Stukje Papier Met Ditjes&datjes INFORMATIE. December 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stukje Papier Met Ditjes&datjes INFORMATIE. December 2009"

Transcriptie

1 INFORMATIE December 2009 Gewoon papier, 2x per jaar, met informatie van belang voor zorg-en peuterleidsters, vve-coördinator, administratieve kracht, vrijwilligers, ouders en commissieleden en voor andere geïnteresseerden: om iedereen eenduidig te informeren op de hoogte te houden over wat er speelt en de stand van zaken. U kunt deze ook terugvinden op het prikbord van de locaties en dit en meer informatie op onze website: Waar zijn we zoal mee bezig?: Sinds augustus 2008 vervult Ina Leever de functie van VVE-coördinator. De VVE-coördinator is een functie met een operationeel karakter, het is een leidinggevende functie ten behoeve van het primaire proces. Wat betekent dit in de praktijk? SPMD heeft een pedagogische visie en beleid, dit is onze denkwijze die we graag willen uitdragen in ons aanbod peuterspeelzaalwerk. Ina begeleidt de leidsters op de werkvloer om samen kritisch in beeld te houden, hoe we het lokaal inrichten, welk materialen we in huis hebben, etc. Het blijft goed om hier blijvend aandacht voor te hebben, welke dingen gaan goed en waar kunnen we dingen verbeteren. Het is heel menselijk om anders blind te varen op hoe je het altijd al deed. Ina verteld: 1 Bovenal is het natuurlijk van belang hoe we werken en dat de leidsters hun vaardigheden op peil houden. Er is veel kennis en vaardigheden bij onze leidsters en we willen dit graag zo houden. Het blijft daarom goed om je te scherpen en je deskundigheid op peil en actueel te houden. In dit kader staat voor het Inmiddels werken we op alle locaties aan het in beeld brengen en het verbeteren van onze kwaliteit. We zijn gestart met het kritisch en open invullen van de kijkwijzer, dit is een vragenlijst voor leidsters op verschillende gebieden. Elke locatie doorloopt het traject op eigen wijze. Misschien heeft u op de locatie waar uw peuter speelt gezien dat ze gestart zijn met het werken met dagritmekaarten. Jonge peuters verkennen de wereld al spelend en lerend. De ruimte is belangrijk, we kijken naar de inrichting van de binnen- en buitenruimte. Sommige locaties zijn gestart met hun manier van werken in een werkplan vast te leggen, zo krijgen we de manier van werken per locatie in beeld. Contacten met basisscholen worden verstevigd door bijvoorbeeld gezamenlijk aan een thema te werken. Bent u nieuwsgierig geworden dan kunt u altijd informatie opvragen bij de leidster. Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties dan kunt u mailen naar vve-coo@spmd.nl.

2 komende jaar een training methodisch handelen gepland voor de peuterleidsters. Als hulpmiddel voor deze training gebruiken we het programma doe meer met Bas. Bas is al op veel speelzalen bekend en wordt vaak gebruikt bij de thema s. Bas heeft prachtige platen die onderdeel kunnen zijn van de thema-inrichting van de speelzaal. Bekende thema s zijn de jaargetijden, maar ook thema s als vervoer of je eigen lijf en nog veel meer kunnen aan bod komen. Peuters leren nog sterk vanuit beleving. Daarom wordt de inrichting door de leidsters aangevuld met materiaal passend bij het thema en zie je in de peuterspeelzaal vrij snel welk thema bezig is. Voor peuters zijn de abstracte begrippen zoals tijd moeilijk. Je hoort een peuter wel vertellen over morgen, terwijl het over gister gaat. Om een peuter te helpen met dit begrip kunnen we plaatjes [dagritmeplaatjes] gebruiken die op volgorde staan of hangen van de vaste dingen die gebeuren tijdens het speelzaalbezoek. Bijvoorbeeld vrij spel - samen eten&drinken - een werkje maken of buiten spelen de kring - naar huis. Een peuter kan dan zien dat mama komt na.. etc. Voor de zorgleidsters en de directeur staat een training video-intercatiebegeleiding op het wensenlijstje. De zorgleidsters kunnen dit als hulpmiddel gebruiken om met u te praten over uw peuter en door beeld te laten zien wat er bedoeld wordt. De directeur begeleidt de leidsters in hun vaardigheden en vanuit een spiegel wordt je je bewust hee doe ik dat zo?! 2 Verder zorgen we ervoor dat alle leidsters geschoold zijn in EHBO en in noodgevallen de speelzaal kunnen ontruimen. De ontruimingsoefening is eerder dit jaar geweest en in november is de training BHV. Landelijke tendensen, lokale invloeden. Landelijk wordt het peuterspeelzaalwerk anders georganiseerd. Daar waar mogelijk zullen peuterspeelzalen en kinderopvanginstellingen meer moeten samenwerken. Ook de grondslag van kwaliteitseisen aan peuterspeelzalen en kinderopvang worden geharmoniseerd volgens het model van de wet kinderopvang. De tendens van de laatste jaren laat trek zien van jongvolwassenen naar de stedelijke gebieden. De gemeente Midden Drenthe is typisch een plattelandsgemeente, dat lijkt te betekenen dat jongeren minder gericht zijn in huisvesting binnen onze gemeente. We weten al dat er minder kinderen geboren worden. In de kleine dorpen maakt men zich zorgen over het behoud van voorzieningen. Vanuit de wetenschap dat er een gezamenlijke inspanning nodig is om te kunnen reageren op deze veranderingen is er een stuurgroep leefbaarheid/onderwijs [dorpoverleg, de aanbieders van voorzieningen en de gemeente met begeleiding van bureau E&S] tot stand gekomen die vast nadenkt over de grote lijnen hoe je hier samen over kunt nadenken om adequaat op te kunnen reageren.

3 Vertegenwoordigers vanuit de dorpsbelangen, onderwijs zijn 26 oktober en 23 november uitgenodigd om oriënterend te praten over leefbaarheid. Wanneer is het leefbaar in een dorp? / Hoe is dat als voorzieningen verdwijnen? / Kan je actief anticiperen?/ etc etc. Ondertussen heeft E&S alle vaste gegevens bij elkaar gesprokkeld om ook m.b.v. harde cijfers de realiteit van nu tot 2020 mee te kunnen in dit proces. Het gaat om een stevig vraagstuk waar geen pasklaar antwoord op te geven is. Het is waardevol om vanuit verschillende invalshoeken de ontwikkelingen, wensen, mogelijkheden en beperkingen te bespreken. Locaties: HOOGERSMILDE: De bredschool-plannen [ bouw en inhoud] liggen ter goedkeuring klaar voor de raad. Naar verwachting zal jan 2010 een reactie van de raad komen. Het traject van bespreking o.l.v. de Grontmij is hiermee afgerond. BOVENSMILDE: Dit geldt ook voor Bovensmilde. Als de raad akkoord gaat zal een architect de wensen vertalen in een bouwtekening. HIJKEN: Zo geldt dat ook voor het traject in Hijken. Het totaal zal een goed evenwicht moeten worden tussen de wensen enerzijds en de beschikbare financiële middelen anderzijds. In Hijken maakt het plan bredeschool onderdeel uit van het plan Hijken totaal. In Hijken gaan de 2 basisscholen samen verder. In de bredeschool zullen zij als één school participeren. 3 In alle dorpen is er sprake van bredeschool-ontwikkelingen. Deze zijn echter alleen gericht op de inhoud: willen we samenwerken?/ Wat is de meerwaarde daarvan?/ wat vinden samen belangrijk?/ Wat willen we samen doen, wat niet?/ etc. etc. Dit uit zich in een visie-missie, het verschilt per dorp wat daarin beschreven staat. Deze visie-missie is een start om met alle betrokkenen verder te bouwen aan de samenwerking cq bredeschool. Dat is niet van vandaag op morgen geregeld. Het betekent dat we allemaal kritisch moet nadenken over hoe we door samen te werken ons aanbod voor kinderen te verbeteren. Een start in dit proces is gemaakt. Het is nu belangrijk stap voor stap verder te gaan. In overleg met alle betrokken instanties en de gemeente wordt bekeken wie die kar gaat trekken. WESTERBORK: De wens om op redelijke termijn te komen tot nieuwbouw bredeschool ligt genuanceerd in het dorp. Er is een soort coördinator aangesteld om het proces in het dorp te begeleiden. Het peuterspeelzaalwerk is nog niet betrokken. SMILDE: Geen bericht is goed bericht, is de uitspraak; in elk geval geldt dit nu voor Smilde.

4 WITTEVEEN : Witteveen is één van de kleine dorpen die geconfronteerd wordt met de vraag hoe er voorzieningen op een goede wijze geboden kunnen blijven worden, waardoor de leefbaarheid in het dorp voor de inwoners [ huidig en toekomstig] aantrekkelijk blijft. Juf Rinske geniet ondertussen van het aanbod speelgroepje. NIEUW BALINGE: Het spelersveld is aan het veranderen in Nieuw Balinge. Van de twee basisscholen gaat er één verder. Door een terugloop van leerlingen is de CBS genoodzaakt haar deuren te sluiten. De inpandige kinderopvang gaat verhuizen naar Drijber om daar haar aanbod voort te zetten. HOOGHALEN: Helaas is onze aanvraag bij het oranjefonds afgewezen. De spelregels van het Oranjefonds zijn aangepast aan de koers van het rijk. Dit betekent dat er vanuit een gemeenschappelijk belang wel een verzoek tot financiële ondersteuning kan worden ingediend. Enkel en alleen tbv het peuterspeelzaalwerk worden de aanvragen afgewezen. BALINGE : Het bestuur van het dorpshuis is benaderd om het wijzigen van dagdelen te bespreken. Uit de enquête voor toekomstige- en ouders bleek dat de optie om per augustus 2010 naar de dagdelen woensdag en vrijdagmorgen te wisselen het best uit zou komen voor de ouders. Wij huren de ruimte van het dorpshuis en overleggen daarom met het bestuur of dit haalbaar is in combinatie met andere huurders van dezelfde ruimte. WIJSTER : Ook in Wijster pech met de aanvraag bij het oranjefonds. Het bestuur van het dorpshuis [onze verhuurder] heeft snel gereageerd op onze vraag mee te denken. Zo kan het dat een nieuwe aanvraag vanuit ons gezamenlijk belang alweer bij het Oranjefonds in aanvraag zit en deze wel goedgekeurd is!! BEILEN: Juf Janny vertrekt: Janny heeft per januari 2010 een baan met meer uren dichter bij haar huis gevonden. Dit is wat ze graag wil, hoewel het afscheid nemen haar zwaar valt. Ons ook, Janny heeft de functie zorgleidster voor de Beilerkorf opgezet en heeft meegeholpen van de pioniersfunctie te ontwikkelen tot een waardevolle functie! We hopen dat je veel plezier en de nodige uitdaging ook in je nieuwe functie vindt Janny. 4 Bestuur en OC s: In de overleggen met het bestuur en vertegenwoordigers van de OC s hebben we de laatste 2x o.a. gesproken over het onderhoud en wie financiert wat. Vanuit de stichting de centrale pot is het niet haalbaar te reserveren voor onderhoud. Dit wordt wel meegenomen in de begroting, maar het totaal van onze begroting ligt hoger dan de middelen die we werkelijk ontvangen. Vaste lasten tbv het personeel, huisvesting, verzekeringen ed worden gewoon gemaakt en er blijft onvoldoende over voor onderhoud, scholing etc. We zoeken ieder jaar naar fondsen en aparte subsidies om toch de dingen te kunnen doen die we belangrijk vinden om te doen. Dit wordt vanaf dit jaar moeilijker omdat onze belangrijkste sponsor het

5 Oranjefonds de spelregels heeft veranderd en het niet langer mogelijk is om via hen financiële ondersteuning te vragen voor het onderhoud van de speelzalen. Vervanging van materiaal cq onderhoud worden mbv de locatiebudgetten aangevuld met actiegelden ingezet. In de praktijk blijkt dat dit voor de grote locaties goed te realiseren is. Het plukgebied is ruim; Er zijn veel ouders die helpen en ook de dorpen zijn groter. De éénpitters onder ons hebben het moeilijk; het plukgebied is veel kleiner en daarom is het moeilijk om mbv acties voldoende extra geld in te zamelen voor vervanging van materiaal. Dit evenwicht vraagt om een verbetering, dat is voor ons allemaal helder. Het bestuur heeft zich inmiddels gebogen over deze vraag en heeft besloten tot de volgende herverdeling: Locatie budget vanaf 2010: 1. Opbouw vast bedrag: 1 e groep 295, = Toeslag 1 groep of 2 e groep 150, = 3 e groep 100, = 4 e groep en meer/ per groep 55, = 2. Plus flexibel bedrag op basis van het aantal peuters: Gemiddeld aantal peuters per jaar x 25, = 5 Wintermaanden: Vanaf november is het druk. De lampionnen moeten klaargemaakt. De gezellige gekte van sinterklaas en zelfs kerst loert vanuit iedere winkel. Kinderen zijn druk en al het zoet maakt ze meestal niet zoeter. Een vrolijke en gezellige tijd, en al zucht u als ouders en ook de peuterleidsters soms even, we zouden het niet willen missen toch? En deze wintermaanden komt daar misschien wel meer dan andere jaren griep bij. En een ziek kind is geen leuke ervaring. We merken dat de ongerustheid en onzekerheid over wel of niet vaccineren onderwerp van gesprek is. Hoe dan ook, griep is besmettelijk en de kans dat ook u, uw peuter of ik besmet worden is

6 aanwezig; als u of uw peuter griep krijgt, meld dit dan graag aan de peuterleidster en ziek goed uit. [ beterschap in dat geval ] Mocht de peuterleidster ziek worden dan streven wij natuurlijk naar een goede vervanging op de groep. We hopen in elk geval dat het na de vakantie weer voorbij is en we het nieuwe jaar gezond en wel kunnen starten. 2010: Met ingang van het nieuwe kalenderjaar begint ook een nieuw financieel jaar. Dit betekent dat alle kosten geïndexeerd worden, zo ook de ouderbijdrage. Verwacht wordt dat de landelijke stijging 2% zal zijn, de gemiddelde stijging van de ouderbijdragen SPMD blijven hieronder. Als we naar de tarieven kijken vinden we het van belang dat iedereen eenzelfde uurtarief betaald voor deelname aan de peuterspeelzaal. Dit uurtarief wordt opgebouwd uit een gewogen gemiddelde van de kosten van alle peuterspeelzalen. De tarieven zijn geleidelijke naar elkaar toegegroeid; in 2011 zullen alle uurtarieven gelijk zijn. Hieronder ziet u de tabel met de ouderbijdragen voor Wellicht valt het u op dat deze anders is dan voorgaande jaren; er zijn 4 categorieën i.p.v.5. Deelname aan de peuterspeelzaal voor peuters uit gezinnen met een inkomen minder dan 1545,= per maand wordt goedkoper. De gemeente maakt dit mogelijk door SPMD financieel te compenseren. Wij zijn erg blij dat de financiële drempel hierdoor niet langer een reden hoeft te zijn om andere peuters te ontmoeten en samen te spelen bij de peuterspeelzaal. 6 Ouderbijdragen 2010: 2010 Ouder Bijdrage in per maand bij: Netto gezinsinkomen in euro 5 uur per week speeltijd, zonder externe schoonmaak 5 uur per week speeltijd + schoonmaakkosten Beilerkof 5 uur per week speeltijd + schoonmaakkosten Börkerdies 6 uur per week speeltijd, zonder externe schoonmaak A < B C D > ,00 18,09 19,86 18,00 29,17 36,37 34,03 35,00 31,36 36,96 36,23 36,66 33,57 37,22 38,43 40,29 inschrijving 5,00 per keer twee/meerlingen vanaf het 2e kind Korting 25 % administratiekosten wanbetaling 5,00 per keer

7 Voor jullie allemaal: Guus Bel, Esther Knapen, Janette Kinds, Elizabeth Kraster, en Pauline Daum, de bestuursleden, directeur. VAKANTIE & VRIJE DAGEN SPMD seizoen Vanaf - tot en met Herfstvakantie /10/09 Kerstvakantie 19/12/09 03/01/10 Voorjaarsvakantie 20/02/10 28/02/10 Paasvakantie 02/04/10 05/04/10 Meivakantie 30/04/10 09/05/10 Hemelvaartvakantie 13/05/10 16/05/10 Pinkstervakantie 23/05/10 24/05/10 Zomervakantie 10/07/10 22/08/10 18 november 2009 is er een scholingsdag BHV, deze dag zal er geen speelzaal zijn. 7

Stukje Papier Met Ditjes&datjes. INFORMATIE juni 2013

Stukje Papier Met Ditjes&datjes. INFORMATIE juni 2013 INFORMATIE juni 2013 Gewoon papier, 2x per jaar, met informatie van belang voor ouders, vrijwilligers, peuter- en zorgleidsters, vve-coördinator, administratieve kracht, commissieleden en voor alle andere

Nadere informatie

Ook in groepen zijn er wat veranderingen. Hierover kunt u onder het kopje locaties verder lezen.

Ook in groepen zijn er wat veranderingen. Hierover kunt u onder het kopje locaties verder lezen. INFORMATIE Juni 2012 Gewoon papier, 2x per jaar, met informatie van belang voor ouders, vrijwilligers, peuter- en zorgleidsters, vve-coördinator, administratieve kracht, commissieleden en voor alle andere

Nadere informatie

Stukje Papier Met Ditjes&datjes INFORMATIE. Juni 2010

Stukje Papier Met Ditjes&datjes INFORMATIE. Juni 2010 INFORMATIE Juni 2010 Gewoon papier, 2x per jaar, met informatie van belang voor zorg-en peuterleidsters, vvecoördinator, administratieve kracht, vrijwilligers, ouders en commissieleden en voor andere geïnteresseerden:

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Tarievenkrant. Inhoudsopgave

Tarievenkrant.  Inhoudsopgave krant Kinder biedt professionele aan kinderen van 0 tot 13 jaar met als doel dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot gelukkige, sociale en gewaardeerde persoonlijkheden met een goed ontwikkeld inlevingsvermogen.

Nadere informatie

Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in de gemeente West Maas en Waal per

Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in de gemeente West Maas en Waal per Beleidskader + financiële uitwerking Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in de gemeente West Maas en Waal per 01-01-2018 Vastgesteld door de gemeenteraad van West Maas en Waal op 21 september

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015

NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015 NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar met informatie voor u als ouders en verzorgers van onze peuters.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 Nog maar dikke week te gaan en dan staat de zomervakantie al weer voor de deur. We hebben de laatste weken al een voorproefje gehad van het mooie weer en we gaan er vanuit

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Voorwoord

Jaarverslag 2012. Voorwoord Voorwoord Missie Wij willen een voorschoolse voorziening zijn: o waar we samen werken; o waar kinderen, ouders en leidsters zich prettig en veilig voelen; o die kinderen zekerheid, structuur en rust biedt;

Nadere informatie

gegevens peutergroep Op Stap Korte Kerkweg GC Rouveen ( 0522)

gegevens peutergroep Op Stap Korte Kerkweg GC Rouveen ( 0522) INFORMATIEBOEKJE gegevens peutergroep Op Stap Korte Kerkweg 19 7954 GC Rouveen ( 0522) - 29 27 41 www.peutergroepopstap.nl info@peutergroepopstap.nl De peutergroep Op Stap is een stichting voor protestants-

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014 Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Eemsmond Maarweg 6 9981 KZ Uithuizen 0595-432603 www.peuterspeelzaleneemsmond.

Jaarverslag 2013-2014 Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Eemsmond Maarweg 6 9981 KZ Uithuizen 0595-432603 www.peuterspeelzaleneemsmond. Spelend leren Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken Confucius 1 Jaarverslag 2013-2014 Stichting Peuterspeelzalen

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine

Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine Nieuw in 2014: 48 weken contract BSO KDV opvang van 08:00-16:00 uur Strippenkaart BSO Vakantie ruilen: Wegens succes voortgezet Overheid draagt extra bij!

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Een aanbod van voorschoolse educatie in Midden Drenthe door de St. Peuterspeelzalen MD.

Een aanbod van voorschoolse educatie in Midden Drenthe door de St. Peuterspeelzalen MD. Een voorschools aanbod Een aanbod van voorschoolse educatie in Midden Drenthe door de St. Peuterspeelzalen MD. Pauline Daum actualisatie juli 2011 1 hoofdstuk INHOUD pagina 1 Inleiding 3 2 Huidige situatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl SPELEN, ONTDEKKEN & G Kinderdagopvang Peuterspeelzaal Buitenschoolse Opvang R O E I VOOR JOUW KIND! Stichting Kinderopvang De Egmonden Stichting Kinderopvang De Egmonden biedt professionele kinderopvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE

REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE 1. Algemeen 1.a. De openingstijden zijn per peuterspeelzaal verschillend. U kunt dit terugvinden voor in het informatie boekje, op het inlegvel en de

Nadere informatie

bij de Maansteentjes

bij de Maansteentjes Welkom bij de Maansteentjes Kindercentrum Schateiland is onderdeel van Spelenderwijs SPELENDERWIJS www.kindercentrumschateiland.nl Dudoklaan 10 Wageningen 0317-420777 ONTMOETEN SPELEN LEREN Bij Schateiland

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Opleidingsplan

Opleidingsplan Opleidingsplan 2017-2018 1 Opleidingsplan 2017-2018 1 Inleiding 3 Aanleiding 3 Doel 3 Visie 3 Scholing 4 Kinder EHBO 4 Taalniveau 3F 4 Scholing voor pedagogisch medewerkers die werken met 0-jarigen 4 TINK

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Peuteropvang Duiven. Ineke Arts, sectormanager peuterspeelzalen. Monique van Berkom, plaatsing en administratie

Welkom. Informatieavond Peuteropvang Duiven. Ineke Arts, sectormanager peuterspeelzalen. Monique van Berkom, plaatsing en administratie Welkom Informatieavond Peuteropvang Duiven Ineke Arts, sectormanager peuterspeelzalen Monique van Berkom, plaatsing en administratie Teams van de peuterspeelzalen Programma Aanleiding Aanbod Peuteropvang

Nadere informatie

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019:

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019: Algemeen Sinterklaas: Deze maand komt natuurlijk onze goedheilig man weer aan! Een hele spannende, drukke maar vooral ook hele leuke periode voor ons allemaal. Op alle groepen zal de Sint dinsdag 4-12

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal De Beilerkorf - lokaal Dribbel (PSZ) Esweg 106 9411AK Beilen

Inspectierapport Peuterspeelzaal De Beilerkorf - lokaal Dribbel (PSZ) Esweg 106 9411AK Beilen Inspectierapport Peuterspeelzaal De Beilerkorf - lokaal Dribbel (PSZ) Esweg 106 9411AK Beilen Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Midden-Drenthe Datum inspectie: 28-01-2016 Type onderzoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Nieuwsbrief van juli 2015 Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Vakanties 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10-15 Kerstvakantie 21-12-15

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE VAART Je groeit hier samen! Bij De Vaart kunt u terecht voor onderwijs, opvang en naschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. We staan voor Verbinden, Vertrouwen,

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b Stichting Kids2b! Al 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

Reformatorische peutergroep Speelpoort

Reformatorische peutergroep Speelpoort Nieuw in Middelburg Reformatorische peutergroep Speelpoort Op D.V. maandag 5 september 2016 opent Kinderopvang Walcheren de reformatorische peutergroep Speelpoort voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peutergroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Inleiding Hallo allemaal, 2018 is alweer een feit. Een jaar waarin de nieuwe Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang van kracht is gegaan. Deze Wet brengt

Nadere informatie

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben:

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben: Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan 871 3119 GD Schiedam Tel: 010-4737889/010-2730334 E-mail: Silvana Herben: s.herben@primoschiedam.nl 1 2 Beste ouders/verzorgers, Wij vinden het fijn

Nadere informatie

de Nieuwsroos OR leden gezocht Schoolgeld Rozenstraat XT Hengelo (Gld) Tel:

de Nieuwsroos OR leden gezocht Schoolgeld Rozenstraat XT Hengelo (Gld) Tel: de Nieuwsroos Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo (Gld) Tel: 0575 461510 info@rozengaardsweide.nl www.rozengaardsweide.nl 11 maart 2019 OR leden gezocht Met ingang van het nieuwe schooljaar nemen een paar leden

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Algemeen Sociaal Wijkteam

Algemeen Sociaal Wijkteam Algemeen Sociaal Wijkteam Iedere vrijdag ochtend van 08:30 tot 10:30 is er een wijkcoach aanwezig. Ze zit op de peuter+ groep. Ze kan ouders helpen en begeleiden bij problemen in de opvoeding/ontwikkeling

Nadere informatie

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 In dit nummer: Ontmoeting Geboorte Nieuwe leerlingen Komend cursusjaar Geboorte Ontmoetingshuis Activiteit voor ouders en kinderen Vakantierooster Verlof Ochtend en avond

Nadere informatie

Info 3 7 september 2016

Info 3 7 september 2016 Wat je aandacht geeft, groeit! Info 3 7 september 2016 Trefwoord Het komende thema van onze godsdienstmethode is In beweging. Kinderen bewegen graag en veel. Bewegen is gezond én leerzaam; onderzoek wijst

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. 't Puttertje

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. 't Puttertje RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK 't Puttertje Plaats : Heerhugowaard LRKP nummer : 175283242 Onderzoeksnummer : 295353 Datum onderzoek : 11 september 2018 Datum vaststelling : 26 november 2018

Nadere informatie

Waarom VVE? Overleg tussen leiding en ouders. Het Peutervolgsysteem

Waarom VVE? Overleg tussen leiding en ouders. Het Peutervolgsysteem Waarom VVE? Omdat het goed is de kinderen in hun ontwikkeling te volgen, daar waar nodig te stimuleren en bij de oudste kinderen gericht met voorbereiding voor de basisschool aan de slag te gaan. Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Tarievenkrant. www.kov-bijdehand.nl. Inhoudsopgave. Kinderopvang BijDeHand is de meest bijzondere kinderopvangorganisatie in Rotterdam.

Tarievenkrant. www.kov-bijdehand.nl. Inhoudsopgave. Kinderopvang BijDeHand is de meest bijzondere kinderopvangorganisatie in Rotterdam. Tarievenkrant Kinder BijDeHand is de meest bijzondere kinderorganisatie in Rotterdam. Wij bieden méér dan kinder door onze pedagogische visie, waarin respect voor het kind centraal staat. Wij bieden professionaliteit

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

LAETARE-ACTUEEL. juni Een nieuwe middenbouw/continurooster. Bibliotheek op school. Een nieuwe middenbouw.

LAETARE-ACTUEEL. juni Een nieuwe middenbouw/continurooster. Bibliotheek op school. Een nieuwe middenbouw. LAETARE-ACTUEEL juni 2017 Een nieuwe middenbouw/continurooster Een nieuwe middenbouw. Dinsdagavond 30 mei jongstleden hebben wij de ouders van groep 2 bijgepraat over de nieuw te vormen groep drie. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief JanBiermaschool

Nieuwsbrief JanBiermaschool Nieuwsbrief JanBiermaschool Schooljaar 2015-2016, nummer 4 30 september 15 gesproken over levensbeschouwelijke INHOUD: identiteit. Agenda en belangrijke data Verjaardagen! Op 8 oktober is er een gezamenlijke

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Peuterspeelzalen Westervoort. Ineke Arts, sectormanager. Erik Stevens, financien

Welkom. Informatieavond Peuterspeelzalen Westervoort. Ineke Arts, sectormanager. Erik Stevens, financien Welkom Informatieavond Peuterspeelzalen Westervoort Ineke Arts, sectormanager Erik Stevens, financien Monique van Berkom, plaatsing en administratie Programma Inleiding Aanbod Peuteropvang Kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Naar integraal peuterspeelzaalwerk

Naar integraal peuterspeelzaalwerk Naar integraal peuterspeelzaalwerk Een nieuwe koers voor het peuterspeelzaalwerk in Schiedam Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond......gebruik vervolgens onderstaande

Nadere informatie

Totaaloverzicht ingevulde evaluatieformulieren

Totaaloverzicht ingevulde evaluatieformulieren Totaaloverzicht ingevulde evaluatieformulieren Totaal aantal ingevulde formulieren: 106 De formulieren zijn ingevuld in de periode september 2013 tot september 2014. Achter het antwoord staan de aantallen

Nadere informatie

Ouderavond Noteer alvast in de agenda!

Ouderavond Noteer alvast in de agenda! Het Toermalijntje 08-03-2018 2017/2018 nummer 12 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 16 maart (Hoofd) Diamantslijpers en Goudzoekers. Vrijdag 23 maart (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Staking Woensdag 14 maart.

Nadere informatie

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool Intro Geachte ouders/ verzorgers, De laatste BerICHTUS van 2015 die we naar u sturen en tegelijkertijd staat bovenaan al januari 2016, dus u krijgt al informatie voor het nieuwe jaar, terwijl we nog voor

Nadere informatie

Inspectierapport De Boskabouter (PSZ) Prof. Dr. Obbinkstraat 3c 9423PR HOOGERSMILDE

Inspectierapport De Boskabouter (PSZ) Prof. Dr. Obbinkstraat 3c 9423PR HOOGERSMILDE Inspectierapport De Boskabouter (PSZ) Prof. Dr. Obbinkstraat 3c 9423PR HOOGERSMILDE Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Midden-Drenthe Datum inspectie: 01-09-2015 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

TOELICHTING OP NOTA KADERSTELLING PEUTERSPEELZAALWERK

TOELICHTING OP NOTA KADERSTELLING PEUTERSPEELZAALWERK TOELICHTING OP NOTA KADERSTELLING PEUTERSPEELZAALWERK INLEIDING Vanaf half 2011 heeft 't Marheem de zorg over het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Marum, hoewel dit formeel nog steeds is ondergebracht

Nadere informatie

Beleidsnotitie Aanbod voor peuters Gemeente Buren

Beleidsnotitie Aanbod voor peuters Gemeente Buren Beleidsnotitie Aanbod voor peuters 2017-2020 Gemeente Buren Inhoudsopgave 1. Huidige situatie 4 Waar gaat het over? 4 Wat doen we al? 4 2. Vergroten bereik peuters 6 Wat gaan we doen? 6 Doel 6 Behoefte

Nadere informatie

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, per 1 januari 2016 bieden drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: Voorschool De Vijf Sterren opgemaakt d.d.: april 2014 door: Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van de voorschool en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 64 kinderen per dag

Nadere informatie

Voor de zekerheid nog een keer het vakantierooster nu ook met de studiedagen:

Voor de zekerheid nog een keer het vakantierooster nu ook met de studiedagen: ORANJE NASSAUSCHOOL voor oecumenisch basisonderwijs Nieuwsflits Juli 2016 (nr. 12) Beste ouders, Het schooljaar is alweer voorbij. We kijken terug op een heerlijk jaar! We hebben de kinderen weer zien

Nadere informatie

Eindhoven Beste ouders,

Eindhoven Beste ouders, Eindhoven 22-10-2018 Beste ouders, Wat hebben we een geweldige zomer achter de rug, veel buiten gespeeld, lekker met water geknoeid en volop gegroeid. We kunnen nu ook vertellen dat we als Spilcentrum

Nadere informatie

Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske!

Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske! Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske! De afgelopen periode zijn de basisscholen in de gemeente Bergen bezig geweest met het bekijken van hun schooltijden. Voor de meeste scholen heeft dat geleid tot een

Nadere informatie

Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen

Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen Harmonisatie peuterspeelzaalwerk naar peuteropvang Vooraf De gemeente

Nadere informatie

Vraag en antwoord tarieven 2016

Vraag en antwoord tarieven 2016 Vraag en antwoord tarieven 2016 Opvangaanbod Vraag: Welke extra s zijn bij alle pakketten inbegrepen? Luiers & verzorgingsproducten (voor kinderdagverblijf en peutertuin). Drinken, fruit, boterhammen of

Nadere informatie

Jozefschoolnieuws. Einde van het schooljaar! Wij leren niet voor sch ool m aar voor het leven

Jozefschoolnieuws. Einde van het schooljaar! Wij leren niet voor sch ool m aar voor het leven 19-7-2018 Jozefschoolnieuws In deze nieuw sbrief: - Einde van het jaar - Vakant ieroost er - Nieuw s vanuit de MR - Schoolreisje 2018 - Lokaalindeling - Zw em - en gym roost er - Afscheid Sam ant ha en

Nadere informatie

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking ALGEMEEN DEEL SUBSIDIEBELEID De aanvraag moet voldoen aan de bepalingen van de Algemene subsidieverordening In de subsidieverordening is de procedure beschreven om in aanmerking te komen voor subsidie

Nadere informatie

Amsterdam, 1 mei 2015. Beste ouders,

Amsterdam, 1 mei 2015. Beste ouders, Vancouverstraat 3 1056 DT Amsterdam 020-6128000 directie@rosaboekdrukker.net www.rosaboekdrukker.net Amsterdam, 1 mei 2015 Beste ouders, In deze brief informeren wij u over de nieuwe CAO voor het Primair

Nadere informatie

Ook gaan collega s op andere scholen kijken om daar weer van te leren. Al deze ontwikkelingen maken mij een trotse directeur.

Ook gaan collega s op andere scholen kijken om daar weer van te leren. Al deze ontwikkelingen maken mij een trotse directeur. Nieuwsbrief nr. 5 Februari/maart 2019 Voorwoord De eerste maanden van 2019 zit er al weer op. Altijd een pittige periode met veel cito s en werkdruk door de rapporten en gesprekken. Een spectaculair verkleedfeest

Nadere informatie

Allereerst wil ik u, namens alle medewerkers van SKOC, een heel gelukkig en gezond nieuw jaar wensen!

Allereerst wil ik u, namens alle medewerkers van SKOC, een heel gelukkig en gezond nieuw jaar wensen! Nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen - Bericht van de directeur - Opening kinderdagverblijf Strijen - Reorganisatie Centraal bureau en wijziging functies - Wijziging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Ingangsdatum 1 november 2017 Laatste wijzigingsdatum: 27 oktober 2017 Versie 1.1 Inhoudsopgave Aanvullingen op Algemene Voorwaarden Brancheorganisatie Kinderopvang...

Nadere informatie

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 Niet vergeten woensdag 12 juli Musical groep 8 (let op: i.p.v. dinsdag 11 juli) woensdag 12 juli Dassenbur(i)cht 11 donderdag 13 juli Doorschuifmiddag vrijdag 14 juli

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) De beste start voor uw kind Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is peuteropvang De peuteropvang is een veilige omgeving waar kinderen tussen de twee en vier jaar de ruimte hebben

Nadere informatie

Evaluatie pilot VVE Nieuwleusen

Evaluatie pilot VVE Nieuwleusen Evaluatie VVE Pilot Nieuwleusen Een samenwerking tussen: Doomijn peuterspeelzaal Kon. Julianalaan Landstede Kinderdagverblijf t Hummelhof Carinova consultatiebureau Nieuwleusen Gemeente Dalfsen Maart,

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel voor Kinderen

Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel voor Kinderen Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel voor Kinderen Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel voor Kinderen Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Contactgegevens:...

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13e nieuwsbrief, vrijdag 6 maart 2015 Beste ouders, De voorjaarsvakantie is achter de rug en we zijn weer fris gestart.

Nadere informatie

STICHTING IJSTERK PEUTERSPEELZALEN JAARREKENING 2014

STICHTING IJSTERK PEUTERSPEELZALEN JAARREKENING 2014 STICHTING IJSTERK PEUTERSPEELZALEN JAARREKENING 2014 Pagina 1 Inhoudsopgave pag. 1 Jaarverslag 2014 3 2 Balans per 31 december 2014 5 3 Staat van Baten en Lasten over 2014 6 Pagina 2 Jaarverslag 2014 Stichting

Nadere informatie

Oudercommissie SWW Kinderopvang

Oudercommissie SWW Kinderopvang Notulen vergadering 1 juni 2016 Aanwezig Afwezig Gast Hanneke, Wendy, Mayke, Eric, Jorieke, Elles, Marion, Larissa, Kim, Susanne, Petra, Dorine, Haitske Danielle, Nicole, Wanda, Chantal, Heidi Monique,

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang ASKA DrinkWATERproject Water speelde in maart een belangrijke rol op onze locaties. We deden mee aan het Waterproject van de gemeente Assen. Samen met het JOGG-team (Jongeren op Gezond Gewicht) hebben

Nadere informatie

Onderwijs van de 21ste eeuw:

Onderwijs van de 21ste eeuw: Onderwijs van de 21ste eeuw: didactiek, wetenschap en technologie 2015-2016 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS saxion.nl/apo Onderwijs van de 21 ste eeuw: didactiek, wetenschap en technologie Professionaliseringsaanbod

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5

NIEUWSBRIEF JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5 JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5 Woord van de Directie Beste ouders, Het laatste kwartaal 2012 heeft alweer zijn intrede gedaan. Er is het afgelopen jaar veel gebeurd voor het kinderdagverblijf en er staat ons

Nadere informatie

2. Profiel van onze school

2. Profiel van onze school 2. Profiel van onze school Bij ons op school voelen kinderen zich gerespecteerd en gewaardeerd binnen een WARM pedagogisch klimaat, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen op zowel: COGNITIEF, CREATIEF,

Nadere informatie

Subsidieaanvraag VVE extra middelen periode 01 november 2012 t/m 31 december 2012

Subsidieaanvraag VVE extra middelen periode 01 november 2012 t/m 31 december 2012 Subsidieaanvraag VVE extra middelen periode 01 november 2012 t/m 31 december 2012 1. Inleiding Het Rijk heeft voor de periode van 2012 tot en met schooljaar 2014 2015 extra middelen beschikbaar gesteld

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Peuterspeelgroep Op de Wip

Jaarverslag 2014 Peuterspeelgroep Op de Wip Jaarverslag 2014 Peuterspeelgroep Op de Wip Voorwoord Kinderopvang Op de Wip is nu twee jaar open en we kijken met veel plezier en tevredenheid terug naar afgelopen jaar en het jaar daar voor. We zijn

Nadere informatie

OBS de Cocon Aanvulling schoolgids. I

OBS de Cocon Aanvulling schoolgids. I OBS de Cocon Aanvulling schoolgids 2018-2019 t Hooft 1 4791 KB Klundert T 0168-403779 E info@obsdecocon.nl I www.obsdecocon.nl Algemeen 4 De school telt ongeveer 50 leerlingen, verdeeld over 4 groepen.

Nadere informatie

Evaluatie Peuteropvang en VVE gemeente Achtkarspelen December 2015

Evaluatie Peuteropvang en VVE gemeente Achtkarspelen December 2015 Evaluatie Peuteropvang en VVE gemeente Achtkarspelen December 2015 Inleiding Op 12 december 2013 heeft de gemeenteraad van Achtkarspelen besloten de subsidiering van het huidige peuterspeelzaalwerk om

Nadere informatie

Notulen medezeggenschapsraad t Getij

Notulen medezeggenschapsraad t Getij Notulen medezeggenschapsraad t Getij Donderdag 9 april 2015 Aanwezig : Erwin, Bas, Joost, Wendy, Sandra, Wilco, Diana Namens directie : Godfried, Mirjam Iedereen welkom! 1 Ingekomen stukken en mededelingen

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie R.K.S.V. CLUZONA Voetbalvereniging Cluzona streeft er naar een vereniging te zijn waar zowel de jeugd als volwassenen met veel plezier sporten op een mooie, gezellige

Nadere informatie

Algemeen

Algemeen Schooljaar 2014 2015 Nummer 18 18 juni 2015 Algemeen www.heldercamara.nl @kbsheldercamara HC ACTUEEL De volgende en laatste HC Actueel van dit schooljaar verschijnt op donderdag 9 juli. De kopij zonder

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30 Inleiding Hallo allemaal, De zomer is in aantocht en gelukkig hebben we veel van het mooie en warme kunnen genieten. Onze zwembadjes zijn al veelvuldig gebruikt

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Agenda december 2018 5 december Sinterklaasviering 6 december Uitslaapochtend 12 december Koffieochtend 18 december MR vergadering 20 december Kerstdiner 21 december Lesvrije

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Start van het schooljaar Gelukkig zijn alle leerkrachten toch op tijd teruggekomen van hun offlinegeen wifi vakantie! De juffen hadden het advies van het weekblad Libelle

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016 Schoolstraat 32 7694 AX Kloosterhaar tel. 0523-241473 e-mail: directie@cantecleerkloosterhaar.nl Schooljaar 2015-2016 NIEUWSBRIEF Nummer 39. 24 juni 2016 woensdag = gezonddag Formatie Eindelijk is het

Nadere informatie

Plaatsing geschiedt voor ten minste: Eén dagdeel per week op een kinderdagverblijf Eén dagdeel per twee weken op een locatie voor BSO

Plaatsing geschiedt voor ten minste: Eén dagdeel per week op een kinderdagverblijf Eén dagdeel per twee weken op een locatie voor BSO Waar staat Kanteel voor? Kinderen zijn de toekomst! Daar staan we bij Kanteel voor. In alles wat wij doen zijn wij gericht op een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Net zoals

Nadere informatie