Shuttle verbinding Schiphol Noordzeesatelliet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Shuttle verbinding Schiphol Noordzeesatelliet"

Transcriptie

1 Shuttle verbinding Schiphol Noordzeesatelliet AVV

2 Shuttle verbinding Schiphol noordzeesatelliet Samenvatting van de onderzoeksresultaten Rotterdam, augustus 1998 Colofon: Uitgegeven door: Ministerie van Verkeer en Waterstaat Di rectoraatgeneraal Rijkswaterstaat Adviesdienst Verkeer en Vervoer Postbus BA Rotterdam Informatie: Drs. H. Noordhof: Drs. H.W.E Vroon: In opdracht van: Toekomstige Nederlandse Luchtvaart Infrastructuur (TNLI)

3 Hoofdstuk 1 Inleiding In de Integrale Beleidsvisie (IBV) over de toekomst van de luchtvaart in Nederland van de projectgroep TNLI (Toekomstige Nederlandse Luchtvaart Infrastructuur) is een satellietluchthaven in de Noordzee als één van de mogelijke configuraties genoemd, die de luchtvaart moet accommoderen bij een verdergaande groei. Bij deze corifiguratie is zowel Schiphol als de andere locatie als vliegveld in gebruik. Beide vliegvelden functioneren als één geïntegreerd luchthavensysteem. Daarbij is een snelle verbinding essentieel, omdat deze verbinding in principe de navelstreng is die de moeder met de baby verbindt'. In de fase voorafgaand aan de totstandkoming van de IBV is door DHV Consultants onderzoek gedaan naar 'Snelle verbindingsmogelijkheden tussen luchthavens' (1997). Deze rapportage heeft een globaal karakter en is gebruikt om een eerste vergelijking tussen de toen nog acht locaties te maken. TNLI heeft AVV opnieuw gevraagd om onderzoek te doen naar de snelle verbinding, maar dan alleen voor satelliet in de Noordzee. De nadruk ligt nu meer op de logistieke eisen die aan de snelle verbinding tussen Schiphol en de eilandlocatie gesteld moeten worden. AVV heeft NACO gevraagd om een bijdrage aan dit onderzoek te leveren voor wat betreft de luchthaventechnische en logistieke aspecten. Voor de invulling van een aantal specifieke logistieke aspecten van de snelle verbinding heeft NACO samenwerking gezocht met Holland Railconsult. Na oplevering van de eerste draft (mei 1998) is ee. aantal uitgangspunten gewijzigd en heeft NACO een vervolgopdracht gekregen. Daarnaast heeft Holland Railconsult in een aparte studie een simulatiemodel ontwikkeld, waarmee uitspraken gedaan kunnen worden over de dimensionering van een shuttleverbinding tussen Schiphol en de satelliet die nodig is om de piekuurbelasting af te kunnen handelen. NACO heeft Holland Railconsult hiervoor de maatgevende belastingen geleverd. De Bouwdienst heeft de mogelijke technische uitwerkingen en kosten van een shuttleverbinding onderzocht. De onderzoeken van AVV en de Bouwdienst zouden als basis moeten dienen voor de locatiestudie 'Noordzee'; hierin vindt de planologische uitwerking plaats. Doordat de onderzoeken echter parallel liepen en de korte termijn waarop resultaten geleverd moesten worden, zijn de onderzoeken alleen op grote lijnen op elkaar afgestemd. De gegevens die als in put dienden voor het onderzoek van NACO zijn uiteindelijk door TNLI/Adecs aangereikt en herhaaldelijk bijgesteld. Eerst was het de bedoeling dat het bureau SH&E gegevens zou leveren, maar dit bureau zag van de opdracht af. Vervolgens zouden AAS en KLM cijfers leveren, maar ook zij zagen uiteindelijk van de opdracht af. Vervolgens hebben TNLI, de Bouwdienst, AVV en NACO een aanzet geleverd voor een aantal aannames, welke door Adecs verder uitgewerkt zijn. Uiteindelijk is uitgegaan van de Adecscijfers d.d. juni 1998.

4 Hoofdstuk : Samenvatting Rapport NACO De logistieke eisen die aan de snelle verbinding, hierna shuttle genoemd, gesteld worden, zijn afhankelijk van, dat wat met de shuttle vervoerd moet worden. Dit zijn de passagiers, bagage, personeel, vracht en ondersteunende goederen, wegbrengers en recreanten. Uitgangspunten De scenario's van TNLI zijn gebaseerd op het Global Competition scenario van het CPB. In eerste instantie heeft de luchthaven alleen een luchtzijdige functie. In de tweede fase van het onderzoek is een landzijdige functie er aantoegevoegd; het Airport City concept. Ook de mogelijkheden van een tussenhalte voor de shuttle zijn in de tweede fase meegenomen. Er is uitgegaan van de volgende ladingaantallen en verdelingen: Tabel 1: passagiers en vracht in de verschillende scenario's Scenario Passagiers/jaar/mln Vracht/jaar/mln ton TNLI 100 Satelliet Klein Totaal Schiphol 80 1,5 Eiland 0 5,5 TNLI 100 Satelliet Groot Totaal Schiphol 30 0 Eiland TNLI gaat uit van een verhouding Originating/Destinating (O/D)transferverkeer van 60:0. Transferpassagiers zullen zoveel mogelijk op dezelfde locatie overstappen. Dit betekent dat de Minimum Connecting Time (MCT) van minder groot belang is geworden. Passagiers met herkomst een nieteuropees land reizend naar een bestemming in een nieteuropees land met overstap in Nederland, op Schiphol of satelliet, moeten in de shuttle gescheiden vervoerd worden van de overige passagiers. Dit omdat ze anders Europa moeten betreden en langs de immigratiedienst moeten. Bovendien verbetert dit de grenscontrole aan de buitenrand van Europa. Door het hanteren van het Port of Destination concept hoeven passagiers vanuit een nieteuropese luchthaven met een doorverbinding binnen Europa alleen gecontroleerd te worden op paspoort en handbagage. Ruimbagage wordt doorgelabeld naar de uiteindelijke bestemming in Europa en wordt aldaar ingeklaard. Dit scheelt tijd voor de transferpassagier. Maatgevende piekuurstromen Tabel Maatgevende piekuurstromen voor de verschillende scenario's Passagiers met aanvulling Personeel met aanvulling Totaal Vracht Onderpersoneel (50%) passagiers (50%) maximum in steunende reizigers ton/uur goederen passagiers weg personeel passagiers weg personeel brengers brengers Satelliet Klein Satelliet Groot Eiland N.B. passagiers zijn hier shuttlereizigers die met het vliegtuig zijn aangekomen dan wel vertrekken.

5 Effecten van Airport City In het Airport City concept krijgt de luchthaven een landzijdige functie. Winkelcentra, congrescentra en dergelijke kunnen op het eiland gevestigd worden. Alleen bij de scenario's Satelliet Groot en Eiland 100 is het Airport City concept doorgerekend. Dit betekent dat er veel meer personeel, bezoekers en ondersteunende goederen naar het eiland zullen reizen. De extra benodigde capaciteit van de shuttle moet gedimensioneerd worden op 0% van het personeel dat op de AirportCity werkzaam zal zijn. De spitsuurbelasting neemt als gevolg van het Airport City concept toe met.000 tot.000 reizigers. De gevolgen hiervan zijn in de studie van Holland Railconsult meegenomen. Pas bij bezoekersaantallen van 7 tot 10 miljoen per jaar wordt de bezoekersstroom van de Airport City maatgevend voor de piekuurstromen en pas dan zou er behoefte bestaan aan extra shuttlecapaciteit. Effecten van een tussenstop Op de tussenstop kunnen O/Dreizigers en personeel in en uitstappen. Een tussenstop heeft allereerst gevolgen voor de reistijd. Verder moet rekening gehouden worden met de handelingen die op de tussenstop gedaan moeten kunnen worden. Uitgangspunt is dat passagiers los van hun bagage reizen. Daarom moeten checkin faciliteiten op de tussenstop aanwezig zijn. De tussenstop heeft geen invloed op de benodigde piekuurcapaciteit van de shuttle. De maxima in en uitstappende reizigers op de tussenstop bedragen reizigers in het Satelliet Groot OlD scenario en reizigers in het Eiland 100 miljoen passagiers scenario. Conclusies De maatgevende stromen zijn weergegeven in tabel 3: Tabel 3 Piekuurstromen per richting voor de verschillende scenario's Totaal maximum reizigers Vracht in ton/uur Ondersteunende goederen Satelliet Klein SatellietGroot Eiland Bij Satelliet Klein is er geen Airporr City functie De piekuurcapaciteistbehoefte wordt in ieder scenario bepaald door de personeelsstroom, aangevuld met passagiers. Tevens geldt dat hoe groter het eiland qua luchtverkeer is, hoe hoger het aandeel van de personeelsstroom in de maatgevende belasting. De 100 miljoen passagiers variant levert de maximale belasting voor de shuttle. Verder leiden hogere OlD percentages tot flink hogere passagierspiekuurbelastingen. Ter vergelijking: Voor de NoordZuidlijn in Amsterdam is geraamd dat ongeveer 1000 reizigers in het piekuur per richting vervoerd zullen worden. Tussen het station Rotterdam Blaak en Rotterdam Lombardije (spoortunnel onder de Maas) worden dagelijks 7000 reizigers per richting vervoerd over sporen. Het Airport City concept heeft invloed op de piekuurbelasting (.000 tot.000 extra shuttiereizigers), maar is niet maatgevend. Pas bij 7 tot 10 miljoen bezoekers van de Airport City is er behoefte aan extra sh uttiecapaciteit

6 Hoofdstuk 3: Samenvatting Rapport Holland Railconsult Onderzoeksdoel Holland Railconsult heeft in opdracht van TNLI een studie uitgevoerd voor de Adviesdienst Verkeer en Vervoer (Ministerie van Verkeer en Waterstaat), naar de benodigde capaciteit van een spoorverbinding tussen Schiphol en een eventuele satellietluchthaven. Deze verbinding wordt hierna de shuttle genoemd. De shuttle is bedoeld voor overstappende, aankomende en vertrekkende passagiers, begeleiders, werknemers op het eiland en recreanten. Daarnaast worden met de shuttle bagage, luchtvracht en ondersteundende goederen van en naar het eiland getransporteerd. De gevolgen van een tussenstop, die wordt overwogen om het systeem beter bereikbaar te maken voor de personen die niet via Schiphol naar het eiland reizen, zijn ook onderzocht. Om een uitspraak te kunnen doen over de dimensionering die nodig is om de piekuurbelasting af te kunnen handelen is inzicht nodig in de volgende aspecten: de verschillen tussen een aantal treinsystemen; de effecten van de tussenstop op het productiemodel; het benodigd aantal sporen; de restcapaciteit voor personenvervoer. Om een antwoord te kunnen geven op deze aspecten is een globale simulatie uitgevoerd van het Satelliet Groot scenario met het Airport City concept. Simulatie Er zijn 3 treinsystemen met elkaar vergeleken: te weten een conventioneel treinsysteem, een hoge snelheidstreinsysteem en een magneetzweefbaansysteem. Dit is gedaan zonder en met een tussenstop tussen Schiphol en de satelliet. Er zijn derhalve 6 varianten gesimuleerd en geanalyseerd. Hierbij is gebruik gemaakt van het simulatietool ARENA. De variant met tussenstop staat in onderstaande figuur afgebeeld. Schiphol Pax instappen Vracht laden Pax uitstappen Vracht lossen

7 Uitgangspunten Bij het modelleren voor het aspect infrastructuur zijn de volgende uitgangspunten gehanteerd: De afstand Schiphol Eiland bedraagt 5 kilometer, de afstand Schiphol Tussenstop bedraagt 0 km en de afstand Tussenstop Eiland 5 kilometer. Op Schiphol en op het eiland bevinden zich in beide modellen opstelterreinen waar treinen tijdelijk opgesteld kunnen worden en van waaruit treinen vertrekken. Het in en uitladen van vracht vindt op Schiphol en op het eiland een andere haltes plaats dan in en uitstappen van passagiers / in en uitladen van bagage; In het model met tussenstop is op het tussenstation in de richting eiland een halte voor het instappen van passagiers en inladen van bagage. Dit is geen halte voor het uitstappen van passagiers die van Schiphol naar het Tussenstop hebben gereisd. In de richting Schiphol is op het tussenstation een halte voor het uitstappen van passagiers en het uitladen van bagage. Er zijn geen reizigers die alleen het traject Tussenstop Schiphol afleggen. In het model met Tussenstop wordt op het Tussenstop door alle treinen gehalteerd. In beide modellen is het aantal benodigde sporen op de haltes en tussen de haltes variabel en wordt gedurende de simulatierun bepaald. Het Europese spoorwegnet is niet aangesloten op de verbinding Schiphol Eiland (gesloten systeem). De beveiliging die in beide modellen wordt gehanteerd maakt het mogelijk dat de treinen op absolute remwegafstand van elkaar rijden. De infrastructuur is altijd beschikbaar (dus storingsvrij). Bij het modelleren voor het aspect materieel zijn de volgende uitgangspunten gehanteerd: Er wordt uitgegaan van een ééntreinsysteem. Dat wil zeggen dat zowel passagiers als bagage als vracht met dezelfde trein vervoerd worden. Elk vervoerssysteem heeft zijn eigen karakteristieken: zie tabel 3. Tabel 3: Karakteristieken gebruikte treinsoorten Aspect Conventionele trein HST Magneetzweefbaan referentiematerieel Heathrow Express ICE3M Transrapid aanzetversnelling 0,5 mis 0,5 m/5 0,7 m/s remvertraging 0,9 m/5 0,6 m/5 0,9 m/5 maximum snelheid 160 km/u 300 km/u 00 km/u maximale treinlengte 00 meter 00 meter 50 meter lengte van 1 bak 5 m 5 m 5 m aantal zitplaatsen per bak gemiddelde bezettingsraad 80% 80% 80% instapintensiteit 1 persoon/s/bak 1 persoon/s/bak 1 persoon/s/bak uitstapintensiteit 1 persoon/s/bak 1 persoon/s/bak 1 persoon/s/bak capaciteit voor bagage per bak 15 containers â 680 kg per stuk 15 containers â 680 kg per stuk 15 containers á 680 kg per stuk inlaadintensiteit voor bagage containers/min/bak containers/min/bak containers/min/bak uitlaadintensiteit voor bagage containers/min/bak containers/min/bak containers/min/bak capaciteit voor vracht per bak 17.5 ton 17,5 ton 17,5 ton inlaadintensiteit voor vracht 1,87 ton/minuut/bak 1,87 ton/minuut/bak 1,87 ton/minuut/bak uitlaadintensiteit voor vracht 1,87 ton/minuut/bak 1 1,87 ton/minuut/bak 1,87 ton/minuut/bak De uitgangspunten voor de piekuurbelastingen van personen, bagage en vracht zijn overgenomen uit de NACOstudie.

8 Conclusies Van de drie treinsystemen is de conventionele trein de enige die zowel in het model zonder als met tussenstop voldoende heeft aan 1 spoor per richting tussen Schiphol en het eiland. Deze sporen hebben een gemiddelde bezettingsgraad van 50% en een restcapaciteit van 0%. Bij het gebruik van een hogesnelheidstrein of magneetzweefbaan is aanleg van een tweede spoor noodzakelijk voor zowel het model zonder als met tussenstop. Gemiddeld worden voor beide systemen 1, sporen gebruikt in het model zonder tussenstop met een restcapaciteit van 60 respectievelijk 50%. Het model met tussenstop resulteert in een hogere bezettingsgraad waarbij de restcapaciteit voor de magneetzweefbaan zelfs tot 0% reduceert. Het aantal perronsporen is voor de verschillende haltes is voor alle systemen ongeveer gelijk waarbij alleen de magneetzweefbaan gemiddeld iets meer perronsporen heeft vanwege het grotere aantal magneetzweeftreinen dat nodig is om alle reizigers, bagage en vracht te kunnen vervoeren. Waar de hoge snelheidstrein en magneetzweefbaan wel meer sporen nodig hebben, resulteren zij ook in een kortere reistijd voor zowel passagiers/bagage als vracht. Waar de reistijd voor passagiers en bagage bij het gebruik van een conventionele trein zo'n 1 minuten is, is dit voor de hoge snelheidstrein ongeveer 16 en de magneetzweefbaan zelfs ongeveer 1 minuten. Voor vracht zijn deze verschillen ongeveer gelijk hoewel de hoge snelheidstrein wel enigzins achterblijif vanwege slechtere optrek en afrem karakteristieken. De invloed van de tussenstop op de gemiddelde reistijd tussen Schiphol en het eiland is bij de hoge snelheidstrein het grootst, opnieuw door de slechtere aanzet en afremkarakteristieken. Voor de conventionele trein en de magneetzweefbaan is de toename van extra reistijd van Schiphol naar het eiland ongeveer minuten terwijl de tussenstop de hoge snelheidstrein een extra reistijd oplevert van ongeveer minuten. Samengenomen levert het gebruik van een systeem met conventionele treinen het kleinste aantal sporen, maar de langste reistijd op. Behalve dat de magneetzweefbaan een hoop tijdswinst opievert, is ook twee keer zoveel spoor nodig. In de variant met tussenstop heeft de magneetzweefbaan zelfs zoveel capaciteit nodig dat dit resulteert in 0% restcapaciteit. De hoge snelheidstrein zit tussen de twee andere systemen in, maar vooral de slechtere optrek en afremkarakteristieken zijn een probleem. Bij alle systemen dient eveneens, vanuit veiligheidsoverwegingen, een extra spoor aangelegd te worden. Door de relatief korte afstand tussen Schiphol en het eiland hebben de slechtere waarden van de optrek en afremkarakteristieken een dusdanige invloed dat de voordelen van een systeem met hoge snelheidstreinen weinig afwijkt van het systeem met conventionele treinen. De Bouwdienst van RWS zal aan de hand van deze uitkomsten een kostenraming opstellen voor de benodigde investeringen.

9 Hoofdstuk : Aanbevelingen Betere resultaten uit de simulatie zijn wellicht nog mogelijk wanneer er studie wordt gedaan naar de volgende zaken: Hoeveel zou de conventionele trein sneller moeten rijden om de reistijd van Schiphol naar het eiland te verbeteren; Zijn er hoge snelheidstreinen met betere optrek en afremkarakteristieken en leiden deze verbeterde karakteristieken tot een model waarbij één spoor per richting tussen Schiphol en het eiland voldoende is; Hoeveel zou de magneetzweefbaan langzamer moeten rijden, opdat ook deze voldoende heeft aan één spoor per richting tussen Schiphol en het eiland. Naar aanleiding van de studies van Holland Railconsult en NACO, uitgaande van de gekozen uitgangspunten, lijkt een, wanneer er weinig tot geen transferpassagiers met de shuttle vervoerd hoeven te worden, conventioneel treinsysteem het meest voor de hand liggend. Minimum connecting time (MCT) en de daarmee samenhangende vereiste snelheid en reistijd zijn dan niet maatgevend voor de keuze van het treinsysteem. Een conventionele treinsysteem brengt de laagste investeringskosten met zich mee en is in staat in een klantgericht product te voorzien. Hierbij dient aan Je uitstraling van het product de nodige aandacht besteed te worden. Tot slot is het belangrijk nog eens goed na te analyseren welke en hoeveel transferpassagiers die van de shuttle op enig moment gebruik maken. TNLI heeft op basis van de door Adecs geproduceerde verdelingen verondersteld dat er niet tot nauwelijks transferpassagiers in de shuttle zullen zitten. Er zijn echter ook geluiden uit de luchtvaartindustrie, onderschreven door NACO en serieus genomen door AVV, dat de groei beperkt is in het catchment area (OlD segment) en sterk is in de hub activiteiten (transfer segment). Wanneer laatste werkelijkheid zou worden dan wordt de Minimum Connecting Time (MCT) maatgevend. De extra reistijd die een shuttleverbinding tussen beide locaties voor de passagiers met zich mee brengt, is daarbij cruciaal. De overstaptijden van de transferpassagiers die gebruik maken van de shuttle zijn in tabel weergegeven. Transfervracht is minder tijdskritisch en daarom niet maatgevend voor wat betreft de factor tijd.

10 Tabel ' Transferpassagiers: benodigde overstaptijd bi; overstap van satelliet naar Schiphol of v.v Passaguerssoort: 1 II III IV V VI 1 Gebeurtenis: min max min. max. min. max. min max min max. mus max Vliegtuigonbiock Aansluiten passage brug _ Openen Silegtuigdeur Uitstappen Lopen naar informatie/orientatie a 1Lopen naar transferbalie h Wachten en passeren grenscontrole Lopen naar grenscontrole a Wachten en passeren grenscontrole _ _3 6b Controle handbagage Lopen naarshuttle _8 15 _ a Toegang, wachten, instappen, vervoer, uitstappen shuttle conventuoneletrein hoge snelheidstrein magneetzweeftreun 8b Mogelijke tussenstop conventionele trein hoge snelheidstrein magneetzweeftrein _ ' _ Lopen naarinformatie _ 10 Lopen naar gate _8 1 _ _8 11 Passeren veiligheidscontrole _5 05 _ , " boordkaart inname Afgeven boordkaart Instappen Sluiten vliegtuigdeur Wegdraaien passage brug Vliegtuig offblock TOTAAL AANTAL MINUTEN conventionele trein met tussenstop conventionele trein zonder tussenstop TOTAAL AANTAL MINUTEN hoge snelheidstrein met tussenstop 1 hoge snelheidstrein zonder tussenstop TOTAAL AANTAL MINUTEN magneetzweeftreiri met tussenstop magneetzweeftreun zonder tussenstop Toelichting: I EU EU en Non Eu Non EU met boordkaart aansluitende vlucht II EU. EU en Non Eu. Non EU zonder boordkaart aansluitende vlucht III EU Non EU met boordkaart aansluitende vlucht IV EU. Non EU zonder boordkaart aansluitende vlucht V Non EU EU met boordkaart aansluitende vlucht VI Non EU. EU zonder boordkaart aansluitende vlucht 3 min. max. min, max. min, max, min man rein. max min max min, max. min. max. min. max min. max. min. max. min, max min, max min. man, min. max, min. max. min. max min. max, Wanneer MCT maatgevend zijn moet er slim omgegaan worden met de organisatie van de stromen. Een MCT van 5 minuten is echter moeilijk voor het merendeel van de transferpassagiers te halen. Een MCT van 60 minuten lijkt voor de meeste passagiers wel haalbaar. Een magneetzweefsysteem kan in deze situatie een dergelijke situatie een aantrekkelijk alternatief zijn. Echter: alvorens te kiezen voor een magneetzweefsysteem moet ten eerste nog eens goed gekeken worden welke en hoeveel passagiers nou werkelijk een MCT van 5 minuten hebben.

11

12

13 ...

Luchthaven Noordzee en Groot Schiphol

Luchthaven Noordzee en Groot Schiphol Directoraat-Generaal nst Luchthaven Noordzee en Groot Schiphol Kaartenbundel December 1999 Directoraat-Generaal nst Luchthaven Noordzee en Groot Schiphol Kaartenbundel December 1999 Grontmij in samenwerking

Nadere informatie

Onderzoek Noordzeelocatie, voor- en natransport

Onderzoek Noordzeelocatie, voor- en natransport Ministerie van Verkeer en Waterstaat stuvwxyz Programmadirectie Ontwikkeling Nationale Luchthaven Onderzoek Noordzeelocatie, voor- en natransport oktober 1999 Ministerie van Verkeer en Waterstaat stuvwxyz

Nadere informatie

Nieuwe waardering van tijd: Implicatie voor reizigersgedrag, - modellen en beleid Jan Veldhuis SEO Economisch Onderzoek

Nieuwe waardering van tijd: Implicatie voor reizigersgedrag, - modellen en beleid Jan Veldhuis SEO Economisch Onderzoek Nieuwe waardering van tijd: Implicatie voor reizigersgedrag, - modellen en beleid Jan Veldhuis SEO Economisch Onderzoek www.seo.nl - secretariaat@seo.nl - +31 20 525 1630 Airneth Seminar Den Haag, 25 september

Nadere informatie

Kosten-batenanalyse Luchthaven Twente

Kosten-batenanalyse Luchthaven Twente Kosten-batenanalyse Luchthaven Twente Wijzigingen bij 2,4 miljoen passagiers Opdrachtgever: Vliegwiel Twente Maatschappij ECORYS Nederland BV Rotterdam, 23 september 2009 ECORYS Nederland BV Postbus 4175

Nadere informatie

De maatschappelijke kosten en baten van een luchthaven in zee moeten in beeld komen

De maatschappelijke kosten en baten van een luchthaven in zee moeten in beeld komen ! Terug naar Krant Bas ter Weel, Carl Koopmans, Rogier Lieshout Opinie 14 uur Tekst Krant " # 5 reacties $ % De maatschappelijke kosten en baten van een luchthaven in zee moeten in beeld komen Opinie Carl

Nadere informatie

11 september 2001; de oorlog in Irak; de SARS epidemie; de fusie tussen Air France en de KLM; de opkomst van de goedkope luchtvaartmaatschappijen.

11 september 2001; de oorlog in Irak; de SARS epidemie; de fusie tussen Air France en de KLM; de opkomst van de goedkope luchtvaartmaatschappijen. Kan Schiphol de reizigers nog wel aan in 2020? Eric Kroes Directeur van Significance Hoeveel luchtreizigers zijn er op Schiphol te verwachten in 2020? Kan de luchthaven die aantallen nog wel aan? Levert

Nadere informatie

Versnelling Benelux 2017

Versnelling Benelux 2017 Versnelling Benelux 2017 P r e s e n t a t i e R a i l f o r u m 1 4 s e p t e m b e r 2 0 1 5 ir H. J. M. B o v e n l a n d e r Probleemstelling Infrastructuur voor HSL Zuid in Nederland en België gereed,

Nadere informatie

Ontwikkelingen Nederlandse luchtvaart. Een beknopt overzicht

Ontwikkelingen Nederlandse luchtvaart. Een beknopt overzicht Ontwikkelingen Nederlandse luchtvaart Een beknopt overzicht Ontwikkelingen Nederlandse luchtvaart Een beknopt overzicht Dit rapport is geschreven door: Jasper Faber Eric Tol Wilhelmina van Wijlen Delft,

Nadere informatie

135 Ongedateerd Contracten 10.2e, 11.1 deels Overeenkomst e deels DOL Overeenkomst DGL

135 Ongedateerd Contracten 10.2e, 11.1 deels Overeenkomst e deels DOL Overeenkomst DGL m w m > w 135 Ongedateerd Contracten 10.2e, 11.1 deels 136 25-3-2003 Overeenkomst 137 3-4-2003 Overeenkomst DOL DGL 2.00.45.800 10.2e deels 2.00.45.800 10.2e, 11.1 deels Verslag van de bijeenkomst op 20

Nadere informatie

Luchthavens in Nederland

Luchthavens in Nederland Fact Sheet Luchthavens in Nederland In deze fact sheet worden de belangrijkste feiten, cijfers en ontwikkelingen weergeven die over de Nederlandse luchthavens gaan. Alleen de luchthavens die aangesloten

Nadere informatie

Effecten van alternatieve varianten van de vliegbelasting. eindrapport

Effecten van alternatieve varianten van de vliegbelasting. eindrapport Effecten van alternatieve varianten van de vliegbelasting eindrapport II Den Haag, 15 oktober 2008 in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, het Ministerie van Financiën, en het Ministerie

Nadere informatie

Hoofdvraag Wat is de juiste middenweg tussen het economisch landsbelang van de

Hoofdvraag Wat is de juiste middenweg tussen het economisch landsbelang van de Boekverslag door R. 4613 woorden 9 december 2002 6.8 248 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Onderzoeksopzet * Aanleiding voor het gekozen onderwerp Ik heb voor het onderwerp Schiphol gekozen, omdat het

Nadere informatie

Tabel 1: De bijdrage van RtHA aan de regionale economie op basis van 2,4 miljoen passagiers

Tabel 1: De bijdrage van RtHA aan de regionale economie op basis van 2,4 miljoen passagiers Prognose 2020 Door Alexander Otgaar, RHV Erasmus Universiteit Rotterdam Diverse studies zijn in het verleden uitgevoerd met als doel om de economische bijdrage van Rotterdam the Hague Airport (hierna aan

Nadere informatie

Aziatische vliegvelden in zee

Aziatische vliegvelden in zee Aziatische vliegvelden in zee Eric van Kooij - 7-1-2000 (Continued from Part 2) Zuid-Korea Zuid-Korea telt in totaal 14 vliegvelden, waarvan 3 luchthavens ook internationale vluchten bedienen (zie figuur

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst initiatiefgroep HST Cargo Schiphol

Samenwerkingsovereenkomst initiatiefgroep HST Cargo Schiphol Samenwerkingsovereenkomst initiatiefgroep HST Cargo Schiphol Initiatiefgroep HST Cargo Schiphol De initiatiefgroep HST Cargo Schiphol bestaande uit de organisaties: Air Cargo Netherlands (ACN) KLM Cargo

Nadere informatie

Deze vragen werden ingezonden op 11 april 2018 met kenmerk 2018Z06698.

Deze vragen werden ingezonden op 11 april 2018 met kenmerk 2018Z06698. 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Indicatie van het potentieel van Mobility Mixx wanneer toegepast op het gehele Nederlandse bedrijfsleven Notitie Delft, november 2010 Opgesteld door: A.

Nadere informatie

De economie van de luchtvaart; waarde voor Eindhoven? Presentatie BVM 2 25 augustus 2018, Knegsel Dr Walter J.J. Manshanden

De economie van de luchtvaart; waarde voor Eindhoven? Presentatie BVM 2 25 augustus 2018, Knegsel Dr Walter J.J. Manshanden De economie van de luchtvaart; waarde voor Eindhoven? Presentatie BVM 2 25 augustus 2018, Knegsel Dr Walter J.J. Manshanden Ontwikkeling aantal passagiers, 2008-16 Landen EU > 50 miljoen pax in 2016 Aantal

Nadere informatie

Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens,

Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens, Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens, 1997-2014 Indicator 19 oktober 2015 U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere

Nadere informatie

INVESTEREN IN UW REGIO

INVESTEREN IN UW REGIO INVESTEREN IN UW REGIO HEEFT DE TOEKOMST AIRPORTHOLLAND O B L I G A T I E S - O N T W I K K E L I N G - V A S T G O E D Looptijd 3 jaar Vast rendement van 8% Rente per 4 weken uitgekeerd Inhoudsopgave

Nadere informatie

Versnelling Benelux 2017

Versnelling Benelux 2017 HENK BOVENLANDER Rail Advies De Bilt, 18 augustus 2015 Versnelling Benelux 2017 De reistijd Amsterdam Brussel van 194 minuten met de Benelux in de dienstregeling 2017 stelt teleur. De achtergrond hiervan

Nadere informatie

Bijlage 3 Overzicht van alternatieven en varianten Structuurvisie ZZL

Bijlage 3 Overzicht van alternatieven en varianten Structuurvisie ZZL Bijlage 3 Overzicht van alternatieven en varianten Structuurvisie ZZL De alternatieven en varianten die binnen de Structuurvisie Zuiderzeelijn worden uitgewerkt, kunnen worden onderverdeeld in drie oplossingsrichtingen:

Nadere informatie

Connecting Belgium to the future ARNAUD FEIST CEO

Connecting Belgium to the future ARNAUD FEIST CEO #BRU2040 Connecting Belgium to the future ARNAUD FEIST CEO 4 1958: STRATEGISCHE BESLISSING DE WERELD IN 2040 OPPORTUNITEITEN VOOR BELGIË STRATEGISCHE VISIE 2040 EVENWICHTIGE AANPAK 5 6 DE WERELD IN 2040

Nadere informatie

Analyse ontwikkeling van vraag en aanbod logistiek terreinen in de regio Schiphol

Analyse ontwikkeling van vraag en aanbod logistiek terreinen in de regio Schiphol Analyse ontwikkeling van vraag en aanbod logistiek terreinen in de regio Schiphol Hoofdrapport 4 maart 2013 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en context pagina 3 3. Geografische afbakening pagina 4 4. Ontwikkeling

Nadere informatie

ICE Amsterdam- Frankfurt: sneller, vaker, betrouwbaarder

ICE Amsterdam- Frankfurt: sneller, vaker, betrouwbaarder ICE Amsterdam- Frankfurt: sneller, vaker, betrouwbaarder De ICE tussen Amsterdam en Frankfurt is een onmisbare schakel voor het personenvervoer tussen Nederland en Duitsland. En de treinverbinding heeft

Nadere informatie

Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens,

Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens, Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens, 1997-2016 Indicator 17 mei 2017 U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere gegevens

Nadere informatie

Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens,

Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens, Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens, 1997-2017 Indicator 24 oktober 2018 U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere

Nadere informatie

Woon-werkverkeer drijvende kracht achter groei mobiliteit

Woon-werkverkeer drijvende kracht achter groei mobiliteit Samenvatting De economische crisis heeft vorig jaar uiteenlopende effecten gehad op het verkeer vervoer in Nederland. Door de invloed van internationale ontwikkelingen was het effect van de crisis op het

Nadere informatie

VOORSTEL TOT VERBETERING VAN DE TREINDIENST IN DE WESTHOEK

VOORSTEL TOT VERBETERING VAN DE TREINDIENST IN DE WESTHOEK HUIDIGE SITUATIE VOORSTEL TOT VERBETERING VAN DE TREINDIENST IN DE WESTHOEK Vanuit de westhoek kan men gebruik maken van 2 spoorlijnen. Enerzijds de lijn 73, De Panne-Deinze. Anderzijds lijn 69, Kortrijk-Poperinge.

Nadere informatie

Luchthaven Noordzee en Groot Schiphol

Luchthaven Noordzee en Groot Schiphol Ministerie van Verkeer en Waterstaat stuvwxyz Programmadirectie Ontwikkeling Nationale Luchthaven Luchthaven Noordzee en Groot Schiphol Notitie kennis en kennisleemten December 1999 Ministerie van Verkeer

Nadere informatie

Boekverslag door S woorden 27 januari keer beoordeeld. Aardrijkskunde

Boekverslag door S woorden 27 januari keer beoordeeld. Aardrijkskunde Boekverslag door S. 1260 woorden 27 januari 2006 6 2 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Vervoer: Verplaatsen van mensen, goederen, engergie of informatie. Transport: Goederen en engergie verplaatsen. Migratie:

Nadere informatie

Faradaystraat 2a Postbus DB Zwolle T: F:

Faradaystraat 2a Postbus DB Zwolle T: F: BVA Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Fietsenstalling Station Haren 1.117-1 - bepaling aantal stallingsvoorzieningen oostzijde - 10 maart 2014 Gemeente Haren 1.

Nadere informatie

De vraag naar luchtvaart in de Brainportregio en het Catchment Area van Eindhoven Airport. Walter Manshanden & Leo Bus

De vraag naar luchtvaart in de Brainportregio en het Catchment Area van Eindhoven Airport. Walter Manshanden & Leo Bus De vraag naar luchtvaart in de Brainportregio en het Catchment Area van Eindhoven Airport Walter Manshanden & Leo Bus Vraagstelling 1. Wat is de economische structuur van de regio en typering van de bedrijvigheid

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling weefvak A4 Nieuw-Vennep/Hoofddorp. April 2002

Verkeersafwikkeling weefvak A4 Nieuw-Vennep/Hoofddorp. April 2002 Verkeersafwikkeling weefvak A4 Nieuw-Vennep/Hoofddorp April 2002 ....................... Colofon Uitgegeven door: Adviesdienst Verkeer en Vervoer Informatie: ir. H. Schuurman Telefoon: 010 282 5889 Fax:

Nadere informatie

Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens,

Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens, Vliegbewegingen en handelsverkeer op Nederlandse luchthavens, 1997-2015 Indicator 7 september 2016 U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere

Nadere informatie

1 7 MEI /20/A.14, W Graaf E. de (050)

1 7 MEI /20/A.14, W Graaf E. de (050) " l/& groningen bezoekadres: I Martinikerkhof 12 postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen Aan de leden van de statencommissie Mobiliteit en Energie algemeen telefoonnr; 050 316 49 II algemeen faxnr.: www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

Colofon. Dit is een publicatie van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland NBSO Chengdu. Opgesteld door: Bertrille Snoeijer, NBSO Chengdu

Colofon. Dit is een publicatie van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland NBSO Chengdu. Opgesteld door: Bertrille Snoeijer, NBSO Chengdu Colofon Dit is een publicatie van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland NBSO Chengdu Opgesteld door: Bertrille Snoeijer, NBSO Chengdu Contactpersoon: NBSO Chengdu Chief Representative : Bertrille Snoeijer

Nadere informatie

1

1 Geachte voorzitter, Hierbij zend ik u mijn antwoorden op de vragen van de leden Middendorp en Remco Dijkstra (beiden VVD) over de aanpassing van de dienstregeling van het treinverkeer in het Rivierengebied

Nadere informatie

Aantal HSL-reizigers groeit fors: een succes en een uitdaging

Aantal HSL-reizigers groeit fors: een succes en een uitdaging Aantal HSL-reizigers groeit fors: een succes en een uitdaging Justin Hogenberg Nederlandse Spoorwegen justin.hogenberg@ns.nl Roswitha van de Kamer Nederlandse Spoorwegen roswitha.vandekamer@ns.nl Thijs

Nadere informatie

juli 2019 Nederlandse Vereniging van Luchthavens Eén luchthavensysteem

juli 2019 Nederlandse Vereniging van Luchthavens Eén luchthavensysteem juli 2019 Nederlandse Vereniging van Luchthavens Eén luchthavensysteem Voorwoord In december 2018 publiceerde de NVL haar Visie 2020-2050. Daarin worden op drie terreinen aanbevelingen gedaan, Luchthavens

Nadere informatie

Samenvatting ... 7 Samenvatting

Samenvatting ... 7 Samenvatting Samenvatting... In rapporten en beleidsnotities wordt veelvuldig genoemd dat de aanwezigheid van een grote luchthaven én een grote zeehaven in één land of regio, voor de economie een bijzondere meerwaarde

Nadere informatie

Lange termijn spooragenda

Lange termijn spooragenda BEDRIJFSVERTROUWELIJK CONCEPT Lange termijn spooragenda VHS bijeenkomst 25 februari 2014 1 Aanleiding Masterplan NS en ProRail 03-02-2012 : nieuwe, zware winterdag op het spoor 16-02-2012 : Commissie Kuiken

Nadere informatie

Reconnecting Rotterdam Port Samenvatting

Reconnecting Rotterdam Port Samenvatting Reconnecting Rotterdam Port Samenvatting Aart de Koning, april 2010 De aanleiding: de concurrentiepositie van de haven van Rotterdam staat onder druk De haven van Rotterdam is altijd sterk verankerd geweest

Nadere informatie

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Agendapunt 4 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Ter informatie is het persbericht en de concept-brief aan

Nadere informatie

MaaS pilot: Rotterdam The Hague Airport. Marktconsultatiedag 29 november

MaaS pilot: Rotterdam The Hague Airport. Marktconsultatiedag 29 november MaaS pilot: Rotterdam The Hague Airport Marktconsultatiedag 29 november RTHA ligt centraal in de regio Mogelijkheid tot opschaling naar andere luchthavens NL en Internationaal HUIDIG VERVOERSAANBOD Trein

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan Nr. 762 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARISSEN VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT EN VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID Aan

Nadere informatie

Factsheet Eindhoven Airport

Factsheet Eindhoven Airport Factsheet Eindhoven Airport Geschiedenis: - 1932 Vliegveld Welschap geopend - 1984 Passagiers terminal gebouwd - 2002 Komst Ryanair - 2006 Komst Wizz Air en Transavia - 2009 KLM stopt - 2013 Ryanair opent

Nadere informatie

Netwerk RandstadRail. verkeer en vervoer

Netwerk RandstadRail. verkeer en vervoer Netwerk RandstadRail verkeer en vervoer Kortere reistijden, hogere frequentie en meer comfort Sterke groei gebruik RandstadRail Haaglanden stapt over op Netwerk RandstadRail Elke dag stappen zo n 95.000

Nadere informatie

Substitutie Vliegverkeer Hoge-snelheidstrein

Substitutie Vliegverkeer Hoge-snelheidstrein Substitutie Vliegverkeer Hoge-snelheidstrein Tot voor kort bleven de luchtvaartmaatschappijen zich concentreren op hun 'core-business', het luchtvervoer, en waren zij nauwelijks geïnteresseerd in treinvervoer

Nadere informatie

mogelijke ontwikkelingen Lelystad Airport

mogelijke ontwikkelingen Lelystad Airport Mei 2006 06.171.05 Quick scan ruimtelijke effecten mogelijke ontwikkelingen Lelystad Airport 01-06-2006 06.171.05 pag. 0/15 Quick scan ruimtelijke effecten mogelijke ontwikkelingen Lelystad Airport Rapport

Nadere informatie

Naleving milieuregels gebruiksjaar Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol

Naleving milieuregels gebruiksjaar Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol Naleving milieuregels gebruiksjaar 2016 Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol Referentienummer 2017/SP/PERF/5569 Status Definitief Versienummer 1.0 Classificatie Openbaar Versiedatum

Nadere informatie

Loopstroomstudie Utrecht Forum Westflank Noord. Definitief v2.0

Loopstroomstudie Utrecht Forum Westflank Noord. Definitief v2.0 Loopstroomstudie Utrecht Forum Westflank Noord Definitief v2.0 Achtergrond De komende jaren werken de gemeente Utrecht en NS Stations aan de ontwikkeling van een leefbaar, veilig en prettig stationsgebied.

Nadere informatie

Luchtvaartfeiten. Overzicht van aantallen vluchten, passagiersstromen en goederenstromen op de Nederlandse luchthavens

Luchtvaartfeiten. Overzicht van aantallen vluchten, passagiersstromen en goederenstromen op de Nederlandse luchthavens Luchtvaartfeiten Overzicht van aantallen vluchten, passagiersstromen en goederenstromen op de Nederlandse luchthavens Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid KiM In het Regeerakkoord heeft het kabinet een

Nadere informatie

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw,

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw, STADSREGM, ^ ^ "^^" ROTTERDAM Aan de lezer datum 14 mei 2008 ons kenmerk 25673 steller» A - van Kapel telefoon (010) 4172862 uw kenmerk betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg

Nadere informatie

Procedures RTHA 2014

Procedures RTHA 2014 Procedures RTHA 2014 Steven van der Kleij Manager Informatie, Capaciteit en Beleid Procedures Bestemmingsplan Luchthavenbesluit Procedure bestemmingsplan Regelt de ontwikkeling van het terrein (ruimtelijke

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Alle zitplaatsen zonder staanplaatsen plus 100% klapzittingen

Alle zitplaatsen zonder staanplaatsen plus 100% klapzittingen Bijlage 2: s van de prestatie-indicatoren 2016 van de Vervoerconcessie 2015-2025 In dit document zijn de voor 2016 geldende definities weergegeven van de prestatie-indicatoren uit de vervoerconcessie 2015-2025

Nadere informatie

Bijlage 3: Afvalbrengpunten in Enschede

Bijlage 3: Afvalbrengpunten in Enschede Bijlage 3: Afvalbrengpunten in Enschede Huidige situatie De gemeente Enschede heeft 3 afvalbrengpunten, in Zuid aan de Vlierstraat, in Oost aan de Lenteweg en in West aan de Binnenhaven. Zuid heeft verreweg

Nadere informatie

Internetconsultatie belasting op luchtvaart

Internetconsultatie belasting op luchtvaart Internetconsultatie belasting op luchtvaart Inleiding Afspraak regeerakkoord: drie sporen In het regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst heeft het kabinet afgesproken dat een belasting op luchtvaart zal

Nadere informatie

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad

Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad Beter spoor tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad De spoorverbinding tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad (OV SAAL) is een

Nadere informatie

Naleving milieuregels 2015. Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol

Naleving milieuregels 2015. Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol Naleving milieuregels Verantwoording Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol Referentienummer 2016/SP/PERF/5300 Status Definitief Versienummer 1.0 Classificatie Openbaar Versiedatum 3 februari 2016

Nadere informatie

3Generiek Programma. van Eisen HOOFDSTUK 3.4 UITGANGSPUNTEN 3.1 INLEIDING 3.2 EISEN VAN DE OPDRACHTGEVER 3.3 EISEN

3Generiek Programma. van Eisen HOOFDSTUK 3.4 UITGANGSPUNTEN 3.1 INLEIDING 3.2 EISEN VAN DE OPDRACHTGEVER 3.3 EISEN HOOFDSTUK 3.1 INLEIDING 3Generiek Programma van Eisen Dit Programma van Eisen geldt voor het opnieuw in dienst stellen van de spoorverbinding tussen en zoals omschreven in hoofdstuk 2. Aan de hand van

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets

Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets Tariefvoorwaarden voor uw reis met de Intercity direct Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw reis met de Intercity direct tussen Amsterdam

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie

25 jaar bewegen rond de luchthaven

25 jaar bewegen rond de luchthaven 25 jaar bewegen rond de luchthaven Peter Joustra Senior Projectleider 13 november 2015 @peter_joustra #SADC_NL Outline 1. SADC : organisatie en scope. 2. Van 1987 tot heden: de ontwikkeling van luchthaven

Nadere informatie

Procedures RTHA 2014

Procedures RTHA 2014 Procedures RTHA 2014 Steven van der Kleij Manager Informatie, Capaciteit en Beleid Ontwikkeling vliegverkeer Luchthavenbesluit (Operationele vergunning) Geluidsruimte Jaarlijkse Emmer geluid Mag niet overstromen

Nadere informatie

HOLLAND OUTLET MALL De verkeersstudies kritisch beschouwd 8 DECEMBER 2016

HOLLAND OUTLET MALL De verkeersstudies kritisch beschouwd 8 DECEMBER 2016 De verkeersstudies kritisch beschouwd 8 DECEMBER 2016 BESTUURLIJKE SAMENVATTING De komst van een Factory Outlet Centre (Holland Outlet Mall) naar Zoetermeer heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1986-1987 Rijksbegroting voor het jaar 1987 19 700 Hoofdstuk XII Ministerie van Verkeer en Waterstaat N'^ BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT

Nadere informatie

REGIORAADSESSIE Verkeer en Vervoer

REGIORAADSESSIE Verkeer en Vervoer agendapunt : D-5 vergaderdatum : 13 december 2016 onderwerp : aangemeld door : behandelend ambtenaar : Metronet 2019 Studie Portefeuillehouder Openbaar Vervoer Gerard Hellburg Gevraagde beslissing: 1.

Nadere informatie

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje

wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje wordt door Zuidasdok nog beter bereikbaar De feiten op een rijtje Waarom Zuidasdok? Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid

Nadere informatie

Lightrail verbinding Hasselt Maastricht : een kosten-baten analyse

Lightrail verbinding Hasselt Maastricht : een kosten-baten analyse Samenvatting van de masterthesis van Toon Bormans met als promotor Prof.Dr.S.Proost- KUL. Lightrail verbinding Hasselt Maastricht : een kosten-baten analyse NB: lightrail = sneltram Inleiding : 1. Kosten/

Nadere informatie

Uitkomst besluitvorming Zwolle - Herfte

Uitkomst besluitvorming Zwolle - Herfte De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000 F 070-456 1111 Getypt door / paraaf H.C.

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Groningen Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Groningen

Nadere informatie

Rijweginstelling en roodseinpassages

Rijweginstelling en roodseinpassages Datum Rijweginstelling en roodseinpassages 2 van 17 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Achtergrond 3 1.2 Doel en doelgroep 4 1.3 Aanpak 4 2 Begrippenkader 5 3 Inspectieresultaten 7 3.1 Hengelo 7 3.2 Enschede

Nadere informatie

Rijweginstelling en roodseinpassages

Rijweginstelling en roodseinpassages Rapport Datum 9 april 2008 Rijweginstelling en roodseinpassages Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Achtergrond 3 1.2 Doel en doelgroep 4 1.3 Aanpak 4 2 Begrippenkader 6 3 Inspectieresultaten 8 3.1 Hengelo

Nadere informatie

April Effecten van salderen tussen handhavingspunten

April Effecten van salderen tussen handhavingspunten April 2006 Effecten van salderen tussen handhavingspunten Effecten van salderen tussen handhavingspunten Opdrachtgever Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directoraat Generaal Transport en Luchtvaart

Nadere informatie

Samenvatting Samenvatting

Samenvatting Samenvatting Samenvatting... Treingebruik gaat stijgen Het treingebruik groeit in de periode 2000-2020 met gemiddeld 0,9 tot 1,5% per jaar. Deze verwachte groei is hoger dan de groei die tussen 1991 en 2006 daadwerkelijk

Nadere informatie

oktober 2009 Eindrapport corridor Den Haag Rotterdam Ruimtelijk economische effecten Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

oktober 2009 Eindrapport corridor Den Haag Rotterdam Ruimtelijk economische effecten Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Ruimtelijk economische effecten corridor Den Haag Rotterdam Eindrapport oktober 2009 Titel Datum Versie Kenmerk Opdrachtgever Uitvoering Colofon Programma Hoogfrequent

Nadere informatie

Notitie. : M. Bekker. Kopie aan : Datum : 29 november 2018 : Akoestische situatie en geluidonderzoek traject Hoek van Holland Haven-Strand

Notitie. : M. Bekker. Kopie aan : Datum : 29 november 2018 : Akoestische situatie en geluidonderzoek traject Hoek van Holland Haven-Strand Notitie Ingenieursbureau Bezoekadres: Wilhelminakade 179 Postadres: Postbus 3072 AP Rotterdam Website: www.rotterdam.nl Aan Kopie aan : : M. Bekker Datum : 29 november 2018 Betreft : Akoestische situatie

Nadere informatie

Bagage op Schiphol. Welcome to Amsterdam Airport

Bagage op Schiphol. Welcome to Amsterdam Airport Bagage op Schiphol Bagage op Schiphol Per jaar verwerkt Schiphol ruim 50 miljoen stuks bagage. Per dag kan dat variëren van ongeveer 120.000 stuks op rustige dagen, tot 180.000 op extreem drukke dagen

Nadere informatie

PHS Meteren-Boxtel tracédeel Boog Meteren

PHS Meteren-Boxtel tracédeel Boog Meteren Project Meteren-Boxtel Goederentreinen tussen Rotterdam en Venlo gaan via de tot Meteren rijden. Vanaf Meteren rijden de goederentreinen verder via s-hertogenbosch en Boxtel. Zij zullen dus niet meer over

Nadere informatie

Calatravabrug Jeruzalem

Calatravabrug Jeruzalem Calatravabrug Jeruzalem René Dorleijn, Movares Agenda 1. Ontwikkeling Movares 2. Situering Calatravabrug 3. Santiago Calatrava, architect 4. Brugontwerp 5. Berekeningsaanpak 6. Rekenmodel 7. Berekeningsresultaten

Nadere informatie

Extra oefenopgaven Deel 1

Extra oefenopgaven Deel 1 1 BEREIKBAARHEID EN RUIMTELIJKE INTERACTIE Bereikbaarheid 1.1 De ooit geplande Rijksweg A3 Onderstaand schema geeft de Randstad weer met enkele kernen. In het originele Rijkswegenplan uit 1927 was ook

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD NL COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 25.9.2003 COM(2003) 566 definitief 2003/222 (COD) Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD houdende wijziging van Verordening

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Alternatieve vervoermiddelen voor de luchtvaart

Alternatieve vervoermiddelen voor de luchtvaart Workshop Alternatieve vervoermiddelen voor de luchtvaart Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid Fons Savelberg 1 ken je kennis! 2 Waar en wanneer reed de eerste hogesnelheidstrein in een reguliere dienstregeling?

Nadere informatie

Ontwikkeling regionale luchthavens in alternatieve scenario s

Ontwikkeling regionale luchthavens in alternatieve scenario s Ontwikkeling regionale luchthavens in alternatieve scenario s Verkennende analyse MARCO KOUWENHOVEN Mei 2014 Inhoud Managementsamenvatting... v HOOFDSTUK 1 Introductie... 1 1.1 Aanleiding... 1 1.2 Doel

Nadere informatie

VERVOERSCONCEPT 2. LEGENDA Schiphol-shuttle HSL Randstad-shuttle

VERVOERSCONCEPT 2. LEGENDA Schiphol-shuttle HSL Randstad-shuttle - ' VERVOERSCONCEPT 2 LEGENDA Schiphol-shuttle HSL Randstad-shuttle tetsueamshbbm C/C+ *»»>««Lightrail/sneltrein "" Wegverkeer Bestaande infra - - - Veerbootverbinding Bebouwing Water si Ss m * V -/ /ps"

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 29 984 Spoor: vervoer- en beheerplan Nr. 811 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARISSEN VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT EN VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID Aan

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2013 2014 31 936 Luchtvaartnota D VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 27 augustus 2014 Ordening 1 hebben kennis genomen van het voorgehangen

Nadere informatie

Private financietbaatheid nieuwe luchthavenin f TaStTUCtUUT

Private financietbaatheid nieuwe luchthavenin f TaStTUCtUUT Private financietbaatheid nieuwe luchthavenin f TaStTUCtUUT NIB Consult B.V. NIBConsuIt B.V. PRIVATE FINANCIERBAARHEID NIEUWE LUCHTHAVENINFRASTRUCTUUR Opdrachtgever: Project Toekomstige Nederlandse Luchtvaart

Nadere informatie

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Vervoervisie Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Het aantal huishoudens in de regio Amsterdam neemt tot 2040 met circa 270.000 toe. Hiermee neemt ook de economische bedrijvigheid en de

Nadere informatie

Projectteam Overnachtingshaven Lobith. Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith. stikstofdepositie

Projectteam Overnachtingshaven Lobith. Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith. stikstofdepositie Projectteam Overnachtingshaven Lobith Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith stikstofdepositie INHOUDSOPGAVE blz. 1. KADERS 1 1.1. Wettelijk kader 1 1.2. Beleidskader 1

Nadere informatie

Mei Wat is het interessantste om naar het buitenland te reizen Het vliegtuig, de trein of de autocar?

Mei Wat is het interessantste om naar het buitenland te reizen Het vliegtuig, de trein of de autocar? Wat is het interessantste om naar het buitenland te reizen Het vliegtuig, de trein of de autocar? Mei 2019 Instituut voor de autocar en de autobus Institut pour l autocar et l autobus DURABILITEIT ONDERZOEK

Nadere informatie

Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016

Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016 Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016 Versie 18 maart 2015 In het vervoerplan 2016 worden de wijzigingsvoorstellen van Veolia Transport Haaglanden voor dienstregeling 2016 toegelicht.

Nadere informatie

Startbeslissing. Verbreding A4 Vlietland N14. Datum 12 september 2013. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen.

Startbeslissing. Verbreding A4 Vlietland N14. Datum 12 september 2013. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen. Startbeslissing Verbreding A4 Vlietland N14 Datum 12 september 2013 Status Eindversie De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen. Inhoud 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Afbakening

Nadere informatie

MAGNEETTREIN ALS OPLOSSING VOOR GEBREKKIGE BRABANTSE MOBILITEIT

MAGNEETTREIN ALS OPLOSSING VOOR GEBREKKIGE BRABANTSE MOBILITEIT MAGNEETTREIN ALS OPLOSSING VOOR GEBREKKIGE BRABANTSE MOBILITEIT Artikel eerder geplaatst in e52 op 20 apr 2016 Tags: Het Zuidelijke Perspectief, magneettrein, Techniek, Vervoer Door Wouter van Gessel,

Nadere informatie

Antwoord 1 Ja. Schiedam Centrum is een van de regionale knooppunten, vergelijkbaar met stations als Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander:

Antwoord 1 Ja. Schiedam Centrum is een van de regionale knooppunten, vergelijkbaar met stations als Rotterdam Blaak en Rotterdam Alexander: > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie