Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:"

Transcriptie

1 Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij in acht genomen. Het doel voor de gemeente Venray van het verlenen van een subsidiebijdrage is het stimuleren van organisatoren om evenementen te organiseren en het financieel steunen van de organisatoren om zodoende de kwaliteit te optimaliseren. De evenementensubsidies worden als eenmalige subsidie, telkens voor het betreffende evenement, verleend. Het gaat om een eenmalige subsidie: de subsidieverlening is verbonden aan de organisatie van een activiteit. Als de activiteit niet doorgaat vervalt het recht op de subsidie en wordt er geen subsidie vastgesteld en eventueel reeds verleende subsidie wordt verrekend of teruggevorderd. Het verlenen van een subsidie voor een evenement wil niet zeggen dat hetzelfde evenement het jaar daarna automatisch weer in aanmerking komt voor subsidie. Ieder jaar opnieuw zal beoordeeld worden welke evenementen dat jaar in aanmerking kunnen komen voor subsidie. Om een bredere variatie aan evenementen te stimuleren in de gemeente Venray worden er vier categorieën gehanteerd, namelijk; 1. sport 2. jeugd en jongeren 3. cultuur 4. speciaal/eenmalig De definities van de categorieën zijn als volgt: De categorie sport: Een evenement waaraan mensen actief deel (kunnen) nemen. De activiteiten zijn erop gericht de fysieke en/of mentale prestaties door middel van training of wedstrijd te verbeteren. De categorie cultuur: Een evenement dat betrekking heeft op cultuur. In culturele zin omdat zij een uitdaging vormen voor nieuwe initiatieven dan wel de herinnering aan belangrijke gebeurtenissen of tradities levend houden. De categorie jeugd en jongeren: Een evenement dat speciaal georganiseerd wordt voor de leeftijdsgroep tot en met 23 jaar. De activiteiten binnen het evenement kunnen een brede variatie hebben en kunnen ook sportieve en culturele activiteiten omvatten.

2 De categorie speciaal/eenmalig: Binnen deze categorie vallen evenementen die eenmalig of incidenteel worden georganiseerd ten behoeve van een speciale gelegenheid. Ook evenementen in het kader van een jubileum van een vereniging of stichting gevestigd binnen Venray, vallen in deze categorie. Onder een jubileum wordt verstaan het 50-, 100 of 150 jarige bestaan (of meervoud hiervan) van de organisatie. Het systeem van subsidiëring: In twee tenders: o 1 ste tender 90% van het subsidiebudget inzetten o 2 de tender 10% van het subsidiebudget inzetten, indien bij de 2 de tender budget overblijft wordt dit bedrag overgeheveld t.b.v. de 1 ste tender van het volgende begrotingsjaar, Aanvragen via daarvoor bestemd aanvraagformulier, De subsidieaanvragen voor evenementen worden getoetst aan het puntensysteem, Kleine aanpassingen op dit puntensysteem zijn te allen tijde voorbehouden, De subsidieaanvragen moeten voor de 1 ste tender vóór 1 november voorafgaande aan het jaar waarin het evenement gehouden wordt worden ingediend, voor de 2 de tender moet de subsidieaanvraag vóór 1 mei van het jaar waarin het evenement gehouden wordt worden ingediend. Alleen aanvragen met een duidelijk en uitvoerig baten en kosten overzicht worden in behandeling genomen, Aanvrager is een rechtspersoon (ingeschreven in Handelsregister of geregistreerd bij de Kamer van Koophandel), Evenement moet geheel of grotendeels in de gemeente Venray worden gehouden, Binnen de tender worden aanvragen behandeld op basis van inhoudelijke afweging, niet enkel op volgorde van aanvraag, Evenementen die reeds een gemeentelijke ondersteuning krijgen buiten de normaal gebruikelijke ondersteuning in de vorm van o.a. verkeersmaatregelen en stroomvoorziening, komen niet in aanmerking voor evenementensubsidie, Er zal niet meer worden gesubsidieerd per evenement dan het aangevraagde subsidiebedrag. Er moet op de aanvraag een bedrag worden ingevuld en níet maximaal haalbare, Het evenement is niet gericht op het maken van winst, bij winst wordt het subsidiebedrag geheel of gedeeltelijk verminderd. Bij éénmalige evenementen moet hiervoor genoemde winstbedrag binnen drie maanden worden teruggestort op rekening van de gemeente. Bij de reguliere evenementen zal deze winst gereserveerd moeten worden voor het jaar erop en moet dit duidelijk terug te zien zijn in de financiële verantwoording en nieuwe begroting, Voorschotverlening met nadien afrekening, met financiële verantwoording en bijgevoegd het boekje of andere communicatieve uiting met het logo van de gemeente Venray, Als een organisatie reeds subsidie ontvangen heeft dan dient deze het evaluatieformulier uiterlijk binnen 2 maanden na het plaatsvinden van het evenement in te dienen, willen ze weer aanspraak maken op subsidie voor het volgende jaar, Als voorwaarde bij de subsidieverlening wordt gesteld dat de gemeente Venray in de uitingen van het evenement vermeld wordt als één van de begunstigers. Tevens moet de

3 organisatie, die van de gemeente een evenementensubsidie ontvangt, gebruik maken van het logo van de gemeente Venray in hun externe communicatie, tenzij door het College van Burgemeester en wethouders anders wordt bepaald. In overleg met de afdeling Maatschappelijke Diensten wordt onderzocht of er geen sprake is van stapeling van subsidies. Tevens bestaat de mogelijkheid dat aan evenementen die niet voor een evenementensubsidie in aanmerking komen, mogelijk wel een subsidie vanuit de afdeling Maatschappelijke Diensten toegekend kan worden. Criteria voor subsidieverlening De evenementen kunnen in aanmerking komen voor subsidie als ze voldoen aan de genoemde criteria. Deze criteria zijn: a) Het evenement dient van een aanmerkelijk belang te zijn voor Venray en dient bij te dragen aan een positieve beleving van Venray door de inwoners of bepaalde doelgroep daarvan of; b) Het evenement dient een gebeurtenis te zijn die speciaal is georganiseerd en een unieke uitstraling heeft. De criteria zijn verder uitgewerkt in volgende onderwerpen: uitstraling evenement laagdrempelige deelname aantal deelnemers en bezoekers ingezette publiciteit medefinanciering duur van het evenement aantal vrijwilligers betrokken bij de organisatie. Deze onderwerpen zijn meetbaar geformuleerd om zodoende een objectievere beoordeling van het belang van een evenement te krijgen. Op basis van het totale aantal punten dat men behaalt wordt bepaald wie er in aanmerking komen voor subsidie en wat de hoogte hiervan is. Wanneer het budgetplafond voor de 1 ste tender of 2 de tender bereikt is wordt de subsidie naar rato van het puntenaantal verdeeld. Subsidiebudget De subsidie voor evenementen valt onder waarderingsubsidie: een subsidie waarmee de gemeente aangeeft bepaalde activiteiten van belang te vinden, zonder deze naar aard of inhoud te willen beïnvloeden. Het budgetplafond voor subsidies wordt vastgesteld in de begroting. Met ingang van 2010 is op het evenementensubsidiebudget bezuinigd. Het subsidieplafond is structureel vastgesteld vooralsnog op een bedrag van ,--.

4 Criteria puntentoekenning Aan de hand van onderstaande onderwerpen wordt aan een evenement een puntenaantal toegekend. Het totale puntenaantal geeft de waardering voor het evenement in het kader van de subsidie toekenning aan, waarbij het minimum aantal punten om in aanmerking te komen voor subsidie 10 is. Uitstraling evenement Lokaal 0 Regionaal 10 Nationaal 15 Internationaal 20 Laagdrempelige deelname geen entree 4 entree per dag < 4,00 2 entree per dag > 4,00 0 Aantal deelnemers en bezoekers > Ingezette publiciteit- c.q. Lokaal 2 promotieactiviteiten Regionaal 4 Boven regionaal 6 Cofinanciering alleen gemeente 0 gemeente + 1 andere 2 gemeente + minimaal 2 andere 5 Duur van het evenement 1 dag dagen 5 > 4 dagen 10 Aantal vrijwilligers betrokken bij voorbereiding en uitvoering > Toelichting op de bijkomende criteria: De uitstraling van een evenement wordt in belangrijke mate bepaald door het bereik en de herkomst van de bezoekers (hiermee worden dus niet de deelnemers, b.v. muzikanten of sporters bedoeld) en de promotionele waarde die een evenement heeft. Waarbij de herkomst van het grootste deel van de bezoekers leidend is voor de onderverdeling. Mede in het kader van Venray Bruist is laagdrempelige deelname aan evenementen van belang, het afwezig zijn van entree is daarbij een meetbaar gegeven. Naast het aantal deelnemers aan het evenement is ook het aantal toeschouwers van belang voor het bepalen van de attractiviteit van het evenement. Daarom is het totaal aantal van deelnemers en bezoekers van belang voor de hoogte van de bijdrage. Voor de ingezette publiciteit c.q. promotieactiviteiten, is een onderverdeling gemaakt tussen lokaal, regionaal en boven regionale promotie. De financiële haalbaarheid van een evenement wordt mede bepaald door het aantal cofinancierders van het evenement. Als een organisatie op meerdere vlakken financiële ondersteuning kan krijgen (zoals provincie, landelijke organisatie en ondernemers) draagt dit bij aan een bredere financiële basis voor het evenement.

5 Als beloning voor de inzet van vrijwilligers en als indicatie voor het draagvlak van een evenement binnen de Venrayse gemeenschap is de mate waarin vrijwilligers actief zijn bij de voorbereiding en uitvoering van de activiteit. De hoogte van de toegekende subsidie wordt bepaald aan de hand van het aantal punten dat gescoord wordt op de bovenstaande criteria. Des te hoger het puntenaantal, des te groter het belang van het evenement voor Venray en des te hoger de financiële bijdrage aan het evenement. De maximale score is 65 punten, de minimale score is 10 punten. De maximale subsidietoekenning is ,--. Aan de hand van de ingediende aanvragen en de toegekende scores wordt de gevraagde subsidie (gedeeltelijk) toegekend of afgewezen.

6 Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij in acht genomen. Het doel voor de gemeente Venray van het verlenen van een subsidiebijdrage is het stimuleren van organisatoren om evenementen te organiseren en het financieel steunen van de organisatoren om zodoende de kwaliteit te optimaliseren. De evenementensubsidies worden als eenmalige subsidie, telkens voor het betreffende evenement, verleend. Het gaat om een eenmalige subsidie: de subsidieverlening is verbonden aan de organisatie van een activiteit. Als de activiteit niet doorgaat vervalt het recht op de subsidie en wordt er geen subsidie vastgesteld en eventueel reeds verleende subsidie wordt verrekend of teruggevorderd. Het verlenen van een subsidie voor een evenement wil niet zeggen dat hetzelfde evenement het jaar daarna automatisch weer in aanmerking komt voor subsidie. Ieder jaar opnieuw zal beoordeeld worden welke evenementen dat jaar in aanmerking kunnen komen voor subsidie. Om een bredere variatie aan evenementen te stimuleren in de gemeente Venray worden er vier categorieën gehanteerd, namelijk; 1. sport 2. jeugd en jongeren 3. cultuur 4. speciaal/eenmalig De definities van de categorieën zijn als volgt: De categorie sport: Een evenement waaraan mensen actief deel (kunnen) nemen. De activiteiten zijn erop gericht de fysieke en/of mentale prestaties door middel van training of wedstrijd te verbeteren. De categorie cultuur: Een evenement dat betrekking heeft op cultuur. In culturele zin omdat zij een uitdaging vormen voor nieuwe initiatieven dan wel de herinnering aan belangrijke gebeurtenissen of tradities levend houden. De categorie jeugd en jongeren: Een evenement dat speciaal georganiseerd wordt voor de leeftijdsgroep tot en met 23 jaar. De activiteiten binnen het evenement kunnen een brede variatie hebben en kunnen ook sportieve en culturele activiteiten omvatten.

7 De categorie speciaal/eenmalig: Binnen deze categorie vallen evenementen die eenmalig of incidenteel worden georganiseerd ten behoeve van een speciale gelegenheid. Ook evenementen in het kader van een jubileum van een vereniging of stichting gevestigd binnen Venray, vallen in deze categorie. Onder een jubileum wordt verstaan het 50-, 100 of 150 jarige bestaan (of meervoud hiervan) van de organisatie. Het systeem van subsidiëring: In twee tenders: o 1 ste tender 90% van het subsidiebudget inzetten o 2 de tender 10% van het subsidiebudget inzetten, indien bij de 2 de tender budget overblijft wordt dit bedrag overgeheveld t.b.v. de 1 ste tender van het volgende begrotingsjaar, Aanvragen via daarvoor bestemd aanvraagformulier, De subsidieaanvragen voor evenementen worden getoetst aan het puntensysteem, Kleine aanpassingen op dit puntensysteem zijn te allen tijde voorbehouden, De subsidieaanvragen moeten voor de 1 ste tender vóór 1 november voorafgaande aan het jaar waarin het evenement gehouden wordt worden ingediend, voor de 2 de tender moet de subsidieaanvraag vóór 1 mei van het jaar waarin het evenement gehouden wordt worden ingediend. Alleen aanvragen met een duidelijk en uitvoerig baten en kosten overzicht worden in behandeling genomen, Aanvrager is een rechtspersoon (ingeschreven in Handelsregister of geregistreerd bij de Kamer van Koophandel), Evenement moet geheel of grotendeels in de gemeente Venray worden gehouden, Binnen de tender worden aanvragen behandeld op basis van inhoudelijke afweging, niet enkel op volgorde van aanvraag, Evenementen die reeds een gemeentelijke ondersteuning krijgen buiten de normaal gebruikelijke ondersteuning in de vorm van o.a. verkeersmaatregelen en stroomvoorziening, komen niet in aanmerking voor evenementensubsidie, Er zal niet meer worden gesubsidieerd per evenement dan het aangevraagde subsidiebedrag. Er moet op de aanvraag een bedrag worden ingevuld en níet maximaal haalbare, Het evenement is niet gericht op het maken van winst, bij winst wordt het subsidiebedrag geheel of gedeeltelijk verminderd. Bij éénmalige evenementen moet hiervoor genoemde winstbedrag binnen drie maanden worden teruggestort op rekening van de gemeente. Bij de reguliere evenementen zal deze winst gereserveerd moeten worden voor het jaar erop en moet dit duidelijk terug te zien zijn in de financiële verantwoording en nieuwe begroting, Voorschotverlening met nadien afrekening, met financiële verantwoording en bijgevoegd het boekje of andere communicatieve uiting met het logo van de gemeente Venray, Als een organisatie reeds subsidie ontvangen heeft dan dient deze het evaluatieformulier uiterlijk binnen 2 maanden na het plaatsvinden van het evenement in te dienen, willen ze weer aanspraak maken op subsidie voor het volgende jaar, Als voorwaarde bij de subsidieverlening wordt gesteld dat de gemeente Venray in de uitingen van het evenement vermeld wordt als één van de begunstigers. Tevens moet de

8 organisatie, die van de gemeente een evenementensubsidie ontvangt, gebruik maken van het logo van de gemeente Venray in hun externe communicatie, tenzij door het College van Burgemeester en wethouders anders wordt bepaald. In overleg met de afdeling Maatschappelijke Diensten wordt onderzocht of er geen sprake is van stapeling van subsidies. Tevens bestaat de mogelijkheid dat aan evenementen die niet voor een evenementensubsidie in aanmerking komen, mogelijk wel een subsidie vanuit de afdeling Maatschappelijke Diensten toegekend kan worden. Criteria voor subsidieverlening De evenementen kunnen in aanmerking komen voor subsidie als ze voldoen aan de genoemde criteria. Deze criteria zijn: a) Het evenement dient van een aanmerkelijk belang te zijn voor Venray en dient bij te dragen aan een positieve beleving van Venray door de inwoners of bepaalde doelgroep daarvan of; b) Het evenement dient een gebeurtenis te zijn die speciaal is georganiseerd en een unieke uitstraling heeft. De criteria zijn verder uitgewerkt in volgende onderwerpen: uitstraling evenement laagdrempelige deelname aantal deelnemers en bezoekers ingezette publiciteit medefinanciering duur van het evenement aantal vrijwilligers betrokken bij de organisatie. Deze onderwerpen zijn meetbaar geformuleerd om zodoende een objectievere beoordeling van het belang van een evenement te krijgen. Op basis van het totale aantal punten dat men behaalt wordt bepaald wie er in aanmerking komen voor subsidie en wat de hoogte hiervan is. Wanneer het budgetplafond voor de 1 ste tender of 2 de tender bereikt is wordt de subsidie naar rato van het puntenaantal verdeeld. Subsidiebudget De subsidie voor evenementen valt onder waarderingsubsidie: een subsidie waarmee de gemeente aangeeft bepaalde activiteiten van belang te vinden, zonder deze naar aard of inhoud te willen beïnvloeden. Het budgetplafond voor subsidies wordt vastgesteld in de begroting. Met ingang van 2010 is op het evenementensubsidiebudget bezuinigd. Het subsidieplafond is structureel vastgesteld vooralsnog op een bedrag van ,--.

9 Criteria puntentoekenning Aan de hand van onderstaande onderwerpen wordt aan een evenement een puntenaantal toegekend. Het totale puntenaantal geeft de waardering voor het evenement in het kader van de subsidie toekenning aan, waarbij het minimum aantal punten om in aanmerking te komen voor subsidie 10 is. Uitstraling evenement Lokaal 0 Regionaal 10 Nationaal 15 Internationaal 20 Laagdrempelige deelname geen entree 4 entree per dag < 4,00 2 entree per dag > 4,00 0 Aantal deelnemers en bezoekers > Ingezette publiciteit- c.q. Lokaal 2 promotieactiviteiten Regionaal 4 Boven regionaal 6 Cofinanciering alleen gemeente 0 gemeente + 1 andere 2 gemeente + minimaal 2 andere 5 Duur van het evenement 1 dag dagen 5 > 4 dagen 10 Aantal vrijwilligers betrokken bij voorbereiding en uitvoering > Toelichting op de bijkomende criteria: De uitstraling van een evenement wordt in belangrijke mate bepaald door het bereik en de herkomst van de bezoekers (hiermee worden dus niet de deelnemers, b.v. muzikanten of sporters bedoeld) en de promotionele waarde die een evenement heeft. Waarbij de herkomst van het grootste deel van de bezoekers leidend is voor de onderverdeling. Mede in het kader van Venray Bruist is laagdrempelige deelname aan evenementen van belang, het afwezig zijn van entree is daarbij een meetbaar gegeven. Naast het aantal deelnemers aan het evenement is ook het aantal toeschouwers van belang voor het bepalen van de attractiviteit van het evenement. Daarom is het totaal aantal van deelnemers en bezoekers van belang voor de hoogte van de bijdrage. Voor de ingezette publiciteit c.q. promotieactiviteiten, is een onderverdeling gemaakt tussen lokaal, regionaal en boven regionale promotie. De financiële haalbaarheid van een evenement wordt mede bepaald door het aantal cofinancierders van het evenement. Als een organisatie op meerdere vlakken financiële ondersteuning kan krijgen (zoals provincie, landelijke organisatie en ondernemers) draagt dit bij aan een bredere financiële basis voor het evenement.

10 Als beloning voor de inzet van vrijwilligers en als indicatie voor het draagvlak van een evenement binnen de Venrayse gemeenschap is de mate waarin vrijwilligers actief zijn bij de voorbereiding en uitvoering van de activiteit. De hoogte van de toegekende subsidie wordt bepaald aan de hand van het aantal punten dat gescoord wordt op de bovenstaande criteria. Des te hoger het puntenaantal, des te groter het belang van het evenement voor Venray en des te hoger de financiële bijdrage aan het evenement. De maximale score is 65 punten, de minimale score is 10 punten. De maximale subsidietoekenning is ,--. Aan de hand van de ingediende aanvragen en de toegekende scores wordt de gevraagde subsidie (gedeeltelijk) toegekend of afgewezen.

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013 (ASV), besluit vast te stellen de volgende regeling:

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013 (ASV), besluit vast te stellen de volgende regeling: SUBSIDIEREGELING INCIDENTELE SUBSIDIES AMATEURKUNST 2013 Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort; overwegende dat het gewenst is de Subsidieregeling incidentele subsidies amateurkunst zoals

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties Tenders Flexibele subsidies 2015: Tender 4 Flexibele subsidies 2015 - Tender 4 U bent een nieuwe stichting of vereniging die (nog) geen beroep gedaan heeft op, of nog niet in aanmerking kan komen voor,

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Subsidieregeling Sport en bewegen

Subsidieregeling Sport en bewegen Subsidieregeling Sport en bewegen 2019 2020 Behorend bij de visie op sport en bewegen Lansingerland Scoren met sport Domein Samenleving Auteur: Dewi Klijnsmit, beleidsadviseur Sport Datum: 18 februari

Nadere informatie

"Verordening evenementen gemeente Hardenberg".

Verordening evenementen gemeente Hardenberg. "Verordening evenementen gemeente Hardenberg". HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Organisator: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018

Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018 Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria... 5 3.1 Criteria organisatie... 5 3.2 Criteria evenement...

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum :

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum : Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne 2017 Datum : Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Toepassingsbereik... 3 Artikel 3 Activiteiten en doelgroepen... 3 Artikel 4

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties

Nadere informatie

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017 Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en het bepaalde in artikel 4 van de Algemene subsidieverordening 2017 Wijdemeren besluit de gemeenteraad in te stemmen met de Deelverordening

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015 Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen 1 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria...

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen.

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN 2014. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze nadere regels wordt verstaan onder: a. Algemene subsidieverordening:

Nadere informatie

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118)

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 52053 12 juni 2015 Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) Afdeling 3B Nummer 118 Publicatiedatum 9 juni 2015 Onderwerp

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Montferland. Nr. 34253 21 maart 2016 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2018

Subsidieregels Hof van Twente 2018 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten zelfredzaamheid inwoners gemeente Hof van

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam Beleidsregels Subsidieverlening Sport gemeente Veendam Doel: Stellen van regels voor het verstrekken van subsidies aan sportactiviteiten die bijdragen aan het verbeteren van sportbeoefening en sportbeleving

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den Ussel

Nadere informatie

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Bewonersinitiatieven Maastricht telt talloze bewoners, die zich belangeloos inzetten voor de stad en haar inwoners. Er ontstaan ook steeds meer initiatieven

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Sponsorbeleid gemeente Aalten

Sponsorbeleid gemeente Aalten gemeente Aalten December 2013 1. Aanleiding 3 2. Definities 3 3. 4 4. Doel van sponsoring 4 5. Toetsingskader (afwegingen) 5 6. Financieel kader 6 7. Uitvoeringskader 7 8. Procedure sponsorverzoeken 8

Nadere informatie

Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen. Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder:

Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen. Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder: Beleidsregel Participatie bijzondere groepen en versterking verenigingen Artikel 1 Definities Voor de toepassing van deze beleidsregel wordt verstaan onder: a. Instelling: Een rechtspersoonlijkheid bezittende

Nadere informatie

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 - bijdragen Registratienr. 1589856 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, overwegende dat

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020; Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017;

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten maatschappelijke participatie Vergroten

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Subsidieregeling eenmalige subsidie Woensdrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; gemeente Capelle aan den IJssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den

Nadere informatie

Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant

Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda; gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40033 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 104320 6 november 2015 Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Nadere informatie

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Artikel 1 Doelomschrijving Onverminderd het bepaalde in de Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Eijsden- Margraten 2017

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016.

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016. Subsidieregeling voor evenementen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn; overwegende dat het college bevoegd is voor bepaalde vormen van subsidies nadere regels te stellen dan wel specifieke

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden; gelezen het voorstel van de afdeling Leefomgeving,

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2017: Thema - Opgroeien in de buurt en zwerfjongeren

Flexibele subsidies 2017: Thema - Opgroeien in de buurt en zwerfjongeren Flexibele subsidies 2017: Thema - Opgroeien in de buurt en zwerfjongeren Aanvraagperiode 15 juli tot en met 1 september 2017 In dit boekje vindt u meer informatie over de flexibele subsidie voor het thema

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 U bent een vrijwilligersorganisatie en organiseert activiteiten in Deurne. Misschien komt u in aanmerking voor een subsidie. Wanneer komt u in aanmerking

Nadere informatie

Regeling subsidie promotie gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie promotie gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie promotie gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische grondslag Algemene

Nadere informatie

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Voor u ligt de beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'. Dit betreft een tijdelijke beleidsregel voor de periode 2014 en 2015, tot de aanvang

Nadere informatie

a. het uitvoeren van activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar

a. het uitvoeren van activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar CVDR Officiële uitgave van Roerdalen. Nr. CVDR354861_2 28 november 2017 Nadere regel combivouchers Conform titel 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 2 van de Algemene Subsidieverordening (ASV)

Nadere informatie

In aanvulling op artikel 2 van de ASV 2018 worden in deze subsidieregeling verstaan onder:

In aanvulling op artikel 2 van de ASV 2018 worden in deze subsidieregeling verstaan onder: CVDR Officiële uitgave van Katwijk. Nr. CVDR423740_1 22 maart 2018 Subsidieregeling toeristische evenementen De subsidieregeling toeristische evenementen is gebaseerd op de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2017: Thema - Weerbaar opvoeden en veiligheidsbeleving

Flexibele subsidies 2017: Thema - Weerbaar opvoeden en veiligheidsbeleving Flexibele subsidies 2017: Thema - Weerbaar opvoeden en veiligheidsbeleving Aanvraagperiode 1 oktober tot en met 15 november 2017 In dit boekje vindt u meer informatie over de flexibele subsidie voor het

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Coevorden Nr. 159601 25 juli 2018 Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Het college van burgemeester en wethouders van Velsen, Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op het gebied van energiebesparing; gelet

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Burgemeester en wethouders van Doetinchem; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op de volgende onderdelen van de zorg, sport

Nadere informatie

ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen.

ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen. Pilot 2018-2019 Richtlijnen aanvraag Stimuleringssubsidie ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen. Bestemd voor lokale verenigingen om

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen Subsidiereglement voor ondersteuning van internationale sportevenementen Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen, liefst op regelmatige basis, en levenslang.

Nadere informatie

BIJLAGE I. BEOORDELINGSKADER SUBSIDIEAANVRAGEN REGULIERE EVENEMENTEN

BIJLAGE I. BEOORDELINGSKADER SUBSIDIEAANVRAGEN REGULIERE EVENEMENTEN BIJLAGE I. BEOORDELINGSKADER SUBSIDIEAANVRAGEN REGULIERE EVENEMENTEN De adviescommissie kent aan de aanvraag punten toe op basis van de volgende criteria conform de waardering als hieronder is aangegeven:

Nadere informatie

Nadere regeling subsidies Preventie en Innovatie Wmo Begeleiding en maatschappelijke initiatieven 2016

Nadere regeling subsidies Preventie en Innovatie Wmo Begeleiding en maatschappelijke initiatieven 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Barendrecht. Nr. 1087 juli 01 Nadere regeling subsidies Preventie en Innovatie Wmo Begeleiding en maatschappelijke initiatieven 01 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid

Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid Sterke Samenleving Ondersteunende Overheid Subsidiebeleidsregels ZEIL Fonds 2015 ten behoeve van het subsidiebeleid Maatschappelijke Ontwikkeling 2014-2018 Auteur: Sanneke Verweij Afdeling: Team Maatschappelijke

Nadere informatie

Nadere Subsidieregeling Vrijwilligerswerk 2006 Muziek

Nadere Subsidieregeling Vrijwilligerswerk 2006 Muziek PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/37 Gedeputeerde Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Provinciewet bekend dat zij in hun vergadering van 4 april

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op de bepalingen in titel 4.2. van de Algemene wet bestuursrecht en artikel

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Diversiteit en integratie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Diversiteit en integratie Flexibele subsidies 2018: Thema - Diversiteit en integratie Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 17844 16 februari 2016 Nadere regels subsidie voor het verhogen sportdeelname en bewegen onder ouderen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

Aanvraagformulier incidentele subsidie

Aanvraagformulier incidentele subsidie Aanvraagformulier incidentele subsidie Gemeente Wijdemeren verleent subsidie aan projecten en activiteiten die eenmalig plaatsvinden binnen de gemeente. Het project of de activiteit moet daarvoor voldoen

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen Subsidiereglement voor ondersteuning van internationale sportevenementen Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen, liefst op regelmatige basis, en levenslang.

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagformulier is bedoeld voor een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wordt verleend voor een eenmalige activiteit of ander incidenteel

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen Capelle aan den IJssel 2018.

Subsidieregeling Evenementen Capelle aan den IJssel 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 42452 28 februari 2018 Subsidieregeling Evenementen Capelle aan den IJssel 2018. Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam, Subsidieregeling Urban Sports Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam, gelezen het voorstel van de wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van 30 oktober 2018; kenmerk 18MO04179;

Nadere informatie

Subsidieverordening Hollands Kroon

Subsidieverordening Hollands Kroon Subsidieverordening Hollands Kroon De gemeenteraad van Hollands Kroon, Besluit: vast te stellen de navolgende 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Bij de toepassing

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018

Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018 Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018 Vastgesteld 27 juni 2017 Bekendgemaakt 30 juni 2017 Inwerkingtreding 30 juni 2017 Wijziging -- pagina 2 Burgemeester en wethouders van Gouda Gelezen

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe media

Subsidieregeling Nieuwe media Subsidieregeling Nieuwe media 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder f, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal; BESLUITEN

Nadere informatie

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016;

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016; Besluit van 2 april 2019 Zaaknummer 342352 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM; gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

Tijdelijke Subsidieregeling harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang

Tijdelijke Subsidieregeling harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang Tijdelijke Subsidieregeling harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt verstaan onder: a. ASA 2013:

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering : 21 januari Agendapunt : 7 : Besluitvormend Programma : (1) Algemeen Bestuur Portefeuillehouder : H.

Raadsvoorstel. Vergadering : 21 januari Agendapunt : 7 : Besluitvormend Programma : (1) Algemeen Bestuur Portefeuillehouder : H. Raadsvoorstel Vergadering : 21 januari 2016 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (1) Algemeen Bestuur Portefeuillehouder : H. Rijpstra Behandelend ambt. : Baukelien Koopmans E-mail : bkoopmans@t-diel.nl

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: Onderwerp Beleidsregel subsidies viering 900 jaar Hertogdom Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gelet op de Algemene Subsidie Verordening provincie Noord-Brabant;

Nadere informatie

Subsidievoorwaarden. 1. Algemeen

Subsidievoorwaarden. 1. Algemeen Subsidievoorwaarden 1. Algemeen 1.1. De aanvraag wordt ingediend door een organisatie die behoort tot de sector Sport en die zijn jaarlijkse afdracht aan Samen Presteren heeft betaald dan wel een organisatie

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 NR: 076 Officiële naam regeling: Stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen 2012-2015 Citeertitel: Stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen 2012-2015 Naam ingetrokken

Nadere informatie

Beschikking. Beleidsregel sociale veiligheid Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking. Beleidsregel sociale veiligheid Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Postbank 1070176 Onderwerp Beleidsregel

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

SUBSIDIEBELEID KUNST EN CULTUUR

SUBSIDIEBELEID KUNST EN CULTUUR Gelet op artikel 5 lid 2 van de algemene subsidieverordening stelt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel het volgende beleid vast voor de subsidiebegrotingspost kunst en cultuur.

Nadere informatie

Op 10 november 2016 heeft uw raad de motie ondersteuning leefbaarheidsinitiatieven

Op 10 november 2016 heeft uw raad de motie ondersteuning leefbaarheidsinitiatieven RAADSBRIEF Auteur: W. Rust Telefoonnummer: (0316) 291 580 Onderwerp: uitvoering motie Olie Datum: 08-06-2017 Portefeuillehouder: Wethouder Loeff-Hageman Registratienummer: 17INT02222 Aan: de Gemeenteraad

Nadere informatie

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf,

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, gelet op de Algemene subsidieverordening Werststellingwerf 2016, besluit vast te stellen

Nadere informatie

Subsidieregeling toeristische evenementen

Subsidieregeling toeristische evenementen Subsidieregeling toeristische evenementen De subsidieregeling toeristische evenementen is gebaseerd op de Algemene Subsidieverordening Gemeente Katwijk 2014 (hierna: ASV 2014). De volledige tekst van de

Nadere informatie

NOTA VAN TOELICHTING SUBSIDIEREGELING SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE HARLINGEN De rechtsgrondslag van de Subsidieregeling sociaal domein

NOTA VAN TOELICHTING SUBSIDIEREGELING SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE HARLINGEN De rechtsgrondslag van de Subsidieregeling sociaal domein NOTA VAN TOELICHTING SUBSIDIEREGELING SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE HARLINGEN 2016 1 De rechtsgrondslag van de Subsidieregeling sociaal domein De raad van de gemeente Harlingen heeft op 3 december 2014 een nieuwe

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2016: Tender 1 - Diversiteit

Flexibele subsidies 2016: Tender 1 - Diversiteit Flexibele subsidies 2016: Tender 1 - Diversiteit Flexibele subsidies 2016 Tender 1 - Diversiteit Maastrichtenaren zijn divers. Iedereen is verschillend, maar tegelijkertijd zijn we ook allemaal gelijkwaardig

Nadere informatie

Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats'

Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats' Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats' *BARCODEDMS* Colofon Zaaknummer Steller(s) Eigenaar(s) : Z/15/009699 : N. van der Wal - Caspers : Ruimtelijke Ontwikkeling Herziening : maandag

Nadere informatie