Jaarverslag 2016 Stichting Present Assen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2016 Stichting Present Assen"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2016 Stichting Present Assen Lichtpuntjes... Soms zijn ze groot Soms zijn ze klein Je hoeft ze niet te zoeken Je kunt ze ook zijn! Stichting Present Assen T:

2 Inhoud 1 Voorwoord 3 2. Werkwijze en doel 4 3. Present voor Vluchtelingen 5 4. Groepen Verdeling herkomst groepen Inzet en effect Jubileum 7 5. Samenwerking in Assen Kerk en Samenleving Maatschappelijke Organisaties Gemeente en Woningcorporatie Beursvloer Goederen Vooruitblik Samenstelling Bestuur en Team Financiën (jaarrekening) Partners en fondsverstrekkers 13 Bijlage 1: Gewaarmerkte jaarrekening 14 2.

3 1. Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Present Assen over Het was een jaar waarin weer veel vrijwilligers via Present verbindingen hebben gelegd met mensen die dit zo hard nodig hebben. Een jaar waarin deze mensen met die verbinding geholpen zijn. Een jaar waarin we ons tienjarig jubileum mochten vieren. Een jaar waarin we het werk t.b.v. Asielzoekers mochten integreren in de organisatie van Present en we Anne-Marie Schipper mochten verwelkomen als coördinator voor dit onderdeel. Verderop in dit verslag leest u hier meer over. Een jaar waarin prachtige projecten zijn neergezet, maar waarin ook vervelende dingen zijn gebeurd. In augustus kreeg onze Algemeen Coördinator Dineke van der Es een ongeluk. Als gevolg daarvan heeft zij haar werkzaamheden tijdelijk moeten neerleggen. Inmiddels is zij, hoewel nog niet volledig, weer aan het werk. Inge Rittersma heeft met verve de taken van Dineke waargenomen. Wij zijn haar zeer erkentelijk voor de wijze waarop zij dit gedaan heeft. Met dit jaarverslag willen we u een beeld geven van het werk dat door het Team en Bestuur van Present is verricht. 3.

4 2. Werkwijze en doel Stichting Present organiseert korte projecten voor groepen vrijwilligers. Deze vrijwilligers bepalen zelf wat voor soort project zij willen doen, wanneer ze dat willen doen en hoeveel tijd ze daar voor beschikbaar willen stellen. Door deze manier van werken maken we het mogelijk dat ook drukbezette mensen, die geen tijd hebben om structureel vrijwilligerswerk te doen, toch iets voor een ander kunnen betekenen. Elk project voeren we uit in samenwerking met een Maatschappelijke Organisatie. De beroepsmatige hulpverlener loopt in het hulpverleningstraject tegen problemen aan die hij/zij niet zelf op kan lossen. Wij bieden een groep vrijwilligers aan die mee kan helpen om een gedeelte van een sociaal of praktisch probleem uit de weg te ruimen. Op deze manier creëren we verbindingen tussen mensen die midden in de maatschappij staan en mensen die om wat voor redenen hier niet meer aan deel kunnen nemen. Sociale projecten zijn bedoeld om mensen, die van zorg afhankelijk zijn en in een instelling wonen, gezelligheid en afleiding te bieden en de dagelijkse sleur voor even te doorbreken. Dit kan zijn door een wandeling, een uitstapje of een andere activiteit te organiseren. Of door er gewoon te zijn, samen koffie te drinken en naar elkaar te luisteren. Vaak is dat al genoeg om mensen het gevoel te geven er bij te horen. Praktische projecten zijn vaak projecten achter de voordeur of tuinprojecten bij particulieren thuis. Bij deze projecten gaat het om het leef- en/of bewoonbaar maken van een woning. In alle gevallen gaat het bij praktische projecten om mensen die zelf geen geld en sociaal netwerk hebben. Deze mensen worden begeleid door erkende hulpverleners, via hen komen wij ze op het spoor. Deze samenwerking met de Maatschappelijke Organisaties vinden wij erg belangrijk. Dit geeft ons de garantie dat de hulp nodig is en op de juiste plaats terecht komt. Het doel van het samen brengen van vrijwilligers en hulpontvangers is om een ontmoeting of verbinging te creëren tussen twee verschillende werelden. Zo brengen we een beweging op gang om om te zien naar onze medemens die deze hulp zo hard nodig heeft. 4.

5 3. Present voor Vluchtelingen In april 2016 zijn in het Asielzoekerscentrum (AZC) Assen de eerste bewoners gearriveerd. Een maand eerder is een gezamenlijk initiatief vanuit kerkelijke gemeenschappen in gang gezet. Het doel is om als Stichting Present een coördinerende rol te spelen tussen de vrijwilligers - vanuit de kerken en de samenleving in Assen die zich in willen zetten voor de asielzoekers in Assen - enerzijds en de bewoners van het AZC Assen anderzijds. Het jaar 2016 is een bijzonder jaar geweest. De eerste contacten zijn gelegd. Allereerst met bewoners van het AZC. Maar ook met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zijn allerlei positieve gesprekken gevoerd. Dit heeft geresulteerd in het opzetten van een aantal trajecten: - Wekelijkse ontmoeting/taalondersteuning in de Adventskerk - Wekelijkse vrouwenclub op het AZC - Wekelijks Taalcafé op het AZC Deze wekelijkse trajecten worden als maandelijks project geregistreerd. Zo zijn er in 2016 zes maandelijkse projecten van ontmoeting/taalondersteuning geregistreerd, waarbij elke maand zo n vijftien vrijwilligers betrokken zijn geweest. Van de vrouwenclub zijn er twee projecten geregistreerd, waarbij elke maand zo n tien vrijwilligers betrokken waren. Van het Taalcafé zijn er twee projecten geregistreerd, waarbij elke maand zo n 25 vrijwilligers actief zijn geweest. Daarnaast zijn er een aantal losstaande projecten uitgevoerd: - Een zestal kindermiddagen op het AZC in de zomervakantie - Maandelijkse kindermiddagen op het AZC Het gaat hier om tien projecten waarbij gemiddeld vijftien vrijwilligers per project hebben meegewerkt. Daarnaast heeft een aantal bewoners van het AZC meegedaan aan een aantal praktische projecten van Present in Assen. Ruim 20 vrijwilligers van Present hebben geholpen bij de Open Dag op het AZC. In de jubileumweek van Present is er een Stadswandeling met een High Tea georganiseerd voor een groep asielzoekers en vrijwilligers. 5.

6 Ruim 160 vrijwilligers hebben in 2016 bij Present aangegeven zich in te willen zetten voor de asielzoekers in Assen. En ruim honderd van deze vrijwilligers zijn bij één of meerdere van bovenstaande activiteiten actief geweest. 4. Groepen In 2016 hebben we 113 groepen mogen inzetten. Hieronder vallen ook de groepen die zijn ingezet voor het AZC in Assen. Naast projecten (eenmalig, maximaal één dag of dagdeel) kennen we binnen Present ook trajecten. Hiervan is sprake wanneer hetzelfde project elke week of maand terugkomt en dat door verschillende vrijwillgers wordt begeleid. Zo konden we voor de asielzoekers ook een aantal trajecten uitvoeren. Er heeft zich een groep vrijwilligers aangemeld die een jaar lang elke maand een project uit wil voeren. De meeste vrijwilligers waren afkomstig uit de plaatselijke kerken. 4.1 Verdeling herkomst en uren groepen Soort projecten PRAKTISCHE PROJECTEN 53 SOCIALE PROJECTEN Betrokkenen en aantal uren AANTAL BETROKKEN VRIJWILLIGERS 3100,1 AANTAL VRIJWILLIGERSUREN Herkomst groepen TOTAAL AANTAL GROEPEN VRIENDEN SCHOOL OVERIG KOOR KERK EN SAMENLEVING KERK FAMILIE BEDRIJF

7 4.2 Inzet en effect De kernactiviteit van Stichting Present Assen is het begeleiden van projecten op basis van het aanbod van groepen die zich in willen zetten voor anderen. Het contact met hulpontvangers maakt de vrijwilliger bewust van zijn eigen kansen, rijkdom en mogelijkheden. Een groep aan het woord: Opruimen, een behangetje en een likje verf Wat kan het een verschil maken! Present Assen werd door een Maatschappelijke Organisatie benaderd met de vraag of wij een moeder en haar drie kinderen konden helpen. Vanwege persoonlijke problemen is het gezin verzeild geraakt in een situatie die ze niet meer kon overzien. Er waren geen familieleden of kennissen die konden helpen om het huishouden op te rit te krijgen. Gelukkig had een groep vrijwilligers zich bij ons aangemeld voor een project waarbij ze de handen uit de mouwen wilden steken! Een paar weken voorafgaand aan het project hebben we tijdens een projectbezoek geïnventariseerd wat er allemaal nodig zou zijn voor dit project. Omdat de moeder in financiële moeilijkheden zat, was er geen budget voor het benodigde materiaal, terwijl er toch behoorlijk wat te doen was en er het een en ander aangeschaft moest worden. Het plafond in de badkamer zat vol met schimmel en vochtplekken en kon wel een behandeling en een likje saus gebruiken! De slaapkamer van de jongste dochter was een puinhoop. Al haar speelgoed lag op de grond, het behang liet los en het houtwerk moest nodig geschilderd worden. In de woonkamer was naast een bank en een eettafel met stoelen geen ander meubilair aanwezig. Een aantal kasten zou voor het gezin geen overbodige luxe zijn. Ook was de keuken hard aan een schoonmaakbeurt toe. Samen met de groepsvertegenwoordiger en iemand van Present is het benodigde materiaal aangeschaft en heeft de groep door middel van hun inzet een wereld van verschil voor dit gezin gemaakt. De mooiste reactie op het resultaat kwam van de jongste dochter: Mam, ik heb nog nooit zo n mooie kamer gehad. Een mooi meidenbehangetje en een aantal plastic bakken voor haar speelgoed hebben er voor gezorgd dat haar slaapkamer voor haar een fijn en leefbaar plekje is geworden! 4.3 Jubileum In 2006 is Present Assen van start gegaan. Dankbaar werk dat gedragen werd in Assen, zodat we ongeveer 900 hulpvragen konden realiseren. We zijn blij dat we, nu tien jaar verder, dit nog steeds mogen zeggen. Ter ere van het 10-jarig bestaan is er een projectenestafette georganiseerd. Tien dagen lang werd er elke dag een project uitgevoerd, waarbij de vrijwilligersgroepen elkaar symbolisch een fakkel doorgaven. 7.

8 De projecten die tijdens de estafette werden uitgevoerd waren zeer divers. Er is gewandeld en gezongen met bejaarden. Verder is er opgeruimd, schoongemaakt en geklust. Ook hebben we een stadswandeling en High Tea voor de bewoners van het AZC georganiseerd. Tuinen zijn opgeknapt, waarvan een enkele keer met hulp van Asielzoekers. En als laatste werd er een High Tea georganiseerd voor de bewoners van een zorginstelling. We kijken dankbaar terug op een geslaagde projectenestafette en op tien jaren Present zijn! Stadswandeling, als onderdeel van de projectenestafette 8.

9 5. Samenwerking in Assen 5.1 Kerk en samenleving Net als in voorgaande jaren maakt een groot aantal groepen uit verschillende kerken gebruik van Stichting Present om zich in te zetten voor hun naasten. In totaal waren dit 81 groepen. Het aantal kerken waaruit de groepen komen is toegenomen in vergelijking met vorig jaar. 5.2 Maatschappelijke Organisaties Stichting Present Assen werkt nauw samen met Maatschappelijke Organisaties. Met deze manier van werken weten we zeker dat het aanbod van de groepen vrijwilligers goed terecht komt en dat het binnen het hulpverleningstraject past. Een goede samenwerking met de Maatschappelijke Organisaties is van groot belang om een project goed voor te bereiden en uit te voeren. Stichting Present is hierbij verantwoordelijk voor de vrijwilligers en voor de organisatie van het project. De hulpverlener blijft verantwoordelijk voor de hulpontvanger. 5.3 Gemeente en Woningcorporatie Van de gemeente Assen ontvangen we structurele subsidie. Er zijn goede afspraken gemaakt zodat we ons werk ook in 2016 konden voortzetten. Een groot deel van onze praktische projecten zijn projecten achter de voordeur bij particulieren thuis. Deze projecten worden voor het merendeel uitgevoerd in huizen van woningcorporatie Actium. Al een aantal jaren onderhouden we een goede relatie met deze grote corporatie. Er zijn afspraken gemaakt voor een vaste vergoeding per uitgevoerd project tot een maximum bedrag. 9.

10 5.4 Beursvloer De Asser Maatschappelijke Beursvloer biedt Maatschappelijke Organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen worden door het bedrijfsleven opgelost met gesloten beurs. In twee uur tijd onderhandelen ze samen over vraag en aanbod en worden daarbij begeleid door hoekmannen en -vrouwen. Verenigingen en stichting bieden op hun beurt een tegenprestatie die past bij het karakter van hun vereniging en de match met het betreffende bedrijf. Tijdens de beursvloer van 2016 zijn er twee matches gemaakt tussen Werkplein Baanzicht Assen en Stichting Present Assen. De eerste match is een koppeling geworden tussen een aantal personeelsleden van Werkplein Baanzicht en het verzorgingstehuis De Slingborgh in Assen. 22 december 2016 werd er door het verzorgingstehuis een lichtjestocht gehouden voor de bewoners van het huis. In vier rondes reed men langs kerstverlichting in en om Assen, zodat de bewoners van de kerstsfeer konden genieten. Tussentijds werd er koffie geschonken en werden er spelletjes gedaan met de bewoners die moesten wachten tot ze aan de beurt waren. Voor dit evenement was een flink aantal vrijwilligers nodig. Wat is het dan goed dat er personeel van bedrijven, of waar dan ook vandaan, zich wil inzetten voor een ander die hulp kan gebruiken. Juist deze mensen maken het verschil. Zo hoeft omzien naar elkaar niet moeilijk te zijn, het kan op een simpele manier heel doeltreffend zijn. Het mooie van deze inzet is dat het verzorgingstehuis De Slingeborgh er door deze activiteit een vaste vrijwilliger bij heeft gekregen. De tweede match is een totaal ander project geworden. Werkplein Baanzicht was toe aan nieuw meubilair. Het oude meubilair was te goed om zo maar weg te doen. Daarom werd dit tijdens de beursvloer aangeboden aan organisaties die dit goed konden gebruiken. Stichting Present Assen mocht van hen een in hoogte verstelbare bureau ontvangen en een viertal dossierkasten. 5.5 Goederen Al een aantal jaren hebben we opslagruimte bij Garage Boele Jan Pries. Hier konden we de kasten plaatsen die Werkplein Baanzicht beschikbaar heeft gesteld. In deze kasten kunnen we de ruim honderd blikken verf, geschonken door Dekocay Assen, netjes en overzichtelijk opruimen. Hiermee kunnen we, waar dat nodig is vanwege financiën mensen helpen. Onze aanhanger met huif, geschonken door RDO Balije van Utrecht, heeft in deze opslag ook een plekje gekregen. Mede door dit soort initiatieven merken we dat Present Assen lokaal wordt gedragen. 6. Vooruitblik Het is een uitdaging om te zorgen dat het aanbod van vrijwilligers en de vraag om hulp in balans blijft en dat we met ons team aanbod en vraag goed bij elkaar kunnen brengen. Verder willen we ons blijven richten op het werven van groepen binnen de vele kerken en bedrijven die er in Assen zijn. Er is genoeg protencieel om ons op te richten. Verder willen we in het komend jaar een strategisch meerjarenplan maken. In dit strategisch plan zetten wij de bevindingen en hoe wij de Presentformule verder willen verwezenlijken, uiteen. 10.

11 7. Samenstelling Team & Bestuur Bestuur: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Adviseur relatiebeheer en fondsenwerving: Jaap Franken Carla Knoors Bert Huizenga Wim Knoors Operationeel Team: Algemeen Coördinator: Coördinator Present voor Vluchtelingen: Groepenbegeleider en wnd algemeen coördinator: Groepenbegeleider: Groepenbegeleider: Groepenbegeleider op ad hoc basis: Contactpersoon MO en matcher: Matcher: Matcher: Matcher: ICTer en Contactpersoon PR: Contactpersoon Kerken: Dineke van der Es Anne-Marie Schipper Inge Rittersma Henk Siekmans Trudy Rumpt Henk Lunshof Lidy Lamberink Dinie van der Laan Germa Schaveling Ingrid van der Meer Gerjo Strijker Vacant 11.

12 8. Financiën (Omdat de gewaarmerkte jaarrekening slecht leesbaar is, voegen we die toe als bijlage 1.) Jaarrekening 2016 Uitgaven Inkomsten Kantoorkosten Subsidie Kantoorbenodigdheden Gemeente Assen Telefoonkosten en aanschaf 476 Korting Bankkosten 206 Sub totaal Organisatiekosten Sub totaal 682 Partners Bijdrage Present Nederland Actium KvK Oudman keukens 500 Accountantskosten 685 Elektim Postbus 224 Groentotaal De Boer Verzekeringen 102 Techniko 500 ARBO verzekering Perspectief 373 Klok Bouwmaterialen 500 Sub totaal Projectkosten Kosten tbv realisatie projecten 193 Giften Sub totaal Kosten tbv 'Vluchtelingen' *) 466 Kerken 996 Sub totaal 659 RDO (tbv projecten) Giften Particulier 290 Reclamekosten Giften tbv 'Vluchtelingen' *) 621 Club van Website, drukwerk, pr kosten 10 Kerken tbv Vluchtelingen Personele kosten Sub totaal 10 Sub totaal RDO bijdrage aanhanger Rente Loonkosten Raborekening 246 Vrijwilligersvergoedingen vlucht Vrijwilligersvergoedingen Opleiding en training 120 Sub totaal 246 Kosten salarisadministratie 395 Overige personeel reiskosten 628 COA bijdrage vluchtelingenwerk 447 Overige personeelskosten 768 Computer aanschaf extern geh 711 Aanhanger en belettering jaar Present jubileum 924 Sub totaal Totaal Totaal Gerealiseerd exploitatietekort BALANS PER 31 DECEMBER dec dec dec dec-15 Banksaldo Eigen vermogen Bank vluchtelingenwerk RDO Duitse Orde Spaarrekening Accountantskosten Actium Te betalen loonkosten Totaal in Euro Er is een claim ingediend bij de Nationale Nederlanden voor een totaalbedrag van Het is nog niet zeker of dit bedrag wordt uitgekeerd. 12.

13 9. Partners en fondsverstrekkers. Stichting Present Assen wordt financieel en materieel ondersteund met subsidies, fondsen en materialen vanuit partnerschappen. Deze bijdragen maken het mogelijk om dit werk te kunnen doen. Bestuur en teamleden zijn dankbaar voor de ondersteuning van de gemeentelijke overheid, woningcorporatie, bedrijven en andere organisaties en willen hen daar hartelijk voor danken. 13.

14 Bijlage 1: Gewaarmerkte Jaarrekening 14.

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Vertrouwen in de toekomst? Vertrouwen op elklaar! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 2. Doelstelling 2018..4 2.1. Regulier werk...4 2.2. Present en Asielzoekers/AZC......4

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Present Assen

Jaarverslag 2017 Present Assen wj Jaarverslag 2017 Present Assen Hoe we bruggen hebben gebouwd in 2017 Stichting Present Assen T: 06 51 70 59 11 info@presentassen.nl www.presentassen.nl 1 Inhoud 2 1. Voorwoord 3 2. Werkwijze en doel

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Present Assen

Jaarverslag 2015 Stichting Present Assen Iedereen telt mee! Daarom willen we een beweging op gang brengen waarbij we het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Jaarverslag 2015 Stichting Present Assen Stichting Present Assen T: 06

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Voor wie helpen wil! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen... 3 2. Doelstelling 2019.... 3 2.1. Praktische- en Sociale Projecten..... 3 2.2. Activiteiten t.b.v. Asielzoekers/AZC........

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Assen 2015

Jaarplan Stichting Present Assen 2015 Jaarplan Stichting Present Assen 2015 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Algemene doelstelling 2015.3 1.2 Speerpunten 2015 3 1.2.1 Operationeel Team en Bestuur..4 1.2.2 Samenwerking met Partners

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker!

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker! 1 Jaarverslag 2014 Geachte lezer, Een goede gewoonte die we in onze contacten met u er op nahouden is u te informeren door middel van een jaarverslag. Zo houden we u op de hoogte van het wel en wee van

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Stichting Present Zuid-Oost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Present Assen

Jaarverslag 2018 Present Assen wj Jaarverslag 2018 Present Assen Hoe we bruggen hebben gebouwd in 2018 Stichting Present Assen T: (06) 51 70 59 11 T: (06) 40 72 77 85 info@presentassen.nl www.presentassen.nl 1 Inhoud Voorwoord... 3

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

JAARVERSLAG , jongeren, studenten. bijbelstudiegroepen, Ik wist niet dat er nog mensen bestaan die naar anderen omzien

JAARVERSLAG , jongeren, studenten. bijbelstudiegroepen, Ik wist niet dat er nog mensen bestaan die naar anderen omzien JAARVERSLAG 2017 Ik wist niet dat er nog mensen bestaan die naar anderen omzien 41 projecten Samen Kerst, verwenactiviteiten,, opruimen, verhuizen, sausen, behangen, 46 groepen 247 vrijwilligers uit schoonmaken,,

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland Jaarverslag 2016 1 Inleiding. De impact van Present op de omgeving. Er zijn mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Dat is een vast gegeven. De uitdaging voor Stichting Present ZO Friesland

Nadere informatie

JAARVERSLAG Voor wie helpen wil

JAARVERSLAG Voor wie helpen wil JAARVERSLAG 2012 JAARVERSLAG 2012 Voor wie helpen wil /////////// /////////// CITAAT: De salon ziet er magnifiek uit na de inzet van de groep. Ik heb de ondersteuning als zeer bijzonder ervaren. Vreemd;

Nadere informatie

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013 walcheren Stichting Present Walcheren Jaarplan 2013 2012-12-10 Inhoudsopgave Stichting Present Walcheren... 1 Jaarplan 2013... 1 1. Inleiding... 2 2. Algemene beschrijving Present... 2 3. Beschrijving

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Present Meppel

Jaarrekening Stichting Present Meppel Jaarrekening 2016 Stichting Present Meppel 7-3-2017 Stichting Present Meppel Postbus 433 7940 AK Meppel E-mail: info@presentmeppel.nl www.stichtingpresent.nl/meppel KvK 59301821 RSIN 853411955 Bankgegevens:

Nadere informatie

Stichting Present Woerden

Stichting Present Woerden Stichting Present Woerden Strategisch Meerjaren Beleidsplan 2015 2017 Present Woerden slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Inhoud 1. Voorwoord

Nadere informatie

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar..

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. JAARVERSLAG 2015 Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. Stichting Present Hollands Kroon Secretariaat: Brugstraat40 1775BG Middenmeer 0227-502057 www.stichtingpresent.nl/hollandskroon

Nadere informatie

Jaarrekening Present Steenwijkerland

Jaarrekening Present Steenwijkerland Jaarrekening 2015 Present Steenwijkerland 31-03-2016-1- STICHTING PRESENT STEENWIJKERLAND Postbus 303 8330 AH Steenwijk E-mail: info@presentsteenwijkerland.nl www.presentsteenwijkerland.nl KvK 08210076

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2016 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2016 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Tulpstraat 155 7571 AB Oldenzaal Tel: 06 2098 4454 info@presentoldenzaal.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG Helpen wie geen helper heeft

JAARVERSLAG Helpen wie geen helper heeft JAARVERSLAG 2011 JAARVERSLAG 2011 Helpen wie geen helper heeft ///////////////////////////////// CITAAT: Wat ons het afgelopen jaar raakte was het project met het Centrum Mantelzorg en de Gemeente Assen

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag):

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag): Jaarplan 2018 Moniek Kars - Algemeen Coördinator december 2017 Postadres: Bezoekadres (donderdag): Postbus 8095 Harnjesweg 84 (Ons Huis) 6710 AB Ede Wageningen Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Present Zuidoost Friesland. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9.

Jaarverslag 2015 Stichting Present Zuidoost Friesland. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9. Dit is een woonvorm waarbij de cliënten veel verzorging nodig hebben. De meeste cliënten zijn afhankelijk van de rolstoel.

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015 Jaarplan 2016 Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl Website:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Nijverheidsstraat 97 7575 BH Oldenzaal Tel: 06 52 86 25

Nadere informatie

Inleiding: Alles goed?

Inleiding: Alles goed? Inleiding: Alles goed? Een korte vraag die we stellen en waar we regelmatig ook een kort antwoord opgeven: ja hoor. Een vraag die eigenlijk veel te groot is voor een kort antwoord. Het zou bijzonder zijn

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren Jaarverslag Stichting Present Walcheren 2017 Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden Jaarverslag Present Walcheren 2017 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave...

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

VRIJWILLIGERS BEDANKT! VRIJWILLIGERS BEDANKT! View this email in your browser Vrijwilligers bedankt! Jullie hebben ons doel voor 2015 gehaald! Beste lezers, Allereerst wensen wij alle vrijwilligers en relaties een mooi, zinvol

Nadere informatie

Algemene doelstelling: Realisatie: 130 projecten

Algemene doelstelling: Realisatie: 130 projecten Algemene doelstelling: In 2017 werkt Present Ede aan een maatschappelijke beweging van naar elkaar omzien door het werven, inzetten en begeleiden van 100 groepen 1 vrijwilligers. Realisatie: In 2017 zijn

Nadere informatie

Present Utrecht in 2017

Present Utrecht in 2017 stichting utrecht Present Utrecht in 2017 1.907 vrijwilligers SAMEN 6.314 uur 164 sociaal een gezellige ontmoeting voor ruim 2.300 Utrechters! 292 MEER DAN 250 Utrechters kregen een fijner thuis én een

Nadere informatie

Jaarverslag februari 2016 Versie 1.0

Jaarverslag februari 2016 Versie 1.0 Jaarverslag 2015 24 februari 2016 Versie 1.0 Voorwoord Het afgelopen jaar is de wereldwijde vluchtelingenproblematiek veel in het nieuws geweest. Naast de problematiek op macroniveau stort SiHVA zich voornamelijk

Nadere informatie

Wat doet het Rode Kruis

Wat doet het Rode Kruis 1 Wat doet het Rode Kruis 60 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor conflicten en geweld in eigen land. Deze vluchtelingen hebben huis en haard verlaten en zijn op zoek naar veiligheid voor zichzelf

Nadere informatie

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk 1. Inleiding Stichting Present Harderwijk is onderdeel van een landelijke netwerk (Stichting Present Nederland) dat inmiddels ongeveer 80 lokale stichtingen

Nadere informatie

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Jaarverslag 2014 Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA) De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort Contactpersoon: Linda Rook (voorzitter) T 06 244 34 397 E info@vluchtelingenambassadeurs.nl

Nadere informatie

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014 Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016 Versie 1.1 April 2014 Een duidelijk verhaal Maatschappelijke trends Het antwoord van Present; onze missie en visie Onze unieke werkwijze Bewezen toegevoegde

Nadere informatie

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar JAARVERSLAG 2018 Jaarverslag 2018 Deze presentatie is een verslag van de activiteiten van Stichting Present Zoetermeer in 2018 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2014 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2014 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Tulpstraat 155 7571 AB Oldenzaal Tel: 06 2021 7375 info@presentoldenzaal.nl

Nadere informatie

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar JAARVERSLAG 2017 Jaarverslag 2017 Deze presentatie is een verslag van de activiteiten van Stichting Present Zoetermeer in 2017 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Nadere informatie

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons.

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. Beste lezers,... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. De afgelopen maand weer veel contact met de Syrische statushouders in Purmerend. Nu de mannen alleen langzamerhand allemaal hun gezin overkrijgen

Nadere informatie

Stichting Present de Bevelanden

Stichting Present de Bevelanden Jaarplan 2017 Stichting Present de Bevelanden MISSIE Stichting Present de Bevelanden wil de makelaar zijn die groepen mensen die best eens een keer wat voor een ander willen doen, verbindt aan hen die

Nadere informatie

Samenvatting. 2012 is opnieuw een jaar van uitbouwen van Stichting Present Gouda geweest met beperkte financiële middelen.

Samenvatting. 2012 is opnieuw een jaar van uitbouwen van Stichting Present Gouda geweest met beperkte financiële middelen. Jaarrapportage 2012 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2012 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2012

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Present Alkmaar

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Present Alkmaar JAARVERSLAG 2017 Voorwoord In tegenstelling tot de jaren daarvoor was 2017 voor Present Alkmaar een lastig jaar. Dat heeft enerzijds te maken met verloop in het operationele team, waardoor er voor de coördinator

Nadere informatie

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Jaarrapportage 2011 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2011 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2011

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren Jaarverslag Stichting Present Walcheren 2014 Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Voorwoord... 3 3. Comité

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. PRESENT HAARLEM 2018

Stichting Present Haarlem.   PRESENT HAARLEM 2018 Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl PRESENT HAARLEM 2018 VOORWOORD In 2015 heeft stichting Present Haarlem een succesvolle herstart gemaakt. Een groep enthousiaste mensen

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Inleiding Present Harderwijk heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2014 Stichting Present Zuidoost Friesland

Jaarverslag Jaarverslag 2014 Stichting Present Zuidoost Friesland Jaarverslag 2014 1 Inleiding Het jaar 2014 mag voor Stichting Present Zuidoost Friesland een productief jaar genoemd worden. Ten opzichte van 2013 is de toename van het aantal projecten (30) naar 105 in

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN. Pagina 1

Jaarrekening 2015 STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN. Pagina 1 STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN Pagina 1 BALANS 2015 Bedragen in euro's 2 AKTIVA 31-12-2015 31-12-2014 Saldo Bank 710 1.034 Spaarrekening 109.931 126.138 Kasgeld

Nadere informatie

Jaarverslag april 2018 Versie 1.0

Jaarverslag april 2018 Versie 1.0 Jaarverslag 2017 2 april 2018 Versie 1.0 Voorwoord Na een aantal jaren waarin de stroom van nieuwe vluchtelingen en statushouders in Alblasserdam alleen maar toenam, was 2017 een jaar waarin de toestroom

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl Website: www.presentwageningen.nl

Nadere informatie

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1 Stichting Present Enschede gevestigd te Enschede Jaarrekening 2018 Stichting Present Enschede 1 Inhoud Inleiding 1 Algemeen 3 1.1 Algemene gegevens 1.2 Bestuur 1.3 Oprichting Stichting Present Enschede

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2015 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2015 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Tulpstraat 155 7571 AB Oldenzaal Tel: 06 2021 7375 info@presentoldenzaal.nl

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Noordwest Friesland. Zuiderhaven HE Harlingen

Jaarplan Stichting Present Noordwest Friesland. Zuiderhaven HE Harlingen Jaarplan 2017 Stichting Present Noordwest Friesland Zuiderhaven 75 8861 HE Harlingen We willen een voorbeeld zijn in Noordwest Friesland en daarbuiten, en een maatschappelijke beweging op gang brengen

Nadere informatie

Begroting 2018 (bijgesteld) Stichting Hospice Huizen

Begroting 2018 (bijgesteld) Stichting Hospice Huizen Begroting 2018 () Stichting Hospice Huizen Begroting 2018 Inhoudsopgave e begroting 2018 Voorwoord van de penningmeester pagina 1 Samenvatting e begroting 2018 pagina 2 Begroting Inkomsten pagina 3 Uitgaven

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf:

Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf: Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf: 1 Inleiding Een jaar waarin weer veel is veranderd en aangepakt. Sinds 25 mei 2013 is de naam van de stichting gewijzigd in Stichting Present Zuidoost Friesland. Reden

Nadere informatie

Stichting Present Maassluis

Stichting Present Maassluis Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke organisaties

Nadere informatie

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245.

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245. Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245 Jaarplan 2014 INHOUD 1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT 2 ALGEMENE DOELSTELLING 2 2

Nadere informatie

BELEIDSPLAN SERVE THE CITY HAARLEM

BELEIDSPLAN SERVE THE CITY HAARLEM 1. Analyse van de huidige situatie 2. Lange termijn 3. Middellange termijn 4. Financiën 5. Bekendheid Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje Moeder Theresa 1. Analyse van de huidige

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht

Jaarverslag Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht 2015 1 Inhoudsopgave Inleiding: Zoeken... 3 1. Missie, visie en werkwijze... 4 Werkwijze... 4 2. Aanbod, inzet en begeleiding van vrijwilligers... 5

Nadere informatie

aantallen vrijwilligers en uren

aantallen vrijwilligers en uren JAAR VERSLAG 2013 1 Doelstelling en realisatie Voor 2013 was het doel van Present Houten: 70 groepen vrijwilligers inzetten in en 10 in Nieuwegein. Het werden 60 groepen bestaande uit 248 vrijwilligers.

Nadere informatie

Jaarverslag Beste lezer, Missie en visie. Kernactiviteiten. Groepen en projecten

Jaarverslag Beste lezer, Missie en visie. Kernactiviteiten. Groepen en projecten Jaarverslag 2014 Beste lezer, Voor je ligt het Jaarverslag van het jaar 2014. Hierin wordt een indruk gegeven hoe Present Almelo zich het afgelopen jaar verder heeft ontwikkeld als partner op de Sociale

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon:

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2017 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentede.nl Website: www.presentede.nl

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. Strategisch Plan PRESENT HAARLEM

Stichting Present Haarlem.   Strategisch Plan PRESENT HAARLEM Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl Strategisch Plan PRESENT HAARLEM 2018-2020 Inhoudsopgave VOORWOORD... 3 1. DOELSTELLINGEN 2018-2020... 4 1.1 AANBOD VAN VRIJWILLIGERS...

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014. Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 info@presentede.

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014. Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 info@presentede. Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentede.nl Website: www.presentede.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Barneveld

Jaarverslag Stichting Present Barneveld Jaarverslag Stichting Present Barneveld 2013 Stichting Present Barneveld is opgericht op 7 mei 2013 De akte van oprichting is verleden door notaris mr. G.A. van den Bos De statutaire vestigingsplaats is

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting. Present Kampen

Jaarrekening Stichting. Present Kampen Jaarrekening 2013 Stichting Present Kampen Inhoudsopgave: 1. Bestuurverslag 2. Activiteitenverslag 3. Jaarrekening 31-12-2013 4. Begroting 2014 Bestuursverslag 2013 Samenstelling van het bestuur G.J. Brouwer,

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2012 Stichting Present Opsterland

Jaarverslag Jaarverslag 2012 Stichting Present Opsterland Jaarverslag 2012 1 Inleiding Het eerste volle jaar voor Stichting Present Opsterland is achter de rug. Er zijn veel contacten gelegd en 52 projecten uitgevoerd. Al is het wat minder dan gepland, toch een

Nadere informatie

Inkomsten 2012 2013 2013. Inkomsten totaal 43.413,40 38.007,00 62.379,09. Uitgaven 2012 2013 2013. Uitgaven totaal 78.446,36 38.000,00 37.

Inkomsten 2012 2013 2013. Inkomsten totaal 43.413,40 38.007,00 62.379,09. Uitgaven 2012 2013 2013. Uitgaven totaal 78.446,36 38.000,00 37. Financieel Jaarrekening 2013 Stichting hulp na seksueel misbruik Groenestraat 294 B2.8 6531 JC Nijmegen 024-3603258 @ info@hulpnaseksueelmisbruik.nl www.hulpnaseksueelmisbruik.nl NL84 INGB 0008036025 Financieel

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant en Tholen STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant en Tholen STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN Pagina 1 BALANS 2014 Bedragen in euro's 2 AKTIVA 31-12-2014 31-12-2013 Saldo Bank 1.034 7.012 Spaarrekening 126.138 130.964 Kasgeld

Nadere informatie

HET FINANCIEEL VERSLAG

HET FINANCIEEL VERSLAG HET FINANCIEEL VERSLAG 2018 KVK nr. 41029966 1 INHOUDSOPGAVE pagina Bestuursverslag 3 - Doel van de stichting 3 - Samenstelling van het bestuur 3 - Resultaat 2018 3 - Terugblik 2018 4 - Vooruitblik 2019

Nadere informatie

Inhoud jaarrapportage

Inhoud jaarrapportage JAARVERSLAG 2016 Jaarrapportage 2016 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Present Zoetermeer in 2016 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting

Nadere informatie

Projectplan Stichting Present Maassluis

Projectplan Stichting Present Maassluis Projectplan 2015-2017 Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag):

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag): Moniek Kars - Algemeen Coördinator december 2018 Postadres: Bezoekadres (donderdag): Postbus 8095 Harnjesweg 84 (Ons Huis) 6710 AB Ede Wageningen Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator september Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon:

Moniek Kars - Algemeen Coördinator september Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: Moniek Kars - Algemeen Coördinator september 2018 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentede.nl Website: www.presentede.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Noordoost Friesland 1

Jaarverslag Stichting Present Noordoost Friesland 1 Jaarverslag 2015 - Stichting Present Noordoost Friesland 1 CITATEN PROJECTEN Vrijwilliger: We hebben de uitvoering van het project als een nuttige en waardevolle zaterdagmorgen ervaren. Wat ons allen heeft

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Vastgesteld 14-02-2019 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2018 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

313 projecten. 13 kerken. 73 projecten. 14 projecten

313 projecten. 13 kerken. 73 projecten. 14 projecten stichting utrecht Present Utrecht in 2016 2.057 vrijwilligers SAMEN 6.752 uur 147 sociaal een gezellige ontmoeting voor heel veel Utrechters! 313 MEER DAN 325 Utrechters kregen een fijner thuis én een

Nadere informatie

Accountantsrapport Blad. 1. Algemeen 2 2. Bestuursverslag 2 3. Kasstroomoverzicht 3 4. Fiscale positie 3

Accountantsrapport Blad. 1. Algemeen 2 2. Bestuursverslag 2 3. Kasstroomoverzicht 3 4. Fiscale positie 3 JAARREKENING 2014 Uitgebracht aan de Stichting se Uitdaging Industrieweg 13/II 7102 DX WINTERSWIJK Inhoud Accountantsrapport Blad 1. Algemeen 2 2. Bestuursverslag 2 3. Kasstroomoverzicht 3 4. Fiscale positie

Nadere informatie

JAARVERSLAG Gerard van der Velde Voorzitter Present Elburg

JAARVERSLAG Gerard van der Velde Voorzitter Present Elburg JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 Voorwoord Het jaar 2016 is achter de rug. Tijd om te terug te blikken en kijken of we de doelen gehaald hebben het afgelopen jaar. Een jaar waar weer veel is gebeurd

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Jaarverslag 2014 Stichting Present Leeuwarden

Jaarverslag 2014. Jaarverslag 2014 Stichting Present Leeuwarden Jaarverslag 2014 1 Inhoud Jaarverslag 2014... 1 Inhoud... 2 Inleiding... 3 Cijfers 2014... 4 Gegevens overige organisaties 2014 die groepen ingezet hebben... 5 Projecten per maatschappelijke organisatie...

Nadere informatie

Jaarrekening Present Steenwijkerland

Jaarrekening Present Steenwijkerland Jaarrekening 2016 Present Steenwijkerland 21-03-2017-1- STICHTING PRESENT STEENWIJKERLAND Postbus 303 8330 AH Steenwijk E-mail: info@presentsteenwijkerland.nl www.presentsteenwijkerland.nl KvK 08210076

Nadere informatie

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken.

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Jaarverslag 2017 Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Stichting Present heeft een succesvolle werkwijze ontwikkeld die inhoudt dat

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Present Terneuzen

Jaarverslag 2017 Stichting Present Terneuzen Jaarverslag 2017 Stichting Present Terneuzen 1. Aanbodgericht Present gaat uit van het aanbod van vrijwilligers. Groepen vrijwilligers zijn afkomstig uit verenigingen, bedrijven, organisaties of kerken.

Nadere informatie

LAAT NIEMAND IN EENZAAMHEID STERVEN

LAAT NIEMAND IN EENZAAMHEID STERVEN Stichting Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg Noordoost Groningen "De Schutse" JAARREKENING 2017 INHOUD blz. balans en resultatenrekening 2 toelichting 3-4 exploitatieoverzicht 5 meerjarenoverzicht

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2017 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2017 3 B Staat van baten en lasten over 2017 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013 STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN Jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 4 4 Resultaat 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018 Stichting Stéphanos Jaarrekening 2018 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2018 3 B Staat van baten en lasten over 2018 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2011

Financieel jaarverslag 2011 Financieel jaarverslag 2011 St de Hand te Utrecht 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Balans 2011... 4 3 Staat van baten en lasten 2011... 5 4 Toelichting op Balans en Staat van baten en lasten... 6 JAARVERSLAG

Nadere informatie

Jaarplan 2018 PRESENT IN DE REGIO NOORDWEST FRIESLAND

Jaarplan 2018 PRESENT IN DE REGIO NOORDWEST FRIESLAND Jaarplan 2018 PRESENT IN DE REGIO NOORDWEST FRIESLAND 1 VOORWOORD In april 2018 begint het 3 e boekjaar van stichting Present Noordwest Friesland. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de stichting

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2013 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan Datum: 1 januari 2016 Stichting Goede Doelen Week Budel Wollenhoekstraat 7 6021 JJ Budel info@goededoelenweekbudel.nl/ www.goededoelenweekbudel.nl

Nadere informatie

Stichting Linking People Fregat MA Velserbroek. KvK nr:

Stichting Linking People Fregat MA Velserbroek.   KvK nr: Stichting Linking People Fregat 17 1991 MA Velserbroek www.stichtinglinkingpeople.nl KvK nr: 34271370 Jaarverslag en jaarcijfers zijn vastgesteld in de bestuursvergadering van 20 juni 2018 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie