Juli Toelichting op de afspraken bij zakelijk krediet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juli Toelichting op de afspraken bij zakelijk krediet"

Transcriptie

1 Juli 2016 Toelichting op de afspraken bij zakelijk krediet

2 2 Leeswijzer U gaat een kredietovereenkomst met ons aan of bent deze met ons aangegaan. Op uw kredietovereenkomst zijn de Algemene Bepalingen voor Kredietverlening (voor zakelijke klanten) (mei 2015) van toepassing. Deze noemen wij de ABK. In uw kredietovereenkomst en in de ABK staan afspraken over uw zakelijk krediet. In deze toelichting lichten wij enkele afspraken over belangrijke kredietgebeurtenissen verder toe. Maar niet alle. Leest u de kredietovereenkomst en de ABK daarom ook zorgvuldig. Zoekt u specifieke productinformatie over uw zakelijk rekening-courant krediet of uw zakelijke lening? Kijkt u dan in de productinformatiebladen bij deze kredietsoorten. Daarin staan de belangrijkste kenmerken en risico s van uw krediet. Wilt u meer weten over de opbouw van uw rentepercentage? Kijkt u dan op abnamro.nl/financieren Deze toelichting is enkel informatief van aard. Alleen de tekst van de kredietovereenkomst en ABK is bindend. Het maakt daarbij niet uit of dit in uw of ons voordeel is. In deze toelichting gebruiken wij voorbeelden alleen ter verduidelijking. De afspraken kunnen ook voor andere situaties gelden dan in de voorbeelden genoemd staan. Ook kunnen de voorbeelden afwijken van uw situatie. Deze toelichting behandelt geen afspraken die staan in de Bepalingen van toepassing op EURIBOR leningen en de Roll-over Bepalingen. Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op. Of kijk op abnamro.nl

3 3 Inhoudsopgave I. Begrippenlijst bij de afspraken bij zakelijk krediet 2. Afspraken die gelden met betrekking tot financieringslasten 2.1 Hoe is uw rentepercentage bij kredieten in euro opgebouwd? 2.2 Hoe en wanneer kunnen wij uw opslag wijzigen bij een rekening-courant faciliteit, combinatiefaciliteit of een lening met variabel rentepercentage in euro? 2.3 Hoe en wanneer wijzigt uw rentetarief bij een lening met een vast rentepercentage in euro? 2.4 Welke provisies rekenen wij? 2.5 Welke kosten rekenen wij? Taxatie van onroerend goed 2.6 Welke afspraken gelden voor (vervroegde) aflossing en opeising? Wanneer betaalt u aan ons terug? Wanneer betaalt u ons een vergoeding voor de vervroegde aflossing van een lening? 3. Afspraken die gelden met betrekking tot zekerheidsrechten, hoofdelijke verbondenheid en verrekening 3.1 Wat zijn zekerheidsrechten? 3.2 Wanneer kunnen wij onze zekerheidsrechten gebruiken? 3.3 Wanneer geeft u ons zekerheidsrechten en hoeveel? 3.4 U mag anderen niet zomaar zekerheidsrechten geven 3.5 U mag de goederen waarop de zekerheidsrechten rusten wel gebruiken 3.6 Hoofdelijke verbondenheid bij meer kredietnemers 3.7 Wij mogen verrekenen 4. Welke informatie moet u ons geven?

4 4 1. Begrippenlijst bij de afspraken bij zakelijk krediet In deze begrippenlijst lichten wij enkele definities en begrippen die in de kredietovereenkomst, de ABK en/of deze toelichting staan toe of verwijzen naar de uitleg daarover in deze toelichting. Begrip Betekenis ABK De Algemene Bepalingen voor Kredietverlening (voor zakelijke klanten) Mei Achtergestelde lening Achterstellingsakte Bank, wij of ons Bezwaren Borgtocht Euribor of EURIBOR Hoofdelijke verbondenheid Hypotheekrecht Individuele opslag Krediet Kredietnemer of u Kredietovereenkomst Markttoeslag Net-worth overeenkomst Niet-contante obligo Opslag Een lening die u van een andere partij of partijen dan de bank krijgt of heeft gekregen. U moet eerst al uw schulden aan de bank terugbetalen. Daarna mag u de andere partij of partijen terugbetalen. Afspraken hierover worden gemaakt in een achterstellingsakte tussen u, de bank en de andere partij of partijen. In sommige situaties kan de bank andere afspraken hierover maken. Zie het begrip Achtergestelde lening. ABN AMRO Bank N.V., statutair gevestigd in Amsterdam. Met de bank worden ook haar rechtsopvolgers bedoeld. Het vestigen van een zekerheidsrecht of een gebruiksrecht op een goed. Zie over het vestigen van zekerheidsrechten ook paragraaf 3.1 van deze toelichting. Zie paragraaf 3.1 van deze toelichting. Euro Interbank Offered Rate : het gemiddelde rentepercentage waartegen een selectie van Europese banken elkaar leningen in euro s verstrekt voor een bepaalde periode. Onze actuele Euribor tarieven kunt u vinden op onze website abnamro.nl/basistarieven Zie paragraaf 3.6 van deze toelichting. Zie paragraaf 3.1 van deze toelichting. Zie het begrip opslag. Een volgens de kredietovereenkomst aan u gegeven of nog te geven rekening-courant faciliteit, obligofaciliteit, kasgeldfaciliteit, combinatiefaciliteit, lening en/of een ander soort krediet. De partij of partijen, zowel gezamenlijk als afzonderlijk, aan wie wij krediet hebben gegeven of zullen geven. Een overeenkomst tussen u en de bank waarop de ABK van toepassing zijn. Een generieke opslag bovenop de rentebasis bij bepaalde rekening-courantfaciliteiten en combinatiefaciliteiten. Zie ook paragraaf 2.1 van deze toelichting. Een overeenkomst waarin een aandeelhouder/investeerder zich verplicht om ervoor te zorgen dat het garantievermogen van de onderneming altijd ten minste op een bepaald niveau blijft. Als de bank voor u tegenover een derde een verplichting aangaat (bijvoorbeeld een bankgarantie die de bank in uw opdracht stelt) moet de bank er rekening mee houden dat de bank later onder die verplichting aan die derde moet betalen. Hiervoor wordt een bedrag binnen uw obligofaciliteit gereserveerd en apart gehouden. Het onderdeel van het rentepercentage dat per klant en per krediet kan verschillen. De hoogte van de opslag is onder andere afhankelijk van uw kredietwaardigheid. Zie ook paragrafen 2.1 en 2.2 van deze toelichting.

5 5 Pandrecht Registergoederen Regres Rentebasis Subrogatie Vermogensopstelling Vervaldag Zekerheidsrecht Zie paragraaf 3.1 van deze toelichting. Bijvoorbeeld onroerend goed, teboekgestelde schepen en vliegtuigen. Zie ook paragraaf 3.1 van deze toelichting. Zie paragraaf 3.6 van deze toelichting. Een fluctuerende rente-index waarop de bank een rentetarief baseert. De rentebasis kan een markttarief zijn, zoals Euribor, Libor, Eonia of de rente op de kapitaalmarkt voor leningen met een looptijd langer dan 1 jaar. Het kan ook een tarief van een centrale bank zijn, zoals het herfinancieringstarief (refirente) van de Europese Centrale bank. Zie paragraaf 3.6 van deze toelichting. Een overzicht van alle bezittingen en schulden van uw onderneming. Een dag waarop u een bepaald bedrag (zoals rente of aflossing) aan ons moet betalen. Zie hoofdstuk 3 van deze toelichting.

6 6 2. Afspraken die gelden met betrekking tot financieringslasten 2.1. Hoe is uw rentepercentage bij kredieten in euro opgebouwd? In deze tabel ziet u per soort krediet in euro uit welke rentecomponenten uw rentepercentage is opgebouwd. Samen vormen deze componenten uw rentepercentage. Wilt u meer weten over de opbouw van uw rentepercentage? Kijkt u dan op abnamro.nl/financieren Rentecomponenten Rekening-courant faciliteit of combinatiefaciliteit in euro Lening met een variabel rentepercentage in euro* Lening met vast rentepercentage in euro opbouw van uw rentepercentage Rentebasis (bijvoorbeeld een marktrente) Generieke toeslag (bijvoorbeeld markttoeslag) Er zijn twee varianten: Variabele rentebasis, gebaseerd op het 1-maands gemiddeld EURIBOR tarief. Deze kan iedere maand wijzigen. Het 1-maands gemiddeld EURIBOR tarief kunt u vinden op abnamro.nl/basistarieven De ABN AMRO Euro Basisrente (AAEBR) heeft ook een variabele rentebasis, de refirente van de Europese Centrale Bank. Deze refirente en de totale AAEBR kunt u vinden op abnamro.nl/basistarieven Er kan een markttoeslag zijn op het 1-maands gemiddeld EURIBOR tarief. Deze kan steeds wijzigen. U kunt deze vinden op abnamro.nl/basistarieven De AAEBR bevat een toeslag debetrente. Deze kan steeds wijzigen. Variabele rentebasis, gebaseerd op het Driemaands EURIBOR Debet tarief. Deze kan iedere drie maanden wijzigen. Het Driemaands EURIBOR Debet tarief kunt u vinden op abnamro.nl/basistarieven Geen generieke opslag. Vast rentepercentage, gebaseerd op de rente op de kapitaalmarkt voor een bepaalde rentevaste periode. Bijvoorbeeld 1, 2, 5 of 10 jaar. Het vaste rentepercentage wijzigt aan het einde van de rentevaste periode die voor dat percentage geldt. Geen generieke opslag. Specifieke opslag (verschilt per klant en krediet) Opslag zichtbaar in uw kredietovereenkomst, of bij wijziging, in uw brief. Deze opslag wordt individuele opslag in de ABK genoemd. Opslag zichtbaar in uw kredietovereenkomst, of bij wijziging, in uw brief. Opslag opgenomen in uw vaste rentepercentage. * De opbouw van het variabele rentepercentage in euro staat nog niet in de ABK omschreven. U bent over deze opbouw schriftelijk geïnformeerd, of deze is in uw kredietovereenkomst opgenomen.

7 Hoe en wanneer kunnen wij uw opslag wijzigen bij een rekening-courant faciliteit, combinatiefaciliteit of een lening met variabel rentepercentage in euro? In deze tabel ziet u hoe en wanneer wij uw opslag kunnen wijzigen als u een rekening-courant faciliteit, combinatiefaciliteit of een lening met een variabel rentepercentage in euro heeft. Deze wijziging kan zowel in uw voordeel als nadeel zijn, afhankelijk van uw kredietwaardigheid. Kunnen wij uw opslag wijzigen en waarom? Wanneer kunnen wij uw opslag wijzigen? Hoe en wanneer informeren wij u over uw gewijzigde opslag? Wat moet u doen als u akkoord bent met de opslagwijziging? Wanneer gaat uw gewijzigde opslag in? Wat moet u doen als u niet akkoord bent met de opslagwijziging? Rekening-courant faciliteit of combinatiefaciliteit in euro Wij kunnen uw opslag wijzigen als er iets in uw bedrijf of krediet verandert, waardoor uw kredietwaardigheid wijzigt (zowel negatief als positief). Of omdat de kosten die wij moeten maken om uw krediet aan u te blijven verstrekken veranderen. Bijvoorbeeld omdat onze kapitaalkosten voor uw krediet stijgen door nieuwe wetgeving of richtlijnen van toezichthouders of andere autoriteiten. Wij kunnen uw opslag altijd vanaf drie maanden na ondertekening van de kredietovereenkomst wijzigen. U ontvangt uw gewijzigde opslag minimaal zes weken voor de rentewijzigingsdatum (de dag waarop wij uw variabele rentepercentage wijzigen) per brief. In deze brief leggen wij u de reden van de wijziging uit. Als u akkoord bent met de opslagwijziging hoeft u niets te doen. Uw gewijzigde opslag gaat in op de rentewijzigingsdatum. Als u niet akkoord bent met de opslagwijziging dan mag u altijd aan ons terugbetalen. Het nieuwe tarief geldt wel vanaf de rentewijzigingsdatum. U hoeft geen vergoeding voor vervroegde aflossing aan ons te betalen. Lening met een variabel rentepercentage in euro* Wij kunnen uw opslag wijzigen als er iets in uw bedrijf of krediet verandert, waardoor uw kredietwaardigheid wijzigt (zowel negatief als positief). Of omdat de kosten die wij moeten maken om uw krediet aan u te blijven verstrekken veranderen. Bijvoorbeeld omdat onze kapitaalkosten voor uw krediet stijgen door nieuwe wetgeving of richtlijnen van toezichthouders of andere autoriteiten. Wij kunnen uw opslag steeds per de eerste dag van een kalenderkwartaal wijzigen. U ontvangt uw gewijzigde opslag minimaal zes weken voor de eerste dag van het daaropvolgende kalenderkwartaal (de rentewijzigingsdatum) per brief. In deze brief leggen wij u de reden van de wijziging uit. Als u akkoord bent met de opslagwijziging hoeft u niets te doen. Uw gewijzigde opslag gaat in op de rentewijzigingsdatum. Als u niet akkoord bent met de opslagwijziging dan moet u ons dit uiterlijk één week voor de renteherzieningsdatum schriftelijk laten weten. U moet de bedragen die u ons verschuldigd bent onder de kredietovereenkomst binnen drie maanden na de rentewijzigingsdatum aan ons aflossen. Het nieuwe tarief geldt wel vanaf de rentewijzigingsdatum. U hoeft geen vergoeding voor vervroegde aflossing aan ons te betalen. * Deze informatie wijkt in uw voordeel af van wat daarover in de ABK staat (artikel 2.2).

8 Hoe en wanneer wijzigt uw rentetarief bij een lening met een vast rentepercentage in euro? Lening met vast rentepercentage in euro* Wanneer wijzigen wij uw vaste rentepercentage? Hoe en wanneer ontvangt u een voorstel voor een gewijzigd rentepercentage? Wat moet u doen als u ons voorstel heeft ontvangen? Wanneer gaat uw gewijzigde rentepercentage in? Aan het einde van uw rentevaste periode stellen wij u nieuwe rentepercentages voor de volgende renteperiode voor. U kunt kiezen uit vaste of variabele rentepercentages. U ontvangt ons voorstel voor een gewijzigd rentepercentage minimaal zes weken voor de renteherzieningsdatum (dit is de laatste dag van de rentevaste periode) per brief. U moet uiterlijk één week voor de renteherzieningsdatum uw keuze uit ons voorstel aan ons laten weten. Uw nieuwe rentepercentage gaat in op de renteherzieningsdatum. Wat gebeurt er als u niets doet? Als u niet uiterlijk één week voor de renteherzieningsdatum heeft gereageerd op ons voorstel dan geldt het rentepercentage dat hoort bij de kortste renteperiode in ons voorstel. Wat moet u doen als u niet akkoord bent met ons voorstel? Als u niet akkoord bent met ons voorstel dan moet u ons dit uiterlijk één week voor de renteherzieningsdatum schriftelijk laten weten. Het gevolg hiervan is dat u de bedragen die u ons verschuldigd bent onder de kredietovereenkomst binnen drie maanden na de renteherzieningsdatum aan ons moet aflossen. U betaalt in de periode tussen de renteherzieningsdatum en de datum waarop u aflost het 1-jaars rentepercentage. U hoeft geen vergoeding voor vervroegde aflossing aan ons te betalen. * Deze informatie wijkt in uw voordeel af van wat daarover in de ABK staat (artikel 2.1) Welke provisies rekenen wij? Naast rente brengen wij provisies in rekening. Voorbeelden hiervan zijn: een afsluitprovisie voor het afsluiten van uw krediet. Een bereidstellingsprovisie over het bedrag dat u nog niet heeft opgenomen. Bij aanpassingen van uw krediet kunnen wij onder meer administratie-, behandelingskosten en opschortingskosten in rekening brengen. Bij een rekening-courant faciliteit of combinatiefaciliteit kennen wij daarnaast nog: Een kredietprovisie over uw hoogste of gemiddelde debetstand in een kwartaal. Wij kunnen een minimumkredietprovisie met u afspreken. Een limietoverschrijdingsprovisie (overdispositieprovisie) over het hoogste bedrag per kwartaal waarmee u de limiet overschrijdt (de overstand). Bij een lening met een vast rentepercentage rekenen wij een rentefixatieprovisie over de periode tussen het moment dat u de kredietovereenkomst heeft getekend en het moment waarop u uw lening heeft opgenomen. Meer informatie over provisies vindt u op abnamro.nl/financieren

9 9 2.5 Welke kosten rekenen wij? Naast rente en provisies, kunnen wij u kosten in rekening brengen. Voorbeelden hiervan zijn: Vertragingsrente als u niet op tijd aan ons betaalt. Kosten voor het opmaken van aktes voor zekerheidsrechten. Kosten die wij maken voor het afsluiten of aanpassen van uw verzekering als u niet goed verzekerd bent en wij voor u uw verzekering moeten aanpassen of afsluiten. Kosten die wij maken als wij belasting moeten betalen in verband met uw krediet. Kosten die wij maken als u niet, niet volledig of te laat betaalt en wij het geld dat u ons moet betalen op een andere manier terug proberen te krijgen (incassokosten). Kosten die wij maken als wij deskundigen moeten inschakelen (bijvoorbeeld een taxateur of advocaat/ notaris). Kosten in verband met procedures bij een rechtelijke instantie (bijvoorbeeld griffierechten en advocaatkosten) Taxatie van onroerend goed Voor taxatie van onroerend goed dat u aan ons in zekerheid heeft gegeven geldt het volgende. Wij willen graag weten of onze zekerheidsrechten uw schulden voldoende dekken. Houd u er rekening mee dat wij uw onroerend goed daarom in ieder geval op de volgende momenten kunnen laten taxeren: Bij het aangaan van uw krediet. Bij een herfinanciering. Periodiek, elke drie jaar. Als tussentijds de marktomstandigheden aanzienlijk verslechteren. Als wij vermoeden dat de waarde van uw vastgoed sterk is afgenomen ten opzichte van het algemene marktbeeld. Als uw krediet in bijzonder beheer is. De taxatiekosten zijn voor uw rekening Welke afspraken gelden voor (vervroegde) aflossing en opeising? Wanneer betaalt u aan ons terug? Rekening-courantfaciliteit, obligofaciliteit, kasgeldfaciliteit of een combinatiefaciliteit. Heeft u een rekening-courantfaciliteit, obligofaciliteit, kasgeldfaciliteit of een combinatiefaciliteit? Dan mag u altijd aan ons terugbetalen. U mag uw krediet ook altijd (onmiddellijk) opzeggen of de kredietlimiet verlagen. Dit mogen wij ook doen. Dit doen wij niet zomaar, maar bijvoorbeeld als u uw afspraken met ons niet nakomt. Zegt u of zeggen wij uw krediet met onmiddellijke ingang op? Dan moet u de bedragen die u aan ons verschuldigd bent meteen aan ons betalen. Ook mag u geen nieuwe bedragen meer opnemen als dit leidt tot een negatief saldo op uw bankrekening. Heeft u verplichtingen uit niet-contante obligo s, zoals garanties? Dan moeten deze worden beëindigd of moet u vervangende zekerheidsrechten aan ons geven die volgens ons voldoende zijn. U mag ook geen niet-contante obligo s, zoals garanties, meer aangaan. Rekenvoorbeeld verlaging kredietlimiet rekening-courantfaciliteit en obligofaciliteit U heeft een negatief saldo op uw bankrekening van EUR onder een rekening-courantfaciliteit met een kredietlimiet van EUR Daarnaast heeft u een obligofaciliteit van EUR en hebben wij onder die faciliteit een garantie gesteld van EUR Wij verlagen uw kredietlimiet van de rekening-courantfaciliteit van EUR naar EUR en van de obligofaciliteit van EUR naar EUR Voor de rekening-courantfaciliteit geldt dat u direct EUR aan ons moet betalen. Voor de obligofaciliteit geldt dat u de garantie alleen hoeft te beëindigen als wij daarom vragen. Wij kunnen u bijvoorbeeld ook vragen om vervangende zekerheid te geven voor de EUR

10 10 Lening Heeft u een lening? Dan spreken wij in het aflossingsschema in de kredietovereenkomst af welke bedragen u op welke momenten aan ons moet aflossen. Wilt u vervroegd aflossen? Dat kan. U betaalt geen vergoeding voor vervroegde aflossing als u: -- aflost omdat u niet akkoord gaat met een door ons voorgesteld nieuw rentepercentage of opslag; of -- per kalenderjaar maximaal 5% van het oorspronkelijke bedrag van de lening aflost uit eigen middelen. U betaalt dan op een dag dat u moest aflossen of op een dag waarop u rente moest betalen. Ook stelt u ons ten minste een maand van te voren per aangetekende brief op de hoogte van de vervroegde aflossing, inclusief bedrag en datum. Er geldt een minimumbedrag van euro per vervroegde aflossing. Onder omstandigheden kunnen wij u vragen om uw lening, de rente daarover en alle andere bedragen die u aan ons moet (terug)betalen geheel of gedeeltelijk eerder terug te betalen (op te eisen). Zonder aanmaning of ingebrekestelling. Dit doen wij nooit zomaar. In de ABK vindt u een lijst van gevallen waarin wij dit mogen doen. Bijvoorbeeld als u uw afspraken met ons niet nakomt. Of als u ons niet of onjuist heeft geïnformeerd over zaken die voor ons van belang zijn. In de kredietovereenkomst kunnen wij aanvullende gevallen met u afspreken Wanneer betaalt u ons een vergoeding voor vervroegde aflossing van een lening? Lost u uw lening vervroegd af? Of eisen wij de lening op? Dan kan het zijn dat wij daardoor extra kosten hebben. Die kosten bestaan uit het verschil tussen de hoogte van de rente waartegen wij uw krediet hebben ingekocht en de rente die wij op de financiële markten ontvangen als wij het door u vervroegd afgeloste bedrag weer uitzetten. Hebben wij deze extra kosten? Dan moet u ons deze kosten vergoeden tegelijk met het bedrag dat u vervroegd aflost. In de volgende tabel ziet u per soort krediet in euro hoe de vergoeding voor vervroegde aflossing werkt. Deze informatie wijkt in uw voordeel af van wat in de ABK staat (artikel 4.2), tenzij de gewijzigde bepaling al in uw kredietovereenkomst is opgenomen.

11 11 Over welke periode berekenen wij de vergoeding? Welk rentepercentage gebruiken wij voor de berekening van de vergoeding? Over welk bedrag berekenen wij de vergoeding? Minimale of maximale hoogte van de vergoeding Lening met een variabel rentepercentage in euro De periode tussen de datum van de vervroegde aflossing en de laatste aflossingsdatum. Het verschil tussen: De liquiditeitspremie (uitgedrukt in een percentage) die gold op het moment dat u de lening opnam; en De liquiditeitspremie (uitgedrukt in een percentage) die geldt op het moment dat wij de vergoeding voor vervroegde aflossing berekenen. De liquiditeitspremie is de opslag bovenop de rentebasis die wij moeten betalen op de financiële markten voor het inkopen van geld. Wij berekenen de vergoeding over het volledige bedrag dat u vervroegd aflost, minus het gedeelte dat u vergoedingsvrij mocht aflossen (5% van het oorspronkelijke bedrag van de lening). Lost u periodiek af op uw lening? Dan houden wij hier rekening mee bij de berekening. De hoogte van uw vergoeding is maximaal 5% van het bedrag waar u een vergoeding over moet betalen. Lening met een vast rentepercentage in euro De periode tussen de datum van de vervroegde aflossing en de laatste aflossingsdatum. Of de eerste renteherzieningsdatum als deze eerder is dan de laatste aflossingsdatum. Het verschil tussen: Het rentepercentage dat gold op de financiële markten op het moment dat wij uw huidige rentepercentage vaststelden; en Het rentepercentage dat geldt op de financiële markten op het moment dat wij de vergoeding voor vervroegde aflossing berekenen. Wij berekenen de vergoeding over het volledige bedrag dat u vervroegd aflost, minus het gedeelte dat u vergoedingsvrij mocht aflossen (5% van het oorspronkelijke bedrag van de lening). Lost u periodiek af op uw lening? Dan houden wij hier rekening mee bij de berekening. U betaalt altijd een minimale vergoeding van 1% van het bedrag waarover u een vergoeding moet betalen.

12 12 Rekenvoorbeeld vergoeding vervroegde terugbetaling Lening met een variabel rentepercentage in euro Lening met een vast rentepercentage in euro Fictieve uitgangspunten Soort lening U heeft een aflossingsvrije lening van EUR U heeft een aflossingsvrije lening van EUR Uw voorgenomen vervroegde aflossing Vergoedingsvrij bedrag Rentepercentage U lost 1,5 jaar (547 dagen) voor de laatste aflossingsdatum EUR vervroegd af op een rentebetaaldag. 5% van het oorspronkelijke bedrag van de lening (EUR * 5% = EUR ). De liquiditeitspremie is op de datum van de berekening van de vergoeding voor vervroegde aflossing met 2,00% gedaald ten opzichte van het moment waarop u uw lening heeft opgenomen. U lost 3,5 jaar (1277 dagen) voor de renteherzieningsdatum EUR vervroegd af op een rentebetaaldag. 5% van het oorspronkelijke bedrag van de lening (EUR * 5% = EUR ). De rente op de financiële markt is op de datum van de berekening van de vergoeding voor vervroegde aflossing met 2,50% gedaald ten opzichte van het moment waarop wij uw huidige rentepercentage hebben vastgesteld. Rente (in uw voordeel) om de vergoeding contant te maken omdat u de vergoeding in één keer aan ons betaalt. 1,00% 1,20% Renterekenmethode aantal dagen / 360 aantal dagen / 360 Berekeningsmethode Wij stellen eerst vast over welk bedrag wij de vergoeding berekenen. Daarna berekenen wij het bedrag van de (nietcontant gemaakte) vergoeding. Vervolgens maken wij de vergoeding contant (in uw voordeel) omdat u de vergoeding in één keer aan ons betaalt. EUR EUR = EUR EUR EUR = EUR EUR * 547 / 360 * 2.00% = EUR EUR * 1277 / 360 * 2.50% = EUR EUR EUR Wij stellen ook de minimale of maximale hoogte van de vergoeding vast. De maximale vergoeding is 5,00% * 170,000 = EUR De minimale vergoeding is 1% * EUR = EUR Totale vergoeding voor vervroegde aflossing EUR EUR

13 13 3. Afspraken die gelden met betrekking tot zekerheidsrechten, hoofdelijke verbondenheid en verrekening 3.1. Wat zijn zekerheidsrechten? Wij lopen het risico dat u uw schulden niet of niet helemaal aan ons kunt terugbetalen. Met de zekerheidsrechten die u of een ander ons geeft kunnen wij dit bedrag toch zoveel mogelijk terug krijgen. Als wij geen zekerheidsrechten zouden hebben dan zouden wij een hoger rentepercentage in rekening moeten brengen om ons risico af te dekken. Daarom vragen wij aan u of anderen (bijvoorbeeld een borg) om ons zekerheidsrechten te geven. Deze gelden voor alle schulden die u nu of later aan ons heeft. Dit zijn niet alleen schulden met betrekking tot uw kredietovereenkomst, maar ook schulden die u heeft doordat u andere producten of diensten van ons gebruikt. Voorbeelden van zekerheidsrechten zijn: Een hypotheekrecht. U geeft een registergoed, bijvoorbeeld uw bedrijfspand en/of woning als zekerheid aan ons voor een maximumbedrag. Dit gebeurt door de ondertekening van een hypotheekakte bij de notaris. De notaris schrijft het hypotheekrecht in bij het Kadaster. De kosten hiervan zijn voor uw rekening. Een pandrecht. U geeft goederen in zekerheid aan ons. Bijvoorbeeld uw voorraad, inventaris, vorderingen op debiteuren of intellectuele eigendomsrechten (merkenrechten of octrooien). Dit gebeurt door ondertekening en registratie van een of meer pandaktes. Als u aandelen als zekerheid geeft gebeurt dit bij de notaris. De aandelenverpanding wordt geregistreerd in het aandeelhoudersregister. De kosten van een verpanding zijn voor uw rekening. Een borgstelling/borgtocht of garantie. Wij spreken met een ander (de borg of garant) af dat deze de schulden die u nu of later aan ons heeft aan ons betaalt als u dat niet doet. Er geldt vaak een maximumbedrag. Wij kunnen die ander relevante informatie over u geven, bijvoorbeeld over uw financiële situatie Wanneer kunnen wij onze zekerheidsrechten gebruiken? Komt u uw afspraken met ons niet na? Dan bent u in verzuim en kunnen wij de goederen waarop wij zekerheidsrechten hebben verkopen. Ook kunnen wij uw verpande vorderingen op debiteuren innen of de borg of garantiegever vragen om te betalen. Wij trekken eerst de kosten die wij daarbij maken af van de opbrengst. Het bedrag dat daarna overblijft gebruiken wij om uw schuld terug te brengen. Wij mogen zelf kiezen welke zekerheidsrechten wij eerst gebruiken. Het maakt daarbij niet uit of deze door anderen, bijvoorbeeld een borg, zijn gegeven, of door u Wanneer geeft u ons zekerheidsrechten en hoeveel? U geeft ons zekerheidsrechten voordat wij u krediet geven. Hoeveel zekerheden u ons moet geven, hangt af van het risico dat u uw schulden niet kunt terugbetalen. En van de verwachte opbrengst als wij de goederen waarop de zekerheidsrechten rusten verkopen. Daalt de verwachte opbrengst? Verslechtert uw financiële situatie of komt u afspraken met ons niet na? Dan kunnen wij ook nadat wij u krediet hebben gegeven vervangende of extra zekerheidsrechten vragen. Maar er kunnen ook andere redenen zijn om deze te vragen. U stemt nu al in met het geven van de extra zekerheidsrechten U mag anderen niet zomaar zekerheidsrechten geven Zolang u schulden aan ons heeft mag u zonder onze schriftelijke toestemming niemand anders zekerheidsrechten geven. Bijvoorbeeld door uzelf borg of garant stellen tegenover een ander. Of een ander pand- of hypotheekrechten geven. Ook niet voor in de toekomst.

14 U mag de goederen waarop de zekerheidsrechten rusten wel gebruiken U mag de goederen waarop de zekerheidsrechten rusten wel gebruiken (zoals een bedrijfspand) of verkopen (zoals voorraad) als dit binnen uw normale bedrijfsvoering gebeurt. En tegen voorwaarden en tarieven die gebruikelijk zijn in uw bedrijfstak. Daarnaast moeten uw afnemers u op uw bankrekening bij ons betalen. Zonder aftrek, korting of verrekening met een schuld van u aan hen. Ook moeten uw goederen goed verzekerd zijn Hoofdelijke verbondenheid bij meer kredietnemers Zijn er meer kredietnemers? Dan is iedere kredietnemer hoofdelijk aansprakelijk en kunnen wij aan iedere kredietnemer afzonderlijk vragen om de totale schuld van alle kredietnemers samen aan ons te betalen. Of een deel daarvan. Als een eigen schuld. Heeft u onderlinge afspraken gemaakt met de andere kredietnemers en betaalt u ons meer dan is vereist op basis van deze afspraken? Dan kunt u regres nemen op die andere kredietnemers. Dit betekent dat u terugbetaling van het deel dat u op basis van uw onderlinge afspraken teveel heeft betaald van hen kunt vragen. Daarnaast subrogeert u in onze rechten voor dit deel. Dit betekent dat u sommige van onze zekerheidsrechten kunt uitoefenen om het teveel betaalde bedrag van de andere kredietnemers terug te krijgen. U kunt deze rechten uit regres en subrogatie wel pas gebruiken als alle kredietnemers al hun schulden aan ons hebben terugbetaald Wij mogen verrekenen U heeft een schuld aan ons onder de kredietovereenkomst. Het kan zijn dat wij ook een schuld aan u hebben. Bijvoorbeeld omdat u een positief saldo op een of meer bankrekeningen bij ons heeft. Wij mogen altijd uw schuld aan ons wegstrepen tegen onze schuld aan u. Voor een gelijk bedrag. Dit betekent dat wij het positieve saldo op uw bankrekening(en) kunnen afboeken. Daarmee vermindert uw schuld aan ons. Dit heet verrekenen. Wij mogen dit altijd doen. Ook als een schuld: Voorwaardelijk is. Bijvoorbeeld als wij een bankgarantie namens u hebben gesteld. En deze nog niet is ingeroepen. Dit is een (voorwaardelijke) schuld van u aan ons. Nog niet opeisbaar of betaalbaar is. Bijvoorbeeld omdat een betalingstermijn nog niet is verstreken. In een andere muntsoort is dan in euro s. In dat geval rekenen wij de schuld om tegen de koers die geldt op de dag waarop wij verrekenen. Wij laten het u altijd weten als wij verrekenen, bijvoorbeeld door middel van een rekeningafschrift waarin de verrekening administratief is verwerkt. U mag zelf niet verrekenen. Rekenvoorbeeld verrekening U heeft een rekening-courantfaciliteit. Door het gebruik daarvan heeft u een negatief saldo op uw bankrekening van EUR U heeft hierdoor een schuld aan ons van EUR U heeft bij ons ook nog een andere bankrekening met een positief saldo van EUR Wij hebben hierdoor tegelijkertijd een schuld aan u van EUR Bij verrekening mogen wij onze schuld van EUR aan u wegstrepen tegen een gelijk bedrag (EUR 5.000) van uw schuld aan ons (EUR ). Door deze verrekening daalt uw schuld onder uw rekening-courantfaciliteit naar EUR (EUR EUR 5000). En is uw saldo op uw andere bankrekening EUR 0 (EUR EUR 5000).

15 15 4. Welke informatie moet u ons geven? Wij hebben de volgende informatie van u nodig. In verband met uw krediet of omdat onze toezichthouders hierom vragen: Jaarstukken: minimaal de balans en de winst- en verliesrekening met toelichting opgesteld door een boekhouder of accountant. Wij moeten uw jaarstukken in ieder geval binnen zes maanden na afloop van ieder boekjaar ontvangen, of eerder als ze eerder klaar zijn. Bent u een natuurlijk persoon? Dan moet u uw meest recente aangifte inkomstenbelasting aan ons sturen zodra wij hierom vragen. Vindt er een herstructurering plaats binnen uw onderneming of een onderneming binnen uw groep? Wijzigt uw bestuur of de zeggenschap over u of uw groep? Bijvoorbeeld omdat de oprichters uit de onderneming stappen of omdat er een andere aandeelhouder (bij)komt? Dan moet u dit van te voren aan ons melden. Zijn er belangrijke ontwikkelingen waardoor u uw afspraken met ons niet kunt nakomen? Of verwacht u dat dit binnenkort of in de toekomst het geval zal zijn? Dan moet u ons dit meteen laten weten. U kunt daarbij denken aan veranderingen in de financiële situatie van uw onderneming of die van de groep, een conflict tussen uw aandeelhouders, belangrijke ontwikkelingen in uw bedrijfsvoering en (dreigende) rechtszaken of problemen met de administratie. U moet ons ook alle andere informatie die wij nodig hebben in verband met uw krediet of door regels of verzoeken van onze toezichthouders of andere autoriteiten geven.

16 16 ABN AMRO Bank N.V. is gevestigd aan de Gustav Mahlerlaan 10 (1082 PP) te Amsterdam (Nederland). Het telefoonnummer is *. Het internetadres van ABN AMRO Bank N.V. is abnamro.nl ABN AMRO Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank N.V. en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer ABN AMRO Bank N.V. staat onder toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB). Op ABN AMRO Bank N.V. is het depositogarantiestelsel van toepassing. Meer informatie daarover kunt u vinden op: abnamro.nl/garantieregeling of opvragen via telefoonnummer *. ABN AMRO Bank N.V. is ingeschreven in het Handelsregister K.v.K. Amsterdam onder nummer Het btw-identificatienummer van ABN AMRO Bank N.V. is NL B01. *Voor dit gesprek betaalt u uw gebruikelijke belkosten. Uw telefoonaanbieder bepaalt deze kosten.

17 17

18

Mei Zakelijk rekeningcourant

Mei Zakelijk rekeningcourant Mei 2019 Zakelijk rekeningcourant Krediet 1 Het zakelijk rekening-courant krediet van ABN AMRO In dit productinformatieblad leest u hoe het zakelijk rekening-courant krediet van ABN AMRO werkt, en wat

Nadere informatie

De zakelijke lening van ABN AMRO

De zakelijke lening van ABN AMRO Zakelijke lening 1 De zakelijke lening van ABN AMRO In dit productinformatieblad leest u hoe de zakelijke lening van ABN AMRO werkt, en wat de belangrijkste kenmerken en risico s zijn. Ook leest u wat

Nadere informatie

Juni Zakelijk rekeningcourant

Juni Zakelijk rekeningcourant Juni 2016 Zakelijk rekeningcourant krediet 1 Productinformatieblad Zakelijk rekening-courant krediet - Juni 2016 Het zakelijk rekening-courant krediet van ABN AMRO In dit productinformatieblad leest u

Nadere informatie

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen Zakelijk krediet 1 Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen In deze algemene brochure leest u wat de twee belangrijkste zakelijke kredieten van ABN AMRO zijn, en wat de kenmerken en risico

Nadere informatie

Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018

Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018 Zakelijke lening Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018 1 Productinformatieblad Zakelijke lening - Juli 2018 De zakelijke lening van ABN AMRO In dit productinformatieblad leest u hoe de zakelijke

Nadere informatie

Algemene Bepalingen voor Kredietverlening voor ondernemers

Algemene Bepalingen voor Kredietverlening voor ondernemers Algemene Bepalingen voor Kredietverlening voor ondernemers Inhoudsopgave Algemene Bepalingen voor Kredietverlening voor ondernemers Begrippenlijst bij de Algemene Bepalingen voor Kredietverlening voor

Nadere informatie

Algemene Bepalingen. Informatie Beleggen. voor Kredietverlening ABN AMRO. Bepalingen die gelden voor alle soorten Krediet

Algemene Bepalingen. Informatie Beleggen. voor Kredietverlening ABN AMRO. Bepalingen die gelden voor alle soorten Krediet Algemene Bepalingen Informatie Beleggen ABN AMRO november 2011 voor Kredietverlening Voor particuliere klanten Deze bestaan uit: I Bepalingen die gelden voor alle soorten Krediet II Bepalingen die gelden

Nadere informatie

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen Zakelijk krediet 1 Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen In deze algemene brochure leest u wat de twee belangrijkste zakelijke kredieten van ABN AMRO zijn, en wat de kenmerken en risico

Nadere informatie

Algemene Bepalingen voor Kredietverlening voor zakelijke klanten

Algemene Bepalingen voor Kredietverlening voor zakelijke klanten Algemene Bepalingen voor Kredietverlening voor zakelijke klanten Inhoudsopgave Algemene Bepalingen voor Kredietverlening voor zakelijke klanten Begrippenlijst bij de Algemene Bepalingen voor Kredietverlening

Nadere informatie

Algemene Bepalingen. Informatie Beleggen. voor Kredietverlening ABN AMRO. Bepalingen die gelden voor alle soorten Krediet

Algemene Bepalingen. Informatie Beleggen. voor Kredietverlening ABN AMRO. Bepalingen die gelden voor alle soorten Krediet Algemene Bepalingen Informatie Beleggen ABN AMRO november 2011 voor Kredietverlening Voor zakelijke klanten Deze bestaan uit: I Bepalingen die gelden voor alle soorten Krediet II Bepalingen die gelden

Nadere informatie

September De ABN AMRO Groenlening

September De ABN AMRO Groenlening September 2018 De ABN AMRO Groenlening 1 De ABN AMRO Groenlening In dit productinformatieblad leest u wat de ABN AMRO Groenlening is en wat de belangrijkste kenmerken en risico s zijn. Duurzaam investeren

Nadere informatie

Begrippenlijst Januari 2017

Begrippenlijst Januari 2017 Begrippenlijst Januari 2017 Begrippenlijst In deze Begrippenlijst staan de begrippen die worden gebruikt in de Financieringsdocumentatie. Deze Begrippenlijst is onlosmakelijk verbonden met de Financieringsdocumentatie.

Nadere informatie

Begrippenlijst Januari 2018

Begrippenlijst Januari 2018 Begrippenlijst Januari 2018 Begrippenlijst In deze Begrippenlijst staan de begrippen die worden gebruikt in de Financieringsdocumentatie. Deze Begrippenlijst is onlosmakelijk verbonden met de Financieringsdocumentatie.

Nadere informatie

Algemene Bepalingen voor het OndernemersKrediet

Algemene Bepalingen voor het OndernemersKrediet Algemene Bepalingen voor het OndernemersKrediet Deze bestaan uit: I Bepalingen die gelden voor alle soorten krediet II Bepalingen die gelden voor het OndernemersRekeningCourantKrediet III Bepalingen die

Nadere informatie

Voorwaarden Rekening Courant Krediet

Voorwaarden Rekening Courant Krediet Voorwaarden Rekening Courant Krediet Bij uw Rekening Courant Krediet horen onderstaande voorwaarden. Hierin leest u wat u van ons mag verwachten. En wat wij verwachten van u. De Voorwaarden Rekening Courant

Nadere informatie

Algemene Bepalingen voor het OndernemersKrediet

Algemene Bepalingen voor het OndernemersKrediet Algemene Bepalingen voor het OndernemersKrediet Deze bestaan uit: I Bepalingen die gelden voor alle soorten krediet II Bepalingen die gelden voor het OndernemersRekeningCourantKrediet III Bepalingen die

Nadere informatie

Voorwaarden Rentevastlening

Voorwaarden Rentevastlening Voorwaarden Rentevastlening Bij uw Rentevastlening horen onderstaande voorwaarden. Hierin leest u wat u van ons mag verwachten. En wat wij verwachten van u. De Voorwaarden Rentevastlening zijn geldig vanaf

Nadere informatie

Renteswap. omruilen voor vaste swaprente. Hoe werkt een variabele Euribor-rente? Wat is een renteswap? Zo werkt de renteruil

Renteswap. omruilen voor vaste swaprente. Hoe werkt een variabele Euribor-rente? Wat is een renteswap? Zo werkt de renteruil variabele Euriborrente omruilen voor vaste swaprente In dit productinformatieblad leest u in het kort wat een renteswap is, hoe het werkt en wat de voordelen en risico s zijn. De renteswap is een complex

Nadere informatie

Voorwaarden Annuïteitenlening

Voorwaarden Annuïteitenlening Voorwaarden Annuïteitenlening Bij uw Annuïteitenlening horen onderstaande voorwaarden. Hierin leest u wat u van ons mag verwachten. En wat wij verwachten van u. De Voorwaarden Annuïteitenlening zijn geldig

Nadere informatie

Productinformatie rentemanagement

Productinformatie rentemanagement Productinformatie rentemanagement 2 Inhoud Uw onderneming en mogelijke renterisico s 3 Renteswap 5 Rentecap 9 Meer informatie De producten in deze brochure zijn rentederivaten. Rentederivaten zijn complexe

Nadere informatie

Voorwaarden Cash2Account

Voorwaarden Cash2Account Voorwaarden Cash2Account November 2014 Inhoudsopgave bij de Voorwaarden Cash2Account Begrippenlijst 1. Achtergrond 2. Proces 3. Limiet en vergoeding 3.1. Limiet 3.2. Vergoeding 4. Doel 5. Gebruik en overmacht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden januari 2006 Van Kredietverlening SNS Bank Zakelijk

Algemene Voorwaarden januari 2006 Van Kredietverlening SNS Bank Zakelijk Algemene Voorwaarden januari 2006 Van Kredietverlening SNS Bank Zakelijk Inhoudsopgave Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1. Definities Artikel 2. Terbeschikkingstelling Artikel 3. Afsluitprovisie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Averus Continue. Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst.

Algemene voorwaarden Averus Continue. Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst. Algemene voorwaarden Averus Continue Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst. Versie 3.0 September 2014 Inhoudsopgave Definities... 3 Algemeen... 4 Artikel 1. Doorlopend krediet...

Nadere informatie

Overwaarde Hypotheek

Overwaarde Hypotheek Overwaarde Hypotheek 2 3 Benut nu uw overwaarde zonder uw huis te hoeven verkopen Een eigen huis is een belangrijk bezit. Het geld zit weliswaar vast in de stenen, maar het geeft een goed en veilig gevoel

Nadere informatie

KREDIETOVEREENKOMST. 13 februari tussen. Coöperatie Ontwikkeling Leerpark U.A. als Kredietnemer. Triodos Bank N.V.

KREDIETOVEREENKOMST. 13 februari tussen. Coöperatie Ontwikkeling Leerpark U.A. als Kredietnemer. Triodos Bank N.V. KREDIETOVEREENKOMST 13 februari 2017 tussen Coöperatie Ontwikkeling Leerpark U.A. als Kredietnemer en Triodos Bank N.V. als Kredietgever INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina 1. FINANCIERING EN DOEL... 3 2. OPSCHORTENDE

Nadere informatie

Voorwaarden Rentevastlening. (deze voorwaarden zijn alleen van toepassing op consumenten)

Voorwaarden Rentevastlening. (deze voorwaarden zijn alleen van toepassing op consumenten) Voorwaarden Rentevastlening (deze voorwaarden zijn alleen van toepassing op consumenten) Bij uw Rentevastlening horen onderstaande voorwaarden. Hierin leest u wat u van ons mag verwachten. En wat wij verwachten

Nadere informatie

handleiding lenen Verstandig omgaan met uw lening

handleiding lenen Verstandig omgaan met uw lening handleiding lenen Verstandig omgaan met uw lening verstandig omgaan met uw lening Uw lening in het kort Hoe houdt u controle over uw lening? Gebruikmaken van uw lening Opnemen, betalen, overboeken. Uw

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Groenlening

Algemene Voorwaarden Groenlening Algemene Voorwaarden Groenlening Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden Groenlening Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Beschikbaarstelling Groenlening 4 Artikel 3 Medewerkingsplicht aan uitvoering Regeling

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente

Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met vaste rente (in het kort)? 2. Voor wie is de Pensioenaanvulling 3. Welke

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente 2008-2013

Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente 2008-2013 Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente 2008-2013 Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met vaste rente 2008-2013 (in het kort)? 2. Voor wie is de Pensioenaanvulling

Nadere informatie

uw hypotheek in 6 stappen

uw hypotheek in 6 stappen uw hypotheek in 6 stappen Van offerte tot aankoop van uw woning 2 3 Na het adviesgesprek besluit u om een offerte aan te vragen. Wat zijn de volgende stappen? uw hypotheek in 6 stappen Stap 1: offerte

Nadere informatie

Prospectus Internet Voordeel Krediet

Prospectus Internet Voordeel Krediet Prospectus Internet Voordeel Krediet De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële

Nadere informatie

Disclaimer. Indien u vragen heeft dan verzoeken wij u om ons een mail te sturen aan client.ed@ge.com. www.geartesiabank.nl

Disclaimer. Indien u vragen heeft dan verzoeken wij u om ons een mail te sturen aan client.ed@ge.com. www.geartesiabank.nl Disclaimer Begin 2013 heeft GE Artesia Bank een strategische evaluatie van haar activiteiten uitgevoerd. Naar aanleiding hiervan hebben wij besloten onze activiteiten te herstructureren. Tot onze grote

Nadere informatie

Prospectus Studentenlimiet

Prospectus Studentenlimiet Prospectus Studentenlimiet De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële dienstverleners

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Doorlopend Krediet

Algemene Voorwaarden Doorlopend Krediet Algemene Voorwaarden Doorlopend Krediet Doorlopend Krediet 1 1. Begrippen Kredietnemer: Kredietgever: Krediet: Kredietlimiet: De natuurlijke persoon of personen aan wie de kredietgever een lening heeft

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Persoonlijke Lening van de Rabobank 2010

Algemene voorwaarden Persoonlijke Lening van de Rabobank 2010 1/7 Algemene voorwaarden Persoonlijke Lening van de Rabobank 2010 1. Begrippen In de kredietovereenkomst en in de algemene voorwaarden worden de volgende begrippen gehanteerd. Kredietnemer Kredietgever

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Freo Doorlopend Krediet

Algemene Voorwaarden Freo Doorlopend Krediet Algemene Voorwaarden Freo Doorlopend Krediet 1. Begrippen Kredietnemer Kredietgever Krediet Kredietlimiet Jaarlijks kostenpercentage Totaal te betalen bedrag De natuurlijke persoon of personen aan wie

Nadere informatie

NIBC Direct Investeringshypotheek. Alles wat u moet weten over de NIBC Direct Investeringshypotheek

NIBC Direct Investeringshypotheek. Alles wat u moet weten over de NIBC Direct Investeringshypotheek NBC Direct nvesteringshypotheek Alles wat u moet weten over de NBC Direct nvesteringshypotheek Juli 2019 Hartelijk welkom bij NBC Direct nvesteringshypotheek U heeft een hypothecaire lening bij NBC Direct

Nadere informatie

De heer B.E.T. Aaltermijn Meerssenderwg JH Valkenburg Lb. Geachte heer Aaltermijn,

De heer B.E.T. Aaltermijn Meerssenderwg JH Valkenburg Lb. Geachte heer Aaltermijn, De heer B.E.T. Aaltermijn Meerssenderwg 4 6301 JH Valkenburg Lb SNS Bank Postbus 8584 3503 RN UTRECHT T 030 219 88 00 Onze referentie 10156713/02 Datum 21 juni 2016 Onderwerp Acceptatiebevestiging Geachte

Nadere informatie

Productinformatie Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet

Productinformatie Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet Productinformatie Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever Kredietgever International Card Services BV, Telefoonnummer 020-6 600 123 E-mailadres

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 (in het kort)? 2. Voor wie is

Nadere informatie

Prospectus Masterlening

Prospectus Masterlening Prospectus Masterlening De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële dienstverleners

Nadere informatie

lenen Extra geld als u het nodig heeft

lenen Extra geld als u het nodig heeft lenen Extra geld als u het nodig heeft extra geld als u het nodig heeft De juiste lening kiezen Een verstandige lening past bij het doel en bij uw persoonlijke situatie. 04 Meer ruimte op of naast uw betaalrekening

Nadere informatie

Prospectus Privélimiet Plus

Prospectus Privélimiet Plus Prospectus Privélimiet Plus De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële dienstverleners

Nadere informatie

Algemene Bepalingen voor Kredietverlening door ABN AMRO (voor particuliere klanten)

Algemene Bepalingen voor Kredietverlening door ABN AMRO (voor particuliere klanten) Algemene Bepalingen voor Kredietverlening door ABN AMRO (voor particuliere klanten) bestaande uit: I Gemeenschappelijke Bepalingen II Algemene Bepalingen van toepassing op Krediet in de vorm van een rekening-courant

Nadere informatie

Rente vergoeding Escrow Rente Producten

Rente vergoeding Escrow Rente Producten Rente vergoeding Escrow Rente Producten ABN AMRO Escrow & Settlement November 2016 Inhoud 1 De rente vergoeding voor bedragen in Escrow Rente Producten 1 Rente Product: Escrow Flexibel Deposito (EFD) 1

Nadere informatie

Prospectus effectenkrediet INSINGERGILISSEN

Prospectus effectenkrediet INSINGERGILISSEN Prospectus effectenkrediet INSINGERGILISSEN Identiteit en contactgegevens van de aanbieder InsingerGilissen Bankiers N.V., hierna te noemen: de Bank Herengracht 537, 1017 BV AMSTERDAM T: 020-527 6000 M:

Nadere informatie

Voorwaarden. MoneYou Doorlopend. Krediet

Voorwaarden. MoneYou Doorlopend. Krediet Voorwaarden MoneYou Doorlopend Krediet Inhoudsopgave Algemeen 3 Voorwaarden MoneYou Doorlopend Krediet Voor de in deze voorwaarden bedoelde Producten gelden ook de Voorwaarden MoneYou. 1. Uitvoering kredietovereenkomst

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 Inhoudsopgave Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling

Nadere informatie

Rente vergoeding Escrow Rente Producten

Rente vergoeding Escrow Rente Producten Rente vergoeding Escrow Rente Producten ABN AMRO Escrow & Settlement December 2015 Inhoud 1 De rente vergoeding voor bedragen in Escrow Rente Producten 1 Rente Product: Escrow Flexibel Deposito (EFD) 1

Nadere informatie

Voorwaarden. MoneYou Sparen

Voorwaarden. MoneYou Sparen Voorwaarden MoneYou Sparen Inhoudsopgave Algemeen 3 Voorwaarden MoneYou Sparen Voor de producten in deze voorwaarden gelden ook de Voorwaarden MoneYou. 1. Spaarrekening 4 2. Verschillende spaarrekeningen

Nadere informatie

KREDIETPROSPECTUS MAATWERK VASTE LENING

KREDIETPROSPECTUS MAATWERK VASTE LENING KREDIETPROSPECTUS MAATWERK VASTE LENING Aanvraagprocedure Theodoor Gilissen Bankiers N.V. (hierna: de bank ) verstrekt in het algemeen slechts kredietfaciliteiten aan cliënten als tevens sprake is van

Nadere informatie

Voorwaarden Leefrente

Voorwaarden Leefrente Voorwaarden Leefrente 2008-2013 Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Leefrente 2008-2013 (in het kort)? 2. Voor wie is de Leefrente 2008-2013? 3. Wat zijn de kenmerken van de Leefrente

Nadere informatie

Overeenkomst en voorwaarden ZZP Hypotheekrekening

Overeenkomst en voorwaarden ZZP Hypotheekrekening Overeenkomst en voorwaarden ZZP Hypotheekrekening OVEREENKOMST EN VOORWAARDEN ZZP HYPOTHEEKREKENING Inhoud JOUW OVEREENKOMST MET ONS... 1 VOORWAARDEN ZZP HYPOTHEEKREKENING... 3 1. Wat hoort er bij de ZZP

Nadere informatie

Vergoeding voor ons renteverlies. bij overstap op lagere hypotheekrente bij eerder aflossen voor uw Thuis Hypotheek

Vergoeding voor ons renteverlies. bij overstap op lagere hypotheekrente bij eerder aflossen voor uw Thuis Hypotheek Vergoeding voor ons renteverlies. bij overstap op lagere hypotheekrente bij eerder aflossen voor uw Thuis Hypotheek Inhoud. Inleiding. 3 Overstap op een lagere rente. 4 De berekening van de vergoeding.

Nadere informatie

Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele rente

Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele rente Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele rente Inhoudsopgave Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele rente Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de

Nadere informatie

Inhoud. Kredietprospectus Effectenkrediet 4

Inhoud. Kredietprospectus Effectenkrediet 4 Inhoud Kredietprospectus Effectenkrediet 4 Kredietprospectus Effectenkrediet Algemeen Een Staalbankiers Effectenkrediet is een effectenrekening met een automatische, doorlopende en variabele kredietfaciliteit

Nadere informatie

Vragen en antwoorden variabele rente

Vragen en antwoorden variabele rente Vragen en antwoorden variabele rente Hoe is de variabele rente opgebouwd? Hoe is de opslag variabele rente opgebouwd? De variabele rente wordt bepaald door twee elementen: de 1- maands Euribor en de opslag

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Averus Personal. Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst.

Algemene voorwaarden Averus Personal. Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst. Algemene voorwaarden Averus Personal Deze algemene voorwaarden zijn onderdeel van uw kredietovereenkomst. PL20150002 Juli 2015 Inhoudsopgave Definities... 3 Algemeen... 4 Artikel 1. Persoonlijke lening...

Nadere informatie

Budget Hypotheken. voorwaarden

Budget Hypotheken. voorwaarden voorwaarden Budget Hypotheken Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Budget Hypotheek 1 januari 2012 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 januari 2012 Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V.

Nadere informatie

BEGRIPPENLIJST BIERCONTRACTEN

BEGRIPPENLIJST BIERCONTRACTEN BEGRIPPENLIJST BIERCONTRACTEN Dit document bevat een lijst van begrippen zoals u die kunt tegenkomen in de verschillende contracten en uitingen van de brouwerijen richting horecaondernemers. Omwille van

Nadere informatie

Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele rente

Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele rente Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele rente Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Gouden Handdruk Opbouwrekening met variabele rente (in het kort)? 2. Voor wie

Nadere informatie

Woning Hypotheken. voorwaarden

Woning Hypotheken. voorwaarden voorwaarden Woning Hypotheken Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 1 januari 2012 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 januari 2012 Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V.

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Waarom krijgt u deze informatie U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten over de gevolgen

Nadere informatie

Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening met vaste rente

Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening met vaste rente Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening met vaste rente Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Gouden Handdruk Opbouwrekening met vaste rente (in het kort)? 2. Voor wie is de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Zakelijke Kredietverlening door Van Lanschot

Algemene Voorwaarden voor Zakelijke Kredietverlening door Van Lanschot Algemene Voorwaarden voor Zakelijke Kredietverlening door Van Lanschot U hebt een zakelijk krediet bij ons aangevraagd. Bij een krediet horen afspraken. Het is belangrijk dat u goed stilstaat bij de afspraken

Nadere informatie

)*+,-,.,/ 01123))24,.

)*+,-,.,/ 01123))24,. )*+,-,.,/ 01123))24,. 42745677684722 01234567484927452724 24244274722!""#$%&'( Hartelijk welkom bij NIBC Direct U heeft een hypothecaire lening bij NIBC Direct aangevraagd. U heeft een nieuw huis gekocht,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen van de Rabobank 2017

Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen van de Rabobank 2017 Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen van de Rabobank 2017 Productkenmerken Rabo Deposito Algemene voorwaarden Rabo Deposito 2013 Algemene Bankvoorwaarden Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij NIBC Direct. Bij een belangrijke stap, hoort een goed advies!

Hartelijk welkom bij NIBC Direct. Bij een belangrijke stap, hoort een goed advies! 0123456789 Hartelijk welkom bij NIBC Direct U heeft een hypothecaire lening bij NIBC Direct aangevraagd. U heeft een nieuw huis gekocht, verbouwingsplannen of u wilt uw lening wijzigen of oversluiten.

Nadere informatie

Prospectus Doorlopend Krediet

Prospectus Doorlopend Krediet Prospectus Doorlopend Krediet Inhoudsopgave Pagina Op verantwoorde wijze lenen 1 Wat is een doorlopend krediet? 1 Aanvraagprocedure 1, 2 Bepaling kredietwaardigheid en wijze van risicobeoordeling 2 Drie

Nadere informatie

Voorwaarden voor de Evi Spaarrekening

Voorwaarden voor de Evi Spaarrekening Voorwaarden voor de Evi Spaarrekening Hier vindt u de voorwaarden voor de Evi Spaarrekening. In deze voorwaarden regelen wij hoe wij met elkaar omgaan en welke afspraken er zijn over de Evi Spaarrekening.

Nadere informatie

Voorwaarden Stand-By Service

Voorwaarden Stand-By Service Voorwaarden Stand-By Service Voorwaarden Stand-By Service Wat is de Stand-By Service? De Stand-By Service is een bankdienst met verschillende services. Zo kunt u bepaalde gegevens registreren. Ook biedt

Nadere informatie

Vergoeding voor ons renteverlies. Informatiebrochure over uw hypotheek

Vergoeding voor ons renteverlies. Informatiebrochure over uw hypotheek Vergoeding voor ons renteverlies Informatiebrochure over uw hypotheek Wat leest u in deze brochure? 01 Inleiding 3 02 Overstap op een lagere rente 4 03 De berekening van de vergoeding 5 04 Betaling van

Nadere informatie

Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet

Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet Voor wie is deze informatie? Deze informatie is voor als u meer wilt weten over het Flexibel Hypotheek Krediet. Wilt u een Flexibel Hypotheek Krediet aanvragen?

Nadere informatie

Europese standaardinformatie inzake effectenkrediet

Europese standaardinformatie inzake effectenkrediet Europese standaardinformatie inzake effectenkrediet 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever/kredietbemiddelaar Kredietgever Adres Telefoonnummer Webadres ING Bank N.V. Postbus 12873, 1100

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met variabele rente (in het kort)? 2. Voor wie is de Pensioenaanvulling

Nadere informatie

Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening Rentevast ABN AMRO

Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening Rentevast ABN AMRO Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening Rentevast ABN AMRO Algemene informatie 1. Wat is de Gouden Handdruk Opbouwrekening Rentevast (in het kort)? 1. Met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Rentevast

Nadere informatie

Informatieblad aanvulling op uw inkomen

Informatieblad aanvulling op uw inkomen Informatieblad aanvulling op uw inkomen Waarom ontvangt u dit informatieblad? Wij vinden het belangrijk om u informatie te geven over onze dienstverlening. In dit informatieblad leggen wij uit wat u van

Nadere informatie

Overeenkomst en voorwaarden ZZP Hypotheekrekening

Overeenkomst en voorwaarden ZZP Hypotheekrekening Overeenkomst en voorwaarden ZZP Hypotheekrekening OVEREENKOMST EN VOORWAARDEN ZZP HYPOTHEEKREKENING Inhoud JOUW OVEREENKOMST MET ONS... 1 VOORWAARDEN ZZP HYPOTHEEKREKENING... 3 1. Wat hoort er bij de ZZP

Nadere informatie

Algemene Bepalingen voor Kredietverlening door ABN AMRO (voor zakelijke klanten)

Algemene Bepalingen voor Kredietverlening door ABN AMRO (voor zakelijke klanten) Algemene Bepalingen voor Kredietverlening door ABN AMRO (voor zakelijke klanten) bestaande uit: I Gemeenschappelijke Bepalingen II Algemene Bepalingen van toepassing op Krediet in de vorm van een rekening-courant

Nadere informatie

Prospectus Persoonlijke Lening

Prospectus Persoonlijke Lening Prospectus Persoonlijke Lening Inhoudsopgave Pagina Op verantwoorde wijze lenen 1 Wat is een persoonlijke lening? 1 Aanvraagprocedure 1 Bepaling kredietwaardigheid en wijze van risicobeoordeling 2 Twee

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Doorlopend Krediet van de Rabobank 2010

Algemene voorwaarden Doorlopend Krediet van de Rabobank 2010 1/9 Algemene voorwaarden Doorlopend Krediet van de Rabobank 2010 1. Begrippen In de kredietovereenkomst en in de algemene voorwaarden worden de volgende begrippen gehanteerd: Kredietnemer Kredietgever

Nadere informatie

POSITION PAPER INZET RENTEDERIVATEN BIJ KREDIETVERLENING AAN HET MKB

POSITION PAPER INZET RENTEDERIVATEN BIJ KREDIETVERLENING AAN HET MKB POSITION PAPER INZET RENTEDERIVATEN BIJ KREDIETVERLENING AAN HET MKB Kernboodschappen Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) Rentederivaten worden door Nederlandse banken aangeboden om renterisico s voor

Nadere informatie

Informatieblad DEFAM Doorlopend Krediet 1,5% en 2% [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET]

Informatieblad DEFAM Doorlopend Krediet 1,5% en 2% [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] Informatieblad DEFAM Doorlopend Krediet 1,5% en 2% [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever Kredietgever Adres Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

KREDIETPROSPECTUS MAATWERK REKENING-COURANT KREDIET

KREDIETPROSPECTUS MAATWERK REKENING-COURANT KREDIET KREDIETPROSPECTUS MAATWERK REKENING-COURANT KREDIET Aanvraagprocedure Theodoor Gilissen Bankiers N.V. (hierna: de bank ) verstrekt in het algemeen slechts kredietfaciliteiten aan cliënten als tevens sprake

Nadere informatie

hypotheken Kies de beste lening voor uw woning

hypotheken Kies de beste lening voor uw woning hypotheken Kies de beste lening voor uw woning kies de beste lening voor uw woning Een hypotheek is een lening voor uw woning Over geld lenen en terugbetalen. 04 Uw woning en de belasting Welke belastingvoordelen

Nadere informatie

Preferred Banking. lease voor. Snel en gemakkelijk bedrijfsmiddelen financieren. medici

Preferred Banking. lease voor. Snel en gemakkelijk bedrijfsmiddelen financieren. medici lease voor medici Preferred Banking Snel en gemakkelijk bedrijfsmiddelen financieren 3 Lease voor medici Bij de start van uw praktijk heeft u flinke financiële ruimte nodig voor bijvoorbeeld een praktijkpand,

Nadere informatie

dienst verlenings document

dienst verlenings document dienst verlenings document S a n Gi o r g i l a a n 5 5644 DS Ei n d h o v e n Te l e f o o n 040-2155420 Fa x 040-2155429 w w w. v a n a v e z a a t h. c o m E-m a i l i n f o @ v a n a v e z a a t h.

Nadere informatie

Voorwaarden Woning Hypotheken ABN AMRO

Voorwaarden Woning Hypotheken ABN AMRO Voorwaarden Woning Hypotheken ABN AMRO Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 20 december 2010 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 20 december 2010 Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V.

Nadere informatie

Prospectus Doorlopend Krediet

Prospectus Doorlopend Krediet Prospectus Doorlopend Krediet Inhoudsopgave Pagina Op verantwoorde wijze lenen 1 Wat is een doorlopend krediet? 1 Aanvraagprocedure 1 Bepaling kredietwaardigheid en wijze van risicobeoordeling 2 Drie voorbeelden

Nadere informatie

Hypotheekaanbod bijbouwe Hypotheek Uitleg en Voorwaarden

Hypotheekaanbod bijbouwe Hypotheek Uitleg en Voorwaarden Hypotheekaanbod bijbouwe Hypotheek Uitleg en Voorwaarden In dit document leggen wij je uit hoe het hypotheekaanbod en het verdere leningaanvraagproces werkt en wie wij zijn. Het is belangrijk dat je dit

Nadere informatie

Algemene Bepalingen Consumptief krediet

Algemene Bepalingen Consumptief krediet Algemene Bepalingen Consumptief krediet Inleiding Deze Algemene Bepalingen Consumptief krediet gelden voor alle leningen die door Nationaal Energiebespaarfonds worden verstrekt aan particulieren waarbij

Nadere informatie

Van Lanschot Geldleningen voor niet-consumenten

Van Lanschot Geldleningen voor niet-consumenten Van Lanschot Geldleningen voor niet-consumenten Treedt u toe tot een maatschap? Wilt u extra investeren in uw onderneming? Hebt u de ambitie om uw bedrijf te laten groeien? Wij bieden u een passende zakelijke

Nadere informatie

Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen

Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen Begrippenlijst Voorwaarden Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen Begrip Aanverwanten in de rechte lijn Bloedverwanten in de rechte

Nadere informatie

PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN UW AUTO GOED FINANCIEREN, DAT SCHEELT EEN HOOP ZORGEN. EN SPAREN VOOR UW NIEUWE AUTO HOEFT NIET.

Nadere informatie

2. de vennootschap onder firma: Geldvoorelkaar.nl V.O.F., kantoorhoudende te Heemstede en ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 30286101;

2. de vennootschap onder firma: Geldvoorelkaar.nl V.O.F., kantoorhoudende te Heemstede en ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 30286101; INVESTERINGSOVEREENKOMST DE PARTIJEN: 1. Indien particuliere investeerder: Voorletters: Achternaam: Geboortedatum: Adres: Postcode/woonplaats: Telefoon: E-mailadres: Investeerdersnummer bij Geldvoorelkaar.nl:

Nadere informatie

Prospectus Doorlopend Krediet

Prospectus Doorlopend Krediet Prospectus Doorlopend Krediet Inhoudsopgave Pagina Op verantwoorde wijze lenen 1 Wat is een doorlopend krediet? 1 Aanvraagprocedure 1, 2 Bepaling kredietwaardigheid en wijze van risicobeoordeling 2 Drie

Nadere informatie

ABN AMRO Investment Management B.V. Jaarrekening 2013

ABN AMRO Investment Management B.V. Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 Pagina 1 van 12 INHOUD Pagina Directieverslag 3 Balans per 31 december 2013 4 Winst- en verliesrekening 2013 5 Toelichting algemeen 6 Toelichting op de balans per 31 december 2013 8 Toelichting

Nadere informatie

Voorwaarden Gouden Handdruk Leefrekening ABN AMRO

Voorwaarden Gouden Handdruk Leefrekening ABN AMRO Voorwaarden Gouden Handdruk Leefrekening ABN AMRO Algemene informatie 1. Wat is de Gouden Handdruk Leefrekening (in het kort)? 1. De Gouden Handdruk Leefrekening is een uitkering in termijnen. Het is een

Nadere informatie

Inhoud. 7. Aanvragen van een krediet. 1. Van Lanschot Kwartaallimiet. 4. Geldlening Consumptief. 2. Krediet op betaalrekening

Inhoud. 7. Aanvragen van een krediet. 1. Van Lanschot Kwartaallimiet. 4. Geldlening Consumptief. 2. Krediet op betaalrekening Geld lenen Dat prachtige kunstwerk, dat paard voor uw dochter, het helpen van familie of meer geld op kunnen nemen dan op dat moment op uw betaalrekening staat. Zoekt u extra financiële ruimte? Dan kunt

Nadere informatie