Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET."

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Broederlijk Delen wil Colombia hoger op de agenda van Belgische en Europese politici zetten. De Europese Unie (EU)en België steunen het vredesproces in Colombia. Ze verklaarden ook te willen bijdragen aan vredesopbouw in het land. Tegelijkertijd zijn België en de EU mee verantwoordelijk voor de grondproblematiek in het land. De Colombiaanse regering stimuleert grootschalige ontginning van grondstoffen en export van landbouwproducten. Europese investeringen en de handel met Europa dragen bij tot dit beleid, dat tot nieuwe gewelddadige conflicten en schendingen van mensenrechten leidt. Een staakt-het-vuren door alle partijen is een fundamentele voorwaarde voor vrede in Colombia. Maar dit is niet voldoende. Aan de basis van het conflict liggen de ongelijke grondverdeling en economische belangen van onder andere gewapende groepen, bedrijven en grootgrondbezitters. Om duurzame vrede te bereiken, moeten gemeenschappen op het platteland zelf kunnen beslissen over de toekomst van hun grondgebied. België moet duurzame vrede in Colombia stimuleren door: - te verzekeren dat Belgische bedrijven in Colombia en de import uit het land niet bijdragen tot mensenrechtenschending. - het middenveld in Colombia de nodige steun en bescherming bieden in de opbouw naar vrede. - aan te dringen op het recht van boeren om op hun grondgebied te blijven wonen. - deze punten ook op EU-niveau te verdedigen. Zet Colombia mee op de politieke agenda. Teken vandaag de petitie op: Geef steun aan de acties van Broederlijk Delen: Aanstaande zondag is er de tweede collecte voor Broederlijk Delen. Weet dat uw financiële bijdrage uiterst welkom is en de mensen uit Colombia er u dankbaar om zijn.

2 Om eventjes bij stil te staan. Iemand die dubbel zoveel verdient als jij, dat vind je niet eerlijk maar jij verdient wel honderd maal meer dan die mensen in Colombia! Geld maakt niet gelukkig. Maar gelukkig zijn is moeilijk als je honger hebt. Uit: Spoor ZeS COMMUNIE AAN ZIEKEN EN BEJAARDEN. Als iemand door ziekte of ouderdom niet meer naar de kerk kan komen, dan is op hoogdagen de ziekencommunie een kostbaar moment. Onze medewerkers zullen als naar gewoonte met Pasen de communie brengen bij zieken en bejaarden. Wie zijn of haar naam en adres nu nog opgeeft tot 23 maart, kan de communie nog ontvangen ter gelegenheid van Pasen. Dit kan op het interparochiaal secretariaat, Kerkhofweg3 in Aalter, elke voormiddag tussen 10 uur en uur of ook telefonisch op nr (niet op zondag) alsook bij zr. Christiana Voor Aalter-Brug bij Myriam Pauwels tel en voor Sint-Maria-Aalter bij Petra Verwilst: Wij zorgen er dan voor dat iemand bij u langs komt. Samen met u kijken we al uit naar het paasfeest! De werkgroep ziekenpastoraal. PALMZONDAG. Gij die uit dorre winter en harde grond het groen van de lente op laat schieten, zegen hen die de palm een plaats geven in hun huis, op hun land, op de weg die ze gaan; zegen allen die metterdaad geloven in dit teken van leven en vrede; zegen hen waar ook ter wereld met uw naam Vader, Zoon en heilige Geest. Danny Maenhaut P. Verhoeven

3 Weekgezegde. Velen hebben het geluk nooit gekend, omdat zij ervan overtuigd waren dat het nog moest komen. OP EEN EZEL. Er worden al eens grapjes gemaakt over het paard van Jezus. Schrijft Matheus immers niet: Zie uw koning komt, hij is heel nederig en hij rijdt op een ezel, op een veulen, het jong van een ezel; hij is gekomen om vrede te brengen! Jezus gezeten op een ezel die triomfantelijk in Jeruzalem wordt ingehaald. Geen reden om er lacherig over te doen. In de weide rechtover onze woning loopt ezelin Mina. Het is een plezier om haar gade te slaan, soms ingetogen mediterend, dan weer dartel wispelturig, vriendelijk bedelend om aandacht, maar altijd sociaal met voorbijgaande kinderen en met de kippen en de schapen die in haar omgeving rondhangen. De ezel is een sociaal beest. Op Palmzondag is de ezelin weer van dienst. Ze was er bij de geboorte van Jezus, droeg het hebben en houden tijdens de vlucht naar Egypte en wordt met Jezus enthousiast onthaald in de hoofdstad. In heel de wereld is ze het lastdier bij uitstek, ze is werkzaam, geduldig, trouw, bescheiden en onontbeerlijk. Nog een laatste gedachte: een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, wij gewone stervelingen doen dat dikwijls wel! VORMELINGEN van AC vertellen over hun groepscatechese. Op weg naar ons vormsel kwamen wij zaterdagmiddag 16 januari samen voor onze derde groepscatechese. Wellicht waren wij er bijna allemaal. We zijn dit jaar met 67 vormelingen. Het ging over het evangelie: de bruiloft van Kana. Je weet wel dat verhaal waarbij Jezus van water wijn maakt. Maar kon Jezus wel zo toveren? Of was het op dat feest zo plezant dat water als wijn smaakte? Via spelletjes werd het verhaal duidelijker. Wij hebben ook gezongen en gedanst. Toen kwam juffrouw Sara ons vertellen over de bootvluchtelingen, die oorlog en armoede ontvluchten om bij ons het beloofde land te vinden. Is dat dan niet water in wijn veranderen voor die arme mensen? Voor zes kruiken wijn heeft Jezus gezorgd. Zo hebben wij ook 6 kruiken gekleurd en een naam gegeven. Een kruik vol blijdschap, vol gastvrijheid, zorgen en verdriet, een kruik voor vergeving, een ander vol dank en die kruik met onbekende wijn voor alle dagen die nog volgen. In de eucharistie van uur hebben wij dan onze kruiken aangebracht. Samen met jullie hebben wij ook feest gevierd. Misschien moeten wij dat wel eens meer doen. Ons kruikje is toch zo vol voor jou!

4 Greta Danneels. Jokri Aalter op weekend in Affligem Op zaterdag 6 februari was het zover. Jokri Aalter vertrok met een groep van 29 enthousiastelingen richting Affligem, om daar in het jeugdheem van de abdij via spel, ontspanning, bezinning, gezellig samenzijn, twee dagen heel veel Jokriplezier te beleven. Na een gezellige autorit werden we goed ontvangen door een sympathieke kookploeg. Het thema was dan ook Goede (ont)vangst!, waar we enerzijds het jaarthema in verwerkten, anderzijds het verhaal van de visvangst. We voelden ons alleszins als een vis in het water, maar we moesten wel opletten van enkele vreemde papieren vissen die doorheen het weekend op al dan niet subtiele wijze werden doorgegeven! We startten met een spel waar we gisten en visten naar interessante weetjes, en met grappige opdrachten elkaar beter leerden kennen. Ook de buurt van de abdij leerden we kennen, zelfs de modderige paadjes. In de abdij zelf namen we s avonds deel aan het avondgebed en vierden we op zondag samen de eucharistie. Daarnaast leefden we ons op zaterdag uit met een heus spel met veel sloten en sleuteltjes. Ook met een variant op the Hungergames amuseerden we ons rot. s Avonds sloten we in stijl af met een spannende en leuke Slimste Mens van Jokri -quiz, een mooie bezinning en gezellige gezelschapspelletjes (met vooral veel weerwolven. We zouden Jokri niet zijn als we al van s ochtends niet begonnen met een spel. Op die manier konden we zondagochtend ons ontbijt verdienen (of verliezen). We versterkten onze vriendschapsbanden met een teambuilding (met de twee Hannes als saboteurs, we leerden het verhaal van de verloren zoon beter kennen via een bibliodrama en we eindigden ons verblijf in Affligem met een actief vissenspel. Na een lekker frietfestijn konden we terug naar huis met een rugzak vol zotte, gezellige en leuke herinneringen. Het was een fantastisch weekend in Affligem vol vriendschap, vertrouwen, God, gezellig samen lachen en ravotten, genieten van een goeie babbel en Jokri Aalter is de max xd!

5 Onze Jokri-groep op weekend in Affligem. Onze zotte Jokri-kookploeg. Ook onze Jokri-mascotte was mee.

6 Team Salsa is de slimste groep van Jokri. Teambuilding. Amabile s MESSIAH Het gemengd koor Amabile Aalter brengt met Amabile s Messiah het leven van de Messias in herinnering. Muziek, gedichten en beelden voeren u door het leven van Christus, van de aankondiging van zijn geboorte tot de verrijzenis. Een passend meditatief programma aan de vooravond van de Goede Week. Amabile s Messiah gaat door op vrijdag 18 maart om uur in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk in Bellem (Aalter). Kaarten: 10 euro in voorverkoop, 12 euro aan de deur. De kaarten zijn te koop bij de koorleden. Ze kunnen ook gereserveerd worden via of of door een mail te sturen naar amabile.aalter@hotmail.com Na het concert biedt het koor u een gratis drankje aan in het gemeentelijk ontmoetingscentrum vlakbij de kerk van Bellem.

7 NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM Zaterdagavond 19 maart 2016 om uur is er familiemis in de Sint-Corneliuskerk in Aalter met de medewerking van de leerlingen van het 4 de en 5 de leerjaar en hun families. Het is dan Palmzondag. Samen met Jezus zetten we de laatste stappen richting Pasen. Een weg die loopt van het ene uiterste naar het andere, van huldebetoon tot kruis. We staan aan het begin van de Goede Week. In deze week herdenken wij het paasmysterie van Jezus lijden, van zijn sterven en verrijzen. Wij hebben ons hier sinds het begin van de veertigdagentijd door gebed en naastenliefde op voorbereid. Jezus is zijn stad Jeruzalem binnengegaan om zijn lijden, dood en verrijzenis uit liefde voor ons te beleven. Laten wij daarom met geloof en eerbied deze intocht herdenken en de Heer volgen; dat wij na het kruis ook mogen delen in de vreugde van zijn verrijzenis en zijn leven. Welkom aan iedereen om mee te komen vieren. De werkgroep familiemis. De Havevrienden brengen opnieuw een zelden gehoord spektakel dat een enorme diversiteit bevat: toneel afgewisseld met vrolijke lenteliederen. De regie van FRISSE LENTEWEELDE rust bij dhr. Fred De Winne. Mevr. Ann Cools en mevr. Nelly Geirnaert zorgen voor zang en muziek. De voorstelling gaat door in de polyvalente zaal van Veilige Have, Lostraat 28, Aalter. De speeldata zijn: - vrijdag 18 maart om uur VIP-avond: inkomprijs 13 euro. - zaterdag 19 maart om uur: inkomprijs 8 euro. - zondag 20 maart om uur: inkomprijs 8 euro. Kaarten te bekomen bij: Daniël De Vriese: daniel.de.vriese1@skynet.be of Danny Maenhaut: dannymaenhaut@hotmail.com of En in het lokaal dienstencentrum bij Marissa De Clerck

8 Het Parochiaal Centrum PAX biedt op zondag 20 maart 2016 vanaf uur een gezellige Kaart- en Biljartvoormiddag aan. Inleg per spel : 1 euro Winnaars : ¼ kg koffie. Verliezers : troostprijs. Iedereen van harte welkom! Danny Maenhaut 11 de verdwaalde paaseierenwandeling wordt georganiseerd door KVLV Aalter op 2 de paasdag 28 maart. Groot en klein zijn weer welkom op de parking van het Stratembos tussen uur en uur. Onze paashaas heeft natuurlijk zijn sporen nagelaten aan jullie om ze te zoeken! Op de tussenstop (met drankje) is weer wel wat te doen en daarna zijn we allemaal verwacht in de gemeentelijke feestzaal in Sint-Maria-Aalter waar voor alle kinderen een verrassing voorzien is en een springkasteel! Vanaf uur staan aperitief, een heerlijk soepje met daarna een buffet van verschillende groenten en fruit klaar en kunnen we kiezen tussen Chateaubriand en Ardeens gebraad. Voor de kinderen zijn er lekkere frikadellen. Voortdurend worden verse frietjes gebakken. Ook de niet-wandelaars zijn daar welkom! Leden en gezinsleden betalen 15 euro, kinderen (6 tot 12 jaar) 8 euro. Niet-leden en gezinsleden betalen 18 euro, kinderen (6 tot 12 jaar) 10 euro. Alle kleintjes (-6 jaar) mogen gratis aanschuiven. Alleen wandelen + drankje op de tussenstop kan ook voor 2 euro. INSCHRIJVEN kan via KVLV-wijkverantwoordelijken, ook bij Rita Welvaert of rita.welvaert@telenet.be. Gelieve goed door te geven hoeveel leden of niet-leden en hoeveel kinderen (ook de kleintjes) van leden en niet-leden meekomen. Daarna overschrijven op BE met vermelding Paaswandeling + meisjesnaam of familienaam ten laatste 23 maart. De kaarten liggen dan klaar aan de ingang van de zaal. FEMMA AALTER start met een naaiproject voor starters op 11 april om uur in Villa Snoeck, Stationsstraat 69 in Aalter. De reeks bestaat uit 5 lessen van 3 uur. De bedoeling van deze cursus is, als beginnende naaister, een eenvoudig rokje te maken. De 1 ste les maken we een toilettasje of een kaartenhouder. Vanaf de 2 de les kunnen we kiezen tussen een recht rokje of een A-lijn rokje. Voor meer info en inschrijven (vóór 25 maart): Dominique Verheughe, of of lievenwithouck@gmail.com Prijs met Femmapas: 35 euro; niet-leden: 50 euro.

9 OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Louis De Baets, zoontje vanthomas en Jessica De Ronne, Adegemdorp 81, Adegem. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie! AALTER-BRUG Het solidariteitsontbijt in Aalter-Brug was dit jaar ook een groot succes. Bedankt aan allen die hebben deelgenomen! Antoine Slock OKRA Aalter-Brug Nodigt iedereen uit naar het paasfeest op woensdag 30 maart om uur in de gemeentelijke feestzaal in de Cardijnlaan. Na de koffie met taart is er tijd voor bezinning, waarna ontspanning volgt. We sluiten af met een broodmaaltijd. Prijs: 8 euro. Inlichtingen en inschrijvingen tot 25 maart bij Daniël Cooreman tel

10 BELLEM DRINGEND OPROEP De kerkraad van Bellem is op zoek naar een penningmeester / schatbewaarder (M/V). Functie: de financiële verrichtingen van de kerkfabriek uitvoeren: budget + rekeningen + budgetcontrole + meerjarenplan. De penningmeester / schatbewaarder maakt deel uit van de kerkraad naast de parochieverantwoordelijke, de voorzitter, de secretaris en 2 aangestelde leden. Voorwaarden: * gedomicilierd zijn in Groot-Aalter. * Rooms-katholiek zijn. * De volle leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. * Kennis hebben van hedendaagse boekhoudprogramma s. De aanstelling is voorzien in april In de beginfase zal er begeleiding zijn van de huidige penningmeester, mevr. Hildegard Morthier. Wie interesse heeft of iemend kent in de kennissenkring neemt contact op met de voorzitter, bij voorkeur per mail: luclootens@gmail.com OKRA trefpunt 55+ BELLEM Huwelijksverjaardag: Onze hartelijke gelukwensen aan het gouden paar Gerard en Monique Dhooge Herteleer, die op 28 februari 50 jaar zijn getrouwd! We wensen hen nog veel gelukkige en fijne jaren toe! Kaartersclub: De volgende kaarting gaat door op 22 maart in de voetbalkantine vanaf 13.30u. Iedereen is welkom, ook mensen die niet in Bellem wonen. Verantwoordelijke is Axel Schauwvliege of axel.schauwvliege@telenet.be. Lijndansen: Op vrijdag 25 maart is er lijndansen in het gemeentelijk ontmoetingscentrum. Heb je zin om eens te proeven van deze swingende activiteit, dan ben je van harte welkom vanaf uur. Tijdens de paasvakantie gaat het lijndansen niet door; de eerstvolgende afspraak is op 15 april. Contactpersoon is Gerarda De Jaegher Hobby: De eerstvolgende hobbybijeenkomst gaat door op maandag 28 maart. Ben je creatief, maar toch geen lid? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen of deel te nemen! Contactpersoon is Hedwige Van Coppernolle Ledenbijeenkomsten: Op 28 maart (2 de paasdag) gaat onze gezinsdag door. Senioren, oma s en/of opa s zijn uitgenodigd om met hun kleinkinderen en/of achterkleinkinderen mee te gaan op daguitstap naar Planckendael. We gaan met een grote bus gaan omdat dit gemakkelijker is als er kinderen meegaan). We vertrekken om 9.00 uur. De leden ontvangen een uitnodiging; niet-leden zijn welkom en info is te bekomen bij Trees of Jeanine (zie gegevens onderaan). Ten laatste inschrijven tegen 24 maart 2016.

11 Op donderdag 31 maart gaat het paasfeest door. Om uur start de paasviering in de kerk. Nadien word je verwacht in het gemeentelijk ontmoetingscentrum voor een aperitief en een warme maaltijd. De wispelband zorgt in de namiddag voor de muziek en in de pauze worden we getrakteerd op koffie en gebak. Dit alles aan een democratische prijs van 18 euro. Niet-leden zijn eveneens welkom en kunnen contact opnemen met de personen die hieronder vermeld zijn. Wil je meer te weten komen over de vereniging OKRA 55+ en over de activiteiten? Of wil je graag komen kaarten of deelnemen aan het lijndansen of aan de hobby? Contacteer dan de teamleidster Trees Verstraete GSM of Telnr of via mail Je kan ook de medevoorzitster Jeanine Geyssens contacteren Iedereen welkom!!

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 13-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 50-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) Het is een vaststelling dat in onze tijd relaties onder druk staan en dat vele stuklopen. Daar zijn

Nadere informatie

Week Danny Maenhaut 2017

Week Danny Maenhaut 2017 Week 01-2017 Danny Maenhaut 2017 Winter, koud en kil. Kerstmis bracht licht in de duisternis de bomen zijn naakt de bladeren verworden tot tapijt natuur rust het roodborstje verschijnt 366 dagen voorbij

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Week 34-2015 ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Het is ondertussen een traditie geworden. De eerste week van juli trekken de Oost-Vlaamse jonge christenen op kamp, beter bekend als de Ontmoetingsdagen (OD). Dit

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 07-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. We hadden het er verleden week reeds over: In Colombia worden de boeren hun gronden dagelijks bedreigd door grote

Nadere informatie

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd. Week 06-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. OMDAT HET ZUIDEN PLANNEN HEEFT. MARCO IS EEN BOER, EN WIL DAT BLIJVEN. Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje.

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje. Week 37-2016 UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna receptie in het parochiaal

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 47-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) Wanneer gelovigen samenkomen, ontmoeten ze niet enkel elkaar, maar komen ze samen rond de

Nadere informatie

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester.

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester. Week 38-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 40-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan Graag nodigt pastoor Johan Balcaen alle parochianen uit naar zijn aanstelling als pastoor van Groot-Aalter. Dit zal doorgaan

Nadere informatie

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 43-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. De hernieuwing van het abonnement op Kerk&Leven loopt goed. Mogen we aan de leden die dit nog niet deden vragen dit niet

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 49-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) Waar mensen deining veroorzaken, gaan ze over de tong. Men gaat ernaar kijken, wil

Nadere informatie

Week 09& INTERPAROCHIAAL NIEUWS WEEK VAN DE VRIJWILLIGER februari 06 maart

Week 09& INTERPAROCHIAAL NIEUWS WEEK VAN DE VRIJWILLIGER februari 06 maart Week 09&10-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS WEEK VAN DE VRIJWILLIGER 2016. 27 februari 06 maart Is Vlaanderen nu een vrijwilligersparadijs of niet? De Koning Boudewijnstichting presenteerde onlangs haar meting

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

de waakvlam (bij de vijfde zondag)

de waakvlam (bij de vijfde zondag) Week 05-2017 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS Stijn De Groote Tussen droom en daad de waakvlam (bij de vijfde zondag) Het evangelie van het zout der aarde en het licht der wereld is voor kerkmensen niet onbekend.

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering Week 36-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

eertigdagentijd en Pasen

eertigdagentijd en Pasen Naam: eertigdagentijd en Pasen V Datum: 1. Veertigdagentijd Vink twee goede antwoorden aan. De veertigdagentijd is een soort woestijntijd, omdat er veel woestijnen zijn in de landen van het Zuiden (en

Nadere informatie

Zaterdag 24 december: uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden.

Zaterdag 24 december: uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden. Week 51-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS KERSTMIS Danny Maenhaut Zaterdag 24 december: 17.00 uur: Sint-Maria-Aalter Eucharistieviering opgeluisterd door het kerkkoor, met brengen van sfeerbeelden. Zondag

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 08-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Verleden week kon je lezen wat Celia in Colombia doet om het leven van de inwoners en vooral dat van de boeren te

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst

Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Week 15 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2014 Plan(t) de toekomst Een leefbaar platteland als. er voldoende en diverse inkosten zijn, het hele jaar door. Ibrahima keerde vijf jaar geleden terug

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

VAN 18 MEI TOT EN MET 24 MEI

VAN 18 MEI TOT EN MET 24 MEI % VAN 18 MEI TOT EN MET 24 MEI WOENSDAG 20 MEI OM 14.30 u.: TER DEEVE GAAT MULTICULTUREEL VOORSTELLING KENIA DOOR DR. DEBEUF Kom meegenieten van prachtige foto s en getuigenissen over Kenia. Deze worden

Nadere informatie

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden?

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? Naam: Datum: at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? W Evaluatie 1. Jezus heeft een droom van een wereld In de Bergrede noemt Jezus een aantal mensen op die bouwen aan het Rijk van God. Geef drie voorbeelden

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari 2018 63 ste jaargang - nr.: 2 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

het vuur van de liefde pinksteren 2008

het vuur van de liefde pinksteren 2008 het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende Pinksteren is het feest van de heilige Geest, het is de afronding van de Paastijd. We

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan. Eerste Communie: Vlieg met ons mee Kinderen verzamelen achterin de kerk. Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven Eerste graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit het mandje en leggen dit

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! Week 48-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! We danken de zeer veel abonnees (90%) die reeds hun abonnement op Kerk&Leven hernieuwden.

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 37-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS We vertrokken vol enthousiasme met 165 leden op kamp richting Möderscheider Mühle. We begonnen in een minder weer, maar tegen de avond klaarde het op en konden we starten

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging 2007 Liefde als kruispunt Welkomstlied kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. luister naar het Woord van God.

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p.

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p. Lesoverzicht 1. Bidden p. 4 2. De Kerk p. 10 3. De priester p. 17 4. Vergeving p. 23 5. De Bijbel p. 28 6. Delen p. 35 7. Het offer p. 41 8. De H. Communie p. 48 9. Zingen voor God p. 55 10. Heilig worden

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden Witte Donderdag Thema: één van jullie zal mij verraden Op deze avond vierde Jezus met zijn discipelen het Joodse paasfeest (de cedermaaltijd) en stelde Hij de viering van de Maaltijd van de Heer in. Dit

Nadere informatie

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Wat is barmhartigheid eigenlijk? Een centraal thema in de Bijbel en een sleutelwoord in het leven van iedere christen, zegt kardinaal

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 Welkom Kinderen: Dag lieve mensen allemaal, wij heten jullie heel hartelijk welkom in deze viering van onze Naamopgave. Wij komen vandaag aan Jezus zeggen dat ons hartje klaar

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de Eucharistie (1 e communie) St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.:

Nadere informatie

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Kidschurch op Palmpasen Voorganger: Ds. Jilles

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

Liedjes eerste communie 2017

Liedjes eerste communie 2017 Liedjes eerste communie 2017 Nr. Titel 1 00 Welkom 2 01 Super-blij (Welkom) 3 02 Oeps (Schuldbelijdenis) 4 03 Kom laat ons zingen (Gloria) 5 04 God kent jou (Tussenzang) 6 05 Met mijn handen gevouwen (Voorbeden)

Nadere informatie

Oasemoment 'Water wordt wijn' Emmaüsparochie - donderdag 24 januari 2019

Oasemoment 'Water wordt wijn' Emmaüsparochie - donderdag 24 januari 2019 Oasemoment 'Water wordt wijn' Emmaüsparochie - donderdag 24 januari 2019 Evangelie We lezen uit het Johannesevangelie. Op de derde dag werd er een bruiloft gevierd te Kana in Galilea, waarbij de moeder

Nadere informatie

Op weg naar PINKSTEREN

Op weg naar PINKSTEREN Op weg naar PINKSTEREN Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed voorbeeld liturgie: voor het avondgebed in de kerk (19.15-19.45 uur) voor het gebed thuis voor het gebed in twee- of drietallen

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem Week 20-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem De viering stond in het teken van de barmhartige Samaritaan. Als we doen en leven als zo n Samaritaan, dan hebben we tegelijk God en

Nadere informatie