GLIM SERVICE BVBA 01/06/2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GLIM SERVICE BVBA 01/06/2011"

Transcriptie

1 ALGEMENE AANNEMINGSVOORWAARDEN 1) VOORWERP 1.1 De huidige algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aannemingsovereenkomsten, met of zonder levering van materiaal, onderschreven tussen, enerzijds Glim Service bvba, of elke persoon voor wie zij zich in de plaats zou stellen, hierna genoemd de aannemer en anderzijds elke natuurlijke of privaatrechtelijke rechtspersoon en/of publiekrechtelijk rechtspersoon, hierna genoemd de cliënt. 1.2 Deze voorwaarden, desgevallend aangevuld of gewijzigd door bijzondere voorwaarden, bepalen de wederzijdse verplichtingen van de aannemer en de cliënt in het kader van de uitvoering van de overeenkomst en eventuele bijvoegsels. 1.3 De cliënt moet de aannemer op de hoogte brengen van zijn intentie om zich te beroepen op zijn eigen verkoopsvoorwaarden, voor de overhandiging van de offerte. Bij gebreke hieraan, en zelfs wanneer deze verkoopsvoorwaarden bij de bestelling gevoegd worden, zullen de huidige voorwaarden voorrang hebben op deze van de cliënt, en wel te verstaan dat alle wijzigingen of afwijkingen die door onderling akkoord worden bepaald moeten worden opgenomen in de bijzondere voorwaarden of het voorwerp uitmaken van een geschrift aanvaard door de beide partijen. 2) OPMAKEN VAN DE OFFERTE TERMIJN 2.1 De aannemer maakt zijn offerte op, op grond van alle schriftelijke gegevens die hem werden overgemaakt door de cliënt. Deze gegevens worden geacht juist en volledig te zijn. 2.2 De gewichten, afmetingen, prijzen, bekwaamheden en andere gegevens op de documenten die aan de offerte gevoegd zijn, zijn slechts ten indicatieve titel gegeven en verbinden de aannemer slechts in geval van uitdrukkelijke vermelding in de bijzondere voorwaarden. 2.3 De aannemer zal in de bijzondere voorwaarden een termijn bepalen voor de aanvaarding van de offerte. Bij gebreke hieraan is de offerte geldig gedurende 30 dagen, te rekenen vanaf de datum van opstelling.

2 3) ONTSTAAN EN IN WERKING TREDEN VAN DE OVEREENKOMST 3.1 De overeenkomst bestaat uit : De offerte van de aannemer en zijn bijvoegsels, waaronder onder meer de volgende documenten: - de bijzondere voorwaarden - de technische specificaties die de technische voorwaarden bepalen waaraan de installatie is onderworpen, en hun bijvoegsels, plannen, nomenclaturen, schema s, notities, enz. - de eventuele documenten overhandigd door de cliënt in het kader van Art De huidige algemene aannemingsvoorwaarden Het ontvangstbewijs van de bestelling (indien er één is). 3.2 De documenten van de offerte hebben voorrang op de huidige algemene aannemingsvoorwaarden en elk van deze documenten heeft voorrang op de volgende overeenkomstig de volgorde van opsomming in Art Indien de bestelling van de cliënt wijzigingen inhoudt te overstaan van de offerte, dan zal het ontvangstbewijs der bestelling voorrang hebben op elk ander document. 3.3 De overeenkomst wordt geacht te zijn afgesloten en de partijen definitief verbonden, vanaf het ogenblik dat de cliënt de offerte heeft aanvaard, tijdens de optietermijn. Wanneer er echter werd bepaald dat bij de bestelling een voorschot moet worden betaald, dan treedt de overeenkomst in voege op de datum van ontvangst van het voorschot. 4) UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN DE WERKEN 4.1 Bekomen van de nodige toelatingen en akkoorden Voorafgaand aan de uitvoering van de werken, moet de cliënt alle administratieve toelatingen hebben bekomen en de nodige overeenkomsten met derden hebben afgesloten, die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de werken De cliënt vrijwaart de aannemer voor al de gevolgen van de vorderingen ingesteld door de administraties of derden tegen hem, wegens de nietuitvoering door de cliënt van de verplichtingen vastgesteld in Art Voorwaarden nopens de werkomstandigheden De cliënt kan de aannemer niet verplichten te werken in omstandigheden van hygiëne en veiligheid die in strijd zijn met de van kracht zijnde reglementering. Alle kosten gemaakt om de werkomstandigheden conform te maken aan deze reglementering zijn ten laste van de cliënt De prijs van de offerte is vastgesteld, rekening houdend met het feit dat de aannemer toegang zal hebben tot alle gebruikelijke faciliteiten voor een werf, zoals afgesloten lokalen, opslagruimten; enz. evenals de levering, door de cliënt van water en elektriciteit.

3 5) VERTEGENWOORDIGING EN COMMUNICATIE TUSSEN DE PARTIJEN TIJDENS DE UITVOERING VAN DE WERKEN 5.1 De verantwoordelijke voor de werken op de werf, aangeduid door de aannemer, is gemachtigd om alle kostenberekeningen, vaststellingen, processen-verbaal van oplevering en in het algemeen alle documenten in verband met de uitvoering van de werken te ondertekenen, maar behoudens andersluidende overeenkomst, zal hij niet gemachtigd zijn om een wijziging van werken gevraagd door de cliënt, te aanvaarden. 5.2 De cliënt deelt de aannemer de naam mee van de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor de werf, met vermelding van hun bevoegdheden. 5.3 Elke vraag van de cliënt, die als voorwerp of als gevolg een wijziging in de planning of de prijs van de werken heeft, moet schriftelijk door deze laatste worden aanvaard. 6) VERLOOP VAN DE UITVOERING VAN DE WERKEN 6.1 Controle van de materialen De testen en proeven van de materialen, geleverd met de installatie, gebeuren in de werkplaats van de vervaardiger, onder diens verantwoordelijkheid, overeenkomstig een programma van de gebruikelijke proeven, aangepast aan het betrokken materiaal. De cliënt kan aan deze proeven deelnemen, op zijn kosten. De bijzondere proeven die hij wenst te laten uitvoeren moeten worden voorzien voor de afsluiting van de overeenkomst. 6.2 Levering van de afgewerkte materialen Indien de levering van de materialen wordt vertraagd door een omstandigheid die niet te wijten is aan de aannemer, dan zullen de termijnen van uitvoering worden verlengd overeenkomstig Art. 8. Indien daarboven het opslaan van de materialen een periode van 15 dagen te boven gaat, dan kan de aannemer de kosten voor het opslaan van de materialen factureren aan de cliënt.

4 6.3 Montagewerken Bij zijn aankomst op de werf, kijkt de aannemer na of de werken op dewelke hij dient tussen te komen, conform zijn aan de hem overhandigde plannen. Indien dit niet het geval is, zal de cliënt belast worden met de uitvoering van al de nodige wijzigingen die door een niet-conforme uitvoering van een derde noodzakelijk zijn, en zullen de termijnen rekening houdend hiermee, worden verlengd De cliënt mag op de werken toezien, door een door hem gemachtigd persoon, en elke opmerking maken die nodig wordt geacht. In de hypothese dat een verzoek van de cliënt wijzigingen zou kunnen inhouden die tegenstrijdig zouden kunnen zijn met de regels van de kunst, kan de aannemer de uitvoering van deze wijzigingen weigeren. Indien de cliënt volhardt in zijn verzoek en de aannemer een ingebrekestelling per aangetekend schrijven, met bewijs van ontvangst, laat geworden, dan is de aannemer hierdoor ontlast van elke verantwoordelijkheid. De aannemer mag in elk geval de uitvoering van de door de cliënt gevraagde wijzigingen, die tegenstrijdig zouden zijn met de veiligheidsregels weigeren. 6.4 Einde van de werken Wanneer de werken op het punt staan om te worden beëindigd, dan zal de aannemer de cliënt op de hoogte brengen van de datum van het einde van de werken door middel van een brief of door vermelding op het rapport van de werfbijeenkomsten. De partijen komen overeen wat de datum en de modaliteiten van de oplevering betreft, overeenkomstig de bepalingen voorzien in Art. 9 OPLEVERING. 7) WIJZIGINGEN IN DE LOOP VAN DE UITVOERING VAN DE WERKEN 7.1 Supplementaire werken De overeenkomst bepaalt op duidelijke en limitatieve wijze, de aard en de uitgebreidheid van de materialen en de uit te voeren werken : indien na de sluiting van de overeenkomst de cliënt om de uitvoering van bijkomende werken vraagt, dan moeten deze het voorwerp uitmaken van een geschreven akkoord. 7.2 Elke wijziging aan de voorwaarden vermeld in de overeenkomst, en ondermeer van de plannen of de specificaties, moet het voorwerp uitmaken van een geschreven akkoord : in geval van mondeling akkoord, zal dit als schriftelijk akkoord gelden na de schriftelijke aanvaarding van de aannemer. 7.3 In de twee hierboven vermelde gevallen, zullen de werken, materialen en toebehoren die niet voorzien zijn in de bestelling, worden geregeld op grond van nieuwe prijzen en overeenkomstig in overleg te bepalen voorwaarden. Ingeval van werken met vaste prijzen, heeft de aannemer het recht om de uitvoering van de wijzigende of bijkomende werken te staken tot er een schriftelijk akkoord wordt gesloten.

5 8) TERMIJNEN EN VERLENGING VAN DE UITVOERINGSTERMIJNEN 8.1 De bijzondere voorwaarden bepalen de uitvoeringstermijnen. Indien de termijnen worden bepaald in dagen of in maanden, zonder de vermelding van een bepaalde datum voor het einde van de werken of de oplevering ervan, zal het vertrekpunt van de termijn de datum zijn van het afsluiten van de overeenkomst, zoals bepaald in Art De uitvoeringstermijnen zullen worden verlengd : - voor al de vertragingen te wijten aan de cliënt, zoals vertraging in de afgifte van de plannen, voorbereiding van de werf, enz. - voor de vertragingen te wijten aan andere aannemingen die deelnemen aan de werken (behalve wanneer deze aannemingen verbonden zijn met de aannemer door een overeenkomst) - ingeval van wijzigingen in de loop van de uitvoering van de werken, overeenkomstig de bepalingen van Art Daarenboven zullen de termijnen worden verlengd indien er zich in de loop van de uitvoering van de werken gebeurtenissen voordoen, die buiten de redelijke controle vallen van de aannemer of de cliënt, en ondermeer : - de wijzigingen in de wettelijke bepalingen of in voege zijnde reglementeringen, die een stopzetting van de werken met zich meebrengen - uitbranden of vernieling van de werkplaatsen of van het werfmateriaal van de aannemer, of van de installatie - vertragingen in de leveringen te wijten aan de vervoerders - stakingen, lock-out bij de aannemer, bij één van zijn onderaannemers of leveranciers, of bij de cliënt - oorlog, burgeroorlog, sociale onlusten zonder dat deze opsomming limitatief is. 9) OPLEVERING De partij die één van de hierboven bedoelde gebeurtenissen inroept, moet de andere partij zonder uitstel schriftelijk verwittigen van het optreden en het verdwijnen ervan : de partijen zullen de te nemen maatregelen overeenkomen. De oplevering kan gedeeltelijk zijn, zonder het afwachten van het einde van de werken die het voorwerp uitmaken van andere overeenkomsten, loten of afzonderlijke delen van één enkele overeenkomst. De bepaling in het contract van een afzonderlijke uitvoeringstermijn voor de afzonderlijke delen, houdt de gedeeltelijke oplevering van deze afzonderlijke delen in, vanaf het einde van hun uitvoering, behoudens tegenstrijdige bepalingen.

6 9.1 Procedure en oplevering De cliënt zal, binnen de 15 dagen na de datum van het einde van de werken, zoals dit blijkt uit de kennisgeving voorzien in Art. 6.4 overgaan, tot de voorbereidende werkzaamheden aan de oplevering, en dit in aanwezigheid van de aannemer De voorbeidende werkzaamheden voorafgaand aan de oplevering houden in : - de erkenning van de uitgevoerde werken en van hun afweking - de eventuele proeven voorzien in de bijzondere voorwaarden - de eventuele vaststelling van de niet-uitvoering van prestaties voorzien in het contract Deze operaties maken het voorwerp uit van een proces-verbaal dat onmiddellijk opgesteld en ondertekend wordt door de cliënt en de aannemer. De opmerkingen of de weigering van één of andere partij om te tekenen, zal worden vermeld op het proces-verbaal Binnen de 30 dagen volgend op de datum van het proces-verbaal, deelt de cliënt aan de aannemer schriftelijk mee dat de werken worden opgeleverd, met of zonder reserves, of zijn weigering van oplevering. De datum van oplevering met of zonder reserves, is de datum van het einde van de werken, zoals dit blijkt uit de kennisgeving voorzien in Art Bij gebreke aan enig antwoord van de cliënt binnen de 30 dagen, zal de oplevering worden geacht als zijnde verkregen zonder reserves. 9.2 Weigering van de cliënt om over te gaan tot de voorbereidende werkzaamheden voorafgaand aan de oplevering. Indien de cliënt niet is overgegaan tot de uitvoering van de operaties voorafgaand aan de oplevering binnen een termijn van 15 dagen voorzien in Art , zal de aannemer een aangetekend schrijven met bewijs van ontvangst richten aan de cliënt met een verzoek om hiertoe over te gaan. Indien, na het verloop van een nieuwe termijn van 15 dagen de cliënt nog steeds niet is overgegaan tot de oplevering, dan wordt deze geacht te zijn verkregen na het verloop van deze termijn. 9.3 Oplevering met reserves Wanneer het proces-verbaal van oplevering melding maakt van gemotiveerde reserves wegens verzuim of onvolmaaktheden, vermeldt het de gebreken en fouten waaraan moet worden verholpen. De aannemer beschikt dan over een vaste termijn, behoudens gemeen akkoord van 90 dagen te rekenen vanaf de ontvangst van het proces-verbaal om de nodige werken uit te voeren Onmiddellijk na het beëindigen van deze werken, mag de aannemer schriftelijk om de opheffing van de reserves verzoeken. De afwezigheid van schriftelijk antwoord van de cliënt binnen de 15 dagen geldt als bevestiging. 9.4 Weigering van oplevering De weigering van oplevering kan slechts worden gerechtvaardigd door de onvoltooidheid van de werken of door een geheel van ernstige gebreken die gelijk staan met een onvoltooidheid. De motieven voor de weigering van de oplevering moeten worden vermeld door de cliënt.

7 9.4.2 Van zodra weigering van oplevering gekend is, kan de aannemer, ofwel de motieven van weigering toegeven, de werken hervatten en een nieuwe oplevering vragen, ofwel beroep doen op de maatregelen voorzien in het hoofdstuk : GESCHILLEN. 9.5 Inbezitneming door de cliënt overdracht van eigendom 10) EIGENDOM De cliënt neemt bezit van de installaties en/of werken van zodra hij de oplevering aanvaardt, met of zonder reserves. Indien de cliënt geheel of gedeeltelijk gebruik maakt van de installaties, zonder voorafgaand de bepalingen van Art te hebben nageleefd, wordt hij geacht de oplevering ervan te hebben gedaan zonder reserves Evenwel, indien de installaties en/of werken niet af zijn en de contractuele termijnen zijn verstreken, of deze zijn niet verstreken maar er is hoogdringendheid en de cliënt wenst gedeeltelijk of geheel bezit te nemen van de nog niet afgewerkte installaties, dan zal er overgegaan worden tot een gedeeltelijke oplevering voor de delen van het werk die afzonderlijk kunnen worden opgeleverd, of wordt er voor de andere werken een stand van vooruitgang opgemaakt. De aannemer voltooit vervolgens de werken die ten zijnen laste zijn overeenkomstig de bepalingen van de overeenkomst en na beëindiging van de werken wordt er overgegaan tot de oplevering van de installatie. Alle bijkomende kosten die de aannemer zal hebben te gevolge van de laattijdige beëindiging van de werken tussen de datum van de beschrijving van de stand van vooruitgang van de werken en de datum van oplevering, zijn ten laste van de verantwoordelijke van deze vertragingen In ieder geval houdt de gedeeltelijke of gehele inbezitneming van de installaties de overdracht van eigendom in De duur van de waarborgperiode bedraagt 12 maanden vanaf de datum van oplevering bepaald in Art De waarborg dekt enkel de materialen die geleverd worden en de werken die uitgevoerd worden door de aannemer Tijdens de garantieperiode zal de aannemer de werken en eventuele prestaties van afwerking of deze voorzien in Art uitvoeren en verhelpen met betrekking tot, gebrekkigheid of afwijking, en zal hij er voor zorgen dat de door hem uitgevoerde installaties conform blijven aan de staat waarin zij zich bevonden op het ogenblik van de oplevering of na verbetering van de onjuistheden, vastgesteld bij de oplevering De waarborg verplicht de aannemer echter niet om de gewone werken van onderhoud uit te voeren, noch de stukken te vervangen wegens slijtage, noch de gevolgen van een slecht onderhoud of verkeerd gebruik of de schade aangericht door derden of wegens overmacht te herstellen.

8 11) PRIJS 10.5 De tussenkomsten van de waarborg van de aannemer worden in gemeen overleg met de cliënt bepaald, rekening houdend met de noodwendigheden van de exploitatie De bijzondere voorwaarden bepalen de totale prijs van de materialen, leveringen en prestaties wanneer het een forfaitaire prijs betreft en eventueel de samenstelling van deze prijs, elementaire basisprijs (studieprijs, prijs levering materiaal, het vervoer, de montage.) 11.2 Wanneer, na aanvaarding van de offerte binnen de termijnen, de kennisgeving om de werken te beginnen meer dan 2 maand na het verstrijken van de optietermijn gebeurt, zullen de prijzen, of ze al dan niet forfaitair werden bepaald, geactualiseerd worden overeenkomstig een overeen te komen formule Behoudens tegenstrijdige bepalingen, duidelijk vermeld in de bijzondere voorwaarden, zijn alle prijzen herzienbaar. De bijzondere voorwaarden bepalen de modaliteiten voor de herziening van de prijs. De herziening is van toepassing gedurende de gehele werkelijke duur van uitvoering van het contract In geval van vaste prijzen, zullen deze ongewijzigd blijven tijdens de gehele duur van de uitvoering, zoals oorspronkelijk voorzien. In geval van vertraging in de uitvoering, van meer dan 15 dagen, niet aan de aannemer te wijten, zal een tussen de partijen overeen te komen herzieningsformule worden toegepast vanaf het verstrijken van deze termijn. 12) VOORWAARDEN EN MIDDELEN VAN BETALING 12.1 De bijzondere voorwaarden bepalen de betalingsvoorwaarden. Bij gebreke hieraan, worden de betalingen als volgt uitgevoerd : - 30% bij de bestelling - 70% overeenkomstig de vorming van de voorraden en de vooruitgang van de werken 12.2 De herzieningen zullen afzonderlijk worden gefactureerd indien de aannemer dit nodig acht. Zij worden opgemaakt overeenkomstig de bepalingen van het contract De cliënt betaalt de aannemer met het betaalmiddel van zijn keuze, zodanig dat de betaling tussenbeide komt uiterlijk 30 dagen na het einde van de maand waarin de factuur of het verzoek tot betaling van een voorschot werd opgesteld Elke vertraging in de betaling geeft van rechtswege aanleiding tot een intrest van 1% per maand vanaf de vervaldag, evenals een forfaitaire schadevergoeding van 10% op het niet betaalde bedrag, met een minimum van 250,00 EUR. Daarenboven mag de aannemer, 15 dagen nadat een ingebrekestelling per aangetekend schrijven met bewijs van ontvangst onbeantwoord is gebleven, de uitvoering van de werken schorsen, tot de volledige betaling van de verschuldigde bedragen, of het contract verbreken in Art

9 12.5 Indien de cliënt niet kan overgaan tot de oplevering van de installatie en/of werken, om redenen die aan hem te wijten zijn, of niet wil overgaan tot de oplevering, dan zal elke som betaalbaar bij de oplevering zoals bepaald in Art. 9 eisbaar worden of eventueel verlengd met de verlengingen van termijn, overeenkomstig de bepalingen in Art ) VERANTWOORDELIJKHEID VERZEKERINGEN 13.1 De aannemer zal de cliënt, zijn aangestelde of derden, vergoeden voor elke lichamelijke of materiële schade die door de aannemer wordt veroorzaakt tijdens de montage tot aan de oplevering Tijdens de waarborgperiode zal de aannemer de gevolgen dragen van een conceptiefout, een gebrek in het materiaal of in de montage, in de voorwaarden voorzien in Art. 10 WAARBORG Op het einde van deze periode zal de aannemer slechts verantwoordelijk zijn voor de verborgen gebreken in het door hem geleverde materiaal. In ieder geval dient de cliënt het bewijs te leveren van het bestaan van het verborgen gebrek. Indien de schade werkelijk te wijten is aan een verborgen gebrek, wordt er uitdrukkelijk bepaald dat de verantwoordelijkheid van de aannemer strikt wordt beperkt tot de vervanging of herstelling van de stukken die als gebrekkig werden erkend, en kan zij zich in geen geval uitbreiden tot de andere gevolgen van de tekortkoming van het gebrekkig stuk, behalve indien de cliënt het bewijs levert dat de aannemer het gebrek werkelijk kende, zonder het vermoeden van kennis van het gebrek kan worden ingeroepen Voor de schade veroorzaakt aan personen of goederen van derden na de oplevering, behoort het de cliënt, in zijn hoedanigheid van eigenaar en uitbater van de installatie toe, zich te verzekeren tegen dergelijke risico s. Wanneer één van deze risico s zich voordoet, verzaakt de cliënt, behalve tegenstrijdige bepalingen, overeen te komen voor het plaatsen van de bestelling, om enig verhaal uit te oefenen lastens de aannemer, behalve in geval van grove fout In ieder geval, tijdens de waarborgperiode inbegrepen, worden de productieverliezen nooit door de aannemer ten laste genomen. 14) INDUSTRIELE EIGENDOM 14.1 Alle plannen, tekeningen en technische documenten die door de aannemer aan de cliënt worden voorgelegd, blijven de uitsluitende eigendom van de aannemer. De cliënt mag deze niet gebruiken voor andere zaken, noch kopiëren, noch meedelen aan derden, zonder de voorafgaande toestemming van de aannemer Alle plannen, tekeningen en technische documenten die door de cliënt aan de aannemer worden voorgelegd, blijven de uitsluitende eigendom van de cliënt. De aannemer mag deze niet gebruiken voor andere zaken, noch kopiëren, noch meedelen aan derden zonder de voorafgaande toestemming van de cliënt.

10 15) VERBREKING 15.1 De overeenkomst kan van rechtswege worden verbroken in de volgende gevallen : - gebrek aan betaling op de overeengekomen vervaldag, 15 dagen na het versturen van een ingebrekestelling per aangetekend schrijven die zonder gevolg bleef. Indien een nieuwe vervaldag werd overeengekomen, zal het gebrek aan betaling op deze vervaldag ipso facto de verbreking van de overeenkomst met zich mee brengen, zonder dat de aannemer een aangetekend schrijven moet versturen. De aannemer kan echter afzien om zich op deze bepaling te beroepen. - Indien de roerende of onroerende goederen van de cliënt worden belast met een waarborg, of bij weigering of onmogelijkheid voor de cliënt om de aannemer de gevraagde waarborg te verlenen als garantie van betaling van elk verschuldigd bedrag of de nog te vervallen bedragen. De verbreking van de overeenkomst om de hiervoor ingeroepen redenen, doet geen afbreuk op de reeds vervallen schulden, en de aannemer behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om schadevergoeding te vorderen voor de door hem geleden schade Indien één van de gebeurtenissen vermeld in Art zich voordoen, waardoor de uitvoering van de overeenkomst gedurende meer dan 6 maanden wordt onderbroken, heeft elke partij het recht om de overeenkomst te verbreken, door eenvoudige schriftelijke kennisgeving, zonder dat de gerechtelijke verbreking wordt gevraagd. Desgevallend, ontvangt de aannemer van de cliënt de prijs van de materialen en uitgevoerde werken op datum van de verbreking, door toepassing van de voorwaarden van de marktprijs en een vergoeding ter compensatie van de aan de gang zijnde werken evenals voor de kosten gedaan voor de stopzetting van de werf, zoals kosten voor het weghalen van het materiaal, de opruiming, enz. met uitsluiting van elke schadevergoeding. Deze kosten zullen in gemeen overleg worden bepaald en, bij gebreke hieraan, overeenkomstig in debepalingen van Art. 17 REGELING VAN DE GESCHILLEN. 16) WEGLOKKEN VAN PERSONEEL Behoudens voorafgaand schriftelijk akkoord van de aannemer, verbindt de cliënt er zich toe geen personeel van de aannemer weg te lokken binnen een periode van 6 maanden volgend op de laatste dag van hun prestatie. 17) REGELING VAN DE GESCHILLEN Elk geschil dat niet op minnelijke wijze kan geregeld worden, zal naargelang de zaak, worden voorgelegd aan de Rechtbank te Hasselt

ALGEMENE CONTRACT- EN FACTUURVOORWAARDEN

ALGEMENE CONTRACT- EN FACTUURVOORWAARDEN ALGEMENE CONTRACT- EN FACTUURVOORWAARDEN Artikel 1: Toepasselijkheid Deze contract- en factuurvoorwaarden (verder afgekort als algemene voorwaarden ) zijn, behoudens uitdrukkelijk andersluidend beding,

Nadere informatie

UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN ONZE PRESTATIES

UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN ONZE PRESTATIES UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN ONZE PRESTATIES 1. Omschrijvingen Companywriters : De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, waarvan de vennootschapszetel gevestigd is te 4600 Wezet (Visé) (België),

Nadere informatie

Algemene verkoopsvoorwaarden

Algemene verkoopsvoorwaarden Algemene verkoopsvoorwaarden Behalve bijzondere voorwaarden, vermeld op de voorzijde van de factuur, van de bestelbon of in de (aannemings)overeenkomst en waarvoor de klant zijn akkoord heeft gegeven,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden BHD

Algemene voorwaarden BHD Algemene voorwaarden BHD Dit zijn de algemene voorwaarden van de BVBA BHD, met zetel te 2980 Zoersel, Sint-Antoniusbaan 299, met ondernemingsnummer 0865 873 171. Deze algemene voorwaarden kunnen geraadpleegd

Nadere informatie

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren CONTRACT TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN : 1 hierna genoemd «EERSTGENOEMDE» EN 2... hierna genoemd «TWEEDE GENOEMDE» ARTIKEL 1 : VOORWERP 1.1. De eerstgenoemde vertrouwt aan de tweede genoemde transport opdrachten

Nadere informatie

1. Voorwerp 1.1. Op alle diensten, producten en leveringen van Metalmorphosa bvba zijn huidige algemene voorwaarden van toepassing, met uitsluiting

1. Voorwerp 1.1. Op alle diensten, producten en leveringen van Metalmorphosa bvba zijn huidige algemene voorwaarden van toepassing, met uitsluiting 1. Voorwerp 1.1. Op alle diensten, producten en leveringen van Metalmorphosa bvba zijn huidige algemene voorwaarden van toepassing, met uitsluiting van elke andere leveringsvoorwaarden of verkoopsvoorwaarden

Nadere informatie

algemene verkoopsvoorwaarden

algemene verkoopsvoorwaarden algemene verkoopsvoorwaarden 1. 2. Onderhavige voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtshandelingen en rechtsverhoudingen tussen MASTERmail en de opdrachtgever tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN Dbblaw 24062011 ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN 1. Deze algemene verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op elke bestelling, door de koper geplaatst bij Pacbelimex, evenals op elke verkoopsovereenkomst gesloten

Nadere informatie

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd Algemene verkoopsvoorwaarden Webshop 1.Algemeen 1.1. Behoudens uitdrukkelijke en schriftelijke andersluidende overeenkomst, worden alle overeenkomsten, offerten, aanbiedingen, bestellingen, en alle daaruit

Nadere informatie

Ets VIELLEVOYE SA Division TOLFER

Ets VIELLEVOYE SA Division TOLFER Ets VIELLEVOYE Division TOLFER ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN GELDIG VANAF 1 januari 2016 1 Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene verkoopvoorwaarden (AVV) gelden voor alle producten die door de Ets.

Nadere informatie

Onder Katrien Claes wordt in deze algemene verkoopvoorwaarden verstaan: Katrien Claes, Hees 148, 3920 Lommel

Onder Katrien Claes wordt in deze algemene verkoopvoorwaarden verstaan: Katrien Claes, Hees 148, 3920 Lommel 1. ALGEMEEN Onder Katrien Claes wordt in deze algemene verkoopvoorwaarden verstaan: Katrien Claes, Hees 148, 3920 Lommel 2. GELDING EN AANVAARDING VAN DEZE VOORWAARDEN. De huidige voorwaarden beheersen

Nadere informatie

Uittreksel uit de algemene voorwaarden van de ondernemingen van de Groep Rossel

Uittreksel uit de algemene voorwaarden van de ondernemingen van de Groep Rossel Uittreksel uit de algemene voorwaarden van de ondernemingen van de Groep Rossel De integrale versie van de algemene voorwaarden van de ondernemingen van de Groep Rossel is beschikbaar op volgende website:

Nadere informatie

Algemeen. Schriftelijke bevestiging. Leveren van gegevens. Prijsopgave. Credit ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemeen. Schriftelijke bevestiging. Leveren van gegevens. Prijsopgave. Credit ALGEMENE VOORWAARDEN Algemeen Schriftelijke bevestiging Leveren van gegevens Prijsopgave Credit Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten, de daaruit voortvloeiende leveringen en

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN OFFICE FOCUS versie ARTIKEL 1. DEFINITIES

ALGEMENE VOORWAARDEN OFFICE FOCUS versie ARTIKEL 1. DEFINITIES ALGEMENE VOORWAARDEN OFFICE FOCUS versie 1 2017 ARTIKEL 1. DEFINITIES In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

ALGEMENE AANKOOPVOORWAARDEN (Tyco Electronics Raychem bvba)

ALGEMENE AANKOOPVOORWAARDEN (Tyco Electronics Raychem bvba) ALGEMENE AANKOOPVOORWAARDEN (Tyco Electronics Raychem bvba) 1. TOEPASSING Onze aankopen vallen uitsluitend onder de toepassing van deze Algemene Aankoopvoorwaarden en van de Bijzondere Voorwaarden van

Nadere informatie

CONTRACTNUMMER OKXXXX. ONDERHOUDSCONTRACT TUSSEN :

CONTRACTNUMMER OKXXXX. ONDERHOUDSCONTRACT TUSSEN : CONTRACTNUMMER OKXXXX. ONDERHOUDSCONTRACT TUSSEN : Firma Vertegenwoordigdd door Te hierna de "Klant" genoemd en WILO NV met maatschappelijke zetel Rusatiralaan, 2 te 1083 GANSHOREN vertegenwoordigd door:

Nadere informatie

Algemene verkoopvoorwaarden (versie 2014.01)

Algemene verkoopvoorwaarden (versie 2014.01) 1. Toepassingsgebied Algemene verkoopvoorwaarden (versie 2014.01) 1.1. Volgende voorwaarden (hierna genoemd Algemene voorwaarden ) zijn zowel van toepassing op de verkoopovereenkomsten als op de aannemingsovereenkomsten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Aanvaarding van de algemene voorwaarden 1.1 De geleverde goederen en de gepresteerde diensten worden respectievelijk enkel verkocht, verhuurd of geleverd onder aanvaarding door

Nadere informatie

1. Dwingend karakter van de algemene voorwaarden - voorrang

1. Dwingend karakter van de algemene voorwaarden - voorrang ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Dwingend karakter van de algemene voorwaarden - voorrang December 2015 1.1 De onderhavige algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst tussen Kinetic NV (hierna

Nadere informatie

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976 1 Disclaimer en algemene voorwaarden SAMMAN Fonds vzw, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0841.212.605 SAMMAN VSO, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0844.231.976

Nadere informatie

A L G E M E N E A A N N E M I N G S V O O R W A A R D E N V O O R W E R K E N

A L G E M E N E A A N N E M I N G S V O O R W A A R D E N V O O R W E R K E N A L G E M E N E A A N N E M I N G S V O O R W A A R D E N V O O R W E R K E N Artikel 1 - Definities De Aannemer BVBA DDKA Group met ondernemingsnummer 0434.778.744 en maatschappelijke zetel te Hoboken,

Nadere informatie

Algemene aankoopvoorwaarden

Algemene aankoopvoorwaarden Algemene V 1. BINDENDE KRACHT Tenzij schriftelijk anders overeengekomen door partijen, worden de betrekkingen tussen CARBOLIM en de verkoper beheerst door de onderhavige algemene voorwaarden, niettegenstaande

Nadere informatie

ALGEMENE AANKOOPVOORWAARDEN

ALGEMENE AANKOOPVOORWAARDEN ALGEMENE AANKOOPVOORWAARDEN 1. ALGEMEENHEDEN 1.1 Deze algemene aankoopvoorwaarden regelen de betrekkingen tussen enerzijds Sapa RC Profiles NV/SA en Remi Claeys Aluminium NV te Lichtervelde en aan de andere

Nadere informatie

1. Al onze verkopen worden uitsluitend beheerst door onze algemene voorwaarden,

1. Al onze verkopen worden uitsluitend beheerst door onze algemene voorwaarden, ALGEMENE VOORWAARDEN A. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Al onze verkopen worden uitsluitend beheerst door onze algemene voorwaarden, met uitsluiting van alle andersluidende voorwaarden, behoudens andersluidende

Nadere informatie

The Right Move Algemene Voorwaarden

The Right Move Algemene Voorwaarden The Right Move Algemene Voorwaarden Artikel 1 Algemeen 1.1. Deze algemene voorwaarden (hierna: de Voorwaarden ) zijn van toepassing op de diensten (hierna: de Diensten ) verstrekt door de BVBA THE RIGHT

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor dienstenverrichtingen

Algemene voorwaarden voor dienstenverrichtingen Algemene voorwaarden voor dienstenverrichtingen Artikel 1 Voorwerp Het voorwerp van deze algemene voorwaarden (hierna de Algemene Voorwaarden genoemd) is de interventiemodaliteiten voor en/of in naam van

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt Overeenkomst tussen advocaat en cliënt Tussen : hierna te noemen de advocaat (of het advocatenkantoor) en hierna te noemen de cliënt(en) Wordt het volgende overeengekomen : 1. Voorwerp van de dienstverlening

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam en ingeschreven in de KBO met nummer. De vennootschap.. en ingeschreven in de KBO met nummer. vertegenwoordigd

Nadere informatie

Offerte 2018 / 43: Elektriciteit nieuwbouw

Offerte 2018 / 43: Elektriciteit nieuwbouw Tichelrij 15 2800 Mechelen België BTW: BE 0691 667 309 0471 17 82 58 https://www.afgekeurd.be afgekeurd.be Tichelrij 15 2800 Mechelen België Offerte 2018 / 43: Elektriciteit nieuwbouw Offerte voor: afgekeurd.be

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN I. TOEPASSINGSGEBIED

ALGEMENE VOORWAARDEN I. TOEPASSINGSGEBIED ALGEMENE VOORWAARDEN I. TOEPASSINGSGEBIED Onderhavige algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle professionele relaties tussen de beroepsbeoefenaar en de cliënt. Afwijkingen dienen uitdrukkelijk

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN BESCHUTTE WERKPLAATS ASSE VZW (BW ASSE)

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN BESCHUTTE WERKPLAATS ASSE VZW (BW ASSE) ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN BESCHUTTE WERKPLAATS ASSE VZW (BW ASSE) 1. INLEIDING De klant wordt uit hoofde van de overeenkomst geacht de verkoopsvoorwaarden te kennen en verklaart deze te aanvaarden ongeacht

Nadere informatie

KOOP-VERKOOPSOVEREENKOMST VAN EEN TWEEDEHANDS AUTOVOERTUIG

KOOP-VERKOOPSOVEREENKOMST VAN EEN TWEEDEHANDS AUTOVOERTUIG KOOP-VERKOOPSOVEREENKOMST VAN EEN TWEEDEHANDS AUTOVOERTUIG Opgesteld door de verenigingen vermeld onderaan Datum : BESTELBON nr. HANDELAAR : Naam :.. Adres :.. Telefoon :.. B.T.W. nr. : HR.nr. :. De handelaar

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Art. 1 Definities Achtergrondkennis Voorgrondkennis Resultaten Materialen Art. 2 Vooraf

ALGEMENE VOORWAARDEN Art. 1 Definities Achtergrondkennis Voorgrondkennis Resultaten Materialen Art. 2 Vooraf ALGEMENE VOORWAARDEN Art. 1 Definities Achtergrondkennis: De informatie, knowhow, methodes, technieken, technologieën, vaardigheden, algoritmen, methodieken materialen en intellectuele eigendomsrechten

Nadere informatie

lic A5477 BIJZONDERE REISVOORWAARDEN CLIPPER (versie juni 2013)

lic A5477 BIJZONDERE REISVOORWAARDEN CLIPPER (versie juni 2013) BIJZONDERE REISVOORWAARDEN CLIPPER (versie juni 2013) ARTIKEL 1. ALGEMEEN Het aanvaarden van onze offerten, orderbevestigingen, leveringsnota's, en facturen omvat eveneens de goedkeuring van onderhavige

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling MODEL VAN OVEREENKOMST BIJLAGE 2 Tussen: de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent, vertegenwoordigd door de deputatie, voor wie optreden de heer (voornaam

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PETRA

ALGEMENE VOORWAARDEN PETRA ALGEMENE VOORWAARDEN PETRA Artikel 1: Definities 1.1. Onder "Petra" wordt in deze algemene voorwaarden verstaan: Petra Investments N.V., met maatschappelijke zetel te 9860 Oosterzele, Moortelbosstraat

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1 Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1 Tussen : Meester Dimitri Vantomme, advocaat met kantoor te 8500 Kortrijk, Beheerstraat 32. hierna te noemen de advocaat (of het advocatenkantoor), en hierna te

Nadere informatie

In de ondertekst wordt klant genoemd degene die de bestelling heeft gedaan, en leverancier degene die de bestelling heeft aanvaard.

In de ondertekst wordt klant genoemd degene die de bestelling heeft gedaan, en leverancier degene die de bestelling heeft aanvaard. Algemene Voorwaarden Hosting 1. Toepassingsgebied 2. Offertes 3. Levering 4. Duur en beëindiging 5. Eigendomsrecht 6. Aansprakelijkheid 7. Betaling 8. Overmacht 9. Bevoegdheid en Toepasselijk Recht 1.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Opgesteld door: 2 ALGEMENE VOORWAARDEN FRIETFEEST.NL, gevestigd te Sint-Oedenrode, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 17223508 verder te noemen FF. Artikel 1: Definities.

Nadere informatie

SPONSORINGOVEREENKOMST (voorbeeld)

SPONSORINGOVEREENKOMST (voorbeeld) SPONSORINGOVEREENKOMST (voorbeeld) TUSSEN naamloze vennootschap/ bvba, met maatschappelijke zetel gevestigd te.. B.T.W. nummer BE.., ingeschreven in het handelsregister van.onder het nummer., vertegenwoordigd

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1. 1. Voorwerp van de dienstverlening en taak van de advocaat 3

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1. 1. Voorwerp van de dienstverlening en taak van de advocaat 3 Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt 1 Tussen : hierna te noemen de advocaat (of het advocatenkantoor) en hierna te noemen de cliënt(en) 2 Wordt het volgende overeengekomen : 1. Voorwerp van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Richards Webdesign

Algemene voorwaarden Richards Webdesign Algemene voorwaarden Richards Webdesign Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

1.1 Elke bestelling wordt uitsluitend uitgevoerd conform de hierna volgende algemene

1.1 Elke bestelling wordt uitsluitend uitgevoerd conform de hierna volgende algemene Voorwaarden 1. Toepassingsgebied 1.1 Elke bestelling wordt uitsluitend uitgevoerd conform de hierna volgende algemene voorwaarden, die tevens worden vermeld op de website www.toptext.be, en die de klant

Nadere informatie

ALGEMENE AANKOOPVOORWAARDEN

ALGEMENE AANKOOPVOORWAARDEN Pagina 1 / 5 Hydro Extrusion Lichtervelde NV en Hydro Precision Tubing Lichtervelde NV 1. ALGEMEENHEDEN 1.1 Deze algemene aankoopvoorwaarden regelen de betrekkingen tussen enerzijds Hydro Extrusion Lichtervelde

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN 1. Algemeen 1.1. Deze algemene verkoopsvoorwaarden zijn exclusief van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, verkopen, leveringen en diensten van SMEG Belgium NV (hierna

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN OMRON ELECTRONICS N.V.

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN OMRON ELECTRONICS N.V. 01 Algemene beschikkingen De verkoper erkent geen enkele wijziging of toevoeging aan deze verkoopvoorwaarden welke van toepassing zijn op alle offertes en overeenkomsten, met uitsluiting van de eventuele

Nadere informatie

Algemene verkoopsvoorwaarden Myrtus nv

Algemene verkoopsvoorwaarden Myrtus nv Algemene verkoopsvoorwaarden Myrtus nv 1. AANVAARDING VAN ONZE VOORWAARDEN. Behoudens voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van onzentwege zal het feit dat de cliënt ons een bestelling, een werk of

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Aanvaarding van de algemene voorwaarden 1.1 De geleverde goederen en de gepresteerde diensten worden respectievelijk enkel verkocht, verhuurd of geleverd onder aanvaarding door

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden gelden op alle overeenkomsten met BeSuccessful, ongeacht strijdige bepalingen vermeld op documenten van de klant.

Deze algemene voorwaarden gelden op alle overeenkomsten met BeSuccessful, ongeacht strijdige bepalingen vermeld op documenten van de klant. Algemene voorwaarden Artikel 1: Algemeen Deze algemene voorwaarden gelden op alle overeenkomsten met BeSuccessful, ongeacht strijdige bepalingen vermeld op documenten van de klant. Door het plaatsen van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN AXCES BVBA

ALGEMENE VOORWAARDEN AXCES BVBA ALGEMENE VOORWAARDEN AXCES BVBA 1. Toepassingsgebied: Onverminderd de toepassing van eventuele bijzondere voorwaarden die zijn opgenomen in een afzonderlijke schriftelijke overeenkomst, zijn deze algemene

Nadere informatie

Het verstrekken van deze documenten gebeurt bij wijze van inlichting, zonder enige verbintenis.

Het verstrekken van deze documenten gebeurt bij wijze van inlichting, zonder enige verbintenis. ALGEMENE VOORWAARDEN TOEPASSINGSGEBIED Deze voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst waarbij Arcotec bw vzw zich verbindt t.o.v. zijn medecontractant. Deze voorwaarden hebben altijd voorrang

Nadere informatie

MERTENS & C ACCOUNTANT EN BELASTINGCONSULENT : ALGEMENE VOORWAARDEN

MERTENS & C ACCOUNTANT EN BELASTINGCONSULENT : ALGEMENE VOORWAARDEN MERTENS & C ACCOUNTANT EN BELASTINGCONSULENT : ALGEMENE VOORWAARDEN I. TOEPASSINGSGEBIED Onderhavige algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle professionele relaties tussen de beroepsbeoefenaar

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden SbeO-Automatisering:

Algemene Voorwaarden SbeO-Automatisering: Algemene Voorwaarden SbeO-Automatisering: 1.Toepasselijkheid 1.1. Op alle offertes en leveringen van SbeO-Aumatisering zijn deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing tenzij schriftelijk

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt Tussen : Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen hierna te noemen het advocatenkantoor en hierna te noemen

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN WEBSHOP

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN WEBSHOP ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN WEBSHOP De consument heeft het recht aan AC-Dierenartsenpraktijk mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van boete en zonder opgave van motief binnen de

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR VERKOOP EN DIENSTVERLENING

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR VERKOOP EN DIENSTVERLENING ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR VERKOOP EN DIENSTVERLENING INLEIDING: BEGRIPSBEPALINGEN In deze voorwaarden hebben onderstaande termen de volgende betekenis: Verkoper: de in het begin van deze voorwaarden aangeduide

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN AAA VERTAALBUREAU LA FRANCE. te Andijk Generaal de Wetlaan 17

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN AAA VERTAALBUREAU LA FRANCE. te Andijk Generaal de Wetlaan 17 ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN AAA VERTAALBUREAU LA FRANCE te Andijk Generaal de Wetlaan 17 Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Algemeen Artikel 3 - Offertes, aanbiedingen Artikel 4 - Opdracht

Nadere informatie

Overeenkomst: Dienstencheques

Overeenkomst: Dienstencheques Overeenkomst: Dienstencheques Tussen de erkende onderneming Active Cleaning Services bvba, gevestigd Berkenlaan 2 te 1170 Watermaal Bosvoorde enerzijds en De gebruiker: (Mevrouw, de heer) Wonende.... anderzijds,

Nadere informatie

BEZETTING TER BEDE. Het Autonoom Gemeentebedrijf Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk,

BEZETTING TER BEDE. Het Autonoom Gemeentebedrijf Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk, BEZETTING TER BEDE TUSSEN De gemeente Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreden, de dhr Bert Ceulemans,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Catering van het Land

Algemene Voorwaarden Catering van het Land Algemene Voorwaarden Catering van het Land 1.1 Algemeen Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten met betrekking tot advies, verkoop, levering en verhuur van goederen en het

Nadere informatie

Algemene voorwaarden TU Delft

Algemene voorwaarden TU Delft Algemene voorwaarden TU Delft ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET UITVOEREN VAN OPDRACHTEN DOOR DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT Artikel 1: Begripsomschrijving In deze algemene voorwaarden voor opdrachten, verstrekt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden I.T.M.Y

Algemene voorwaarden I.T.M.Y 1. Gelding. Behoudens schriftelijke andersluidende overeenkomst, vermeld op de voorzijde van deze factuur, leveringsnota, bestelbon of onze offerte, zijn al onze verkopen, leveringen en werken beschouwd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden 1. Inleidende bepaling Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van producten door Trappelend Geheim via de webwinkel op www.trappelendgeheim.be. Het plaatsen van

Nadere informatie

VERKOOPSCONTRACT TOT HERGEBRUIK VAN ROLLEND MATERIEEL ZONDER ASBEST TUSSEN. NMBS, naamloze vennootschap van publiek recht

VERKOOPSCONTRACT TOT HERGEBRUIK VAN ROLLEND MATERIEEL ZONDER ASBEST TUSSEN. NMBS, naamloze vennootschap van publiek recht Pag. 1/6 VERKOOPSCONTRACT TOT HERGEBRUIK VAN ROLLEND MATERIEEL ZONDER ASBEST TUSSEN NMBS, naamloze vennootschap van publiek recht met maatschappelijke zetel in 1060 St.-Gillis, Frankrijkstraat 56 ingeschreven

Nadere informatie

Handelsagentuurovereenkomst

Handelsagentuurovereenkomst Handelsagentuurovereenkomst Tussen de ondergetekenden De vennootschap met maatschappelijke zetel te..., met ondernemingsnummer..., hierbij vertegenwoordigd door... in de functie van... ), hierna principaal

Nadere informatie

Media Markt Algemene verkoopsvoorwaarden

Media Markt Algemene verkoopsvoorwaarden Media Markt Algemene verkoopsvoorwaarden Onderhavige verkoopsvoorwaarden gelden voor alle verkoopovereenkomsten tussen Media Markt en de klant. Afwijkingen van deze algemene verkoopsvoorwaarden kunnen

Nadere informatie

Verkoop -en leveringsvoorwaarden van VAN HEES Benelux Sprl. 2. Aanbod en sluiten van het contract

Verkoop -en leveringsvoorwaarden van VAN HEES Benelux Sprl. 2. Aanbod en sluiten van het contract Verkoop -en leveringsvoorwaarden van VAN HEES Benelux Sprl 1. Algemeen Onze aanbiedingen, leveringen en prestaties zijn uitsluitend onderworpen aan onderhavige algemene verkoop en leveringsvoorwaarden.

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be

HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be Artikel 1 De bepalingen van dit hoofdstuk zijn enkel van toepassing op de contractuele relatie tussen NV Eco Toilet

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1 - tweedelijnsbijstand

Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1 - tweedelijnsbijstand Overeenkomst tussen advocaat en cliënt 1 - tweedelijnsbijstand Tussen : Meester Dimitri Vantomme, advocaat met kantoor te 8500 KORTRIJK, Beheerstraat 32. hierna te noemen de advocaat, en hierna te noemen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden PC Berkel dd 1 oktober 2010

Algemene Voorwaarden PC Berkel dd 1 oktober 2010 Artikel 1: Algemeen Algemene Voorwaarden PC Berkel dd 1 oktober 2010 1) Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen PC Berkel en een Opdrachtgever waarop PC

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

Mondiale Aankoopvoorwaarden

Mondiale Aankoopvoorwaarden 1. Contractanten Dit contract (hierna de Aankooporder genoemd) wordt afgesloten tussen de toeleverancier (hieronder de TOELEVERANCIER genoemd) en de Schindler-onderneming die wordt vermeld in de order

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Toepassing algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Toepassing algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Artikel 1. Toepassing algemene voorwaarden 1.1. Deze algemene voorwaarden gelden op alle aanbiedingen van en op alle overeenkomsten met De Computerman, ook al staan er strijdige bepalingen

Nadere informatie

Willy's Wereld. Algemene voorwaarden

Willy's Wereld. Algemene voorwaarden Willy's Wereld Algemene voorwaarden Artikel 1 Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke opdracht, vervolgopdracht, offerte en overeenkomst, alsmede op elke rechtsbetrekking als

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing behoudens wijzigingen, welke beide partijen uitdrukkelijk en schriftelijk overeenkomen.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing behoudens wijzigingen, welke beide partijen uitdrukkelijk en schriftelijk overeenkomen. EBNS Jan 2014 ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN 1. Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing behoudens wijzigingen, welke beide partijen uitdrukkelijk en schriftelijk overeenkomen. 2. Totstandkoming

Nadere informatie

Algemene verkoops-, leverings- en betalingsvoorwaarden

Algemene verkoops-, leverings- en betalingsvoorwaarden Algemene verkoops-, leverings- en betalingsvoorwaarden Art. 1. Benevens de bijzondere voorwaarden, vermeld op de voorzijde van de factuur of van de offerte en ondertekend voor akkoord door de klant, zijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Ketel Garantiecontract Sani-online.

Algemene Voorwaarden Ketel Garantiecontract Sani-online. Algemene Voorwaarden Ketel Garantiecontract Sani-online. 1. Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op, en maken deel uit van de overeenkomst ketel garantie contract tussen u en Sani & CV

Nadere informatie

1. Opdrachtgever: de wederpartij van WiDesign. 2. Overeenkomst: de overeenkomst tussen Opdrachtgever en WiDesign.

1. Opdrachtgever: de wederpartij van WiDesign. 2. Overeenkomst: de overeenkomst tussen Opdrachtgever en WiDesign. Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden advertentieopdrachten Voka Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland.

Algemene voorwaarden advertentieopdrachten Voka Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden advertentieopdrachten Voka Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland. Hiernavolgende bepalingen beheersen de uitvoering van advertentieopdrachten bij Voka Kamer

Nadere informatie

One Stop juridisch dienstverlening

One Stop juridisch dienstverlening One Stop juridisch dienstverlening Tussen : Blienberg Advocaten, met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen en met ondernemingsnummer BE0821.842.792 hierna genoemd: het advocatenkantoor

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Designmaat

Algemene voorwaarden Designmaat Algemene voorwaarden Designmaat Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en alle door Designmaat gesloten overeenkomsten en verrichtte diensten en

Nadere informatie

Tenzij anders aangegeven gaat het altijd om 1 exemplaar van het genoemde artikel.

Tenzij anders aangegeven gaat het altijd om 1 exemplaar van het genoemde artikel. VERKOOPSVOORWAARDEN Algemene Verkoopvoorwaarden Art. 1. Toepassing van de Algemene Verkoopvoorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke koop-verkoopovereenkomst door een bezoeker van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Artikel 1 Algemene bepalingen a. Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.: Het Innovatiecentrum b. Gebruiker: Degene met

Nadere informatie

Algemene contractvoorwaarden

Algemene contractvoorwaarden Algemene contractvoorwaarden Artikel 1 - Deze algemene voorwaarden zijn steeds van toepassing op alle handelsbetrekkingen van 3D Drawing & Management, behoudens uitdrukkelijke en schriftelijke andersluidende

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND TUSSEN: GEMEENTE MERKSPLAS, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen,

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPS- EN AANNEMINGSVOORWAARDEN

ALGEMENE VERKOOPS- EN AANNEMINGSVOORWAARDEN ALGEMENE VERKOOPS- EN AANNEMINGSVOORWAARDEN Alle commerciële transacties tussen Heyer Benelux en de klant, worden beheerst door onderhavige algemene voorwaarden. Deze voorwaarden hebben van rechtswege

Nadere informatie

RESERVERING. Restaurant - Feestzalen Den Orchidee Gentse Steenweg, 142 9160 Lokeren

RESERVERING. Restaurant - Feestzalen Den Orchidee Gentse Steenweg, 142 9160 Lokeren RESERVERING Restaurant - Feestzalen Den Orchidee Gentse Steenweg, 142 9160 Lokeren www.denorchidee.be feesten@denorchidee.be Datum Reservatie: Datum Feest: Doel feest Contactgegevens klant Naam en Voornaam

Nadere informatie

Artikel 1. Toepassing algemene voorwaarden

Artikel 1. Toepassing algemene voorwaarden Artikel 1. Toepassing algemene voorwaarden *Dit bedrijf, eiigen aan de natuurlijke persoon Jens Swaenepoel zal hierna verder genoemd worden als Webstudio JNS. 1.1. Deze algemene voorwaarden gelden op alle

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Gesloten tussen: Knooppunt vzw, Met maatschappelijke zetel te 2140 Borgerhout, Te Boelaerlei 37, KBO 0818.484.416 Hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], [functie] Hierna:

Nadere informatie

Algemene Verkoopsvoorwaarden Somati Systems

Algemene Verkoopsvoorwaarden Somati Systems Referentienummer SM-F-01 Versiedatum 22/02/2016 Algemene Verkoopsvoorwaarden Somati Systems Definitie In deze Algemene Voorwaarden zullen de volgende termen onderstaande betekenissen hebben, tenzij dat

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN CONSUMENTEN 1. Gelding algemene verkoopsvoorwaarden Huidige algemene voorwaarden zijn van toepassing op de rechtsverhoudingen tussen de Swipe bvba en de klant. Afwijkingen

Nadere informatie

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt

Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt Overeenkomst tussen advocaat en private cliënt Tussen : Mevrouw Lynn Meeuwissen BTW-nr.: BE 0839 091 075 Kantooradres: Laagland 22 2930 Brasschaat Telefoon: +32 303 72 77 GSM: +32 493 25 45 31 Mail: advocaat@lynnmeeuwissen.be

Nadere informatie

Art. 16 Schorsing en/of beëindiging van toegekende toegangsrechten of van het Contract

Art. 16 Schorsing en/of beëindiging van toegekende toegangsrechten of van het Contract Art 1 Definities en interpretatie Een definitie wordt toegevoegd: Flexibele Toegang : Het regime dat van toepassing is op een Productie-eenheid waarvan de aansluiting, die conform de standaard vigerende

Nadere informatie

Algemene voorwaarden BVBA WILLEMSEN

Algemene voorwaarden BVBA WILLEMSEN Algemene voorwaarden BVBA WILLEMSEN 1. Toepassingsgebied 1.1 Alle verkopen, werken en diensten met betrekking tot de levering en installatie van sanitaire toestellen, verwarmingstoestellen en zwembaden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden I. Toepassingsgebied Algemene voorwaarden Onderhavige algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle professionele relaties tussen de beroepsbeoefenaar en de cliënt. Afwijkingen dienen uitdrukkelijk

Nadere informatie

DE BVBA BIMATRA ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN

DE BVBA BIMATRA ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN DE BVBA BIMATRA ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN 1. Deze voorwaarden beheersen alle professionele relaties tussen de BVBA BIMATRA en haar contractspartijen, ongeacht of deze specifieke contractspartij een

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN ZSYSTEMS BVBA 1 JANUARI 2018 ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN Basilieklaan 77 1 3250 Scherpenheuvel België p. 1 ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN ARTIKEL 1 ALGEMEEN TOEPASSINGSGEBIED 1.1 In deze Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt Tussen : Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen hierna te noemen het advocatenkantoor en hierna te noemen

Nadere informatie