Het bestuur; De samenstelling van het bestuur is na de jaarvergadering van 2013 niet gewijzigd en bestond uit de volgende personen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het bestuur; De samenstelling van het bestuur is na de jaarvergadering van 2013 niet gewijzigd en bestond uit de volgende personen:"

Transcriptie

1 Jaarverslag van de secretaris Het verenigingsjaar 2014 was een gemiddeld jaar met de vaste op de actieve leden gerichte en sociale verenigingsactiviteiten, die ook dit jaar weer wisselend werden bezocht. De geplande familiedag in juni kon vanwege de geringe belangstelling niet doorgaan maar de daarvoor in de plaats georganiseerde openingsavond met barbecue in september was een geweldig succes. Sportief gezien begon het verenigingsjaar met het traditionele zaalvoetbaltoernooi van de COVS District Zuid I, dat door de groep Breda te Bavel werd georganiseerd. Met een verdienstelijke derde plaats waren spelers en coach heel tevreden. Op het jaarlijkse veldvoetbaltoernooi om de Kees Rekkers trofee was het veldvoetbalteam onherkenbaar. Vorig jaar winnaar van het toernooi en van de sportiviteitprijs werd er dit jaar als laatste geëindigd en geen sportiviteitprijs. Bij de voorronde spelregelwedstrijd voor COVS teams uit het district Zuid I, gespeeld te Roosendaal, plaatste het spelregelteam zich voor de districtsfinale welke door de groep Bergen op Zoom werd georganiseerd. De finalewedstrijd werd met een mooie gedeelde derde plaats afgesloten. In november hebben twee spelregelteams in Roosendaal samen met de groepen Bergen op Zoom en Roosendaal gestreden om de Bas van Ineveld bokaal. Naast de eerste prijs voor team een en een vijfde plaats voor team twee was er ook de eerste prijs voor de persoonlijke winnaar. Het bezoek aan de wekelijkse trainingen is ook afgelopen jaar weer heel wisselend geweest. Als de bestuursafgevaardigde met de portefeuille training weer eens gelukkig melding maakt van een zeer goede opkomst blijkt dat een week later weer een stuk minder te zijn. In 2014 werd op 5 september een seizoensopening met barbecue georganiseerd. Tijdens die avond zijn de gepromoveerde scheidsrechters gehuldigd en hebben van het bestuur een kleine attentie ontvangen. Door het grote aantal deelnemers werd het een zeer geslaagde avond die zeker navolging verdiend. De maandelijkse kaartavonden kunnen rekenen op een vaste kern actieve kaarters en de twee georganiseerde kaartmarathons waren een groot succes. De twee bingoavonden werden goed bezocht al zou het gezien het beschikbare prijzenpakker best wat beter mogen. Alle activiteiten die we afgelopen jaar georganiseerd hebben of aan deelgenomen of waar het bestuur namens de vereniging belangstelling heeft getoond zijn in dit jaarverslag opgenomen. Het bestuur; De samenstelling van het bestuur is na de jaarvergadering van 2013 niet gewijzigd en bestond uit de volgende personen: Voorzitter; Cor Nagtzaam Secretaris; Piet Janssen 2 e secretaris; Jeroen Geerts Penningmeester; Hugo Vogelezang Ontspanning; Ad Biemans Training/voetbal Jack van de Perre Website en P.R. Jean Pierre Loontjens

2 2 Erevoorzitter Piet van Tilborg, die namens het bestuur de sociale contacten met zieke leden en huisgenoten onderhoudt, heeft het afgelopen jaar weer de nodige bezoeken afgelegd aan zieke of geblesseerde leden. Om onze belangstelling te kunnen blijven tonen is het belangrijk dat wij weten dat er iets aan de hand is waar wij aandacht aan moeten schenken vandaar hierbij een herhaalde oproep om zaken die u bekend zijn bij het bestuur te melden. Het bestuur vergaderde het afgelopen jaar 10 maal en steeds in ons eigen clubhuis De Toss. De vergaderingen werden gehouden op de volgende data; 18 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april, 28 mei, 27 augustus, 17 september, 15 oktober, 19 november en 17 december. Het ledental; In 2014 is ons ledental door actieve werving bij BOS cursussen stabiel gebleven. Op 1 januari 2014 had onze vereniging 149 leden waarvan 11 ondersteunende of gezinsleden en 12 juniorleden met een gratis lidmaatschap. Op 31 december 2014 waren dat 149 leden waarvan 8 ondersteunende of gezinsleden en 18 juniorscheidsrechters met een gratis lidmaatschap, waarvan er 6 komend jaar de halve contributie moeten gaan betalen omdat zij 20 jaar worden. Er zijn 12 nieuwe leden ingeschreven waarvan 2 als juniorlid met een gratis lidmaatschap en 12 leden hebben hun lidmaatschap beëindigd waarvan 1 juniorlid. Twee leden zijn afgevoerd omdat hun adres niet meer te achterhalen was. Van de twee leden die hun contributie voor 2013 nog niet hadden betaald heeft er een alsnog betaald en zijn lidmaatschap opgezegd en het andere lid heeft na het inschakelen van een deurwaarder de contributie ook voldaan. Deze laatste is op voordracht van het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2014 geroyeerd. Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering; De 89e Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering werd gehouden op dinsdag 11 maart 2014 en werd bijgewoond door 36 leden. Wim Ippel was aanwezig als afgevaardigde van het bestuur van de COVS District Zuid I. Onderscheidingen Wim Schellekens werd gehuldigd voor zijn 25 jarige lidmaatschap. Wim Ippel sprak een dankwoord uit voor de jarenlange verdienste van Wim voor de groep Breda als bestuurslid en penningmeester en stak de bijbehorende speld op. Conform een bestuursbesluit werd aan Wim toegezegd dat hij als gast voor de kerstavond van 2014 zouden worden uitgenodigd. Activiteiten; Onze vereniging heeft in 2014 de volgende activiteiten georganiseerd: 4 januari: Zaalvoetbaltoernooi district Zuid 1 7 januari: Nieuwjaarsreceptie 24 januari: Kaartavond 28 januari: Clubavond met Richard Martens 22 februari: Nationaal Voetbalcarnaval 28 februari: Kaartavond

3 3 11 maart: Algemene Ledenvergadering 21 maart: Kaartavond 25 maart: Clubavond met kennisquiz 28 maart: Voorjaarsbingo 25 april: Kaartavond 22 juni: Zomer kaartmarathon 5 september: Seizoenopening met barbecue 19 september: Kaartavond 30 september: Clubavond met spelregels 17 oktober: Kaartavond 21 november: Kaartavond 25 november: Cursus weerbaarheid binnen arbitrage 12 december; Kerstbingo 20 december: Kerstavond Activiteiten die door onze vereniging in 2014 zijn bezocht of waaraan is deelgenomen: 7 februari : Receptie ter gelegenheid 75 jarig bestaan Zeeuws Vlaanderen 21 februari : Voorronde spelregelwedstrijd voor COVS teams 24 februari : OBA vergadering bij v.v. Groen Wit 7 april : Vooroverleg COVS District te Gorinchem 18 april : Districtsfinale spelregelwedstrijd COVS District Zuid I 23 mei : Cees Rekkerstoernooi bij De Langstraat 24 mei : Algemene Ledenvergadering COVS Nederland 2 juni : OBA vergadering bij v.v. The Gunners 23 september : Thema avond racisme in de voetbalsport 13 oktober : Jaarvergadering COVS Roosendaal 27 oktober : OBA vergadering met uitreiking Fair Play bokaal 03 november : Extra districtsvergadering (bespreking rapport) 10 november : Afsluiting BOS cursus bij Right- Oh 14 november : Spelregelwedstrijd om Bas van Ineveld bokaal te Roosendaal 6 december : Buitengewone Algemene Ledenvergadering COVS Nederland te Zeist 10 december : Afsluiting BOS cursus bij v.v. Gilze Externe contacten; De contacten met de groep Roosendaal bleven beperkt tot het bezoeken van elkaars jaarvergaderingen en wederzijdse informatie over clubactiviteiten. Conform eerdere afspraken wordt er jaarlijks in november met de groepen Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda een spelregelwedstrijd gehouden om de Bas van Inevel bokaal. De contacten met de voetbalverenigingen in ons werkgebied liepen meestal via het kanaal van het OBA (Overlegorgaan Bredase Amateurvoetbal) en soms op eigen initiatief in het kader van ons normen en waarden beleid. Daarnaast is er door diverse verenigingen een beroep op onze groep gedaan voor spelregelpresentaties voor D en B junioren.

4 4 Binnen het OBA is afgesproken dat onze groep elk jaar de laatste vergadering zal organiseren omdat op die vergadering de door ons beschikbaar gestelde Fair Play bokaal wordt uitgereikt. In 2014 is de Fair Play beker voor de sportiefste Bredase voetbalvereniging gewonnen door de v.v. The Gunners. De ondersteuning die onze vereniging op spelregelgebied aan de voetbalverenigingen heeft aangeboden is mede door de verplichting van het spelregelcertificaat voor B junioren flink toegenomen. Om onze voorzitter, die de meeste presentaties verzorgd, enigszins te ontlasten heeft Jean Pierre Loontjens, zoals vorig jaar al geopperd, al enkele presentaties zelfstandig verzorgd. Wim de Jong is zowel bij Cor als Jean Pierre actief in de ondersteuning. Bij de volgende verenigingen zijn er een of meerdere presentaties geweest: Good Luck, Molenschot, The Gunners, Rijen, ONI, Gloria, AvZ-keeperschool, Jeka, Groen Wit, Baronie, SAB, Baronie, bijeenkomst voor clubscheidsrechters Er was een goede samenwerking met het districtsbestuur van de COVS Zuid I. Na het uitbrengen van het rapport COVS op weg naar de toekomst in 2014 is er een extra najaarsvergadering gehouden om de aanbevelingen uit het rapport te bespreken. Het is de bedoeling dat de groepen in 2015 zullen beginnen met het implementeren van enkele aanbevelingen. Het districtsbestuur en het VCN zullen daar waar nodig en mogelijk voor ondersteuning zorgen. De KNVB informeerde ons regelmatig via de digitale nieuwsbrieven. Ook in de toekomst zullen wij onze leden daar waar nodig individueel ondersteunen of hun belangen via alle geledingen van de COVS behartigen. Als er leden zijn die ondersteuning nodig hebben in de relatie met de KNVB of bij tuchtzaken kunnen zij een beroep doen op ondersteuning bij secretaris Piet Janssen. Tot slot Terugkijkend op 2014 kan niet zonder een teleurstellende blik op de laatste dagen van het jaar waarop bestuurslid Ad Biemans om hem moverende reden zijn bestuursfunctie heeft neergelegd, maar tevens de rigoureuze stap heeft genomen om zijn lidmaatschap op te zeggen. Piet Janssen Secretaris.

5 Jaarverslag penningmeester Toelichting op de jaarcijfers In 2013 was er een behoorlijk overschot dat aan de reserves werd toegevoegd. Het bestuur heeft op de ALV in 2014 gezegd dat het beleid in 2014 erop gericht was om meer activiteiten te gaan organiseren voor de leden. De noodzaak van sparen voor de toekomst is er niet meer, maar dit wil niet zeggen dat het bestuur nu geld gaat uitgeven om uit te geven. De financiële ruimte zal in 2015 gebruikt worden, voor festiviteiten voor het 90 jarig jubileum. Goede ideeën van onze leden zullen we daar waar mogelijk is financieel ondersteunen. Tijdens de maandelijkse kaartavonden is de loterij afgeschaft met als doel wat meer deelnemers te trekken. In Ondanks de wat teruglopende belangstelling voor de bingoavonden, konden we het budget voor de prijzen gelijk houden. - De contributie inkomsten daalde. De toelichting hierop is in het verslag van de secretaris opgenomen. - In 2014 werden er 5 kwartalen contributie betaald aan de Landelijke organisatie. - De donaties aan de vereniging liepen met ongeveer 15 procent terug. - Er werd geen sponsor gevonden voor de uitreiking van de Fair Play cup. - Omdat er door een behoorlijk aantal personen werd getraind in 2014 vielen de kosten iets hoger uit dan begroot. Laten we hopen dat deze trend zich in 2015 voortzet. - Aan de clubavonden werd veel minder uitgegeven dan begroot. De avonden werden wel redelijk tot goed bezocht. - Daar waar andere jaren de carnavalsvereniging een behoorlijk bedrag in de kas kon storten is dat in 2014 niet gelukt. Toch werd er budget neutraal een leuk carnavalsfeest georganiseerd. - Het districtszaalvoetbal toernooi in januari 2014 heeft een goede bijdrage geleverd aan de verenigingskas. De meeste tegenvallers konden hiermee worden gecompenseerd. - De familie dag is niet doorgegaan maar daarvoor in de plaats is de openingsdag van het seizoen gekomen - Er werd dit verenigingsjaar een kleine winst van 250 euro gemaakt.

6 Jaarverslag ontspanning Door de ziekte van het bestuurslid ontspanning Ad Biemans is een groot deel van de ontspanningsactiviteiten door andere bestuursleden opgepakt. Het jaar begon zoals altijd met een goed bezochte en gezellige nieuwjaarsbijeenkomst. Voor de zomervakantie zijn er vier maandelijkse kaartavonden georganiseerd en na de zomervakantie nog een drietal. Er is een vaste groep van bezoekers van deze kaartavonden waar Hugo Vogelezang zorgt voor wat leuke prijsjes. 22 februari was er het goed bezochte en heel gezellige Nationaal Voetbalcarnaval waar onze eigen Prins met Raad van Elf De Toss had omgetoverd in een echt leuthuis. Naast de clubavonden waar inhoudelijk zaken aan de orde kwamen die met arbitrage te maken hadden, zoals cursus weerbaarheid binnen de arbitrage, clubavond met spelregels en kennisquiz was er wat meer ontspanning met de door Richard Martens verzorgde clubavond. Voor het meer sociale karakter waren er een voorjaarsbingo en voor het eerst een kerstbingo met mooie prijzen voor de kerstdis. Voor de vaste bezoekers waren er weer twee kaartmarathons waarvoor Ben en Joke van Gils weer de nodige werkzaamheden hadden verricht. Na het niet doorgaan van de afsluiting van het seizoen was er bij het bestuur niet al te veel hoop om iets nieuws te organiseren maar na de geweldige opkomst bij de seizoensopening hebben we er hopelijk weer een vaste activiteit bij gekregen. Met de toch nog steeds traditionele kerstavond, ook hier kan het bestuur elk jaar rekenen op een vaste kern van bezoekers, werd het seizoen wat ontspanning betreft op een gezellige manier afgesloten.

7 Jaarverslag training - voetbal 2014 Onder leiding van onze deskundige trainers Cees Ripmeester en Wim van Gils zijn in het jaar 2014 ongeveer 35 trainingen afgewerkt. Het aantal mensen op de trainingen varieerde van 5 tot 15. De mening van het bestuur en beide trainers is dat er elke week nog wel een vijf- of tiental meer leden de training mogen bezoeken. Zeker hier geldt hoe meer zielen hoe meer vreugde. Tijdens de zomerperiode hebben een vijftal sportievelingen doorgetraind in het Mastbos. Het bestuur is aan het onderzoeken of het mogelijk is tegen een kleine vergoeding trainingjacks, of shirts aan de trainingsgroep beschikbaar te stellen. Ook dit zou een reden kunnen en moeten zijn om de trainingen te gaan bezoeken. Omdat het volgens het bestuur geen meerwaarde heeft het trainingsbezoek te noteren is trainer Wim van Gils er mee gestopt om dat bij te houden. Wel werden er afgelopen jaar nog enkele taarten uitgedeeld aan degene die de trainingen in het vorige seizoen het meest bezocht hadden. Voor het jaar 2015 wens ik u allen weer veel trainingsplezier. Ons voetbalteam had vorig jaar minder succes dan de jaren daarvoor.tijdens het zaaltoernooi van het district Zuid 1 in januari werden we vierde en ook tijdens het toernooi om de Cees Rekkers trofee kwamen we niet verder dan plaats vier. Wel maakten we het hier weer heel gezellig in de derde helft. Jack van der Perre

8 Jaarverslag spelregels Gedurende het afgelopen jaar waren de spelregelkenners van onze vereniging ruimschoots actief. Ze waren altijd bereid om vragen van onze leden te beantwoorden, ook de quiz op de website is door Jean Pierre weer nieuw leven in geblazen. Op de clubavond in september zat weer vol met spelregelkwesties. De quiz wees maar weer eens uit dat het altijd nog beter kan met onze persoonlijke kennis. Ook in 2014 zijn wederom veel presentaties verzorgd bij voetbalverenigingen. Het betrof presentaties voor D junioren, B junioren die hun spelregelvaardigheidstoets moesten doen en voor clubscheidsrechters respectievelijk ouders. Maar liefst 19 avonden zijn Wim de Jong, Jean Pierre Loontjens en Cor Nagtzaam op pad geweest namens onze vereniging om de spelregelkennis te verbreiden. Ook het spelregelteam heeft weer van zich doen spreken. De voorronde in het district werd in Roosendaal gewonnen na een rommelige wedstrijd. In de finale In Tholen werd ons team vierde, omdat enkele persoonlijke foutjes door de andere teams werden afgestraft. Het bestond uit: Jean Pierre Loontjens, Cor Nagtzaam en Toine Bruijns. Bij de wedstrijd om de Bas van Ineveld trofee in Roosendaal op 14 november werd het team met Jean Pierre Loontjens, Herman van der Pluijm en James Busch eerste. Een prestatie die nog meer glans kreeg omdat Herman de persoonlijk winnaar werd van die wedstrijd. Ook een tweede team heeft daar gespeeld, het bestond uit Erik en Stefan van Gastel en Dylan Boomaars. Ook hun 4 e plaats stemde tot tevredenheid. De roep om verjonging heeft ertoe geleid dat nu maar liefst 9 leden deelnemen aan de spelregeltraining. Hopelijk zet deze tendens zich in dit jaar voort. Cor Nagtzaam

9 Jaarverslag website Website In september is de website vernieuwd door de overstap naar een nieuw systeem. Door deze vernieuwing is de site veel beter leesbaar geworden op mobiele apparaten (GSM en tablets). De overstap naar een nieuw systeem heeft er ook voor gezorgd dat de site beter en sneller actueel te houden is. De website is in 2014 bijna keer bezocht. Dit zijn zo n bezoekers meer dan in Ongeveer de helft van het aantal bezoekers komt via een zoekopdracht op Google op de website. De site trekt ook veel bezoekers via de landelijke site omdat alle nieuwsberichten die op de eigen site gepubliceerd worden ook automatisch op de voorpagina van landelijke site terecht komen. De meeste interesse is er nog steeds in het clubnieuws, de aanstellingen en de spelregelrubriek. Spelregels Met de overgang naar de nieuwe site is ook de spelregelrubriek weer nieuw leven ingeblazen. Wekelijks wordt er een nieuwe spelregelvraag gepubliceerd met daarbij ook steeds de uitleg van het goede antwoord. De spelregels zijn ook interactiever geworden omdat men nu direct op een vraag kan reageren. Hier is echter wel een account op de site voor nodig om te kunnen inloggen. Iedereen die nog geen login gegevens heeft, kan bij ondergetekende een account aanvragen (ook te gebruiken voor het publiceren van je aanstellingen). Sponsors Evenals voorgaande jaren is RoliSport nog steeds de hoofdsponsor van de website. De interesse voor overige sponsoring op de website is gering. Dus mocht u in uw omgeving iemand kennen die voor een klein bedrag de vereniging wil steunen en een jaar lang zichtbaar wil zijn met zijn bedrijf, neem dan contact op. Jean-Pierre Loontjens

Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Voetbalscheidsrechtersvereniging Breda en Omstreken. 11 maart 2014 aanvang 20.30 uur

Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Voetbalscheidsrechtersvereniging Breda en Omstreken. 11 maart 2014 aanvang 20.30 uur Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Voetbalscheidsrechtersvereniging Breda en Omstreken 11 maart 2014 aanvang 20.30 uur Agenda 1-2 Jaarverslag van de secretaris 3-6 Jaarverslag van de penningmeester 7

Nadere informatie

De maandelijkse kaartavonden konden altijd weer rekenen op een vaste kern deelnemers die er samen steeds een gezellige avond van maakten.

De maandelijkse kaartavonden konden altijd weer rekenen op een vaste kern deelnemers die er samen steeds een gezellige avond van maakten. 1 Jaarverslag 2018 2018 is in alle opzichten een rustig en redelijk succesvol jaar geweest al blijkt onze terughoudendheid ten aanzien van het organiseren van COVS-activiteiten wel juist te zijn geweest.

Nadere informatie

CONVOCATIE. Piet Janssen, secretaris AGENDA

CONVOCATIE. Piet Janssen, secretaris AGENDA CONVOCATIE Hierbij nodigen wij de leden van de voetbalscheidsrechtersvereniging Breda en omstreken uit tot het bijwonen van de 91e Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De vergadering wordt gehouden op

Nadere informatie

Het bestuur; Na de jaarvergadering van maart bestond het bestuur uit; 2 e secretaris; Jeroen Geerts

Het bestuur; Na de jaarvergadering van maart bestond het bestuur uit; 2 e secretaris; Jeroen Geerts Jaarverslag van de secretaris. Het verenigingsjaar 2011 zal de boeken ingaan als een jaar van ups en downs waarbij de ups op het sportieve vlak liggen en de downs op het vlak van de vele ernstige en soms

Nadere informatie

Jaarverslag secretaris

Jaarverslag secretaris CONVOCATIE Hierbij nodigen wij de leden van de voetbalscheidsrechtersvereniging Breda en omstreken uit tot het bijwonen van de 92e Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De vergadering wordt gehouden op

Nadere informatie

Notulen van de 93 e jaarlijkse algemene ledenvergadering van de voetbalscheidsrechtervereniging Breda en omstreken van 13 maart 2018.

Notulen van de 93 e jaarlijkse algemene ledenvergadering van de voetbalscheidsrechtervereniging Breda en omstreken van 13 maart 2018. Notulen van de 93 e jaarlijkse algemene ledenvergadering van de voetbalscheidsrechtervereniging Breda en omstreken van 13 maart 2018. Aanwezig; 44 leden 01.Openingwoord van de voorzitter Rob Luyken neemt

Nadere informatie

01. Openingswoord van de voorzitter

01. Openingswoord van de voorzitter Notulen van de 87 e Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Voetbalscheidsrechtersvereniging Breda en omstreken van 8 maart 2012. Aanwezig; 32 leden en 2 genodigden 01. Openingswoord van de voorzitter.

Nadere informatie

01.Openingwoord van de voorzitter

01.Openingwoord van de voorzitter Notulen van de 90 e jaarlijkse algemene ledenvergadering van de voetbalscheidsrechtervereniging Breda en omstreken van 10 maart 2015. Aanwezig; 33 leden en 3 genodigden 01.Openingwoord van de voorzitter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF-januari 2019

NIEUWSBRIEF-januari 2019 VOETBALSCHEIDSRECHTERSVERENIGING BREDA EN OMSTREKEN NIEUWSBRIEF-januari 2019 Beste sportvrienden, Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van 2019 met nieuws van onze eigen vereniging Agenda van de activiteiten:

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Algemeen jaarverslag 2015 Scheidsrechtersvereniging Het jaar 2015 stond in het teken van het tot uitvoering brengen van het beleidsplan SDO 2020: Fluitend voor elkaar. De plannen die in dit beleidsplan

Nadere informatie

Jaarvergadering 15 februari 2016

Jaarvergadering 15 februari 2016 Jaarvergadering 15 februari 2016 1 JAARVERGADERING 2016 INHOUD: Pagina: Index 2 Voorwoord voorzitter 3 Agenda 5-6 Notulen Jaarvergadering 2015 6-12 Jaarverslag secretaris 2015 13-14 De Jaarvergadering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering 20:10 uur. De agenda staat geprojecteerd op het scherm.

De voorzitter opent de vergadering 20:10 uur. De agenda staat geprojecteerd op het scherm. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering 20:10 uur. De agenda staat geprojecteerd op het scherm. 2. Ingekomen mededelingen en afmeldingen Aanwezig 42 leden, Afmeldingen 9 leden: Leon Diepstraten,

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2016 / 2017 - Loting Achterhoek Cup seizoen 2017 / 2018 - Belangrijkste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het Continental 7x7 35/45+ voetbal

Nadere informatie

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen.

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Tijdens de jaarvergadering werd als opvolger van Jos Helmink de heer Bryan van Leeuwen gekozen tot secretaris. Bryan fluit sinds een klein jaar in de K.N.V.B.,

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 26 maart 2018 Documentnummer: SZO/JL/2018 102. Commissaris 2 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, Portefeuillehouder

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING COVS WALCHEREN

ALGEMENE LEDENVERGADERING COVS WALCHEREN ALGEMENE LEDENVERGADERING COVS WALCHEREN MAANDAG 20 MAART 2017 Aanvang 19.30 uur Clubhuis s.v. Walcheren Olympiaweg 1, Vlissingen 1 Ritthem, februari 2017 Geachte leden, UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Jaarvergadering! 17 februari 2014!

Jaarvergadering! 17 februari 2014! CONCEPT Jaarvergadering 17 februari 2014 JAARVERGADERING 2013 INDEX BLAD Index 2 Voorwoord voorzitter 3 Agenda 4-5 Notulen Jaarvergadering 2011 6-11 Jaarverslag secretaris 2011 12-13 De Jaarvergadering

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste leden,

Van de voorzitter. Beste leden, december Nr. 12-2014 Backhand Nieuwsbrief TTV Olympia Van de voorzitter Beste leden, Hierbij de laatste nieuwsbrief van 2014, de kerst en nieuwsjaarseditie. Een jaarwisseling is altijd een mooi moment

Nadere informatie

Rood-Wit International U10 Tournament Georganiseerd door RKSV Rood-Wit W Sportpark De Gagelrijzen te St. Willebrord

Rood-Wit International U10 Tournament Georganiseerd door RKSV Rood-Wit W Sportpark De Gagelrijzen te St. Willebrord Kwalificatietoernooi Rood-Wit International U10 Tournament 2017 Georganiseerd door RKSV Rood-Wit W Sportpark De Gagelrijzen te St. Willebrord Zondag 16 april 2017 (1 e Paasdag) Voor amateurverenigingen

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG 2013

ACTIVITEITENVERSLAG 2013 ACTIVITEITENVERSLAG 2013 Januari 2014 Hilde Oolthuis secretaris VOKS 20 jaar VOKS! In 2013 hebben wij het 20 jarig jubileum van VOKS kunnen vieren! Wij zijn het jubileumjaar gestart met een feestelijk

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2015 / 2016 - Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige editie - Programma

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 25 maart 2019 Documentnummer: SZO/JL/2019 014. Voorzitter 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, telefoon:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van. Klootschietvereniging De Toekomst.

Huishoudelijk reglement van. Klootschietvereniging De Toekomst. Huishoudelijk reglement van Klootschietvereniging De Toekomst. Art. 1 De vereniging stelt zich ten doel: A: Het bevorderen van het saamhorigheidgevoel van de leden; B: Het behartigen van de ontspanningsmogelijkheden

Nadere informatie

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi P R O G R A M M A RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi maandag 28 december 2015 Sporthal Buitenhof Duke Ellingtonstraat 2 te DELFT Voorwoord Voor he 3 e achtereenvolgende jaar staat

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

Voor open Doel is terug Algemene ledenvergadering Hoofdsponsor

Voor open Doel is terug Algemene ledenvergadering Hoofdsponsor Voor open Doel is terug Na jaren van afwezigheid is de Voor open Doel terug. Tot het eind van de jaren 90 was dit het clubblad van de vv Froombosch. Nu zal het verder gaan als onze nieuwsbrief. Hierin

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie SDO Achterhoek Cup Commissie seizoen 2018 / 2019 Emiel Stienezen Tel.nr. 06 22 99 80 34 E-mail : AC@covsdoetinchem.nl Eerste aanspreekpunt SDO ACC organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en Omgeving Uitgave 3 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het seizoen is bijna afgelopen, vandaar deze laatste nieuwsbrief. De volgende onderwerpen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF-februari 2019

NIEUWSBRIEF-februari 2019 VOETBALSCHEIDSRECHTERSVERENIGING BREDA EN OMSTREKEN NIEUWSBRIEF-februari 2019 Beste sportvrienden, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari 2019 met nieuws van onze eigen vereniging Agenda van de

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Opening Ger lijnders opent de vergadering en heet de aanwezige leden, 52 in getal, van harte welkom. Ondanks de dag en het tijdstip een mooie opkomst. Het dames

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

De Nieuwe Band Extra

De Nieuwe Band Extra De Nieuwe Band Extra Ook tijdens het seizoen 2010-2011 zal er weer Wodanseck-hout te koop zijn. Net zoals de afgelopen jaren zal dit hout met liefde en plezier door de Wodanseck-leden gezaagd, gehakt,

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het Continental 7x7 35/45+ voetbal

Nadere informatie

CONCEPT!!!!! Jaarvergadering

CONCEPT!!!!! Jaarvergadering CONCEPT!!!!! Jaarvergadering 18 februari 2013 JAARVERGADERING 2013 INDEX!!!!!!!!!! BLAD Index!!!!!!!!!! 2 Voorwoord voorzitter!!!!!!! 3 Agenda!!!!!!!!!! 4-5 Notulen Jaarvergadering 2011!!!!!! 6-13 Jaarverslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal:

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal: SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Vooruit. Laat weten wat je van de AV-OTT wil! Het Bestuur

Vooruit. Laat weten wat je van de AV-OTT wil! Het Bestuur Inleiding Uiterst rustig, zo kan dit jaar beschreven worden. Qua acitiviteiten dan, binnen het bestuur was het alles behalve rustig. Er vond een groot aantal wisselingen plaats. Dat kan dat eerste ook

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Opleiding bestuurskader In Zuid 1 wordt een pilot gehouden, zodra deze is afgerond, dient na een evaluatie dit beleid landelijk te worden ingevoerd.

Opleiding bestuurskader In Zuid 1 wordt een pilot gehouden, zodra deze is afgerond, dient na een evaluatie dit beleid landelijk te worden ingevoerd. COVS Activiteitenplan Met onderstaand geactualiseerd populair beleidsplan is voor zover mogelijk rekening gehouden met de door de verenigingen en districten ingediende ideeën. Statuten en reglementen Tijdens

Nadere informatie

BaroNieuws december 2013. Wat vindt u in de BaroNieuws van december 2013:

BaroNieuws december 2013. Wat vindt u in de BaroNieuws van december 2013: Wat vindt u in de BaroNieuws van december 2013: BaroNieuws december 2013 * Overlijden Monica Sweres * Kerstzaalvoetbal toernooi * Ruud Wiekema nieuwe voorzitter * Bestuursmededelingen * Zeer geslaagde

Nadere informatie

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland Badminton Nederland In deze regeling wordt beschreven hoe Badminton Nederland omgaat met het bedanken en decoreren van leden die een bijzondere rol binnen de organisatie hebben vervuld. De genoemde criteria

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Nieuw Schoonebeek, 23 augustus 2004 Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam Schoonebeek. Zij is gevestigd te Nieuw Schoonebeek. De verenigingskleuren

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Minigolfclub Appelscha 2012 Inhoudsopgave Artikel 1 Leden... 2 Artikel 2 Bestuur... 3 Artikel 3 Commissies... 4 Artikel 4 Contributie... 4 Artikel 5 Geldmiddelen/declaraties...

Nadere informatie

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Bestuur Loopgroep Zuidhorn Inhoud Inleiding... 2 Blz. 1 Activiteiten 2013... 3 2 Communicatie... 4 3 Ledenaantal en trainingen... 4 4 Sponsoring... 5 5 Rooster van aftreden

Nadere informatie

OldStars walking football NIEUWSFLITS. Noord-Holland Noord

OldStars walking football NIEUWSFLITS. Noord-Holland Noord OldStars walking football NIEUWSFLITS Noord-Holland Noord 1 START REGIO-AANPAK Het Nationaal Ouderenfonds en de KNVB hebben de handen in een geslagen om meer voetbal verenigingen in de provincie Noord-Holland

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR ARTIKEL 1: Lidmaatschap 1. Het lidmaatschap van BC Schrobbelaar wordt aangegaan voor een volledig basketbalseizoen (van september t/m juni) en wordt telkens voor een aansluitend

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen.

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen. En dan nu vakantie! Jaargang 6,nummer 5 In dit nummer: Vakantie!!! Vacatures 1 2 Volleybal bij t Schrijverke 2 Zaalindeling 16-17 Oud papier Jeugdkamp Sponsors bedankt 3 4 4 5 Zoals in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt.

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt. Notulen ledenvergadering WIJHKO 28 mei 2015 Aanwezig: 35 leden inclusief bestuur. Afwezig: Henny vanuit het bestuur en een aantal leden. Opening Moniek opent de vergadering Notulen vorige vergadering Geen

Nadere informatie

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL Beste leden van BVV Barendrecht, Hierbij ontvangt u voor de 1 e maal de Zomerspecial van BVV Barendrecht. Ook gedurende de zomervakantie zitten wij zeker niet stil

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) Ontstaan Artikel 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT BAV (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) 24 oktober 2015 1. De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV.)is ontstaan uit de fusie tussen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving Uitgave 3 seizoen 2015-2016 Beste vrijwilligers, Het SVG seizoen 2015-2016 is al weer een tijdje afgelopen. Toch nog even een korte nieuwsbrief.

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

1. Waar staat Midlandia voor?

1. Waar staat Midlandia voor? Sponsoring Deze map geeft informatie over de sponsormogelijkheden van korfbalvereniging Midlandia. Midlandia is op zoek naar sponsoren die zich kunnen identificeren met onze visie en onze activiteiten

Nadere informatie

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan Toernooicommissie De toernooicommissie van t Weusthag is de commissie binnen de vereniging welke zich toelegt op de organisatie van eigen clubtoernooien en t Weusthag Open. De clubtoernooien hebben zowel

Nadere informatie

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams Voorlichting ouders F teams 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams 1 Agenda Welkom en voorstelrondje Wedstrijdzaken en website Ledenadministratie Waarden en Normen Commissiekamer Technisch beleid Kleding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Inhoud 1. Begripsomschrijving 2. Lidmaatschap 3. Geldmiddelen 4. Bestuur 5. Kascommissie 6. Trainingen 7. Materiaal 8. Wedstrijden 9. Overige bepalingen

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG. Scheidsrechtersvereniging Meppel e.o. (SMO).

CONCEPT-VERSLAG. Scheidsrechtersvereniging Meppel e.o. (SMO). CONCEPT-VERSLAG Bestuurlijk overleg van de Scheidsrechtersverenigingen Meppel e.o. (SMO), Nijverdal e.o. (SNO) en Zwolle e.o. (SZO) d.d. 17 oktober 2018 te Kampen. Aanwezig: Afwezig m.k.: J. (Jan) Gerbers,

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

Voorwoord. Beste voetbalvrienden,

Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Voorwoord Beste voetbalvrienden, Van harte welkom bij DZC 68, op ons mooie Sportpark Zuid in Doetinchem. Wij zijn blij dat jullie allen aan het toernooi meedoen. Het speelschema vind je als aparte bijlage.

Nadere informatie

Clubgebouw de Meerfluit Ullevi 12, 7825 SE, Emmen

Clubgebouw de Meerfluit Ullevi 12, 7825 SE, Emmen 27-02-2014 Editie 2 uitgave 12 Clubgebouw de Meerfluit Ullevi 12, 7825 SE, Emmen nieuw mobiel telefoonnummer: 06-36 29 92 39 Activiteiten Kaarten en overige activiteiten; Nieuws van de ledenadministratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2011

Nieuwsbrief oktober 2011 Nieuwsbrief oktober 2011 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Zo heb je te maken met 6 spelers en zo zijn het er 15! Dit betekent niet alleen dat ons systeem (met name kosten acceptabel

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 33 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van v.v. Bargeres. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag 2013

Sociaal jaarverslag 2013 Sociaal jaarverslag 2013 Vereniging Buurthuis Bloemenwijk Boschgeest Voorschoten 11 april 2014 Het bestuur Inleiding In het jaar 2013 heeft de vereniging weer vele activiteiten ontplooid. Daarmee heeft

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Jan Weegink Memorial Cup. 20 & 22 Augustus Sportpark De Waarbeek

Jan Weegink Memorial Cup. 20 & 22 Augustus Sportpark De Waarbeek Jan Weegink Memorial Cup 20 & 22 Augustus 2015 Sportpark De Waarbeek Namens HVV Hengelo mag ik u van harte welkom heten op ons mooie sportpark De Waarbeek Dit jaar houden wij voor de 12 e keer ons tweedaagse

Nadere informatie

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Door: Jeugdbestuur Voor: alle (nieuwe) jeugdleden 1 Uitgave: september 2014 Voorwoord Deze introductiegids is bedoeld om alle jeugdleden

Nadere informatie

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi P R O G R A M M A RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi Zaterdag 27 december 2014 Sporthal Buitenhof Duke Ellingtonstraat 2 te DELFT Voorwoord Vanwege het succesvol verlopen RODI

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. ArtikeM.NAAMENZETEL De vereniging draagt de naam sportclub Olympus. Zij is gevestigd te Tilburg. De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

DIA D U C I N A LT U M

DIA D U C I N A LT U M UM A LT UM IN A LT C DUC IN ALTUM DU C I N DU UM DUC IN ALT R K V V ALTUM DUC IN 24 & 25 mei 2014 4 e Eurospan Jeugdvoetbaltoernooi Sportpark De Gouwen, Donkerstraat 34, Teteringen 4 e rkvv Eurospan

Nadere informatie

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND Voorwoord Hierbij treffen jullie de 3 e nieuwsbrief van de FairPlayCup Helmond voor teams onder 23 jaar aan. Deze nieuwsbrief wordt naar alle betrokkenen gestuurd, met daarin alle van belang zijnde informatie.

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 34 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van vv Bargeres. Het toernooi wordt dit jaar in een andere opzet

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Almonte

Notulen Algemene Ledenvergadering Almonte Notulen Algemene Ledenvergadering Almonte Datum: 14-06-2015 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 19:00-22:00 uur 1. Opening (HD) Henk bedankt iedereen en is blij met de grote

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie