Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. DRIEKONINGEN slot aan de kerststal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. DRIEKONINGEN slot aan de kerststal"

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS DRIEKONINGEN slot aan de kerststal Er kwamen drie koningen met ene ster naar Bethlehem binnen de schone stad waar Maria met haar klein Kindeke zat. Zij gaven het Kindeke menigvoud van wierook en mirre en rode fijn goud. De traditie heeft in de drie wijzen vertegenwoordigers van de drie toen bekende werelddelen gezien: Europa, Azië en Afrika, of van de drie leeftijden: jeugd, volwassenheid, ouderdom. Wij hebben er drie van gemaakt vanwege de drie met naam genoemde geschenken. In deze drie geschenken las men de identiteit van Jezus: goud behoort bij een koning. wierook komt aan God toe. mirre duidt op de onsterfelijkheid van dat Kind die zij eer komen betuigen. Mirre wordt bij het balsemen gebruikt. Later hebben we ze ook nog drie namen gegeven: Caspar, Balthazar en Melchior. De wijzen zijn zoekers, ze laten zich inspireren door het ongewoon licht dat hen naar vreemde streken zal brengen, bij mensen die ze niet verstaan en die er andere gewoonten en gebruiken op nahouden. Ze gaven niet op voordat ze het doel bereikt hadden: daar waar de ster bleef stilstaan. En uiteindelijk leggen ze hun schatten voor Jezus neer. In onze vier kerken werd op de dag van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, de kerstperiode plechtig afgesloten aan de kerststal. Met heel veel wierook, het zingen van er kwamen drie koningen en de plechtige zegen werden we in vrede huiswaarts gestuurd. Laat de ster aan de hemel blijven staan Dat we nooit de weg verliezen Maar de schat naar U brengen Van ons geloof, onze hoop en onze liefde slot aan de kerststal in Bellem.

2 slot aan de kerststal in Sint-Maria-Aalter. de pastoor en de gelovigen zingen het driekoningenlied. de gelovigen luisteren aandachtig en zingen dan mee.

3 goud, wierook en mirre worden samen gevoegd om te verbranden als eerbetoon aan Jezus. De wierook steeg rijkelijk ten hemel! de kerststal in Aalter-Brug.

4 HOU VOL. t Is waar, het doet pijn te zien hoe goed het gaat voor wie naar niets omziet, hoe welvarend die leeft van wat verdiend is op de kap van een ander. Alles gaat hen voor de wind, zij leven op rozen. Verlies de moed niet als je tracht rechtvaardig te leven, voor God tellen andere normen. Jij hebt toekomst als je zijn wegen volgt. Voor jou ligt een wereld open voorbij alle ellende, over alle tijden heen. Zij verdwijnen, niets blijft van hen over voor het eeuwige leven. Jij weet dat -wat er ook gebeurt Iemand naar je luistert en altijd bij je is. Hij vangt je op, zelfs als je struikelt. Hij geeft je leven, altijd weer opnieuw. Hou vol, God stelt je niet teleur. Wies Merckx naar Psalm 37 Weekgezegde. Eis nooit op als recht, wat je als een gunst kunt vragen.

5 DAMIAANACTIE in de voetsporen van DAMIAAN. Damiaanactie probeert het levenswerk van Damiaan op een creatieve manier voort te zetten. Zoals Damiaan wil Damiaanactie lepra- en tbcpatiënten een menswaardig bestaan geven. Dit jaar vraagt Damiaanactie speciaal aandacht voor haar projectwerking in Congo. Wil je Damiaanactie helpen door vrijwillige inzet, neem dan contact op met Stijn Bogaert, Damiaanactie, Leopoled II-laan 263, 1081 Brussel. Gsm of of Ook kun je financiëel steunen door een bijdrage te storten op het rekeningnummer BE , of door een milde gift te voorzien tijdens de eucharistievieringen van het weekend van 24 en 25 januari In die vieringen komt een medewerker/animator van de Damiaanactie getuigenis afleggen. Alvast nu reeds van harte bedankt in naam van de Damiaanactie! Johan Cocquyt. SPAAR GEBRUIKTE POSTZEGELS en breng ze mee naar de kerk. In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Grote waarde van postzegels!!! Vele mensen beseffen niet dat ook afgestempelde postzegels waarde hebben en een zeer belangrijke bron kunnen zijn om missie- en ontwikkelingsprojecten daadwerkelijk te steunen. Verzamel daarom de afgestempelde postzegels op de brieven en kaarten die je ontvangt en deponeer ze in de dozen die je achteraan in onze kerken vindt. Het hoeven geen speciale postzegels te zijn, ook gewone zegels verkopen goed. Vooral landen als Duitsland, de VS en Japan zijn geïnteresseerde kopers. Daar worden de postzegels in warenhuizen verkocht. Met die opbrengst kan Wereldmissiehulp twee missieprojecten steunen. Een klein gebaar van u en honderden kinderen krijgen een beter leven. Dank!

6 NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM Zaterdagnamiddag 17januari 2015 komen de kandidaat-vormelingen samen voor een groepscatechese in het parochiaal centrum Pax te Aalter. Zij sluiten de bijeenkomst af met een gezamenlijke viering waar wij allen van harte op uitgenodigd zijn. Bij de 2 de zondag door het jaar horen we het verhaal van de roeping van mensen, van de kleine Samuel en van de twee ruige vissers : Simon en Andreas. Maar het is ook het verhaal van onze roeping. Ook jij en ik, we zijn geroepen. Vandaag, hier en nu, om te groeien en te worden tot wat God in ons ziet. Kijk eens om je heen, wees eens stil en luister. De wereld komt op je af. Loop eens langs de oever van het leven. Mensen grote, kleine mensen zij roepen, zij hebben je nodig. Het is een kind dat roept om de zorg van een vader en een moeder. Het is de patiënt die vraagt om de troost in zijn lijden. Het is de leerling die om uitleg vraagt. Het is de kerkganger die verdieping wil. Het is de eenzame die erbij wil horen. Het is de opgejaagde die tot rust wil komen. Het is de mens die uit de sleur wil. Het is de stomme die door jou wil spreken. En de lamme die wil dat jij voor hem loopt. Er is iemand die roept om mij, om jou, die ons oproept, een beroep doet, ons aanzet tot zegen. Er is een mens die je roept. Het is God die ons roept. Het komt er nu alleen op aan dat we horen. Welkom in de familiemis om uur op zaterdag 17 januari 2015 in de kerk van Aalter. De werkgroepen vormselcatechese en familiemis.

7 Het Parochiaal Centrum PAX biedt op zondag 18 januari 2015 vanaf uur een gezellige Kaart- en Biljartvoormiddag aan. Inleg per spel : 1 euro Winnaars : dessertwafels Verliezers : troostprijs. Iedereen van harte welkom! Organisatie: Davidsfonds Aalter. Activiteit: Blauwbaard door Poppentheater Pedrolino. Datum: woensdag 21 januari om uur. Locatie: Zaal Trakk (gemeentehuis). Toegangsprijs: 8 euro (leden), 10 euro (andere). Niet geschikt voor kinderen. BLAUWBAARD Bloederig tragikomisch drama door het unieke poppentheater Pedrolino met Gentse en lokale accenten, met alle ingrediënten van het echte, betere poppenspel voor volwassenen. De directheid, de interactie, het plezier van dit medium is ongeëvenaard! Alhoewel Blauwbaard van oorsprong een Duitse sage zou zijn, komt het verhaal voor het eerst voor in de sprookjes van de Fransman Charles Perrault. De twee hoofdmotieven zijn de sadistische vrouwenmoordenaar en de onbedwingbare vrouwelijke nieuwsgierigheid. LEESCLUBJE maandag 26 januari 20.00u in t Vrijhof We lezen het boek LA SUPERBA» van Ilja Leonard Pfeijffer Deze roman is een monument voor een stad zoals er maar één is: Genua, La Superba (de hoogmoedige). En meer nog dan een roman over een schokkend echte en labyrintische stad, is het een liefdesverhaal dat tragisch eindigt. En meer nog dan een stadsroman en een liefdesroman is La Superba een boek dat de fantasie van een beter leven elders onderzoekt, vertelt en ontrafelt en laat het zien hoe mensen van gerenommeerde schrijvers en verlopen heren van stand tot arme Senegalese sloebers en flanerende hoeren op verschillende manieren verdwalen in die fantasie. En meer nog dan over de stad, de liefde en het lot van de zoekende mens gaat deze grandioze meerstemmige roman over het schrijven van een grandioze meerstemmige roman.

8 AALTER-BRUG ZIEKENZORG CM AALTER-BRUG Organiseert op woensdag 28 januari 2015 om uur in de Gemeentelijke feestzaal te Aalter-Brug een REUZENPANNENKOEKENNAMIDDAG. Dit aan de democratische prijs van 5 euro te betalen bij aankomst in de zaal. Wat krijgt u daarvoor : Ontspanning blijf in beweging, 2 pannenkoeken met boter, suiker en koffie, en gezellig samenzijn. Iedereen van harte welkom! Indien u er niet bij kan zijn geen probleem, men kan pannenkoeken bestellen aan 5 euro voor 10 pannenkoeken via de kernleden of bij Marleen Van de Keere, tel of m_vandekeere@msn.com De pannenkoeken kunnen afgehaald worden in de zaal van uur tot uur, of meegenomen worden in de namiddag. Wij verwachten terug een volle zaal en danken u van harte voor uw steuntje ten voordele van Ziekenzorg Aalter-Brug. Namens het bestuur. ETENTJE KVLV AALTER-BRUG Op zondag 1 februari 2015 doorlopend van uur tot uur in de Gemeentelijke feestzaal. Menu : aperitief, warme beenhesp met groenten, fruit en frietjes, koffie met gebak. Prijs : volwassene : 15 euro; kinderen tot 12 jaar: 7 euro; kinderen -4 jaar gratis. Inschrijven tot en met 29 januari bij een bestuurslid of frans.tamsyn@gmail.com of Jenny Wildemauwe Wij hopen u allen te mogen verwelkomen!

9 OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Nand De Lannoy, zoontje van Rik en Annelies Slock, Woestijne 13. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie!

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. We wensen u handenvol geluk!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. We wensen u handenvol geluk! Week 01 2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS We wensen u handenvol geluk! Op een dag blinkend wit rijdt een karretje de straat in met een man erachter. Als hij jou ziet schept ie geluk uit zijn karretje, scheppen

Nadere informatie

HERDER, HIJ IS GEBOREN!

HERDER, HIJ IS GEBOREN! Week 52 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERDER, HIJ IS GEBOREN! We halen terug onze kerststal boven met dezelfde beeldjes als vorig jaar. Straks zal opnieuw in méér dan driehonderd talen Stille Nacht worden gezongen.

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

Samana 2016: teksten kersttijd en advent

Samana 2016: teksten kersttijd en advent Nota Datum: 30/10/2016 Voor: Werkgroep Zingeving Volg nr.: IH Samana 2016: teksten kersttijd en advent Teksten als bouwstenen voor een bezinning, gebedsdienst of eucharistie Verwachtingen advent gebeurt

Nadere informatie

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen 1 2 Orgelspel Welkom Bemoediging v. Onze hulp is in de naam van de Heer g. die hemel

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Mededelingen Wervingscommissie Mededeling van de voedselbank

Mededelingen Wervingscommissie Mededeling van de voedselbank Mededelingen Wervingscommissie Vandaag wordt u aansluitend op de dienst bijgepraat over de voortgang van de werving van een kerkelijk werker. We vragen u om na afloop van de dienst weer te gaan zitten.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN STEEL NIET! ACTIE 4 KIDS 6 november 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Marrian Meiling Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: H. van Polen/ M. van

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend. Warmte. Beroemd zijn Een kus

Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend. Warmte. Beroemd zijn Een kus Wat kunnen we wensen? Warmte Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend Beroemd zijn Een kus Vrede op de hele wereld Mooi weer Een grote zak snoep

Nadere informatie

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen Dia Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek: instrumentale kerst cd 1 Inleiding:

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017

Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017 Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017 Deze dienst is in het bijzonder gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Het thema is: Hé, je wordt geroepen! Voorganger: Ds.

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst. Liturgie zondag uur Focus dienst. Thema: let s Focus together

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst. Liturgie zondag uur Focus dienst. Thema: let s Focus together Liturgie zondag 14-05-2017 09.30 uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst Thema: een leven dat van liefde overloopt Belijdenis van afhankelijkheid Vredegroet van God Zingen: Opwekking 599 Gebed Getuigenis

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Toenadering Orgelkoraal Welkom: Intochtslied: LB 650: 1, 3, 5 (De aarde is vervuld) zo mogelijk staande

Toenadering Orgelkoraal Welkom: Intochtslied: LB 650: 1, 3, 5 (De aarde is vervuld) zo mogelijk staande Orde van dienst voor 3 december 2017 zondag Ad te Levavi 1 e Advent in de Witte kerk te Lochem Werelddiaconaatszondag. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman m.m.v. de ZWOgroep en met

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

Sterzingen 2016 Viering

Sterzingen 2016 Viering Sterzingen 2016 Viering Bouwen aan een wereld Sterzanger Vandaag vieren we dat wijze mensen hoopvol op weg wilden gaan. Zij lieten zich leiden door een ster, hadden aandacht voor het nieuwe dat zich aandiende.

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8

Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Welkom bij Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Breng ons samen Sela U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U en elkaar. Wij brengen U lof, geven U alle eer: eendrachtig, veelstemmig

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 5 januari In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij

Orde van dienst zondag 5 januari In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij Orde van dienst zondag 5 januari 2014. In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij *** WE KOMEN BIJ ELKAAR Binnenkomst kerkenraad, stilte, orgelspel

Nadere informatie

Zondag 22 oktober 2017

Zondag 22 oktober 2017 Zondag 22 oktober 2017 Viering in de Welkomkerk met als thema: Leven doet soms pijn Dichtbij en veraf krijgt ieder mens te maken met lijden dat zich in allerlei vormen kan aandienen. Het verlies van een

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Welkom en mededelingen Opwekking 25 Rechts Links Laat

Nadere informatie

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één!

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één! Pinksterfeest Zondag 4 juni 2017 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer. Laat ook van die milde regen, dropp len vallen

Nadere informatie

Axel, 19 juli Protestantse Kerk

Axel, 19 juli Protestantse Kerk Axel, 19 juli Protestantse Kerk Voorganger deze zondag is Ds. Overduin uit Hulst. Organist is de heer Ed van Essen. Vandaag lezen we: Jeremia 23: 1 8 Markus 6: 30-44 De uitgangscollecte is bestemd voor

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 10 september, voorganger ds. W. van der Veer. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu)

Liturgie morgendienst 10 september, voorganger ds. W. van der Veer. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu) Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu) Stil gebed Wat hou ik van Uw huis Ik kan zo sterk verlangen naar de binnenpleinen van de Heer. Diep in mijn lijf is zo n heimwee, zo'n blijvende

Nadere informatie

Preek op 5 januari 2014 Driekoningen

Preek op 5 januari 2014 Driekoningen Preek op 5 januari 2014 Driekoningen Sommige bijbelverhalen hebben volop de verbeelding van mensen in gang gezet. De Driekoningen tekst uit Mattheüs is zo n verhaal. De sobere vertelling van de evangelist

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Wij hebben thuis een kleine, maar mooie kerststal. k Heb hem vanmorgen meegebracht naar de kerk en hier op tafel gezet.

Wij hebben thuis een kleine, maar mooie kerststal. k Heb hem vanmorgen meegebracht naar de kerk en hier op tafel gezet. 1 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wij hebben thuis een kleine, maar mooie kerststal. k Heb hem vanmorgen meegebracht naar de kerk en hier op tafel gezet. Het kind - Maria en Jozef, de herders, de

Nadere informatie

Orde voor de gezamenlijke ochtenddienst op maandag 1 januari 2018 om uur in de Oude of Sint Alexanderkerk Nieuwjaar Kleur: Wit.

Orde voor de gezamenlijke ochtenddienst op maandag 1 januari 2018 om uur in de Oude of Sint Alexanderkerk Nieuwjaar Kleur: Wit. Protestantse Gemeente Bennekom i.w. Orde voor de gezamenlijke ochtenddienst op maandag 1 januari 2018 om 11.00 uur in de Oude of Sint Alexanderkerk Nieuwjaar Kleur: Wit. Voorganger: 1e ouderling: 2e ouderling:

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Hartelijk welkom Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1. Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

Nadere informatie

Preek 3 koningen 2019

Preek 3 koningen 2019 Lieve gemeente, Het verhaal dat Mattheus ons vertelt over de geboorte van Jezus en dat ook de evangelist Lukas vertelt in een andere versie, dat is niet verteld om hiermee aan te geven dat Jezus net als

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Paasgezinsdienst 6 april 2015

Paasgezinsdienst 6 april 2015 Welkom in de Paasgezinsdienst 6 april 2015 God wint, dat geloven wij 1. Samenzang Opwekking 167 (2 en 3 bovenstem) 2. Welkom en gebed 3. Samenzang Opwekking voor kids 85 4. Uitleg paasproject 5. Samenzang

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Orde van dienst 11 oktober 2015, uur kerkschooldienst. Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel

Orde van dienst 11 oktober 2015, uur kerkschooldienst. Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel Orde van dienst 11 oktober 2015, 17.00 uur kerkschooldienst Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel Welkom en drempelgebed We gaan staan Zingen Samen stil (Zitten of

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Liturgie scholenzondag 29 januari Wat is Gods plan?

Liturgie scholenzondag 29 januari Wat is Gods plan? Liturgie scholenzondag 29 januari 2017 Dorpskerk Bodegraven Wat is Gods plan? Voorganger: Ds. M. J. van Oordt Koster: Dirk Bouwman Organist: Arjen van Vliet Pianist: Wilbert Baelde Vragen 1. Waarom zou

Nadere informatie

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen)

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Kom allemaal samen. Zing het uit van vreugde. Kom nu, ja, kom nu, naar Bethlehem. Hier is de Koning van ons hart geboren. Kom, laten wij

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga 1, 2, 3, 4 - en; jij Telt ook mee! VOOR DE DIENST IEDEREEN WORDT VAN HARTE UITGENODIGD OM NA DE DIENST NOG EEN KOPJE KOFFIE / THEE MET ONS TE

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2016 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Miep Bakker Lector: Corrie Poelakker-Voogd 1 De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Kolossenzen 1 vers 1 t/m 14 Lied 178 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 135 vers 1 (Schoolpsalm) en 12 Lied 250 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

Wijkgemeente 2 Noord Bevestiging ouderling Oude Kerk zondag 18 november 2018 aanvang uur

Wijkgemeente 2 Noord Bevestiging ouderling Oude Kerk zondag 18 november 2018 aanvang uur Wijkgemeente 2 Noord Bevestiging ouderling Oude Kerk zondag 18 november 2018 aanvang 10.45 uur Voorganger: Dr. M. Dubbelman Organist: Adriaan van Schoonhoven Orde van dienst Orgelspel Binnenkomst kerkenraad

Nadere informatie

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn.

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn. Kerst kleur je samen In de adventstijd bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van Christus. Ieder jaar vieren we Kerst, maar Kerst kan je ieder jaar weer opnieuw verrassen met een nieuwe gedachte bij

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

Zondag 19 februari Kerk & Schooldienst. Thema: Bouwers gezocht

Zondag 19 februari Kerk & Schooldienst. Thema: Bouwers gezocht Zondag 19 februari 2017 Kerk & Schooldienst Thema: Bouwers gezocht Voorganger: Organist: Piano: ds Joke van der Neut Johannes Zwart Wiebe Steenstra Leerkrachten en kinderen van CBS De Fontein Het thema

Nadere informatie

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12 Pagina 1 Didactisch materiaal Affiche, sterreflectoren, veiligheidsjasjes, van het sterzingen Projectfiche sterzingen 2015 Verkleedmateriaal voor Driekoningen CD met sterzangerslied Teksten van de liederen

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

ACTIE 4 KIDS. 5 november 2017

ACTIE 4 KIDS. 5 november 2017 ACTIE 4 KIDS 5 november 2017 10:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Reinie van Schoor Organist: Wieger Jan Schaap Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: A. Van den Bor/ M. van den Bor Psalm 67

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Mattheüs 6 vers 5 t/m 15 Mattheüs 7 vers 7 t/m 11 Psalm 130 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming) Psalm 101 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 123 vers

Nadere informatie

Thema: Staan op de schouders van je ouders

Thema: Staan op de schouders van je ouders Gezinsdienst in het kader van geloofsopvoeding Zondag 3 februari om 10.00 uur in de Emmakerk Voorganger: ds. Peter van den Berg Muziek: PGS band Thema: Staan op de schouders van je ouders Zingen: Goedemorgen,

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van

Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Meike Derks Dochter van Joran en Willeke Derks-Van der Zee 11 november 2018 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering op startzondag 15 SEPTEMBER 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Thema: een goed verhaal.

Orde van dienst voor de viering op startzondag 15 SEPTEMBER 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Thema: een goed verhaal. Orde van dienst voor de viering op startzondag 15 SEPTEMBER 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Thema: een goed verhaal. Voorganger: pastor Hessel Hansma Kind van de Zondag: Renske Maat Organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Psalm 149: 1 en 2 NB 1.Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen. laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden.

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur voorganger : Ouderling: Diaken: Lectrix: Organist: Ds. Dick van Arkel Han van Konijnenburg Martin Tromp Joke Westenberg

Nadere informatie

Lezen : Lucas 4 : Psalm 91 : 1, 7 en 8 NLB 540 Lied 172 : 1 en 4 Psalm 131 Gezang 144

Lezen : Lucas 4 : Psalm 91 : 1, 7 en 8 NLB 540 Lied 172 : 1 en 4 Psalm 131 Gezang 144 Lezen : Lucas 4 : 1-13 Psalm 91 : 1, 7 en 8 NLB 540 Lied 172 : 1 en 4 Psalm 131 Gezang 144 Social Media Event JAC Drachten Social Media Event JAC Drachten Social Media Event 17 April 20:00 uur Ichtus hûs

Nadere informatie

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018 Welkom KinderKerstZangDienst 2018 Wij zijn op weg Wij zijn op weg naar Bethlehem Wij volgen de ster, die leidt ons naar Hem Met mirre en wierook en geschenken van goud Zijn onze zadeltassen tot de rand

Nadere informatie

Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: "Vrede vraagt jouw vertrouwen" Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit

Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: Vrede vraagt jouw vertrouwen Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: "Vrede vraagt jouw vertrouwen" Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit van Dijk, Orgel Gerard de Waardt, m.m.v. de Samenspeelgroep

Nadere informatie

Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk

Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk Het wordt licht Voorganger: ds Marco. Schut Organist: Johan Hoeve M.m.v. CMV Excelsior uit Oostendorp Afbeelding 1 Lied voor de dienst: 476: 1, 3, 4 1. Nu zijt wellekome, Jesu,

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

Christus als leerling volgen

Christus als leerling volgen Christus als leerling volgen Voorbereiding voor de huisbezoeken van 2014/2015 Het was in Antiochië dat de leerlingen voor het eerst christenen werden genoemd. In onze verhouding tot de Heer kan het waardevol

Nadere informatie

Viering op zondag 14 oktober uur

Viering op zondag 14 oktober uur Viering op zondag 14 oktober 2018 10.00 uur Voorganger: Ds. Ada Rebel Ambtsdrager van dienst: Leonard Verspui Lector: Marjolein Mallens Kinderdienst: Marjoke Mollema Organist: Geert Pool Collecten: Regionale

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK Hartelijk welkom in de Martinikerk! We zijn heel blij dat vanmorgen maar liefst vier kinderen in ons midden het teken van de doop zullen ontvangen. Hoewel ze zelf nog te jong zijn om het bewust mee te

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie