Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS"

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u misschien zorgen, lijdt u pijn of erg verdriet, vergeet dan toch, vergeet dan toch het vlammetje van de paaskaars niet. Ik sta hier met een kaarsje, t geeft maar weinig licht, ik wens u een Zalig Pasen en een paasblij gezicht. En is uw hart zo donker, dat u geen licht meer ziet, vergeet dan toch vergeet dan toch het vlammetje van de paaskaars niet. Zingeving rond de Goede Week. Mag ik jullie van harte uitnodigen én motiveren om de GOEDE WEEK heel bewust te beleven. Voor de één zal dit al gemakkelijker zijn dan voor de andere. Dag nà dag kunnen we één aspect van de lijdensweek beleven. Het gaat telkens om iets anders. Veel mensen lijden. Eigenlijk lijden we allemaal onder iets. Psychisch of fysisch en dikwijls ook samen. Het is dan ook belangrijk dat we met het lijden in ons leven goed leren omgaan, dat we de juiste weg bewandelen. De weg die Jezus is gegaan leidt naar de verrijzenis. Dit kan nu reeds in dit leven. We trachten verrijzenis te bewerken in ons eigen leven en in dat van anderen. Het is de bedoeling dat we in de Goede Week daar echt mee bezig zijn, erover nadenken, samen er rond bidden en zo ons zelf én de gemeenschap verrijken. De Goede Week gaat over ons, over mij en over u.

2 COMMUNIE AAN DE ZIEKEN en BEJAARDEN Als iemand door ziekte of ouderdom niet meer naar de kerk kan komen, dan is op hoogdagen de ziekencommunie een kostbaar moment. Onze medewerkers zullen als naar gewoonte met Pasen de communie brengen bij zieken en bejaarden. Wie zijn of haar naam en adres opgeeft vóór 3 april kan de communie ontvangen ter gelegenheid van Pasen. Dit kan op het interparochiaal secretariaat, Kerkhofweg 3 te Aalter, elke voormiddag tussen uur en uur of ook telefonisch op het nr (niet op zondag), alsook bij zuster Christiana tel ; voor Aalter-Brug bij Myriam Pauwels tel en voor Sint- Maria-Aalter bij Petra Verwilst tel Wij zorgen er dan voor dat er iemand bij u langskomt. Samen met u kijken we al uit naar het Paasfeest! De werkgroep ziekenpastoraal. Pasen In de vroegte was het. Zwijgzaam en met lemen voeten gingen ze op weg doorheen de oeverloze leegte. In hun hart de volheid van weleer. Maar de dag brak als een klaproos open. Licht kwam hen voorzichtig tegemoet. In de nevels van hun vragen stond Hij aan hun zijde -Hij die dood wasen de boodschap Vrees niet werdeen mantel om hen heen. Vrees niet is het lied bestemd voor elke mens op aarde. Kijk omhoog en hoor het ruisen in de bomen. Zie hoe de nop en twijg erop vertrouwt. Leef maar met de glans van hoop en van ontroering in de ogen. Vrees niet is het eerste en het laatste woord. Zeg en zing het voort. Kris Gelaude

3 BIDDEN ROND PASEN. De dag komt en licht wint van donker, twijfel wordt zeker weten dat na elke nacht van duister de zon weer komt, schijnt en koestert al wat groeit. Het leven komt en in Tuin van Verwondering wordt pijn weer vreugde om wat zoveel sterker is dan afscheid en dood: het eindeloze Weerzien. Hij komt en het Licht van de morgen zegent zoekende mensen met hoop, geeft kracht, sterker dan angst, zegt hen liefde toe en alle goeds: in de vrede en vreugde van Pasen. Gij die komt, die licht wil zijn voor mensen in duisternis, die vrede biedt overal waar onvrede is, die leven geeft waar dreiging heerst en dood, die hoop brengt, maar ook kracht en teken bij wie nog uitkijkt en verwacht. Mogen wij U herkennen als Lichtbrenger, Koning van Vrede, Levengever en Blijvende Hoop voor al wie wacht op Verrijzenis, voor al wie droomt van die Derde Dag. Weekgezegde. Vriendschap is zwijgen, niets zeggen. Maar een arm om schouders leggen. Okra-academie Regio Aalter, Knesselare en Nevele. Onze volgende voordracht heeft als onderwerp Met mijn tablet op internet, met als spreker iemand van Proximus. Op deze interactieve voordracht leren we eerst surfen op het internet. We leren de voornaamste zoekwebsites gebruiken en ontdekken zo de onuitputtelijke informatiebron die het internet is. Daarnaast leren we hoe we onze tablet optimaal kunnen gebruiken en aanpassen aan onze wensen. De lesgever helpt ons met alle mogelijke opties en applicaties van onze tablet. Zo vinden we op onze tablet makkelijk onze favoriete websites terug. Dit in samenwerking met proximus, dat de lesgever kosteloos ter beschikking stelt. Deze voordracht heeft plaats in het LDC Kerkem, Rerum Novarumstraat 24 te Aalter op maandag 6 april 2015 van uur tot uur. Iedereen is van harte welkom!

4 NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM Verdwaalde PAASEIERENTOCHT Op 2 de paasdag maandag 6 april 2015 hebben we onze 10 de verdwaalde paaseierentocht. Onze paashaas verwelkomt iedereen op de parking van Stratembos tussen uur en uur. De paashaas heeft weer sporen nagelaten aan jullie om ze te zoeken! Vanaf uur staan aperitief en het buffet klaar. Ook niet-wandelaars zijn daar welkom! Leden en gezinsleden betalen euro, kinderen (5 tot 12j) betalen 8 euro. Niet-leden en gezinsleden betalen 18 euro, kinderen (5 tot 12j) betalen 10 euro. De kleintjes (-5j) mogen gratis aanschuiven. Inschrijven kan via KVLV wijkverantwoordelijken, ook bij Rita Welvaert of rita.welvaert@telenet.be en daarna overschrijven op BE met vermelding: paaswandeling + meisjesnaam of familienaam, ten laatste tegen 31 maart De kaarten liggen dan ter beschikking aan de ingang van de zaal. Alleen wandelen + drankje op de tussenstop kan ook voor 2 euro. Op zondag 19 april 2015 gaat ons jaarlijks etentje door in het Emmaüsinstituut, Brouwerijstraat 28. Van uur tot uur kunnen we genieten van een aperitief, warme beenhesp met fruit, koude en warme groenten en frietjes. Prijs volwassenen : 15 euro, kinderen -12 jaar: 7,50 euro en kinderen -4 jaar gratis. Koffie en gebak zijn aan democratische prijzen te verkrijgen. Er is eveneens een verrassingstombola met mooie prijzen. De opbrengst komt volledig ten goede aan onze langdurig zieken en bejaarden. Vooraf inschrijven kan tot 14 april bij de kernleden of bij Rita Mortier, tel Iedereen van harte welkom!

5 Het Parochiaal Centrum PAX biedt op zondag 19 april 2015 vanaf uur een gezellige Kaart- en Biljartvoormiddag aan. Inleg per spel : 1 euro Winnaars : fruitpakket Verliezers : troostprijs. Iedereen van harte welkom! De Volkstuin nodigt u uit op een bedrijfsbezoek op zaterdag 18 april 2015 aan Tomato Masters, Stokstormestraat 14a te Deinze. Onderwerpen : Geschiedenis van Stokstorm en familie Vlaemynck Teelttechniek Koffie met koekje in de kantine Bedrijfsfilm (25 min) Water- en meststoffenverhaal Energieverhaal Veilingklaar maken en afzet. We komen samen op de parking van het gemeentehuis (Europalaan) om uur. Vertrek stipt om uur. Dit doen we met eigen vervoer (wie geen vervoer heeft kan met iemand anders mee). Kostprijs : 3 euro per persoon te betalen bij vertrek. Gelieve wel in te schrijven vóór 12 april, daar het bedrijf wil weten met hoeveel personen we zijn. Inschrijving en info: secretariaat OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Féline Depré, dochtertje van Dirk en Patsy Maelfait, Stratem 63. Leon De Moor, zoontje vandaan en Evy Coppens, Stationsstraat 89/2A. Stef Herpelinck, zoontje van Marc en Petra Noack, Stratem 76. Thibo Maertens, zoontje van Pieter en Lieselotte Wallecan, Boterpotstraat 8. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie!

6 AALTER-BRUG Op paasmaandag 6 april vanaf 8.00 uur biedt KVLV een rijk gevuld ontbijtbuffet aan in de gemeentelijke feestzaal. Ook zijn er paaseieren voor de kinderen tot 10 jaar. Kostprijs: kinderen -4 jaar gratis; kinderen -12 jaar: 5 euro; volwassenen: 8 euro. Gelieve in te schrijven tot en met 3 april bij één van de bestuursleden of via frans.tamsyn@gmail.com Okra Aalter-Brug nodigt uit voor de koffietafel ter gelegenheid van het paasfeest op 8 april om uur in de gemeentelijke feestzaal van Aalter-Brug, Cardijnlaan. Prijs : 8 euro; iedereen is welkom, ook niet-leden. Inschrijven of inlichtingen bij Daniel Cooreman tel BELLEM Koffiestop Langs deze weg willen we iedereen danken die, vroeg of minder vroeg, zondagvoormiddag 22 maart, tijd maakte voor een koffie, een babbel en een vrije bijdrage voor de strijd tegen armoede en onrecht van Broederlijk Delen. Wij kunnen 200 euro overmaken aan Broederlijk Delen. Hartelijk dank! De parochieploeg.

7 OKRA Trefpunt Bellem +55 PAASFEEST op donderdag 9 april: we beginnen met de mis om uur. Daarna verwelkomen we jullie allen in de gemeentelijke feestzaal. Na het aperitief wordt een lekker middagmaal aangeboden: stoofvlees en/of vol au vent met groentjes en frietjes. 1 drankje naar keuze, daarna koffie en gebak. In de namiddag wordt er voor de nodige ambiance gezorgd met mogelijkheid om een danspasje te doen. Deelname voor deze dag bedraagt 15 euro voor okra-leden en 18 euro voor niet-leden. Inschrijven vóór zondag 5 april bij Trees HOBBY: maandag 13 april in de gemeentelijke feestzaal. KAARTEN: dinsdag 14 april met daarna koffietafel. FIETSEN: dinsdag 21 april, meer nieuws volgt nog. OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Doopviering van Niene Van Oost, dochtertje van Dimitri en Mieke De Vliegher, Lakemeers 8. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie! BEREIDEN ZICH VOOR OP EEN CHRISTELIJK HUWELIJK Pieter-Jan Ghysels en Evelien Meirlaen huwen op 18 juli in Bellem.

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Een leefbaar platteland als. er voldoende en diverse inkosten zijn, het hele jaar door. Ibrahima keerde vijf jaar geleden terug

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Week 12-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015 Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Als één sterke gemeenschap tegen de mijn. In je eentje neen zeggen tegen

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem Week 20-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem De viering stond in het teken van de barmhartige Samaritaan. Als we doen en leven als zo n Samaritaan, dan hebben we tegelijk God en

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. Week 39-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. De tijd om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen is aangebroken. Wij hopen dat u net als de vorige jaren wekelijks

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd. Week 06-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. OMDAT HET ZUIDEN PLANNEN HEEFT. MARCO IS EEN BOER, EN WIL DAT BLIJVEN. Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 40-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan Graag nodigt pastoor Johan Balcaen alle parochianen uit naar zijn aanstelling als pastoor van Groot-Aalter. Dit zal doorgaan

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 11-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Broederlijk Delen wil Colombia hoger op de agenda van Belgische en Europese politici zetten. De Europese Unie (EU)en

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HET LICHT AAN JOU! GOD ZEGENE EN BEWARE JE.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HET LICHT AAN JOU! GOD ZEGENE EN BEWARE JE. Week 04-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HET LICHT AAN JOU! GOD ZEGENE EN BEWARE JE. Op 2 februari de 40 ste dag na Kerstmis vieren we de Opdracht van de Heer of Maria Lichtmis. Het is een oud gebruik alle

Nadere informatie

1. Als het leven soms pijn doet

1. Als het leven soms pijn doet 1. Als het leven soms pijn doet 1 Als het leven soms pijn doet en de storm gaat tekeer in een tijd van moeite en verdriet. Alsof de zon niet meer opkomt en het altijd donker blijft en de ochtend het daglicht

Nadere informatie

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Week 24-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS 59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Sinds 1957 heeft op Aalter-Brug jaarlijks een autowijding plaats. Op 21 juni 2015 gebeurt dat voor de 59 ste keer.

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. DRIEKONINGEN slot aan de kerststal

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. DRIEKONINGEN slot aan de kerststal Week 02-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DRIEKONINGEN slot aan de kerststal Er kwamen drie koningen met ene ster naar Bethlehem binnen de schone stad waar Maria met haar klein Kindeke zat. Zij gaven het Kindeke

Nadere informatie

VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER

VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER VAN 8 DECEMBER TOT 14 DECEMBER MAANDAG 8 DECEMBER 2014 Griet begeleidt de leefzaal boven. Ann Sophie gaat vandaag even op de schoolbanken zitten. Wij gaan na het ontbijt op zoek naar onze individuele kerst

Nadere informatie

Week 39. Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG

Week 39. Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG Week 39 Uitnodiging voor de collecte van MEDIAZONDAG Geloven om te communiceren Communiceren om te geloven. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons christelijk geloof is immers niet alleen wezenlijk

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God.

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Hartelijk welkom Zegen, aanbidding - Opwekking 454 Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Opwekking 454 Elke tong in

Nadere informatie

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou"

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: ik zie jou Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou" 18 november 2018 Aanvang: 10:00 Witte Kerk, Lochem Voorbereid door: Gieneke van Nus, Ans Slütter, Annet Schoenmaker, Jantine Haverkamp

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017

Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017 Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017 Afbeelding vanaf 9.15 uur laten zien WOORD VAN WELKOM en mededelingen AANVANGSLIED: Word stil nu de Ene tot ons komt (Sytze de Vries, melodie: Wees stil voor

Nadere informatie

Zondag 14 Februari 2016 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: De heer J. Bimmel uit Middelburg

Zondag 14 Februari 2016 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: De heer J. Bimmel uit Middelburg LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

(Naam kind) (datum) +

(Naam kind) (datum) + (Naam kind) (datum) + Jouw naam, met liefde gekozen, zullen we blijven noemen. Je telt nog altijd mee als we vertellen Je bent wel uit ons zicht nooit uit ons hart Je bent niet meer weg te denken op onze

Nadere informatie

Want als Hij is opgestaan vannacht dan ook onze moed om te doen als Hij.

Want als Hij is opgestaan vannacht dan ook onze moed om te doen als Hij. Pasen 2017 Orgelspel Welkom Tekst gelezen: Aan de grenzen van ons weten een gedachte die niet gaan wil en die wij niet durven denken...toch houdt zij zacht kloppend aan. Want als Hij is opgestaan vannacht

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG!

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! (Dietrich Bonhoeffer) Orde van dienst op zondag 4 januari 2015 in de Remonstrantse Kerk te Den Haag Aanvang 10.30 uur Voorganger: ds. Reinhold Philipp Organist: Hans Jacobi

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Jesaja 36: 1-5 Jesaja 36: 22-37:4 Jesaja 37: 8-16 Jesaja 37: 33-38 Psalm 145 : 1 en 2 Psalm 145 : 3 Lied 285 : 1 en 2 Lied 285 : 3 en Joh. de Heer

Nadere informatie

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Herabonnering op Kerk&Leven 2015.

Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Herabonnering op Kerk&Leven 2015. Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Herabonnering op Kerk&Leven 2015. We zitten volop in de periode van herabonnering op Kerk&Leven. We zijn de dames en heren die nu reeds hun abonnement voor 2015 hernieuwden

Nadere informatie

Oasemoment 'Blijde boodschap' Emmaüsparochie - donderdag 20 december 2018

Oasemoment 'Blijde boodschap' Emmaüsparochie - donderdag 20 december 2018 Oasemoment 'Blijde boodschap' Emmaüsparochie - donderdag 20 december 2018 Bijbeltekst We lezen uit de profeet Sefanja. Juich van vreugde, inwoners van Sion! Laat horen dat jullie blij zijn, mensen van

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Appwijs - ontdek tientallen onmisbare apps voor je tablet en smartphone Heb je een smartphone of een tablet? Dan heb je ongetwijfeld al enkele apps uitgeprobeerd! Maar zo zijn

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om 16.45 in de Ark - Zingen voor de dienst om 16.45: Opw. 559 Schijn met Uw licht (E) Schijn met uw licht in mijn hart, Heer, ) schijn met uw licht in mijn hart, ) dat

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN Week 33-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN We leven vandaag in een wereld vol wantrouwen. Mensen hebben soms weinig vertrouwen in elkaar. Ingegeven door onzekerheden en angst wantrouwen we vreemdelingen,

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester.

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester. Week 38-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Week 10-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven.

Week 10-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Week 10-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015 Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Bedreiging van het leven: grootschalige mijnbouw. Een nieuwe dreiging kan

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 29 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. R.A. Houtman, Epe Ouderling van dienst: Kootje Stronkhorst Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Liturgie. zondag 15 januari :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 15 januari :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins Liturgie zondag 15 januari 2017 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 15-jan Ds H D Bondt NLB 347 : 1, 2, 3 K Opw 77 : Gen 8 : 13-9 : 1 1 Pet 3 : 20B - 22 Mat 3 : 11-17 NwPsB 40 : 1, 2,

Nadere informatie

Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018

Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018 www.kwbgooik.be december 2017 kwb gooik & strijland Kerstmis 2017 Nieuwjaar 2018 Het is Kerstmis. Telkens we een traan van verdriet wegnemen. Als we vrede sluiten en haat wegnemen. Telkens we lijden helpen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: speelt Filmpje - Casting Crowns God is with us - Uit: Young Messiah Comfort Ye https://www.youtube.com/watch?v=vfqh4b9lali

Nadere informatie

30 september uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog)

30 september uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog) 30 september 2018 10.00 uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog) Themadienst: Wandelen met God - Hoe doe je dat? Voor de dienst zal er een playlist aangezet

Nadere informatie

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 43-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. De hernieuwing van het abonnement op Kerk&Leven loopt goed. Mogen we aan de leden die dit nog niet deden vragen dit niet

Nadere informatie

Woonzorg Activiteitenoverzicht April 2015

Woonzorg Activiteitenoverzicht April 2015 Infonamiddag brandpreventie Jaarlijks vallen er ongeveer 100 dodelijke slachtoffers bij woningbranden. De brandweer wil het aantal woningbranden beperken door advies te verlenen. Dankzij praktische tips

Nadere informatie

eertigdagentijd en Pasen

eertigdagentijd en Pasen Naam: eertigdagentijd en Pasen V Datum: 1. Veertigdagentijd Vink twee goede antwoorden aan. De veertigdagentijd is een soort woestijntijd, omdat er veel woestijnen zijn in de landen van het Zuiden (en

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! Week 48-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! We danken de zeer veel abonnees (90%) die reeds hun abonnement op Kerk&Leven hernieuwden.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Antwoord zonder vragen

Antwoord zonder vragen Antwoord zonder vragen Zr. Eefje Hendriksen Zr. Eefje Hendriksen Inhoud: 1 Vader in de Hemel 2 Antwoord zonder vragen 3 Telefoon 4 Mijn genade is voor jou genoeg 5 Ons eindexamen 6 De Heer is daar 7 De

Nadere informatie

Liturgie voor zondag 10 januari Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist.

Liturgie voor zondag 10 januari Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist. Liturgie voor zondag 10 januari 2016 Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist. Voorganger: ds. H. W. Bouwman Ouderling van dienst: Hieke Meutstege Organist: Paul Jalink Koster: Eduard Meutstege

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk Voorbereid door gemeenteleden Aanvang 19.30 uur dinsdag 11 april 2017 Sterk en dapper Sterk en dapper is jezelf, anderen en situaties accepteren.

Nadere informatie

Week 17. PALMZONDAG in onze parochies

Week 17. PALMZONDAG in onze parochies Week 17 PALMZONDAG in onze parochies Palmzondag heeft twee kanten: Er is sprake van enthousiaste mensen, die Jezus begroeten bij zijn intocht in Jeruzalem, en tot op vandaag lopen mensen naar de kerk om

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

Hand in hand door het leven gaan.

Hand in hand door het leven gaan. Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan. PZ Sancta Maria de pastorale dienst 1 KRUISTEKEN OPENING L: Hartelijk welkom iedereen en dank je wel voor jullie aanwezigheid bij dit sacrament van nabijheid

Nadere informatie

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016 09:30 (deuren open 09:00) AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST VREDEHORST WEEKTEKST IK STA VOOR DE DEUR EN KLOP AAN. ALS IEMAND MIJN STEM HOORT EN DE DEUR OPENT, ZAL IK BINNENKOMEN

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur 2 Voorganger: Organist: Pianist: Kosters: Ds. J.A.C. Olie Jan-Kees Hartog Peter van Lunteren Dirk Bouwman en Domingo Meijers

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN

DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN ALS HET IN JE HART KOUD EN DONKER IS OMWILLE VAN AFSCHEID EN GEMIS, WEES DAN LICHT EN WARMTE VOOR ELKAAR! Decor: podium met opstapje Daarop, in het midden: doek

Nadere informatie

PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER

PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER 536 Inleiding Als u van uw behandelend specialist te horen krijgt dat u kanker heeft, krijgen u en uw naasten veel informatie en emoties te verwerken. Door

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt en Stijn Timo Meijer de Heilige Doop ontvangt.

Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt en Stijn Timo Meijer de Heilige Doop ontvangt. STILLE ZATERDA 20 APRIL 2019 Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt en Stijn Timo Meijer de Heilige Doop ontvangt. zanggroep o.l.v. Ali ootjes organist: Ina Terpstra

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 19 vers 1 t/m 15 Lied 250 (Op Toonhoogte) Psalm 95 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 22 vers 1 en 12 (Nieuwe Berijming) Psalm 119 vers

Nadere informatie

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon. Liturgie zondag 31 december 2018 om 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Marianne Mulder Organist Rik Nijs Koster Evert van den Heuvel Techniek Arjan van den Bor ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Zondag 22 oktober 2017

Zondag 22 oktober 2017 Zondag 22 oktober 2017 Viering in de Welkomkerk met als thema: Leven doet soms pijn Dichtbij en veraf krijgt ieder mens te maken met lijden dat zich in allerlei vormen kan aandienen. Het verlies van een

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

Na de dood van Jezus gingen twee van zijn leerlingen terug naar Emmaüs. Onderweg kwam de Heer hen tegemoet. Hij ging met hen op weg.

Na de dood van Jezus gingen twee van zijn leerlingen terug naar Emmaüs. Onderweg kwam de Heer hen tegemoet. Hij ging met hen op weg. Week 16-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS OP WEG MET DE HEER Na de dood van Jezus gingen twee van zijn leerlingen terug naar Emmaüs. Onderweg kwam de Heer hen tegemoet. Hij ging met hen op weg. (Lc 24, 13-35)

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

Aansteken van de vierde adventskaars Aandacht voor de bloemschikking

Aansteken van de vierde adventskaars Aandacht voor de bloemschikking Orde van dienst zondag 23 december 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Vierde Advent Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr. Leo Lommers ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie