PLAN TOELICHTING NES STRANDWEG 42 (WELLNESS AMELAND)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PLAN TOELICHTING NES STRANDWEG 42 (WELLNESS AMELAND)"

Transcriptie

1 PLAN TOELICHTING NES STRANDWEG 42 (WELLNESS AMELAND)

2

3 PLAN TOELICHTING STRANDWEG 42 (WELLNESS AMELAND) CODE /

4

5 / PLANTOELICHTING STRANDWEG 42 (WELLNESS AMELAND) TOELICHTING INHOUDSOPGAVE blz 1. INLEIDING Aanleiding voor deze plantoelichting Ligging en begrenzing van het plangebied Geldende juridische regeling 2 2. BESCHRIJVING VAN HET PLANGEBIED Huidige situatie Gewenste situatie 5 3. TOELICHTING OP DE BESTEMMINGEN 10

6

7 blz 1 1. INLEIDING Aanleiding voor deze plantoelichting Hotel Noordsee ligt aan de Strandweg 42 bij Nes. Het hotel is in eigendom van WestCord Hotels. WestCord Hotels heeft gezamenlijk met Kontour Vastgoed bij de gemeente Ameland een verzoek ingediend Wellness Ameland' te realiseren. Wellness Ameland is een luxe wellness met overdekt kuurbad en verblijfsaccommodaties. Doel is om innovatieve faciliteiten te realiseren die aansluiten bij de marktvraag van deze tijd. Met de komst van de Wellness zal Ameland zich positioneren als heilzame verblijfplaats, waarbij gebruik gemaakt zal worden van de unieke ligging met invloed van het zeeklimaat. Hiervoor wordt de bestaande bebouwing van het voormalige zwembad gesloopt en zal een nieuwe wellness- en verblijfsaccommodatie worden gerealiseerd. De gewenste functie past niet in de geldende juridische regeling voor het perceel Strandweg 42 en het omliggende gebied (hierna: het plangebied). De gemeente heeft aangegeven mee te willen werken aan het verzoek door hiervoor een nieuw juridisch-planologisch kader in de vorm van een bestemmingsplan op te stellen. Deze plantoelichting geeft een toelichting op de voorgenomen bestemmingsplanwijziging Ligging en begrenzing van het plangebied De ligging van het plangebied is weergegeven in onderstaande afbeeldingen. Luchtfoto van het plangebied Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland) Rho Adviseurs B.V.

8 blz Geldende juridische regeling De geldende juridische regeling voor het plangebied is verwoord in de beheersverordeningen "Strandweg Nes" en "Recreatieterreinen Buren". Deze zijn vastgesteld op 24 juni Op het plangebied is in beide beheersverordeningen de besluitvlakken 'bestaand' en 'archeologie' van toepassing. De regels bij het besluitvlak 'bestaand' geven aan dat het voorheen bestaande planologische beleid doorgezet mag worden. De gewenste ontwikkeling past echter deels niet binnen dit beleid omdat dit onvoldoende functionele en ruimtelijke mogelijkheden biedt voor de nieuwe ontwikkeling. Deze toelichting op het plan geeft aan waar de nieuwe bestemmingen zullen afwijken van de bestaande. Rho Adviseurs B.V. Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland)

9 blz 3 2. BESCHRIJVING VAN HET PLANGEBIED In dit hoofdstuk staat een beschrijving van het plangebied, waarbij ingegaan wordt op de huidige en gewenste situatie. De huidige situatie is van belang in verband met de functionele en ruimtelijke inpassing van de gewenste ontwikkeling daarin. De gewenste situatie is het belangrijkste uitgangspunt van dit bestemmingsplan en wordt daarom ook toegelicht Huidige situatie Aan de Strandweg bij Nes op Ameland staat WestCord Hotel Noordsee. De Strandweg verbindt het dorp met het Noordzeestrand. Direct ten zuiden van het hotel staat het natuurmuseum. Ten oosten van het hotel ligt het voormalige overdekte zwembad. Dit is al ongeveer 10 jaar niet meer in gebruik en staat sinds die tijd leeg. Tussen het voormalige zwembad en het hotel ligt de Molenweg. Deze weg is een langzaamverkeersroute tussen het dorp Nes en het strand. In onderstaande figuur is het plangebied en de nabije omgeving weergegeven. Plangebied en nabije omgeving Het plangebied grenst aan het recreatiegebied "de Vleijen". Dit gebied bestaat uit bos en open water en biedt ruimte voor de recreant door de aanwezigheid van fiets- en wandelpaden. De nadruk in de Vleijen ligt vooral op het bieden van een dagrecreatieve voorziening. Hotel Noordsee Het 4-sterren hotel Noordsee ligt net ten noorden van de kern Nes. Het hotel heeft 30 (vierpersoons) appartementen en 80 (tweepersoons) hotelkamers in verschillende prijsklassen. Bij het hotel zijn faciliteiten aanwezig, zoals een restau- Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland) Rho Adviseurs B.V.

10 blz rant, fietsverhuur, een kinderspeelplaats en parkeervoorzieningen. Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw en daaraan gekoppelde uitbreidingen. Het is drie bouwlagen hoog. In onderstaande figuur is een foto van het hotel vanaf de Strandweg weergegeven. Bestaand Hotel Noordsee Voormalig zwembad Ten oosten van het hotel ligt het (voormalig) overdekt zwembad Aqua Plaza. Dit zwembad is niet meer als dusdanig in gebruik en staat al tien jaar leeg. Het voormalige zwembad bestaat uit twee koepels die aan elkaar verbonden zijn. De voorzieningen van het zwembad, waaronder een glijbaan, zijn nog aanwezig. Voormalig zwembad Rho Adviseurs B.V. Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland)

11 blz Gewenste situatie Inrichtingstekening De initiatiefnemers willen het gebied rond het voormalige zwembad transformeren tot het Wellness Ameland. Bij de Wellness vindt een uitbreiding van het bestaande hotel plaats met 44 hotelkamers in het wellnessgebouw en 56 hotelkamers in 7 water-units los op het terrein, totaal 100 luxe hotelkamers, passend bij de sfeer en kwaliteit van het plan. De Wellness Ameland wordt met een tunnel verbonden aan het bestaande WestCord hotel. De Wellness zal beschikken over bronwater, dat zal worden opgepompt uit het grondwater. Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland) Rho Adviseurs B.V.

12 blz Wellness met hotelkamers Ter plaatse van de huidige zwembadkoepels wordt de wellness gerealiseerd. In het souterrain en op de begane grond komen de behandelkamers voor massages, pakkingen et cetera, baden, sauna, restaurant en keuken. In twee vleugels worden op de eerste en tweede verdieping hotelkamers gerealiseerd. De oppervlakte van het wellnessgebouw met voorzieningen is 3034 m 2. De maximale bouwhoogte is 10 m. Het bestaande hotel Noordsee wordt verbonden met de wellness door middel van een tunnel. Het bestaande hotel krijgt een glooiend dak, daarmee wordt aangesloten bij de vormen en kleuren van de bebouwing van het wellnessgebouw en de waterunits. De bouwhoogte van het bestaande hotel is 11 m. Impressie hotel en nieuw spa- en wellnessresort De water-units liggen aan de rand van de oever, om het water zo optimaal mogelijk te kunnen beleven. Tussen de units ontstaat een landschappelijke invulling met duintjes en streekeigen bomen en struiken. De units bestaan uit twee bouwlagen. Tussen elke unit wordt ten minste 15 meter afstand gehouden. Daardoor is er sprake van een ruim opgezette en aantrekkelijke rand van het terrein. Per waterunit gaat het om een oppervlakte van 250 m 2. Er geldt een bouwhoogte van 8,5 meter. Qua uiterlijke verschijningsvorm wordt de Amelander stijl toegepast met rieten daken en gepotdekseld hout. De oppervlakte en hoogte zijn hierop afgestemd. Rho Adviseurs B.V. Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland)

13 blz 7 Verkeer De ontsluiting voor de bewoners van de appartementen met permanente woonbestemming vindt plaats via een nieuwe weg tussen het Natuurcentrum en Hotel Noordsee. De inrichting van dit deel vindt in nauw overleg plaats met het Natuurcentrum en de VVE van het appartementengebouw. Fietspad langs bestaande hotel en wellness resort Het bestaande hotel wordt verbonden aan de Wellness, ter plaatse van de Molenweg door middel van een tunnel. Ter plaatse van de bestaande Molenweg wordt een fietspad aangelegd, over de verbindende tunnel. Daarnaast zal het gemotoriseerd (bestemmings) verkeer via een omgelegde Molenweg langs het natuurcentrum Ameland worden geleid. Parkeren Ten behoeve van het parkeren worden drie nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Tussen het bestaande hotel en het natuurcentrum worden twee nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd. De bestaande parkeerplaats ten behoeve van het appartementengebouw blijft gehandhaafd. Bij het bepalen van de parkeerbehoefte is rekening gehouden met de CROWkengetallen. Deze zijn bijgesteld voor de specifieke situatie die geldt op de Waddeneilanden. Het aantal benodigde parkeerplaatsen voor alle functies binnen het plangebied, inclusief het bestaande hotel, bedraagt 135. Het plangebied biedt voldoende ruimte om deze parkeerplaatsen te realiseren. Met de parkeerbehoefte is in de planvorming rekening gehouden. Het bestemmingsplan geeft een passende regeling, waardoor voldoende oppervlakte voor parkeren vrij blijft. Groen Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland) Rho Adviseurs B.V.

14 blz De omgeving van de nieuwe hotelunits is groen en sluit aan de identiteit van de Vleijen. Het is de bedoeling dat het landschap rondom het wellness-gebouw en Hotel Noordsee zo wordt ingericht dat het goed aansluit op het omringende bosen duinlandschap. Zo verdwijnt niet alleen het vervallen zwembad, maar komt er een natuurlijk bos- en duinlandschap voor in de plaats dat de omgeving verrijkt. In het aangepaste plan ligt er geen water tussen de gebouwen, maar komt er een landschappelijke invulling met duintjes en streekeigen bomen en struiken. Wel is er ruimte gereserveerd voor de retentie van regenwater. Door het reliëf van de duinen en begroeiing van het bos door te zetten rond het nieuwe wellnessgebouw, sluit dit helemaal aan bij het omringende gebied. Hierdoor komt de bebouwing bovendien verscholen te liggen in het duinlandschap, dat zowel op het huidige zwembadterrein als rondom Hotel Noordsee wordt aangelegd. Alle hekken om het terrein verdwijnen. Het gebied wordt integraal onderdeel van de Vleijen en is daarmee toegankelijk voor iedereen. Tegelijkertijd wordt de privacy bewaakt door hoogteverschillen in het landschap en beplanting rond de terrassen. De Molenweg wordt autovrij en wordt zo een prachtige toegang naar de Vleijen voor fietsers en wandelaars. Links en rechts van het pad verrijzen, bijvoorbeeld, rozenbottelplanten en meidoornbomen. Er worden enkel Amelander planten en bomen geplant. Beplanting als lijsterbes, kamperfoelie en kardinaalsmuts komt door het hele landschap te liggen. Door de diversiteit van de beplanting is deze alle seizoenen aantrekkelijk. Het Amelandse landschap wordt door deze ontwikkeling versterkt, niet afgebroken. Duurzaamheid Zowel exploitant WestCord als bouwer/ontwikkelaar hebben duurzaamheid hoog op hun agenda s staan. WestCord bouwt thans in Amsterdam het meest duurzame hotel van Nederland (Jakarta) en VolkerWessels is al jaren voorloper op gebied van duurzaamheid. Kontour kan van deze expertise gebruik maken en hanteert de volgende uitgangspunten voor de ontwikkeling van Wellness Ameland: Maximale energiebeheersing Het project kenmerkt zich door een grote diversiteit van energieverbruikers (zomer & winter), o.a. klimaatbeheersing in wellness, hotel en hotelsuites, ruimteverwarming en koeling, opwarming douche- en zwembadwater, verlichting en in bedrijf houden van technische installaties. In de verdere uitwerking hanteren we dan ook onderstaande energiedoelstelling: reduceren van de CO2-productie; het minimaliseren van het energieverbruik; volledig benutten van de calorische waarde van het aardgas in combinatie met de zon; besparing exploitatiekosten. Duurzaam ontwerp Rho Adviseurs B.V. Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland)

15 blz 9 Daarnaast worden er gelijk in het ontwerp een aantal duurzame, innovatieve en milieuvriendelijke ontwerpmaatregelen worden in het gebouw toegepast: EPC aanzienlijk lager dan het bouwbesluit van EPC = 1 zien te krijgen onder andere door het gebruik van Warmte- en Koudeopslag in de bodem, LED-verlichting, hoge isolatiewaarden in de gevel, drievoudige beglazing en opwekking van zonne-energie. Het veelvuldig monitoren van verschillende verbruiksparameters, zoals energie en water, door separate (digitale) bemetering van alle (grote) verbruikers. Het platte dak en de gevels waar mogelijk van het nieuwe en bestaande hotel worden voorzien van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken. Er worden oplaadpunten meegenomen voor elektrische auto s en fietsen Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland) Rho Adviseurs B.V.

16 blz TOELICHTING OP DE BESTEMMINGEN In het bestemmingsplan worden de volgende bestemmingen toegepast: Horeca 2A Volgens de standaard bestemmingsplansystematiek van de gemeente heeft het bestaande en te behouden hotel de bestemming "Horeca 2A" gekregen. De functionele mogelijkheden van het hotel zijn gericht op het behoud van deze functie. Huisvesting voor personeel wordt geregeld binnen deze bestemming. Overige bouwwerken zijn toegestaan. Deze staan ten dienste van de hoofdfunctie van de bestemming en nodig voor bijvoorbeeld veiligheid of reclamedoeleinden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om fietsenstallingen, hekwerken, verlichtingsmasten en vlaggenmasten. Horeca 2B De bestemming "Horeca 2B" is gelegd op het toekomstige wellness- en sparesort met 44 hotelkamers. De bestemming maakt dan ook deze functie, met daarbij horende functies mogelijk. Op de begane grond bevindt zich de horecavoorzieningen. Op de eerste en tweede verdieping de hotelkamers. Op de verbeelding is een bouwvlak aangegeven, waarbinnen de bebouwing gerealiseerd moet worden. Het bestemmingsvlak is iets ruimer om de bebouwing gelegd, zodat enige mogelijkheid voor verschuiving van de bebouwing binnen het vlak nog mogelijk is, de totale oppervlakte zal niet toenemen. Overige bouwwerken zijn toegestaan. Deze staan ten dienste van de hoofdfunctie van de bestemming en zijn bijvoorbeeld nodig voor de veiligheid of voor reclamedoeleinden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om verlichtingsmasten en vlaggenmasten. Horeca 2C Binnen de bestemming passen hotelappartementen, water en groen. Hotelappartementen vallen in de standaard plansystematiek van de gemeente Ameland onder de bestemming "Horeca". De bouwvlakken zijn bedoeld voor de realisatie van verblijfsrecreatieve voorzieningen in de vorm van hotelappartementen. Dit betreffen de 56 kamers in de 7 waterunits. Verkeer en Verblijf Het nieuwe tracé van de Molenweg wordt in deze Verkeers en Verblijf bestemming vastgelegd. Het bestaande tracé wordt een fietspad en loopt over de verbinden tunnel tussen het Wellnessgebouw en het bestaande hotel. Deze route blijft begaanbaar in geval van calamiteiten. Rho Adviseurs B.V. Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland)

17 blz 11 Vrijwaringszone molenbiotoop Nabij het plangebied, aan de Molenweg staat de molen van Nes. Bij deze molen hoort een molenbiotoop. Bij ontwikkelingen hoger dan in de voorschreven molenbiotoop is overleg met de Vereniging tot Behoud van Molens een voorwaarde. De molenbiotoop beslaat het plangebied. De molenbiotoop geeft drie zones aan waarbinnen ontwikkelingen getoetst moeten worden. In de buitenste zone van de molenbiotoop is de voorstaande ontwikkeling, hoger dan de toegestane hoogte van de molenbiotoop. In de zone waar de molenbiotoop een maximale hoogte van 7,7 meter aangeeft is het Wellness-gebouw van de Spa gelegen en een geplande hoogte van maximaal 10 meter. De Vereniging tot Behoud van Molens heeft een advies gegeven waarin de gevolgen van de voorgenomen ontwikkeling zijn getoetst aan de molenbiotoop. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Vereniging de Hollandse Molen. Verkeer - Parkeerterrein Het parkeerterrein ten zuiden van hotel Noordsee aan de Strandweg is specifiek inbestemd. Er mogen geen gebouwen worden gebouwd. Plantoelichting Strandweg 42 (Wellness Ameland) Rho Adviseurs B.V.

18

Cluster : regelgeving Nummer : 6 Portefeuillehouder : Will Bakema Datum vergadering : 13 juli 2015

Cluster : regelgeving Nummer : 6 Portefeuillehouder : Will Bakema Datum vergadering : 13 juli 2015 Voorstel Cluster : regelgeving Nummer : 6 Portefeuillehouder : Will Bakema Datum vergadering : 13 juli 2015 Onderwerp : vaststellen bestemmingsplan Nes - Strandweg 42 (Bad, Wellness- en Sparesort) Inleiding

Nadere informatie

memo Verkeersanalyse Wellness/Spa Ameland Datum: 7 mei 2015

memo Verkeersanalyse Wellness/Spa Ameland Datum: 7 mei 2015 BIJLAGE 2 memo Postbus 81. 9062 ZJ Oenkerk Tel: 058-2562525 E-mail: oenkerk@rho.nl Onderwerp: Verkeersanalyse Wellness/Spa Ameland Datum: 7 mei 2015 Referte: ing. Hanno Hommel In dit memo wordt een aantal

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad van Ameland. Geachte leden van de raad,

Aan de leden van de gemeenteraad van Ameland. Geachte leden van de raad, Aan de leden van de gemeenteraad van Ameland Portefeuillehouder Afdeling Nummer Datum Onderwerp Will Bakema Vergunningen en Toezicht 19 juni 2012 Principe-uitspraak Thermen Spa hotel Noordsee Geachte leden

Nadere informatie

AMELAND NES STRANDWEG 41 (RESORT, SPA EN WELLNESS) BESTEMMINGSPLAN

AMELAND NES STRANDWEG 41 (RESORT, SPA EN WELLNESS) BESTEMMINGSPLAN AMELAND NES STRANDWEG 41 (RESORT, SPA EN WELLNESS) BESTEMMINGSPLAN INHOUDSOPGAVE TOELICHTING HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1 1.1 Aanleiding voor dit bestemmingsplan 1 1.2 Ligging en begrenzing van het plangebied

Nadere informatie

AMELAND NES STRANDWEG 4 (RESORT, SPA EN WELLNESS) BESTEMMINGSPLAN

AMELAND NES STRANDWEG 4 (RESORT, SPA EN WELLNESS) BESTEMMINGSPLAN AMELAND NES STRANDWEG 4 (RESORT, SPA EN WELLNESS) BESTEMMINGSPLAN INHOUDSOPGAVE blz TOELICHTING HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1 1.1 Aanleiding voor dit bestemmingsplan 1 1.2 Ligging en begrenzing van het plangebied

Nadere informatie

NU GEGARANDEERD RENDEMENT! De Heuvelrug 6, 8 EN 10 PERSOONSVILLA S

NU GEGARANDEERD RENDEMENT! De Heuvelrug 6, 8 EN 10 PERSOONSVILLA S NU GEGARANDEERD RENDEMENT! De Heuvelrug 6, 8 EN 10 PERSOONSVILLA S - INHOUDSOPGAVE - Inhoudsopgave DE HEUVELRUG 4 HEUVELRUGVILLA'S 6 2-6-PERSOONS HEUVELRUGVILLA - 8-PERSOONS HEUVELRUGVILLA 8 1 2-10-PERSOONS

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

De Heuvelrug 6, 8 EN 10 PERSOONSVILLA S

De Heuvelrug 6, 8 EN 10 PERSOONSVILLA S De Heuvelrug 6, 8 EN 10 PERSOONSVILLA S - INHOUDSOPGAVE - Inhoudsopgave DE HEUVELRUG 4 HEUVELRUGVILLA'S 6-6-PERSOONS HEUVELRUGVILLA 14-8-PERSOONS HEUVELRUGVILLA 1 8-10-PERSOONS HEUVELRUGVILLA 22 TUIN 28

Nadere informatie

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 te Oudega 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Bosstraat 22 en 25 / 25b Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan

Nadere informatie

HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP

HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP RUIMTELIJKE RANDVOORWAARDEN In de Scenariostudie huisvesting Nieuwkoop is gezocht naar de meest geschikte locatie voor de school. Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Kavelpaspoort kavel 4 Afmeting 100 meter bij 63,75 meter Oppervlak 6375 m2

Kavelpaspoort kavel 4 Afmeting 100 meter bij 63,75 meter Oppervlak 6375 m2 paspoort kavel 4 Afmeting 100 meter bij 63,75 meter Oppervlak 6375 m2 4 5 Bebouwing Maximaal totaal bruto vloeroppervlak 4.000 m2 volgens NEN 2580. Ondergrondse ruimten worden niet meegerekend bij de bepaling

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren. Gemeente Someren

Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren. Gemeente Someren Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren Gemeente Someren Opdrachtgever: Projectlocatie: Dhr. N.H.L. Michiels Hollandseweg 19 5712RM Someren Hollandseweg 19, Someren Projectnummer: 16418-001 Datum:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende voorwaarden... 3 Hoofdstuk 2 Ruimtelijke randvoorwaarden... 5

Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende voorwaarden... 3 Hoofdstuk 2 Ruimtelijke randvoorwaarden... 5 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende voorwaarden... 3 Artikel 1 Definities... 3 Hoofdstuk 2 Ruimtelijke randvoorwaarden... 5 Artikel 2 Recreatie... 5 Gemeente Gilze en Rijen 2 Ruimtelijke randvoorwaarden

Nadere informatie

Antwoordnota inspraak m.b.t. het voorontwerp-bestemmingsplan Hondsdraf 1 te Heerenveen (geanonimiseerd)

Antwoordnota inspraak m.b.t. het voorontwerp-bestemmingsplan Hondsdraf 1 te Heerenveen (geanonimiseerd) Antwoordnota inspraak m.b.t. het voorontwerp-bestemmingsplan Hondsdraf 1 te Heerenveen (geanonimiseerd) (vastgesteld door burgemeester en wethouders op 12 juli 2016) 1. Inleiding Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid:

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid: NOTITIE Project Branding en Strandhotel Cadzand-Bad Onderdeel Verkeer: Bepalen aantal parkeerplaatsen en toets onderzoeken bestemmingsplan Code CTZ P01 N001 def Datum 23 april 2013 Achtergrond In Cadzand-Bad

Nadere informatie

1 februari 2016 Vastgesteld

1 februari 2016 Vastgesteld 1 februari 2016 Plannaam: IMRO-nummer: NL.IMRO.0246.406HRDH01BSHWHERZ1-VA01 Plantype: Bestemmingsplan Status: (d.d. 1 februari 2016) Auteur: Ing. J.B.H. ter Avest 2 Toelichting 3 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

GEMEENTE FERWERDERADIEL WIJZIGINGSPLAN BURDAARD DS. R.H. KUIPERSSTRAAT 9

GEMEENTE FERWERDERADIEL WIJZIGINGSPLAN BURDAARD DS. R.H. KUIPERSSTRAAT 9 GEMEENTE FERWERDERADIEL WIJZIGINGSPLAN BURDAARD DS. R.H. KUIPERSSTRAAT 9 INHOUDSOPGAVE TOELICHTING HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1 1.1 Aanleiding 1 1.2 Planologische regeling 2 1.3 Leeswijzer 3 HOOFDSTUK 2 HUIDIGE

Nadere informatie

GEEN VERHUUR- VERPLICHTING. Het Sprokkelveld 6 EN 8 PERSOONSVILLA S

GEEN VERHUUR- VERPLICHTING. Het Sprokkelveld 6 EN 8 PERSOONSVILLA S GEEN VERHUUR- VERPLICHTING Het Sprokkelveld 6 EN 8 PERSOONSVILLA S - INHOUDSOPGAVE - Inhoudsopgave HET SPROKKELVELD 4 SPROKKELVELDVILLA S 6 2-6-PERSOONS SPROKKELVELDVILLA - 8-PERSOONS SPROKKELVELDVILLA

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 1 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 2 B&W besluit 16 april 2013 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST Definitief / 12 september 2013 Code 135502 / 12-09-13 GEMEENTE OPSTERLAND 135502 / 12-09-13 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

KADERS PROJECT HOFDIJK

KADERS PROJECT HOFDIJK KADERS PROJECT HOFDIJK 15-9-2012 v 1.1 Aanleiding De gemeente is al enige tijd samen met de scouting aan het zoeken naar een andere locatie voor hun activiteiten. Momenteel is de scouting gevestigd op

Nadere informatie

Noord Beveland Landgoed De Groote Duynen. 1 e wijziging bestemmingsplan

Noord Beveland Landgoed De Groote Duynen. 1 e wijziging bestemmingsplan Noord Beveland Landgoed De Groote Duynen 1 e wijziging bestemmingsplan 1e Wijziging bestemmingsplan 'Landgoed De Groote Duynen' Noord Beveland wijzigingsplan identificatie planstatus identificatiecode:

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Middelburg, 8 januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Locatie en project 2.1 Ligging plangebied 2.2 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Datum: 18-08-2014 Versie: Definitief Inleiding De apotheek Hazenkamp en het Gezondheidscentrum Hazenkamp, beide gevestigd

Nadere informatie

Het Dorphotel Een nieuwe impuls voor Dishoek

Het Dorphotel Een nieuwe impuls voor Dishoek Het Dorphotel Een nieuwe impuls voor Dishoek Bezoekadres Bouwfonds: s-heer Hendrikskinderendijk 111 (2e verdieping), 4461 EA Goes Postadres: Postbus 379, 4460 AT Goes Tel. 0113 25 65 00 Fax 0113 25 65

Nadere informatie

Technische haalbaarheidsstudie Belevenispark Daelzicht te Heel

Technische haalbaarheidsstudie Belevenispark Daelzicht te Heel Technische haalbaarheidsstudie Belevenispark Daelzicht te Heel ARCADIS Nederland BV Internationaal toonaangevend advies-, ontwerp-, projectmanagement en ingenieursbureau. Levert integrale, duurzame en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt Geachte lezer, Met deze 3 e nieuwsbrief willen we u, bewoner van Alteveer Cranevelt, verder op de hoogte brengen van de vorderingen omtrent het Masterplan van Rijnstate, locatie Arnhem. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging

Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging Artikel Agrarisch Agrarisch aanverwant 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Agrarisch Agrarisch aanverwant' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. bedrijfsgebouwen

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t

Nadere informatie

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld LIGGING Recreatiebedrijf Landgoed Moerslag 32 is gesitueerd ten zuiden van de kern Moerslag. Zie de markering in de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts. topografische kaart ligging in

Nadere informatie

Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13. Gemeente Dongen Ontwerp

Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13. Gemeente Dongen Ontwerp Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13 Gemeente Dongen Ontwerp Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13 Gemeente Dongen Ontwerp Rapportnummer: P00747_3 IMRO-identificatienummer:

Nadere informatie

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INLEIDING Dit inrichtingsvoorstel - beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de locatie aan de Akkerweg 6 te Riel. Deze locatie is gelegen ten

Nadere informatie

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Inhoud Beeldkwaliteit Kavelpaspoorten Projectnummer : 11008-001 Bestand : 11008-001-19 Datum : 30 september

Nadere informatie

Lab32 architecten. Nieuwbouw woonhuis fam. Kanters Merseloseweg CE Venray

Lab32 architecten. Nieuwbouw woonhuis fam. Kanters Merseloseweg CE Venray Nieuwbouw woonhuis fam. Kanters Merseloseweg 144 5801 CE Venray dossier : 2015.458 datum : 29 juni 2015, gewijzigd 20.07.2015 Ruimtelijke onderbouwing Procedure: Omgevingsvergunning voor activiteit afwijken

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing Opgesteld door: Provincie Noord-Brabant 19-05-2016 S.M.Verhaart- Menken Versie: 3_19-05-2016 Inhoud

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost

Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost JaarbeursUtrecht Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost datum 25 juli 2012 betreft Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost (artikel 3.2 lid a en lid b van de Ministeriele

Nadere informatie

PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN EMMEN In samenwerking met: Urban Xchange

PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN EMMEN In samenwerking met: Urban Xchange PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN Uniek erfgoed Zo bijzonder als het Noorder Dierenpark was, zo bijzonder is ook haar ruimtelijke erfenis. Misschien nog wel

Nadere informatie

ZONNEPARK BAKKEVEEN 7 september 2016

ZONNEPARK BAKKEVEEN 7 september 2016 7 september 2016 PLANGEBIED plangebied: 8,3 ha BESTAANDE SITUATIE SE DUINEN SCHEVAART HOUTWAL NIJE DRINTSE WEI TSJERKEWAL 0 50 100 CONTEXT Aan de zuidelijke rand van Bakkeveen is een perceel gelegen waar

Nadere informatie

PRINSENLAAN 56 HEEMSTEDE 745.000 k.k. www.prinsenlaan56.nl Prinsenlaan 56, Heemstede CHARMANTE TWEE-ONDER-EEN-KAP WONING MIDDEN IN HET GROEN Deze charmante twee-onder-een-kap woning (1974) ligt aan de

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE Versie 2, d.d. 6 oktober 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker 1 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

1. Inleiding Bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Beleid Provinciaal beleid Gemeentelijk beleid 6

1. Inleiding Bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Beleid Provinciaal beleid Gemeentelijk beleid 6 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan 4 3. Beleid 6 3.1 Provinciaal beleid 6 3.2 Gemeentelijk beleid 6 4. Planologische randvoorwaarden 7 5. Juridische toelichting 8 1 1.

Nadere informatie

Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde

Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde Bestemmingsplan Bovenkamp II Herziening I gemeente Heerde Bestemmingsplan Bovenkamp II, Herziening I Betreft Status Bovenkamp II Heerde vastgesteld Datum 30 mei 2011 Bovenkamp II, herziening I, vastgesteld,

Nadere informatie

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid:

Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen voorbereid: NOTITIE Project Onderdeel Verkeer: Bepalen aantal parkeerplaatsen en toets onderzoeken bestemmingsplan Code N001 def Datum 21 maart 2012 Achtergrond In Cadzand-Bad (gemeente Sluis) worden de volgende ontwikkelingen

Nadere informatie

NOTA VAN WIJZINGINGEN. Bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen

NOTA VAN WIJZINGINGEN. Bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen NOTA VAN WIJZINGINGEN Bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen maart 2013 Inleiding Het ontwerp van het bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen is ten behoeve van de nu ter besluitvorming voorliggende versie

Nadere informatie

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 3 juli 2013 tot en met 13 augustus 2013 voor een ieder ter inzage gelegen in het Compagnieshuis,

Nadere informatie

Tonnaer T.a.v. de heer B. Weekers Vonderweg 14 5616 RM EINDHOVEN Boxmeer, 7 oktober 2014 Betreft: Status: Project: briefrapportage parkeeronderzoek definitief versie D1 14083711 MGW.TON.PAR Geachte heer

Nadere informatie

Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude

Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude Toelichting NL.IMRO.0339.WZ2013Veenweg3-ow01 / ontwerp Projectnr. BW-13051 / 10 december 2013 Gemeente Renswoude Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging

Nadere informatie

NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) 01 FEBRUARI 2018

NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) 01 FEBRUARI 2018 NOORDWIJKERHOUT BEELDKWALITEITPLAN PARKPLEIN DE ZILK (CONCEPT) T P E C C N O 01 FEBRUARI 2018 adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling correspondentie SAB Postbus 479 6800 AL Arnhem T: 026 357 69 11 E: info@sab.nl

Nadere informatie

RUIMTELIJK MOTIVERING

RUIMTELIJK MOTIVERING RUIMTELIJK MOTIVERING Tijdelijke horeca Prinses Irenestraat 31-33 t.b.v. BAUT (Omgevingsvergunning Wabo handelen in strijd met het bestemmingsplan, reguliere procedure) 6 oktober 2015 Pagina 2 van 6 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

24 juli 2017 vaststellen bestemmingsplan 'Camping Lindenhof 2017'

24 juli 2017 vaststellen bestemmingsplan 'Camping Lindenhof 2017' Verantwoordelijk team Ruimtelijke Ontwikkeling & Milieu Nummer Kenmerk Raad d.d. 27792 27 september 2017 Paragraaf begroting Portefeuillehouder 2 mr. J. (Jasper) Verstand Steller A. (Arjen) Ruiter Datum

Nadere informatie

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN. Herziening MOB Boekel Gemeente Boekel. NieuwBlauw Stedenbouw en landschap

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN. Herziening MOB Boekel Gemeente Boekel. NieuwBlauw Stedenbouw en landschap ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Herziening MOB Boekel Gemeente Boekel NieuwBlauw Stedenbouw en landschap NieuwBlauw Stedenbouw en landschap Team: ir Sander Klein Obbink ing. Ingmar Bisschop MUrb ing. Peter Oomen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen

Ruimtelijke onderbouwing. Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen Ruimtelijke onderbouwing Bouw zeven garageboxen achter Kerkstraat 18 Voorthuizen 1 2 Hoofdstuk 1 1.1 Aanleiding INLEIDING Op 4 maart 2011 is een aanvraag om een omgevingsvergunning binnengekomen voor het

Nadere informatie

Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg. Gemeente Beek

Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg. Gemeente Beek Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg Toelichting Regels Verbeelding Schaal 1:1.000 Datum: April 2011 Vastgesteld: 28 april 2011 Projectgegevens: TOE02-BELZ0003-01a

Nadere informatie

memo Gemeente Deventer SAB

memo Gemeente Deventer SAB memo aan: van: Gemeente Deventer SAB datum: 27 juli 218 betreft: Quick scan bedrijven en milieuzonering Auping-terrein te Deventer (17339) Inleiding De initiatiefnemer is voornemens om aan de Laan van

Nadere informatie

Zonnepark HVS Goes ENECO Landschappelijke inpassing identificatie Planstatus projectnummer: datum: status: 040550.20160211.00 08-12- 2016 definitief opdrachtleider: Ir J.J. van den Berg auteur: Ir. J.J.

Nadere informatie

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begrippen... 3 Het beleid uit 2005... 4 Vraagstelling... 4 Planologisch kader... 4 Juridisch

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van het plan

Inleiding. Inhoud van het plan Bijlage 1: nrapportage Uitwerkingsplan HSL-Overschie, 10e Uitwerking bestemming Gemengde Doeleinden II en omgevingsvergunning voor de activiteit Bouwen aan de Soesterbergstraat nabij de Bovendijk 137 te

Nadere informatie

Gemeente Emmen 26 januari 2015

Gemeente Emmen 26 januari 2015 Eindrapportage Locatieonderzoek nieuw zwembad Gemeente Emmen 26 januari 2015 Hakgriend 18 / 3371 KA Hardinxveld-Giessendam / T. 0184 616544 / www.synarchis.nl / info@synarchis.nl Inhoudsopgave pagina:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van de gemeente VOORST d.d. 27 december 2016 Nr. Z-HZ_WABO-2016-0976 Mij bekend, De Secretaris Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase

Nadere informatie

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE Gemeente Beverwijk Rho adviseurs voor leefruimte opdrachtnr: 037500.1912500 datum: 15 juli 2016 referte: mw. I.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

memo Recreatiepark Mulligen, bureauonderzoek gebiedsbescherming

memo Recreatiepark Mulligen, bureauonderzoek gebiedsbescherming memo aan: van: Ons kenmerk: Gemeente Oldebroek SAB STOO/HOMV/150463 datum: 17 december 2015 betreft: Recreatiepark Mulligen, bureauonderzoek gebiedsbescherming AANLEIDING EN METHODE Aan de Mulligenweg

Nadere informatie

REGELS Inhoudsopgave

REGELS Inhoudsopgave REGELS Inhoudsopgave Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Nadere regels 2 Artikel 3 Verkeer - Verblijfsgebied 3 Artikel 4 Wonen 3 Artikel 5 Algemene aanduidingsregels 6 Artikel 6 Slotregel 7 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE

Nadere informatie

Hoofdlijnen Programma van eisen en wensen Renovatie/gedeeltelijke nieuwbouw Sportcomplex Het Baken

Hoofdlijnen Programma van eisen en wensen Renovatie/gedeeltelijke nieuwbouw Sportcomplex Het Baken Hoofdlijnen Programma van eisen en wensen Renovatie/gedeeltelijke nieuwbouw Sportcomplex Het Baken Hoofdopzet te behoeve van de gemeenteraad; dit is geen gedetailleerd, technisch Programma van Eisen zoals

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder

Nadere informatie

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Aan de getoonde afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Inleiding In de Dorpsstraat in Scharendijke moet een

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7752133 B&W verg. : 29 mei 2018 Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader van de

Nadere informatie

In het kader van het wettelijk vooroverleg heeft u ons om een reactie gevraagd op de voorontwerp-omgevingsvergunning Oirschotsedijk 52, Wintelre.

In het kader van het wettelijk vooroverleg heeft u ons om een reactie gevraagd op de voorontwerp-omgevingsvergunning Oirschotsedijk 52, Wintelre. Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 Gemeente Eersel Postbus 12 5520 AA EERSEL info@brabant.nl www.brabant.nl IBAN NL86INGB0674560043 3825558

Nadere informatie

Quickscan Bedrijven en Milieuzonering Sportlaan 2-4 Gemert

Quickscan Bedrijven en Milieuzonering Sportlaan 2-4 Gemert Quickscan Bedrijven en Milieuzonering Sportlaan 2-4 Gemert Quickscan Bedrijven en milieuzonering in opdracht van Ordito mevrouw drs. R. van de Ven Postbus 94 5126 ZH GILZE betreffende de locatie Sportlaan

Nadere informatie

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 02 Geffen Villa van Wanrooij ontwerpboek december 2010 BvB/ag/BOE7444-002-Geffen Villa van Wanrooij_BRO.indd Dit boekwerk is een samenvatting van het

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Leerdam, Oud Schaik 2a Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a Geanonimiseerde versie Gemeente Leerdam Afdeling Beleid September 2017 Versie 1 Inleiding 1 Het college van burgemeester

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN BRANDWEERKAZERNE HARLINGEN

BEELDKWALITEITPLAN BRANDWEERKAZERNE HARLINGEN BEELDKWALITEITPLAN BRANDWEERKAZERNE HARLINGEN PROJECT Beeldkwaliteitplan Brandweerkazerne Harlingen projectnummer: 20161683 RHO ADVISEURS VOOR LEEFRUIMTE Druifstreek 72 8911 LH Leeuwarden t: 058 256 2525

Nadere informatie

3 exclusieve driekapwoningen type c

3 exclusieve driekapwoningen type c 3 exclusieve driekapwoningen type c De 3 drie-onder-een-kapwoningen aan de Van de Broekelaan liggen in feite midden tussen de reeds bestaande bouw. Qua uitstraling passen deze woningen dus perfect in het

Nadere informatie

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Inhoud Beeldkwaliteit Kavelpaspoorten Projectnummer : 11008-001 Bestand : 11008-001-19 Datum : 30 september

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleiding

HOOFDSTUK 1 Inleiding HOOFDSTUK 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel In 2010 is het voormalige perceel Strijbeekseweg 23 te Ulvenhout gesplitst in twee percelen, te weten Strijbeekseweg 23 met daarop een boerderij (rijksmonument),

Nadere informatie

AANMELDNOTITIE MER RIVIERENLAAN 281, PURMEREND

AANMELDNOTITIE MER RIVIERENLAAN 281, PURMEREND AANMELDNOTITIE MER RIVIERENLAAN 281, PURMEREND Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Beoordelingskader... 2 1.3 Procedure... 2 1.4 Vormvrije m.e.r.-beoordeling... 2 1.5 Opzet van de

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Uiterdijk 33 Zoelen

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Uiterdijk 33 Zoelen GEMEENTE BUREN Toelichting landschappelijke inpassing Uiterdijk 33 Zoelen Toelichting landschappelijke inpassing Projectnr.061-083 / november 2016 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Planlocatie...

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing

Ruimtelijke Onderbouwing Ruimtelijke Onderbouwing Buitenruimte KDV Veld 6 Poptahof Ruimte Advies 4 april 2012 afbeelding 1: ligging in de stad \ afbeelding 2: projectgebied 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De centraal in Delft gelegen

Nadere informatie

Zienswijzennota ontwerpbestemmingsplan Eibergen, Hondevoort 7 2012. 14 januari 2012. Zienswijzenota

Zienswijzennota ontwerpbestemmingsplan Eibergen, Hondevoort 7 2012. 14 januari 2012. Zienswijzenota Zienswijzennota ontwerpbestemmingsplan Eibergen, Hondevoort 7 2012 14 januari 2012 Zienswijzenota ontwerpbestemmingsplan Eibergen, Hondevoort 7 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Algemene toelichting ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

: Parkeren Inter Chalet Horst. Memo. Datum : 19 oktober 2012 / 9 april 2013 Opdrachtgever : de heer Clabbers. Opgesteld door : Arjan ter Haar i.a.a.

: Parkeren Inter Chalet Horst. Memo. Datum : 19 oktober 2012 / 9 april 2013 Opdrachtgever : de heer Clabbers. Opgesteld door : Arjan ter Haar i.a.a. Memo : Parkeren Inter Chalet Horst Datum : 19 oktober 2012 / 9 april 2013 Opdrachtgever : de heer Clabbers Ter attentie van Projectnummer : Pieter Maessen : 211x05595 Opgesteld door : Arjan ter Haar i.a.a.

Nadere informatie

De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 BESTEMMINGSPLAN. Datum: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10

De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 BESTEMMINGSPLAN. Datum: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10 BESTEMMINGSPLAN Datum: Fase: Planid: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10 De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 Inhoudsopgave Toelichting 2 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

,- UNIEKE KANS! Hollandia-gebouw biedt de gemeente Vlaardingen te koop aan! Bestemming. Hoofdbestemming. Bouwjaar.

,- UNIEKE KANS! Hollandia-gebouw biedt de gemeente Vlaardingen te koop aan! Bestemming. Hoofdbestemming. Bouwjaar. Hollandiagebouw Oosthavenkade 42 3134 NW Vlaardingen 1.250.000,- Contactpersoon Nanette Speelman speelman@briq.nl 0105119955 UNIEKE KANS! Hollandia-gebouw biedt de gemeente Vlaardingen te koop aan! Kenmerken

Nadere informatie

Startdocument Schuytgraaf Veld 17b. juni 2013

Startdocument Schuytgraaf Veld 17b. juni 2013 Startdocument Schuytgraaf Veld 17b juni 2013 1 Inleiding In mei 2012 heeft de gemeente Arnhem het project Schuytgraaf overgenomen van de GEM (Grondexploitatie maatschappij). De gemeente heeft nu de leiding

Nadere informatie

Toelichting behorend bij stedenbouwkundige verkenning Aloysiuslocatie en omgeving in Huissen

Toelichting behorend bij stedenbouwkundige verkenning Aloysiuslocatie en omgeving in Huissen Toelichting behorend bij stedenbouwkundige verkenning Aloysiuslocatie en omgeving in Huissen 1. Inleiding. Na de vaststelling van het Centrumplan Huissen, in december 20008, is in maart 2012 een gewijzigde

Nadere informatie

Voorlichtingsavond project de Rosslag 30 mei 2013

Voorlichtingsavond project de Rosslag 30 mei 2013 Voorlichtingsavond project de Rosslag 30 mei 2013 1. Eigendom / Initiatiefnemers 2. Historie planontwikkeling 3. Ligging / huidige situatie 4. Toekomstige situatie a) Plan nov. 2011 (voorontwerp b plan)

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep

Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep Ruimtelijke onderbouwing voor 4 parkeerplaatsen t.b.v. Medisch Maatschappelijk Centrum, grenzend aan de Schoolstraat 23 te Nieuw-Vennep projectnummer 17008 Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Versienummer:

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3

Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3 Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3 Team Ruimtelijke plannen Juli 2018 1 Nota van beantwoording zienswijzen Het ontwerp bestemmingsplan Tiendweg 3 heeft ter inzage gelegen van

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN EFTELING PARKEERTERREIN K+, LOON OP ZAND EINDVERSLAG INFORMELE INSPRAAKPROCEDURE

BESTEMMINGSPLAN EFTELING PARKEERTERREIN K+, LOON OP ZAND EINDVERSLAG INFORMELE INSPRAAKPROCEDURE BESTEMMINGSPLAN EFTELING PARKEERTERREIN K+, LOON OP ZAND EINDVERSLAG INFORMELE INSPRAAKPROCEDURE Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Loon op Zand op 16-08-2011 1. INLEIDING In het kader van

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Nota beantwoording zienswijze bestemmingsplan Meppel Zuid. 1 Samenvatting en beantwoording zienswijze Bijlage 3 Januari 2013 Nota beantwoording zienswijze

Nadere informatie

MEERWEG DE LIJTE BEELDKWALITEITSPLAN

MEERWEG DE LIJTE BEELDKWALITEITSPLAN MEERWEG DE LIJTE BEELDKWALITEITSPLAN Vastgesteld door de gemeenteraad Haren op 26 januari 2015 INHOUD MEERWEG BEELDKWALITEITSPLAN HORECA DE LIJTE UITGANGSPUNTEN - ONTWIKKELING - DEELGEBIEDEN - INTENTIE

Nadere informatie

Gemeente Bernheze. Bestemmingsplan. Centrum Heesch, reparatie t Dorp 49-59

Gemeente Bernheze. Bestemmingsplan. Centrum Heesch, reparatie t Dorp 49-59 Gemeente Bernheze Bestemmingsplan Centrum Heesch, reparatie t Dorp 49-59 datum: 25 september 2014 projectnummer: 132000 Gemeente Bernheze Bestemmingsplan Centrum Heesch, reparatie t Dorp 49-59 Inhoud

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Akkerstraat 32a Nuland

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Akkerstraat 32a Nuland Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7190847 B&W verg. : 6 februari 2018 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Akkerstraat 32a Nuland 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader van de voorbereiding

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan Elburg en Oostendorp

Toelichting bestemmingsplan Elburg en Oostendorp Toelichting bestemmingsplan Elburg en Oostendorp Planstatus: Ontwerp Datum: 5 december 2012 Plan identificatie: NL.IMRO.0230.BPELBODORP2010-ONT1 Auteur: G. Wagenaar Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 De

Nadere informatie

RISICOTOETS PLANSCHADE

RISICOTOETS PLANSCHADE RISICOTOETS PLANSCHADE met betrekking tot de vestiging van Iriszorg op de locatie Gondel 3611 te Lelystad. CONCLUSIE Het planschaderisico taxeren wij op: 16.000,--. Opdracht: 3232360 Datum: mei 2012 Adviseur:

Nadere informatie

3 woningen Driewege/Kromwegesingel Beeldkwaliteitsplan

3 woningen Driewege/Kromwegesingel Beeldkwaliteitsplan 3 woningen Driewege/Kromwegesingel Beeldkwaliteitsplan 2 Colofon Documentgegevens: Titel: 3 woningen Driewege/Kromwegesingel Rapportnummer: ATL_2016_P02 Datum: 6 juni 2018 Status: Ontwerp Opdrachtgever:

Nadere informatie