Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem"
  • Ine Kok
  • 7 jaren geleden
  • Aantal bezoeken:

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem De viering stond in het teken van de barmhartige Samaritaan. Als we doen en leven als zo n Samaritaan, dan hebben we tegelijk God en onze naaste lief en leven we als vrienden van God.

2 EERSTE COMMUNIEVIERING in Sint-Maria-Aalter De viering stond in het teken van Een boot vol vrienden. God heeft mensen en dieren gemaakt om lief te zijn voor elkaar en om kleur aan de wereld te geven. Daarom spande Hij zijn regenboog aan de hemel.

3 GEESTDRIFT Het wondere pinksterverhaal vertelt hoe vreemdelingen van verschillende origine in Jeruzalem samengetroept in hun eigen moedertaal hoorden, verstonden en begrepen wat de leerlingen van Jezus vol geestdrift verkondigden; Dat communicatie tussen vreemdelingen zo vlot kon verlopen mag een taalwonder genoemd worden. De veelkleurigheid en veeltaligheid hier bij ons, mensen uit verschillende landen, culturen en religieuze tradities worden we stilaan gewoon. Wel hebben we nog last van het onbegrip en de misverstanden, de achterdocht en de conflicten die multicultureel samenleven bemoeilijken. Een taalwonder als toen zou van pas komen. Misschien moeten we de Geest in ons toelaten. Door ons kan Hij ook nu taalwonderen bewerken. Laten we maar eens proberen met de zachte middelen, door lichaamstaal en gebarentaal, zoals een opgestoken hand instemming kan betekenen, zoals geliefden zonder woorden duidelijk maken hoe zeer ze elkaar beminnen en één enkel vergevend gebaar tot vrede en verzoening kan leiden. De geestdrift, de drift die de Geest in ons wekt, kunnen we op mensen met wie we omgaan doen overslaan. Geestdrift kan je op anderen overbrengen door woordeloos te spreken in je lichaamstaal. Spraakverwarring, onbegrip en misverstand worden opgeheven waar mensen delen in dezelfde geest. Uit kracht van de Geest gebeurt het wonder van de liefde! Zalige hoogdag van Pinksteren! Pinksteren Gebed tot de H. Geest. wees een vuur in onze soms donkere wereld, een brandende toorts langs onze weg zodat wij niet verloren lopen als het in ons leven al eens donker is. maak onze gedachten helder en vriendelijk als morgenlicht. En leer ons teergevoeligheid als wij van mensen weten wat hen gekruisigd heeft. Bewaar ons voor de treurigheid alleen maar voor onszelf te leven en niet van onze overvloed aan anderen weg te geven. Laat nooit de avond vallen vóór wij uw mensen met gans ons hart hebben bemind. maak ons los uit onze onwilligheid als wij, behoudsgezind, uw doorbraak tegenhouden en als wij, ongehoorzaam, weigeren om met U wonderen te doen. wees een zachte bries van troost voor wie geleden heeft, wees een thuis voor wie van thuiskomst droomt want het alleen zijn maakt de mensen moe.

4 Weekgezegde. Heb mensen lief zoals ze zijn, niet zoals ze horen te zijn. COMMUNIE AAN DE ZIEKEN Als iemand door ziekte of ouderdom niet meer naar de kerk kan komen, dan is op hoogdagen de ziekencommunie een kostbaar moment. Onze medewerkers zullen als naar gewoonte met Pinksteren de communie brengen bij zieken en bejaarden. Wij zorgen er dan voor dat er iemand bij u langskomt. Interparochiaal secretariaat: ; zr. Christiana: ; Myriam Pauwels: ; Petra Verwilst: Solidariteitsactie ZIEKENZORG CM 2015 Trekking van 8 mei 2015 Onder voorbehoud van nazicht. Prijzen voor gewone loten (paarse kleur) 1. Winnen een aankoopcheque Sodexo ter waarde van euro Serie A Serie B Serie C Serie D Serie E Serie F Serie G Serie H Serie J Serie K Serie L Serie M Serie N Serie P Serie Q Serie R Winnen een aankoopcheque Sodexo ter waarde van 250 euro In alle series het nummer In alle series het nummer In alle series het nummer In alle series het nummer Winnen een aankoopcheque Sodexo ter waarde van 125 euro In alle series het nummer eindigend op 4351 In alle series het nummer eindigend op Winnen een aankoopcheque Sodexo ter waarde van 50 euro In alle series het nummer eindigend op Winnen een aankoopcheque Sodexo ter waarde van 25 euro In alle series het nummer eindigend op 140 In alle series het nummer eindigend op 361 In alle series het nummer eindigend op 617 In alle series het nummer eindigend op 778 Prijzen voor gratis omslaglot (blauwe kleur) 1. Wint een Audi A4 Serie J nr Winnen een aankoopcheque Sodexo ter waarde van 25 euro In alle series het nummer eindigend op 964 Ziekenzorg CM dankt allen die hen steunden door tombolaloten aan te kopen.

5 BROEDERLIJK DELEN op onze parochies Collecte Aalter-centrum Aalter-Brug Sint-Maria-Aalter Bellem Veilige Have Solidariteitsontbijt Aalter-Brug Bellem Koffiestop Aalter-centrum Bellem 1577 euro 402 euro 327 euro 492 euro 461 euro 462 euro 670 euro 315 euro 200 euro Totaal : 4906 waarvoor DANK! CONCERTBAND en AMUZE Wij hebben de eer u EIGEN KWEEK aan te kondigen. Een nieuw KERKCONCERT van de Aalterse CONCERTBAND en het koor AMUZE. Na UN ARIA D ITALIA (2009) en het concert ESPANA (2013) bieden we u dit jaar oud en nieuw werk van EIGEN BODEM. Topcomponisten als August De Boeck, Kevin Houben, Sven Van Calster, Jan Van Der Roost, Dirk Brossé, Jef Neve, passeren allen de revue in het prachtig decor van de Sint-Corneliukerk. Na het concert nodigen we iedereen uit naar de versierde pastorietuin voor een drankje en een streekhapje. Datum : zaterdag 23 mei om uur. Inkom: 10 euro inbegrepen streekdrankje tijdens het tuinfeest. Tickets te verkrijgen bij leden van de Concertband en het koor Amuze, ook bij optiek De Muynck en Onverbloemd, Stationsstraat Aalter. Zeer graag tot op het kerkconcert met EIGEN KWEEK. NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM MEIMAAND = MARIAMAAND. Bernardus van Clairvaux schreef onderstaande gebed tot Maria: Liefdevolle Maagd Maria, gedenk dat men nooit heeft gehoord, dat iemand die tot U zijn toevlucht nam, verlaten is geworden. Aangemoedigd door dit vertrouwen komen wij tot u, met onze zonden en zorgen. Versmaad onze gebeden niet, maar neem ze goedgunstig aan en wil ons verhoren, o lieve Maagd Maria.

6 Hierbij wil KWB, Femma en Okra van Aalter-centrum iedereen uitnodigen op de gebeds- en bezinningsavond welke doorgaat op VRIJDAG 22 MEI. We verzamelen om uur aan de KAV-KWB-kapel in de Sportlaan om er te bidden ter ere van Maria en al onze intenties. Iedereen is hartelijk welkom. NAMIDDAGFIETSTOCHT met KVLV Het is weer zover voor de fietsers onder ons. Op donderdag 21 mei 2015 beginnen we met een namiddag fietstocht van ongeveer 35 km. We fietsen richting Meigem waar we een bezoek brengen aan de potterie Thoveken. Alvorens te genieten van een koffie met gebak Krijgen we een demopottenbakken van ongeveer 30. Bij regenweer rijden we met de auto s van bestuursleden naar Meigem. Voor alle veiligheid, vergeet jullie fluovestje niet. Inschrijven is noodzakelijk. De prijs: 8 euro ter plaatse te betalen. We verzamelen op parking Aard om uur. Enkel na inschrijving is er een bevestiging van deelname. Inschrijven vóór 15 mei 2015 op adres mtanghe1@hotmail.com of GSM KVLV Aalter : wekelijks avondfietsen. Vanaf donderdag 28 mei 2015 fietsen we elke donderdagavond tot en met donderdagavond 20 augustus voor ritjes tussen de 20 à 30 km, met een stop onderweg. Plaats van vertrek : sportpark. Wanneer : stipt om uur. Voor onze veiligheid, fluovestje niet vergeten! Bij regen wordt er niet gefietst. Iedereen is van harte welkom, ook niet-leden, maar denk er aan, niet-leden zijn niet verzekerd bij gebeurlijke ongevallen. Extra aandachtspunt : we sluiten het fietsseizoen af met een etentje op woensdag 27 augustus, dus niet op donderdag. Info : secretariaat de Volkstuin Tuinhier Tel De Volkstuin afdeling Aalter nodigt uit op een voordracht op woensdag 27 mei 2015 om uur in het PC Pax, Kerkhofweg 1 te Aalter. BOASHI of het FERMENTEREN VAN KEUKENRESTEN. Hoe verwerk je keukenresten in een minimum van tijd tot voeding voor je tuin met EM (Effectieve Micro-organismen). Deze methode is een schitterend en snel alternatief voor composteren. Dit wordt gegeven door dhr. Georges Schepens. Inkom: leden : 3 euro/p. (1 drankje inbegrepen) niet-leden : 5 euro/p. (1 drankje inbegrepen)

7 BELLEM OKRA trefpunt 55+ Bellem LIJNDANSEN: op vrijdag 22 mei in het gemeentelijk ontmoetingscentrum Bellem. HOBBY: op maandag 25 mei in het gemeentelijk ontmoetingscentrum. KAARTERSCLUB: op dinsdag 26 mei in de voetbalkantine. Mensen die zin hebben om deel te nemen aan één van deze activiteiten zijn altijd welkom! Lid worden van OKRA Bellem is het enige wat je hoeft te doen. Bovendien kan je de komende maanden genieten van een gunsttarief (de helft van het gewoon tarief). Je mag hiervoor contact opnemen met Trees of Jeanine OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Doopviering van Elise Martens, dochtertje van Tom en Debby De Vrieze, Museumstraat 94. Casper Scheers, zoontje van Jourik en Caroline De Bondt, Bellemdorpweg 58 Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 13-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni 2018 63 ste jaargang - nr.: 6 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG Week 22-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Data Eerste Communie en H. Vormsel 2017. Naar aanleiding van de benoeming van onze huidige pastoor E.H. Alain Babylon in Brakel en Lierde en de komst van zijn opvolger

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Wat is barmhartigheid eigenlijk? Een centraal thema in de Bijbel en een sleutelwoord in het leven van iedere christen, zegt kardinaal

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN Week 33-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN We leven vandaag in een wereld vol wantrouwen. Mensen hebben soms weinig vertrouwen in elkaar. Ingegeven door onzekerheden en angst wantrouwen we vreemdelingen,

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand

Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand Woensdag 20 september 2017 om 14u in kapel Sint Vincentius Maandag 25 september 2017 om 14u in kapel Sint Eloisabeth Kruisteken (Mr.

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand Viering voor de tweede zondag van de missiemaand 8 oktober 2017 27 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 545 Wij willen samen vieren Begroeting

Nadere informatie

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Week 24-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS 59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Sinds 1957 heeft op Aalter-Brug jaarlijks een autowijding plaats. Op 21 juni 2015 gebeurt dat voor de 59 ste keer.

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. Week 39-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. De tijd om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen is aangebroken. Wij hopen dat u net als de vorige jaren wekelijks

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd De meimaand is de maand bij uitstek om een groet te brengen aan Maria, en om een gebedsmoment te houden aan één van de vele Mariakapelletjes

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap. 4 september 2016

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap. 4 september 2016 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap 4 september 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 795 INLEIDING Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Vanaf woensdag 6 augustus verschijnt het parochieblad opnieuw wekelijks. Teksten voor dit nummer verwachten we vrijdagmiddag 1 augustus.

Vanaf woensdag 6 augustus verschijnt het parochieblad opnieuw wekelijks. Teksten voor dit nummer verwachten we vrijdagmiddag 1 augustus. Week 24 INTERPAROCHIAAL NIEUWS AANDACHT De vakantie staat voor de deur. Zoals elk jaar geldt tijdens de vakantie een speciale regeling voor het binnenbrengen van de teksten voor het parochieblad. - Kerk&Leven

Nadere informatie

Week Danny Maenhaut 2017

Week Danny Maenhaut 2017 Week 01-2017 Danny Maenhaut 2017 Winter, koud en kil. Kerstmis bracht licht in de duisternis de bomen zijn naakt de bladeren verworden tot tapijt natuur rust het roodborstje verschijnt 366 dagen voorbij

Nadere informatie

Week 10-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven.

Week 10-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Week 10-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015 Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Bedreiging van het leven: grootschalige mijnbouw. Een nieuwe dreiging kan

Nadere informatie

Litanie (1) Bescherming tegen de Valse Profeet

Litanie (1) Bescherming tegen de Valse Profeet Litanie (1) Bescherming tegen de Valse Profeet Zondag 19 augustus 2012 22.56u Ik wil jullie dat jullie allemaal beginnen met een nieuwe litanie van gebeden om bescherming tegen de Valse Profeet en bid

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

2.3. eventueel reframing : hoe is het zo ver kunnen komen? Wat was wél goed en ben ik je dankbaar voor? Ziekenzegening

2.3. eventueel reframing : hoe is het zo ver kunnen komen? Wat was wél goed en ben ik je dankbaar voor? Ziekenzegening Ziekenzegening 1. Vooraf - kaars meenemen (ev aan familie vragen of ze zelf kaars, kruisbeeld hebben waaraan ze gehecht zijn) - info bij verpleegkundigen en nadien feedback - belet op deur 2.3. eventueel

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 31 december. H. Silvester. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 1 januari. Feest van de Moeder Gods. 11.15 u. Plechtige hoogmis, verzorgd door ons

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 568 INLEIDING SCHULDBELIJDENIS Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Misschien heeft u er iets van meegekregen: afgelopen dinsdag is in de Rooms-katholieke kerk een Buitengewoon Jubeljaar begonnen: het Heilig Jaar van

Nadere informatie

April Lieve allemaal,

April Lieve allemaal, April. 2013 Toen het nu avond was op die eerste dag van de week en de deuren van de plaats waar de discipelen bijeen waren, uit vrees voor de Joden gesloten waren, kwam Jezus en Hij stond in hun midden

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd. Week 06-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. OMDAT HET ZUIDEN PLANNEN HEEFT. MARCO IS EEN BOER, EN WIL DAT BLIJVEN. Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze.

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze. 2 KERKELIJKE HUWELIJKSSLUITING TIJDENS EEN DOOPSEL Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie Begroeting P. In de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. A. Amen. Welkomstwoord

Nadere informatie

De Bijbel open (05-01)

De Bijbel open (05-01) 1 De Bijbel open 2013 1 (05-01) Vandaag is het de eerste zaterdag in het nieuwe jaar 2013. Ik wil deze uitzending beginnen met u van harte een gezegend Nieuwjaar toe te wensen. Maar wat is een gezegend

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 13 Zondag van het brood uit de hemel 5 augustus 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 750 INLEIDING Genade zij u en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus)

NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus) NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus) Voorwoord De meiklokjes laten hun kleine belletjes klinken. Op verschillende plaatsen hebben

Nadere informatie

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk Voorbereid door gemeenteleden Aanvang 19.30 uur dinsdag 11 april 2017 Sterk en dapper Sterk en dapper is jezelf, anderen en situaties accepteren.

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen

Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen Alle ouders, dopelingen, peters en meters nemen vooraan plaats in de kerk. 1. OPENING VAN DE DIENST Welkom Het leven verliest hier even zijn gewone gang.

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Aswoensdagviering 2012

Aswoensdagviering 2012 Aswoensdagviering 2012 Voorafgaand aan de viering (op de uitnodiging, tijdens de zondagsviering van 19 februari, ) wordt gevraagd om de dorre palmtakjes van Palmzondag vorig jaar mee te brengen naar de

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

Eucharistieviering. Laatste zondag na Pinksteren. Zondag van de voleinding. 22 november 2015

Eucharistieviering. Laatste zondag na Pinksteren. Zondag van de voleinding. 22 november 2015 Eucharistieviering Laatste zondag na Pinksteren Zondag van de voleinding 22 november 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 711 INLEIDING SCHULDBELIJDENIS

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 43-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. De hernieuwing van het abonnement op Kerk&Leven loopt goed. Mogen we aan de leden die dit nog niet deden vragen dit niet

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten Het sacrament van Boete en verzoening Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 10 mei 2015

Liturgie voor de kerkdienst op 10 mei 2015 Liturgie voor de kerkdienst op 10 mei 2015 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Muziek De gemeente gaat staan Votum en groet Psalm 65: 1, 5 en 6 De stilte zingt u toe De gemeente gaat zitten

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Ziekenzalving

Gemeenschappelijke Ziekenzalving Gemeenschappelijke Ziekenzalving h.-hartziekenhuis Lier Welkom Pr.: Lieve mensen, van harte welkom in naam van onze hele ploeg! Ik wil ze graag aan u voorstellen In ons leven hebben wij dikwijls ervaren

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten Het sacrament van Boete en verzoening Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van

Nadere informatie

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016

Eucharistieviering. Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid. 22 mei 2016 Eucharistieviering Eerste zondag na Pinksteren Feestdag van de allerheiligste Drieëenheid 22 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 829 INLEIDING Genade

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Maria, de moeder van Jezus

Maria, de moeder van Jezus Maria, de moeder van Jezus Kerstoverdenking Rotary 2014 1. Maria in de kerkgeschiedenis 2. Maria in de Bijbel 3. Boodschap 1. Wees gegroet Wees gegroet Maria, vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt

Nadere informatie

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken Uitvaart Orde II Schrift en Gebed In de kerk intrede Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken groet en inleidend woord Genade zij u en vrede van God, onze

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur Liturgie voor de dienst op zondag 0 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.0 uur Voorganger ds. H. Klein Ikkink. Organist dhr. E. Bremer. voor de dienst zingen: lied 656 1 Ik ben de wijnstok, mijn

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten.

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Openingslied 205 Het Weesgegroet (couplet 1 en 2) Openingswoord Een groet aan u, die hier

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer,

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer, Eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 25 mei 2017 Oudkatholieke parochie van de h. Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 655, 1-5 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus,

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Contact houden met onze Schepper

Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper ZEVENDE ZONDAG VAN PASEN 20 mei 2007 Woord- en Communieviering met Mariaverering Woord van welkom Wij komen samen in de naam van de Vader,

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Startdienst 11 september 2016 om 9.30 uur Thema: Deel je leven -2- Welkom en mededelingen Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie