Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS IN MEMORIAM : E.H. ERIC DHONDT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 35-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS IN MEMORIAM : E.H. ERIC DHONDT"

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS IN MEMORIAM : E.H. ERIC DHONDT Met ontsteltenis vernamen we het overlijden van E.H. Eric Dhondt, pastoor in Sint-Martens-Latem en Deurle. Hij kwam om het leven bij een jammerlijk verkeersongeval. Vermoedelijk werd hij onwel en kwam tegen een boom terecht. Hij had pas een dag eerder, op zondag, tijdens de eucharistie in de Sint-Martinuskerk, afscheid genomen van zijn parochie. Daarna was er een receptie op het gemeentehuis. Na 52 jaren dienst ging hij met pensioen. Als jonge onderpastoor was hij in Aalter destijds de grote bezieler en stichter van de V.Z.W. parochiaal centrum Pax en de drijvende kracht voor de renovatiewerken, waarvan de parochie nu nog steeds de vruchten plukt. De begrafenis had plaats op zaterdag 27 augustus in Sint- Martinuskerk in Sint-Martens-Latem. Voor zijn inzet en gedreven priester-zijn willen we hem danken en bidden dat hij rust en vrede mag vinden bij zijn Heer. De TWAALF APOSTELEN in de Sint-Corneliuskerk. Norbert Devolder. Jullie hebben reeds gemerkt dat in onze Sint-Corneliuskerk in Aalter, 12 apostelbeelden op sokkels in massangis zijn geplaatst, na heel wat voorbereidend werk. In Kerk & leven van februari 2009 verscheen een tekst van onze pastoor E.H. Alain Babylon over de 12 apostelbeelden voor onze kerk. Die apostelbeelden in zandsteen uit Bourgondië, zijn ongeveer 1,65 m groot en hebben een gewicht van 250 kg. Ze zijn afkomstig uit een portaal van een kathedraal of collegiale kerk in Noord-Frankrijk. Reeds een 18 jaar stonden die beelden onder een overdekte galerij van de kasteelhoeve van Denée, waar tijdelijk de Benedictijnen van Maredsous vertoefden tijdens de opbouw van hun abdij. Op 2 januari 2008 ontmoet onze pastoor baron Jacques de Beaucourt, die hij kende vanuit zijn jeugd, in een restaurantje in Denée. De baron spreekt over die beelden, waarvan de ouderdom niet exact gekend is, maar mogelijks dateren van de jaren 1600 en die hij graag in ere hersteld wil zien. Tot grote verbazing van de pastoor, schenkt de baron hem die beelden. De pastoor spreekt met de leden van de kerkraad van Sint-Cornelius. En op zondag 18 mei 2008 reizen de leden van de kerkraad met hun echtgenoten naar Denée bij Maredsous. Na de vespers bijgewoond te hebben in de abdij en bij een gezellige maaltijd met de baron en zijn broer, een Parijzenaar, beloofden de leden van de kerkraad deze beelden over te brengen naar Aalter. Op maandag 29 december 2008 werd een verhuiswagen gecharterd en na heel wat perikelen geloodst tot aan de galerij waar de beelden stonden. Met vakmanschap werden die twaalf beelden rechtstaand ingebonden in de verhuiswagen. De meeste attributen en ontbrekende stukken van de beelden werden eveneens in een kist meegenomen. De kerkraad besliste, mits sponsoring, die beelden te restaureren, ze te voorzien van de juiste attributen en de ornamenten met bladgoud te bekleden.

2 De beelden zouden in de plaats komen van de gipsen en houten heiligenbeelden van na de eerste wereldoorlog, en die zorgvuldig bewaard zullen worden op de zolder boven de sacristie. De restauratie gebeurde beeld per beeld in het kerkgebouw zodat iedereen het proces van restauratie zou kunnen volgen. Dat restauratiegebeuren werd in de paastijd 2016 voltooid en de beelden werden op de nieuwe sokkels geplaatst op de vooravond van Palmzondag. Norbert Devolder. Heel veel dank aan de anonieme donateurs, die onbekend wensen te blijven en die dit hele proces hebben bekostigd. Bij het vertrek van onze pastoor uit Aalter naar Brakel-Lierde, waar hij een nieuwe pastorale opdracht aannam, hoopt hij dat de vele bezoekers verheugd zijn over dit prachtige resultaat in de centrumkerk van Aalter. BEDEVAART naar KLEIT met ZIEKENZORG Toewijding aan Maria. Heilige Maria, Moeder van Jezus, onze Heer, wij willen ons vandaag aan U toewijden. Wij erkennen dat Gij onze Moeder zijt, daarom stellen wij ons leven onder uw bescherming. Leer ons leven naar het voorbeeld van Jezus, uw Zoon. Geef ons een open oog, voor al wat mooi is in de wereld, een open oor om te vernemen wat het leven van ons vraagt, en een hart dat openstaat voor de vreugde en het leed van onze medemensen. Mogen wij met uw hulp en met Gods genade de Blijde Boodschap brengen aan de mensen van deze tijd. Met net geen honderd bedevaarders van Aaltercentrum en Sint-Maria-Aalter trokken we naar Maldegem-Kleit op bedevaart. Om uur ging onze pastoor (voor de laatste keer voor onze Ziekenzorg) voor in de eucharistie. Dank aan Marc, de organist van Bellem en gelegenheidsorganist in Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug, konden we meezingen en meebidden. Het was een deugddoende viering, warm aan het hart. Na de viering gingen we allen naar de grot voor de Mariahulde. Een kaars werd er geofferd bij het zingen van gekende Marialiederen en het gezamenlijk bidden. Daarna werden we allemaal verwacht in restaurant Biezemhof waar we konden genieten van 3 pannenkoeken en koffie à volonté. Het meest deugddoende was de ontmoeting en het praten met elkaar. Bedankt, Marie-Madeleine en Fredy, om ons deze aangename middag te bezorgen!

3 5 foto s : Christine

4 Bij een nieuw schooljaar. God, ik zie ertegenop. Veel nieuwe gezichten, dat wel. Nieuw schoolgerief. Leerkrachten met een brede glimlach. Sommigen toch. Gebruind. Een handjevol nieuwe leerkrachten. Ook dat nog. God, wat zie ik ertegenop. Alhoewel. Wellicht beleven we weer topmomenten. Sportdag, bezinningsdag. Een weekend met de klasgenoten. Wat staat met dit schooljaar te wachten? Haal ik de eindmeet? Het zal wel. Met of zonder kleerscheuren? We zien wel. God, met een beetje hulp lukt het wel. Hé, God, luister Je? Moet ik dit schooljaar meer doen. Met Jou praten. God. Bij God gaat regelmatig de telefoon. Hij rinkelt daar heel vrolijk, alsof je aan het geluid kan horen wie het is. En zo is het ook. God hoeft niet op te nemen. Hij weet exact wat er wordt gezegd, en vaker nog: verzwegen. Dit keer ging de telefoon heel kort. Had iemand hem weer neergelegd omdat hij spijt had? Angst voor een gesprek of verkeerd verbonden? God wist wie had gebeld. Hij knikte en zei lankmoedig met een stem van een volmaakte receptioniste: Hij heeft tenminste gebeld. Laten wij ons voornemen, om in dit nieuwe schooljaar regelmatig eens met God te bellen. Aan alle leerlingen en studenten wensen we een schitterend, boeiend en leerrijk schooljaar! Weekgezegde. Het kostbaarste zijn altijd dingen die geen prijs hebben. Blijde boodschapper Geest van hierboven. In een grote stad woonde een kreupel jongetje. De hele dag lag Tommy voor het raam op de derde verdieping van een oud gebouw. Hij keek naar de mensen in de drukke straat diep onder hem. Tommy was eenzaam. Op een dag was een vriendje op bezoek, en die had een boek meegebracht. Het ging over het leven van een man, die overal waar hij heenging, goed deed. Samen lazen ze erin. Nog nooit had Tommy zulke woorden gelezen. Eigenlijk wilde hij ook goed doen zoals die Man uit het boek. Hij dacht na. Iedere dag krabbelde Tommy op kleine stukjes papier enkele mooie woorden van die Man uit het boek.

5 Dan gooide hij ze uit zijn raam. Voorbijgangers raapten ze nieuwsgierig op. En dan lazen ze over een Man, die overal waar hij heenging, goed deed. Veel mensen werden een beetje geholpen, getroost en opgewekter door die papiertjes van Tommy. Op een dag zag een rijke man hoe een sjofele vrouw zich moeizaam bukte om zo n papiertje op te rapen. Hij zag hoe haar gezicht opklaarde toen ze het gelezen had. Er leek een nieuwe kracht in haar stap te zijn toen ze verder liep. De rijke man was vastbesloten om uit te zoeken waar die papiertjes vandaan kwamen. Na enige tijd turen, zag hij het raam van Tonny, waar een mager handje even naar buiten reikte om een nieuwe boodschap te droppen. Even later waren Tommy en de rijke man al vrienden geworden. Je krijgt van mij de beste zorgen, zei de rijke, ik nodig je uit naar mijn landhuis op het platteland, in het groen. Mijn vrouw en ik zullen van je houden als onze eigen zoon. Je zult ver weg zijn van al die drukte en al dat lawaai van de stad. Kom je? Tommy vroeg: Maar zijn er ook mensen die onder mijn raam doorlopen? De rijke was verrast: Eigenlijk niet, of misschien een dienstbode of de tuinman Jammer, zei Tommy, maar ik zou niet kunnen wonen waar geen mensen voorbijlopen, begrijp je? Hier vanuit mijn kamertje kan ik vele mensen helpen door ze te blijven vertellen over de Man, die overal waar hij ging, goed deed: Jezus. Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben door uw kracht! Hemelse Vrede, deel U nu mede aan een wereld die U verwacht. Wij mogen zingen van grote dingen, als wij ontvangen al ons verlangen, met Christus opgestaan. Halleluja! Eeuwigheidsleven zal Hij ons geven, als wij herboren Hem toebehoren, die ons is voorgegaan. Halleluja! NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM Mantelzorgdag Naar jaarlijkse gewoonte wordt een dankmoment georganiseerd voor Mantelzorgers, dewelke doorgaat op woensdag 7 september om uur in het OC Kerkem, Rerum Novarumstraat 24 en staat in teken van zelfzorg. Uit liefde zorgen voor iemand kan fysieke en emotionele grenzen hebben. Daarom is het belangrijk voor jezelf te blijven zorgen. Er is een interactief zorgmoment onder leiding van mevr. Erna Claes met aansluitend een workshop ontspanningstechnieken. Tot slot geniet je van een kopje koffie en taart. Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 31 augustus tel: of bij de kernleden van ziekenzorg-samana

6 ZONDAG 11 SEPTEMBER : Open Monumentendag Vlaanderen staat dit jaar voor cultuur en erfgoed, maar tegelijk voor beweging, gezellig samenzijn en zich inzetten voor een goed doel en zo organiseert onze gemeente de 1 ste AALTERse MONUMENTenLOOP! Iedereen mag meedoen : lopen of gezellig wandelen op een parcours van ongeveer 6 km. U kan starten tussen uur en uur om ten laatste te eindigen om uur in het Sportpark. Het pazrcours baant zich een weg door welgekende Aalterse gebouwen in Aalter-centrum, maar ook door een aantal plaatsen waar u waarschijnlijk nog nooit geweest bent Aansluitend kan u in het Sportpark, (de start en de finish van het parcours), om uur naar Kinderdroom : avond-turen. Op dit muzikaal evenement kan u, onder begeleiding van het Aalters Jeugdorkest, een optreden bijwonen met o.a. Laura Tesoro, Jan Kerckhofs&ludoviQ. Dit optreden staat in het teken van Kinderreuma. De opbrengsten gaan integraal naar het Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek. Alle Aalterse verenigingen zijn gevraagd om hieraan op de een of andere manier mee te werken en de deelnemers van hapjes en drankjes te voorzien. KVLV en Landelijke Gilde Aalter gaan hier alvast op in en beloven de handen uit de mouwen te steken samen met vele andere verenigingen om zo HAND in HAND Samen tegen Reuma een flinke steun te verlenen! Inschrijvingen voor de wandeling kunnen bij Rita Welvaert: rita.welvaert@telenet.be of vóór 5 september. Voor alle kinderen voorzien wij een ballon! De steuntickets voor het muzikaal evenement zijn te bekomen via of aan de FRWO-mobiel op het Vanpraetplein op zaterdag 3 september. LEESCLUBJE Maandag 12 september om uur in t Vrijhof lezen we De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker. New York, voorjaar De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer s block, en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola s lichaam ligt het manuscript van de roman die Quebert zijn doorbraak naar het grote publiek heeft bezorgd. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry s huis in New Hampshire om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht KVLV start met 12 lessen Cycling in OKINAWA. We kunnen onze vakantiekilootjes weer kwijt! Het zag er even naar uit dat we geen lesgever meer zouden vinden, maar we starten wel opnieuw een 12-lessenreeks in Okinawa samen met Markant. zal ons begeleiden in onze klim en sprints. De lessen gaan door op maandag van uur tot uur, op 19 en 26 september, 3, 10, 17 en 24 oktober, 7, 14, 21 en 28 november, 5 en 12 december (maandag 31 oktober is er geen les herfstvakantie). Kostprijs: leden 70 euro en niet-leden 85 euro. Schrijf spoedig in bij Nele, Vancaenegem.Nele@gmail.com. Graag vermelding van uw naam en lid/niet-lid KVLV/Markant.

7 Na inschrijven kan men onmiddellijk betalen via overschrijving op KVLV BE (cycling + meisjesnaam). Leden kunnen inschrijven tot 1 september, daarna wordt de lijst aangevuld met niet-leden die op de reservelijst staan. Er zijn slechts 27 fietsen. Iedereen (ook niet-leden) zijn van harte welkom! Het Femmateam. FEMMA Aalter maakt Pizza de luxe op maandag 12 september om uur in de eetzaal van Basisschool Emmaüs, Europalaan 2 in Aalter. Pizza kent iedereen, als snelle hap op restaurant, via de pizzakoerier of kant- en-klaar in de oven. Klassiek wordt een pizzabodem belegd met tomaten, champignons, groenten, vlees en olijven. De meest gekende pizza is de pizza Margherita. Wij maken in deze workshop de pizza volledig zelf. We vertrekken van een basisdeeg, maken verschillende basislaagjes en zorgen voor een kleurrijke variatie aan toppings. Er is voor ieder wat wils, vlees, vis, veggie en zelfs zoet. OKRA Aalter-centrum nodigt ALLE senioren (leden en niet-leden) uit op een gratis koffietafel op woensdag 14 september om uur in het parochiaal centrum Pax, Kerkhofweg 1. Mevrouw Katrien Ryserhove geeft ondertussen gekende en niet gekende feiten over de zaak De Zutter in verband met de moorden van Beernem. Inschrijven liefst vóór 9 september bij: - Jozef Vande Walle, Hagepreekstraat 26/1B: jozef.vdwalle@skynet.be of of Alex De Ceuleners, Oostergem 21: alex.de.ceuleners@skynet.be of of bij de door u gekende wijkverantwoordelijken. Activiteit: Vers geperst met poëzie van eigen bodem. Datum: zondag 18 september van uur tot uur. Locatie: t Vrijhof, Bellemstraat Aalter. In de voorbije periode schreven diverse leden van de vereniging gedichten en toonden zo de liefde voor poëzie. Een selectie van de beste werken wordt er tentoongesteld. De toegang is gratis en een drankje wordt u aangeboden. Info: Krista Lanoo, tel of krista.lanoo@gmail.com OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Jana Lambert, dochtertje van Andy en Caroline Eeckhout, Hagepreekstraat 21. Dieuwke Cardinael, dochtertje van Steve en Tamara Dierickx, Spoorweglaan 28. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie!

8 SINT-MARIA-AALTER NOTEER ALVAST IN JULLIE AGENDA! Op zaterdag 24 september houdt de KVLV van Sint-Maria-Aalter naar jaarlijkse gewoonte hun nazomerfeest dat doorgaat in het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum in Sint-Maria-Aalter. Om uur starten we met een aperitief, gevolgd door Mechelse koekoek en als slot serveren we nog een dessertje. Daarna trekken we onze dansschoenen aan en zorgt DJ Flor voor de muzikale noot! Dit alles aan 25 euro! Iedereen welkom! Kaarten te verkrijgen bij de bestuursleden of op het nummer BELLEM OKRA trefpunt 55+ BELLEM Kaartersclub: De volgende kaartingen gaan door op dinsdag 6 september in de voetbalkantine vanaf uur. Wil je leren manillen, bieden of whisten, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Iedereen is welkom, leden en ook niet-leden. Verantwoordelijke is Axel Schauwvliege of axel.schauwvliege@telenet.be. Lijndansen: Het lijndansen gaat van start op vrijdag 2 september in het gemeentelijk ontmoetingscentrum van Bellem om uur. Vervolgens wordt elke vrijdag in september gedanst. Heb je zin om eens te proeven van deze swingende activiteit, dan ben je van harte welkom! Contactpersoon is Gerarda De Jaegher Hobby: De eerstvolgende hobbybijeenkomst gaat door op maandag 12 september. Ben je creatief, maar toch geen lid? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen of deel te nemen! Contactpersoon is Hedwige Van Coppernolle Fietsen: Onze volgende afspraak is op dinsdag 20 september; we fietsen richting Adegem waar we in den Appelaar een stop houden. Zoals altijd vertrekken we stipt om uur aan de kerk in Bellem. Ook elektrische fietsen zijn toegestaan. Op dinsdag 18 oktober fietsen we voor de laatste keer dit seizoen en we blijven in en rondom Bellem fietsen, waarna we in Café Den Hert aan de vaart een stop houden. Voor deze fietstocht vertrekken we aan de containers in de Leistraat stipt om uur. Iedereen is welkom! Contactpersoon is Monique De Vriendt of via mail fransmartens1@telenet.be Wil je meer te weten komen over de vereniging OKRA 55+ en over de aktiviteiten? Of wil je graag komen kaarten of deelnemen aan het lijndansen of aan de hobby? Vanaf 55 jaar (en ouder) kan je lid worden bij Okra Bellem én bij Okra Bellem zit je altijd goed! Contacteer dan de teamleidster Trees Verstraete GSM of tel of via mail treesverstraete@gmail.com. Je kan ook de medevoorzitster Jeanine Geyssens contacteren Het bestuur van OKRA wenst de kinderen en jongeren een goede schoolstart!

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering

UITNODIGING. Week E.H. pastoor Alain Babylon. Daarna receptie in het Parochiaal centrum PAX Iedereen welkom! tijdens de eucharistieviering Week 36-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Week Danny Maenhaut 2017

Week Danny Maenhaut 2017 Week 01-2017 Danny Maenhaut 2017 Winter, koud en kil. Kerstmis bracht licht in de duisternis de bomen zijn naakt de bladeren verworden tot tapijt natuur rust het roodborstje verschijnt 366 dagen voorbij

Nadere informatie

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje.

Na de plechtige eucharistieviering en de huldiging worden we allen verwacht in het parochiaal centrum Pax voor een hapje en een drankje. Week 37-2016 UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna receptie in het parochiaal

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015

ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Week 34-2015 ONTMOETINGSDAGEN JOKRI 2015 Het is ondertussen een traditie geworden. De eerste week van juli trekken de Oost-Vlaamse jonge christenen op kamp, beter bekend als de Ontmoetingsdagen (OD). Dit

Nadere informatie

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan. Afscheidsviering pastoor Alain Babylon Zondag 25 september 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 40-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING aanstelling pastoor Johan Balcaan Graag nodigt pastoor Johan Balcaen alle parochianen uit naar zijn aanstelling als pastoor van Groot-Aalter. Dit zal doorgaan

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester.

Met de benoeming van onze pastoor, E.H. Alain Babylon, tot pastoor van Brakel-Lierde, verliezen onze parochies een gedreven priester. Week 38-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS UITNODIGING n.a.v. het afscheid van E.H. pastoor Alain Babylon tijdens de eucharistieviering op zondag 25 september 2016 om 10.00 uur in Sint-Corneliuskerk Aalter. Daarna

Nadere informatie

B E L L E M A N. September Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02

B E L L E M A N. September Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02 B E L L E M A N Vrije basisschool De Putse Knipoog September 2016 Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02 Directie en Co Een gedicht 03 Samenstelling schoolteam 2016-2017 04-07 Ouderavonden

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

DOOPDIENST. Zondag 31 mei 2015

DOOPDIENST. Zondag 31 mei 2015 DOOPDIENST Zondag 31 mei 2015 Zingen vooraf: Lied 218: 1 t/m 5 1. Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor elke nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen mag. 2. Dank U voor deze mooie

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID

Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Week 23-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HEILIG JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID Wat is barmhartigheid eigenlijk? Een centraal thema in de Bijbel en een sleutelwoord in het leven van iedere christen, zegt kardinaal

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT. Dagboek van een bedevaart

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT. Dagboek van een bedevaart Week 34-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BEDEVAART NAAR LOURDES MET DE TOEVLUCHT Dagboek van een bedevaart We ( Welzijnsschakel vzw De Toevlucht ) kregen de mogelijkheid van Ziekenzorg CM om een 15-tal personen

Nadere informatie

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG

60e AUTOWIJDING PAROCHIE SINT GODELIEVE AALTER-BRUG Week 22-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Data Eerste Communie en H. Vormsel 2017. Naar aanleiding van de benoeming van onze huidige pastoor E.H. Alain Babylon in Brakel en Lierde en de komst van zijn opvolger

Nadere informatie

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen Liturgie zondagavond 1 mei 2016 Binnenkomst kerkenraad Muzikale inleiding Welkom en mededelingen Lied: Op Toonhoogte 216 Stil gebed Bemoediging en Groet Lied: Psalm 89: 6,8 (NB) Gebed Schriftlezing: Efeziërs

Nadere informatie

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 49-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad waar bent u naar gaan kijken? (bij de derde adventszondag) Waar mensen deining veroorzaken, gaan ze over de tong. Men gaat ernaar kijken, wil

Nadere informatie

Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook?

Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook? Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om 09.30 uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook? Samen met kinderen en leerkrachten uit groep 1 t/m 4 van C. B. S. De Bron Peter Wagenaar: Orgel, Piano

Nadere informatie

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week / Beste lezers, uitkijken!!! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 29-30-31 / 2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Beste lezers, uitkijken!!! Dit nummer van Kerk & Leven dat u nu in handen hebt gaat over drie weken. U zal uw vertrouwde parochieblad terug in de bus krijgen

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. Week 39-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK & LEVEN. De tijd om uw abonnement op Kerk&Leven te hernieuwen is aangebroken. Wij hopen dat u net als de vorige jaren wekelijks

Nadere informatie

Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart

Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart Week 36-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS ZIEKENZORG Aalter-Centrum en Sint-Maria-Aalter op bedevaart Ziekenzorg Aalter-Centrum en Ziekenzorg Sint-Maria-Aalter gingen op donderdag 20 augustus 2015 samen op bedevaart

Nadere informatie

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander LITURGIE openluchtdienst 28 juni 2015 15.00 uur thema: Jij en die ander voorganger: Durk Muurling muziek: Harry, Wilma, Debbie, Bendja, Rianne, Wim Woord van welkom We zingen staande: opwekking 539 Kom

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN Week 33-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VERTROUWEN We leven vandaag in een wereld vol wantrouwen. Mensen hebben soms weinig vertrouwen in elkaar. Ingegeven door onzekerheden en angst wantrouwen we vreemdelingen,

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen De Emmaüsgangers Doop van Leah Michelle Petter Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week NIEUW DEKENAAT MARIA TENHEMELOPNEMING. INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 32-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS NIEUW DEKENAAT Op 15 augustus, feest van Tenhemelopneming van Maria, worden de tien nieuwe dekenaten in het bisdom Gent bij decreet opgericht. Vervolgens zullen de nieuwe

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. Week 07-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2016. MET EEN LEVEN SPEEL JE NIET. We hadden het er verleden week reeds over: In Colombia worden de boeren hun gronden dagelijks bedreigd door grote

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Christina Callant. Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Week 25-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Christina Callant Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en de vakantienummers komen in zicht: Voor het nummer 26-27-28 (verschijningsdatum

Nadere informatie

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom!

Week NIEUWE TIJDEN. Benoeming welkom! Week 21-2016 NIEUWE TIJDEN Benoeming welkom! In ons bisdom is een hele reorganisatie aan gang. De huidige 34 dekenaten worden ingedeeld in 10 grote dekenaten. Een werking die dit jaar nog ingaat vanaf

Nadere informatie

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS

WEEK Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! Bij de start van de vakantie INTERPAROCHIAAL NIEUWS WEEK 26-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt, een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) ADVENT. Hij komt! GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 47-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad de patine van de Schrift (bij de start van de Advent) Wanneer gelovigen samenkomen, ontmoeten ze niet enkel elkaar, maar komen ze samen rond de

Nadere informatie

Zondag 14 Februari 2016 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: De heer J. Bimmel uit Middelburg

Zondag 14 Februari 2016 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: De heer J. Bimmel uit Middelburg LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

KERK EN SCHOLENDIENST 22 mei 2016 in de tuin van Het Wooldhuis. Opnieuw beginnen

KERK EN SCHOLENDIENST 22 mei 2016 in de tuin van Het Wooldhuis. Opnieuw beginnen KERK EN SCHOLENDIENST 22 mei 2016 in de tuin van Het Wooldhuis Opnieuw beginnen voorganger: ds. Hans van Solkema i.s.m. de Linde, de Springplank en de Gouden Emmer begeleiding: Ons Genoegen ONTMOETEN welkom

Nadere informatie

MARCUS & DIANA 13 MEI NOVEMBER ½ jaar getrouwd. dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen

MARCUS & DIANA 13 MEI NOVEMBER ½ jaar getrouwd. dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen MARCUS & DIANA 13 MEI 2005 13 NOVEMBER 2017 12 ½ jaar getrouwd dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen zaterdag 11 november 2017, 15.00 uur voorganger ds. J.M. Weststrate organist/pianist Jan Koelewijn

Nadere informatie

INRI (bij Christus Koning)

INRI (bij Christus Koning) Week 46-2016 ALGEMEEN PAROCHIAAL NIEUWS ONS PAROCHIEBLAD Onze maatschappij verandert snel. Ook onze kerk zit in een tijd van verandering. Pastoors worden niet meer benoemd voor meerdere parochies, maar

Nadere informatie

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag Protestants Kralingen Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag de afdaling naar sodom marc chagall, 1931 orgelspel verwelkoming door de ouderling [allen gaan staan] stilte bemoediging: Liedboek

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen. WELKOM pastoor Johan! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 45-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS DE (HER)ABONNERING OP KERK&LEVEN IS VOLOP BEZIG! Geloof niet alles wat ze zeggen We zijn reeds een tijdje bezig met de herabonnering op Kerk&Leven en alles wijst er

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Liturgie. voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van. Hendrik Tjoelker. 17 januari februari 2017

Liturgie. voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van. Hendrik Tjoelker. 17 januari februari 2017 Liturgie voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van Hendrik Tjoelker 17 januari 1928 13 februari 2017 Leek, zaterdag 18 februari 2017 Voorganger: ds. F. de Jong Organist: Niek Schuringa Mededelingen

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

Jezus blijft altijd bij ons

Jezus blijft altijd bij ons Eerste Communieproject 46 Jezus blijft altijd bij ons Jezus staat op uit het graf Jezus is dood. In les 7 heb je gezien dat Jezus wordt vermoord. De vrienden van Jezus zijn bedroefd. Ze leggen Hem in een

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal) Schriftlezing: Efeze 4 vers 17 t/m 32 Gezang 305 vers 1 (Liedboek) Psalm 111 vers 1 (Schoolpsalm) Gezang 328 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm

Nadere informatie

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven

WEEK VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven WEEK 24-2016 VAKANTIEREGELING voor Kerk&Leven De vakantieperiode is in aantocht! En zoals elk jaar geldt tijdens de vakantie een speciale regeling voor het binnensturen van de teksten en foto s voor Kerk&Leven.

Nadere informatie

de waakvlam (bij de vijfde zondag)

de waakvlam (bij de vijfde zondag) Week 05-2017 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS Stijn De Groote Tussen droom en daad de waakvlam (bij de vijfde zondag) Het evangelie van het zout der aarde en het licht der wereld is voor kerkmensen niet onbekend.

Nadere informatie

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking.

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking. Hoe je hier mee om wilt gaan? Zou het in de vorm van een aantal lessen doen Uit het verhaal kun je zelf vragen bedenken voor een bespreking met de catechisanten. Zie dit als een aanzetje Ben ik iets vergeten

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Als je zijn of haar foto ziet, zijn of haar stem weer hoort, dan kan het je ziel diep beroeren, je diep raken, zelfs jaren

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Nu je Onderweg Band Voor de dienst: U kent mij als geen ander God kent jou vanaf het begin Te zingen

Nadere informatie

Gods belofte komt uit

Gods belofte komt uit Eerste Communieproject 20 Gods belofte komt uit God doet wat Hij belooft Wat heeft God beloofd in les 3? Kijk maar eens wat Jesaja daar zegt! Hij zegt: Een jonge vrouw zal een zoon krijgen. Zij zal het

Nadere informatie

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken)

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Doek achter de tafel Even kijken hoor. U en jullie hebben er al naar kunnen kijken, maar ik nog niet. Nu wil ik het goed zien. Ja, zo

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Zondag 24 juni Anders dan Anders Dienst Over de Tien Woorden. What s in a Name?

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Zondag 24 juni Anders dan Anders Dienst Over de Tien Woorden. What s in a Name? Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 24 juni 2012 Anders dan Anders Dienst Over de Tien Woorden What s in a Name? Voorganger: Marco Visser Muzikale leiding: Muziekgroep

Nadere informatie

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 13-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u

Nadere informatie

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer INTRO We leven in een tijd waar afleiding één van de grootste obstakels is in het verstaan van Gods stem. Een obstakel dat deel is van de strategie van de satan om ons uit Gods bestemming te halen en ons

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten.

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Openingslied 205 Het Weesgegroet (couplet 1 en 2) Openingswoord Een groet aan u, die hier

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Pinksteren Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen

Pinksteren Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen Pinksteren 2017 Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen Goede Herderkerk * 4 juni 2017 m.m.v. de Protestantse Cantorij o.l.v. Theo Strik Nico Fierloos, orgel * ds. Huub Smeets, voorganger Voor de dienst:

Nadere informatie

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p.

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p. Lesoverzicht 1. Bidden p. 4 2. De Kerk p. 10 3. De priester p. 17 4. Vergeving p. 23 5. De Bijbel p. 28 6. Delen p. 35 7. Het offer p. 41 8. De H. Communie p. 48 9. Zingen voor God p. 55 10. Heilig worden

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Bijgedragen door Johfrael Tuesday 14 April 2009 Laatst bijgewerkt op Tuesday 14 April 2009 in de Geest van Gebed Noveen tot de H. Teresia van het kindje

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ LIEDBUNDEL HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ De liedbundel is ook te vinden op de website: www.hervormdhoogblokland.nl

Nadere informatie

Pijlen van vriendschap Sabbat

Pijlen van vriendschap Sabbat LES Pijlen van vriendschap Sabbat Doe Lees 1 Samuël 20. Heb je ooit een geheime manier van communiceren geleerd? Of gebarentaal? Heb je een geheime manier om te praten met je beste vriend(in)? Twee vrienden

Nadere informatie

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad

Week Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) ADVENT. GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS. tussen droom en daad Week 50-2016 GEMEENSCHAPPELIJK NIEUWS tussen droom en daad Pluspapa Jozef (bij de vierde adventszondag) Het is een vaststelling dat in onze tijd relaties onder druk staan en dat vele stuklopen. Daar zijn

Nadere informatie

Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3

Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3 Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3 2. Gezegend zal Hij wezen die ons bij name riep, die zelf de adem schiep waarmee Hij wordt geprezen; laat alom musiceren, met stem en instrument, maak wijd en zijd bekend

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Talenten: Gebruik ze of verlies ze!

Talenten: Gebruik ze of verlies ze! Talenten: Gebruik ze of verlies ze! Denk eens terug toen je pas leerde fietsen. Kon je het meteen de eerste keer? Neen? Sommige dingen leren, kost nu eenmaal tijd. Op dezelfde manier moeten wij oefenen

Nadere informatie

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld Zaterdag 12 mei 2018 Nu Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Contact houden met onze Schepper

Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper ZEVENDE ZONDAG VAN PASEN 20 mei 2007 Woord- en Communieviering met Mariaverering Woord van welkom Wij komen samen in de naam van de Vader,

Nadere informatie

Welkom in de Arke. Voorganger: ds. Johan Plug

Welkom in de Arke. Voorganger: ds. Johan Plug Welkom in de Arke Voorganger: ds. Johan Plug Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft. Amen >> Psalm 133 (NPB) Psalm 133 : 1 en 2 Wat

Nadere informatie

Eerst zien, dan geloven

Eerst zien, dan geloven Eerst zien, dan geloven Liturgie voor de jeugddienst op 11 februari 2018 om 10:00 uur in de Ichthuskerk in Tholen Voorganger: Ds. Peter Broere Muzikale medewerking: Jaap, Anke en Esmay Roggeband Jet Heijboer,

Nadere informatie

De grote daden van God

De grote daden van God Orde van dienst 9 juni 2019 Pinksteren Vijftigste dag van Pasen De grote daden van God 1 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel De kerkenraad komt binnen Allen blijven zitten en zingen lied 834: 1 Vernieuw

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

PINKSTEREN Met passie en vuur. Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018 Kerkgebouw Het Kruispunt

PINKSTEREN Met passie en vuur. Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018 Kerkgebouw Het Kruispunt PINKSTEREN 2018 Met passie en vuur Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018 Kerkgebouw Het Kruispunt Voorganger : Ds. H.M. Habekotté Organist : Erna Brinkman Medewerking : Happy Days o.l.v. Benson Walch Mededelingen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

AANBOD. Lokaal Dienstencentrum De Lelie. Tablet/smartphonelessen. Ipad/Iphonelessen Computerlessen. Handwerk. Schilderen

AANBOD. Lokaal Dienstencentrum De Lelie. Tablet/smartphonelessen. Ipad/Iphonelessen Computerlessen. Handwerk. Schilderen AANBOD Lokaal Dienstencentrum De Lelie Tablet/smartphonelessen Ipad/Iphonelessen Computerlessen Handwerk Schilderen TAALCURSUSSEN * Onderlinge communicatie in concrete situaties als toerist via een vraag-antwoordsysteem

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Goed Nieuws Wat zie Je? Navertelling Lucas 24,35-48 Goed Nieuws! Toen de twee leerlingen

Nadere informatie