59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG"

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS 59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Sinds 1957 heeft op Aalter-Brug jaarlijks een autowijding plaats. Op 21 juni 2015 gebeurt dat voor de 59 ste keer. In die 59 jaar is de autowijding geëvolueerd naar een wijding van alle mogelijke voertuigen, uiteraard auto s maar ook fietsen, bromfietsen, motoren, rolwagens, tractoren, Dit gebeuren is tevens uitgegroeid tot een activiteit waarbij de deelnemers bewust even stil staan bij hun eigen gedrag in het verkeer. Jaarlijks zijn er nog talrijke verkeersslachtoffers en misschien konden een aantal zware ongevallen vermeden worden mochten de weggebruikers zich op een correcte manier in het verkeer gedragen. Overigens, durven wij niet allen te snel rijden? Onveilig fietsen? Wat risico pakken bij het kruisen van een weg? Laat ons allen voornemen om voortaan te streven naar een veiliger verkeer door onszelf de inspanning en de houding op te leggen rekening te houden met de andere weggebruikers. De Christoffelgilde Aalter-Brug nodigt iedereen vriendelijk uit tot de zegening van de weggebruikers en hun voertuigen op ZONDAG 21 juni In tegenstelling tot de vorige jaren kan de eucharistie van uur om praktische redenen niet meer doorgaan. Wel is er om 8.30 uur een eucharistieviering ter ere van Sint-Christoffel en om uur volgt de autowijding. Voor en na de wijding krijgt u de gelegenheid om lid te worden van de Christoffelgilde of om uw lidmaatschap te vernieuwen. Auto: 4 euro; fiets: 1 euro; moto, bromfiets, paard: 1,5 euro; gezin: 5 euro. U kan ook lid worden door te storten op rekening BE (BIC AXABBE22) van Christoffelgilde Aalter-Brug. Plaats u onder de hoede van Sint-Christoffel en reis veilig als lid van onze confrérie. Van harte welkom! Christoffelgilde Aalter-Brug, p.a. Polenstraat 1-3, 9880 Aalter. Tel COMMUNIE AAN DE ZIEKEN Derde vrijdag van de maand: 19 juni: communie aan de zieken en ouderen op de Sint-Corneliusparochie.

2 Heer God, doorheen de geschiedenis ben je altijd dicht bij mensen geweest. Vooral als mensen het moeilijk hadden, als ze zochten naar een vaste hand, als ze uitkeken naar een schouderklop, als ze vroegen om een luisterend oor. Steeds voelden ze jouw warme adem! Ook ik mag die warmte ervaren, zowel in moeilijke als in levensnabije dagen, zowel in oase als in woestijn, zowel bij dag als bij nacht, zowel bij vreugde als verdriet. Moedig mij aan om te geloven dat Jij er steeds voor mij zult zijn. Amen. Weekgezegde. Het leven is veel te belangrijk om het serieus te nemen. HULDE aan broeder MARC D HEUVAERT Op 17 mei, aansluitend bij de vormselplechtigheid ontving broeder Marc van onze bisschop, Monseigneur Luc Van Looy, het zilveren ereteken in de orde van Sint-Bavo, alsook een oorkonde en bloemen. Sinds zovele jaren is hij de toegewijde koster van Onze-Lieve-Vrouw Hulp der Christenen in Sint-Maria-Aalter. Maar zijn grootste verdienste is om ontelbaar veel jongens en meisjes op te leiden tot misdienaar of lectrice. Zij vormen een ware vriendengroep van jonge mensen. Dit is een echte roeping van een Broeder van liefde. Ten huize van Bart en Petra De Meyer-Verwilst was er met de bisschop, met jongeren en ouderen een hartelijke ontvangst. Daarvoor dank voor de gastvrijheid. De foto s tonen afgevaardigden van parochieploeg en kerkraad van Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug, de vormelingen en broeder Marc omringd door een deel van zijn jonge mensen. Dit maakte de vreugde volledig! Proficiat, broeder Marc, een welgemeende dank voor zoveel inzet en doe zo voort!

3

4 GUN IEDEREEN ZIJN SLECHTE DAG. Je partner komt na een slechte nacht brommerig aan de ontbijttafel. Jouw goeiemorgen vindt geen gehoor en de koffie doet zijn werk niet. Je probeert verder, maar niets blijkt te werken. Misschien heeft je partner tijd nodig om een en ander te doorworstelen of wil hij gewoon wat ruimte om alles een plaats te geven? Jouw reactie bepaalt mee of het (later) tot een verlichtend gesprek komt. Kwaad worden omdat iemand een slecht moment heeft, werkt niet. Zoveel is zeker. De gemoedsgesteltenis van een ander bepalen, kunnen we immers niet. Hoe kunnen we er dan mee omgaan? Je zou iets kunnen zeggen in de zin van: Ik gun je je slechte dag. Als er iets is wat ik voor je kan doen, dan wil ik graag luisteren. Elk mensenleven heeft een onbegrijpelijke kant. Sommige dagen ben je tevreden en zie je de mooie en goede kanten van het leven. Alles vlot, iedereen is vriendelijk en je weet niet waarom. En plots, vaak zonder aanwijsbare reden, komt er een soort droefheid over je en vind je in een futiliteit een reden om te klagen en anderen verwijten te maken. Waarom toch? Waarom is dat zo? De mens is een stuk natuur. Er is een dag en er is een nacht. Er is winter en zomer. Mensen volgen meer dan ze beseffen het ritme van de zee, waar er voortdurend eb en vloed is. Ons leven is een opeenvolging van leven en sterven. We moeten op verschillende momenten van ons leven door zoveel heen, dat het niet verwonderlijk is en niet uit te leggen valt waarom verdriet of een onbestemd gevoel ons deel is. Dit inzien kan ons helpen te aanvaarden dat een goeie en slechte dag gewoon deel uitmaken van het leven. Als we deze natuurlijke deiningen van het leven kunnen toestaan, zullen we wellicht bewuster, dieper en meer stabiel gaan leven. Het zal ons uiteindelijk helpen gelijkmoediger te worden, omdat we leren dat na elke nacht er een nieuwe morgen komt. Misschien wil je ook maandelijks de spreuken van Bond zonder Naam ontvangen? Dit kan door een briefje te sturen aan: Bond zonder Naam Sint-Jacobsmarkt, 39 te 2000 Antwerpen. En wie BzN wil steunen kan overschrijven op rekening BE

5 NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM Fietstocht Femma KWB Aalter Center Op donderdag 25 juni 2015 organiseren Femma en KWB Aalter Center hun jaarlijkse fietstocht met bestemming Grammene. Er wordt gestart om uur aan het Sportcentrum, Lindestraat 17 te Aalter voor een tocht van +/- 35 km. Halverwege de fietstocht wordt er halt gehouden aan Taverne De Mandel waar elke deelnemer getrakteerd wordt op 2 pannenkoeken met koffie. Kostprijs : 5 euro voor leden Femma en KWB Aalter-Center, niet-leden betalen 6 euro. Men kan hiervoor ter plaatse inschrijen van uur tot en met uur. Deze fietstocht wordt in goede banen geleid door 4 wegkapiteins + volgwagen. Info: Jean-Luc Grammens: of of jeanluc561@euphonynet.be KVLV Aalter gaat op dagreis naar Heverlee en Leuven op woensdag 1 juli We beginnen de dag om 7.15 uur met een uitgebreid ontbijtbuffet in Hotel Capitole! De Zusters van de Jacht in Heverlee verwachten ons om 9.30 uur. De meesten onder ons kennen de missiezusters van het TV-programma met Annemie Struyff : In Godsnaam. Uitzonderlijk laten ze ons toe in hun leefwereld.

6 Zuster Mia zal ons inwijden in hun wereldwijde activiteiten en dagelijks leven. Daarna neemt ze ons mee op sleeptouw doorheen het ganse gebouw. Voor wie het nodig heeft: er is een lift ter beschikking. s Middags trekken we richting Leuvense binnenstad voor een driegangenmenu. Leuven is bij ons vooral bekend als studentenstad, maar Leuven is zoveel meer! Wie volop wil genieten van deze rijke Vlaamse cultuurstad kan mee met onze Leuvense stadsgids om in ca 2 uur alle hoekjes en kantjes van de binnenstad te zien. Voor wie het wat minder mag, staat reisleider Bart ter beschikking. Hij laat ons in een kortere wandeling de voornaamste bezienswaardigheden zien. En wie zich op en top student voelt (of wat moeilijker te been is) kan zich gedurende die tijd een plaatsje op de Oude Markt uitzoeken Als afsluiter is alvast voor iedereen de mogelijkheid voorzien om van een Leuvens terrasje te genieten. Het goede weer is alvast besteld! Hierna keren we terug huiswaarts en onderweg genieten we nog van een avondsnack. PRAKTISCH : prijs : 65 euro voor leden en 70 euro voor niet-leden. Inschrijven : uiterlijk 25 juni bij Betty ( of betty.leybaert@skynet.be). Betaling via overschrijving met vermelding van meisjesnaam op rekeningnummer BE Let wel : de plaatsen op de bus zijn beperkt PROGRAMMA : uur : uitgebreid ontbijtbuffet in Hotel Capitole (Stationsstraat Aalter) uur : bezoek aan de Zusters van de Jacht te Heverlee uur : middagmaal uur : bezoek binnenstad Leuven uur : tijd voor terrasje of een eigen verkenning uur : richting Aalter (met avondmaal onderweg) uur : terug thuis! KWB - Sneukeltoer Op zaterdag 4 juli 2015 organiseert KWB Aalter-Center voor de 14 de maal zijn sneukeltoer. De afstand bedraagt +/- 35 km, waarlangs 5 stopplaatsen voorzien zijn waar de deelnemers getrakteerd worden op een hapje en een drankje. Er kan vrij gestart worden tussen uur en uur vanaf de speelplaats van het Emmaüsinstituut lagere school, Maria Middelareslaan2, Aalter. Kostprijs : 10 euro voor Kwb-leden Aalter-Center, niet-leden betalen 15 euro; kinderen -6 jaar kunnen deelnemen voor 5 euro en voor kinderen van 7 t/m 12 jaar betaalt men 10 euro per kind. Voorinschrijving verplicht vóór 29 juni 2015 bij Jean-Luc Grammens, Venakker 55 Aalter, tel of of jeanluc561@euphonynet.be of bij Bart Van den Bossche, Weibroekkouter 36, Aalter, tel of bart.van.den.bossche6@telenet.be of via rekeningnummer BE met de vermelding van naam + aantal deelnemers.

7 SINT-MARIA-AALTER Ziekenzorg CM Sint-Maria-Aalter richt een ontspanningsnamiddag in op donderdag 25 juni om uur. Optreden van Eric Wille, onze marktzanger bezingt DE GROOTEN OORLOG (marktliederen, café-chantant, volksliederen) uur : eerste optreden Eric uur : koffie en gebakje uur : tweede deel optreden. Inkom : 5 euro per persoon, in het gemeentelijk ontmoetingscentrum. Geen vervoer? Bel Greta Iedereen welkom! OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Tristan Vandersteene, zoontje van Miguel en Liesje Swannet, Wingenestraat 85. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie! BELLEM OKRA trefpunt 55+ BELLEM KAARTERSCLUB : De volgende kaarting gaat door op 23 juni in de voetbalkantine. LIJNDANSEN : Op vrijdag 19 juni is er lijndansen in het gemeentelijk ontmoetingscentrum. HOBBY : Op maandag 22 juni is er hobby in het gemeentelijk ontmoetingscentrum. FIETSEN in juli en augustus:

8 De fietstocht in juli gaat door op 23 juli en NIET op 21 juli (wettelijke feestdag). Het fietsen in augustus gaat door volgens de planning nl op 18 aug. Meer info volgt nog. KOFFIETAFEL op donderdag 25 juni 15 in het gemeentelijk ontmoetingscentrum: tijdens de koffietafel namiddag worden we op een humorvolle wijze ingewijd in de wereld van biologische reinigings- en verzorgingsproducten. Inschrijven kan je bij je bestuurslid, zowel voor de koffietafel als voor de uiteenzetting. Je kan ook contact opnemen met Jeanine (zie hieronder). Mensen die zin hebben om deel te nemen aan één van deze aktiviteiten, zijn altijd welkom! Lid worden van OKRA Bellem is het enige wat je hoeft te doen. Bovendien kan je de komende maanden genieten van een gunsttarief (helft van het gewoon tarief). Je mag hiervoor vooraf contact opnemen met Trees of Jeanine GAAN EEN CHRISTELIJK HUWELIJK aan voor GOD en de GEMEENSCHAP Tim Vervynckt en Angelique Maenhaut huwen op zaterdag 12 september.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Vanaf woensdag 6 augustus verschijnt het parochieblad opnieuw wekelijks. Teksten voor dit nummer verwachten we vrijdagmiddag 1 augustus.

Vanaf woensdag 6 augustus verschijnt het parochieblad opnieuw wekelijks. Teksten voor dit nummer verwachten we vrijdagmiddag 1 augustus. Week 24 INTERPAROCHIAAL NIEUWS AANDACHT De vakantie staat voor de deur. Zoals elk jaar geldt tijdens de vakantie een speciale regeling voor het binnenbrengen van de teksten voor het parochieblad. - Kerk&Leven

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG Week 22-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Data Eerste Communie en H. Vormsel 2017. Naar aanleiding van de benoeming van onze huidige pastoor E.H. Alain Babylon in Brakel en Lierde en de komst van zijn opvolger

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven WEEK 24-2016 VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven De vakantieperiode is in aantocht! En zoals elk jaar geldt tijdens de vakantie een speciale regeling voor het binnensturen van de teksten en foto s voor Kerk&Leven.

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN Week 33-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN We leven vandaag in een wereld vol wantrouwen. Mensen hebben soms weinig vertrouwen in elkaar. Ingegeven door onzekerheden en angst wantrouwen we vreemdelingen,

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem Week 20-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem De viering stond in het teken van de barmhartige Samaritaan. Als we doen en leven als zo n Samaritaan, dan hebben we tegelijk God en

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 13-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u

Nadere informatie

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Een leefbaar platteland als. er voldoende en diverse inkosten zijn, het hele jaar door. Ibrahima keerde vijf jaar geleden terug

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Week Danny Maenhaut 2017

Week Danny Maenhaut 2017 Week 01-2017 Danny Maenhaut 2017 Winter, koud en kil. Kerstmis bracht licht in de duisternis de bomen zijn naakt de bladeren verworden tot tapijt natuur rust het roodborstje verschijnt 366 dagen voorbij

Nadere informatie

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis.

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis. Week 18-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Bij het heilig vormsel. Heilige Geest, ik bid om Uw gaven om mij te sterken als christen. Ik word door mijn vormsel uitgenodigd de weg te volgen van Jezus. Geef mij

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 40-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan Graag nodigt pastoor Johan Balcaen alle parochianen uit naar zijn aanstelling als pastoor van Groot-Aalter. Dit zal doorgaan

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Week 25-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Christina Callant Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en de vakantienummers komen in zicht: Voor het nummer 26-27-28 (verschijningsdatum

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 45-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen We zijn reeds een tijdje bezig met de herabonnering op Kerk&Leven en alles wijst er

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders.

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Bij gelegenheid van 450(50)jaar bisdom Antwerpen trokken we, als misdienaarsgroep van veertien in een groep van in totaal 500 antwerpse pelgrims,

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

Week 10-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven.

Week 10-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Week 10-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015 Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Bedreiging van het leven: grootschalige mijnbouw. Een nieuwe dreiging kan

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. Week 39-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. De tijd om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen is aangebroken. Wij hopen dat u net als de vorige jaren wekelijks

Nadere informatie

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Wat is barmhartigheid eigenlijk? Een centraal thema in de Bijbel en een sleutelwoord in het leven van iedere christen, zegt kardinaal

Nadere informatie

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS WEEK 26-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt, een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Feest van de heilige Familie en Oudjaar. viering zondag 20 dec jaar c. Antonius van Padua..

Feest van de heilige Familie en Oudjaar. viering zondag 20 dec jaar c. Antonius van Padua.. Feest van de heilige Familie en Oudjaar. viering zondag 20 dec. 2018 jaar c. Antonius van Padua.. Genade, vrede en verbondenheid, in de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest. Welkom U allen op deze

Nadere informatie

INFO MEI 2014. Gezelschapsspellen spelen. In t kort

INFO MEI 2014. Gezelschapsspellen spelen. In t kort INFO MEI 2014 In t kort Ma. 5 en 19 mei mei Za. 17 mei Zo. 8 juni Vr., za. en zo.. 13, 14 en 15 juni Gezelschapsspellen spelen Waar gaat wandelclub kwb-heist-statie wandelen? Eet- en dansfestijn Dagfietstocht

Nadere informatie

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 29-30-31 / 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Beste lezers, uitkijken!!! Dit nummer van Kerk & Leven dat u nu in handen hebt gaat over drie weken. U zal uw vertrouwde parochieblad terug in de bus krijgen

Nadere informatie

Aan al onze lezers, familie en vrienden: een aangename deugddoende vakantie!

Aan al onze lezers, familie en vrienden: een aangename deugddoende vakantie! Week 26 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Beste lezers uitkijken!! Ook drukkers hebben recht op verlof. Daarom zult u de volgende drie weken geen parochieblad ontvangen. Het eerstvolgende nummer verschijnt op woensdag

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10: Gemeente van Christus,

Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10: Gemeente van Christus, Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10:38-42 Gemeente van Christus, Het gaat vanmorgen over Jezus. Dat zal je waarschijnlijk ook niet verrassen. Maar als het gaat over Jezus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie KERK & leven Hoboken

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie KERK & leven Hoboken LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken Zaterdag 11 januari 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Viering voor Anne-Marie Tanghe Lector: Gaby De Swaene Zondag 12 januari

Nadere informatie

... WAT: Bezinning in t Gelove WIE: KVLV Ruiselede WAAR: 14u - Kerk Ruiselede INFO: DI. 5 MAART

... WAT: Bezinning in t Gelove WIE: KVLV Ruiselede WAAR: 14u - Kerk Ruiselede INFO:   DI. 5 MAART Verant. Uitg.: Gemeentebestuur Ruiselede Markt 1, 8755 Ruiselede 051/70-84-20 cultuur@ruiselede.be Deadline invoeren in UiTdatabank: 15 e van de maand............................... ACTIVITEITEN Maart

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HET LICHT AAN JOU! GOD ZEGENE EN BEWARE JE.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HET LICHT AAN JOU! GOD ZEGENE EN BEWARE JE. Week 04-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HET LICHT AAN JOU! GOD ZEGENE EN BEWARE JE. Op 2 februari de 40 ste dag na Kerstmis vieren we de Opdracht van de Heer of Maria Lichtmis. Het is een oud gebruik alle

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Week 34-2015 ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Het is ondertussen een traditie geworden. De eerste week van juli trekken de Oost-Vlaamse jonge christenen op kamp, beter bekend als de Ontmoetingsdagen (OD). Dit

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd. Week 06-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. OMDAT HET ZUIDEN PLANNEN HEEFT. MARCO IS EEN BOER, EN WIL DAT BLIJVEN. Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

HAMBURG - KOPENHAGEN - MALMÖ

HAMBURG - KOPENHAGEN - MALMÖ 7-DAAGSE REIS 22.08 28.08.2018 HAMBURG - KOPENHAGEN - MALMÖ REISPROGRAMMA: Dag 1 Woensdag 22.08.2018: Via Eindhoven rijden we naar Sevenum waar ons een lekker ontbijtbuffet wacht. Daarna rijden we verder

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom!

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom! Week 21-2016 NIEUWE TIJDEN Benoeming welkom! In ons bisdom is een hele reorganisatie aan gang. De huidige 34 dekenaten worden ingedeeld in 10 grote dekenaten. Een werking die dit jaar nog ingaat vanaf

Nadere informatie

Week 22-2015. D A N K bij afscheid INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 22-2015. D A N K bij afscheid INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 22-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS D A N K bij afscheid Enkele weken na Pasen heeft Mevr. Jeanine Geyssens gekozen, niet om gehuldigd te worden, maar om stil afscheid te nemen van een jarenlange opdracht

Nadere informatie

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Met deze Gebedskalender maak je een week lang elke dag tijd om naar Gods stem te luisteren. Neem de tijd om stil te zijn. Wanneer je gehaast of gejaagd

Nadere informatie

DINSDAG 27 MEI 2014 OM 14u30 VERJAARDAGSFEEST Voorstelling Kinderen van toen

DINSDAG 27 MEI 2014 OM 14u30 VERJAARDAGSFEEST Voorstelling Kinderen van toen DINSDAG 27 MEI 2014 OM 14u30 VERJAARDAGSFEEST Voorstelling Kinderen van toen MAANDAG 26 MEI 2014 Deze voormiddag spelen we in de leefzaal boven een foto-bingo. Hierbij wordt telkens een foto getoond. Wanneer

Nadere informatie

Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL LES 2: VRIJE TIJD LES 3: THUIS LES 4: NEDERLAND LES 5: TOEKOMST 126

Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL LES 2: VRIJE TIJD LES 3: THUIS LES 4: NEDERLAND LES 5: TOEKOMST 126 Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL 8 1 Ziek 8 2 Plus en min 14 3 Wat moet en wat is goed? 20 4 De bel 26 Woorden 32 LES 2: VRIJE TIJD 38 1 Naar de film 38 2 Rada wil fit zijn 44 3 Vrije tijd 50 4 Ik ben

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

Laten we alvast deze viering beginnen met een moment van inkeer. Laten we even vertoeven in de stilte van ons hart.

Laten we alvast deze viering beginnen met een moment van inkeer. Laten we even vertoeven in de stilte van ons hart. EMMAÜSVIERING 24 JUNI 2012 INLEIDING Welkom in de laatste Emmaüsviering van dit werkjaar. De vakantie wenkt. De lezingen van vandaag sluiten goed aan bij de komende zomertijd van onthaasting en verstilling.

Nadere informatie

Vrijetijdskrant WVA. September k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P Afgiftekantoor: Ieper 1

Vrijetijdskrant WVA. September k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P Afgiftekantoor: Ieper 1 Vrijetijdskrant WVA September 2016 k w a l i t i j d Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De Vrijetijdskrant is een maandelijkse uitgave van Westhoek Vrijetijd

Nadere informatie

Bankrelatie : 738-0077109-16. Veurnestraat 237 p.a. Veurnestraat 237 8660 De Panne 8660 De Panne Tel 058 / 41 37 11

Bankrelatie : 738-0077109-16. Veurnestraat 237 p.a. Veurnestraat 237 8660 De Panne 8660 De Panne Tel 058 / 41 37 11 MAANDBLAD DE PANNE-ADINKERKE Secretariaat Micheline Blomme-Claeys Bankrelatie : 738-0077109-16 Dagelijks Bestuur Georges Devacht, Roger Ghysel Veurnestraat 237 p.a. Veurnestraat 237 8660 De Panne 8660

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

Januari 2013 Editie 407

Januari 2013 Editie 407 Secretariaat: Staf Van Espen Beverlaak 126 3118 Werchter 0478/888108 gustaaf.vanespen@scarlet.be Januari 2013 Editie 407 Nieuwjaarswensen 2013 Wij wensen jullie een jaar als het alfabet Met alle letters

Nadere informatie

Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018

Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018 www.kwbgooik.be december 2017 kwb gooik & strijland Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018 Het is Kerstmis. Telkens we een traan van verdriet wegnemen. Als we vrede sluiten en haat wegnemen. Telkens we lijden helpen

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad April ste jaargang - nr.: 4

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad April ste jaargang - nr.: 4 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad April 2018 63 ste jaargang - nr.: 4 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

Activiteiten najaar Coming soon nieuwe website volg ons op Facebook

Activiteiten najaar Coming soon nieuwe website  volg ons op Facebook Destelbergen Bondig Nieuws Activiteiten najaar 2016 Gezinsfietstocht... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Tweedehandsbeurs...2-5 Om naar uit te kijken : Sinterklaas!... 6 Kerstfilm mét popcorn.. 6 Contactgegevens...

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! Week 48-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! We danken de zeer veel abonnees (90%) die reeds hun abonnement op Kerk&Leven hernieuwden.

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 10, 15 Ochtenddienst H. Avondmaal

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 10, 15 Ochtenddienst H. Avondmaal Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Marcus 10, 15 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, de Here wil ons deze morgen weer laten horen en ervaren dat wij, ondanks al onze zonden toch burgers

Nadere informatie

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019:

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: Bid dat de heilige Geest je een mooie bijbeltekst zal geven als leidraad voor het komende jaar en schrijf hem hier op: Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: God wil zijn genade en liefde geven aan iedereen

Nadere informatie

Ledenavond: Reis rond wereld met Jan Vrebos

Ledenavond: Reis rond wereld met Jan Vrebos E-Vaartje Nr 13 april 2016 De lente is in het land en dat brengt mensen op de been. Tuintjes worden onder handen genomen, kasten opgeruimd en gordijntjes gewassen. Alles ziet er weer piekfijn uit zodat

Nadere informatie

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5)

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5) WEEK 2 INTRO Welkom bij week 2 van de Focus 21 days Challenge. We deelden het vorige week al, maar we zeggen het nogmaals: we leven in een tijd waarin afleiding één van de grootste obstakels is in het

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER ACTIVITEITENKALENDER DE WINGERD JULI 2017 De cafetaria is van maandag tot vrijdag open van 14.30 16.30 uur. Tijdens het weekend en op feestdagen van 14.30 17.30 uur. Dagelijks is er om 09.30 uur EUCHARISTIEVIERING

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Programma voor gezinnen met jonge kinderen. van woensdag 5 tot zondag 9 juli Noorbeek (NL) Aken (D)

Programma voor gezinnen met jonge kinderen. van woensdag 5 tot zondag 9 juli Noorbeek (NL) Aken (D) Programma voor gezinnen met jonge kinderen van woensdag 5 tot zondag 9 juli 2017 Noorbeek (NL) Aken (D) 50 jaar bisdom * thema: geen dolers, maar pelgrims ervaren wat pelgrim-zijn is! * met mensen uit

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart

Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart Ziekenzorg Aalter-Centrum en Ziekenzorg Sint-Maria-Aalter gingen op donderdag 20 augustus 2015 samen op bedevaart

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

Ons Familienieuws: Augustus + september

Ons Familienieuws: Augustus + september . 01-08-2007 Maand: Augustus + september In dit nummer: Welkom 2 Voorwoord Jarigen van de maand augustus 2 Hallo, Jarigen van de maand september Even terug in de tijd 4+5 Woon En Zorgcentrum Heilige familie

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken DE WEGEL- HEILIG HART Zaterdag 28 septemer 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Lector: Gaby De Swaene Zondag 29 september

Nadere informatie

PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012

PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012 PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012 Maandag 2 juli Dinsdag 3 juli Woensdag 4 juli Donderdag 5 juli Vrijdag 6 juli Maandag 9 juli Dinsdag 10 juli Woensdag 11 juli Donderdag 12 juli Vrijdag 13 juli Maandag

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VERNIEUW UW ABONNEMENT op KERK&Leven.

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VERNIEUW UW ABONNEMENT op KERK&Leven. Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERNIEUW UW ABONNEMENT op KERK&Leven. Kerk&Leven verschijnt reeds enkele tijd in kleur, iets helemaal anders, beter en aangenamer. Wekelijks bieden we u ook kleurrijke reportages

Nadere informatie

JANUARI. schrijf op. De liefde voor het leven kan hoe gek het misschien ook klinkt ook op een niet zo n mooi moment voelbaar zijn geweest.

JANUARI. schrijf op. De liefde voor het leven kan hoe gek het misschien ook klinkt ook op een niet zo n mooi moment voelbaar zijn geweest. liefde voor leven Een nieuw jaar, een nieuw begin, een volgende dag Kortom: we leven! Wat is leven eigenlijk? Leven heeft heel veel definities, onder andere: de periode tussen je geboorte en je dood, ademen

Nadere informatie

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten!

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten! Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL 2016-2017 www.vormsel.be Houd deze site zeker in de gaten! ALGEMENE ACTIVITEITEN Hieronder vermelde activiteiten zijn voor alle

Nadere informatie

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje.

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje. Week 37-2016 UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna receptie in het parochiaal

Nadere informatie

25-29 juni op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdagmorgen van 8.45 uur tot uur 9 juli om uur. Vervoer Broem, tingeling.

25-29 juni op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdagmorgen van 8.45 uur tot uur 9 juli om uur. Vervoer Broem, tingeling. Nieuwsbrief Datum: 26-4-2018 Nummer: 2017-2018-11 Agenda Oudercommissievergadering Belloreisje Opa en oma ochtenden Schoonmaakavond voor alle groepen 22 mei 2018 om 19.30 uur 5 juni, de indeling is als

Nadere informatie

Nieuw Bestuur: Een nieuwe redactie. Ismes Huis Brede Haven TL Den Bosch

Nieuw Bestuur: Een nieuwe redactie. Ismes Huis Brede Haven TL Den Bosch Nieuwsbrief september 2016 Een nieuwe redactie In deze Nieuwsbrief Voorwoord Huub Bijeenkomst samen is leuker Meetingslijst Meer info over hulp op internet en meetings Ontspanning met Geert Gloudemans

Nadere informatie

t Gezinsbondeke januari 2018

t Gezinsbondeke januari 2018 t Gezinsbondeke januari 2018 Familiale verwendropping op 20/01/2018 Badminton vanaf 27/01/2018 p2 p2 Voordrachten via de gezinsbond Deinze. Wat moet ik nu geloven dokter? op 26/01/2018 p3. Slapen en slaapproblemen

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Naar jaarlijkse gewoonte kan er met Hezof terug op reis gegaan worden.

Naar jaarlijkse gewoonte kan er met Hezof terug op reis gegaan worden. Zottegem, 2 februari 2015 Afzender : FOD FINANCIEN -Eerste BTW-Controle Heilig Hartplein 34 9620 Zottegem Lidnummer : Jaarlijkse reis Beste leden Naar jaarlijkse gewoonte kan er met Hezof terug op reis

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven In het donker zie je niets. Niet waar je bent, niet hoe de wereld er uit ziet, niet wat je moet doen. In het licht ga je het allemaal begrijpen. Jezus zegt:

Nadere informatie

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang.

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Jaargang 28 nr. 4 mei 2006 - 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. En wees gerust: Had je op vorige editie

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen.

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen. Achtergrond Al eeuwenlang is de Kaukasus zowel een trefpunt van culturen als een schier onoverwinnelijk obstakel voor de vele volkeren die de regio hun thuis noemen. Na Perzische, Ottomaanse en Russische

Nadere informatie

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 32-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS NIEUW DEKENAAT Op 15 augustus, feest van Tenhemelopneming van Maria, worden de tien nieuwe dekenaten in het bisdom Gent bij decreet opgericht. Vervolgens zullen de nieuwe

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie