Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje."

Transcriptie

1 Week UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna receptie in het parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! DANKVIERING pastoor Alain Babylon op 25 september Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester. Op zondag 25 september, in de eucharistie van uur, willen we iedereen uitnodigen de Heer te danken voor de twaalf jaren onvoorwaardelijke inzet van zijn dienaar. We willen Hem ook vragen E.H.Babylon te sterken in zijn nieuwe opdracht. Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje. Mensen die hem goed kennen vragen wat ze kunnen doen of hoe ze hem financieel kunnen steunen. De pastoor wenst geen geschenken te ontvangen maar toch heeft de werkgroep afscheid voor deze gelegenheid een speciale rekening geopend. Er kan gestort worden op BE van Werkgroep Afscheid met vermelding afscheidsgeschenk. Op het afscheid wordt hem dan het bedrag overgemaakt. Nadien krijgt hij een lijst van de milde schenkers. De werkgroep afscheid. Danny Maenhaut

2 COMMUNIE AAN DE ZIEKEN Vrijdag 16 september, derde vrijdag van de maand: communie aan de zieken op de Sint-Corneliusparochie. tegen de angst, want de angst verlamt en is een slechte raadgever. tegen de roddel, want de roddel zet mensen tegen elkaar op en schept wantrouwen. tegen het wantrouwen, want wantrouwen verwijdert mensen van elkaar en maakt eenzaam. tegen de eenzaamheid en tegen het elk-voor -zich, want dat is de grote kanker van het westen, de zonde van onze wereld, de doodsoorzaak van veel menselijkheid. Ja, laat ons daartegen bidden door radicaal te weigeren nog aan roddel mee te doen en het wantrouwen aan te wakkeren. Laat ons daartegen bidden met woorden van respect en begrip, en door te doen wat in onze macht ligt opdat veel meer mensen wat meer tot hun recht komen. Danny Maenhaut Carlos Desoete Weekgezegde. Niemand kan de wind van richting doen veranderen, maar wij kunnen altijd de zeilen bijstellen

3 Decretale oprichting nieuwe DEKENATEN en PAROCHIES. Het dekenaat Op 15 augustus 2016, feest van Tenhemelopneming van Maria, werden bij bisschoppelijk decreet tien dekenaten opgericht in het bisdom Gent. De zes parochies van Groot-Aalter behoren, vanaf nu, tot het dekenaat DEINZE met als deken E.H. Rudy Van Acker. Tot de taak van de deken behoort onder meer: het bevorderen en coördineren van de gemeenschappelijke activiteiten in het dekenaat. En de parochie Het hart van de pastoraal is de parochie. Zij is een gemeenschap rond Jezus, die ruimte biedt voor de ontmoeting met God en die dienstbaar in de wereld staat. Onze nieuwe parochie omvat de parochies van Aalter, Sint-Cornelius, Sint-Maria-Aalter, O.-L.-Vrouw Hulp der Christenen; Aalter-Brug, Sint-Godelieve; Bellem, O.-L.-Vrouw Geboorte; Lotenhulle, Heilig Kruis; Poeke, Sint-Lambertus en staat onder de leiding van pastoor Johan Balcaen die op zondag 30 oktober officieel aangesteld wordt. Ondertussen is er reeds een vergadering geweest met de pastoor en de verschillende parochieploegen en zijn de data voor de data voor Eerste Communie en Vormselvieringen vastgelegd. EERSTE COMMUNIE: Zondag 30 april om uur in Aalter-centrum. Zaterdag 13 mei om uur in Sint-Maria-Aalter. Zaterdag 20 mei om uur in Aalter-Brug. Zondag 21 mei om 9.00 uur in Lotenhulle (+ Poeke). Zondag 28 mei om 9.00 uur in Bellem. VORMSELVIERINGEN Zaterdag 03 juni om uur in Sint-Maria-Aalter (+ Aalter-Brug). Zaterdag 03 juni om uur in Bellem. Zondag 04 juni om 9.00 uur in Lotenhulle (+ Poeke). Zondag 04 juni om uur in Aalter. WEEKENDVIERINGEN (wordt vervolgd). LIEFDE en TIJD. Op een eiland leefden alle gevoelens bij elkaar: geluk en droefheid samen met kennis en andere menselijke eigenschappen, waaronder ook liefde. Op een dag merkte men dat het eiland langzaam in zee zakte en iedereen maakte een boot en verliet het eiland. De liefde was de enige die bleef. Maar toen het einde nabij was, besliste ze dat het tijd werd om hulp te vragen. Rijkdom kwam langs in een grote boot en de liefde vroeg: Kun je me meenemen? Nee, dat kan niet, zei rijkdom, mijn schip ligt boordevol met goud en zilver, er is geen plaats meer over. Toen besloot liefde aan ijdelheid hulp te vragen, maar die zei: Sorry, je bent al flink nat, je zou mijn spullen beslist beschadigen. Toen verdriet langs kwam varen vroeg de liefde haar te helpen, maar ze was zo verdrietig dat ze alleen wilde zijn. En geluk was zo met zichzelf bezig, dat hij de liefde niet eens opmerkte. Opeens klonk een stem: Kom liefde, ik zal je meenemen. Het was een geest en de liefde was zo overweldigd door dit aanbod, dat ze vergat te vragen waar ze naartoe gingen. Toen ze op een droog land aankwamen, was de geest net zo snel verdwenen als die gekomen was en toen realiseerde de liefde zich dat ze niet wist wie haar redder was. Ze richtte zich tot de wijsheid en vroeg wie haar had gered en de wijsheid zei: Het was de tijd. De liefde vroeg: Waarom hielp de tijd mij?

4 En wijsheid antwoordde: Omdat slechts de tijd kan begrijpen hoe waardevol liefde is. Danny Maenhaut NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM Activiteit: Vers geperst met poëzie van eigen bodem. Datum: zondag 18 september van uur tot uur. Locatie: t Vrijhof, Bellemstraat Aalter. In de voorbije periode schreven diverse leden van de vereniging gedichten en toonden zo de liefde voor poëzie. Een selectie van de beste werken wordt er tentoongesteld. De toegang is gratis en een drankje wordt u aangeboden. Info: Krista Lanoo, tel of krista.lanoo@gmail.com FEMMA Aalter richt in: TURNEN iedere donderdagavond van uur tot uur in de turnzaal van Basisschool Emmaüs, Europalaan 2 in Aalter. Inlichtingen bij Anita Van Durme: tel of Anita.vandurme@icloud.com Prijs: 42 euro (14 lessen) Bewegen is belangrijk! CONTINENTAAL BREIEN op 4, 11 en 18 oktober om uur in t Vrijhof, Bellemstraat 18 in Aalter. Steeds meer breisters stappen over op de continentale breitechniek: breien met de draad in de linkerhand en de naalden los in de handen. Het hoofddoel van deze cursus is perfect contnentaal leren breien met rondbreinaalden. Tijdens deze reeks maken we een omkeerbare unisex muts. Voor meer inlichtingen en inschrijvingen (vóór 24 september): Lut De Meyer tel of lutvanhove.demeyer@telenet.be Prijs: met Femmapas 15 euro; niet-leden: 17 euro. Iedereen welkom!

5 Elke stap telt bij Okra Aalter-centrum. Maandag 17 oktober: een rustige wandeling van ongeveer 5 km in Bellem. We verzamelen op de parking van het voetbalplein in Bellem (Bellemdorpweg 100) om uur. Maandag 14 november: een landelijke wandeling van ongeveer 5 km op goede wegen, in de omgeving van de Artemeersmolen in Poeke. We verzamelen NIET op het dorpsplein, maar aan de Artemeersmolen (Artemeersstraat 14a, Poeke) om uur. De Artemeersmolen is enkel te bezoeken op zondag 2 oktober en zondag 27 november (info@flourpower.be). OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Ainhoa Fernandez-Naessens, dochtertje van Roberto en Lynn Naessens, Spoorweglaan 16/1B. Améline Naessens, dochtertje van Tim en Ayla Heymans, Leiemeersstraat 6, Zulte. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie! GINGEN ONS VOOR NAAR DE HEER Dhr. Luc Françoys, Biezemgoedstraat 2. Hij werd geboren in Aalter op 18 oktober 1952 en is plots thuis overleden op 3 september We namen van hem afscheid op zaterdag 10 september. Dhr. Camiel Arickx, echtgenoot van mevr. Christine Maeyaert, Biesemkerkweg 5. Hij werd geboren in Tielt op 25 juni 1931 en is in Tielt overleden op 6 september We hebben van hem afscheid genomen op dinsdag 13 september. Dhr. Joseph Pil, echtgenoot van mevr. Kathelyne Chielens, Biesemkerkweg 5. Hij werd geboren in Gent op 27 oktober 1926 en is hier overleden op 8 september We nemen van hem afscheid op donderdag 15 september om uur. Mevr. Irma Blondia, weduwe van de dhr. Maurice Van de Voorde, Oostmolenstraat 201. Zij werd geboren in Aalter op 27 december 1932 en is overleden in Gent op 9 september We nemen van haar afscheid op zaterdag 17 september om uur. Dat de Heer hen mag opnemen in zijn eeuwige vrede!

6 KALENDER VAN HET PAROCHIAAL CENTRUM PAX Woensdag 14 september: Okra koffietafel. Donderdag 15 september: Kaart- en biljartnamiddag. Zaal klaar zetten. Vrijdag 16 september: Sint-Corneliusgilde. Jokri. Zondag 18 september: Kring. Donderdag 22 september: Kaart- en biljartnamiddag. GEEN KRING. Afscheidsreceptie voor E.H.pastoor Babylon. Maandag 26 september: Vormselcatecheten. Sint-Corneliuskoor. Dinsdag 27 september: Okra bestuur. SINT-MARIA-AALTER Op zaterdag 24 september houdt de KVLV van Sint- Maria-Aalter naar jaarlijkse gewoonte hun nazomerfeest dat doorgaat in het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum in Sint-Maria-Aalter. Om uur starten we met een aperitief, gevolgd door Mechelse koekoek en als slot serveren we nog een dessertje. Daarna trekken we onze dansschoenen aan en zorgt DJ Flor voor de muzikale noot! Dit alles aan 25 euro! Iedereen welkom! Kaarten te verkrijgen bij de bestuursleden of op het nummer OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Thibault Persyn, zoontje van Jeffrey en Els Haegeman, Knesselaarsestraat 20. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie! LECTORAAT Zaterdag 17 september: Luna, Fredy, Charlotte, (Kiara, Evelien en Anaïs). Evelien. ACOLIETEN Zaterdag 17 september: Jonas, Catho, Wout, Jannes, Ewoud en Thomas. Guilliano, Sebastiaan, Ewoud en Hannes.

7 AALTER-BRUG NAJAARSWANDELING met KVLV Op zondag 25 september verzamelen we om uur op de parking tussen de Drongengoedhoeve en het Jagershof. De gids, dhr. Eric De Bruycker, neemt ons mee op ontdekkingstocht in de omgeving van het Drongengoed en laat ons genieten van dit prachtige stukje natuur. Daarna gaan we naar de Drongengoedhoeve om na te genieten met een drankje en een gezellige babbel. Gelieve op voorhand in te schrijven bij Jeanine tel of teneinde de plaatsen te kunnen reserveren. De wandeling is gratis. WANDELEN Ook dit jaar wandelen we terug in samenwerking met het ACV op woensdagen 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november, 7 en 21 december. We starten aan de school in de Sint-Godelievestraat om uur. BELLEM OKRA trefpunt 55+ BELLEM Diamanten huwelijksverjaardag: Het bestuur van Okra Bellem wenst dhr. en mevr. Raphaël en Clara Van Heirreweghe De Schepper van harte proficiat met hun 60-jarige huwelijksverjaardag! We wensen hen nog vele mooie jaren in goede gezondheid! Kaartersclub: De volgende kaartingen gaan door op dinsdag 27 september in de voetbalkantine vanaf 13.30uur. Wil je leren manillen, bieden of whisten, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Iedereen is welkom, leden en ook niet-leden. Verantwoordelijke is Axel Schauwvliege of axel.schauwvliege@telenet.be. Lijndansen: De lijndansers dansen elke vrijdag in het gemeentelijk ontmoetingscentrum van Bellem om uur. Heb je zin om eens te proeven van deze swingende activiteit, dan ben je van harte welkom! Contactpersoon is Gerarda De Jaegher Hobby: De eerstvolgende hobbybijeenkomst gaat door op maandag 26 september. Ben je creatief, maar toch geen lid? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen of deel te nemen! Contactpersoon is Hedwige Van Coppernolle Fietsen: Onze volgende afspraak is op dinsdag 20 september; we fietsen richting Adegem waar we in den Appelaar een stop houden. Zoals altijd vertrekken we stipt om uur aan de kerk in Bellem. Ook elektrische fietsen zijn toegestaan. Op dinsdag 18 oktober fietsen we voor de laatste keer dit seizoen en we blijven in en rondom Bellem fietsen, waarna we in Café Den Hert aan de vaart een stop houden. Voor deze fietstocht vertrekken we aan de containers in de Leistraat stipt om uur. Iedereen is welkom! Contactpersoon is Monique De Vriendt of via mail fransmartens1@telenet.be Wil je meer te weten komen over de vereniging OKRA 55+ en over de aktiviteiten? Of wil je graag komen kaarten of deelnemen aan het lijndansen of aan de hobby? Vanaf 55 jaar (en ouder) kan je lid worden bij Okra Bellem én bij Okra Bellem zit je altijd goed! Contacteer dan de teamleidster Trees Verstraete GSM of tel of via mail treesverstraete@gmail.com. Je kan ook de medevoorzitster Jeanine Geyssens contacteren LECTOREN Zaterdag 17 september: Andy Buysse. Zaterdag 24 september: Hugo De Clercq. Hugo De Clercq.

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester.

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester. Week 38-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering Week 36-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 29-30-31 / 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Beste lezers, uitkijken!!! Dit nummer van Kerk & Leven dat u nu in handen hebt gaat over drie weken. U zal uw vertrouwde parochieblad terug in de bus krijgen

Nadere informatie

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 40-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan Graag nodigt pastoor Johan Balcaen alle parochianen uit naar zijn aanstelling als pastoor van Groot-Aalter. Dit zal doorgaan

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Week Danny Maenhaut 2017

Week Danny Maenhaut 2017 Week 01-2017 Danny Maenhaut 2017 Winter, koud en kil. Kerstmis bracht licht in de duisternis de bomen zijn naakt de bladeren verworden tot tapijt natuur rust het roodborstje verschijnt 366 dagen voorbij

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

Week GODS KIJK OP ONS : ALLEMAAL HEILIG. INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week GODS KIJK OP ONS : ALLEMAAL HEILIG. INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 43-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS GODS KIJK OP ONS : ALLEMAAL HEILIG. Als een fotootje uit je kindertijd toevallig in je handen valt, dan sta je wellicht glimlachend te kijken: Ben ik dat? De haartooi

Nadere informatie

de waakvlam (bij de vijfde zondag)

de waakvlam (bij de vijfde zondag) Week 05-2017 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS Stijn De Groote Tussen droom en daad de waakvlam (bij de vijfde zondag) Het evangelie van het zout der aarde en het licht der wereld is voor kerkmensen niet onbekend.

Nadere informatie

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Wat is barmhartigheid eigenlijk? Een centraal thema in de Bijbel en een sleutelwoord in het leven van iedere christen, zegt kardinaal

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Week 34-2015 ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Het is ondertussen een traditie geworden. De eerste week van juli trekken de Oost-Vlaamse jonge christenen op kamp, beter bekend als de Ontmoetingsdagen (OD). Dit

Nadere informatie

Week tijden van radicalisme. Gebed van een moeder voor haar kinderen. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad. (bij de zesde zondag)

Week tijden van radicalisme. Gebed van een moeder voor haar kinderen. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad. (bij de zesde zondag) Week 06-2017 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad tijden van radicalisme (bij de zesde zondag) Wie zich erover verwondert dat de bevrijdende volksopstand van de Arabische lente haar vervolg kent

Nadere informatie

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG Week 22-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Data Eerste Communie en H. Vormsel 2017. Naar aanleiding van de benoeming van onze huidige pastoor E.H. Alain Babylon in Brakel en Lierde en de komst van zijn opvolger

Nadere informatie

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 49-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) Waar mensen deining veroorzaken, gaan ze over de tong. Men gaat ernaar kijken, wil

Nadere informatie

Week ONZE BESTE WENSEN EEN NIEUW JAAR!

Week ONZE BESTE WENSEN EEN NIEUW JAAR! Week 01-2014 EEN NIEUW JAAR! Geluk Geluk is geen kathedraal, Misschien een klein kapelletje. Geen kermis luid en kolossaal, Misschien een carrousselletje. Geluk is geen zomer van smetteloos blauw, maar

Nadere informatie

VAN HARTE WELKOM in de AANSTELLINGSVIERING van pastoor JOHAN BALCAEN.

VAN HARTE WELKOM in de AANSTELLINGSVIERING van pastoor JOHAN BALCAEN. Week 41-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IN DE STARTBLOKKEN. Geloof niet alles wat ze zeggen Onder deze slogan loopt de herabonnering op Kerk&Leven. Een wat vreemde slogan voor

Nadere informatie

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS WEEK 26-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt, een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom!

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom! Week 21-2016 NIEUWE TIJDEN Benoeming welkom! In ons bisdom is een hele reorganisatie aan gang. De huidige 34 dekenaten worden ingedeeld in 10 grote dekenaten. Een werking die dit jaar nog ingaat vanaf

Nadere informatie

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 43-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. De hernieuwing van het abonnement op Kerk&Leven loopt goed. Mogen we aan de leden die dit nog niet deden vragen dit niet

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 37-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS We vertrokken vol enthousiasme met 165 leden op kamp richting Möderscheider Mühle. We begonnen in een minder weer, maar tegen de avond klaarde het op en konden we starten

Nadere informatie

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 32-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS NIEUW DEKENAAT Op 15 augustus, feest van Tenhemelopneming van Maria, worden de tien nieuwe dekenaten in het bisdom Gent bij decreet opgericht. Vervolgens zullen de nieuwe

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN Week 33-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN We leven vandaag in een wereld vol wantrouwen. Mensen hebben soms weinig vertrouwen in elkaar. Ingegeven door onzekerheden en angst wantrouwen we vreemdelingen,

Nadere informatie

Veertigdagen kalender 2016. Nieuwegein 6. 12 Gein Lollum 3. 4 Strijen Hoonhorst 8. Laat me niet lachen. Doodstil

Veertigdagen kalender 2016. Nieuwegein 6. 12 Gein Lollum 3. 4 Strijen Hoonhorst 8. Laat me niet lachen. Doodstil Veertigdagen kalender 2016 Nieuwegein 6 12 Gein Lollum 3 4 Strijen Hoonhorst 8 Laat me niet lachen Doodstil Bij de voorkant Voor de kenners van de veertigdagentijd is het geinig dat die periode niet 40

Nadere informatie

INRI (bij Christus Koning)

INRI (bij Christus Koning) Week 46-2016 ALGEMEEN PAROCHIAAL NIEUWS ONS PAROCHIEBLAD Onze maatschappij verandert snel. Ook onze kerk zit in een tijd van verandering. Pastoors worden niet meer benoemd voor meerdere parochies, maar

Nadere informatie

Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart

Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart Ziekenzorg Aalter-Centrum en Ziekenzorg Sint-Maria-Aalter gingen op donderdag 20 augustus 2015 samen op bedevaart

Nadere informatie

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven WEEK 24-2016 VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven De vakantieperiode is in aantocht! En zoals elk jaar geldt tijdens de vakantie een speciale regeling voor het binnensturen van de teksten en foto s voor Kerk&Leven.

Nadere informatie

roeping (bij de derde zondag)

roeping (bij de derde zondag) Week 03-2017 Stijn De Groote tussen droom en daad roeping (bij de derde zondag) Het verhaal van de roeping van de eerste leerlingen is een mooi verhaal. Het wordt verteld in elk van de evangeliën. Ik kan

Nadere informatie

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 47-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) Wanneer gelovigen samenkomen, ontmoeten ze niet enkel elkaar, maar komen ze samen rond de

Nadere informatie

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis.

Wij wensen aan alle vormelingen en hun ouders een hartelijk proficiat bij deze mooie gebeurtenis. Week 18-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Bij het heilig vormsel. Heilige Geest, ik bid om Uw gaven om mij te sterken als christen. Ik word door mijn vormsel uitgenodigd de weg te volgen van Jezus. Geef mij

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT. Dagboek van een bedevaart

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT. Dagboek van een bedevaart Week 34-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT Dagboek van een bedevaart We ( Welzijnsschakel vzw De Toevlucht ) kregen de mogelijkheid van Ziekenzorg CM om een 15-tal personen

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

Week Zalig? Zalig! (bij de vierde zondag) AANDACHT!! Tussen droom en daad

Week Zalig? Zalig! (bij de vierde zondag) AANDACHT!! Tussen droom en daad Week 04-2017 Tussen droom en daad Zalig? Zalig! (bij de vierde zondag) Stijn De Groote Telkens weer wanneer ik de zaligsprekingen lees raak in onder de indruk van de directheid en de zuiverheid van visie

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Week 25-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Christina Callant Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en de vakantienummers komen in zicht: Voor het nummer 26-27-28 (verschijningsdatum

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

Zaterdag 24 december: uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden.

Zaterdag 24 december: uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden. Week 51-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS KERSTMIS Danny Maenhaut Zaterdag 24 december: 17.00 uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden. Zondag

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 44-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen Albert Einstein zei ooi: Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof

Nadere informatie

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen!

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen! KALENDER Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in die hoopvolle en levengevende

Nadere informatie

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 50-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) Het is een vaststelling dat in onze tijd relaties onder druk staan en dat vele stuklopen. Daar zijn

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 45-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen We zijn reeds een tijdje bezig met de herabonnering op Kerk&Leven en alles wijst er

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 07-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. We hadden het er verleden week reeds over: In Colombia worden de boeren hun gronden dagelijks bedreigd door grote

Nadere informatie

Week Internationale Taizé-ontmoeting in Valencia. Als vreemdeling op zoek naar een herberg INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERK & LEVEN

Week Internationale Taizé-ontmoeting in Valencia. Als vreemdeling op zoek naar een herberg INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERK & LEVEN Week 03-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERK & LEVEN Beste abonnee, eventjes uw aandacht!! Sedert nieuwjaar werken we met de nieuwe lijsten van abonnees. Soms zijn er kleine klachten van onvolledigheid van

Nadere informatie

Week 35-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS IN MEMORIAM : E.H. ERIC DHONDT

Week 35-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS IN MEMORIAM : E.H. ERIC DHONDT Week 35-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS IN MEMORIAM : E.H. ERIC DHONDT Met ontsteltenis vernamen we het overlijden van E.H. Eric Dhondt, pastoor in Sint-Martens-Latem en Deurle. Hij kwam om het leven bij een

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. Week 39-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. De tijd om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen is aangebroken. Wij hopen dat u net als de vorige jaren wekelijks

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 11-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Broederlijk Delen wil Colombia hoger op de agenda van Belgische en Europese politici zetten. De Europese Unie (EU)en

Nadere informatie

Laat ons tijdig uw nieuw adres kennen, wij zorgen dat u Kerk & Leven geen week moet missen.

Laat ons tijdig uw nieuw adres kennen, wij zorgen dat u Kerk & Leven geen week moet missen. Week 39-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Verhuis in zicht?? Wie verhuist kan bij bpost een contract voor enkele maanden afsluiten om uw post na te sturen op het nieuwe adres. Dit geldt echter niet voor postabonnementen.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Met deze Gebedskalender maak je een week lang elke dag tijd om naar Gods stem te luisteren. Neem de tijd om stil te zijn. Wanneer je gehaast of gejaagd

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Week 17. PALMZONDAG in onze parochies

Week 17. PALMZONDAG in onze parochies Week 17 PALMZONDAG in onze parochies Palmzondag heeft twee kanten: Er is sprake van enthousiaste mensen, die Jezus begroeten bij zijn intocht in Jeruzalem, en tot op vandaag lopen mensen naar de kerk om

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 40-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Kerk&Leven uw familieblad boordevol goed nieuws: - met een optimistische kijk op de wereld van vandaag. - vol levend geloof,

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit.

Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. Dopen in Maldegem, Adegem en Kleit. In de linker kolom zie je hieronder de data, uren en kerken waarop gedoopt wordt. In de rechterkolom zie je dat bij elke doopdatum een voorbereidingsavond hoort. Daar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken DE WEGEL- HEILIG HART Zaterdag 28 septemer 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Lector: Gaby De Swaene Zondag 29 september

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal

opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal opleidingsinstituut voor geloofsverdieping, catechese en pastoraal Allemaal zoeken we naar een zinvol leven. Gelovigen hebben in die zoektocht eigen ankerpunten om met die grote en kleine vragen die het

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Week 24-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS 59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Sinds 1957 heeft op Aalter-Brug jaarlijks een autowijding plaats. Op 21 juni 2015 gebeurt dat voor de 59 ste keer.

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29/04/19 03/05/19. Dag van de arbeid: We blijven een dagje thuis!

Nieuwsbrief 29/04/19 03/05/19. Dag van de arbeid: We blijven een dagje thuis! Nieuwsbrief 29/04/19 03/05/19 Jaar Maandag 29/04 Dinsdag 30/04 Woensdag 01/05 Donderdag 02/05 Creanamiddag K0A K0B Dag van de arbeid: We blijven een dagje thuis! Vrijdag 03/05 LO 08.35u-09.25u LO 08.35u-09.25u

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

Week 39. Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG

Week 39. Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG Week 39 Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG Geloven om te communiceren Communiceren om te geloven. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons christelijk geloof is immers niet alleen wezenlijk

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade.

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade. HEILIGE PIUS X Zaterdag 26 augustus. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 27 augustus. Eenentwintiste Zondag door het jaar. Jgt. Ghislaine Mertens; Zlm. Marcel Roofthooft

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014

Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 Activiteitenkalender Federatie 2013-2014 FEDERATIE BRASSCHAAT Info doorgeven. Met deze kalender willen we u informeren over activiteiten die in onze federatie georganiseerd worden en die niet alleen bedoeld

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni Vrije tijd Boekje Mei Juni Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! 2017 Alderande Bewoners Tips om in het weekend alleen of met vrienden te doen Nieuw concept bbq donderdag 22 juni 1

Nadere informatie

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten!

Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL Houd deze site zeker in de gaten! Plaatselijke werking Sint-Pieter ONS STAPPENPLAN PROGRAMMABOEKJE VORMSEL 2016-2017 www.vormsel.be Houd deze site zeker in de gaten! ALGEMENE ACTIVITEITEN Hieronder vermelde activiteiten zijn voor alle

Nadere informatie

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond

Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond Welkom door de priester-moderator en/of leider van de avond 1 Zie dia 2 Maria is de patrones van ons bisdom, Een patroonheilige, zo leert ons de kerkgeschiedenis, is een heilige die ons tot voorbeeld is

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 46-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Ook in 2016 wil Kerk&Leven graag elke week uw reisgezel zijn. Een gezel die u gidst langs grote en kleine verhalen over

Nadere informatie

Week 42-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week 42-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 42-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Bijna 1000 gezinnen op onze parochies ontvangen wekelijks Kerk&Leven en daarin ontdekken ze: - tot 4 pagina s berichten

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. September Oktober. Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners

Vrije tijd Boekje. September Oktober. Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners Vrije tijd Boekje Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! September Oktober 2018 Alderande Bewoners Tips om in het weekend, alleen of met vrienden te doen Schrijf je vlug in bij dit teken.

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

AANBOD. Lokaal Dienstencentrum De Lelie. Tablet/smartphonelessen. Ipad/Iphonelessen Computerlessen. Handwerk. Schilderen

AANBOD. Lokaal Dienstencentrum De Lelie. Tablet/smartphonelessen. Ipad/Iphonelessen Computerlessen. Handwerk. Schilderen AANBOD Lokaal Dienstencentrum De Lelie Tablet/smartphonelessen Ipad/Iphonelessen Computerlessen Handwerk Schilderen TAALCURSUSSEN * Onderlinge communicatie in concrete situaties als toerist via een vraag-antwoordsysteem

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie