Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing"

Transcriptie

1 1. Secretaris Diverse besluiten m.b.t. de portefeuilleverdeling Op 3 februari 2016 is besloten tot het vaststellen van de portefeuilleverdeling. 1. De portefeuilleverdeling als bedoeld in beslispunt 1 de volgende verkorte namen toe te kennen: a. Mevrouw Machteld Rijsdorp (Machteld), (hierna te noemen: Burgemeester Machteld Rijsdorp) Portefeuille Algemene Zaken, Dienstverlening, Openbare Orde en Veiligheid b. Mevrouw M.J.F. Immink-Hoppenbrouwers (Marijo), (hierna te noemen: Wethouder Marijo Immink) Wethouder Wmo, Welzijn, Jeugd en Sport c. De heer Th. van der Heijden (Theo), (hierna te noemen: Wethouder Theo van der Heijden) Wethouder Financiën, Economische zaken en Arbeidstoeleiding d. De heer A.A.C.G. van der Put (Guus), (hierna te noemen: Wethouder Guus van der Put) Wethouder Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening, Sociale zaken en Onderwijs e. De heer H.A.G.M. van de Ven (Harry), (hierna te noemen: Wethouder Harry van de Ven) Wethouder Openbare ruimte, Verkeer en Vervoer en Duurzaamheid

2 2. De volgende portefeuilleverdeling per 3 februari 2016 vast te stellen en wijst conform onderstaande volgorde de locoburgemeester aan op grond van artikel 77 van de Gemeentewet (zie aanduiding): Burgemeester Machteld Rijsdorp - Algemene zaken - Kabinet en representatie algemeen - Internationale zaken - Regionale en intergemeentelijke samenwerking - Openbare orde en integrale veiligheid - Vergunningen (excl. omgevingsrecht) - Personeel en organisatie - Communicatie - Dienstverlening (incl. ondernemerschap en digitale gemeente) - Facilitaire zaken - Burgerzaken - Handhaving (incl. dierenwelzijn) - Juridische zaken - Inkoop en aanbesteden - Immaterieel erfgoed - Regionale Ambulance Vervoer (RAV) Wethouder Marijo Immink (1e locoburgemeester) - Wmo - Welzijn (inclusief ouderen en gehandicapten) - Jeugdgezondheidszorg - Buurtregie - Jeugd - Sport Wethouder Theo van der Heijden (2e locoburgemeester) - Financiën - Economische zaken - Evenementen - Recreatie en toerisme - Accommodatiebeleid - Beheer en onderhoud vastgoed en gemeentelijke eigendommen - Arbeidstoeleiding (Participatiewet)/Diamantgroep (exclusief Wmo)

3 Wethouder Guus van der Put (3e locoburgemeester) - Ruimtelijke ordening - Volkshuisvesting - Grondzaken / Grondbedrijf - Vergunningen (omgevingsrecht) - Onderwijs - Kunst, cultuur, monumenten en archeologie - Inkomensvoorzieningen (Participatiewet) - Armoedebeleid Wethouder Harry van de Ven (4e locoburgemeester) - Openbare ruimte (realisatie en beheer) - Verkeer en vervoer (incl. parkeerbeleid) - Volksgezondheid - Duurzaamheid, milieu, grondstoffenbeleid, water en riool - Doelgroepenvervoer (incl. leerlingenvervoer) 3. De onderlinge vervanging van de portefeuillehouders als volgt vast te stellen: a. Burgemeester Machteld Rijsdorp wordt vervangen door wethouder Marijo Immink; b. Wethouder Marijo Immink wordt vervangen door wethouder Theo van der Heijden; c. Wethouder Theo van der Heijden wordt vervangen door wethouder Marijo Immink; d. Wethouder Guus van der Put wordt vervangen door wethouder Harry van de Ven; e. Wethouder Harry van de Ven wordt vervangen door wethouder Guus van der Put; f. Indien vervanging conform a t/m e door omstandigheden niet mogelijk is, treedt de burgemeester op als vervanger.

4 4. Ten aanzien van verschillende gemeenschappelijke regelingen: a. Wethouder Marijo Immink aan te wijzen als plaatsvervangend lid van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant*; b. Wethouder Marijo Immink aan te wijzen als plaatsvervangend lid van het Algemeen Bestuur van de Regio Hart van Brabant*; c. Wethouder Marijo Immink aan te wijzen als lid van de Bestuurscommissie Jeugd als onderdeel van de Gemeenschappelijke Regeling Hart van Brabant; d. Wethouder Guus van der Put aan te wijzen als plaatsvervangend lid van de Bestuurscommissie Jeugd als onderdeel van de Gemeenschappelijke Regeling Hart van Brabant; e. Wethouder Guus van der Put aan te wijzen als lid van het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst Midden- en West Brabant (OMWB) f. Burgemeester Machteld Rijsdorp aan te wijzen als plaatsvervangend lid van het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst Midden- en West Brabant (OMWB) g. Wethouder Harry van de Ven aan te wijzen als lid van het Algemeen Bestuur van de GGD Hart voor Brabant; h. Wethouder Marijo Immink aan te wijzen als plaatsvervangend lid van het Algemeen Bestuur van de GGD Hart voor Brabant; i. Burgemeester Machteld Rijsdorp aan te wijzen als lid van het Algemeen Bestuur van de Regionale Ambulance Voorziening Midden-West-Noord j. Wethouder Marijo Immink aan te wijzen als plaatsvervangend lid van het Algemeen Bestuur van de Regionale Ambulance Voorziening Midden-West- Noord; k. Wethouder Theo van der Heijden aan te wijzen als lid van het Algemeen Bestuur van de Diamant-groep l. Wethouder Guus van der Put aan te wijzen als plaatsvervangend lid van het Algemeen Bestuur van de Diamant-groep; m. Burgemeester Machteld Rijsdorp aan te wijzen als voorzitter van de commissie voor Kunst en Cultuur; n. Wethouder Guus van der Put aan te wijzen als plaatsvervangend voorzitter van de commissie voor Kunst en Cultuur; o. Burgemeester Machteld Rijsdorp aan te wijzen als lid van het Georganiseerd Overleg; p. De eerste locoburgemeester aan te wijzen als plaatsvervangend lid van het Georganiseerd overleg; *: Op grond van de daarop betrekking hebbende gemeenschappelijke regeling is de burgemeester aangewezen lid van het Algemeen Bestuur van de betreffende gemeenschappelijke regeling

5 Voorts is het noodzakelijk vast te leggen wie de bestuurlijk vertegenwoordiger is bij andere (gemeenschappelijke) regelingen, zonder dat het aanwijzen van een lid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld omdat de gemeente 'slechts' aandeelhouder is, terwijl de regeling opgeheven wordt. Of omdat bij bestuurlijk overleg duidelijk is wie het aanspreekpunt zal zijn. 5. Ten aanzien van overige regelingen: a. Burgemeester Machteld Rijsdorp aan te wijzen als bestuurlijk vertegenwoordiger bij het Samenwerkingsverband Midden-Brabant (SMB) i.l.; b. Burgemeester Machteld Rijsdorp aan te wijzen als bestuurlijk vertegenwoordiger Samenwerking ICT met Tilburg; c. Wethouder Theo van der Heijden aan te wijzen als bestuurlijk vertegenwoordiger ten aanzien van NV Brabant Water en de NV TWM; d. Wethouder Theo van der Heijden aan te wijzen als bestuurlijk vertegenwoordiger ten aanzien van de Bank voor Nederlandse Gemeenten (BNG). e. Wethouder Harry van de Ven aan te wijzen als bestuurlijk vertegenwoordiger van de Regiotaxi; f. Wethouder Marijo Immink aan te wijzen als plaatsvervangend bestuurlijk vertegenwoordiger van de Regiotaxi; 2. OND Ontwerpselectielijst archiefbescheiden De VNG heeft het definitieve ontwerp van een nieuwe 'Selectielijst voor archiefbescheiden van gemeentelijke en intergemeentelijke organen' vastgesteld. Gemeenten moeten de ontwerpselectielijst accorderen voordat deze door de VNG aan de minister van OCW ter vaststelling wordt aangeboden. Instemmen met het definitief ontwerp van de 'Selectielijst gemeenten en intergemeentelijke organen 2017' en de VNG hierover te berichten.

6 3. MDV Aanvulling uitvoering Huishoudelijke Hulp Toelage na advies participatieraad Op 12 januari 2016 heeft de participatieraad een advies gegeven op het collegevoorstel Tussentijdse evaluatie HHT van 10 december In deze nota wordt voorgesteld het advies van de participatieraad over te nemen. a. De Huishoudelijke Hulp Toelage (bekend als 't Huishoudtientje) kan naast de reguliere inzet, worden ingezet voor grote schoonmaak, 2x per jaar 4 uur aaneengesloten per huishouden dat tot de doelgroep behoort. b. Ook voor cliënten die gebruik maken van de Wmo maatwerkvoorziening voor ondersteuning bij het huishouden (resultaat Huisvesting) wordt het mogelijk om als extra 2x per jaar een grote schoonmaak af te nemen via de HHT. c. De communicatie aan de doelgroep wordt verder geïntensiveerd. 4. OND Oninbaar verklaren openstaande vorderingen Diverse vorderingen zijn om uiteenlopende redenen (voornamelijk faillissementen) niet meer invorderbaar. Het betreft vorderingen uit 2012 tot en met 2014 met een totale hoogte van ,31. a. Oninbaar verklaren van de in de bijlage genoemde openstaande vorderingen; b. Een bedrag van ,92 in boekjaar 2015 ten laste brengen van de voorziening dubieuze debiteuren (121126); c. Een gedrag van 7.762,41 in boekjaar 2015 ten laste brengen van het product afvalinzameling (opbrengst oud papier).

7 5. MDV Kinderen Vooruit In 2014 is naar aanleiding van een motie die is aangenomen door de gemeenteraad de pilot Kinderen Vooruit opgezet. Hiervoor was budget begroot tot Het college wordt gevraagd te besluit tot voortzetting van de regeling binnen de individuele bijzondere bijstand. Het college neemt kennis van de afronding van de pilot Kinderen Vooruit en besluit tot de voortzetting van de (aangepaste) werkwijze binnen de individuele bijzondere bijstand. 6. Secretaris Profielschets Burgemeester Profielschets burgemeester Het college besluit geen nadere wensen of bedenkingen kenbaar te maken ten aanzien van de eisen die aan de te benoemen burgemeester worden gesteld zoals vervat in de profielschets en informeert de raad per omgaande over dit besluit.

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 27-10-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 27-10-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Collectieve festiviteiten 2016 Op grond van artikel 4.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening moeten jaarlijks collectieve festiviteiten worden vastgesteld. De volgende dagen voor 2016 vast te

Nadere informatie

Van: B. van Hell Tel.nr.: 8914 Nummer: 14A.00463

Van: B. van Hell Tel.nr.: 8914 Nummer: 14A.00463 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. van Hell Tel.nr.: 8914 Nummer: 14A.00463 Datum: 2 juni 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Ter inzage: 1. Beoogde verdeling 1 portefeuilles. Voorstel: 1. Het aantal wethouders voor de resterende bestuursperiode te bepalen op vier

Ter inzage: 1. Beoogde verdeling 1 portefeuilles. Voorstel: 1. Het aantal wethouders voor de resterende bestuursperiode te bepalen op vier oestuuriijke informatie 3 i JC , ev» 1 I -i zaak nr. UI ui < f f c 9 %F ^t-v-^ ^^v ^f. X"n\ emeente \ /) )atum: 1 3 oktober 2008 Nummer raadsnotck 0008067 Onderwerp: Vermindering aantal wethouders 'ortefeuillehouder:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE CONSTITUERENDE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 23 APRIL 2019 VANAF 09:00 UUR

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE CONSTITUERENDE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 23 APRIL 2019 VANAF 09:00 UUR No. 17 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN B.D. LUGTHART L.I. BENTVELZEN A.F.M. VAN DE LAAR J.N. BESTEMAN,

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met bijgaande raadsinformatiebrief en deze ter kennisgeving aan de raad te zenden

Advies: In te stemmen met bijgaande raadsinformatiebrief en deze ter kennisgeving aan de raad te zenden VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 17A.01321 Datum: 29 november 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

concept besluitenlijst constituerend beraad

concept besluitenlijst constituerend beraad concept besluitenlijst constituerend beraad Aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Afwezig - Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen

Nadere informatie

Tevens regelen wij de onderlinge vervanging van wethouders (artikel 1 lid 2 van ons Reglement van Orde).

Tevens regelen wij de onderlinge vervanging van wethouders (artikel 1 lid 2 van ons Reglement van Orde). gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuilleverdeling 2010-2014 (10 september 2013) portefeuillehouder drs. Th.L.N. Weterings Collegevergadering 10 September 2013 inlichtingen A.S. Tuinstra

Nadere informatie

M.H.F. (Marianne) Schuurmans

M.H.F. (Marianne) Schuurmans M.H.F. (Marianne) Schuurmans Email: m.schuurmans@lingewaard.nl Bestuurlijke organisatie en coördinatie Openbare orde en veiligheid Vergunningverlening, toezicht en handhaving evenementen Representatie

Nadere informatie

onderwerp Portefeuilleverdeling College van B&W , vervangingsregeling en locoburgemeesterschap

onderwerp Portefeuilleverdeling College van B&W , vervangingsregeling en locoburgemeesterschap gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Portefeuilleverdeling College van B&W 2014-2018, vervangingsregeling en locoburgemeesterschap portefeuillehouder drs. Th.L.N. Weterings Collegevergadering 25 april

Nadere informatie

2010 gelijktijdig in te trekken. Na vaststelling op de gebruikelijke wijze te publiceren.

2010 gelijktijdig in te trekken. Na vaststelling op de gebruikelijke wijze te publiceren. B&W-vergadering van 20 mei 2014 Zaaknummer : 1039394 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder mevrouw A.J. de Jong wethouder mevrouw P.W. Douw van Dam wethouder de heer B.A. Tap

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son en Breugel d.d. 11 april 2006

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son en Breugel d.d. 11 april 2006 Portefeuille: burgemeester Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Son en Breugel d.d. 11 april 2006 1. Notulen B&W-vergadering d.d. 4 april 2006. Het college stelt

Nadere informatie

Ambitiedocument 15 september College on Tour in de Rivierenwijk

Ambitiedocument 15 september College on Tour in de Rivierenwijk 15 september College on Tour in de Rivierenwijk (F)LUISTEREND BESTUREN College van burgemeester en wethouders maken samen met uw wijkpanel een tour door de Rivierenwijk en bezoeken diverse plaatsen. 1.

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 17 mei 2018, Gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 29 mei 2018 Week 22 Aanwezig: L. Kroon, J. Kaars, B. ten Have, A.A. van Nieuwkerk, A.M.H. van de Weijenberg en N. van

Nadere informatie

Portefeuilleverdeling College van B&W ( )

Portefeuilleverdeling College van B&W ( ) Portefeuilleverdeling College van B&W (2018-2022) 1. Programma Dichtbij en betrokken Portefeuillehouder Meedoen Bestuurlijke vernieuwing Dienstverlening Visie Kwaliteit dienstverlening Communicatie Visie

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE CONSTITUERENDE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 31 MEI 2018 VANAF 10:00 UUR

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE CONSTITUERENDE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 31 MEI 2018 VANAF 10:00 UUR No. 22B BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 10:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER M. BORSBOOM-TURABAZ, WETHOUDER B.D. LUGTHART J.J.

Nadere informatie

Coalitieakkoord Gemeente Beek Sociaal Verder

Coalitieakkoord Gemeente Beek Sociaal Verder Coalitieakkoord Gemeente Beek 2014-2018 Sociaal Verder 1. Inleiding In april 2014 hebben wij, de politieke partijen BBB-NDB en Progressief Beek, overeenstemming bereikt over het vormen van een coalitie

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 22 mei 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 22 mei 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 22 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden. Nr. B&W Onderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

Het college heeft besloten dat de portefeuille van voormalig wethouder Gerdo van Grootheest

Het college heeft besloten dat de portefeuille van voormalig wethouder Gerdo van Grootheest Samenvatting Het college heeft besloten dat de portefeuille van voormalig wethouder Gerdo van Grootheest integraal wordt overgenomen door de recent door de raad benoemde wethouder Gert-Jan Krabbendam.

Nadere informatie

TER OPENBARE INZAGE. Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden

TER OPENBARE INZAGE. Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden TER OPENBARE INZAGE Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden 1 Hierbij treft u de portefeuilleverdeling en onderlinge vervanging

Nadere informatie

Wie is wie in het AB?

Wie is wie in het AB? Leden Algemeen Bestuur van de GGD Hart voor Brabant met contactinformatie: W. (Wim) Hillenaar Cuijk Burgemeester, met als portefeuille o.a. volksgezondheid en integratiebeleid. Voorzitter van het bestuur

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. 6 december 2016 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. 6 december 2016 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders 6 december 2016 nummer 1163139 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

6. Bijlagen. Verantwoording

6. Bijlagen. Verantwoording 6. Bijlagen Verantwoording 2010 93 6.1. Samenstelling bestuur en organisatie 1. Samenstelling gemeenteraad (per 31 december 2010) Zetelverdeling (totaal 23 zetels): Opsterlands Belang 7 raadsleden PvdA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Aanwezig: Raad: De heren L.A.J. Schellekens (Lijst Riel-Goirle),

Nadere informatie

Portefeuilleverdeling

Portefeuilleverdeling Portefeuilleverdeling 2018-2022 (met de programma-indeling vanaf begrotingsjaar 2017) Algemeen 1 e loco-burgemeester J.P. Sinke 2 e loco-burgemeester D.A. Verburg 3 e loco-burgemeester C.A. Verburg Globale

Nadere informatie

Openbaar. Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Zorg & Welzijn

Openbaar. Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Zorg & Welzijn Openbaar Onderwerp Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De gemeenten in regio Nijmegen hebben op 19 november jl. het bericht

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie M. Boutsma T. Schaafsma Titel Nummer 14/47 Jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek Waterland Datum 22 mei 2014 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2013 van de GGD Zaanstreek Waterland

Nadere informatie

Het college ziet uit naar een constructieve samenwerking en vertrouwt er op u via deze weg voldoende te hebben geïnformeerd.

Het college ziet uit naar een constructieve samenwerking en vertrouwt er op u via deze weg voldoende te hebben geïnformeerd. /;:ente,,/ ~en Helder ~ Raadsinformatiebrief Nr. Rl16.0147 (2016) Betreft: Portefeuilleverdeling college van B&W Op 9 november 2016 is O.R. Wagner benoemd als wethouder van Den Helder. Op 15 november heeft

Nadere informatie

TER OPENBARE INZAGE. Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden

TER OPENBARE INZAGE. Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden TER OPENBARE INZAGE Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden 1 Hierbij treft u de portefeuilleverdeling en onderlinge vervanging

Nadere informatie

AAN DE RAAD. De vaststelling van de nieuwe programma-indeling en de daarin opgenomen gemeentelijke taken is de bevoegdheid van de gemeenteraad.

AAN DE RAAD. De vaststelling van de nieuwe programma-indeling en de daarin opgenomen gemeentelijke taken is de bevoegdheid van de gemeenteraad. Raadsvoorstel Voorstel tot vaststelling nieuwe programma-indeling per 1 januari 2015. AGENDAPUNT NO. AAN DE RAAD Samenvatting Door middel van raadsmededeling nr. 9/2014 hebben wij u geïnformeerd over de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

1. Constituerend beraad Ter opvolging van mevrouw Schmalschläger is de heer A.N. Dellemijn op 1 juli 2013 door de raad benoemd als wethouder.

1. Constituerend beraad Ter opvolging van mevrouw Schmalschläger is de heer A.N. Dellemijn op 1 juli 2013 door de raad benoemd als wethouder. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS datum overleg dinsdag aanwezig voorzitter: secretaris: : afwezig wethouder: de heer T.J. Romeyn mevrouw C.C.H. van de Meent de heer A.N. Dellemijn

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders van Soest Bestuursperiode

College van burgemeester en wethouders van Soest Bestuursperiode College van burgemeester en wethouders van Soest Bestuursperiode 2014-2018 verdeling: totaaloverzicht Toedeling subportefeuilles: definitief vastgesteld Datum collegevergadering: 12 mei 2014 Burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave 2. ADV/G/16/01510 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 16 februari 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert 1. ADV/M/17/10599 Z/M/16/38342 Secretaris C.C. Boode Vaststelling besluitenlijst incl. aanvulling college 14 februari 2017 7. ADV/M/17/10595 Z/M/17/40014 A.A.M.J. Walraven Kadernota en begroting 2018 Regionaal

Nadere informatie

Raadsmededeling. Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp

Raadsmededeling. Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp Raadsmededeling Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Onderwerp Het college van burgemeester en wethouders De gemeenteraad 2 april 2019 1358965 Openbaar drs. H.M.W. ter Heegde Waarneming

Nadere informatie

Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn.

Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn. Het college van de gemeente Zuidhorn; gelet op artikel 160 van de Gemeentewet; gehoord de OR; B E S L U I T : vast te stellen het: Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn.

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

Vandaag hebben wij de verdeling van de portefeuilles vastgesteld. De verdeling is als volgt:

Vandaag hebben wij de verdeling van de portefeuilles vastgesteld. De verdeling is als volgt: GEMEENTERAAD VLISSINGEN POSTBUS 3000 4380 GV VLISSINGEN UW BRIEF VAN UW KENMERK ONS KENMERK DATUM 1015258 / 1018501 BEHANDELD DOOR BEZOEKADRES TELEFOON BIJLAGEN C. Nieuwenhuyzen Paul Krugerstraat 1 0118-487396

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitgangspunten en structuur ambtelijke organisatie

Hoofdstuk 1 Uitgangspunten en structuur ambtelijke organisatie CVDR Officiële uitgave van Reusel-De Mierden. Nr. CVDR303252_1 9 januari 2018 Organisatiebesluit Reusel-De Mierden 2013 Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden; gelet op artikel 160

Nadere informatie

TER OPENBARE INZAGE. Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden

TER OPENBARE INZAGE. Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden TER OPENBARE INZAGE Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden 1 Hierbij treft u de portefeuilleverdeling en onderlinge vervanging

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 15 december 2015

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 15 december 2015 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 15 december 2015 Aanwezig: - R. Munniksma burgemeester Afwezig: - L. Veenstra - J. Borg - T. van der Veen wethouders - F. Wiertz secretaris Uitnodigingen:

Nadere informatie

VR DOC.0988/2

VR DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van

Nadere informatie

TER OPENBARE INZAGE. Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden

TER OPENBARE INZAGE. Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden TER OPENBARE INZAGE Portefeuilleverdeling college van BenW Almere Vervangingsregeling collegeleden Overzicht nevenfuncties collegeleden 1 Hierbij treft u de portefeuilleverdeling en onderlinge vervanging

Nadere informatie

De colleges van burgemeester en wethouders van Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek

De colleges van burgemeester en wethouders van Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek CVDR Officiële uitgave van. Nr. CVDR483495_1 22 mei 2018 Meervoudige centrumregeling Noord-Veluwe 2017 vastgesteld bij besluit van de colleges van burgemeester en wethouders van Hattem, Nunspeet, en van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst gemeente Noordoostpolder

Openbare besluitenlijst gemeente Noordoostpolder Openbare besluitenlijst gemeente Noordoostpolder enlijst uit de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder van 26 mei 2015. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met

Nadere informatie

Profielen en portefeuilleverdeling

Profielen en portefeuilleverdeling Mei 2018 Profielen en portefeuilleverdeling Profielen wethouders periode 2018-2022 PvdA, VVD, CDA en portefeuilleverdeling Het college van B & W van de gemeente Heerenveen bestaat, naast burgemeester Tjeerd

Nadere informatie

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. G.H.J. Weierink : Onderwerp: Synchronisatieproces Planning- & controlcyclus Montfoort en IJsselstein

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. G.H.J. Weierink : Onderwerp: Synchronisatieproces Planning- & controlcyclus Montfoort en IJsselstein RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : 14 april 2014 : 12 mei 2014 : dhr. G.H.J. Weierink : Zaaknummer :

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Vlijmen

van de vergadering van het college van Heusden te Vlijmen Nr.: 18 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Vlijmen d.d. 2 mei 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen M. Buijs A.A.G.

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van B&W

Besluitenlijst van het College van B&W enlijst van het College van B&W Datum: 21 april 2015 Aanvang: 9:00 uur Vergaderlocatie: Commissiekamer Voorzitter: J.J. Luteijn Secretaris: G.P. Boluijt Aanwezig: B. Boelhouwers, G.P. Boluijt, H.J. Flieringa,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 28 oktober 2014 19.30 uur

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 28 oktober 2014 19.30 uur BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 28 oktober 2014 19.30 uur - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Aanwezig: Raad: De heren Bert Schellekens (Lijst Riel-Goirle),

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie

Definitieve selectie normfuncties HR21 gemeente Stichtse Vecht; Indelingslijst (BenW 28 oktober 2014) Pagina 1 van 7.

Definitieve selectie normfuncties HR21 gemeente Stichtse Vecht; Indelingslijst (BenW 28 oktober 2014) Pagina 1 van 7. Definitieve selectie normfuncties gemeente Stichtse Vecht; Indelingslijst (BenW 28 oktober 2014) Functiereeks Functiegroep Normfunctie Functie- code 1 Directie Directie Manager A, Gemeentesecretaris/algemeen

Nadere informatie

Key2Financiën Datum: 23-mei-2016 Tijd: 10:23

Key2Financiën Datum: 23-mei-2016 Tijd: 10:23 90-12 - Algemene Dekkingsmiddelen 20.358.886-21.643.052-1.284.166 13.298.626-4.423.214 8.875.412 90-12/01 - Algemene Dekkingsmiddelen 20.358.886-21.643.052-1.284.166 13.298.626-4.423.214 8.875.412 90-109

Nadere informatie

Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad van Purmerend

Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad van Purmerend gemeentebestuur >i>i, Postbus 15 PURMEREND K r 1440 AA Purmerend telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad van Purmerend

Nadere informatie

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg No. 2007/JKNE/123168 Onderwerp: Regeling Adviesraad Wmo. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg; Overwegende dat het wenselijk is ten behoeve van de beleidsvorming en de uitvoering van de

Nadere informatie

Begrotingskrant Betrokken zorg en samenleving Heerlijk groen wonen. Aalten educatief. Ruimtebeheer. Economische motor. Ontspanning en toerisme

Begrotingskrant Betrokken zorg en samenleving Heerlijk groen wonen. Aalten educatief. Ruimtebeheer. Economische motor. Ontspanning en toerisme Betrokken zorg en samenleving Heerlijk groen wonen educatief Burger bestuur en veiligheid Financiering en algemene dekkingsmiddelen Ontspanning en toerisme Economische motor In deze uitgave: Wat is een

Nadere informatie

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 04 Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 23 september 2014 28 oktober 2014 Nota 'Triple

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 14 mei 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 23-06-2016 Plaats: Raadzaal Tijd: 19:30-23:00 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 22 december Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 22 december Vastgesteld d.d. Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 22 december 2015 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1

Nadere informatie

voorstel Beslisnota voor de raad Openbaar Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Versienummer v 3.0 Portefeuillehouder Nelleke Vedelaar

voorstel Beslisnota voor de raad Openbaar Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Versienummer v 3.0 Portefeuillehouder Nelleke Vedelaar Beslisnota voor de raad Openbaar Onderwerp Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Versienummer v 3.0 Portefeuillehouder Nelleke Vedelaar Informant Suzanne Bruns Eenheid/Afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Versie 28 mei 2015 Inhoud Artikel 1 Instelling/ instandhouding pag. 3 Artikel 2 Doel en reikwijdte pag. 3 Artikel 3 Belangenbehartiging pag.

Nadere informatie

V VA LKEN SWAARD. Agendapunt commissie:

V VA LKEN SWAARD. Agendapunt commissie: V G E M E E N T E VA LKEN SWAARD Agendapunt commissie: telefoonnummer Jaap Maas 040-2083474 jaap.maas@valkenswaard.nl datum raadsvergadering 13raad00346 10 juni 2013 l e Bestuursrapportage 2013. aan de

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de commissieverordening gemeente Midden-Delfland en de diverse gemeenschappelijke regelingen c.a.

Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de commissieverordening gemeente Midden-Delfland en de diverse gemeenschappelijke regelingen c.a. De raad van de gemeente Midden-Delfland; Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de commissieverordening gemeente Midden-Delfland en de diverse gemeenschappelijke regelingen c.a.; B E S L U I T : Over

Nadere informatie

Tijdsbeslag Bezoldigd Nietbezoldigd. 13x per jaar. 5x per jaar 1 uur per week 2 uur per 2 weken. 6 x per jaar X X. 4x per jaar X X.

Tijdsbeslag Bezoldigd Nietbezoldigd. 13x per jaar. 5x per jaar 1 uur per week 2 uur per 2 weken. 6 x per jaar X X. 4x per jaar X X. Burgemeester Dhr. M.J. Bezuijen Openbare Orde, Dienstverlening, Communicatie en Juridische Zaken en Dagelijks Bestuur Stadsgewest van de Veiligheidsregio Tijdsbeslag Bezoldigd 13x per jaar 5x per jaar

Nadere informatie

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar 1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar Conform het collegevoorstel van 26 maart 2013 is een samenwerkingsovereenkomst BOA's aangegaan met de gemeenten Oisterwijk en Hilvarenbeek,

Nadere informatie

gemeente Hengelo Bijlage:

gemeente Hengelo Bijlage: A Overzicht vertegenwoordigingen Reactie termijn Opmerkingen Benoemen door Naam Vertegenwoordiging Grondslag Gemeenschappelijke regelingen: Verordening op de bestuurscommissie 1 Regio Twente Regio Twente

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht

Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht Raadsvergadering d.d. 26 november 2013 Nr. : 9 Aan de raad van de gemeente Lopik. Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Midden Nederland tot gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht

Nadere informatie

Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens. Afdelingsmanager: G.H.J. Hollands

Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens. Afdelingsmanager: G.H.J. Hollands Advies aan gemeenteraad Datum advies: 23 mei 2017 Financiële consequenties: Zie beslispunt Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: 80328 Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens Afdelingsmanager: G.H.J.

Nadere informatie

B&W-stukken Het college heeft kennisgenomen van de werkwijze B&W-besluiten inclusief verslaglegging.

B&W-stukken Het college heeft kennisgenomen van de werkwijze B&W-besluiten inclusief verslaglegging. 09.00000 1 Constituerend beraad B&W-vergadering van 14 april 2010 nr. 15b Corsaregistratie : 10.18586 Aanwezig : burgemeester de heer dr. G.O. van Veldhuizen wethouder de heer drs. R.J. Louwman MPA wethouder

Nadere informatie

Adviesnota raad. Vaststellen zienswijzen over de begrotingen 2020 van vier gemeenschappelijke regelingen

Adviesnota raad. Vaststellen zienswijzen over de begrotingen 2020 van vier gemeenschappelijke regelingen *19bs00036* Datum besluitraad : 14 mei 2019 Datum oordeelraad : 23 april 2019 Agendapunt : Datum B en W : 2 april 2019 Volgnummer : 19bs00036 19.017 Programma begroting : 0, 1, 3, 7 en 8 Gewijzigd voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W Cuijk

Besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/15/01807 Z/C/15/15759 Secretaris Uitnodigingen d.d. 1. Nutricia: Informatiebijeenkomst voor omwonenden maandag 21 december 2015 van 19.30-21.30 uur te Cuijk 2. Josten Meubelen: Toost t.g.v. 50

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Memo raad stand van zaken transitie sociaal domein januari 2016

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Memo raad stand van zaken transitie sociaal domein januari 2016 Onderwerp Memo raad stand van zaken transitie sociaal domein januari 2016 Collegevoorstel Zaaknummer 00458141 Aanleiding / voorgeschiedenis In het presidium van 9 september 2014 is toegezegd dat u voorafgaand

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

Openbaar. Notulen nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders 1-03-2016 nummer 1068575 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat H.L.A. van Noort BHS drs.

Nadere informatie

Nummer Onderwerp Advies Beslissing Pfh Openbaar 1 IN Notulen B&W-vergadering Notulen vaststellen. Conform AvA Ja

Nummer Onderwerp Advies Beslissing Pfh Openbaar 1 IN Notulen B&W-vergadering Notulen vaststellen. Conform AvA Ja Notulen openbare besluitenlijst college Reg.Nr.: IN16-05126 Aanwezigen: Dhr. A.G.T. van Aert, burgemeester Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo, wethouder Dhr. M.J. van Schuppen, wethouder

Nadere informatie

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatie

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatie Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 11 2014 Aanwezig zijn: L.M. Driessen-nsen, Burgemeester M.H. van der Eng, Wethouder C.J.M.W. Wassenaar, Wethouder J.J.F.M.

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 mei 2015 Aanwezig: wethouders Fackeldey (plv voorzitter), Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

Onderwerp Raadsbeleidsregel Wmo 2015: onderdeel hulp bij het huishouden

Onderwerp Raadsbeleidsregel Wmo 2015: onderdeel hulp bij het huishouden Portefeuillehouder J.R. Zoetendal Datum collegebesluit 15 november 2016 Opsteller J.G. Sloothaak Registratie GF16.20082 Agendapunt 7 Onderwerp Raadsbeleidsregel Wmo 2015: onderdeel hulp bij het huishouden

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 mei Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 mei Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 mei 2013 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina -

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 156201 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 Besluit: 1. Kennis te nemen

Nadere informatie

Nieuwe wethouder: portefeuilleverdeling, waarneming burgemeester, onderlinge vervanging wethouders en benoeming GR

Nieuwe wethouder: portefeuilleverdeling, waarneming burgemeester, onderlinge vervanging wethouders en benoeming GR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Nieuwe wethouder: portefeuilleverdeling, waarneming burgemeester, onderlinge vervanging wethouders en benoeming GR Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

A. Jorritsma-Lebbink (Burgemeester) VEILIGHEID Jan Cocky Martine Gavin Jonathan Rob Kevin Coördinatie veiligheid Openbare orde, inclusief handhaving

A. Jorritsma-Lebbink (Burgemeester) VEILIGHEID Jan Cocky Martine Gavin Jonathan Rob Kevin Coördinatie veiligheid Openbare orde, inclusief handhaving A. Jorritsma-Lebbink (Burgemeester) VEILIGHEID Jan Cocky Martine Gavin Jonathan Rob Kevin Coördinatie veiligheid Openbare orde, inclusief handhaving APV, prostitutiebeleid en coffeeshopbeleid Politie Brandweer

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016 1 Burgemeester Röell Wethouder Van Roshum Wethouder Baerends 16CV000344 Portefeuilleverdeling voor het college van burgemeester en wethouders c.a. vaststellen aangepaste portefeuilleverdeling 2015-2018,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1126366 Datum: Behandeld door: 28 april 2014 MJ. Prins Afdeling / Team: SO/BMO Onderwerp: Raadsvoorstel Zienswijze jaarrekening 2013 GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD BRUMMEN

VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD BRUMMEN Verordening Maatschappelijke Advies Raad 2015 Brummen VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD 2015 BRUMMEN Verordening Maatschappelijke Advies Raad 2015 Brummen Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving...

Nadere informatie

Raadsvoorsteltot het (her)benoemen en voordragen van vertegenwoordigers

Raadsvoorsteltot het (her)benoemen en voordragen van vertegenwoordigers gemeente Eindhoven Juridische Zaken Raadsnummer XO.Rg70$.OOI Inboeknummer robstoobar Beslisdatum B%W t8 mei aoro Dossiernummer 020 I53 Raadsvoorsteltot het (her)benoemen en voordragen van vertegenwoordigers

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Verordening adviesraad Sociaal Domein Urk Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Normenkader rechtmatigheid2017

Normenkader rechtmatigheid2017 B17-024036 Normenkader rechtmatigheid2017 Normenkader van wet- en, raadsverordeningen en -besluiten voor de gemeente Bergen op Zoom, voor zover deze betrekking hebben op financiële beheershandelingen.

Nadere informatie

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken;

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten: Bergen op

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 12 december 2016 onderwerp Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) (21.20-22.30 uur) portefeuillehouder Nelleke Vedelaar informant Bruns, Suzanne (405) afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Op Eigen Kracht 3 decentralisaties

Op Eigen Kracht 3 decentralisaties Op Eigen Kracht 3 decentralisaties 10-2-2014 Wat komt ter sprake? -> Waarover gaan de 3 decentralisaties ook alweer? -> Film -> Wat is er in de tussentijd gebeurd? -> 3 decentralisaties 3 rode draden ->

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 30 november 2015 onderwerp Wezo (21.15-22.30 uur) portefeuillehouder Jan Brink informant Borchers, F (Fred) 5127 eenheid/afdeling Sociale Zaken SZA Voorgesteld besluit raad

Nadere informatie