Week 39. Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 39. Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG"

Transcriptie

1 Week 39 Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG Geloven om te communiceren Communiceren om te geloven. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons christelijk geloof is immers niet alleen wezenlijk communicatie, het is ook voor zijn voortbestaan aangewezen op communicatie. De bestaansreden van de Kerk is Christus opdracht om het Goede Nieuws van de verlossing uit te dragen met behulp van alle, vandaag beschikbare communicatiemiddelen. Omdat het volgende zondag Mediazondag is, is de collecte bestemd voor het Bisschoppelijk Comité voor de Media, dat het mediabeleid van de bisschoppen adviseert en coördineert. De opbrengst wordt integraal geïnvesteerd in mensen en middelen voor de eigen kerkelijke media. Met dat geld worden lopende projecten voortgezet en zo mogelijk nieuwe projecten opgestart. Laten wij vandaag op Mediazondag van harte en mild delen met de Kerk zodat zij over de aangepaste middelen kan beschikken om vandaag Gods woord zo goed mogelijk te kunnen verkondigen. In Gods handen. Ik ben van U, daar Gij mij hebt geschapen, van U, daar Gij mij hebt verlost, van U, daar Gij mij hebt verdragen, van U, daar Gij mij riep, van U, want Gij hebt zo op mij gewacht, van U, daar ik toch niet verloren ging, wat wilt Gij met mij doen.? Geef mij de dood, geef mij het leven, geef mij ziekte of gezondheid; eer of oneer, geef het mij, geef mij strijd of grotere vrede, zwakheid of volkomen kracht; daar ik op alles ja zeg Wat wilt Gij met mij doen.?

2 Geef mij rijkdom ofwel armoede; geef mij troost of troosteloosheid; geef mij blijdschap ofwel droefheid, geef de hel of de hemel. leven zoet, Zon zonder sluier, k gaf mij heel en al uit handen; wat wilt Gij met mij doen.? Weekgezegde. Te laat komen is gebrek aan respect, Niet aan tijd. 70 ste verjaardag bevrijding Tweede Wereldoorlog Poolse dagen in Aalter Vermoedelijk iedereen die 2014 ziet, hoort, leest denkt bijna spontaan aan de herdenking van (het begin) van de Eerste Wereldoorlog. Men zou bijna vergeten dat het dit jaar ook de 70 ste verjaardag is van de bevrijding van die tweede wereldbrand. 70 kan misschien niet zo spectaculair klinken, maar dit getal krijgt wel een andere betekenis als men bedenkt dat nog enkele van die bevrijders kunnen getuigen van die periode. Het is voor hen misschien de laatste mogelijkheid een jubileumherdenking mee te maken. De gemeente Aalter vindt het dan ook haar plicht hiervoor een speciale inspanning te doe. De eigenlijke herdenking vindt plaats op zaterdag 27 september en omvat volgende activiteiten: uur : Herdenkingsplechtigheid aan het Polenmonument (Ter Walle) met een vertegenwoordiger van Z.M. de Koning, vicepremier en minister van Defensie Pieter De Crem, de Poolse ambassadeur Dhr. Artur Hazarim, enkele Poolse oud-strijders (allemaal 90 jaar en meer), oud-strijdersverenigingen uit de omgeving met hun v aandrigs en talrijke prominente genodigden, waaronder een vrij talrijke Poolse militaire delegatie uit Sagan met onder meer Lt. Col. A. Stachowiak, Lt. Col. W. Kotula en Maj. R. Skrzypczak. De plechtigheid wordt opgeluisterd door het Aalters Jeugdorkest en omvat bezinning, een bloemenhulde en het beklijvende dodenappel met visualisatie ervan door de Aalterse jeugd uur : Gebedsdienst in de Sint-Godelievekerk in Aalter-Brug, opgeluisterd door het koor Amabile uur : Taptoe aan het gemeentehuis. Fly passes met rood-wit rookgordijn door The Victors. Muzikale (show)optredens van IEVER EN EENDRACHT uit Sleidinge, SHOWBAND JUBAL uit Zwolle en de FLEMISH CALEDONIAN PIPES & DRUMS CLAN MACKENZIE uit Gent, afgewisseld met een bevrijdingsstoet en een stiltemoment. Iedereen is voor alle activiteiten van harte welkom (en de toegang voor de Taptoe is gratis). Tijdens de activiteiten geldt er in Ter Walle en aan de Kouter een tijdelijk parkeer- en/of verkeersverbod.

3 Op vrijdag 26 september strijkt ook een aantal re-enacters neer op het grasplein naast het gemeentehuis. Het kampement, met authentieke voertuigen, tenten, enz. kan op zaterdag 27 en zondag 28 september doorlopend en gratis worden bezocht. Op zondag 28 september vertrekt er om uur een rondrit met de legervoertuigen door heel Aalter en wordt ook het vliegveld van Ursel (B67 in termen van de Tweede Wereldoorlog) aangedaan. Een deel van de voertuigen zal trouwens ook worden opgesteld aan het Polenmonument tijdens de herdenkingsplechtigheid. WERELD-MISSIEHULP zamelt in. Wereld-Missiehulp is reeds jaren gekend als dé organisatie die kledij inzamelt en verstuurt naar gemeenschappen en missies in de Derde Wereld en Oost-Europa. Ook op vandaag is de nood aan kledij groot in de wereld en willen we onze parochianen de kans geven hieraan mee te werken. Zaterdag 04 oktober 2014 kan je van 10 tot 12 uur uw kledij, verpakt in plastiekzakken, naar de container brengen die ter hoogte van het Parochiaal Centrum Pax op de Sint-Corneliusparking staat. De bereidwillige jongeren van Jokri zullen u graag helpen bij het lossen van uw wagen. In naam van hen die u helpt door uw gift zeggen we hartelijk dank! NIEUWS UIT DE PAROCHIES SINT-CORNELIUS VORMSELCATECHESE Aalter-Centrum Dit jaar wordt jullie zoon/dochter 11 jaar en hebben jullie misschien al eens nagedacht over het vormsel. Door omstandigheden waren jullie niet aanwezig op de ouderavond van 18 juni Zijn jullie toch geïnteresseerd in het vormsel en hadden jullie hierover graag wat meer informatie, dan kunnen jullie contact opnemen met de coördinatoren. Let wel op! De laatste mogelijkheid om in te schrijven voor dit catechesejaar is het startmoment van zaterdag 27 september Alle kandidaat-vormelingen en hun ouders worden dan verwacht in het parochiaal centrum Pax om uur. Na een kort infomoment voor de ouders tot uur gaan de vormelingen met hun catecheten op ontdekking in de parochie. Wij sluiten het startmoment af met de eucharistieviering van uur. De coördinatie Rita Danneels (09/ na uur) Mieke Thomas (09/ na uur)

4 De Volkstuin afdeling Aalter organiseert een voordracht op 1 oktober 2014 om uur in het PC Pax, Kerkhofweg 1, Aalter. Hoe langer en gezond leven? door Dr. Ir. Eric De Maerteleire. Iedereen wil oud worden maar niemand wil oud zijn. Waarom? Veel mensen voelen zich niet goed in hun vel en daar zijn ongetwijfeld redenen voor. In de allereerste plaats is er het psychisch element. Wanneer is men gelukkig? Welke factoren blijken van enorm belang te zijn voor ons geluksgevoel? Welke zijn deze factoren? En vooral, wat kunnen we er zelf aan doen? Wat zijn de sleutels tot geluk? Heel veel mensen stellen zich, terecht, vragen Een belangrijk element is de voeding. In deze voordracht zullen de hoofdelementen worden gegeven van een gezonde voeding. Welke zijn de voornaamste tekorten? En wat kunnen we hieraan doen? Wat is de zin van bewegen en hoe moeten we dit doen? Zijn er nog andere elementen die een effect hebben op onze fysieke gezondheid? Welke? Hoe kunnen we ze inpassen in ons dagelijks leven? Wat is het effect van chronische stress? Op al deze vragen zal geprobeerd worden een antwoord te geven, rekening houdend met de huidige wetenschappelijke kennis. Op het einde worden 10 tips gegeven om gezond ouder te worden en langer te leven. Nadien is er mogelijkheid tot vraagstelling. Inkom : leden: 3 euro/p. (1 drankje inbegrepen), niet-leden: 6 euro/p/ (1 drankje inbegrepen). Info: Secretariaat De Volkstuin tel NAZOMERONTMOETING Met als thema: Red de restjes en bespaar 400 euro op donderdag 2 oktober om uur in Ontmoetingscentrum KERKEM. Zo n 20 % van het eten dat we kopen, verdwijnt in de vuilnisbak, de helft daarvan is verspilling. Maar niet alleen bij de consument, ook op het veld en in de supermarkt gaat veel voedsel verloren. Zonde als je weet dat steeds meer mensen honger lijden en voedselverspilling op alle niveaus kan tegengegaan worden. Onze graag geziene lesgeefster Mevrouw Mieke Goris zal ons begeleiden in deze interactieve vorming. Ze laat ons ontdekken waarom er op de verschillende niveaus zoveel voedsel verloren gaat, maar ook wat we daar zelf kunnen aan doen (bv. hoe interpreteer je vervaldata op verpakkingen). Je krijgt tips over aankopen, planning, houdbaarheid, bewaartechnieken en koken met restjes. Absoluut de moeite waard als je weet dat een doorsnee gezin zo n 400 euro per jaar kan besparen door haar eigen voedselverspilling aan te pakken! Een leerrijke namiddag met nadien een verrassende terugblik op fijne KVLV-dagen. Alles overgoten met frisse babbels bij lekkere koffie en taart. Schrijf in via Rita of Jeanien of je wijkverantwoordelijke vóór 30 september. Betalen kan aan de ingang: 4 euro voor leden : 8 euro voor niet-leden. We zien uit naar je komst!

5 Activiteit VERMIST : lezing door Alain Remue, hoofd cel vermiste personen. Deze lezing gaat door op donderdag 2 oktober 2014 om uur in het Auditorium gemeentehuis, Europalaan 22. Inkom: 5 euro. Onnodig Alain Remue voor te stellen. Regelmatig komen hij en zijn team in het nieuws wanneer kinderen plots niet meer komen opdagen of bij het zoeken naar vermiste personen. Voor velen onder ons is het opsporingsteam een vaag begrip doch Alain Remue zal ons op boeiende wijze onderhouden over de werking en inwendige structuur van zijn organisatie, over de vreugde bij het heelhuids terugvinden van vermiste personen, doch ook over het verdriet bij een mislukte actie. Het Aalterse koor AMABILE nodigt u van harte uit voor zijn concert: De vier seizoenen van Amabilé Beelden en klanken leiden u door de tover van de 4 seizoenen. Met koor, piano en kamerenemble, onder leiding van August De Groote, in samenwerking met Culturaal. Op vrijdag 3 oktober 2014 om uur en op zondag 5 oktober om uur in het auditorium van het gemeentehuis te Aalter. Kaart voorverkoop: 12 euro, aan de ingan: 15 euro. Te verkrijgen bij de koorleden, of amabile.aalter@hotmail.com In ruil voor de kaart biedt het koor u na het concert een drankje aan.

6 WO II + Ethiopië Een avond met 2 uiteenlopende thema s: 1) Herdenkingen in Aalter van WO II. 2) Een culturele rondreis doorheen een deel van Ethiopië. Dit op zaterdag 4 oktober om uur in het GOC Aalter-Brug, Cardijnlaan 5. Inkom: 5 euro/p. Vooraf inschrijven bij Daniel Rodts , Daniel Cooreman of Johan van Oyen DAG van de CHRONISCH ZIEKE MENSEN Ziekenzorg Aalter-centrum nodigt iedereen van harte uit op de Dag van de CHRONISCH ZIEKE MENSEN voor een gezellig samenzijn met als thema Doorbreek de eenzaamheid. Dit gaat door op ZATERDAG OKTOBER 2014 om uur in het Emmaüsinstituut, Brouwerijstraat 28 te Aalter. Wat staat op ons programma? : uur: u bent van harte welkom met een muzikale omlijsting uur: We zitten gezellig aan de koffietafel. Een stukje muzikale ontspanning uur: Met een goed gevoel keren we huiswaarts. Inschrijven kan tot 4 oktober bij de bestuurs- of kernleden van ziekenzorg. Op zondag 12 oktober wordt er om uur een mis opgedragen in de Sint-Corneliuskerk voor de overleden leden en medewerkers van Ziekenzorg.

7 O.L.VROUW HULP DER CHRISTENEN OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Wout Kielemoes, zoontje van Braam en Jolien Vermeersch, Aalterstraat 72. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie! SINT-GODELIEVE HERFSTONTMOETING bij KVLV Aalter-Brug We starten ons najaarsprogramma op vrijdag 26 september om uur in de gemeentelijke feestzaal. De avond begint met een aperitiefje, een lekkere traditionele maaltijd en een goed dessert. We voorzien een leuke ontspanning met zang en scetchen. Ook is er de voorstelling van KVLV origineel initiatief sharefair dat doorgaat op 18 oktober in de sporthal Aalter. Prijs: 15 euro, ook niet leden van KVLV zijn van harte welkom! Inschrijven tot en met woensdag 24 september bij een bestuurslid of tel of ONZE-LIEVE-VROUW GEBOORTE OKRA TREFPUNT +55 Bellem Voor de maand oktober hebben wij volgende activiteiten: KAARTEN : oktober in de voetbalkantine vanaf uur. Iedereen kan meedoen. HOBBYCLUB : oktober in de Gemeentelijke Feestzaal vanaf uur. Welkom aan iedereen, men kan er breien, handwerk doen, knutselen ieder mag zijn eigen werkje meebrengen. Samen genieten en werken in een toffe sfeer met een kopje koffie: alles kan, niets moet. FIETSEN : onze laatste fietstocht van dit seizoen is op 21 oktober, we verzamelen om uur op het dorpsplein. Durf de stap te zetten en fiets mee. LIJNDANSEN : oktober in de Gemeentelijke Feestzaal telkens op vrijdag van uur tot uur. De begeleiding is in handen van onze deskundige lesgever Eric Van Haute. Kom vrijblijvend eens kijken, men kan nog steeds inschrijven. Deelnametarief tot eind december: 40 euro voor 15 lessen. Ook bij deze groep dansers is er een toffe sfeer, een echte aanrader voor iedereen die graag de benen eens strekt.

8 In de week van de senioren doen we iets speciaals: Hou alvast 20 november vrij. Op die dag is er een ledenvergadering voor alle senioren. We starten vanaf uur met een aperitief, middagmaal, koffie enz. In de namiddag gaan we voor de nodige ambiance zorgen. Einde rond uur. Meer nieuws volgt nog. Deelname voor deze dag: Okra-leden : 14 euro, niet-leden: 16 euro. Niet- leden zijn voor al deze OKRA-activiteiten ook van harte welkom. Denk je er aan om lid te worden, aarzel dan niet en geef een seintje aan onze Okra-voorzitster: Jeanine Geyssens, tel , Bellemdorpweg 40. OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Senne Descheemaker, zoontje van Steven en Hannelore Depestel, Moerstraat 64. Warre D Hossche, zoontje van Bart en Liesbet Slock, Zwagerhullestraat 5. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie!

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. Week 39-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. De tijd om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen is aangebroken. Wij hopen dat u net als de vorige jaren wekelijks

Nadere informatie

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 13-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

Week ONZE BESTE WENSEN EEN NIEUW JAAR!

Week ONZE BESTE WENSEN EEN NIEUW JAAR! Week 01-2014 EEN NIEUW JAAR! Geluk Geluk is geen kathedraal, Misschien een klein kapelletje. Geen kermis luid en kolossaal, Misschien een carrousselletje. Geluk is geen zomer van smetteloos blauw, maar

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Leidraad voor catechisten

Leidraad voor catechisten Voorbeeld van 3 catechetische samenkomsten na een eucharistieviering met ouders die voor hun kind een initiatiesacrament vragen (doopsel, vormsel, eucharistie/communie) Dit voorbeeld uit het aartsbisdom

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2016 JANUARI 2016 01/01/16- Cafetaria gesloten 04/01/16 05/01/16 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee 08/01/16 Boodschappendienst Inschrijven:

Nadere informatie

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten Naam: Evaluatie Datum: ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten B 1. Laat de kinderen tot Mij komen, zei Jezus De kerkgemeenschap zegt, zoals Jezus, tegen kinderen en jongeren:

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Week 34-2015 ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Het is ondertussen een traditie geworden. De eerste week van juli trekken de Oost-Vlaamse jonge christenen op kamp, beter bekend als de Ontmoetingsdagen (OD). Dit

Nadere informatie

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen Koninklijke Vereniging 5 Linie Regiment Rotselaar 1914 2014 100-jarige Herdenking van de Slag aan de Molen In het Vossenblad van juni hebben jullie de uitnodiging voor de deelname aan de jaarlijkse herdenking

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester.

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester. Week 38-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

P.E. & Catechese. kansen & mogelijkheden

P.E. & Catechese. kansen & mogelijkheden P.E. & Catechese kansen & mogelijkheden Leidraad: pastorale brief Vragen en uitdagingen hebben te maken met de zin zelf van ons bestaan als kerk. Hoe kunnen we vandaag het evangelie ontdekken als een woord

Nadere informatie

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten

ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten Naam: Evaluatie Datum: ewogen en zoekende mensen vinden elkaar: Kerk - andere godsdiensten B 1. Laat de kinderen tot Mij komen, zei Jezus De kerkgemeenschap zegt, zoals Jezus, tegen kinderen en jongeren:

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017

ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017 ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2017 JANUARI 2017 01/01/17- Cafetaria gesloten 08/01/17 09/01/17 Dorpsrestaurant: verloren maandag Je kan weer lekker komen smullen van onze overheerlijke

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Lichttoren in klei met KLEI-pl-@n

Lichttoren in klei met KLEI-pl-@n E-Vaartje Nr 3 maart 2015 Lichttoren in klei met KLEI-pl-@n Al jaren besteed ik een groot gedeelte van mijn vrije tijd aan "kleien". Na een opleiding deeltijds onderwijs "keramiek" aan de Academie van

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september VORMSEL- CATECHESE 2017-2018 Ouderavond 27 september Welkom! Wie zijn wij? Kort: Nieuwe regeling vormselvieringen vanuit bisdom Wat willen we jullie vanavond vertellen? Deel 1: algemene info Pauze met

Nadere informatie

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER

Sint-Jozefparochie - ACTIVITEITENKALENDER SEPTEMBER 2016 01 do KWB wijkmeestervergadering 02 vr 03 za G 18.00 1 04 zo E 09.30 23 ste zondag dhj 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za G 18.00 2 11 zo E 09.30 24 ste zondag dhj 12 ma 20.00 Vormselcatechese:

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de zomer 10 augustus 2014 Dienst van Schrift en Tafel Kleitablet, Zimbabwe, juli 1990 Petrus wordt gered uit de golven Voorganger Ouderling Diaken Organist

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten. Blader hier

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd. Week 06-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. OMDAT HET ZUIDEN PLANNEN HEEFT. MARCO IS EEN BOER, EN WIL DAT BLIJVEN. Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Nadere informatie

Infobrochure Vormsel Sint-Jozef Bredene-Sas

Infobrochure Vormsel Sint-Jozef Bredene-Sas Infobrochure Vormsel Sint-Jozef Bredene-Sas CONTACTEN: Pastoor: Dirk Spanhove 059 23 02 63 spanhoved@skynet.be Coördinatie Vormselwerking: Kenzie Brackx 0479 83 13 15 kenzie@vormselwerking.be Shana Gysbrechts

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE KERMIS EN JAARMARKT BELSELE PROGRAMMA november 2013 Beste Belselenaar, Beste lezer, Elf november, 11.11.11 en de winterjaarmarkt, drie begrippen in Belsele, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elf november

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

MAALTIJD VAN DE HEER. ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal. Vrije Evangelische Gemeente Heerde. Pastorale Handreiking 6

MAALTIJD VAN DE HEER. ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal. Vrije Evangelische Gemeente Heerde. Pastorale Handreiking 6 MAALTIJD VAN DE HEER ook wel genoemd: viering van het Heilig Avondmaal Vrije Evangelische Gemeente Heerde Pastorale Handreiking 6 MAALTIJD VAN DE HEER In de Protestante kerken spreken we over twee sacramenten

Nadere informatie

Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018

Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018 www.kwbgooik.be december 2017 kwb gooik & strijland Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018 Het is Kerstmis. Telkens we een traan van verdriet wegnemen. Als we vrede sluiten en haat wegnemen. Telkens we lijden helpen

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

14 juni uur LRJ Kramer

14 juni uur LRJ Kramer 14 juni 2015 10.30 uur LRJ Kramer Welkom en mededelingen Votum en zegen Zingen: GK psalm 127: 1 Wet Zingen: GK gezang 119: 1 en 2 Schriftlezing: 1 Korintiërs 1:18-2:5 Zingen: GK psalm 146: 1-3 Tekst: 1

Nadere informatie

week 39 INTERPAROCHIAAL NIEUWS M E D I A Z O N D A G.

week 39 INTERPAROCHIAAL NIEUWS M E D I A Z O N D A G. week 39 INTERPAROCHIAAL NIEUWS M E D I A Z O N D A G. Mediazondag, zondag 29 september, staat dit jaar in het teken van KERK & Leven en van het belang van lokale verhalen, onder het motto: Jouw verhaal,

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 11 november 2018 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

Gebedskalender December 2018

Gebedskalender December 2018 Gebedskalender December 2018 Geprezen zij de Heere, de God van Israël, want Hij heeft naar Zijn volk omgezien en er verlossing voor tot stand gebracht. Lukas 1 : 68 Heeft u gebedspunten voor de gebedskalender

Nadere informatie

Ef. 4, 1-6 preek NGKE -HA

Ef. 4, 1-6 preek NGKE -HA Ef. 4, 1-6 preek NGKE -HA- 28-8-2016 Heel houden Deze vaas is een erfstuk. Ik vind hem niet direct mooi, maar hij zou best wel eens heel wat waard kunnen zijn. De vaas staat een beetje gevaarlijk bij ons

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten.

Nadere informatie

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Een leefbaar platteland als. er voldoende en diverse inkosten zijn, het hele jaar door. Ibrahima keerde vijf jaar geleden terug

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. DRIEKONINGEN slot aan de kerststal

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. DRIEKONINGEN slot aan de kerststal Week 02-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DRIEKONINGEN slot aan de kerststal Er kwamen drie koningen met ene ster naar Bethlehem binnen de schone stad waar Maria met haar klein Kindeke zat. Zij gaven het Kindeke

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In.

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In. Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Het steunpunt OOK Zandvoort is er voor alle inwoners van Zandvoort Noord die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of ouderdom steun kunnen gebruiken. Door mensen waar nodig te

Nadere informatie

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje.

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje. Week 37-2016 UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna receptie in het parochiaal

Nadere informatie

PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012

PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012 PROGRAMMA ACTIVITEITEN JULI 2012 Maandag 2 juli Dinsdag 3 juli Woensdag 4 juli Donderdag 5 juli Vrijdag 6 juli Maandag 9 juli Dinsdag 10 juli Woensdag 11 juli Donderdag 12 juli Vrijdag 13 juli Maandag

Nadere informatie

Leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze

Leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze Leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze Benjaminnenkamp 29 Juni t/m 1 Juli 2018 Ga jij ook mee?????? Wij hopen van wel, want we gaan er een supergaaf kamp van maken. Je kunt je nog opgeven

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld

Nadere informatie

Vrijdag 19 september, derde vrijdag van de maand: communie aan de zieken op Sint- Corneliusparochie.

Vrijdag 19 september, derde vrijdag van de maand: communie aan de zieken op Sint- Corneliusparochie. Week 38 ZANDKASTEEL De zee begint alweer het strand op te kruipen. Een papa bouwt met zijn twee zoontjes een zandkasteel; hij doet het met kennis van zaken en zijn kinderen volgen gretig zijn instructies.

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie.

Infovergadering. Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek. Catechese : inhoud & organisatie. Inschrijvingen en communicatie. Vormsel 2019 Infovergadering Agenda : Welkom Bezinning - Tafelgesprek Catechese : inhoud & organisatie Inschrijvingen en communicatie Vragen Vormsel Wat : Sacrament Persoonlijke keuze van jongere/ouders

Nadere informatie

Week 17. PALMZONDAG in onze parochies

Week 17. PALMZONDAG in onze parochies Week 17 PALMZONDAG in onze parochies Palmzondag heeft twee kanten: Er is sprake van enthousiaste mensen, die Jezus begroeten bij zijn intocht in Jeruzalem, en tot op vandaag lopen mensen naar de kerk om

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

t Gezinsbondeke januari 2018

t Gezinsbondeke januari 2018 t Gezinsbondeke januari 2018 Familiale verwendropping op 20/01/2018 Badminton vanaf 27/01/2018 p2 p2 Voordrachten via de gezinsbond Deinze. Wat moet ik nu geloven dokter? op 26/01/2018 p3. Slapen en slaapproblemen

Nadere informatie

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een theologische universiteit in Zambia. De laatste jaren

Nadere informatie

Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Johannes 7 vers 37 t/m 39 Voorzang: Samen zijn wij hier gekomen Psalm 81 vers 1 en 12 Lied 125 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Lied 113

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Psalm 106 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 106 : 3 en

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane September oktober november - december 2017 September 2017 05/09/17 Bloemschikken Doe gezellig met ons mee en ga met een mooi bloemstuk naar huis. Een infoblad

Nadere informatie

Christendom. Wat uit dit geloof spreekt je aan?

Christendom. Wat uit dit geloof spreekt je aan? Christendom In Christendom zijn de Bijbel en Jezus het belangrijkste. In de wereld is het de grootste godsdienst, gevolgd door de Islam. In het Christendom geloven de mensen in één God, die uit Drie Personen

Nadere informatie

Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8

Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Welkom bij Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Breng ons samen Sela U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U en elkaar. Wij brengen U lof, geven U alle eer: eendrachtig, veelstemmig

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie