Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs"

Transcriptie

1 Scheutistenlaan 12 Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs Studiegebied Hout Opleiding interieurbouwer BO HO 307 Module Plaatsing interieurprojecten M HO 066

2

3 1 Inhoud 1 Inhoud Vooraf Doelstellingen van de stage Richtlijnen voor de stage Voor je ermee begint Je eigenlijke stage Achteraf Bijlage 1: Werkpostanalyse Bijlage 2: Risicoanalyse Bijlage 3: Evaluatie Bijlage 4: Zelfevaluatie Bijlage 5: Contract Bijlage 6: Portfolio

4 2 Vooraf De overheid kiest in haar beleidslijnen bij de ontwikkeling van nieuwe opleiding of bij de herwerking van bestaande opleidingen meer en meer voor het integreren van het aspect Werkplekleren. wenst daarop in te spelen en de mogelijkheid openlaten om modules die sterk gelieerd zijn aan dit aspect ook in dergelijke vorm toe te laten. Daarom hebben we ervoor gekozen de cursisten die dit wensen en die bereid zijn zich te engageren om aan de daaraan verbonden voorwaarden te voldoen de plaatsingsmodule binnen Interieurbouwer in deze vorm aan te bieden. In de tekst wordt soms melding gemaakt van Werkplekleren, soms van Stage. In deze bundel wordt hetzelfde bedoeld.

5 3 Doelstellingen van de stage Situering van de module in de opleiding: In deze module leert de cursist interieurprojecten zoals keukens, dressings, wandkasten, winkelinrichtingen, plaatsen. De cursist leert hierbij zijn eigen werkzaamheden te plannen, op te meten, uit te passen en de interieurprojecten te verankeren met het gebouw of eventuele andere elementen. Zowel staande opstellingen als hangende opstellingen komen aan bod. De cursist houdt hierbij een logische werkvolgorde aan en voert de plaatsing uit rekening houdend met de actuele vereisten, met oog voor detail en duurzaamheid. Kwaliteit en een degelijke afwerking staan hierbij centraal. In deze module wordt tevens extra aandacht geschonken aan de afwerking waarbij rekening wordt gehouden met de andere beroepen die betrokken kunnen zijn bij interieurprojecten zoals bijvoorbeeld schilders, elektriciens, loodgieters, steenkappers, Er wordt tevens veel aandacht geschonken aan de veiligheid, gezondheid, hygiëne, transport en opslag van goederen. De cursist Te behalen competenties (volgens het Opleidingsprofiel): 1. werkt in teamverband. (co 00252) communiceert effectief en efficiënt. wisselt informatie uit met collega s en verantwoordelijken. rapporteert aan leidinggevenden. werkt efficiënt samen met collega s. volgt aanwijzingen van verantwoordelijken op. past zich flexibel aan. 2. werkt met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn. (co 00253) maakt onderscheid tussen gevaarlijke en niet gevaarlijke producten en afvalstoffen. vraagt om informatie in geval van twijfel over afvalstoffen. sorteert afval volgens de richtlijnen. respecteert bij het plaatsen de regels rond energieprestaties van gebouwen (EPB). herkent asbesthoudende producten en reageert passend. houdt zich aan de regels voor traceerbaarheid van producten. werkt ergonomisch.

6 gebruikt persoonlijke en collectieve beschermingsmiddelen (PBM en CBM). ziet erop toe dat veiligheids- en milieuvoorschriften worden gerespecteerd. meldt problemen aan de verantwoordelijke. 3. organiseert zijn werkplek veilig en ordelijk. (co 00254) organiseert zijn werkplek rekening houdend met een logische werkvolgorde. richt de werkplaats ergonomisch in. beperkt stofemissie. sorteert afval volgens de richtlijnen. houdt de werkplek schoon. bergt de eigen gereedschappen en hulpmiddelen op. ziet erop toe dat veiligheids- en milieuvoorschriften worden gerespecteerd. gebruikt (stof)afzuigapparatuur/installaties. gebruikt persoonlijke en collectieve beschermingsmiddelen (PBM en CBM). 4. werkt op hoogte. (co 00255) bouwt steigers op en af volgens de veiligheidsregels. gebruikt ladders volgens de veiligheidsregels. bouwt goederenliften op en zekert die, bedient de goederenlift. installeert een geschikte randbeveiliging. gebruikt persoonlijke en collectieve beschermingsmiddelen (PBM en CBM). gebruikt hefplatformen volgens de voorschriften. 5. stelt de situatie op de werf in functie van de eigen werkzaamheden vast en bereidt de plaatsing van interieurprojecten voor. (co 270) neemt kennis van de eigen werkopdracht. leest en begrijpt werktekeningen en plannen. controleert de levering (aantal, compleetheid, juistheid, ) in functie van de eigen werkzaamheden. neemt de planning door. beoordeelt de werf/ruwbouw, controleert de vloeren, muren, in functie van de eigen werkzaamheden. verzekert zich van de fysische en hygrothermische omgevingscondities en de geschiktheid van het gebouw voor het plaatsen van de onderdelen. traceert en controleert de nutsvoorzieningen. gebruikt meet- en controlegereedschap. signaleert grote aanpassingen aan nutsvoorzieningen en/of omgeving aan een leidinggevende of verantwoordelijke. bepaalt de optimale werkvolgorde. verwijdert losse en vaste elementen. brengt signalisatie aan.

7 6. plaatst interieurprojecten. (co00271) leest en begrijpt werktekeningen en plannen. voert kleine aanpassingen uit aan de omgeving (nutsvoorzieningen, openingen, dampafvoer, ). bevestigd interieurelementen aan de ruwbouw en/ of aan elkaar. maakt sluitstukken tussen interieurelementen en de ruwbouw. voorziet uitsparingen voor te integreren onderdelen (gootsteen, stopcontact, verluchtingsrooster, spots, ) voorkomt koudebruggen en lekken en het lucht- en dampscherm. controleert de kwaliteit en maatvoering. gebruikt elektrisch en pneumatisch handgereedschap. gebruikt controle- en meetgereedschap. meldt problemen aan de leidinggevende of verantwoordelijke. gebruikt hijstoestellen. 7. transporteert in het atelier of op de werf grondstoffen, constructieonderdelen en materialen. (co 00266) houdt zich aan procedures en voorschriften. verplaatst veilig en op ergonomisch verantwoorde wijze. stapelt zorgvuldig volgens logische verwerkingsvolgorde. verpakt, beschermt voor transport (vochtigheid, temperatuur, lichtinval, ) laadt, lost, (interne) transportmiddelen conform de richtlijnen (max. gewicht, aantal, ) bevestigd en beveiligd tegen vervoersrisico s (het verzekeren van ladingen, ) transporteert op de werf of plaats van bestemming. gebruikt enkel (interne) transportmiddelen, waarvoor hij bevoegd is. past hef- en tiltechnieken toe. organiseert tussentijdse opslag op de werf rekening houdend met de werfomstandigheden. onderneemt actie bij onvoorziene omstandigheden of problemen. 8. werkt interieurprojecten af. (co 00272) integreert andere materialen aan het interieur (glas, elektrische toestellen, sanitair, ). regelt beslag, sluit- en schuifmachismen. kit, indien nodig af. controleert de kwaliteit van het geleverde werk. meldt problemen of afwijkingen aan de leidinggevende of verantwoordelijke.

8 4.1 Voor je ermee begint 4 Richtlijnen voor de stage Basisinformatie voor de start van de stage Hou er rekening mee dat de stage niet in aanmerking komt voor betaald educatief verlof Infomoment over de organisatie van stage In het semester voorafgaand aan het uitvoeren van de stage wordt er een infomoment georganiseerd tijdens de lessen. Daar wordt alle informatie die je in deze bundel vindt, concreet toegelicht en krijg je antwoord op je vragen Arbeidsgeneeskundig onderzoek voor cursist-stagiairs: toepassing van de welzijnswet voor cursisten die stage lopen Een cursist volwassenenonderwijs die stage loopt, wordt beschouwd als een gelijkgestelde werknemer. Dit impliceert dat de federale arbeidswetgeving, waaronder de wet welzijn op het werk van 4 augustus 1996, op de stagiairs van toepassing is. Het nakomen van de welzijnsverplichtingen ligt in eerste instantie bij de stageplaats. Het is de stageplaats en niet die de aanzet vormt om de welzijnsverplichtingen te vervullen. Bij de aanvraag van de stage vraagt de stagiair voor de activiteiten die hij/zij zal vervullen een risicoanalyse/werkpostfiche in het bedrijf. Deze analyse moet toelaten alle mogelijke risico s voor de veiligheid en voor de fysische en psychische gezondheid van de stagiair in kaart te brengen. Je kan de documenten in verband met de risicoanalyse terugvinden op Je drukt dit document af en laat het invullen op je stageplaats. Je risicoanalyse wordt afgegeven aan de stagebegeleider samen met de andere administratie. Uit de risicoanalyse moet de stagebegeleider kunnen concluderen of er al dan niet risico s voor de stagiair aanwezig zijn. Indien er zich geen risico s voordoen is een arbeidsgeneeskundig onderzoek overbodig. Indien er wel risico is, wordt door de stagebegeleider/coördinator van een geneeskundig onderzoek aangevraagd bij de externe preventiedienst van. Na het arbeidsgeneeskundig toezicht stelt de arbeidsgeneesheer een formulier van gezondheidsbeoordeling op volgens een geijkt model. Een exemplaar of afschrift hiervan gaat respectievelijk naar de stagiair, naar de stageplaats en naar. Alle welzijnsverplichtingen inzake risicoanalyse en gezondheidstoezicht moeten vervuld zijn vooraleer de actieve stage effectief een aanvang kan nemen!

9 4.1.4 De stageplaats We verwachten dat de cursist zelf een stageplaats zoekt en instaat voor de opvolging van alle documenten die nodig zijn om zowel praktisch als wettelijk in orde te zijn. Het bedrijf waar de stage plaatsvindt mag geen familie of aanverwant zijn van de cursist. Ook mogen cursisten geen stage volgen bij een andere cursist van dezelfde opleiding indien zij reeds een zelfstandige activiteit in dit vakgebied uitoefenen. De cursist en de stageplaats bereiden één of meerdere interieurproject(en) voor die voldoet/voldoen aan de bepalingen van de module Plaatsing interieurprojecten (M HO 066) De stageplaats moet bereid zijn om de competenties, die hierboven opgesomd staan, te bereiken in de stageperiode en om de cursist te evalueren gebruik makend van de evaluatiedocumenten die door de school voorzien worden Inschrijven in VIVO Je kan inschrijven voor de stage tot en met..in het secretariaat van VIVO. Inschrijvingen die later gebeuren, worden verwezen naar het volgende schooljaar Planning van de stage Neem ruim op voorhand contact op met het bedrijf (de stageplaats) voor het plannen je stage. Ruim op voorhand, daar het mogelijk is dat er nog een medisch onderzoek moet ingepland worden. Je laat alle nodige documenten invullen door het stagebedrijf en geeft de nodige uitleg aan het stagebedrijf over de organisatie en verloop van de stage. Je vermeldt er ook bij dat de stagebegeleider mogelijks een keer op bezoek komt. Overhandig de nodige documenten: het contract, de evaluatiedocumenten, de werkpostfiche, de risicoanalyse. Zorg zelf voor de nodige kopieën! Je wordt door de school op de hoogte gebracht van wie je stagebegeleider zal zijn.

10 4.2 Je eigenlijke stage De actieve stage omvat een duur van 80 lestijden. De cursist houdt elke dag, in een dag-verslag, bij wat hij zoal heeft uitgevoerd tijdens die stagedag. De cursist vinkt dagelijks de bereikte competenties af in de checklist Afspraken in verband met het stagebezoek De cursist informeert bij het begin van de stageperiode in het stagebedrijf wanneer het best past om de begeleider te ontvangen voor de eventuele stagebezoeken. De cursist laat dit zo snel mogelijk weten aan de begeleider samen met de juiste adresgegevens van de plaats waar hij aan de slag is. De stagebegeleider moet immers tijdig de stagebezoeken kunnen plannen in zijn/haar agenda. 4.3 Achteraf De cursist dient zijn dossier in bij zijn begeleider. Het dossier bevat: 1. een voorblad ( Kortrijk/ module: stage/naam en voornaam/adres/telefoon); 2. een inhoudsopgave en een duidelijke wegwijzer (tabbladen) om de verschillende onderdelen snel terug te vinden; 3. de identificatiegegevens van het bedrijf 4. een omschrijving van het uitgevoerde project 5. de dag verslagen van de stage 6. Schetsen en tekeningen 7. Bespreken van de gebruikte materialen 8. checklist met de te bereiken competenties 9. de evaluatie door het bedrijf 10. een uitgewerkte afsluitende reflectie 11. de zelfevaluatie van de uitgevoerde werken. In je dossier zijn de documenten in de voorgeschreven volgorde gerangschikt. Het wel of niet naleven van de voorschriften met betrekking tot het dossier wordt in rekening gebracht bij de eindevaluatie. Met het oog op de beoordeling van je stageactiviteit vragen we je portfolio in te dienen uiterlijk op donderdag 8 juni 2017 in het secretariaat. Wij danken je bij voorbaat voor de stipte en correcte uitvoering en wensen je alvast heel veel succes bij de stage!

EVALUATIE GOED (7) MODULE PLAATSING INTERIEURPROJECTEN Zelf-evaluatie door cursist Naam cursist: 1. Werkt in teamverband.

EVALUATIE GOED (7) MODULE PLAATSING INTERIEURPROJECTEN Zelf-evaluatie door cursist Naam cursist: 1. Werkt in teamverband. ONVOLDOENDE (1) MATIG (3) GOED (7) ZEER GOED (9) 1. Werkt in teamverband. (co 00252) Communiceert effectief en efficiënt. Wisselt informatie uit met collega s, verantwoordelijken. Rapporteert aan leidinggevenden.

Nadere informatie

Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs

Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs Scheutistenlaan 12 Werkplekleren: stagebundel Secundair volwassenonderwijs Studiegebied Mechanica - Elektriciteit Opleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur 2015/1203/6//D Module Werkplekleren

Nadere informatie

Behandelaar Luchtvracht en Bagage

Behandelaar Luchtvracht en Bagage Beroepsopleiding Studiegebied Handel BO HA 201 01.09.2016 Behandelaar Luchtvracht en Bagage Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: BEHANDELAAR LUCHTVRACHT

Nadere informatie

OPLEIDING BEHANDELAAR LUCHTVRACHT EN BAGAGE

OPLEIDING BEHANDELAAR LUCHTVRACHT EN BAGAGE OPLEIDING BEHANDELAAR LUCHTVRACHT EN BAGAGE Referentiekader Beroepskwalificatie Behandelaar luchtvracht en bagage (2015) van niveau 2. Omschrijving Opleiding In de opleiding Behandelaar luchtvracht en

Nadere informatie

Paletten- en krattenmaker. Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs

Paletten- en krattenmaker. Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO 201 01.02.2016 Paletten- en krattenmaker Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: PALETTEN- EN KRATTENMAKER

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Opleiding Machinaal houtbewerker BO HO 301 Versie BVR Pagina 1 van 15 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding... 3

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0167) Behandelaar luchtvracht en bagage (Ramphandler) (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0167) Behandelaar luchtvracht en bagage (Ramphandler) (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0167) Behandelaar luchtvracht en bagage (Ramphandler) (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Behandelaar luchtvracht en bagage (Ramphandler) (m/v) 1.2 Definitie Het verrichten van specifieke

Nadere informatie

Industrieel verpakker. Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs

Industrieel verpakker. Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO 313 01.02.2016 Industrieel verpakker Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: INDUSTRIEEL VERPAKKER NIVEAU

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (0041) Interieurbouwer

BEROEPSKWALIFICATIE (0041) Interieurbouwer BEROEPSKWALIFICATIE (0041) Interieurbouwer ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Globaal 1.1 TITEL Interieurbouwer Deze benaming

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Opleiding Decor- en standenbouwer BO HO 311 BVR Pagina 1 van 31 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie

Nadere informatie

Uitvaartmedewerker OMSCHRIJVING OPLEIDING RELATIE OPLEIDING BEROEPSKWALIFICATIE

Uitvaartmedewerker OMSCHRIJVING OPLEIDING RELATIE OPLEIDING BEROEPSKWALIFICATIE Beroepsopleiding Studiegebied Assistentie vrije zorgberoepen BO AZ 003 01.09.2017 Uitvaartmedewerker Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: UITVAARTMEDEWERKER

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0097)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0097) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0097) Decor- en standenbouwer (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Decor- en standenbouwer (m/v) 1.2 Definitie Het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en grondstoffen, in- en omstellen

Nadere informatie

VR DOC.0370/39BIS

VR DOC.0370/39BIS VR 2017 2104 DOC.0370/39BIS Bijlage. Beschrijving van de beroepskwalificatie van samensteller (0266) als vermeld in artikel 1. 1. GLOBAAL a. Titel Samensteller b. Definitie De samensteller stelt onderdelen,

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0040) Houtskeletbouwer (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0040) Houtskeletbouwer (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0040) Houtskeletbouwer (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Houtskeletbouwer (m/v) 1.2 Definitie Het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en grondstoffen; instellen, omstellen, bewerken,

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0073)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0073) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0073) Machinaal houtbewerker (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Machinaal houtbewerker (m/v) 1.2 Definitie Het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en grondstoffen, in- en omstellen

Nadere informatie

Beroepsopleiding Studiegebied Handel BO HA Verhuizer REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: VERHUIZER

Beroepsopleiding Studiegebied Handel BO HA Verhuizer REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: VERHUIZER Beroepsopleiding Studiegebied Handel BO HA 301 01.09.2016 Verhuizer Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: VERHUIZER NIVEAU BEROEPSKWALIFICATIE:

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0092)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0092) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0092) Ruitenwasser (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Ruitenwasser (m/v) 1.2 Definitie De ruitenwasser wast oppervlakken in met spons of inwasapparaat, water en gepaste reinigingsproducten,

Nadere informatie

Beroepsopleiding Studiegebied Handel BO HA Magazijnier REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: MAGAZIJNIER

Beroepsopleiding Studiegebied Handel BO HA Magazijnier REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: MAGAZIJNIER Beroepsopleiding Studiegebied Handel BO HA 302 01.09.2016 Magazijnier Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: MAGAZIJNIER NIVEAU BEROEPSKWALIFICATIE:

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0104)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0104) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0104) Magazijnier (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Magazijnier (m/v) 1.2 Definitie Het verrichten van specifieke uitvoerende taken/werkzaamheden met betrekking tot goederenbehandeling

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (0193) Productiemedewerker

BEROEPSKWALIFICATIE (0193) Productiemedewerker BEROEPSKWALIFICATIE (0193) Productiemedewerker ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Globaal 1.1 TITEL Productiemedewerker 1.2 DEFINITIE

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0131)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0131) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0131) Meubelstoffeerder (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Meubelstoffeerder (m/v) 1.2 Definitie Het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en grondstoffen, aanbrengen van het singels,

Nadere informatie

Welzijn op het werk voor leerlingen, studenten en cursisten die stage lopen

Welzijn op het werk voor leerlingen, studenten en cursisten die stage lopen Bijlage 1 bij omzendbrief SO/2002/09 Welzijn op het werk voor leerlingen, studenten en cursisten die stage lopen 1. Wet- en regelgeving. Een leerling secundair onderwijs, een student hoger onderwijs, een

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0099)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0099) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0099) Paletten- en krattenmaker (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Paletten- en krattenmaker (m/v) 1.2 Definitie Het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en grondstoffen, in- en omstellen

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (0041) Interieurbouwer

BEROEPSKWALIFICATIE (0041) Interieurbouwer BEROEPSKWALIFICATIE (0041) Interieurbouwer ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Globaal 1.1 TITEL Interieurbouwer Deze benaming

Nadere informatie

STANDAARDTRAJECT Interieurbouwer duaal

STANDAARDTRAJECT Interieurbouwer duaal STANDAARDTRAJECT Interieurbouwer duaal 1. Situering en omschrijving De opleiding er duaal combineert een schoolcomponent en een werkplekcomponent. De combinatie van schoolcomponent met werkplekcomponent

Nadere informatie

STANDAARDTRAJECT. Interieurbouwer duaal

STANDAARDTRAJECT. Interieurbouwer duaal STANDAARDTRAJECT Interieurbouwer duaal 1. Situering en omschrijving De opleiding interieurbouwer duaal combineert een schoolcomponent en een werkplekcomponent. De combinatie van schoolcomponent met werkplekcomponent

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (0215) Schoonmaker

BEROEPSKWALIFICATIE (0215) Schoonmaker BEROEPSKWALIFICATIE (0215) Schoonmaker ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Globaal 1.1 TITEL Schoonmaker 1.2 DEFINITIE Voert netheids-

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0098)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0098) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0098) Industrieel verpakker (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Industrieel verpakker (m/v) 1.2 Definitie Het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en grondstoffen, in- en omstellen van

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Casco Lijmwerk. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0671

Keuzedeel mbo. Casco Lijmwerk. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0671 Keuzedeel mbo Casco Lijmwerk gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0671 Penvoerder: Sectorkamer techniek en gebouwde omgeving Gevalideerd door: Sectorkamer Techniek en gebouwde omgeving

Nadere informatie

Onderhoudsmonteur. Beroepsopleiding Studiegebied Mechanica-elektriciteit BO ME Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs

Onderhoudsmonteur. Beroepsopleiding Studiegebied Mechanica-elektriciteit BO ME Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs VR 2016 0912 DOC.1344/6 Bijlage 4 bij het besluit van de Vlaamse Regering van.../.../... tot wijziging van de indeling van studiegebieden in opleidingen van het secundair volwassenenonderwijs en van de

Nadere informatie

Uitvaartmedewerker OMSCHRIJVING OPLEIDING RELATIE OPLEIDING BEROEPSKWALIFICATIE

Uitvaartmedewerker OMSCHRIJVING OPLEIDING RELATIE OPLEIDING BEROEPSKWALIFICATIE VR 2017 0206 DOC.0535/14 Bijlage 12 bij het besluit van de Vlaamse Regering van.../.../... tot wijziging van de indeling van studiegebieden in opleidingen van het secundair volwassenenonderwijs en van

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008. STUDIEGEBIED Hout

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008. STUDIEGEBIED Hout STUDIEGEBIED Hout Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Daktimmerman BO HO 003 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 16 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0141) Daktimmerman (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0141) Daktimmerman (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0141) Daktimmerman (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Daktimmerman (m/v) 1.2 Definitie Het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en grondstoffen; het instellen, omstellen, bewerken en

Nadere informatie

Werkplekleren: Contract. Studiegebied Mechanica-elektriciteit Opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur BO ME 20

Werkplekleren: Contract. Studiegebied Mechanica-elektriciteit Opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur BO ME 20 CVO VIVO Scheutistenlaan 12 8500 Kortrijk Tel. 056 23 66 62 Info@cvovivo.be http://www.cvovivo.be Werkplekleren: Contract Studiegebied Mechanica-elektriciteit Opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Opleiding Werkplaatsschrijnwerker-houtskeletbouw BO HO 309 BVR Pagina 1 van 28 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding...

Nadere informatie

Bijlage. Beschrijving van de beroepskwalificatie van bouwer van historische strijk- en tokkelinstrumenten (0439) als vermeld in artikel 1.

Bijlage. Beschrijving van de beroepskwalificatie van bouwer van historische strijk- en tokkelinstrumenten (0439) als vermeld in artikel 1. Bijlage. Beschrijving van de beroepskwalificatie van bouwer van historische strijk- en (0439) als vermeld in artikel 1. 1. GLOBAAL a. Titel Bouwer van historische strijk- en b. Definitie Het ontwerpen

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0038) Binnenschrijnwerker (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0038) Binnenschrijnwerker (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0038) Binnenschrijnwerker (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Binnenschrijnwerker (m/v) 1.2 Definitie Het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en grondstoffen; instellen, omstellen, bewerken,

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HANDEL

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HANDEL Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HANDEL Opleiding Magazijnmedewerker BO HA 010 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 9 Inhoud 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding referentiekader... 3 1.2 Inhoud...

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Opleiding Interieurbouwer BO HO 307 BVR Pagina 1 van 32 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding

Nadere informatie

Werkplaatsbuiten- schrijnwerker hout

Werkplaatsbuiten- schrijnwerker hout Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO 314 01.02.2016 Werkplaatsbuiten- schrijnwerker hout Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: WERKPLAATSBUITENSCHRIJNWERKER

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0039) Buitenschrijnwerker (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0039) Buitenschrijnwerker (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0039) Buitenschrijnwerker (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Buitenschrijnwerker (m/v) 1.2 Definitie Het voorbereiden van de eigen werkzaamheden en grondstoffen, instellen, omstellen, bewerken,

Nadere informatie

Kerntaak 2: Bereidt de realisatie voor

Kerntaak 2: Bereidt de realisatie voor Kerntaak 2: Bereidt de realisatie voor Werkproces 2.1: Werkzaamheden voorbereiden De medewerker productpresentatie krijgt de opdracht van zijn leidinggevende om op basis van een door de vormgever productpresentatie

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Opleiding Binnenschrijnwerker BO HO 303 BVR Pagina 1 van 50 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding... 4 1.1 Relatie

Nadere informatie

STAGEOVEREENKOMST

STAGEOVEREENKOMST Specifieke Lerarenopleiding KU Leuven Academisch Vormingscentrum voor Leraren Krakenstraat 3 - bus 5205 3000 Leuven STAGEOVEREENKOMST 2016-2017 Preservicetraining (stage) Specifieke Lerarenopleiding Gegevens

Nadere informatie

Didactische Competentie Stage SLO. Infomoment stage 1 december 2017

Didactische Competentie Stage SLO. Infomoment stage 1 december 2017 Didactische Competentie Stage SLO Infomoment stage 1 december 2017 Infomoment stage 1. Voor je ermee begint 2. Je eigenlijke stage 3. Achteraf 2 1. Voor je ermee begint 1. Basisinformatie Geen educatief

Nadere informatie

Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO Daktimmerman. Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs

Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO Daktimmerman. Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO 401 01.02.2016 Daktimmerman Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE DAKTIMMERMAN NIVEAU BEROEPSKWALIFICATIE:

Nadere informatie

Carrosserieschade herstellen met behulp van scheidende en verbindende technieken

Carrosserieschade herstellen met behulp van scheidende en verbindende technieken Keuzedeel mbo Carrosserieschade herstellen met behulp van scheidende en verbindende technieken gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0015 Penvoerder: Sectorkamer mobiliteit, transport,

Nadere informatie

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA GROOTKEUKENMEDEWERKER 12 maanden

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA GROOTKEUKENMEDEWERKER 12 maanden Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA GROOTKEUKENMEDEWERKER 12 maanden Toelichting: Op dit formulier worden de competenties hernomen die binnen de opleiding tot grootkeukenmedewerker worden. Bij

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR INTERIEURBOUWER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR INTERIEURBOUWER OPLEIDINGENSTRUCTUUR INTERIEURBOUWER 1 1. BESCHRIJVING Referentiekader: Nota WELZIJN OP HET WERK (SERV oktober 2004) Beroepsprofielen in de bouwnijverheid INTERIEURBOUWER (SERV/FVB 1998) Instapcompetenties

Nadere informatie

Kerntaak 1: Assisteert bij de ontvangst en opslag van goederen

Kerntaak 1: Assisteert bij de ontvangst en opslag van goederen Kerntaak 1: Assisteert bij de ontvangst en opslag van goederen Werkproces 1.1: Bereidt het ontvangen en opslaan van goederen voor De assistent logistiek medewerker ontvangt van de leidinggevende/ervaren

Nadere informatie

Operator in de houtzagerij

Operator in de houtzagerij Beroepsopleiding Studiegebied Hout BO HO 312 01.02.2016 Operator in de houtzagerij Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: OPERATOR IN DE HOUTZAGERIJ

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED Hout

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED Hout Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED Hout Opleiding Meubelmaker-interieurelementen BO HO 306 BVR Pagina 1 van 28 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding...

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0044) Werkplaatsschrijnwerker-houtskeletbouw (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0044) Werkplaatsschrijnwerker-houtskeletbouw (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0044) Werkplaatsschrijnwerker-houtskeletbouw (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Werkplaatsschrijnwerker - houtskeletbouw (m/v) 1.2 Definitie Het voorbereiden van de eigen werkzaamheden

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Opleiding Houtskeletbouwer BO HO 310 BVR Pagina 1 van 42 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding... 4 1.1 Relatie

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED AUTO

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED AUTO RLLL/EXT/ADV/006bijl4 Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED AUTO Zwevende modules (ontwerp) Versie 1.0 Pagina 1 van 9 Inhoud 1 Zwevende modules in het studiegebied Auto... 3 1.1 Korte omschrijving...

Nadere informatie

Uitvaartassistent. Beroepsopleiding Studiegebied Assistentie vrije zorgberoepen BO AZ Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs

Uitvaartassistent. Beroepsopleiding Studiegebied Assistentie vrije zorgberoepen BO AZ Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs Beroepsopleiding Studiegebied Assistentie vrije zorgberoepen BO AZ 004 01.09.2017 Uitvaartassistent Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: UITVAARTASSISTENT

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontvangt en slaat goederen op

Kerntaak 1: Ontvangt en slaat goederen op Kerntaak 1: Ontvangt en slaat goederen op Werkproces 1.1: Bereidt het ontvangen en opslaan van goederen voor De logistiek medewerker bereidt, op basis van de opdracht van de leidinggevende, zijn werkzaamheden

Nadere informatie

DIDACTISCHE COMPETENTIE STAGE SLO. Infomoment stage 30 november 2018

DIDACTISCHE COMPETENTIE STAGE SLO. Infomoment stage 30 november 2018 DIDACTISCHE COMPETENTIE STAGE SLO Infomoment stage 30 november 2018 INFOMOMENT STAGE 1. Voor je ermee begint 2. Je eigenlijke stage 3. Achteraf 2 1. VOOR JE ERMEE BEGINT 1. Basisinformatie Geen educatief

Nadere informatie

Didactische Competentie Stage SLO. Infomoment stage 27 mei 2016

Didactische Competentie Stage SLO. Infomoment stage 27 mei 2016 Didactische Competentie Stage SLO Infomoment stage 27 mei 2016 Infomoment stage 1. Voor je ermee begint 2. Je eigenlijke stage 3. Achteraf 2 1. Voor je ermee begint 1. Basisinformatie Geen educatief verlof

Nadere informatie

Renovatiewerkzaamheden voor de Schilder

Renovatiewerkzaamheden voor de Schilder Keuzedeel mbo Renovatiewerkzaamheden voor de Schilder gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0090 Penvoerder: Sectorkamer techniek en gebouwde omgeving Gevalideerd door: De paritaire commissie

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0143)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0143) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0143) Koelmonteur (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Koelmonteur (m/v) 1.2 Definitie Monteert de onderdelen van vaste of mobiele koel- en vriesinstallaties en controleert na de montage

Nadere informatie

Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren

Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren Werkproces 1.1: Werkterrein inrichten en onderhouden De waterbouwer richt het werkterrein in door materiaal, verkeersafzettingen en materieel te plaatsen. De

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (0097) Decor- en standenbouwer

BEROEPSKWALIFICATIE (0097) Decor- en standenbouwer BEROEPSKWALIFICATIE (0097) Decor- en standenbouwer ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Globaal 1.1 TITEL Decor- en standenbouwer

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (0173) Uitvaartmedewerker

BEROEPSKWALIFICATIE (0173) Uitvaartmedewerker BEROEPSKWALIFICATIE (0173) Uitvaartmedewerker ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Globaal 1.1 TITEL Uitvaartmedewerker 1.2 DEFINITIE

Nadere informatie

Kerntaak 1: Vervaardigt onderdelen voor vliegtuigen en verricht reparaties en modificaties.

Kerntaak 1: Vervaardigt onderdelen voor vliegtuigen en verricht reparaties en modificaties. Kerntaak 1: Vervaardigt onderdelen voor vliegtuigen en verricht reparaties en modificaties. Werkproces 1.1: Voorbereiden eigen werkzaamheden. De samenbouwer leest na de ontvangen een werkopdracht van zijn

Nadere informatie

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA KEUKENMEDEWERKER 12 maanden

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA KEUKENMEDEWERKER 12 maanden Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA KEUKENMEDEWERKER 12 maanden Toelichting: Op dit formulier worden de competenties hernomen die binnen de opleiding tot keukenmedewerker worden. Bij de start van

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK0113) Verhuizer (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK0113) Verhuizer (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE (BK0113) Verhuizer (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Verhuizer (m/v) 1.2 Definitie Verricht alle of een gedeelte van de werkzaamheden op het gebied van goederenbehandeling (verpakking/uitpakking,

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Opleiding Werkplaatsbinnenschrijnwerker BO HO 302 BVR Pagina 1 van 32 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding... 3

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 STUDIEGEBIED BOUW. Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Stukadoor BO BW 007

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 STUDIEGEBIED BOUW. Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Stukadoor BO BW 007 STUDIEGEBIED BOUW Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Stukadoor BO BW 007 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 12 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HOUT Opleiding Meubelmaker BO HO 308 BVR Pagina 1 van 34 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september STUDIEGEBIED Hout

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september STUDIEGEBIED Hout STUDIEGEBIED Hout Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Meubelstoffeerder BO HO 006 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 9 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel

Nadere informatie

MEDEWERKER SCHOONMAAK

MEDEWERKER SCHOONMAAK MEDEWERKER SCHOONMAAK 1. Functiebenaming/ graad FUNCTIEBENAMING: medewerker DIENST: schoonmaak FUNCTIEFAMILIE: technisch ondersteunenden (TO1) NIVEAU: D1-D2-D3 2. Plaats in de organisatie De medewerker

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september STUDIEGEBIED Bouw. Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Behanger BO BW 009

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september STUDIEGEBIED Bouw. Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Behanger BO BW 009 STUDIEGEBIED Bouw Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Behanger BO BW 009 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 8 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september STUDIEGEBIED Bouw

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september STUDIEGEBIED Bouw STUDIEGEBIED Bouw Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Plaatser soepele vloerbekleding BO BW 012 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 8 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september

Nadere informatie

Kerntaak 1: Voert schilderwerk uit

Kerntaak 1: Voert schilderwerk uit Kerntaak 1: Voert schilderwerk uit Werkproces 1.1: Schilderwerk voorbereiden De ontvangt de opdracht van zijn leidinggevende tot het uitvoeren van schilderwerk. Hij vertaalt de opdracht, waaronder het

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0054)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0054) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0054) Boorder horizontale boringen (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Boorder- horizontale boringen (m/v) 1.2 Definitie De boorder - horizontale boringen voert machinale grondboringen uit

Nadere informatie

STANDAARDTRAJECT. Meubelstoffeerder duaal

STANDAARDTRAJECT. Meubelstoffeerder duaal STANDAARDTRAJECT Meubelstoffeerder duaal 1. Situering en omschrijving De opleiding meubelstoffeerder duaal combineert een schoolcomponent en een werkplekcomponent. De combinatie van schoolcomponent met

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0016) Productiemedewerker textielproductielijn (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0016) Productiemedewerker textielproductielijn (m/v) 1.1 Titel BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0016) Productiemedewerker textielproductielijn (m/v) 1. GLOBAAL Productiemedewerker textielproductielijn (m/v) 1.2 Definitie Het uitvoeren van routinematige (productie)handelingen,

Nadere informatie

STANDAARDTRAJECT. Monteur steigerbouw duaal

STANDAARDTRAJECT. Monteur steigerbouw duaal STANDAARDTRAJECT Monteur steigerbouw duaal 1. Situering en omschrijving De opleiding monteur steigerbouw duaal combineert een schoolcomponent en een werkplekcomponent. De combinatie van schoolcomponent

Nadere informatie

Formulier ontwikkelingsgericht beoordelen en begeleiden Monteur werktuigkundige installaties niveau 2, crebo 25350

Formulier ontwikkelingsgericht beoordelen en begeleiden Monteur werktuigkundige installaties niveau 2, crebo 25350 Naam student: Bedrijf: : ennummer: Begeleider van het Begeleider van de Noteer deze score geldt voor het niveau van de beginnend beroepsbeoefenaar. Toelichting : A B C De student is in staat na instructie

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIEDOSSIER Interieurbouwer

BEROEPSKWALIFICATIEDOSSIER Interieurbouwer BEROEPSKWALIFICATIEDOSSIER Interieurbouwer ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 1. Globaal 1.1 TITEL Interieurbouwer Deze benaming

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED DIAMANTBEWERKING

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED DIAMANTBEWERKING Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED DIAMANTBEWERKING Opleiding Diamantsnijder BO DB 003 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 8 Inhoud 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding referentiekader... 3 1.2 Inhoud...

Nadere informatie

Beroepsopleiding Studiegebied Ruwbouw BO RBW Dekvloerlegger. Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs

Beroepsopleiding Studiegebied Ruwbouw BO RBW Dekvloerlegger. Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs Bijlage 8 bij het besluit van de Vlaamse Regering van.../.../... tot wijziging van de puntenenveloppe voor de centra voor basiseducatie en de indeling van studiegebieden in opleidingen van het secundair

Nadere informatie

VR DOC.1045/15BIS

VR DOC.1045/15BIS VR 2017 2710 DOC.1045/15BIS Bijlage. Beschrijving van de beroepskwalificatie van hulpmonteur steigerbouw (0306) als vermeld in artikel 1. 1. GLOBAAL a. Titel Hulpmonteur steigerbouw b. Definitie De hulpmonteur

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0079)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0079) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0079) IJzervlechter (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel IJzervlechter (m/v) 1.2 Definitie De ijzervlechter verbindt stalen staven en netten teneinde wapeningen voor betonstructuren te construeren

Nadere informatie

Kerntaak 1: Machinaal houtbewerken

Kerntaak 1: Machinaal houtbewerken Kerntaak 1: Machinaal houtbewerken Werkproces 1.1: Machinale werkzaamheden voorbereiden De ontvangt van zijn leidinggevende de werkopdracht met aanvullende instructies en bereidt deze in overleg met zijn

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008. STUDIEGEBIED Bouw. Secundair volwassenenonderwijs Zwevende Modules

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008. STUDIEGEBIED Bouw. Secundair volwassenenonderwijs Zwevende Modules STUDIEGEBIED Bouw Secundair volwassenenonderwijs Zwevende Modules Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 14 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Zwevende modules in het studiegebied

Nadere informatie

STUDIEGEBIED Afwerking bouw

STUDIEGEBIED Afwerking bouw Bijlage 7 bij het besluit van de Vlaamse Regering van.../.../... tot wijziging van de puntenenveloppe voor de centra voor basiseducatie en de indeling van studiegebieden in opleidingen van het secundair

Nadere informatie

Hoe bereidt BuSO OV2 voor op tewerkstelling?

Hoe bereidt BuSO OV2 voor op tewerkstelling? Hoe bereidt BuSO OV2 voor op tewerkstelling? Waarde van arbeid en tewerkstelling Arbeid = tewerkstelling of niet? Waarde of betekenis van tewerkstelling: Inkomen Structuur Eigenwaarde Relaties zelfbeeld

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED Hout

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED Hout RLLL-RLLL-ADV-002bijl7 Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED Hout Opleiding BO HO 010 (Ontwerp) Versie {1.0} Ontwerp Pagina 1 van 21 Inhoud 1 Opleiding... 4 1.1 Relatie opleiding referentiekader...

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST

RAAMOVEREENKOMST RAAMOVEREENKOMST 2017-2018 Preservicetraining (stage) Professionele Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Tussen De opleidingsinstelling Arteveldehogeschool Bachelor in het onderwijs: Secundair

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0055)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0055) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0055) Boorder verticale boringen (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Boorder- verticale boringen (m/v) 1.2 Definitie De boorder - verticale boringen voert machinale grondboringen uit teneinde

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september STUDIEGEBIED Bouw

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september STUDIEGEBIED Bouw STUDIEGEBIED Bouw Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding IJzervlechter BO BW 003 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 9 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0007) Productiemedewerker hout (m/v)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0007) Productiemedewerker hout (m/v) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0007) Productiemedewerker hout (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Productiemedewerker hout (m/v) 1.2 Definitie Het uitvoeren van routinematige (productie)handelingen, opvolgen van de productie

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september STUDIEGEBIED Bouw

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september STUDIEGEBIED Bouw STUDIEGEBIED Bouw Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Tegelzetter BO BW 008 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 10 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

STANDAARDTRAJECT Operator CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines duaal

STANDAARDTRAJECT Operator CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines duaal STANDAARDTRAJECT Operator CNC-gestuurde duaal 1. Situering en omschrijving De opleiding operator CNC-gestuurde duaal combineert een schoolcomponent en een werkplekcomponent. De combinatie van schoolcomponent

Nadere informatie

PARITAIR LEERCOMITE VOOR

PARITAIR LEERCOMITE VOOR Opleidingsprogramma ILW Keukenmedewerker De keukenmedewerker helpt de chef en het ander keukenpersoneel zowel voor, tijdens, als na de dienst. Hij bereidt de ingrediënten voor door ze schoon te maken en

Nadere informatie

Reachtruckchauffeur. Beroepsopleiding Studiegebied Auto BO AU Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs

Reachtruckchauffeur. Beroepsopleiding Studiegebied Auto BO AU Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs Beroepsopleiding Studiegebied Auto BO AU 211 01.09.2016 Reachtruckchauffeur Opleidingsprofiel secundair volwassenenonderwijs REFERENTIEKADER: ERKENDE BEROEPSKWALIFICATIE: REACHTRUCKCHAUFFEUR NIVEAU BEROEPSKWALIFICATIE:

Nadere informatie