Opleiding bestuurskader In Zuid 1 wordt een pilot gehouden, zodra deze is afgerond, dient na een evaluatie dit beleid landelijk te worden ingevoerd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleiding bestuurskader In Zuid 1 wordt een pilot gehouden, zodra deze is afgerond, dient na een evaluatie dit beleid landelijk te worden ingevoerd."

Transcriptie

1 COVS Activiteitenplan Met onderstaand geactualiseerd populair beleidsplan is voor zover mogelijk rekening gehouden met de door de verenigingen en districten ingediende ideeën. Statuten en reglementen Tijdens de JAV van 16 mei 2009 zijn de Statuten en Reglementen aangenomen. Het VCN heeft vervolgens op verzoek van de JAV een tijdelijke commissie ingesteld met vertegenwoordigers uit de zes districten om deze nieuwe regelgeving te toetsen aan de praktijk. Deze toetsing kan mogelijk leiden tot wijzigingsvoorstellen. Voorstellen daarover staan op de agenda van de JAV van 15 mei Daarna zal worden gewerkt aan het opstellen van model Statuten en Reglementen voor de verenigingen. Werving, behoud en begeleiding verenigingsscheidsrechters In overleg met de KNVB is hiervoor een plan ontwikkeld. Inmiddels is getracht ter zake pro actief te handelen. Werving en behoud van COVS-leden onder verenigingsscheidsrechters blijft constant de aandacht houden. Uitgangspunt is en blijft: KNVB faciliteert en de COVS participeert. Het streven is er op gericht landelijk een regeling te bewerkstelligen zoals die in district Noord wordt gehanteerd. Opleiding scheidsrechterstrainers Door het houden van een aantal pilots in verschillende districten wordt thans ervaring opgedaan. Vervolgens dient hierin structureel te worden voorzien. Opleiding bestuurskader In Zuid 1 wordt een pilot gehouden, zodra deze is afgerond, dient na een evaluatie dit beleid landelijk te worden ingevoerd. De Scheidsrechter Het werven van advertenties blijft een constant aandachtspunt, maar blijkt in de praktijk moeilijk in te vullen. Inmiddels is het magazine aangepast en voorziet in een duidelijke behoefte. De redactie is er in geslaagd een goed leesbaar en begrijpelijk magazine voor iedereen te laten verschijnen. Leeftijdsdiscriminatie Gedurende het verenigingsjaar is door het VCN het COVS-standpunt om de leeftijdsgrens af te schaffen overal en bij alle gelegenheden duidelijk naar buiten gebracht. Verwacht wordt dat door de KNVB in het seizoen de 70-jaar grens voor o.a. scheidsrechters en rapporteurs wordt afgeschaft. Rechtspositie van de scheidsrechter In de loop van het afgelopen jaar zijn maatregelen genomen om de scheidsrechter verder te beschermen. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is daar een voorbeeld van. Tuchtmaatregelen vervuiling websites

2 Dit onderwerp is met de KNVB besproken. Wanneer er sprake is van vervuiling door b.v. een ernstige vorm van belediging moet aangifte worden gedaan bij de tuchtcommissie van de KNVB. Uniformering aanstelling rapporteurs Dit onderwerp wordt doorgeschoven naar Verplichte levering scheidsrechters Dit onderwerp is op alle mogelijke momenten en plaatsen besproken en gepromoot en zal de komende tijd blijvend aandacht krijgen. Vergoedingen Reiskosten Het bedrag van de reiskostenvergoeding is door de KNVB geïndexeerd. Wedstrijdvergoedingen Dit onderwerp gaat door naar Ondersteuning spelregelactiviteiten en wedstrijden Met betrekking tot de kostenregeling is een afspraak met de KNVB gemaakt. Upgrading en modernisering website Op 15 maart 2010 gaat de aangepaste website functioneren. Afspraken met informatieleveranciers worden voor deze datum uitgewerkt. Voor elke vereniging is inmiddels een functioneel adres gereserveerd. Uitbreiden/completeren ledenadministratie Ook deze aanpassing is in de afgelopen periode gerealiseerd en zal binnenkort in gebruik worden genomen. Door de districten worden de gegevens van de reguliere conditietesten vastgelegd. De verenigingen worden verder gestimuleerd om Junioren en Clubscheidsrechters aan zich te binden. Uniformering SRT Ter zake is door de KNVB een werkgroep ingesteld waarin de COVS participeert. Onderzocht wordt welke conditietest voor de scheidsrechter zaal en veld de beste graadmeter is, met de daarbij behorende normeringen. Er is aangedrongen op realistische spelregelvragen en de normering per scheidsrechtersgroep is gelijkgesteld. Regulering subsidiestromen binnen de COVS De gevraagde regulering heeft plaatsgevonden en zal op de website worden geplaatst. De voorwaarden waaraan moet worden voldaan zijn daar aan toegevoegd. Kampioenschap veldvoetbal Het is gelukt de achterban zodanig te enthousiasmeren dat met gelijke middelen de deelname voldoende is.

3 Nieuw beleid 2009/2010 Uniformering aanstelling rapporteurs Ondanks de digitale aanstelling van rapporteurs geschiedt dit in de zes districten van de KNVB nog niet uniform. Dit dient onderzocht te worden. Landelijk moeten alle rapporteurs op dezelfde wijze en onder dezelfde voorwaarden worden aangesteld. Wedstrijdvergoedingen De fiscale mogelijkheden moeten verder worden onderzocht. Ook moet onderzocht worden hoe sportuitrusting zonder fiscale problemen kan worden verstrekt. Daarnaast moet onderzocht worden hoe vergoedingen voor scheidsrechters lid van de COVS verbeterd kunnen worden. Spelregelactiviteiten en wedstrijden Het verstrekken van beeldvragen aan alle groepen moet worden uitgebreid. De deelname van de jeugd- aan de spelregelwedstrijden moet worden gestimuleerd door een modus te vinden die de deelname aantrekkelijk maakt. Rechtspositieregelingen Bij de KNVB moet worden aangedrongen op een beroepsmogelijkheid in de tuchtrechtspraak voor scheidsrechters die zijn gemolesteerd. Voorts moet er een mogelijkheid gecreëerd worden voor scheidsrechters om zich te allen tijde bij tuchtzaken te laten bijstaan door een raadsman/adviseur met spreekrecht. De daders van molestaties moeten strenger aangepakt worden. Gemolesteerde scheidsrechters moeten op hun verzoek inzage krijgen in het betreffende tuchtdossier. De ondersteuning van scheidsrechters bij tuchtzaken moet verder worden geüniformeerd. Rapportagesysteem Door toepassing van het huidige rapportagesysteem krijgen scheidsrechters onterecht een lager gewogen cijfer door externe invloeden. Na een inventarisatieronde zal worden bekeken of en hoe hiermee moet worden omgegaan. Uitwisselingsprogramma verenigingsscheidsrechters Bij de KNVB zal moeten worden aangedrongen om voor verenigingsscheidsrechters een uitwisselingsprogramma voor te schrijven. Fair Play Het logo van de COVS blijft vooralsnog het Fair Play logo.

4 Door dit logo uit te dragen leggen scheidsrechters zich de morele plicht op om te zorgen dat conditioneel aan de eisen wordt voldaan, dat de beheersing van de spelregels meer dan voldoende is en dat het gedrag elke toets der kritiek kan doorstaan. Promotie en PR FLYER De tekst van de flyer is aangepast en zodanig geredigeerd dat vooral jongere scheidsrechters gemotiveerd worden om zich aan te melden bij de COVS. In de loop van het verenigingsjaar verschijnt deze nieuwe folder. DVD Met ondersteuning van sponsors wordt er gewerkt aan de DVD: Goed gefloten, scheids Een film, die voetballers en anderen enthousiast maakt om scheidsrechter te worden. In deze film krijgt het imago van de scheidsrechter de nodige aandacht. Voorts moeten spelers en/of ouders enthousiast gemaakt worden om een scheidsrechtersopleiding te volgen. De film duurt ongeveer 15 minuten. Een belangrijk aandachtspunt in de film wordt de relatie tussen scheidsrechter en voetballers met een allochtone achtergrond. De film wordt geschikt voor vertoning in voetbalkantines, bij ledenbijeenkomsten van voetbalverenigingen en bij algemeen wervende voetbalactiviteiten. Vaantjes Voor de pupil van de week worden vaantjes aangeschaft. Deze worden naar rato van het aantal leden aan de verenigingen gezonden. Daarna blijft het mogelijk deze vaantjes tegen kostprijs via de COVS-winkel blijvend te verstrekken. Masterplan arbitrage NOC-NSF In het kader van dit masterplan is de Stichting Sportarbitrage.nl opgericht. Samen met andere sportbonden neemt de COVS hieraan actief deel. Het streven is in dit kader met andere belangenverenigingen te komen tot een algemeen scheidsrechtershuis. Doelstelling hierbij is de arbitrage nestwarmte en een thuis te geven in de breedste zin van het woord. Hierbij moet gedacht worden aan zaken als gezondheid, mentaliteit, conditie, spelregelkennis c.a. alles bedoeld om scheidsrechters op een verantwoorde en goede manier wedstrijden te laten leiden binnen hun eigen sport. Ondersteuning In het kader van de hierboven genoemde stichting mogelijkheden onderzoeken om in samenwerking met andere sportbonden te komen tot scheidsrechtershuizen. Een voorbeeld hierbij is de al tot stand gekomen samenwerking met de hockeybond. Diverse scheidsrechters trainen mee met COVS-groepen. Ook gebeurt dit inmiddels door enkele korfbalscheidsrechters.

5 Werving nieuwe COVS-leden Naast gebruikmaking van de flyer en de DVD zal de werving van nieuwe COVS leden onverminderd door moeten gaan. Elke mogelijkheid daartoe zal moeten worden aangepakt. Alle KNVB-scheidsrechters die geen COVS-lid zijn, zullen schriftelijk worden benaderd. De daarbij gevoegde nieuwe wervingsfolder en een speciale wervingsactie moeten e.e.a. ondersteunen. Sportdag Er dient een onderzoek te worden ingesteld naar de mogelijkheid om enkele activiteiten van de COVS te bundelen en zodoende te komen tot b.v. een landelijke sportdag. Elke vereniging kan op een en dezelfde dag haar regionale activiteiten houden voor leden en niet-leden. Districtsbijeenkomsten Ter verbetering van de kwaliteit van onze scheidsrechters op districtsniveau bijeenkomsten organiseren met alle KNVB scheidsrechters om door middel van conditietesten en spelregeltoetsen de kwaliteit van ons corps op peil te houden c.q. te verhogen. Verenigingsbesturen De ondersteuning van de besturen en verder kader van de verenigingen moet verbeterd worden. Zij vormen de basis van de organisatie en dienen handreikingen te krijgen om de eigen vereniging aantrekkelijk te maken voor het invullen van kaderfuncties.

2012 Jeugdscheidsrechters v.v. Acht Versie: 2012 Jeugdscheidsrechters v.v.acht 2012 v.1.0 Pagina 1

2012 Jeugdscheidsrechters v.v. Acht Versie: 2012 Jeugdscheidsrechters v.v.acht 2012 v.1.0 Pagina 1 Jeugdscheidsrechters v.v. Acht Versie: 2012 Jeugdscheidsrechters v.v.acht 2012 v.1.0 Pagina 1 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Scheidsrechterscommissie 5. Profielschets

Nadere informatie

Beleidsplan Scheidsrechters vv Heino. Hé Scheids.. Scheidsrechtersbeleidsplan vv Heino/ oktober 2015/ Seniorencommissie

Beleidsplan Scheidsrechters vv Heino. Hé Scheids.. Scheidsrechtersbeleidsplan vv Heino/ oktober 2015/ Seniorencommissie 1 Beleidsplan Scheidsrechters vv Heino Hé Scheids.. 2 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Doelstelling 2. Organogram 3. Werving, selectie en onderhoud 4. Overlegstructuur 5. Organisatie Clubscheidsrechters 6. Opleiding

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING RKDSV 2015/2016. Arbitrageplan

VOETBALVERENIGING RKDSV 2015/2016. Arbitrageplan VOETBALVERENIGING RKDSV 2015/2016 Arbitrageplan RKDSV 1. Inleiding Het imago van een scheidsrechter is belangrijk en zijn autoriteit wordt zowel door spelers, trainers, bestuurders en toeschouwers regelmatig

Nadere informatie

Arbitrageplan. Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014

Arbitrageplan. Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014 Arbitrageplan 1 Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014 INLEIDING Elke week moeten nagenoeg alle thuiswedstrijden voorzien worden van een verenigingsscheidsrechter. Dat is een niet te onder

Nadere informatie

Arbitrageplan HSC 28

Arbitrageplan HSC 28 Arbitrageplan HSC 28 Heerle, 20 september 2013 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Profielschets verenigingscheidsrechter 5. Organisatie rond wedstrijden 6. Werving

Nadere informatie

Visie, doelstellingen en begroting van de Centrale Organisatie voor Voetbal Scheidsrechters verwerkt in: Activiteitenplan COVS 2015

Visie, doelstellingen en begroting van de Centrale Organisatie voor Voetbal Scheidsrechters verwerkt in: Activiteitenplan COVS 2015 Visie, doelstellingen en begroting van de Centrale Organisatie voor Voetbal Scheidsrechters verwerkt in: Activiteitenplan COVS 2015 Vastgesteld door de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de COVS,

Nadere informatie

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Scheidsrechtersplan RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Versie sept. 2013 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 DOELSTELLINGEN... 4 UITGANGSPUNTEN... 5 Jeugdafdeling... 5 Seniorenafdeling... 5 ORGANISATIE... 6 WERVING...

Nadere informatie

Arbitrageplan v.v. MOC

Arbitrageplan v.v. MOC Arbitrageplan v.v. MOC Inhoudsopgave: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Inleiding Doelstelling van het arbitrageplan Organisatie en structuur Profielschets verenigingscheidsrechter Organisatie rond wedstrijden

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. vv R.W.B. Versie 0.2 Maart 2013

ARBITRAGEPLAN. vv R.W.B. Versie 0.2 Maart 2013 ARBITRAGEPLAN vv R.W.B. Versie 0.2 Maart 2013 1 Inhoudsopgave: 1. Inleiding.... 3 2. Doelstelling.... 4 3. Organisatie en Structuur.... 5 4. Samenwerking met andere clubs.... 6 5. Scheidsrechter coördinator....

Nadere informatie

Voorwoord MASTERPLAN ARBITRAGE KNKV... 4

Voorwoord MASTERPLAN ARBITRAGE KNKV... 4 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 1. MASTERPLAN ARBITRAGE KNKV... 4 1.1 Inleiding Masterplan Arbitrage KNKV... 4 1.2 Doelstellingen Masterplan Arbitrage KNKV... 4 1.3 Verschillende functies in Masterplan Arbitrage

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING VELDVOETBAL III AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19

SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING VELDVOETBAL III AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING VELDVOETBAL III AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden voor de KNVB in goede banen te leiden en ben je representatief, communicatief vaardig, heb je

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage

Beleidsplan Arbitrage 2014-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling van het plan 4 3. Organisatie en structuur 5 4. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6 5. Organisatie wedstrijddagen 7 6. Werving, selectie en

Nadere informatie

- GEEN SCHEIDS - - GEEN WEDSTRIJD -

- GEEN SCHEIDS - - GEEN WEDSTRIJD - - GEEN SCHEIDS - - GEEN WEDSTRIJD - WERKPLAN ARBITRAGE KV DOS 46 WERKVERSIE JANUARI 2018 SVEN BENTUM & LIESBETH VAN DER VEGT ARBITRAGE AMBITIE KV DOS 46 Financiële- en sportieve sancties op 0 (januari

Nadere informatie

Dit is een beknopte weergave van het arbitrageplan. Klik hier voor de volledige versie.

Dit is een beknopte weergave van het arbitrageplan. Klik hier voor de volledige versie. (Samenvatting) Inleiding HHC Hardenberg is een vereniging met veel actieve voetballers en vrijwilligers en heeft de beschikking over een prachtig complex. Noem het maar gerust een bedrijf waar dagelijks

Nadere informatie

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 Arbitrageplan DSVP Doelstellingen en aanpak Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2.Doelstellingen... 4 3.Werving en selectie... 5 4.Opleiding en begeleiding...

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE JO19, JO17, JO15, MO19, MO17 en MO15 (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE JO19, JO17, JO15, MO19, MO17 en MO15 (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE JO19, JO17, JO15, MO19, MO17 en MO15 (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door

Nadere informatie

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS Agenda Jaarlijkse Algemene Vergadering 2017 Datum : Zaterdag 25 maart 2017 Aanvang : 10:00 uur Locatie : Hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt, 3732 HM

Nadere informatie

Arbitrageplan Olympia 60

Arbitrageplan Olympia 60 Arbitrageplan Olympia 60 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatiestructuur 4. Taken arbitragecommissie 5. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden 7. Werving,

Nadere informatie

Arbitrageplan SV Hilvaria. november 2015

Arbitrageplan SV Hilvaria. november 2015 Arbitrageplan SV Hilvaria november 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Normen en waarden 5 4. Organogram en structuur 6 5. Organisatie 7 6. Werving, selectie en behoud 8

Nadere informatie

Voor het uitvoeren van het Vrijwilligersbeleid dient de in dit aanmeldingsformulier opgenomen Ledenkaart CVC Reeuwijk te worden ingevuld.

Voor het uitvoeren van het Vrijwilligersbeleid dient de in dit aanmeldingsformulier opgenomen Ledenkaart CVC Reeuwijk te worden ingevuld. AANMELDINGSFORMULIER 2011 / 2012 Ondergetekende geeft te kennen toe te willen treden als lid van CVC Reeuwijk en verklaart kennis genomen te hebben van en zich te onderwerpen aan de bepalingen van haar

Nadere informatie

Clubavond 4 september 2014 Spelregelwijzigingen

Clubavond 4 september 2014 Spelregelwijzigingen Clubavond 4 september 2014 Spelregelwijzigingen Activiteiten comm. Opleidingen Activiteiten comm. Opleidingen Do 4 sept: spelregelwijzigingen 2013/ 14 Ma 8 sept: oefenavond spelregeltoetsen Do 3 okt: WK

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2016 / 2017 - Loting Achterhoek Cup seizoen 2017 / 2018 - Belangrijkste

Nadere informatie

Arbitrageplan Rkvvm-Sibbe

Arbitrageplan Rkvvm-Sibbe Arbitrageplan Rkvvm-Sibbe Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Scheidsrechterscoördinatoren 5. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden

Nadere informatie

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015 29/1/2015 Langs De Lijn Tip: bij het invullen van de digitale strafcode(s) en vragenlijst na opslaan gaarne bevestigen zodat deze definitief kan worden verstuurd naar de afdeling Tuchtzaken! Tip: Raadpleeg

Nadere informatie

C O N V E N A N T. Extern scouten in jeugdvoetbal. Het verantwoord en respectvol omgaan van amateurclubs met jonge voetballers en met elkaar.

C O N V E N A N T. Extern scouten in jeugdvoetbal. Het verantwoord en respectvol omgaan van amateurclubs met jonge voetballers en met elkaar. C O N V E N A N T Extern scouten in jeugdvoetbal Inzake : Het verantwoord en respectvol omgaan van amateurclubs met jonge voetballers en met elkaar. Partijen : Amateurvoetbalverenigingen District West

Nadere informatie

Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd. Inhoudsopgave:

Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd. Inhoudsopgave: Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Profielschets verenigingscheidsrechter 5. Organisatie rond wedstrijden 6. Werving, selectie

Nadere informatie

De Nieuwe Band Extra

De Nieuwe Band Extra De Nieuwe Band Extra Ook tijdens het seizoen 2010-2011 zal er weer Wodanseck-hout te koop zijn. Net zoals de afgelopen jaren zal dit hout met liefde en plezier door de Wodanseck-leden gezaagd, gehakt,

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Scheidsrechters beleid vv. A.S.W.H. Inhoudsopgave

Scheidsrechters beleid vv. A.S.W.H. Inhoudsopgave Scheidsrechters beleid vv. A.S.W.H. Inhoudsopgave - Inleiding - Doelstelling scheidsrechters beleid - Organisatie en structuur - Voorwaarden verenigingsscheidsrechter - Wedstrijdvoorbereiding - Werving,

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda

Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda Beleidsplan scheidsrechters SV Gouda November 2012. Inhoudsopgave Achtergrond en actuele situatie 3 Toekomstbeeld 3 Structuur en organisatie 4 Beloning 5 Opleiding en Begeleiding 5 Budget 6 Beleidsplan

Nadere informatie

(jeugd) coach opleidingen

(jeugd) coach opleidingen (Jeugd) opleidingen KNVB - coach opleidingen - arbitrage opleidingen (jeugd) coach opleidingen Jeugdvoetballeider (JVL) (avonduren) begeleiden van jeugdteams min. aantal deelnemers 10 minimale leeftijd

Nadere informatie

Arbitrageplan BSV Boeimeer

Arbitrageplan BSV Boeimeer Arbitrageplan BSV Boeimeer Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Scheidsrechterscommissie 5. Profielschets vereniging scheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Inhoud 1. Inleiding... 3

Inhoud 1. Inleiding... 3 ARBITRAGEPLAN Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Organogram en structuur... 5 4. Organisatie... 6 5. Werving, selectie en behoud... 7 Werving... 7 Selectie... 7 Behoud... 7 6. Opleiding en

Nadere informatie

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

Overschrijvingen, hoe zit dat?

Overschrijvingen, hoe zit dat? beeld: n de Koning Overschrijvingen, hoe zit dat? Ondersteuning Clubbesturen // District Zuid II // november 2010 IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LE Colofon

Nadere informatie

Beleidsplan Omnivereniging S.V.D.U. 2014 2016

Beleidsplan Omnivereniging S.V.D.U. 2014 2016 Beleidsplan Omnivereniging S.V.D.U. 2014 2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 1. OMNI-S.V.D.U. 2014 2016... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.2. ACTIVITEITEN VAN DE S.V.D.U.... 3 1.3. CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBALSCHEIDSRECHTERS

Nadere informatie

Arbitragebeleid Achilles 1894

Arbitragebeleid Achilles 1894 Arbitragebeleid Achilles 1894 Ilja van der Heide Inleiding. Achilles 1894 wil op sportief gebied graag hogerop. Daar hoort ook een goed en duidelijk scheidsrechters beleid bij. In dit document wil ik een

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/AH Gorredijk

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/AH Gorredijk HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING LDODK/AH Gorredijk (Verwijst naar de statuten volgens akte dd 03 oktober 2007) HOOFDSTUK 1 1. Met inachtneming van de bepalingen van de statuten, welke zijn vastgelegd

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN VV ZIGO

ARBITRAGEPLAN VV ZIGO ARBITRAGEPLAN VV ZIGO Versie 1.1 Augustus 2011 Ontworpen door: Rob van Eijck Scheidsrechters coördinator Jeugd & Senioren 1 Inhoudsopgave: Pag 1. Inleiding. 03 2. Doelstelling. 04 3. Organisatie en structuur.

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

Beleidsplan arbitrage vvhelden. Vastgesteld 21 mei 2015

Beleidsplan arbitrage vvhelden. Vastgesteld 21 mei 2015 Beleidsplan arbitrage vvhelden Vastgesteld 21 mei 2015 Inhoudsopgave: 1. Inleiding pag. 1 2. Doelstelling en visie pag. 4 3. Organisatie en structuur pag. 5 4. Profielschets verenigingsscheidsrechter pag.

Nadere informatie

VERENIGINGSSCHEIDSRECHTER VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19

VERENIGINGSSCHEIDSRECHTER VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 VERENIGINGSSCHEIDSRECHTER VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken? Dan

Nadere informatie

KNVB ONDERSCHEIDINGEN. Editie : Juli 2018

KNVB ONDERSCHEIDINGEN. Editie : Juli 2018 KNVB ONDERSCHEIDINGEN Editie : Juli 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Aanvragen KNVB onderscheiding... 3 3. Criteria KNVB onderscheidingen... 3 4. De stappen na de toekenning... 5 5. Honorering door

Nadere informatie

Tuchtreglement AZC 2013

Tuchtreglement AZC 2013 Tuchtreglement AZC 2013 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Werkingssfeer tuchtreglement... 3 2.1. Melden en vaststellen van wangedrag en sancties... 3 3. Werking commissie... 4 3.1. Samenstelling commissie...

Nadere informatie

ARBITRAGEBELEID 2015/2016

ARBITRAGEBELEID 2015/2016 ARBITRAGEBELEID 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Normen en waarden 4. Organogram /scheidsrechterscommissie 5. Aanstellingen 6. Opleiding en begeleiding 7. Profielschets scheidsrechter

Nadere informatie

Werkcommissie scheidsrechterszaken Vv Beilen/cvv FIT Boys. Meer samenwerking loont!!!

Werkcommissie scheidsrechterszaken Vv Beilen/cvv FIT Boys. Meer samenwerking loont!!! Werkcommissie scheidsrechterszaken Vv Beilen/cvv FIT Boys. Meer samenwerking loont!!! WCS vv Beilen/cvv FIT Boys Inleiding De voetbalverenigingen vv Beilen en cvv FIT Boys beslaan gezamenlijk ruim zestig

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE Organisatie RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE INHOUDSOPGAVE Inleiding Stap 5 Organisatie 5.1 Stap 5 A Aanwijzen verenigingsscheidsrechters

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING II VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19

SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING II VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING II VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 De Scheidsrechtersopleiding II Veldvoetbal is bedoeld voor KNVB-scheidsrechters die zich willen ontwikkelen naar het fluiten van wedstrijden

Nadere informatie

RESPECT en INTEGRITEIT. Introductie met Jan Siemerink

RESPECT en INTEGRITEIT. Introductie met Jan Siemerink RESPECT en INTEGRITEIT Introductie met Jan Siemerink Aanpak integriteit KNLTB Professionalisering van het tuchtrecht Aanleiding Aanleiding project Integriteit KNLTB Integriteit belangrijk issue in de sport-/tenniswereld

Nadere informatie

WELKOM. We gaan gebruik maken van Mentimeter; log alvast in! Ga naar: Code:

WELKOM. We gaan gebruik maken van Mentimeter; log alvast in! Ga naar:  Code: WELKOM We gaan gebruik maken van Mentimeter; log alvast in! Ga naar: www.menti.com Code: 495600 WELKOM Startbijeenkomst Arbitrage Regio 6 september 2017 Assen 11 september 2017 Sliedrecht 13 september

Nadere informatie

Arbitrageplan. RKSV Nemelaer Jeugdafdeling. De scheidsrechter centraal. Versie 1.1. Auteur: Jan van de Loo. RKSV Nemelaer Arbitrageplan

Arbitrageplan. RKSV Nemelaer Jeugdafdeling. De scheidsrechter centraal. Versie 1.1. Auteur: Jan van de Loo. RKSV Nemelaer Arbitrageplan RKSV Nemelaer Jeugdafdeling Arbitrageplan De scheidsrechter centraal 15-08-2011 Versie 1.1 Auteur: Jan van de Loo Samengesteld door de werkgroep Arbitrage RKSV Nemelaer Arbitrageplan 2008 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overschrijvingen, hoe zit dat? Ondersteuning Clubbesturen // District Oost // augustus 2009

Overschrijvingen, hoe zit dat? Ondersteuning Clubbesturen // District Oost // augustus 2009 beeld: n de Koning Overschrijvingen, hoe zit dat? Ondersteuning Clubbesturen // District Oost // augustus 2009 IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LE Colofon Dit

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie SDO Achterhoek Cup Commissie seizoen 2018 / 2019 Emiel Stienezen Tel.nr. 06 22 99 80 34 E-mail : AC@covsdoetinchem.nl Eerste aanspreekpunt SDO ACC organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE JO13, MO13, JO12, JO11, MO11 JO10, JO9 en JO8 BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE JO13, MO13, JO12, JO11, MO11 JO10, JO9 en JO8 BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE JO13, MO13, JO12, JO11, MO11 JO10, JO9 en JO8 BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door alle

Nadere informatie

ARBITRAGE BELEIDSPLAN

ARBITRAGE BELEIDSPLAN ARBITRAGE BELEIDSPLAN C.K.V. Tweemaal Zes 2017-2021 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 1.1. HUIDIGE BEZETTING ARBITRAGE TZ 3 1.2. SANCTIES VAN KNKV 4 1.3. OVERWEGINGEN BIJ BELEID 4 1.4. HOOFDLIJNEN ARBITRAGEBELEID

Nadere informatie

Beleidsplan NBB district Delft

Beleidsplan NBB district Delft Beleidsplan NBB district Delft 2019-2022 Concept : april 2019 VERANTWOORDING Het beleidsplan van ons district is per 31 december 2018 beëindigd en moet opnieuw voor een aantal jaren worden vastgesteld.

Nadere informatie

Arbitrageplan vvsbc. 1. Vergoedingen aan scheidsrechters

Arbitrageplan vvsbc. 1. Vergoedingen aan scheidsrechters Arbitrageplan vvsbc Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Scheidsrechterscommissie 5. Profielschets verenigingscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden 7. Werving,

Nadere informatie

Aankondiging UEFA C YOUTH Seizoen

Aankondiging UEFA C YOUTH Seizoen Aankondiging UEFA C YOUTH Seizoen 2017-2018 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1. Inleiding... 3 2. Organisatie... 3 2.1. Competentiegericht opleiden... 3 2.2. Opzet van de opleiding... 3 2.3. Programma... 3 2.4.

Nadere informatie

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd Zonder scheidsrechter geen wedstrijd Arbitrageplan RKVV Roosendaal 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organogram en structuur 4. Organisatie 5. Werving, selectie en behoud. 6. Opleiding

Nadere informatie

Concept draaiboek spelregels scheidsrechters. COVS District Zuid II

Concept draaiboek spelregels scheidsrechters. COVS District Zuid II 1 Versie december 2014 Concept draaiboek spelregels scheidsrechters COVS District Zuid II 2 Draaiboek spelregelwedstrijd voor COVS-teams COVS Zuid II Algemeen: De organisatie berust bij een van de aangesloten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF COVS DISTRICT WEST I

NIEUWSBRIEF COVS DISTRICT WEST I NIEUWSBRIEF COVS DISTRICT WEST I Samenstelling bestuur: Voorzitter: Pol Hinke T: 06-38414653 E: polhin@hotmail.com Secretaris / penningmeester: Chris Maas T: 06-10664418 E: west1@covs.nl PHTZ / Regio Zuid

Nadere informatie

Nieuwsbrief District West 1 December 2011

Nieuwsbrief District West 1 December 2011 Nieuwsbrief District West 1 December 2011 Samenstelling bestuur Voorzitter: Ron de Bruin Tel.: 030-6081960 E-mail: rondebruin@planet.nl Secretaris / Penningmeester Chris Maas Tel.: 06-10664418 E-mail:

Nadere informatie

Continental 7x7 35/45+ voetbal

Continental 7x7 35/45+ voetbal Continental 7x7 35/45+ voetbal 7x7 35/45+ Na- en Voorjaarsreeks Reeks van toernooien op vrijdagavond Veel voetballers stoppen met voetbal omdat ze niet meer iedere zaterdag en zondag actief willen zijn.

Nadere informatie

Bijscholing scheidsrechters senioren - junioren veldvoetbal. 22 augustus september september 2014

Bijscholing scheidsrechters senioren - junioren veldvoetbal. 22 augustus september september 2014 Bijscholing scheidsrechters senioren - junioren veldvoetbal 22 augustus 2014 5 september 2014 12 september 2014 Programma gehele cursus Eerste avond Voorstellen Spelregels veldvoetbal Tweede avond Volgen

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ZAALVOETBAL VAN COVS NEDERLAND

REGLEMENT VOOR HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ZAALVOETBAL VAN COVS NEDERLAND REGLEMENT VOOR HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ZAALVOETBAL VAN COVS NEDERLAND 1. De COVS organiseert jaarlijks voor haar leden een zaalvoetbaltoernooi om het kampioenschap van Nederland. De organisatie berust

Nadere informatie

Handboek MiniPolo. KNZB Regio West Seizoen Haaglanden GouweRijnen Rotterdam. MiniPolo KNZB West Seizoen pag. 1 Erik van der Pauw

Handboek MiniPolo. KNZB Regio West Seizoen Haaglanden GouweRijnen Rotterdam. MiniPolo KNZB West Seizoen pag. 1 Erik van der Pauw Handboek MiniPolo KNZB Regio West Seizoen 2015-2016 Haaglanden GouweRijnen Rotterdam MiniPolo KNZB West Seizoen 2015-2016 pag. 1 1. Inhoud 1. Inhoud... 2 2. Inleiding... 3 3. Voorbereiding... 4 4. Afspraken

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING II VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2019/ 20

SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING II VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2019/ 20 SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING II VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2019/ 20 De II Veldvoetbal is bedoeld voor KNVB-scheidsrechters die zich willen ontwikkelen naar het fluiten van wedstrijden in de 2 e klasse,

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG. Scheidsrechtersvereniging Meppel e.o. (SMO).

CONCEPT-VERSLAG. Scheidsrechtersvereniging Meppel e.o. (SMO). CONCEPT-VERSLAG Bestuurlijk overleg van de Scheidsrechtersverenigingen Meppel e.o. (SMO), Nijverdal e.o. (SNO) en Zwolle e.o. (SZO) d.d. 17 oktober 2018 te Kampen. Aanwezig: Afwezig m.k.: J. (Jan) Gerbers,

Nadere informatie

De Zwaluwentoernooien in 2010

De Zwaluwentoernooien in 2010 De Zwaluwentoernooien in 2010 Hierbij het programmaboekje met alle informatie omtrent de Zwaluwentoernooien 2010. De A tm D teams uit de Acategorie spelen op 28 augustus hun eerste bekerwedstrijd in het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING LDODK/Rinsma Fashion (Verwijst naar de statuten volgens akte dd 03 oktober 2007) HOOFDSTUK 1 1. Met inachtneming van de bepalingen van de statuten, welke zijn

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement pupillen en meisjespupillen 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement pupillen en meisjespupillen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement pupillen en meisjespupillen 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door alle voor

Nadere informatie

Bijlage 2. - pupillen en aspiranten - junioren - senioren - ere-leden

Bijlage 2. - pupillen en aspiranten - junioren - senioren - ere-leden Bijlage 2 Notitie vergelijk oude versie HR / voorgestelde wijzigingen Deze notitie geeft steekpuntsgewijs de wijzigingen in het HR weer zoals die door het bestuur van UOW 02 voorgesteld worden. De lezer

Nadere informatie

HET CHARTER VAN RESPECT

HET CHARTER VAN RESPECT HET CHARTER VAN RESPECT Voetbal is voor ons veel meer dan een sport. Voetbal heeft ook een belangrijke pedagogische waarde voor de jonge generatie spelers die u begeleidt. We willen de clubverantwoordelijken

Nadere informatie

HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING

HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING 12.1 KLEDINGSPONSORING Shirtsponsoring, beter gezegd kledingsponsoring, is één van de sponsorvormen bij de s.v. Grol. In principe kan voor alle teams gewerkt worden met

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Spelregelbewijs. voor. jeugdspelers. Informatiebrochure over de invoering van het spelregelbewijs voor. jeugdspelers

Spelregelbewijs. voor. jeugdspelers. Informatiebrochure over de invoering van het spelregelbewijs voor. jeugdspelers Spelregelbewijs voor jeugdspelers Informatiebrochure over de invoering van het spelregelbewijs voor jeugdspelers oktober 2013 Inleiding Op 20 maart 2013 presenteerde de KNVB het actieplan Tegen geweld,

Nadere informatie

Arbitrageplan. Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014

Arbitrageplan. Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014 Arbitrageplan 1 Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014 INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 3 1. Huidige situatie SV Estria pag. 4 1.1 Aantal scheidsrechters pag. 4 1.2 Organisatiestructuur pag. 4

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West

Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West V.V. Dieze-West heet u of uw zoon of dochter van harte welkom bij de club. V.V. Dieze-West speelt zijn thuiswedstrijden op het Sportpark het Hoge Laar. Luttekeweg 15A

Nadere informatie

FC BLAUW-WIT AMSTERDAM

FC BLAUW-WIT AMSTERDAM FC BLAUW-WIT AMSTERDAM SCHEIDSRECHTERS OPLEIDINGEN FC Blauw-Wit Amsterdam biedt in samenwerking met de KNVB de volgende scheidsrechters cursussen aan: Pupillen Scheidsrechter Junioren Scheidsrechter Pupillen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW 1.Algemene bepalingen a) De vereniging Abada Capoeira Benelux vzw is gevestigd te Gent b) Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie B, 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie B, 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie B, 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door

Nadere informatie

HC Voorne: Organisatie Tucht - Zaken:

HC Voorne: Organisatie Tucht - Zaken: Ontwerp december 2015 Vooraf: HC Voorne: Organisatie Tucht - Zaken: HC Voorne heeft op dit moment (seizoen 2015 2016) nog geen aparte Tucht commissie. Het behandelen van Tuchtzaken gebeurt door de arbitragecommissie

Nadere informatie

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen 1 BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL Versie 15112012 O.Roukens Algemeen In dit document worden taken en verantwoordelijkheden van de jeugdcommissie van de afdeling handbal van Avanti Wilskracht vastgelegd.

Nadere informatie

Welkom! Bijeenkomst nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen Onder 6 t/m onder 12 jaar

Welkom! Bijeenkomst nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen Onder 6 t/m onder 12 jaar Welkom! Bijeenkomst nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen Onder 6 t/m onder 12 jaar Aanleidingen Vraag: hoe maken we voetbal nog leuker en beter voor onze kinderen? Primair Onvoldoende optimaal spelplezier

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2015 / 2016 - Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige editie - Programma

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door de voor de voor de reguliere competitie

Nadere informatie

Ambitie document GKV Enomics

Ambitie document GKV Enomics Ambitie document GKV Enomics 2017-2021 Beleid ontwikkelen is dromen die je hebt vertalen naar concrete doelen. die je stelt zijn die zaken die nog in de toekomst liggen. Het zijn de punten op de horizon

Nadere informatie

AV A D i D g i it i aal a l 2 010/ 11 1

AV A D i D g i it i aal a l 2 010/ 11 1 AV Digitaal 2010/ 11 11 Inhoud Plannen AV Digitaal 2010/ 11 Plannen op hoofdlijnen Aparte toelichting op de belangrijkste ontwikkelingen Plannen op hoofdlijnen Het programma AV Digitaal in seizoen 2010/

Nadere informatie

REGLEMENT KORFBAL. Laatste wijzigingsdatum: 14 juni 2004 Ingangsdatum: 1 juli Definities

REGLEMENT KORFBAL. Laatste wijzigingsdatum: 14 juni 2004 Ingangsdatum: 1 juli Definities Definities Artikel 1 1. In dit reglement wordt verstaan onder spelers, leden van de vereniging, die binnen Sportverenging Phoenix de korfbalsport beoefenen. 2. Het beoefenen van de korfbalsport kan zowel

Nadere informatie

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 Versie definitief 1 Bekerbesluiten 1.1 Landelijke beker zaalvoetbal mannen Artikel 1

Nadere informatie

Klachtenreglement WIJeindhoven

Klachtenreglement WIJeindhoven Klachtenreglement WIJeindhoven 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 3 Wraking en verschoning... 3 Artikel 4 Indiening van de klacht... 4 Artikel 5 Behandeling van de klacht... 4

Nadere informatie

Doel Stichting ZwemSupport

Doel Stichting ZwemSupport Sponsorplan 2009-2011 Stichting ZwemSupport Alkemade Z&PC Alkemade Sponsorplan 2009-2011 Pagina 1 Doel Stichting ZwemSupport Het bieden van continuïteit aan de ontwikkeling en de beoefening van de zwemsport

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie