Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Herabonnering op Kerk&Leven 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. Herabonnering op Kerk&Leven 2015."

Transcriptie

1 Week 44 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Herabonnering op Kerk&Leven We zitten volop in de periode van herabonnering op Kerk&Leven. We zijn de dames en heren die nu reeds hun abonnement voor 2015 hernieuwden zeer dankbaar. Dit jaar kan het alleen maar via overschrijving en het lukt wonderwel. Op deze manier vergemakkelijkt dit het werk voor zeer veel mensen. We hopen dat de abonnees die het nog niet deden, eerstdaags hun overschrijving invullen. Voor de prijs van 36,00 euro en wie wil steunen kan meer betalen - ben je er zeker van om gans 2015 wekelijks een fijn, kleurrijk en verrijkend blad in huis te halen. Inschrijven kan enkel via overschrijving op rekening BE van Parochieblad Aalter Kerkstraat, 1 te 9880 Aalter. Je kan ook contant betalen bij: - Interparochiaal secretariaat Kerkhofweg, 3 - Aalter - Rita Mortier Sint-Godelievestraat, 57 Aalter-Brug - Jeanine Geyssens Bellemdorpweg, 40 Bellem - Hubert Taghon Nieuwe Dreef, 4A Sint-Maria-Aalter - Romain Crommelinck Hoge Kouter, 2 Aalter Vriendelijk licht. Je went er nooit aan zuchtte ze. Je kind dat sterft is geen verlies maar verliezen. Het blijft altijd duren en het blijft steeds pijn doen als een grote wonde die wel dicht is, maar heel gevoelig is. Ze onderdrukte een traan, of misschien wel een ganse vloed. Het leven gaat ook geamputeerd verder en de niet naaste omgeving wil ook niet te lang na de dood nog herinnerd worden aan die miserie. Ik denk in deze herfstige dagen dikwijls aan al dat stil soms heftig verdriet dat binnen in mensen sluimert, soms aanhoudt als een niet te stelpen bloeding. Wij kunnen er zo moeilijk mee omgaan, misschien wel omdat het ons confronteert met onze eigen kwetsbaarheid, fragiliteit en eindigheid. Allerheiligen en Allerzielen nodigen ons uit om met het onontkoombare en bijna ontroostbare toch om te gaan in eenvoudige rituelen en symbolen. we poetsen het graf van een geliefde bijna met tederheid, wij plaatsen een bloem van leven, wij verwijlen in stilte bij de gedenksteen, wij zijn met velen samen in gedachten verzonken op het kerkhof, wij branden een kaarsje in de kerk bij het kruis van de Heer, wij bidden bij Maria, moeder van smarten, wij komen met de familie samen bij de lekkere wafels terwijl we flarden verhaal oprakelen. Maar het went niet echt, zeker niet als je een kind verloor. Ik blijf in elk geval vertrouwen op een weerzien in Gods vriendelijk licht. André Quintelier.

2 ALLERHEILIGEN en ALLERZIELEN. Allerheiligen : Het lijkt zo levensvreemd, een dag van alle heiligen. Een dag die we in één adem noemen met Allerzielen. En toch hebben we allemaal de opdracht om te leven vanuit het geloof in de goedheid en de waardigheid in elke mens. We zijn er allen van overtuigd dat die goedheid en waardigheid niet in de eerste plaats resultaat is van onze inzet en prestatie. We zijn allen overtuigd van het gegeven zijn van die goedheid, waartoe we in staat (gemaakt) zijn. We zijn bijzonder dankbaar tegenover hen die ons de weg van goedheid en menswaardigheid op bijzondere wijze hebben voor getoond. Voor wie gelooft, hebben deze mensen die ons de weg van goedheid en menswaardigheid leerden met God te maken, want heilig zijn alle mensen vanuit God die voor anderen een stimulans tot goedheid en menswaardigheid zijn. Allerzielen: In goede handen Lieve God, in plaats van mensen te laten doodgaan en almaar nieuwe te maken, kunt U die we nu al hebben niet gewoon houden? Zo eenvoudig klinkt dit gebedje van een kind En tegelijkertijd vertelt het alles wat wij voelen als we iemand die ons dierbaar is, moeten missen aan de dood. Waarom hij, waarom zij, waarom nu al. Het schokt ons als de dood ruw inbreekt in het leven. Soms komt de dood als bevrijding van ondraaglijk lijden. Een andere keer is het leven opgeleefd en hebben de nabestaanden er vrede mee. Wij die achterblijven moeten verder met ons leven, met de pijn en het gemis, met de herinneringen aan liefdevolle momenten. We nemen onze dierbare overledenen mee in ons hart, In onze verhalen waarin hun namen weer klinken in onze gesprekken Waar zij weer even het middelpunt zijn. Doe ons, lieve God, onze gevoelens begrijpen als tekens die ons wijzen op onze diepmenselijke verlangens. Doe ons bij het gedenken van gestorven medemensen ons verdriet, ons gemis en gevoel van leegte ernstig nemen. Ze komen uit een bron van liefde, uit een verlangen naar leven. Doe ons ook gedenken, hen aan wie niemand (meer) denkt. Help ons te zien hoe mensen verder leven na de dood: in de waarden die wij verder leven, in de familiale of vriendschappelijke verbondenheid, in de troostende herinneringen. Geef ons woorden en beelden, God, zodat wij geloven dat het goede van mensen nooit verloren gaat, dat er een eeuwige verbondenheid bestaat die wij niet kunnen vatten, dat U alles en allen ten goede leidt in een vrede die ons verstand te boven gaat. Amen.

3 Weekgezegde. Het leven is geen kwestie van mijlpalen, maar van momenten dat we er voor elkaar zijn. Ik vier de heiligen. Ik lig al in mijn bed, mijn lichaam ontspant zich langzaam, het komt tot rust, de pijn die de hele dag mijn gezel was wordt wat milder. Mijn oog valt op het reliekje van de zalige Elisabeth van de Drie-eenheid. Ik hou zo van uw heiligen! Ik dank U dat U in alle gedoopten de heiligheid wilt zijn, maar dat U in bepaalde mensen toch op een heel tastbare manier uw heiligheid hebt laten voelen, en wel op zo n wijze dat ze ons na eeuwen nog kunnen inspireren. Ik laat ze toe in mijn gedachten, het zijn er zoveel: Agnes, mijn beschermheilige, Johannes de Doper, die van mijn man, De heiligen aan wie we onze kinderen Hebben toevertrouwd, Telkens met een bepaalde intentie. En dan zijn zij er die mijn hart ten diepste raken: Franciscus van Assisi, Caterina van Siëna, Teresa van Avila, Johannes van het Kruis, Thérèse van Lisieux en de laatste tijd heel sterk De zalige Elisabeth van de Drie-eenheid. Met haar als voorspreekster bid ik het noveengebed van vertrouwen voor een aantal mensen, aan wie ik het heb beloofd: O zalige Elisabeth, dankzij de grote liefde van God was jij altijd zo dicht bij je vrienden in nood. Nu jij in de hemel bent en staat voor het aangezicht van God, vraag ik je mijn voorspreekster te zijn bij Hem voor de intenties die mij werden toevertrouwd ( )

4 Leer mij om zoals jij de liefde van God uit te stralen onder de mensen in mijn leven van elke dag om zo een loflied op zijn heerlijkheid te worden. Onze Vader, die in de hemelen zijt Eer aan de Vader en de Zoon en de heilige Geest Dank, o goede God, voor al uw lieve heiligen die ons van dag tot dag bij de hand willen nemen om ons dichter bij U te brengen. Uit in alle eenvoud gebedenboekje door Iny Driessen Op zaterdag 18 oktober 2014 hield KVG Aalter Knesselare haar traditionele Kaas- en wijnavond. Tegen uur liep de gemeentelijke feestzaal van aalter-brug, met 120 deelnemers, nokvol. Naast vele soorten kaas werden meerdere variëteiten fruit en brood aangeboden. Velen hebben dan ook een aangename avond beleefd en leken na afloop voldaan en tevreden. Onze welgemeende dank gaat ook naar alle bestuursleden en vrijwilligers voor hun inzet!

5 PAROCHIAAL CENTRUM PAX houdt een pannenkoekendag. Wij nodigen iedereen graag uit op dit gezellig samenzijn op zondag 2 november Wij bedienen u graag van uur tot uur. Koffie + 2 pannenkoeken = 5,00 euro! Hartelijk welkom! NIEUWS UIT DE PAROCHIES SINT-CORNELIUS BLOEMSCHIKKEN bij Ziekenzorg Aalter Op donderdag 30 oktober om uur maken we in t Vrijhof, Bellemstraat 18, bloemstukjes voor Allerheiligen. Mee te brengen : bloemen volgens eigen keuze, groen steekschuim (oasis), potjes of kruisje. De les is gratis. Iedereen welkom! Organisatie: Davidsfonds Aalter. Activiteit: Lezing over de historiek van het ontwikkelingswerk van de Jezuïeten in Zuid-Amerika. Locatie: Ldc Kerkhem, Rerum Novarumstraat 24. Data: 21 en 28 november telkens om uur. Inschrijven is niet nodig, maar een seintje naar of een mailtje naar karelbockaert@hotmail.com zou welkom zijn om de nodige schikkingen te kunnen treffen. Inkom: 8 euro per avond of 15 euro voor beide avonden. In 1549, nog tijdens het bestuur van hun stichter, Ignacio van Loyola, kwamen de eerste jezuïeten aan in Zuid-Amerika. Daar begonnen zij een ontwikkelingswerk dat zijn gelijke niet heeft in de geschiedenis van de missionering. Vooral het werk bij de Guarani indianen met de reducciones was een uniek experiment, zowel op religieus, socio-economisch als cultureel gebied. Karel Bockaert zal over twee avonden wat vertellen over die geschiedenis.

6 OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Lana Maes, dochtertje van Jannick en Sara Goethals, Beukenpark 71. Berten Everaert, zoontje van Bob en Soetkin Van Parys, Flamingostraat 13, Gent. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie! O.L.VROUW HULP DER CHRISTENEN Infonamiddag: Sociale voordelen en toelagen bekeken vanuit de gemeente en OCMW. Komen aan bod: alle mogelijke voordelen en premies: - Gemeentelijke toelagen o.a. mantelzorgpremie - Sociaal tarief telefoon- en elektriciteitstarief - Parkeerkaart - Poets- en karweidienst - De zorgverzekering - Valantievergoeding voor personen met een beperking - Vervoer van de minder mobielencentrale Deze toelichting wordt verzorgd door hoofd maatschappelijk werkster OCMW Aalter: Marianne Scheyving. Inkom: gratis, in de pauze koffie en versnapering. Wanneer: dinsdag 4 november Aanvang : uur. Plaats: Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Oude Kantschool. Iedereen van harte welkom!

7 SINT-GODELIEVE Dit jaar was de opkomst bij ons eetfestijn, ten voordele van Ziekenzorg, zeer goed. DANK aan alle sympathisanten die erbij waren en aan alle medewerkers. Ook dankuwel voor de giften en de prijzen voor de tombola. Vanwege bestuur van Ziekenzorg Aalter-Brug. OPGENOMEN IN DE KERKGEMEENSCHAP DOOR HET HEILIG DOOPSEL Ferre Arijs, zoontje van Michael en Elien Bogaert, Grote Veldakker 18. Proficiat aan de gelukkige ouders en hun familie!

8 ONZE-LIEVE-VROUW GEBOORTE OKRA-TREFPUNT +55 Bellem heeft voor de maand november volgende activiteiten: KAARTEN : 4, 11 en 25 november. HOBBY : 10 en 24 november. LIJNDANSEN : 7, 14, 21 en 28 november. SENIORENDAG : 20 november. We starten vanaf uur met een aperitief, middagmaal, koffie, gebak, enz. In de namiddag wordt voor de nodige ambiance gezorgd. Deelname: 14 euro voor Okra-leden en 15 euro voor niet-leden. Iedereen is van harte welkom!

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug

Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Week 44-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS STARTDAG VORMELINGEN Sint-Maria-Aalter en Aalter-Brug Op vrijdag 23 oktober was het verzamelen blazen voor de jongeren die een jaar samen op weg gaan, op weg naar het

Nadere informatie

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes.

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Rust nu maar uit, je hebt je strijd gestreden. Je hebt het als een moedig man gedaan. Wie kan begrijpen hoe je hebt geleden en wie kan voelen,

Nadere informatie

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken Uitvaart Orde II Schrift en Gebed In de kerk intrede Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken groet en inleidend woord Genade zij u en vrede van God, onze

Nadere informatie

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg.

WEEK INTERPAROCHIAAL NIEUWS. KERSTMIS in onze parochies. Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. WEEK 01-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS KERSTMIS in onze parochies Kerstmis is overal waar geboorte is van vriendelijke aandacht en luisterende zorg. Kerstmis is overal waar geboorte is van bezielde visie

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom!

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom! In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter Van harte welkom! Welkom en gebed Weet Je Dat De Lente Komt Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit De

Nadere informatie

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting:

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: 1 Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden : God is onze Vader en wij bidden als geliefde dochters en zonen Laat

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Zondag,26 november 2017 Aanvang 17.00uur Zij raken niet vergeten die ons zijn voorgegaan. blijvend met ons verbonden. Namen, gedragen en geschrevenin de holte van

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN

DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN ALS HET IN JE HART KOUD EN DONKER IS OMWILLE VAN AFSCHEID EN GEMIS, WEES DAN LICHT EN WARMTE VOOR ELKAAR! Decor: podium met opstapje Daarop, in het midden: doek

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Je bent gestorven maar niet dood Je beeld verschijnt als ik wat sta te staren naar een pagina

Je bent gestorven maar niet dood Je beeld verschijnt als ik wat sta te staren naar een pagina Wanneer ik dood zal zijn, begraaf me dan niet op het kerkhof, niet in de tuin, ook niet in een urne op de schouw. Begraaf me in je hart, ik zal dan niet eenzaam zijn. Ik zal dicht bij jou blijven en jij

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afscheid nemen betekent loslaten. We hebben in het afgelopen jaar afscheid moeten nemen van een aantal mensen. We zullen straks hun namen noemen, één

Nadere informatie

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem Gedichten voor de rouwkaart Uitvaart Zorgcentra Nederland Uitvaartcentrum Haarlem Onderdeel van 1 1. 't Verlies was er al voor het einde de rouw, voordat het afscheid kwam, toen die onzekere verwarring

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Johannes 11 vers 33 t/m 46 Samen zijn wij hier gekomen Psalm 100 vers 1 en 2 Rozelaarkoor Lied 165 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Nu gaan

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Allerzielenviering 2 november 2018

Allerzielenviering 2 november 2018 Parochie H Jacobus de Meerdere Tuitjenhorn Allerzielenviering 2 november 2018 Verder leven in hun naam Verder leven in Zijn naam Fanfare: Hallelujah Gedicht Praten over iemand Die is heengegaan, Vragen:

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN 28. Onthoud uw eeuwig licht niet, God, aan deze mens. Hier is ons het lichaam nog gelaten, van haar/hem die wij hebben liefgehad, van wie wij de kracht hebben gekend,

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

Welkom Openingsgebed

Welkom Openingsgebed Viering Theresia geloofsgemeenschap zondag 1 juni 2014 Welkom Openingsgebed God van leven, wij bidden U: open onze oren om Uw stem te verstaan. Dat wij ons geroepen weten tot dienstbaarheid niet omwille

Nadere informatie

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens Voorbede Na de homilie van de diaken of de priester volgt de Voorbede. In de Voorbede bidden we als geloofsgemeenschap voor de intenties die in ons hart zijn. Uiteraard gaan de beden in het geval van een

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God

Week INTERPAROCHIAAL NIEUWS. VORMSELVIERING op onze parochies. Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Week 21-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS VORMSELVIERING op onze parochies Met de kracht van zijn Geest gaan we verder op weg met elkaar en met God Vandaag is een nieuwe dag die ik beginnen mag en ik ben klaar

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

San Damiano, weg naar het heiligdom

San Damiano, weg naar het heiligdom God, onze Leidsman, de eeuwen spreken van Uw stem, die gehoord werd door mensen die vanuit de diepte van hun hart uitzagen naar Uw licht. Uw roepstem hebben wij verstaan en onbevreesd zijn wij op weg gegeaan.

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers We zingen: (met Young Company) Met open armen Kom, als je honger hebt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Gedachtenis zondag. : mw. A. Dertien

Welkom in de Menorah. Gedachtenis zondag. : mw. A. Dertien Welkom in de Menorah Gedachtenis zondag Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Boven : dhr. H. Dorsman : mw. A. Dertien Gedachteniszondag 2015. Thema schuilen bij God

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 Welkom en inleiding 1 Goede mensen, van harte welkom in deze gebedsviering naar aanleiding van het feest van Allerheiligen en Allerzielen.

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk Voorbereid door gemeenteleden Aanvang 19.30 uur dinsdag 11 april 2017 Sterk en dapper Sterk en dapper is jezelf, anderen en situaties accepteren.

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN.

Week Allerheiligen & Allerzielen het is. INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. Week 43-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS HERNIEUWEN VAN HET ABONNEMENT OP KERK&LEVEN. De hernieuwing van het abonnement op Kerk&Leven loopt goed. Mogen we aan de leden die dit nog niet deden vragen dit niet

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 27 augustus thema: Van oud tot jong.en jong tot oud

Tentdienst Gelselaar zondag 27 augustus thema: Van oud tot jong.en jong tot oud Tentdienst Gelselaar zondag 27 augustus 2017 thema: Van oud tot jong.en jong tot oud Voorganger: ds. H.W. Bouwman Ouderling van dienst: Hieke Meutstege M.m.v. Blueline Tentdienst, aanvang: 9.30 uur PG

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Ik heb het niet zo op mist. Het maakt ons wereldje klein. Het is gevaarlijk omdat je geen zicht hebt, niet verder dan wat voor ogen is..

Ik heb het niet zo op mist. Het maakt ons wereldje klein. Het is gevaarlijk omdat je geen zicht hebt, niet verder dan wat voor ogen is.. Themadienst: Waar zijn onze doden? Laatste zondag kerkelijk jaar 27 november 2011 Schriftlezing: 1 Korintiërs 15: 12-19 Zingen: gezang 300: 1,2 Schriftlezing: 1 Korintiërs 15: 20-28 Zingen: gezang 300:

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS

Week 02-2016. Er kwamen drie koningen met ene ster INTERPAROCHIAAL NIEUWS Week 02-2016 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Er kwamen drie koningen met ene ster De viering van het feest van de Openbaring of, in de volksmond Driekoningen, werd in elke kerk gevierd. De kerstperiode werd plechtig

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING Orde voor de dienst bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar Ontmoetingskerk Noordeloos 20 november 2016 Thema: Wees ons nabij Voorgangers: drs. Lizanne Bak en ds. Annette Driebergen Organist: Pim

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt Eerste Communieproject - les 9 57 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

(Naam kind) (datum) +

(Naam kind) (datum) + (Naam kind) (datum) + Jouw naam, met liefde gekozen, zullen we blijven noemen. Je telt nog altijd mee als we vertellen Je bent wel uit ons zicht nooit uit ons hart Je bent niet meer weg te denken op onze

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : Als nooit bang bent, kun je ook niet dapper zijn.

Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : Als nooit bang bent, kun je ook niet dapper zijn. 1 e Paasdag 2017 Sterk en dapper Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : 1-18 Als nooit bang bent, kun je ook niet dapper zijn. Woorden die op sommige zondagen bij de schikking hebben gestaan.

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje Gemeente van Christus geliefden van God Valt het u ook op, nu we al een tijdje

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst. Thema: Gods terughoudendheid

Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst. Thema: Gods terughoudendheid Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst Thema: Gods terughoudendheid Voorganger: ds. W. van der Schee Mmv: True Colors Welkom door de ouderling van dienst Lied Nieuw

Nadere informatie

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld Avondwake Mientje van Dijk - van Halteren Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld 1 2 Begroeting Tijdens begroeting steken zusjes van Mientje kaarsen aan: Nel, Joke, Corry, Marjan en

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!!

In onze kerken vindt u achteraan een doos om gebruikte postzegels in te deponeren. Werp uw postzegels dus niet weg!! Week 26-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS Eventjes uw aandacht, beste lezers!!! De vakantieperioden breken aan en daardoor is het nummer van Kerk&Leven dat u nu in handen hebt een uitgave die drie weken bestrijkt.

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Jozua 4, 1-12 20 november 2011 Gedenken overledenen Wehl

Jozua 4, 1-12 20 november 2011 Gedenken overledenen Wehl Jozua 4, 1-12 20 november 2011 Gedenken overledenen Wehl Thema: Er is een steen verlegd. Inleiding op de lezing We lezen vandaag een verhaal; over een doortocht door een ogenschijnlijk onmogelijke situatie.

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Nu je Onderweg Band Voor de dienst: U kent mij als geen ander God kent jou vanaf het begin Te zingen

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie O E CU M E N I S C H E V I E R I N G 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie Raad van Kerken Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Tineke Flim leden van de Raad van Kerken Brielle Jeannet Schröder,

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie

Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar

Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar Woord van welkom We zingen staande Psalm 89: 1 Stil gebed Votum en groet 25 november 2018 om 10.00 uur Maranathakerk te Werkendam Voorganger:

Nadere informatie

VOORBEREIDING. Aanvangslied: Psalm 66 vers 1 en 2 (Allen gaan staan)

VOORBEREIDING. Aanvangslied: Psalm 66 vers 1 en 2 (Allen gaan staan) Orde van dienst voor de viering van zondag Jubilate en de Maaltijd van de Heer op 12 mei 2019 ds. Reinier Kleijer Muzikale begeleiding: Bram Hulsebos Kind van de zondag: Lucien Krans Welkom en mededelingen

Nadere informatie