CIM MetriProfil een update van de profielcijfers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CIM MetriProfil een update van de profielcijfers"

Transcriptie

1

2 MetriProfil Publicatie 2012Q1 CIM MetriProfil een update van de profielcijfers Voor u ligt de analyse van de allerlaatste CIM MetriProfil. De sector heeft gekozen voor een nieuwe hybride methode, die dit najaar van start gaat. Maar eerst duiken we graag met u voor de laatste keer in de details van CIM MetriProfil. Pebble Media mag met een goed gevoel kijken naar de uitkomst van de meest recente CIM MetriProfilcijfers. Ten opzichte van de vorige editie stijgt Pebble Media in net reach met 4%. Ook onder onze sites vinden we enkele toppers terug. De investering in redactionele content die aansluit op de juiste doelgroep(en) eventueel in combinatie met een succesvol event, werpt steeds zijn vruchten af. Veel leesplezier.

3 MetriProfil Publicatie 2012Q1 Contents 1. Management summary Methodologie Resultaten Conclusies Epiloog... 20

4 MetriProfil Publicatie 2012Q1 1. Management summary Dit rapport werd geschreven naar aanleiding van de allerlaatste publicatie van de MetriProfil studie (Publicatie 2012Q1). Het doel is de lezer een beeld te schetsen van de resultaten met voornamelijk een focus op Pebble Media. CIM MetriProfil tracht door middel van een online bevraging een socio-demografisch profiel en een profiel op basis van surfactiviteiten op te stellen voor MetriWeb visitors enerzijds en MetriWeb page requests anderzijds. Voor deze studie is er 1 methodologische wijziging ten opzichte van de voorgaande publicatie (2011Q3). De wijziging heeft betrekking op de vraag naar het opleidingsniveau van de respondent. De totale net reach CIM Web Monthly daalt met amper 0,17%. Het aantal surfers is dus zo goed als gelijk gebleven ten opzichte van de vorige publicatie. Het aantal pageviews daalt minder sterk dan de bij de voorgaande studie (-2% ten opzichte van -4%). Ook dit keer zijn het vooral de sites Windows Live, Netlog en Skyrock die de grootste daling laten optekenen. Pebble Media kan terugblikken op een groei van 4% in net reach. Dezelfde stijging realiseert Pebble Media ook in de pageviews, dankzij Music for Life en enkele populaire TV-formats (Dagelijkse Kost en The Voice RTBF). Brands4Brands blijft groeien in deze publicatie. Tegenover de beginperiode kunnen we een stijging noteren van 27,5% in net reach waarmee 47% van de bevolking wordt bereikt. Meer dan ooit blijft het dus de ideale combinatie van sterke merken wanneer gezocht wordt naar een zeer brede en kwalitatieve reach met daarnaast een zeer hoge impact. Ook individueel doen onze sites het uitstekend. RTBF Info & Sport worden samen de grootste site binnen het Pebble Media portfolio met meer dan 1 miljoen surfers in 4 weken. Eén en Studio Brussel maken dankzij respectievelijk Dagelijkse Kost en Music for Life een flinke sprong voorwaarts. Ook beide nieuwssites van Concentra, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, maken een sterke evolutie door. She kan eveneens mooie cijfers voorleggen en blijft dus de referentie voor vrouwensites in Vlaanderen.

5 MetriProfil Publicatie 2012Q1 2. Methodologie Er is 1 methodologische wijziging ten opzichte van de vorige publicatie. De optie ik weet het niet werd verwijderd bij de vraag die peilt naar de opleiding van de respondent. De impact hiervan is dat de verdeling over de sociale groepen correcter is. Wanneer de respondent tijdens de vorige publicatie ik weet het niet geantwoord heeft op de vraag die peilt naar zijn eigen opleiding, werd deze niet ondergebracht in een sociale groep, maar gecatalogeerd als weet het niet. Dit werd tijdens deze publicatie rechtgezet. Enkele zaken samengevat: - Aantal deelnemende sites & secties: 499 (vorige publicatie: 456) - Publicatie is gebaseerd op 2 golven 5/12/ /12/ /03/ /03/ Na een aantal correcties en wegingen werden bruikbare enquêtes weerhouden.

6 April-September 2006 September 2006-March 2007 April-September 2007 November 2007-April 2008 May-October 2008 November-April 2009 May-October 2009 November-April 2010 May-October 2010 November-April 2011 May-October 2011 November-April 2012 MetriProfil Publicatie 2012Q1 3. Resultaten a. Internet globaal i. Net reach Net reach abs - web monthly Bron: CIM MetriProfil Q Net Reach Web Monthly 4 weeks Het totale aantal surfers op de Belgische websites is, vergeleken met de vorige publicatie, quasi gelijk gebleven. Er zijn surfers minder waargenomen, wat een daling betekent van amper 0,17%.

7 April-September 2006 September 2006-March April-September 2007 November 2007-April 2008 May-October 2008 November-April 2009 May-October 2009 November-April 2010 May-October 2010 November-April 2011 May-October 2011 November-April 2012 MetriProfil Publicatie 2012Q1 ii. Pageviews Pageviews- web monthly Bron: CIM MetriProfil Q Pageviews Web Monthly - 4 weeks De negatieve evolutie van het aantal pageviews, die reeds enkele jaren aan de gang is, zet zich ook door in deze publicatie.. Het totale aantal is tijdens deze studie gedaald met meer dan 2%, of 42 miljoen pageviews als we de absolute cijfers bekijken. De grootste daling vinden we bij de sites Windows Live, Netlog en Skyrock. Deze sociale mediamerken kennen samen in totaal een daling van pageviews. Na een aantal MetriProfil-publicaties kunnen we van een dalende tendens spreken.

8 MetriProfil Publicatie 2012Q1 b. De online markt reclameregie en publishers i. Net reach 1 Bron: CIM MetriProfil Q Net Reach 4 weken Door een stijging van 4% in net reach schuift Pebble Media een plaats op en komt zo de top 3 binnen in de ranking van de regies. Pebble Media wordt daardoor de grootste nationale regie na Hi-Media en Microsoft Advertising die we als internationale spelers beschouwen. De sites die een grote bijdrage hebben geleverd voor dit succes zijn Het Belang van Limburg, RTBF Homepage, Studio Brussel, RTBF TV en Eén. Voor het Belang van Limburg moeten we wel rekening houden met het feit dat de gegevensverzameling net plaats vond in de week van het dramatische busongeval in Sierre, Zwitserland waarbij kinderen van een Limburgse school waren betrokken. Voor Studio Brussel speelt het effect van het event Music For Life mee waardoor zij in net reach gestegen zijn met 52%! 1 * Beweb = exclusief Corelio Media Sanoma Media Roularta Media. Het officiële cijfer =

9 MetriProfil Publicatie 2012Q1 Evolutie net reach Brands4Brands Q Q Bron: CIM MetriProfil Q Net Reach 4 weken Na een aarzelend begin, heeft Brands4Brands op dit moment een zeer mooie evolutie doorgemaakt. Ten opzichte van de allereerste meting is Brands4Brands gestegen in bereik met 27,5%! Met meer dan surfers in 4 weken wordt met Brands4Brands 47% van de bevolking bereikt.

10 MetriProfil Publicatie 2012Q1 ii. Pageviews 2 Bron: CIM MetriProfil Q Pageviews 4 weken Ook in pageviews verwezenlijkt Pebble Media een stijging van 4% en verstevigt het op deze manier zijn 6 de positie in de ranking. Deze stijging heeft het te danken aan verschillende sites. Het Belang van Limburg, vanwege het busongeval in Zwitserland en Studio Brussel, dankzij Music For Life. Maar ook RTBF TV laat mooie cijfers optekenen vanwege het succes van The Voice in Wallonië. Verder kunnen ook Eén (via Dagelijkse Kost) en RTBF Homepage zeer mooie cijfers voorleggen. 2 *Beweb = exclusief Corelio Media - Sanoma Media Roularta Media. Het officiële cijfer =

11 November-April 2009 May-October 2009 November-April 2010 May-October 2010 November-April 2011 May-October 2011 November-April 2012 November-April 2009 May-October 2009 November-April 2010 May-October 2010 November-April 2011 May-October 2011 November-April 2012 MetriProfil Publicatie 2012Q1 c. Pebble Media als regie i. Net reach Net Reach - PEBBLE MEDIA Bron: CIM MetriProfil Q Net Reach 4 weken Voor de 7de keer op rij laat Pebble Media een stijging in het aantal surfers optekenen. Tijdens deze publicatie stijgt het aantal surfers op 4 weken met 4% ( surfers). ii. Pageviews Pageviews - PEBBLE MEDIA Bron: CIM MetriProfil Q Pageviews 4 weken

12 MetriProfil Publicatie 2012Q1 Voor het eerst sinds begin 2010 is het aantal pageviews van Pebble Media weer gestegen. In totaal werden er 4,4 miljoen pageviews extra gegenereerd ten opzichte van de vorige publicatie. Dit is een stijging van 4%, voornamelijk te wijten aan enkele populaire TV-programma s (Dagelijkse Kost op Eén en The Voice op RTBF TV), het fenomenale succes van Music For Life op Studio Brussel en het dramatische busongeval in Zwitserland (Het Belang van Limburg). iii. Profiel Pebble Media Gezien het grote bereik van Pebble Media is er geen uitgesproken profiel. Als we kijken naar de segmenten met de grootste selectiviteitsscores, komen we tot volgende omschrijving: Een surfer op het netwerk van Pebble Media is een man tussen 12 en 44 jaar oud. Hij behoort voornamelijk tot sociale klasse 1 of 2 en maakt deel uit van een gezin met kinderen. Daarnaast heeft hij ook hoger onderwijs genoten en vertaalt dit zich in een job als manager. Hij zoekt actief naar informatie over merken/producten op het net, en regelt zijn financiën via online pc-banking. Zijn vakantie boekt hij online en hij blijft ook via het internet op de hoogte van de actualiteit.

13 MetriProfil Publicatie 2012Q1 d. De Theme Packs van Pebble Media Bron: CIM MetriProfil Q Index (Reach) 4 weken De bovenstaande tabel geeft ons een interessant overzicht weer van de theme packs binnen het portfolio van Pebble Media. Enkele vaststellingen zijn dat onze theme packs Radio, TV en vooral Music erg goed scoren op een jonge doelgroep (12-34 jaar). Automotive en Sport zijn de ideale packs voor diegenen die zich willen richten tot de mannen onder onze surfers en Immo is het ideale pakket voor wanneer men eerder jonge actieve surfers wenst te bereiken.

14 MetriProfil Publicatie 2012Q1 e. De sites uit het Pebble Media portfolio 3 Bron: CIM MetriProfil Q weken RTBF Info & Sport laten in deze publicatie een nieuw record optekenen. Voor de allereerste keer bereiken zij meer dan surfers. Hierdoor dwingen zij Zita naar de 2 de plaats, dat slechts een klein beetje van haar bereik moet prijsgeven ten opzichte van de vorige publicatie. (-4%) Door de mooie resultaten van Eén (+16%) en Gazet van Antwerpen (+7%), zakt Sporza naar plaats 5 met -4% net reach. Sporza echter blijft de grootste site binnen ons portfolio wat het maandelijks aantal opgevraagde pagina s betreft. De top 3 wordt hier vervolledigd door de twee nieuwssites van Concentra, namelijk Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Het profiel van deze sites kan u terugvinden in de tabel op de volgende pagina. Als een site selectief is voor een bepaalde socio-demografische variabele is deze blauw gemarkeerd. 3 *De site Vief werd enkel gemeten tijdens de 2 de golf van de studie in maart. Hierdoor zijn de net reach en pageviews voor deze site ruim onderschat.

15 Bron: CIM MetriProfil Q Index (Reach) 4 weken MetriProfil Publicatie 2012Q1

16 MetriProfil Publicatie 2012 Q1 i. Publishers Bron: CIM MetriProfil Q Net Reach- 4 weken Uit bovenstaande tabel blijkt dat RTBF de sterkste stijger is in het portfolio van Pebble Media. RTBF Info & Sport stijgen met 13,35%, de radio-sites stijgen met percentages van 44% tot 64%. Ook RTBF TV heeft een opmerkelijke stijging van 57%. De ad-sites van VRT hebben in totaal het grootste bereik van Pebble Media ( surfers). De stijging van bijna 8% heeft voornamelijk te maken met de sterke stijging van Studio Brussel (Music For Life) en Eén (Dagelijkse Kost). Concentra Media is zo goed als stabiel gebleven ten opzichte van de vorige publicatie. Hier zijn het vooral de nieuwssites Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg die stijgen.

17 MetriProfil Publicatie 2012 Q1 f. Analyse vrouwensites Bron: CIM MetriProfil Q Net Reach& pageviews 4 weken She is de Nederlandstalige referentie in de ranking van vrouwensites. Het bereik en de pageviews zijn lichtjes gedaald, maar tegenover de eerste publicatie waarin She verschenen is, zijn dit nog steeds zeer mooie resultaten. De net reach op dit moment ligt 141% hoger dan de allereerste meting, het aantal pageviews is gestegen met 112%. Deze cijfers gecombineerd met positieve selectiviteitsindexen (108 voor net reach & 142 voor bruto contacten) maakt van She nog steeds de referentie voor vrouwensites in Vlaanderen. Bron: CIM MetriProfil Q Net Reach& pageviews 4 weken Uit bovenstaande ranking blijkt ook dat She de hoogst gepositioneerde nederlandstalige vrouwensite is, die niet afhankelijk is van een grotere moedersite voor het genereren van trafiek. Dit succes is alleen maar mogelijk door een goede redactionele content voor de juiste doelgroep en een goede ondersteuning van de site door doordacht ingezette nieuwsbrieven.

18 MetriProfil Publicatie 2012 Q1 g. Vief Vief werd voor de eerste keer meegenomen in een CIM MetriProfil studie en kan meteen zeer mooie resultaten voorleggen. De site richt zich voornamelijk naar de rijpere surfers en dat vertaalt zich dan ook in de cijfers. Vief is zeer selectief in het leeftijdssegment van 45 tot 60 jaar (index 158 net reach). De Vief-surfer bevindt zich in sociale groep 1 of 2, heeft hoger onderwijs genoten en gebruikt het internet vooral om op de hoogte te blijven van de actualiteit, informatie rond producten/merken op te zoeken, een reis te boeken en zijn bankzaken te beheren.

19 MetriProfil Publicatie 2012 Q1 4. Conclusies Ten opzichte van de vorige publicatie kende het aantal surfers in België een stagnatie. Er werd een daling genoteerd van amper 0,17%. Het aantal pageviews zet zijn dalende tendens verder (-2%). Pebble Media mag tevreden terugblikken op deze publicatie. Er worden 4% meer surfers bereikt en ook het aantal pageviews ging voor de eerste keer terug de hoogte in sinds begin Deze stijging kunnen we voornamelijk toeschrijven aan RTBF die een zeer mooie sprong voorwaarts maakt met de sites RTBF Info & Sport en RTBF TV (dankzij het televisieprogramma The Voice). RTBF Info & Sport overschrijdt zelfs de kaap van 1 miljoen surfers! Daarnaast deden ook Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg het uitstekend net als Eén (met Dagelijkse Kost) en Studio Brussel (Music for Life). Brands4Brands stijgt voor de 6 de opeenvolgende keer en bereikt 27,5% meer surfers dan in de beginperiode. Met meer dan 4,4 miljoen surfers wordt 47% van de bevolking bereikt! Brands4Brands is en blijft de standaard wanneer gezocht wordt naar de combinatie tussen impact en reach. De doelgroep vrouwen blijft zeer belangrijk voor Pebble Media. Met She heeft het dan ook dé vrouwensite van Vlaanderen in huis. Een extra pluim die op de hoed van She mag gestoken worden, is het feit dat ze het sterke bereik kunnen realiseren zonder afhankelijk te zijn van een grotere moedersite en daarmee de grootste specifieke vrouwensite in Vlaanderen zijn.

20 MetriProfil Publicatie 2012 Q1 5. Epiloog Hopelijk hebt u genoten van de allerlaatste CIM MetriProfil analyse. Het CIM en de online markt bereiden zich voor op een nieuw hoofdstuk. De aanbesteding is achter de rug en de keuze voor TNS Media is gemaakt. Via een hybride methode zal het internetlandschap accuraat in kaart gebracht worden. De bereiksmeting zal gebeuren op basis van een panel van Belgische surfers. Maandelijks zal de online markt een zicht krijgen op de bereikscijfers en profielen van de Belgische websites. Dagelijks zullen er bereiksinschattingen gemaakt worden. Dit zal een sterke impact hebben op het planningsproces bij de mediabureaus. Alle publishers die deelnemen aan het onderzoek zullen tussen nu en half september 2012 nieuwe tags plaatsen op hun site om het trafiekgedeelte te laten verderlopen. Intussen wordt een kwalitatief onderzoekspanel opgebouwd, dat nauwgezet door de technische commissie van het CIM zal opgevolgd worden. Tegen het einde van de maand oktober zal DMA, de federatie van online regies en publishers, in samenwerking met het CIM, meer duiding geven rond de methode, structuur en analysemogelijkheden van de nieuwe studie.

CIM MetriProfil een update van de profielcijfers

CIM MetriProfil een update van de profielcijfers CIM MetriProfil een update van de profielcijfers Met plezier bezorgen we u een update van de laatste CIM MetriProfilcijfers. Pebble Media mag weer tevreden zijn met de uitkomst van deze cijfers. Ten opzichte

Nadere informatie

Nederlandstalige kranten

Nederlandstalige kranten Nederlandstalige kranten Nieuw record voor Het Laatste Nieuws. Sterkste groei voor De Morgen. Elke dag lezen 3.072.000 Vlamingen een krant, betalend of gratis, op papier of de digitale versie ervan. Dit

Nadere informatie

TV en video-kijken op nieuwe schermen Evoluties in de CIM Other Screen monitor (OSM) golf Noord & Zuid Universum

TV en video-kijken op nieuwe schermen Evoluties in de CIM Other Screen monitor (OSM) golf Noord & Zuid Universum Centrum voor Informatie over de Media VZW TV en video-kijken op nieuwe schermen Evoluties in de CIM Other Screen monitor (OSM) golf 2015-2016 & Universum 21/09/2016 Avenue Herrmann-Debrouxlaan, 46 Brussel

Nadere informatie

De evolutie in TV- en video-kijken op nieuwe schermen. CIM Other Screen Monitor

De evolutie in TV- en video-kijken op nieuwe schermen. CIM Other Screen Monitor Centrum voor Informatie over de Media VZW De evolutie in TV- en video-kijken op nieuwe schermen CIM Other Screen Monitor 2015-2016 17/01/2017 Avenue Herrmann-Debrouxlaan, 46 Brussel 1160 Bruxelles België

Nadere informatie

CIM Radio Golf

CIM Radio Golf 4 juni 01 CIM Radio Golf 01-1 Op 4 mei jongstleden verscheen golf 01-1 van de CIM radiostudie. De golf dekt het radioluisteren in het eerste trimester van 01. Structuur van de studie: herhaling De radiostudie

Nadere informatie

Adrem Flash. E-newsletter 11 september 2015

Adrem Flash. E-newsletter 11 september 2015 Adrem Flash ONMEDIA Op 20 augustus 2015 verscheen Golf 2015-2 van de CIM Radio-studie. De studie dekt het luisteren in het tweede trimester van 2015. Structuur van de studie: herhaling De radiostudie is

Nadere informatie

notarisbarometer 101,6 99, ,2 99,8 94,1 Belgisch vastgoed zet de economische crisis een hak

notarisbarometer 101,6 99, ,2 99,8 94,1 Belgisch vastgoed zet de economische crisis een hak notarisbarometer Vastgoed, vennootschappen, familie www.notaris.be A B C D E n 11 Oktober - december Trimester 4 - Vastgoedactiviteit in België Prijsevolutie Registratierechten Vennootschappen De familie

Nadere informatie

Adrem Flash. E-newsletter 8 juni 2015

Adrem Flash. E-newsletter 8 juni 2015 Adrem Flash ONMEDIA Op 21 mei 2015 verscheen golf 2015-1 van de CIM Radio-studie. De golf dekt het luisteren tijdens het eerste trimester van 2015. Structuur van de studie: herhaling De radiostudie is

Nadere informatie

CIM INTERNETCIJFERS Augustus 2015. Oktober 2015

CIM INTERNETCIJFERS Augustus 2015. Oktober 2015 CIM INTERNETCIJFERS Augustus 2015 Oktober 2015 1. CIM Internet cijfers augustus 2015: de publicatie van de gecumuleerde netto bereikcijfers op PC + Tablets + Smartphone Dit is de allereerste analyse van

Nadere informatie

Adrem Flash. E-newsletter 19 februari 2016

Adrem Flash. E-newsletter 19 februari 2016 Adrem Flash ONMEDIA E-newsletter 19 februari 2016 Op 11 februari 2016 verscheen Golf 2015-3 van de CIM Radio-studie. De studie dekt het luisteren in het tweede semester van 2015. Structuur van de studie:

Nadere informatie

CIM Radio Golf

CIM Radio Golf 13 september 2012 CIM Radio Golf 2012-2 Op 23 augustus 2012 verscheen golf 2012-2 van de CIM radiostudie. De studie dekt het radio luisteren van het tweede trimester van 2012. Structuur van de studie:

Nadere informatie

Adrem Flash. E-newsletter 23 augustus 2016

Adrem Flash. E-newsletter 23 augustus 2016 Adrem Flash ONMEDIA Op 18 augustus 2016 verscheen Golf 2016-2 van de CIM Radio-studie. De studie dekt het luisteren in het tweede trimester van 2016. Structuur van de studie: herhaling De radiostudie is

Nadere informatie

PERSBERICHT CIM 22/04/2015

PERSBERICHT CIM 22/04/2015 PERSBERICHT CIM 22/04/2015 Nieuwe CIM studie over kijkgedrag op nieuwe schermen Belgen keken nooit eerder zoveel naar TV-content Het CIM, verantwoordelijk voor kijkcijferstudies in België, volgt sinds

Nadere informatie

ONMEDIA. E-newsletter 13 maart 2013

ONMEDIA. E-newsletter 13 maart 2013 Adrem Flash ONMEDIA Op 14 februari 2013 is golf 2012-3 van de CIM Radiostudie verschenen. De studie dekt het radio luisteren van het tweede semester van 2012. Met uitzondering van de introductie van de

Nadere informatie

EVOLUTIE VAN DE MARKT

EVOLUTIE VAN DE MARKT Notarisbarometer VASTGOED www.notaris.be 2016 Barometer 31 VASTGOEDACTIVITEIT IN 106,4 106,8 101,7 103,4 105,9 102,8 98,9 101,4 99,2 105,0 105,3 104,7 115,4 112,1 111,8 118,0 116,1 127,0 124,7 127,9 115,8

Nadere informatie

Adrem Flash. E-newsletter 31 augustus 2017

Adrem Flash. E-newsletter 31 augustus 2017 Adrem Flash ONMEDIA Op 24 augustus 2017 verscheen golf 2017-2 van de CIM Radio-studie. De studie dekt het luisteren in het tweede trimester van 2017. Structuur van de studie: herhaling De radiostudie is

Nadere informatie

Prijzen houden stand, maar de activiteit daalt. derde trimester met 5,1% naar beneden ten opzichte van de derde trimester van 2009.

Prijzen houden stand, maar de activiteit daalt. derde trimester met 5,1% naar beneden ten opzichte van de derde trimester van 2009. Vastgoed, familie, vennootschappen juli - september Trimester 3-21 www.notaris.be 1. Index van de vastgoed-activiteit in België n 6 12 12 11 18,2 11 1 11,1 11,6 1 99,2 1 99,7 99,8 94,3 94,4 94,1 1 9 86,3

Nadere informatie

Regionale verdeling van de vastgoedactiviteit

Regionale verdeling van de vastgoedactiviteit notarisbarometer Vastgoed, vennootschappen, familie www.notaris.be A B C D n 1 Juli - september Trimester 3-211 Vastgoedactiviteit in België Prijsevolutie Registratierechten Vennootschappen A Vastgoedactiviteit

Nadere informatie

De inflatie zakte in juni nog tot 1,5 punten. De daaropvolgende maanden steeg de inflatie tot 2,0 in augustus (Bron: NBB).

De inflatie zakte in juni nog tot 1,5 punten. De daaropvolgende maanden steeg de inflatie tot 2,0 in augustus (Bron: NBB). NOTARISBAROMETER VASTGOED WWW.NOTARIS.BE T3 2017 Barometer 34 MACRO-ECONOMISCH Het consumentenvertrouwen trekt sinds juli terug aan, de indicator stijgt van -2 in juni naar 2 in juli en bereikte hiermee

Nadere informatie

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 28 september 2015

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 28 september 2015 Adrem Flash ONMEDIA Op 15 september jongstleden werden de resultaten van een nieuwe golf van de CIM bereiksstudie Pers en Bioscoop gepubliceerd. Deze golf is de laatste golf van het 3-jarig contract dat

Nadere informatie

Regionale verdeling van de notariële vastgoedindex

Regionale verdeling van de notariële vastgoedindex notarisbarometer Vastgoed, vennootschappen, familie www.notaris.be A B C D E n 9 April - juni Trimester 2 - Vastgoedactiviteit in België Prijsevolutie Registratierechten Vennootschappen De familie A Vastgoedactiviteit

Nadere informatie

RESULTATEN SAMENGEVAT

RESULTATEN SAMENGEVAT ALLE OGEN OP NIEUWSMERKEN GERICHT CIM 2017 DE BELANGRIJKSTE RESULTATEN SAMENGEVAT CIM 2017 LEARNINGS 1 2 3 2 MIO. MARKTLEIDER Het Laatste Nieuws zet weer een nieuw record neer en bereikt als nieuwsmerk

Nadere informatie

Adrem Flash. E-newsletter 21 juni 2016

Adrem Flash. E-newsletter 21 juni 2016 Adrem Flash ONMEDIA Op 19 mei 2016 verscheen Golf 2016-1 van de CIM Radio-studie. De studie dekt het luisteren in het eerste trimester van 2016. Structuur van de studie: herhaling De radiostudie is gebaseerd

Nadere informatie

Hoog aantal vastgoedtransacties in het afgelopen trimester. De vastgoedmarkt herpakt zich na een relatief rustige maand maart

Hoog aantal vastgoedtransacties in het afgelopen trimester. De vastgoedmarkt herpakt zich na een relatief rustige maand maart I. Vastgoedactiviteit in België Hoog aantal vastgoedtransacties in het afgelopen trimester De vastgoedmarkt herpakt zich na een relatief rustige maand maart In het 2de trimester van 2013 waren er in ons

Nadere informatie

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Juli - september 2015

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Juli - september 2015 Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Juli - september 2015 n 26 T/3 www.notaris.be VASTGOEDACTIVITEIT IN BELGIË 99,8 101 102,1 102,6 106,4 106,8 101,7 103,4 105,9 94,1 94,9 102,8 98,9

Nadere informatie

Chapman Events (Michael Chapman) (order ID 61627-7851) EventMonitor. Q2 2013.

Chapman Events (Michael Chapman) (order ID 61627-7851) EventMonitor. Q2 2013. EventMonitor. Q2 2013. Over EventMonitor EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus,

Nadere informatie

Analytics rapport: AmbiSphere

Analytics rapport: AmbiSphere www.vanhaelewyn.be/webdesign Industrieweg 3 marketing@vanhaelewyn.be B-3001 HAASRODE (op afspraak) +32 (0) 495 61 58 05 Analytics rapport: AmbiSphere 1 november 2008 30 november 2008 V = vaststelling V

Nadere informatie

Adrem Flash. E-newsletter 14 juni 2017

Adrem Flash. E-newsletter 14 juni 2017 Adrem Flash ONMEDIA Op 31 mei 2017 verscheen Golf 2017-1 van de Cim Radio studie. De studie dekt het luisteren in het eerste trimester van 2017. Structuur van de studie: herhaling De radiostudie is gebaseerd

Nadere informatie

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Oktober - december 2013

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Oktober - december 2013 Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Oktober - december 2013 n 19 T/4 www.notaris.be VASTGOEDACTIVITEIT IN BELGIË 87,7 101,6 100 99,8 101 102,1 102,6 106,4 106,8 101,7 99,2 99,2 102,8

Nadere informatie

Het internet: van informeren tot activeren

Het internet: van informeren tot activeren In een medialandschap dat voortdurend in beweging is, duiken er elke dag nieuwe cijfers op over het gebruik van internet, mobile en tablet. Probeer daar maar eens klaar in te zien! Er verschijnen tal van

Nadere informatie

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 19 december Reclame-investeringen Oktober 2017

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 19 december Reclame-investeringen Oktober 2017 (keur) Adrem Flash ONMEDIA In de periode januari-oktober bedroegen de totale reclame-investeringen iets meer dan 3.14 miljard Euro. Maken we de vergelijking met de zelfde periode vorig jaar, dan zien we

Nadere informatie

7/10. Vlamingen lezen minstens één merk van de Persgroep Publishing*. Dat zijn mensen. *incl. Cascade-titels

7/10. Vlamingen lezen minstens één merk van de Persgroep Publishing*. Dat zijn mensen. *incl. Cascade-titels 7/10 Vlamingen lezen minstens één merk van de Persgroep Publishing*. Dat zijn 3.623.000 mensen. *incl. Cascade-titels LEARNINGS 1 2 3 STABIEL De titels van de Persgroep Publishing blijven stabiel. HLN

Nadere informatie

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Verantwoordelijke uitgever: Erik Van Tricht, Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, Bergstraat, 30-34 - 1000 Brussel Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen VASTGOEDACTIVITEIT

Nadere informatie

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 28 september 2017

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 28 september 2017 (keur) Adrem Flash ONMEDIA In de periode januari-juli bedroegen de totale reclame-investeringen ruim 2.2 miljard Euro. Maken we de vergelijking met de zelfde periode vorig jaar, dan zien we dat de investeringen

Nadere informatie

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 15 september 2015

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 15 september 2015 (keur) (keur) Adrem Flash ONMEDIA In de periode januari-juli 2015 werd er voor 2 miljard Euro aan reclame geïnvesteerd. Maken we de vergelijking met vorig jaar, dan zien we dat dit 2% minder is dan vorig

Nadere informatie

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Oktober - december 2014 n 20 T/1 5 jaar www.notaris.be VASTGOEDACTIVITEIT IN BELGIË 99,2 99,8 101 102,1 102,6 106,4 106,8 101,7 102,8 94,1 94,9 98,9

Nadere informatie

De vastgoedactiviteit volgt de evolutie van het aantal vastgoed-gerelateerde dossiers op die maandelijks binnekomen in de notariskantoren.

De vastgoedactiviteit volgt de evolutie van het aantal vastgoed-gerelateerde dossiers op die maandelijks binnekomen in de notariskantoren. NOTARISBAROMETER VASTGOED AAN DE KUST WWW.NOTARIS.BE S1 2017 VASTGOEDACTIVITEIT AAN DE KUST De vastgoedactiviteit volgt de evolutie van het aantal vastgoed-gerelateerde dossiers op die maandelijks binnekomen

Nadere informatie

TV en video kijken op nieuwe schermen. Evoluties in de CIM monitor

TV en video kijken op nieuwe schermen. Evoluties in de CIM monitor Centrum voor Informatie over de Media VZW TV en video kijken op nieuwe schermen Evoluties in de CIM monitor 2014 2015 09/03/2016 Avenue Herrmann-Debrouxlaan, 46 Brussel 1160 Bruxelles België - Belgique

Nadere informatie

Reclame-investeringen Augustus 2012

Reclame-investeringen Augustus 2012 (keur) (keur) 18 oktober 2012 Reclame-investeringen Augustus 2012 De totale reclame-investeringen voor de periode januari - augustus bedroegen bijna 2.2 miljard Euro ofwel meer dan vorig jaar. Evolutie

Nadere informatie

Rapportering Tevredenheidsmeting Loopbaanbegeleiding 2016

Rapportering Tevredenheidsmeting Loopbaanbegeleiding 2016 Rapportering Tevredenheidsmeting Loopbaanbegeleiding 1. BASISGEGEVENS In werden 19326 begeleidingen pakket 1 en 6415 begeleidingen pakket 2 beëindigd. Uiteindelijk hebben 18901 klanten (pakket 1) en 6287

Nadere informatie

UNIZO KMO-BAROMETER. KMO-Barometer mrt 07 jun 07. dec 06

UNIZO KMO-BAROMETER. KMO-Barometer mrt 07 jun 07. dec 06 UNIZO KMO-BAROMETER UNIZO-Studiedienst, tel. 02 238 05 31 - fax 02 238 07 94 www.unizo.be Voor resultaten van vroegere edities van de KMO-barometer en andere KMO-statistieken zie: www.unizo.be/statistieken

Nadere informatie

30 3 DE TRIMESTER 2016

30 3 DE TRIMESTER 2016 Verantwoordelijke uitgever: Erik Van Tricht, Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, Bergstraat, 30-34 - 1000 Notarisbarometer Vastgoed VASTGOEDACTIVITEIT IN T/3 Juli - september 2016 n 30 3

Nadere informatie

Opiniepeiling over het onverdoofd slachten van dieren

Opiniepeiling over het onverdoofd slachten van dieren Opiniepeiling over het onverdoofd slachten van dieren September 2012 1 Methodologie Universum De onderzoekspopula/e bestaat uit Belgen van 16 tot 70 jaar oud. Dataverzamelingsmethode De interviews werden

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 30 september 2013

PERSBERICHT Brussel, 30 september 2013 PERSBERICHT Brussel, 30 september 2013 Licht herstel van de arbeidsmarkt? Arbeidsmarktcijfers tweede kwartaal 2013 67,5% van de 20- tot 64-jarigen is aan het werk. Dat percentage stijgt met 0,8 procentpunten

Nadere informatie

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Januari - Maart 2013 n 16 T/1 www.notaris.be VASTGOEDACTIVITEIT IN BELGIË 87,7 101,6 100 99,8 101 102,1 102,6 106,4 106,8 101,7 99,2 99,2 102,8 94,1

Nadere informatie

notarisbarometer 2012 : meer vastgoedtransacties in België Vastgoedactiviteit in België www.notaris.be 106,4 106,8 101,6 99,2 100 99,2 99,8

notarisbarometer 2012 : meer vastgoedtransacties in België Vastgoedactiviteit in België www.notaris.be 106,4 106,8 101,6 99,2 100 99,2 99,8 notarisbarometer Vastgoed, vennootschappen, familie www.notaris.be A B C D E n 15 Oktober - december Trimester 4 - Vastgoedactiviteit in België Prijsevolutie Registratierechten Vennootschappen De familie

Nadere informatie

Tabel 2.1 Overzicht van de situatie op de arbeidsmarkt van de onderzochte personen op 30/06/97. Deelpopulatie 1996

Tabel 2.1 Overzicht van de situatie op de arbeidsmarkt van de onderzochte personen op 30/06/97. Deelpopulatie 1996 Dit deel van het onderzoek omvat alle personen tussen de 18 en 55 jaar oud (leeftijdsgrenzen inbegrepen) op 30 juni 1997, wiens dossier van het Vlaams Fonds voor de Sociale Integratie van Personen met

Nadere informatie

notarisbarometer 94,1 2012 Trim 1

notarisbarometer 94,1 2012 Trim 1 notarisbarometer Vastgoed, vennootschappen, familie www.notaris.be A B C D E n 14 Juli - september Trimester 3 - Vastgoedactiviteit in België Prijsevolutie Registratierechten Vennootschappen De familie

Nadere informatie

Reclame-investeringen Juli 2012

Reclame-investeringen Juli 2012 (keur) (keur) 14 september 2012 Reclame-investeringen Juli 2012 De totale reclame-investeringen voor de periode januari - juli bedroegen bijna 2 miljard Euro ofwel meer dan vorig jaar. Evolutie van de

Nadere informatie

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Verantwoordelijke uitgever: Erik Van Tricht, Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, Bergstraat, 30-34 - 1000 Brussel Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen VASTGOEDACTIVITEIT

Nadere informatie

Het CIM. Algemene informa2e. Presenta2e PdB UBA 09/09/09. PPT dd 25/08/09

Het CIM. Algemene informa2e. Presenta2e PdB UBA 09/09/09. PPT dd 25/08/09 Het CIM Algemene informa2e PPT dd 25/08/09 Presenta2e PdB UBA 09/09/09 1 Het CIM Centrum voor Informa2e over de Media Opgericht in 1971 Groepeert de hele communica2ewereld: Adverteerders Media en media

Nadere informatie

Vastgoed April - juni 2016 VASTGOEDACTIVITEIT IN BELGIË 105,3 105,0. Op macro-economisch niveau

Vastgoed April - juni 2016 VASTGOEDACTIVITEIT IN BELGIË 105,3 105,0. Op macro-economisch niveau Verantwoordelijke uitgever: Erik Van Tricht, Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, Bergstraat, 30-34 - 1000 Notarisbarometer 29 n Vastgoed April - juni 2016 T/2 2DE TRIMESTER 2016 www.notaris.be

Nadere informatie

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Juli - September 2013

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Juli - September 2013 Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Juli - September 2013 n 18 T/3 www.notaris.be VASTGOEDACTIVITEIT IN BELGIË 87,7 101,6 100 99,8 101 102,1 102,6 106,4 106,8 101,7 99,2 99,2 102,8 94,1

Nadere informatie

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen April - juni 2014

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen April - juni 2014 Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen April - juni 2014 n 21 T/2 5 jaar www.notaris.be VASTGOEDACTIVITEIT IN BELGIË 99,2 99,8 101 102,1 102,6 106,4 106,8 101,7 102,8 94,1 94,9 98,9 101,4

Nadere informatie

Empirisch bewijs van impact op lange termijn van TV-reclame

Empirisch bewijs van impact op lange termijn van TV-reclame Empirisch bewijs van impact op lange termijn van TV-reclame Over het gunstig effect van tv-reclame voor nationale merken, of het nu op korte of lange termijn is, werd in veel landen geschreven. Hoe zit

Nadere informatie

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 8 juli 2015

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 8 juli 2015 (keur) (keur) Adrem Flash ONMEDIA In de periode januari mei werd er voor 1.47 miljard Euro aan reclame geïnvesteerd ofwel ruim 3% minder dan vorig jaar. Evolutie van de totale reclame-investeringen 4 000

Nadere informatie

ONMEDIA. E-newsletter 7 maart 2013

ONMEDIA. E-newsletter 7 maart 2013 (keur) (keur) Adrem Flash ONMEDIA MediaXim publiceerde zojuist de definitieve cijfers voor 2012 en het is dus tijd om een bilan te maken van 2012. De totale reclame-investeringen voor 2012, bedroegen 3.6

Nadere informatie

PARTNERS IN SPORT NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ZILVEREN KRUIS SPORT INDEX T/M 18. Meting 28 April In opdracht van NOC*NSF

PARTNERS IN SPORT NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ZILVEREN KRUIS SPORT INDEX T/M 18. Meting 28 April In opdracht van NOC*NSF PARTNERS IN SPORT NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ZILVEREN KRUIS SPORT INDEX T/M 18 Meting 28 April 2015 In opdracht van NOC*NSF GfK Sportdeelname Index April 2015 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname Index april

Nadere informatie

PRIJS VAN ELEKTRICITEIT EN AARDGAS IN BELGIË, IN DE 3 REGIO S EN IN DE BUURLANDEN

PRIJS VAN ELEKTRICITEIT EN AARDGAS IN BELGIË, IN DE 3 REGIO S EN IN DE BUURLANDEN PRIJS VAN ELEKTRICITEIT EN AARDGAS IN BELGIË, IN DE 3 REGIO S EN IN DE BUURLANDEN 11 januari 2019 De CREG houdt in het kader van haar algemene monitoringtaken gegevensbanken bij met de prijzen van elektriciteit

Nadere informatie

Standaard Eurobarometer 84. Die publieke opinie in de Europese Unie

Standaard Eurobarometer 84. Die publieke opinie in de Europese Unie Die publieke opinie in de Europese Unie Opiniepeiling besteld en gecoördineerd door de Europese Commissie, Directoraat-generaal Communicatie. Dit werd opgesteld voor de Vertegenwoordiging van de Europese

Nadere informatie

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Oktober - december 2014

Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Oktober - december 2014 Notarisbarometer Vastgoed - familie - vennootschappen Oktober - december 2014 n 23 T/4 www.notaris.be VASTGOEDACTIVITEIT IN BELGIË 99,7 99,8 101 102,1 102,6 106,4 106,8 101,7 102,8 94,1 94,9 98,9 101,4

Nadere informatie

NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ACHMEA SPORT INDEX T/M 18. Meting 25 Januari 2015. In opdracht van NOC*NSF

NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ACHMEA SPORT INDEX T/M 18. Meting 25 Januari 2015. In opdracht van NOC*NSF NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ACHMEA SPORT INDEX T/M 18 Meting 25 2015 In opdracht van NOC*NSF GfK Sportdeelname Index 2015 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname Index 2015 2 Sportdeelname afgelopen maand 3 Sportdeelname

Nadere informatie

BATIBOUW is de grootste Belgische beurs voor Bouw, Renovatie en Inrichting voor professionele en particuliere bezoekers.

BATIBOUW is de grootste Belgische beurs voor Bouw, Renovatie en Inrichting voor professionele en particuliere bezoekers. BATIBOUW is de grootste Belgische beurs voor Bouw, Renovatie en Inrichting voor professionele en particuliere bezoekers. Mediahuis Connect legt in februari met hun krantenaanbod de redactionele focus op

Nadere informatie

Audimetrie Januari 2012

Audimetrie Januari 2012 Share of Screen Usage (%) 1 maart 2012 Audimetrie Januari 2012 Evolutie van de maandelijkse marktaandelen 1 : Noorden De doelgroep 15 jaar en ouder In de maand januari zien we een stijging van 2.6 punten

Nadere informatie

Economische activiteit

Economische activiteit De UNIZO KMO-barometer wordt sinds 17 opgemaakt en is de conjunctuurindicator voor de Vlaamse KMO. De barometer wordt per kwartaal samengesteld aan de hand van een bevraging bij een representatief KMO-panel

Nadere informatie

Tendensen in bedrijfsopleidingen. 19 Maart 2009 Business Faculty Brussel

Tendensen in bedrijfsopleidingen. 19 Maart 2009 Business Faculty Brussel Tendensen in bedrijfsopleidingen 19 Maart 2009 Business Faculty Brussel Inhoud Inleiding: wie zijn wij? Onderzoeksmethodologie & Definities Top 4 Vaststellingen in bedrijfsopleidingen Top 4 Tendensen in

Nadere informatie

Geadresseerd reclamedrukwerk in België

Geadresseerd reclamedrukwerk in België Met een bruto-investering van 351 miljoen en een groei in het laatste semester van 2008 consolideert geadresseerde Direct Mail zijn vooruitgang van de laatste jaren. Sinds begin 2008 worden de bruto-investeringen

Nadere informatie

Nationale Social Media Onderzoek 2017

Nationale Social Media Onderzoek 2017 Nationale Social Media Onderzoek 2017 Het grootste trendonderzoek van Nederland naar het gebruik en verwachtingen van social media #NSMO Uitgevoerd door: Newcom Research & Consultancy B.V. Auteurs: drs.

Nadere informatie

30 augustus blauw. Toelatingsexamen arts en tandarts. Informatie verwerven en verwerken (IVV) STILLEESTEKST 2

30 augustus blauw. Toelatingsexamen arts en tandarts. Informatie verwerven en verwerken (IVV) STILLEESTEKST 2 Kleef hier onmiddellijk een identificatiesticker blauw Toelatingsexamen arts en tandarts 30 augustus 2016 Informatie verwerven en verwerken (IVV) STILLEESTEKST 2 Figuur 1: Kerncijfers over armoede in België.

Nadere informatie

PARTNERS IN SPORT NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ZILVEREN KRUIS SPORT INDEX T/M 18. Meting 27 Maart 2015. In opdracht van NOC*NSF

PARTNERS IN SPORT NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ZILVEREN KRUIS SPORT INDEX T/M 18. Meting 27 Maart 2015. In opdracht van NOC*NSF PARTNERS IN SPORT NOC*NSF SPORTDEELNAME INDEX ZILVEREN KRUIS SPORT INDEX T/M 18 Meting 27 Maart 2015 In opdracht van NOC*NSF GfK Sportdeelname Index Maart 2015 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname Index maart

Nadere informatie

De positie van de Vlaamse kust op de Belgische reismarkt

De positie van de Vlaamse kust op de Belgische reismarkt Kusttoerisme West-Vlaanderen Werkt 3, 28 De positie van de Vlaamse kust op de Belgische reismarkt Foto: Evelien Christiaens Rik De Keyser bestuurder-directeur en hoofd afdeling toerisme, WES Evelien Christiaens

Nadere informatie

De evolutie en tendensen op regionaal en provinciaal niveau worden verderop in deze barometer besproken.

De evolutie en tendensen op regionaal en provinciaal niveau worden verderop in deze barometer besproken. NOTARISBAROMETER VASTGOED WWW.NOTARIS.BE T1 2017 Barometer 32 VASTGOEDACTIVITEIT IN BELGIË De index van de vastgoedactiviteit klimt in het 1 ste trimester van 2017 naar een nieuw record: 128,36 punten.

Nadere informatie

De methodologie van deze onderzoeksgolf kunt u raadplegen via de website van het CIM:

De methodologie van deze onderzoeksgolf kunt u raadplegen via de website van het CIM: CIM-luistercijfers apr-juni 17 17 CIM Radio 17 In deze CIM-analyse bespreken we het dag- en weekbereik van radio in april-juni 17. We tonen aan de hand van luistercurves wanneer er naar radio wordt geluisterd.

Nadere informatie

SVR PROJECTIES VAN DE BEVOLKING EN DE HUISHOUDENS VOOR VLAAMSE STEDEN EN GEMEENTEN

SVR PROJECTIES VAN DE BEVOLKING EN DE HUISHOUDENS VOOR VLAAMSE STEDEN EN GEMEENTEN SVR PROJECTIES VAN DE BEVOLKING EN DE HUISHOUDENS VOOR VLAAMSE STEDEN EN GEMEENTEN 2015-2030 Doel van de presentatie 1. Voorstellen van de eerste resultaten uit de bevolkingsprojecties voor Vlaamse steden

Nadere informatie

De grootste autosite van België

De grootste autosite van België De grootste autosite van België De grootste selectie nieuwe en tweedehandswagens in België Persbericht Brussel, 5 januari 2017 Barometer : de tweedehands automarkt in België Analyse door AutoScout24 Overzicht

Nadere informatie

Kunstlaan 47-49, 1000 BRUSSEL Eric AERDEN Vooruitgangsstraat 56, 1210 BRUSSEL T GSM Persbericht

Kunstlaan 47-49, 1000 BRUSSEL Eric AERDEN Vooruitgangsstraat 56, 1210 BRUSSEL T GSM Persbericht Cel Externe Communicatie Kunstlaan 47-49, 1000 BRUSSEL Eric AERDEN Vooruitgangsstraat 56, 1210 BRUSSEL T. 02-2773408 GSM 0473-916424 Persbericht Datum: 26 november 2007 Betreft: Bijna 200 indicatoren geven

Nadere informatie

KMO-Barometer 97,0 96,9 Q4 2012

KMO-Barometer 97,0 96,9 Q4 2012 De UNIZO KMO-barometer wordt sinds 17 opgemaakt en is dé conjunctuurindicator voor de Vlaamse KMO. De barometer wordt per kwartaal samengesteld aan de hand van een bevraging bij een representatief KMO-panel

Nadere informatie

ECONOMISCHE ACTIVITEIT

ECONOMISCHE ACTIVITEIT UNIZO KMO-Barometer UNIZO-Studiedienst, tel. 02 238 05 31 - fax 02 238 07 94 www.unizo.be mail kmo-barometer@unizo.be Voor resultaten van vroegere edities van de KMO-barometer zie: www.unizo.be/statistieken

Nadere informatie

Marktpenetratie DVB-t

Marktpenetratie DVB-t Marktpenetratie DVB-t OPGEMAAKT VOOR: VRT studiedienst, Jo Martens 1 1 01 Onderzoeksmethodologie 2 Onderzoeksmethodologie STEEKPROEF BESCHRIJVING STEEKPROEF GROOTTE QUOTA GEM. DUURTIJD INTERVIEW DATACOLLECTIE

Nadere informatie

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 23 februari Reclame-investeringen December 2016

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 23 februari Reclame-investeringen December 2016 (keur) (keur) Adrem Flash ONMEDIA In 2016 bedroegen de totale reclame-investeringen ruim 4 miljard Euro. Maken we de vergelijking met vorig jaar, dan zien we dat dit een stijging met 6% betekent. Evolutie

Nadere informatie

DE EVOLUTIE VAN DE BELGISCHE VASTGOEDPRIJZEN IN 2016: DATA ADS 1 INLEIDING

DE EVOLUTIE VAN DE BELGISCHE VASTGOEDPRIJZEN IN 2016: DATA ADS 1 INLEIDING CONFEDERATIE VAN IMMOBILIENBEROEPEN VLAANDEREN Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent www.cibweb.be DE EVOLUTIE VAN DE BELGISCHE VASTGOEDPRIJZEN IN 2016: DATA ADS 1 INLEIDING De benchmark voor de evolutie

Nadere informatie

Trends in Digitale Media december 2014. SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT

Trends in Digitale Media december 2014. SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT Trends in Digitale Media december 2014 SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT TV kijken via smartphone 75% gegroeid Vorig jaar december concludeerde SPOT dat TV kijken

Nadere informatie

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 16 februari Reclame-investeringen December 2015

Adrem Flash ONMEDIA. E-newsletter 16 februari Reclame-investeringen December 2015 (keur) (keur) Adrem Flash ONMEDIA In 2015 werd er voor 3.8 miljard Euro aan reclame geïnvesteerd ofwel meer dan in 2014. Evolutie van de totale reclame-investeringen 4 500 000 4 000 000 3 500 000 3 000

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar Meting 42 juni 2016 In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 6 5 7 Sportdeelname Index juni 2016 Sportdeelname afgelopen maand

Nadere informatie

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media hebben in onze samenleving een belangrijke rol verworven. Het gebruik van sociale media is groot en dynamisch. Voor de vierde

Nadere informatie

notarisbarometer Belgisch vastgoed blijft betrouwbaar Vastgoedactiviteit in België 106,4 106,8 102,8 102,6 94,9

notarisbarometer Belgisch vastgoed blijft betrouwbaar Vastgoedactiviteit in België  106,4 106,8 102,8 102,6 94,9 notarisbarometer Vastgoed, vennootschappen, familie www.notaris.be A B C D E n 13 April - juni Trimester 2 - Vastgoedactiviteit in België Prijsevolutie Registratierechten Vennootschappen De familie A Vastgoedactiviteit

Nadere informatie

... Graydon studie. Faillissementen. Oktober 2018

... Graydon studie. Faillissementen. Oktober 2018 Graydon studie Faillissementen Oktober 2018 5 november 2018 Overname en gebruik van dit onderzoek wordt aangemoedigd bronvermelding Graydon Belgium. Deze brochure is louter ter informatie opgesteld. De

Nadere informatie

Stijging van het aantal werkzoekende uitkeringsgerechtigde volledig werklozen maar eerste daling bij de jongeren onder 25 jaar

Stijging van het aantal werkzoekende uitkeringsgerechtigde volledig werklozen maar eerste daling bij de jongeren onder 25 jaar Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Directie Interne en Externe Communicatie Keizerslaan, 7-9 - 1000 Brussel Tel. 02 515 42 81 www.rva.be Brussel, 8 mei Persmededeling Stijging van de volledige werkloosheid,

Nadere informatie

CIM-studie 11/12: pers en bioscoop

CIM-studie 11/12: pers en bioscoop 19 oktober 2012 CIM-studie 11/12: pers en bioscoop Op 14 september jongstleden werden de resultaten van de CIM-studie 2011/2012 voor pers en bioscoop bekengemaakt. Methodologie Net als vorig jaar onderging

Nadere informatie

CIM Radio 2015W1. CIM-luistercijfers jan-mrt W1. Resultaten van de 1 ste golf van 2015

CIM Radio 2015W1. CIM-luistercijfers jan-mrt W1. Resultaten van de 1 ste golf van 2015 CIM-luistercijfers jan-mrt W CIM Radio W Hier is onze CIM-analyse die Var na elke onderzoeksgolf van het CIM Radio-onderzoek publiceert. We evalueren de gezondheid van het medium sedert de start van de

Nadere informatie

STUDIE Faillissementen 1 december Maand november sluit af met stijging van 3,69% In Brussel een stijging van 25,17%.

STUDIE Faillissementen 1 december Maand november sluit af met stijging van 3,69% In Brussel een stijging van 25,17%. STUDIE Faillissementen 1 december 2016 Maand november sluit af met stijging van 3,69% In Brussel een stijging van 25,17%. 1 september 2016 2 Overname en gebruik van dit onderzoek wordt aangemoedigd bronvermelding

Nadere informatie

Nationale Social Media Onderzoek 2016

Nationale Social Media Onderzoek 2016 Nationale Social Media Onderzoek 2016 Het grootste trendonderzoek van Nederland naar het gebruik en verwachtingen van social media #NSMO Uitgevoerd door: Auteurs: Newcom Research & Consultancy B.V. drs.

Nadere informatie

Op komt u via Radio en vervolgens Methodologie op een snelkoppeling naar het methodologiedossier van deze onderzoeksgolf.

Op  komt u via Radio en vervolgens Methodologie op een snelkoppeling naar het methodologiedossier van deze onderzoeksgolf. CIM-luistercijfers sept-dec 016 016 CIM Radio 016 Met de resultaten van de derde radio-onderzoeksgolf van 016 is er weer een jaar afgerond. Deze CIM-analyse behandelt deze derde golf en bevat ook de gemiddelde

Nadere informatie

Sectorfoto PSC

Sectorfoto PSC Sectorfoto 2009-2013 PSC 149.01 Elektriciens: Installatie en Distributie 2014 Vormelek vzw Marlylaan 15/8 b2 1120 Brussel Tel.: 02/476.16.76 Fax: 02/476.17.76 Geen enkel gedeelte van dit werk mag gereproduceerd

Nadere informatie

Frisse Start Special 2009 07 januari 07 februari

Frisse Start Special 2009 07 januari 07 februari Frisse Start Special 2009 07 januari 07 februari Frisse Start Special 2009 Start: 07 januari Einde: 07 Februari Januari is bij uitstek dé maand voor goede voornemens en om er weer fris tegenaan te gaan.

Nadere informatie

ONMEDIA. E-newsletter 18 april 2013. Reclame-investeringen Februari 2013

ONMEDIA. E-newsletter 18 april 2013. Reclame-investeringen Februari 2013 (keur) (keur) Adrem Flash ONMEDIA De totale reclame-investeringen voor de periode januari-februari bedroegen bijna 500 miljoen Euro ofwel 5% minder dan de zelfde periode vorig jaar. Evolutie van de totale

Nadere informatie

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar

NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar NOC*NSF Sportdeelname index Zilveren Kruis Sport index t/m 18 jaar Meting 41 mei 2016 In opdracht van NOC*NSF 1 1 2 3 4 6 5 7 8 Inhoudsopgave Sportdeelname Index mei 2016 Sportdeelname afgelopen maand

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 22 december 2015

PERSBERICHT Brussel, 22 december 2015 PERSBERICHT Brussel, 22 december 2015 Positieve arbeidsmarktevoluties in het derde kwartaal van 2015 De werkgelegenheidsgraad bij de 20- tot 64-jarigen bedroeg in het derde kwartaal van 2015 67,4% en steeg

Nadere informatie

Rapportering Tevredenheidsmeting Loopbaanbegeleiding 2018

Rapportering Tevredenheidsmeting Loopbaanbegeleiding 2018 Rapportering Tevredenheidsmeting Loopbaanbegeleiding 1. Basisgegevens In werden 22942 begeleidingen pakket 1 en 9639 begeleidingen pakket 2 beëindigd. Uiteindelijk hebben 22928 klanten (pakket 1) en 8665

Nadere informatie