Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes"

Transcriptie

1 1 Noot van de Redactie. Eindelijk nog eens een gezellig droog evenement en dat was al eventjes geleden. De deelnemers brachten een bezoek bij De Schrobbelèr en genoten er niet alleen van een rondleiding en de proevertjes maar er werd ook gedanst en gezongen. Afsluiten deden we die dag met een heerlijk etentje. Zoiets is zeker voor herhaling vatbaar. Familienieuws. Momenteel niets te melden. Dit zijn de kijkcijfers van februari aantal bezoekers Kijkcijfers website december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari In de maand februari maakten weer heel wat bezoekers kennis met onze site. We kregen de afgelopen maand bezoekers uit 27 verschillende landen. De top 5 is: 1. Amerika 2. Nederland 3. België 4. Oekraïne 5. Frankrijk Waarom staat een Hollander 's winters buiten met een gekookt eitje? Omdat ze komen strooien. Wat is de gelijkenis tussen leerkrachten en een vuilnisbelt? Ieder uur een andere zak. Kris, kun jij een voorbeeld geven van het spreekwoord, eerlijk duurt het langst"?' vraagt de juf. Als ik mijn sommen overschrijf van Erik, dan duurt het kort. Maar als ik ze eerlijk zelf maak, dan duurt het lang.

2 2 Onze hoofdsponsor. Een man doet zijn boodschappen in de supermarkt en merkt een aantrekkelijke vrouw op die hem voortdurend aanstaart. Na een tijdje zegt de man: "Excuseer, kennen wij elkaar?" De vrouw antwoordt: "Ik denk dat jij de vader bent van één van mijn kinderen." De man kijkt verbaasd en denkt dat dit kind waarover ze praat misschien het gevolg is van die ene keer dat hij zijn vrouw had bedrogen. Hij zegt tegen de vrouw: "Ben jij die stripteaseuse van op mijn vriend zijn vrijgezellenfeest 5 jaar geleden? Je weet wel, we hebben seks gehad op de biljarttafel terwijl jouw vriendin op mijn kont sloeg met een zweep!" De vrouw wordt lijkbleek en stamelt: "Nee, ik ben onderwijzeres en jouw zoontje zit in mijn klas jaar Ferrari: iconisch vanaf dag één Welk automerk spreekt het meest tot de verbeelding? De kans is groot dat velen Ferrari zullen noemen. De constructeur uit het Italiaanse Maranello viert dit jaar feest. Het is 70 jaar geleden dat de eerste Ferrari de fabriek verliet.

3 3 Op 2 maart 1947 is de eerste auto met de naam Ferrari afgewerkt. Het model, een open tweezitter met de typering 125 S, is bedoeld voor het circuit. Onder de motorkap steekt een kleine V12. De 125 verwijst naar de inhoud van één cilinder (in cc). Ferrari's eerste auto voor de openbare weg is de gesloten 166 Inter in Racewedstrijden Ferrari bestaat als merknaam precies zeventig jaar, maar daar gaat wel een hele geschiedenis aan vooraf. Die heeft alles te maken met stichter Enzo Ferrari. Hij wordt in 1898 in Modena geboren, in de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna. Meteen na de Eerste Wereldoorlog, in 1919, begint hij met autoracen. Eén jaar na zijn debuut sluit hij zich aan bij Alfa Romeo. In 1929 richt hij zijn eigen team op, de Scuderia Ferrari, weliswaar onder de vleugels van Alfa. Enzo is behoorlijk succesvol en in 1932 siert hij zijn Alfa's met de afbeelding van een steigerend zwart paard op een gele achtergrond. Hij doet dat op aansturen van graaf Enrico Baracca, wiens gesneuvelde zoon dat embleem op zijn gevechtsvliegtuig droeg tijdens de Eerste Wereldoorlog. De gele achtergrond is een keuze van Enzo zelf, waarmee hij verwijst naar de kleur van zijn geboortestad. Van dan af rijden de auto's van Enzo van overwinning naar overwinning. In 1933, bij de geboorte van zijn zoon Alfredo, die de troetelnaam Dino krijgt, heeft hij persoonlijk negen zeges op zijn actief en beslist hij om niet langer zelf te racen. Wel blijft hij zijn Scuderia Ferrari leiden en hij doet dat tot in Dan breekt hij met Alfa Romeo door onenigheid. Hij mag wel vier jaar lang de naam Ferrari niet gebruiken. Daarna beslist Enzo om zelf een auto te ontwikkelen. Eerst gebeurt dat onder de naam Auto-Avio Construzioni, maar in 1947 schakelt Enzo over op zijn eigen naam. Een nieuw merk is geboren. Vijftien wereldkampioenen Ferrari blijft trouw aan zijn oorspronkelijke roeping en laat zich vooral opmerken in de racerij. Het merk met het steigerend paard kan een indrukwekkend palmares voorleggen, vooral in de Formule 1, die in 1950 van start gaat. Ferrari is het enige merk dat onafgebroken aanwezig is in de F1. Tot nu toe heeft Ferrari zestien constructeurstitels behaald en achter het stuur van een Ferrari zijn vijftien piloten wereldkampioen geworden. Juan Manuel Fangio, Phil Hill, Jody Scheckter, Gilles Villeneuve, Niki Lauda, Michael Schumacher en de Belgen Olivier Gendebien, Paul Frère en Jacky Ickx zijn maar enkele van de piloten die ooit met een Ferrari in de F1 hebben gereden. Ferrari is ook de enige constructeur die zijn F1-auto helemaal zelf ontwikkelt en bouwt. Het merk heeft zich niet alleen in de F1 laten opvallen, maar kan ook een schitterende zegelijst in de uithoudings- en GT-races voorleggen.

4 Recordbedragen Ferrari heeft uiteraard ook buiten de racewereld naam en faam gemaakt met een indrukwekkend aantal sportwagens en 'Gran Turismo's'. Dat zijn bijna altijd tweezitters, hoogst uitzonderlijk zijn er vier zitplaatsen. Legendarisch zijn bijvoorbeeld de 250 GTO en de 275 uit de jaren zestig, waarvoor momenteel vlotjes ettelijke miljoenen euro's neergeteld worden. Voor een 250 GTO werd in 2014 een recordbedrag van 35 miljoen euro betaald; de productie ervan beperkt zich dan ook tot 39 exemplaren. 4 Il Grande Vecchio Heel wat betaalbaarder en bijzonder charmant is de compacte Dino uit 1967, die naar de in 1956 overleden zoon van Enzo wordt genoemd. Deze auto heeft bekendheid gekregen omdat hij begin jaren zeventig door Tony Curtis in de tv-reeks 'The Persuaders' ('De Speelvogels') werd gebruikt. Spectaculair is dan weer de 512 TR (1992) en bovenal de F40, die in 1987 wordt gelanceerd. Het is de laatste Ferrari die onder de supervisie van 'il Grande Vecchio' (de grote oude man) op de markt wordt gebracht. Als eerbetoon aan de oprichter, die in 1988 overlijdt, krijgt het nieuwe topmodel van 2002 de naam Ferrari Enzo.

5 5 Humor - Humor - Humor - Humor God rijdt met een Porsche Het zou het begin van een mop kunnen zijn, maar het is écht. Op een nummerplaat, welteverstaan. Die behoort toe aan Tom Herregodts, een psychiater uit Beernem. Achter zijn bijzondere keuze gaat een heel verhaal schuil, of wat had u gedacht? Mijn vrouw Lies wou me voor mijn 50ste verjaardag een bijzonder cadeau doen en suggereerde een gepersonaliseerde nummerplaat. Neem maar GOD, zei ik, in de veronderstelling dat dit niet aanvaard zou worden. Tot mijn verrassing kon het wel. Niemand had het al aangedurfd - wat me ook al verbaasde. "Natuurlijk heeft de familienaam een grote rol gespeeld, zegt Tom: "Die betekent 'de heer van god', in het Duits. Ach, er mag ook eens gelachen worden. De ene zet zijn naam erop of een bijnaam, ik wou er graag eens helemaal over gaan. Wat gelukt is: Ofwel lachen de mensen ermee, ofwel krijg ik een bedreigende vuist of een middelvinger". Godconcept Zijn werk als psychiater zit ook vervat in zijn nummerplaat. "In ons team van een tiental therapeuten proberen we het 'God- Concept' aan te leren. Dat betekent: leren houden van jezelf, als de meest liefdevolle vader en moeder die je je maar kunt voorstellen. Noot v. d. redactie: In België kan je een gepersonaliseerde nummerplaat kopen voor 2.000,00.

6 6 Geloof me vrij, dat is geen sinecure. In het verkeer werkt het ook, weet ik nu uit ervaring: als je je voorstelt dat je God bent, laat je mensen vlotter invoegen, maak je minder kwaad achter het stuur en rij je echt correcter en attenter. Ik hoop oprecht dat er nog meer mensen voor zo'n nummerplaat kiezen - GOD1 en GOD2 - dan." Hoe kun je zien dat een auto bij de Oldtimers behoort? Er zit een stikker achterop AJAX LANDSKAMPIOEN. Hollanders straffer dan de Belgen. Een Belg zegt tegen zijn Hollandse vriend: "Ik ken een trucje om gratis te gaan eten." "Fantastisch zeg", zegt de Hollander, "hoe doe je dat?" "Ik ga naar een restaurant, zet mij neer en ik bestel een voorgerecht, een hoofdschotel en een dessertje, dan neem ik mijn tijd met een koffie en een cognac. Vervolgens wacht ik tot sluitingstijd. Als bijna alle stoelen op de tafels staan komt natuurlijk de ober vragen of ik wil afrekenen. Dan zeg ik hem: Maar ik heb al afgerekend met uw collega die reeds vertrokken is. En klaar is Kees. "Geweldig, gaan we dat dan morgen eens uitproberen?" vraagt de Hollandse vriend. Zoals afgesproken gaan ze de andere dag naar het restaurant en alles verloopt zoals verwacht. Tegen het sluitingsuur komt de ober en vraagt of ze willen afrekenen. De Belg antwoordt: "Excuseer, maar wij hebben al betaald aan uw collega die reeds vertrokken is." Waar de Hollander aan toevoegt: We wachten nog altijd op ons wisselgeld! Baas tot secretaresse : Volgens mij zitten je hersens in je slipje. s Anderendaags belt de secretaresse naar haar baas met de mededeling : Kan vandaag niet komen werken, heb een hersenbloeding!

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. We organiseerden voor de 2 de keer de Binkenrit in Turnhout welke open staat voor oldtimers ouder dan 25jaar. Wij zorgden met RD voor een mooie rit en Horeca Centrum Turnhout zorgde

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

Damiëtte Brink Echtgenote van Marcus Brink, eigenaar van OOTO

Damiëtte Brink Echtgenote van Marcus Brink, eigenaar van OOTO 1 Noot van de Redactie. Januari bracht ons de nieuwjaarsreceptie en dat met de nodige hapjes, drankjes en uiteraard de beste wensen voor een nieuw jaar met talrijke oldtimer uitstapjes. Familienieuws.

Nadere informatie

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. Alweer oktober en Leon zorgde voor een prachtige afsluiter van alweer een schitterend seizoen 2017 Familienieuws. Momenteel niets te melden. Dit zijn de kijkcijfers van oktober

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

Kies uit: schiet op jarig ziekenhuis sport laat. 1 Morgen is mijn dochter. Ze wordt zes jaar. 3 Ik op maandag, woensdag en vrijdag.

Kies uit: schiet op jarig ziekenhuis sport laat. 1 Morgen is mijn dochter. Ze wordt zes jaar. 3 Ik op maandag, woensdag en vrijdag. 21 21 HOOFDSTUK 2 Te laat! WOORDEN 1 Kies uit: schiet op jarig ziekenhuis sport laat 1 Morgen is mijn dochter. Ze wordt zes jaar. 2 Ron,! De bus komt bijna! 3 Ik op maandag, woensdag en vrijdag. 4 We komen

Nadere informatie

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. Eindelijk, we kunnen gaan rijden en we hebben het geweten. We hadden schitterend lenteweer en er kwamen maar liefst 40 auto s naar ons vertrek van een succes gesproken.. Familienieuws.

Nadere informatie

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet.

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet. Naar Engeland Celien staart naar de horizon, die nauwelijks te zien is. De lucht en de zee hebben dezelfde grauwe kleur. Ze trekt haar jas dichter om zich heen. De boot is net vertrokken en vaart nog niet

Nadere informatie

Week van de opvoeding

Week van de opvoeding In gesprek Voor ouders en hun kinderen vanaf ca. 12 jaar Het is heerlijk om een goed gesprek te voeren met iemand waar je veel van houdt. Maar soms lukt dat niet goed. Laat je daarom uitdagen tot een eerlijk

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

together forever is het motto van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 in Nederland THE GODFATHER

together forever is het motto van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 in Nederland THE GODFATHER THE GODFATHER 1. Bekijk het fragment Last scène from Godfather 2. Hierin zie je een boevenfamilie (Italiaanse maffia) gezellig feest vieren met elkaar. De mannen bespreken daarna zaken. In de beroemde

Nadere informatie

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne ***********

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne *********** jon fosse - de naam JON FOSSE DE NAAM NAMNET (1995) Een toneelstuk Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne *********** Copyright : Jon Fosse 1995, Colombine Teaterförlag

Nadere informatie

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. In mei waren we te gast bij onze hoofdsponsor en omdat het goed is in het Brabantse land en we dit jaar ook alweer 5 jaar bestaan werd de rit afgesloten met een BBQ. Maar eerst

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

DE NACHT ZINGT ZIJN EIGEN ZANG

DE NACHT ZINGT ZIJN EIGEN ZANG jon fosse - de nacht zingt zijn eigen zang Jon Fosse DE NACHT ZINGT ZIJN EIGEN ZANG NATTA SYNG SINE SONGAR(1997) Een toneelstuk Vertaling Tom Kleijn *********** PERSONEN Jonge Vrouw Jonge Man Vader Moeder

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Werkstuk Duits Michael Schumacher

Werkstuk Duits Michael Schumacher Werkstuk Duits Michael Schumacher Werkstuk door een scholier 2907 woorden 17 februari 2002 6,1 201 keer beoordeeld Vak Duits 3.0 Inleiding Michael Schumacher is volgens diverse Polls een coureur van het

Nadere informatie

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. In juni vertrok onze dagrit traditioneel bij onze hoofdsponsor, E&R Classics waar we ontvangen werden met koffie of thee en iets lekkers. Het was weer een geweldige rit met pontjes,

Nadere informatie

In de Hema. O, zegt Kiia. Dat heb ik niet gehoord. Nee, dat blijkt, lacht de vrouw.

In de Hema. O, zegt Kiia. Dat heb ik niet gehoord. Nee, dat blijkt, lacht de vrouw. In de Hema Wat vind je van deze?, vraagt Kiia. Ze kijkt aandachtig in de spiegel. Naar de geruite pet op haar hoofd. Mam?, vraagt Kiia weer. Hoe vind je hem? Ze stopt een pluk van haar blonde haar onder

Nadere informatie

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi Sint in de stad Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi H et is bijna Sinterklaas in Blauwwaterland. Nog zeven nachtjes slapen en het is zover! De tv mag even aan in de klas. Voor deze bijzondere

Nadere informatie

Onderzoek: Opa, oma en de verkiezingen

Onderzoek: Opa, oma en de verkiezingen Onderzoek: Opa, oma en de verkiezingen Publicatiedatum: 17 februari 2017 Eerst stellen we je een aantal vragen rondom het thema Mantelzorg. De resultaten worden gebruikt voor het tijdschrift HUMAN van

Nadere informatie

Melkweg. Een basisschool kiezen. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: De basisschool

Melkweg. Een basisschool kiezen. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: De basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een basisschool kiezen Taal en ouders: De basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een basisschool kiezen, 2014 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop

Nadere informatie

Bijlage 3: Interview cliënt

Bijlage 3: Interview cliënt Bijlage 3: Interview cliënt Zowel cliënt als een vader Hoeveel kinderen heb je? 3 kinderen. 1 zoontje en 2 dochters En hoeveel jaar zijn ze? Mijn dochters zijn 11 en 8 jaar. En mijn zoontje is 5 jaar.

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Moeizaam staat Vincent op. Hij heeft veel pijn. Vloekend loopt hij door het huis. Er is niemand te vinden.

Moeizaam staat Vincent op. Hij heeft veel pijn. Vloekend loopt hij door het huis. Er is niemand te vinden. 1. Vincent opent zijn ogen. Hij ligt op zijn buik op de grond, en heeft geen idee waar hij is. Als hij wil opstaan, voelt hij een stekende pijn in zijn hoofd. Wat is er met hem? Is hij soms bewusteloos

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Bevriend met Bram of met een autist

Bevriend met Bram of met een autist Bevriend met Bram of met een autist Eerste druk, januari 2010 2010 Nanno Ymus isbn: 978-90-484-0990-7 nur: 283 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl De namen, plaatsen en gebeurtenissen

Nadere informatie

rivier diep berg hoog Robert van Dijk

rivier diep berg hoog Robert van Dijk rivier diep berg hoog Robert van Dijk Ben jij misschien...? O, ben jij...? Echt? Tenminste... Van de advertentie? En jij van...?... de brief? De brief ja Aangenaam Zeker Goh Wat? Gewoon Heb je gehuild

Nadere informatie

Doel. Wat heb je nodig? Spelregels.

Doel. Wat heb je nodig? Spelregels. Doel. Dit spel is een concrete tool dat de dialoog rond eerlijkheid mogelijk maakt. Aan de hand van herkenbare situaties worden 14 tot 18 jarigen uitgenodigd voor zichzelf na te denken over wat eerlijk

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Kent u het recept voor geluk en succes?

Kent u het recept voor geluk en succes? Kent u het recept voor geluk en succes? Misschien hebt u er al eens van geproefd? Dan hebt u vast al een idee van de ingrediënten waaruit het bestaat... Die zijn relatief, zult u zeggen! Iedereen die weleens

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Het grote weetjes en nietweetjes boek over psychische... euh...je weet wel. Brenda Froyen Tom Schoonooghe

Het grote weetjes en nietweetjes boek over psychische... euh...je weet wel. Brenda Froyen Tom Schoonooghe Het grote weetjes en nietweetjes boek over psychische... euh...je weet wel. Brenda Froyen Tom Schoonooghe Het grote weetjes en nietweetjes boek over psychische... euh...je weet wel. Brenda Froyen Tom

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Melkweg. Een fijne wijk. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: buren

Melkweg. Een fijne wijk. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: buren Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een fijne wijk Wonen: buren Colofon Melkweg: Een fijne wijk, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Het feest van Koning Beer

Het feest van Koning Beer Het feest van Koning Beer Louis Moe bron. G.B. van Goor Zonen Den Haag 1930 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/moe_001fees01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Het feest van koning Beer] De winter

Nadere informatie

Enorm succes. Slotenmaker

Enorm succes. Slotenmaker Slotenmaker Gevangene tegen cipier: `Kunt u een slotenmaker voor mij laten komen? Een slotenmaker? zegt de cipier verbaasd. `Wat moet u daarmee? Ziet u dan niet dat ik opgesloten zit? Enorm succes Hoe

Nadere informatie

De kostbare parel. Foto s van het materiaal

De kostbare parel. Foto s van het materiaal De kostbare parel Focus van dit verhaal De focus van dit verhaal ligt bij de koopman en de parel van grote waarde (Mattheus 13:45) Dit verhaal is een parabel en behoort tot de kernpresentatie. Lesdoelen

Nadere informatie

Niemand houdt Don Carlo tegen

Niemand houdt Don Carlo tegen Niemand houdt Don Carlo tegen Voor Senop www.uitgeverijholland.nl MET TEKENINGEN VAN PETER SCHÖSSOW UITGEVERIJ HOLLAND - HAARLEM Hoe kom ik vanaf hier in Palermo? vraag ik. Achter het loket op het station

Nadere informatie

ze er iets gewichtigs mee wil aangeven, al is het nooit duidelijk haar schouders reikte, is nagenoeg gehalveerd. Een simpele

ze er iets gewichtigs mee wil aangeven, al is het nooit duidelijk haar schouders reikte, is nagenoeg gehalveerd. Een simpele En, wat vind je? Hoe bedoel je, wat vind ik? Mijn haar. Kijk nou even. Mark kijkt op van zijn scherm. Yvonne staat in de deuropening van de woonkamer, een bakje yoghurt in haar hand. Ze beweegt niet. Ze

Nadere informatie

Stap 1. Stap2. Stap3. Stap4. Opstel door een scholier 1979 woorden 11 januari keer beoordeeld. Nederlands. Stappenplan.

Stap 1. Stap2. Stap3. Stap4. Opstel door een scholier 1979 woorden 11 januari keer beoordeeld. Nederlands. Stappenplan. Opstel door een scholier 1979 woorden 11 januari 2007 5 18 keer beoordeeld Vak Nederlands Stappenplan. Stap 1 Wat is kindermishandeling? Wat zijn de gevolgen? Wat moet je doen? Bel je de kindertelefoon?

Nadere informatie

met tekeningen van ivan & ilia

met tekeningen van ivan & ilia met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Dit vriendenboekje is van: Lieke... Eva rood en roze konijn word ik juf mijn zelfdat er geen gemaakte armbandjes arme mensen meer zijn Ik speel

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Juf is Ziek boekje. Groep 7

Juf is Ziek boekje. Groep 7 Juf is Ziek boekje Groep 7 Wanneer je dit boekje hebt is de juf of meester waarschijnlijk ziek. Met dit boekje kun je vandaag zelfstandig aan het werk. Er zitten verschillende opdrachten in voor rekenen,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

MAXIMUM SPEED #2 14,95 RACING EDITION

MAXIMUM SPEED #2 14,95 RACING EDITION MAXIMUM SPEED #2 14,95 RACING EDITION 11 EEN VAN DE MEEST OPVALLENDE MOMENTEN DIE WE HEBBEN GEZIEN VAN MAX VERSTAPPEN, HEBBEN WE EIGENLIJK NIET GEZIEN. HET WAS NIET TE VOLGEN OP TELEVISIE, MAAR WEL TE

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid?

Interviewfragmenten. Vraag 1: Heeft u een zeer goede, goede, redelijke of slechte gezondheid? Interviewfragmenten Onderstaande fragmenten zijn uitsuitend bedoeld voor gebruik bij het boek Onderzoek doen met vragenlijsten. Het is niet toegestaan deze fragmenten te publiceren of anderszins te verspreiden.

Nadere informatie

lieve, slimme, leuke, grappige, aardige mensen

lieve, slimme, leuke, grappige, aardige mensen Ik zou je meteen op mijn pizza leggen Welkom lieve, slimme, leuke, grappige, aardige mensen Bij de training: Het geven van complimenten op het werk Kennismaken Je hebt een leuke lach Kies een voorwerp;

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

De stappendans van oplossingsgericht werken Voorbeeld van een onlinegesprek

De stappendans van oplossingsgericht werken Voorbeeld van een onlinegesprek De stappendans van oplossingsgericht werken Voorbeeld van een onlinegesprek Onderstaand gesprek illustreert de beweeglijkheid van het oplossingsgericht werken. De kleuren geven de bewegingen aan in het

Nadere informatie

De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid

De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid In Nederland staan 40 asielzoekerscentra (AZC's). Dat zijn plekken waar asielzoekers wonen. Asielzoekers zijn mensen die naar Nederland zijn gevlucht. Omdat er in hun eigen land oorlog is bijvoorbeeld,

Nadere informatie

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis.

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. 1 Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. Dat is nu al de derde keer in een paar dagen. We moeten vandaag op de eerste verdieping zijn, kamer 105. Mevrouw dr. W.H.F. Scheltema, internist,

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Receiving the Day Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Dag 1 Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen We gaan helder krijgen wat voor jou belangrijk is. Dit is de eerste stap in

Nadere informatie

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar.

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar. Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar Thema: Water INTOCHT Binnenkomst kerkenraad We zijn even stil en bereiden ons

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Wat gebeurt er met je als je een leuk meisje of jongen tegenkomt? Je vindt de ander leuk en misschien word je wel verliefd. Eerst wil je heel vaak bij hem of haar

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering

Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering Vivian den Hollander Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering Met illustraties van Juliette de Wit Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Een onverwacht telefoontje Dag mam, tot vanavond. Spekkie drukt een kus

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Nederland

Spreekopdrachten thema 1 Nederland Spreekopdrachten thema 1 Nederland Opdracht 1 bij 1.3 ** Speel het spel met de groep. Uitleg voor de docent: De docent begint. Hij zegt wat hij kan. Bijvoorbeeld: Ik kan koken. Laat de eerste cursist herhalen

Nadere informatie

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast Rick de Leeuw Hou me stevig vast Ik zit op de trap En luister naar de radio Er klinkt een mooi en triestig lied Ik neurie zachtjes mee Ik wil muziek als het sneeuwt Ook al sneeuwt het nu even niet Ik neem

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN

DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN ECHTE HELDEN! JE KENT ZE MISSCHIEN WEL VAN TV. ZE KUNNEN VLIEGEN, ZE KUNNEN MENSEN REDDEN UIT BRANDENDE GEBOUWEN EN ZE VECHTEN TEGEN SLECHTERIKEN. IEDEREEN HEEFT ZO

Nadere informatie

Zo werkt het BIDDEN. Bidden Dezelfde gebedsopdrachten komen telkens weer terug, fijn vertrouwd. Het helpt kinderen vaak om gericht te bidden.

Zo werkt het BIDDEN. Bidden Dezelfde gebedsopdrachten komen telkens weer terug, fijn vertrouwd. Het helpt kinderen vaak om gericht te bidden. Zo werkt het Wat zagen jullie vandaag? Kun je dat samen tekenen of opschrijven? Allebei een brillenglas! Wat zagen jullie vandaag? Iedereen ziet iets anders en herinnert zich andere dingen. Teken of schrijf

Nadere informatie

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C Relaties C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C1 Bij wie hoor ik Geeft door middel van ja of nee aan of hij iemand aardig/lief vindt (leerlijn vso 4.1)

Nadere informatie

Een gevaarlijke vriend

Een gevaarlijke vriend MARIAN HOEFNAGEL Een gevaarlijke vriend Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 Een mooie auto De bel gaat; het is vijf over drie. De school gaat uit. Kamal doet zijn boeken in zijn rugtas en loopt naar de

Nadere informatie

Geweldige krant Oktober

Geweldige krant Oktober Geweldige krant Oktober Krant van en voor groep V6/7 van basisschool de Korenaar. Redactie september: Raoul Dena Stijn Manon Belangrijke data in oktober: Verjaardagen: 27 nov.: Mahdy 8 nov.: dag van respect

Nadere informatie

K a t m e t s l a g ro o m

K a t m e t s l a g ro o m LL 06-07 5-07 05-02-2007 14:39 Pagina 19 Kat met slagroom De woonkamer zit vol visite. Marit viert haar verjaardag. Opa en oma zijn er, en vrienden van Marit en Sanne. Marit is in de keuken en bakt een

Nadere informatie

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug.

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug. 1950 Het huilende beeld De zon schijnt met hete stralen op het kleine dorpje. Niets beweegt in de hitte van de middag. De geiten en koeien slapen in de schaduw. De blaadjes hangen stil aan de bomen. Geen

Nadere informatie

A) Schrijf het verbum in de best passende tijd en vorm, eventueel met een hulpverbum

A) Schrijf het verbum in de best passende tijd en vorm, eventueel met een hulpverbum A) Schrijf het verbum in de best passende tijd en vorm, eventueel met een hulpverbum 1. Wat voor rare mensen waren dat daarstraks? (zijn) 2. Zodra we de film, zullen we je vertellen wat we ervan vonden.

Nadere informatie

Kijk eens in de spiegel naar jezelf

Kijk eens in de spiegel naar jezelf Bijlage 1 bij hoofdstuk 1 Hoe ben ik? De figuur in het midden ben jij. Schrijf op je buik: 4 positieve hoedanigheden, 3 wat minder positieve hoedanigheden die je bij jezelf ziet. Kies uit de trefwoorden

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Les 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw, Maria, gaat weer naar de winkel om over werk te

Nadere informatie

IN HET LAATSTE WEEKEINDE VAN AUGUSTUS

IN HET LAATSTE WEEKEINDE VAN AUGUSTUS 75 JAAR in autoraces ZANDVOORT BELEEF HET TIJDENS DE HISTORIC GRAND PRIX III III IN HET LAATSTE WEEKEINDE VAN AUGUSTUS draaien het circuit van Zandvoort en de Historische Auto Ren Club wederom drie dagen

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy Reality Reeks Verwerkingsopdrachten Mooi meisje Verliefd op een loverboy Lees blz. 3. Woont Laura in de stad of op het platteland? Hoe weet je dat? Lees blz. 5 en 7. Woont Laura s oma al lang op de boerderij?

Nadere informatie

BIJLAGEN. Onbedoelde zwangerschap

BIJLAGEN. Onbedoelde zwangerschap BIJLAGEN Onbedoelde zwangerschap 1 LANG LEVE DE LIEFDE - Entreeopleidingen in het mbo - WERKBLAD - 79 Vragen over zwangerschap ZWANGERSCHAP, WAT WEET JIJ HIEROVER? 1 Hoe kan een meisje merken dat ze zwanger

Nadere informatie

MONTE CARLO. Gemaakt door: Dilara Koç Klas: 3G1

MONTE CARLO. Gemaakt door: Dilara Koç Klas: 3G1 MONTE CARLO Gemaakt door: Dilara Koç Klas: 3G1 1. Zakelijke gegevens A. De titel van het boek is Monte Carlo B. De naam van de auteur is Peter Terrin C. De naam van de uitgever is De bezige bij, ik heb

Nadere informatie

Aflevering: 31. Te + infinitief

Aflevering: 31. Te + infinitief Te + infinitief A: Te + Infinitief: twee dingen tegelijk. Jan staat in de keuken. Hij doet de afwas. Jan staat in de keuken de afwas te doen. Tom zit op zijn stoel. Hij leest een boek. Tom zit op zijn

Nadere informatie

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N Personen Pa Ma Kind 1 Kind 2 Dominee Vrouw van de Dominee Zondagsschooljuf Man van de zondagsschooljuf Buurman Smit Buurvrouw Smit Het Ding (speelt wel mee,

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Een vrolijke SKETCH Voor 2 vrouwen en 2 mannen. Ca. 15 minuten. Een maf oud stel. Door. Peter van den Bijllaardt

Een vrolijke SKETCH Voor 2 vrouwen en 2 mannen. Ca. 15 minuten. Een maf oud stel. Door. Peter van den Bijllaardt Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te zien. En nog enkele eventuele andere bijzonderheden. Tevens

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

LES 1. De verstandigste man op aarde. Sabbat

LES 1. De verstandigste man op aarde. Sabbat De verstandigste man op aarde Sabbat Doe Lees Koningen 3 en 4. Wie is de de meest wijze persoon die je kent? Hoe denk je dat die persoon zo wijs is geworden? Denk je dat jij ooit zo wijs zult worden? Beeld

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Het staat in de Bijbel in Lukas 15 vers 11-32

Het staat in de Bijbel in Lukas 15 vers 11-32 tekenboekje In dit boekje staat een verhaal. De Heere Jezus vertelde het, toen Hij op aarde was. Het is niet echt gebeurd. Maar het is ook geen gewoon verhaaltje. Het is een gelijkenis. Dat betekent dat

Nadere informatie

De handen vol; geen tijd om het feest van de Heer te vieren. We gaan niet En wat ze toen wel deden, dat heet in de bijbel: moord.

De handen vol; geen tijd om het feest van de Heer te vieren. We gaan niet En wat ze toen wel deden, dat heet in de bijbel: moord. Bijna nergens meer is het echt donker. Er zijn altijd wel lichten in de buurt, verkeer. Daarom gaan wij op zoek naar plekken waar het nog donker is. Gisteravond was het de Nacht van de Nacht Dan kun je

Nadere informatie

Je spreekt thuis verschillende talen? Dat is goed voor je kind!

Je spreekt thuis verschillende talen? Dat is goed voor je kind! Je spreekt thuis verschillende talen? Dat is goed voor je kind! Tips om je kind op te voeden in verschillende talen Heb je vragen over hoe je je kind kan opvoeden in verschillende talen? In deze folder

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Meditatie EO 30 april 2017 (J.T. de Koning, Alphen aan den Rijn) Liedsuggestie: Gezang 30: 3,5,6 (Liedboek voor de Kerken 1973)

Meditatie EO 30 april 2017 (J.T. de Koning, Alphen aan den Rijn) Liedsuggestie: Gezang 30: 3,5,6 (Liedboek voor de Kerken 1973) Meditatie EO 30 april 2017 (J.T. de Koning, Alphen aan den Rijn) Liedsuggestie: Gezang 30: 3,5,6 (Liedboek voor de Kerken 1973) Exodus 20 4 U zult voor uzelf geen beeld maken, geen enkele afbeelding van

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang www.edusom.nl Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. Ze belt naar een kinderdagverblijf. Is er een plaats vrij? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat

Nadere informatie