Rapport Camperplaatsen in Drenthe April 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rapport Camperplaatsen in Drenthe April 2009"

Transcriptie

1 Rapport Camperplaatsen in Drenthe April 2009 Onderzoek naar de officiële camperstandplaatsen in Drenthe Door: Philip Oosterlaak en Renee Westerhof

2 Inhoud Blz. 1. Inleiding 1 2. Beschrijving actuele situatie van de locaties 2 3. Assen Emmen Bargercompascuum Hoogeveen Meppel Het alternatief; Drenthe de beste camperprovincie van Nederland. 13

3 1. Inleiding De Statenfractie van de SP Drenthe is het afgelopen jaar door verschillende camperaars benaderd met klachten over de kwaliteit van de camperstandplaatsen in Drenthe. De klachten betroffen o.a.: - Het niet of heel slecht onderhouden van de standplaatsen. - Het niet of onvoldoende reageren van gemeenten en provincie over de klachten. - Te weinig aandacht in vergelijking tot de miljoenen die in de pleziervaart worden geïnvesteerd. - Te weinig voorzieningen. Genoeg reden voor de SP om deze klachten te onderzoeken. In de navolgende pagina s wordt een beschrijving gegeven van de officiële camperstandplaatsen aan de hand van het minimum aan vereisten. Officiële standplaatsen zijn die plaatsen aangewezen door gemeenten, voorzien van een officieel standplaatsbordje voor campers en erkend door de verschillende camperverenigingen. Nederland heeft momenteel camperaars. In tegenstelling tot gewone campings kennen camperaars geen seizoenen. De voorzieningen van een camper maken het mogelijk het hele jaar door gebruik te maken van die camper. Aangezien heel veel ouderen (gepensioneerd of met de VUT) een camper bezitten kunnen die dus het hele jaar op pad. 1.

4 2. Beschrijving actuele situatie van de locaties De minimum vereisten voor een camperplaats kunnen zijn; Voldoende parkeerruimte. Watervoorziening. Afvalbakken. Vuilwaterstation (vuilwater en fecaliën). Electra aansluiting. Locatie. In dit onderzoek is gekeken naar de aanwezigheid van bovengenoemde voorzieningen en de kwaliteit ervan. Bij het onderdeel parkeerruimte is gekeken of er voldoende ruimte is, maar ook of de gelegenheid in kwaliteit voldoende is. Er is gekeken hoe de bestrating van de toegang is en waar de campers op staan (gras, zand, grint of straatstenen). De watervoorziening is een eerste levensbehoefte en daarom wel een vereiste, vooral als de camper drie dagen op pad is, is de beschikbaarheid van vers water een pre. Ook uit hygiënisch oogpunt zijn afvalbakken noodzakelijk. Die moeten dan wel regelmatig geleegd worden. Volle bakken zorgen voor irritatie en overlast. Hoewel een camper redelijk veel vuilwater kan vervoeren is het toch wel gewenst dat er de mogelijkheid bestaat om vuilwater af te kunnen voeren. Een elektra aansluiting betekent voor de moderne camperaar een luxe vanwege de beschikbaarheid van zonnecellen. Oudere campers hebban dat niet en zijn afhankelijk van de capaciteit van hun accu s of de mogelijkheid op standplaatsen om in te kunnen pluggen. Tot slot is gekeken naar de locaties van de standplaatsen en de bereikbaarheid. Over het algemeen zijn campers redelijk omvangrijke voertuigen en hebben dus enige ruimte nodig. De officiële camperplaatsen hebben wij gevonden (met hulp van de camperaar verenigingen) in Assen, Emmen, Bargercompascuum, Hoogeveen en Meppel. Naast deze camperplaatsen zijn er ook alternatieven op campings en in voorkomende gevallen op het parkeerterrein van een restaurant, indien men daar het een en ander eet. Deze zijn niet onderzocht. 2.

5 3. Assen Parkeerplaats aan de Hobokenstraat, gelegen aan de (graan)haven en op loopafstand van het centrum (ca.10 minuten). Voldoende parkeerruimte. 5 parkeerplaatsen We troffen vijf krappe parkeerplekken aan zonder tussenruimte. Als er vijf campers staan kunnen letterlijk minimaal drie hun deur niet uit komen. Meer ruimte is hier vereist wil er sprake zijn van vijf reële camperplaatsen. Het gaat immers om een recreatieplaats en niet om puur parkeren. Watervoorziening. Niet aanwezig. Wellicht is dit eenvoudig te realiseren. Direct gelegen aan de standplaats is een gebouwtje van Waterschap Hunze en Aa s. Als hierin een watervoorziening aanwezig is, is het een kleine moeite een wateraansluiting te maken. Misschien is het ook mogelijk een afspraak te maken met de buurman (garage) die deze voorziening beschikbaar zou kunnen stellen. Afvalbakken. Er zijn geen afvalbakken waargenomen. Vuilwaterstation (vuilwater en fecaliën). Er is geen vuilwaterstation. Ook hier kan wellicht gebruik gemaakt worden van het gebouwtje van het Waterschap. In het gebouw bevindt zich een rioolpomp installatie dus is een aansluiting op het riool direct beschikbaar. 3.

6 Elektra aansluiting. Er is geen elektra voorziening. Locatie. De locatie is perfect vindbaar. Ook de bereikbaarheid is zeer goed. Ruime wegen en veel ruimte om te kunnen keren. Het zou wel handig zijn als er een stootrand aan de kade wordt aangebracht. Dit voorkomt de angst in het kanaal te rijden. Algemene opmerkingen. De faciliteit wordt behoorlijk veel gebruikt. Vooral bij festiviteiten. Het rioolpomp gebouwtje geeft een stank af. Vooral als de wind op de parkeerplaats staat. Zelfs de naast gelegen garage heeft daar soms last van. Op telefonisch verzoek gaat de RWZI een onderzoek doen en de installatie opnieuw inregelen om de stank te bestrijden. Voor de voorzieningen moeten we contact opnemen met de gemeente. 4.

7 4 Emmen Parkeerplaats Oost aan de Kerkhoflaan, bij Hotel De Linde (voormalig Giraffe). Op loopafstand van het centrum (ca. 7 minuten). De camperplaatsen liggen nu nog dichtbij de ingang van de dierentuin. Als de dierentuin verplaatst is naar de stadsrand moet men even verder lopen (totaal 15 minuten). Voldoende parkeerruimte. 5 parkeerplaatsen Er zijn hier twee kleine terreinen. Het eerste biedt plaats aan ongeveer 6 campers van redelijke omvang. De tweede plaats kan mogelijk 12 campers plaatsen afhankelijk van de campergrootte. De bestrating is nog wel redelijk. De campers staan op zand met toch wel een paar irritante gaten. Eén standplaats heeft een slagboom die altijd open staat. Regelmatig parkeren gewone auto s op het terrein. De politie reageert snel op een klacht en beboet overtreders. Watervoorziening. Niet aanwezig. Mogelijk zijn er met het naastgelegen sportcentrum afspraken te maken voor een watervoorziening. Afvalbakken. Er is één afvalbak waargenomen voor beide parkeerterreinen. Dit is echt veel te weinig. 5.

8 Vuilwaterstation (vuilwater en fecaliën). Er is geen vuilwaterstation. Elektra aansluiting. Er is geen elektra voorziening. Locatie. De locatie is goed vindbaar. Ook de bereikbaarheid is redelijk. Je moet wel even opletten, want direct na de spoorwegovergang (vanaf de N34 gerekend) moet je linksaf slaan en dat is niet altijd helder. Een bordje met verwijzing Camperplaats is geen overbodige luxe. Algemene opmerkingen. De plaats wordt zeer veel gebruikt. Bij de waarneming stonden er drie campers. Volgens de aanwezigen was het die dag rustig. Een vriendelijke heer uit België vertelde regelmatig op deze plaats te staan. 6.

9 5. Bargercompascuum Veenpark Barger Compascuum. Achter op de parkeergelegenheid van het park is een ruimte ingericht voor campers. Uit informatie van de uitbater is deze camperplaats geen officiële camperplaats meer. De locatie zou uit het register gehaald zijn. Het officiële bordje hebben we dan ook niet aangetroffen. Het toiletgebouwtje wordt regelmatig vernield. Met name in het weekend wordt de parkeerplaats vaak gebruikt als race centrum. De uitbater wordt er moedeloos van. De dames achter de balie van het park rekenen momenteel 10 euro per nacht. Het lijkt allemaal een beetje op ontmoedigingsbeleid. Voldoende parkeerruimte. Max. 20 parkeerplaatsen Er kunnen globaal ongeveer campers gestationeerd worden. Zelfs dan is er nog genoeg ruimte. Watervoorziening. Wel aanwezig, maar wordt in beginsel niet meer aangeboden. Afvalbakken. Er zijn afvalbakken op het gewone parkeerterrein niet op de camperplaats Vuilwaterstation (vuilwater en fecaliën). Er is geen vuilwaterstation. Het toiletgebouw is dicht. 7.

10 Elektra aansluiting. Wel aanwezig, maar wordt in beginsel niet meer aangeboden. Locatie. De locatie is goed vindbaar. Ook de bereikbaarheid is goed. Ook hier is een bordje aan de openbare weg met verwijzing Camperplaats geen overbodige luxe. Algemene opmerkingen. Bij aankomst waren er geen campers aanwezig. Wel stond er één op het gewone parkeerterrein. Het probleem van de vernielingen kan het gevolg zijn van het feit dat de camperplaatsen nogal afgelegen liggen. Je kunt vanaf de weg niets waarnemen. Dit maakt ook andere vormen van criminaliteit mogelijk. De toiletten, water en elektra worden in beginsel niet meer beschikbaar gesteld ( ). 8.

11 6. Hoogeveen Gemeentelijk parkeerterrein aan de Terpweg, dichtbij sportcentrum Maxx Sport & Events. Voldoende parkeerruimte. 3 parkeerplaatsen Het is bedroevend te zien hoe hier camperaars afgescheept worden met drie zeer kleine plaatsen. Bovendien worden de plaatsen overwoekerd door de achtergelegen bossingel. De ruimte is hooguit anderhalve meter diep. Bij grotere campers kunnen er hooguit twee staan. Watervoorziening. Niet aanwezig. Afvalbakken. Er is geen afvalbak waargenomen. Vuilwaterstation (vuilwater en fecaliën). Er is geen vuilwaterstation. Electra aansluiting. Er is geen elektra voorziening. 9.

12 Locatie. De locatie is moeilijk vindbaar. De bereikbaarheid is redelijk. Door de aanwijzing van CCN (Camper Club Nederland) konden we de plaats vinden. De locatie is te ver van het centrum (te midden van terreinen van de sportverenigingen). Algemene opmerkingen. Een zeer slechte camperplaats. Het zou beter zijn deze locatie te schrappen dan als officiële camperplaats aan te duiden. Bepaald geen goede reclame voor de recreatiesector. 10.

13 7. Meppel. Jachthaven Westeinde. Ca. 10 plaatsen. Voorzieningen beschikbaar van 1 april tot 1 november. De beheerder is de havenmeester van de jachthaven. Het centrum van de stad is binnen 4 minuten ten bereiken. Voldoende parkeerruimte. 5 parkeerplaatsen De camperplaats is twee jaar geleden geheel gerenoveerd. De toegang vanaf de brug, zal voor menig camperaar niet eenvoudig zijn. Het betreft een smalle weg langs de kade waar auto s geparkeerd staan. Verder is het terrein een schoolvoorbeeld voor camperplaatsen. De toegang is schitterend om te zien, het havenachtige karakter nodigt uit tot een langer verblijf van meer dan de gebruikelijke 2 á 3 dagen. De campers staan op regelmatig gemaaid gras tussen twee kanalen, op een soort schiereiland. Watervoorziening. Aanwezig. Afvalbakken. Er zijn voldoende afvalbakken aanwezig. Vuilwaterstation (vuilwater en fecaliën). Er is een nieuw vuilwaterstation (in 2009 aangelegd, de spoelmogelijkheid moet nog aangebracht worden). 11.

14 Elektra aansluiting. Er is elektra voorziening. Er zijn meerdere elektra paddenstoelen aanwezig die gebruikt worden voor de bootjes en de campers. Locatie. De locatie is toch redelijk moeilijk vindbaar. Ook de bereikbaarheid is enigszins problematisch. Een bordje met verwijzing Camperplaats vanaf bijvoorbeeld het station is geen overbodige luxe. Algemene opmerkingen. De plaats wordt zeer veel gebruikt. Bij de waarneming stond er één camper. Volgens de aanwezigen was het die dag rustig. De gebruikers zijn zeer tevreden over de voorzieningen en de camperplaats als geheel. Het is er netjes. Het mooie toiletgebouw wordt dagelijks schoongemaakt. De havenmeester is zeer vriendelijk. De sluiting van de dag van onderzoek maakte veel goed met deze voorziening. Als alle camperplaatsen er zo uitzagen als in Meppel, wordt het hebben van een camper en het rondtoeren in Drenthe wel een héél aantrekkelijk idee. 12.

15 8. Het alternatief; Drenthe de beste camperprovincie van Nederland. De SP Drenthe doet de volgende voorstellen om van Drenthe de mooiste en aantrekkelijkste camperprovincie van Nederland te maken. Elke gemeente zou vijf boeren kunnen toelaten die hun (gedeeltelijk) verharde terrein openstellen voor vijf camperparkeerplaatsen. Deze boeren moeten dan wel de minimale voorzieningen beschikbaar stellen. Deze zijn: i. Een vuilwateropvanginstallatie met afstort op het riool. ii. Een watervoorziening. iii. Afvalbakken. iv. (Indien mogelijk) Elektra aansluitingen. v. Vijf ruime plaatsen beschikbaar stellen. Als de provincie een coördinerende rol op zich neemt kan Drenthe binnen twee jaar het aantal camperplaatsen verhogen met 60 camperlocaties (12 gemeenten maken ieder vijf locaties bij boeren mogelijk). Dit geeft ruimte voor 300 campers in Drenthe. De combinatie van aanlegplaatsen voor waterrecreatie met standplaatsen voor campers is volgens de onderzoekers een kansrijk alternatief. De voorzieningen die handig zijn voor een boot komen immers in belangrijke mate overeen met die voor een camper. De bestaande camperplaatsen krijgen allemaal de minimale voorzieningen zoals in dit rapport aangegeven. Enkele argumenten voor substantiële uitbreiding van het aantal goede camperplaatsen: -Investeringen ter verbetering en uitbreiding van camperplaatsen vragen een fractie van de investeringen die gedaan worden voor de pleziervaart -Camperaars gaan gericht op pad om bepaalde gelegenheden te bezoeken (festivals, toeristische activiteiten en natuurschoon) -Camperaars zijn vaak het hele jaar door actief (vutters en gepensioneerden) -De gemeente heeft het voordeel van de toeristenbelastingen. -De middenstand en horeca draaien extra omzet door de toename van toerisme. -Voor de provincie zijn er buiten de coördinatie kosten geen projectkosten. -De boer heeft er een inkomstenbron bij en verkrijgt meer risicospreiding van zijn bedrijfsactiviteiten. -Camperaars staan bij voorkeur op of bij een mooie plek of stad en in mindere mate op een camping. 13.

Drenthe de beste camperprovincie van Nederland?

Drenthe de beste camperprovincie van Nederland? Rapport 2010 Camperplaatsen in Drenthe Vervolgonderzoek naar de officiële camperplaatsen in Drenthe Drenthe de beste camperprovincie van Nederland? SP Drenthe Door Philip Oosterlaak en Renee Westerhof

Nadere informatie

Veilig parkeren en overnachten met een camper op parkings, camperplaatsen en campings. Auteur NKC: Heereluurt Heeres

Veilig parkeren en overnachten met een camper op parkings, camperplaatsen en campings. Auteur NKC: Heereluurt Heeres Veilig parkeren en overnachten met een camper op parkings, camperplaatsen en campings. Auteur NKC: Heereluurt Heeres Opstellingsmogelijkheden campers op een camperlocatie We geven hieronder 3 mogelijkheden

Nadere informatie

Met een bereikbare stad Bereik je meer

Met een bereikbare stad Bereik je meer Met een bereikbare stad Bereik je meer Een plan om bezoekers op een aantrekkelijke manier naar de Zwolse binnenstad te trekken; met initiatieven op het gebied van parkeren. Voorwoord Een bereikbare stad

Nadere informatie

IS UW GEMEENTE GEREED VOOR 4 MILJOEN NIEUWE BEZOEKERS?

IS UW GEMEENTE GEREED VOOR 4 MILJOEN NIEUWE BEZOEKERS? IS UW GEMEENTE GEREED VOOR 4 MILJOEN NIEUWE BEZOEKERS? Handreiking om uw gemeente campervriendelijk te maken Gemeente oktober 2017 Campers: snelst groeiende vorm van toerisme De NKC, Europa s grootste

Nadere informatie

OMARM DE CAMPER OP UW (MINI)CAMPING!

OMARM DE CAMPER OP UW (MINI)CAMPING! OMARM DE CAMPER OP UW (MINI)CAMPING! Handreiking om een snel groeiende doelgroep te faciliteren minicamping december 2017 Campers: snelst groeiende vorm van toerisme De NKC, Europa s grootste camperclub

Nadere informatie

gemeentebestuur VERZONDEN Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Economie Aan de gemeenteraad van Purmerend datum 8 februari 2013

gemeentebestuur VERZONDEN Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Economie Aan de gemeenteraad van Purmerend datum 8 februari 2013 gemeentebestuur PURMEREND Postbus 15 1440 AA Purmerend telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Economie Aan de gemeenteraad van Purmerend uw brief van uw kenmerk

Nadere informatie

Realisatie Camperplaatsen. Blauwdruk op maat voor de recreatieondernemer

Realisatie Camperplaatsen. Blauwdruk op maat voor de recreatieondernemer Realisatie Camperplaatsen Blauwdruk op maat voor de recreatieondernemer 2 NKC Realisatie Camperplaatsen Blauwdruk op maat - Januari 2017 Inleiding De NKC Europa s grootste camperclub behartigt de belangen

Nadere informatie

PARKEREN STATIONSOMGEVING DIEREN GEMEENTE RHEDEN. Eindrapport d.d. 8 mei 2013

PARKEREN STATIONSOMGEVING DIEREN GEMEENTE RHEDEN. Eindrapport d.d. 8 mei 2013 PARKEREN STATIONSOMGEVING DIEREN GEMEENTE RHEDEN Eindrapport d.d. 8 mei 2013 1 2 Inhoud 1 INLEIDING 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Uitgangspunten 3 2 HUIDIGE PARKEERSITUATIE 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Huidige parkeercapaciteit

Nadere informatie

Weg van de drukte van alledag en genieten van uw welverdiende vakantie!

Weg van de drukte van alledag en genieten van uw welverdiende vakantie! Weg van de drukte van alledag en genieten van uw welverdiende vakantie! info@klaverweide.com www.klaverweide.com Recreatiepark Klaverweide is een gastvrije camping op één van de mooiste locaties van chouwen-uiveland,

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

Het TPE heeft de door uw College in de inspraak gebrachte parkeervarianten besproken in haar laatste vergadering van 1 december 2008.

Het TPE heeft de door uw College in de inspraak gebrachte parkeervarianten besproken in haar laatste vergadering van 1 december 2008. College B & W Postbus 11 1600 AA Enkhuizen Betreft: Parkeermodellen Enkhuizen Geachte Burgemeester en Wethouders Het TPE heeft de door uw College in de inspraak gebrachte parkeervarianten besproken in

Nadere informatie

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de 7 e trailrun uit de RUNFORESTRUN serie en onze 1 e het derde Nationale Park van Drenthe: Dwingelderveld. Je bent te

Nadere informatie

Telefoonnummer contactpersoon: Niels Savenije

Telefoonnummer contactpersoon: Niels Savenije Adresgegevens: sv NVC Naarden Amersfoortsestraatweg 14 1411 HC Naarden Telefoonnummer contactpersoon: Niels Savenije 06-48357207 Welkom Beste voetbalvrienden en -vriendinnen, Namens voetbalvereniging NVC

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ RIVIERENHOF WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Rivierenhof. Dit is een kinderboerderij in Antwerpen waar ik veel dieren zal kunnen zien. Veel

Nadere informatie

TE HUUR OfficeZ Bavinckhouse Een compleet nieuw Business centre in A veen WWW.VALKERINGENCO.NL

TE HUUR OfficeZ Bavinckhouse Een compleet nieuw Business centre in A veen WWW.VALKERINGENCO.NL TE HUUR OfficeZ Bavinckhouse Een compleet nieuw Business centre in A veen WWW.VALKERINGENCO.NL Officez de kickstart voor uw onderneming ADRES Professor J. H. Bavincklaan 2-4, 1183 AT Amstelveen BESTEMMING

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

STICHTING GEHANDICAPTENVOORDEEL. Complete toetsinglijst camping

STICHTING GEHANDICAPTENVOORDEEL. Complete toetsinglijst camping STICHTING GEHANDICAPTENVOORDEEL Complete toetsinglijst camping gegevens camping: Naam camping: Plaats: WESTERBERGEN ECHTEN (DRENTHE) Adres: OSHAARSEWEG 24 postcode: 7932 PX Telefoon: 0528-251224 Emailadres:

Nadere informatie

Camperplaatsen stadscentrum

Camperplaatsen stadscentrum Camperplaatsen stadscentrum Beslisdocument fase 1: programma van eisen Datum: januari 2016 Bert Hansma, SBC Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen Telefoon 14 0528 Fax 0528-191325 Email info@hoogeveen.nl Internet

Nadere informatie

Wij waren daar toevallig met de camper en stonden aan het Martinushof op de camperplek.

Wij waren daar toevallig met de camper en stonden aan het Martinushof op de camperplek. Van: ren stor [mailto:renstor@hotmail.nl] Verzonden: maandag 9 januari 2017 16:26 Aan: Gemeente Onderwerp: Camperplaatsen Martinushof en mogelijk opheffenvan plaatsen om die over te doen naar de campings

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

DUURSTEDELAAN 61 UTRECHT // RVLMAKELAARS.NL //

DUURSTEDELAAN 61 UTRECHT // RVLMAKELAARS.NL // DUURSTEDELAAN 61 UTRECHT INFO@RVLMAKELAARS.NL // RVLMAKELAARS.NL // 030-210 04 01 ADRES DUURSTEDELAAN 61 TE UTRECHT VRAAGRPRIJS 325.000,00 K.K. WOONOPPERVLAKTE CIRCA 85M2 INHOUD CIRCA 306M3 BOUWJAAR 0

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk Dorpsraad komt naar je toe deze zomer Verslag bezoek Molenwijk Zaterdag 26 september 2015 1 Park rondom Kinderboerderij Over het algemeen zag het park er goed uit. Uiteraard liggen er takken, modder en

Nadere informatie

KNZ&RV FLEVO RACE 2016 WALPROGRAMMA

KNZ&RV FLEVO RACE 2016 WALPROGRAMMA KNZ&RV FLEVO RACE 2016 WALPROGRAMMA FLEVO RACE WALPROGRAMMA 2016 Donderdag 18 augustus Vrijdag 19 augustus Zaterdag 20 augustus Zondag 21 augustus 17:00 18:00 Secretariaat open (inschrijven, bestellen

Nadere informatie

Bijlage motie Camperplaatsen

Bijlage motie Camperplaatsen Bijlage motie Camperplaatsen Mail verzonden naar campings in augustus 2008: Geachte recreatie-, toerisme- en horecaondernemers, In de rest van de wereld is het al een bekend fenomeen; overnachtingsplaatsen

Nadere informatie

Rapid Wheels NK BMX Maak het mee! NK BMX & 5 juli, Klazienaveen. rapidwheels.nl

Rapid Wheels NK BMX Maak het mee! NK BMX & 5 juli, Klazienaveen. rapidwheels.nl NK BMX 2015 Maak het mee! NK BMX 2015 4 & 5 juli, Klazienaveen Klazienaveen organiseert tijdens ORGANISATIE & LOCATIE Klazienaveen, fietscrossbaan gelegen aan de Leeuw 1, 7891 TS Klazienaveen. WEGBEWIJZERING

Nadere informatie

Ter Apel, 17 november Coop van der Haar De Omloop KX Ter APEL Geacht college, Geachte raad

Ter Apel, 17 november Coop van der Haar De Omloop KX Ter APEL Geacht college, Geachte raad Coop van der Haar De Omloop 1 9561KX Ter APEL 0599-589000 gert@vanderhaar.nl Ter Apel, 17 november 2016 Geacht college, Geachte raad Middels deze brief wil ik weer de aandacht vragen voor de parkeerproblematiek

Nadere informatie

Grachtengordel Amsterdam

Grachtengordel Amsterdam Grachtengordel Amsterdam Door AnnaRosa Klaver, Dorian Rijsdijk, Isaac Blom en Yvonne Dijksterghuis, 2B Klas van mr. Van Montfoort Veel van de Amsterdamse grachtenpanden zijn gebouwd in of na de 17e eeuw,

Nadere informatie

Fundustry events. Inhoudsopgave

Fundustry events. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Huisregels... 2 Routebeschrijving... 3 Ewijk (Nijmegen)... 3 Ermelo (Harderwijk)... 4 Rotterdam... 5 Rijkevorsel (België)... 6 Nuenen (Eindhoven)... 7 Moordrecht (Gouda)... 8 Assen... 9 Huisregels

Nadere informatie

12 juni 2009: Bezoek Nationaal Park Lauwersmeer

12 juni 2009: Bezoek Nationaal Park Lauwersmeer 12 juni 2009: Bezoek Nationaal Park Lauwersmeer Introductie: Het Nationaal Park Lauwersmeer ligt op de grens van Groningen en Friesland en wordt gekenmerkt door een combinatie van land en water, rust en

Nadere informatie

de naam van wordt wel anders... maar de rust & ruimte veranderen wij niet!

de naam van wordt wel anders... maar de rust & ruimte veranderen wij niet! de naam van wordt wel anders... maar de rust & ruimte veranderen wij niet! Westerbork, februari 2013 Beste familie, Het recreatieseizoen komt er weer aan! Het klinkt vreemd nu de eerste toertochten op

Nadere informatie

HUURPRIJS 110,00 per m² per jaar

HUURPRIJS 110,00 per m² per jaar Rivium Quadrant 2 te Capelle Aan Den Zichtlocatie Grondig gerenoveerd Uitstekende bereikbaarheid Kantoorruimte ca. 5.888 m² in units vanaf ca. 585 m² HUURPRIJS 110,00 per m² per jaar exclusief BTW en servicekosten

Nadere informatie

Driestar avond - 2015 REGIONALE VOORLICHTINGSAVOND

Driestar avond - 2015 REGIONALE VOORLICHTINGSAVOND Informatie: Plaats Driestar avond - 2015 REGIONALE VOORLICHINGSAVOND In de gebouwen van het Driestar College, gelegen schuin tegenover de uitgang Bloemendaal van het station Gouda én vlakbij het Groene

Nadere informatie

Kampeertarieven Standaard Standaard + Comfort. Kortingskaarten Standaard Standaard + Extra korting met de kortinskaarten! 7 = 6 14 = 12 21 = 18

Kampeertarieven Standaard Standaard + Comfort. Kortingskaarten Standaard Standaard + Extra korting met de kortinskaarten! 7 = 6 14 = 12 21 = 18 Kampeertarieven Standaard Standaard + Comfort Laagseizoen - t/m - - t/m - - t/m - - t/m -0 0+ veld ( personen) Camperplaats 9,0 0,0,0,0,00 Extra persoon laagseizoen,,,,, Kampeertarieven zijn inclusief:

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Eigen parkeerplaats in overdekte garage. Gelijkvloers wonen. Vrij uitzicht over De Where.

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Eigen parkeerplaats in overdekte garage. Gelijkvloers wonen. Vrij uitzicht over De Where. Huizen van Hoekstra & van Eck De Oeverlanden 298, 1441 RE Purmerend Gelijkvloers wonen Tweetal terassen Vrij uitzicht over De Where Eigen parkeerplaats in overdekte garage Riant 3 kamer appartement H12

Nadere informatie

2. Mogelijkheden Op onderstaande afbeelding zijn een aantal mogelijke locaties weergegeven.

2. Mogelijkheden Op onderstaande afbeelding zijn een aantal mogelijke locaties weergegeven. Parkeren Stertil BV op het bedrijventerrein te Kootstertille. 1. Aanleiding Het bedrijf Stertil BV te Kootstertille, gevestigd aan Westkern 3 te Kootstertille, heeft aangegeven dat er te weinig ruimte

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

Drenthe Meppel Westeinde 43 [haven], 7941 Niet voor grote campers.

Drenthe Meppel Westeinde 43 [haven], 7941 Niet voor grote campers. Provincie Plaats adres coördinaten bijzonderheden Drenthe Assen Haven Assen, bij havenmeester, Vaart Noordzijde 10-74 N 52 59.634 E 006 33.427 alleen toilet cassette lossen Drenthe Hoogersmilde Passantenhave,

Nadere informatie

Informatie en tarieven

Informatie en tarieven Informatie en tarieven 2019 Algemeen Januari Februari Maart April 1 1 2 3 4 5 6 5 1 2 3 9 1 2 3 14 1 2 3 4 5 6 7 2 7 8 9 10 11 12 13 6 4 5 6 7 8 9 10 10 4 5 6 7 8 9 10 15 8 9 10 11 12 13 14 3 14 15 16

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014 NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014 Beste buren, Deze laatste nieuwsbrief van 2014 wil het VvE bestuur u informeren over diverse onderwerpen. Onderstaand een verdere inhoudsopgave: 1 Correcte contactgegevens

Nadere informatie

ARKEREN aan en over water

ARKEREN aan en over water ARKEREN aan en over water Inleiding Het College van B&W van Enkhuizen heeft een voorstel aan de Gemeenteraad voorgelegd waarin een aantal mogelijkheden beschreven worden voor de uitbreiding van de parkeercapaciteit

Nadere informatie

Locatieprofielen middelgrote en grote evenementen Nieuw-West 2013

Locatieprofielen middelgrote en grote evenementen Nieuw-West 2013 2013 Locatieprofielen middelgrote en grote evenementen Nieuw-West 2013 Locaties In onderstaande tabel zijn de locaties in het stadsdeel genoemd die bij uitstek geschikt zijn voor middelgrote en/of grote

Nadere informatie

Flevostraat 14. Lemmer. Meer informatie op de-munt.nl 0527-614413

Flevostraat 14. Lemmer. Meer informatie op de-munt.nl 0527-614413 Flevostraat 14 Lemmer Meer informatie op de-munt.nl 0527-614413 Kenmerken Te koop of te huur Vraagprijs: Huurprijs: BTW: Kantoorruimte 795.000,- k.k. 6.300,- per maand BTW belast Oppervlakte: Ca. 1.050

Nadere informatie

HET MOOIE DRENTSE LAND...

HET MOOIE DRENTSE LAND... Voor de rustzoekende 45+ VOOR WIE WIL GENIETEN VAN DE NATUUR, RUST EN RUIMTE VAN HET MOOIE DRENTSE LAND... Bent u op zoek naar natuur, rust, ruimte en een chalet? Kijk gewoon eens rond en geniet van ons

Nadere informatie

Reserveren van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto s op diverse locaties in Breda

Reserveren van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto s op diverse locaties in Breda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Breda. Nr. 156298 11 november 2016 Reserveren van parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto s op diverse locaties in Breda 1. Van Riebeecklaan, naast

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

CSPE GL 2009. minitoets bij opdracht 1

CSPE GL 2009. minitoets bij opdracht 1 SPE GL 2009 consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed minitoets bij opdracht 1 variant c Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). -

Nadere informatie

KNZ&RV FLEVORACE 2016 WALPROGRAMMA

KNZ&RV FLEVORACE 2016 WALPROGRAMMA KNZ&RV FLEVORACE 2016 WALPROGRAMMA FLEVORACE WALPROGRAMMA 2016 Donderdag 18 augustus Vrijdag 19 augustus Zaterdag 20 augustus Zondag 21 augustus 17:00 18:00 Secretariaat open (inschrijven, bestellen ontbijt,

Nadere informatie

INLEIDING Toen de directie van het Nationaal Historisch Museum (NHM) in september 2008 werd benoemd kreeg zij de opdracht van de Raad van Toezicht zo snel mogelijk een besluit voor te bereiden ten aanzien

Nadere informatie

PEDRO NUNESSTRAAT 4 AMSTERDAM 525.000 k.k. www.pedronunesstraat4.nl Omschrijving PRACHTIG EN SFEERVOL AFGEWERKTE WONING, CIRCA 140M2, VRIJSTAAND MET GENOEG PARKEERRUIMTE VOOR WEL 3 AUTO S. NU 2 SLAAPKAMERS,

Nadere informatie

Huizen. Moderne keuken en badkamer met bad. Fijne woning in kindvriendelijke buurt. Woonkamer met Frans eiken vloer

Huizen. Moderne keuken en badkamer met bad. Fijne woning in kindvriendelijke buurt. Woonkamer met Frans eiken vloer Huizen vanhendriks Dintelborch 8, 5247 SV Rosmalen Fijne woning in kindvriendelijke buurt Zonnige tuin met berging en carport Woonkamer met Frans eiken vloer Moderne keuken en badkamer met bad Vier ruime

Nadere informatie

Wat doet het waterschap voor de wegen?

Wat doet het waterschap voor de wegen? Lesbrief wegen Wat doet het waterschap voor de wegen? Veilige wegen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta 1 Veilige wegen Sommige waterschappen zoals waterschap Hollandse

Nadere informatie

SCHIPBORGERWEG 93 ZUIDLAREN 529.000 k.k. www.schipborgerweg93.nl Schipborgerweg 93, Zuidlaren Dit prachtig rietgedekt en energiezuinig landhuis ademt sfeer en ruimte uit. Op een perceel van 1849 m2 met

Nadere informatie

TITANIALAAN 21 KROMMENIE 380.000 k.k. www.titanialaan21.nl Titanialaan 21, Krommenie Deze zeer fraaie uitgebouwde royale hoekwoning op een schitterende locatie met mooie achtertuin en stenen berging aan

Nadere informatie

CAMPING GOORZICHT TARIEVEN 2019

CAMPING GOORZICHT TARIEVEN 2019 CAMPING GOORZICHT TARIEVEN 2019 Kampeer Tarieven 2019 Voor seizoen Hoog seizoen Na seizoen Kampeerplaats incl. 2 pers. 20,00 24.45 20,00 1 pers. 16.00 19.50 16.00 Prijzen zijn inclusief kampeermiddel,

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Zuiderpark - Sportcampus (diverse verkeersmaatregelen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Zuiderpark - Sportcampus (diverse verkeersmaatregelen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1296 15 januari 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Zuiderpark - Sportcampus (diverse verkeersmaatregelen) [- BESLUIT

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Algemene regels. 2. Voertuigen en betreden van de camping. 4. Regels voor bezoekers. 5. Verhuren, verkopen en (ver)plaatsen

Inhoudsopgave. 1. Algemene regels. 2. Voertuigen en betreden van de camping. 4. Regels voor bezoekers. 5. Verhuren, verkopen en (ver)plaatsen Inhoudsopgave 1. Algemene regels 2. Voertuigen en betreden van de camping 3. Huisdieren 4. Regels voor bezoekers 5. Verhuren, verkopen en (ver)plaatsen 6. Bouwvoorschriften 7. Gas 8. Stroom 9. Water 10.

Nadere informatie

Vrijblijvende objectinformatie

Vrijblijvende objectinformatie Vrijblijvende objectinformatie Te huur Hoogwaardige, lichte kantoorruimte met inspirerend uitzicht aan de A16 @The Bridge Ligging Object Rivium Quadrant 2, Bedrijvenpark Rivium Dit moderne kantoorgebouw

Nadere informatie

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt;

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt; STAATSCOURANT 19 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 70561 december 2016 Verkeersbesluit Parkeerschijfzone parkeervakken Fenikshof Nijmegen Kenmerk: 16.0011220 BURGEMEESTER

Nadere informatie

(Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk

(Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s & fietsen en realisatie van bergruimten bij meergezinswoningen (Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk

Nadere informatie

Inhoud. TOEGANKELIJKHEID van informatie en communicatie. Intro vzw? Toegankelijke evenementen en inclusieve projecten

Inhoud. TOEGANKELIJKHEID van informatie en communicatie. Intro vzw? Toegankelijke evenementen en inclusieve projecten Inhoud Toegankelijke evenementen en inclusieve projecten Intro vzw Toegankelijkheid van informatie en communicatie. Toegankelijkheid van de infrastructuur Diensten en materialen Intro-label Intro vzw?

Nadere informatie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: 20-10-2015 Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie 1 1.1 Maakt bezwaar tegen het definitief maken van 1.1 Er is

Nadere informatie

CSPE GL minitoets bij opdracht 1

CSPE GL minitoets bij opdracht 1 SPE GL 2009 consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed minitoets bij opdracht 1 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). -

Nadere informatie

Routebeschrijving per auto

Routebeschrijving per auto Routebeschrijving per auto Als u besluit met de auto te komen, houdt u er dan rekening mee dat de binnenstad van Utrecht slecht bereikbaar is per auto; bovendien zijn de parkeertarieven in de Binnenstad

Nadere informatie

zitelementen De banken bestaan uit betonnen elementen met een lengte van 2,20 meter. Ook de gebogen bank bestaat uit losse elementen.

zitelementen De banken bestaan uit betonnen elementen met een lengte van 2,20 meter. Ook de gebogen bank bestaat uit losse elementen. zitelementen De twee lange banken zorgen voor geleding op het plein. Ook zorgen ze voor een afbakening van het DIOS-feesten terrein. De bankjes tussen de platanen hebben als nevenfunctie dat ze voorkomen

Nadere informatie

Units gebouw Columba. Projectinformatie. Boeingavenue Schiphol-Rijk. btmakelaars.nl. BT Makelaars +31 (0)

Units gebouw Columba. Projectinformatie. Boeingavenue Schiphol-Rijk. btmakelaars.nl. BT Makelaars +31 (0) Projectinformatie Units gebouw Columba Boeingavenue 201-219 Schiphol-Rijk btmakelaars.nl BT Makelaars +31 (0) 20 3 166 166 info@btmakelaars.nl Te huur Kantoorunits in kantoorgebouw Columba Park Schiphol-Rijk

Nadere informatie

TARIEVEN 2014. Let op! inclusief prijzen LUXE KAMPEERPLAATSEN VERHUUROBJECTEN TARIEVEN PER NACHT ZIJN INCLUSIEF: OVERIGE TARIEVEN:

TARIEVEN 2014. Let op! inclusief prijzen LUXE KAMPEERPLAATSEN VERHUUROBJECTEN TARIEVEN PER NACHT ZIJN INCLUSIEF: OVERIGE TARIEVEN: TARIEVEN 2014 TARIEVEN PER NACHT ZIJN INCLUSIEF: 2 of 3-4-5 personen (zoals vermeld), plaats voor kampeermiddel, elektra (10 amp.), watertappunt, riolering, CAI, gratis douchen, plaats voor eigen bijzettentje

Nadere informatie

Routebeschrijving per auto

Routebeschrijving per auto Routebeschrijving per auto Als u besluit met de auto naar Utrecht te komen, houdt u er dan rekening mee dat de binnenstad van Utrecht slecht bereikbaar is met de auto. Tevens geldt in de binnenstad een

Nadere informatie

Rosandepolder 2, 6812 DR Arnhem

Rosandepolder 2, 6812 DR Arnhem Rosandepolder 2, 6812 DR Arnhem Vraagprijs 389.000,- k.k. Omschrijving Wilt u puur en vrij wonen? Dan is deze geweldige woonark aan de Rosandepolder 2 te Arnhem zeker iets voor u! De Rosandepolder 2 is

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Zaterdag 6 mei 2017 1 Algemeen Op zaterdag 6 mei heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het centrumnoord, het gebied is begrensd door de Hoofdweg,

Nadere informatie

BELEIDSREGELS CAMPERBELEID

BELEIDSREGELS CAMPERBELEID BELEIDSREGELS CAMPERBELEID Lelystad, 10 januari 2019 2 Inhoud 1. Aanleiding voor de herziening en aanpak 2. Samenvatting 3. Huidige situatie, het aanbod 4. Wat is de uitbreidingsbehoefte, de vraag 5. De

Nadere informatie

Klotten (Moezel) 199.000

Klotten (Moezel) 199.000 Klotten (Moezel) 199.000 56818 199.000 (kosten koper) Page 1 of 13 Klotten (Moezel) 199.000, 56818 Overzicht Te koop aangeboden in het bekende en geliefde Klotten, Moezelgebied, zeer fraaie hoekwoning

Nadere informatie

D Bouwen D Milieu El Verkeer Ruimtelijke Ordening o Kapvergunning D Commissie agenda en stukken o Raadsagenda en stukken

D Bouwen D Milieu El Verkeer Ruimtelijke Ordening o Kapvergunning D Commissie agenda en stukken o Raadsagenda en stukken g emeent e Ter Inzage B E. 'R GE N Limburg Rubriek D Bouwen D Milieu El Verkeer Ruimtelijke Ordening o Kapvergunning D Commissie agenda en stukken o Raadsagenda en stukken Overig D Algemene Wet Bestuursrecht

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE ZWANENKAMP 1066 3607 NK TE MAARSSEN

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE ZWANENKAMP 1066 3607 NK TE MAARSSEN VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE ZWANENKAMP 1066 3607 NK TE MAARSSEN Geachte bezoeker van onze website, In reactie op de door u getoonde belangstelling danken wij u hartelijk voor het opvragen van onze digitale

Nadere informatie

PROJECTINFORMATIE GENERAL AVIATION TERMINAL THERMIEKSTRAAT TE SCHIPHOL-OOST

PROJECTINFORMATIE GENERAL AVIATION TERMINAL THERMIEKSTRAAT TE SCHIPHOL-OOST PROJECTINFORMATIE Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Ten aanzien van de juistheid kan door Trinity Real Estate Company geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

GOOILAND HILVERSUM DÉ CULTUUR- EN GASTVRIJHEIDSMACHINE IN T GOOI SINDS 1936. contactpersonen. Gooiland streeft ernaar om met alle

GOOILAND HILVERSUM DÉ CULTUUR- EN GASTVRIJHEIDSMACHINE IN T GOOI SINDS 1936. contactpersonen. Gooiland streeft ernaar om met alle GOOILAND HILVERSUM DÉ CULTUUR- EN GASTVRIJHEIDSMACHINE IN T GOOI SINDS 1936 contactpersonen wij maken van uw evenement een succes! Gooiland streeft ernaar om met alle Gastvrijheid, flexibiliteit en creativiteit

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 1 Inleiding Onno de Vries, communicatieadviseur bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat de bijeenkomst

Nadere informatie

Varen in Assen. Welkom in het centrum van Assen!

Varen in Assen. Welkom in het centrum van Assen! Varen in Assen Welkom in het centrum van Assen! Veel boten zijn de laatste jaren de haven van Assen binnengevaren. Geen wonder, de haven ligt in hartje stad. Met op loopafstand een scala aan winkels, restaurants

Nadere informatie

Memo. M. van Kordelaar. M. Corsel

Memo. M. van Kordelaar. M. Corsel Memo Aan: M. van Kordelaar CC: Van: M. Corsel Datum: 22 september 2015 Pagina: 1 van 4 Betreft: Prins Hendriklaan 28-30 Inleiding Op de Prins Hendriklaan 28-30 vindt een ontwikkeling plaats. In de bestaande

Nadere informatie

Ramscheid Hellenthal

Ramscheid Hellenthal Ramscheid Hellenthal 359.000 53940 359.000 (kosten koper) Page 1 of 13 Ramscheid Hellenthal 359.000, 53940 Overzicht Ter verkoop aangeboden uniek en volledig gerenoveerd objekt in Ramscheid, Hellenthal,

Nadere informatie

Direct naast de keuken is de eerste berging van het appartement, die veel bergruimte biedt door zijn houten planken rondom op 3 niveaus.

Direct naast de keuken is de eerste berging van het appartement, die veel bergruimte biedt door zijn houten planken rondom op 3 niveaus. Mullerkade Rotterdam Huurprijs 1.545,00 (excl.) Dit appartement bevindt zich op de beste locatie om het perfecte uitzicht over de stad Rotterdam en de Maas te hebben. Gelijk aan de voet van het gebouw

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Algemene regels. 2. Voertuigen en betreden van de camping. 4. Regels voor bezoekers. 5. Verhuren en verkopen. 6.

Inhoudsopgave. 1. Algemene regels. 2. Voertuigen en betreden van de camping. 4. Regels voor bezoekers. 5. Verhuren en verkopen. 6. Inhoudsopgave 1. Algemene regels 2. Voertuigen en betreden van de camping 3. Huisdieren 4. Regels voor bezoekers 5. Verhuren en verkopen 6. Bouwvoorschriften 7. Gas 8. Stroom 9. Water 10. Huisvuil 11.

Nadere informatie

Lireweg. Projectinformatie. Lireweg Nieuw-Vennep. btmakelaars.nl. BT Makelaars +31 (0)

Lireweg. Projectinformatie. Lireweg Nieuw-Vennep. btmakelaars.nl. BT Makelaars +31 (0) Projectinformatie Lireweg Lireweg 15-17 Nieuw-Vennep btmakelaars.nl BT Makelaars +31 (0) 20 3 166 166 info@btmakelaars.nl Te huur Bedrijfs-/kantoorruimte te Nieuw-Vennep op Bedrijvenpark Nieuw-Vennep Zuid

Nadere informatie

Parkeren in centrum Stiens

Parkeren in centrum Stiens Parkeren in centrum Stiens Hoe, wat en waarom = Definitief = Oktober 2011 INHOUDSOPGAVE blz 1 AANLEIDING 2 2 INVENTARISATIE 3 3 UITWERKING 5 3.1 Verkeersregulerende parkeermaatregelen 5 3.2 Aanleg parkeerplaatsen

Nadere informatie

Rapport visitatie 1 oktober 2018 Vinkeveense Plassen Botshol

Rapport visitatie 1 oktober 2018 Vinkeveense Plassen Botshol Rapport visitatie 1 oktober 2018 Vinkeveense Plassen Botshol (versie 26-10-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen &

Nadere informatie

Stedelijk parkeren. Notitie: 16 december 2013

Stedelijk parkeren. Notitie: 16 december 2013 Notitie: 16 december 2013 Stedelijk parkeren 1. Inleiding 1.1. Probleemstelling/achtergronden Er zijn verschillende projecten en ontwikkelingen gaande in de binnenstad met invloed op de parkeerbehoefte.

Nadere informatie

Factsheet Tijdelijke verhuur Lasloods NDSM-werf te Amsterdam Ca. 6.550 m² evenementenruimte

Factsheet Tijdelijke verhuur Lasloods NDSM-werf te Amsterdam Ca. 6.550 m² evenementenruimte Factsheet Tijdelijke verhuur Lasloods NDSM-werf te Amsterdam Ca. 6.550 m² evenementenruimte Locatie Amsterdam Centraal Station NDSM Direct aan het Amsterdamse IJ ligt de voormalige werf van de Nederlandsche

Nadere informatie

Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Loskade Parkeervak bestemmen voor opladen elektrische voertuigen

Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Loskade Parkeervak bestemmen voor opladen elektrische voertuigen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 39285 12 juli 2017 Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Loskade Parkeervak bestemmen voor opladen elektrische voertuigen

Nadere informatie

Mike Bouwman. wethouder de Weger. Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00126 Datum: 8 februari 2016

Mike Bouwman. wethouder de Weger. Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00126 Datum: 8 februari 2016 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00126 Datum: 8 februari 2016 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Mike Bouwman

Nadere informatie

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Op 5 oktober 2016 heeft de alliantie Markermeerdijken twee informatiebijeenkomsten gehouden in Hoorn: één over de dijkversterking voor het deel

Nadere informatie

Beleidsnotitie camperplaatsen in de gemeente Terneuzen

Beleidsnotitie camperplaatsen in de gemeente Terneuzen Beleidsnotitie camperplaatsen in de gemeente Terneuzen Gemeente Terneuzen Postbus 35 4530 AA Terneuzen www.terneuzen.nl Inhoudsopgave Samenvatting 4 1. Inleiding 5 2. Definities 6 2.1 Camper 6 2.2 Camperplaats

Nadere informatie

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 A Stimuleren van ondernemers 14 1 A 1 Ondernemers bij elkaar brengen 9 1 A 2 Hulp bij opzetten bedrijf. 1 1 A 3 Verminderde regelgeving voor ondernemers op Stad.

Nadere informatie

Laden elektrische voertuigen op het Numansgors

Laden elektrische voertuigen op het Numansgors Laden elektrische voertuigen op het Numansgors Dit document is opgesteld om ervoor te zorgen dat er duidelijke afspraken zijn over het verzorgen van de stroomvoorziening op parkeerplaatsen voor elektrische

Nadere informatie

Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek

Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek 2010-03-23 Inleiding Ten behoeve van de nieuwbouw van de Brede School te Molenhoek, is een verkeersanalyse gemaakt. Het doel van de verkeersanalyse is om

Nadere informatie

Duvelblues Kampeer & Logeer gids Camping informatie :

Duvelblues Kampeer & Logeer gids Camping informatie : Duvelblues Kampeer & Logeer gids Camping informatie : Omdat we dit jaar voor de eerste keer ons publiek niet 1 maar 2 dagen met top Blues en de nodige Duvel gaan verwennen, is er ook nagedacht over de

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

KALENDER 2017 KAMPEER PRIJZEN. Kampeer arrangementen. Verplichte kampeerarrangementen / Geen losse overnachtingen mogelijk 272,00 320,00 416,00 156,00

KALENDER 2017 KAMPEER PRIJZEN. Kampeer arrangementen. Verplichte kampeerarrangementen / Geen losse overnachtingen mogelijk 272,00 320,00 416,00 156,00 KALENDER 2017 Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December KAMPEER PRIJZEN COMFORTPLAATSEN Prijzen zijn per nacht / voor 2 personen Inclusief water, riool, 10

Nadere informatie

TE HUUR. Generaal Eisenhowerplein XV Rijswijk. 769 p.m. ex.

TE HUUR. Generaal Eisenhowerplein XV Rijswijk. 769 p.m. ex. TE HUUR Generaal Eisenhowerplein 54 2284 XV Rijswijk 769 p.m. ex. KENMERKEN Prijs 769 p.m. ex. Postcode 2284 XV Ligging Aan rustige weg Woningtype Bovenwoning Garage Garage, Garage mogelijk Woonruimte

Nadere informatie