SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN"

Transcriptie

1 SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: Penningmeester: Johan Schuring Tel: Bestuurslid: Klaas Heeres Tel: Bestuurslid: Jan Willem Roesink Tel: Bestuurslid: Klaas Huisman Tel: Bestuurslid: Jan Peter Kremer Tel: KvK nr SNS Bank Meppel: Voorwoord: Terwijl ik met het voorwoord bezig ben, besef ik mij dat we alweer volop in de lente zitten. Echt winter hebben we niet gehad want vanaf het tweede weekend van januari ben ik elk weekend volop aan de bak geweest. Dus geen weekend gehad van een afgelasting dat is toch ook heel uniek.

2 Persoonlijk had ik toch wel even een paar dagen op de schaatsen willen staan, maar helaas deze zijn afgelopen winter niet uit het vet geweest. Wel genoten van de Olympische Winterspelen met alle goede prestaties van de Nederlanders daar. We zitten in de laatste fase van de competitie en er zijn zelfs al een paar beslissingen gevallen maar het grootste gedeelte moet nog vallen. Ook voor scheidsrechters en assistent-scheidsrechters is dit ook altijd een van de mooiste fase van de competitie. Nu worden de prijzen verdeeld en moet je extra scherp zijn. Aansluitend nog het toetje van de nacompetitie en ook dat kan weer mooie wedstrijden opleveren. Wil een ieder daarbij ook veel succes toewensen. Waar ik mij als voorzitter heel erg zorgen om maak is onze wekelijkse trainingsavond bij FC Meppel op woensdagavond. De opkomst was afgelopen seizoen nog verder onder de maat en als bestuur vragen wij ons echt af of wij hier wel verder mee moeten gaan. Wanneer iemand een idee heeft om de trainingsavond weer nieuw leven in te blazen zou toch zonde zijn als ook deze avond van de agenda verdwijnt. Alle suggesties zijn welkom. Maandag 14 april is er in Meppel, bij mvv Alcides, een verkorte B.O.S cursus voor dames van start gegaan. Ook de SMO zal haar medewerking hieraan verlenen in de vorm van begeleiding tijdens de wedstrijden.

3 Misschien krijgt ons, tot nu toe, enige vrouwelijke lid gauw wat versterking binnen onze club. In de volgende nieuwsbrief zal ik jullie hiervan een update doen. De komende periode zit weer vol met feestdagen, te beginnen met komend weekend de Pasen, aansluitend de allereerste koningsdag. Geniet met die u lief zijn hiervan en hopelijk zijn ook de weergoden ons goed gezind deze dagen. Evaluatie: Eind vorig jaar is er een evaluatie geweest over de spelerspassen. De passen moeten op het speelveld gecontroleerd worden voor aanvang van de wedstrijd. Niet alleen de basisspelers moeten gecontroleerd worden maar tegelijkertijd ook de wisselspelers. Dus wanneer er nu een wissel plaats vindt hoeft de pas niet meer gecontroleerd te worden. Piramide: De invoering van de nieuwe piramide arbitrage die per seizoen 2014/15 ingevoerd zou worden is tot nadere berichtgeving uitgesteld.

4 Dit plan bevat onder meer een herindeling van de (assistent-) scheidsrechtersgroepen. Redenen voor het uitstel zijn onder andere: * reorganisatie van de arbeidsorganisatie van de KNVB. * automatiseringstrajecten die nog niet zijn uitgevoerd. * plannen over een nieuwe competitiestructuur. NK-zaal: Hoewel de SMO niet deel heeft genomen aan dit kampioenschap, willen we jullie natuurlijk de uitslagen niet onthouden. Nederlands kampioen is Boxmeer geworden. 2 e : Nijverdal 3 e : Ref. United Groningen 4 e : Zeeuws Vlaanderen 5 e : Oss/Uden 6 e : COVS Drenthe en vrienden 7 e : Drachten 8 e : Zaanstreek De Fair Play werd gewonnen door Zeeuws Vlaanderen

5 Rapportage: Het is niet geoorloofd om als rapporteur in contact te treden met de scheidsrechter over zijn functioneren in de door hem gerapporteerde wedstrijd. Ook mag de scheidsrechter na ontvangst van zijn rapport niet in contact treden met de rapporteur om over de beoordeling te discussiëren. Je kunt als scheidsrechter contact opnemen met je coach en eventueel bezwaar aantekenen tegen het rapport. Contact is alleen toegestaan bij calamiteiten tijdens die wedstrijd waar de rapporteur eventueel hulp kan bieden. Je moet dan denken aan: - molestatie - staken van de wedstrijd - tijdelijk staken van de wedstrijd Veranderen: Als je op dit moment jeugdwedstrijden fluit en je bent toe aan een nieuwe uitdaging en je wilt senioren gaan fluiten of je wilt liever op zondag gaan fluiten in plaats van zaterdag of andersom, laat het je RSC dan voor 1 mei 2014 weten!!

6 Scheidsrechterszaken: Anita: Janine: aanwezig op maandag, donderdag en vrijdag verzorgt de declaraties telefoon: aanwezig alle dagen behalve op vrijdag verzorgt de aanstellingen voor de senioren telefoon: Adriaan: aanwezig alle dagen behalve woensdag verzorgt de aanstellingen voor de jeugd en de assistenten telefoon: Wim: aanwezig alle dagen Verzorgt de rapportage/coördinatie Telefoon: Uitspelen: Als je wordt aangesteld bij een restant van een eerder gestaakte wedstrijd kun je dit zien doordat bij de wedstrijdgegevens hierover een melding staat (bijv: restant/nog 30 minuten te spelen). Daarnaast krijg je dan in de week voorafgaande aan de wedstrijd een mail met daarin een schrijven van de competitieleider van de KNVB (district noord) met de uitspeelvoorwaarden.

7 Afzeglijn: De officiële afzeglijn ( ) is komen te vervallen. Als je wilt afzeggen kan dat natuurlijk altijd nog via het algemene nummer: of via de mail: Nacompetitie: De nacompetitie begint voor de jeugd en de reserve-teams in het weekend van 10 en 11 mei De standaard teams beginnen in het weekend van 17 en 18 mei De wedstrijden worden zowel in het weekend als doordeweeks gespeeld. JADV: De Jaarlijkse Algemene Districtsvergadering zal worden gehouden op maandag 28 april 2014 in hotel-restaurant Het wapen van Drenthe te Roden. Tijdens deze vergadering zal onze secretaris, Bertus Spijkerman, aftreden. Bertus zal opgevolgd worden door Richard Venekamp. Wij wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe functie.

8 Noodnummer: Sinds maart 2014 bestaat de hulplijn voor noodgevallen. De hulplijn is bestemd voor acute noodgevallen zoals: - vechtpartijen. - bedreigingen. - mishandelingen of andersoortige voorvallen van agressie. Het doel is om KNVB-leden direct bij te staan en waar mogelijk werk uit handen te nemen. De hulplijn is 24/7 bereikbaar via: B.O.S: Op maandag 14 april 2014 start er een bijzondere BOS-cursus. Aan deze pilot Basis Opleiding Scheidsrechters veldvoetbal zullen alleen vrouwen deelnemen. Het kan dan ook niet anders dat de docent ook een vrouw moet zijn, Sjoukje de Jong zal de cursus verzorgen. De cursus zal worden gehouden in Meppel, bij mvv Alcides. Assistenten: In de nacompetitie, waar promotie c.q. handhaving op het spel staat, voor of naar de 1 e en 2 e klasse worden bij alle nacompetitiewedstrijden assistent-scheidsrechters aangesteld. Alle scheidsrechters tot en met groep 4 kunnen voor deze wedstrijden eventueel ook een aanstelling krijgen als assistentscheidsrechter.

9 In de nacompetitie met betrekking tot de lagere klassen worden allen scheidsrechters aangesteld. Alleen bij de zogenaamde finalewedstrijden worden er assistentscheidsrechters aangesteld. Blad: Wanneer je (nog steeds) niet het blad de Scheidsrechter ontvangt, wil je dan contact opnemen met Klaas Heeres. De gegevens van Klaas kun je vinden op de website. Contributie: Kijk nog even goed je administratie na en controleer of je de contributie al hebt betaald. Mocht dit niet het geval zijn, maak het dan zo spoedig mogelijk over! Voor je het weet heb je de volgende alweer in de bus liggen. Donateurs: De SMO beschikt over een groot aantal donateursverenigingen en met grote tevredenheid kunnen wij constateren dat het aantal blijft toe nemen. Op de website kun je zien wie onze donateurs zijn.

10 Wat doen wij voor onze donateurs: * verzorgen van scheidsrechters bij vriendschappelijke wedstrijden. * spelregelavonden * deelname aan de Fair Play competitie Trainingen: Ivm met diverse afzeggingen in de komende weken van de trouwe bezoekers van onze trainingsavond is de groep nog te klein om dit seizoen door te trainen. Vanaf heden is er dus geen training meer dit seizoen. Wij gaan ons nog beraden wat te doen in het seizoen De opkomst is matig en eigenlijk te klein om hiervoor bij FC Meppel nog ruimte te reserveren. Indien er leden zijn met alternatieven of een ander briljant idee dan horen wij die graag. Een goede training voor een scheids of assistent is toch wel noodzakelijk!

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal:

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal: SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Vice-voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Tijdstraf verbeteringen gebruik spelerspas

Tijdstraf verbeteringen gebruik spelerspas Tijdstraf en verbeteringen gebruik spelerspas Informatie over de maatregelen uit het actieplan Tegen geweld, voor sportiviteit augustus 2013 Inleiding Op 20 maart 2013 presenteerde de KNVB het actieplan

Nadere informatie

TIJDSTRAF VERBETERINGEN GEBRUIK SPELERSPAS

TIJDSTRAF VERBETERINGEN GEBRUIK SPELERSPAS TIJDSTRAF EN VERBETERINGEN GEBRUIK SPELERSPAS INFORMATIE OVER DE MAATREGELEN UIT HET ACTIEPLAN TEGEN GEWELD, VOOR SPORTIVITEIT AUGUSTUS 2013 INLEIDING Op 20 maart 2013 presenteerde de KNVB het actieplan

Nadere informatie

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015 29/1/2015 Langs De Lijn Tip: bij het invullen van de digitale strafcode(s) en vragenlijst na opslaan gaarne bevestigen zodat deze definitief kan worden verstuurd naar de afdeling Tuchtzaken! Tip: Raadpleeg

Nadere informatie

Arbitrageplan Olympia 60

Arbitrageplan Olympia 60 Arbitrageplan Olympia 60 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatiestructuur 4. Taken arbitragecommissie 5. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden 7. Werving,

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

2012 Jeugdscheidsrechters v.v. Acht Versie: 2012 Jeugdscheidsrechters v.v.acht 2012 v.1.0 Pagina 1

2012 Jeugdscheidsrechters v.v. Acht Versie: 2012 Jeugdscheidsrechters v.v.acht 2012 v.1.0 Pagina 1 Jeugdscheidsrechters v.v. Acht Versie: 2012 Jeugdscheidsrechters v.v.acht 2012 v.1.0 Pagina 1 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Scheidsrechterscommissie 5. Profielschets

Nadere informatie

Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd. Inhoudsopgave:

Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd. Inhoudsopgave: Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Profielschets verenigingscheidsrechter 5. Organisatie rond wedstrijden 6. Werving, selectie

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2015 / 2016 - Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige editie - Programma

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2016 / 2017 - Loting Achterhoek Cup seizoen 2017 / 2018 - Belangrijkste

Nadere informatie

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement vrouwen categorie B, 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement vrouwen categorie B, 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement vrouwen categorie B, 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de elftallen die

Nadere informatie

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 Arbitrageplan DSVP Doelstellingen en aanpak Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2.Doelstellingen... 4 3.Werving en selectie... 5 4.Opleiding en begeleiding...

Nadere informatie

KNVB district Zuid 1 Bekerreglement 2015/'16 Districtsbeker veldvoetbal vrouwen (4e en 5e klasse)

KNVB district Zuid 1 Bekerreglement 2015/'16 Districtsbeker veldvoetbal vrouwen (4e en 5e klasse) KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 1 Bekerreglement 2015/'16 Districtsbeker veldvoetbal vrouwen (4e en 5e klasse) knvb.nl Artikel 1 Aan deze bekerwedstrijden kan worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Badminton Vereniging Doesburg. Van de voorzitter. Van de voorzitter. Nummer Interessante informatie: In dit nummer:

Nieuwsbrief. Badminton Vereniging Doesburg. Van de voorzitter. Van de voorzitter. Nummer Interessante informatie: In dit nummer: Nummer 3 Nieuwsbrief 16-17 15-5-2017 Badminton Vereniging Doesburg Interessante informatie: Donderdag 9 juni Ouder Junior toernooi. Donderdag 22 juni Afsluitingsavond. In dit nummer: Voorwoord 1 Competitie

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

Van het bestuur. Nederlands Kampioenschappen. 7e jaargang, nummer 30 13 januari 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. Nederlands Kampioenschappen. 7e jaargang, nummer 30 13 januari 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie B, 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie B, 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie B, 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie.

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie. Flyer nr. 18 1 13 e Jaargang nummer 18 Verschijnt 2x per maand 24-04-2015 Voorzitter: Gert van Kalsbeek Tel: 5282065 e-mail: gertvankalsbeek@gmail.com Penningmeester en Secretariaat: Rene Akerboom Tel:

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende:

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: OFW D1 NIEUWS Hallo allemaal, Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: Algemene Ledenvergadering Old Forward Hierbij nodigen wij de leden uit voor het

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Clubgebouw de Meerfluit Ullevi 12, 7825 SE, Emmen

Clubgebouw de Meerfluit Ullevi 12, 7825 SE, Emmen 27-02-2014 Editie 2 uitgave 12 Clubgebouw de Meerfluit Ullevi 12, 7825 SE, Emmen nieuw mobiel telefoonnummer: 06-36 29 92 39 Activiteiten Kaarten en overige activiteiten; Nieuws van de ledenadministratie

Nadere informatie

37e jaargang Nr augustus Seizoen

37e jaargang Nr augustus Seizoen 37e jaargang Nr 1 16 augustus 2010 Seizoen 2010-2011 staat weer op het punt te beginnen. De selectie van de heren en dames hebben inmiddels alweer de eerste trainingen afgewerkt. Het luie zweet en de vakantiekilo's

Nadere informatie

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND Voorwoord Op dinsdag 21 oktober en dinsdag 28 oktober hebben alle

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door de voor de voor de reguliere competitie

Nadere informatie

WIE MEE DOET MET DE ENQUETE EN ZIJN GEGEVENS HIERONDER INVULT MAAKT KANS OP EEN BALLONVAART VOOR TWEE PERSONEN!!!!!!!!!!!!!

WIE MEE DOET MET DE ENQUETE EN ZIJN GEGEVENS HIERONDER INVULT MAAKT KANS OP EEN BALLONVAART VOOR TWEE PERSONEN!!!!!!!!!!!!! ENQUETE TENNISVERENIGING DE HELLEKENS HAPERT februari 2010 WIE MEE DOET MET DE ENQUETE EN ZIJN GEGEVENS HIERONDER INVULT MAAKT KANS OP EEN BALLONVAART VOOR TWEE PERSONEN!!!!!!!!!!!!! Naam: M / V Datum:

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer

Nieuwsbrief Volleybalvereniging LVC Lemmer Voorwoord: Hierbij de nieuwsbrief van LVC volleybalvereniging. Vorig jaar hebben we al een pilot gedraaid met een nieuwsbrief en deze is goed bevallen waardoor we vanaf heden 3x per jaar een nieuwsbrief

Nadere informatie

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen.

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Tijdens de jaarvergadering werd als opvolger van Jos Helmink de heer Bryan van Leeuwen gekozen tot secretaris. Bryan fluit sinds een klein jaar in de K.N.V.B.,

Nadere informatie

1 september 2014 jaargang 57, no. 2

1 september 2014 jaargang 57, no. 2 Nieuwsbrief 1 september 2014 jaargang 57, no. 2 September 2014 Dit is de tweede nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015. De meeste junior- en seniorleden hebben hun eerste trainingen er alweer op zitten

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

KS Voetbalnieuws. Voorzitter aan het woord. Agenda. Feestdagen

KS Voetbalnieuws. Voorzitter aan het woord. Agenda. Feestdagen December 2015 Agenda 18-12-2015 Leiders- en trainersvergadering 2-1-2016 Nieuwjaarsreceptie 14-1-2016 Vergadering Veldvoetbalbestuur 20-1-2016 Workshop: assistentscheidsrechter 5-2-2016 Klaverjasdrive

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE Organisatie RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE INHOUDSOPGAVE Inleiding Stap 5 Organisatie 5.1 Stap 5 A Aanwijzen verenigingsscheidsrechters

Nadere informatie

Beleidsplan Scheidsrechters vv Heino. Hé Scheids.. Scheidsrechtersbeleidsplan vv Heino/ oktober 2015/ Seniorencommissie

Beleidsplan Scheidsrechters vv Heino. Hé Scheids.. Scheidsrechtersbeleidsplan vv Heino/ oktober 2015/ Seniorencommissie 1 Beleidsplan Scheidsrechters vv Heino Hé Scheids.. 2 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Doelstelling 2. Organogram 3. Werving, selectie en onderhoud 4. Overlegstructuur 5. Organisatie Clubscheidsrechters 6. Opleiding

Nadere informatie

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op.

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. 37e jaargang Nr 35 25 April 2011 Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. Rest ons nog de voetbalweek. Van dinsdag 24 mei tot en

Nadere informatie

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen:

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen: Geel gearceerd de wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Wat is Super Elf? Super Elf is een voetbalcompetitie in spelvorm (soort van Coach van het Jaar, zoals dit gespeeld wordt bij het Noord-Hollands

Nadere informatie

KNVB district Zuid 1 Bekerreglement 2015/'16 Districtsbeker reserve mannen senioren

KNVB district Zuid 1 Bekerreglement 2015/'16 Districtsbeker reserve mannen senioren KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 1 Bekerreglement 2015/'16 Districtsbeker reserve mannen senioren knvb.nl Artikel 1 De bekerwedstrijden voor de reserve-elftallen (mannen

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 Beste sportvrienden, Dit jaar wordt voor de 31 e keer het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Hellendoorn georganiseerd. De organisatie

Nadere informatie

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Scheidsrechtersplan RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Versie sept. 2013 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 DOELSTELLINGEN... 4 UITGANGSPUNTEN... 5 Jeugdafdeling... 5 Seniorenafdeling... 5 ORGANISATIE... 6 WERVING...

Nadere informatie

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST I 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST I 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST I 2018/ 19 Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 INHOUDSOPGAVE Promotie-/degradatieregeling Jeugd seizoen 2018/'19 veldvoetbal...

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM Website: www.nkc-online.nl Wie komt er korfballen bij onze club?? Meer informatie in deze folder Pagina 1 van 8 WAT IS KORFBAL Korfbal is een balspel dat in

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Wijziging regelgeving verschuiven van wedstrijden en aanvragen van baaldagen

Wijziging regelgeving verschuiven van wedstrijden en aanvragen van baaldagen Aan de besturen van aangesloten veldvoetbalverenigingen Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Postbus 8200; 3009 AE ROTTERDAM t: 010-2862111 f: 010-2862110 e: west2@knvb.nl Bank: ING-Bank 67.00.00.558 BTW:

Nadere informatie

KNVB district West II

KNVB district West II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district West II Bekerreglement 2017-2018 (m.u.v. standaard mannen) knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door: de voor de

Nadere informatie

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS Agenda Jaarlijkse Algemene Vergadering 2017 Datum : Zaterdag 25 maart 2017 Aanvang : 10:00 uur Locatie : Hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt, 3732 HM

Nadere informatie

Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka:

Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka: Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka: Functie omgeving: De werkzaamheden worden verricht binnen de jeugdopleiding van Rkvv Jeka. De Hoofdtrainer richt zich op het uitvoeren van het beleid

Nadere informatie

LEIDEN LIONS DE IJSHOCKEYSCHOOL EN MEER...

LEIDEN LIONS DE IJSHOCKEYSCHOOL EN MEER... Teamtraining en wedstrijden: de perfecte aanvulling op de ijshockeyschool Informatie voor ouders, seizoen 2014-2015. Voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar die lid (willen) worden van de Leiden Lions is

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Braziliaanse barbecue

Braziliaanse barbecue Mei 2015 COVS HZO Drenthe Braziliaanse barbecue In deze nieuwsbrief; U I T N O D I G I N G Onderwerp: Afsluiting seizoen 2014 2015 met Braziliaanse BBQ Braziliaanse barbecue voor leden en niet-leden met

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling. Dit betekent dat er sprake

Nadere informatie

(jeugd) coach opleidingen

(jeugd) coach opleidingen (Jeugd) opleidingen KNVB - coach opleidingen - arbitrage opleidingen (jeugd) coach opleidingen Jeugdvoetballeider (JVL) (avonduren) begeleiden van jeugdteams min. aantal deelnemers 10 minimale leeftijd

Nadere informatie

VERANDERING AANSTELLINGEN HOOFDKLASSE, BELOFTEN EN BENE LIGA VROUWEN

VERANDERING AANSTELLINGEN HOOFDKLASSE, BELOFTEN EN BENE LIGA VROUWEN Koninklijke Nederlandse Voetbalbond p Nieuwsflits Scheidsrechterszaken District Zuid II september 2013 VERANDERING AANSTELLINGEN HOOFDKLASSE, BELOFTEN EN BENE LIGA VROUWEN Alle aanstellingen bij bovengenoemde

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie A, 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie A, 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie A, 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Oost

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Oost Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Oost De eventueel in de competitie vrijgekomen plaatsen ten gevolge van bijvoorbeeld vaststaande fusies, ontbindingen van

Nadere informatie

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN 2006-2007 Art. 1 Algemeen De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de FIFA, tenzij in het wedstrijdreglement anders wordt vermeld.

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE RESERVE-ELFTALLEN MANNEN (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE RESERVE-ELFTALLEN MANNEN (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE RESERVE-ELFTALLEN MANNEN (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door de voor de

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19 Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 INHOUDSOPGAVE Promotie-/degradatieregeling Jeugd seizoen 2018/'19 veldvoetbal...

Nadere informatie

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND Voorwoord Hierbij treffen jullie de 3 e nieuwsbrief van de FairPlayCup Helmond voor teams onder 23 jaar aan. Deze nieuwsbrief wordt naar alle betrokkenen gestuurd, met daarin alle van belang zijnde informatie.

Nadere informatie

KNVB West I nacompetitie 2015-2016, B junioren

KNVB West I nacompetitie 2015-2016, B junioren Herkanser (Nr 10 3e divisie A) Herkanser (Nr 11 3e divisie A) Nacompetitie 3e divisie A/4e divisie A en F Kampioen 4e divisie A Periode 1 4e divisie A Periode 2 4e divisie A Periode 3 4e divisie A Kampioen

Nadere informatie

Hockeyen op Cartouche. Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche. Welkom

Hockeyen op Cartouche. Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche. Welkom Hockeyen op Cartouche Welkom Zondag Jeugd Hockey Hockeyen op Cartouche Algemeen Cartouche is een familieclub voor breedte en topsport in de gemeente Leidschendam-Voorburg, die draait op vrijwilligers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

KNVB district West 2 Bekerreglement 2015/'16 (m.u.v. standaard mannen)

KNVB district West 2 Bekerreglement 2015/'16 (m.u.v. standaard mannen) KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district West 2 Bekerreglement 2015/'16 (m.u.v. standaard mannen) knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door: de voor de

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus 1965 www.urbanusvolleybal.nl INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus 1965 www.urbanusvolleybal.nl INFO ACTUEEL Bij deze allemaal een heel goed en sportief 2016! 2015 is voorbij gevlogen. Voor Urbanus een jaar met ups en downs. Hopelijk gaan we 2016 in met allemaal ups. De jeugd trekt omhoog, de dames doen

Nadere informatie

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN 2016-2017 ZUID NEDERLAND In dit document is de promotie- en degradatieregeling opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland die

Nadere informatie

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland In dit document zijn de herindelingscriteria opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland van seizoen 2017 2018. Onder de districtscompetities

Nadere informatie

Jeugdmededelingen Juliana, 14 e jaargang nummer 22, 6 juni 2017

Jeugdmededelingen Juliana, 14 e jaargang nummer 22, 6 juni 2017 Jeugdmededelingen Juliana, 14 e jaargang nummer 22, 6 juni 2017 Uitslagen en eventuele afgelastingen zijn te vinden op: http://wedstrijdprogramma.julianamill.nl/ Klik dan op het tabblad junioren Uitslag

Nadere informatie

Jaarverslag secretaris Scheidsrechters Vereniging IJmond 2014

Jaarverslag secretaris Scheidsrechters Vereniging IJmond 2014 Jaarverslag secretaris Scheidsrechters Vereniging IJmond 2014 ~ 1 ~ Inhoud Voorwoord blz. 3 Informatie omtrent leden IJmond blz. 4 Aanmelding nieuwe leden blz. 4 Opzeggingen lidmaatschap blz. 4 Promotie

Nadere informatie

Reglement Nacompetities seizoen

Reglement Nacompetities seizoen Reglement Nacompetities seizoen 2009-2010 Met ingang van het huidige seizoen zal er voor wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Coachavond u Trainerscommissie Annemarie Pollmann / Mark Lathouwers u Zaalhockey Tomas Schroder

Coachavond u Trainerscommissie Annemarie Pollmann / Mark Lathouwers u Zaalhockey Tomas Schroder Coachavond 10-9-14 20.00 u Introductie Bonne Biesma Plannen Breedte TC Spelregelwijzigingen Digitaal wedstrijdformulier Indelen scheidsrechters Invallers van andere teams Herindeling 1 e klasse en lager

Nadere informatie

Themabijeenkomst Reservevoetbal Categorie A+B

Themabijeenkomst Reservevoetbal Categorie A+B Themabijeenkomst Reservevoetbal Categorie A+B Themabijeenkomst Reservevoetbal Categorie A+B - Resultaten Enquête categorie A - Resultaten KNVB Ledenpanel categorie B - Overleg klankbordgroepen district

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Respons De enquête is door 121 personen ingevuld. Als wij uitgaan van een bezetting van de toernooien door ongeveer 160 tot

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling. Dit betekent dat er sprake

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

REGLEMENT ADMINISTRATIEVE HEFFINGEN

REGLEMENT ADMINISTRATIEVE HEFFINGEN REGLEMENT ADMINISTRATIEVE HEFFINGEN Uitgave November 2011 Administratieve Heffingen en Boetes 2011-2012 pag. 1-7 9. Reglement Boetes en Heffingen Rayon West 9.1 ALGEMEEN 990 Indien betalingstermijn van

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier Hierbij meld ik mij aan als lid van korfbalvereniging EKCA-CIBOD: Voor- en achternaam: Voorletters: Adres: Postcode en plaats: Telefoon / mobiel: Emailadres: (meerdere adressen mogelijk)

Nadere informatie

Website ZV De Zaan. Nieuwe website online! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016)

Website ZV De Zaan. Nieuwe website online! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016) Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016) Website ZV De Zaan Nieuwe website online! Sommige hebben het misschien van de week al gezien, maar sinds een paar dagen is onze nieuwe

Nadere informatie

Vrijwilligers gezocht. AVC Heracles heeft besloten een vrijwilligersbeleid te implementeren. Voor een aantal

Vrijwilligers gezocht. AVC Heracles heeft besloten een vrijwilligersbeleid te implementeren. Voor een aantal Vrijwilligerskrant Eenmalige uitgave voor alle leden van AVC Heracles Vrijwilligers gezocht V erenigen doe je met elkaar AVC Heracles heeft besloten een vrijwilligersbeleid te implementeren. Voor een aantal

Nadere informatie