Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester."

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! DANKVIERING pastoor Alain Babylon op 25 september Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester. Op zondag 25 september, in de eucharistie van uur, willen we iedereen uitnodigen de Heer te danken voor de twaalf jaren onvoorwaardelijke inzet van zijn dienaar. We willen Hem ook vragen E.H.Babylon te sterken in zijn nieuwe opdracht. Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje. Mensen die hem goed kennen vragen wat ze kunnen doen of hoe ze hem financieel kunnen steunen. De pastoor wenst geen geschenken te ontvangen maar toch heeft de werkgroep afscheid voor deze gelegenheid een speciale rekening geopend. Er kan gestort worden op BE van Werkgroep Afscheid met vermelding afscheidsgeschenk. Op het afscheid wordt hem dan het bedrag overgemaakt. Nadien krijgt hij een lijst van de milde schenkers. De werkgroep afscheid. Norbert Devolder

2 KAPEL PAUWELSBOS in Bellem in miniatuur In de volksmond wordt de kapel kapel van Pauwelsbos genoemd, maar officieel heet de kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart. De originele kapel werd gebouwd in Dat gebeurde in opdracht van de gezusters Meiresonne die toen in Bellem een brouwerij hadden. De kapel zou volgens sommige gevonden schriften opgetrokken zijn als dank voor een bekomen genezing. De kapel werd opgetrokken in neogotische stijl. In het jaar 2000 heeft wijlen Bellemnaar Baziel DHOOGE, weduwnaar van mevrouw Mariëtte Buysse, een gepensioneerd timmerman, een maquette gemaakt van deze kapel. Dit schaalmodel werd tot in de kleinste details, ook het interieur, minutieus nagemaakt op schaal 1/10 en de timmerman heeft er 150 uren aan gewerkt. Stoelen, heiligenbeelden, kandelaars, altaar en al wat in de kapel te zien is kan je bekijken door het dak van de maquette naar boven te draaien. Het is een prachtig pareltje in miniatuur! Zijn zussen, Anna en Maria wilden dat erfstuk niet op zolder laten verkommeren en schonken het aan de kerkfabriek. Waarvoor oprechte dank. Herfst Nu het kouder wordt en het licht verzwakt, bidden wij dat wij warmte geven en warmte ontvangen en dat ons nooit mag ontbreken het licht van vriendschap en liefde waarin wij elkaar herkennen. Nu de avonden langer worden, bidden wij dat wij de tijd gebruiken om tot onszelf te komen, anderen te ontmoeten en te naderen tot God. Nu het jaar naar de winter keert, bidden wij om dankbaarheid voor alle vruchten van onze herfst en dat wij afscheid leren nemen. Luc Lootens God, tussen licht en donker verloopt ons leven. Neem ons op in uw stilte en verblijd ons met uw vriendelijk licht, Jezus, onze Heer. Frans Cromphout Lies Vergotte

3 Weekgezegde. Als je voor één mens in je leven iets betekend hebt, dan heb je zeker niet voor niets geleefd. Toon je sterkste kant, vraag hulp! Grote jongens wenen niet en meisjes moeten flink zijn. Ouders willen kinderen die weerbaar zijn. Ze tonen strengheid om hen voor te bereiden op een toekomst waar zorgen deel uitmaken van het leven. Het is voor elke opvoeder een moeilijke balans tussen aansturen en loslaten, aanmanen en laten gaan. Alleen zo kan een kind of jongere zelfredzaam worden. We lopen echter het risico hulp leren vragen niet op te nemen in onze opvoeding. Als een kind signalen geeft dat een en ander niet lekker zit, wordt van een volwassene verwacht daarbij stil te staan. Maar onze hectische wereld die bol staat van de efficiëntie verdraagt haast niet dat een kind een (innerlijk) probleem heeft. In de ratrace loopt de gemiddelde ouder zijn agenda achterna. Zo wordt er-zijn of er-niet-zijn maatwerk. Als we er zijn, krijgen kinderen aandacht vanuit onze bekommernis elk tekort aan hun adres te voorkomen of weg te werken. We geven echter subtiel een non-verbale boodschap mee. Als je het leven, met al haar eisen en inspanningen om die te beheersen niet te veel verstoort, dan ben je OK.. Kinderen die in een strak georganiseerd leven zitten, gaan dingen noodgedwongen in zichzelf opslaan. Dit gebeurt vaak met de gedachte: ik wil mama of papa niet tot last zijn, wil flink zijn, niet huilen. Tot het teveel wordt. Dus het beste in je kinderen versterken? Jazeker. Ze leren bij hun eigen kracht te komen? Absoluut. Maar ze evenzeer bewust maken van hun grenzen, ze leren de moed op te brengen te delen wat in hen leeft én aanmoedigen tijdig hulp te zoeken. Het getuigt immers van volwassenheid en verantwoordelijkheidszin als je je eigen grenzen leert kennen en uit respect voor jezelf en je omgeving weet wanneer je een ander nodig hebt. Als ik mijn kwetsbaarheid toelaat, krijg ik de kans een verborgen sterke kant te ontvouwen, die een meer evenwichtige ontwikkeling voor mezelf garandeert en die tegelijk maakt dat ik meer oog krijg voor de onuitgesproken noden van een ander. Misschien wil je ook maandelijks de spreuken van Bond zonder Naam ontvangen? Dit kan door een briefje te sturen aan: Bond zonder Naam Sint-Jacobsmarkt, 39 te 2000 Antwerpen. En wie BzN wil steunen kan overschrijven op rekening BE

4 NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM KVLV richt in : Gratis HAAK-, BREI- en NAAICAFE Opgelet! Deze creatieve bijeenkomst is voor de rest van het jaar verplaatst naar donderdagavond in plaats van woensdagavond! Dus op donderdagavonden 29 september en 27 oktober vanaf uur tot uur. In Villa Snoek kan iedereen, leden zowel als niet-leden, er terecht met een eigen haak-, brei- of naaiwerk. Patricia Vermeulen en Rita Welvaert staan er klaar om te helpen starten of om iets afgewerkt te krijgen of om een oplossing te bieden bij een probleem. Inschrijven is niet nodig. Indien gewenst: gelieve zelf een drankje mee te brengen. Alle info bij Rita: DE VOLKSTUIN Tuinhier afdeling Aalter nodigt jullie uit op een voordracht door dhr. Herman De Waele, op woensdag 5 oktober 2016 om uur in het P.C. Pax, Kerkhofweg 1, Aalter. Herfstwerkzaamheden in de groententuin. In het najaar is er nog veel te doen! Bodemverzorging is steeds een belangrijk punt, met nu groenbemesting aan de orde. Hoe gaat onze composthoop de winter in? Wat doen wij met de groenten die nog in de tuin staan? Kunnen wij nog zaaien? Hoe verzorgen wij onze witloofwortels? Dit alles wordt gegeven met veel foto s en zelfs filmpjes. Inkom: leden 3 euro per persoon (1 drankje inbegrepen). Niet-leden: 5 euro per persoon (1 drankje inbegrepen). Iedereen welkom!

5 Weekdag uitstap naar het Gentse op donderdag 6 oktober. Pasar richt een halvedaguitstap in naar de Ghelamco Arena in Gent. De thuishaven van KAA Gent is het eerste ecostadion van de Benelux met m2 zonnepanelen, de opvang en gebruik van regenwater, enz We worden rondgeleid door een gids doorheen het op 17 juli 2013 ingehuldigde stadion van de Buffalo s. We rijden via carpooling naar Gent. W We vertrekken om uur stipt op de parking van het gemeentehuis in Aalter. Kostprijs: 55 euro,inclusief middagmaal (aperitief, hoofdgerecht en dessert). Vooraf inschrijven vóór 27 september bij Daniël Rodts of bij Daniël Cooreman of bij Johan Van Oyen Danny Maenhaut SAMANA Aalter-centrum nodigt u uit ter gelegenheid van de Dag van de chronisch zieken met als thema Samen krachtig is prachtig. Dit samenzijn gaat door op zaterdag 8 oktober 2016 in de Emmaüsschool, Brouwerijstraat 28, Aalter. Wat staat er op het programma? uur: Welkomstdrink op de nieuwe naam SAMANA uur : Gezellig samen aan de koffietafel. Genieten van een stukje muzikale ontspanning. We sluiten de namiddag af rond uur. Inschrijven kan tot en met 3 oktober bij de kernleden of telefonisch bij Rosa Vrient of bij M.Madelein Verduere Allen van harte welkom! OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Michelle Van Petegem, dochtertje van Simon en Severien Maenhout, Kestelstraat 75. Julie Rootsaert, dochtertje van Xavier en Ellen Van Neder, Grote Veldakker 22. Lars Maes, zoontje van Yannick en Sara Goethals, Beukenpark 71A. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie!

6 AALTER-BRUG NAJAARSWANDELING met KVLV Op zondag 25 september verzamelen we om uur op de parking tussen de Drongengoedhoeve en het Jagershof. De gids, dhr. Eric De Bruycker, neemt ons mee op ontdekkingstocht in de omgeving van het Drongengoed en laat ons genieten van dit prachtige stukje natuur. Daarna gaan we naar de Drongengoedhoeve om na te genieten met een drankje en een gezellige babbel. Gelieve op voorhand in te schrijven bij Jeanine tel of teneinde de plaatsen te kunnen reserveren. De wandeling is gratis. Marc Spanhove WANDELEN Ook dit jaar wandelen we terug in samenwerking met het ACV op woensdagen 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november, 7 en 21 december. We starten aan de school in de Sint-Godelievestraat om uur. COCKTAIL-AVOND KVLV Aalter-Brug organiseert op zaterdag 1 oktober in de gemeentelijke feestzaal om uur een workshop rond het maken van cocktails. Het drinken van cocktails is tegenwoordig in. Met deze workshop komt u te weten hoe we die moeten klaarmaken en proeven Er worden eveneens tapashapjes voorzien en voor de liefhebbers zijn er ook alcoholvrije varianten voorzien. Dit wordt beslist een leerrijke en feestelijke avond vol ambiance. De mannen zijn ook welkom! Deelname: 20 euro per persoon. Inschrijven vóór 26 september bij Marleen: tel of m_vandekeere@msn.com of bij nijs.lies@skynet.be Iedereen van harte welkom!

7 OKRA Aalter-Brug in samenwerking met de thuiszorgwinkel zorgt voor een infosessie over een aangepast huis opdat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Oost west, een aangepaste thuis is best Dit gaat door op woensdag 28 september 2016 om uur in de gemeentelijke feestzaal van Aalter-Brug uur : koffie uur : infosessie in verband met tips voor aangepast huis uur : pauze met gelegenheid om iets te drinken uur : vragen stellen. Inschrijven kan bij alle bestuursleden en is gratis voor alle geïnteresseerden. ACV Aalter huldigt haar trouwe en verdienstelijke leden. ACV-leden met 35, 45 of 50+ jaren lidmaatschap worden gehuldigd op zaterdag 15 en zondag 16 oktober in het gemeentelijk ontmoetingscentrum van Aalter-Brug. Ook voor leden die reeds 25 jaar lid zijn kan er op eigen aanvraag een bronzen ereteken worden toegekend (mail naar d.vanlersberghe@acv-csc.be). De huldiging met receptie is gratis voor de gehuldigden, partners betalen 10 euro. Iedereen, alle andere leden en sympathisanten, zijn ook welkom en betalen dezelfde bijdrage van 10 euro per persoon. Inschrijven vóór 8 oktober bij de voorzitter Daniël De Vriese, Gen. Maczekstraat 12, Aalter of via naar d.vanlersberghe@acv-csc.be en door overschrijving van de bijdrage op rekeningnummer BE en BIC nr. VDSPBE91 van ACV Meetjesland Afdeling Aalter.

8 BELLEM OKRA trefpunt 55+ BELLEM Kaartersclub: De volgende kaarting gaat door op dinsdag 27 september in de voetbalkantine vanaf uur. Wil je leren manillen, bieden of whisten, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Iedereen is welkom, leden en ook niet-leden. Verantwoordelijke is Axel Schauwvliege of Lijndansen: De lijndansers dansen elke vrijdag in het gemeentelijk ontmoetingscentrum van Bellem om uur. Heb je zin om eens te proeven van deze swingende activiteit, dan ben je van harte welkom! Contactpersoon is Gerarda De Jaegher Hobby: De eerstvolgende hobbybijeenkomst gaat door op maandag 26 september. Ben je creatief, maar toch geen lid? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen of deel te nemen! Contactpersoon is Hedwige Van Coppernolle Fietsen: Op dinsdag 18 oktober sluiten we het fietsseizoen af en blijven in de omgeving van Bellem fietsen, waarna we in Café Den Hert aan de vaart een stop houden. Voor deze fietstocht vertrekken we aan de containers in de Leistraat stipt om uur. Iedereen is welkom! Contactpersoon is Monique De Vriendt of via mail Wil je meer te weten komen over de vereniging OKRA 55+ en over de activiteiten? Of wil je graag komen kaarten of deelnemen aan het lijndansen of aan de hobby? Vanaf 55 jaar (en ouder) kan je lid worden bij Okra Bellem én bij Okra Bellem zit je altijd goed! Contacteer dan de teamleidster Trees Verstraete GSM of tel of via mail Je kan ook de medevoorzitster Jeanine Geyssens contacteren

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje.

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje. Week 37-2016 UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna receptie in het parochiaal

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 40-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan Graag nodigt pastoor Johan Balcaen alle parochianen uit naar zijn aanstelling als pastoor van Groot-Aalter. Dit zal doorgaan

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 29-30-31 / 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Beste lezers, uitkijken!!! Dit nummer van Kerk & Leven dat u nu in handen hebt gaat over drie weken. U zal uw vertrouwde parochieblad terug in de bus krijgen

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering Week 36-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

Week Danny Maenhaut 2017

Week Danny Maenhaut 2017 Week 01-2017 Danny Maenhaut 2017 Winter, koud en kil. Kerstmis bracht licht in de duisternis de bomen zijn naakt de bladeren verworden tot tapijt natuur rust het roodborstje verschijnt 366 dagen voorbij

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN Week 33-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN We leven vandaag in een wereld vol wantrouwen. Mensen hebben soms weinig vertrouwen in elkaar. Ingegeven door onzekerheden en angst wantrouwen we vreemdelingen,

Nadere informatie

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Wat is barmhartigheid eigenlijk? Een centraal thema in de Bijbel en een sleutelwoord in het leven van iedere christen, zegt kardinaal

Nadere informatie

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS WEEK 26-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt, een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

de waakvlam (bij de vijfde zondag)

de waakvlam (bij de vijfde zondag) Week 05-2017 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS Stijn De Groote Tussen droom en daad de waakvlam (bij de vijfde zondag) Het evangelie van het zout der aarde en het licht der wereld is voor kerkmensen niet onbekend.

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 37-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS We vertrokken vol enthousiasme met 165 leden op kamp richting Möderscheider Mühle. We begonnen in een minder weer, maar tegen de avond klaarde het op en konden we starten

Nadere informatie

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 49-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) Waar mensen deining veroorzaken, gaan ze over de tong. Men gaat ernaar kijken, wil

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 45-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen We zijn reeds een tijdje bezig met de herabonnering op Kerk&Leven en alles wijst er

Nadere informatie

Laat ons tijdig uw nieuw adres kennen, wij zorgen dat u Kerk & Leven geen week moet missen.

Laat ons tijdig uw nieuw adres kennen, wij zorgen dat u Kerk & Leven geen week moet missen. Week 39-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Verhuis in zicht?? Wie verhuist kan bij bpost een contract voor enkele maanden afsluiten om uw post na te sturen op het nieuwe adres. Dit geldt echter niet voor postabonnementen.

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Week 34-2015 ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Het is ondertussen een traditie geworden. De eerste week van juli trekken de Oost-Vlaamse jonge christenen op kamp, beter bekend als de Ontmoetingsdagen (OD). Dit

Nadere informatie

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 43-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. De hernieuwing van het abonnement op Kerk&Leven loopt goed. Mogen we aan de leden die dit nog niet deden vragen dit niet

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG Week 22-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Data Eerste Communie en H. Vormsel 2017. Naar aanleiding van de benoeming van onze huidige pastoor E.H. Alain Babylon in Brakel en Lierde en de komst van zijn opvolger

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 07-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. We hadden het er verleden week reeds over: In Colombia worden de boeren hun gronden dagelijks bedreigd door grote

Nadere informatie

PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012

PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012 PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012 Maandag 2 juli Dinsdag 3 juli Woensdag 4 juli Donderdag 5 juli Vrijdag 6 juli Maandag 9 juli Dinsdag 10 juli Woensdag 11 juli Donderdag 12 juli Vrijdag 13 juli Maandag

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. Week 39-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. De tijd om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen is aangebroken. Wij hopen dat u net als de vorige jaren wekelijks

Nadere informatie

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd. Week 06-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. OMDAT HET ZUIDEN PLANNEN HEEFT. MARCO IS EEN BOER, EN WIL DAT BLIJVEN. Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten.

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Week 25-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Christina Callant Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en de vakantienummers komen in zicht: Voor het nummer 26-27-28 (verschijningsdatum

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten. Blader hier

Nadere informatie

Zaterdag 24 december: uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden.

Zaterdag 24 december: uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden. Week 51-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS KERSTMIS Danny Maenhaut Zaterdag 24 december: 17.00 uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden. Zondag

Nadere informatie

Week GODS KIJK OP ONS : ALLEMAAL HEILIG. INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week GODS KIJK OP ONS : ALLEMAAL HEILIG. INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 43-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS GODS KIJK OP ONS : ALLEMAAL HEILIG. Als een fotootje uit je kindertijd toevallig in je handen valt, dan sta je wellicht glimlachend te kijken: Ben ik dat? De haartooi

Nadere informatie

Week 42-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week 42-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 42-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Bijna 1000 gezinnen op onze parochies ontvangen wekelijks Kerk&Leven en daarin ontdekken ze: - tot 4 pagina s berichten

Nadere informatie

Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart

Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart Ziekenzorg Aalter-Centrum en Ziekenzorg Sint-Maria-Aalter gingen op donderdag 20 augustus 2015 samen op bedevaart

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT. Dagboek van een bedevaart

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT. Dagboek van een bedevaart Week 34-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT Dagboek van een bedevaart We ( Welzijnsschakel vzw De Toevlucht ) kregen de mogelijkheid van Ziekenzorg CM om een 15-tal personen

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten.

Nadere informatie

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 50-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) Het is een vaststelling dat in onze tijd relaties onder druk staan en dat vele stuklopen. Daar zijn

Nadere informatie

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 47-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) Wanneer gelovigen samenkomen, ontmoeten ze niet enkel elkaar, maar komen ze samen rond de

Nadere informatie

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom!

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom! Week 21-2016 NIEUWE TIJDEN Benoeming welkom! In ons bisdom is een hele reorganisatie aan gang. De huidige 34 dekenaten worden ingedeeld in 10 grote dekenaten. Een werking die dit jaar nog ingaat vanaf

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven WEEK 24-2016 VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven De vakantieperiode is in aantocht! En zoals elk jaar geldt tijdens de vakantie een speciale regeling voor het binnensturen van de teksten en foto s voor Kerk&Leven.

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten november 2016

Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten november 2016 Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten november 2016 ONTMOETING De Carré DOORLOPEND AANBOD In De Stip kan u ook terecht in onze ontmoetingsplaats, De Carré, elke weekdag open van 14u tot

Nadere informatie

Week tijden van radicalisme. Gebed van een moeder voor haar kinderen. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad. (bij de zesde zondag)

Week tijden van radicalisme. Gebed van een moeder voor haar kinderen. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad. (bij de zesde zondag) Week 06-2017 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad tijden van radicalisme (bij de zesde zondag) Wie zich erover verwondert dat de bevrijdende volksopstand van de Arabische lente haar vervolg kent

Nadere informatie

VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER

VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER MAANDAG 8 DECEMBER 2014 Griet begeleidt de leefzaal boven. Ann Sophie gaat vandaag even op de schoolbanken zitten. Wij gaan na het ontbijt op zoek naar onze individuele kerst

Nadere informatie

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 13-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u

Nadere informatie

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni Dag allemaal, Ik hoop dat jullie net zoals de mensen van OnderOns genieten van het mooie weer. Net zoals zovele organisaties gaan we het de maanden juli en augustus iets kalmer aan doen bij OnderOns. De

Nadere informatie

Vlaamse actieve senioren

Vlaamse actieve senioren Vlaamse actieve senioren Afdeling Lokeren Nieuwsbrief nr 7 Mei 2016. Beste Vl@s vrienden, Begin mei en eindelijk is de lente in het land. Tijd om weer een aantal leuke en interessante uitstappen te plannen

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 44-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen Albert Einstein zei ooi: Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof

Nadere informatie

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis.

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis. Week 18-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Bij het heilig vormsel. Heilige Geest, ik bid om Uw gaven om mij te sterken als christen. Ik word door mijn vormsel uitgenodigd de weg te volgen van Jezus. Geef mij

Nadere informatie

Cafetariawerking. De cafetaria is iedere namiddag geopend van maandag tot vrijdag van 13u tot 16u. Gesloten op feestdagen

Cafetariawerking. De cafetaria is iedere namiddag geopend van maandag tot vrijdag van 13u tot 16u. Gesloten op feestdagen Cafetariawerking De cafetaria is iedere namiddag geopend van maandag tot vrijdag van 13u tot 16u. Gesloten op feestdagen Pannenkoekennamiddag Iedere woensdagnamiddag kan je een heerlijke pannenkoek komen

Nadere informatie

uitzendkracht (bij de vierde paaszondag)

uitzendkracht (bij de vierde paaszondag) Week 18-2017 Stijn De Groote uitzendkracht (bij de vierde paaszondag) Nogal vaak maakt men mij de opmerking dat het toch onmogelijk is de mensen van al die parochies te leren kennen. Bij deze vraag speelt

Nadere informatie

Woensdag 21 september 2011: start nieuw seizoen YOGA

Woensdag 21 september 2011: start nieuw seizoen YOGA september 2011. Woensdag 21 september 2011: start nieuw seizoen YOGA Heb je zin om te bewegen en al bewegend je lichaam en jezelf beter te leren kennen. Dit kan door YOGA. Het is een doordacht systeem

Nadere informatie

Bankrelatie : 738-0077109-16. Veurnestraat 237 p.a. Veurnestraat 237 8660 De Panne 8660 De Panne Tel 058 / 41 37 11

Bankrelatie : 738-0077109-16. Veurnestraat 237 p.a. Veurnestraat 237 8660 De Panne 8660 De Panne Tel 058 / 41 37 11 MAANDBLAD DE PANNE-ADINKERKE Secretariaat Micheline Blomme-Claeys Bankrelatie : 738-0077109-16 Dagelijks Bestuur Georges Devacht, Roger Ghysel Veurnestraat 237 p.a. Veurnestraat 237 8660 De Panne 8660

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum.

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum. Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie September 2018 Tel: INHOUD VOORWOORD 4 ONTSPANNING

Nadere informatie

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Week 24-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS 59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Sinds 1957 heeft op Aalter-Brug jaarlijks een autowijding plaats. Op 21 juni 2015 gebeurt dat voor de 59 ste keer.

Nadere informatie

Najaars brochure. Seniorenraad Anzegem

Najaars brochure. Seniorenraad Anzegem Najaars brochure Seniorenraad Anzegem 2013 Activiteiten Kalender SENIORENUITSTAP 9 september Blankenberge ZOT VAN GEZOND 30 september Ansold KAARTING 7 oktober De Stringe DANSCAFE 4 november 9 december

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari 2018 63 ste jaargang - nr.: 2 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 32-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS NIEUW DEKENAAT Op 15 augustus, feest van Tenhemelopneming van Maria, worden de tien nieuwe dekenaten in het bisdom Gent bij decreet opgericht. Vervolgens zullen de nieuwe

Nadere informatie

INRI (bij Christus Koning)

INRI (bij Christus Koning) Week 46-2016 ALGEMEEN PAROCHIAAL NIEUWS ONS PAROCHIEBLAD Onze maatschappij verandert snel. Ook onze kerk zit in een tijd van verandering. Pastoors worden niet meer benoemd voor meerdere parochies, maar

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum.

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum. Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Oranje en rood, warme kleuren Paddenstoelen en

Nadere informatie

Week 39. Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG

Week 39. Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG Week 39 Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG Geloven om te communiceren Communiceren om te geloven. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons christelijk geloof is immers niet alleen wezenlijk

Nadere informatie

Week Internationale Taizé-ontmoeting in Valencia. Als vreemdeling op zoek naar een herberg INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERK & LEVEN

Week Internationale Taizé-ontmoeting in Valencia. Als vreemdeling op zoek naar een herberg INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERK & LEVEN Week 03-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERK & LEVEN Beste abonnee, eventjes uw aandacht!! Sedert nieuwjaar werken we met de nieuwe lijsten van abonnees. Soms zijn er kleine klachten van onvolledigheid van

Nadere informatie

[Geef de titel van het document op]

[Geef de titel van het document op] NIEUWSBRIEF VRIJZINNIG CENTRUM LIEDTS VZW [Geef de titel van het document op] Copyright: Pol Mayer MAART 2015 VASTE ACTIVITEITEN Workshop hatha yoga Maandag 20u00 geen zitting op schoolvrije dagen Organisatie

Nadere informatie

Vrijetijdskrant WVA. September k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P Afgiftekantoor: Ieper 1

Vrijetijdskrant WVA. September k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P Afgiftekantoor: Ieper 1 Vrijetijdskrant WVA September 2016 k w a l i t i j d Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De Vrijetijdskrant is een maandelijkse uitgave van Westhoek Vrijetijd

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2016 JANUARI 2016 01/01/16- Cafetaria gesloten 04/01/16 05/01/16 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee 08/01/16 Boodschappendienst Inschrijven:

Nadere informatie

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Herabonnering op Kerk&Leven 2015.

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Herabonnering op Kerk&Leven 2015. Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Herabonnering op Kerk&Leven 2015. We zitten volop in de periode van herabonnering op Kerk&Leven. We zijn de dames en heren die nu reeds hun abonnement voor 2015 hernieuwden

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Appwijs - ontdek tientallen onmisbare apps voor je tablet en smartphone Heb je een smartphone of een tablet? Dan heb je ongetwijfeld al enkele apps uitgeprobeerd! Maar zo zijn

Nadere informatie

VAN 4 MEI TOT EN MET 10 MEI. Dinsdag 5 mei om 13.30 u.: UITSTAP NAAR DE KAPEL VAN BIJSTAND

VAN 4 MEI TOT EN MET 10 MEI. Dinsdag 5 mei om 13.30 u.: UITSTAP NAAR DE KAPEL VAN BIJSTAND % VAN 4 MEI TOT EN MET 10 MEI Dinsdag 5 mei om 13.30 u.: UITSTAP NAAR DE KAPEL VAN BIJSTAND MAANDAG 4 MEI 2015 Ann Sophie: administratie. In de leefzaal boven maken we na het ontbijt ons geheugen wakker

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wimilingen

Nieuwsbrief De Wimilingen Nieuwsbrief De Wimilingen NOVEMBER - DECEMBER 2018 Contactgegevens voor info en inschrijvingen: Contactpersoon: Marleen Dobbels Adres: Kruizemunt 15, 2160 Wommelgem Tel: 03 355 18 14 E-mail: marleen.dobbels@emmaus.be

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane September oktober november - december 2017 September 2017 05/09/17 Bloemschikken Doe gezellig met ons mee en ga met een mooi bloemstuk naar huis. Een infoblad

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum.

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum. Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie November 2018 Tel: INHOUD VOORWOORD 3 ONTSPANNING

Nadere informatie

Energiek Mechelen 16 oktober

Energiek Mechelen 16 oktober Energiek Mechelen 16 oktober Noteer met stip in je agenda " ENERGIEK MECHELEN" op zondag 16 oktober. Volg alle info in "De Bond" of op de website www.gezinsbond.be maar bestel je toegangsticket via de

Nadere informatie

vrijdag :

vrijdag : vrijdag 16-03 - 2018: Bezoek Gent: Ghelamco Arena Bibliotheek De Krook zaterdag 12-05 - 2018: Bezoek Antwerpen: Fort Liefkenshoek Havenhuis Verantwoordelijke uitgever: Marleen De Brauwer Popperodedries

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017

ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017 ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017 01/01/17- Cafetaria gesloten 08/01/17 09/01/17 Dorpsrestaurant: verloren maandag Je kan weer lekker komen smullen van onze overheerlijke

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Stoofstraat 1 9790 Wortegem TEL 0473/117919 BANK : BE 35 1030 2397 5337 BIC : NICA BEBB info@vranckaertshoeve.be www.vranckaertshoeve.

Stoofstraat 1 9790 Wortegem TEL 0473/117919 BANK : BE 35 1030 2397 5337 BIC : NICA BEBB info@vranckaertshoeve.be www.vranckaertshoeve. Stoofstraat 1 9790 Wortegem TEL 0473/117919 BANK : BE 35 1030 2397 5337 BIC : NICA BEBB info@vranckaertshoeve.be www.vranckaertshoeve.be NAJAARSPROGRAMMA 2015 WORKSHOP 1 : HOUTDECORATIE MET GEVRIESDROOGD

Nadere informatie

GODLY PLAY. Dit artikel van Rik Denys verscheen in Kerk&leven van 7 november 2018 (editie H. Familie Avelgem Scheldeland).

GODLY PLAY. Dit artikel van Rik Denys verscheen in Kerk&leven van 7 november 2018 (editie H. Familie Avelgem Scheldeland). GODLY PLAY Op 28 oktober 2018 mochten de vormelingen van Moen een Godly Play bijeenkomst meemaken in de kapel van het college van Avelgem. Maar wat is Godly Play eigenlijk? Als we Godly Play intypen op

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Juli, augustus en 2017 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Dienstencentrum Den Dries De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 11-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Broederlijk Delen wil Colombia hoger op de agenda van Belgische en Europese politici zetten. De Europese Unie (EU)en

Nadere informatie

NIET TE MISSEN. April Maandag 4 april: Zwemmen in Willebroek (vertrek 9u00)

NIET TE MISSEN. April Maandag 4 april: Zwemmen in Willebroek (vertrek 9u00) NIET TE MISSEN April 2016 Maandag 4 april: Zwemmen in Willebroek (vertrek 9u00) Wil je graag eens mee gaan zwemmen, geef dan je naam door aan de ergo s. 4 april: KWB spelnamiddag KWB Zwijndrecht organiseert

Nadere informatie

BEVEREN www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 Zomer 2015

BEVEREN www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 Zomer 2015 BEVEREN www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 Zomer 2015 Beste lid, Onze vereniging wordt dit jaar 90! Iets om fier op te zijn! Zoals al eerder aangekondigd, vieren we dit met jou op zaterdag 6 juni 2015.

Nadere informatie

Week 22-2015. D A N K bij afscheid INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 22-2015. D A N K bij afscheid INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 22-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS D A N K bij afscheid Enkele weken na Pasen heeft Mevr. Jeanine Geyssens gekozen, niet om gehuldigd te worden, maar om stil afscheid te nemen van een jarenlange opdracht

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER 01/01/18-07/01/18 ACTIVITEITENKALENDER GESLOTEN JANUARI 2018 08/01/18 Dorpsrestaurant: verloren maandag Je kan weer lekker komen smullen van onze overheerlijke appelbollen en worstenbrood. Van harte welkom!

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum.

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum. Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie September 2016 Tel: INHOUD VOORWOORD 3 IN DE KIJKER

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

VAN HARTE WELKOM in de AANSTELLINGSVIERING van pastoor JOHAN BALCAEN.

VAN HARTE WELKOM in de AANSTELLINGSVIERING van pastoor JOHAN BALCAEN. Week 41-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IN DE STARTBLOKKEN. Geloof niet alles wat ze zeggen Onder deze slogan loopt de herabonnering op Kerk&Leven. Een wat vreemde slogan voor

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

INFO MEI 2014. Gezelschapsspellen spelen. In t kort

INFO MEI 2014. Gezelschapsspellen spelen. In t kort INFO MEI 2014 In t kort Ma. 5 en 19 mei mei Za. 17 mei Zo. 8 juni Vr., za. en zo.. 13, 14 en 15 juni Gezelschapsspellen spelen Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie wandelen? Eet- en dansfestijn Dagfietstocht

Nadere informatie

Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018

Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018 www.kwbgooik.be december 2017 kwb gooik & strijland Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018 Het is Kerstmis. Telkens we een traan van verdriet wegnemen. Als we vrede sluiten en haat wegnemen. Telkens we lijden helpen

Nadere informatie

Vrijetijdskrant WVA. November 2015. k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 16 nr. 9 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1

Vrijetijdskrant WVA. November 2015. k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 16 nr. 9 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Vrijetijdskrant WVA November 2015 k w a l i t i j d Maandelijks tijdschrift - jaargang 16 nr. 9 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De Vrijetijdskrant is een maandelijkse uitgave van Westhoek Vrijetijd

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! Week 48-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! We danken de zeer veel abonnees (90%) die reeds hun abonnement op Kerk&Leven hernieuwden.

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie