Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA"

Transcriptie

1 Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling t GOOI PROGRAMMA Foto: Erick Silkens De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en trambelangstellenden: mensen met passie voor spoor! Meer dan 20 regionale afdelingen organiseren veelal maandelijks interessante presentaties door boeiende sprekers. Elke maand verschijnt het fraai geïllustreerde blad Op de Rails en op de website staat actuele informatie over de activiteiten van de vereniging. Regelmatig worden excursies en buitenlandse reizen georganiseerd en de afdeling Jongeren onderneemt speciale activiteiten voor jonge spoorliefhebbers. De NVBS Winkel heeft een groot assortiment boeken en dvd s over railverkeer. Wie boeken en documentatie zoekt, kan terecht bij de NVBS Bibliotheek en de enorme collecties foto s en documenten. De Winkel, de Bibliotheek en de documentatiecentra zijn gevestigd in NVBS Centraal, een gezellige ontmoetingsplaats voor spoorhobbyisten in het stationsgebouw van Amersfoort, Stationsplein 43, met uitzicht op het spoor. U vindt de locatie aan de stadszijde van de hoofduitgang, daar links en bij de eerste ingang naar binnen. U bent van harte welkom!

2 Dinsdag 19 september 2017 Rook en Smook waar je ook kijkt Films van Ton Pruissen Rookmagiër Ton Pruissen komt met een aantal zinderende en sissende nieuwe films de boel eens goed uitroken. Hopelijk komen er vanavond geen activisten van Greenpeace en komen ze toch, dan zijn ze na deze voorstelling omgeturnd als een locomotief op de draaischijf. Dinsdag 17 oktober 2017 Oekraïne Amsterdam Presentatie van René van Lier Oekraïne. Uw presentator maakte in mei 2013 een rondreis door dit Oost-Europese land. Voor de pauze toont hij u impressies van de veelzijdigheid, die dit land op het stedelijke railvervoer te bieden heeft. In beeld komen allerhande types van trams in het Oostblok. Eén van de hoogtepunten is het trambedrijf van Vinnitsa, waar 95 % van de dienst wordt uitgevoerd met voormalige Karpfen en Mirages uit het Zwitserse Zurich. Amsterdams allerlei in de jaren 2006 t/m U ziet een selectie van een aantal markante gebeurtenissen, die in deze periode plaats vonden bij ons hoofdstedelijk railvervoer. Aandacht wordt gevraagd voor veranderingen in begin- en eindpunten en in routes, met name van de lijnen 24, 7, 10, 13, 5 en 12. De laatst genoemde lijn zakt bij Station Sloterdijk van het hoog gelegen voorplein naar een nieuw laag gelegen tram/busstation.

3 Dinsdag 21 november 2017 Treinreis naar Moermansk en Nikel ( deel 2 ) Presentatie van Ernst van Gulden Foto: aankomst in Nikel. We vervolgen de reis, die u op 17 januari 2017 gepresenteerd kreeg. Vanuit Kaliningrad via Wit- Rusland, de Baltische Staten en de stad Sint- Petersburg naar het hoge noorden van Rusland. Door Moermansk rijden we met de reguliere trein naar het Noordelijkste station ter wereld: Nikel (genoemd naar het aldaar gevonden nikkelerts). Behalve de voor de meesten van ons tamelijk exclusieve stations- en tramplaatjes, zult u vanavond ook de nodige cultuur, natuur en andere opnamen voorgeschoteld krijgen. Reisleider Ernst van Gulden staat opnieuw garant voor goede beelden en een goede toelichting. Dinsdag 19 december 2017 NS-Dieselvijven van Presentatie door Daan Viergever en Ed Janssen Op 22 april 1940 vond de presentatie plaats van de DES. Het plan was deze treinen in te zetten voor een snelle verbinding van het Westen naar Noord- en Oost-Nederland. Ook zouden ze op middelgrote trajecten naar het buitenland kunnen rijden. De stellen waren geschikt voor een snelheid tot 160 km/h. Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en de daarop volgende schaarste aan vloeibare brandstof, kwam van al die mooie plannen niets terecht. De door het oorlogsgeweld zwaar beschadigde stellen werden deels hersteld. In totaal zijn veertien stellen weer opgebouwd. Enkele reden nog als exprestreinen naar Groningen en Leeuwarden, maar door de elektrificatie in 1952 kwam daaraan een einde. Van 1950 tot 1958 kwamen ze goed tot hun recht tussen Nijmegen en Vlissingen en Enschede Roermond. De NVBS kon in 1973 afscheid nemen met een rit naar Groningen. Een jaar later ontfermde sloper Koek in Mijdrecht zich over de stellen. Wat rest zijn nog enkele onderdelen, foto s, filmpjes en vooral herinneringen. Het Spoorwegmuseum had al een dieseltrein. Foto Nico Spilt: Amsterdam CS, DE5-treinstel 196. Dit is één van de treinstellen, die na de oorlog zijn samengesteld met gebruikmaking van overgebleven bakken van elektrische vijfwagenstellen Mat 40.

4 Dinsdag 16 januari 2018 Spoorwegen in de U.S.A. Presentatie door Cock Koelewijn De Verenigde Staten zijn een echt spoorwegland. Dat klinkt misschien vreemd, want bij spoorwegen denken veel mensen in eerste instantie aan reizigerstreinen. De railway scene in de Verenigde Staten wordt echter geheel bepaald door het goederenvervoer. Niet minder dan 40 procent van het goederenverkeer in de VS verloopt via de rails, bijna drie keer zoveel als in Europa. Vanavond een presentatie over het spoorverkeer in de VS, waarin de diverse aspecten van het Amerikaanse railverkeer aan bod komen. Daarbij ook enkele tips voor wie zelf op reis wil naar de VS. Dinsdag 20 februari 2018 InnoTrans en omstreken Presentatie van Frans Blanker De tweejaarlijkse vakbeurs InnoTrans vierde in 2016 haar elfde editie. In de twintig jaar van haar bestaan is de beurs uitgegroeid tot s werelds grootste beurs op het gebied van railvervoer met bijna bezoekers en exposanten vanuit de hele wereld. Veel nieuw materieel beleeft hier zijn première, waardoor de beurs ook voor liefhebbers zeer interessant is. Frans Blanker bezocht InnoTrans sinds 1998 regelmatig en berichtte daarover meermaals in Op de Rails. Hij laat vanavond een uitgebreid fotografisch verslag zien van zijn bezoeken, waarbij hij niet alleen het materieel, maar ook de randverschijnselen vastlegde. Het getoonde materieel zien we niet alleen statisch op het beursterrein, maar zoveel mogelijk ook dynamisch in de dagelijkse praktijk in diverse Europese landen. Berlijn en omstreken zijn echter niet alleen een bezoek waard vanwege InnoTrans. Er zijn veel interessante spoorlijnen en trambedrijven, die de moeite van een bezoek waard zijn. Ook die komen vanavond in kort bestek aan bod. Modern kantelbakmaterieel kan zijn kunsten ook stilstaand vertonen. Hier wiegt een ETR610-treinstel voor de Zwitserse spoorwegen de inzittenden in slaap

5 Dinsdag 20 maart 2018 Filmisch Railjournaal 2017 Journaalteam Railtheater Amsterdam Ook dit jaar kunt u weer kijken naar het digitale filmische jaaroverzicht van het Railtheater Amsterdam. In deze 48 e versie worden nieuwsfeiten bij spoor- en trambedrijven in binnen- en buitenland uit de periode 1 december 2016 t/m 31 december 2017 belicht. In bewegende beelden, met synchroon geluid en live commentaar, komen zaken als railjubilea, nieuw materieel, nieuwe/gewijzigde/opgeheven lijnen en andere actualiteiten weer in chronologische volgorde in beeld. De definitieve samenstelling wordt pas begin 2018 afgerond, zodat het nu nog te vroeg is om te melden welke onderwerpen er in zullen worden opgenomen. Maar het wordt ongetwijfeld weer een afwisselend programma, met voor elke railliefhebber wel iets interessants. U komt toch ook weer kijken?! Foto R.T.A.: Nieuw materieel Schwebebahn. Wuppertal. Dinsdag 17 april 2018 Railreis langs de Rijn en de Moezel Presentatie van Jan Willem Oosting In onze contreien lopen enkele grote rivieren, die in de loop der geschiedenis van grote betekenis waren en die dat heden ten dage nog zijn. In het verleden vormden in West- en Midden-Europa de Rijn en Donau de Noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Allengs werden langs deze en andere rivieren dorpen en steden gebouwd en vervolgens konden mensen en goederen over grote afstanden vervoerd worden. Geen wonder, dat kort na het begin van de aanleg van spoorwegen daar verschillende spoorlijnen tot stand kwamen, soms aan beide kanten van het water. Dit stond de auteur voor ogen, toen hij diverse treinreizen maakte langs deze rivieren. Vanavond vraagt hij belangstelling voor trein en tram in stad en landschap in relatie tot voornamelijk de Rijn en ook enigszins de Moezel. Allerlei aspecten komen hierbij aan de orde, soms goed herkenbaar, soms ook onbekend. Voor iedereen is er wat te beleven. Foto J.W. Oosting: Linz am Rhein.

6 Dinsdag 15 mei 2018 La grande vitesse française Presentatie van Ambrosius Baanders NKLK/L In Frankrijk is op dit moment ruim km. hogesnelheidslijn in exploitatie met een kleine vijfhonderd treinstellen. Een netwerk, waarop dagelijks met snelheden tot 320 km/h wordt gereden en dat toonaangevend is in Europa en de wereld. In 2015 werden er zo n 54,1 miljard reizigerskilometers afgelegd. Met de opening van 800 km. nieuwe lijn in 2017 is het hogesnelheidsnet nu min of meer voltooid. In de komende jaren zullen er geen nieuwe baanvakken bij komen, omdat de financiering zeer moeilijk is. Het idee om veel sneller te gaan rijden kreeg vorm in de jaren 70, nadat in de jaren 50 de eerste technische proeven hadden geleid tot het wereldrecord van 1955 van 331 km/h. Het doel was om markt terug te winnen op de auto en het vliegtuig. Dat leidde uiteindelijk tot de eerste lijn tussen Parijs en Lyon in en vervolgens tot de opbouw van een indrukwekkend net. Het snelheidsrecord staat nu op 574,8 km/h. In het begin was het vooral een initiatief van de SNCF, later was vooral de Franse staat de stuwende kracht achter de uitbreidingen. Een presentatie niet alleen van de 12 bestaande lijnen en de 12 materieeltypes, maar ook van de impact op het vervoer en de regionale ontwikkeling in Frankrijk en de invloed op de ontwikkelingen in andere landen, waaronder Nederland. Foto A. Baanders: TGV SudEst 117, TGV Postal en TGV Résau 514 in Parijs op het opstelstation Porte de Bercy ( )

7 RAILHOBBYREIZEN exclusieve reizen voor liefhebbers van spoor- en tramwegen TOURINGCAR-, TREIN- & VLIEGREIZEN H. Kamerlingh Onnesweg 7 A 2408 AX Alphen aan den Rijn Postbus BB Alphen aan den Rijn Telefoon : Fax.: info@railhobbyreizen.nl Programmawijzigingen Raadpleeg regelmatig hierop vind u altijd het meest actuele programma van de NVBS - afdeling t Gooi. Eventuele programmawijzigingen worden hier en in het NVBS maandblad Op de Rails bij de Agenda vermeld. Mailinglijst NVBS afdeling t Gooi Als u per op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws en activiteiten van de NVBS - afdeling t Gooi, geeft u dan uw adres door aan het bestuur via: gooi@nvbs.com Bestuur Voorzitter / secretaris 2e Secretaris Adela Burger Peter van den Breemer Tel: Tel: E: aburger18@kpnmail.nl E: pvandenbreemer@kpnmail.nl Penningmeester Lid Ad Kuijper Ron Mikkenie Tel: Tel: M: E: mikkenie@telfortglasvezel.nl E: ad.kuijper@kpnmail.nl

8 NVBS afdeling t Gooi Bijeenkomsten Op de maandelijkse bijeenkomsten is iedereen welkom: leden en niet-leden, jong en oud! Ze worden gehouden in Wijkcentrum Riebeeck aan de Van Riebeeckweg 50, 1212 EM Hilversum. In de buurt kunt u gratis parkeren. De zaal is op de begane grond. De voorstelling begint om uur, maar vanaf uur is de bar open. Er is een pauze rond uur en we eindigen niet later dan uur. De entree bedraagt 2,50. Bereikbaarheid vanaf station Hilversum Sportpark en bushalte lijn 320 De loopafstand is ongeveer 8 minuten. Met de trein vanuit Utrecht op het perron teruglopen en linksaf de Soestdijkerstraatweg op. Met de trein vanuit Amsterdam/Hilversum op het perron teruglopen en rechtsaf de Soestdijkerstraatweg op. Vanaf de bushalte de Soestdijkerstraatweg oversteken. Ter hoogte van het tankstation loopt u schuin links de Van Riebeeckweg in. Na 350 meter ligt aan de rechterkant van de weg op nummer 50 Wijkcentrum Riebeeck, links van Gooiers Erf. Zie foto.

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2016-2017

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2016-2017 www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling t GOOI PROGRAMMA 2016-2017 De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en trambelangstellenden:

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2015-2016

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2015-2016 www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling t GOOI PROGRAMMA 2015-2016 De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en trambelangstellenden:

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling t GOOI PROGRAMMA 2019-2020 De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en trambelangstellenden:

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling t GOOI PROGRAMMA 2018-2019 De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en trambelangstellenden:

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2014-2015

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2014-2015 Passie voor Spoor Nerlandse Vereniging van Belangstellenn in het Spoor- en tramwegwezen www.nvbs.com NVBS - Afling t GOOI PROGRAMMA 2014-2015 Foto: Peter van r Vlist De NVBS is een vereniging van en voor

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG De NVBS Trein en tram zijn voor veel mensen niet anders dan een vervoermiddel.

Nadere informatie

PROGRAMMA Loc met trein GdG van het depot Nordhausen komt op 1 mei 1 mei 1981 voorbij

PROGRAMMA Loc met trein GdG van het depot Nordhausen komt op 1 mei 1 mei 1981 voorbij www.nvbs.com PROGRAMMA 2017 Loc 44 0858 met trein GdG 56405 van het depot Nordhausen komt op 1 mei 1 mei 1981 voorbij Sangerhausen. Foto: Bart van t Grunewold Door onvoorziene omstandigheden kunnen in

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 1e halfjaar 2015. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 1e halfjaar 2015. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 1e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

PROGRAMMA Najaar 2018

PROGRAMMA Najaar 2018 Www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling Apeldoorn PROGRAMMA Najaar 2018 Al weer een paar jaar van het Apeldoorns spoor verdwenen:

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018 NVBS - AFDELING DEN HAAG De NVBS Trein en tram zijn voor veel mensen niet anders dan een vervoermiddel.

Nadere informatie

Zwitserland Grindelwald Treinen naar Interlaken (li) en Kleine Scheidegg (re)- 2 mei 2005 PROGRAMMA 2016

Zwitserland Grindelwald Treinen naar Interlaken (li) en Kleine Scheidegg (re)- 2 mei 2005 PROGRAMMA 2016 www.nvbs.com Zwitserland Grindelwald Treinen naar Interlaken (li) en Kleine Scheidegg (re)- 2 mei 2005 PROGRAMMA 2016 Door onvoorziene omstandigheden kunnen in het programma afwijkingen voorkomen. Kijk

Nadere informatie

Programma 2015-2016. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS Afdeling. Arriva stoptrein naar Zutphen

Programma 2015-2016. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS Afdeling. Arriva stoptrein naar Zutphen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS Afdeling NS Highspeed uit Berlijn Arriva stoptrein naar Zutphen NS Intercity naar Amersfoort NS Sprinter naar Almelo/Enschede

Nadere informatie

passie voor spoor Programma 2019 NVBS Afdeling Noord Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

passie voor spoor Programma 2019 NVBS Afdeling Noord Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen passie voor spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS Afdeling Noord Programma 2019 Bijeenkomsten in Leeuwarden, Buitenpost, Emmen, Meppel en Coevorden Volg ons

Nadere informatie

NVBS-afdeling Kennemerland. Programma najaar 2019

NVBS-afdeling Kennemerland. Programma najaar 2019 NVBS-afdeling Kennemerland Programma najaar 2019 11 september 2019 Lex Niekel, lid van de NVBS en woonachtig in Lisserbroek, schreef het boek Van Rode Plein naar Chinese Muur, een reis met de Trans Mongolie

Nadere informatie

PROGRAMMA

PROGRAMMA www.nvbs.com PROGRAMMA 2015 Door onvoorziene omstandigheden kunnen in het programma afwijkingen voorkomen. Kijk daarom kort voor het moment van een afdelingsavond altijd ook in Op de Rails en/of op de

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 3 VERVOER

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 3 VERVOER ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 3 VERVOER Opdracht 1 de fietser oversteken de bushalte de file Opdracht 8 Hoi Özkan, Gisteren was ik naar een feestje in Amsterdam. Ik had geen vervoer / fiets toen ik

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

Afdeling Hart van Brabant. Programma voorjaar 2016

Afdeling Hart van Brabant. Programma voorjaar 2016 Afdeling Hart van Brabant Tilburg Programma voorjaar 2016 Kom ook eens gezellig langs in wijkcentrum t Sant! Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. NVBS Opgericht 28

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 1, 05/09/2013 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Hans Evering Theo Nagel Leo Waterman Wim Kruijer Peter Smit Kopij & contact redactie@tmsc.nl De Stuurstand Is het officiële

Nadere informatie

17 september 1944 1 juni 1975 Goederenvervoer: 1 februari 1905 2 maart 1970

17 september 1944 1 juni 1975 Goederenvervoer: 1 februari 1905 2 maart 1970 pagina 1 van 5 Halte Bergentheim Gewijzigd: e:10-07-2010 Inhoud: Gegevens halte Exploitatie Gebouwen Emplacement Spoorweghaven Personeel Gegevens plaats Links: Fabrieksaansluitingen: Turfstrooiselfabriek

Nadere informatie

Afdeling Oost-Brabant

Afdeling Oost-Brabant Afdeling Oost-Brabant 18 januari 2019 Leven langs het spoor in Vietnam Presentatie door Ernst van Gulden De bekende Haarlemse spoorwegfotograaf Ernst van Gulden verzorgt vanavond een bijzondere presentatie

Nadere informatie

Programma seizoen 2014-2015

Programma seizoen 2014-2015 Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen www.nvbs.com NVBS - Afdeling Twente Programma seizoen 2014-2015 Met een typisch Twentse boerderij op de achtergrond

Nadere informatie

PATHÉ BUITENHOF V1.0

PATHÉ BUITENHOF V1.0 PATHÉ BUITENHOF V1.0 PATHÉ BUITENHOF Dit prachtige boutique theater stamt uit 1904 en werd ontworpen door architect Johan Mutters. Het werd gebouwd als restaurant Des Deux Villes (zoals nu nog op de gevel

Nadere informatie

PATHÉ GRONINGEN V1.0

PATHÉ GRONINGEN V1.0 PATHÉ GRONINGEN V1.0 PATHÉ GRONINGEN Pathé Groningen is een modern theater in het bruisende centrum van Groningen. Het theater heeft 9 zalen verspreid over 4 verdiepingen, met een capaciteit variërend

Nadere informatie

Om uur stappen we in de stoomlocomotief met rijtuigen en vertrekken naar:

Om uur stappen we in de stoomlocomotief met rijtuigen en vertrekken naar: Uitnodiging Voor oud medewerkers Vut, FPU en Gepensioneerden van de Provincie Gelderland. (lid zijnde van de.) VOOR INFORMATIE Yvonne van Brink T (026) 359 9007 Peter Evers T (026) 359 9802 E vgpp@gelderland.nl

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 1e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 1e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 1e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

Bereikbaarheid van het ziekenhuis

Bereikbaarheid van het ziekenhuis Patiënteninformatie Bereikbaarheid van het ziekenhuis Informatie over onze bereikbaarheid met auto of openbaar vervoer 2 Bereikbaarheid van het ziekenhuis Informatie over onze bereikbaarheid met auto of

Nadere informatie

Visie ESLG: Beter uitnutten van spoorlijn Leeuwarden - Groningen Bijlagen:

Visie ESLG: Beter uitnutten van spoorlijn Leeuwarden - Groningen Bijlagen: Roo, Marijke de Van: Werkgroep Spoor in Friesland Verzonden: woensdag 02 oktober 2013 14:56 Aan: staten; Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Visie ESLG: Beter uitnutten

Nadere informatie

PATHÉ ZWOLLE PATHEBUSINESS.NL

PATHÉ ZWOLLE PATHEBUSINESS.NL PATHÉ ZWOLLE V1.0 PATHÉ ZWOLLE Pathé Zwolle is een modern theater dat fantastische mogelijkheden biedt voor diverse evenementen. Het theater heeft 9 zalen met een capaciteit variërend van 94 tot 196 stoelen.

Nadere informatie

5.2. Boekverslag door R woorden 4 maart keer beoordeeld

5.2. Boekverslag door R woorden 4 maart keer beoordeeld Boekverslag door R. 1179 woorden 4 maart 2001 5.2 59 keer beoordeeld Vak Techniek -Waarom een hoge snelheidstrein? Na de Tweede Wereldoorlog gingen de mensen steeds meer reizen en de mensen wouden ook

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG De NVBS Trein en tram zijn voor veel mensen niet anders dan een vervoermiddel.

Nadere informatie

6.11 UTRECHT / DE HAAR VEENENDAAL

6.11 UTRECHT / DE HAAR VEENENDAAL 6.10 EMPLACEMENT AUTOHANDEL PON Emplacement PON is nu alleen in gebruik bij autohandel PON. Deze autohandel heeft al aangegeven in de toekomst te willen beschikken over een extra spoor. In paragraag 6.9

Nadere informatie

GOOILAND HILVERSUM DÉ CULTUUR- EN GASTVRIJHEIDSMACHINE IN T GOOI SINDS 1936. contactpersonen. Gooiland streeft ernaar om met alle

GOOILAND HILVERSUM DÉ CULTUUR- EN GASTVRIJHEIDSMACHINE IN T GOOI SINDS 1936. contactpersonen. Gooiland streeft ernaar om met alle GOOILAND HILVERSUM DÉ CULTUUR- EN GASTVRIJHEIDSMACHINE IN T GOOI SINDS 1936 contactpersonen wij maken van uw evenement een succes! Gooiland streeft ernaar om met alle Gastvrijheid, flexibiliteit en creativiteit

Nadere informatie

Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank

Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank versie 15 april 2015 Inleiding In de beeldbank kun je zoeken op woorden in de van de afbeeldingen,, datum van de foto, het waarin de foto is gemaakt, de

Nadere informatie

afdeling Zwolle Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen R-Net 2010, 26 juli Vanwege proefri en in Zwolle.

afdeling Zwolle Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen R-Net 2010, 26 juli Vanwege proefri en in Zwolle. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen afdeling Zwolle R-Net 2010, 26 juli 2016. Vanwege proefri en in Zwolle. Foto: Lammert Jan Beumer PROGRAMMA 2017 Algemene informa

Nadere informatie

In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait.

In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait. Voorbereidingskit Auti-Doe-Dag 2014 In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait. Voor je ligt de voorbereidingskit voor

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

Fietsen over het Regge fietspad.

Fietsen over het Regge fietspad. Fietsen over het Regge fietspad. In het buitenland zijn ze er al jaren, goed bewijzerde fietspaden langs rivieren. Zo kun je in Duitsland fietsen langs de Moezel, de Donau of de Elbe. Ook kleinere rivieren

Nadere informatie

passie voor spoor NVBS Afdeling Noord

passie voor spoor NVBS Afdeling Noord passie voor spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS Afdeling Noord www.nvbs.com Programma 2016 Locaties van de bijeenkomsten: BUITENPOST: It Koartling, Schoolstraat

Nadere informatie

PATHÉ ARNHEM PATHEBUSINESS.NL

PATHÉ ARNHEM PATHEBUSINESS.NL PATHÉ ARNHEM V1.0 PATHÉ ARNHEM Pathé Arnhem is een modern theater in het centrum van Arnhem dat fantastische mogelijkheden biedt voor diverse evenementen. Het theater heeft 9 zalen met een capaciteit variërend

Nadere informatie

Treinsamenstellingen voor de stalen C12 c en ABd 9 rijtuigen 2013 www.seinarm.nl Treinsamenstellingen Dertiger Jaren Last edited Februar 28, 2013 door Gerard van de Weerd mag alleen gepubliceerd worden

Nadere informatie

Programma Seizoen 2014/2015. Afdeling Drechtsteden

Programma Seizoen 2014/2015. Afdeling Drechtsteden Programma Seizoen 2014/2015 Afdeling Drechtsteden De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en tram belangstellenden: mensen met passie voor spoor! Meer dan 20 regionale afdelingen organiseren veelal

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2019

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2019 www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS-afdeling Apeldoorn PROGRAMMA 2019 De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en trambelangstellenden:

Nadere informatie

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi Het Thalys-netwerk breidt zich uit Alle bestemmingen en aansluitingen vanuit België Thalys Ontdek op uw eigen ritme het

Nadere informatie

Stations. Op het station is meer te halen dan de trein...

Stations. Op het station is meer te halen dan de trein... Stations Op het station is meer te halen dan de trein... Welkom op het station Stations van nu zijn echte ontmoetingsplekken. Op ieder tijdstip van de dag vol drukte en beweging. Mensen komen er niet alleen

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport De A1GP World Cup of Motorsport is een van de grootste evenementen op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar wordt de nodige drukte weer verwacht.

Nadere informatie

De stad uit met het Stichtse lijntje

De stad uit met het Stichtse lijntje De stad uit met het Stichtse lijntje Ruim een eeuw spoor tussen Utrecht en Baarn 17 februari -24 mei 2010 HETIIIIIIIII UTRECHTS ARCHIEFII www.hetutrechtsarchief.nl Het Utrechts Archief / Hamburgerstraa

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES Het DTM Circus is voor de negende maal op rij aanwezig op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar wordt de nodige drukte weer verwacht. Gelukkig zijn er meerdere

Nadere informatie

BOX 53/54/55. Deze 3dvd-box verschijnt in juni en neemt de kijker mee op een treinreis door o.a. Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland.

BOX 53/54/55. Deze 3dvd-box verschijnt in juni en neemt de kijker mee op een treinreis door o.a. Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland. RAIL AWAY Al meer dan 20 jaar is de serie Rail Away een begrip onder treinliefhebbers. De eerste uitzending vond plaats op 6 januari 1996 en sindsdien zijn er 25 seizoenen met meer dan 180 afleveringen

Nadere informatie

Fietsen over het Regge fietspad C.

Fietsen over het Regge fietspad C. Fietsen over het Regge fietspad C. In het buitenland zijn ze er al jaren, goed bewijzerde fietspaden langs rivieren. Zo kun je in Duitsland fietsen langs de Moezel, de Donau of de Elbe. Ook kleinere rivieren

Nadere informatie

PATHÉ BREDA PATHEBUSINESS.NL

PATHÉ BREDA PATHEBUSINESS.NL PATHÉ BREDA V1.0 PATHÉ BREDA Pathé Breda is een modern theater in het centrum van Breda dat fantastische mogelijkheden biedt voor diverse evenementen. Het theater heeft 7 zalen met een capaciteit variërend

Nadere informatie

5 Hoe belangrijk vindt u een directe verbinding tussen Weert en Brussel? 18% Zeer belangrijk Belangrijk Neutraal Onbelangrijk Zeer

5 Hoe belangrijk vindt u een directe verbinding tussen Weert en Brussel? 18% Zeer belangrijk Belangrijk Neutraal Onbelangrijk Zeer Treinverbinding Hamont-Weert Onlangs werd bekend dat de Belgische Spoorwegen Hamont direct willen verbinden met Brussel. Het heropenen van de spoorlijn tussen Weert en Hamont kan dus een directe verbinding

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Collegevoorstel Advies: Openbaar

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Collegevoorstel Advies: Openbaar Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen (art. 39 RVO) SP fractie Nijmegen inzake vervoer gevaarlijke stoffen per trein Programma / Programmanummer Leefomgevingskwaliteit / 6210

Nadere informatie

PATHÉ MAASTRICHT V1.0

PATHÉ MAASTRICHT V1.0 PATHÉ MAASTRICHT V1.0 PATHÉ MAASTRICHT Pathé Maastricht is een modern theater gesitueerd in het hippe Sphinx-kwartier, het hart van de nieuwe creatieve stadswijk Belvédère van Maastricht. Het theater heeft

Nadere informatie

Routebeschrijving Goudse Haringparty Gouwekerk Hoge Gouwe LB Gouda

Routebeschrijving Goudse Haringparty Gouwekerk Hoge Gouwe LB Gouda Routebeschrijving Goudse Haringparty 2019 Gouwekerk Hoge Gouwe 39 2801 LB Gouda Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer om een bezoek te brengen aan de Goudse Haringparty in de Gouwekerk.

Nadere informatie

Trein - tram - bus - auto - parkeren. Route en parkeren

Trein - tram - bus - auto - parkeren. Route en parkeren Trein - tram - bus - auto - parkeren Route en parkeren Per trein VU medisch centrum is vanaf verschillende stations in Amsterdam met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Zie hiervoor per tram of

Nadere informatie

PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel

PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel PHS corridor Alkmaar Amsterdam Opstellen Sprinter materieel 19:00 19:15 Presentatie IenM 19:15 20:00 Presentatie ProRail 20:00 21:00 Informatie markt 21:00 Gelegenheid tot plenair aandragen zorgen en belangen

Nadere informatie

wegwijzer trein tram bus auto parkeren pendeldienst

wegwijzer trein tram bus auto parkeren pendeldienst wegwijzer trein tram bus auto parkeren pendeldienst per trein VU medisch centrum is vanaf verschillende stations in Amsterdam met openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Zie hiervoor per tram of per bus.

Nadere informatie

wegwijzer trein tram bus auto parkeren

wegwijzer trein tram bus auto parkeren wegwijzer trein tram bus auto parkeren per trein VU medisch centrum is vanaf verschillende stations in Amsterdam met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Zie hiervoor per tram of per bus. Het dichtstbijzijnde

Nadere informatie

Het vervoeren van goederen van de ene plek naar de andere. Bijvoorbeeld in vrachtwagen, vliegtuig of boot.

Het vervoeren van goederen van de ene plek naar de andere. Bijvoorbeeld in vrachtwagen, vliegtuig of boot. Meander Samenvatting groep 5 Thema 5 Over de grens Samenvatting Transport Producten die je in de supermarkt koopt, komen soms uit verre landen. Bananen uit Brazilië bijvoorbeeld zijn weken met de boot

Nadere informatie

Nederlandsche Spoorwegen

Nederlandsche Spoorwegen Nederlandsche Spoorwegen DOOR: NATHAN FRAANJE Alles over de Nederlandsche Spoorwegen INHOUD 1. De geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen... 2 2. De spoorwegen nu... 2 2.1. De OV-chipkaart... 2 2.2.

Nadere informatie

/ Beschrijvende fiche

/ Beschrijvende fiche / Beschrijvende fiche Beschrijvende fiche spoorinvesteringsproject Vlaanderen Ontwerpinvesteringsprogramma 2016-2020 Nieuwe Vlaamse spoorprioriteiten Project V-129: Spoorlijn 19 Mol Neerpelt - Hamont mow.vlaanderen.be

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

PATHÉ ARENA AMSTERDAM V1.1

PATHÉ ARENA AMSTERDAM V1.1 PATHÉ ARENA AMSTERDAM V1.1 PATHÉ ARENA Pathé Arena is een modern theater gelegen in het hart van de bruisende ArenA Boulevard in Amsterdam- Zuidoost. Treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA, Stadion Johan

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport De A1GP World Cup of Motorsport brak vorig jaar een bezoekers record op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar wordt de nodige drukte weer verwacht.

Nadere informatie

Train World. Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen

Train World. Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen Train World Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen Een uniek uitstalraam Train World, het toekomstige museum, wordt een uitstalraam van het verleden, het heden en de toekomst

Nadere informatie

PROGRAMMA AFDELING ZEELAND 1 e helft 2019

PROGRAMMA AFDELING ZEELAND 1 e helft 2019 PROGRAMMA AFDELING ZEELAND 1 e helft 2019 11 januari: DE PYRENEEËN VAN WEST NAAR OOST De grens tussen Frankrijk-Spanje wordt gevormd door de Pyreneeën. Het gebied aan weerszijden is dunbevolkt en de mogelijkheden

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar 2015. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar 2015. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

Geschiedenis van het brievenvervoer per spoor en de Post in Staphorst. 3

Geschiedenis van het brievenvervoer per spoor en de Post in Staphorst. 3 Geschiedenis van het brievenvervoer per spoor en de Post in Staphorst. 3 door A. Wuite Door twee oorzaken kwamen er veranderingen in de bediening van het postkantoor Staphorst. De belangrijkste verandering

Nadere informatie

Toeristische infrastructuur 29 oktober 2012

Toeristische infrastructuur 29 oktober 2012 Toeristische infrastructuur 29 oktober 2012 Welkom 1. Opening 2. Voorstelrondje en toelichting doel van de avond 3. Workshop 1 e deel 1. USP s en kernkwaliteiten 2. Leefstijlen 4. Pauze (20 min.) 1. Op

Nadere informatie

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Het Gilde Maastricht organiseert voor het komend najaar een excursie naar Amsterdam, behorende

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Stoppen met roken. Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert met een beweegprogramma

Patiënteninformatie. Stoppen met roken. Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert met een beweegprogramma Patiënteninformatie Stoppen met roken Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert met een beweegprogramma Stoppen met roken Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

3Generiek Programma. van Eisen HOOFDSTUK 3.4 UITGANGSPUNTEN 3.1 INLEIDING 3.2 EISEN VAN DE OPDRACHTGEVER 3.3 EISEN

3Generiek Programma. van Eisen HOOFDSTUK 3.4 UITGANGSPUNTEN 3.1 INLEIDING 3.2 EISEN VAN DE OPDRACHTGEVER 3.3 EISEN HOOFDSTUK 3.1 INLEIDING 3Generiek Programma van Eisen Dit Programma van Eisen geldt voor het opnieuw in dienst stellen van de spoorverbinding tussen en zoals omschreven in hoofdstuk 2. Aan de hand van

Nadere informatie

Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke

Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke Dampfbahn Furka-Bergstrecke Historie van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke Tekst: J. Wolff Foto's: Archief FO/MGB, C. Keizer, D. van Nimwegen, K. Scholtes & M. Schuring Copyright VFB Sectie Nederland 2009-2010

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. december 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Planning van het project Het project PHS Meteren-Boxtel duurt meerdere

Nadere informatie

Met het Openbaar Vervoer naar Zwitserland

Met het Openbaar Vervoer naar Zwitserland Met het Openbaar Vervoer naar Zwitserland Reizen met het OV Alle chalets van FlexChalet zijn met het Openbaar Vervoer te bereiken. In deze informatie zullen wij u zoveel mogelijk inlichten over het OV

Nadere informatie

In het jaarverslag treft u tevens de verantwoording m.b.t. de financiën 2007 aan.

In het jaarverslag treft u tevens de verantwoording m.b.t. de financiën 2007 aan. inleiding Beste donateurs, Ook het afgelopen jaar is voor Namaste Projects een jaar geweest, waarin zich een hoop heeft afgespeeld. Over enkele hoogtepunten vindt u in het jaarverslag 2007 meer informatie.

Nadere informatie

DRUKWERK. PROGRAMMA 1 e HALFJAAR 2013 AFDELING DEN HAAG. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

DRUKWERK. PROGRAMMA 1 e HALFJAAR 2013 AFDELING DEN HAAG. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen DRUKWERK Bij adreswijziging of onjuiste adressering terugzenden aan: Secretariaat NVBS-afdeling Den Haag Hongarenburg 170 E, 2591

Nadere informatie

Collectie Het Spoorwegmuseum

Collectie Het Spoorwegmuseum Station Zwolle Collectie Het Spoorwegmuseum 4 juni 1864: Hattemerbroek Zwolle Verslag Raad van Toezicht op de Spoorwegdiensten, 1864 Bron: proefschrift R. Dijksterhuis, 1984 NCS Utrecht Zwolle Kampen

Nadere informatie

ST JEAN DE LOSNE Basis Informatie

ST JEAN DE LOSNE Basis Informatie ST JEAN DE LOSNE Basis Informatie St Jean de Losne is een stadje gelegen in een omgeving met talrijke waterwegen. Op deze waterwegen zijn er veel binnenvaartschepen, maar de haven is ook de grootste plezierjachthaven

Nadere informatie

De Tsaren en Keizersroute (46,1 km)

De Tsaren en Keizersroute (46,1 km) De Tsaren en Keizersroute (46,1 km) Incl. GPS - versie Introductie: Op het einde van de 19 e eeuw runde de particuliere NBDS, de Noord Brabantsch Duitsche Spoorwegmaatschappij, de spoorlijn van Boxtel

Nadere informatie

De Hoek. Transeedijk 2-1 t/m 2-22 in Lobith. Prachtig gelegen driekamer huurappartementen

De Hoek. Transeedijk 2-1 t/m 2-22 in Lobith. Prachtig gelegen driekamer huurappartementen De Hoek Transeedijk 2-1 t/m 2-22 in Lobith Prachtig gelegen driekamer huurappartementen Plaatsinformatie Lobith Lobith is onderdeel van de groene en waterrijke gemeente Rijnwaarden in de provincie Gelderland

Nadere informatie

Thema 3 Vervoer. Inhoudsopgave

Thema 3 Vervoer. Inhoudsopgave Thema 3 Vervoer Inhoudsopgave 3.1 Met de taxi 155 3.2 Regels in het verkeer 156 3.3 De tijd 157 3.4 Reizen met de trein 160 3.5 Wie, wat, waar? 161 3.6 Komen en gaan 163 3.7 Reizen met de auto 165 3.8

Nadere informatie

Treinen die komen en gaan

Treinen die komen en gaan Treinen die komen en gaan HET STALEN NS-REIZIGERS MATERIEEL VAN NEDERLANDSE BODEM Carel van Gestel Treinen die komen en gaan HET STALEN NS-REIZIGERSMATERIEEL VAN NEDERLANDSE BODEM CAREL VAN GESTEL INHOUD

Nadere informatie

Met het Openbaar Vervoer naar Zwitserland

Met het Openbaar Vervoer naar Zwitserland Met het Openbaar Vervoer naar Zwitserland Reizen met het OV Alle chalets van FlexChalet zijn met het Openbaar Vervoer te bereiken. In deze informatie zullen wij u zoveel mogelijk inlichten over het OV

Nadere informatie

Als het verleden van de MVA ter sprake komt, dan gaat het gesprek al snel over de zolder van de dependance tegenover het Van Lingen College.

Als het verleden van de MVA ter sprake komt, dan gaat het gesprek al snel over de zolder van de dependance tegenover het Van Lingen College. Als het verleden van de MVA ter sprake komt, dan gaat het gesprek al snel over de zolder van de dependance tegenover het Van Lingen College. Ook voor de 'buitenwereld' zijn we vooral 'de club van de Utrechtseweg".

Nadere informatie

Europese Raad WERKBLAD

Europese Raad WERKBLAD Europese Raad Jullie vinden het belangrijk dat mensen sneller en goedkoper met de trein kunnen reizen tussen Europese hoofdsteden. Zo hoeft niet iedereen meer in het vliegtuig te stappen voor korte afstanden.

Nadere informatie

Routebeschrijving NWO Utrecht

Routebeschrijving NWO Utrecht Routebeschrijving NWO Utrecht NWO Utrecht Van Vollenhovenlaan 659 3527 JP Utrecht Telefoon (030) 600 12 11 Fax (030) 601 44 06 Website: www.nwo-i.nl E-mail: info-nwoi@nwo.nl Algemeen Het kantoor van NWO

Nadere informatie

REIZEN. Deze zomer met b.s.o. de Roos. We gaan op reis!

REIZEN. Deze zomer met b.s.o. de Roos. We gaan op reis! REIZEN Deze zomer met b.s.o. de Roos We gaan op reis! Week 1 23-07-2018 24-07-2018 Op reis We gaan ons voorbereiden om op reis te gaan: Waar gaan de kinderen naar toe deze vakantie? Wat gaan we met de

Nadere informatie

Waar het landschap een verhaal vertelt

Waar het landschap een verhaal vertelt Waar het landschap een verhaal vertelt Introductie Graafs KazemattenMuseum Het Graafs KazemattenMuseum is officieel geopend op 17 september 2011, exact 67 jaar nadat Amerikaanse parachutisten de nabij

Nadere informatie

Programma 1e halfjaar 2016

Programma 1e halfjaar 2016 NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 1e halfjaar Onze nieuwe locatie Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het

Nadere informatie

TRANSPORT 3.1 t/m 3.4

TRANSPORT 3.1 t/m 3.4 TRANSPORT 3.1 t/m 3.4 Schooljaar: 2015-2016 3.1. GESCHIEDENIS, BEHOEFTE, TRANSPORTMIDDELEN KLAS 2A 2B 2C 2D 2G Algemene Techniek Mnr. Baromeo 3.1.1. Geschiedenis De uitvinding van het wiel is rond 3500

Nadere informatie

Breda Centraal - kantoorruimte in de OV terminal. Bestemming. Hoofdbestemming. Bouwjaar. Energie. Energielabel

Breda Centraal - kantoorruimte in de OV terminal. Bestemming. Hoofdbestemming. Bouwjaar. Energie. Energielabel 'Breda Centraal' Gravinnen van Nassauboulevard 80 4811 BN Breda Contactpersoon Marc Figlarek MFiglarek@dtz.nl Breda Centraal - kantoorruimte in de OV terminal Kenmerken Algemeen Bestemming Status Gereed

Nadere informatie

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die door de gemeenten zijn aangeleverd:

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die door de gemeenten zijn aangeleverd: Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie