VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP DRIEENTWINTIG FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ZEVENTIEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP DRIEENTWINTIG FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ZEVENTIEN"

Transcriptie

1 VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP DRIEENTWINTIG FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ZEVENTIEN Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK, Jo TIJTGAT, Carl DE DONDER, schepenen; Kaat OLIVIER, schepen van ambtswege; Gino BAERT, Louis HAERINCK, Sabine DEKNUDT-MICHIELS, Ingrid DEROUBAIX, Tundie D HONT, Filip TERRYN, Jurgen BEKE, Matthias VANNESTE, Frieda DEJAGER, Bert SCHELFHOUT, Sophie MESPREUVE, Rolande LIBERT, Mieke OTTEVAERE, Marleen PRAT, Alexandra CNEUDE, raadsleden; Katlijn Copriau, gemeentesecretaris. G Gemeenteraad van 23 februari blad 43 De raad was conform artikel 20 van het Gemeentedecreet samengeroepen door de voorzitter van de gemeenteraad voor de afhandeling van volgende agenda: 1. Gemeenteraadsleden - ontslag - aktename a) Ontslag gemeenteraadslid - aktename b) Bestendiging opvolging 2. Interlokale vereniging Burensportdienst - werkjaar goedkeuring jaarverslag en rekening 3. W13 - meerjarenplan , budgetwijziging 2016 en budget 2017 a) Goedkeuren wijzigen meerjarenplan b) Kennisname budgetwijziging 2016 c) Kennisname budget Hervaststelling samenstelling Gecoro 5. PSH Gavers-Mira - oprichting, deelname en engagementsverklaring - goedkeuring 6. Oliebergstraat 129/131 - verkavelen van grond in 7 loten (2 fasen) met wegenisaanleg - zaak der wegen - goedkeuring 7. Aanpassing rechtspositieregeling Punt toegevoegd door Open VLD raadslid Bert Schelfhout aan de agenda van de gemeenteraad bij toepassing van artikel 22 van het Gemeentedecreet 8. Opfrissen bewegwijzering en verbeteren verkeersborden in onze gemeente 9. Vragen gesteld door raadsleden Punten te behandelen in geheime zitting

2 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad Overdracht personeelslid aan openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn - goedkeuring 11. Aanstelling waarnemend gemeentesecretaris De voorzitter opent de zitting om 20 uur. Daarop volgt de afhandeling van de agenda Gemeenteraadsleden - ontslag - aktename a) Ontslag gemeenteraadslid aktename Via een brief aan de voorzitter van de gemeenteraad van 3 februari 2017, biedt CD&V gemeenteraadslid mevrouw Lien De Ketele haar ontslag aan bij de gemeenteraad van Deerlijk. Artikel 15 van het Gemeentedecreet stelt dat het gemeenteraadslid dat ontslag wil nemen, dat schriftelijk meedeelt aan de voorzitter van de gemeenteraad. Het ontslag is definitief na de ontvangst van de kennisgeving door de voorzitter van de gemeenteraad. Het lid van de gemeenteraad blijft zijn mandaat uitoefenen tot zijn opvolger is geïnstalleerd, behoudens als het ontslag het gevolg is van een onverenigbaarheid. De gemeenteraad neemt akte van dit ontslag. b) Bestendiging opvolging Gelet op het ontslag vermeld in punt a) en gelet op artikel 15 van het Gemeentedecreet, dient CD&V raadslid mevrouw Lien De Ketele vervangen te worden door een opvolger. Mevrouw De Ketele werd reeds vervangen wegens medische redenen door de eerste opvolger voor CD&V zijnde mevrouw Ingrid Deroubaix, aangesteld in gemeenteraadszitting van 15 september Naar aanleiding van deze vervanging werden de geloofsbrieven van mevrouw Deroubaix reeds ingediend en goedgekeurd door de gemeenteraad. Op basis daarvan werd mevrouw Deroubaix uitgenodigd de door artikel 7, 3 van het Gemeentedecreet voorgeschreven eed af te leggen in handen van de voorzitter van de gemeenteraad. Hierdoor werd zij als gemeenteraadslid ambtsbevoegd. Hiervan werd tevens een akte van eedaflegging opgesteld. Gelet op het ontslag van mevrouw De Ketele als gemeenteraadslid, bestendigt de gemeenteraad de in zitting van 15 september 2016 gebeurde aanstelling van mevrouw Ingrid Deroubaix als gemeenteraadslid.

3 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad Interlokale vereniging Burensportdienst - werkjaar goedkeuring jaarverslag en rekening De verderzetting van de interlokale vereniging Burensportdienst in zijn hoedanigheid werd goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 28 maart De interlokale vereniging Burensportdienst bestaat uit de volgende gemeenten: Anzegem, Avelgem, Harelbeke, Kuurne, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem. In artikel 12, 15 en 16 van de overeenkomst betreffende de oprichting van de interlokale vereniging Burensportdienst dient de rekening samen met het jaarverslag aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd te worden. De overeenkomst is in overeenstemming met het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, inzonderheid artikel 3 tot en met 9. Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 8 februari 2017 het jaarverslag en de rekening 2016 van de interlokale vereniging Burensportdienst overlopen om aan de gemeenteraad voor te leggen. Artikel 43, 2,10 stipuleert dat de gemeenteraad exclusief bevoegd is voor voorliggende materie gezien enerzijds het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en anderzijds de in alinea 1 vermelde gemeenteraadsbeslissing de bevoegdheid tot het goedkeuren van het jaarverslag en de rekening van een interlokale vereniging aan de gemeenteraad opdraagt; Vervolgens besluit de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen het onderstaande goed te keuren: Art De rekening 2016 en het bijhorend jaarverslag van de interlokale vereniging Burensportdienst wordt goedgekeurd. Art Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan: - het Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Brugge, Koning Albert 1 laan 1/2 bus 103 te 8200 Brugge; - de voorzitter van de interlokale vereniging Burensportdienst, de heer Simon Depraetere, Meersstraat 5, 8790 Waregem (ter kennisgeving). 3. W13 - meerjarenplan , budgetwijziging 2016 en budget 2017 a) Goedkeuren wijzigen meerjarenplan In de vergadering van 16 december 2016 heeft de algemene vergadering van W13 de wijziging van het meerjarenplan goedgekeurd. In zitting van 8 februari 2017 besliste het college van burgemeester en schepenen de gemeenteraad voor te stellen de wijziging van het meerjarenplan goed te keuren en de voorzitter te verzoeken dit punt te agenderen op de gemeenteraad van 23 februari Het komt de gemeenteraad toe goedkeuring te verlenen aan de wijziging van het meerjarenplan van W13.

4 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad 46 Voor de motivering van de wijzigingen wordt verwezen naar p. 4 van het document Meerjarenplan (aanpassing november 2016). Er wordt verwezen naar volgende bepalingen: - het OCMW-decreet, in het bijzonder en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 148 en artikel 228, par. 1; - omzendbrief 2013/6 van het Agentschap Binnenlands Bestuur. Vervolgens besluit de gemeenteraad met 18 ja-stemmen (CD&V, N-VA en sp.a) en 3 neenstemmen (Open VLD): Art De wijziging van het meerjarenplan van W13 goed te keuren. Art Deze beslissing ter kennisname over te maken aan W13. b) Kennisname budgetwijziging In de vergadering van 16 december 2016 heeft de algemene vergadering van W13 de budgetwijziging 2016 goedgekeurd. In zitting van 8 februari 2017 nam het college van burgemeester en schepenen kennis van de budgetwijziging 2016 van W13 en verzocht het de voorzitter dit punt te agenderen op de gemeenteraad van 23 februari Het komt de gemeenteraad toe kennis te nemen van de budgetwijziging 2016 van W13. Voor een motivering van de wijzigingen wordt verwezen naar p. 4 van het document Budgetwijziging 2016/1 (november 2016). Er wordt verwezen naar volgende bepalingen: - artikel 150, 156 en 228, par. 1 van het OCMW-decreet. Vervolgens neemt de gemeenteraad kennis van de budgetwijziging 2016 van W13. Deze beslissing wordt ter kennisname overgemaakt aan W13. c) Kennisname budget In de vergadering van 16 december 2016 heeft de algemene vergadering van W13 het budget 2017 goedgekeurd. In zitting van 8 februari 2017 nam het college van burgemeester en schepenen kennis van het budget 2017 van W13 en verzocht het de voorzitter dit punt te agenderen op de gemeenteraad van 23 februari Het komt de gemeenteraad toe kennis te nemen van het budget 2017 van W13.

5 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad 47 Voor een motivering van de wijzigingen in vergelijking met het budget 2017 uit het vorig meerjarenplan wordt verwezen naar p. 4 van het document Budget 2017 (november 2016). Er wordt verwezen naar volgende bepalingen: - artikel 150 en 228, par. 1 van het OCMW-decreet. Vervolgens neemt de gemeenteraad kennis van het budget 2017 van W13. Deze beslissing wordt ter kennisname overgemaakt aan W Hervaststelling samenstelling Gecoro Naar aanleiding van het overlijden van de heer Xavier Vanwynsberghe op 3 augustus 2016 dient binnen de Gecoro (Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening) in diens vervanging voorzien te worden. Voormelde materie werd besproken in de zitting van het college van burgemeester en schepenen van 26 oktober 2016 en de voorzitter van de gemeenteraad werd verzocht om de vervanging van de heer Xavier Vanwynsberghe in de Gecoro te agenderen op de gemeenteraad. Artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO) regelt de aangelegenheden met betrekking tot de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening. Artikel 43, 2, 10 (en latere aanpassingen) van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 stipuleert dat het tot de uitsluitende bevoegdheid van de gemeenteraad behoort te beslissen omtrent aangelegenheden die de wet, decreet of het uitvoeringsbesluit uitdrukkelijk aan de gemeenteraad voorbehoudt, in casu artikel , 3 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. In de gemeenteraadszitting van 31 januari 2013 werd het aantal maatschappelijke geledingen dat binnen de Gecoro wordt opgenomen bepaald op 5 en het aantal deskundigen op 4. Tot één van deze maatschappelijke geledingen behoort de Vereniging van Deerlijkse Ondernemers. In de gemeenteraadszitting van 28 maart 2013 werd de aanduiding van de heer Xavier Vanwynsberghe door de Vereniging van Deerlijkse Ondernemers, als hun effectief vertegenwoordiger, bekrachtigd. Bij mail van 23 januari 2017 deelt de Vereniging van Deerlijkse Ondernemers mee dat de heer Thijs Benoit wordt aangeduid als effectief vertegenwoordiger vanuit hun vereniging, ter vervanging van de heer Xavier Vanwynsberghe. Vervolgens besluit de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen: Art De aanduiding van de heer Thijs Benoit als effectief vertegenwoordiger van de Gecoro te bekrachtigen.

6 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad 48 Art Een voor eensluidend verklaard afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Deputatie van de provincie West-Vlaanderen, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 te 8200 Brugge. 5. PSH Gavers-Mira - oprichting, deelname en engagementsverklaring - goedkeuring N-VA raadslid Terryn vraagt aan welke voorwaarden de vrijwilligers moeten voldoen om gerekruteerd te worden? Burgemeester Croes antwoordt ontkennend behalve dat er een aantal opleidingen zullen moeten gevolgd worden. N-VA raadslid Terryn vraagt dus of zich iedereen als vrijwilliger kan melden? Burgemeester Croes antwoordt bevestigend. N-VA raadslid Terryn vraagt of de sporthal het onthaalcentrum is waarvan sprake is? Burgemeester Croes antwoordt dat de plaats van het onthaalcentrum afhankelijk is van de plaats van de ramp. N-VA raadslid Terryn vraagt of er een rampenplan voor handen is mocht een ramp zich in de zone voordoen? Burgemeester Croes antwoordt dat er een noodinterventieplan bestaat dat moet gehanteerd worden ingeval van een ramp of noodscenario en voegt er aan toe dat dit plan destijds door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Hij vervolgt dat dit plan wordt geoefend en dat er in november laatstleden nog een oefening werd gehouden. Echter tot op vandaag werd er beroep gedaan op een andere zone rond de PSH. N-VA raadslid Terryn stelt dat dit tot op vandaag dus niet bestond in de Gavers? Burgemeester Croes bevestigt dit. Er wordt verwezen naar het koninklijk besluit van 16 februari 2006 betreffende de nood- en interventieplannen. De burgemeester is verantwoordelijk voor de opmaak van een Algemeen Nood- en Interventieplan (ANIP). Een onderdeel van het ANIP, het psychosociaal interventieplan (PSIP), activeert en coördineert psychosociale acties bij noodsituaties zowel in de acute fase als in de nazorg voor alle getroffenen. De structuur van het PSIP binnen de gemeentelijke noodplanning dient gerealiseerd te worden door de oprichting van een netwerk psychosociale hulpverlening (PSH), dat als doelstelling heeft tussen te komen in die situaties waar de bestaande psychosociale diensten geen of onvoldoende hulp kunnen bieden omwille van het dringende, massale en/of onverwachte karakter van de situatie. Via het PSH kunnen een groot aantal vrijwillige hulpverleners, onder een bepaalde structuur, worden opgeroepen om op korte tijd in te staan voor de basisopvang van de getroffenen.

7 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad 49 De taken in deze basisopvang zijn: - groeperen van niet-gewonden; - het inrichten van een onthaalcentrum voor deze niet-gewonden en het voorzien van vervoer om hen naar het onthaalcentrum te brengen; - zorgen voor opvang, registratie en psychosociale ondersteuning in het opvangcentrum; - het eventueel openen van een onthaalcentrum voor verwanten van slachtoffers. Voor het uitvoeren van deze basistaken zijn heel wat medewerkers nodig. Aan het hoofd van een PSH staat een coördinator die instaat voor de sturing en het overleg met de hulpverleners en logistieke krachten. In overleg met de korpschefs van de politiezone Mira en politiezone Gavers én de burgemeesters van de stad Harelbeke en de gemeente Deerlijk werd beslist om de opdracht van de PSH-coördinator van de politiezone Mira uit te breiden met het grondgebied van de politiezone Gavers. Stad Harelbeke en gemeente Deerlijk zorgen voor een groep van vrijwilligers waarop de PSH-coördinator in geval van noodsituaties beroep kan doen. Deze vrijwilligers kunnen bestaan uit gemeentepersoneel en personeel van het OCMW, alsook uit inwoners die zich willen engageren binnen het PSH. Aan de raad wordt een voorstel van engagementsverklaring, die moet getekend worden door de PSH-medewerker, de PSH-verantwoordelijke en de gemeente of het OCMW voorgelegd waarin ondermeer volgende zaken zijn opgenomen: - doel van het PSH, de recrutering van medewerkers en hun verantwoordelijkheden; - de prestaties van eigen personeel verricht binnen de PSH-werking worden beschouwd als gewone prestaties of extra prestaties in het kader van de werking van de eigen dienst zoals beschreven in de rechtspositieregeling; - de PSH-vrijwilliger volgt een opleiding over de werking en taakuitvoering van het PSH. Het college van burgemeester en schepenen nam in zitting van 8 februari 2017 kennis van de engagementsverklaring PSH Gavers-Mira en besliste dit ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad. Artikel 42, 2 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 bepaalt dat de gemeenteraad over de volheid van bevoegdheid beschikt ten aanzien van aangelegenheden van gemeentelijk belang. Vervolgens besluit de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen het onderstaande: Art De oprichting van een netwerk voor psychosociale hulpverlening (PSH) in het kader van de gemeentelijke nood- en interventieplanning voor het grondgebied van de politiezone Gavers in samenwerking met de politiezone Mira, in het bijzonder voor de coördinatie, wordt goedgekeurd. Art Er wordt medewerking verleend aan het netwerk door het ter beschikking stellen van personeel en middelen en door een oproep te doen aan de inwoners die willen fungeren binnen het PSH-netwerk. Art De engagementsverklaring PSH Gavers-Mira wordt goedgekeurd. 6. Oliebergstraat 129/131 - verkavelen van grond in 7 loten (2 fasen) met wegenisaanleg - zaak der wegen - goedkeuring

8 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad 50 Er wordt verwezen naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO); - het besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2000 betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning, verkavelingsvergunningen en aanvragen tot verkavelingswijziging, gewijzigd bij besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2001, 8 maart 2002, 5 juni 2009, 7 mei 2010 en 9 september Een aanvraag tot verkavelingsvergunning werd ingediend door Jan Van Overbeke, Oliebergstraat 131, 8540 Deerlijk. Het betreft een aanvraag tot het verkavelen van grond in 7 loten (in 2 fasen) met wegenisaanleg, gelegen Oliebergstraat 129/131 en met als kadastrale omschrijving afdeling 2 sectie E nummers 174 B3, 181 N, 181 P te Deerlijk. Het wegenisdossier bestaat uit de voorliggende plannen, zijnde plan bestaande toestand + ontworpen riolering, plan grondplan en bijhorend bijzonder bestek, met dossiernummer 2116w, opgemaakt door ontwerpbureau Plantec nv, Nieuwpoortsesteenweg 399, 8400 Oostende. De verkavelingsaanvraag met wegenisdossier werd onderworpen aan een openbaar onderzoek van 28 oktober 2016 tot en met 26 november Gedurende de periode van het openbaar onderzoek werden geen schriftelijke of mondelinge bezwaren of opmerkingen geformuleerd. Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 8 februari 2017 voorgesteld om het wegenisontwerp goed te keuren mits volgende voorwaarden op te leggen: - de maximale dwarshelling van het voetpad mag niet meer dan 1,5 % bedragen; - aan de oversteekplaatsen moeten ribbeltegels voorzien worden; - de verkavelaar moet instaan voor de plaatsing van de nodige straatnaamborden, waarvan het type wordt bepaald door de gemeente; - de verkavelaar moet instaan voor de aanbrenging van de nodige verkeersborden en verkeerssignalisatie conform het advies van de verkeersdeskundige van de lokale politiezone; - in de verkavelingsovereenkomst tussen de gemeente en de verkavelaar dient opgenomen te worden dat de overname van de wegenis in het openbaar domein pas voorzien wordt nadat de RWA en DWA definitief aangesloten zijn aan de riolering van de Kapelstraat; - in de vergunning moet opgenomen worden dat de start van de uitvoeringswerken van de verkaveling pas kan plaatsvinden nadat aan het bestuur een overeenkomst voorgelegd wordt die de verdeling van de kosten en baten van alle mede-eigenaars in het binnengebied regelt en nadat de start van de werken voor de verkaveling VK / zoals goedgekeurd 28 september 2016 aangevat is zodat aansluiting mogelijk is. Artikel 43, 2, 10 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere aanpassingen stipuleert dat het tot de uitsluitende bevoegdheid van de gemeenteraad behoort om beslissingen te nemen die een wet, decreet of uitvoeringsbesluit uitdrukkelijk aan de gemeenteraad voorbehoudt, in casu voor huidige materie artikel 10 van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2000 dat stelt dat de gemeenteraad kennis neemt van de ingediende bezwaren en een besluit neemt over het stratentracé. Vervolgens besluit de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen het onderstaande:

9 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad 51 Art Het wegenisdossier bestaand uit de voorliggende plannen, zijnde plan bestaande toestand + ontworpen riolering, plan grondplan en bijhorend bijzonder bestek, met dossiernummer 2116w, opgemaakt door ontwerpbureau Plantec nv, Nieuwpoortsesteenweg 399, 8400 Oostende, horend bij de aanvraag ingediend door Jan Van Overbeke, Oliebergstraat 131, 8540 Deerlijk om de gronden gelegen Oliebergstraat 129/131 en met als kadastrale omschrijving afdeling 2 sectie E nummers 174 B3, 181 N, 181 P te verkavelen in 7 loten (in 2 fasen) met wegenisaanleg wordt goedgekeurd mits: - de maximale dwarshelling van het voetpad niet meer dan 1,5 % mag bedragen; - aan de oversteekplaatsen ribbeltegels voorzien moeten worden; - de verkavelaar moet instaan voor de plaatsing van de nodige straatnaamborden, waarvan het type wordt bepaald door de gemeente; - de verkavelaar moet instaan voor de aanbrenging van de nodige verkeersborden en verkeerssignalisatie conform het advies van de verkeersdeskundige van de lokale politiezone; - in de verkavelingsovereenkomst tussen de gemeente en de verkavelaar opgenomen dient te worden dat de overname van de wegenis in het openbaar domein pas voorzien wordt nadat de RWA en DWA definitief aangesloten zijn aan de riolering van de Kapelstraat; - in de vergunning opgenomen moet worden dat de start van de uitvoeringswerken van de verkaveling pas kan plaatsvinden nadat aan het bestuur een overeenkomst voorgelegd wordt die de verdeling van de kosten en baten van alle mede-eigenaars in het binnengebied regelt en nadat de start van de werken voor de verkaveling VK / zoals goedgekeurd 28 september 2016 aangevat is zodat aansluiting mogelijk is. Art Een afschrift van dit besluit wordt met de overige voorgeschreven documenten bij het dossier van de verkavelingsaanvraag gevoegd. 7. Aanpassing rechtspositieregeling Artikel 25, 1 van de rechtspositieregeling van de gemeente Deerlijk bepaalt dat na elke selectie er een wervingsreserve kan aangelegd worden voor de duur van drie jaar. Tevens wordt bepaald dat de duur van de reserves niet verlengbaar zijn. De gemeente voert jaarlijks gemiddeld een tiental volwaardige selectieprocedures om over te gaan tot aanwerving van diverse profielen binnen de organisatie. Er wordt in principe steeds een wervingsreserve aangelegd. Op basis van het bovenstaande artikel in de rechtspositieregeling kunnen deze reserves niet verlengd worden. Nochtans kan het nuttig zijn in bepaalde gevallen om die mogelijkheid te voorzien zodat, bij eventueel verloop op relatief korte termijn en zonder de kost te moeten dragen van een volledige selectieprocedure, die functie opnieuw ingevuld kan worden. Het college van burgemeester en schepenen stelde daarom in zitting van 8 februari 2017 voor om het betreffende artikel van de rechtspositieregeling te wijzigen teneinde de mogelijkheid te voorzien om wervingsreserves verlengbaar te maken. In dezelfde zitting werd de voorzitter van de gemeenteraad verzocht dit te agenderen op de gemeenteraad van 23 februari Het bepalen van de maximale geldigheidsduur van de wervingsreserves, met inbegrip van eventuele verlengingen behoort tot de bevoegdheid van de gemeenteraad volgens artikel 22 van het besluit van de Vlaamse Regering houdende de minimale voorwaarden voor de

10 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad 52 personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel en houdende enkele bepalingen betreffende de rechtspositie van de secretaris en de ontvanger van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn van 7 december 2007 en latere wijzigingen. Conform artikel 87, 4, 3 van het Gemeentedecreet, werd het voorontwerp van de rechtspositieregeling opgesteld in overleg met het managementteam dat dit op 8 februari 2017 verklaarde. Deze aanpassing werd voorgelegd op het syndicaal overleg van 15 februari Er werd tot een akkoord gekomen om wervingsreserves éénmalig verlengbaar te maken met een periode van twee jaar. Artikel 43, 2, 4 van het Gemeentedecreet stipuleert dat de vaststelling van de rechtspositieregeling tot de uitsluitende bevoegdheid van de gemeenteraad behoort. In het kader van de leesbaarheid en de hanteerbaarheid is het aangewezen om de bepalingen van de rechtspositieregeling en diens bijlagen, goedgekeurd in zitting van 27 oktober 2016, te hernemen en niet enkel de voorgestelde aanpassing te laten goedkeuren. Hiermee kan tevens de gemeenteraadsbeslissing inzake de rechtspositieregeling en diens bijlagen, goedgekeurd in zitting van 27 oktober 2016, opgeheven worden wat de rechtszekerheid dient. Vervolgens besluit de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen: Art Het gemeenteraadsbesluit van 27 oktober 2016 houdende vaststelling van de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel wordt integraal opgeheven met ingang van heden. Art De rechtspositieregeling en bijlagen I tot en met IV voor het gemeentelijk personeel zoals ne varietur gehecht aan huidige beslissing wordt goedgekeurd. Art De in huidige zitting vastgestelde rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel treedt in werking vanaf heden. Art Deze beslissing wordt voor toezicht overgemaakt aan het Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Brugge, Koning Albert 1 laan 1/2 bus 103 te 8200 Brugge. Punt toegevoegd door Open VLD raadslid Bert Schelfhout aan de agenda van de gemeenteraad bij toepassing van artikel 22 van het Gemeentedecreet 8. Opfrissen bewegwijzering en verbeteren verkeersborden in onze gemeente Een aantal borden voor bewegwijzering en verkeersborden in onze gemeente zijn in fossiele staat. Ik denk onder andere aan de aanduidingen naar andere gemeenten op de Koevoet in Sint-Lodewijk. Dit komt de uitstraling van onze gemeente niet ten goede. Vervanging ervan is een minieme investering voor een propere omgeving. Als je een toer doet door Deerlijk dan merk je vaak ook een verkeersbord en een straatnaambord die al versleten is. Bij gevarenborden zie je bijvoorbeeld geen rode kleur meer (fietsers, stopborden, etc).

11 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad 53 In de Waregemstraat (dichtste deel tegen Waregem) vind je op een afstand van 200 meter 3 verkeersborden die 70km per uur aanduiden. Ertussen staan nog andere borden. Ook in de Stationsstraat onder de brug vind je 6 verkeersborden op een afstand van 50 meter. Verkeerskundigen pleiten voor minder verkeersborden en wegmarkeringen omdat bestuurders dan alerter zouden rijden. E perimenten in o.a. Denemarken, root-brittanni en Nederland tonen aan dat er minder doden vallen op 'bordarme' wegen. Bestuurders rijden er automatisch voorzichtiger (slimme mobiliteit). Ook de Vlaamse Regering wil de wildgroei van verkeersborden al jaren aanpakken. Er is een partijoverschrijdende consensus in functie van slimme en veilige mobiliteit. Een eerste stap was het aantal en type verkeersborden in kaart brengen. De in 2008 gelanceerde verkeersbordendatabank moest hiervoor zorgen. Vraagt het gemeentebestuur om: - Te verduidelijken in welke mate de gemeente de laatste 3 jaar de verkeersbordendatabank hanteert voor het invoeren van gegevens, maar ook voor het voeren van beleid. - Om in kaart te brengen welke bewegwijzering en borden aan vervanging toe zijn. - Om in kaart te brengen waar vereenvoudiging en het verminderen van het aantal borden opportuun is. - Om op basis daarvan een actieplan op te stellen om op korte termijn alle fossiele borden te vervangen en het aantal overbodige verkeersborden te verwijderen om zo de verkeersveiligheid te verhogen. De gemeenteraad neemt hiervan akte. 9. Vragen gesteld door raadsleden N-VA raadslid Terryn zegt dat hij heeft opgemerkt enerzijds dat de aankoop van de grond voor de kazerne is doorgegaan, anderzijds een schrijven heeft gelezen van een van de gedelegeerde bestuurders die daar niet mee akkoord kon gaan. Hij vraagt hoe de gemeente gewapend is tegen een eventuele gerechtelijke procedure die er mogelijks kan komen en of dit dan niet de bouwplannen zal vertragen. Burgemeester Croes antwoordt dat zowel door onze jurist als door de notaris zelf bevestigd werd dat de aankoop volledig rechtsgeldig kon doorgaan zonder vertraging. N-VA raadslid Terryn zegt dat hij vreest voor een reactie van de jurist van de andere partij. Burgemeester Croes antwoordt dat dit dan juristenwerk zal zijn. N-VA raadslid Terryn deelt mee dat in de marge van het voorgaande, een aantal brandweermannen, Deerlijkse brandweermannen hun ongenoegen uiten over het feit dat zij omtrent de nieuwe brandweerkazerne heel weinig geïnformeerd worden in tegenstelling tot de Anzegemse brandweermannen. Burgemeester Croes antwoordt vandaag een ontwerp van brief gekregen te hebben die door beide burgemeesters moet genaamtekend worden en dat de brandweermannen altijd dezelfde communicatie krijgen. Hij zegt dat er een brief zowel vanuit Deerlijk als Anzegem zal gestuurd worden.

12 G Gemeenteraad van 23 februari 2017 blad 54 N-VA raadslid Terryn laat weten dat er aantal mensen zeggen dat mensen in Anzegem wel info krijgen. Burgemeester Croes zegt dat dit dan vanuit de gemeente moet komen want de brief wordt normaliter door beide burgemeesters getekend. N-VA raadslid Mespreuve zegt het anders gehoord te hebben. N-VA raadslid Terryn vervolgt dat die mensen ook bezorgd zijn rond het aantal brandweermannen van Deerlijk. Dit aantal is sterk geminderd ongeveer op 30 mensen terwijl een aantal jaren geleden er nog +/- 55 leden waren. Burgemeester Croes zegt reeds lange tijd deze halvering van leden heeft voorspeld. N-VA raadslid Terryn vindt dat het toch de bedoeling moet zijn om een goede dienstverlening te geven. Burgemeester Croes beaamt dit maar merkt op dat het een groot korps blijft als de twee te samen worden genomen. N-VA raadslid Ottevaere verwijst naar de gemeenteraad van 27 oktober 2017 waar het doven van verlichting werd goedgekeurd. Veel mensen die dat horen zijn daaromtrent bezorgd en wij eigenlijk ook. Zij meent dat te vlug geconcludeerd werd naar besparingen maar vindt uiteindelijk euro Burgemeester Croes onderbreekt haar en zegt dat dit opnieuw zal geagendeerd worden op het college van burgemeester en schepenen. N-VA raadslid Ottevaere herhaalt dat veel mensen bezorgd zijn inclusief zij zelf. Ze herinnert zich dat er gezegd werd euro te besparen op inwoners, als je dit dan rekent op jaarbasis, de veiligheid van de Deerlijkse burger. Burgemeester Croes antwoordt dat dit nog een vervolg krijgt. 10. Overdracht personeelslid aan openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn - goedkeuring 11. Aanstelling waarnemend gemeentesecretaris Waarna de zitting wordt geheven, Katlijn Copriau Gemeentesecretaris Claude Croes Burgemeester Voorzitter gemeenteraad

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018 BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018 AANWEZIG Voorzitter - burgemeester: Claude Croes Schepenen: Ann Accou, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Jo Tijtgat, Carl De Donder Schepen van ambtswege:

Nadere informatie

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 30 NOVEMBER 2017

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 30 NOVEMBER 2017 BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 30 NOVEMBER 2017 AANWEZIG Voorzitter - burgemeester: Claude Croes Schepenen: Ann Accou, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Jo Tijtgat, Carl De Donder Schepen van ambtswege:

Nadere informatie

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 12 JULI 2018

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 12 JULI 2018 BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 12 JULI 2018 AANWEZIG Voorzitter - burgemeester: Claude Croes Schepenen: Ann Accou, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Jo Tijtgat, Carl De Donder Schepen van ambtswege:

Nadere informatie

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 30 NOVEMBER 2017

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 30 NOVEMBER 2017 BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 30 NOVEMBER 2017 AANWEZIG Voorzitter - burgemeester: Claude Croes Schepenen: Ann Accou, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Jo Tijtgat, Carl De Donder Schepen van ambtswege:

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 15.09.2016 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP TWEEENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN ZEVENTIEN

VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP TWEEENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN ZEVENTIEN VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP TWEEENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN ZEVENTIEN Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 15.12.2016 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 28.05.2015 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

NOTULEN GEMEENTERAAD 13 DECEMBER 2018

NOTULEN GEMEENTERAAD 13 DECEMBER 2018 NOTULEN GEMEENTERAAD 13 DECEMBER 2018 AANWEZIG Voorzitter - burgemeester: Claude Croes Schepenen: Ann Accou, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Jo Tijtgat, Carl De Donder Schepen van ambtswege: Kaat Olivier

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 24.10.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.01.2015 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP VIJFENTWINTIG FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ZESTIEN

VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP VIJFENTWINTIG FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ZESTIEN VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP VIJFENTWINTIG FEBRUARI TWEEDUIZEND EN ZESTIEN Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur.

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur. FME/edw a 04 89 02 20190328 Verslag 28 maart 2019 Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om 18.00 uur. Ten jare tweeduizend en negentien,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 26.09.2013

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 26.09.2013 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 26.09.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 3 juli 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 - OCMW-decreet

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MAART 2019

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MAART 2019 GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Jan Stevens, burgemeester; Filiep De Vos, Daisy Haydon, Magda Deprez, schepenen; Rachida Abid, voorzitter BCSD/schepen; Mia Deloddere,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP TWEE JANUARI TWEEDUIZEND EN DERTIEN

VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP TWEE JANUARI TWEEDUIZEND EN DERTIEN VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP TWEE JANUARI TWEEDUIZEND EN DERTIEN Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester en nieuw verkozen gemeenteraadslid; Robert

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen; Rik BUYSE,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Notulen OCMW-raad dinsdag 3 juli 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie departement Personeel --- vergadering van 21 maart 2019 aanwezig Moens Kurt, wnd. voorzitter Grillaert Leentje Gillis Riet Charlier Anna Maria leden De Smet Albert, provinciegriffier dossiernummer: 1901374

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 30.04.2015 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Agendapunt nr. 14: VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE DE GEMEENTERAAD Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Gelet op de omzendbrief BB 2007/03 van

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP ACHT JULI TWEEDUIZEND EN VIJFTIEN

VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP ACHT JULI TWEEDUIZEND EN VIJFTIEN VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP ACHT JULI TWEEDUIZEND EN VIJFTIEN Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om uur

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om uur FME/edw a 04 85 02 20170523 P.V. 23 mei 2017 Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om 17.00 uur Ten jare tweeduizend en zeventien, op dinsdag 23 mei te

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-01-18 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 24.10.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart 2017 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? 1 Openbaar Algemeen

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - overlijden raadslid - mededeling - aktename

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie zoals getekend op het plan nr. 01A - 20150223- ontwerpplan kadasterplan, opgemaakt door Studiekantoor Kockaerts bvba te 3220 Holsbeek, Gebroeders Van Tiltstraat 35, ter goedkeuring voorgelegd. De raad

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur.

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur. FME/edw a 04 86 02 20171212 BAV Leiedal 20171212 - Procesverbaal ++++ 13 december 2017 Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om 17.00

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 26/06/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 26/06/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 26/06/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 juni 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren

Nadere informatie

BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 23 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 23 JANUARI 2019 ENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 23 JANUARI 2019 AANWEZIG Burgemeester: Claude Croes Schepenen: Bert Schelfhout, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Sandra De Leeuw - Goussey, Matthias Vanneste,

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 2 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Annemie Vervoort, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018 BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018 AANWEZIG Voorzitter - burgemeester: Claude Croes Schepenen: Ann Accou, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Jo Tijtgat, Carl De Donder Schepen van ambtswege:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 enlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 13 JULI 2016

GEMEENTERAAD VAN 13 JULI 2016 GEMEENTERAAD VAN 13 JULI 2016 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren verslag vorige zitting - openbare zitting. De gemeenteraad wordt voorgesteld zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraadszitting.

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzitter; mevrouw Veerle Heeren, burgemeester; de heer Jelle

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 116, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 116, 2; Besluit van de Vlaamse Regering houdende regeling van de externe personeelsmobiliteit tussen sommige lokale en provinciale overheden onderling en tussen sommige lokale en provinciale overheden en de diensten

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie