In antwoord op uw verzoek om aanvullende gegevens in uw brief van 3 januari j.l. bericht ik u als volgt:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In antwoord op uw verzoek om aanvullende gegevens in uw brief van 3 januari j.l. bericht ik u als volgt:"

Transcriptie

1 Aan: Annika Gars Vergunningverlener Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam Uw kenmerk: Betreft: Verzoek aanvullende gegevens Datum: 16 januari 2017 Geachte mevrouw Gars, In antwoord op uw verzoek om aanvullende gegevens in uw brief van 3 januari j.l. bericht ik u als volgt: 1. Technische gegevens van de tank en tankwagen zoals keuringsfrequentie lekdichtheid, hittewerende coating en kopieën van andere relevante certificaten en keuringen. De keuringsfrequenties zijn als volgt: - de tankwagen zelf elk jaar; - de tank elke drie jaar; - druktest elke zes jaar. De tankwagen beschikt niet over een hittewerende coating, hetgeen ook niet is vereist. Bijgevoegd zijn de volgende relevante certificaten en keuringen: - bijlage 1: kopie kentekenbewijs van de tankwagen; - bijlage 2: kopie RDW- keuringsrapport; - bijlage 3: kopie Rapport Periodiek Onderzoek ADR; - bijlage 4: kopie RDW Certificaat van goedkeuring voor voertuigen die bepaalde gevaarlijke goederen vervoeren; - bijlage 5: kopie ADR Inspectie- en Constructierapport, inclusief overzicht uitgevoerde inspecties. 2. Beschikt de tankwagen over een dampretoursysteem? Graag meer informatie hierover. De tankwagen beschikt over een dampretoursysteem. Het vliegtuig is echter niet geschikt voor het gebruik van dit systeem. De dampen van de brandstof worden voor een deel afgevoerd via een ventileringssysteem in het vliegtuig en via de vulopening van de tanks. Dit is volstrekt normaal in de luchtvaart. Voorzover ons bekend is geen enkel vliegtuig geschikt voor een dampretoursysteem en worden de dampen altijd afgevoerd via een daartoe ontworpen ventileringssysteem van het betreffende vliegtuig, ook in de grote luchtvaart. 3. U heeft aangegeven dat de jaarlijkse doorzet van avgas m3 zal zijn. Dit lijkt ons veel, graag ontvangen wij uw bevestiging dat deze doorzet alleen de locatie Schiphol betreft.

2 U heeft gelijk, hier is sprake van een misverstand. In de luchtvaart wordt niet met m3 gewerkt maar met liters (of eigenlijk: kgs). Wij verwachten in 2017 ongeveer liter avgas te gebruiken vanaf Schiphol, hetgeen overeenkomt met 15 m3. Vanaf 2018 zal deze hoeveelheid overigens nog aanzienlijk lager zijn en niet meer dan grofweg 3000 liter (3 m3) bedragen en vermoedelijk zelfs nog minder. Dit heeft te maken met het feit dat vanaf 2018 onze operatie nagenoeg geheel vanaf Lelystad zal plaatsvinden, hetgeen in 2017 niet mogelijk is vanwege de werkzaamheden aan de start- en landingsbaan. 4. Een kopie van het contract met Schiphol, waarin aangegeven is aan welke regels Stichting DDA moet voldoen. De DDA heeft geen contract met Schiphol. Navraag bij de luchthaven leert dat geen enkele luchtvaartmaatschappij een contract met betrekking tot het tanken van brandstof heeft met Schiphol. Dit is dus normaal. 5. De huidige versie van de Schipholregels opgesteld door Amsterdam Airport Schiphol. De huidige versie van de Schipholregels versie 24, van kracht op 30 oktober 2015 is bijgevoegd in bijlage Welke status heeft het document Procedure tanken op Schiphol? Wordt deze goedgekeurd door Schiphol Nederland B.V.? Het document Procedure Tanken op Schiphol is een interne procedure van de DDA, die tot stand is gekomen o.b.v. ervaringen uit de praktijk en is niet goedgekeurd door Schiphol. Nogmaals navragen bij de luchthaven heeft geleerd dat dat ook niet hoeft. De luchthaven houdt zich niet bezig met het controleren van allerlei procedures die bij de tientallen luchtvaartmaatschappijen die op Schiphol vliegen worden gehanteerd. 7. U heeft aangegeven dat geen afvalstoffen ontstaan bij uw activiteiten. 1. worden er bijvoorbeeld geen poetsdoeken/schoonmaakdoeken gebruikt die vervuild kunnen zijn? Inderdaad worden poets/schoonmaakdoeken gebruikt door het personeel. Deze doeken worden afgevoerd in een daarvoor beschikbare container van het KLM JetCenter. 2. wat gebeurt met de absorptiekorrels na gebruik bij een spill of lekkage? Een spill of lekkage komt slechts zeer sporadisch voor. Absorptiekorrels worden afgevoerd met eventueel vervuilde olie bij het KLM JetCenter. 3. voorafgaand het tanken moet het brandstof in de tankwagen gecontroleerd worden op aanwezigheid van water. Indien nodig zal de tank gedraind worden (bijlage C, Procedure tanken op Schiphol) wat gebeurt met het gedrainde water? Ook hier gaat het om extreem geringe hoeveelheden, die worden afgevoerd op de daarvoor beschikbare plek bij het KLM JetCenter. 8. Wordt in het document Procedure tanken op Schiphol pagina 5, punt 10 met Tankwagenoperator de Tankwagen chauffeur bedoeld? Of is een derde person betrokken bij het tanken?

3 In het onderhavige deel van de Procedure wordt met de tankwagenoperator de tankwagenchauffeur bedoeld. Er is dus geen derde persoon betrokken bij het tanken. 9. Hoe wordt voorkomen dat per ongeluk meer avgas uit de tankwagen stroomt dan benodigd? Graag ontvangen wij een kopie van de Werkinstructie pompinstallatie (zie pagina 6, punt 12 van de Procedure tanken op Schiphol. Zie antwoord bij uw via gestelde additionele vraag De tekening aanpassen zodat deze klopt met de aangevraagde situatie met wijzigingsdatum en legenda (zoals omschreven in mail van , vaste parkeerplaats tankwagen, duidelijk aangeven dat het mogelijke locaties betreft waar getankt kunnen worden, H2 DDA niet meer als werkgebied DDA aangeven). In bijlage 7 treft u een aangepaste tekening aan. Naast bovenstaande vragen heeft u ook nog de volgende vragen gesteld met betrekking tot het onderwerp Externe Veiligheid via een op 6 januari j.l.: 1. Is een anti-hevel voorziening aanwezig? Er is een anti-hevelvoorziening aanwezig. 2. In aanvulling op punt 9. van de brief met verzoek om aanvullende informatie (hoe wordt voorkomen dat per ongeluk meer avgas uit de tankwagen stroomt dan benodigd? Graag ontvangen wij een kopie van de Werkinstructie pompinstallatie (zie pagina 6, punt 12 van de Procedure tanken op Schiphol)): is een overvulbeveiliging aanwezig? En bestaat de mogelijkheid om het vulpistool vast te zetten, zodat het tanken door kan gaan zonder dat iemand het vulpistool bedient? Er is een overvulbeveiliging aanwezig: de pomp van de tankwagen slaat automatisch af wanneer de ingevoerde hoeveelheid brandstof is bereikt. Het vulpistool kan worden vastgezet. De pomp slaat, zoals gemeld, echter automatisch af wanneer de ingevoerde hoeveelheid is bereikt. In de Procedure Tanken op Schiphol wordt op pagina 6, punt 12 inderdaad gerefereerd naar een Werkinstructie pompinstallatie. Dit is een vergissing, niet juist en is derhalve verwijderd uit de procedure. Met deze verwijzing wordt eigenlijk gedoeld op de relevante artikelen uit de Procedure Tanken op Schiphol, n.l. 12, 13, 14 en 15. Dit is voldoende informatie voor degene die de pompinstallatie bedient. De Werkinstructie pompinstallatie is dus niet bijgevoegd, want non-existent. 3. Op pagina 6, punt 17 van de Procedure tanken op Schiphol wordt gesteld dat de tankwagen op een veilige opstelplaats wordt geparkeerd. Kunt u bevestigen dat hiermee wordt bedoeld de parkeerplaats zoals aangegeven op de tekening met een rode stip? Kunt u tevens de tekst hierop aanpassen? Inderdaad wordt de tankwagen regelmatig (niet permanent) geparkeerd op de met een rode stip aangegeven plek op de tekening. Dit is ook aangegeven op de tekening. Dit is de veilige opstelplaats van alle tankwagens op het K-platform op Schiphol-Oost. 4. Het document Procedure tanken op Schiphol, bevat instructies volgens het ADR, maar er ontbreekt een vermelding van de versienummer van het ADR. Graag hierop aanpassen.

4 ADR (versie 2015) is van toepassing. Deze referentie is opgenomen op pagina 11 van de Procedure Tanken op Schiphol. 5. Bij punt 5, pagina 8 van de Procedure tanken op Schiphol staat dat het vliegtuig naar de hangaar gebracht wordt, wilt u dit aanpassen op de huidige situatie? Dit is aangepast in de Procedure Tanken op Schiphol. 6. In uw begeleidend brief bij de aanvraag staat onder hoofdstuk D. dat de DDA circa 70 vluchten per jaar vanuit Schiphol uitvoert. En dat een typische vliegdag 3 of 4 vluchten betekent. Betekent dit dat de DDA tussen 20 en 30 dagen per jaar vliegt vanuit Schiphol? Maar bij punt E.4. lees ik 40 dagen per jaar. Kunt u verder toelichten hoe het zit? Op het moment van indienen van de aanvraag was ons vliegprogramma voor 2017 nog onbekend. Inmiddels is ons vliegprogramma bijna gereed en daaruit blijkt dat wij 71 vluchten in onze planning hebben staan in 2017 en dat wij op 31 dagen zullen vliegen. Dit is een planning: het werkelijke aantal vluchten kan iets meer of minder zijn (meestal: minder), afhankelijk van de behoefte in de markt, het weer en de beschikbaarheid van het vliegtuig. Vanaf 2018 zal het aantal vluchten aanzienlijk minder zijn, aangezien wij dan vanaf onze thuisbasis Lelystad zullen vliegen en nog slechts sporadisch Schiphol zullen aandoen. Tijdens ons telefoongesprek op vrijdag 13 januari meende ik bij u enige verrassing te bespeuren bij mijn mededeling dat wij onder toezicht staan van verschillende partijen en dus regelmatig audits en inspecties ondergaan. Toezichthoudende partijen zijn de Inspectie Leefomgeving & Transport (vliegtuigonderhoud en vliegertraining) en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL, voor de operatie). Hoewel vermoedelijk niet noodzakelijk voeg ik ook het auditrapport en het inspectierapport van de KNVvL van 2016 toe waarin door de auditor is gekeken naar de wijze waarop wij onze operatie uitvoeren. Hoewel het onderwerp tanken niet expliciet wordt genoemd, is hier onder de noemer Ground Operations ongetwijfeld naar gekeken maar zijn er geen foutieve zaken geconstateerd. Ik hoop dat ik er in slaag met het bijvoegen van beide documenten u enigszins te overtuigen van het hoogwaardige niveau van onze operatie. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Zo niet, dan verneem ik dat graag z.s.m. van u. Met vriendelijke groet, Alexander van Houtert Bestuurslid DDA Classic Airlines en Accountable manager DDA Flight Support

5 Emoeweg 26A 8218 PC Lelystad Airport Tel:

Appendix op het CAME voor Annex II. vliegtuigen. van. KNVvL Afdeling Zweefvliegen. Erkenningnummer NL-65

Appendix op het CAME voor Annex II. vliegtuigen. van. KNVvL Afdeling Zweefvliegen. Erkenningnummer NL-65 Appendix op het CAME voor Annex II vliegtuigen van KNVvL Afdeling Zweefvliegen Erkenningnummer NL-65 ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE 0.1. BEHEER APPENDIX... 2 0.2. ALGEMEEN... 3 1. ORGANISATIE... 4 1.1. BELEIDSVERKLARING

Nadere informatie

Appendix op het CAME voor Annex II. vliegtuigen. van. KNVvL Afdeling Zweefvliegen. Erkenningnummer NL-65

Appendix op het CAME voor Annex II. vliegtuigen. van. KNVvL Afdeling Zweefvliegen. Erkenningnummer NL-65 Appendix op het CAME voor Annex II vliegtuigen van KNVvL Afdeling Zweefvliegen Erkenningnummer NL-65 Revisie 3, 01-03-2018 ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE 0.1. BEHEER APPENDIX... 2 0.2. ALGEMEEN... 3 1. ORGANISATIE...

Nadere informatie

Nieuwe werkwijze toezicht rond Schiphol. convenant Schiphol Airport Authority

Nieuwe werkwijze toezicht rond Schiphol. convenant Schiphol Airport Authority Nieuwe werkwijze toezicht rond Schiphol convenant Schiphol Airport Authority Nieuwe werkwijze toezicht rond Schiphol Vanaf 1 februari 2010 werkt de overheid voor enkele controle- en toezichtstaken samen

Nadere informatie

Maatregelen ter preventie van Alcohol (overmatig), drugs en medicijngebruik vliegend personeel van Nederlandse AOC houders.

Maatregelen ter preventie van Alcohol (overmatig), drugs en medicijngebruik vliegend personeel van Nederlandse AOC houders. Protocol Maatregelen ter preventie van Alcohol (overmatig), drugs en medicijngebruik vliegend personeel van Nederlandse AOC houders. Omschrijving Programma van maatregelen waaraan participerende AOC houders

Nadere informatie

Procedure tanken op Schiphol

Procedure tanken op Schiphol 1 Procedure tanken op Schiphol Revisie lijst Datum Rev nr. Hoofdstuk Beschrijving Goedgekeurd door: 6-11-14 1 geheel 1-10-16 2 geheel 11-1-17 3 geheel AM 16-3-17 4 geheel AM Deze procedure valt onder de

Nadere informatie

OPGESTELD: HSEW Advisor W. Workum

OPGESTELD: HSEW Advisor W. Workum Werkinstructie : HSEW Blz. : 1 van 5 INDEX 1 SCOPE 2 DOEL 3 BESCHRIJVING PROCEDURE 3.1 Chemicaliën die door de NAM beoordeeld moeten worden 3.2 Gebruik van chemicaliën op NAM locatie 3.2.1 Algemeen 3.2.2

Nadere informatie

Notitie / Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Industry & Buildings

Notitie / Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Industry & Buildings Notitie / Memo Aan: Bart van Zanten, Alexander van Houtert, Jaap Balk Van: Simone van Dijk, Fred Kemper Datum: 30 maart 2017 Kopie: Merle de Lange Ons kenmerk: I&BAD0040-108-100N001F02 Classificatie: Open

Nadere informatie

Inspectierapport de Kidstuin (BSO) Van Eversdijckstraat MA Rotterdam Registratienummer

Inspectierapport de Kidstuin (BSO) Van Eversdijckstraat MA Rotterdam Registratienummer Inspectierapport de Kidstuin (BSO) Van Eversdijckstraat 31 3083MA Rotterdam Registratienummer 295788331 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: Rotterdam Datum inspectie: 21-03-2018

Nadere informatie

ADR audit 2010. Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Houtigehage

ADR audit 2010. Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Houtigehage ADR audit 2010 Naam onderneming: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Fax: E-mail: Ingevuld door: Veiligheidsadviseurs: Jolmers IVVO Houtigehage M. Jolmers nr. 56647735 S.G. Jolmers nr. 80216811 ADR jaarverslag

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Ministerie van Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den

Nadere informatie

Beleving op Schiphol

Beleving op Schiphol Beleving op Schiphol Schiphol wil Europe s preferred airport zijn. Dat lukt aardig: onze nationale luchthaven is ook dit jaar weer verkozen tot de beste van Europa en tot de nummer drie op de wereldranglijst.

Nadere informatie

Datum 28 december 2015 Betreft Besluit inzake aanvraag tot wijzging vestigingsplaats

Datum 28 december 2015 Betreft Besluit inzake aanvraag tot wijzging vestigingsplaats Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie v an Inft astructuur en Milieu il r ':'i' i'1illi > Retouradres Postbus 575 2130 AN Hoofddorp KNVvL Afdeli ng Zweefvliegen T.a.v: l. Vis Postbus 618 6800

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 367/23

Publicatieblad van de Europese Unie L 367/23 14.12.2004 Publicatieblad van de Europese Unie L 367/23 RICHTLIJN 2004/112/EG VAN DE COMMISSIE van 13 december 2004 tot aanpassing aan de vooruitgang van de techniek van Richtlijn 95/50/EG van de Raad

Nadere informatie

De APK: uw rechten en plichten

De APK: uw rechten en plichten De APK: uw rechten en plichten De APK De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeers veiligheid,

Nadere informatie

Vraag 1 Bent u bekend met de berichtgeving dat vervuilde grond illegaal is gebruikt onder Barneveldse nieuwbouwwijken? 1 2

Vraag 1 Bent u bekend met de berichtgeving dat vervuilde grond illegaal is gebruikt onder Barneveldse nieuwbouwwijken? 1 2 > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

A. Op bladzijde 9 van het saneringsverslag wordt verwezen naar tabel 3.1 met gehanteerde terugsaneerwaarden, deze tabel ontbreekt.

A. Op bladzijde 9 van het saneringsverslag wordt verwezen naar tabel 3.1 met gehanteerde terugsaneerwaarden, deze tabel ontbreekt. Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied T.a.v. de heer S. Baanders Postbus 209 1500 EE ZAANDAM Locatiecode: NH/0358/01046 Zaaknummer: 3512575 Ons kenmerk: AMNO161322_eva ODNZKG Betreft: Aanvullende gegevens

Nadere informatie

Stichting Fokker F27 Friendship

Stichting Fokker F27 Friendship Inhoud: 1. Doelstelling van de stichting Fokker F27 Friendship 2. Introductie 3. Operationele plannen Praktische invulling 4. Financieel 1. Doelstelling van de De doelstelling van de Stichting is het operationeel

Nadere informatie

Transcript Interview Mansveld Omroep Flevoland :

Transcript Interview Mansveld Omroep Flevoland : Transcript Interview Mansveld Omroep Flevoland 31-3-2015: 1. Bent u er zeker van dat de vogels geen probleem geven voor de luchthaven? Problemen met vogels moeten geminimaliseerd worden, het gaat ook om

Nadere informatie

Inspectierapport The Cinemakids (KDV) Cinemadreef 213 1325EH ALMERE Registratienummer 321407015

Inspectierapport The Cinemakids (KDV) Cinemadreef 213 1325EH ALMERE Registratienummer 321407015 Inspectierapport The Cinemakids (KDV) Cinemadreef 213 1325EH ALMERE Registratienummer 321407015 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 15-10-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Aanmeldingsprocedure 2012

Aanmeldingsprocedure 2012 Aanmeldingsprocedure 2012 SKIA - Stichting Keurmerk Internationale Arbeidsbemiddeling M: +31-(0)6-11600899 I: www.skia-eu.org T: +31-(0)85-2737920 Kvk: 18081724 E: secretariaat@skia-eu.org Rabobank: 10.27.28.860

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie:

Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie: Nota van Inlichtingen Cassettes Aanbesteding Cassettes Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie: 201500114.088.002 Omschrijving: De Kanselarij der Nederlandse

Nadere informatie

Inspectierapport Centrum Kinderpret (KDV) Rolklaverpad 21 23 1314PD ALMERE Registratienummer 619935169

Inspectierapport Centrum Kinderpret (KDV) Rolklaverpad 21 23 1314PD ALMERE Registratienummer 619935169 Inspectierapport Centrum Kinderpret (KDV) Rolklaverpad 21 23 1314PD ALMERE Registratienummer 619935169 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 29-01-2015 Type onderzoek

Nadere informatie

Jaarverslag klachtenregeling 2014

Jaarverslag klachtenregeling 2014 Jaarverslag klachtenregeling 2014 Gastouderbureau Kidz Plus Van Ostadestraat 36 8932 KB Leeuwarden 058-2897704/ 06-12741126 infor@gastouderbureaukidzplus.nl KVK nummer: 60336129 LRKP nummer: 219993385

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 19 maart 2014 Betreft Marktinteresse Lelystad Airport

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 19 maart 2014 Betreft Marktinteresse Lelystad Airport > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : HeliCentre B.V. Type ontheffing : Generieke TUG-ontheffing voor helikoptervluchten Datum ontvangst aanvraag : 21

Nadere informatie

Inspectierapport GOB de Bult (GOB) Wijk GE URK Registratienummer

Inspectierapport GOB de Bult (GOB) Wijk GE URK Registratienummer Inspectierapport GOB de Bult (GOB) Wijk 4 43 8321GE URK Registratienummer 187750154 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Urk Datum inspectie: 18-08-2015 Type onderzoek : Jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

LVNL FACTS & FIGURES Peildatum 31 december 2014

LVNL FACTS & FIGURES Peildatum 31 december 2014 LVNL FACTS & FIGURES Peildatum 31 december 2014 Organisatieprofiel - 1 LVNL is sinds 1 januari 1993 een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO). Daarvoor was LVNL onderdeel van het directoraat-generaal Rijksluchtvaartdienst

Nadere informatie

Omgevingsdienst NZKG t.a.v. de heer M. van der Putte Postbus EE Zaandam

Omgevingsdienst NZKG t.a.v. de heer M. van der Putte Postbus EE Zaandam > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag Omgevingsdienst NZKG t.a.v. de heer M. van der Putte Postbus 209 1500 EE Zaandam ILT Afval, Industrie en Bedrijven Handhaving Industrie en Ruimte Graadt van

Nadere informatie

TE KOOP EMOEWEG 17 G-H, 8218 PC LELYSTAD. Koopprijs ,- kosten koper. Aanvaarding in overleg

TE KOOP EMOEWEG 17 G-H, 8218 PC LELYSTAD. Koopprijs ,- kosten koper. Aanvaarding in overleg TE KOOP EMOEWEG 17 G-H, 8218 PC LELYSTAD Koopprijs 275.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg Algemeen Op het vliegveld Lelystad Airport gelegen dubbele hangar direct aan het platform. De ruimte is

Nadere informatie

Naleving milieuregels 2015. Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol

Naleving milieuregels 2015. Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol Naleving milieuregels Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol Referentienummer 2016/SP/PERF/5300 Status Definitief Versienummer 1.0 Classificatie Openbaar Versiedatum 3 februari 2016

Nadere informatie

De APK: uw rechten en plichten

De APK: uw rechten en plichten De APK: uw rechten en plichten De APK De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid,

Nadere informatie

Naar aanleiding van de vele vragen die we krijgen, heeft het ILT onderstaand voor u de meest voorkomende vragen incl. antwoord op een rij gezet.

Naar aanleiding van de vele vragen die we krijgen, heeft het ILT onderstaand voor u de meest voorkomende vragen incl. antwoord op een rij gezet. Naar aanleiding van de vele vragen die we krijgen, heeft het ILT onderstaand voor u de meest voorkomende vragen incl. antwoord op een rij gezet. Wat is de aanleiding voor het nietig verklaren van de medisch

Nadere informatie

7a Voorbeeld van een reparatie: Hieronder de volgorde waarin bij WRI-TECH bv een reparatie plaatsvindt;

7a Voorbeeld van een reparatie: Hieronder de volgorde waarin bij WRI-TECH bv een reparatie plaatsvindt; Voorbeeld van een reparatie: Hieronder de volgorde waarin bij WRI-TECH bv een reparatie plaatsvindt; Pomp komt binnen in werkplaats; Hier wordt in eerste instantie de pomp ontvangen en ingeschreven; Het

Nadere informatie

Naleving milieuregels gebruiksjaar Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol

Naleving milieuregels gebruiksjaar Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol Naleving milieuregels gebruiksjaar 2016 Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol Referentienummer 2017/SP/PERF/5569 Status Definitief Versienummer 1.0 Classificatie Openbaar Versiedatum

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 31 936 Luchtvaartbeleid Nr. 192 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

CAMO KNVvL, Afdeling Zweefvliegen. CAMO, KNVvL Afdeling Zweefvliegen

CAMO KNVvL, Afdeling Zweefvliegen. CAMO, KNVvL Afdeling Zweefvliegen CAMO KNVvL, Afdeling Zweefvliegen Inhoud Cursus Opbouw organisatie CAMO Bevoegdheden organisatie CAMO Opbouw CAME ARC Inspecties Onderhoudsprogramma s Ondersteuning Website CTZ voor de CAMO. Wanneer van

Nadere informatie

Politiehelikopter: totaal

Politiehelikopter: totaal > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Beleid voor afhandeling afwijkingen Vastgesteld door het CvD voor Gastec QA op 21/03/2014

Beleid voor afhandeling afwijkingen Vastgesteld door het CvD voor Gastec QA op 21/03/2014 Vastgesteld door het CvD voor Gastec QA op 21/03/2014 Toelichting Het Kiwa reglement voor productcertificatie beschrijft in artikel 12.7 tekortkomingen en en bij tekortkomingen. Naar aanleiding van een

Nadere informatie

image001.gif; image002.png; image003.png; NB_verklaring PV cellen op dak GRA gebouw.pdf

image001.gif; image002.png; image003.png; NB_verklaring PV cellen op dak GRA gebouw.pdf Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Eric van Noord Monday, November 02, 2015 7:41 PM Kramer, Rob RE: Rietveld academie kapvergunning en image001.gif; image002.png; image003.png;

Nadere informatie

GLT-PLUS. Datum : 1-04-2013 INDEX

GLT-PLUS. Datum : 1-04-2013 INDEX Werkinstructie : HSEW Blz. : 1 van 5 INDEX 1 SCOPE 2 DOEL 3 VOORWAARDEN 4 ORGANISATIE 5 PROCEDURE 5.1 Reinigingsplan 5.2 Autoriseren van het reinigingsplan 5.3 Stel installatie(deel)veilig 5.4 Start-/werkoverleg

Nadere informatie

Inspectierapport buitenschoolse opvang Natuurlijk Avontuurlijk (BSO) Lange Aventuurseweg 1b 4107LW CULEMBORG Registratienummer

Inspectierapport buitenschoolse opvang Natuurlijk Avontuurlijk (BSO) Lange Aventuurseweg 1b 4107LW CULEMBORG Registratienummer Inspectierapport buitenschoolse opvang Natuurlijk Avontuurlijk (BSO) Lange Aventuurseweg 1b 4107LW CULEMBORG Registratienummer 230703434 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Tiel In opdracht

Nadere informatie

Inspectierapport BSO kleutersport/-spel/-dance (BSO) Nederlandhof DC Almere Registratienummer

Inspectierapport BSO kleutersport/-spel/-dance (BSO) Nederlandhof DC Almere Registratienummer Inspectierapport BSO kleutersport/-spel/-dance (BSO) Nederlandhof 3 1363DC Almere Registratienummer 187817236 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 05-03-2019

Nadere informatie

Datum 16 september 2013 Onderwerp V62008 Verslag inspectiebezoek Convenant Veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis

Datum 16 september 2013 Onderwerp V62008 Verslag inspectiebezoek Convenant Veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis > Retouradres Postbus 90700 2509 LS Den Haag Ziekenhuis St. Jansdal xxxx, Raad van Bestuur Postbus 138 3840 AC HARDERWIJK Werkgebied Zuidwest Wilh. van Pruisenweg 52 Den Haag Postbus 90700 2509 LS Den

Nadere informatie

1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor het leveren van 1.600 refurbished PC's.

1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor het leveren van 1.600 refurbished PC's. Advies 156 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor het leveren van 1.600 refurbished PC's. 1.2. In het Pakket van Eisen Refurbished PC(*) is met betrekking

Nadere informatie

07 MEI2013. Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrastructuur en Milieu

07 MEI2013. Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrastructuur en Milieu Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag De directies van schroot verwerkende bedrijven en anderen ciie betrokken zijn bij

Nadere informatie

HSE.U_ Schiphol Nederland B.V. (01-33) t.a.v. de heer A. Vonk Postbus ZG Schiphol. Th. van Urk. Geachte heer Vonk,

HSE.U_ Schiphol Nederland B.V. (01-33) t.a.v. de heer A. Vonk Postbus ZG Schiphol. Th. van Urk. Geachte heer Vonk, uw kenmerk: HSE.U_180247 uw brief van: 27 november 2018 ons kenmerk: 2018-014291 bijlagen: inlichtingen: Th. van Urk doorkiesnummer: (071) 306 34 89 Schiphol Nederland B.V. (01-33) t.a.v. de heer A. Vonk

Nadere informatie

ALGEMENE GEGEVENS SAMENVATTING FEITELIJKE INFORMATIE. Nummer voorval: 2008031. Datum, tijd 1 voorval: 31 maart 2008, 12.07 uur

ALGEMENE GEGEVENS SAMENVATTING FEITELIJKE INFORMATIE. Nummer voorval: 2008031. Datum, tijd 1 voorval: 31 maart 2008, 12.07 uur ALGEMENE GEGEVENS Nummer voorval: 2008031 Classificatie: Ongeval Datum, tijd 1 voorval: 31 maart 2008, 12.07 uur Plaats voorval: Rotterdam Airport (EHRD) Registratie luchtvaartuig: PH-KIS Type luchtvaartuig:

Nadere informatie

maatregelen (CVM) Kerende voorziening/ vloer; Aandacht voor geschikte emballage; Visueel toezicht; Faciliteiten en personeel Lekbak.

maatregelen (CVM) Kerende voorziening/ vloer; Aandacht voor geschikte emballage; Visueel toezicht; Faciliteiten en personeel Lekbak. Blad 1 van 10 Voor Veluvine is ten behoeve van de aanvraag van de revisievergunning, een inventarisatie (BRI) volgens de Nederlandse Richtlijn bescherming 2012 (kortweg NRB) opgesteld door de BMD op basis

Nadere informatie

Inspectierapport GOB de Bult (GOB) Wijk GE Urk Registratienummer

Inspectierapport GOB de Bult (GOB) Wijk GE Urk Registratienummer Inspectierapport GOB de Bult (GOB) Wijk 4 43 8321GE Urk Registratienummer 187750154 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Urk Datum inspectie: 19-07-2017 Type onderzoek : Jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Werkinstructie vragen- en klachtenmanagement

Werkinstructie vragen- en klachtenmanagement Werkinstructie vragen- en klachtenmanagement Definitief 16 november 2015 Pagina 1 Inhoudsopgave Werkinstructie informatie en doel... 3 Stap 1: Vraag of klacht indienen... 4 Stap 2: Registreren van de klacht...

Nadere informatie

Gelet op artikel 5.7 van de Wet luchtvaart en artikel 56 van het Luchtverkeersreglement;

Gelet op artikel 5.7 van de Wet luchtvaart en artikel 56 van het Luchtverkeersreglement; Datum Nummer HDJZ/LUV HOOFDDIRECTIE JURIDISCHE ZAKEN Onderwerp Regeling van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, houdende nadere regels voor vluchten met een modelvliegtuig (Regeling modelvliegen)

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36599 15 december 2014 Beleidsregel van de Inspecteur-Generaal Leefomgeving en Transport, van 20 november 2014, nr. A-0-14-0072.001,

Nadere informatie

Vragenlijst controle autobedrijven

Vragenlijst controle autobedrijven Opslag van afvalstoffen inclusief autowrakken Bewaart u gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstoffen gescheiden? Ja Nee Voert u afvalstoffen gescheiden af naar een erkend inzamelaar? Ja Nee Slaat u accu

Nadere informatie

L 120/20 Publicatieblad van de Europese Unie 7.5.2008 AANBEVELINGEN COMMISSIE

L 120/20 Publicatieblad van de Europese Unie 7.5.2008 AANBEVELINGEN COMMISSIE L 120/20 Publicatieblad van de Europese Unie 7.5.2008 AANBEVELINGEN COMMISSIE AANBEVELING VAN DE COMMISSIE van 6 mei 2008 inzake de externe kwaliteitsborging voor wettelijke auditors en auditkantoren die

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag 2014 Klachten van ouders

Openbaar jaarverslag 2014 Klachten van ouders Openbaar jaarverslag 2014 Klachten van ouders Ninera Kinderopvang aan huis Papenstraat 26 7411 ND Deventer E-mail: info@ninera-kinderopvang.nl Telefoon: 06-83605989 Website: www.ninera-kinderopvang Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Inspectierapport BuitenRijck (BSO) Van Rijnweg KC Rijswijk Registratienummer

Inspectierapport BuitenRijck (BSO) Van Rijnweg KC Rijswijk Registratienummer Inspectierapport BuitenRijck (BSO) Van Rijnweg 7 2286 KC Rijswijk Registratienummer 192176882 Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Rijswijk Datum inspectie: 19-10-2016 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport BICOPA Gastouderbureau B.V. (GOB) G.T. Rietveldstraat 170d 1333LJ ALMERE Registratienummer

Inspectierapport BICOPA Gastouderbureau B.V. (GOB) G.T. Rietveldstraat 170d 1333LJ ALMERE Registratienummer Inspectierapport BICOPA Gastouderbureau B.V. (GOB) G.T. Rietveldstraat 170d 1333LJ ALMERE Registratienummer 222037635 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: ALMERE Datum inspectie: 27-11-2014

Nadere informatie

KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR CIRCULAIRE. Uitgave : 2

KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR CIRCULAIRE. Uitgave : 2 KONINKRIJK BELGIE MINISTERIE VAN VERKEER EN INFRASTRUCTUUR Bestuur van de Luchtvaart CIRCULAIRE CIR/AIRW-16 Datum : 03/2002 Uitgave : 2 Betreft : Voorschriften inzake het onderhoud van vrije warmerluchtballonnen

Nadere informatie

De APK: uw rechten en plichten

De APK: uw rechten en plichten De APK: uw rechten en plichten De APK De APK, de Algemene Periodieke Keuring, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : HeliCentre B.V. Type ontheffing : Locatiegebonden TUG-ontheffing voor helikoptervluchten Datum ontvangst aanvraag

Nadere informatie

Dit document is onderdeel van Overheden voor overheden op infomil.nl. BEDRIJFSGEGEVENS Bedrijfsnaam volgens vergunning/melding

Dit document is onderdeel van Overheden voor overheden op infomil.nl. BEDRIJFSGEGEVENS Bedrijfsnaam volgens vergunning/melding Dit document is onderdeel van verheden voor overheden op infomil.nl Inspectierapport ten behoeve van initiële- of opleveringscontroles milieu bij tankstations voor het wegverkeer in de provincie Groningen.

Nadere informatie

Inspectierapport gastouderbureau Famous Kids (GOB) Gooikensdam 28A 4905BN Oosterhout

Inspectierapport gastouderbureau Famous Kids (GOB) Gooikensdam 28A 4905BN Oosterhout Inspectierapport gastouderbureau Famous Kids (GOB) Gooikensdam 28A 4905BN Oosterhout Toezichthouder: GGD West-Brabant In opdracht van gemeente: Oosterhout Datum inspectie: 25-06-2015 Type onderzoek: Onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Villa Kinderfun (KDV) Merwede NA Lelystad Registratienummer

Inspectierapport Villa Kinderfun (KDV) Merwede NA Lelystad Registratienummer Inspectierapport Villa Kinderfun (KDV) Merwede 48 8226NA Lelystad Registratienummer 152115730 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Lelystad Datum inspectie: 16-10-2017 Type onderzoek

Nadere informatie

Voorstel voor een. VERORDENING (EG) nr. /.. VAN DE COMMISSIE van [ ]

Voorstel voor een. VERORDENING (EG) nr. /.. VAN DE COMMISSIE van [ ] Voorstel voor een VERORDENING (EG) nr. /.. VAN DE COMMISSIE van [ ] tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1702/2003 van de Commissie tot vaststelling van uitvoeringsvoorschriften inzake de luchtwaardigheid

Nadere informatie

Inspectierapport Tin Tin (BSO) Dennendal LC Maassluis Registratienummer

Inspectierapport Tin Tin (BSO) Dennendal LC Maassluis Registratienummer Inspectierapport Tin Tin (BSO) Dennendal 147 3142LC Maassluis Registratienummer 310353993 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: Maassluis Datum inspectie: 19-03-2019 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Handvaardigheid en Techniek en Chillen (BSO) Slowakijehof BD Almere Registratienummer

Inspectierapport BSO Handvaardigheid en Techniek en Chillen (BSO) Slowakijehof BD Almere Registratienummer Inspectierapport BSO Handvaardigheid en Techniek en Chillen (BSO) Slowakijehof 1 1363BD Almere Registratienummer 146374137 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie:

Nadere informatie

Geachte mevrouw. Ik verneem graag van u of u ons deze informatie kunt toezenden. Met vriendelijke groet, Follow Stibbe on:

Geachte mevrouw. Ik verneem graag van u of u ons deze informatie kunt toezenden. Met vriendelijke groet, Follow Stibbe on: Van: Aan: Onderwerp: RE: Eurogrit dordrecht [STIBBE-Legal.FID381825] Datum: dinsdag 7 november 2017 17:41:49 Bijlagen: image001.png image002.png image003.png Geachte mevrouw In vervolg op onderstaande

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Uit&Thuis (GOB) Drostlaan EA Emmeloord Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Uit&Thuis (GOB) Drostlaan EA Emmeloord Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Uit&Thuis (GOB) Drostlaan 3 8303EA Emmeloord Registratienummer 129322155 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Noordoostpolder Datum inspectie: 17-02-2016

Nadere informatie

Een kennisgeving van dit besluit zal worden gepubliceerd in het Witte Weekblad, editie Badhoevedorp en Zwanenburg en op de website

Een kennisgeving van dit besluit zal worden gepubliceerd in het Witte Weekblad, editie Badhoevedorp en Zwanenburg en op de website Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Aircraft Fuel Supply B.V. Postbus 75650 1118 ZS LUCHTHAVEN SCHIPHOL Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: omgevingsvergunning regulier Datum: 21 maart

Nadere informatie

Openbaar Verslag Klachten 2014

Openbaar Verslag Klachten 2014 Openbaar Verslag Klachten 2014 Gastouderbureau Uit&Thuis 8302 ZJ Emmeloord LRK- nummer: 129322155 Openbaar Verslag Klachten 2014 Gastouderbureau Uit&Thuis 8302 ZJ Emmeloord Inhoud: Voorwoord 3 1. Waarom

Nadere informatie

De APK: uw rechten en plichten

De APK: uw rechten en plichten De APK: uw rechten en plichten De APK De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeers veiligheid,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Regelgeving keuring gasinstallatie Aanvulling 1 op versie

Inhoudsopgave. Regelgeving keuring gasinstallatie Aanvulling 1 op versie Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Raadplegen kentekenregister 2 3. Voertuigidentificatienummer 3 4. Kentekenplaten 3 5. Afmelden 3 6. Opnamekaart 4 7. Steekproef 5 8. Vrijgeven 5 9. Second opinion 5 10. Archiveren

Nadere informatie

In 2007 is onderzocht of deze route verder geoptimaliseerd kon worden. Het resultaat van die optimalisatie vindt u onderaan als route 2.

In 2007 is onderzocht of deze route verder geoptimaliseerd kon worden. Het resultaat van die optimalisatie vindt u onderaan als route 2. Toekomstige vliegroutes De nu geplande uitbreiding van Lelystad Airport is mogelijk geworden doordat in 2004 een Planologische Kernbeslissing van kracht werd. Hierin zijn mogelijke aan- en uitvliegroutes

Nadere informatie

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag > Retouradres Postbus 20701 2500 ES Den Haag de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag Ministerie van Defensie Plein 4 MPC 58 B Postbus 20701 2500 ES Den Haag www.defensie.nl

Nadere informatie

Aanleiding. Datum 18 maart 2019 Betreft Werkinstructie inzake het vervoer van onbekende chemicaliën afkomstig van dumpingen of illegale laboratoria

Aanleiding. Datum 18 maart 2019 Betreft Werkinstructie inzake het vervoer van onbekende chemicaliën afkomstig van dumpingen of illegale laboratoria > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag Utrecht Postbus 16191 2500 BD Den Haag Contactpersoon A.P. Schenkel Senior Inspecteur M +31(0)6-25093766 andre.schenkel@ilent.nl Betreft Werkinstructie inzake

Nadere informatie

Inspectierapport Speel-Mere (KDV) Paletlaan 56 1339GA ALMERE Registratienummer 873995387

Inspectierapport Speel-Mere (KDV) Paletlaan 56 1339GA ALMERE Registratienummer 873995387 Inspectierapport Speel-Mere (KDV) Paletlaan 56 1339GA ALMERE Registratienummer 873995387 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 06-01-2015 Type onderzoek : Nader

Nadere informatie

Aan: Vos Logistics Breukelen B.V. Merwedeweg 5A 3621 LB Breukelen. Geachte heer, mevrouw,

Aan: Vos Logistics Breukelen B.V. Merwedeweg 5A 3621 LB Breukelen. Geachte heer, mevrouw, Dienst Water en Milieu Aan: Vos Logistics Breukelen B.V. Merwedeweg 5A 3621 LB Breukelen Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Inspectierapport De Binnentuin (KDV) Spittaalstraat 13 7201 EA ZUTPHEN Registratienummer 178012956

Inspectierapport De Binnentuin (KDV) Spittaalstraat 13 7201 EA ZUTPHEN Registratienummer 178012956 Inspectierapport De Binnentuin (KDV) Spittaalstraat 13 7201 EA ZUTPHEN Registratienummer 178012956 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: Zutphen Datum inspectie: 21-05-2015

Nadere informatie

1. Kent u het bericht Amsterdam klaagt over geluidsoverlast Schiphol?

1. Kent u het bericht Amsterdam klaagt over geluidsoverlast Schiphol? Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Contactpersoon - Datum 22 april 2008 Ons kenmerk VenW/DGTL-2008/1760 Onderwerp Kamervragen experimenten Schiphol Doorkiesnummer

Nadere informatie

Vraag 1 Bent u op de hoogte van het bericht dat luchtvaartmaatschappijen massaal de compensatieregeling ontwijken?

Vraag 1 Bent u op de hoogte van het bericht dat luchtvaartmaatschappijen massaal de compensatieregeling ontwijken? > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 30 490 Kustwacht In Nederland Nr. 25 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Administratieve procedures

Administratieve procedures inhoudsopgave 1. Kentekenbewijs... 1 1.1 Algemeen... 1 1.2 Geldigheid... 1 2. Raadplegen kentekenregister... 2 3. Controle van gegevens op het kentekenbewijs met het voertuig en controle kentekenplaten...

Nadere informatie

2cnk/s8/'(9nr' C O HÓ ONTVANGEN 2 9 SEP Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2cnk/s8/'(9nr' C O HÓ ONTVANGEN 2 9 SEP Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2cnk/s8/'(9nr' C O HÓ ONTVANGEN 2 9 SEP. 2016 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Inholland De heer Drs. H de Deugd Postbus 95597 2509 CN DEN HAAG

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau De Cirkel (GOB) Twentepoort Oost RG ALMELO Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau De Cirkel (GOB) Twentepoort Oost RG ALMELO Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau De Cirkel (GOB) Twentepoort Oost 10 7609RG ALMELO Registratienummer 837468863 Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: Almelo Datum inspectie: 22-05-2015 Type

Nadere informatie

Een veilig (kermis-)evenement in uw gemeente. Geachte mevrouw / heer,

Een veilig (kermis-)evenement in uw gemeente. Geachte mevrouw / heer, Een veilig (kermis-)evenement in uw gemeente. Geachte mevrouw / heer, Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende. In uw gemeente vinden waarschijnlijk evenementen plaats waarbij attractietoestellen 1

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Meldingenloket vliegverkeer GAE

Meldingenloket vliegverkeer GAE Meldingenloket vliegverkeer GAE Meldingenrapportage Tweede kwartaal 2016 Het Meldingenloket vliegverkeer GAE wordt mede mogelijk gemaakt door: Inleiding Het Meldingenloket vliegverkeer GAE (hierna: loket)

Nadere informatie

Datum 10 oktober 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de convenanten met KLM en TUI ter voorkoming van recidive van drugskoeriers

Datum 10 oktober 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de convenanten met KLM en TUI ter voorkoming van recidive van drugskoeriers 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Compensatie en assistentie. Bij instapweigering, annulering of vertraging van vluchten vertrekkend uit EU-landen

Compensatie en assistentie. Bij instapweigering, annulering of vertraging van vluchten vertrekkend uit EU-landen Compensatie en assistentie Bij instapweigering, annulering of vertraging van vluchten vertrekkend uit EU-landen Compensatie en assistentie Bij instapweigering, annulering of vertraging van vluchten vertrekkend

Nadere informatie

Procesbeschrijving bij de regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen

Procesbeschrijving bij de regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen Procesbeschrijving bij de regeling erkende instanties vervoer gevaarlijke stoffen Versie 1.0 Datum 12 april 2017 Status Definitief Auteur Inspectie Leefomgeving en Transport Inleiding 3 1 Procedure voor

Nadere informatie

Instructie toezicht en handhaving peuterspeelzalen in 2011 en 2012

Instructie toezicht en handhaving peuterspeelzalen in 2011 en 2012 Instructie toezicht en handhaving peuterspeelzalen in 2011 en 2012 1. Inleiding Artikel 2.19 van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (WKO) bepaalt, dat het college van B&W toeziet op

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom (GOB) De Hanekampen 7 A2 9411XN BEILEN Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom (GOB) De Hanekampen 7 A2 9411XN BEILEN Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom (GOB) De Hanekampen 7 A2 9411XN BEILEN Registratienummer 829233866 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Midden-Drenthe Datum inspectie:

Nadere informatie

Hierbij mijn tweede reactie op uw brief met kenmerk BJZ van 2 april jl.

Hierbij mijn tweede reactie op uw brief met kenmerk BJZ van 2 april jl. AANTEKENEN Mevrouw C.J. Parlevliet-Dekker Ministerie van VROM Postbus 20951 2500 EZ Den Haag Ook per e-mail Corry.Parlevliet-Dekker@minvrom.nl Lelystad, 23 april 2010. Geachte mevrouw Parlevliet-Dekker,

Nadere informatie

Inspectierapport KDV De Korveltuin (KDV) Diepenstraat MR Tilburg Registratienummer

Inspectierapport KDV De Korveltuin (KDV) Diepenstraat MR Tilburg Registratienummer Inspectierapport KDV De Korveltuin (KDV) Diepenstraat 97 5025MR Tilburg Registratienummer 198674909 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Tilburg Datum inspectie: 13-07-2017 Type

Nadere informatie

Rapport. Afgifte noodpaspoort voor Indonesië

Rapport. Afgifte noodpaspoort voor Indonesië Rapport Afgifte noodpaspoort voor Indonesië Klacht Medewerkers van het consulaat-generaal in Düsseldorf hebben onjuiste informatie aan verzoeker verstrekt over het reizen naar Indonesië met een noodpaspoort

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/380

Rapport. Datum: 30 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/380 Rapport Datum: 30 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/380 2 Klacht Op 16 maart 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw K. te Rotterdam, met een klacht over een gedraging van de

Nadere informatie

1 1 JUL Ingckomcn PIX d.d. Burgemeester en wethouders van Utrecht en de Burgemeester van Utrecht Postbus CE UTRECHT

1 1 JUL Ingckomcn PIX d.d. Burgemeester en wethouders van Utrecht en de Burgemeester van Utrecht Postbus CE UTRECHT Ingckomcn PIX d.d. GILLES VAN DE WOUW 1 1 JUL 2018 Burgemeester en wethouders van Utrecht en de Burgemeester van Utrecht Postbus 16200 3500 CE UTRECHT aangetekend verzonden Plaats/datum Betreft Uw kenmerken

Nadere informatie

Het uitvoeren van controles op transporten is onderdeel van de door u verkregen erkenning van de NVWA als verwerker sapderogatie.

Het uitvoeren van controles op transporten is onderdeel van de door u verkregen erkenning van de NVWA als verwerker sapderogatie. Bijlage: Werkwijze controle op transporten Citrus uitsluitend bestemd voor industriële verwerking tot sap (sapderogatie) en de bijbehorende kosten / tarieven. Toelichting op controle op transporten Citrus

Nadere informatie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Nieuwe locaties. Januari 2016 Versie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Nieuwe locaties. Januari 2016 Versie Instructie GIR Handhaven Afhandelen postvak Nieuwe locaties Januari 2016 Versie 16.1.1 Inhoudsopgave 1 Procesbeschrijving... 3 1.1 Postvak inspectierapporten Nieuwe locaties... 3 1.2 Verwerken besluit

Nadere informatie