Programma JONG CD&V Ravels. Els Van Loon, Nic Andriessen, Femke Verheyen, Marijke Van Der Moeren, Mieke Van Ostaeyen, Inge Broeckx en Mieke Heyns

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma JONG CD&V Ravels. Els Van Loon, Nic Andriessen, Femke Verheyen, Marijke Van Der Moeren, Mieke Van Ostaeyen, Inge Broeckx en Mieke Heyns"

Transcriptie

1 Programma JONG CD&V Ravels Els Van Loon, Nic Andriessen, Femke Verheyen, Marijke Van Der Moeren, Mieke Van Ostaeyen, Inge Broeckx en Mieke Heyns

2 Aandacht voor betaalbaar wonen Een gemeente moet een plaats zijn waar men thuis kan zijn, die kansen geeft om verantwoordelijkheden op te nemen en waarop je kan rekenen bij tegenslag. Naast een gezin en familie, kan ook je lokale buurt of vereniging zo een thuis zijn. Samen wonen en actief zijn in Ravels verbindt mensen met elkaar en de gemeenschap waarin ze leven. Om dit mogelijk te maken is het echter belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten in Ravels. JONG CD&V wil dan ook dat elke gemeente zo een plaats van verbinding en ontmoeting wordt, te beginnen bij de eerste stap: het zoeken en vinden van een betaalbare woning. We moeten er niet moeilijk over doen: als grensgemeente staan we onder druk van Nederlanders die de prijzen mee de hoogte in jagen. Toch doet de gemeente al heel wat om de woningen en bouwgronden betaalbaar te maken. Zo konden jonge Ravelse mensen zich inschrijven voor bouwgronden van IOK (Kerkakker), waar eind november een tweede ronde van zal komen. JONG CD&V wil mee inzetten op sociaal wonen. In onze gemeente zijn hier mogelijkheden van De Ark en De Noorderkempen in aanbieding. Zulke mogelijkheden kunnen een eerste stap zijn naar een eigen bouwgrond of een eigen woning en zorgt ervoor dat je betaalbaar op eigen benen kan staan.

3 Blijvende aandacht voor kinderopvang Kinderopvang is en blijft een belangrijk punt waar rond gewerkt moet worden. In onze gemeente zijn er heel wat mogelijkheden rond kinderopvang: het OCMW (Dienst Onthaalouders), de speelpleinwerking, voor- en nabewaking op school en t Warreltje (Stekelbees). JONG CD&V wil dat er één centraal loket komt voor kinderopvang waar ouders met al hun vragen en bekommernissen rond kinderopvang in onze gemeente terechtkunnen. Wij zijn ook een vragende partij voor grotere samenwerkingsverbanden. JONG CD&V wil dat er kinderopvang wordt geïnstalleerd nabij bedrijventerreinen. Zo kunnen werkende ouders hun kind snel en efficiënt bij een onthaalouder achter laten, om het na de werkuren weer even snel op te pikken. In de nieuwe bedrijvenzone van Weelde-Statie is er een polyvalente ruimte voorzien om zulke kinderopvang te installeren. JONG CD&V juicht zulke initiatieven toe en vraagt ook om een uitbreiding hiervan.

4 Gezonde gemeentefinanciën Een gemeente besturen kost geld. Een goed bestuurde gemeente vereist ook een degelijk financieel beleid. Letten op de centen betekent niet alleen zorgen voor een budget in evenwicht, maar belemmert ook de toekomstige generaties niet. Vandaag te grote financiële, budgettaire risico s nemen, impliceert immers meteen ook een last leggen op de toekomstige inwoners van de gemeente. JONG CD&V wil dit ten zeerste vermijden. Onlangs kreeg Ravels nog goede punten voor het huidige financiële beleid. Het gaat goed in Ravels: de financiën zijn gezond. Met 6 % gemeentebelastingen en 1250 opcentiemen ligt Ravels ver onder het Vlaams gemiddelde. Maar als jongeren zijn wij geen momentdenkers. Wij denken aan de toekomst. Het feit dat de cijfers nu goed zijn, wil niet zeggen dat dat morgen of overmorgen ook nog zo is. Daarom eist JONG CD&V dat de gemeentefinanciën ook gezond blijven. Het kan niet dat de huidige generatie leeft op de kap van de toekomst.

5 Speelpleinwerking Tijdens de paas- en zomervakantie organiseert het gemeentebestuur van Ravels de gemeentelijke speelpleinwerking Wirrel Warrel voor alle kinderen van 5 tot 16 jaar oud op de sport- en spelterreinen Baetenheide. De kinderen moeten op 1 januari van het werkingsjaar de leeftijd van 5 jaar bereikt hebben. JONG CD&V wil dat de speelpleinwerking kwalitatief hoog blijft. In de eerste plaats zorgen hier de monitoren voor. De kinderen en jongeren moeten er zich, onder begeleiding van deze monitoren, kunnen uitleven wanneer de lokale jeugdbewegingen in hun zomerperiode zitten. JONG CD&V wil dat de gemeente de werking voldoende middelen aanreikt zodat de kwaliteit hoog blijft. Een voldoende afgestemd overleg tussen gemeente en monitoren, ouders en kinderen, moet voor een vlotte werking zorgen. De speelpleinwerking is natuurlijk niet gratis. JONG CD&V wil dat de kostprijs haalbaar is voor de werking en betaalbaar blijft voor de ouders. Enkel zo kan een zo breed mogelijke groep van Ravelse jongeren mee komen genieten van onze speelpleinwerking. Verdere uitbouw van speelpleintjes De afgelopen legislatuur heeft het gemeentebestuur van Ravels goede investeringen gedaan in speelpleintjes. JONG CD&V onderstreept het nut van zulke pleintjes: zo stimuleert men kinderen en jongeren om naar een plek van ontmoeting te komen in plaats van binnen te blijven zitten. JONG CD&V wil dat het gemeentebestuur de nodige initiatieven neemt om de huidige speelpleintjes verder uit te bouwen: nieuwe materialen, banken, vuilnisbakken, Maar ook op het gebied van veiligheid denken we aan noodzakelijke investeringen. Zo zou het mogelijk moeten zijn dat ouders hun kind rustig hun gang kunnen laten gaan, zonder te moeten denken dat het kind toegang heeft tot een gevaarlijke grote baan.

6 Iedereen in beweging Ravels is een landelijke en dynamische gemeente. En dat laatste neemt JONG CD&V best letterlijk. Dankzij tal van investeringen in het sportbeleid kan er in Ravels optimaal gesport worden. Loop- en fietspaden, wandelroutes, voetbal, Als klap op de vuurpijl opende het gemeentebestuur in mei 2012 nog het gloednieuwe zwembad. JONG CD&V ziet dat de bevolking meer en meer te maken krijgt met overgewicht, depressies, eenzaamheid, Door lokale sportinitiatieven te ondersteunen of het voortouw te nemen in gezonde sportprogramma s, moet de gemeente de Ravelse bevolking in beweging krijgen. De gemeente kan, via de sportraad, een rol spelen in een gezonde bevolking en Ravels heeft hier vele troeven voor. Hier kunnen samenwerkingen voor aangegaan worden met de scholen, de senioren, diëtisten om de Ravelse bevolking gezond te krijgen en te houden.

7 Verkeersveilige gemeente Ravels wil een verkeersveilige gemeente zijn. De voorbije legislatuur werden hier al de nodige maatregelen in genomen. Met de ondertekening van het SAVE-charter, wil Ravels bv. het aantal verkeersdoden in de gemeente herleiden tot nul, zijn er meer verkeerscontroles, De gemeente heeft overigens ook voor elke gewestweg in Ravels een aanvraag ingediend om een fietspad aan te leggen. Levensgevaarlijke strookjes worden jaar na jaar tot het verleden geklasseerd. JONG CD&V vraagt ook aandacht voor verkeersveilige schoolomgevingen. Ook hier stellen we vast dat het gemeentebestuur hier volop aan werkt. Een veilig gevoel in de gemeente Wanneer je jezelf ergens nestelt in een dorp of stad, wil je je er goed voelen. Dat goed voelen speelt natuurlijk in de eerste plaats in je eigen huis, maar ook daar buiten. Buiten je huis moet je je veilig kunnen voelen. JONG CD&V onderstreept het nut van een veilig gevoel in de gemeente. Het gemeentebestuur heeft ANPR-palen aangekocht. Dit zijn camera s die wagens kunnen signaleren of opmerken en exact kunnen weten wanneer deze binnen- en buiten rijden in onze gemeente. Deze camera s dienen niet om snelheid te registreren, maar willen de veiligheid van onze gemeente verhogen. Veiligheid is voor de gemeente een belangrijk punt om aan te werken. En ook hier worden de nodige initiatieven voor genomen. Voor onze jongeren willen we een veilige stap naar het uitgaansleven voorzien. Dit wil JONG CD&V doen door een actief drugsbeleid te organiseren. Jongeren moeten zich kunnen uitleven in het weekend en zich amuseren, maar drugs? Neen bedankt! In het weekend zijn er veel mensen op de been. JONG CD&V wil dat in het weekend de verkeerslichten s nachts blijven branden om jongeren (en andere mensen) na een avondje stappen kunnen begeleiden om veilig thuis te komen.

8 Een bruisende gemeente Gemeente Ravels probeert een evenwicht te zoeken tussen evenementen voor onze gemeente en nuttige investeringen voor onze gemeente. Zo denken we allemaal terug aan de nieuwjaarsdrink, de Verloren Maandag, de barbecue voor de vrijwilligers, de 50- jaar gehuwden die in de bloemetjes worden gezet, JONG CD&V denkt dat er in Ravels nog wel mogelijkheden zijn om van onze gemeente een bruisende gemeente te maken. Als jongeren denken we ook aan onze jongste inwoners en willen we bv. ook een kindernieuwjaarsdrink waar de kinderen kunnen genieten van allerlei leuke activiteiten, hapjes en drankjes, op maat! Een bruisende gemeente kan (in de eerste plaats) vorm krijgen door het grote aantal verenigingen die Ravels heeft. JONG CD&V wil dat die verenigingen bij het organiseren van evenementen optimaal gesteund worden. Zo wil JONG CD&V een goede uitleendienst van gemeentelijk materiaal voor verenigingen. Een zak geld weegt nog altijd niet op tegen materiële steun dat men voor bv. een fuif kan gebruiken. Een goede uitleendienst wil zeggen dat er voldoende materiaal aanwezig is en een dienst is die vlot en soepel te werk kan gaan. Als jongeren richten we ook onze pijlen op de plek waar jongeren naar hartenlust zichzelf kunnen zijn: de Ravelse jeugdbewegingen. JONG CD&V wil niet dat de politiek zich al te veel moeit met de jeugdbewegingen. Jongeren moeten het vertrouwen verkrijgen om zelf hun vereniging te kunnen maken. Toch moet de gemeente kunnen ondersteunen waar nodig. JONG CD&V denkt dat een gezonde vereniging enkel mogelijk is in een gezonde omgeving. We denken daarbij aan (brand)veilige lokalen. Op dit punt kan de gemeente wel haar rol spelen. JONG CD&V is dan ook vragende partij om de subsidie van op te trekken: veilige lokalen is een must voor elke vereniging in Ravels. Ravels mag bruisen, nee, moet zelfs bruisen. We willen laten zien dat onze gemeente de moeite waard is. JONG CD&V wil dat de plek voor de brug in Ravels grondig wordt aangepakt. De inkom van ons dorp moet het uithangbord zijn van onze gemeente. Een verloederde plek met enkele reclamepanelen is dit allesbehalve. Een dorp is van iedereen. Zo ook de ruimte die de gemeente creëert waar de bevolking op kan terugvallen. JONG CD&V vindt in een plattelandsgemeente open ruimtes erg belangrijk. Een open ruimte moet kwaliteitsvol zijn, zonder dat dit gelijkstaat aan goedkoop. Een open ruimte dient om mensen even tot rust te laten komen in de hectische stroom van alle dag. Of het nu om een parkje, een speeltuin, is: het moet proper zijn en van iedereen!

Weelde Depot. Visietekst CD&V Ravels

Weelde Depot. Visietekst CD&V Ravels Weelde Depot Visietekst CD&V Ravels Voorwoord Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, er is lang voor geijverd maar in november 2016 was het zover: gemeente Ravels kocht Weelde Depot. Om op zo n terrein

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam»

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam» BEERNEM DE WEG VOORUIT Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam Beernem, waar iedereen graag thuiskomt. Wie weet er beter wat er leeft en nodig is in een buurt, dan de buurtbewoners zelf? Wij geloven sterk

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.»

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.» BOOM DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom. Wie lokaal shopt, schopt leven in de buurt! Boom, een bruisende handelskern in het hart van de Rupelstreek. Waar Bomenaars

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Goedgekeurd op:. Handtekening:. versie 2.0 2019 Functiebeschrijving Cluster Functie Graad Niveau & rang Salarisschaal Type functie Directe leidinggevende

Nadere informatie

Vragenlijst kindvriendelijke steden en gemeenten voor volwassenen

Vragenlijst kindvriendelijke steden en gemeenten voor volwassenen Vragenlijst kindvriendelijke steden en gemeenten voor volwassenen Als onderdeel van de quickscan Lees dit eerst. Dan kan je de vragenlijst sneller invullen. Door middel van deze vragenlijst willen we weten

Nadere informatie

SCHOTEN WEER VAN ONS

SCHOTEN WEER VAN ONS SCHOTEN WEER VAN ONS LIJSTTREKKER TOM VAN GRIEKEN Beste Schotenaar, Samen met mijn vriendin heb ik een huis opgeknapt in Den Deuzeld. Schoten is een leuke plek om te wonen en inwoners zijn dan ook terecht

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019

Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019 Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Filip Segers, voorzitter; de heer Jozef Van de Pol, schepen; de heer Koen Rombouts, schepenvoorzitter bijzonder

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. Werkgroep dienstverlening 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. 1) Algemeen: burgerzaken en communicatie Onthaaldag voor nieuwe inwoners Koppeling

Nadere informatie

Jouw gemeente in de wereld De wereld in jouw gemeente

Jouw gemeente in de wereld De wereld in jouw gemeente VVSG internationaal Jouw gemeente in de wereld De wereld in jouw gemeente Jouw gemeente in de wereld De wereld in jouw gemeente Arctic Circle Line Date International Tropic of Cancer Equator International

Nadere informatie

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans

Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek. Tim Haans Samen zetten we niemand buitenspel! Sportvisie gemeente Hilvarenbeek Tim Haans 123304 Sportvisie gemeente Hilvarenbeek INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 SPORT- EN BEWEEGSTIMULERING 5 MAATSCHAPPELIJKE ROL 7 ACCOMMODATIES

Nadere informatie

VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST

VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST De wereld is constant in verandering. Alleen wanneer je voortdurend vernieuwt, kan je samen de toekomst maken. Daarom kiest CD&V Rotselaar bij het begin van 2016

Nadere informatie

Zonhoven doet het veilig

Zonhoven doet het veilig VEILIGHEID Investeren in een veilig Zonhoven is onze top prioriteit Johny DE RAEVE Lijsttrekker Zonhoven doet het veilig Zonhoven investeerde de afgelopen jaren fors in veiligheid. We legden kilometers

Nadere informatie

Meer aandacht voor onze inwoners

Meer aandacht voor onze inwoners Verkiezingsprogramma 2018-2022 Rucphen Meer aandacht voor onze inwoners D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Hoofdstukken 1 Bestuur en dienstverlening 3 2. Wonen 5 3 Leven 7 4. Werk en Inkomen 13 3 Bestuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 mei 2014

Nieuwsbrief 9 mei 2014 Katrien Schryvers Aan de bel voor Zorg, Wonen en Kinderen Nieuwsbrief 9 mei 2014 Beste lezer, Mijn nieuwsbrief kreeg een nieuw kleedje, om te onderstrepen dat ik aan de bel trek voor u! Voor wonen, zorg

Nadere informatie

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen Verkeersveilige Week Bijwonen controle - PZ Het Houtsche Maandag 20 februari 2017 Geachte burgemeesters Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche Beste aanwezigen van de pers Ik ben verheugd

Nadere informatie

Strategische nota meerjarenplanning

Strategische nota meerjarenplanning Strategische nota meerjarenplanning Planningsrapport: Meerjarenplan 2014-2019 (BP2014_2019-0) Periode: vanaf 2014 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 5331 Investering: 265 Andere: 36 Gemeente Aartselaar (NIS

Nadere informatie

ESSEN HOEK WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HOEK!

ESSEN HOEK WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HOEK! ESSEN HOEK WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HOEK! Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze verenigingen, onze weiden, onze bossen, onze akkers, onze wijk. Over

Nadere informatie

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.»

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.» MOERBEKE DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke. Betaalbare, duurzame projecten ondersteunen. De vernieuwing van de gemeenteschool "De Vlinderdreef" en de sportaccommodatie

Nadere informatie

Programma Bestuur en communicatie

Programma Bestuur en communicatie Programma 2013 2018 Bestuur en communicatie Goede communicatie loopt in twee richtingen. Momenteel gebeurt dit bijna uitsluitend van gemeentebestuur naar inwoners. De andere richting willen we de volgende

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner Beste inwoner, Wij stellen u graag onze Beleidsverklaring voor. Een mooi woord om te zeggen hoe we onze gemeente willen besturen de volgende 6 jaar. We werken rond 15 thema s. In deze folder leest u een

Nadere informatie

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme een aantrekkelijker een veiliger een Vlaamser Hamme Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme 1. Het imago van Hamme als sterk verouderde gemeente moet omgezet worden naar een landelijke gemeente met leefbare

Nadere informatie

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN Een klare kijk op de toekomst! Gewoon doen! geboren en getogen Wachtebekenaar! 45 jaar, gehuwd en papa van drie kinderen zelfstandig verzekeringsmakelaar & syndicus Politiek:

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 24/04/2017 Verslag Gemeenteraad 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester.

Nadere informatie

Subsidie voor jeugdhuizen

Subsidie voor jeugdhuizen Subsidie voor jeugdhuizen Art. 1 De gemeente Pittem verleent binnen de perken van het terzake goedgekeurde begrotingskrediet een subsidie voor jeugdhuizen die voldoen aan de onder artikel 2 omschreven

Nadere informatie

SPEERPUNTEN DAADKRACHTIG KAPELLEN SPEERPUNTEN WARM KAPELLEN SPEERPUNTEN VEILIG EN VLOT KAPELLEN

SPEERPUNTEN DAADKRACHTIG KAPELLEN SPEERPUNTEN WARM KAPELLEN SPEERPUNTEN VEILIG EN VLOT KAPELLEN SPEERPUNTEN DAADKRACHTIG KAPELLEN SPEERPUNTEN WARM KAPELLEN SPEERPUNTEN VEILIG EN VLOT KAPELLEN SPEERPUNTEN DUURZAAM KAPELLEN SPEERPUNTEN GEZELLIG KAPELLEN 3 4 5 6 7 8 9 SPEERPUNTEN DAADKRACHTIG KAPELLEN

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 4 februari 2019

Administratief toezicht Zitting van 4 februari 2019 Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 4 februari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Filip Segers, voorzitter; de heer Jozef Van de Pol, schepen; de heer Koen Rombouts, schepenvoorzitter bijzonder

Nadere informatie

De gemeente Londerzeel is benieuwd naar de mening van zo veel mogelijk inwoners, ook naar die van jou.

De gemeente Londerzeel is benieuwd naar de mening van zo veel mogelijk inwoners, ook naar die van jou. L1840: enquête Denk mee over onze gemeente! De gemeente Londerzeel is benieuwd naar de mening van zo veel mogelijk inwoners, ook naar die van jou. De vragenlijst is politiek-neutraal opgemaakt, anoniem

Nadere informatie

STRATEGISCHE COÖRDINATIE OOSTENDE MAKEN WE SAMEN

STRATEGISCHE COÖRDINATIE OOSTENDE MAKEN WE SAMEN STRATEGISCHE COÖRDINATIE OOSTENDE MAKEN WE SAMEN EEN NIEUWE MISSIE VOOR OOSTENDE Oostende maken we samen. Elke burger en ondernemer is betrokken bij een open beleid. Dat maakt van Oostende een slimme,

Nadere informatie

CD&V+ kiest voor de weg vooruit!

CD&V+ kiest voor de weg vooruit! CD&V+ kiest voor de weg vooruit!» CD&V gelooft in de troeven van Kluisbergen en haar inwoners. We verruimen onze lijst en stellen daarbij één voorwaarde: wij willen kandidaten met een hart voor Kluisbergen.

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

Sport is belangrij r k

Sport is belangrij r k Sport is belangrijk Voor de gezondheid Voor de sociale cohesie Voor de integratie Voor de economische effecten Voor de uitstraling als gemeente daarom is SPORT ERG BELANGRIJK Sport is niet alleen goed

Nadere informatie

SAMEN... op stap naar... een kindvriendelijk, landelijk, maar bovenal verkeersveilig Glabbeek!

SAMEN... op stap naar... een kindvriendelijk, landelijk, maar bovenal verkeersveilig Glabbeek! SAMEN... op stap naar... een kindvriendelijk, landelijk, maar bovenal verkeersveilig Glabbeek! Veilig thuis in een welvarend Glabbeek V.U.: Katrien Everaert, Varenbergstraat 6, 3381 Kapellen Verkiezingsdrukwerken:

Nadere informatie

De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg

De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018 CD&V Huldenberg De weg vooruit voor alle 5 Ottenburg, Neerijse, Sint-Agatha-Rode, Loonbeek en Huldenberg - ZORG - ONDERWIJS - ONDERWEG / OMGEVING ZORG De weg vooruit voor alle

Nadere informatie

WERKGROEP KINDEROPVANG

WERKGROEP KINDEROPVANG WERKGROEP KINDEROPVANG 25 APRIL 2014 Beschikbaarheid kinderopvang Prioritaire beleidsdoelstelling 2 OCMW: OCMW Lanaken bouwt samen met alle partners een kwaliteitsvol en behoeften dekkend aanbod aan kinderopvang

Nadere informatie

Gemeentefinanciën. Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016

Gemeentefinanciën. Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016 Gemeentefinanciën Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016 Inhoud Enkele termen Algemene gemeentebegroting: waar op letten bij evaluatie? Herne als voorbeeld Impact van federale en Vlaamse beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

Plannen en budgetteren: kerntaken voor raadsleden

Plannen en budgetteren: kerntaken voor raadsleden Plannen en budgetteren: kerntaken voor raadsleden VVSG-Raadsledendagen Antwerpen, 2 juni 2007 Brugge, 16 juni 2007 Inhoud Plannen en budgetteren in de regelgeving: 2 Voor gemeenten Voor OCMW s Plannen

Nadere informatie

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN 1 WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN WERKINGSDAGEN Week 1 : 1/07 5/07 Week 2: 8/07 12/07 Week 3: 15/07 19/07 Week 4: 22/07 26/07 uitstap op 26/07 Het speelplein is gesloten van 29/07 t.e.m.

Nadere informatie

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN 1 WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN WERKINGSDAGEN Week 1 : 3/07 7/07 Week 2: 10/07 14/07 Week 3: 17/07 20/07 gesloten op 21/07 Week 4: 24/07 28/07 uitstap op 28/07 Het speelplein is gesloten

Nadere informatie

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Situering gemeente Zuienkerke De gemeente Zuienkerke ligt in West-Vlaanderen, ingesloten tussen de provinciehoofdstad Brugge en de Belgische

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Voorwoord. NIEUWSBRIEF Zomer 2015 Afdeling Turnhout N 25, 30/06/2015. Beste leden,

Voorwoord. NIEUWSBRIEF Zomer 2015 Afdeling Turnhout N 25, 30/06/2015. Beste leden, Voorwoord Beste leden, Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft in opdracht van Vlaams minister Joke Schauvliege voor de komende vakantieperiode 167 zomerspeelzones aangeduid. Deze extra speelruimte komt

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

GAVERE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Gavere.»

GAVERE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Gavere.» GAVERE» DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Gavere.» Gavere, dat is onze thuis.» Zelfs wie met zijn twee voeten in de grote wereld staat, wil geborgenheid en een plaats

Nadere informatie

Beleidsplan legislatuur 2007-2012

Beleidsplan legislatuur 2007-2012 Beleidsplan legislatuur 2007-2012 1. Verkeer mobiliteit Herinrichting Schanslaan Verkeerssituatie watertoren: herinrichting met als doel de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen en bijkomend

Nadere informatie

COACHING VERKEERSVEILIGHEID VOOR GEMEENTEN VOOR EEN KWALITATIEF LOKAAL VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID

COACHING VERKEERSVEILIGHEID VOOR GEMEENTEN VOOR EEN KWALITATIEF LOKAAL VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID Kirsten De Mulder Teamverantwoordelijke vorming professionals VSV COACHING VERKEERSVEILIGHEID VOOR GEMEENTEN VOOR EEN KWALITATIEF LOKAAL VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID AANLEIDING Verkeersveiligheid verbeteren

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA

VERKIEZINGSPROGRAMMA CDA VIANEN VERKIEZINGSPROGRAMMA 2010-2014 Vianen zelfstandig, sociaal en leefbaar Uitgangspunten. Uitgangspunten voor ons verkiezingsprogramma zijn de CDA - kernwaarden: gerechtigheid, solidariteit, gespreide

Nadere informatie

Het preventieve gezondheidsbeleid in lokale besturen in kaart gebracht.

Het preventieve gezondheidsbeleid in lokale besturen in kaart gebracht. i.s.m. Het preventieve gezondheidsbeleid in lokale besturen in kaart gebracht. Lien Van Oyen & Werner De Wael Gezondheidsconferentie 16 december 2016 1 VIGeZ vzw, 2016, Inhoud Indicatorenbevraging: kader?

Nadere informatie

Zuurstof voor burgers, ondernemers en stad

Zuurstof voor burgers, ondernemers en stad PERSCONFERENTIE 6 december 2014 Zuurstof voor burgers, ondernemers en stad Verstandig investeren in toekomst Hamont-Achel Vorig jaar bij de opmaak van het meerjarenplan 2014-2019 heeft het schepencollege

Nadere informatie

Voorstel van resolutie. betreffende het afschaffen van sociale koopwoningen

Voorstel van resolutie. betreffende het afschaffen van sociale koopwoningen stuk ingediend op 1687 (2011-2012) Nr. 1 21 juni 2012 (2011-2012) Voorstel van resolutie van de dames Mieke Vogels en Elisabeth Meuleman en de heren Filip Watteeuw en Dirk Peeters betreffende het afschaffen

Nadere informatie

Ons verkiezingsprogramma is tot stand gekomen op een manier die bij Trots Pijnacker-Nootdorp past: onderscheidend met lef en

Ons verkiezingsprogramma is tot stand gekomen op een manier die bij Trots Pijnacker-Nootdorp past: onderscheidend met lef en VERKIEZINGS- PROGRAMMA VOORWOORD Het is met veel plezier dat ik het voorwoord schrijf voor het verkiezingsprogramma van Trots Pijnacker-Nootdorp (TPN). Op 21 maart aanstaande zal Trots wederom meedoen

Nadere informatie

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 De sociale ambitie: Zaanstad manifesteert zich binnen de metropoolregio Amsterdam

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

De politieke mening Zoersel over het Memorandum van Natuurpunt

De politieke mening Zoersel over het Memorandum van Natuurpunt De politieke mening Zoersel over het Memorandum van Natuurpunt 2018 Inhoud Inleiding 3 Resultaten 4 Natuurgebieden inrichten en beheren 4 Meer natuur in openbare ruimten, tuinen en bedrijventerreinen 4

Nadere informatie

Financiering woning Februari 2015

Financiering woning Februari 2015 Financiering woning Februari 2015 Profiel van het consumerpanel Bevraging van een consumerpanel van 600 personen via ivox november 2014 Selectie van het panel op basis van: concrete plannen om te (ver)bouwen

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Program Vastgesteld in de ALV van 4 november 2013

Program Vastgesteld in de ALV van 4 november 2013 Program 2014-2018 Vastgesteld in de ALV van 4 november 2013 Uitgangspunten Uit Nieuwe woorden, nieuwe beelden van Commissie Hertaling Uitgangspunten (2012): Publieke gerechtigheid Het CDA staat pal voor

Nadere informatie

BBC. Informatievergadering Beleids- en Beheerscyclus 15 oktober 2013

BBC. Informatievergadering Beleids- en Beheerscyclus 15 oktober 2013 BBC Informatievergadering Beleids- en Beheerscyclus 15 oktober 2013 Algemene diensten Een professionele, open organisatie Een professionele, open organisatie Beleidsdoelstelling 1: Laagdrempelige, klantvriendelijke

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Vlaams Parlement PLAATS

Vlaams Parlement PLAATS Vlaams Parlement PLAATS Ward aan het werk (2009-2014): Als fractiewoordvoerder buitenland had Ward heel wat interessante contacten. Zoals de ontmoeting in Cambodja met Chum Mey die de communistische horror

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelage sport

Aanvraagformulier toelage sport Gemeente Ravels 1 Aanvraagformulier toelage sport Identificatiegegevens Naam sportvereniging: Sporttak: Sportfederatie: Rekeningnummer sportvereniging: Naam en adres van de titularis van de rekening: Contactpersoon

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen

Subsidiereglement sportverenigingen Subsidiereglement sportverenigingen Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

Gemeenteraad 22 mei 2014

Gemeenteraad 22 mei 2014 Gemeenteraad 22 mei 2014 Verzoekschrift BEERSE Nieuwe parallelweg als ontsluitingsweg voor vaste brug Bewoners van buurt Nieuwe Dreef en aanpalende straten 1 2 Persbericht door gemeente BEERSE 28 feb 2014

Nadere informatie

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.»

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.» BOORTMEERBEEK DE WEG VOORUIT Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek. Een open bestuur ten dienste van de inwoners. Communicatie en dialoog zijn enorm belangrijk in de moderne maatschappij. Wij vinden

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Kortessem KORTESSEM DOSSIER FINANCIËN. Verkiezingen 25 Mei 2014 Vlaams Parlement 12e opvolger lijst N-VA

Kortessem KORTESSEM DOSSIER FINANCIËN. Verkiezingen 25 Mei 2014 Vlaams Parlement 12e opvolger lijst N-VA Verkiezingen 25 Mei 2014 Vlaams Parlement 12e opvolger lijst N-VA Kortessem Luc Dullaers 1e Schepen Kortessem 011/37 63 09 luc.dullaers@kortessem.be KORTESSEM DOSSIER FINANCIËN Beste Mensen, De gezondheid

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Wonen en leven Energieschaarste

Nadere informatie

DE GEBRUIKER CENTRAAL!

DE GEBRUIKER CENTRAAL! DE GEBRUIKER CENTRAAL! 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 NEDERLAND GROEIT AANTAL INWONERS Het aantal inwoners van Nederland blijft

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit!

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! Inleiding Spirit Hageland, de overkoepelende spiritwerking in de driehoek Tienen Diest Aarschot, wil u vandaag een eerste stand van zaken meegeven

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE HOOFDSTUK 1 Voorwaarden met het oog op de kwaliteitsvolle begeleiding van de sportverenigingen Doelstelling 1: Beschikken over een kwaliteitsvol sporttechnisch

Nadere informatie

Aandachtspunten t.a.v. de PROVINCIES. 2. Mobiliteit Ouderen willen zich overal kunnen verplaatsen, ook bij beperking van de persoonlijke mobiliteit.

Aandachtspunten t.a.v. de PROVINCIES. 2. Mobiliteit Ouderen willen zich overal kunnen verplaatsen, ook bij beperking van de persoonlijke mobiliteit. OOK Vlaams OUDEREN OVERLEG KOMITEE vzw - Vlaamse OUDERENRAAD Aandachtspunten t.a.v. de PROVINCIES 1. Informatie en communicatie Ouderen willen de diensten en taken van de provincie beter kennen. 2. Mobiliteit

Nadere informatie

Kort en bondig BUURTBOUWERS

Kort en bondig BUURTBOUWERS Een initiatief van Kort en bondig BUURTBOUWERS De burger aan zet Dien zelf een project in voor jouw straat, wijk of buurt Beslis mee in het bewonersplatform of via het online platform voor welke projecten

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING,

Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING, Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke

Nadere informatie

Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk

Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk Inleiding: hoe kwam dit memorandum tot stand. Het Lokaal overleg Kinderopvang Kortrijk is een door het stadsbestuur erkende adviesraad. Deze is samengesteld op basis

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

Toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Kinderopvang voor mensen in armoede. Getuigenis VVSG 02/04/2015

Toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Kinderopvang voor mensen in armoede. Getuigenis VVSG 02/04/2015 Toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Kinderopvang voor mensen in armoede. Getuigenis VVSG 02/04/2015 Beste iedereen, Ik ben Cynthia, opgeleide ervaringsdeskundige, en ik werk binnen TAO-Armoede. Wij

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Ondersteuning en stimulering van de diversiteit en de toegankelijkheid in sport

Hoofdstuk 3 Ondersteuning en stimulering van de diversiteit en de toegankelijkheid in sport Hoofdstuk 3 Ondersteuning en stimulering van de diversiteit en de toegankelijkheid in sport Hoofdstuk 3: ondersteuning en stimulering diversiteit en toegankelijkheid in de sport 1. SWOT analyse Kansen:

Nadere informatie

Taskforce Vluchtelingen bekroond als URBACT Good Practice

Taskforce Vluchtelingen bekroond als URBACT Good Practice Taskforce Vluchtelingen bekroond als URBACT Good Practice Vandaag bekroont het Europese City Festival in Tallin (Estland) de Taskforce Vluchtelingen van de Stad Gent met het URBACT Good Practice-label.

Nadere informatie

Zemst maart 2014 Bart Coopman

Zemst maart 2014 Bart Coopman Strategische Meerjarenplanning Zemst 2013-2018 28 maart 2014 Bart Coopman Joke Bruggeman Wat is de SMJP? Legt vast wat het bestuur de komende legislatuur wenst te verwezenlijken Opgebouwd uit beleidsdoelstellingen,

Nadere informatie

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal»

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal» TREMELO-BAAL DE WEG VOORUIT Thuis in Tremelo-Baal Mensen verbinden Onze verenigingen, scholen, zorginstellingen, handelaars, buurtcomités... moeten we alle kansen geven en steunen waar kan en nodig (via

Nadere informatie

KC Floriant Merelbeke v.z.w.

KC Floriant Merelbeke v.z.w. KC Floriant Merelbeke v.z.w. A. Rodenbachlaan 48 E-mail : Floriant@korfbal.be Website : www.floriantkorfbal.be Sponsoring K.C.FLORIANT MERELBEKE K.C. Floriant Merelbeke v.z.w. is een korfbalclub waar zowel

Nadere informatie

Per 1.000 kinderen onder de 3 jaar telde Limburg eind 2008 68 opvangplaatsen minder dan het Vlaamse gemiddelde.

Per 1.000 kinderen onder de 3 jaar telde Limburg eind 2008 68 opvangplaatsen minder dan het Vlaamse gemiddelde. Limburgse kinderopvang misdeeld door huidige Vlaamse Regering. Uit het antwoord vanwege Vlaams minister van Welzijn Heeren op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Els Robeyns blijkt

Nadere informatie

Team Breda Breda brengt het samen 2

Team Breda Breda brengt het samen 2 Breda 2 Team Breda Onder deze titel is op 6 april 2017 de nieuwe sportbeleidsvisie en het uitvoeringsplan van de gemeente Breda unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeente Breda voert al jaren

Nadere informatie

Iedereen Burgemeester

Iedereen Burgemeester Iedereen Burgemeester 11 juli 2011, Maarkedal Voornaamste resultaten Tevredenheid gemeentelijke diensten en communicatie Voornaamste resultaten RESPONDENTEN 4 Woonplaats Deelgemeente 4 3 3 2 142 respondenten

Nadere informatie

MEERJARENPLAN Gemeente Kampenhout. Gemeentebestuur Kampenhout Gemeentehuisstraat Kampenhout NIS code: 23038

MEERJARENPLAN Gemeente Kampenhout. Gemeentebestuur Kampenhout Gemeentehuisstraat Kampenhout NIS code: 23038 Gemeentebestuur Kampenhout Gemeentehuisstraat 16 1910 Kampenhout NIS code: 23038 Rapporteringsperiode 2014-2019 MEERJARENPLAN 2014-2019 Meerjarenplan 2014-2019 De organieke decreten bepalen dat het meerjarenplan

Nadere informatie

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING financiële bijdragen uit het leefbaarheidsbudget 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Hellendoorn heeft enkele budgeten overgedragen aan de dorpen en wijken in de

Nadere informatie

Maak van uw gemeente. een sportgemeente! Olympische ambities van morgen als motor voor lokale vernieuwing en ontwikkeling vandaag

Maak van uw gemeente. een sportgemeente! Olympische ambities van morgen als motor voor lokale vernieuwing en ontwikkeling vandaag Maak van uw gemeente een sportgemeente! Olympische ambities van morgen als motor voor lokale vernieuwing en ontwikkeling vandaag Op 3 maart 2010 gaat Nederland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie