Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 10-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven."

Transcriptie

1 Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015 Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Bedreiging van het leven: grootschalige mijnbouw. Een nieuwe dreiging kan de beschikbaarheid van water, en dus ook de toekomstplannen van Marco, opnieuw in het gedrang brengen: grootschalige mijnbouw. Het hele grondgebied van Marco s gemeenschap Ccoyani ligt onder concessie. Dat wil zeggen dat een of meerdere mijnbouwbedrijven bij de Peruviaanse overheid het recht hebben gekocht om te zoeken naar mineralen en deze vervolgens te ontginnen. De werkelijke ontginning en daarmee het afgraven van de prachtige bergen kan pas nadat de gemeenschap, die eigenaar is van de vruchtbare bovengrond, toestemming heeft gegeven. De grote bedrijven oefenen massaal veel druk uit om die toestemming te krijgen. In de meeste gevallen komen de mijnbouwbedrijven met een reeks trucjes. Ze beloven rijkdom en een weg uit armoede. Heel wat boeren willen die kans grijpen. Maar in werkelijkheid vallen de boeren uit de boot. Zeker is dat mijnbouw het einde zou beteken van Ccoyani en andere gemeenschappen in de omgeving. Andrés van de partnerorganisatie van Broederlijk Delen zegt het als volgt: De hele bergketen hier verdwijnt. De boeren hebben geen grond meer om te bewerken. De waterbronnen zullen worden vernietigd of vervuild. De gemeenschap zal dus veel van haar water verliezen. De druk op de watervoorraad, die nu al enorm hoog is door de klimaatsverandering, zal nog vergroten. Volgende week krijg je het vervolg Beste vrienden van Broederlijk Delen: aanstaande zaterdag 14 en zondag 15 maart gaat op onze parochies de omhaling voor Broederlijk Delen door. Wees een gulle gever en schenkt leven aan de mensen in het Zuiden.

2 Een kleine bezinning.. De mensen leven in Peru volgens het ritme van de natuur. De zon en de maan, het water en de aarde, de dieren en de gewassen: alles heeft zijn betekenis. De Peruvianen hebben een sterke band met de natuur en vereren haar. Uit: Spoor ZeS De rode draad doorheen de vastenvieringen (4) Op de vierde zondag in het volle licht handelen klinkt de oproep om onze relaties te herstellen en de wereld te herscheppen tot een plaats waar het goed is voor iedereen. Vanuit onze blik op gerechtigheid moeten we ingaan op deze oproep, net als Jezus die hiervoor tot het uiterste ging. Op deze collectezondag klinkt ook de oproep om mee te kiezen voor de plannen van mensen in het Zuiden. EEN TOCHT VAN VEERTIG DAGEN Op stap gaan naar Pasen, dat is terugkeren uit een ver land, zoals de verloren zoon. Terugkeren uit het land van schuld en schande naar het land van begrijpen en barmhartigheid. Terugkeren uit het land waar je je vader niet onder ogen wilt zien om te gaan naar het land waar je vader echt Vader mag zijn en jij geen knecht, maar zoon of dochter. Terugkeren uit een wereld, waar de schuld van de armen alleen maar groter wordt, om toekomst te maken voor elk volk, voor elk continent. Ga je mee op deze tocht waarvan de sleutelwoorden niet zijn jaloersheid of eigenbelang, maar kansen geven en vrij maken?

3 Weekgezegde. Neem de hoop van niemand weg, want het kan alles zijn waaraan hij zich kan vasthouden. Prijsuitreiking bij DAVIDSFONDS Organisatie : Davidsfonds Aalter-Lotenhulle-Bellem in samenwerking met de gemeentelijke bibliotheek en het gemeentebestuur. Activiteit : Junior Journalist-wedstrijd met als gast vertelster Veerle Ernalsteen. Datum : vrijdag 20 maart 2015 om uur. Locatie : Parochiaal Centrum Pax, Kerkhofweg 1, Aalter. Inkom : gratis. Prijsuitreiking van de Davidsfonds junior journalist-wedstrijd waar diverse scholen van de derde graad in groot-aalter aan deelgenomen hebben. De provinciale winnaar wordt bekendgemaakt en zijn of haar werkje wordt voorgelezen. De prijsuitreiking wordt voorafgegaan door een voorstelling van vertelster Veerle Ernalsteen. Deze Gentse rasvertelster brengt een waar gebeurd verhaal over een politiek gevangene die dankzij het vertellen van verhalen in de gevangenis kon overleven. Zij laat haar creativiteit spreken in een ander spannend verhaal dat deze man misschien zou hebben kunnen vertellen. ODE AAN DE BOER Organisatie : Davidsfonds Aalter-Lotenhulle-Bellem in samenwerking met de Landelijke Gilde en KVLV. Activiteit : Nacht van de Geschiedenis : ODE AAN DE BOER Datum : dinsdag 24 maart 2015 om uur. Locatie : Parochiaal Centrum Pax, Kerkhofweg 1, Aalter Inkom : 3 euro voor leden deelnemende organisaties, 5 euro voor niet-leden. Drankbonnetje inbegrepen. Inschrijven : niet noodzakelijk, maar een seintje vooraf is welkom bij Karel Bockaert op of karelbockaert@hotmail.com Geert Verschraegen, Nadine Verbeke en Patrick Maertens, leerlingen welsprekendheid academie Aalter, brengen, onder leiding van Ellen Van Laecke, in navolging van hun Les Petites Histoires, in het kasteel van Poeke eind vorig jaar, nu een evocatie over het leven van de boer. Op een vaneigense wijze brengen zij anekdotes, verhalen, poëzie en muziek als een eerbetoon aan de boer (in), zijn gezin en zijn landbouwactiviteiten. Met eigen teksten en foto s, gemengd met een stukje Aalterse landbouwgeschiedenis, bezorgen ze jou het gevoel alsof je in de huid van de boer kruipt. Je wordt als het ware een deel van hun leven waarbij men gerust enkele verhalen ludiek en met een lach mag nemen. Iedereen welkom! LENTEKRIEBELS 2015 door de HAVEVRIENDEN ten voordele van de bewoners van Veilige Have in de polyvalente zaal van Veilige have, Lostraat 28, 9880 Aalter. Regie : Fred de Winne. Zang : o.l.v. Ann Cools en Nelly Geirnaert. Wanneer : vrijdag 27 maart 2015 om uur. VIP-avond: inkomprijs: 13 euro (drankje en verrassingsbord inbegrepen). Zaterdag 28 maart 2015 om uur. Inkomprijs: 8 euro (drankje inbegrepen). Zondag 29 maart 2015 om uur. Inkomprijs: 8 euro (drankje inbegrepen). Kaarten te bekomen bij : Daniël De Vrieze : daniel.de.vriese1@skynet.be of , of bij Danny Maenhaut : dannymaenhaut@hotmail.com of storten op IBAN BE

4 NIEUWS UIT DE PAROCHIES AALTER-CENTRUM BROEDERLIJK DELEN DANKT!! Het was een zeer frisse morgen maar in de loop van de voormiddag bracht de zon warmte en volk naar de markt in Aalter. En hoe fris de dag ook was we konden ons verwarmen aan de komst van vele, vele vrienden en sympathisanten aan de stand van Broederlijk Delen waar we onze jaarlijkse koffiestop hielden. De ganse voormiddag mochten we vertellen over Broederlijk Delen, folders meegeven en luisteren naar de bezoekers. Het deed deugd en het was nog beter toen we om uur ons kraam sloten en vaststelden dat we 313 euro in kas hadden. Een som die we overmaken aan Broederlijk Delen om de actie Marco is een boer en wil dat blijven te steunen. Aan al die lieve mensen, die zo gul waren, zeggen we hartelijk dank!!

5 Samen met de leerlingen van het 4 de en 5 de leerjaar en hun families vieren we op de 5de zondag in de veertigdagentijd familiemis op zaterdag 21maart 2015 om uur in Aalter. We naderen stilaan de Goede Week. Dan gedenken we wat Gods liefde voor ons over had. Daarom worden we in de viering uitgenodigd om ons hart te bekeren tot Gods liefde, die zo groot is dat ze elke mens en heel de aarde omsluit! We kunnen er luisteren naar de lezingen over een nieuw hart waarin Gods liefde wordt gegrift en over de graankorrel die door te sterven in de grond rijke vruchten kan voortbrengen. Dat was wat Jezus vertelde aan de mensen en daarom willen wij ook leven met Hem en rijke vruchten dragen, zoals het stervende graan. Want door zelf een beetje te sterven maken wij ons leven vruchtbaar voor anderen. Dit is het verhaal van een korreltje graan, dat helemaal alleen in de aarde zou gaan. Het was daar heel eenzaam. Het ging zelfs dood. Maar toen kwam nieuw leven en werd het heel groot. Het werd zelfs meer, je kon het goed zien. Van eentje alleen werden het er wel tien! Er was eens een mens die was als het graan, die ook heel alleen naar de aarde zou gaan. Hij deed wat Hij kon, zijn lichaam werd brood. Hij deelde zich uit en toen ging Hij dood. Jezus heeft zich voor allen gegeven en zo komt een ieder steeds nieuw weer tot leven. Welkom aan iedereen om mee te komen vieren! De werkgroep familiemis.

6 KOKEN voor mannen Zou je graag je eigen potje willen koken? KWB Aalter-Center organiseert op vrijdag 13 en 20 maart a.s. vanaf uur in de feestzaal van bellem 2 kooklessen voor mannen. Er wordt gewerkt in verschillende groepen. Per groep wordt een ander gerecht klaargemaakt zodat we op het einde van de avond een volledige menu hebben. Op zaterdag 28 maart vanaf uur kunnen dan onze kunsten geproefd worden door onze partners. Kostprijs: leden KWB Aalter-Center = gratis + bijkomend per avond de nodige ingrediënten, niet-leden betalen voor de avonden 10 euro extra. Inschrijven verplicht bij Bart Van den Bossche, Weibroekkouter 36, Aalter op of bart.van.den.bossche6@telenet.be Deelname is beperkt tot max. 16 personen. Vlug inschrijven is de boodschap. Van lezen word je sterk! workshop o.l.v. Siska Verstraete. Door boeken ontdekken kinderen nieuwe werelden. En ze helpen kinderen om uitdrukking te geven aan hun gevoelens. In deze workshop hebben we het over hebben kinderen verhalen/boeken nodig?, hoe kunnen boeken aanleiding geven tot praten met je kinderen?, Hoe kies je een geschikt boek?? We geven heel veel voorleestips en laten vooral veel boeken de revue passeren! Voor ouders, grootouders en onthaalouders van kinderen van 4 tot 9 jaar. Een organisatie van de Gezinsbond Aalter-Centrum & Aalter-Brug, i.s.m. met de bibliotheek van Aalter, n.a.v. de jeugdboekenweek op donderdag 19 maart 2015 om uur DC. Kerkem, Rerum Novarumstraat 24, 9880 Aalter GRATIS! Enkel om praktische redenen vragen we u om vooraf uw aanwezigheid te melden via Pasar legt een lentefietstocht in. Op zondag 22 maart wordt een lentefietstocht ingericht van een 25-tal km aan een rustig tempo. Onderweg is er een stop voorzien voor een hapje en een drankje. We vertrekken om uur aan het Sportpark, Lindestraat 17, Aalter. Vooraf inschrijven bij Daniël Rodts , Daniel Cooreman of Johan Van Oyen

7 OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Juliette Lefebre, dochtertje van Franky en Mia De Crem, Brugstraat 89. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie! SINT-MARIA-AALTER KVLV nodigt uit voor de les bloemschikken die doorgaat op maandag 16 maart 2015 in het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum te Sint-Maria-Aalter om 1.30 uur. Dit jaar hebben de lessen bloemschikken bij KVLV volgend thema: Feesten tussen bloemen. Dit thema wordt aangepast aan de periode van het jaar, dus dit keer wordt het een paaswerk met vilt en bloemen. Mevrouw Marijke Deman zal ons hierbij begeleiden zodat iedere deelnemer een mooi paasstukje kan meenemen naar huis. Er kan zoals steeds een volledig pakket besteld worden. De kleur van de bloemen mag je zelf kiezen en al de rest zal hieraan aangepast worden. Benodigdheden: bakje, lijmpistool en verlengkabel, vilt, belcups en bloemen: we werken met ranonkels. De prijs van het pakket zal tussen 25 en 30 euro liggen. Verdere inlichtingen en inschrijving voor deze workshop bij Marijke De Boever tel , website: Deelname : leden 6,00 euro, niet-leden : 8,00 euro. Iedereen van harte welkom! KVLV bestuur Sint-Maria-Aalter. AALTER-BRUG OKRA Aalter-Brug geeft een voordracht op woensdag 11 maart om uur in het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Aalter-Brug, Cardijnlaan. Het thema handelt over Info brandbeveiliging in huis en wordt gegeven door de Brandweer zone Meetjesland. De toegang is gratis; iedereen welkom!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN Marco is een boer, en wil dat blijven

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN Marco is een boer, en wil dat blijven Week 11-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015 Marco is een boer, en wil dat blijven Bedreiging van het leven: grootschalige mijnbouw. Ann Fransen ging voor Broederlijk Delen op inleefreis

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem

Week 20. EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Week 20 EERSTE COMMUNIE in Aalter-Brug en Bellem Houden van Jezus, dat doet me erg deugd. Het geeft me veel kracht en ook veel vreugd. Hem kan ik geloven, Hij geeft me echt moed. Hij tovert een glimlach

Nadere informatie

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd. Week 06-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. OMDAT HET ZUIDEN PLANNEN HEEFT. MARCO IS EEN BOER, EN WIL DAT BLIJVEN. Aanstaande woensdag, 18 februari is het Aswoensdag en begint de Veertigdagentijd.

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Infobriefje maart 2014

Infobriefje maart 2014 B.S.G.O. Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 BERLARE Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobriefje maart 2014 1. JAARTHEMA Ten Berge geeft je kleur Op zondag

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd.

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd. Bezinning Thema Andes, harmonie, schepping Aankleding Op de grond ligt een Wipalavlag of een mooie doek met erop een ondiepe schaal. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een kommetje water, een brandend

Nadere informatie

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Vandaag is rood. Pinksteren 2014 Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Dat mooie rood was ooit voor mij Een kleur van passie

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 13-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Aan al onze parochianen van harte EEN ZALIG PAASFEEST! Ik sta hier met een kaarsje, een kaarsje in mijn hand en wens een Zalig Pasen aan ieder in het land. En hebt u

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!!

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! Week 48-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS LAATSTE DRINGENDE OPROEP!! HERNIEUW VANDAAG NOG UW ABONNEMENT OP KERK&LEVEN!! We danken de zeer veel abonnees (90%) die reeds hun abonnement op Kerk&Leven hernieuwden.

Nadere informatie

PROFICIAT!!! Beste ouder(s),

PROFICIAT!!! Beste ouder(s), Beste ouder(s), de krokusvakantie is nog maar pas voorbij en daar is er reeds een verse nieuwsbrief. Inderdaad maart staat voor de deur. En hopelijk volgt de lente ook snel. t Wordt opnieuw een vrij korte

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem Week 20-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS EERSTE COMMUNIEVIERING in Bellem De viering stond in het teken van de barmhartige Samaritaan. Als we doen en leven als zo n Samaritaan, dan hebben we tegelijk God en

Nadere informatie

Beste lid van de Gezinsbond

Beste lid van de Gezinsbond Website: www.gezinsbond.be/diepenbeek Informatie: houben.jan@telenet.be of info@gezinsbond-diepenbeek.be Volg ons op facebook: gezinsbond Diepenbeek Voor de kinderoppasdienst: www.kinderoppasdienst.be

Nadere informatie

Gildeleven. Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas

Gildeleven. Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas Gildeleven Jaargang 61 september 2017 - nr. 7 Verantw. : Chris Van Landeghem Bosstraat 35 9170 Sint-Gillis-Waas Erkenningnummer: P209136

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane

ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane ACTIVITEITENKALENDER Dienstencentrum Huis Driane September oktober november - december 2017 September 2017 05/09/17 Bloemschikken Doe gezellig met ons mee en ga met een mooi bloemstuk naar huis. Een infoblad

Nadere informatie

maandag januari NIEUWJAARSDAG Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen. Psalm 1:1

maandag januari NIEUWJAARSDAG Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen. Psalm 1:1 maandag 1 januari NIEUWJAARSDAG Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen. Psalm 1:1 Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen, die nee zegt tegen hun verkeerde plannen. Als

Nadere informatie

AANBOD. Lokaal Dienstencentrum De Lelie. Tablet/smartphonelessen. Ipad/Iphonelessen Computerlessen. Handwerk. Schilderen

AANBOD. Lokaal Dienstencentrum De Lelie. Tablet/smartphonelessen. Ipad/Iphonelessen Computerlessen. Handwerk. Schilderen AANBOD Lokaal Dienstencentrum De Lelie Tablet/smartphonelessen Ipad/Iphonelessen Computerlessen Handwerk Schilderen TAALCURSUSSEN * Onderlinge communicatie in concrete situaties als toerist via een vraag-antwoordsysteem

Nadere informatie

eertigdagentijd en Pasen

eertigdagentijd en Pasen Naam: eertigdagentijd en Pasen V Datum: 1. Veertigdagentijd Vink twee goede antwoorden aan. De veertigdagentijd is een soort woestijntijd, omdat er veel woestijnen zijn in de landen van het Zuiden (en

Nadere informatie

Januari BE

Januari BE Januari 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit

Nadere informatie

Zondag 26 maart 2017 zondag Laetare verheugt u

Zondag 26 maart 2017 zondag Laetare verheugt u Zondag 26 maart 2017 zondag Laetare verheugt u Evangelielezing: Johannes 6 : 1-15 Vorige week ging het om de vraag naar een glas water en van daag gaat het om de vraag naar een brood. Weer een wonderlijk

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

... WAT: Bezinning in t Gelove WIE: KVLV Ruiselede WAAR: 14u - Kerk Ruiselede INFO: DI. 5 MAART

... WAT: Bezinning in t Gelove WIE: KVLV Ruiselede WAAR: 14u - Kerk Ruiselede INFO:   DI. 5 MAART Verant. Uitg.: Gemeentebestuur Ruiselede Markt 1, 8755 Ruiselede 051/70-84-20 cultuur@ruiselede.be Deadline invoeren in UiTdatabank: 15 e van de maand............................... ACTIVITEITEN Maart

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum De Lelie

Lokaal Dienstencentrum De Lelie Lokaal Dienstencentrum De Lelie In deze brochure vindt u alle cursussen en activiteiten terug die aangeboden worden in het Lokaal Dienstencentrum De Lelie. Algemene praktische info: De cursussen volgen

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies

Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Palmzondag in onze parochies Week 13-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Palmzondag in onze parochies Palmzondag is na Kerstmis en Pasen, een van de belangrijkste christelijke feestdagen. Op deze dag wordt de triomfantelijke intocht van Jezus

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen: Gezang 131 : 1, 2 en 4 4. Lezing van de wet 5. Zingen:

Nadere informatie

kunstenacademie august de boeck asse Beeldende kunst Kasteel Vijverbeek Asse Nieuwstraat, 122 1730 Asse 02 452 63 30

kunstenacademie august de boeck asse Beeldende kunst Kasteel Vijverbeek Asse Nieuwstraat, 122 1730 Asse 02 452 63 30 Beeldende kunst Kasteel Vijverbeek Asse Nieuwstraat, 122 1730 Asse 02 452 63 30 Inlichtingen: Guido Van Elsen crejong@skynet.be en eld kunstenacademie august de boeck asse be K de ku ns t kkunstenacademie

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Tentoonstelling KUNST. Bij de tribune was een prachtige tentoonstelling

Tentoonstelling KUNST. Bij de tribune was een prachtige tentoonstelling J a a r g a n g 2 4, n u m m e r 1 4 3 0 m a a r t 2 0 1 7 Tentoonstelling KUNST Bij de tribune was een prachtige tentoonstelling van de peuters en kleuters over het thema KUNST. De kinderen hebben in

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

Kerstbezinning laat ons paraplumensen worden

Kerstbezinning laat ons paraplumensen worden Kerstbezinning laat ons paraplumensen worden Beste begeleider, Deze bezinning is geschikt als bezinnend moment bij een kerstfeest. Ze legt de link tussen Kerstmis en de campagne van Welzijnszorg 2014 Iedereen

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod?

Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod? Zondag 35 Zondag 35 gaat over het tweede gebod. Lees de tekst van Zondag 35. Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod? Antw : Dat wij God in generlei wijze afbeelden en op geen andere wijze vereren,

Nadere informatie

Medisch onderzoek was tot voor kort buiten het bereik van de arme gezinnen op het platteland in Pakistan. Dankzij de medische zorg van NOAD ontwikkelen de kinderen zich enorm goed. Ook voor ouders maakt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

11e zondag B, het mosterdzaadje Kinderviering 14 juni 2009

11e zondag B, het mosterdzaadje Kinderviering 14 juni 2009 11e zondag B, het mosterdzaadje Kinderviering 14 juni 2009 Intredeprocessie: voorgangers en enkele kinderen met zaadjes en plantjes - lied: Wil je wel geloven welkom en kruisteken Schuldbeden 1. Het is

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG

59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Week 24-2014 INTERPAROCHIAAL NIEUWS 59 ste AUTOWIJDING SINT-GODELIEVEPAROCHIE AALTER-BRUG Sinds 1957 heeft op Aalter-Brug jaarlijks een autowijding plaats. Op 21 juni 2015 gebeurt dat voor de 59 ste keer.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Appwijs - ontdek tientallen onmisbare apps voor je tablet en smartphone Heb je een smartphone of een tablet? Dan heb je ongetwijfeld al enkele apps uitgeprobeerd! Maar zo zijn

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn.

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn. Kerst kleur je samen In de adventstijd bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van Christus. Ieder jaar vieren we Kerst, maar Kerst kan je ieder jaar weer opnieuw verrassen met een nieuwe gedachte bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Oudercomité P 1 Herdenking Wapenstilstand P 2 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. September Oktober. Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners

Vrije tijd Boekje. September Oktober. Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners Vrije tijd Boekje Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! September Oktober 2018 Alderande Bewoners Tips om in het weekend, alleen of met vrienden te doen Schrijf je vlug in bij dit teken.

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Orde van dienst iedere zondag

Orde van dienst iedere zondag Orde van dienst iedere zondag Welkom Eerste lied Bemoediging Groet v Onze Hulp is in de Naam van de Heer, a die hemel en aarde gemaakt heeft.. a Amen. Aansteken van de kaarsen en kaarsenlied - 290 Kyriegebed

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2010

Nieuwsbrief December 2010 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2010 KERSTVAKANTIE Vanaf vrijdagmiddag 24 december 12u00 tot en met zondag

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG

Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG Beste bondsleden, Zoals steeds sluiten we dit werkjaar af met een dikke zomer BOND-IG, met in het midden heel wat informatie over onze sportwerking. Zo wordt ons sportaanbod

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HET LICHT AAN JOU! GOD ZEGENE EN BEWARE JE.

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS HET LICHT AAN JOU! GOD ZEGENE EN BEWARE JE. Week 04-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HET LICHT AAN JOU! GOD ZEGENE EN BEWARE JE. Op 2 februari de 40 ste dag na Kerstmis vieren we de Opdracht van de Heer of Maria Lichtmis. Het is een oud gebruik alle

Nadere informatie

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat Toen Jezus dorst kreeg Sabbat Doe Lees Johannes 4. 54 Had je ooit geen water meer om te drinken? Of heb je ooit hele erge dorst gehad? Dit verhaal gaat over hele erge dorst hebben. Water willen drinken.

Nadere informatie

Leidraad voor catechisten

Leidraad voor catechisten Voorbeeld van 3 catechetische samenkomsten na een eucharistieviering met ouders die voor hun kind een initiatiesacrament vragen (doopsel, vormsel, eucharistie/communie) Dit voorbeeld uit het aartsbisdom

Nadere informatie

Week 09-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven.

Week 09-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015. Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Week 09-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS BROEDERLIJK DELEN 2015 Omdat het zuiden plannen heeft. Marco is een boer, en wil dat blijven. Door de klimaatverandering is de oogst nog steeds slechter dan voorheen.

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Als Johannes vertelt over het laatste Pesachfeest van Jezus, het laatste Avondmaal, dan geeft hij een bijzondere invulling aan de betekenis van dit

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk!

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk! Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs Thema: delen maakt je rijk! Voorganger : Tina Kerssies Organist : Fokke v d Woude Welkom en mededelingen Aansteken van de liturgiekaars

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni Vrije tijd Boekje Mei Juni Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! 2017 Alderande Bewoners Tips om in het weekend alleen of met vrienden te doen Nieuw concept bbq donderdag 22 juni 1

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Johannes 4 : 1-30, 39-42 Tekst : Johannes 4 : 29 GK 163 : 1 en 2 LB 310 Psalm 63 : 1 Psalm 42a LB 903 : 1 en 2 Wij zoeken kinderen uit groep 5

Nadere informatie

Gastvrijheid/ goede ontvangst

Gastvrijheid/ goede ontvangst DAGOPENING maandag Gastvrijheid/ goede ontvangst Jij die bent Waar kan ik thuiskomen? Wat vind ik leuk aan ontvangen worden? Hoe kan ik thuiskomen bij God? Heel het verhaal volgens Willibrord vertaling.

Nadere informatie

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING Orde voor de dienst bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar Ontmoetingskerk Noordeloos 20 november 2016 Thema: Wees ons nabij Voorgangers: drs. Lizanne Bak en ds. Annette Driebergen Organist: Pim

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari 2018 63 ste jaargang - nr.: 2 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Juli, augustus en 2017 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Dienstencentrum Den Dries De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Twee weken geleden zijn we begonnen met lezingen uit het Marcus-evangelie. Een bijzonder evangelie waarin de vraag centraal staat: wie is Jezus? Hoe

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014

Ke rst. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 Jaargang 3 nummer 4 17 december 2014 In dit nummer: Kerst Schoolkerkdienst Kerstlunch Wonderlijk gemaakt Welkom Instroomgroep Jeugdsportfonds Schoolfruit Foto s kerstviering Collecte Agenda Ke rst We mogen

Nadere informatie

April BE

April BE April 2018 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit alles

Nadere informatie

Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016

Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016 Activiteiten voor scholen in de Nederlandstalige bibliotheek De Boekenmolen Schooljaar 2015-2016 Tentoonstelling Binnen spelen, buiten spelen September 2 e en 3 e graad Deze tentoonstelling van vtbkultuur

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Voetballen op het schoolplein. Afscheid juf Marjan. Leerlingraad

Het Lepelaartje. Voetballen op het schoolplein. Afscheid juf Marjan. Leerlingraad Voetballen op het schoolplein Het is voor schooltijd (08.20-08.30 uur) en op tijden dat we naar binnen moeten (13.00-13.15 uur) niet handig en soms gevaarlijk om te voetballen. Voor de veiligheid voor

Nadere informatie