Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs"

Transcriptie

1 Scheutistenlaan 12 Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs Studiegebied Mechanica - Elektriciteit Opleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur 2015/1203/6//D Module Werkplekleren M ME 152

2

3 1 Inhoud 1 Inhoud Vooraf Doelstellingen van de stage Richtlijnen voor de stage Voor je ermee begint Je eigenlijke stage Achteraf... 8 Bijlage 1: Werkpostanalyse Bijlage 2: Risicoanalyse Bijlage 3: Evaluatie Bijlage 4: Zelfevaluatie Bijlage 5: Contract Bijlage 6: Portfolio

4 2 Vooraf De overheid kiest in haar beleidslijnen bij de ontwikkeling van een nieuwe opleiding of bij de herwerking van bestaande opleidingen meer en meer voor het integreren van het aspect Werkplekleren. Ook in dit vernieuwde leerplan Residentieel elektrotechnisch installateur (1 september 2014) is een module Werkplekleren opgenomen. De competenties van deze module worden ingeoefend in een reële arbeidssituatie, bijvoorbeeld onder de vorm van stage. De cursist werkt dan samen met een installateur. Hij kan ervaren hoe het er concreet aan toe gaat op een werkplek en op die manier een duidelijk beeld vormen hoe het is om als installateur te werken. In de tekst wordt soms melding gemaakt van Werkplekleren, soms van Stage. In deze bundel wordt hetzelfde bedoeld. De module Werkplekleren omvat 40 lestijden (één lestijd is gelijk aan 50 minuten). We kunnen die periode verdelen in drie onderdelen. De voorbereiding van de stage, de stage zelf en het verslag van de stage. Het is de bedoeling dat de drie onderdelen kunnen uitgevoerd worden binnen die 40 lestijden. Concreet betekent dit dat de stage zelf uit minimum een derde van die 40 lestijden zal bestaan. Een ander derde van de 40 lestijden kan voor de voorbereiding gebruikt worden en een laatste derde van de 40 lestijden voor het verslag. Indien je dit wenst kan je een andere verhouding hanteren maar er moet altijd minimum een derde van de totale lestijden (40 lesuren) bij een zelfstandig residentieel elektricien stage worden gelopen.

5 3 Doelstellingen van de stage Situering van de module in de opleiding: De competenties van deze module worden ingeoefend in een reële arbeidssituatie, bijvoorbeeld in de vorm van een stage. De cursist werkt dan samen met een installateur. Hij kan ervaren hoe het er concreet aan toe gaat op een werkplek en op die manier een duidelijk beeld vormen hoe het is om als installateur te werken. Ook andere vormen van werkplekleren zijn mogelijk waar er specifiek voor dit doel een realistische omgeving is ingericht. De cursist realiseert in deze module ruwbouwactiviteiten zoals het maken van sleuven, holtes en het uitvoeren van eenvoudig metselwerk. Het veilig kunnen werken van de cursist is een absolute prioriteit in deze module. Ook wordt het gebruik van PBM herhaald en toegepast in een realistische werkomgeving. De cursist Te behalen competenties (volgens het Opleidingsprofiel): 1. Realiseert sleuven en holtes voor het leggen van leidingen. (boringen in muren, inmetselen, ) Raadpleegt technische bronnen (ééndraadschema, situatieschema, ) Plaatst ladders Gebruikt manuele, elektrische en elektro-pneumatische werktuigen (hamer en beitel, slijpschijf, boorhamer, ) Zet leidingtracés en de plaats van toestellen uit op basis van technische plannen. Past het ontwerp van de installatie aan onvoorziene hindernissen aan na overleg met de verantwoordelijke. Maakt sleuven, nissen en doorboringen in vloeren en muren door te slijpen, te kappen en te boren. 2. Realiseert en plaatst zichtbare of ingebouwde elektrische leidingen 3. Bevestigt en sluit materiaal voor lage spanning aan (schakelaars, stopcontacten, ) 4. Stelt een diagnose van een storing aan een elektrische installatie en herstelt de defecte elementen. 5. Voert werkzaamheden uit waarvoor een attest vereist is. 6. Voert eenvoudig metselwerk uit. Gebruikt manueel en elektrisch gereedschap (troffel, ) Metselt of plamuurt sleuven en holtes dicht. 7. Werkt veilig en milieubewust.

6 4 Richtlijnen voor de stage 4.1 Voor je ermee begint Basisinformatie voor de start van de stage Hou er rekening mee dat de stage niet in aanmerking komt voor betaald educatief verlof Infomoment over de organisatie van stage In het semester voorafgaand aan het uitvoeren van de stage wordt er een infomoment georganiseerd tijdens de lessen. Daar wordt alle informatie die je in deze bundel vindt, concreet toegelicht en krijg je antwoord op je vragen Arbeidsgeneeskundig onderzoek voor cursist-stagiairs: toepassing van de welzijnswet voor cursisten die stage lopen Een cursist volwassenenonderwijs die stage loopt, wordt beschouwd als een gelijkgestelde werknemer. Dit impliceert dat de federale arbeidswetgeving, waaronder de wet welzijn op het werk van 4 augustus 1996, op de stagiairs van toepassing is. Het nakomen van de welzijnsverplichtingen ligt in eerste instantie bij de stageplaats. Het is de stageplaats en niet die de aanzet vormt om de welzijnsverplichtingen te vervullen. Bij de aanvraag van de stage vraagt de stagiair voor de activiteiten die hij/zij zal vervullen een risicoanalyse/werkpostfiche in het bedrijf. Deze analyse moet toelaten alle mogelijke risico s voor de veiligheid en voor de fysische en psychische gezondheid van de stagiair in kaart te brengen. Je kan de documenten in verband met de risicoanalyse terugvinden op Je drukt dit document af en laat het invullen op je stageplaats. Je risicoanalyse/werkpostfiche wordt afgegeven aan de stagebegeleider samen met de andere administratie. Uit de risicoanalyse moet de stagebegeleider kunnen concluderen of er al dan niet risico s voor de stagiair aanwezig zijn. Indien er zich geen risico s voordoen is een arbeidsgeneeskundig onderzoek overbodig. Indien er wel risico is, wordt door de stagebegeleider/coördinator van een geneeskundig onderzoek aangevraagd bij de externe preventiedienst van. Na het arbeidsgeneeskundig toezicht stelt de arbeidsgeneesheer een formulier van gezondheidsbeoordeling op volgens een geijkt model. Een exemplaar of afschrift hiervan gaat respectievelijk naar de stagiair, naar de stageplaats en naar. Alle welzijnsverplichtingen inzake risicoanalyse en gezondheidstoezicht moeten vervuld zijn vooraleer de actieve stage effectief een aanvang kan nemen!

7 4.1.4 De stageplaats We verwachten dat de cursist zelf een stageplaats zoekt en instaat voor de opvolging van alle documenten die nodig zijn om zowel praktisch als wettelijk in orde te zijn. Het bedrijf waar de stage plaats vindt mag geen familie of aanverwant zijn van de cursist. Ook mogen cursisten geen stage volgen bij een andere cursist van dezelfde opleiding indien zij reeds een zelfstandige activiteit in dit vakgebied uitoefenen. De stageplaats moet bereid zijn om de competenties, die hierboven opgesomd staan, te bereiken in de stageperiode en om de cursist te evalueren gebruik makend van de evaluatiedocumenten die door de school voorzien worden Inschrijven in VIVO Je kan inschrijven voor de stage vanaf in het secretariaat van VIVO Planning van de stage Neem ruim op voorhand contact op met het bedrijf (de stageplaats) voor het plannen je stage. Ruim op voorhand, daar het mogelijk is dat er nog een medisch onderzoek moet ingepland worden. Je laat alle nodige documenten invullen door het stagebedrijf en geeft de nodige uitleg aan het stagebedrijf over de organisatie en verloop van de stage. Je vermeldt er ook bij dat de stagebegeleider één of tweemaal op bezoek komt. Overhandig de nodige documenten: het contract, de evaluatiedocumenten, de werkpostfiche, de risicoanalyse. Zorg zelf voor de nodige kopieën! Je wordt door de school op de hoogte gebracht van wie je stagebegeleider zal zijn.

8 4.2 Je eigenlijke stage De actieve stage omvat een duur van minimum één derde van 40 lestijden, dit is ongeveer 12 uren of drie halve dagen. De cursist houdt elke dag, in een dag-verslag, bij wat hij zoal heeft uitgevoerd tijdens die stagedag. De cursist vinkt dagelijks de bereikte competenties af in de checklist Afspraken in verband met het stagebezoek De cursist informeert bij het begin van de stageperiode in het stagebedrijf wanneer het best past om de begeleider te ontvangen voor de stagebezoeken. De cursist laat dit zo snel mogelijk weten aan de begeleider samen met de juiste adresgegevens van de plaats waar hij aan de slag is. De stagebegeleider moet immers tijdig de stagebezoeken kunnen plannen in zijn/haar agenda. 4.3 Achteraf De cursist dient zijn dossier in bij zijn begeleider. Het dossier bevat: 1. een voorblad ( Kortrijk/ module: stage/naam en voornaam/adres/telefoon); 2. een inhoudsopgave en een duidelijke wegwijzer (tabbladen) om de verschillende onderdelen snel terug te vinden; 3. de identificatiegegevens van het bedrijf 4. een omschrijving van het uitgevoerde project 5. de dagverslagen van de stage 6. Schetsen, schema s en tekeningen 7. checklist met de te bereiken competenties 8. de evaluatie door het bedrijf 9. een uitgewerkte afsluitende reflectie 10. de zelfevaluatie van de uitgevoerde werken. In je dossier zijn de documenten in de voorgeschreven volgorde gerangschikt. Het wel of niet naleven van de voorschriften met betrekking tot het dossier wordt in rekening gebracht bij de eindevaluatie. Met het oog op de beoordeling van je stageactiviteit vragen we je portfolio in te dienen uiterlijk op 5 juni Wij danken je bij voorbaat voor de stipte en correcte uitvoering en wensen je alvast heel veel succes bij de stage!

Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs

Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs Scheutistenlaan 12 Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs Studiegebied Hout Opleiding interieurbouwer BO HO 307 Module Plaatsing interieurprojecten M HO 066 1 Inhoud 1 Inhoud... 3 2 Vooraf...

Nadere informatie

Didactische Competentie Stage SLO. Infomoment stage 1 december 2017

Didactische Competentie Stage SLO. Infomoment stage 1 december 2017 Didactische Competentie Stage SLO Infomoment stage 1 december 2017 Infomoment stage 1. Voor je ermee begint 2. Je eigenlijke stage 3. Achteraf 2 1. Voor je ermee begint 1. Basisinformatie Geen educatief

Nadere informatie

Welzijn op het werk voor leerlingen, studenten en cursisten die stage lopen

Welzijn op het werk voor leerlingen, studenten en cursisten die stage lopen Bijlage 1 bij omzendbrief SO/2002/09 Welzijn op het werk voor leerlingen, studenten en cursisten die stage lopen 1. Wet- en regelgeving. Een leerling secundair onderwijs, een student hoger onderwijs, een

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE Residentieel elektrotechnisch installateur (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE Residentieel elektrotechnisch installateur (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE Residentieel elektrotechnisch installateur (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Residentieel elektrotechnisch installateur (m/v) 1.2 Definitie Het bedraden en aansluiten van installaties op zeer

Nadere informatie

DIDACTISCHE COMPETENTIE STAGE SLO. Infomoment stage 30 november 2018

DIDACTISCHE COMPETENTIE STAGE SLO. Infomoment stage 30 november 2018 DIDACTISCHE COMPETENTIE STAGE SLO Infomoment stage 30 november 2018 INFOMOMENT STAGE 1. Voor je ermee begint 2. Je eigenlijke stage 3. Achteraf 2 1. VOOR JE ERMEE BEGINT 1. Basisinformatie Geen educatief

Nadere informatie

Didactische Competentie Stage SLO. Infomoment stage 27 mei 2016

Didactische Competentie Stage SLO. Infomoment stage 27 mei 2016 Didactische Competentie Stage SLO Infomoment stage 27 mei 2016 Infomoment stage 1. Voor je ermee begint 2. Je eigenlijke stage 3. Achteraf 2 1. Voor je ermee begint 1. Basisinformatie Geen educatief verlof

Nadere informatie

Werkplekleren: Contract. Studiegebied Mechanica-elektriciteit Opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur BO ME 20

Werkplekleren: Contract. Studiegebied Mechanica-elektriciteit Opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur BO ME 20 CVO VIVO Scheutistenlaan 12 8500 Kortrijk Tel. 056 23 66 62 Info@cvovivo.be http://www.cvovivo.be Werkplekleren: Contract Studiegebied Mechanica-elektriciteit Opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED Mechanica-elektriciteit

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED Mechanica-elektriciteit Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED Mechanica-elektriciteit Opleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur BO ME 020 Versie 2.0 BVR Pagina 1 van 24 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (0003) Residentieel elektrotechnisch installateur

BEROEPSKWALIFICATIE (0003) Residentieel elektrotechnisch installateur BEROEPSKWALIFICATIE (0003) Residentieel elektrotechnisch installateur ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Globaal 1.1 TITEL Residentieel

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

Kwaliteitsvolle stages in het secundair onderwijs

Kwaliteitsvolle stages in het secundair onderwijs Kwaliteitsvolle stages in het secundair onderwijs Tips voor stagementoren 29 September 2011 Annemie Defoer - Jean-Marie Neven Belang van de stages De leerlingen verwerven niet schoolgebonden competenties

Nadere informatie

2. MODULES. Module Inbedrijfstelling residentiële installatie

2. MODULES. Module Inbedrijfstelling residentiële installatie OPLEIDINGENSTRUCTUUR RESIDENTIEEL ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) RESIDENTIEEL ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR Beroepsprofiel

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR TECHNICUS ELEKTRISCHE ZWEMBADUITRUSTINGEN

OPLEIDINGENSTRUCTUUR TECHNICUS ELEKTRISCHE ZWEMBADUITRUSTINGEN OPLEIDINGENSTRUCTUUR TECHNICUS ELEKTRISCHE ZWEMBADUITRUSTINGEN 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) TECHNICUS ELEKTRISCHE ZWEMBADUITRUSTINGEN Beroepsprofiel

Nadere informatie

STAGEOVEREENKOMST

STAGEOVEREENKOMST Specifieke Lerarenopleiding KU Leuven Academisch Vormingscentrum voor Leraren Krakenstraat 3 - bus 5205 3000 Leuven STAGEOVEREENKOMST 2016-2017 Preservicetraining (stage) Specifieke Lerarenopleiding Gegevens

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST

RAAMOVEREENKOMST RAAMOVEREENKOMST 2017-2018 Preservicetraining (stage) Professionele Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Tussen De opleidingsinstelling Arteveldehogeschool Bachelor in het onderwijs: Secundair

Nadere informatie

Profiel van de Installateur databekabeling Kernactiviteiten en taken

Profiel van de Installateur databekabeling Kernactiviteiten en taken Profiel van de Installateur databekabeling Kernactiviteiten en taken Beroepsprofiel sector van de elektriciens PSC 149.01 Installateur databekabeling versie 2018 Pagina 1 Titulatuur beroep : Installateur

Nadere informatie

STAGEVOORBEREIDING PXL HEALTHCARE PROFESSIONELE BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE

STAGEVOORBEREIDING PXL HEALTHCARE PROFESSIONELE BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE STAGEVOORBEREIDING PXL HEALTHCARE PROFESSIONELE BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE 2018-2019 Voorbereiding van de stage 1. Vastleggen van de stageplaats De stageplanner doet een voorstel van stageplaats. De

Nadere informatie

De residentieel elektrotechnisch installateur

De residentieel elektrotechnisch installateur Profiel van De residentieel elektrotechnisch installateur Kernactiviteiten en taken Beroepsprofiel sector van de elektriciens PSC 149.01 residentieel elektrotechnisch installateur versie 2012 Pagina 1

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR TECHNICUS DOMOTICA

OPLEIDINGENSTRUCTUUR TECHNICUS DOMOTICA OPLEIDINGENSTRUCTUUR TECHNICUS DOMOTICA 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) TECHNICUS DOMOTICA/IMMOTICA Beroepsprofiel (VORMELEK, juni 2007) RESIDENTIEEL

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR TECHNICUS INBRAAKBEVEILIGINGSSYSTEMEN

OPLEIDINGENSTRUCTUUR TECHNICUS INBRAAKBEVEILIGINGSSYSTEMEN OPLEIDINGENSTRUCTUUR TECHNICUS INBRAAKBEVEILIGINGSSYSTEMEN 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) RESIDENTIEEL ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR Beroepsprofiel

Nadere informatie

INDIVIDUELE STAGEOVEREENKOMST

INDIVIDUELE STAGEOVEREENKOMST Ondergetekende partijen INDIVIDUELE STAGEOVEREENKOMST de stageplaats Naam:.. Adres:.... Tel:... E-mail:... Instellingsnummer/ondernemingsnummer:. hieronder stagegever genoemd, vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Opleiding Monteur Fotovoltaïsche Systemen BO ME 401 Versie {1.0} BVR Pagina 1 van 17 Inhoud 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding referentiekader...

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomsten werkplekleren ter inspiratie

Samenwerkingsovereenkomsten werkplekleren ter inspiratie Samenwerkingsovereenkomsten werkplekleren ter inspiratie Achtergrondinformatie In een context van (toenemende) juridisering mag de juridische kant van werkplekleren niet onderbelicht blijven. De overheid

Nadere informatie

Stages in het onderwijs. Leerlingen, studenten, cursisten

Stages in het onderwijs. Leerlingen, studenten, cursisten Stages in het onderwijs Leerlingen, studenten, cursisten Wat verwacht de wetgever? KB 21 september 2004 betreffende de bescherming van stagiairs Verplichtingen van de werkgever inzake RA en preventiemaatregelen

Nadere informatie

Hoe bereidt BuSO OV2 voor op tewerkstelling?

Hoe bereidt BuSO OV2 voor op tewerkstelling? Hoe bereidt BuSO OV2 voor op tewerkstelling? Waarde van arbeid en tewerkstelling Arbeid = tewerkstelling of niet? Waarde of betekenis van tewerkstelling: Inkomen Structuur Eigenwaarde Relaties zelfbeeld

Nadere informatie

Risicoanalyse en preventiemaatregelen

Risicoanalyse en preventiemaatregelen Arbeidsongevallen en onbezoldigde stages Met stagiairs bedoelt men personen die gewoon onderwijs volgen en in het kader van die opleiding arbeidsprestaties verrichten bij een werkgever om beroepservaring

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 21 september 2004 betreffende de bescherming van stagiairs (B.S ; erratum: B.S )

Koninklijk besluit van 21 september 2004 betreffende de bescherming van stagiairs (B.S ; erratum: B.S ) Koninklijk besluit van 21 september 2004 betreffende de bescherming van stagiairs (B.S. 4.10.2004; erratum: B.S. 3.1.2005) Gewijzigd bij: (1) koninklijk besluit van 30 september 2005 (B.S. 13.10.2005,

Nadere informatie

HBO BOEKHOUDEN

HBO BOEKHOUDEN HBO BOEKHOUDEN 2015-2016 Doelstelling projectwerk (leerplan) Cursist leert verworven kennis uit opleiding praktisch toepassen. Bedoeling: uitdrukkelijk link met praktijk leggen. Het centrum kan hiervoor

Nadere informatie

LIO-BAANOVEREENKOMST 2014-2015

LIO-BAANOVEREENKOMST 2014-2015 Specifieke Lerarenopleiding KULeuven Academisch Vormingscentrum voor Leraren (AVL) Krakenstraat 3 - bus 5205 3000 Leuven LIO-BAANOVEREENKOMST 2014-2015 Inservicetraining (stage) Specifieke Lerarenopleiding

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0140) Elektrotechnisch monteur (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0140) Elektrotechnisch monteur (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0140) Elektrotechnisch monteur (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Elektrotechnisch monteur (m/v) 1.2 Definitie De elektrotechnisch monteur monteert en plaatst leidingen en dozen, trekt

Nadere informatie

LIO-BAANOVEREENKOMST 20.. - 20..

LIO-BAANOVEREENKOMST 20.. - 20.. (Logo Opleidingsinstelling) (Gegevens opleidingsinstelling) (Logo van eigen ENW/RP) (naam - adres telefoon/fax - website) LIO-BAANOVEREENKOMST 20.. - 20.. Inservicetraining (stage) Specifieke Lerarenopleiding

Nadere informatie

LIOBAANOVEREENKOMST Inservicetraining. Specifieke Lerarenopleiding

LIOBAANOVEREENKOMST Inservicetraining. Specifieke Lerarenopleiding CVO-VTI-Leuven Dekenstraat 3 3000 Leuven Tel 016 31 97 70 Fax 016 20 51 20 www.cvovtileuven.be LIOBAANOVEREENKOMST 20.. - 20.. Inservicetraining Specifieke Lerarenopleiding Tussen CVO-VTI-Leuven,, Dekenstraat

Nadere informatie

Evalueren van Stage Opleiding Polyvalent Verzorgende. Hilde Walravens CVO-TSM Mechelen

Evalueren van Stage Opleiding Polyvalent Verzorgende. Hilde Walravens CVO-TSM Mechelen Evalueren van Stage Opleiding Polyvalent Verzorgende Hilde Walravens CVO-TSM Mechelen INHOUD 1. Situering 2. Goede evaluatie door methodisch handelen Voorbereiding: het voorstellingsbezoek Uitvoering:

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIEDOSSIER. Residentieel elektrotechnisch installateur

BEROEPSKWALIFICATIEDOSSIER. Residentieel elektrotechnisch installateur BEROEPSKWALIFICATIEDOSSIER Residentieel elektrotechnisch installateur ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Globaal 1.1 TITEL Residentieel

Nadere informatie

Stage Arabistiek en Islamkunde. Colin van den Akker Stagecoördinator Arabistiek en Islamkunde

Stage Arabistiek en Islamkunde. Colin van den Akker Stagecoördinator Arabistiek en Islamkunde Stage Arabistiek en Islamkunde Colin van den Akker Stagecoördinator Arabistiek en Islamkunde Deze presentatie Administratie voor de stage Opvolging tijdens de stage Evaluatie na de stage Vragen en opmerkingen

Nadere informatie

Bescherming van stagiairs

Bescherming van stagiairs 21 SEPTEMBER 2004. - Koninklijk besluit betreffende de bescherming van stagiairs (1) Belgisch Staatsblad 4 oktober 2004 Gewijzigd door : KB van 30/09/05 BS van 13/10/05 KB van 02/06/06 BS van 17/07/06

Nadere informatie

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen Infosessie stage communicatiewetenschappen Stagecoördinator Eva Koppen stagescomwet@soc.kuleuven.be eva.koppen@soc.kuleuven.be Zoektocht naar een stage: de stagedatabank 2 Stagevacatures 3 Zoektocht naar

Nadere informatie

BIJLAGE 3 : Stagereglement (bindend voor alle scholen en structuuronderdelen) STAGEREGLEMENT

BIJLAGE 3 : Stagereglement (bindend voor alle scholen en structuuronderdelen) STAGEREGLEMENT BIJLAGE 3 : Stagereglement (bindend voor alle scholen en structuuronderdelen) STAGEREGLEMENT Artikel 1. Tenzij anders vermeld, is dit reglement van toepassing : - op alle leerlingen van het voltijds secundair

Nadere informatie

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra. Met steun van: CHARTER

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra. Met steun van: CHARTER 05-09-2017 CHARTER Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra Met steun van: CHARTER 05-09-2017 Inhoudstafel: Stagementorschap Fase 1: basisvoorwaarden

Nadere informatie

Woordenlijst SoE werkgroep Stagebegeleiding april 2013

Woordenlijst SoE werkgroep Stagebegeleiding april 2013 Woordenlijst SoE werkgroep Stagebegeleiding april 2013 Deze woordenlijst is een uitbreiding van het glossarium dat werd opgesteld door de inter-enwwerkgroep Stage met als doelstelling te komen tot een

Nadere informatie

Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 17 februari 2011 - inter-enw-werkgroep

Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 17 februari 2011 - inter-enw-werkgroep Inter ENW werkgroep stage Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 17 februari 2011 - inter-enw-werkgroep Situering en ontstaan De inter-enw-werkgroep Stage heeft in november 2009 een gezamenlijke

Nadere informatie

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra.

CHARTER. Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra. 05-09-2017 CHARTER Streefdoelen voor kwalitatieve stage & stagementorschap verpleegkunde in Limburgse woonzorgcentra Met steun van: Inhoudstafel: Stagementorschap Fase 1: basisvoorwaarden Fase 2: voor

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding Module Didactische competentie stage 3

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding Module Didactische competentie stage 3 ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding SLO Module Didactische competentie stage 3 Code E6 DCS3 Lestijden 40 Studiepunten 6 Ingeschatte totale 150 studiebelasting (in uren) 1 Mogelijkheid tot JA aanvragen

Nadere informatie

Volwassenenonderwijs MECHANICA-ELEKTRICITEIT

Volwassenenonderwijs MECHANICA-ELEKTRICITEIT RLLL-RLLL-ADV-002bijl18 Volwassenenonderwijs MECHANICA-ELEKTRICITEIT Plaatser Modulaire opleiding BO ME 401 (Ontwerp) Versie {1.0} Ontwerp Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding

Nadere informatie

Volwassenenonderwijs MECHANICA-ELEKTRICITEIT

Volwassenenonderwijs MECHANICA-ELEKTRICITEIT RLLL-RLLL-ADV-002bijl19 Volwassenenonderwijs MECHANICA-ELEKTRICITEIT Modulaire opleiding BO ME 402 (Ontwerp) Versie {1.0} Ontwerp Pagina 1 van 10 Inhoud 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding referentiekader...

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR INSTALLATEUR FOTOVOLTAÏSCHE SYSTEMEN. De opleiding Installateur fotovoltaïsche systemen bestaat uit 6 modules:

OPLEIDINGENSTRUCTUUR INSTALLATEUR FOTOVOLTAÏSCHE SYSTEMEN. De opleiding Installateur fotovoltaïsche systemen bestaat uit 6 modules: OPLEIDINGENSTRUCTUUR INSTALLATEUR FOTOVOLTAÏSCHE SYSTEMEN 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) RESIDENTIEEL ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR Beroepsprofiel

Nadere informatie

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool 1 Stageorganisatie Laurentius Praktijkschool De stages zijn een belangrijk onderdeel van het schoolprogramma in VO 3, 4 /5 groep. De school heeft al vele jaren contacten met stagebedrijven en instellingen

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR TERTIAIR ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR

OPLEIDINGENSTRUCTUUR TERTIAIR ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR OPLEIDINGENSTRUCTUUR TERTIAIR ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) TERTIAIR ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR Beroepsprofiel

Nadere informatie

LIO-BAANOVEREENKOMST

LIO-BAANOVEREENKOMST Specifieke Lerarenopleiding KULeuven Academisch Vormingscentrum voor Leraren (AVL) Krakenstraat 3 - bus 5205 3000 Leuven LIO-BAANOVEREENKOMST 2016-2017 Inservicetraining (stage) Specifieke Lerarenopleiding

Nadere informatie

ECTS-fiche. HBO5 Werkplekleren productieautomatisering Code 7392 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. 100 %

ECTS-fiche. HBO5 Werkplekleren productieautomatisering Code 7392 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. 100 % ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Elektro-mechanica HBO5 Module Werkplekleren productieautomatisering Code 7392 Lestijden 80 Studiepunten n.v.t. Mogelijkheid tot JA aanvragen vrijstelling Vereiste

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR KOELMONTEUR. KOELMONTEUR Beroepscompetentieprofiel (SERV/De bouw-, elektrotechnische en metaalsector, maart 2009)

OPLEIDINGENSTRUCTUUR KOELMONTEUR. KOELMONTEUR Beroepscompetentieprofiel (SERV/De bouw-, elektrotechnische en metaalsector, maart 2009) OPLEIDINGENSTRUCTUUR KOELMONTEUR 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) KOELMONTEUR Beroepscompetentieprofiel (SERV/De bouw-, elektrotechnische en metaalsector,

Nadere informatie

Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding

Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Lerarenopleiding Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding Tussen (naam school/inrichtende macht) met maatschappelijke

Nadere informatie

PRO_15_Buitenschoolse praktijkopleiding

PRO_15_Buitenschoolse praktijkopleiding PRO_15_Buitenschoolse praktijkopleiding 27-10-2015 Gemeenschappelijke preventiedienst Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel Inhoudsopgave 1. Definitie 3 2. Doel 3 3. Wetgeving 3 4. Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Stage- en bachelorproefovereenkomst

Stage- en bachelorproefovereenkomst Departement: Industriële Wetenschappen en Technologie Opleiding: Industriële Wetenschappen: Bouwkunde Stage- en bachelorproefovereenkomst overeenkomst version 23-06-2011 pages 5 Tussen hen die tekenen:

Nadere informatie

Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding

Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Lerarenopleiding Stageovereenkomst voor een onbezoldigde preservice stage in de lerarenopleiding De stageovereenkomst wordt vóór 1 november 2008 afgesloten.

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0139)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0139) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0139) Elektrotechnisch installateur (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Elektrotechnisch installateur (m/v) 1.2 Definitie De elektrotechnisch installateur monteert en plaatst leidingen en

Nadere informatie

STAGEREGLEMENT. Hij/Zij maakt hiervan omstandig melding in zijn/haar stageschrift.

STAGEREGLEMENT. Hij/Zij maakt hiervan omstandig melding in zijn/haar stageschrift. STAGEREGLEMENT Artikel 1 Dit reglement is van toepassing op alle leerlingen van het secundair onderwijs die een stageperiode volbrengen in het kader van hun schoolopleiding, alsmede op de inrichtingshoofden

Nadere informatie

Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 27 oktober inter-enw-werkgroep

Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 27 oktober inter-enw-werkgroep Glossarium praktijkcomponent lerarenopleiding 27 oktober 2010 - inter-enw-werkgroep Situering en ontstaan De inter-enw-werkgroep Stage heeft in november 2009 een gezamenlijke lijst over de terminologie

Nadere informatie

Personeelslid van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, die de studentstagiair tijdens de stage daadwerkelijk begeleidt.

Personeelslid van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, die de studentstagiair tijdens de stage daadwerkelijk begeleidt. reglement STAGEREGLEMENT versie Koninklijke Academie voor Schone Kunsten 2013-2014 pagina s 7 Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Geldig voor academiejaar 2013-2014 Hoofdstuk 1 Omschrijvingen Art.

Nadere informatie

STAGE ALS KEUZEVAK. Infosessie april 2017

STAGE ALS KEUZEVAK. Infosessie april 2017 STAGE ALS KEUZEVAK Infosessie april 2017 INHOUD 1. Intro 2. Stage in het curriculum 3. Praktisch 4. Meer info 3 INTRO 4 WAAROM STAGE LOPEN? Kans om kennis te maken met het werkveld Werkervaring opdoen

Nadere informatie

STAGE. Handig om te weten als je gaat stage lopen

STAGE. Handig om te weten als je gaat stage lopen STAGE Handig om te weten als je gaat stage lopen Je hebt het assessment gedaan. De school, jijzelf en je ouder(s)/verzorger(s) vinden dat je stagegeschikt bent. Je mag dus gaan stage lopen. Daar komt heel

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR EEN INNOVATIESTAGE IN HET KADER VAN HET POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN

OVEREENKOMST VOOR EEN INNOVATIESTAGE IN HET KADER VAN HET POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN OVEREENKOMST VOOR EEN INNOVATIESTAGE IN HET KADER VAN HET POSTGRADUAAT INNOVEREND ONDERNEMEN - Gegevens organisatie/ bedrijf..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer:.. Hierbij vertegenwoordigd

Nadere informatie

Stagebundel DCS 2 de sem Creo Kortrijk Scheutistenlaan Kortrijk

Stagebundel DCS 2 de sem Creo Kortrijk Scheutistenlaan Kortrijk Stagebundel Creo Kortrijk Scheutistenlaan 12 8500 Kortrijk Stagebundel Doelstelling van de stage Richtlijnen voor de stage 1 Voor je ermee begint 2 Je eigenlijke stage 3 Achteraf Bijlage 1: stageovereenkomst

Nadere informatie

Stagebundel DCS 2 de sem Creo Kortrijk Scheutistenlaan Kortrijk

Stagebundel DCS 2 de sem Creo Kortrijk Scheutistenlaan Kortrijk Stagebundel Creo Kortrijk Scheutistenlaan 12 8500 Kortrijk Stagebundel Doelstelling van de stage Richtlijnen voor de stage 1 Voor je ermee begint 2 Je eigenlijke stage 3 Achteraf Bijlage 1: stageovereenkomst

Nadere informatie

STAGEOVEREENKOMST STUDENTEN IN HET KADER VAN HUN OPLEIDING

STAGEOVEREENKOMST STUDENTEN IN HET KADER VAN HUN OPLEIDING STAGEOVEREENKOMST STUDENTEN IN HET KADER VAN HUN OPLEIDING Tussen: 1. (naam + evt. rechtsvorm van de stageplaats), met maatschappelijke zetel te. rechtsgeldig vertegenwoordigd door.. hierna genoemd " de

Nadere informatie

Logopedie Stagevademecum Integratiestage

Logopedie Stagevademecum Integratiestage Logopedie Stagevademecum Integratiestage Bachelor logopedie en audiologie, Afstudeerrichting logopedie Stagevademecum Integratiestage Inhoudstafel 1. Inleiding 2. Stageorganisatie 3. Stage-administratie

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED LEDERBEWERKING

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED LEDERBEWERKING Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED LEDERBEWERKING Opleiding Schoenmaker-ontwerper BO LB 03 Versie {1.0} BVR Pagina 1 van 12 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2011 1

Nadere informatie

Informatie in verband met de LIO-trajecten ( )

Informatie in verband met de LIO-trajecten ( ) Specifieke lerarenopleiding, LIO (Leerkracht in opleiding) Informatie in verband met de LIO-trajecten (2018-2019) LIO 1 Het LIO1-traject vormt een onderdeel van de Specifieke Lerarenopleiding. Binnen het

Nadere informatie

VGM-dossier studenten Faculteit Rechtsgeleerdheid Opleiding Criminologische wetenschappen

VGM-dossier studenten Faculteit Rechtsgeleerdheid Opleiding Criminologische wetenschappen DESTE ALGEMEE BEHEE DECTE STAFDESTE ALGEMEE BEHEE DEST VGM DE COYLAA 58 BUS 5530 3001 HEVELEE, BELGË VGM-dossier studenten Faculteit echtsgeleerdheid Opleiding Criminologische wetenschappen nhoud 1. nleiding...

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG

FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------ Advies nr. 95 van 9 december 2005 over het ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

Opleidingsfase 1 BcLK STAGES

Opleidingsfase 1 BcLK STAGES Opleidingsfase 1 BcLK STAGES Stagecoördinatie Helene Stragier Stagecoördinator Kleuteronderwijs Lokaal C104 Tel: 016/ 37 55 09 helene.stragier@groept.be 1 Administratie Glenn Debruyn 016/ 37.55.08 Glenn.debruyn@groept.be

Nadere informatie

Het wettelijk kader van de stagiair in het bedrijf. Het verschil tussen gewestelijke en federale wetgeving leerling en stagiair voltijds en deeltijds

Het wettelijk kader van de stagiair in het bedrijf. Het verschil tussen gewestelijke en federale wetgeving leerling en stagiair voltijds en deeltijds Het wettelijk kader van de stagiair in het bedrijf Het verschil tussen gewestelijke en federale wetgeving leerling en stagiair voltijds en deeltijds KB s en decreten Welzijnswet : KB s Onderwijswet : decreten

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED MECHANICA-ELEKTRICITEIT Opleiding Installateur Fotovoltaïsche Systemen BO ME 402 Versie {1.0} BVR Pagina 1 van 23 Inhoud 1 Opleiding... 4 1.1 Relatie opleiding

Nadere informatie

Wiskunde als tweede vakdidactiek opnemen

Wiskunde als tweede vakdidactiek opnemen Wiskunde als tweede vakdidactiek opnemen Wat houdt het in? 2 Wat houdt het in? binnen keuzeruimte van een andere SLO (bv. natuurwetenschappen, economie, ) wiskunde als tweede vakdidactiek opnemen je volgt

Nadere informatie

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen

Infosessie stage communicatiewetenschappen. Stagecoördinator Eva Koppen Infosessie stage communicatiewetenschappen Stagecoördinator Eva Koppen stagescomwet@soc.kuleuven.be eva.koppen@soc.kuleuven.be Stagecoördinator? Voor alle vragen of opmerkingen in verband met de stage

Nadere informatie

Voorstel richtlijnen Werkplekleren in het volwassenenonderwijs 1

Voorstel richtlijnen Werkplekleren in het volwassenenonderwijs 1 Vlaamse Onderwijsraad Raad Levenslang en Levensbreed Leren Kunstlaan 6 bus 6 10 februari 2009 1210 Brussel RLLL/MDR/ADV/005bijl1 Voorstel richtlijnen Werkplekleren in het volwassenenonderwijs 1 1 Inleiding

Nadere informatie

CVO PANTA RHEI - Schoonmeersstraat GENT

CVO PANTA RHEI - Schoonmeersstraat GENT identificatie opleiding Bouw- en houtconstructies modulenaam Constructieleer/bouwfysica BOHO1 code module 1C Geldig vanaf 01/09/2016 aantal lestijden 40 studiepunten structuurschema / volgtijdelijkheid

Nadere informatie

Formulier ontwikkelingsgericht beoordelen en begeleiden Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit, crebo 25263

Formulier ontwikkelingsgericht beoordelen en begeleiden Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit, crebo 25263 Naam student: Bedrijf: : ennummer: Begeleider van het bedrijf: Begeleider van de school: Noteer deze score geldt voor het niveau van de beginnend beroepsbeoefenaar. Toelichting : A B C De student is in

Nadere informatie

Vorderingsplan - C.V.O. DTL Herentals

Vorderingsplan - C.V.O. DTL Herentals Vorderingsplan - C.V.O. DTL Herentals Opleiding: COMFORTSCHAKELINGEN Niveau: Afdeling: Studiegebied: Mechanica-Elektriciteit (SVWO) Residentieel elektrotechnisch installateur Lesnr. Behandeld van/tot Leerinhoud

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008. STUDIEGEBIED Hout

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008. STUDIEGEBIED Hout STUDIEGEBIED Hout Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Daktimmerman BO HO 003 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 16 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

Volwassenenonderwijs MECHANICA-ELEKTRICITEIT

Volwassenenonderwijs MECHANICA-ELEKTRICITEIT RLLL-RLLL-ADV-002bijl20 Volwassenenonderwijs MECHANICA-ELEKTRICITEIT Modulaire opleiding Servicetechnicus Fotovoltaïsche Systemen BO ME 403 (Ontwerp) Servicetechnicus Fotovoltaïsche Systemen Versie {1.0}

Nadere informatie

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas:

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: Waarom een stageperiode Het vmbo-onderwijs bereidt leerlingen voor op een vervolgopleiding in het MBO. In dat kader wordt er voor de leerlingen van 3 mavo in maart 2016

Nadere informatie

De opleiding Kraamzorg

De opleiding Kraamzorg De opleiding Kraamzorg Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord.... 3 2. Organisatie van de opleiding en de lessenroosters.... 4 2.1. Instapvoorwaarde... 4 2.2. Algemeen... 4 2.3. Naargelang je

Nadere informatie

Handleiding examinering student eind stage

Handleiding examinering student eind stage Handleiding examinering student eind stage Handleiding voor het uitvoeren van examinering in de beroepspraktijk. Medewerker Beheer ICT P2-K1: Ondersteunen van gebruikers P2-K1-W1: Opstellen van instructies

Nadere informatie

Medisch administratief bediende

Medisch administratief bediende Infobrochure Medisch administratief bediende Schooljaar 2017-2018 CVO Kempen Leenhofstraat 33, 2400 Mol Tel: 014/490707 Geldig vanaf 10/05/2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 1 De opleiding... 2 Waarom kiezen

Nadere informatie

Stageconcept en -planning

Stageconcept en -planning Stageconcept en -planning 2017-2018 Bachelor in het onderwijs: Secundair Onderwijs lichamelijke opvoeding Eerste jaar fase 1 - praktijk deel 1 Het vernieuwde stageconcept is gericht op werkplekleren, aangevuld

Nadere informatie

de Maatschappelijke Stage (MaS)

de Maatschappelijke Stage (MaS) de Maatschappelijke Stage (MaS) Pagina 1 van 9 Overeenkomst maatschappelijke stage School School: Elzendaalcollege locatie Gennep Adres: Stiemensweg 40, 6591 MD Gennep Naam begeleider: Mevr. J. van Orsouw

Nadere informatie

Infobrochure. Medisch administratief bediende. Schooljaar

Infobrochure. Medisch administratief bediende. Schooljaar Infobrochure Medisch administratief bediende Schooljaar 2018-2019 EduKempen Leenhofstraat 33, 2400 Mol Tel: 014/490707 Geldig vanaf 28/05/2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 1 De opleiding... 2 Waarom kiezen

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE EVALUATIE

TUSSENTIJDSE EVALUATIE TUSSENTIJDSE EVALUATIE Doel Een stage is een groeiproces en moet dan ook gepast geëvalueerd worden. Het is belangrijk om tijdig en gestructureerd feedback te geven op het functioneren van de stagiair.

Nadere informatie

CVO PANTA RHEI - Schoonmeersstraat GENT

CVO PANTA RHEI - Schoonmeersstraat GENT identificatie opleiding Winkelmanagement modulenaam Integratie basis opleidingsonderdeel Werkplekleren 2: de klant code module G2 geldig vanaf 01/02/2018 aantal lestijden 72 studiepunten 6 structuurschema

Nadere informatie

De tertiair elektrotechnisch installateur

De tertiair elektrotechnisch installateur Profiel van De tertiair elektrotechnisch installateur Kernactiviteiten en taken Beroepsprofiel sector van de elektriciens PSC 149.01 tertiair elektrotechnisch installateur versie 2012 Pagina 1 Titulatuur

Nadere informatie

CVO PANTA RHEI - Schoonmeersstraat GENT

CVO PANTA RHEI - Schoonmeersstraat GENT identificatie opleiding Winkelmanagement modulenaam Integratie verdiepend opleidingsonderdeel Werkplekleren 5: organisatie en innovatie code module H2 geldig vanaf 01/02/2018 aantal lestijden 96 studiepunten

Nadere informatie

Formulier ontwikkelingsgericht beoordelen en begeleiden Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit, Niveau 4, crebo 25263

Formulier ontwikkelingsgericht beoordelen en begeleiden Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit, Niveau 4, crebo 25263 Naam student: Bedrijf: : ennummer: Begeleider van het bedrijf: Begeleider van de school: Noteer A, B, C deze score geldt voor het niveau van de beginnend beroepsbeoefenaar. Toelichting : A B C De student

Nadere informatie

Lio-baan als stage in de SLO wiskunde

Lio-baan als stage in de SLO wiskunde Lio-baan als stage in de SLO wiskunde Wat is een lio-baan? lio = leraar in opleiding stage lopen via job als leraar in secundair onderwijs je werkt als leraar hoewel je nog geen diploma van leraar hebt

Nadere informatie

Infobrochure. Medisch administratief bediende. Schooljaar

Infobrochure. Medisch administratief bediende. Schooljaar Infobrochure Medisch administratief bediende Schooljaar 2019-2020 EduKempen Leenhofstraat 33, 2400 Mol Tel: 014/490707 Geldig vanaf 28/05/2019 Inhoudsopgave Voorwoord... 1 De opleiding... 2 Waarom kiezen

Nadere informatie

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers 1. Wetgeving 1.1 Arbowet In januari 2007 is de Arbowet 2007 van kracht geworden. Het begrip Arbo staat voor Arbeidsomstandigheden en heeft betrekking op Veiligheid, Gezondheid en Welzijn (VGW). De Arbowet

Nadere informatie

INFONOTA - BETAALD EDUCATIEF VERLOF

INFONOTA - BETAALD EDUCATIEF VERLOF INFONOTA - BETAALD EDUCATIEF VERLOF 1. Inleiding Betaald educatief verlof is een stelsel van individueel opleidingsverlof dat de sociale promotie van de werknemers uit de privé-sector beoogt. Hiertoe krijgen

Nadere informatie

Stagebegeleiding = één-op-één begeleiding tussen stagiair-cursist en stagebegeleider. Stagebegeleider = begeleider, aangeduid door SYNTRA

Stagebegeleiding = één-op-één begeleiding tussen stagiair-cursist en stagebegeleider. Stagebegeleider = begeleider, aangeduid door SYNTRA 1. Begripsomschrijving Stage = individueel en begeleid ervaringsleren op de werkvloer, tijdens het les volgen in een Syntra. De stage is steeds gekoppeld aan een curriculum, waarin stagedoelen en inhouden

Nadere informatie

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Stageprotocol Beroepsoriënterende stage Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg

Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs. Stageprotocol Beroepsoriënterende stage Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Stageprotocol Beroepsoriënterende stage Oktober 2016 Stageprotocol Beroepsoriënterende stage Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie...

Nadere informatie