Nota van B&W. gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp Verdeelregels Regeling voor Volkscultuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van B&W. gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp Verdeelregels Regeling voor Volkscultuur"

Transcriptie

1 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Verdeelregels Regeling voor Volkscultuur Portefeuillehouder H. Tuning Collegevergadering 17 maart 2009 Inlichtingen Jorgen Karskens ( ) Registratienummer Inleiding Het materieel erfgoed is in de gemeente goed zichtbaar met landmarkerende elementen als gemaal de Cruquius, korenmolen de Eersteling en de Geniedijk. Volkscultuur, door sommigen ook wel immaterieel erfgoed genoemd, is daarentegen minder prominent aanwezig in Haarlemmermeer. Volkscultuur wordt officieel omschreven als het geheel van cultuuruitingen dat als wezenlijk wordt ervaren voor specifieke groepen, steeds onder verwijzing naar traditie, verleden en nationale, regionale, of lokale identiteiten. Volkscultuur is belangrijk cultureel erfgoed waarin de identiteit van een samenleving zichtbaar is. Eenvoudiger gezegd bestaat volkscultuur uit de manier waarop mensen hun dagelijks leven vormgeven. Het zijn de alledaagse dingen, gewoonten en gebruiken, normen en waarden, tradities en rituelen die in ieders leven een rol spelen, of vroeger hebben gespeeld. Volkscultuur betekent geen uitsluiting van bevolkingsgroepen, maar maakt juist de beleving mogelijk van ieders identiteit. Eens in de zoveel tijd zijn Volksculturele uitingen te bewonderen in tentoonstellingen van de historische musea. Maar er zijn ook uitingen van volkscultuur die nog niet eerder in een tentoonstelling behandeld zijn, of niet geschikt zijn voor vertoning in een historisch museum. Zoals bijvoorbeeld gebruiken uit het dagelijks leven van nu. Context Belangstelling voor volkscultuur sluit goed aan bij de gemeentelijke aandacht voor de lokale, regionale en nationale identiteit van Haarlemmermeer in het kader van het citymarketingbeleid. De te organiseren volkscultuuractiviteiten bieden een kans om meer inzicht te krijgen in wat de lokale identiteit precies inhoudt. Daarmee kunnen de volkscultuuractiviteiten zeer bruikbare input opleveren voor citymarketing. Verder biedt het alledaagse karakter van volkscultuur mogelijkheden voor het presenteren en organiseren van projecten die zowel binnen, als buiten het museum plaatsvinden, in wijken en kernen. Plannen met volkscultuur tot onderwerp kunnen een goed platform bieden voor ontmoeting, dialoog en uitwisseling om zo het cultureel burgerschap, de sociale cohesie en het gevoel voor lokale identiteit te versterken. Hiernaast biedt volkscultuur de mogelijkheid projecten te realiseren die verrassende dwarsverbanden aangaan tussen instellingen en verenigingen, materieel en immaterieel erfgoed, oud en nieuw.

2 Verdeelregels Regeling voor Volkscultuur volgvei 2 Onderwerp Gecombineerd met laagdrempeligheid heeft volkscultuur de potentie nieuwe bevolkingsgroepen te betrekken bij cultuur. Probleemstelling Als college hebben we eind 2008 besloten mee te doen aan de rijksregeling voor cultuurparticipatie. In het bij dit besluit horende programma gaven we aan in de periode onder andere in te zullen zetten op stimulering van volkscultuur. Met de nota "Voorgenomen verlening subsidies in het kader van de Regeling Cultuurparticipatie 2009 besloten wij opdracht te geven de randvoorwaarden voor een regeling voor volkscultuur uit te werken. Om onze doelstellingen in het kader van volkscultuur te kunnen realiseren, besloten we in een eerder stadium al middelen vrij te maken. Tot op heden hebben we nog geen besluit genomen volgens welke regels we deze middelen willen verdelen. Doelstelling Een belangrijke doelstelling van ons collegeprogramma is het bevorderen van actieve en passieve deelname aan kunst en cultuur. Het gemeentelijk cultuurparticipatiebeleid bevordert initiatieven gericht op het zichtbaarder maken van volkscultuur en het versterken van de samenwerking tussen professionele instellingen en amateurverenigingen. Verder heeft het beleid ook tot doel moeilijk bereikbare groepen - inwoners met een laag inkomen en inwoners van kleinere kernen - te betrekken bij actieve cultuurbeoefening. Oplossingen De gemeente wil bovenstaande doelstellingen realiseren door instellingen en verenigingen te vragen laagdrempelige volkscultuurprojecten in wijken en kernen te organiseren. Laagdrempeligheid van de activiteiten, spreiding over wijken en kernen en de mogelijkheid tot verankering in regulier beleid zijn belangrijke voorwaarden voor de te realiseren projecten. Hiernaast dienen de plannen te zoeken naar verrassende dwarsverbanden tussen materieel en immaterieel erfgoed. Dit om niet alleen toenemende samenwerking tussen instellingen en verenigingen te kunnen bewerkstelligen, maar ook vernieuwende activiteiten te kunnen ontlokken. Verder vragen we van de projecten dat ze actief van aard zijn door ontmoeting, dialoog en uitwisseling centraal te stellen bij de activiteiten. Van 2009 tot en met 2012 stelt de gemeente dan ook eenmalige subsidies beschikbaar aan projectmatige volkscultuuractiviteiten of de opstart van structurele activiteiten op het gebied van volkscultuur. De "Regeling voor Volkscultuur " loopt maximaal vier jaar en zal via bijgevoegde verdeelregel uitgevoerd worden. Wij zullen vervolgens besluiten welke van de ingediende projectplannen inhoudelijk gezien het beste voldoen aan de verdeelregel en in welke mate deze gehonoreerd zullen worden. Hiervoor zullen wij extern advies inwinnen. Via deze weg stellen we de regeling in werking en verzoeken we instellingen en verenigingen via een persoonlijke uitnodiging uiterlijk vóór 1 mei plannen in te dienen.

3 Onderwerp Volgvei 3 Verdeelregels Regeling voor Volkscultuur Effecten gerealiseerde projecten, waarvan 1 project gericht op inwoners met laag inkomen; - 8 instellingenlverenigingen die samenwerken; - 3 wijkenlkleine kernen waarin projecten plaatsvinden; gerealiseerde projecten, waarvan 1 project gericht op inwoners met laag inkomen; - 10 instellingenlverenigingen die samenwerken; - 4 wijkenlkleine kernen waarin projecten plaatsvinden; - 1 project verankerd in regulier beleid van instelling; 201 l - 6 gerealiseerde projecten, waarvan 2 projecten gericht op inwoners met laag in komen; - 12 instellingenlverenigingen die samenwerken; - 5 wijkenlkleine kernen waarin projecten plaatsvinden; - 2 projecten verankerd in regulier beleid van instelling; gerealiseerde projecten, waarvan 2 projecten gericht op inwoners met laag inkomen; - 12 instellingenlverenigingen die samenwerken; - 5 wijkenlkleine kernen waarin projecten plaatsvinden; - 3 projecten verankerd in regulier beleid van instelling; Middelen De jaarlijkse lasten voor de regeling bedragen in totaal en bestaan uit twee componenten: maximaal f: voor de subsidiering van projecten en maximaal E voor externe advisering. Beide bedragen kunnen ten laste worden gebracht van programma 7- Cultuur, Sport en Recreatie (product 540). Personeel en organisatie Binnen de bestaande formatie is ruimte opgenomen voor uitvoering van de regeling. Juridische aspecten De bijgevoegde "Verdeelregel Volkscultuur " is getoetst aan de Algemene Subsidieverordening De subsidieverlening vindt plaats op grond van de regels voor eenmalige subsidies zoals verwoord in de Algemene Subsidieverordening gemeente Haarlemmermeer Hiernaast worden de aanvragen getoetst aan het Subsidiebeleidskader gemeente Haarlemmermeer 2008 en de Verdeelregel Volkscultuur De gelden op grond van de regeling staan los van de reguliere subsidiëring van activiteiten van de betrokken organisaties en zijn bedoeld om de doelen zoals opgenomen in bijgevoegde verdeelregel uit te voeren.

4

5 Verdeelregel: Regeling voor Volkscultuur Subsidievorm: Eenmalige subsidie I Versie: Artikel l Doelstelling a. Het gemeentelijk cultuurparticipatiebeleid bevordert initiatieven gericht op het zichtbaarder maken van volkscultuur en het versterken van de samenwerking tussen professionele instellingen en amateurverenigingen. Verder heeft het beleid ook tot doel moeilijk bereikbare groepen - inwoners met een laag inkomen en inwoners van kleinere kernen -te betrekken bij actieve cultuurbeoefening. De gemeente wil deze doelstellingen realiseren door instellingen en verenigingen te vragen laagdrempelige volkscultuurprojecten in wijken en kernen te organiseren. b. Laagdrempeligheid van de activiteiten, spreiding over wijken en kernen en de mogelijkheid tot verankering in regulier beleid zijn belangrijke voorwaarden voor de te realiseren projecten. Hiernaast dienen de plannen te zoeken naar verrassende dwarsverbanden tussen materieel en immaterieel erfgoed. Dit om niet alleen toenemende samenwerking tussen instellingen en verenigingen te kunnen bewerkstelligen, maar ook vernieuwende activiteiten te kunnen ontlokken. Verder vragen we van de projecten dat ze actief van aard zijn door ontmoeting, dialoog en uitwisseling centraal te stellen. c. Om bovenstaande doelstellingen te realiseren heeft de gemeente de Regeling voor Volkscultuur ingesteld. Van 2009 tot en met 2012 stelt de gemeente subsidie beschikbaar voor eenmalige volkscultuurprojecten of de opstart van structurele activiteiten op het gebied van volkscultuur. Artikel 2 Begripsomschrijvingen In deze verdeelregel wordt verstaan onder: a. Volkscultuur: het geheel van cultuuruitingen dat als wezenlijk wordt ervaren voor specifieke groepen, steeds onder verwijzing naar traditie, verleden en nationale, regionale, of lokale identiteiten. Het is belangrijk cultureel erfgoed waarin de identiteit van een samenleving zichtbaar is. Anders gezegd bestaat volkscultuur uit de manier waarop mensen hun dagelijks leven vormgeven. Het zijn de alledaagse dingen, gewoonten en gebruiken, normen en waarden, tradities en rituelen die in ieders leven een rol spelen, of vroeger hebben gespeeld. Volkscultuur betekent geen uitsluiting van bevolkingsgroepen, maar maakt juist de beleving mogelijk van ieders identiteit. b. Zichtbaar maken: bij het zichtbaarder maken kan aan verschillende vormen gedacht worden, van publieke manifestaties tot het ontsluiten van historische archieven. c. Professionele instellingen: organisaties die zich beroepsmatig bezighouden met een activiteit. Om dwarsverbanden te stimuleren worden hier niet alleen culturele instellingen bedoeld, maar alle instellingen die de ambitie en mogelijkheden hebben projecten voor volkscultuur op te zetten. Zoals bijvoorbeeld sport-, toeristische, of zorginstellingen; d. Amateunrereniging: verenigingen waarvan de leden uit passie, liefhebberij, of engagement een activiteit beoefenen, zonder daarmee primair in het levensonderhoud te willen voorzien. De mensen die een amateuractiviteit beoefenen doen dat in de eerste plaats omdat die ervaring en het eventuele resultaat daarvan waardevol zijn voor henzelf. Om dwarsverbanden te stimuleren worden hier niet alleen amateurkunstorganisaties bedoeld, maar alle verenigingen die de ambitie

6 en mogelijkheden hebben projecten voor volkscultuur op te zetten. Zoals bijvoorbeeld sport-, ondernemers-, of dorpsverenigingen; Moeilijk bereikbare groepen: Inwoners van de gemeente Haarlemmermeer met een minimuminkomen; Inwoners van de gemeente Haarlemmermeer die niet in de kernen Badhoevedorp, Hoofddorp en Nieuw-Vennep wonen, of inwoners van wijken in de grotere kernen waar normaal gesproken weiniglgeen activiteiten georganiseerd worden; Materieel erfgoed: het behouden van de fysieke omgeving, het papieren erfgoed en historisch gezien relevante voorwerpen. Voorbeelden hiervan zijn gebouwde monumenten, archeologie, landschap, archieven en objecten die in musea tentoongesteld worden; Immaterieel erfgoed: het bewaren van gewoonten en gebruiken, tradities en rituelen en alledaagse dingen uit het verleden. Immaterieel erfgoed heeft alles te maken met de wortels en identiteit van een samenleving; Verankering: het opnemen van verrichte succesvolle activiteiten en daarbij behorende programma's van de deelnemers in het reguliere activiteitenplan van instellinglvereniging, na ondersteuning uit de Regeling voor Volkscultuur; Verrassende dwarsverbanden: verbindingen tussen onderwerpen, instellingen en verenigingen die op het eerste gezicht nietslweinig met elkaar te maken lijken te hebben; Vernieuwende activiteiten: niet eerder binnen de gemeente Haarlemmermeer gerealiseerde projecten op het gebied van volkscultuur; Subsidiabele kosten: kosten die direct verband houden met de organisatie van de activiteit; ASV: Algemene Subsidieverordening gemeente Haarlemmermeer Artikel 3 Resultaten Voor realisering van de doelstellingen zetten we als gemeente in op het behalen van de volgende jaarlijkse resultaten: a minimaal 4 gerealiseerde projecten, waarvan 1 project gericht op inwoners met laag inkomen; - minimaal 8 instellingenlverenigingen die samenwerken; - minimaal 3 wijkenlkleine kernen waarin projecten plaatsvinden; b minimaal 5 gerealiseerde projecten, waarvan 1 project gericht op inwoners met laag inkomen; - minimaal 10 instellingenlverenigingen die samenwerken; - minimaal 4 wijkenlkleine kernen waarin projecten plaatsvinden; - minimaal 1 project verankerd in regulier beleid van instelling; c minimaal 6 gerealiseerde projecten, waarvan 2 projecten gericht op inwoners met laag inkomen; - minimaal 12 instellingenlverenigingen die samenwerken; - minimaal 5 wijkenlkleine kernen waarin projecten plaatsvinden; - minimaal 2 projecten verankerd in regulier beleid van instelling;

7 d minimaal 6 gerealiseerde projecten, waarvan 2 projecten gericht op inwoners met laag inkomen; - minimaal 12 instellingenlverenigingen die samenwerken; - minimaal 5 wijkenlkleine kernen waarin projecten plaatsvinden; - minimaal 3 projecten verankerd in regulier beleid van instelling; Artikel 4 Nadere eisen Om in aanmerking te komen voor subsidie worden de volgende nadere eisen gesteld: a. Een instellinglvereniging dient aangesloten te zijn bij een koepelorganisatie indien van toepassing; b. Instellingenlverenigingen wier activiteiten zich richten op de inwoners van de gemeente Haarlemmermeer, maar gevestigd zijn buiten de gemeente Haarlemmermeer kunnen tevens in aanmerking komen voor subsidie; c. De instellinglvereniging dient een rechtspersoon te zijn; d. De subsidieaanvraag dient door een hoofdaanvrager en minimaal 1 andere partner ingediend te worden. De hoofdaanvrager is de contactpersoon voor de gemeente en eindverantwoordelijk voor het op een tijdige en juiste wijze verantwoorden van de activiteiten waarvoor subsidie verleend is; e. Om het culturele gehalte van de aanvragen te kunnen waarborgen dient de hoofdaanvrager een professionele culturele instelling, amateurkunstvereniging, of amateur historische vereniging te zijn. f. Subsidie in het kader van de Regeling voor Volkscultuur wordt verleend van 2009 tot en met 2012 en voor de volgende activiteiten: O Eenmalige publieksgerichte activiteiten die in Haarlemmermeer plaatsvinden voor maximaal 1 keer gedurende de periode dat de Regeling voor Volkscultuur loopt; O Meerjarige publieksgerichte activiteiten die in Haarlemmermeer plaatsvinden voor maximaal vier opeenvolgende jaren, of een andere opeenvolging van jaren die in ieder geval binnen de periode valt dat de Regeling voor Volkscultuur loopt; g. Activiteiten die tot de reguliere werkzaamhedenlactiviteiten van instellingenlverenigingen behoren, worden niet gesubsidieerd; Artikel 5 Voorwaarden indienen a. Voor projecten in 2009 is de uiterste indieningsdatum voor subsidie 1 b. mei 2009; c. Voor projecten in 2010 is de uiterste indieningsdatum voor subsidie 1 oktober 2009; d. Voor projecten in 2011 is de uiterste indieningsdatum voor subsidie 1 oktober 2010; e. Voor projecten in 2012 is de uiterste indieningsdatum voor subsidie 1 oktober 2011; f. De aanvraag dient gedaan te worden via het daarvoor beschikbare formulier; g. De aanvraag dient de volgende gegevens te bevatten: e een inhoudelijke omschrijving van het project, waarbij specifiek wordt aangegeven hoe het volkscultuurproject bijdraagt aan de doelstellingen en voldoet aan de randvoorwaarden; in de aanvraag dient een heldere visie op relevantie van het idee (in relatie tot wat er al is) gegeven te worden; e een begroting van het project (voor meerjarige projectvoorstellen een meerjarenbegroting); o informatie over op welke resultaten, op welke wijze en op welke tijdstippen het project geëvalueerd zal worden; e informatie over samenwerking met andere instellingenlverenigingen;

8 meerjarige projectvoorstellen dienen voorzien te zijn van een vooruitzicht hoe de activiteiten financieel en beleidsmatig te verankeren in de periode na ondersteuning door de Regeling voor Volkscultuur. de wijze waarop de co-financiering geregeld wordt. Artikel 6 Subsidiebedrag a. Voor de Regeling voor Volkscultuur is in totaal jaarlijks een bedrag van maximaal ,- beschikbaar. b. De verdeelregel is gebaseerd op co-financiering van de subsidieaanvraag, waarbij maximaal 75% subsidie verleend wordt en minimaal 25% voor eigen rekening is, of voor het aantal partijen dat aan het project deelneemt. Daarbij kan de aanvrager zijn aandeel in tijd of in geld vastleggen. c. Gehonoreerde projecten ontvangen bij aanvang van het project 80% van het verleende subsidiebedrag en bij vaststelling het restantbedrag. d. Bij meerjarige projecten wordt bepaald welk percentage van de begrote kosten elk jaar, tot de afloop van de regeling, gesubsidieerd worden. Artikel 7 Beoordeling aanvragen a. Aanvragen die tijdig en volledig zijn, worden in behandeling genomen. b. Beoordeeld wordt de inhoudelijke kwaliteit van de activiteit, het effect van de activiteit op het zichtbaarder maken van volkscultuur, het versterken van de samenwerking tussen professionele instellingen en amateurverenigingen en in welke mate de plannen in staat zijn moeilijk bereikbare groepen te bereiken. Verder wordt beoordeeld in hoeverre de ingediende aanvragen bijdragen aan realisering van de jaarlijkse resultaten als beschreven in artikel 3. c. Indien er meer subsidie wordt gevraagd dan er geld beschikbaar is, worden de aanvragen met een positief advies onderling vergeleken. Deze vergelijking vindt plaats aan de hand van een aantal rangschikkingscriteria. d. De rangschikkingscriteria zijn in aflopende volgorde de mate waarin: e o e de zichtbaarheid van volkscultuur vergroot wordt; met andere instellingenlverenigingen wordt samengewerkt; de activiteit gericht is op moeilijk bereikbare groepen; verankering in het reguliere activiteitenplan is geregeld. e. Het jaarlijks beschikbare subsidiebudget wordt verdeeld volgens de rangschikking op de lijst. f. Het college van B&W beslist binnen 12 weken na de uiterste indieningsdatum over de ontvangen aanvragen.

9 Artikel 8 Inwerkingtreding Deze verdeelregel treedt in werking op 17 maart 2009 en geldt tot en met 31 december Artikel 9 Citeertitel Deze verdeelregel wordt aangehaald als "Verdeelregel Volkscultuur " Artikel 10 Overige bepalingen Deze verdeelregel valt onder de Algemene Subsidieverordening gemeente Haarlemmermeer 2008 en de bepalingen hierin zijn dan ook van toepassing. Bijlage 1 Algemene toelichting Op 1 juli 2008 heeft de gemeenteraad van Haarlemmermeer de 'Algemene Subsidieverordening gemeente Haarlemmermeer 2008' (hierna: ASV) vastgesteld. Met deze ASV is - ook met het oog op rechtmatigheid - het fundament gelegd om subsidies procedureel (vereenvoudigd) en juridisch af te wikkelen. Aan de hand van de ASV is het Subsidiebeleidskader ontwikkeld waaraan deze verdeelregel voortkomt. De subsidieaanvraag wordt getoetst aan de ASV, het Subsidiebeleidskader en de verdeelregel omdat deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

10

11 .. Dit..... gedeelte niet invullen , Poststuknr. : Ingekomen : Dossiernr. : Beh. ambt. : toestelnr. : AANVRAAGFORMULIER subsidie 2009 Regeling voor Volkscultuur Naam van organisatie I (hoofdaanvrager) Correspondentieadres Postcode en woonplaats Telefonische inlichting onder nummer (overdag) Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Correspondentieadres Postcode en woonplaats Telefonische inlichting onder nummer (overdag) Inschrijfnummer Kamer van Koophandel Wanneer de subsidie voor het project door meer organisaties aangevraagd wordt, deze namen en adresgegevens op een apart blad vermelden. Dit blad moet voorzien zijn van de handtekeningen van voorzitter, secretaris en penningmeester.

12 Banklgirorekeningnummer : ostcode en woonplaats : o Statuten van de instellingen; o Activiteitenplan (projectomschrijving); o Vragenlijst Regeling voor Volkscultuur (bijgaand); o Begroting project (overzicht kosten en opbrengsten, inclusief personeelslasten en accommodatielasten). Plaats: Datum: Het bestuur organisatie 1 (hoofdaanvrager): Handtekeningen Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Plaats: Datum: Het bestuur organisatie 2: Handtekeningen Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Dit formulier vóór 1 mei 2009 volledig ingevuld, ondertekend en voorzien van de nodige bijlagen Gemeente Haarlemmermeer Cluster Dienstverlening Team Relatiebeheer en Subsidies AG Hoofddorp

13 Vragenlijst subsidieaanvraag 2009 Ondewerp: Regeling voor Volkscultuur Naam instelling I (hoofdaanvrager):... Naam instelling II:... Indien meer instellingen betrokken zijn bij het project, de namen van deze instellingen:... Vragen over het project 1. Naam van het project Betreft de aanvraag een eenmalig of meerjarig project: Inhoudelijke omschrijving van het project. Op welke manier draagt het project bij aan de doelstellingen en voldoet het aan de randvoorwaarden van de Regeling voor Volkscultuur Beschrijving van uw visie op relevantie van het project, in relatie tot het huidige aanbod Indien van toepassing, de naam van de koepelorganisatie(s) waarbij de instelling(en) aangesloten islzijn Beschrijving van de resultaten en de manier waarop het project wordt geëvalueerd...

14 Vervolg vragenlijst 7. Beschrijving van de manier van samenwerking met andere instellingenlverenigingen Bij meerjarige projectvoorstellen: op welke manier wordt het project financieel en beleidsmatig verankerd in de periode na ondersteuning door de Regeling voor Volkscultuur...

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Artikel 1 Begripsomschrijvingen BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; In aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 014- (ASV); Gelet op de ASV artikel ; Gelet op de Gemeentewet

Nadere informatie

\ 6 :$5. s /J /E- Nota vaii B&W. H. Tuning

\ 6 :$5. s /J /E- Nota vaii B&W. H. Tuning Nota vaii B&W Onderwerp Voorgenomen verlening subsidies in het kader van de Regeling Cultuurparticipatie Portefeuillehouder Collegevergadering H. Tuning s /J /E- \ 6 :$5 Inlichtingen Jorgen Karskens (023

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40033 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur MD Zaaknummer: 583313 Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe, overwegende: dat de gemeenteraad in de

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

Subsidieregeling Sport en bewegen

Subsidieregeling Sport en bewegen Subsidieregeling Sport en bewegen 2019 2020 Behorend bij de visie op sport en bewegen Lansingerland Scoren met sport Domein Samenleving Auteur: Dewi Klijnsmit, beleidsadviseur Sport Datum: 18 februari

Nadere informatie

Belangrijk: vóór 01 oktober vóór

Belangrijk: vóór 01 oktober vóór Belangrijk: - Bij voorkeur digitaal aanvragen, bij uitzondering schriftelijk aanvragen. - Aanvraag uiterlijk vóór 01 oktober in het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar. (ASV 2016 artikel 7) - Alleen

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013 (ASV), besluit vast te stellen de volgende regeling:

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013 (ASV), besluit vast te stellen de volgende regeling: SUBSIDIEREGELING INCIDENTELE SUBSIDIES AMATEURKUNST 2013 Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort; overwegende dat het gewenst is de Subsidieregeling incidentele subsidies amateurkunst zoals

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016;

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016; Besluit van 2 april 2019 Zaaknummer 342352 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM; gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Subsidieregeling prijsvraag dorpen derby Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Bijlage(n) Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017 Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en het bepaalde in artikel 4 van de Algemene subsidieverordening 2017 Wijdemeren besluit de gemeenteraad in te stemmen met de Deelverordening

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Belangrijk: vóór 01 oktober vóór

Belangrijk: vóór 01 oktober vóór Belangrijk: - Bij voorkeur digitaal aanvragen, bij uitzondering schriftelijk aanvragen. - Aanvraag uiterlijk vóór 01 oktober in het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar. (ASV 2016 artikel 7) - Alleen

Nadere informatie

gelezen de nota d.d., 5 december 2017, Directie/Samenleven/ Sociale Basisinfrastructuur;

gelezen de nota d.d., 5 december 2017, Directie/Samenleven/ Sociale Basisinfrastructuur; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amersfoort Nr. 2592 4 januari 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort houdende regels omtrent subsidie Subsidieregeling

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Uitwerkingsnota Subsidiebeleidskader inlichtingen mw. mr. Jolanda Metselaar ( )

Nota van B&W. onderwerp Uitwerkingsnota Subsidiebeleidskader inlichtingen mw. mr. Jolanda Metselaar ( ) gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Uitwerkingsnota Subsidiebeleidskader 2017 Portefeuilehouder dr. Derk Reneman Collegevergadering 1 3 decem ber 2016 inlichtingen mw. mr. Jolanda Metselaar

Nadere informatie

vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet

vast te stellen de volgende deelverordening: Deelverordening subsidie cultuur gemeente Nunspeet Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet; overwegende dat het gewenst wordt geacht dat een nadere verordening wordt opgesteld voor het verstrekken van subsidie ten bate van culturele activiteiten;

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 - bijdragen Registratienr. 1589856 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, overwegende dat

Nadere informatie

Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014

Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014 1 Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014 GRONDSLAG 1. Op grond van artikel 2, lid 2 van de Algemene Subsidieverordening Gemeente Medemblik (ASV) kan het college nadere regels stellen

Nadere informatie

Subsidies kunst en cultuur

Subsidies kunst en cultuur Subsidies kunst en cultuur Uitgave gemeente Leeuwarden Maart 2011 NB: Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Inhoud Inleiding 3 1 Regeling kleine producties cultuur 4 2 Regeling

Nadere informatie

nummer 6 van 2010 Vaststelling gewijzigde Beleidsregel subsidieverlening Culturele en Museale Agenda 2009-2012

nummer 6 van 2010 Vaststelling gewijzigde Beleidsregel subsidieverlening Culturele en Museale Agenda 2009-2012 nummer 6 van 2010 Vaststelling gewijzigde Beleidsregel subsidieverlening Culturele en Museale Agenda 2009-2012 Besluit van gedeputeerde staten van Drenthe van 2 februari 2010, kenmerk 2.1/2010001668, afdeling

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOOR. (JAAR) NAAM SUBSIDIE.. Gegevens organisatie. Naam van de organisatie. Gevestigd te. Correspondentieadres

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOOR. (JAAR) NAAM SUBSIDIE.. Gegevens organisatie. Naam van de organisatie. Gevestigd te. Correspondentieadres AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOOR. (JAAR) NAAM SUBSIDIE.. Gegevens organisatie Naam van de organisatie Gevestigd te Correspondentieadres Telefonische inlichting onder nummer (overdag) Inschrijfnummer Kamer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE 2018

AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE 2018 Het bestuur van Naam organisatie (statutair) : ( Indien de organisatie voor het eerst subsidie aanvraagt, dan moeten met de aanvraag de volgende stukken meegezonden worden: de oprichting- of stichtingsakte,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOOR. (JAAR) NAAM SUBSIDIE.. Gegevens organisatie. Naam van de organisatie. Gevestigd te. Correspondentieadres

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOOR. (JAAR) NAAM SUBSIDIE.. Gegevens organisatie. Naam van de organisatie. Gevestigd te. Correspondentieadres AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOOR. (JAAR) NAAM SUBSIDIE.. Gegevens organisatie Naam van de organisatie Gevestigd te Correspondentieadres Telefonische inlichting onder nummer (overdag) Inschrijfnummer Kamer

Nadere informatie

Subsidieaanvraag 2016. Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (<= 5.000)

Subsidieaanvraag 2016. Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (<= 5.000) Subsidieaanvraag 2016 Aanvraagformulier Waarderingssubsidie (

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie

Aanvraagformulier subsidie Aanvraagformulier subsidie Gebruik dit formulier om subsidie bij de gemeente Almere aan te vragen voor een activiteit. Het kan gaan om activiteiten die (nagenoeg) het hele jaar duren of die eenmalig en/of

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe media

Subsidieregeling Nieuwe media Subsidieregeling Nieuwe media 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder f, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal; BESLUITEN

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden; gelezen het voorstel van de afdeling Leefomgeving,

Nadere informatie

Subsidieregeling professionalisering Drentse musea 2006-2008

Subsidieregeling professionalisering Drentse musea 2006-2008 Subsidieregeling professionalisering Drentse musea 2006-2008 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 19-7-2006 tot 1-1-2009) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Verdeelregel Automatische Externe Defibrillatoren

Nota van B&W. Onderwerp Verdeelregel Automatische Externe Defibrillatoren Nota van B&W Onderwerp Verdeelregel Automatische Externe Defibrillatoren Portefeuillehouder J.C.W. Nederstigt Coilegevergadering 13 april 201 1 Inlichtingen Jeb Beelen (023 5676891) Registratienummer 201

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Coevorden Nr. 159601 25 juli 2018 Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit subsidieverlening Cultuurnota 2013-2016 provincie Drenthe

Uitvoeringsbesluit subsidieverlening Cultuurnota 2013-2016 provincie Drenthe Uitvoeringsbesluit subsidieverlening Cultuurnota 2013-2016 provincie Drenthe Thema en doelen subsidieprogramma Cultuurnota 2013-2016 Oude wereld, nieuwe mindset De provincie Drenthe staat voor een herkenbare

Nadere informatie

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene

Nadere informatie

Beleidsregel kunst&cultuur in de gebieden

Beleidsregel kunst&cultuur in de gebieden BELEIDSREGEL KUNST EN CULTUUR IN DE GEBIEDEN Naast de projectsubsidies voor kortlopende projecten, de periodesubsidies voor langer lopende projecten, de jaarsubsidies amateurs en het snelloket is er nu

Nadere informatie

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016.

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016. Subsidieregeling voor evenementen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn; overwegende dat het college bevoegd is voor bepaalde vormen van subsidies nadere regels te stellen dan wel specifieke

Nadere informatie

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 22014 10 februari 2017 Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Subsidie-aanvraagformulier Aanjaagfonds Evenementen

Subsidie-aanvraagformulier Aanjaagfonds Evenementen Subsidie-aanvraagformulier Aanjaagfonds Evenementen 2018-2022 Voor de periode 2018-2022 is er jaarlijkse bij de gemeente Coevorden een bedrag beschikbaar voor categorie B en C Evenementen zoals bedoeld

Nadere informatie

Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018

Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018 Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018 Vastgesteld 27 juni 2017 Bekendgemaakt 30 juni 2017 Inwerkingtreding 30 juni 2017 Wijziging -- pagina 2 Burgemeester en wethouders van Gouda Gelezen

Nadere informatie

Regeling subsidie promotie gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie promotie gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie promotie gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische grondslag Algemene

Nadere informatie

1. Soort subsidie O subsidie tot 1.000,00 O incidentele subsidie tot 1.000,00 O subsidie in het kader van leefbaarheid

1. Soort subsidie O subsidie tot 1.000,00 O incidentele subsidie tot 1.000,00 O subsidie in het kader van leefbaarheid Aanvraagformulier Jaarlijkse subsidie 2018 (Aanvragen waarderingssubsidie die na 1 april verzonden zijn worden niet meer in behandeling genomen, evenals onvolledige aanvragen). 1. Soort subsidie O subsidie

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2017 VOOR ORGANISATIES

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE INNOVATIEFONDS SOCIAAL DOMEIN 2017 VOOR ORGANISATIES Het aanvraagformulier tijdig, volledig ingevuld en ondertekend opsturen naar: Gemeente Westland Cluster Beleid / Innovatiefonds Postbus 150 2670 AD Naaldwijk ACTIVITEIT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam instelling

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Montferland. Nr. 34253 21 maart 2016 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

Subsidieregeling sport en bewegen, met Toelichting, gemeente Amersfoort. gelezen de nota d.d, 9 september 2016, Directie /Samen Leven/Sport;

Subsidieregeling sport en bewegen, met Toelichting, gemeente Amersfoort. gelezen de nota d.d, 9 september 2016, Directie /Samen Leven/Sport; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amersfoort. Nr. 136836 6 oktober 2016 Subsidieregeling sport en bewegen, met Toelichting, gemeente Amersfoort Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort;

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen.

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN 2014. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze nadere regels wordt verstaan onder: a. Algemene subsidieverordening:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING INCIDENTELE SUBSIDIE 2017

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING INCIDENTELE SUBSIDIE 2017 Pagina1 Het bestuur van Naam organisatie (statutair) : Correspondentieadres Postcode en woonplaats E-mailadres secretariaat : : : IBAN rekeningnummer : Verzoekt op grond van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3714 25 januari 2017 Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie Het bestuur van stichting Fonds

Nadere informatie

Beleidsregel Stimuleringssubside Combinatiefuncties Cultuur gemeente Utrecht

Beleidsregel Stimuleringssubside Combinatiefuncties Cultuur gemeente Utrecht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Utrecht Nr. 268024 13 december 2018 Beleidsregel Stimuleringssubside Combinatiefuncties Cultuur 2019-2020 gemeente Utrecht Het college van burgemeester en

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 Ons kenmerk RIS295239 SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeenteraad op 8 september 2016 de nota Sterk

Nadere informatie

Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten, gemeente Vught

Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten, gemeente Vught CVDR Officiële uitgave van Vught. Nr. CVDR133365_3 6 februari 2018 Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten, gemeente Vught 2012-2016 Het college; b e s l u i t : vast te stellen de "Regeling

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING PROJECTSUBSIDIE 2016 VAN ,- OF MEER

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING PROJECTSUBSIDIE 2016 VAN ,- OF MEER Pagina1 Het bestuur van Naam organisatie (statutair) : Correspondentieadres Postcode en woonplaats E-mailadres secretariaat : : : IBAN rekeningnummer : Verzoekt op grond van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING BEVORDEREN INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ZUID-HOLLAND 2017

SUBSIDIEREGELING BEVORDEREN INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ZUID-HOLLAND 2017 Provinciaal Blad van Zuid-Holland SUBSIDIEREGELING BEVORDEREN INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ZUID-HOLLAND 2017 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

Subsidieregeling bevorderen intergemeentelijke samenwerking Zuid-Holland 2015

Subsidieregeling bevorderen intergemeentelijke samenwerking Zuid-Holland 2015 Subsidieregeling bevorderen intergemeentelijke samenwerking Zuid-Holland 2015 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; Overwegende

Nadere informatie

9 '5. - De beleidsregels 2008 legt extra nadruk op samenwerking, een voorstel dat kans op. Nota van B&W

9 '5. - De beleidsregels 2008 legt extra nadruk op samenwerking, een voorstel dat kans op. Nota van B&W Nota van B&W Onderwerp Beleidsregels Wmo-innovatiefonds 2008 Portefeuillehouder dr. T.C.M. Horn ( 3 d~ccv~b W 20 C>? Inlichtingen Jur Botter (6954) Coliegevergadering Registratienummer 2 i)0 7 / 14 3 9

Nadere informatie

Regeling subsidie creativiteitsonderwijs gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie creativiteitsonderwijs gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie creativiteitsonderwijs gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam, Subsidieregeling Urban Sports Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam, gelezen het voorstel van de wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van 30 oktober 2018; kenmerk 18MO04179;

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 29620 21 oktober 2013 Deelregeling Jij maakt het mee Fonds voor Cultuurparticipatie 2013 2016 10 oktober 2013 Het bestuur

Nadere informatie

Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid

Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid Subsidiebeleidsregels ZEIL Fonds 2015 ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling 2014-2018 Auteur: Sanneke Verweij Afdeling: Team Maatschappelijke

Nadere informatie

Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten gemeente Vught

Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten gemeente Vught CVDR Officiële uitgave van Vught. Nr. CVDR75253_2 6 februari 2018 Regeling stimuleringssubsidies culturele activiteiten gemeente Vught 2008-2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant

PROVINCIAAL BLAD. Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Brabant Nr. 1385 26 februari 2019 Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

Subsidieprogramma CULTUURLOKAAL 2011

Subsidieprogramma CULTUURLOKAAL 2011 Subsidieprogramma CULTUURLOKAAL 2011 Gemeente Hengelo Februari 2011 Inhoud 1. Inleiding 2. De subsidieaanvraag 3. Cultuurparticipatie 3.1 Subsidieregeling Volkscultuur 3.2 Subsidieregeling Cultuur in de

Nadere informatie

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam Beleidsregels Subsidieverlening Sport gemeente Veendam Doel: Stellen van regels voor het verstrekken van subsidies aan sportactiviteiten die bijdragen aan het verbeteren van sportbeoefening en sportbeleving

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 NR: 073 Officiële naam regeling: Wijzigingsbesluit Nadere subsidieregels Cultuur 2014-2016 Citeertitel: Wijzigingsbesluit Nadere subsidieregels Cultuur 2014-2016 Naam ingetrokken

Nadere informatie

"Verordening evenementen gemeente Hardenberg".

Verordening evenementen gemeente Hardenberg. "Verordening evenementen gemeente Hardenberg". HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Organisator: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Subsidieregeling eenmalige subsidie Woensdrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

Nadere Subsidieregeling Vrijwilligerswerk 2006 Muziek

Nadere Subsidieregeling Vrijwilligerswerk 2006 Muziek PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/37 Gedeputeerde Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Provinciewet bekend dat zij in hun vergadering van 4 april

Nadere informatie

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Epe, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan de beleidsdoelen

Nadere informatie

Aanvraagformulier incidentele subsidie

Aanvraagformulier incidentele subsidie Aanvraagformulier incidentele subsidie Gemeente Wijdemeren verleent subsidie aan projecten en activiteiten die eenmalig plaatsvinden binnen de gemeente. Het project of de activiteit moet daarvoor voldoen

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2008WMC16-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 15 april 2008 Nummer PS : PS2008WMC16 Afdeling : MOW Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT216622 Portefeuillehouder : De Wilde

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel;

Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 209491 3 oktober 2018 Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel 2018 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST

REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES AMATEURKUNST 2017-2020 Het bestuur van het AFK Gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te investeren in kunst

Nadere informatie

Vaststellen Subsidieregeling gebiedsgebonden kunst- en cultuuractiviteiten

Vaststellen Subsidieregeling gebiedsgebonden kunst- en cultuuractiviteiten GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amsterdam Nr. 187447 26 oktober 2017 Vaststellen Subsidieregeling gebiedsgebonden kunst- en cultuuractiviteiten Burgemeester en wethouders van Amsterdam Brengen

Nadere informatie

Waarderingssubsidies aan vrijwilligersorganisaties.

Waarderingssubsidies aan vrijwilligersorganisaties. Waarderingssubsidies aan vrijwilligersorganisaties. Een van de kenmerken van een waarderingssubsidie is dat er sprake is van een vereenvoudigde procedure. Dat betekent dat gelijktijdig met de verlening

Nadere informatie

Subsidie aanvragen bij gemeente De Marne

Subsidie aanvragen bij gemeente De Marne Subsidie aanvragen bij gemeente De Marne Dit formulier gebruikt u als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente De Marne. Algemeen De gemeente De Marne subsidieert activiteiten van uiteenlopende instellingen,

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten

Aan de leden van Provinciale Staten Aan de leden van Provinciale Staten Datum : 27 januari 2009 Briefnummer : 2009-04028/5/A.22, CW Zaaknummer : 155503 Behandeld door : Antonis M. Telefoonnummer : (050) 316 4312 Antwoord op : Bijlage : Onderwerp

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den Ussel

Nadere informatie

Structurele activiteitensubsidie

Structurele activiteitensubsidie Structurele activiteitensubsidie Om voor het jaar 2017 in aanmerking te komen voor een structurele activiteitensubsidie van de gemeente Vlissingen moet aan een aantal formele voorwaarden worden voldaan.

Nadere informatie

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Sport

Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Sport Toelichting bij het aanvraagformulier subsidie Sport 2018-2021 Wanneer kom ik voor subsidie in aanmerking? Dat hangt af van de activiteit die u wilt organiseren. De gemeente heeft regels vastgesteld voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier budgetsubsidie kunst en cultuur voor de 2 e helft 2016 (juli t/m december)

Aanvraagformulier budgetsubsidie kunst en cultuur voor de 2 e helft 2016 (juli t/m december) 1 Aanvraagformulier budgetsubsidie kunst en cultuur voor de 2 e helft 2016 (juli t/m december) De gemeente Lelystad stelt subsidie beschikbaar voor culturele projecten en activiteiten die bijdragen aan

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie