- het verminderen van emissies naar lucht, bodem en water;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- het verminderen van emissies naar lucht, bodem en water;"

Transcriptie

1 Sector Stadsontwikkeling Sectie Milieu Nr: ST/mi/10705 Registernummer: 1589 BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BURGEXEESTER EN WETHOUDERS VAN VLISSINGm Samenvattina verzoek Het verzoek van N.S. Railinfrabeheer B.V. Regio Zuid, Postbus 6433, 5600 HK Eindhoven om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een spoorwegemplacement op het perceel gelegen aan het Stationsplein 3 te Vlissingen, kadastraal bekend gemeente Vlissingen, sectie C, nrs. 2 en 3 (ged.). Inaewonnen adviezen De inspecteur van de Volksgezondheid, belast met het toezicht op de hygiëne van het milieu in de provincie Zeeland en gedeputeerde staten van de provincie Zeeland zijn in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt. Overwesinaen Algemeen gemeentelijk milieubeleid. Het milieubeleid voor de gemeente Vlissingen is vastgelegd in het milieubeleidsplan 1991 "een stap verder...l1. In februari 1992 is dit plan door de gemeenteraad vastgesteld. Het plan is een uitwerking van het landelijk milieubeleidsplan (NMP) naar lokaal niveau. Het beleid is vooral gericht op duurzaamheid van ons bestaan. Gestreefd wordt naar vermindering en beheersing van de belasting van ons milieu. Om dit te bereiken zijn inspanningen en activiteiten vastgelegd met betrekking tot verschillende doelgroepen. Een van de doelgroepen is "bedrijvenu. Hierbij gaat het om het actualiseren van milieuvergunningen voor bedrijven waarop de Wet milieubeheer van toepassing is. Aan nieuwe vergunningen worden voorschriften verbonden, die voldoen aan de huidige maatstaven en normen. Hierbij wordt uitgegaan van het "alara" principe en de stand der techniek. De doelstellingen zijn gericht op: - het verminderen van emissies naar lucht, bodem en water; - het terugdringen van energieverbruik, geur- en geluidshinder; - externe veiligheid; - het voorkomen van het ontstaan van afvalstoffen, danwel het bevorderen van het hergebruik van afvalstoffen.

2 Een nieuwe landelijke ontwikkeling is de verantwoordelijkheid voor de zorg van het milieu meer bij de bedrijven zelf neer te leggen. Een noodzakelijk middel daarbij is het bedrijfsinterne milieuzorgsysteem (BIM). De gemeente Vlissingen zal bedrijven stimuleren een milieuzorgsysteem op te zetten. Bedrijven die beschikken over een toereikend en goed functionerend BIM zullen minder regels opgelegd krijgen en zijn flexibeler in werkwijzen en planningen. De gemeente zal bij vergunningverlening rekening houden met een reeds aanwezig BIM. i Specifiek ten aanzien van het stationsem~lacement Vlissinaen. Algemeen Binnen de inrichting vindt hoofdzakelijk reizigerstransport per trein plaats. Gedurende de nachtperiode blijven de desbetreffende treinstellen op het emplacement geparkeerd. Hiertoe vinden rangeerbewegingen plaats. Treinstellen worden gewassen op een speciaal daartoe ingerichte wasplaats. Verder vindt onderhoud aan gebouwen, terreinen, wissels, rails en, in beperkte mate, aan treinstellen plaats. Bodem Uit de aanvraag blijkt dat het beleid van de NS gericht is op het aansluiten bij het systeem van de BSB-operatie om tot een gestructureerde aanpak van het totale grondbezit te komen. Dit houdt ook in dat de zogenaamde nnul-situatiett van de terreinen wordt vastgelegd. Uit de aanvraag blijkt niet op welke termijn het emplacement in Vlissingen aan de beurt is. Het beleid van de gemeente Vlissingen is er op gericht dat binnen inrichtingen, waar bodembedreigende activiteiten plaatsvinden of hebben plaatsgevonden, deze nulsituatie binnen bepaalde tijd wordt vastgelegd. Dit onderzoek kan tevens dienst doen voor het verder te doorlopen traject van de BSB-operatie. Het is gebruikelijk hier een termijn van zes maanden na het van kracht worden van de beschikking voor op te nemen. Uit de aanvraag blijkt dat de NS diverse maatregelen neemt ter voorkoming van bodemverontreiniging. Aan de vergunning zijn enkele algemene voorschriften verbonden. Lucht Emissies naar de lucht vinden plaats door het gebruik van verwarmingsinstallaties, dieselmotoren en eventuele verdamping van vluchtige stoffen zoals bepaalde reinigings- en bestrijdingsmiddelen. Uit de aanvraag blijkt dat de NS deze emissies zoveel mogelijk beperkt door optimale afstelling van branders en motoren en het overschakelen op HR-verwarmingsketels. Gezien de betrekkelijk geringe omvang van de luchtemissies worden geen voorschriften in de vergunning opgenomen. Water Naast hemelwater en huishoudelijk afvalwater wordt afvalwater afkomstig van de wasplaats op het gemeentelijk riool geloosd. Het waswater wordt via een bezinkput geloosd. Ten aanzien van het te lozen water zijn algemene voorschriften opgenomen. (.,

3 Energie Uit de aanvraag blijkt dat het beleid van de NS gericht is op het terugdringen van het energieverbruik. De oude verwarmingsketels zijn reeds vervangen door HR-ketels. Voor verlichting worden zoveel mogelijk energiezuinige lampen geïnstalleerd. In de vergunning zijn verder geen voorschriften met betrekking tot energiebesparing opgenomen. Geur Verwacht wordt dat de geuremissies afkomstig vanuit de inrichting niet van een zodanige aard zijn dat hieraan voorschriften moeten worden gesteld. Geluid Het emplacement ligt op een gezoneerd industrieterrein. De aanvraag bevat een akoestisch onderzoek. Tevens heeft toetsing aan de vastgestelde zone plaatsgevonden. Uit dit onderzoek blijkt dat door de nachtelijke lloverstandw van het materieel in de winterperiode een lichte overschrijding plaats vindt op 4én waarneempunt. Hierbij is uitgegaan van een optimale situatie met inbegrip van alle redelijkerwijs uit te voeren geluidbeperkende maatregelen. Deze overschrijding is echter zeer gering (0,2 db(a)) en bevindt zich bovendien binnen de marge van de reken- en meetfouten. Daarnaast kan op basis van het Redelijk Sommatie Effect gesteld worden dat een bepaalde mate van overschatting plaatsvindt, daar voor alle bedrijven uitgegaan wordt van een maximale representatieve situatie. Gezien het voorgaande zullen de in het akoestisch onderzoek berekende geluidsniveaus in de vergunning worden opgenomen. Externe veiligheid In het bedrijf worden kleine hoeveelheden gevaarlijke stoffen opgeslagen. Ter voorkoming van brand worden voorzieningen getroffen. Voor eventuele bestrijding van een beginnende brand zijn brandblusmiddelen aanwezig. Aan de vergunning zijn algemene voorschriften verbonden. Afvalstoffen Uit de aanvraag blijkt dat het beleid van de NS gericht is op het voorkomen van afval. Daarnaast vindt gedeeltelijke scheiding van de diverse afvalstromen plaats. Door de NS wordt onderzoek gedaan naar verdere scheidingsmogelijkheden en hergebruik. Het gemeentelijk beleid is gericht op het stimuleren van afvalpreventie en hergebruik. Daar in de aanvraag geen planningen en acties op termijn zijn genoemd is in de vergunning een voorschrift opgenomen met betrekking tot rapportages over de voortgang van de genoemde maatregelen. Bedenkinaen Binnen de daarvoor gestelde termijn zijn door de aanvrager, N.S. Railinfrabeheer B.V. tegen de volgende voorschriften bedenkingen ingebracht. a. Voorschrift 3.3. De redactie van dit voorschrift is te ruim. Het onderzoek zoals in voorschrift 3.3 omschreven voorziet in het nemen van bodemmonsters over het gehele terrein van de inrichting, inclusief plaatsen waar in het verleden bodembedreigende activiteiten hebben plaatsgevonden.

4 De aanvrager verzoekt het voorschrift alleen van toepassing te verklaren op die terreingedeelten van de inrichting waarop de vergunning potentieel bodembedreigende activiteiten toestaat respectievelijk waar de aanvrager in de vergunningaanvraag heeft aangegeven op welke terreingedeelten nu en in de toekomst mogelijk bodembedreigende activiteiten zijn. b. Voorschrift 3.7 is overbodig. De wijze waarop de uitvoering van het onderzoek dient plaats te vinden is in voorschrift 3.4. vastgelegd. Overweainuen n.a.v. de bedenkinaen ad a: Volgens vaste jurisprudentie houdt de bepaling van de I1nulsituatiev in dat de uitgangssituatie van de bodemkwaliteit wordt vastgelegd op alleen die plaatsen van de inrichting waar potentieel bodembedreigende handelingen hebben plaatsgevonden, plaatsvinden of zullen plaatsvinden. Voorschrift 3.3 kan echter ruimer worden opgevat. De bedenkingen tegen de ruime redactie zijn gegrond. De bedenkingen tegen onderzoek op plaatsen waar in het verleden bodembedreigende activiteiten hebben plaatsgevonden, zijn gezien de jurisprudentie ongegrond. De volgende uitspraken zijn hiervoor geraadpleegd. - Uitspraak d.d , tankstation te Wijchen G ; BABM nr /H en - Uitspraak d.d , van Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, hinderwetvergunning tuinbouw- en fruitteeltbedrijf no. G05.93.'2568 (Beuningen) Voorschrift 3.3 zal worden aangevuld met de zin: De bepaling van de "nulsituatie" houdt in dat de uitgangssituatie van de bodemkwaliteit wordt vastgelegd op alleen die plaatsen binnen de inrichting waar potentieel bodembedreigende handelingen hebben plaatsgevonden, plaatsvinden of zullen plaatsvinden. ad b: Voorschrift 3.7 is opgenomen om in twijfelgevallen boringen op bepaalde plaatsen te laten verrichten. De voorschriften 3.4 en 3.6 geven echter voldoende waarborgen voor een goede uitvoering van nulsituatie-onderzoek. Bij nadere beschouwing is voorschrift 3.7 niet noodzakelijk. Dit voorschrift kan vervallen. Slot overweainuen Er zijn geen redenen aanwezig de gevraagde vergunning te weigeren. Daarbij is rekening gehouden met het volgende. De ontwikkelingen met betrekking tot de inrichting en het gebied waar de inrichting is gelegen, verzetten zich niet tegen het inwilligen van het verzoek.

5 i Met het oog op de bescherming van het milieu - voorkomen, dan wel zoveel mogelijk beperken van aantasting van het milieu - is het noodzakelijk voorschriften aan de vergunning te verbinden zoals die op de voorschriftenbijlage zijn vermeld. Beslissinq 1. Aan N.S. Railinfrabeheer B.V. de gevraagde vergunning te verlenen. 2. Te bepalen dat de aanvraag met de daarbij gevoegde bescheiden onderdeel uitmaken van de onder 1 bedoelde vergunning. 3. De bedenkingen van de aanvrager tegen voorschrift 3.3 (ruime redactie) en voorschrift 3.7 (overbodig) gegrond te verklaren. Voorschrift 3.3 aan te passen zoals hiervoor vermeld en voorschrift 3.7 te laten vervallen. 4. De bedenkingen van de aanvrager tegen nulsituatie-onderzoek op plaatsen waar in het verleden bodembedreigende activiteiten hebben plaatsgevonden, gezien de bestaande jurisprudentie daarover, ongegrond te verklaren. 5. Aan deze vergunning voorschriften te verbinden, zoals vermeld in de bij dit besluit behorende bijlage. Voorzover deze voorschriften een afwijking van de aanvraagbescheiden tot gevolg hebben, hebben deze voorschriften voorrang boven de aanvraagbescheiden. ' ; f4fj 1997 '-C.(L Vlissingen, /' ' l -/--- /- Leges: f 4.248,--

6 Voorschriften behorend bij n burgemeester en wethouders van Vlissingen d.d.~..3.j~ Betreft vergunning Wet milieubeheer perceel Stationsplein 3 te Vlissingen van N.S. Railinfrabeheer B.V, Regio Zuid te Eindhoven. mij bekend, de secretaa-s / -i i r %W59Z BEGRIPSOMSCHRIJVING Voor zover een DIN- NEN-, NEN-EN of NEN-ISO-norm, waarnaar in een voorschrift verwezen wordt, betrekking heeft op de uitvoering van constructies, toestellen en apparaten, wordt bedoeld de laatst uitgegeven norm met de daarop tot die datum uitgegeven aanvullingen of correctiebladen dan wel - voor zover het op voornoemde datum reeds bestaande constructies, toestellen en apparaten betreft - de norm die bij de aanleg c.q. installatie van die constructies, toestellen en apparaten is toegepast, tenzij in het voorschrift anders is bepaald. INHOUD Afvalstoffen Algemeen Bodembescherming Brandpreventie Geluid en trillingen Lozingen (riolering) i

7 1. Afvalstof f en 1.1 Het is verboden: - vloeistoffen, die de bodem kunnen verontreinigen, op het open terrein te laten uitvloeien; - afvalstoffen te verbranden; - afvalstoffen, zoals blikken, papier, emballagemateriaal en gebruikte poetsdoeken, anders te bewaren dan in goed gesloten bussen, vaten, containers of speciaal daarvoor bestemde ruimtes. 1.2 Gevaarlijke vloeibare afvalstoffen moeten worden bewaard in een vloeistofdichte bak, die de gehele inhoud van de opgeslagen vloeistoffen kan bevatten. De bak moet tegen inregenen beschermd zijn. 1.3 Het bewaren van afvalstoffen moet op ordelijke en nette wijze geschieden en zodanig dat zich geen afval of van dit afval afkomstige geur kan verspreiden. 1.4 De vergunninghouder dient, met ingang van het jaar 1998, jaarlijks, uiterlijk voor 1 maart een rapportage ter goedkeuring aan het bevoegd gezag te,overleggen over het verloop van de preventie-activiteiten en de resultaten daarvan. In de rapportage dienen tenminste de volgende gegevens te zijn opgenomen:.a. een overzicht van de in het voorafgaande kalender -. jaar uitgevoerde afvalpreventie activiteiten en andere maatregelen die van invloed zijn geweest op het ontstaan of hergebruik van afvalstoffen, alsmede de resultaten voor het emplacement in Vlissingen als gevolg van deze activiteiten; b. een evaluatie van de doelstellingen uit het landelijke preventieplan en een vertaling naar het lokale beleid, waarbij afwijkingen dienen te worden verklaard en activiteiten aangegeven waarmee de doelstellingen alsnog kunnen worden gerealiseerd; c. een overzicht van de geplande preventie-activiteiten voor het komende jaar en de prioritering..- '. 2. Alaemeen 2.1 Gedurende de periode dat binnen de inrichting werkzaamheden worden uitgevoerd dient er een verantwoordelijk persoon aanwezig te zijn die op de hoogte is van de voorschriften die krachtens deze vergunning zijn gesteld. 2.2 Indien zich een onvoorziene gebeurtenis zoals een bedrijfsstoornis (ongeval) heeft voorgedaan of zich voordoet waarbij giftige of anderszins gevaarlijke, schadelijke of hinder veroorzakende stoffen buiten de inrichting zijn gekomen dan wel kunnen komen, moeten onmiddellijk maatregelen worden getroffen om de gevolgen van die gebeurtenis te beperken.

8 Van één en ander moet terstond kennis worden gegeven aan de alarmcentrale van de regionale brandweer Zeeland te Vlissingen. Tevens dient zo spoedig mogelijk het bevoegd bestuursorgaan geïnformeerd te worden. 2.3 De inrichting moet schoon worden gehouden en in goede staat van onderhoud verkeren. 2.4 De elektrische installatie mag geen storing veroorzaken in de radio- en televisieontvangst. 2.5 De elektrische installatie, met uitzondering van die voor de voortstuwing van de treinen, moet voldoen aan NEN 1010 en moet zijn aangepast aan de aard en gevaren van de binnen een desbetreffende ruimte aanwezige stoffen. Indien ruimten aanwezig zijn met gasontploffingsgevaar moet de daarin aanwezige elektrische installatie bovendien voldoen aan NEN Daar waar in de voorschriften is voorgeschreven dat degene die de inrichting drijft, verplicht is metingen, keuringen en controles aan installaties of installatieonderdelen te verrichten of te doen verrichten, moeten de resultaten daarvan ten minste tot aan het beschikbaar zijn van de resultaten van de eerstvolgende meting, keuring of controle in de inrichting worden bewaard en ter inzage worden gehouden voor het bevoegd bestuursorgaan, tenzij in de voorschriften anders is bepaald. 3. Bodembescherminq 3.1 De opslag van vloeistoffen die de bodem kunnen verontreinigen, moet plaatsvinden op een vloeistofdichte ondergrond, die zodanig is uitgevoerd dat de verontreinigende stoffen niet in de bodem kunnen dringen. 3.2 De gehele installatie, inclusief leidingen en appendages, ten behoeve van de wisselverwarming moet vloeistofdicht zijn. Binnen de inrichting dient een registratie aanwezig te zijn met betrekking tot het verbruik van het koel/verwarmingsmedium. De installatie moet regelmatig op lekdichtheid worden gecontroleerd. Geconstateerde lekkages dienen onmiddellijk te worden gerepareerd. Voor het in gebruik nemen of na een grote reparatie moet, ten overstaan van een daartoe aangewezen ambtenaar, de lekdichtheid door een beproeving worden aangetoond. De beproeving moet geschieden door de installatie en leidingen af te persen met een overdruk van 30 kpa met lucht of van 200 kpa met water. Bij het persen mag gedurende ten minste 15 minuten geen drukverlaging optreden. Bij een beproeving met lucht moet op de installatie een U-vormige open pijp met waterkolom als veiligheid zijn aangebracht.

9 Binnen 6 maanden na het van kracht worden van de beschikking moet een rapportage van een onderzoek naar eventuele verontreiniging van de bodem en het grondwater binnen de inrichting, hierna te noemen nulonderzoek, aan het bevoegd bestuursorgaan overgelegd worden. Het onderzoek moet zijn uitgevoerd door een onafhankelijk bodemkundig bureau. De bepaling van de llnulsituatie" houdt in dat de uitgangssituatie van de bodemkwaliteit wordt vastgelegd op alleen die plaatsen binnen de inrichting waar potentieel bodembedreigende handelingen hebben plaatsgevonden, plaatsvinden of zullen plaatsvinden. Het nulonderzoek dient uitgevoerd te worden conform het protocol uit de publikatie "Bodemonderzoek milieuvergunning en BSB (SDU, 1993). In overleg met en na goedkeuring van het bevoegd bestuursorgaan mag van het gestelde in voorschrift 3.4 worden afgeweken. Voorafgaand aan de uitvoering van het onderzoek, dient een onderzoeksvoorstel ter goedkeuring aan het bevoegd bestuursorgaan te worden overgelegd. De plaats van de monsterpunten moet op een bijgevoegde plattegrondtekening zijn aangegeven. Indien het naar het oordeel van het bevoegd bestuursorgaan noodzakelijk wordt geacht moeten op plaatsen, aan te geven door het bevoegd bestuursorgaan, peilbuizen, voorzien van een filter, worden geplaatst, waarbij de filters reiken tot 1 meter onder de jaarlijks laagst optredende grondwaterstand. De peilbuizen moeten afgewerkt zijn en moeten te allen tijde bereikbaar zijn voor het nemen van monsters. Uit de in voorschrift 3.8 genoemde peilbuizen moet door de vergunninghouder op aanzegging van het bevoegd bestuursorgaan monstername van het grondwater plaatsvinden, waarop een analyse op nader overeen te komen parameters moet worden uitgevoerd. De monstername kan maximaal twee maal per jaar verlangd worden en dient te geschieden overeenkomstig de door het bevoegd bestuursorgaan te stellen eisen. De resultaten moeten aan het bevoegd bestuursorgaan overgelegd worden. De riolering voor de afvoer van afvalwater moet vloeistofdicht zijn uitgevoerd. Indien, anders dan ten gevolge van een ongewoon voorval zoals bedoeld in artikel 17.1 van de Wet milieubeheer, na het van kracht worden van de beschikking tot vergunningverlening, verontreiniging van de bodem optreedt, dreigt op te treden of is opgetreden, moet(en): a. dit terstond worden gemeld aan het bevoegd bestuursorgaan ;

10 overeenkomstig de aanwijzingen van het bevoegd bestuursorgaan al het nodige worden ondernomen om verdere verontreiniging te voorkomen; overeenkomstig de aanwijzingen van het bevoegd bestuursorgaan de aard, de mate van omvang en de saneringswijze van de verontreiniging worden bepaald; de resultaten van het onderzoek dienen zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 3 maanden na het ontstaan van de verontreiniging, aan het bevoegd bestuursorgaan te worden overgelegd; de verontreinigde grond in overleg met het bevoegd bestuursorgaan worden verwijderd en afgevoerd; ondergrondse objecten, zoals tanks, leidingen, kabels en dergelijke worden gecontroleerd op aantasting en zonodig worden hersteld of vervangen. In de hobbyruimte moet ten minste één poederblusser aanwezig zijn met een vulling van 6 kg of meer. De binnen de inrichting aanwezige brandblusmiddelen moeten zijn goedgekeurd door de Inspectie voor het Brandweerwezen. Blusmiddelen moeten onbelemmerd bereikt kunnen worden, steeds tot onmiddellijk gebruik gereed en beschikbaar zijn en in goede staat van onderhoud verkeren. Jaarlijks moeten blusmiddelen op deugdelijkheid worden gecontroleerd door een daartoe door het bevoegd bestuursorgaan erkende deskundige. Van elke uitgevoerde controle moet aantekening worden gemaakt op een bij het blusmiddel ter inzage aanwezige registratiekaart. Binnen de inrichting mogen geen blusmiddelen aanwezig zijn waarin zich stoffen bevinden die de ozonlaag aantasten. Geluid en trillinaen Het equivalente geluidsniveau (L,) geproduceerd door de inrichting mag niet meer bedragen dan de waarden behorende bij de waarneempunten zoals genoemd in paragraaf van de aanvraag. Hierbij moet worden uitgegaan van scenario 2. Voorschrift 5.1 geldt niet voor de geluidsniveaus gedurende de nachtperiode ten aanzien van de waarneempunten 492 en 493. Het equivalente geluidsniveau op de waarneempunten 492 en 493 mag niet meer bedragen dan 37 db(a). Indien, tijdens de nachtelijke overstand, lawaai producerende machines in werking zijn om bevriezing te voorkomen, moeten de treinen zodanig opgesteld worden dat zij onderling een afscherming vormen. Het stationspersoneel dient hierover geïnstrueerd te zijn.

11 onverminderd voorschrift 5.1 mogen de piekwaarden (Lmax), veroorzaakt door de in de inrichting aanwezige toestellen en installaties en de daarin verrichte werkzaamheden, niet meer bedragen dan de waarden zoals genoemd in paragraaf van de aanvraag. Metingen en berekeningen ten behoeve van de controle op de voorschriften 5.1 tot en met 5.3 moeten, evenals de beoordeling hiervan, geschieden overeenkomstig de "Handleiding meten en rekenen industrielawaai, IL-HR-13-Olff van maart 1981, uitgegeven door het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Lozinsen (riolerinsl Bedrijfsafvalwater dat: a. grove of snel bezinkende bedr,ijfsafvalstoffen bevat, b. bedrijfsafvalstoffen bevat waarvan kan worden voorkomen dat ze in het bedrijfsafvalwater terecht komen, c. een gevaarlijke afvalstof is, waarvan kan worden voorkomen dat deze in de riolering terecht komt, of.d. stankoverlast buiten de inrichting veroorzaakt, mag niet in het openbaar riool worden gebracht..~edrijfsafvalwater mag overigens slechts in het openbaar riool worden gebracht, indien door de samenstelling, eigenschappen of hoeveelheid ervan: a. de doelmatige werking niet wordt belemmerd van een openbaar riool, een door een bestuursorgaan beheerd zuiveringstechnisch werk, de bij een zodanig openbaar riool of zuiveringstechnisch werk behorende apparatuur, b. de verwerking niet wordt belemmerd van slib, verwijderd uit een openbaar riool of een door een bestuursorgaan beheerd zuiveringstechnisch werk, en c. de nadelige gevolgen voor de kwaliteit van het oppervlaktewater zoveel mogelijk worden beperkt. ~evaarlijke afvalstoffen, als genoemd in het eslu luit houdende aanwijzing van gevaarlijke afval~toffen'~ (BAGA), zoals afgewerkte olie, accuzuur, boor- en snijemulsies e.d., mogen niet in het openbaar riool worden gebracht. Bedrijfsafvalwater, waarvan de zuurgraad in enig steekmonster, uitgedrukt in ph eenheden hoger is dan 10 of lager is dan 6,5 mag niet op het openbaar riool worden geloosd. Bedrijfsafvalwater, waarvan de temperatuur in enig steekmonster hoger is dan 30 " C, mag niet op het openbaar riool worden aeloosd.

12 6.6 Bedrijfsafvalwater afkomstig van de wasplaats dient, voordat het in een openbaar riool wordt gebracht, op een zodanige manier te worden behandeld dat: a. de concentratie aan minerale oliën niet hoger is dan 20 mg/l in enig steekmonster, bepaald volgens NEN 6675 met het daarop in 1992 uitgegeven correctieblad, b. het geen grove of snel bezinkende bedrijfsafvalstoffen bevat, en c. het geen zand met een gemiddelde korreldiameter van meer dan 0,5 mm, bepaald volgens DIN 4188, bevat. 6.7 In afwijking van voorschrift 6.6 kan worden volstaan met behandeling in een slibvangput en olie-afscheider, indien de concentratie aan minerale oliën na de afscheider niet hoger is dan 200 mg/l in enig steekmonster, bepaald volgens NEN 6675 met het daarop in 1992 uitgegeven correctieblad. (. 6.8 De slibvangput waardoor bedrijfsafvalwater wordt geleid: a. dient doelmatig te werken, b. dient te voldoen en te worden gedimensioneerd, geplaatst, gebruikt en onderhouden overeenkomstig NEN 7089, uitgave 1990 en de daarbij behorende bijlage met de daarop in 1992 en 1993 uitgegeven correctiebladen en c. dient te allen tijde voor controle bereikbaar te zijn. 6.9 Ten aanzien van de toepassing van NEN 7089 als bedoeld in voorschrift 6.8, onder b, kunnen bij ministeriële regeling voorschriften worden gegeven. Daarbij kunnen van die NEN afwijkende voorschriften worden vastgesteld Het ledigen en reinigen van de slibvangput mag slechts geschieden door een daartoe erkend bedrijf. Van het ledigen en reinigen van de slibvangput dient een logboek te worden bijgehouden. Het logboek moet binnen de inrichting bewaard worden en op verzoek van een daartoe bevoegde ambtenaar ter inzage gegeven worden. I 6.11 Bedrijfsafvalwater afkomstig uit ruimten voor het wassen van voertuigen, dient voor vermenging met bedrijfsafvalwater afkomstig uit andere ruimten, door een doelmatige, goed toegankelijke controlevoorziening te worden geleid.

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm

VOORSCHRIFTEN. behorende bij de veranderingsvergunning Wm VOORSCHRIFTEN behorende bij de veranderingsvergunning Wm betreffende het voornemen tot het reinigen van afvalwater van derden in de bestaande Biologische Voorzuivering Installatie (BVZI) Attero Noord BV

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Jellice Pioneer Europe te Kapitein Antiferstraat 31 te Emmen 2 INHOUDSOPGAVE 1 OPSLAG GEVAARLIJKE STOFFEN

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN

GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN Groningen, 2 oktober 2001 Nr. 2001-16006/40, RMM Verzonden: 10 oktober 2001 Beslissen bij dit besluit op de aanvraag tot het veranderen van de vergunning ingevolge

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum 9 augustus 2004.

Wet milieubeheer. Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum 9 augustus 2004. Pastoor van Kessellaan 15 4761 BJ Postbus 4 4760 AA Tel.: 01 68 37 36 O0 Fax: 0168 37 35 80 E-mail: gem.moerdijk@moerdijk.nl Wet milieubeheer mae e Besluit burgemeester en wethouders van Moerdijk. Datum

Nadere informatie

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor:

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor: Watervergunning Datum : 24 september 2018 Documentnummer : 2018033630 Case nr. : WV118.0311 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 6 april 2018 een aanvraag ontvangen van

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

Ontwerp Watervergunning

Ontwerp Watervergunning Ontwerp Watervergunning Datum : 28 augustus 2014 Documentnummer : 2014025455 Case nr. : WV114.0470 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 25 juni 2014 een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Avebe u.a. te Gasselternijveen 2 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 3 1.1. Algemeen 3 2 AFVALSTOFFEN 3 3 BODEM

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Sunny-Egg-Systems BV te Rogat

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Sunny-Egg-Systems BV te Rogat 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Sunny-Egg-Systems BV te Rogat INHOUDSOPGAVE 1 AFVALSTOFFEN 3 1.1. Afvalscheiding 3 2 BODEM 3 2.1. Doelvoorschriften

Nadere informatie

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3)

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. De volgende afvalwaterstromen

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2037810/2791301 op de op 24 juni 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Brabant Alucast The Netherlands - site Oss, om

Nadere informatie

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17

1 ALGEMEEN Algemeen BODEMBESCHERMING Voorzieningen en beheermaatregelen Nulsituatiebodemonderzoek 17 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 17 1.1 Algemeen 17 2 BODEMBESCHERMING 17 2.1 Voorzieningen en beheermaatregelen 17 2.2 Nulsituatiebodemonderzoek 17 3 AFVALSTOFFEN 18 3.1 Toegestane activiteiten 18 4 GELUID 18

Nadere informatie

Op de voordracht van de Minister van Infrastructuur en Milieu van, nr., Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken;

Op de voordracht van de Minister van Infrastructuur en Milieu van, nr., Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken; Besluit van tot wijziging van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer, het Besluit bodemkwaliteit, het Besluit lozen buiten inrichtingen, het Besluit omgevingsrecht en het Waterbesluit

Nadere informatie

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN BESCHIKKING D.D. 4 DECEMBER 2009 TEERDE STATEN VAN GELDERLAND - NR. MPM18173/2009-015262 VAN GEDEPU- Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN Onderwerp aanvraag Op 10 augustus 2009 hebben wij een

Nadere informatie

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN...2

... V O O R S C H R I F T E N I N H O U D BEGRIPPEN...2 BIJLAGE 1 Gewaarmerkte voorschriften omgevingsvergunning (Milieu) Behoort bij de beschikking van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen van: CZAV, Havenweg 67-69 te Dinteloord.

Nadere informatie

Beschikking Wet milieubeheer

Beschikking Wet milieubeheer Beschikking Wet milieubeheer Besluit van burgemeester en wethouders van Woensdrecht. Datum beschikking: 16-12-2008 Onderwerp aanvraag Op 3 juli 2008 is een aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 10 mei 2006 bij hen ingekomen aanvraag van Van Gansewinkel Nederland BV aan Spaarpot 6 te Geldrop om een vergunning krachtens artikel 8.1

Nadere informatie

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER Afdeling Publiekszaken, cluster vergunningen Registratiekenmerk: VVH/vr/610968 BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN VLISSINGEN Onderwerp Binnen de inrichting wordt voedsel bereid

Nadere informatie

Definitieve beschikking

Definitieve beschikking Algemene wet bestuursrecht 1 Wet milieubeheer Definitieve i Aanleiding Aan NS Railinfiabeheer B.V., 1998 een revisievergunning ingevolge is beroep ingesteld op grond waarvan grond hiervan is de verlenen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2017-206587 Kenmerk: 2018/2142 d.d. 11 januari 2018

Nadere informatie

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN 1. Gegevens bedrijfsdossier 1.1 Algemeen Naam bedrijf Adres Plaats / postcode Telefoon Contactpersoon Inrichtingsnummer Procedurenummer Gecontroleerd door Datum controle

Nadere informatie

Aanvraag Stralen of chemisch reinigen

Aanvraag Stralen of chemisch reinigen Aanvraag Stralen of chemisch reinigen Artikel 10.63 Wet milieubeheer In te vullen door de gemeente Ω 1. Melder/aanvrager Naam aanvrager man vrouw Geen postbusnummer Ω Adres Postcode + Plaats Telefoon Naam

Nadere informatie

Omgevingsdienst Brabant Noord

Omgevingsdienst Brabant Noord ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING WIJZIGEN Omgevingsdienst Brabant Noord Onderwerp Gemeente Uden heeft op 16 december 216 een verzoek ontvangen van de Provincie Noord-Brabant (hierna de provincie) voor

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER. Burgemeester en wethouders van W a g e n i n g e n ;

WET MILIEUBEHEER. Burgemeester en wethouders van W a g e n i n g e n ; GEMEENTE WAGENINGEN 09.0013046 No.: 94/14268 Wageningen, 12 juli 1995 Afdeling Milieu WET MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van W a g e n i n g e n ; Op 28 november 1994 hebben wij, burgemeester

Nadere informatie

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht Onderwerp : Afvalstoffenverordening 2010 Samenvatting Deze verordening geeft onder meer aan hoe de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen gebeurt, wat wel en niet is toegestaan bij het ter inzameling

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Middelburg 10 december 2001 Nummer 0111755 Afdeling milieuhygiëne BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Op 22 juni 2001 is een verzoek ingekomen van Scheepswerf van Os Yerseke B.V. te Yerseke

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14;

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet milieubeheer; b

Nadere informatie

Aanvraag rioolvergunning

Aanvraag rioolvergunning Aanvraag rioolvergunning Persoonlijke gegevens Vul hier uw persoonlijke gegevens in. De aanvrager moet de eigenaar zijn Voorletters Tussenvoegsels Naam Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2039301/2811531 op de op 8 juli 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Caldic Chemie Produktie BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

Het verzoek BESCHIKKING. Gebr. van Vijfeijken BV Postbus BA SOMEREN. Procedure ex artikel 8.24 Wet milieubeheer.

Het verzoek BESCHIKKING. Gebr. van Vijfeijken BV Postbus BA SOMEREN. Procedure ex artikel 8.24 Wet milieubeheer. BESCHIKKING Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Postbank 1070176 Gebr. van Vijfeijken BV

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 31 januari 2008 bij hen ingekomen aanvraag van gemeente Drimmelen om een vergunning krachtens artikel 8.1 Wet milieubeheer voor het veranderen

Nadere informatie

Vergunning Wet milieubeheer

Vergunning Wet milieubeheer Vergunning Wet milieubeheer Op 5 december 2003 hebben wij, burgemeester en wethouders van Ede, het verzoek ontvangen van J. van Ginkel, Driestweg 3 te Bennekom om een vergunning Wet milieubeheer voor het

Nadere informatie

1. In te trekken de Afvalstoffenverordening 2016 Dronten 2. Vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening 2019 Dronten

1. In te trekken de Afvalstoffenverordening 2016 Dronten 2. Vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening 2019 Dronten Afvalstoffenverordening 2019 De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 30 oktober, no B18.002803.; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede lid, 10.25 en 10.26 van de

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/UJB/BES No. 2003/94538 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Algemene wet bestuursrecht/wet milieubeheer INLEIDING Op 6 juni 2006 hebben wij het verzoek van De Jong Gameren B.V.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING

HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING HOOFDSTUK 1: DE AFVALSTOFFENVERORDENING Algemene toelichting De afvalstoffenverordening heeft betrekking op die bepalingen die worden gesteld voor het beheer van huishoudelijke en andere afvalstoffen.

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. intrekking terreindeel Salt. gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning. Oosterhorn 4 te Farmsum

OMGEVINGSVERGUNNING. intrekking terreindeel Salt. gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning. Oosterhorn 4 te Farmsum OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan AkzoNobelChemicals BV voor: intrekking terreindeel Salt activiteiten locatie: kenmerk bevoegd gezag: gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning Oosterhorn 4 te Farmsum

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. verleend aan. Talen Recycling. t.b.v. het. bouwen van een bedriffspand. locatie. Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. verleend aan. Talen Recycling. t.b.v. het. bouwen van een bedriffspand. locatie. Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal OMGEVINGSVERGUNNING WABO verleend aan Talen Recycling t.b.v. het bouwen van een bedriffspand locatie Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal Groningen, 16 juni 2011 Zaaknummer: 227 Procedure nr. 12549 Inhoudsopgave

Nadere informatie

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant c2ļ2223073472392 Van Gansewinkel Milieutechniek BV, Middenweg 15 te Moerdijk. t9mgevingsdí'm.sŕÿ Midden-

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Vos Zand en Grind BV te Ellertshaar

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Vos Zand en Grind BV te Ellertshaar VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Vos Zand en Grind BV te Ellertshaar 14 INHOUDSOPGAVE VOORSCHRIFTEN 1 ALGEMEEN 15 2.1. Aanvullende voorschriften

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 10 november 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT250700

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR H. SMIT V.O.F. SCHROOT- EN METAALHANDEL TE BORGER

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR H. SMIT V.O.F. SCHROOT- EN METAALHANDEL TE BORGER ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw S. Stoetman (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor H. Smit v.o.f. Schroot- en Metaalhandel te Borger ONTWERPBESLUIT

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND nr. MPM12072 Wet milieubeheer 1 AANVRAAG 1.1 Algemeen Op 3 augustus 2007 hebben wij een aanvraag ontvangen van het college van burgemeester en

Nadere informatie

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en

Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en Bijlage 3b Aanwijzing van categorieën van gevallen, beperkingen en voorschriften, afwijkingen en nadere eisen Nr. Activiteiten in waterwingebieden en grondwaterbeschermingsgebieden 1. zorgplicht 1. dat

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER. - Beschikking -

WET MILIEUBEHEER. - Beschikking - erneente Heerlen WET MILIEUBEHEER - Beschikking - VERZOEK OM VERGUNNING Op 31 juli 2003 is een aanvraag om een milieuvergunning ingekomen van ProRail, Postbus 624, 5600 AP te Eindhoven voor het spoorwegemplacement

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Middelburg, 3 mei 2006 Nummer: RMW0605090 Afdeling: Milieuhygiëne BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Arrow Terminals B.V. is in bezit van een aantal vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer.

Nadere informatie

I. BESLISSING DE AANVRAAG. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van de aanvraag

I. BESLISSING DE AANVRAAG. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van de aanvraag Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Aan: Wolfswinkel Reiniging B.V. Haarweg 19 3953 BG Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, verweerder.

de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, verweerder. Essentie uitspraak: In de inrichting worden niet meer dan 10.000 kg aan gevaarlijke stoffen per opslagplaats opgeslagen zodat de inrichting aldus niet behoort tot de categorie van inrichtingen als bedoeld

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Van Gansewinkel Vlissingen T.a.v. de heer Van Veldhuizen Rijksweg-Zuid 91 4715 TA RUCPHEN W-AOV140337/00073368 Vergunningverlening

Nadere informatie

3 december 1992, houdende plaatsing in het

3 december 1992, houdende plaatsing in het Beschikking van de Minister van Justitie van 3 december 1992, houdende plaatsing in het Staatsblad van de tekst van de Wet verontreiniging zeewater (Stb. 1981,695), zoals deze luidt na wijziging krachtens

Nadere informatie

BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Smurfit Kappa Solid Board BV

BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Smurfit Kappa Solid Board BV BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING van Smurfit Kappa Solid Board BV ten behoeve van de productie van massief karton (Locatie: KM1, Cereswijk 6 te Oude Pekela) Groningen, 14januari 2014 Nr. 2014-00964/3,

Nadere informatie

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543 Zaaknummer: 186570 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Plaatsen kantoorunit Componenta B.V. te Weert Zaaknummer: 2013-0353 Kenmerk: 2013/37607 d.d. 27 juni 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning milieu. Aanvraagnummer: Aanvrager: Servauto Nederland B.V. Dhr. M. Haas Postbus BC Den Haag

Besluit omgevingsvergunning milieu. Aanvraagnummer: Aanvrager: Servauto Nederland B.V. Dhr. M. Haas Postbus BC Den Haag Besluit omgevingsvergunning milieu Aanvraagnummer: 170186 Aanvrager: Servauto Nederland B.V. Dhr. M. Haas Postbus 294 2501 BC Den Haag Locatie: Total Express Hoofddorp, Graan voor Visch 19201 te Hoofddorp

Nadere informatie

NS Railinfrabeheer b.v. Regio Randstad Zuid Postbus 2625 3000 CP ROTTERDAM

NS Railinfrabeheer b.v. Regio Randstad Zuid Postbus 2625 3000 CP ROTTERDAM DCMR Milieudienst Rijnmond Bedrijven Rotterdam Contactpersoon A.M. Graal Doorkiesnummer 010-246 85 07 NS Railinfrabeheer b.v. Regio Randstad Zuid Postbus 2625 3000 CP ROTTERDAM DCMR Milieudienst Rijnmond

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van 18 september 2018, no. B ; gezien het advies van de raadscommissie van 15 november 2019;

gelezen het voorstel van het college van 18 september 2018, no. B ; gezien het advies van de raadscommissie van 15 november 2019; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Dronten Nr. 261548 6 december 2018 Aansluitverordening riolering 2019 De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 18 september

Nadere informatie

AMBTSHALVE WIJZIGING

AMBTSHALVE WIJZIGING AMBTSHALVE WIJZIGING WET MILIEUBEHEER Gemeente Vlagtwedde Groningen, 19 november 2002 Nr. 2002-16.822/47, MV 1 GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN Groningen, 19 november 2002 Nr. 2002-16.822/47,

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

Vragenlijst controle autobedrijven

Vragenlijst controle autobedrijven Opslag van afvalstoffen inclusief autowrakken Bewaart u gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstoffen gescheiden? Ja Nee Voert u afvalstoffen gescheiden af naar een erkend inzamelaar? Ja Nee Slaat u accu

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D *D170252216* D170252216 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager : Tapijtfabriek Intercarpet BV Datum besluit : 24 mei 2017 Onderwerp : aanpassen vergunning Locatie : Tweede Broekdijk 1 te Aalten OLO-nummer : 2807768

Nadere informatie

Handboek water Olieafscheiders

Handboek water Olieafscheiders AgentschapNL Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Handboek water Olieafscheiders Olie is een ongewenste stof in het afvalwater. In besluiten en vergunningen worden daarom

Nadere informatie

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16 oktober 2007 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

Afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving Aanvraagformulier maatwerkvoorschriften op basis van het Besluit lozen buiten inrichtingen

Afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving Aanvraagformulier maatwerkvoorschriften op basis van het Besluit lozen buiten inrichtingen Afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving Aanvraagformulier maatwerkvoorschriften op basis van het Besluit lozen buiten inrichtingen Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend.

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016.

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. Behoort bij raadsvoorstel 2016-348, titel: Afvalstoffenverordening Utrechtse Heuvelrug 2016. De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening Avri 2016

Afvalstoffenverordening Avri 2016 Afvalstoffenverordening Avri 2016 Auteur Avri Versie 1 Datum 3 december 2015 Afvalstoffenverordening Avri 2016 Het algemeen bestuur van Avri besluit, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Middelburg: 30 oktober 2006 Nummer: 0612542/Wm.06.029 Afdeling: Milieuhygiëne BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Op 6 juli 2006 is een aanvraag ingediend door de heer G. Netten, handelend

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 januari 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT255457

Nadere informatie

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum Nummer aanvraag Gegevens aanvrager Naam aanvrager Postbus

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Van Gansewinkel Nederland B.V. Aangevraagde activiteiten : Ambtshalve wijziging in verband met IPPC toets Locatie

Nadere informatie

Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening

Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening Tijdelijke bouwvergunning en tijdelijke ontheffing Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van Texel; beschikkende op de aanvraag om een bouwvergunning

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op grond van artikel 8.23 van de Wet Milieubeheer worden de voorschriften gewijzigd voor een inrichting voor het opslaan en bewerken van groenafval

Nadere informatie

Ontwerp-besluit. Nummer: 07-17

Ontwerp-besluit. Nummer: 07-17 Ontwerp-besluit Nummer: 07-17 LOZINGSVERGUNNING, OP GROND VAN DE WET VERONTREINIGING OPPERVLAKTEWATEREN, VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP REEST EN WIEDEN AAN LOOMET SMELTERIJ BV TE HOOGEVEEN

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. aan de aanvraag planologische medewerking kan worden verleend middels het nemen van een projectbesluit;

ONTWERPBESLUIT. aan de aanvraag planologische medewerking kan worden verleend middels het nemen van een projectbesluit; ONTWERPBESLUIT Projectbesluit Bokt 19 en besluit reguliere bouwvergunning (10/1132/1111649) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven; gezien de op 1 april 2010 ingekomen aanvraag

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B B E S L U I T:

gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B B E S L U I T: De raad van de gemeente Dronten, gelezen het voorstel van het college van 10 november 2015, No. B15.001634 gezien het advies van de raadscommissie van december 2015; B E S L U I T: Vast te stellen de volgende

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan: Salt voor: solid soda dosering activiteiten: milieuneutraal veranderen (fase 1) locatie: Oosterhorn 4, Farmsum kenmerk bevoegd gezag: GR-VERG-2018-000460 kenmerk

Nadere informatie

gezien het verslag van de inspraakprocedure; besluit vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel.

gezien het verslag van de inspraakprocedure; besluit vast te stellen de volgende verordening: Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel. Afvalstoffenverordening Krimpen aan den IJssel De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 juni 2016; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede

Nadere informatie

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESLUIT Ambtshalve wijziging vergunning (artikel 2.31 lid 2b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESLUIT Ambtshalve wijziging vergunning (artikel 2.31 lid 2b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESLUIT Ambtshalve wijziging vergunning (artikel 2.31 lid 2b Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum besluit : 8 oktober 2015 GEGEVENS LOCATIE Naam inrichting

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. omgevingsvergunningen BAVIN BV - Veendam. intrekken omgevingsvergunningen. Billitonweg 1 te Veendam. kenmerk ODG: Z

ONTWERPBESLUIT. omgevingsvergunningen BAVIN BV - Veendam. intrekken omgevingsvergunningen. Billitonweg 1 te Veendam. kenmerk ODG: Z ONTWERPBESLUIT project: omgevingsvergunningen BAVIN BV - Veendam activiteiten: intrekken omgevingsvergunningen verleend aan: BAVIN BV - Veendam locatie: Billitonweg 1 te Veendam vth-nummer: GR-L-005031

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Lubrizol Advanced Materials Resin BV

OMGEVINGSVERGUNNING. Lubrizol Advanced Materials Resin BV OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Lubrizol Advanced Materials Resin BV ten behoeve van de activiteit: een milleuneutrale verandering van de inrichting; "het verhogen van de jaarlijkse productiecapaciteit"

Nadere informatie

Wij hebben op 14 juli 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van AVI Den

Wij hebben op 14 juli 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van AVI Den BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING VERLENEN Onderwerp Wij hebben op 14 juli 215 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van AVI Den Bosch BV. Het betreft een aanvraag voor het opnemen van twee euralcodes.

Nadere informatie

provinci renthe 1.1. Ondenrverp Wij hebben op 30 maart 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van

provinci renthe 1.1. Ondenrverp Wij hebben op 30 maart 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Prooincieh øis \ìüesterbrink r, Assen Postadres Postbus r22, 94oo.q.c Assen www.drenthe.nl T F (o592) 3 55 55 (o592) 1 57 77 provinci renthe VERZONDEN O B SEP,2OlT Assen, 8 september 2014 Ons kenmerk 201

Nadere informatie

FUIV[b. Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving

FUIV[b. Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving FUIV[b Afvalverwerkingsinrichting Skinkeskans V.O.F./ TOP Leeuwarden T.a.v. de heer van Smaalen Postbus 6 9843 ZG GRIJPSKERK Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT 2015 Ons kenmerk : 201 5-FUMO-0003748 Afdeling

Nadere informatie

Verordening opslag gas, huisbrand- en stookolie

Verordening opslag gas, huisbrand- en stookolie CVDR Officiële uitgave van Eemsmond. Nr. CVDR57414_1 11 oktober 2016 Verordening opslag gas, huisbrand- en stookolie De raad der gemeente Hefshuizen: op voorstel van burgemeester en wethouders gelet op

Nadere informatie

Par. 1 Algemene bepalingen

Par. 1 Algemene bepalingen Sector : I/III Nr. : 40 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 augustus 2009, nummer 13/40.09; gelet op artikel 10.23 Wet milieubeheer; besluit:

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. LUMARO Beheer B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING. LUMARO Beheer B.V. OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan LUMARO Beheer B.V. ten behoeve van de activiteit het milieuneutraal veranderen van de inrichting "opslag van afgewerkte olie in een tank en opslag van diesel in IBC's "

Nadere informatie

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER stortontheffing artikel 10.63 WET MILIEUBEHEER verleend aan Maatschap Ten Have-Mellema Storten buiten inrichting Groningen, 31 augustus 2010 Nr. 2010-46.167/35, MV Zaaknummer: 263592 Inhoudsopgave 1. WET

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (incl. wijzigingen Invoeringswet)

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (incl. wijzigingen Invoeringswet) Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (incl. wijzigingen Invoeringswet) HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1.1 1. In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: activiteit: activiteit

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : IJsbeer Energie Steenwijk B.V. Aangevraagde activiteiten : Gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning voor wat

Nadere informatie

I. BESLISSING DE MELDING. II.A. Beschrijving van de melding en de inrichting

I. BESLISSING DE MELDING. II.A. Beschrijving van de melding en de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 3 maart 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT238015

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2053759/2912290 op de op 3 november 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Den Ouden Regionaal Overslag Centrum BV, om

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2024428/2752304 op de op 26 april 2011 bij hen ingekomen aanvraag van FrieslandCampina Consumer Products, om vergunning

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING Gegevens aanvrager Naam aanvrager : De heer Van Manen namens Kloosterboer Elst Bv Adres : Handelsweg 5 Postcode en plaats : 6662 NH ELST Gegevens inrichting Naam inrichting

Nadere informatie

Voorschriften baggerdepot Polsbroek Noord

Voorschriften baggerdepot Polsbroek Noord Voorschriften baggerdepot Polsbroek Noord Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden te Houten d.d. 24 juli 2007 met nr. 2007INT200822 Bijlage

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften

Bijlage 1: Voorschriften. Inhoudsopgave. 1 Algemene voorschriften Behorende bij de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal, d.d. 5 augustus 2008 met nr. 2008INT226030 Bijlage 1: Voorschriften Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Datum omgevingsvergunning: 7 september 2016, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie AL nr. 660,, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie

Nadere informatie

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER

BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER ONDERWERP Op 15 september 1992 is aan W.P. Smink, Sluisweg 13 te Heumen kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie C, nummer 1079, een oprichtingsvergunning verleend voor een

Nadere informatie