Wat is onze visie voor de toekomst van Zevenbergen? Welke uitdagingen hebben we besproken en hoe hebben we deze nader uitgewerkt?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is onze visie voor de toekomst van Zevenbergen? Welke uitdagingen hebben we besproken en hoe hebben we deze nader uitgewerkt?"

Transcriptie

1 Gebiedsplan Zevenbergen Een impressie van de derde stadstafel Maandag 30 januari 2017, 19:30 22:00 uur Op 30 januari 2017 vond op het gemeentehuis te Zevenbergen de vierde bijeenkomst plaats in het kader van het nieuwe gebiedsplan voor Zevenbergen. Het betrof de stadstafel, waarbij de oogst van de eerste grote bijeenkomst (de zogenaamde stadsavond) en de twee kleinere bijeenkomsten (de stadstafel) in een wat kleiner comité werd besproken, aangescherpt en uitgewerkt. De stadstafel telde circa 25 deelnemers, waarvan ongeveer 18 bewoners en 7 vertegenwoordigers van de gemeente Moerdijk, de strategische partners (o.a. Woonkwartier, Surplus en de politie) en Arcadis. Op de volgende pagina s worden de belangrijkste punten samengevat die tijdens de stadstafel de revue zijn gepasseerd. Daarbij wordt achtereenvolgens ingegaan op de volgende onderwerpen: Wat is onze visie voor de toekomst van Zevenbergen? Welke uitdagingen hebben we besproken en hoe hebben we deze nader uitgewerkt? Deze notitie betreft geen formeel verslag, maar een impressie van de avond. De komende weken gaan de gemeente Moerdijk en de adviseurs van Arcadis aan de slag met het verwerken van alle input. De resultaten worden gepresenteerd tijdens de volgende bijeenkomst. Dit wordt weer een brede stadsavond, waarbij een ieder opnieuw van harte welkom is om met eigen ogen te zien hoe het gebiedsplan verder tot stand komt en om daar zijn of haar bijdrage aan te leveren. Wat is onze visie voor de toekomst van Zevenbergen? De bewoners en deelnemers aan de gebiedstafel kregen gedurende de eerste stadstafel de kans om hun visie voor Zevenbergen voor 2030 te verwoorden. Gedurende de bijeenkomst zijn verschillende gedachten, wensen en visies genoemd en kenbaar gemaakt op gele A4-vellen. De aanwezigen hebben gesproken over een gezamenlijke toekomstvisie. Deze visie zal de basis vormen voor het nieuwe gebiedsplan. Gedurende de stadstafel op 30 januari 2017 is deze visie besproken met de aanwezige bewoners.

2 De nu gepresenteerde visie komt samen in: GEZOND & GEZELLIG: Hopelijk wonen mijn kinderen nog in Zevenbergen Diversiteit aan inwoners vereist aandacht voor de andere maar heeft ruimte nodig voor ontmoeting en samen dingen doen. Blijvende en groeiende, gevarieerde voorzieningen in het centrum aangepast aan de behoeften van de bewoners; Van concurrentie naar samenwerking tussen de belanghebbende partijen; Een open doorgetrokken haven met een jachthaven dichtbij het centrum; Creatieve invulling openbaar groen; Rondwegen die de infrastructuur verbeteren en het centrum verkeersveilig maken met aandacht voor fietsers en wandelaars; Woningen voor verschillende leeftijdsgroepen en inkomens; Aanvullende aandacht voor kinderen (speelplekken), jeugd (uitgaansgelegenheden) en ouderen (zorgvoorzieningen); Aantrekkelijk openbaar vervoer; Een gemeente die naast inwoners en bedrijven staat. Welke uitdagingen hebben we besproken en hoe hebben we deze nader uitgewerkt? Tijdens de eerste bijeenkomst is een groot aantal uitdagingen voor Zevenbergen geformuleerd. Tijdens deze stadstafel hebben we de geprobeerd om de meest wezenlijke hiervan te benoemen en verder uit te werken. Vervolgens zijn op basis van persoonlijke gesprekken tussen bewoners, de gemeente en Arcadis de uitdagingen opnieuw geclusterd en gedurende de derde stadstafel op 30 januari 2017 verder uitgewerkt. De vijf thema s: 1. Wonen, leefomgeving en voorzieningen 2. Jongeren en jonge gezinnen 3. Verkeer, Bereikbaarheid en Handhaving 4. Zorg, Welzijn en Gemeenschapszin 5. Recreatie, Toerisme en Centrumontwikkeling Op de volgende pagina zijn voorbeelden van twee uitgewerkte A0-vellen weergegeven ter illustratie.

3 De deelnemers zijn in vijf kleinere groepen uiteengegaan, één groep voor ieder thema. De groepen hebben vervolgens voor iedere uitdaging getracht de volgende vragen te beantwoorden, rekening houdend met de resultaten van de reeds uitgewerkte uitdagingen: Wat is het probleem? Wat is onze ambitie? Wat zijn mogelijke oplossingsrichtingen? Tot slot hebben de groepen hun bevindingen aan elkaar gepresenteerd. De uitkomsten worden hieronder samengevat. Deze worden de komende weken verder uitgewerkt, als voorbereiding van de volgende bijeenkomst: de stadsavond op 20 februari Tijdens de bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek, verrijken en verdiepen wij de uitdagingen.

4 Thema 1: Wonen, leefomgeving & voorzieningen (Slechte) toestand van de openbare ruimte - Toestand bestrating, aantal straatverlichting, aantal parkbankjes, afvalbeheer, toestand parken in brede zin, etc. - Incidenteel probleem gezien bewoners al vaker met schouwen zijn meegelopen met een positief resultaat? - Er moet een overzicht komen over beschikbare woningen: Woonkwartier en particuliere verhuurders. De situatie moet transparanter worden. - Nu alles digitaal dat vormt voor een specifieke bevolkingsgroep een uitdaging. Telefonisch of persoonlijk contact zoeken is niet altijd even efficiënt. Een openbare ruimte die voldoet aan de wensen van de bewoners. - Via BuitenBeterApp kunnen constateringen worden doorgegeven aan de gemeente. Vervolg Woningbehoefteonderzoek (WBO) - Stand van zaken sociale huurwoningen (koopsector). - Onvoldoende inzicht in particuliere woningverhuur. - Tekort aan geschikte woningen voor ouderen. - Tekort aan starterswoningen voor jongeren; op kamers is in Zevenbergen (nog) niet mogelijk maar het is ook geen universiteitsstad. Een verdere (keurige) uitwerking van het WBO samen met de bewoners. - Meer inzicht in huidige mogelijkheden op basis hiervan situatie aanpassen, zo nodig. - Passend maatwerk i.s.m. gemeente. - Aangepaste woningen voor ouderen. - Wooncontainers, studentenhuis voor studenten. - Stadstafel betrekken bij verdere stappen uitwerking. - Woonkwartier betrekken bij thema huurwoningen. Speeltoestellen Aanwezige speeltoestellen in matige toestand; behoefte aan nieuwe creatieve toestellen op verschillende locaties. Stadsraad heeft uitgebreide inventarisatie gemaakt. Resultaten: witte vlekken voor speelgelegenheid in de diverse wijken; staat van onderhoud onderzocht; geschiktheid voor diverse leeftijdsgroepen onderzocht Ontwikkeling nieuwe speeltoestellen voor jongere en oudere kinderen en beter onderhoud voor bestaande toestellen. - Evenemententerrein + zwembad efficiënter gebruiken. - Betrekken Petra Wevers, heeft hier ruime ervaring mee; jongeren; Moerdijk Fit; Surplus; stadsraad; e.d. - Samenwerking met stadsraad; Inventarisatie als uitgangspunt - Combinatie met het speelruimtebeleid in voorbereiding. - Resultaten meenemen van de pilot in Fijnaart en Heijningen.

5 Thema 2: Jongeren & jong gezin Ontbrekende/ verouderde faciliteiten voor jongeren Bestaande voorzieningen passen niet meer bij de jongeren van nu. TuneIn is te klein (verschillende groepen kunnen niet tegelijkertijd terecht) en verouderd (geen keuken, geen afzuiging). Ruimte Het Kompas bleek als alternatief te duur om te verbouwen ( Wat is duur? ). Disco Bomax al lang gesloten geen uitgaansmogelijkheden. Aanwezige kroegen niet geschikt voor jong publiek. Geen variatie en diversiteit: jongeren worden niet meer warm van een simpel tafeltennistoernooi. Realiseren van meer ruimte, verschillende ruimtes om te gebruiken en opties binnen en buiten. Ontwikkelen van talenten: koken, creatief, huiswerk begeleiding, voorlichting, werkgroepen, individuele begeleiding, sport. Zien = signaleren! Het is belangrijk om handige combinaties te zoeken samen met jongeren: Tegemoet komen aan de vraag van jongeren; Multifunctionele ruimtes met moderne faciliteiten (film, keuken, frisse lucht, computer, sportfaciliteiten, etc.), ook geschikt voor feesten hierin investeren; Oplossingen: Zwembad met ruimte voor jeugd; of ruimte in centrum in horeca gebied (gebruik voormalige locatie discotheek); of buiten centrum maar met veel ruimte; ruimte samen gebruiken met cjg/ vluchtelingen/ etc. (maak het laagdrempelig!); combi reparatie café/ hotspot hutspot/ locaties werken/ sport; Samenwerking zoeken met Centrum voor Jeugd en Moerdijk Fit. Voorzieningen voor jonge gezinnen

6 Thema 3: Verkeer, bereikbaarheid & handhaving Versnelling aanleg rondwegen Omdat de rondwegen nog niet zijn afgerond, rijdt nog steeds veel verkeer door het centrum van de kern. Kern Zevenbergen en hier vooral het centrum moet fiets- en voetgangersvriendelijk worden. Extra belang krijgt de ambitie vanwege het nieuwe haven tracé. De rondwegen dienen zo snel mogelijk toto stand te komen. Per direct dient de spoorwegovergang gesloten te worden voor auto s en vrachtwagens. Openbaar vervoer Directe verbinding naar Etten-Leur is geregeld. Er is een vervoerbusje ingesteld voor 8 personen. Deze bus heeft echter te weinig capaciteit. Ook is er nu geen vervoer beschikbaar in het weekend. Er komt een onderzoek naar Moerdijk op het gebied openbaar vervoer. Hierbij wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn voor nieuwe ontwikkelingen. Een goed functionerend openbaar vervoer dat aansluit bij de wensen van de gebruikers. Ontwikkelingen onderzoek OV goed in beeld houden gedurende gebiedsplanproces. Gemeente Moerdijk: meer zeggenschap over het OV. Route OV langs huisartsenpost, theaterbezoek. Verkeersveiligheid Er zijn onveilige situaties geconstateerd: Snelheidsbeperkingen zijn onvoldoende. Auto s stoppen vaak niet bij zebrapaden. Fietsoversteekplaatsen zijn onveilig wie heeft voorrang? Een veilige kern Zevenbergen. Aanpassen wegen en opvoeren handhaving. Voorrangsituaties duidelijk maken (incl. meer zebrapaden).

7 Vrachtwagens door de kern Overlast doorgaande verkeer in de Prins Hendrikstraat ondanks rondweg. Te weinig gebruik gemaakt van de bestaande rondweg. Het grootste probleem: vrachtwagens ondanks dat navigatiesystemen al zijn aangepast. Het verkeer dient meer gebruik te maken van de rondweg. Verkeerssturing. Aansluiten bij rondweg Noord. Rookoverlast houtkachels De bewoners constateren dat de rookoverlast niet het eigenlijke probleem is men kent elkaar niet meer, hierdoor wordt vaak scherp gereageerd als de buur de BBQ aanzet. Houtkachels veroorzaken een zeer gevaarlijke lucht in de woonomgeving. Veel gemeenten hebben hier een beleid voor?! Elkaar beter leren kennen en tolerantie tonen. Een oplossing is om een buurt BBQ te organiseren om elkaar te leren kennen. Ook kunnen de buren simpelweg worden uitgenodigd om deel te nemen aan een BBQ. Wijkverenigingen kunnen hier een steentje aan bijdragen. Handhaving door buurtpreventie Bewoners te weinig betrokken bij wijk gerelateerde zaken. Ontbreken sociale controle. Buurtpreventie nog niet in heel Zevenbergen vertegenwoordigd. Moeilijk bewoners te stimuleren om als vrijwilliger de buurtpreventie te steunen. Hoe kunnen bewoners betrokken worden? Bewoners meer betrekken bij de buurtpreventie. Goede relatie tussen politie, BOA en bewoners. Vruchtbare samenwerking Meer bekend maken van BuurtApp & WhatApp buurtpreventieteam. Buurtpreventie moet actief op zoek gaan naar nieuwe leden actief werven in slecht bezette wijken.

8 Politie: zichtbaarheid & bereikbaarheid Te weinig politie zichtbaar op straat aanwezig. Forse bezuinigingen als reden hiervoor? Tekort aan capaciteit een landelijk probleem. De ambitie is het creëren van meer veiligheid voor bewoners. Door meer blauw op straat hopen de bewoners dit te kunnen realiseren. De bewoners stellen voor om het contact met elkaar te verbeteren d.m.v. gebruik maken van sociale media. Risico s vanuit de industrie ( giftreinen ) De zogenoemde gif treinen vormen een té groot risico. Er lopen nu al gesprekken met NS. Echter, hoe groot is de kans dat hier verandering aan komt? Ook is er te weinig bekend over hoe te handelen bij een ramp. Is er een rampenplan? Weten de bewoners hier iets van? Verplaatsen van het spoor van de treinen. Een goede afloop, ook bij een mogelijke ramp. Een oplossingsvoorstel is om andere routes te kiezen voor de specifieke treinen. Ook het verleggen van het goederenspoor wordt als mogelijke oplossing genoemd. Tot hier verandering aan komt: rampenplan opzetten en hier actief over communiceren!

9 Thema 4: Zorg, welzijn & gemeenschapszin (Ontbrekende) gemeenschapszin Meerdere partijen constateren dat de gemeenschapszin in Zevenbergen ontbreekt. Mede een reden hiervoor is het ontbrekende gemeenschapshuis/ de versnipperde locaties van het gemeenschapshuis. De Kristal wordt nu gezien als gemeenschapshuis maar is weinig bekend bij bewoners. Hoe kunnen wij mensen motiveren? Moet er een bepaalde plek zijn om bij elkaar te komen of zijn er juist meerdere plekken noodzakelijk?. Een geschikt gemeenschapshuis voor alle doelgroepen en activiteiten. Betrekken Huiskamer in de Kristal (laagdrempelig initiatief voor mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen). Gemeente Moerdijk stimuleren initiatieves. Ontbrekend gemeenschapshuis Ontbreken alles omvattende visie. Afbraakbeleid en versnippering eisen een tol. Accepteren dat er verschillende locaties zijn of gezamenlijke plek vinden? Bewoners hebben nu het gevoel dat er geen echt gemeenschapshuis is in Zevenbergen. De Kristal te weinig bekend onder bewoners.. Breng alle bij elkaar dan komen ze elkaar ook echt tegen in een gebouw a la Schakel in het centrum. Overzicht van gemeenschapshuizen/ -plekken noodzakelijk daarmee bewoners te weten komen waar ze terecht kunnen. Onderzoek uitvoeren naar behoefte van bewoners. Aansluiten aan visie Noord. Ontbrekende huisartsenpost in Zevenbergen Ontbreken huisartsenpost in Zevenbergen. Dichtstbijzijnde huisartsenpost: Etten-Leur.. Oprichten van een huisartsenpost in Zevenbergen. De beste oplossing is het realiseren van een (goed) bereikbare huisartsenpost in de eigen kern. Hiervoor dienen de gemeente en de huisartsen initiatief te nemen.

10 Vrijwilligerstekort Te weinig actieve vrijwilligers. Komt volgens de bewoners ede door het gebrek aan professionele aansturing. Voelt vaak als een verplichting, werkzaamheden moeten iets toevoegen.. Aantrekkelijk maken van vrijwilligerswerk door middel van slimme keuzes. Maak vrijwilligerswerk aantrekkelijk voor iedereen (belang!), betrek hier ook de senioren bij. Betrek Surplus hierbij; zij beheren vrijwilligersloket en verenigingen. In Bergen op Zoom is een interessant project gestart: er worden woningen aangeboden aan jongeren/ vrijwilligers in ruil voor vrijwilligerswerk met ouderen. Zo heeft er iedereen baat bij (het vrijwilligerswerk dat gedaan wordt, levert ook iets op)! Toenemende schuldsanering [niet eerder uitgewerkt] Mensen komen vaak in dit soort situaties terecht door de slechte keuzes van individuen zelf. Mensen durven vaak niet om hulp te vragen omdat zij zich voor de eigen situatie schamen. Initiatieven om betroffene te ondersteunen, zijn vaak niet bekend bij bewoners: Woonkwartier biedt wel hulp en advies aan waar mensen niet vaak gebruik van maken.

11 Thema 5: Recreatie, toerisme & centrumontwikkeling Beter benutten van het evenementen terrein Bredere benutting van het evenemententerrein wenselijk. Bewoners weten vaak niet eens van de mogelijkheden. Voldoet het evenemententerrein aan standaard eisen? Nee.. De ambitie van de bewoners is een bredere benutting van het terrein. Aansluiten aan visie Noord. Kans om verschillende events te organiseren. Van evenemententerrein (waarvoor het terrein simpelweg ongeschikt is) naar recreatieterrein voor o Jeugd 7-11 jaar; o Jeugd jaar; o Ouderen60-80 jaar. Inspelen op effecten centrumontwikkeling De bewoners vragen zich af: is het voorliggende plan voldoende doordacht? Zij constateren meerdere aspecten waarbij problemen/ uitdagingen zich voor kunnen doen: Centrumbezoek, Winkelbezoek, Verkeerscirculatie, Parkeren, Parkeerzones. Hier hoort ook de bereikbaarheid van het haventracé door voetgangers en fietsers na afronding project bij. Hoe kan het centrum zich straks naar Noord gaan ontwikkelen?. Alle betrokken partijen (winkeliers, horeca, winkelend publiek, bezoekers, etc.) moeten tevreden zijn over de nieuwe situatie. De gemeente is gevraagd om meer overleggen met bewoners, winkeliers, horeca, etc. in te plannen om er een mooi geheel van te maken. Belangrijke punt: Toetsen huidig plan, is dat wat wij willen? Eerst huidige ontwikkeling in goede samenspraak realiseren. Op een later moment realiseren autoloze haven (Noord + Zuid). Recreatievoorzieningen Er zijn zo veel mogelijkheden maar er wordt volgens de bewoners te weinig mee gedaan. Matrixborden en activiteitenborden slechts geplaatst en niet zichtbaar. Wegbewijzering moet beter. Betere bekendheid met het culturele aanbod. Aanhaken kansen Noord: wandelroutes (oude suikerfabriek), cultureel centrum, speelvoorziening (overdekt), maatschappelijke voorzieningen.

Gebiedsplan Willemstad. Een impressie van de eerste stadstafel. Dinsdag 16 februari 2016, 19:30 21:30 uur

Gebiedsplan Willemstad. Een impressie van de eerste stadstafel. Dinsdag 16 februari 2016, 19:30 21:30 uur Gebiedsplan Willemstad Een impressie van de eerste stadstafel Dinsdag 16 februari 2016, 19:30 21:30 uur Op 16 februari 2016 vond in Buurtgebouw Irene de tweede bijeenkomst plaats in het kader van het nieuwe

Nadere informatie

Gebiedsplan Zevenbergen. Eerste stadstafel 17 oktober 2016

Gebiedsplan Zevenbergen. Eerste stadstafel 17 oktober 2016 Gebiedsplan Zevenbergen Eerste stadstafel 17 oktober 2016 Erik van Essen Marie Ernst 1 Programma 1. Opening en kennismaken 19:30 2. Terugblik eerste stadsavond 19:35 a) Trots op briefjes b) Uitdagingen

Nadere informatie

Gebiedsplan Willemstad. Eerste stadstafel 16 februari 2016

Gebiedsplan Willemstad. Eerste stadstafel 16 februari 2016 Gebiedsplan Willemstad Eerste stadstafel 16 februari 2016 1 Programma 1. Opening 19.30 2. Voorstelronde deelnemers stadstafel 3. Terugblik 1 ste stadsavond 4. Gezamenlijk: visie opstellen! 20.00 5. Van

Nadere informatie

zeer ontevreden NVT weet niet

zeer ontevreden NVT weet niet Bijlage 1 Tabellen Tabel 1a Tevredenheid over aspecten (Basis = alle respondenten waar betreffende voorziening in de woonomgeving aanwezig is) zeer tevreden tevreden neutraal ontevreden zeer ontevreden

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

Gebiedsplan Zevenbergen. Eerste stadsavond 28 september 2016

Gebiedsplan Zevenbergen. Eerste stadsavond 28 september 2016 Gebiedsplan Zevenbergen Eerste stadsavond 28 september 2016 1 Film Zevenbergen 2 Programma 1. Welkom door wethouder Fakkers 2. Wie bent u? 3. Toelichting aanpak 4. Trots op Zevenbergen! 5. Feiten en cijfers

Nadere informatie

Tabel 1 % Respondenten dat voorziening te weinig aanwezig vindt in woonomgeving (Basis = alle respondenten) Zoetermeer Overig VTO 2003.

Tabel 1 % Respondenten dat voorziening te weinig aanwezig vindt in woonomgeving (Basis = alle respondenten) Zoetermeer Overig VTO 2003. Tabel 1 % Respondenten dat voorziening te weinig aanwezig vindt in woonomgeving (Basis = alle respondenten) Restaurants, eetcafés e.d. 26% 16% - 21% 9% - 23% 26% 19% 18% 17% 52% + 13% - 20% 15% - 29% 23%

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Marco Siecker Marjolein Fick Wietske Theloesen

Marco Siecker Marjolein Fick Wietske Theloesen Marco Siecker Marjolein Fick Wietske Theloesen 26-11-2013 Agenda 1. Opening 2. Terugblik tweede dorpsavond 3. Uitwerken actieplan (in deelgroepen) 4. Plenaire terugkoppeling 5. Doorkijk vervolg gebiedsplan

Nadere informatie

Gebiedsplan Willemstad. Eerste stadsavond 2 februari 2016

Gebiedsplan Willemstad. Eerste stadsavond 2 februari 2016 Gebiedsplan Willemstad Eerste stadsavond 2 februari 2016 1 Programma 1. Welkom 2. Toelichting aanpak 3. Trots op Willemstad! 4. Feiten en cijfers 5. Uitdagingen (werkgroepjes) 6. Terugkoppelen aan elkaar

Nadere informatie

Stadsavond Klundert 30 maart 2016

Stadsavond Klundert 30 maart 2016 Stadsavond Klundert 30 maart 2016 PROGRAMMA 19:30 uur Welkom door Melten Dekkers en openingswoord wethouder Fakkers 19:40 20:30 uur Presentatie werkgroepen/onderwerpen Wat is er bereikt? Wat staat er nog

Nadere informatie

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit?

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? Voetpaden liggen niet altijd vlak en worden niet goed onderhouden. Fietspaden worden met name

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg 5 juni 2019 Inleiding Op woensdag 5 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK AMBITIEDOCUMENT CENTRUM KEVERDIJK Versie 1.0-9 september 2014 Opgesteld door: 1 INLEIDING Het ambitiedocument dat nu voor u ligt geeft inzicht in de ambities vanuit belanghebbenden en de, eerder vastgestelde,

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Gouda

Mobiliteitsplan Gouda Mobiliteitsplan Gouda 25 november 2015 Bijeenkomst gemeenteraad 1 Agenda 1. Opening 2. Proces en werkwijze 3. Inventarisatie, ambities en opgaven (eerste opzet) 4. Vervolg 2 Proces en werkwijze Projectfases

Nadere informatie

Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018

Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018 Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018 2 Welkom Agnes van Ardenne Burgemeester gemeente Westland Programma Tot 20.30 uur Uitslag enquête Vraaggesprek met verschillende doelgroepen 20.30 21.30

Nadere informatie

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners Rapportage 22-3-2017 INHOUD 0. Over de enquête Inleiding Deelname Vraagstelling Wijze van rapporteren 1. Pluspunten van

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster 16 mei 2019 Inleiding Op donderdag 16 mei 2019 organiseerde

Nadere informatie

Waarom een visie voor de binnenstad?

Waarom een visie voor de binnenstad? Waarom een visie voor de binnenstad? De gemeente Zaltbommel is bezig met het opstellen van een integrale visie voor de binnenstad. Het doel van de visie is om sturing te geven aan toekomstige ontwikkelingen

Nadere informatie

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT Rapport BUR^.AUBUITEN econo nie Si omgeving SAMENVATTING Opzet onderzoek en respons SRE en ANWB zijn gezamenlijk opdrachtgever voor dit onderzoek naar het gebruik

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten Voorzieningenkaart Noordwest 1 Voorzieningenkaart Agenda Terugblik op de vorige avond Doel van de avond + hoe vervolgen we? Uitleg van de opdracht: wat gaan we

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Februari 15 De samenwerking van het Wijkteam Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Welkom! 4d vormgeven in Boxtel. #4dboxtel. 14 november 2013

Welkom! 4d vormgeven in Boxtel. #4dboxtel. 14 november 2013 Welkom! 4d vormgeven in Boxtel 14 november 2013 #4dboxtel Programma 19.30 Ontvangst inde kantine 20.00 Aftrap bijeenkomst door Bart Eigeman en inleiding door wethouder Willie van de Langenberg 20.15 Zes

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

Enquête Penseelstreek Wat vinden we van onze wijk en de wijkvereniging?

Enquête Penseelstreek Wat vinden we van onze wijk en de wijkvereniging? Enquête Penseelstreek 2017 Wat vinden we van onze wijk en de wijkvereniging? Vooraf Enquête is uitgevoerd in samenwerking tussen wijkvereniging en Team Leefomgeving Arnhem Per brief zijn alle bewoners

Nadere informatie

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF 1 2 7 2 0 1 7 SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF Op 30 mei 2017 was er een inloopavond in de raadzaal

Nadere informatie

GESPREKSVERSLAG/AFSPRAKENLIJST. Datum : 7 december 2010 Gesprekspartners : Inwoners Esch Naam/adres klant : Onderwerp : Toekomstvisie Ons kenmerk :

GESPREKSVERSLAG/AFSPRAKENLIJST. Datum : 7 december 2010 Gesprekspartners : Inwoners Esch Naam/adres klant : Onderwerp : Toekomstvisie Ons kenmerk : GESPREKSVERSLAG/AFSPRAKENLIJST Datum : 7 december 2010 Gesprekspartners : Inwoners Esch Naam/adres klant : Onderwerp : Toekomstvisie Ons kenmerk : Korte, zakelijke weergave gesprekspunten Op 7 december

Nadere informatie

Gebiedsplan Standdaarbuiten Tweede dorpsavond, 7 mei 2014

Gebiedsplan Standdaarbuiten Tweede dorpsavond, 7 mei 2014 Gebiedsplan Standdaarbuiten Tweede dorpsavond, 7 mei 2014 Sander van Schijndel Wietske Theloesen Programma tweede dorpsavond Standdaarbuiten 1. Opening 19:30 2. Terugblik eerste dorpsavond en eerste dorpstafel

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Agenda Leefbaarheid en vitaliteit Mogelijke maatregelen Openbare ruimte en groen Welzijn en zorg Leren en spelen Wonen Sport

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Inlogcode/ buurtnummer Enquête leefbaarheid in uw buurt Bij het onderzoeken van de leefbaarheid van de buurt, is het waardevol om te weten of er verschillen bestaan in beoordeling van de leefbaarheid naar

Nadere informatie

Dorst, klaar voor de toekomst

Dorst, klaar voor de toekomst Dorst, klaar voor de toekomst Verslag bewonersconferentie 27 februari 2008 Café Dorpszicht te Dorst Programma Programma Thema 1: Eerste resultaten uit het onderzoek Thema 2: Dorst klaar voor de Toekomst

Nadere informatie

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA Gemeente Moerdijk November 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3084800 Rapportnummer 2018/177 Datum November

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten.

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. Doel van de avond Uitleg van het proces tot nu toe. Wie zijn Bezorgd Badhoevedorp? Wat zijn onze speerpunten: Toelichting + schets. Bespreken speerpunten

Nadere informatie

Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk

Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk Marco Siecker Wietske Theloesen 26 mei 2014 Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk 1. Opening 19:30 2. Terugblik 1 e gebiedsavond 19:35 3. Terugblik 1 e gebiedstafel 19:40 4. Thema s uitwerken

Nadere informatie

Uitzicht op een betere wijk

Uitzicht op een betere wijk Uitzicht op een betere wijk Deze visie is tot stand gekomen in bijeenkomsten met verschillende partijen. We danken de deelnemers hartelijk voor hun inzet. Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze

Nadere informatie

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen.

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Eenmalige budgetten voor onderwerpen die op korte termijn kunnen starten. De verschillende werkgroepen hebben eenmalig een budget aangevraagd en

Nadere informatie

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum )

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum ) Persbericht De 8 e Steen (datum 01-02-2018) Steenderen vitaal! Natuurlijk is Steenderen vitaal. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen met honderden vrijwilligers. Op diverse plekken in ons dorp

Nadere informatie

Welkom op de bewonersbijeenkomst toekomstplan Weert-Midden. juni 2016

Welkom op de bewonersbijeenkomst toekomstplan Weert-Midden. juni 2016 Welkom op de bewonersbijeenkomst toekomstplan Weert-Midden juni 2016 In de toekomst kijken Wat is het doel? Zorgen dat wijk prettig blijft om in te leven Waarom toekomstplan? Veel veranderingen, o.a. Minder

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien Diepenveen en Schalkhaar er straks uit? 28 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over Diepenveen en Schalkhaar Wat staat

Nadere informatie

Gemeentelijke dienstverlening. *gematigde tevredenheid over dienstverlening score 6,5 (54% score 7 of hoger)

Gemeentelijke dienstverlening. *gematigde tevredenheid over dienstverlening score 6,5 (54% score 7 of hoger) Resultaten per thema Woon en leefomgeving Relatie burgergemeente Gemeentelijke dienstverlening Zorg en Welzijn burgerparticipatie *tevredenheid eigen buurt scoort 7,9 (90% score 7 of * tevredenheid leefbaarheid

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Sport en ontmoeten in Oss NW. Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli

Sport en ontmoeten in Oss NW. Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli Sport en ontmoeten in Oss NW Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli Agenda 2 juli 20:00 uur start bijeenkomst Korte toelichting op de agenda en het doel van de avond Opdracht: Elevator Pitch door verenigingen

Nadere informatie

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond de toekomstvisie Westerkoog? In de digitale nieuwsbrief leest u meer over het proces. December 2008 Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Het

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

PARK LEUDAL-OOST AGENDA PARK LEUDAL-OOST VISIE PARK LEUDAL-OOST PARK LEUDAL-OOST GEBIED. PARK LEUDAL-OOST Kansen en bedreigingen

PARK LEUDAL-OOST AGENDA PARK LEUDAL-OOST VISIE PARK LEUDAL-OOST PARK LEUDAL-OOST GEBIED. PARK LEUDAL-OOST Kansen en bedreigingen AGENDA Park Leudal-Oost visie Definitiefase Proces Varianten Overleg / Discussie varianten Vervolg Klankbordoverleg 26 mei 2015 VISIE GEBIED Verenigingen Onderwijs Ongeorganiseerd Bedrijfsleven Natuur

Nadere informatie

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE Q1 DuurzaamheidWeststellingwerf klimaatneutraalweststellingwerf wil zo snel mogelijk duurzaam en klimaatneutraal zijn. Zo worden er zonneparken aangelegd bij Wolvega en Noordwolde, een postcoderoosproject

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK

BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK SCHAIJK IN ÉÉN WOORD 3 EVEN OPWARMEN AAN TAFEL! 7 8 9 ANALYSE VAN DE OPBRENGST Trots Samenwerking Werelddorp Verbreden Normen En Waarden Zorg

Nadere informatie

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Toelichting op project Waarom Doelstellingen: Daadwerkelijke

Nadere informatie

GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Grootste wens Versoepeling van het parkeerbeleid/betere afvalverwerking. Meest gewaardeerd

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 juni 2012. Verkorte versie wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 1 Wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 In de wijkvisie

Nadere informatie

De presentatie is als bijlage aan het verslag toegevoegd.

De presentatie is als bijlage aan het verslag toegevoegd. Verslag klankbordgroep Park Leudal-Oost Beheerstichting Park Leudal-Oost Aan: Klankbordgroep Park Leudal-Oost Betreft: Verslag overleg klankbordgroep (26 mei 2015, Cafe Maneslust Neer Datum: 2 juni 2015

Nadere informatie

Wijken voor de Fiets: PRACHTwijken: PRACHTplekken en PRACHTverbindingen als Parels

Wijken voor de Fiets: PRACHTwijken: PRACHTplekken en PRACHTverbindingen als Parels Wijken voor de Fiets: PRACHTwijken: PRACHTplekken en PRACHTverbindingen als Parels Klapstoelconcert Koekoeksplein, Utrecht Ineke Spapé, SOAB adviseurs Lector NHTV/CROW Verkeer en Stedenbouw 1. Waarom aandacht

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT PttfïMEBEND RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1073899 Datum: 18 april 2013 Behandeld door: Frans Koelemeijer, Mark Jan Prins & Sylvia de Blij Ét Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team

Nadere informatie

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE)

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE) Wijkplan Veens Riad Agarroud Willemieke Koudijs Simone de Vreede Monique ter Beeke (MEE) Januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding Wijk West 3 Wijkster 3 Team West 3 Bewonersparticipatie 4 Wijkplatforms 4 Buurtpreventie

Nadere informatie

Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling

Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling Herstructurering van de Schepenbuurt en omgeving Maarten Seerden Inleiding Schepenbuurt en omgeving Bouwperiode: jaren 40-50 van de 20e eeuw Wijk is verouderd behoefte

Nadere informatie

Enkele succesvolle voorbeelden

Enkele succesvolle voorbeelden Enkele succesvolle voorbeelden OP ZOEK NAAR HET DNA VAN MOERDIJK Bevorderen van behouden een voorkeur voor de zorgen dat product en communicatie op orde zijn om relevante doelgroepen aan te spreken

Nadere informatie

Noordelijke randweg Zevenbergen

Noordelijke randweg Zevenbergen Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering, 22 augustus 2012 Noordelijke randweg Zevenbergen Informerende raadsvergadering Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau Marleen Zantingh

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg

Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg - 2017-2020 1 Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg - 2017-2020 Evenementenbeleid Uitvoeringsprogramma Leidschendam-Voorburg evenementen H4 Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 Inleiding Projectleider Ronald Roos opent de avond. Hij stelt de collega s van deze avond voor: Zanne Schors (adviseur stedelijke ontwikkeling),

Nadere informatie

RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST

RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST Zomer 2015 Wijkraad Hulst Binnenstad Beste Hulstenaren, Voor u ligt het resultaat van een enquête die is samengesteld naar aanleiding van de Jaarvergadering

Nadere informatie

GEBIEDSGERICHT WERKEN IN DE WOONSERVICEGEBIEDEN De Buurt Aan Zet

GEBIEDSGERICHT WERKEN IN DE WOONSERVICEGEBIEDEN De Buurt Aan Zet GEBIEDSGERICHT WERKEN IN DE WOONSERVICEGEBIEDEN De Buurt Aan Zet Inleiding De gemeente Hellendoorn heeft vijf woonservicegebieden ingesteld: 1. Marle, Daarle, Daarleveen 2. Nijverdal Noord, Hulsen 3. Nijverdal

Nadere informatie

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014 in Houten Burgerpeiling 2014 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Houten Projectnummer 598 / 2015 Samenvatting Goede score voor Sociale Kracht in Houten Houten scoort over het algemeen goed als

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnr: xx In deze enquête worden diverse vragen gesteld op het gebied van leefbaarheid. We vragen u daarover een oordeel te geven door middel van een rapportcijfer op

Nadere informatie

L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s

L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s MOBILITEITSPLAN RIDDERKERK L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s 20-06- 2 0 1 9 INTROD UC TIE WAAROM NIEUW M OBILITEITSBELEID? VIGEREND BELEID Verkeersplan Ridderkerk Module Openbaar Vervoer

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

Terugkoppeling enquête Velp Noordoost

Terugkoppeling enquête Velp Noordoost Terugkoppeling enquête Velp Noordoost Ik buurt mee!-lezing op 8 februari 2014 8,4 Dat is het gemiddelde cijfer waarmee u en uw buurtgenoten de buurt hebben beoordeeld. * De enquête is door 125 mensen ingevuld

Nadere informatie

Visie stationsomgeving

Visie stationsomgeving Visie stationsomgeving 2015-2025 7 mei 2014 Ideeën 10 maart 3 thema s Perronoversteek / wijkverbinding Functies bebouwing Stationsplein Huidige perronoversteek Ideeën 10 maart Gelijkvloerse oversteek Oversteek

Nadere informatie

= = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 28 mei 2013 Agendanr. 7.

= = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 28 mei 2013 Agendanr. 7. *ZE946A470E0* = = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 28 mei 2013 Agendanr. 7. Aan de Raad No.ZA.13-22432/DV.13-190, afdeling Ruimte. Sellingen, 16 mei 2013 Onderwerp: Beleidsvisie Wonen en Leven Inleiding

Nadere informatie

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 hom geven Zwolle Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 Zwolle laat van zich horen! Samen praten over wat we willen met Zwolle, nieuwsgierig zijn naar onze eigenheid en

Nadere informatie

www.houten2025.nl Verkenningsworkshop Atheneum 4 De Heemlanden 18 november 2013 Praat verder mee op @houten2025 www.facebook.

www.houten2025.nl Verkenningsworkshop Atheneum 4 De Heemlanden 18 november 2013 Praat verder mee op @houten2025 www.facebook. Verkenningsworkshop Atheneum 4 De Heemlanden 18 november 2013 Praat verder mee op www.houten2025.nl @houten2025 www.facebook.com/houten2025 Houten2025 op LinkedIn 1 2 De toekomst van Houten Houten heeft

Nadere informatie

Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord

Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord Incl. aanbod ondersteuning door Gemeente Inleiding: Van projectplannen naar uitvoering Tijdens de werksessie (12 november 2015) hebben de wijkplatformleden hun

Nadere informatie

buurtprofiel Schrijverswijk

buurtprofiel Schrijverswijk buurtprofiel Schrijverswijk bevolking De buurt Schrijverswijk in de wijk Veenendaal-Noordwest telde in 2016 1.420 inwoners; dat is ruim 2% van de Veenendaalse bevolking. Jongeren zijn oververtegenwoordigd:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017

Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Beleidsplan Stichting TinH (Thuis in Helvoirt) Januari 2017 Ontstaan van Stichting TinH Stichting TinH is opgericht in oktober 2015 door een

Nadere informatie

Breda Duurzaam Bereikbaar

Breda Duurzaam Bereikbaar Masterplan Mobiliteit Breda Duurzaam Bereikbaar D66 krijgt het voor elkaar Inhoud Aanleiding 3 Visie 4 Fietsen en wandelen 5 Openbaar vervoer 6 Autoverkeer 7 Aanleiding 3 Breda slibt dicht. Niet alleen

Nadere informatie

Uitvoeringsnotitie Speelruimtebeleid Gemeente Hoogeveen Afdeling Mens en Werk

Uitvoeringsnotitie Speelruimtebeleid Gemeente Hoogeveen Afdeling Mens en Werk Uitvoeringsnotitie Speelruimtebeleid 2007-2010 Gemeente Hoogeveen Afdeling Mens en Werk 1. Inleiding...2 2. Het belang van een gemeentelijk integraal speelruimtebeleid...2 3. Missie en doelstellingen van

Nadere informatie

1. Inwoners en ondernemers zijn tevreden over de (publieks)dienstverlening van de gemeente Roosendaal.

1. Inwoners en ondernemers zijn tevreden over de (publieks)dienstverlening van de gemeente Roosendaal. MAATSCHAPPELIJKE EFFECTEN Maatschappelijke effecten kunnen worden gedefinieerd als de beoogde gevolgen van het gemeentelijk beleid voor de samenleving en geven daarmee antwoord op de vraag: Wat willen

Nadere informatie

Thema s Omdat de resultaten en cijfers op wijkniveau erg uiteenlopen in onderwerp, is ervoor gekozen om deze onder te verdelen in 9 thema s:

Thema s Omdat de resultaten en cijfers op wijkniveau erg uiteenlopen in onderwerp, is ervoor gekozen om deze onder te verdelen in 9 thema s: Hoe is de wijkanalyse tot stand gekomen? Monitor Hilversum Begin december 2017 is de vragenlijst Monitor Hilversum naar 10.400 Hilversummers verstuurd. In totaal werden er 109 vragen voorgelegd over uiteenlopende

Nadere informatie

Straten in Groningen

Straten in Groningen Straten in Groningen Laura de Jong Januari 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl Inhoud Inhoud... 1 Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 2. Resultaten... 4 2.1 Verschillende groepen... 4 2.2 Tevredenheid

Nadere informatie

Woonvisie in t kort 10

Woonvisie in t kort 10 10 Woonvisie in t kort Utrecht is een aantrekkelijke stad om te wonen en te werken. Daarom is de druk op de woningmarkt groot. Deze druk zal de komende jaren blijven waardoor veel doelgroepen niet de woning

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat:

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat: DORPSONTWIKKELING HOOGE ZWALUWE 1. Inleiding Dinsdag 15 februari is een groep actieve bewoners bij elkaar geweest om in kaart te brengen wat hun zorgen en dromen zijn ten aanzien van het leven in Hooge

Nadere informatie

Wijkperspectief Vinkhuizen voor elkaar!

Wijkperspectief Vinkhuizen voor elkaar! Wijkperspectief Vinkhuizen voor elkaar! Vinkhuizen voor elkaar! VINKHUIZEN hoofdstructuur Legenda Hoofdgroenstructuur Hoofdwaterstructuur Spoorbaan Centrum VOORWOORD Voor u ligt het wijkperspectief. Hierin

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Buurtnummer: Met deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot 10 (zeer

Nadere informatie