Veel gestelde vragen wijzigingen Dienstverlening

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen wijzigingen Dienstverlening"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen wijzigingen Dienstverlening Veiligheid 1. Hoe vaak belt de bank voor mijn pincode? 2. Is er camerabeveiliging bij de pinautomaten aanwezig? Besluitvorming 1. Waarom sluit de Rabobank vijf kantoren? 2. Welke kantoren sluiten en wanneer? 3. Waarom kan ik de bank niet bellen op een 0800 nummer? 4. Wat levert de nieuwe dienstverlening mij als klant op? Wijzigingen in dienstverlening 1. Is er straks ook een pinautomaat beschikbaar voor visueel gehandicapten? 2. Is het mogelijk om op een van de banklocaties een safeloket te huren? 3. Wat gaat er gebeuren met het kantoor in Havelte? 4. Waar komt de geldautomaat in Hoogersmilde? 5. Welke chipknip apparaten blijven functioneren en welke komen te vervallen? 6. Welke brievenbussen komen te vervallen en wat betekent dit voor mij als klant? 7. Kunnen er straks ook biljetten van 5,- gepind worden? 8. Waar kan ik mijn acceptgiro s en bankgiro s aanbieden als de balie in het bankkantoor en de brievenbus gaan verdwijnen? 9. Waar breng ik mijn betaalopdrachten naar toe nu het kantoor dicht gaat? 10. Kan ik mijn acceptgiro's ook bij een andere Rabobank in de brievenbus doen? 11. Waar kan ik nog geld storten? 12. Waarom heeft de bank gekozen voor Diever als enige kantoor in de gemeente Westerveld? Serviceadviseur 1. Komt de serviceadviseur op afspraak bij mij thuis? 2. Is de inzet van de serviceadviseur van tijdelijke aard? 3. Kan de serviceadviseur mij helpen bij het opnemen van geld? 4. Zijn er kosten verbonden aan de dienstverlening van de serviceadviseur? 5. Kan de serviceadviseur regelmatig bij me langskomen? 6. Hoe is de serviceadviseur herkenbaar? Komt hij met een auto op bezoek? 7. Komt de serviceadviseur ook s avonds langs? Rabo Ambassadeur 1. Waarvoor kan ik de Rabo ambassadeur inschakelen? 2. Kan ik een sponsorverzoek indienen bij de Rabo ambassadeur? Internetbankieren 1. Hoe meld ik me aan voor de cursus internet bankieren? 2. Zijn er kosten verbonden aan deze cursus? 3. Waar worden deze cursussen gehouden? 4. Ik heb geen ervaring met internet, kan ik dan toch de cursus volgen? 5. Ben ik in staat om te internetbankieren na afronding van deze cursus? Communicatie 1. Wat is het adres van Rabobank Zuidwest-Drenthe?

2 Veiligheid 1. Hoe vaak belt de bank voor mijn pincode? Een medewerker van de bank zal u nooit om een pincode vragen! Pincodes worden ook niet bij de bank geregistreerd. Uw pincode is dus bij niemand anders dan bij uzelf bekend. 2. Is er camerabeveiliging bij de pinautomaten aanwezig? Bij alle buiten geldautomaten is cameratoezicht aanwezig. Besluitvorming 1. Waarom sluit de bank vijf kantoren? In elk kantoor moeten uit veiligheidsoverwegingen minimaal twee medewerkers aanwezig zijn. Op een aantal kantoren komen maar weinig klanten binnen. Door de stijging van het gebruik van internet en telefoon is het duidelijk dat de klantbehoefte verandert. Vanwege veiligheid, service en kosten is het niet meer verantwoord om alle kantoren open te houden. 2. Welke kantoren sluiten en wanneer? De volgende kantoren sluiten vanaf 4 april 2011: Dwingeloo, Havelte, Hoogersmilde, Ruinen en Vledder. Dat betekent dat u vanaf die datum nog bij vier kantoren terecht kunt: Diever, Hoogeveen, Hollandscheveld en Zuidwolde. Voor adviesgesprekken op afspraak kunt u naast deze vier kantoren ook terecht in het adviescentrum in Hoogeveen. 3. Waarom kan ik de bank niet bellen op een 0800 nummer? Wij kiezen ervoor om lokaal bereikbaar en dichtbij te blijven, daarom de keuze voor een eigen Klanten Contact Centrum met een lokaal bereikbaar telefoonnummer (0528) en een Ondernemersdesk lokaal bereikbaar op (0528) Wat levert de nieuwe dienstverlening mij als klant op? De alternatieven bieden u in veel gevallen meer snelheid en gemak. Bellen is mogelijk op ieder moment van de dag tussen 8.00 en uur en op 90% van de gestelde vragen wordt direct een antwoord geboden. Wijzigingen in dienstverlening 1. Is er straks ook een pinautomaat beschikbaar voor visueel gehandicapten? Alle geldautomaten in de binnenruimten zullen straks beschikken over een telefoonhoorn, zodat visueel gehandicapten met ondersteuning van een telefonisch keuzemenu zelfstandig pintransacties kunnen uitvoeren. 2. Is het mogelijk om op een van de banklocaties een safeloket te huren? Nee, de bank heeft er bewust voor gekozen om de safeloketten op de locaties Havelte, Diever, Hoogersmilde, Dwingeloo, Vledder en Ruinen te verwijderen. We bieden geen vergelijkbare alternatieven aan. Op dit moment kunnen klanten in Hoogeveen en Hollandscheveld nog gebruik maken van deze service. 3. Wat gaat er gebeuren met het kantoor in Havelte? Het huidige kantoor is met ingang van 4 april 2011 alleen open voor geplande klantafspraken. De balie verdwijnt, net als de waarden dienstverlening (contante geldstorting, geholpen zelfbediening) en de safeloketten. De geldautomaat blijft beschikbaar en wordt na verbouwing geplaatst aan de buitenzijde van het pand inclusief chipknip oplader. De adviseurs Private Banking, Hypotheek & Vermogen en Verkoop- en Service zijn op afspraak aanwezig op deze locatie. Kantoor Havelte heeft straks de beschikking over twee volwaardige adviesruimtes.

3 4. Waar komt de geldautomaat in Hoogersmilde? De geldautomaat blijft voorlopig op dezelfde plaats. Deze wordt na verbouwing alleen een kwartslag gedraaid. U kunt dagelijks (24 uur per dag) gebruik maken van de geldautomaat. 5. Welke chipknip apparaten blijven functioneren en welke komen te vervallen? Onderstaand vindt u een overzicht van de chipknip automaten die vanaf 4 april 2011 in gebruik zijn en van de locaties waar de chipknip apparatuur vanaf 4 april komt te vervallen. Locatie Beschikbaar per 4 april Vervallen per 4 april Diever Dwingeloo Elim Havelte Hollandscheveld Hoogersmilde Hoogeveen Van Echtenstraat Nieuwlande Noordscheschut Ruinen Uffelte Vledder Zuidwolde 6. Welke brievenbussen komen te vervallen en wat betekent dit voor mij als klant? Onderstaand vindt u een overzicht van de brievenbussen (afgifte van acceptgiro s en bankgiro s) die vanaf 4 april 2011 in gebruik zijn en de locaties waar de brievenbus komt te vervallen. Locatie Beschikbaar per 4 april Vervallen per 4 april Diever Dwingeloo Elim Havelte Hollandscheveld Hoogersmilde Hoogeveen Van Echtenstraat Nieuwlande Noordscheschut Ruinen Uffelte Vledder Zuidwolde 7. Kunnen er straks ook biljetten van - gepind worden? Om de continuïteit van de geldautomaten te waarborgen, zijn de 5 eurobiljetten uit de geldautomaten gehaald. Deze biljetten zijn over het algemeen slechter van kwaliteit dan de andere biljetten (scheuren/ kreukels), waardoor de geldautomaten in het verleden vaak vastliepen. Alleen bij ons kantoor aan de Van Echtenstraat staat nog een automaat met 5 eurobiljetten. 8. Waar kan ik mijn acceptgiro s en bankgiro s aanbieden als de balie in het bankkantoor en de brievenbus verdwijnen?

4 U kunt portvrije enveloppen afhalen op de kantoren of telefonisch bestellen via het Klant Contact Center ( ). Sneller en gebruikersvriendelijker is de dagelijkse bankzaken via internetbankieren zelf te regelen. U kunt zich kosteloos aanmelden voor en deelnemen aan de cursus internetbankieren. 9. Waar breng ik mijn betaalopdrachten naar toe nu het kantoor gaat sluiten? Als u een computer heeft, kunt u gebruik maken van internetbankieren. Wanneer u geen gebruik maakt van internet, kunt u iemand een volmacht geven om uw bankzaken af te handelen. Ook kunt u de opdrachten bij een ander kantoor in de brievenbus doen of via de post naar ons sturen. 10. Kan ik mijn acceptgiro's ook bij een andere Rabobank in de brievenbus deponeren? Ja dit is mogelijk, u kunt uw acceptgiro formulieren aanbieden op elke locatie waar een Rabobank brievenbus aanwezig is. Dit kan dus ook elders in het land. 11. Waar kan ik vanaf 4 april geld storten? Dit kan op de volgende locaties: Diever, Hollandscheveld, Hoogeveen (Van Echtenstraat) en Zuidwolde. 12. Waarom heeft de bank gekozen voor Diever als enige kantoor in de gemeente Westerveld? In de afgelopen jaren heeft Diever zich ook door de keuze van de gemeente om hier het gemeentehuis te vestigen ontwikkeld als een centrale plaats in deze dunbevolkte gemeente. Vandaar de keuze voor Diever. Die keuze betekent dat het kantoor in Diever een regiofunctie krijgt. We gaan het kantoor in 2011 grondig verbouwen en de openingstijden vanaf 4 april 2011 uitbreiden naar hele dagen. Service Adviseur 1. Komt de serviceadviseur op afspraak? Ja. Wilt u graag dat de serviceadviseur bij u thuis komt, neem dan contact op met Rabobank Zuidwest-Drenthe voor het maken van een afspraak. Elke werkdag van uur kunt u bellen: (0528) Uit oogpunt van veiligheid zal de serviceadviseur zich altijd legitimeren bij het eerste bezoek bij u thuis. Hierbij toont de serviceadviseur een identiteitskaart van de bank. 2. Is de inzet van de serviceadviseur van tijdelijke aard? Vanaf 4 april 2011 zal de serviceadviseur zijn diensten aanbieden in het gehele werkgebied. Zolang er voldoende vraag is naar deze vorm van dienstverlening, is de serviceadviseur op afspraak beschikbaar. 3. Kan de serviceadviseur mij helpen bij het opnemen van geld? Uit veiligheidsoverwegingen voor zowel u als klant en als serviceadviseur is het niet mogelijk om geld voor u op te nemen of te storten. 4. Zijn er kosten verbonden aan de dienstverlening van de serviceadviseur? Rabobank Zuidwest-Drenthe biedt u deze service kosteloos aan. 5. Kan de serviceadviseur regelmatig bij me langskomen? Dit is mogelijk als de vraag niet op andere wijze behandeld c.q. beantwoord kan worden. In principe wordt vanuit een klantbezoek de klant met zijn of haar vragen geholpen. De serviceadviseur benadrukt in het gesprek de alternatieven (internetbankieren, KCC, internet). 6. Hoe is de serviceadviseur herkenbaar? Komt hij met een auto op bezoek? De serviceadviseur gaat op bezoek bij de klant met een herkenbare

5 Rabobank auto.hiermee wordt benadrukt dat de Rabobank dichtbij blijft. 7. Komt de serviceadviseur ook s avonds langs? Nee alleen overdag. De laatste afspraak is s middags om uur. Rabo ambassadeur 1. Waarvoor kan ik de Rabo ambassadeur inschakelen? De Rabo ambassadeur wordt het herkenbare gezicht van de Rabobank in de lokale gemeenschap. Hij of zij is werkzaam voor Rabobank Zuidwest-Drenthe en vervult de rol van netwerker, aanspreekpunt en adviseur. De ambassadeur fungeert tijdens formele en informele bijeenkomsten als aanspreekpunt voor alle inwoners van de lokale gemeenschap. Signalen, opmerkingen of ontwikkelingen die in belang van klanten, leden en bank kunnen zijn, worden door de ambassadeur doorgeleid naar de juiste contacten binnen de bank. Bovendien draagt de ambassadeur tijdens zijn contacten de gedachte van de coöperatie en Rabobank als professionele partner uit. 2. Kan ik een sponsorverzoek indienen bij de Rabo ambassadeur? U kunt het verzoek indienen bij de ambassadeur, deze zal het vervolgens neerleggen bij de bank zodat toetsing van de aanvraag plaatsvindt volgens de uitgangspunten van het huidige sponsorbeleid. Internetbankieren 1. Hoe meld ik me aan voor de cursus internetbankieren? Dit kan telefonisch, via de lokale bankensite ( en op de kantoren liggen inschrijfformulieren. Per cursus kunnen 8 personen deelnemen. 2. Zijn er kosten verbonden aan de cursus? De cursus wordt u kosteloos aangeboden. 3. Waar worden deze cursussen gehouden? U kunt zich voor de verschillende plaatsen en data aanmelden. De cursus bestaat uit twee dagdelen op twee verschillende dagen. 4. Ik heb geen ervaring met internet, kan ik dan toch deze cursus volgen? Enige kennis van het gebruik van internet is wenselijk. In de cursus internetbankieren wordt rekening gehouden met verschillende niveaus van internetkennis van de deelnemers. 5. Ben ik in staat om te internetbankieren na afronding van deze cursus? Ervaring leert dat iedere cursist aan het einde van de cursus in staat is om zelfstandig te kunnen internetbankieren. Communicatie 1. Wat is het adres van Rabobank Zuidwest-Drenthe? Rabobank Zuidwest-Drenthe is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op info@zwd.rabobank.nl

Rabobank Terneuzen-Sas van Gent: eigentijds dichtbij Vragen en antwoorden naar aanleiding van aanpassingen dienstverlening

Rabobank Terneuzen-Sas van Gent: eigentijds dichtbij Vragen en antwoorden naar aanleiding van aanpassingen dienstverlening Rabobank Terneuzen-Sas van Gent: eigentijds dichtbij Vragen en antwoorden naar aanleiding van aanpassingen dienstverlening Onderwerp Klantvragen Antwoorden Sluiting kantoren 1. Waarom sluiten er drie kantoren?

Nadere informatie

Uw Rabobank dichtbij en betrokken. Alleen in een ander jasje. Rabobank De Langstraat. Een aandeel in elkaar

Uw Rabobank dichtbij en betrokken. Alleen in een ander jasje. Rabobank De Langstraat. Een aandeel in elkaar Het Particulieren Mobiel Adviesteam bij u thuis! Uw Rabobank dichtbij en betrokken. Alleen in een ander jasje. Rabobank De Langstraat Een aandeel in elkaar Voorwoord Directie Rabobank De Langstraat verandert

Nadere informatie

Rabobank Emmen-Coevorden altijd dichtbij. Gemakkelijk en overal uw bankzaken regelen.

Rabobank Emmen-Coevorden altijd dichtbij. Gemakkelijk en overal uw bankzaken regelen. Rabobank Emmen-Coevorden altijd dichtbij Gemakkelijk en overal uw bankzaken regelen. www.rabobank.nl/emmen-coevorden Gaat u even mee terug in de tijd? Naar het jaar 1898. Tot zover gaat de geschiedenis

Nadere informatie

Tijd voor u. Altijd dichtbij, 24 uur per dag.

Tijd voor u. Altijd dichtbij, 24 uur per dag. Tijd voor u. Altijd dichtbij, 24 uur per dag. 2 Rabobank. Een bank met ideeën. De Rabobank Verrassend dichtbij Index 4 De Rabobank Verrassend dichtbij 6 Rabo Geld Expres, Chipservice 7 Zorgservice 8 Geldautomaat,

Nadere informatie

Omdat u er niet alleen voor staat Een aandeel in elkaar

Omdat u er niet alleen voor staat Een aandeel in elkaar Samen bankieren Omdat u er niet alleen voor staat Een aandeel in elkaar Leeswijzer Handige hulpmiddelen om zelfstandig te bankieren: 3 - Geld opnemen 3 - Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App

Nadere informatie

Onze dienstverlening. per 2 december 2013. Andere tijden. Anders bankieren. rabobank.nl/rmij. facebook.com/rabobank. @rabobankrmij

Onze dienstverlening. per 2 december 2013. Andere tijden. Anders bankieren. rabobank.nl/rmij. facebook.com/rabobank. @rabobankrmij Onze dienstverlening per 2 december 2013 Andere tijden. Anders bankieren. rabobank.nl/rmij facebook.com/rabobank @rabobankrmij Uw behoeften veranderen. Wij veranderen mee. Vanaf 2 december 2013 past Rabobank

Nadere informatie

Rabobank Utrecht, partner voor bankzaken. Ook als u extra hulp nodig heeft. Een aandeel in elkaar

Rabobank Utrecht, partner voor bankzaken. Ook als u extra hulp nodig heeft. Een aandeel in elkaar Rabobank Utrecht, partner voor bankzaken Ook als u extra hulp nodig heeft Een aandeel in elkaar 1875 RABO_Folder_A5_WEL-schreef.indd 1 01-05-15 13:45 De Rabobank, uw partner bij bankzaken Soms is het lastig

Nadere informatie

van SWS naar Lefier wat verandert er voor u?

van SWS naar Lefier wat verandert er voor u? van SWS naar Lefier wat verandert er voor u? welkom bij Lefier U huurt op dit moment een woning van woningcorporatie Stichting Woningbouw Slochteren (SWS). Op 1 januari 2016 gaan de woningcorporaties

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Samenvatting Burgerzaken is op werkdagen dagelijks open van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag doorlopend van 8.30 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend. Voor de bezoekuren in

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrienden & Relaties s Avonds en in het weekend zit ik vaak alleen thuis. Ik bel dan wel eens met mijn vrienden, maar ze bellen me nooit terug. Ik heb verkering,

Nadere informatie

U leert in deze les "om raad vragen". Als u niet weet wat u moet doen, kunt u iemand om raad vragen. U vraagt of iemand u kan helpen met advies.

U leert in deze les om raad vragen. Als u niet weet wat u moet doen, kunt u iemand om raad vragen. U vraagt of iemand u kan helpen met advies. OM RAAD VRAGEN les 3 spreken inleiding en doel U leert in deze les "om raad vragen". Als u niet weet wat u moet doen, kunt u iemand om raad vragen. U vraagt of iemand u kan helpen met advies. Het is belangrijk

Nadere informatie

Oefenzinnen module 1. Oefenzinnen module 2. Luister goed en schrijf de zin op.

Oefenzinnen module 1. Oefenzinnen module 2. Luister goed en schrijf de zin op. Oefenzinnen module 1 1. Ik schrijf me in bij de gemeente. 2. Wat is uw nieuwe adres? 3. Naar welke woonplaats verhuis jij? 4. Ik heb de Nederlandse nationaliteit. 5. Ben jij getrouwd of gescheiden? 6.

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium?

Ik zoek een woning. Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium? Ik zoek een woning Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium? Actium verhuurt rond de 16.000 woningen in Drenthe en Zuidoost Friesland. Ons werkgebied omvat de gemeenten Assen, De Wolden, Hoogeveen,

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

De Rabobank is een unieke bank. Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. We zijn een coöperatie.

De Rabobank is een unieke bank. Wij hebben geen aandeelhouders, maar leden. We zijn een coöperatie. In deze folder leest u wie we zijn, wat we doen en op welke manieren u ons kunt bereiken. U ervaart onze maatschappelijke betrokkenheid in Enschede en Haaksbergen. En u leest waarom lid worden van Rabobank

Nadere informatie

Bankieren vanuit uw stoel. Tel. (0475) 500 500. Dichtbij, betrokken en toonaangevend. Rabobank Roermond-Echt www.rabobank.

Bankieren vanuit uw stoel. Tel. (0475) 500 500. Dichtbij, betrokken en toonaangevend. Rabobank Roermond-Echt www.rabobank. Bankieren vanuit uw stoel Tel. (0475) 500 500 Dichtbij, betrokken en toonaangevend Rabobank Roermond-Echt www.rabobank.nl/roermond-echt Dit wilt u Zo werkt het Waar Opmerking Algemene informatie en advies

Nadere informatie

alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten

alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten laat het ons weten Niet tevreden? Vier manieren om uw vraag of klacht door te geven. 04 In beroep gaan U bent het niet eens met het antwoord? 06 Normaal

Nadere informatie

Particulier betalingsverkeer 2016. Betaalpakketten, betaalrekeningen, bankpassen en creditcards

Particulier betalingsverkeer 2016. Betaalpakketten, betaalrekeningen, bankpassen en creditcards Tarieven en limieten Particulier betalingsverkeer 2016 Betaalpakketten, betaalrekeningen, bankpassen en creditcards Rabo DirectPakket met Rabo WereldPas extra Rabo WereldPas Rabo BaseCard 1 /RaboCard extra

Nadere informatie

Saldolijn. Zo werkt het

Saldolijn. Zo werkt het Saldolijn Zo werkt het Saldolijn Met de Saldolijn kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week bankieren. U kunt uw saldo checken, geld overmaken, sparen of geld opnemen van uw lening. Dit kan met uw vaste

Nadere informatie

Betalen? Wij zijn uw bank.

Betalen? Wij zijn uw bank. Betalen? Wij zijn uw bank. U wilt eenvoudig uw bankzaken regelen? Wij hebben een betaalpakket zonder onnodige extra s. In deze tijd kunt u niet meer zonder een betaalpakket. Gewoon om te kunnen pinnen,

Nadere informatie

Wettelijk bel-me-niet register vanaf 1 oktober 2009: nieuwe regels telemarketing

Wettelijk bel-me-niet register vanaf 1 oktober 2009: nieuwe regels telemarketing Wettelijk bel-me-niet register vanaf 1 oktober 2009: nieuwe regels telemarketing Op 1 oktober 2009 treden de nieuwe regels in werking voor telefonische verkoop (telemarketing). Er komt een wettelijk register

Nadere informatie

ICBC (Europe) S.A. Amsterdam Branch. Product Informatieblad UnionPay Betaalpas

ICBC (Europe) S.A. Amsterdam Branch. Product Informatieblad UnionPay Betaalpas ICBC (Europe) S.A. Amsterdam Branch Product Informatieblad UnionPay Betaalpas V e r s i o n 2 0 1 5 1 Inhoudsopgave 1. Wat kunt u verwachten?... 3 2. De kenmerken en voordelen... 3 3. Tarieven, limieten

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark.

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. Afdeling IJsselstein Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. September/oktober 2013 Inleiding In de laatste week van augustus en de eerste week

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Wonen & Samenleven Als mijn zoon begeleid zelfstandig gaat wonen, staat er dan altijd iemand voor hem klaar? Ik wil graag een traplift. Bij wie vraag ik die

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL

SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL Wanneer kan ik een reactie op mijn brief verwachten? Hoe lang duurt het verlengen van mijn paspoort? Wanneer beslist de gemeente over mijn bouwplan? Met welke regels

Nadere informatie

HOEVEEL MOET IK BETALEN?

HOEVEEL MOET IK BETALEN? HOEVEEL MOET IK BETALEN? Hoeveel kost een cursus? Het antwoord is niet altijd gemakkelijk. In veel scholen is er een comple systeem met verschillende tarieven. Wat moet je doen? 1. Maak de woordenschatoefeningen

Nadere informatie

11,50 excl. BTW per afschrift

11,50 excl. BTW per afschrift Tarievenoverzicht Betalingsverkeer Zakelijk Staal Rekening Zakelijk Euro Vreemde Valuta Rekening Zakelijk Pakketprijs Transactiekosten Zie overzicht Zie overzicht Betaalpas Zie betaalpas n.v.t. Creditcard

Nadere informatie

Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is

Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is Kwaliteit is de norm Kwaliteit, dat is wat wij willen leveren. Natuurlijk, het is een mooi begrip en ook normaal. Maar wat betekent kwaliteit eigenlijk. Immers,

Nadere informatie

Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014

Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014 Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014 Inhoud 1. Conclusies en aanbevelingen 2. Dienstverlening Gemeentewinkel 3. Contact met de gemeente 4. Wensen en behoeften De gemeente Zwijndrecht heeft

Nadere informatie

EURO. Vanaf januari 2002 betalen we in Nederland en in veel andere Europese landen met de euro.

EURO. Vanaf januari 2002 betalen we in Nederland en in veel andere Europese landen met de euro. EURO Vanaf januari 2002 betalen we in Nederland en in veel andere Europese landen met de euro. Muntgeld Bankbiljetten EURO Hadden jullie al gezien dat er 2 briefjes zijn van 5 euro? oud briefje nieuw briefje

Nadere informatie

BIJLAGE 3. Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer. Onderwerp: Initiatieven banken bereikbaarheid bankdiensten

BIJLAGE 3. Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer. Onderwerp: Initiatieven banken bereikbaarheid bankdiensten BIJLAGE 3 Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer 1 Onderwerp: Initiatieven banken bereikbaarheid bankdiensten Op 15 mei 2003 heeft de NVB een factsheet uitgegeven met initiatieven van banken ter verbetering

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Huur opzeggen. Inleiding. Hoe zeg ik de huur op? Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen.

Huur opzeggen. Inleiding. Hoe zeg ik de huur op? Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen. Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen. INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Hoe zeg ik de huur op? 3 De opzegtermijn 3 De voorinspectie 4 De nieuwe huurder 5 Overname 6 De tusseninspectie

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Gemakspost

Veelgestelde vragen. Gemakspost Veelgestelde vragen Gemakspost Algemeen Welk telefoonnummer kan ik bellen met vragen over Gemakspost? Met vragen over Gemakspost kunt u terecht bij onze Business Services. Hiervoor belt u naar telefoonnummer

Nadere informatie

Betalen? Wij zijn uw bank.

Betalen? Wij zijn uw bank. Betalen? Wij zijn uw bank. U wilt eenvoudig uw bankzaken regelen? Wij hebben een betaalpakket zonder onnodige extra s. In deze tijd kunt u niet meer zonder een betaalpakket. Gewoon om te kunnen pinnen

Nadere informatie

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? U huurt een woning* bij Woonpalet en wil deze opzeggen. In deze brochure leest u wat daar bij komt kijken. Wij vertellen

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 30. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden uit les 27, 28 en 29. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van:

Nadere informatie

Informatiedocument betreffende de vergoedingen

Informatiedocument betreffende de vergoedingen Informatiedocument betreffende de vergoedingen Naam van de rekeningaanbieder: Naam van de rekening: Rabo JongerenRekening Datum: 30 oktober 2018 Dit document geeft u inlichtingen over de vergoedingen voor

Nadere informatie

Wat zijn de bankgegevens van Services for ICT?

Wat zijn de bankgegevens van Services for ICT? FAQ Veelgestelde vragen Onlangs zijn alle relaties van IMD, per brief, geïnformeerd over het afronden van de laatste fase van de migratie tussen IMD en HP CDS. Wij kunnen ons voorstellen dat deze migratie

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Les 30. Herhaling thema Wat leert u in deze les? De woorden uit les 27, 28 en 29. Informatie vragen bij een instelling. Veel succes! Deze

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over FiNBOX ALGEMEEN

Veelgestelde vragen over FiNBOX ALGEMEEN Veelgestelde vragen over FiNBOX Algemeen Aanmelden voor FiNBOX Nota s ontvangen via de bank Digitale nota s betalen via FiNBOX Digitale nota s printen & archiveren ALGEMEEN FiNBOX. Uw financiële inbox

Nadere informatie

Tarieven en limieten particulier betalingsverkeer 2014

Tarieven en limieten particulier betalingsverkeer 2014 Betaalpakketten en betaalrekeningen Tarief per maand Rabo RiantPakket met Rabo GoldCard en Rabo WereldPas 5,50 extra Rabo GoldCard 2,35 extra Rabo WereldPas 0,70 extra Betaalrekening 0,90 Rabo TotaalPakket

Nadere informatie

Mogelijkheden van de Privérekening

Mogelijkheden van de Privérekening Betalen Meer voor minder Betalen Tegenwoordig heeft iedereen wel een bankrekening. Hoe uw bankrekening eruit ziet, hangt af van uw wensen. Het gaat immers om meer dan alleen een overzicht van ontvangsten,

Nadere informatie

Melding van verandering in mijn situatie

Melding van verandering in mijn situatie Melding van verandering in mijn situatie Wat willen we graag tijdig van u weten? Een verandering in uw situatie kan van belang zijn voor uw uitkering. Voorbeelden: - U krijgt werk; - Er komt iemand bij

Nadere informatie

Feiten en cijfers 2012

Feiten en cijfers 2012 Feiten en cijfers 2012 Rabobank Zuidwest-Drenthe Nederland in een triple dip? Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. De Nederlandse economie is in 2012 voor de economische groei vooral

Nadere informatie

Checklist financiën Toelichting Gebruiksaanwijzing

Checklist financiën Toelichting Gebruiksaanwijzing Checklist financiën Toelichting Deze checklist is bedoeld om inzicht te krijgen in de wijze waarop u uw financiële huishouding heeft georganiseerd. Het gaat niet om inzicht in inkomsten en uitgaven maar

Nadere informatie

GASTLENEN: VRAGEN EN ANTWOORDEN

GASTLENEN: VRAGEN EN ANTWOORDEN GASTLENEN: VRAGEN EN ANTWOORDEN Welke bibliotheken doen mee aan gastlenen? Alle bibliotheken in Nederland doen mee. Mag ik in meerdere gastbibliotheken gastlenen? Ja, u mag in meer gastbibliotheken gastlenen.

Nadere informatie

Handig om te weten in de onbemande vestiging Leusden-Zuid

Handig om te weten in de onbemande vestiging Leusden-Zuid Handig om te weten in de onbemande vestiging Leusden-Zuid Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur. De bibliotheek van Leusden Zuid is, op een aantal contacturen na, een onbemande bibliotheek.

Nadere informatie

SUPERLOOKS WORKSHOP MAKEUP SECRETS

SUPERLOOKS WORKSHOP MAKEUP SECRETS Gefeliciteerd! Je hebt de Superlooks make-upworkshop geboekt. Dit betekent dat je onder leiding van een professionele visagiste in één dag met professionele make-up en tools leert werken. Tijdens deze

Nadere informatie

Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren. Omdat u wilt weten waar u aan toe bent

Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren. Omdat u wilt weten waar u aan toe bent Kostenoverzicht ING betaalproducten particulieren Omdat u wilt weten waar u aan toe bent Alle kosten op een rij Kiest u voor voordelig bankieren? Dan zit u goed bij de ING. Met dit kostenoverzicht weet

Nadere informatie

Kinderen. Uitbreiding van uw gezin. Uw kind op school. Een gezonde f inanciële toekomst.

Kinderen. Uitbreiding van uw gezin. Uw kind op school. Een gezonde f inanciële toekomst. Kinderen Uitbreiding van uw gezin. Uw kind op school. Een gezonde f inanciële toekomst. Een goede financiële start Kinderen. Voor u t weet, zijn ze groot en leiden ze hun eigen leven. Maar voor het zover

Nadere informatie

Contract Zakelijk Telefonie

Contract Zakelijk Telefonie Contract Zakelijk Telefonie Bedrijfsnaam... Kamer van Koophandel nummer... Leveringsadres... Postcode... Plaatsnaam... Telefoonnummer... Tekenbevoegde persoon... Functie... E-mailadres... Telefoonnummer...

Nadere informatie

Wij hebben u benaderd voor een hersteladvies m.b.t. uw beleggingsverzekering.

Wij hebben u benaderd voor een hersteladvies m.b.t. uw beleggingsverzekering. Wij hebben u benaderd voor een hersteladvies m.b.t. uw beleggingsverzekering. Omdat u een relatie van ons kantoor bent nemen wij de kosten voor zowel de controle als het hersteladvies voor onze rekening.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

ICBC (Europe) S.A. Amsterdam Branch. Product Informatieblad. Maestro Betaalpas

ICBC (Europe) S.A. Amsterdam Branch. Product Informatieblad. Maestro Betaalpas ICBC (Europe) S.A. Amsterdam Branch Product Informatieblad Maestro Betaalpas V e r s i o n 0 8-0 4-2 0 1 5 1 Inhoudsopgave 1. Wat kunt u verwachten?... 3 2. De kenmerken en voordelen... 3 3. Tarieven,

Nadere informatie

Samen Bankieren. Omdat u er niet alleen voor staat

Samen Bankieren. Omdat u er niet alleen voor staat Samen Bankieren Omdat u er niet alleen voor staat Laurens Gijsbers 19 november 2015 Zelfverzekerd financiële keuzes maken voor iedereen? De afgelopen jaren is er veel veranderd. Bankieren gebeurt met computer,

Nadere informatie

Tarieven zakelijk betalingsverkeer Per 1 januari 2008

Tarieven zakelijk betalingsverkeer Per 1 januari 2008 Tarieven zakelijk betalingsverkeer Per 1 januari 2008 Algemeen Rabo OndernemersPakket 1 (ROP) per maand 7,90 ROP met Startersvoordeel 2 per maand 2,40 Rabo VerenigingsPakket 3 per maand 7,50 Rekening-Courant

Nadere informatie

Praktijkopdrachten. Burgerschap. pob-v1.1. daar gaan we werk van maken! 2007 ITpreneurs Nederland BV. All Rights Reserved

Praktijkopdrachten. Burgerschap. pob-v1.1. daar gaan we werk van maken! 2007 ITpreneurs Nederland BV. All Rights Reserved en Burgerschap pob-v1.1 INBURGEREN daar gaan we werk van maken! 2007 ITpreneurs Nederland BV. All Rights Reserved Inhoudsopgave Inleiding 5 CP01 Wijzigingen doorgeven aan de gemeente 6 Praktijkopdracht

Nadere informatie

Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand

Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand Alle verzekeraars die het Keurmerk Klantgericht Verzekeren voeren laten jaarlijks binnen dezelfde normen klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren. De onderzoeksresultaten

Nadere informatie

dat ik met een medewerker van de bank een afspraak kan maken om bijvoorbeeld een rekening te openen of andere geldzaken te regelen.

dat ik met een medewerker van de bank een afspraak kan maken om bijvoorbeeld een rekening te openen of andere geldzaken te regelen. Cp4 Bankzaken De meeste banken in Nederland hebben automaten waar u veel geldzaken kunt regelen. U kunt bij een automaat geld opnemen en geld storten. U kunt ook een afspraak maken met iemand van de bank

Nadere informatie

Transactiesoortcodes Rabo Cash Management, Rabo Direct Connect & SWIFT FileAct

Transactiesoortcodes Rabo Cash Management, Rabo Direct Connect & SWIFT FileAct Transactiesoortcodes Rabo Cash Management, Rabo Direct Connect & SWIFT FileAct Colofon Titel Transactiesoortcodes Rabo Cash Management, Rabo Direct Connect & SWIFT FileAct Versie, datum 2.6, juni 2015

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN OVERSTAPSERVICE

VEELGESTELDE VRAGEN OVERSTAPSERVICE VEELGESTELDE VRAGEN OVERSTAPSERVICE Voorwaarden gebruikmaking Overstapservice 1. Moet ik mijn oude rekening opheffen om gebruik te kunnen maken van de Overstapservice? Nee. Bij de Overstapservice gaat

Nadere informatie

Daarom kiest u voor RegioBank

Daarom kiest u voor RegioBank Daarom kiest u voor RegioBank Bij u in de buurt U bent geen rekeningnummer. U wordt altijd geholpen door iemand die u kent. Een complete bank Wij zijn een bank waar u terecht kunt voor betalen, sparen,

Nadere informatie

Hypotheken Pensioenen Verzekeringen Sparen

Hypotheken Pensioenen Verzekeringen Sparen Geachte relatie, Op 1 januari 2013 is provisie op complexe producten verboden. Ook voor overige producten en schadeverzekeringen is een provisieverbod aannemelijk. Tevens zijn de provisies verlaagd en

Nadere informatie

4. Hoe herken ik een echte AcceptEmail? U kunt een AcceptEmail van Nordwin College als volgt herkennen:

4. Hoe herken ik een echte AcceptEmail? U kunt een AcceptEmail van Nordwin College als volgt herkennen: FAQ over AcceptEmail De meest gestelde vragen over AcceptEmail 1. Waarom krijg ik een AcceptEmail? 2. Ik heb me niet opgegeven voor AcceptEmails, mag Nordwin College die dan zomaar sturen? 3. Is AcceptEmail

Nadere informatie

WOZ-waarde Hoge inkomens Lage inkomens Bijstandsuitkeringen Beroepsbevolking naar onderwijsniveau. Aa en Hunze 41% Drenthe 41% Nederland 36%

WOZ-waarde Hoge inkomens Lage inkomens Bijstandsuitkeringen Beroepsbevolking naar onderwijsniveau. Aa en Hunze 41% Drenthe 41% Nederland 36% Aa & Hunze 6 5 4 3 Gemiddelde WOZ-waarde woningen per wijk, 4.... Inwoners met hoog inkomen per wijk (%), 3% % % % Inwoners met laag inkomen

Nadere informatie

het nieuwe Lefier wat verandert er voor u?

het nieuwe Lefier wat verandert er voor u? het nieuwe Lefier wat verandert er voor u? ruimte om te leven Lefier is een wooncorporatie in Noord-Nederland, met haar werkgebied in de gemeenten Borger- Odoorn, Emmen, Groningen, Hoogezand-Sappemeer

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

Kom naar de. Zilvervlootparade! 27 juli 2013 De Friese Ballonfeesten. Kom springen, spelen en voetballen, het is feest op de RegioBank

Kom naar de. Zilvervlootparade! 27 juli 2013 De Friese Ballonfeesten. Kom springen, spelen en voetballen, het is feest op de RegioBank Kom naar de Zilvervlootparade! 27 juli 2013 De Friese Ballonfeesten Kom springen, spelen en voetballen, het is feest op de RegioBank Zilvervlootparade! Foppie van Terwisga / 't Hasker Assurantiekantoor

Nadere informatie

Veilig afstorten van uw contante geld. Dat is het idee.

Veilig afstorten van uw contante geld. Dat is het idee. Meer informatie Wilt u meer weten over het afstorten via Rabo Geld Service? Kijk dan op rabobank.nl/sealbag. Hier vindt u ook alle informatie over het voormelden. Bij vragen over voormelden via uw programma

Nadere informatie

Handboek NT2 in het volwassenenonderwijs

Handboek NT2 in het volwassenenonderwijs Handboek NT2 in het volwassenenonderwijs Lesmateriaal hoofdstuk 4 Spreken Oefeningen uit Voorbereiding op Werk De volgende tien oefeningen zijn afkomstig van de website behorende bij: Verboog, M. & Adèr,

Nadere informatie

Meer informatie. www.rabobank.nl/sealbag

Meer informatie. www.rabobank.nl/sealbag Meer informatie Wilt u meer weten over het afstorten via Rabo Geld Service? Kijk dan op rabobank.nl/sealbag. Hier vindt u ook alle informatie over het voormelden. Bij vragen over voormelden via uw programma

Nadere informatie

Multi Channel Management. Wat is dat nou weer?!

Multi Channel Management. Wat is dat nou weer?! Multi Channel Management Wat is dat nou weer?! Doel van vandaag! 1. Basiskennis over multi channel management 2. Leren hoe je multi channel management kan gebruiken tijdens je dagelijkse werkzaamheden

Nadere informatie

Wie krijgt de nieuwe campuskaart? Iedere medewerker en student van de Technische Universiteit Delft krijgt een nieuwe campuskaart.

Wie krijgt de nieuwe campuskaart? Iedere medewerker en student van de Technische Universiteit Delft krijgt een nieuwe campuskaart. Aanleiding vervanging campuskaart Waarom krijg ik een nieuwe campuskaart? De nieuwe campuskaart is ontwikkeld met als doel er in de toekomst nieuwe functionaliteiten aan toe te kunnen voegen en om in de

Nadere informatie

Computercursussen voor Senioren

Computercursussen voor Senioren Computercursussen voor Senioren WWW.LUUKSKE.NL Gemeenschapshuis t Luukske & KBO Wellerlooi Gemeenschapshuis t Luukske presenteert in samenwerking met de KBO Wellerlooi met trots haar programma Computercursussen

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen Meest gestelde vragen Gezien alle commoties over webcams, in hoeverre is beeldbellen beveiligd? Omdat wij met ouderen werken, zijn veilighe id en privacy extra belangrijk voor ons. Beeldbellen kan alleen

Nadere informatie

Melding nieuwe informatie

Melding nieuwe informatie Melding nieuwe informatie Wat willen we graag tijdig van u weten? Een verandering in uw situatie, kan van belang zijn voor uw uitkering. U krijgt bijvoorbeeld werk. Er komt iemand bij u in huis wonen,

Nadere informatie

CONSUMENTEN. Als hij afrondt, mag hij het te betalen totaalbedrag bij betaling in contanten afronden.

CONSUMENTEN. Als hij afrondt, mag hij het te betalen totaalbedrag bij betaling in contanten afronden. CONSUMENTEN Wat mag de handelaar afronden? Als hij afrondt, mag hij het te betalen totaalbedrag bij betaling in contanten afronden. Hij mag niet elke artikelprijs opgenomen op een rekening afronden. Ook

Nadere informatie

Verras je klant! Hoe je op een andere manier kunt schrijven. Beste lezer,

Verras je klant! Hoe je op een andere manier kunt schrijven. Beste lezer, Verras je klant! Hoe je op een andere manier kunt schrijven Beste lezer, Betrokken, dichtbij, toonaangevend. Hoe zie je dat terug in de brieven en e-mails die jullie klanten ontvangen? >> Bekijk de bijlage

Nadere informatie

EFFE BUURTEN MET NAJAAR 2012. Gezondheidscentrum

EFFE BUURTEN MET NAJAAR 2012. Gezondheidscentrum EFFE BUURTEN MET NAJAAR 2012 Gezondheidscentrum Effe buurten met de huisarts, diëtist, fysiotherapeut of ergotherapeut? Gezondheidscentrum de Bolzen wil graag, naast gezondheidszorg, ook voorlichting bieden

Nadere informatie

Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start

Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start Aan de slag met de Mobiel Bankieren App voor iphone & ipad (ios) Met deze handleiding kunt u simpel van start Mobiel bankieren met ING U gaat aan de slag met onze Mobiel Bankieren App. We helpen u om stapsgewijs

Nadere informatie

Hoe de gemeente Ommen u van dienst is

Hoe de gemeente Ommen u van dienst is Hoe de gemeente Ommen u van dienst is Optimale dienstverlening Tegenwoordig kunt u de gemeente Ommen op veel verschillende manieren benaderen. Naast een telefoontje, brief of bezoek aan de balie kunt u

Nadere informatie

VEILIG OP DE BANK Opdrachtenblad Niveau:

VEILIG OP DE BANK Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat zijn de voor- en nadelen van internetbankieren volgens jou? Maak jij je wel eens zorgen over de risico s van internetbankieren? Maak jij zelf gebruik van internetbankieren? In

Nadere informatie

Samen sterker 4875 GOOD THRU

Samen sterker 4875 GOOD THRU Handleiding Moneycard Samen sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard U heeft een Moneycard en bijbehorende pincode in twee gesloten enveloppen ontvangen. U kunt uw Moneycard nu direct gebruiken samen

Nadere informatie

Resultaten Enquête pinautomaat Knegsel Maandag 4 januari 2016

Resultaten Enquête pinautomaat Knegsel Maandag 4 januari 2016 Resultaten Enquête pinautomaat Knegsel Maandag 4 januari 2016 Op basis van frequente signalen over het missen van de pinautomaat vanuit de Knegselse gemeenschap heeft de Leefbaarheidsgroep besloten eind

Nadere informatie

Q&A s derde Europese rijbewijsrichtlijn

Q&A s derde Europese rijbewijsrichtlijn Q&A s derde Europese rijbewijsrichtlijn Waarom is er een nieuwe Europese rijbewijs richtlijn opgesteld? De huidige (tweede) Europese rijbewijsrichtlijn is in de afgelopen jaren vaak aangepast. Daarom is

Nadere informatie

VEILIG OP DE BANK Opdrachtenblad Niveau:

VEILIG OP DE BANK Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Jasmina kan sinds kort zelf internetbankieren. Ze moet nog een beetje wennen dat ze met een apparaatje moet inloggen. a) Wat is dat voor apparaatje? Heb jij dit zelf ook? b) Waarom

Nadere informatie

Informatieblad Betaaldiensten Particulieren Private Banking

Informatieblad Betaaldiensten Particulieren Private Banking Informatieblad Betaaldiensten Particulieren Private Banking In dit Informatieblad leest u nadere regels en informatie over onder meer de onderwerpen die in de Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V. (bestaande

Nadere informatie

Veel gestelde vragen wijzigen incassocontracten. Algemeen gebruik. gewijzigd per 23 juli 2015

Veel gestelde vragen wijzigen incassocontracten. Algemeen gebruik. gewijzigd per 23 juli 2015 Veel gestelde vragen wijzigen incassocontracten gewijzigd per 23 juli 2015 Algemeen gebruik Wanneer kan ik online mijn incassocontract wijzigen? Dit is alleen mogelijk als u: inlogt in uw zakelijk internetbankieren

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND / INKOMENSBEHEER

AANMELDINGSFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND / INKOMENSBEHEER AANMELDINGSFORMULIER BESCHERMINGSBEWIND / INKOMENSBEHEER Dit aanmeldformulier bestaat uit zeven stappen. Als u vragen heeft over het invullen van dit formulier, kunt u contact opnemen met Heine Beschermingsbewind

Nadere informatie

Deze vragenlijst vul je in door aan te kruisen in welke mate je het eens bent met de uitspraken in de vragenlijst.

Deze vragenlijst vul je in door aan te kruisen in welke mate je het eens bent met de uitspraken in de vragenlijst. Wij, Verloskundigenpraktijk Baarn, hebben je begeleid tijdens je zwangerschap, bevalling en/of kraambed. Omdat wij graag kwalitatief goede zorg willen aanbieden, zijn wij zelf voortdurend aan het onderzoeken

Nadere informatie

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand.

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand. Protocol Huisregels en betalingsvoorwaarden Naam kind:. Omdat er in de organisatie altijd meerde cliënten tegelijk aanwezig zijn, is er door Kinderopvang Woudrichem in het protocol huisregels het volgende

Nadere informatie

Nummer Zakelijke Rekening, Vul 3 en 13 in. Nieuwe locatie betaalautomaat, Vul 4 en 13 in. Naam op het afschrift van uw klanten, Vul 5 en 13 in

Nummer Zakelijke Rekening, Vul 3 en 13 in. Nieuwe locatie betaalautomaat, Vul 4 en 13 in. Naam op het afschrift van uw klanten, Vul 5 en 13 in Acceptatie betaalkaarten wijzigen Met dit formulier geeft u wijzigingen aan in de overeenkomst Pin Pakket Compleet of Accepteren betaalpassen. Wilt u de gehele overeenkomst opzeggen? Vult u dan het formulier

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jouw spreekbeurt over De Bank!

Inhoudsopgave. Jouw spreekbeurt over De Bank! Jouw spreekbeurt over De Bank! Wie aan de bank denkt, denkt waarschijnlijk aan veel geld. Grote gebouwen en mannen en vrouwen in pak. Maar wat doen ze nou eigenlijk op die bank? En wat gebeurt er met jouw

Nadere informatie

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Landsmeer De gemeente Landsmeer is er voor u: inwoners en ondernemers van

Nadere informatie

GemeenteConnect in a nutshell

GemeenteConnect in a nutshell GemeenteConnect in a nutshell Basisgegevens Titel van de service: GemeenteConnect (na commercialisatie Antwoord! geheten). Contactpersoon of firma met de nodige gegevens: Irion Technologies BV Delftechpark

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave Meest gestelde vragen en antwoorden Inhoudsopgave Door wie is Taxatieweb gebouwd?... 2 Voor wie is Taxatieweb beschikbaar?... 2 Hoe moet ik dit programma op mijn PC installeren?... 2 Waarom hoef ik nu

Nadere informatie