanvrager Naam aanvrager : De heer Van Manen namens Kloosterboer Elst Bv Adres : Handelsweg 5 Postcode en plaats : 6662 NH ELST Gegevens inrichting Naam inrichting

Nadere informatie

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543 Zaaknummer: 186570 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1998 414 Besluit van 1 juli 1998, houdende regels met betrekking tot het opslaan van vloeistoffen in ondergrondse tanks (Besluit opslaan in ondergrondse

Nadere informatie

Regeling art Verwijzingen en overige eisen Belangrijkste wijzigingen

Regeling art Verwijzingen en overige eisen Belangrijkste wijzigingen Sinds 1 december 2013 verwijst de Activiteitenregeling naar de nieuwste versies van de PGS-richtlijnen 28 en 30 voor de opslag in ondergrondse en bovengrondse opslagtanks. Deze wijziging van de Activiteitenregeling

Nadere informatie

Verordening opslag gas, huisbrand- en stookolie

Verordening opslag gas, huisbrand- en stookolie CVDR Officiële uitgave van Eemsmond. Nr. CVDR57414_1 11 oktober 2016 Verordening opslag gas, huisbrand- en stookolie De raad der gemeente Hefshuizen: op voorstel van burgemeester en wethouders gelet op

Nadere informatie

Op de voordracht van de Minister van Infrastructuur en Milieu van, nr., Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken;

Op de voordracht van de Minister van Infrastructuur en Milieu van, nr., Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken; Besluit van tot wijziging van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer, het Besluit bodemkwaliteit, het Besluit lozen buiten inrichtingen, het Besluit omgevingsrecht en het Waterbesluit

Nadere informatie

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16 oktober 2007 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het besluit. betreffende de Wet milieubeheer. voor de inrichting. G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht VOORSCHRIFTEN behorende bij het besluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting G. Hindriks, Oosterwijk WZ 24 H te Nieuw-Dordrecht 2 INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN BESLUIT BEHEER AUTOWRAKKEN 3

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Van Gansewinkel Nederland B.V. Aangevraagde activiteiten : Ambtshalve wijziging in verband met IPPC toets Locatie

Nadere informatie

Definitieve beschikking

Definitieve beschikking Algemene wet bestuursrecht 1 Wet milieubeheer Definitieve i Aanleiding Aan NS Railinfiabeheer B.V., 1998 een revisievergunning ingevolge is beroep ingesteld op grond waarvan grond hiervan is de verlenen

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN

GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN Groningen, 2 oktober 2001 Nr. 2001-16006/40, RMM Verzonden: 10 oktober 2001 Beslissen bij dit besluit op de aanvraag tot het veranderen van de vergunning ingevolge

Nadere informatie

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER Afdeling Publiekszaken, cluster vergunningen Registratiekenmerk: VVH/vr/610968 BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN VLISSINGEN Onderwerp Binnen de inrichting wordt voedsel bereid

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum 9 augustus 2004.

Wet milieubeheer. Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum 9 augustus 2004. Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Postbus 4 4760 AA Tel.: 01 68 37 36 O0 Fax: 0168 37 35 80 E-mail: gem.moerdijk@moerdijk.nl Wet milieubeheer mae e Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum

Nadere informatie

verzenddatum Record Industry B.V. De heer A.J.M. Vermeulen Postbus LN HAARLEM Geachte heer Vermeulen,

verzenddatum Record Industry B.V. De heer A.J.M. Vermeulen Postbus LN HAARLEM Geachte heer Vermeulen, Record Industry B.V. De heer A.J.M. Vermeulen Postbus 9554 2003 LN HAARLEM verzenddatum Onderwerp Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit, Izaäk Enschedéweg 13 te Haarlem Ons kenmerk MTU/ODIJ-2015-23334

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Middelburg: 30 oktober 2006 Nummer: 0612542/Wm.06.029 Afdeling: Milieuhygiëne BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Op 6 juli 2006 is een aanvraag ingediend door de heer G. Netten, handelend

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER. - Beschikking -

WET MILIEUBEHEER. - Beschikking - erneente Heerlen WET MILIEUBEHEER - Beschikking - VERZOEK OM VERGUNNING Op 31 juli 2003 is een aanvraag om een milieuvergunning ingekomen van ProRail, Postbus 624, 5600 AP te Eindhoven voor het spoorwegemplacement

Nadere informatie

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning Zaaknummer: 185120 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040380*14.040380omgevingsvergunningomgevingsvergunning

Nadere informatie

1 2AUG ilundi T.a.v. de heer R. Kreefft Herenstraat CB BERKEL EN RODENRIJS. Ons kenmerk Uw kenmerk Datum

1 2AUG ilundi T.a.v. de heer R. Kreefft Herenstraat CB BERKEL EN RODENRIJS. Ons kenmerk Uw kenmerk Datum LanslngeHand ilundi T.a.v. de heer R. Kreefft Herenstraat 38 2651 CB BERKEL EN RODENRIJS Ons kenmerk Uw kenmerk Datum 1 2AUG.2016 99996633_9999168953 " BESLUIT van burgemeester en wethouders van Lansingerland

Nadere informatie

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant c2ļ2223073472392 Van Gansewinkel Milieutechniek BV, Middenweg 15 te Moerdijk. t9mgevingsdí'm.sŕÿ Midden-

Nadere informatie

*15.173770* 15.173770

*15.173770* 15.173770 omgevingsvergunning brandveilig gebruik van het zorgcentrum brandveilig gebruik van het zorgcentrum Beschikking 243812 *15.173770* 15.173770 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr. 243812 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

- het verminderen van emissies naar lucht, bodem en water;

- het verminderen van emissies naar lucht, bodem en water; Sector Stadsontwikkeling Sectie Milieu Nr: ST/mi/10705 Registernummer: 1589 BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BURGEXEESTER EN WETHOUDERS VAN VLISSINGm Samenvattina verzoek Het verzoek van N.S. Railinfrabeheer

Nadere informatie

*15.182956* 15.182956

*15.182956* 15.182956 omgevingsvergunning wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) Beschikking 236848 *15.182956* 15.182956 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

Ontwerp-besluit. Nummer: 07-17

Ontwerp-besluit. Nummer: 07-17 Ontwerp-besluit Nummer: 07-17 LOZINGSVERGUNNING, OP GROND VAN DE WET VERONTREINIGING OPPERVLAKTEWATEREN, VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP REEST EN WIEDEN AAN LOOMET SMELTERIJ BV TE HOOGEVEEN

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O Omgevingsvergunning Zaaknummer: O-17-0229 Burgemeester en wethouders hebben op 24 mei 2017 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen

Nadere informatie

Besluit van 15 november 2007, houdende regels met betrekking tot het lozen vanuit particuliere huishoudens (Besluit lozing afvalwater huishoudens)

Besluit van 15 november 2007, houdende regels met betrekking tot het lozen vanuit particuliere huishoudens (Besluit lozing afvalwater huishoudens) (Tekst geldend op: 06-01-2010) Besluit van 15 november 2007, houdende regels met betrekking tot het lozen vanuit particuliere huishoudens (Besluit lozing afvalwater huishoudens) Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14;

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet milieubeheer; b

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 31 januari 2008 bij hen ingekomen aanvraag van gemeente Drimmelen om een vergunning krachtens artikel 8.1 Wet milieubeheer voor het veranderen

Nadere informatie

Omgevingsdienst Brabant Noord

Omgevingsdienst Brabant Noord ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING WIJZIGEN Omgevingsdienst Brabant Noord Onderwerp Gemeente Uden heeft op 16 december 216 een verzoek ontvangen van de Provincie Noord-Brabant (hierna de provincie) voor

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op grond van artikel 8.23 van de Wet Milieubeheer worden de voorschriften gewijzigd voor een inrichting voor het opslaan en bewerken van groenafval

Nadere informatie

drijft het bevoegd gezag zo spoedig

drijft het bevoegd gezag zo spoedig VROM Ontwerp-besluit tot wijziging van het Besluit tankstations milieubeheer, het Besluit opslaan in ondergrondse tanks 1998 en het Besluit verplicht bodemonderzoek bedrijfsterreinen (financiële zekerheid,

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN. Alphense Puin Recycling BV. Vondelingenplaat KL VONDELINGENPLAAT. UW KENMERK BlJLAGEN DATUM

GEDEPUTEERDE STATEN. Alphense Puin Recycling BV. Vondelingenplaat KL VONDELINGENPLAAT. UW KENMERK BlJLAGEN DATUM GEDEPUTEERDE STATEN HOLLAND DIRECTIE GROEN, WATER EN MILIEU afdeling Vergunningen Alphense Puin Recycling BV Vondelingenplaat 17 3196 KL VONDELINGENPLAAT CONTACTPERSOON DOORKIESNUMMER E-MAIL 2006/15124

Nadere informatie

(ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER

(ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER (ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER verleend aan Smurfit Kappa Solid Board B.V. ten behoeve van het wijzigen van een inrichting bedoeld voor productie van karton (Locatie: De

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2039301/2811531 op de op 8 juli 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Caldic Chemie Produktie BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asb46fyfms0

Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asb46fyfms0 Beknopt overzicht maatregelen bij AIM sessie Asb46fyfms0 Afleveren van vloeibare brandstof of gecomprimeerd aardgas aan motorvoertuigen voor het wegverkeer m265 m299 m266 Afleveren van benzine: Ga na wat

Nadere informatie

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN BESCHIKKING D.D. 4 DECEMBER 2009 TEERDE STATEN VAN GELDERLAND - NR. MPM18173/2009-015262 VAN GEDEPU- Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN Onderwerp aanvraag Op 10 augustus 2009 hebben wij een

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking AUG Meurs Motors en Vera's Honden opvang Weg en Bos DH BERGSCHENHOEK

Ontwerpbeschikking AUG Meurs Motors en Vera's Honden opvang Weg en Bos DH BERGSCHENHOEK Lansingcrland Ontwerpbeschikking Meurs Motors en Vera's Honden opvang Weg en Bos 18 2661 DH BERGSCHENHOEK Kenmerk Zaaknummer Verzenddatum 409900 98480161 2 8 AUG 2015 21974394 BESLUIT van burgemeester

Nadere informatie

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht Onderwerp : Afvalstoffenverordening 2010 Samenvatting Deze verordening geeft onder meer aan hoe de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen gebeurt, wat wel en niet is toegestaan bij het ter inzameling

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Aansluitverordening riolering Edam-Volendam

GEMEENTEBLAD. Nr Aansluitverordening riolering Edam-Volendam GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Edam-Volendam. Nr. 67575 27 mei 2016 Aansluitverordening riolering Edam-Volendam De raad van Edam-Volendam; Gelet op de Gemeentewet B e s l u i t : tot het vaststellen

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. omgevingsvergunningen BAVIN BV - Veendam. intrekken omgevingsvergunningen. Billitonweg 1 te Veendam. kenmerk ODG: Z

ONTWERPBESLUIT. omgevingsvergunningen BAVIN BV - Veendam. intrekken omgevingsvergunningen. Billitonweg 1 te Veendam. kenmerk ODG: Z ONTWERPBESLUIT project: omgevingsvergunningen BAVIN BV - Veendam activiteiten: intrekken omgevingsvergunningen verleend aan: BAVIN BV - Veendam locatie: Billitonweg 1 te Veendam vth-nummer: GR-L-005031

Nadere informatie

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN 1. Gegevens bedrijfsdossier 1.1 Algemeen Naam bedrijf Adres Plaats / postcode Telefoon Contactpersoon Inrichtingsnummer Procedurenummer Gecontroleerd door Datum controle

Nadere informatie

Deze controlelijst is ontwikkeld op basis van het bronbestand Natte brandstoffen t.b.v. checklist fysiek en checklist periodieken.

Deze controlelijst is ontwikkeld op basis van het bronbestand Natte brandstoffen t.b.v. checklist fysiek en checklist periodieken. Bladzijde 1 Dit document is onderdeel van Overheden voor overheden op infomil.nl brandstofaspecten bij tankstations voor het wegverkeer waarop certificering van toepassing is en waarop periodieke s, -

Nadere informatie

CHECKLIST TANKSTATIONS BARIM

CHECKLIST TANKSTATIONS BARIM CHECKLIST TANKSTATIONS BARIM Naam bedrijf (KvK naam) Contactpersoon NAW gegevens Naam toezichthouder Datum controle SBI code Telefoonnummer Type A / B / C Postadres Maatwerk gesteld? Vergunning ja voor

Nadere informatie

:-: Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten 1) van Limburg. milieuneutraal. Rockwool B.V. te Roermond

:-: Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten 1) van Limburg. milieuneutraal. Rockwool B.V. te Roermond :-: Besluit van Gedeputeerde Staten 1) van Limburg Omgevingsvergunning milieuneutraal Rockwool B.V. te Roermond Besluit 2011-0021 d.d. 21 april 2011 Verzonden: 26APR m 1. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT (milieuneutraal)

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B B E S L U I T:

gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B B E S L U I T: De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B15.001634 gezien het advies van de raadscommissie van december 2015; B E S L U I T: Vast te stellen de volgende

Nadere informatie

1. In te trekken de Afvalstoffenverordening 2016 Dronten 2. Vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening 2019 Dronten

1. In te trekken de Afvalstoffenverordening 2016 Dronten 2. Vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening 2019 Dronten Afvalstoffenverordening 2019 De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 30 oktober, no B18.002803.; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede lid, 10.25 en 10.26 van de

Nadere informatie

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387.

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387. Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 10 juni 2008 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. LUMARO Beheer B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING. LUMARO Beheer B.V. OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan LUMARO Beheer B.V. ten behoeve van de activiteit het milieuneutraal veranderen van de inrichting "opslag van afgewerkte olie in een tank en opslag van diesel in IBC's "

Nadere informatie

Vragenlijst controle autobedrijven

Vragenlijst controle autobedrijven Opslag van afvalstoffen inclusief autowrakken Bewaart u gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstoffen gescheiden? Ja Nee Voert u afvalstoffen gescheiden af naar een erkend inzamelaar? Ja Nee Slaat u accu

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

3 december 1992, houdende plaatsing in het

3 december 1992, houdende plaatsing in het Beschikking van de Minister van Justitie van 3 december 1992, houdende plaatsing in het Staatsblad van de tekst van de Wet verontreiniging zeewater (Stb. 1981,695), zoals deze luidt na wijziging krachtens

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van 18 september 2018, no. B ; gezien het advies van de raadscommissie van 15 november 2019;

gelezen het voorstel van het college van 18 september 2018, no. B ; gezien het advies van de raadscommissie van 15 november 2019; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Dronten Nr. 261548 6 december 2018 Aansluitverordening riolering 2019 De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 18 september

Nadere informatie

Deze controlelijst is ontwikkeld op basis van het bronbestand LPG t.b.v. checklist fysiek en checklist periodieken.

Deze controlelijst is ontwikkeld op basis van het bronbestand LPG t.b.v. checklist fysiek en checklist periodieken. Bladzijde 1 Dit document is onderdeel van Overheden voor overheden op infomil.nl tankstations voor het wegverkeer waarop certificering van toepassing is en waarop periodieke s, -keuringen en - Ten geleide

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2103508/3367627 op de op 30 november 2012 bij hen ingekomen aanvraag van W.E.G. Barten Den Bosch BV om een vergunning

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016.

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. Behoort bij raadsvoorstel 2016-348, titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum

Nadere informatie

Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 Wabo. De volgende activiteiten zijn beoordeeld aan:

Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 Wabo. De volgende activiteiten zijn beoordeeld aan: gemeente Hardinxveld-Giessendam (Ontwerpbesluit)OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48734 Zaaknummer: O 2018-124 Gezien het verzoek ingekomen op 9 oktober 2018 van Stichting Waardeburgh Vastgoed, Bonkelaarplein

Nadere informatie

verzenddatum Oliehandel Schepers B.V. De heer J.G. Schepers Postbus AB IJMUIDEN Geachte heer Schepers,

verzenddatum Oliehandel Schepers B.V. De heer J.G. Schepers Postbus AB IJMUIDEN Geachte heer Schepers, Oliehandel Schepers B.V. De heer J.G. Schepers Postbus 79 1970 AB IJMUIDEN verzenddatum Onderwerp Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit, Vissershaven Ong. te IJmuiden Ons kenmerk KOV/ODIJ-2016-31876

Nadere informatie

Aanvraag rioolvergunning

Aanvraag rioolvergunning Aanvraag rioolvergunning Persoonlijke gegevens Vul hier uw persoonlijke gegevens in. De aanvrager moet de eigenaar zijn Voorletters Tussenvoegsels Naam Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING

HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING Algemene toelichting De afvalstoffenverordening heeft betrekking op die bepalingen die worden gesteld voor het beheer van huishoudelijke en andere afvalstoffen.

Nadere informatie

Aansluitverordening riolering gemeente Overbetuwe Onderwerp: Aansluitverordening riolering gemeente Overbetuwe 2012

Aansluitverordening riolering gemeente Overbetuwe Onderwerp: Aansluitverordening riolering gemeente Overbetuwe 2012 CVDR Officiële uitgave van Overbetuwe. Nr. CVDR252238_1 13 februari 2018 Aansluitverordening riolering gemeente Overbetuwe 2012 Onderwerp: Aansluitverordening riolering gemeente Overbetuwe 2012 Ons kenmerk:

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning brandveiliggebruiken van een zorgcentrum brandveiliggebruiken van een zorgcentrum Beschikking 246349 *16.019084* 16.019084 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 246349 Uitgebreide procedure Het College

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan: Salt voor: solid soda dosering activiteiten: milieuneutraal veranderen (fase 1) locatie: Oosterhorn 4, Farmsum kenmerk bevoegd gezag: GR-VERG-2018-000460 kenmerk

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 26 juli 2017 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2037810/2791301 op de op 24 juni 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Brabant Alucast The Netherlands - site Oss, om

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

1. VERGUNDE SITUATIE 2. AMBTSHALVE WIJZIGING

1. VERGUNDE SITUATIE 2. AMBTSHALVE WIJZIGING ONTWERPBESLUIT Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door de heer W. Ratering (0592) 36 58 24 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor op- en overslagstation gemeente Assen ONTWERPBESLUIT

Nadere informatie

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht.

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht. Zaaknummer 2017-203422 Maastricht 17 juli 2017 Ons kenmerk 2017/50284 Verzonden 17 juli 2017 Bijlage(n) Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg 1. Aanvraag Op 22 juni 2017, gedateerd 20 juni 2017,

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. verleend aan. Talen Recycling. t.b.v. het. bouwen van een bedriffspand. locatie. Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. verleend aan. Talen Recycling. t.b.v. het. bouwen van een bedriffspand. locatie. Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal OMGEVINGSVERGUNNING WABO verleend aan Talen Recycling t.b.v. het bouwen van een bedriffspand locatie Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal Groningen, 16 juni 2011 Zaaknummer: 227 Procedure nr. 12549 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd. Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd. Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Algemene voorschriften woon- of kantoorgebouwen in grondwaterbeschermingsgebieden (geconsolideerde versie, geldend vanaf 28-3-1995 tot 1-4-2006) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. intrekking terreindeel Salt. gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning. Oosterhorn 4 te Farmsum

OMGEVINGSVERGUNNING. intrekking terreindeel Salt. gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning. Oosterhorn 4 te Farmsum OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan AkzoNobelChemicals BV voor: intrekking terreindeel Salt activiteiten locatie: kenmerk bevoegd gezag: gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning Oosterhorn 4 te Farmsum

Nadere informatie

CHECKLIST TANKSTATIONS

CHECKLIST TANKSTATIONS CHECKLIST TANKSTATIONS Naam bedrijf (KvK naam) Contactpersoon NAW gegevens Naam toezichthouder Datum controle SBI code Telefoonnummer Type A / B / C Postadres Maatwerk gesteld? Vergunning ja voor ja d.d.

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING nr

OMGEVINGSVERGUNNING nr omgevingsvergunning brandveilig gebruik van het zorgcentrum brandveilig gebruik van het zorgcentrum Beschikking 243812 *15.214629* 15.214629 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 243812 Uitgebreide procedure Het College

Nadere informatie

L3G Bodembescherming, Bijlage Bodemrisico inventarisatie (checklist)

L3G Bodembescherming, Bijlage Bodemrisico inventarisatie (checklist) Deze bodemrisicoanalyse is opgesteld aan de hand van de Bodemrisicochecklist uit de Nederlandse Richtlijn Bodembescherming (NRB) 2012. Alle genoemde combinaties van voorzieningen en maatregelen (CVM) voldoen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Plaatsen kantoorunit Componenta B.V. te Weert Zaaknummer: 2013-0353 Kenmerk: 2013/37607 d.d. 27 juni 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

^Ömgevingsd/msŕį Midden- en We»t-Brabant

^Ömgevingsd/msŕį Midden- en We»t-Brabant ^Ömgevingsd/msŕį Midden- en We»t-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2124396/3457263 Op de op 2 juli 2013 bij hen ingekomen aanvraag van Maton Groep

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR H. SMIT V.O.F. SCHROOT- EN METAALHANDEL TE BORGER

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR H. SMIT V.O.F. SCHROOT- EN METAALHANDEL TE BORGER ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw S. Stoetman (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor H. Smit v.o.f. Schroot- en Metaalhandel te Borger ONTWERPBESLUIT

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Eemnes 2017

Afvalstoffenverordening Eemnes 2017 Afvalstoffenverordening Eemnes 2017 De raad van de gemeente Eemnes; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum en nummer]; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede lid, 10.25 en 10.26

Nadere informatie

De Afvalstoffenverordening Woudenberg 2017:

De Afvalstoffenverordening Woudenberg 2017: RAADSBESLUIT Registratiekenmerk: 175527 Raadsvergadering van: 24 november 2016 Onderwerp: Afvalstoffenverordening 2017 De raad van de Gemeente Woudenberg, gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Ontwerp Watervergunning

Ontwerp Watervergunning Ontwerp Watervergunning Datum : 28 augustus 2014 Documentnummer : 2014025455 Case nr. : WV114.0470 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 25 juni 2014 een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

Zaaknummer Maastricht 5 februari 2015

Zaaknummer Maastricht 5 februari 2015 Zaaknummer 2015-0049 Maastricht 5 februari 2015 Ons kenmerk Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg 1. Aanvraag Op 6 januari 2015 is een verzoek binnengekomen van Wegenbouw van de Kreeke

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning en afwijken van het bestemmingsplan bouwen van een woning en afwijken van het bestemmingsplan Beschikking *18.114334* 18.114334 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr.

Nadere informatie