Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS"

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan Graag nodigt pastoor Johan Balcaen alle parochianen uit naar zijn aanstelling als pastoor van Groot-Aalter. Dit zal doorgaan op zondag 30 oktober met een eucharistieviering om uur. Iedereen welkom! De weekendvieringen op zaterdag 29 en zondag 30 oktober in de verschillende parochies vallen weg. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 Afscheid nemen is voorzichtig bladeren in het boek van de jaren, en met ogen van dankbaarheid en vreugde opnieuw zien en beleven wat mogelijk was. Afscheid nemen is naar mensen kijken en gelukkig beseffen wat zij voor jou betekend hebben: hun wijze woorden opnieuw horen, hun bemoedigende handen opnieuw voelen en hun vragen opnieuw beluisteren; het is beseffen dat je het zonder hen niet klaargespeeld zou hebben. Afscheid nemen is stil worden bij het grote wonder dat je zoveel mensen tot leven hebt mogen brengen, en schroomvol aanvaarden dat God je gedragen heeft doorheen al het mooie en goede dat aan jou en door jou gebeurd is, en durven zeggen: Dank u wel! De kerk was rijkelijk versierd met mooie bloemen van de hand van Monique Maenhaut Zoals altijd gebruik van veel wierook.

2 Romain heet iedereen hartelijk welkom! De zangkoren van de verschillende parochies waren present met Ann als dirigente.

3 Vanuit elke parochie waren er lectoren. Zo kennen we onze pastoor!

4 Voor de laatste maal samen aan het altaar. Dankwoord uitgesproken door dhr. Germain Malfrère in naam van de vier kerkraden. Beste pastoor, beste mensen hier aanwezig. 12 jaar geleden ging pastoor André De Paepe op pensioen. En menig parochiaan van Aalter vroeg zich af: wie zal de opvolger zijn? Met de komst van Alain Babylon werd de vraag gesteld: wie is hij? Wat mogen we van hem verwachten? Het antwoord werd reeds duidelijk in de plechtige aanstelling. Zijn hartelijke woorden tijdens de indrukwekkende liturgische dienst, in een tijd waarin nogal eens snel gedacht wordt dat het christelijk geloof op de sukkel is, kan een levende kerkgemeenschap verrassen. Wie dagelijks met het leven van de parochie bezig is, weet dat er heel veel mensen beroep op haar doen en velen haar ondersteunen. De kerkgebouwen van onze parochies kan je niet missen. De torens en het geluid van de klokken wijzen de weg naar onze kerken. Maar deze kerken zijn uiteraard veel meer dan mooie en grote gebouwen. Ze zijn symbolisch het middelpunt van onze parochies. Achter deze gebouwen zit een wereld van inzet en gemeenschap. In de kerk speelt zich het leven van de mensen af: kinderen worden er gedoopt, jongeren gevormd, echtparen huwen en we nemen er afscheid van onze geliefden. Daar rond is een hele wereld ontstaan van mensen die het kerkgebouw aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk maken, die helpen tijdens de diensten, die zieken bezoeken en communie dragen, liturgie voorbereiden, zingen en catechese geven. Er zijn ook verenigingen die mensen samenbrengen. In deze tijd zoeken mensen, meer dan ooit, naar de zin van hun leven hier op aarde en stellen ze de vraag naar waarden. Een kerkgemeenschap wil door haar activiteiten deze zoektocht mee begeleiden en helpen zoeken naar antwoorden. In die 12 jaar werd dit goede begin bewaarheid. We gaan ons hier beperken tot het bewaren en verrijken van het kerkelijk patrimonium. Denk maar eens aan het herstel en de aanwinst van de mooie schilderijen in Sint-Maria-Aalter en het centrum. Tentoonstellingen van kazuifels en kerkelijke schatten in de toren van de kerk. Na de waterschade van werden de kazuifels en gewaden prachtig hersteld. De toegankelijkheid van de tuin van de pastorie voor Jokri, de Sint-Corneliusgilde, de eierenraap op Pasen. De feestelijke versiering van de altaren in de verschillende kerken. Door de omgevingswerken rond de kerk werd de toegang tot het kerkgebouw gevoelig verbeterd.

5 De ommegang van Sint-Cornelius met de vier taferelen werden herschikt en de moeraseik op het grasplein werd een symbool voor de jongerendagen. De 75 ste verjaardag van Sint-Godelievekerk in 2013 was een hoogtepunt en de jaarlijkse autowijding een voltreffer. Ook de viering van de bevrijding van Aalter door 1 ste Poolse Pantserdivisie in een gebedsviering in 2014 met een Poolse priester, werden talrijk bijgewoond. Zijn liefde voor de klokken werd met 2 nieuwe klokjes in Sint-Maria-Aalter concreet gemaakt. De plaatsing van de 12 apostelen in de Sint-Corneliuskerk trok veel belangstelling. Wij nemen vandaag afscheid van pastoor Babylon met gemengde gevoelens. Dat wilden wij in deze viering zeggen. Onze dankbaarheid en onze wensen vergezellen u naar Brakel-Lierde. God zegene en sterke u in deze parochiegemeenschappen. Dankwoord uitgesproken door mevr. Christa Wittevrongel namens de hele parochiegemeenschap. Mijnheer pastoor, dames en heren, jonge mensen en lieve kinderen. In naam van alle parochiale medewerkers, klein en groot, jong en oud, wil ik vandaag de tolk zijn van alle parochianen. Ik verwijs graag naar een brief die onze pauw Franciscus schreef over de relaties tussen mensen. De paus noemt drie belangrijke woorden in elke intermenselijke relatie: alstublieft, dankuwel en sorry. Sorry, meneer pastoor, voor de toespraken die soms wat te lang waren. Ik zal proberen het kort te houden. Sorry, misschien waren we niet altijd het luisterend oor, misschien begrepen we niet steeds wat je bedoelde. Maar altijd was er de goede wil om samen parochie te maken. Dank je wel, meneer pastoor, zoveel mensen werden steeds hartelijk verwelkomd. Je deur stond altijd open. Je huis was een open huis waar we samen een glaasje dronken, waar we samen konden genieten van je tuin. Dank je wel, we mochten door jou mee genieten van mooie muziek, nieuwe klokken en prachtige kunstige voorwerpen. Dank je wel, voor de verzorgde liturgische vieringen met lied, licht en veel wierook. Dank je wel, omdat we jaren lang lief en leed mochten delen op onze parochies. En tenslotte alstublieft. Alstublieft, een afscheidsgeschenk door vele parochianen die samen hebben bijgedragen om een blijvende herinnering aan te bieden. Met een fotoboek in de hand kun je nog even verwijlen bij de vele mooie momenten van de 12 jaar die je bij ons hebt doorgebracht. Alstublieft, verder is er een mooi bedrag dat u naar wens kan besteden. Alstublieft, in naam van iedereen hier aanwezig bieden we je nog een bloemetje aan. We hopen dat je van dit alles kan genieten en zo nog even de herinneringen levend houden aan onze parochies! De pastoor kreeg een heel nuttig geschenk van de gemeente.

6 Waarom dit handgeklap? Christa was de tolk voor de ganse gemeenschap. De geschenken en bloemen werden aangebracht door deze lieve kinderen.

7 Alle bovenstaande foto s: Norbert Devolder De receptie.

8 COMMUNIE AAN DE ZIEKEN Vrijdag 7 oktober, eerste vrijdag van de maand: communie aan ouderen en zieken op de Sint-Corneliusparochie. NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM Het Parochiaal Centrum PAX biedt op zondag 16 oktober 2016 vanaf uur een gezellige Kaart- en Biljartvoormiddag aan. Inleg per spel : 1 euro Winnaars : Dreft afwasmiddel. Verliezers : troostprijs. Iedereen van harte welkom! Danny Maenhaut SAMANA Aalter-centrum nodigt u uit ter gelegenheid van de Dag van de chronisch zieken met als thema Samen krachtig is prachtig. Dit samenzijn gaat door op zaterdag 8 oktober 2016 in de Emmaüsschool, Brouwerijstraat 28, Aalter. Wat staat er op het programma? uur: Welkomstdrink op de nieuwe naam SAMANA uur : Gezellig samen aan de koffietafel. Genieten van een stukje muzikale ontspanning. We sluiten de namiddag af rond uur. Inschrijven kan tot en met 3 oktober bij de kernleden of telefonisch bij Rosa Vrient of bij M.Madelein Verduere Allen van harte welkom! Zaterdag 15 oktober 2016 is er om uur in Aalter familiemis met de medewerking van de leerlingen van het 2 de en 3 de leerjaar en hun families. We worden uitgenodigd om te luisteren naar een stukje uit het Lucasevangelie. De tekst van volgend liedje geeft de kerngedachte weer van wat het evangelie ons wil zeggen:

9 Er was eens een rechter, heel slim en bekwaam, maar toch had zijn rechtspraak geen erg goede naam. Wie arm is kon wachten; maar was je juist rijk, dan gaf deze rechter je heel gauw gelijk. Eens kwam er een weduwe bij hem om raad, maar hij was niet thuis en daar stond ze : op straat. De volgende dag stond ze weer voor zijn deur. Ze ging maar niet weg, t was een reuze gezeur. Mijn man is gestorven, nu woon ik alleen. Ze willen mijn huisje; waar moet ik dan heen? Dat kan ze niks schelen. t Geeft niets wat je zegt. O, help me toch rechter, ik sta in mijn recht. Toen dacht onze rechter : Die vrouw is een straf! Maar als ik haar recht doe, dan ben ik er af. Hij ging naar de rechtszaal en gaf haar gelijk en al haar belagers, die stonden te kijk. Onthoud dus maar, voordat je t vergeet : de aanhouder wint! Als je dat maar weet! Welkom om met ons mee te komen vieren; de werkgroep familiemis. Christina Callant KWB herfstwandeling Op zondag 16 oktober trekt KWB Aalter Center er op uit voor hun jaarlijkse herfstwandeling welke ons zal leiden naar de mooiste plekjes van Machelen aan de Leie. Dit onder de deskundige leiding van oud-burgemeester Henk Heyerick die als gids zal fungeren. Er wordt verzameld om uur aan de parking van het gemeentehuis van Aalter om dan gezamenlijk naar Machelen te rijden voor een wandeling van ongeveer 5 km. Stevig schoeisel is wel aan te raden. Einde rond uur met als afsluiter een versnapering voor elke wandelaar. Kostprijs: KWB-leden Aalter Center gratis, niet KWB-leden 2 euro, kinderen niet-leden tot 12 jaar gratis. Voorinschrijving verplicht vóór 14 oktober 2016 bij Bart Van den Bossche, Weibroekkouter 36, Aalter. Tel carolinewille@telenet.be of via rekeningnummer BE van KWB Aalter Center met de vermelding van: wandeling + naam+ aantal deelnemers. Maandag 10 oktober 2016 om uur in het Dienstencentrum Kerkem: onze Herfstontmoeting. De dagen korten beetje bij beetje, we verwachten straks de wemelende herfstkleuren en alleszins kijken we uit naar elkaar in een heel ontspannen namiddag. Mevrouw Magda Claeys brengt ons allerlei kunde met Sjaals in de knoop want ja, we zorgen er in deze tijd ook weer voor dat we ons sjaaltje niet vergeten en alleszins we willen knap overkomen maar t moet handig blijven. Na al die creatieve wijsheid zullen we graag samen zitten voor koffie of thee met gebak. Mogen we u verwachten? Rita Welvaert schrijft u graag in vóór 7 oktober: rita.welvaert@telenet.be of gsm Betalen kan aan de zaal: leden 5 euro, niet-leden 8 euro.

10 SINT-MARIA-AALTER PAROCHIAAL MIDDAGMAAL (met gratis tombola). Naar aanleiding van de dag van de chronisch zieke mensen hoeft niemand thuis te koken op zondag 16 oktober Jullie zijn van harte welkom om uur in het gemeentelijk ontmoetingscentrum. Op het menu: - welkomstaperitief vanaf uur. - Ardeens gebraad met groenten en kroketten. - taart gebakken door ons ziekenzorgteam en vrijwilligers met koffie à volonté. - drank (plat en bruisend water en tafelbier) tijdens het eten inbegrepen. Prijs: volwassenen : 20 euro kinderen tussen 6 en 12 jaar: 10 euro. De opbrengst gaat integraal naar onze plaatselijke ziekenzorgwerking ten voordele van de 200 langdurige zieken, gehandicapten en 80-plussers van onze parochie! Dit jaar hopen we opnieuw op veel mensen van goeie wil. We zijn er u alvast dankbaar voor! Vlug inschrijven (= betalen) is de boodschap, ten laatste tegen 13 oktober bij de kernleden of bij Fredy Stockman ( of ). OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Dirk Deroo Doopviering van Thibault Persyn, zoontje van Jeffrey en Els Haegeman, Knesselaarsestraat 20, tijdens de openluchtmis. Vic Deslyper, zoontje van Dieter en Els Landuyt, Canadastraat 11. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie!

11 AALTER-BRUG SAMANA Aalter-Brug organiseert een eetfestijn op zondag 9 oktober. U wordt verwacht vanaf uur in de gemeentelijke feestzaal in Aalter-Brug. Menu: - aperitief - warme beenhesp met groentenkrans en frietjes - of kalkoen met fruit en kroketten - koffie en dessertbuffet Prijs voor dit alles: 17 euro; kinderen 8,5 euro De opbrengst is ten voordele van onze zieken. Iedereen welkiom! Inschrijven bij: Marleen Van de Keere of bij Myriam Pauwels BELLEM OKRA Aalter-Brug houdt een opendeur-infonamiddag op woensdag 12 oktober vanaf uur. De toegang is gratis. Kom een glaasje met ons drinken en bekijk ons aanbod voor vrije tijd: kaarten, reizen en sport, in het gemeentelijk ontmoetingscentrum Aalter-Brug in de Cardijnlaan. Iedereen is van harte welkom. Inlichtingen: Daniël Cooreman of Christine Decock OKRA trefpunt 55+ BELLEM Kaartersclub: De volgende kaarting gaan door op dinsdag 11 oktober in de voetbalkantine vanaf uur. Wil je leren manillen, bieden of whisten, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Iedereen is welkom, leden en ook niet-leden. Verantwoordelijke is Axel Schauwvliege of axel.schauwvliege@telenet.be. Lijndansen: De lijndansers dansen elke vrijdag in het gemeentelijk ontmoetingscentrum van Bellem van uur tot uur. Heb je zin om eens te proeven van deze swingende activiteit, dan ben je van harte welkom! Contactpersoon is Gerarda De Jaegher Hobby: De eerstvolgende hobbybijeenkomst gaat door op maandag 10 oktober van uur tot uur. Ben je creatief, maar toch geen lid? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen of deel te nemen! Contactpersoon is Hedwige Van Coppernolle Fietsen: Op dinsdag 18 oktober sluiten we het fietsseizoen af en blijven in de omgeving van Bellem fietsen, waarna we in Café Den Hert aan de vaart een stop houden. Voor deze fietstocht vertrekken we aan de containers in de Leistraat stipt om 14uur. Iedereen is welkom! Contactpersoon is Monique De Vriendt of via mail fransmartens1@telenet.be Wil je meer te weten komen over de vereniging OKRA 55+ en over de aktiviteiten? Of wil je graag komen kaarten of deelnemen aan het lijndansen of aan de hobby? Vanaf 55 jaar (en ouder) kan je lid worden bij Okra Bellem én bij Okra Bellem zit je altijd goed! Contacteer dan de teamleidster Trees Verstraete GSM of tel of via mail treesverstraete@gmail.com. Je kan ook de medevoorzitster Jeanine Geyssens contacteren

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester.

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester. Week 38-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week Danny Maenhaut 2017

Week Danny Maenhaut 2017 Week 01-2017 Danny Maenhaut 2017 Winter, koud en kil. Kerstmis bracht licht in de duisternis de bomen zijn naakt de bladeren verworden tot tapijt natuur rust het roodborstje verschijnt 366 dagen voorbij

Nadere informatie

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje.

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje. Week 37-2016 UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna receptie in het parochiaal

Nadere informatie

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG Week 22-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Data Eerste Communie en H. Vormsel 2017. Naar aanleiding van de benoeming van onze huidige pastoor E.H. Alain Babylon in Brakel en Lierde en de komst van zijn opvolger

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven WEEK 24-2016 VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven De vakantieperiode is in aantocht! En zoals elk jaar geldt tijdens de vakantie een speciale regeling voor het binnensturen van de teksten en foto s voor Kerk&Leven.

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 45-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen We zijn reeds een tijdje bezig met de herabonnering op Kerk&Leven en alles wijst er

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. Week 39-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. De tijd om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen is aangebroken. Wij hopen dat u net als de vorige jaren wekelijks

Nadere informatie

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS WEEK 26-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt, een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 13-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 40-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Kerk&Leven uw familieblad boordevol goed nieuws: - met een optimistische kijk op de wereld van vandaag. - vol levend geloof,

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Week 25-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Christina Callant Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en de vakantienummers komen in zicht: Voor het nummer 26-27-28 (verschijningsdatum

Nadere informatie

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Week 24-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS 59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Sinds 1957 heeft op Aalter-Brug jaarlijks een autowijding plaats. Op 21 juni 2015 gebeurt dat voor de 59 ste keer.

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering Week 36-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Wat is barmhartigheid eigenlijk? Een centraal thema in de Bijbel en een sleutelwoord in het leven van iedere christen, zegt kardinaal

Nadere informatie

de waakvlam (bij de vijfde zondag)

de waakvlam (bij de vijfde zondag) Week 05-2017 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS Stijn De Groote Tussen droom en daad de waakvlam (bij de vijfde zondag) Het evangelie van het zout der aarde en het licht der wereld is voor kerkmensen niet onbekend.

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom!

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom! Week 21-2016 NIEUWE TIJDEN Benoeming welkom! In ons bisdom is een hele reorganisatie aan gang. De huidige 34 dekenaten worden ingedeeld in 10 grote dekenaten. Een werking die dit jaar nog ingaat vanaf

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 29-30-31 / 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Beste lezers, uitkijken!!! Dit nummer van Kerk & Leven dat u nu in handen hebt gaat over drie weken. U zal uw vertrouwde parochieblad terug in de bus krijgen

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

INRI (bij Christus Koning)

INRI (bij Christus Koning) Week 46-2016 ALGEMEEN PAROCHIAAL NIEUWS ONS PAROCHIEBLAD Onze maatschappij verandert snel. Ook onze kerk zit in een tijd van verandering. Pastoors worden niet meer benoemd voor meerdere parochies, maar

Nadere informatie

26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL

26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL 26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL Bij aangenaam herfstweer brengen wij graag een bezoekje met de bewoners die het wensen naar het kerkhof van

Nadere informatie

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 49-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) Waar mensen deining veroorzaken, gaan ze over de tong. Men gaat ernaar kijken, wil

Nadere informatie

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 50-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) Het is een vaststelling dat in onze tijd relaties onder druk staan en dat vele stuklopen. Daar zijn

Nadere informatie

DINSDAG 27 MEI 2014 OM 14u30 VERJAARDAGSFEEST Voorstelling Kinderen van toen

DINSDAG 27 MEI 2014 OM 14u30 VERJAARDAGSFEEST Voorstelling Kinderen van toen DINSDAG 27 MEI 2014 OM 14u30 VERJAARDAGSFEEST Voorstelling Kinderen van toen MAANDAG 26 MEI 2014 Deze voormiddag spelen we in de leefzaal boven een foto-bingo. Hierbij wordt telkens een foto getoond. Wanneer

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 07-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. We hadden het er verleden week reeds over: In Colombia worden de boeren hun gronden dagelijks bedreigd door grote

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Week 34-2015 ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Het is ondertussen een traditie geworden. De eerste week van juli trekken de Oost-Vlaamse jonge christenen op kamp, beter bekend als de Ontmoetingsdagen (OD). Dit

Nadere informatie

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Arwen De Pourcq, gedoopt op 14 mei in AZ Sint-Jan. Lou Claerhout, gedoopt op 11 juni in Sint-Baafs. Axelle Lefevere, gedoopt op 25 juni in

Nadere informatie

VAN HARTE WELKOM in de AANSTELLINGSVIERING van pastoor JOHAN BALCAEN.

VAN HARTE WELKOM in de AANSTELLINGSVIERING van pastoor JOHAN BALCAEN. Week 41-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IN DE STARTBLOKKEN. Geloof niet alles wat ze zeggen Onder deze slogan loopt de herabonnering op Kerk&Leven. Een wat vreemde slogan voor

Nadere informatie

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 43-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. De hernieuwing van het abonnement op Kerk&Leven loopt goed. Mogen we aan de leden die dit nog niet deden vragen dit niet

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 TREFPUNT WATOU EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 Orgelspel Verwelkoming: Hartelijk welkom allemaal. Okra Watou bestaat dit jaar 50 jaar. Vandaag willen we dit gouden jubileum samen

Nadere informatie

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 32-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS NIEUW DEKENAAT Op 15 augustus, feest van Tenhemelopneming van Maria, worden de tien nieuwe dekenaten in het bisdom Gent bij decreet opgericht. Vervolgens zullen de nieuwe

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

Laat ons tijdig uw nieuw adres kennen, wij zorgen dat u Kerk & Leven geen week moet missen.

Laat ons tijdig uw nieuw adres kennen, wij zorgen dat u Kerk & Leven geen week moet missen. Week 39-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Verhuis in zicht?? Wie verhuist kan bij bpost een contract voor enkele maanden afsluiten om uw post na te sturen op het nieuwe adres. Dit geldt echter niet voor postabonnementen.

Nadere informatie

Zaterdag 24 december: uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden.

Zaterdag 24 december: uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden. Week 51-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS KERSTMIS Danny Maenhaut Zaterdag 24 december: 17.00 uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden. Zondag

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

19 DECEMBER TOT EN MET 25 DECEMBER KERSTMIS VRIJDAG 23 DECEMBER OM 14u30: KERSTVIERING MET KOOR Waar? In de feestzaal

19 DECEMBER TOT EN MET 25 DECEMBER KERSTMIS VRIJDAG 23 DECEMBER OM 14u30: KERSTVIERING MET KOOR Waar? In de feestzaal 11 19 DECEMBER TOT EN MET 25 DECEMBER KERSTMIS VRIJDAG 23 DECEMBER OM 14u30: KERSTVIERING MET KOOR Waar? In de feestzaal MAANDAG 19 DECEMBER 2016 Het ontbijt gaat door in de leefzaal boven. Daarna gaan

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten. Blader hier

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten.

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten.

Nadere informatie

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 47-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) Wanneer gelovigen samenkomen, ontmoeten ze niet enkel elkaar, maar komen ze samen rond de

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 44-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen Albert Einstein zei ooi: Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof

Nadere informatie

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd. Week 06-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. OMDAT HET ZUIDEN PLANNEN HEEFT. MARCO IS EEN BOER, EN WIL DAT BLIJVEN. Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Nadere informatie

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Een leefbaar platteland als. er voldoende en diverse inkosten zijn, het hele jaar door. Ibrahima keerde vijf jaar geleden terug

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER

VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER MAANDAG 8 DECEMBER 2014 Griet begeleidt de leefzaal boven. Ann Sophie gaat vandaag even op de schoolbanken zitten. Wij gaan na het ontbijt op zoek naar onze individuele kerst

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

JOEPSOKRA. Joeng en oep pensioen trefpunt OLV Hoboken trefpunt Jaargang 4 nr. 4 Mei 2018

JOEPSOKRA. Joeng en oep pensioen trefpunt OLV Hoboken trefpunt Jaargang 4 nr. 4 Mei 2018 JOEPSOKRA Joeng en oep pensioen trefpunt 110905 OLV Hoboken trefpunt110901 Jaargang 4 nr. 4 Mei 2018 jaar jong 3 jaar oud Als je tevreden bent met weinig, bezit je veel De niet zo verantwoordelijke uitgever

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten. Blader hier

Nadere informatie

VAN 18 MEI TOT EN MET 24 MEI

VAN 18 MEI TOT EN MET 24 MEI % VAN 18 MEI TOT EN MET 24 MEI WOENSDAG 20 MEI OM 14.30 u.: TER DEEVE GAAT MULTICULTUREEL VOORSTELLING KENIA DOOR DR. DEBEUF Kom meegenieten van prachtige foto s en getuigenissen over Kenia. Deze worden

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

VAN 24 TOT EN MET 30 AUGUSTUS. Dinsdag 25 augustus om 10u30: PICKNICK

VAN 24 TOT EN MET 30 AUGUSTUS. Dinsdag 25 augustus om 10u30: PICKNICK VAN 24 TOT EN MET 30 AUGUSTUS Dinsdag 25 augustus om 10u30: PICKNICK MAANDAG 24 AUGUSTUS 2015 Na het ontbijt halen we in de leefzaal boven enkele gezelschapspelen uit de kast. Wie zin heeft kan meespelen

Nadere informatie

Teksten voor de Hoofdman Kringdag Gildenkring Hoge Schuts

Teksten voor de Hoofdman Kringdag Gildenkring Hoge Schuts In dit document staan de teksten en toespraken die voor de Hoofdman van het organiserende gilde van toepassing zijn tijdens de Kringdag van Gildenkring Hoge Schuts. Alles staat gerubriceerd op volgorde

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! Week 48-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! We danken de zeer veel abonnees (90%) die reeds hun abonnement op Kerk&Leven hernieuwden.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie KERK & leven Hoboken

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie KERK & leven Hoboken LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 van 8/1/2014 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken Zaterdag 11 januari 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Viering voor Anne-Marie Tanghe Lector: Gaby De Swaene Zondag 12 januari

Nadere informatie

Week tijden van radicalisme. Gebed van een moeder voor haar kinderen. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad. (bij de zesde zondag)

Week tijden van radicalisme. Gebed van een moeder voor haar kinderen. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad. (bij de zesde zondag) Week 06-2017 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad tijden van radicalisme (bij de zesde zondag) Wie zich erover verwondert dat de bevrijdende volksopstand van de Arabische lente haar vervolg kent

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

BLIJF IN DE HERE! Liturgie:

BLIJF IN DE HERE! Liturgie: BLIJF IN DE HERE! 1 Joh. 2:28 / gehouden op 31-05-2009 (openbare geloofsbelijdenis) p.1 Liturgie: Votum en groet Zingen: Gezang 147:1.3.4 Gebed Openbare geloofsbelijdenis Zingen: Gezang 10:1 Voorbede Schriftlezing:

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 37-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS We vertrokken vol enthousiasme met 165 leden op kamp richting Möderscheider Mühle. We begonnen in een minder weer, maar tegen de avond klaarde het op en konden we starten

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. DRIEKONINGEN slot aan de kerststal

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. DRIEKONINGEN slot aan de kerststal Week 02-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DRIEKONINGEN slot aan de kerststal Er kwamen drie koningen met ene ster naar Bethlehem binnen de schone stad waar Maria met haar klein Kindeke zat. Zij gaven het Kindeke

Nadere informatie

1. Een overzicht van de huidige pastorale situatie.

1. Een overzicht van de huidige pastorale situatie. Een toekomst voor de parochiekerken Instrumentarium 4 Uitschrijven pastorale planning en organisatie Dit instrumentarium helpt u bij het opstellen van een pastorale planning en organisatie. De delen 1

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI

PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI 2013 Clubblad PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI WWW.LIEKERKJOGGING.BE Beste sportvrienden, Hierbij een samenvatting van onze verdere clubactiviteiten voor 2013. Zoals reeds gemeld organiseert LJT voor zijn leden

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VERNIEUW UW ABONNEMENT op KERK&Leven.

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VERNIEUW UW ABONNEMENT op KERK&Leven. Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERNIEUW UW ABONNEMENT op KERK&Leven. Kerk&Leven verschijnt reeds enkele tijd in kleur, iets helemaal anders, beter en aangenamer. Wekelijks bieden we u ook kleurrijke reportages

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

VAN 19 OKTOBER TOT EN MET 25 OKTOBER. DONDERDAG 22 OKTOBER OM 15u30: VERJAARDAGSFEEST MET KAAS EN WIJNAVOND

VAN 19 OKTOBER TOT EN MET 25 OKTOBER. DONDERDAG 22 OKTOBER OM 15u30: VERJAARDAGSFEEST MET KAAS EN WIJNAVOND VAN 19 OKTOBER TOT EN MET 25 OKTOBER DONDERDAG 22 OKTOBER OM 15u30: VERJAARDAGSFEEST MET KAAS EN WIJNAVOND MAANDAG 19 OKTOBER 2015 Na het ontbijt is er in de leefzaal boven leefgroepwerking: individuele

Nadere informatie

VAN 12 OKTOBER TOT EN MET 18 OKTOBER. DINSDAG 13 OKTOBER OM 11u30 MOSSELSOUPER Waar? In de feestzaal

VAN 12 OKTOBER TOT EN MET 18 OKTOBER. DINSDAG 13 OKTOBER OM 11u30 MOSSELSOUPER Waar? In de feestzaal VAN 12 OKTOBER TOT EN MET 18 OKTOBER DINSDAG 13 OKTOBER OM 11u30 MOSSELSOUPER Waar? In de feestzaal MAANDAG 12 OKTOBER 2015 Na het ontbijt in de leefzaal boven maken we tijd voor individuele bewegingsoefeningen.

Nadere informatie

Week 35-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS IN MEMORIAM : E.H. ERIC DHONDT

Week 35-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS IN MEMORIAM : E.H. ERIC DHONDT Week 35-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS IN MEMORIAM : E.H. ERIC DHONDT Met ontsteltenis vernamen we het overlijden van E.H. Eric Dhondt, pastoor in Sint-Martens-Latem en Deurle. Hij kwam om het leven bij een

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Volgende week wordt elke ochtend voorgelezen door mama s, papa s, oma s en een vava. Dankjewel aan iedereen die tijd hebben gevonden!

Volgende week wordt elke ochtend voorgelezen door mama s, papa s, oma s en een vava. Dankjewel aan iedereen die tijd hebben gevonden! Nieuwsbrief 9 Schooljaar 2017-2018 17 11 2017 Er bestaan geen ouders die niet heimelijk in hun kinderen iets bijzonders zien. En ze hebben gelijk, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Vrijdag 24 november:

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Week 22-2015. D A N K bij afscheid INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 22-2015. D A N K bij afscheid INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 22-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS D A N K bij afscheid Enkele weken na Pasen heeft Mevr. Jeanine Geyssens gekozen, niet om gehuldigd te worden, maar om stil afscheid te nemen van een jarenlange opdracht

Nadere informatie

mee te nemen. Familieleden die kunnen begeleiden zijn

mee te nemen. Familieleden die kunnen begeleiden zijn VAN 16 JUNI TOT EN MET 22 JUNI SFEERFOTO S VERWEN 12 JUNI MAANDAG 16 JUNI 2014 Deze voormiddag smeren we onze kelen en halen we onze beste stemmen boven om mee te zingen met enkele Vlaamse klassiekers.

Nadere informatie

Week GODS KIJK OP ONS : ALLEMAAL HEILIG. INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week GODS KIJK OP ONS : ALLEMAAL HEILIG. INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 43-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS GODS KIJK OP ONS : ALLEMAAL HEILIG. Als een fotootje uit je kindertijd toevallig in je handen valt, dan sta je wellicht glimlachend te kijken: Ben ik dat? De haartooi

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem Week 20-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem De viering stond in het teken van de barmhartige Samaritaan. Als we doen en leven als zo n Samaritaan, dan hebben we tegelijk God en

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

Huiskrantje WZC De Boomgaard 4de jaargang, nummer 01

Huiskrantje WZC De Boomgaard 4de jaargang, nummer 01 t Blad Huiskrantje WZC De Boomgaard 4de jaargang, nummer 01 Inleiding Eindejaar Een moment om stil te staan bij het afgelopen jaar. Een moment om vooruit te kijken naar het toekomstige jaar. Een moment

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie