Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN."

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. De tijd om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen is aangebroken. Wij hopen dat u net als de vorige jaren wekelijks een (h)eerlijk fijn blad in de bus wenst. We willen meer dan ooit het lijfblad zijn van de katholieke gemeenschap. Een blad van en voor parochie en gelovigen. Met nieuws van onder de kerktoren, verhalen over mensen en lokale verenigingen. Wij vertellen wat hen drijft en inspireert. Dat is onze kracht en het maakt ons uniek. We hebben een boodschap en smeden banden die betekenisvol zijn. We hebben de prijs zo laag mogelijk gehouden: euro voor een jaarabonnement maar wie wil kan een steunabonnement nemen vanaf euro. Uw abonnement kan je vernieuwen door te storten op rekening BE van Het Parochieblad Kerkstraat, 1 te 9880 Aalter. Men kan dit ook door die som af te geven bij: - Interparochiaal secretariaat Kerkhofweg, 3 - Aalter - Martin Martens Goedingenstraat, 6 - Bellem - Rita Mortier Sint-Godelievestraat, 57 Aalter-Brug - Hubert Taghon Nieuwe Dreef, 4A Sint-Maria-Aalter - Romain Crommelinck Hoge Kouter, 2 - Aalter Danny Maenhaut OKTOBER: ROZENKRANSMAAND. De maand oktober wordt van oudsher ook wel de Rozenkransmaand genoemd. In deze maand is er bijzondere devotie tot de Heilige Maagd Maria, de moeder van Jezus. De rozenkrans is een gebedssnoer. Tijdens het bidden worden de zogeheten Blijde, Droevige en Glorievolle Geheimen overwogen, een korte samenvatting van het levensverhaal van Jezus en Maria. Twee jaar geleden zijn daar de Geheimen van het Licht aan toegevoegd.

2 Rozenkransmaand. Reeds in de Middeleeuwen werd de rozenkrans gebeden in kloosters. Het was met name de Heilige Dominicus van Caleruega ( ) die de gebed bevorderde, nadat Maria aan hem verschenen was. In de 14 de en de 15 de eeuw raakte het rozenkransgebed ook buiten de kloosters bij de leken bekend. Met name door toedoen van de Dominicanen, de Jezuïeten en de rozenkransbroederschappen, waarvan de meest bekende in 1475 in Keulen werd opgericht en vandaar over de hele wereld verspreid. Dat de oktobermaand de rozenkransmaand is heeft te maken met het feit dat in de katholieke kerk jaarlijks op 7 oktober het feest van O.L.V. van de Rozenkrans wordt gevierd. Het was de dominicaner paus Pius V die dit feest instelde ter nagedachtenis aan de overwinning op de Turkse vloot bij Lepanto op die datum in Gebedssnoer. De rozenkrans is een gebedssnoer met oorspronkelijk vijftien maal tien kralen, telkens afgewisseld door een grotere kraal. Aan dit snoer werd ter ere van Maria bij elke kraal een weesgegroet, dus in totaal 150 weesgegroeten gebeden. De grotere kraal betrof het Onze Vader. De tegenwoordig gebruikelijke en in de volksmond genoemde rozenkrans is feitelijk het zogeheten rozenhoedje. De naam is ontleend aan het hoedje van rozen dat als een kroontje of onder een kroontje vaak bij Maria en andere maagden werd afgebeeld. Dit rozenhoedje is een derde deel van de eigenlijke rozenkrans. Het snoer telt vijfmaal tien kralen met daartussen vijf grotere. Met dit snoer worden niet 150 weesgegroetjes gebeden, maar slechts vijftig. Het voortdurend herhalen van een gebed met een gebedssnoer is de hand, zoals dat bij het bidden van de rozenkrans gebeurt, is een vorm van gebed die in meer religieuze middens voorkomt. In veel Limburgse parochiekerken wordt speciaal tijdens de oktobermaand de rozenkrans dagelijks gebeden. Geheimen van de Rozenkrans. Tijdens het Rozenkransgebed wordt één van de delen van de zogeheten Geheimen van de Rozenkrans overwogen. Dit is een korte samenvatting van het levensverhaal van Jezus en Maria ontleend aan de evangeliën. Elk deel bestaat uit vijf overwegingen. De delen bestonden tot voor enkele jaren uit de Blijde, Droevige en Glorievolle Geheimen. Het was paus Johannes-Paulus II die in de eerdergenoemde apostolische brief aan de reeds bestaande 15 geheimen van de rozenkrans vijf geheimen van het Licht toevoegde, een toevoeging die sinds eeuwen niet had plaatsgevonden. Hierdoor zijn de opeenvolgende geheimen meer een samenvatting geworden en hebben zij een duidelijker Bijbels fundament gekregen. COMMUNIE AAN DE ZIEKEN Vrijdag 2 oktober: eerste vrijdag van de maand: de communie wordt gedragen aan langdurig zieken en bejaarden op Sint-Corneliusparochie.

3 Oktober Rozenkransmaand. Lieve moeder Maria. Ik kom zo graag in prille morgenstonde, tot U Maria die mijn lieve moeder zijt. U wijdt ik heel de dag, al mijn werken en mijn zorgen opdat uw moederhand daar zegenend over glijdt. Houdt gij mijn kinderen vast als ik ze los moet laten en laat altijd hun kracht boven hun zwakheid staan. Ik weet dat heel de wereld hen zal haten als zij niet in hun schema willen gaan. Ik vraag u niet mijn kinderen elk verdriet te sparen, maar wees gij wel hun troost als ze eenzaam zijn en bang. Wilt hen toch a.u.b. in uw verbond bewaren en laat hen nooit van u gescheiden worden, nooit hun leven lang. Lieve moeder, die ook in uw aardse jaren leed en smart gekend hebt in alle bitterheid ach help ons toch in dit zo moeilijk leven en vraag aan uw Zoon, voor ons de mooie eeuwigheid. Lieve moeder Maria: Bid voor mij dat ik de moed vind om eerlijk te zijn voor God en de mensen. Bid voor mij dat ik mijn geest gericht houdt op de komst van Jezus. Bid voor mij dat ik mijn geluk kan vinden in het geluk van hen die mij omringen. Bid voor mij dat ik in mijn leven weer opsta en de moed nooit opgeef als ik door onmacht of schuld zou vallen. Bid voor mij als ik moet sterven, dat ik dan mag leven bij U en bij Jezus uw Zoon. Amen. Danny Maenhaut

4 Weekgezegde. Vergeten is net zo belangrijk als onthouden. OKRA-academie Regio Aalter, Knesselare en Nevele. Onze volgende voordracht heeft als onderwerp Hoe wordt het nieuws gemaakt?, met als spreker Ann De Bie, journaliste VRT-nieuwsdienst. Hoe wordt het journaal van de VRT-nieuwsdienst gemaakt? Wie bepaalt wat nieuws is en wat niet? Hoe gaan Journalisten te werk? Hoeveel mensen werken er op de nieuwsdienst? Wie zijn de kijkers, luisteraars, internetsurfers die de nieuwsdienst bereikt? Hoe evolueren we? Antwoorden op die vragen en op uw vragen, in deze lezing. Deze voordracht heeft plaats in het LDC Kerkem, Rerum Novarumstraat 24, 9880 Aalter op maandag 5 oktober 2015 van uur tot uur. Iedereen is van harte welkom. NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM Dag van de chronisch zieke mensen. Ziekenzorg Aalter-centrum nodigt iedereen van harte uit op de Dag van de chronisch zieke mensen voor een samenzijn met als thema : Doorbreek eenzaamheid. Dit samenzijn gaat door op zaterdag 10 oktober om uur in het Emmaüsinstituut, Brouwerijstraat 28, Aalter. Programma : uur : u bent van harte welkom uur : gebedsdienst. Daarna zitten we gezellig samen aan de koffietafel met melk- en krentenbrood en een geurig kopje koffie. We sluiten deze namiddag af rond uur. Inschrijven kan tot 7 oktober bij de kernleden van Ziekenzorg of bij Rita Mortier tel Najaarsontmoeting van KVLV Aalter-centrum op maandag 12 oktober. Bewegen, een topmedicijn! Om uur verwelkomen we u graag in LDC Kerkem. Lesgeefster Mieke Goris zal ons enthousiast helpen nadenken over BEWEGEN en hoe nodig dat is als we vrolijk, gezond en krachtig door het leven willen gaan. Sporten en zweten mag, maar moet niet. Veel bewegen is al voldoende. Beweging smeert adem en gewrichten, houdt spieren krachtig en de geest soepel! Natuurlijk besluiten we dit met een hartig kopje koffie, iets lekkers en warme gesprekken onder elkaar. Voor 4 euro (leden) of 8 euro (niet-leden) kan je erbij zijn. Inschrijven via je wijkverantwoordelijke of Jeanien jeanien.claeys@skynet.be of vóór 10 oktober. Activiteit met de Steun van CM.

5 De Volkstuin afdeling Aalter nodigt u uit op een voordracht: Geschiedenis op uw bord op woensdag 7 oktober om uur in zaal Pax, Kerkhofweg 1, Aalter. Leuke verhalen over het ontstaan van de naam van gerechten en voedingsmiddelen, door Dr. Ir. Eric De Maerteleire. In deze voordracht worden een aantal verhalen verteld onder de vorm van een menu. We starten met een kir, waarbij enkele krokante chips worden geserveerd. Misschien is er zelfs nog wat ruimte voor zakouski. Vervolgens wordt een fijne carpaccio voorgerold die ooit gans Italië op zijn kop heeft gezet. Als hoofdgerecht kunt u kiezen uit een tournedos Rossini of een kip Marengo. Ten slotte vinden we op de menukaart nagerechtjes als dame blanche, pêche Melba of wat dacht u van een tiramisu? Mocht er nog wat tijd overblijven, wordt de vol-au-vent, de Belgische (ja?) friet en de croque monsieur op u losgelaten. De moeite waard om dus eventjes te komen. Wees gewaarschuwd, u valt van de ene aangename verrassing in de andere. De chef-kok van dienst is dr. Ir. Eric De Maerteleire. Inkom: leden: 3 euro per persoon (1 drankje inbegrepen); niet-leden: 5 euro per persoon (1 drankje inbegrepen). Iedereen is welkom. Info: secretariaat OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Tobias Van de Velde, zoontje van Philippe en Mieke Debacker, Sint-Maria-Aalterstraat 50. Lou Van de Weghe, zoontje van Nielsen en Kelly Bonami, Blijhofstraat 7, Oostrozebeke. Brent Canoot, zoontje van Benjamin en Sylvie Dejaeger, Rerum Novarumstraat 41. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie! SINT-MARIA-AALTER KVLV Sint-Maria-Aalter organiseert Workshop BEESTIG HAKEN. Klaartje de koe, Snif het konijn, het zijn maar enkele bewoners van de haakboerderij. Iedereen die de basis van het haken kent, kan deze diertjes haken. Kies er eentje uit en haak het in de fleurigste kleuren, als speelgoed of knuffel of gewoon omdat je haken leuke vindt. Er staan vier lessen op het programma: op woensdagen 7/10 14/10 28/10 en 4/11/2015. Tijdens de eerste les haken we een ei. Zo leren we opzetten, halve vasten haken, meerderen en minderen. Later transformeren we het ei tot een kuikentje. Dit is een eerste oefening die je kan maken met restjes wol die je zelf meebrengt. Daarna kies je uit het boekje Haakparty op de boerderij welke diertjes je wenst te haken in de volgende lessen. Vergezeld van een glaasje wijn, wordt dit zeker een gezellig samenzijn. Iedereen is welkom! Waar : Gemeentelijk Ontmoetingscentrum in Sint-Maria-Aalter om uur. Deelname : KVLV-leden 6,00 euro per les (20,00 euro per 4 lessen). Niet-leden 8,00 euro per les (30.00 euro per 4 lessen). Verdere inlichtingen en inschrijving : Vermeersch Evelien of mail naar vermeersche@hotmail.com Tot dan! Bestuur Jong-KVLV Sint-Maria-Aalter AALTER-BRUG

6 ZIEKENZORG organiseert : Dag van de chronisch zieke mensen. Op deze dag stellen wij de zieken eens in het zonnetje. Daarom organiseert ziekenzorg Aalter-Brug een eetfestijn op zondag 11 oktober. U wordt verwacht vanaf uur in de gemeentelijke feestzaal in Aalter-Brug. Menu: Aperitief. Warme beenhesp met groentenkrans en frietjes of Kalkoen met fruit en kroketten. Koffie en dessertbuffet. Prijs voor dit alles : 17 euro voor volwassenen; 8,50 euro voor kinderen. De opbrengst is ten voordele van onze zieken. Inschrijven bij Marleen Van de Keere Iedereen is van harte welkom! BELLEM OKRA trefpunt 55+ BELLEM Kaartersclub : De kaarting gaat door op 6 oktober in de voetbalkantine. Verantwoordelijke is Axel Schauwvliege Lijndansen : Het lijndansen gaat door op 2 en 9 oktober in het gemeentelijk ontmoetingscentrum. Contactpersoon is Gerarda De Jaegher Hobby : De hobby gaat door op 12 oktober in het gemeentelijk ontmoetingscentrum. Contactpersoon is Hedwige Van Coppernolle Fietsen : De fietstocht door de oude Kale vallei op dinsdag 15 september viel door de vele regen in het water. Nochtans waren de fietsers vol goede moed vertrokken, maar onderweg heeft men rechtsomkeer moeten maken. Een warme pannenkoek met koffie in café Den Hert maakte veel goed. De volgende fietstocht gaat door op 20 oktober Meer info volgt in het parochieblad van oktober. Ledenbijeenkomst : Het praat- en danscafé op 17 september was gezien het nieuwe concept eerst wat wennen, vooral aan de nieuwe tafelschikking. Maar eens iedereen zijn plekje had was er snel ambiance. Er werd gedanst, er is gekaart, de gezelschapsspelen vonden ook hun weg naar de spelers én uiteraard werd er ook veel gebabbeld met elkaar. Je hoort het al : de afwezigen hadden ongelijk! Maar geen nood: onze volgende bijeenkomst gaat door op 26 november (seniorenfeest), dat reeds begint vóór de middag! Noteer deze datum dus zeker in uw agenda! Verdere informatie over ons OKRA seniorenfeest volgt nog. Wil je meer te weten komen over de vereniging OKRA 55+? Contacteer dan de teamleidster Trees Verstraete of of treesverstraete@gmail.com of de medevoorzitster Jeanine Geyssens

7 OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Louis Van Lantschoot, zoontje van Andy en Annelies Pynaert, Bellemdorpweg 19. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie!

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! Week 48-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! We danken de zeer veel abonnees (90%) die reeds hun abonnement op Kerk&Leven hernieuwden.

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 40-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Kerk&Leven uw familieblad boordevol goed nieuws: - met een optimistische kijk op de wereld van vandaag. - vol levend geloof,

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Belangrijke Data: Oktober. Vrijwilligersfeest. De tijd kleurt herfst

Belangrijke Data: Oktober. Vrijwilligersfeest. De tijd kleurt herfst Oktober 10 Vrijwilligersfeest Belangrijke Data: De tijd kleurt herfst Gerangschikt in een rij Aan weerszijden van de weg Hun lange, zware stammen Met takken hoog in de lucht Bladeren die verwelken Tot

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Danny Maenhaut. Hernieuwen van het abonnement op KERL&LEVEN

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Danny Maenhaut. Hernieuwen van het abonnement op KERL&LEVEN Week 38-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Danny Maenhaut Hernieuwen van het abonnement op KERL&LEVEN Eenmaal dat de maand september op zijn einde loopt is de tijd gekomen om het abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen.

Nadere informatie

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 43-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. De hernieuwing van het abonnement op Kerk&Leven loopt goed. Mogen we aan de leden die dit nog niet deden vragen dit niet

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 45-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen We zijn reeds een tijdje bezig met de herabonnering op Kerk&Leven en alles wijst er

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 40-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan Graag nodigt pastoor Johan Balcaen alle parochianen uit naar zijn aanstelling als pastoor van Groot-Aalter. Dit zal doorgaan

Nadere informatie

De rozenkrans... hoe bid je dat?

De rozenkrans... hoe bid je dat? De rozenkrans... hoe bid je dat? Wie naar de WJD in Keulen is geweest, heeft er zeker eentje gekregen: een WJD mini-rozenkrans. En wie er niet bij was, heeft misschien wel eens een rozenkrans zien liggen

Nadere informatie

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 13-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Week Danny Maenhaut 2017

Week Danny Maenhaut 2017 Week 01-2017 Danny Maenhaut 2017 Winter, koud en kil. Kerstmis bracht licht in de duisternis de bomen zijn naakt de bladeren verworden tot tapijt natuur rust het roodborstje verschijnt 366 dagen voorbij

Nadere informatie

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 49-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) Waar mensen deining veroorzaken, gaan ze over de tong. Men gaat ernaar kijken, wil

Nadere informatie

INRI (bij Christus Koning)

INRI (bij Christus Koning) Week 46-2016 ALGEMEEN PAROCHIAAL NIEUWS ONS PAROCHIEBLAD Onze maatschappij verandert snel. Ook onze kerk zit in een tijd van verandering. Pastoors worden niet meer benoemd voor meerdere parochies, maar

Nadere informatie

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Herabonnering op Kerk&Leven 2015.

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Herabonnering op Kerk&Leven 2015. Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Herabonnering op Kerk&Leven 2015. We zitten volop in de periode van herabonnering op Kerk&Leven. We zijn de dames en heren die nu reeds hun abonnement voor 2015 hernieuwden

Nadere informatie

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Wat is barmhartigheid eigenlijk? Een centraal thema in de Bijbel en een sleutelwoord in het leven van iedere christen, zegt kardinaal

Nadere informatie

Week 42-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week 42-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 42-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Bijna 1000 gezinnen op onze parochies ontvangen wekelijks Kerk&Leven en daarin ontdekken ze: - tot 4 pagina s berichten

Nadere informatie

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis.

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis. Week 18-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Bij het heilig vormsel. Heilige Geest, ik bid om Uw gaven om mij te sterken als christen. Ik word door mijn vormsel uitgenodigd de weg te volgen van Jezus. Geef mij

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart

Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart Ziekenzorg Aalter-Centrum en Ziekenzorg Sint-Maria-Aalter gingen op donderdag 20 augustus 2015 samen op bedevaart

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 44-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen Albert Einstein zei ooi: Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof

Nadere informatie

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester.

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester. Week 38-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Week 34-2015 ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Het is ondertussen een traditie geworden. De eerste week van juli trekken de Oost-Vlaamse jonge christenen op kamp, beter bekend als de Ontmoetingsdagen (OD). Dit

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN Week 33-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN We leven vandaag in een wereld vol wantrouwen. Mensen hebben soms weinig vertrouwen in elkaar. Ingegeven door onzekerheden en angst wantrouwen we vreemdelingen,

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem Week 20-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem De viering stond in het teken van de barmhartige Samaritaan. Als we doen en leven als zo n Samaritaan, dan hebben we tegelijk God en

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Week 41-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week 41-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 41-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Graag vragen we uw aandacht om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen. Voor een jaarabonnement betaal je 38,00 euro en

Nadere informatie

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum..

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum.. Kinderen bidden voor Kinderen Mariakapel. Datum.. Bidden met Maria 2 We bidden voor:................ 3 God kent jou God kent jou vanaf het begin helemaal van buiten en van binnenin Hij kent al je vreugde

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG Week 22-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Data Eerste Communie en H. Vormsel 2017. Naar aanleiding van de benoeming van onze huidige pastoor E.H. Alain Babylon in Brakel en Lierde en de komst van zijn opvolger

Nadere informatie

Week 39. Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG

Week 39. Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG Week 39 Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG Geloven om te communiceren Communiceren om te geloven. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons christelijk geloof is immers niet alleen wezenlijk

Nadere informatie

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Week 24-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS 59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Sinds 1957 heeft op Aalter-Brug jaarlijks een autowijding plaats. Op 21 juni 2015 gebeurt dat voor de 59 ste keer.

Nadere informatie

de waakvlam (bij de vijfde zondag)

de waakvlam (bij de vijfde zondag) Week 05-2017 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS Stijn De Groote Tussen droom en daad de waakvlam (bij de vijfde zondag) Het evangelie van het zout der aarde en het licht der wereld is voor kerkmensen niet onbekend.

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 46-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Ook in 2016 wil Kerk&Leven graag elke week uw reisgezel zijn. Een gezel die u gidst langs grote en kleine verhalen over

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Week 45 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Herabonnering op Kerk&Leven 2015.

Week 45 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Herabonnering op Kerk&Leven 2015. Week 45 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Herabonnering op Kerk&Leven 2015. De herabonnering op Kerk&Leven loopt vlot. Vele honderden hebben hun abonnement reeds door overschrijving vernieuwd en dat doet ons uiterst

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 07-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. We hadden het er verleden week reeds over: In Colombia worden de boeren hun gronden dagelijks bedreigd door grote

Nadere informatie

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje.

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje. Week 37-2016 UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna receptie in het parochiaal

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 08-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Verleden week kon je lezen wat Celia in Colombia doet om het leven van de inwoners en vooral dat van de boeren te

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven WEEK 24-2016 VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven De vakantieperiode is in aantocht! En zoals elk jaar geldt tijdens de vakantie een speciale regeling voor het binnensturen van de teksten en foto s voor Kerk&Leven.

Nadere informatie

Week Internationale Taizé-ontmoeting in Valencia. Als vreemdeling op zoek naar een herberg INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERK & LEVEN

Week Internationale Taizé-ontmoeting in Valencia. Als vreemdeling op zoek naar een herberg INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERK & LEVEN Week 03-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERK & LEVEN Beste abonnee, eventjes uw aandacht!! Sedert nieuwjaar werken we met de nieuwe lijsten van abonnees. Soms zijn er kleine klachten van onvolledigheid van

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VERNIEUW UW ABONNEMENT op KERK&Leven.

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VERNIEUW UW ABONNEMENT op KERK&Leven. Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERNIEUW UW ABONNEMENT op KERK&Leven. Kerk&Leven verschijnt reeds enkele tijd in kleur, iets helemaal anders, beter en aangenamer. Wekelijks bieden we u ook kleurrijke reportages

Nadere informatie

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 50-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) Het is een vaststelling dat in onze tijd relaties onder druk staan en dat vele stuklopen. Daar zijn

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan. Eerste Communie: Vlieg met ons mee Kinderen verzamelen achterin de kerk. Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op

Nadere informatie

versie 1 versie 2 GELOOFSBELIJDENIS

versie 1 versie 2 GELOOFSBELIJDENIS GELOOFSBELIJDENIS In vele vieringen worden allerlei teksten en gebeden gebruikt als geloofsbelijdenis. Een geloofsbelijdenis kan echter niet zomaar een mooie tekst zijn waarin we zeggen te geloven in de

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Gez. 125: 1, 3 Ps138: 1, 3 ELB 10 Projectlied ELB 241 ELB 186a: 1, 2 Opw 461 Math. 1: 18-25 Mededelingen Voorganger : Rudolf Setz Muziek : Jasper Dijkstra Voorbede : Jescavan Dijk

Nadere informatie

Week 41. Herabonnering op Kerk&Leven. Werkgroep voor ontwikkelingssamenwerking (vervolg)

Week 41. Herabonnering op Kerk&Leven. Werkgroep voor ontwikkelingssamenwerking (vervolg) Week 41 Herabonnering op Kerk&Leven. Kerk&Leven is er elke week voor u en nog vele honderdduizenden andere lezers in Vlaanderen. Al meer dan 60 jaar bestaat Kerk&Leven als een uniek blad. Met het parochieblad

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 18 oktober 1988 Thema: Zij die kan luisteren. Openingswoord

Gebedsdienst dinsdag 18 oktober 1988 Thema: Zij die kan luisteren. Openingswoord Gebedsdienst dinsdag 18 oktober 1988 Thema: Zij die kan luisteren Openingslied 206 Danken wij God Openingswoord In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen. Welkom aan u allen. De plaats

Nadere informatie

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld Zaterdag 12 mei 2018 Nu Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Week 25-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Christina Callant Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en de vakantienummers komen in zicht: Voor het nummer 26-27-28 (verschijningsdatum

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

dinsdag uur Completen

dinsdag uur Completen dinsdag 19.00 uur Completen U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze gebedsdienst. Bij de zang van de monniken kunt u aansluiting zoeken op zachte toon. Completen De completen zijn het laatste

Nadere informatie

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade.

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade. HEILIGE PIUS X Zaterdag 26 augustus. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 27 augustus. Eenentwintiste Zondag door het jaar. Jgt. Ghislaine Mertens; Zlm. Marcel Roofthooft

Nadere informatie

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS WEEK 26-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt, een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

13 december 2015 Derde zondag van Advent

13 december 2015 Derde zondag van Advent 13 december 2015 Derde zondag van Advent Dienst met de catechesegroep gehandicapten Bevestiging van Trudy van Wijngaarden tot diaken 9.30 uur Organist: Jan Quakkelaar Muzikale medewerking: fam. Blom -

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Ziekenzalving

Gemeenschappelijke Ziekenzalving Gemeenschappelijke Ziekenzalving h.-hartziekenhuis Lier Welkom Pr.: Lieve mensen, van harte welkom in naam van onze hele ploeg! Ik wil ze graag aan u voorstellen In ons leven hebben wij dikwijls ervaren

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom!

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom! Week 21-2016 NIEUWE TIJDEN Benoeming welkom! In ons bisdom is een hele reorganisatie aan gang. De huidige 34 dekenaten worden ingedeeld in 10 grote dekenaten. Een werking die dit jaar nog ingaat vanaf

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering Week 36-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 37-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS We vertrokken vol enthousiasme met 165 leden op kamp richting Möderscheider Mühle. We begonnen in een minder weer, maar tegen de avond klaarde het op en konden we starten

Nadere informatie

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen. Gebedsdienst dinsdag 15 mei 1990 Thema: Met Maria biddend om de Heilige Geest Begroeting Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

Henk Looijen. Dankdienst van Woord en Gebed bij het afscheid van. * Renkum, 4 april 1939 Ridderkerk, 19 augustus 2016.

Henk Looijen. Dankdienst van Woord en Gebed bij het afscheid van. * Renkum, 4 april 1939 Ridderkerk, 19 augustus 2016. Dankdienst van Woord en Gebed bij het afscheid van Henk Looijen * Renkum, 4 april 1939 Ridderkerk, 19 augustus 2016 25 september 2016 Protestantse gemeente te Bolnes Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist:

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL

26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL 26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL Bij aangenaam herfstweer brengen wij graag een bezoekje met de bewoners die het wensen naar het kerkhof van

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Nadat de Heer Jezus hun dit gezegd had, werd Hij in de hemel opgenomen en nam Hij plaats aan de rechterhand van God.

Nadat de Heer Jezus hun dit gezegd had, werd Hij in de hemel opgenomen en nam Hij plaats aan de rechterhand van God. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Hemelvaart van de Heer (B) 9-10 mei 2018 Nadat de Heer Jezus hun dit gezegd had, werd Hij in de hemel opgenomen en nam Hij plaats aan de rechterhand van God. [Joh 16,19] Intredelied:

Nadere informatie

Luk. 1, preek NGKE

Luk. 1, preek NGKE Luk. 1, 39-56 preek NGKE 11-12- 16 Onze Lieve Vrouwe? Wees gegroet, Maria, vol van genade. De Heer zij met u, gezegend zijt gij onder alle vrouwen en gezegend is de vrucht van uw schoot, Jezus. Heilige

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Jouw hand, mijn glimlach

Jouw hand, mijn glimlach Week van Gebed voor de Eenheid oecumenische viering in de St. Andrieskerk Leersum zondag 22 januari 2017 aan het begin van het jaar waarin 500 jaar Reformatie herdacht wordt Jouw hand, mijn glimlach voorgangers:

Nadere informatie

Liturgie oecumenische viering 15 januari Week van Gebed voor de Eenheid. Raad van Kerken Goor

Liturgie oecumenische viering 15 januari Week van Gebed voor de Eenheid. Raad van Kerken Goor Liturgie oecumenische viering 15 januari 2017 Week van Gebed voor de Eenheid Raad van Kerken Goor Welkom Intochtslied: Vrede voor jou Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn.

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie