Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2016-2017"

Transcriptie

1 Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling t GOOI PROGRAMMA De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en trambelangstellenden: mensen met passie voor spoor! Meer dan 20 regionale afdelingen organiseren veelal maandelijks interessante presentaties door boeiende sprekers. Elke maand verschijnt het fraai geïllustreerde blad Op de Rails en op de website staat actuele informatie over de activiteiten van de vereniging. Regelmatig worden excursies en buitenlandse reizen georganiseerd en de afdeling Jongeren onderneemt speciale activiteiten voor jonge spoorliefhebbers. De NVBS Winkel heeft een groot assortiment boeken en dvd s over railverkeer. Wie boeken en documentatie zoekt, kan terecht bij de NVBS Bibliotheek en de enorme collecties foto s en documenten. De Winkel, de Bibliotheek en de documentatiecentra zijn gevestigd in NVBS Centraal, een gezellige ontmoetingsplaats voor spoorhobbyisten in het stationsgebouw van Amersfoort, Stationsplein 43, met uitzicht op het spoor. U vindt de locatie aan de stadszijde van de hoofduitgang, daar links en bij de eerste ingang naar binnen. U bent van harte welkom!

2 Dinsdag 20 september 2016 Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad (SAAL-traject) Beamerpresentatie door mevrouw Anita Vesters-Valk, ProRail De laatste jaren wordt er hard gewerkt aan het spoor tussen Schiphol-Amsterdam-Almere- Lelystad, aangeduid als SAAL. Velen van ons weten dat en zien het als ze het gebied per trein bereizen. Wat is de achtergrond van al deze werken? Wat zijn de huidige ontwikkelingen en wat staat er in de toekomst nog te gebeuren? Welke technische vraagstukken doen zich voor en wat zijn de grootste (technische) uitdagingen waar ProRail mee wordt geconfronteerd? Tijdens de presentatie licht Projectmanager Vesters toe wat de maatregelen voor Korte Termijn zijn op het traject Weesp-Lelystad. Tevens zal zij toelichten welke ontwikkelingen er voor de toekomst zijn op de corridor OV SAAL. Dinsdag 18 oktober 2016 Uit het NVBS schatkamer-archief in Amersfoort-Centraal Presentatie door René Platjouw Sinds mei 2014 is René beheerder in Amersfoort-Centraal van het NVBS-archief, collectie foto s Tramwegen Nederland. Het doel van de NVBS-collectie is een overzicht te kunnen geven van alles wat met spoor en tram in ons land te maken heeft (gehad). Uit die enorme collectie van oude en nieuwe foto s, dia s, tekeningen en noem maar op, heeft René een willekeurige selectie gemaakt van aparte zaken of zomaar gewoon van mooie foto s, waarbij we niet alleen naar tram kijken, maar ook naar het spoor. Want als beheerder kijkt hij soms mee over de schouders van andere beheerders. Als voorbeeld ziet u een ESM-foto van de heer Waldorp, verstopt in een eenvoudig schrift met ingeplakte foto s. En weet wel, dat u als NVBS-lid op afspraak in dit archief kunt neuzen. Kortom een bijzonder gevarieerde avond.

3 Dinsdag 15 november 2016 Uit Aad de Wolf s RTV-Filmarchief Filmpresentatie door het Railtheater Amsterdam Het Railtheater Amsterdam presenteert een aantal gedigitaliseerde films uit de collectie van de - begin 2012 plotseling overleden - cineast Aad de Wolf, waarin we kunnen genieten van spoor- en tramwegbeelden uit Nederland, België en de beide Duitslanden, opgenomen in de periode Aad de Wolf was een redelijk vroege amateurfilmer, die al in de jaren 50 bewegend beeld op het gevoelige materiaal vastlegde en daaraan ook al synchroon geluid wist toe te voegen, uniek voor die tijd! In de jaren 60 startte hij vrijdagse filmvoorstellingen in zijn huiskamer, die in 1966 zouden uitmonden in het Railtheater Voorburg en Rotterdam, maar hij presenteerde zijn programma s ook elders door heel Nederland. Vanavond kunt u kijken naar unieke historische beelden van 39 tot 61 jaar geleden, met authentiek geluid en het markante commentaar van de maker van de volgende films: Tram-Kaleidoscoop. Op naar stoom. Stoomkracht in drievoud. Met de tram door België. Mee met de RTM. Op de rails langs Rijn en Moesel. Stoomlocatie Saalfeld. NZH-Kaleidoscoop. Dinsdag 20 december 2016 Langs de Inlandbanan in Zweden Presentatie door Sjoerd Bekhof Vanavond maken we de terugreis vanaf de grens van Noorwegen met Finland met een uur tijdsverschil om daar de nieuwe goederenspoorlijn van Haparanda naar Bodo te zien. De lijn naar Karungi is eertijds dieper het land ingelegd en is intussen verlaten en vervangen door spoor dichter langs de kust. De stationsgebouwtjes zijn blijven staan en worden nog nauwelijks gebruikt of zijn in particuliere handen over gegaan. Na deze afsteker gaan we naar Bodo, het kruispunt met de ertslijn naar Narvik. De aankomst s morgens van de nachttrein uit Stockholm zorgt voor een tijdelijke gezellige drukte. We laten deze noord-zuidlijn achter ons om naar het eindpunt van de Inlandsbanan te gaan: Gällivare. Daar wacht ons een reis langs de spoorlijn waar eens per dag alleen s zomers een treinenpaar rijdt. Het Fiat-treinstel vertrekt s morgens vroeg en is de hele dag onderweg naar het eindpunt Ostersund. Daar krijgen we de gelegenheid om de werkplaats van de Inlandsbanan te bekijken. Een geluk voor ons was, dat er veel materieel door de vakantietijd thuis was. In Filipstad nemen we afscheid van de Inlandsbanan.

4 Dinsdag 17 januari 2017 Treinreis naar Moermansk en Nikel (deel 1) Presentatie door Ernst van Gulden Vanavond neemt de Haarlemse spoorwegfotograaf Ernst van Gulden u mee in twee delen naar het (tot voor kort) Noordelijkste station ter wereld: Nikel. In deel 1, dat voor vanavond op de rol staat, zullen we via Polen, Wit- Rusland, Kaliningrad en de Baltische Staten reizen tot de Russische (en Europese) buitengrens Narva. Naast het spoorvervoer zal een groot deel van de presentatie niet alleen dat in beeld brengen, maar ook het landschappelijk schoon van deze landen. Ook zullen we een kijkje nemen in steden zoals Minsk, Kaliningrad, Tallinn, Kaunas, Riga en Vilnius. Kortom: een boeiende presentatie over - voor de gemiddelde spoorliefhebber - minder bekende landen. Dinsdag 21 februari 2017 De Gooische Stoomtram Beamer-presentatie door Ron Couvée Laren. Ook zal uit de doeken worden gedaan hoe de bijnaam Gooische Moordenaar tot stand kwam. Hoe de bus de tram verdreef, maar gedurende de oorlogsjaren toch weer glorieus terug kwam. Ook hoe de Gooische heden ten dage nog tastbaar in volle glorie voortleeft, ter herinnering aan een roemrijk verleden. Nog één keertje aan boord van de Gooische Stoomtram? Het kan, maar dan virtueel! Deze avond houdt ons lid en vroegere afdelingsvoorzitter Ron Couvée een presentatie over de Gooische Stoomtram, ook wel bekend als de Gooische Moordenaar. Dit trambedrijf heeft bijna driekwart eeuw, van 1882 tot 1947, het vervoersbeeld bepaald in het Gooi. Onze presentator zal u meenemen op een reis met de Gooische van Amsterdam naar Hilversum. Met tussenstops in Diemen, Muiden, Muiderberg, Naarden-Vesting, Bussum, Huizen, Blaricum en

5 Dinsdag 21 maart 2017 Filmisch Railjournaal 2016 Journaalteam Railtheater Amsterdam In deze editie van het digitale filmisch jaaroverzicht van het Railtheater Amsterdam ziet u actualiteiten bij spoor- en trambedrijven in binnen- en buitenland uit de periode 1 december 2015 t/m 31 december 2016 via bewegende beelden met synchroon geluid en live commentaar. Railjubilea, nieuw materieel, nieuwe /gewijzigde/opgeheven lijnen en andere nieuwtjes komen ook nu weer in chronologische volgorde in beeld. Deze aflevering zal ongetwijfeld weer een afwisselend programma worden, met voor elke railliefhebber wel iets interessants om te bekijken. Dinsdag 18 april 2017 Tachtig jaar dubbeldekkers op de Europese hoofdlijnen Presentatie door Patrick Berger In 2012 is het 80 jaar geleden, dat de eerste dubbeldekstreinen voor de hoofdlijnen het levenslicht zagen. Wat begon als een oplossing voor het steeds sterker toenemende forenzenverkeer, heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke bijdrage in het dagelijks vervoer per spoor in het Europa van vandaag. Presentator Patrick Berger geeft een fotografisch verslag van de ontwikkeling die de dubbeldekkers in Europa hebben doorgemaakt. Aan de hand van diverse foto s en plaatjes komen de twee belangrijkste stromingen aan bod. De presentatie behandelt de meest bekende modellen van de eerste tot de laatste ontwerpen. Van Spanje tot Finland zelfs enkele niet uitgevoerde ontwerpen. Een afwisselende avond over oud en nieuw, voor jong en oud.

6 Dinsdag 16 mei 2017 Mijn internetalbum Presentatie door Hans Altena en Hans Elzinga KNNKLK/L Waarom nog zelf foto s maken als de actualiteit of het verleden vanachter uw computer op elk moment te bekijken valt? Het internet is de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een enorme bron van inspiratie. Dat ontdekten ook de spoorvrienden Hans Altena en Hans Elzinga. Sinds vele jaren wisselen zij wekelijks hun internet vondsten met elkaar uit. Deze vondsten, opgeborgen in de map Mijn Internetalbum willen zij vanavond graag een keer met u delen. Niet zozeer om met andermans veren te pronken, maar gewoon om u te tonen wat voor moois er allemaal te vinden is op het internet en vooral u te stimuleren ook eens op zoek te gaan in uw eigen interessegebieden. Omdat de internetbron onuitputtelijk is, krijgt u op deze avond alleen een scala te zien van de interessegebieden van de presentatoren. Een kleine greep uit de onderwerpen: de Deutsche Kreisbahnen, McKeen motorwagens, Walter Hollnagel, British Railways in de jaren 60, enz., enz. Het is een keur aan beelden, die voornamelijk vóór 1970 gemaakt zijn. Verrassend? Wij denken van wel. De presentatie mag misschien even verrassend zijn, want tijdens het eerste deel van de avond bepaalt u, de zaalbezoeker, welke onderwerpen er getoond gaan worden uit de grote hoeveelheid die er is. Het tweede deel van de avond betreft een verhaal met een rode draad, die u een andere blik laat werpen op spoorse beelden. Dit belooft dus een bijzondere avond te worden uit de nieuwe digitale wereld, waarin het scala aan platen zo bijzonder, leuk of historisch gezien interessant is, dat u misschien thuis nog lang na zult genieten, maar dan in een eigen zoektocht vanachter uw eigen computer. Komt dat dus eerst zien!

7 RAILHOBBYREIZEN exclusieve reizen voor liefhebbers van spoor- en tramwegen TOURINGCAR-, TREIN- & VLIEGREIZEN H. Kamerlingh Onnesweg 7 A 2408 AX Alphen aan den Rijn Postbus BB Alphen aan den Rijn Telefoon : Fax.: info@railhobbyreizen.nl Programmawijzigingen Raadpleeg regelmatig hierop vind u altijd het meest actuele programma van de NVBS - afdeling t Gooi. Eventuele programmawijzigingen worden hier en in het NVBS maandblad Op de Rails bij de Agenda vermeld. Mailinglijst NVBS afdeling t Gooi Als u per op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws en activiteiten van de NVBS - afdeling t Gooi, geeft u dan uw adres door aan het bestuur via: gooi@nvbs.com Bestuur Voorzitter / secretaris 2e Secretaris Adela Burger Peter van den Breemer Tel: Tel: E: aburger18@kpnmail.nl E: pvandenbreemer@kpnmail.nl Penningmeester Lid Ad Kuijper Ron Mikkenie Tel: Tel: M: E: mikkenie@telfortglasvezel.nl E: ad.kuijper@kpnmail.nl

8 NVBS afdeling t Gooi Bijeenkomsten Op de maandelijkse bijeenkomsten is iedereen welkom: leden en niet-leden, jong en oud! Ze worden gehouden in Wijkcentrum Riebeeck aan de Van Riebeeckweg 50, 1212 EM Hilversum. In de buurt kunt u gratis parkeren. De zaal is op de begane grond. De voorstelling begint om uur, maar vanaf uur is de bar open. Er is een pauze rond uur en we eindigen niet later dan uur. De entree bedraagt 2,50. Bereikbaarheid vanaf station Hilversum Sportpark en bushalte lijn 320 De loopafstand is ongeveer 8 minuten. Met de trein vanuit Utrecht op het perron teruglopen en linksaf de Soestdijkerstraatweg op. Met de trein vanuit Amsterdam/Hilversum op het perron teruglopen en rechtsaf de Soestdijkerstraatweg op. Vanaf de bushalte de Soestdijkerstraatweg oversteken. Ter hoogte van het tankstation loopt u schuin links de Van Riebeeckweg in. Na 350 meter ligt aan de rechterkant van de weg op nummer 50 Wijkcentrum Riebeeck, links van Gooiers Erf. Zie foto.

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling t GOOI PROGRAMMA 2017-2018 Foto: Erick Silkens De NVBS is een vereniging van en

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2015-2016

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2015-2016 www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling t GOOI PROGRAMMA 2015-2016 De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en trambelangstellenden:

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling t GOOI PROGRAMMA 2018-2019 De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en trambelangstellenden:

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2014-2015

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2014-2015 Passie voor Spoor Nerlandse Vereniging van Belangstellenn in het Spoor- en tramwegwezen www.nvbs.com NVBS - Afling t GOOI PROGRAMMA 2014-2015 Foto: Peter van r Vlist De NVBS is een vereniging van en voor

Nadere informatie

Programma 1e halfjaar 2016

Programma 1e halfjaar 2016 NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 1e halfjaar Onze nieuwe locatie Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het

Nadere informatie

Zwitserland Grindelwald Treinen naar Interlaken (li) en Kleine Scheidegg (re)- 2 mei 2005 PROGRAMMA 2016

Zwitserland Grindelwald Treinen naar Interlaken (li) en Kleine Scheidegg (re)- 2 mei 2005 PROGRAMMA 2016 www.nvbs.com Zwitserland Grindelwald Treinen naar Interlaken (li) en Kleine Scheidegg (re)- 2 mei 2005 PROGRAMMA 2016 Door onvoorziene omstandigheden kunnen in het programma afwijkingen voorkomen. Kijk

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. R-Net 2010, 26 juli Vanwege proefri en in Zwolle.

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. R-Net 2010, 26 juli Vanwege proefri en in Zwolle. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen afdeling Zwolle R-Net 2010, 26 juli 2016. Vanwege proefri en in Zwolle. Foto: Lammert Jan Beumer PROGRAMMA 2017 vanaf mei 2017

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 1e halfjaar 2015. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 1e halfjaar 2015. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 1e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 1e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 1e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 1e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

Afdeling Hart van Brabant. Programma voorjaar 2016

Afdeling Hart van Brabant. Programma voorjaar 2016 Afdeling Hart van Brabant Tilburg Programma voorjaar 2016 Kom ook eens gezellig langs in wijkcentrum t Sant! Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. NVBS Opgericht 28

Nadere informatie

Woensdag 20160113 NEDERLANDSE LOCOMOTIEF- EN WAGONFABRIEKEN. Gerard de Graaf

Woensdag 20160113 NEDERLANDSE LOCOMOTIEF- EN WAGONFABRIEKEN. Gerard de Graaf Woensdag 20160113 NEDERLANDSE LOCOMOTIEF- EN WAGONFABRIEKEN Gerard de Graaf Nederland kende een aantal locomotief- en wagonfabrieken. Backer & Rueb, Werkspoor, Allan en Beijnes kent iedereen wel, maar

Nadere informatie

afdeling Zwolle Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

afdeling Zwolle Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen afdeling Zwolle Zwolle 22 juni 2015. Goederentrein 61300 van Onnen naar Kijfhoek rijdt hier met 22 wagens nabij de Hessenweg, getrokken

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

PROGRAMMA Najaar 2018

PROGRAMMA Najaar 2018 Www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS - Afdeling Apeldoorn PROGRAMMA Najaar 2018 Al weer een paar jaar van het Apeldoorns spoor verdwenen:

Nadere informatie

Bereikbaarheid van het ziekenhuis

Bereikbaarheid van het ziekenhuis Patiënteninformatie Bereikbaarheid van het ziekenhuis Informatie over onze bereikbaarheid met auto of openbaar vervoer 2 Bereikbaarheid van het ziekenhuis Informatie over onze bereikbaarheid met auto of

Nadere informatie

PROGRAMMA AFDELING ZEELAND 1 e helft 2019

PROGRAMMA AFDELING ZEELAND 1 e helft 2019 PROGRAMMA AFDELING ZEELAND 1 e helft 2019 11 januari: DE PYRENEEËN VAN WEST NAAR OOST De grens tussen Frankrijk-Spanje wordt gevormd door de Pyreneeën. Het gebied aan weerszijden is dunbevolkt en de mogelijkheden

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar 2015. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar 2015. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

BOX 53/54/55. Deze 3dvd-box verschijnt in juni en neemt de kijker mee op een treinreis door o.a. Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland.

BOX 53/54/55. Deze 3dvd-box verschijnt in juni en neemt de kijker mee op een treinreis door o.a. Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland. RAIL AWAY Al meer dan 20 jaar is de serie Rail Away een begrip onder treinliefhebbers. De eerste uitzending vond plaats op 6 januari 1996 en sindsdien zijn er 25 seizoenen met meer dan 180 afleveringen

Nadere informatie

PROGRAMMA

PROGRAMMA www.nvbs.com PROGRAMMA 2015 Door onvoorziene omstandigheden kunnen in het programma afwijkingen voorkomen. Kijk daarom kort voor het moment van een afdelingsavond altijd ook in Op de Rails en/of op de

Nadere informatie

Sport Medisch Centrum Amsterdam - Almere

Sport Medisch Centrum Amsterdam - Almere Sport Medisch Centrum Amsterdam - Almere Olympiaplein 74 A 1076 AG Amsterdam Telefoon: 020 6627244 Fax: 020 6757073 E-Mail: info@smcamsterdam.nl Web: www.smcamsterdam.nl Vanuit Zaanstad. 1. Vertrek vanaf

Nadere informatie

DE ONVERGETELIJKE GOOISCHE MOORDENAAR

DE ONVERGETELIJKE GOOISCHE MOORDENAAR DE ONVERGETELIJKE GOOISCHE MOORDENAAR Nu het dit jaar precies 50 jaar geleden is dat op 5 oktober 1947 de laatste personentram in Hilversum arriveerde, is het een goed moment om hier enige aandacht aan

Nadere informatie

Train World. Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen

Train World. Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen Train World Een uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen Een uniek uitstalraam Train World, het toekomstige museum, wordt een uitstalraam van het verleden, het heden en de toekomst

Nadere informatie

Programma Seizoen 2014/2015. Afdeling Drechtsteden

Programma Seizoen 2014/2015. Afdeling Drechtsteden Programma Seizoen 2014/2015 Afdeling Drechtsteden De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en tram belangstellenden: mensen met passie voor spoor! Meer dan 20 regionale afdelingen organiseren veelal

Nadere informatie

In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait.

In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait. Voorbereidingskit Auti-Doe-Dag 2014 In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait. Voor je ligt de voorbereidingskit voor

Nadere informatie

Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie

Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie Lezingen Han Bouwmeester Natuurfotografie Het delen van mijn belevenissen met belangstellenden is een van mijn grootste uitdagingen binnen de natuurfotografie. In mijn filmtijd maakte ik al een aantal

Nadere informatie

Programma Seizoen 2015/2016. Afdeling Drechtsteden

Programma Seizoen 2015/2016. Afdeling Drechtsteden Programma Seizoen 2015/2016 Afdeling Drechtsteden De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en tram belangstellenden: mensen met passie voor spoor! Meer dan 20 regionale afdelingen organiseren veelal

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 3 VERVOER

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 3 VERVOER ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 3 VERVOER Opdracht 1 de fietser oversteken de bushalte de file Opdracht 8 Hoi Özkan, Gisteren was ik naar een feestje in Amsterdam. Ik had geen vervoer / fiets toen ik

Nadere informatie

afdeling Zwolle Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen R-Net 2010, 26 juli Vanwege proefri en in Zwolle.

afdeling Zwolle Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen R-Net 2010, 26 juli Vanwege proefri en in Zwolle. Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen afdeling Zwolle R-Net 2010, 26 juli 2016. Vanwege proefri en in Zwolle. Foto: Lammert Jan Beumer PROGRAMMA 2017 Algemene informa

Nadere informatie

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn de nieuwe dienstregeling per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn d Nieuw: Snel en comfortabel, lijn 320 Hilversum - Huizen - Amsterdam ]] Regio Gooi

Nadere informatie

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC

Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Nr. 1, 05/09/2013 Stuurstand Online het digitale clubblad van de TMC Colofon Redactie Hans Evering Theo Nagel Leo Waterman Wim Kruijer Peter Smit Kopij & contact redactie@tmsc.nl De Stuurstand Is het officiële

Nadere informatie

Programma seizoen

Programma seizoen Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen www.nvbs.com NVBS - Afdeling Twente Programma seizoen 2016-2017 Met een typisch Twentse boerderij op de achtergrond

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG De NVBS Trein en tram zijn voor veel mensen niet anders dan een vervoermiddel.

Nadere informatie

PROGRAMMA Loc met trein GdG van het depot Nordhausen komt op 1 mei 1 mei 1981 voorbij

PROGRAMMA Loc met trein GdG van het depot Nordhausen komt op 1 mei 1 mei 1981 voorbij www.nvbs.com PROGRAMMA 2017 Loc 44 0858 met trein GdG 56405 van het depot Nordhausen komt op 1 mei 1 mei 1981 voorbij Sangerhausen. Foto: Bart van t Grunewold Door onvoorziene omstandigheden kunnen in

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Vervoer

Spreekopdrachten thema 3 Vervoer Spreekopdrachten thema 3 Vervoer Opdracht 1 bij 3.1 Jullie zijn op straat. Cursist A: je wilt met de taxi reizen. Cursist B: je bent taxichauffeur. Klaar? Dan begint cursist B het gesprek. Cursist A 1.

Nadere informatie

PATHÉ ZWOLLE PATHEBUSINESS.NL

PATHÉ ZWOLLE PATHEBUSINESS.NL PATHÉ ZWOLLE V1.0 PATHÉ ZWOLLE Pathé Zwolle is een modern theater dat fantastische mogelijkheden biedt voor diverse evenementen. Het theater heeft 9 zalen met een capaciteit variërend van 94 tot 196 stoelen.

Nadere informatie

Gewijzigde dienstregeling

Gewijzigde dienstregeling van 25 juli 22 augustus 2010 Gewijzigde dienstregeling rond Arnhem omreizen of bus in plaats van trein! Zwolle Deventer Amersfoort Apeldoorn Zutphen Schiphol Ö Rotterdam Centraal Den Haag Centraal Utrecht

Nadere informatie

GOOILAND HILVERSUM DÉ CULTUUR- EN GASTVRIJHEIDSMACHINE IN T GOOI SINDS 1936. contactpersonen. Gooiland streeft ernaar om met alle

GOOILAND HILVERSUM DÉ CULTUUR- EN GASTVRIJHEIDSMACHINE IN T GOOI SINDS 1936. contactpersonen. Gooiland streeft ernaar om met alle GOOILAND HILVERSUM DÉ CULTUUR- EN GASTVRIJHEIDSMACHINE IN T GOOI SINDS 1936 contactpersonen wij maken van uw evenement een succes! Gooiland streeft ernaar om met alle Gastvrijheid, flexibiliteit en creativiteit

Nadere informatie

Proeven Praten Plezier

Proeven Praten Plezier Dinsdag 23 juni 2015 16.00-20.00 uur Cultureel Kwartier Museum Gouda Museumtuin Achter de Kerk Dé Goudse Netwerkbijeenkomst Proeven Praten Plezier Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer

Nadere informatie

seizoen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

seizoen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen seizoen 2019-2020 Computerfoto van nieuwe CAF trams voor GVB op de Rozengracht te Amsterdam Maandag 23 september 2019 De Gooische

Nadere informatie

Afdeling Oost-Brabant

Afdeling Oost-Brabant Afdeling Oost-Brabant 18 januari 2019 Leven langs het spoor in Vietnam Presentatie door Ernst van Gulden De bekende Haarlemse spoorwegfotograaf Ernst van Gulden verzorgt vanavond een bijzondere presentatie

Nadere informatie

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Reizen zonder spoorboekje. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Reizen zonder spoorboekje Zes intercity s en zes sprinters per uur in de drukste

Nadere informatie

PATHÉ ARNHEM PATHEBUSINESS.NL

PATHÉ ARNHEM PATHEBUSINESS.NL PATHÉ ARNHEM V1.0 PATHÉ ARNHEM Pathé Arnhem is een modern theater in het centrum van Arnhem dat fantastische mogelijkheden biedt voor diverse evenementen. Het theater heeft 9 zalen met een capaciteit variërend

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES Het DTM Circus is voor de negende maal op rij aanwezig op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar wordt de nodige drukte weer verwacht. Gelukkig zijn er meerdere

Nadere informatie

Bewegingsprogramma bij chronisch veneuze insufficientie. Patiënteninformatie

Bewegingsprogramma bij chronisch veneuze insufficientie. Patiënteninformatie Patiënteninformatie Bewegingsprogramma bij chronisch veneuze insufficientie Informatie over de training die tot doel heeft de bloedsomloop in uw benen te verbeteren Bewegingsprogramma bij chronisch veneuze

Nadere informatie

Om uur stappen we in de stoomlocomotief met rijtuigen en vertrekken naar:

Om uur stappen we in de stoomlocomotief met rijtuigen en vertrekken naar: Uitnodiging Voor oud medewerkers Vut, FPU en Gepensioneerden van de Provincie Gelderland. (lid zijnde van de.) VOOR INFORMATIE Yvonne van Brink T (026) 359 9007 Peter Evers T (026) 359 9802 E vgpp@gelderland.nl

Nadere informatie

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die door de gemeenten zijn aangeleverd:

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die door de gemeenten zijn aangeleverd: Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Agenda Gespreksleider: Peter van de Geer 19.30 Welkom Peter van de Geer 19.40 19.55 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Nadere informatie

Routebeschrijving Goudse Haringparty Gouwekerk Hoge Gouwe LB Gouda

Routebeschrijving Goudse Haringparty Gouwekerk Hoge Gouwe LB Gouda Routebeschrijving Goudse Haringparty 2019 Gouwekerk Hoge Gouwe 39 2801 LB Gouda Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer om een bezoek te brengen aan de Goudse Haringparty in de Gouwekerk.

Nadere informatie

PATHÉ BUITENHOF V1.0

PATHÉ BUITENHOF V1.0 PATHÉ BUITENHOF V1.0 PATHÉ BUITENHOF Dit prachtige boutique theater stamt uit 1904 en werd ontworpen door architect Johan Mutters. Het werd gebouwd als restaurant Des Deux Villes (zoals nu nog op de gevel

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Gooi- en Vechtstreek

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Gooi- en Vechtstreek Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Gooi- en Vechtstreek connexxion.nl Typefouten

Nadere informatie

Onder andere in dit nummer: Welkom Kort nieuws binnenland Kort nieuws materieel Een jaar geleden Sprinter/SLT (2)

Onder andere in dit nummer: Welkom Kort nieuws binnenland Kort nieuws materieel Een jaar geleden Sprinter/SLT (2) Onder andere in dit nummer: Welkom Kort nieuws binnenland Kort nieuws materieel Een jaar geleden Sprinter/SLT (2) Welkom Helaas was het eerste nummer vertraagd, dit nummer niet. Ook in dit nummer zal weer

Nadere informatie

PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2017 NVBS - AFDELING DEN HAAG

PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2017 NVBS - AFDELING DEN HAAG PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2017 NVBS - AFDELING DEN HAAG NZH A106 en B303 komen even buiten voor een proefrit. Den Haag, Laan van Meerdervoort, 11 oktober 2015. Foto: Kees Bal. De NVBS Trein en tram zijn

Nadere informatie

Komt u met de trein, dan moet u uitstappen in Almere Centrum en de stationshal uitlopen richting Stationsplein.

Komt u met de trein, dan moet u uitstappen in Almere Centrum en de stationshal uitlopen richting Stationsplein. Routebeschrijvingen Werkroute Hilversum Oscar Romerolaan 10 1216 TK Hilversum (industrieterrein Romerolaan) Openbaar vervoer Vanaf station Hilversum zijn twee mogelijkheden: Bus 1 richting Kerkelanden

Nadere informatie

Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder

Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder Makkelijk met de bus of OV-fiets naar Grote Polder GRATIS probeerkaart voor de bus vanaf Leiden Centraal Drie maanden GRATIS OV-fiets vanaf Leiden Lammenschans! Grote Polder is nu nog beter bereikbaar

Nadere informatie

Routebeschrijving eigen vervoer naar Handelsweg 2 Zeist Vanaf Amsterdam Volg de A2 richting Utrecht. Volg bij knooppunt Oude Rijn de A12 richting Arnh

Routebeschrijving eigen vervoer naar Handelsweg 2 Zeist Vanaf Amsterdam Volg de A2 richting Utrecht. Volg bij knooppunt Oude Rijn de A12 richting Arnh Routebeschrijving openbaar en eigen vervoer naar: ACHMEA ZEIST Handelsweg 2 3707 NH ZEIST Telefoon: 030-693 70 00 De Achmea-locatie aan de Handelsweg bestaat uit meerdere gebouwen. Centraal staat het Congrescentrum.

Nadere informatie

Jaaruitje 2015. Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje.

Jaaruitje 2015. Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje. Artillerie Jaaruitje 2015 Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje. Dit jaar is er voor gekozen om het Nationaal Militair Museum

Nadere informatie

MUSEUMSTOOMTRAM HOORN-MEDEMBLIK IN 2013

MUSEUMSTOOMTRAM HOORN-MEDEMBLIK IN 2013 MUSEUMSTOOMTRAM HOORN-MEDEMBLIK IN 2013 Museumstoomtram Hoorn-Medemblik Postbus 137 1620 AC Hoorn Tel. 0229-214862 Fax: 0229-216653 Web: www.museumstoomtram.nl E-mail: info@museumstoomtram.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Stations. Op het station is meer te halen dan de trein...

Stations. Op het station is meer te halen dan de trein... Stations Op het station is meer te halen dan de trein... Welkom op het station Stations van nu zijn echte ontmoetingsplekken. Op ieder tijdstip van de dag vol drukte en beweging. Mensen komen er niet alleen

Nadere informatie

passie voor spoor NVBS Afdeling Noord

passie voor spoor NVBS Afdeling Noord passie voor spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS Afdeling Noord www.nvbs.com Programma 2016 Locaties van de bijeenkomsten: BUITENPOST: It Koartling, Schoolstraat

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport De A1GP World Cup of Motorsport is een van de grootste evenementen op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar wordt de nodige drukte weer verwacht.

Nadere informatie

UITNODIGING SEMINAR OPEN EN BIG DATA

UITNODIGING SEMINAR OPEN EN BIG DATA UITNODIGING SEMINAR OPEN EN BIG DATA Maandag 20 maart 2017, Stadhuis Den Haag De Rekenkamer Den Haag nodigt u van harte uit voor het seminar Open en big data op maandag 20 maart van 12.15 18.00 uur in

Nadere informatie

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS afdeling Noord-Holland Noord. Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS afdeling Noord-Holland Noord Programma 2e halfjaar Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Stoppen met roken. Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert met een beweegprogramma

Patiënteninformatie. Stoppen met roken. Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert met een beweegprogramma Patiënteninformatie Stoppen met roken Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert met een beweegprogramma Stoppen met roken Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert

Nadere informatie

NVBS-afdeling Kennemerland. Programma najaar 2019

NVBS-afdeling Kennemerland. Programma najaar 2019 NVBS-afdeling Kennemerland Programma najaar 2019 11 september 2019 Lex Niekel, lid van de NVBS en woonachtig in Lisserbroek, schreef het boek Van Rode Plein naar Chinese Muur, een reis met de Trans Mongolie

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

PATHÉ BREDA PATHEBUSINESS.NL

PATHÉ BREDA PATHEBUSINESS.NL PATHÉ BREDA V1.0 PATHÉ BREDA Pathé Breda is een modern theater in het centrum van Breda dat fantastische mogelijkheden biedt voor diverse evenementen. Het theater heeft 7 zalen met een capaciteit variërend

Nadere informatie

Dienstregeling Gooi en Vechtstreek. Geldig vanaf 11 december 2016

Dienstregeling Gooi en Vechtstreek. Geldig vanaf 11 december 2016 Gooi en Vechtstreek Dienstregeling 2017 Geldig vanaf 11 december 2016 105 106 107 108 109 110 202 Hilversum - 's Graveland - Hilversumse Meent - Bussum Nederhorst den Berg - Weesp Hilversum - Mediapark

Nadere informatie

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017

Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Samen naar die bijzondere hoofdstad van ons land, AMSTERDAM, een échte wereldstad, Met het Gilde Maastricht, 2017 Het Gilde Maastricht organiseert voor het komend najaar een excursie naar Amsterdam, behorende

Nadere informatie

PATHÉ GRONINGEN V1.0

PATHÉ GRONINGEN V1.0 PATHÉ GRONINGEN V1.0 PATHÉ GRONINGEN Pathé Groningen is een modern theater in het bruisende centrum van Groningen. Het theater heeft 9 zalen verspreid over 4 verdiepingen, met een capaciteit variërend

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Raadscie Stadsontwikkeling Heerhugowaard 3 juni 2014 Robert de Jong (IenM) Inhoud presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

Hoezo, fietsparkeren lastig? 03/06/2016 1

Hoezo, fietsparkeren lastig? 03/06/2016 1 Hoezo, fietsparkeren lastig? 03/06/2016 1 Fietsen stallen in het stationsgebied Folkert Piersma ProRail Project manager Business unit Stations Kees Peters I Movares I Stedenbouwkundig adviseur Inhoud:

Nadere informatie

Red Hat Training / CA Education. Algemene informatie brochure

Red Hat Training / CA Education. Algemene informatie brochure Red Hat Training / CA Education Algemene informatie brochure Red Hat Netherlands c/o CA Education Orteliuslaan 1001 3528 BE Utrecht The Netherlands +44 14 83 73 49 09 Geachte deelnemer, Bedankt voor het

Nadere informatie

Verslag onderzoek UvA-senioren

Verslag onderzoek UvA-senioren Verslag onderzoek UvA-senioren 1. Inleiding De Kring UvA-senioren heeft een enquête gehouden onder haar leden. Met deze enquête is onderzocht hoe de leden de activiteiten ervaren, wat ze van de Uitdienstbode

Nadere informatie

Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank

Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank Handleiding voor het zoeken in de NVBS-beeldbank versie 15 april 2015 Inleiding In de beeldbank kun je zoeken op woorden in de van de afbeeldingen,, datum van de foto, het waarin de foto is gemaakt, de

Nadere informatie

PATHÉ MAASTRICHT V1.0

PATHÉ MAASTRICHT V1.0 PATHÉ MAASTRICHT V1.0 PATHÉ MAASTRICHT Pathé Maastricht is een modern theater gesitueerd in het hippe Sphinx-kwartier, het hart van de nieuwe creatieve stadswijk Belvédère van Maastricht. Het theater heeft

Nadere informatie

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen Dag 1: Lange reis en eerste indrukken Nadat we afscheid hadden genomen van onze familie en vrienden stapten we in het vliegtuig op Schiphol naar Mumbai. Donderdag 12 februari 's ochtends om 07.00 kwamen

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA EERSTE HALFJAAR 2016 NVBS - AFDELING DEN HAAG De NVBS Trein en tram zijn voor veel mensen niet anders dan een vervoermiddel.

Nadere informatie

HEEL DUITSLAND met de ICE trein vanaf 39 met de IC Bus vanaf 14 KEULEN FRANKFURT BERLIJN MÜNCHEN DÜSSELDORF

HEEL DUITSLAND met de ICE trein vanaf 39 met de IC Bus vanaf 14 KEULEN FRANKFURT BERLIJN MÜNCHEN DÜSSELDORF KEULEN HAMBURG FRANKFURT BREMEN HANNOVER DORTMUND LEIPZIG LUIK AKEN BONN KEULEN DRESDEN FRANKFURT (M) KARLSRUHE NÜRNBERG STUTTGART HEEL DUITSLAND met de ICE trein 39 met de IC Bus 14 Dienstregeling & prijzen

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N SEPTEMBER DECEMBER 2017 HET BESTUUR VAN ANDERS OUDER WORDEN IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE

Nadere informatie

Land Bijzonderheden. Denemarken tussen file rijden NIET toegestaan alcohol limiet 0,5 autowegen tolvrij

Land Bijzonderheden. Denemarken tussen file rijden NIET toegestaan alcohol limiet 0,5 autowegen tolvrij Motor uitrusting buitenland Het is niet altijd even duidelijk welke uitrustingsregels er voor motoren gelden in de diverse landen in Europa. Op de forums doen dan ook de meest vreselijke verhalen de ronde.

Nadere informatie

Spot-Meeting op zaterdag 14 april 2012 in de bollenstreek

Spot-Meeting op zaterdag 14 april 2012 in de bollenstreek Spot-Meeting op zaterdag 14 april 2012 in de bollenstreek Op zaterdag 14 april 2012 organiseren wij een spotmeeting in de bollenstreek bij Warmond, Hillegom en Vogelenzang. Om ervoor te zorgen dat de meeting

Nadere informatie

Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf

Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf + IN DE MODE Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf met Uit de Kunst, In de Mode en SRC Reizen op Maat 4-daagse busreis naar Düsseldorf, Langen Foundation en museumeiland Hombroich met excursies

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden.

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570666222 F +31 (0)570666888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport De A1GP World Cup of Motorsport brak vorig jaar een bezoekers record op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar wordt de nodige drukte weer verwacht.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Vervoer

Spreekopdrachten thema 3 Vervoer Spreekopdrachten thema 3 Vervoer Opdracht 1 bij 3.1 Jullie zijn op straat. Cursist A: je wilt met de taxi reizen. Cursist B: je bent taxichauffeur. Klaar? Dan begint cursist B het gesprek. Cursist A 1.

Nadere informatie

Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde!

Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde! brochure Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde! Museum Volkenkunde, gelegen in hartje Leiden, is dé plek om uw relaties te verwelkomen.

Nadere informatie

Duurzaam groeien en vernieuwen

Duurzaam groeien en vernieuwen Symposium Duurzaam groeien en vernieuwen 05 02 13 Wat leert de Monitor Duurzaam Nederland en hoe kan Nederland werken aan duurzame groei? Dinsdag 5 februari 2013, 13.30-18.00 uur Centraal Bureau voor de

Nadere informatie

Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013.

Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013. Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013. NB de kernboodschap is de inhoudelijke basisboodschap waaruit alle disciplines hun informatie halen die voor hun proces van belang is.

Nadere informatie

Foto presentaties en toepassingen 1

Foto presentaties en toepassingen 1 Foto presentaties en toepassingen 1 Foto in documenten Power Point presentatie met foto's en (video) Windows media player Windows live foto gallery/ live movie maker K-Media (Nero) Pinnacle DVD video 1

Nadere informatie

Schönes Wochenende 2019

Schönes Wochenende 2019 Schönes Wochenende 2019 Donderdag 17 oktober t/m maandag 21 oktober De langste tramlijn van Duitsland: van Bielefeld naar Frankfurt (Oder) De Schönes Wochenende excursie is een jaarlijks terugkerende reis

Nadere informatie

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad De spoorverbinding tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad (OV SAAL) is een

Nadere informatie

De stad uit met het Stichtse lijntje

De stad uit met het Stichtse lijntje De stad uit met het Stichtse lijntje Ruim een eeuw spoor tussen Utrecht en Baarn 17 februari -24 mei 2010 HETIIIIIIIII UTRECHTS ARCHIEFII www.hetutrechtsarchief.nl Het Utrechts Archief / Hamburgerstraa

Nadere informatie

Routebeschrijving NWO Utrecht

Routebeschrijving NWO Utrecht Routebeschrijving NWO Utrecht NWO Utrecht Van Vollenhovenlaan 659 3527 JP Utrecht Telefoon (030) 600 12 11 Fax (030) 601 44 06 Website: www.nwo-i.nl E-mail: info-nwoi@nwo.nl Algemeen Het kantoor van NWO

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2019

Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen PROGRAMMA 2019 www.nvbs.com Passie voor Spoor Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen NVBS-afdeling Apeldoorn PROGRAMMA 2019 De NVBS is een vereniging van en voor spoor- en trambelangstellenden:

Nadere informatie

enkele genoeg informatie korting ongeveer overstappen rechtstreekse reis spoor vertrekt

enkele genoeg informatie korting ongeveer overstappen rechtstreekse reis spoor vertrekt Herhalingsoefeningen Thema 6 Reizen, openbaar vervoer 1 Woorden Lees de dialoog en vul de ontbrekende woorden in. Kies uit: enkele genoeg informatie korting ongeveer overstappen rechtstreekse reis spoor

Nadere informatie

Vervoerplan Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek.

Vervoerplan Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Voor u ligt de publieksversie van het vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Een streek in beweging op het gebied van mobiliteit. Jaarlijks brengt

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Gemeenteraad Castricum 25 juni 2014 Robert de Jong (IenM) Inhoud presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Maatregelen

Nadere informatie