Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde"

Transcriptie

1 Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet Lied Gez 168 k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God Wet Lied Ps 84,1.2 Gebed Bliid Boadskip Sjongers Lezen uit de Bijbel Marcus 14,1-11 Preek over Marcus 14,1-11 Zingen Opw 462 aan uw voeten Heer Bliid Boadskip Sjongers Gebed Collecte Zingen Gez 111 Jezus leeft in eeuwigheid Zegen Bliid Boadskip Sjongers Opmerking: Ik vind het prettig om het even van te voren te horen wanneer deze preek ergens in een kerkdienst gelezen wordt. In mijn mailbox past altijd nog wel een mailtje: hansburger@filternet.nl Preek over Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

2 1. Ik heb hier een fles. Hij ruikt. Wie wil even ruiken? Ruikt-ie lekker? [laten ruiken] Wat zou jij zeggen? Als ik een grote fles parfum kocht voor Janneke. Mijn vrouw. En dan eentje die nog veel duurder is. En nog veel lekkerder. En ik zou de dop er zo vanaf halen. [dop eraf] En de hele fles helemaal over haar heen gooien in een keer hele fles leeg? Wat zou je dan zeggen? Wat zouden jullie daarvan vinden? [vragen] Dat doe je natuurlijk niet! Jammer van die lekkere fles. Istie in één keer op! En dat is toch ook helemaal niet lekker? Veel te veel! Dat ruikt toch ook veel te sterk! Nou weet je? Jezus is aan het eten. Zat Jezus aan tafel? Nee! Hij lag op een bed te eten. Dat deden ze toen. Heerlijk eten, ze hadden lekker gekookt. En dan komt Maria er aan.

3 Met een fles hele dure parfum. Wie van jullie heeft er zelf een fles parfum? Daar ben je vast heel zuinig op of niet? Niet te veel gebruiken een beetje, dat is lekker. Maar teveel? Dan ruikt hele kerkzaal naar de parfum! Kijk eens wat Maria doet! Ze gaat naar Jezus toe. Ze breekt de fles kapot zo krak! De hals eraf. En ze giet die hele fles leeg op Jezus. Op zijn hoofd. Op zijn voeten. Hij is helemaal leeg. Overal ruik je het. Het hele huis ruikt naar parfum. Ruik je het? En moet je kijken. Maria pakt geen handdoek. Maria heeft lang haar. Met haar lange haar maakt ze zijn voeten droog! Maria houdt van Jezus. Maria houdt heel veel van Jezus! Houden jullie van Jezus? Dat wil ze laten zien. Heel die parfumfles in één keer hij is voor Jezus! Haar lieve Jezus! 2. Nou ja! Wat vind je daarvan? [reactie?] En de mensen bij Maria?

4 Die vinden het maar gek. Die kijken boos. Die zeggen tegen elkaar: Moet je kijken! Die rare Maria. Dat doe je toch niet? Zo veel parfum in een keer. Hele dure parfum! Weet je wat zo n fles kost? Een heel jaar hard werken! Evenveel als een dure auto! Je kunt het geld beter aan de arme mensen geven. Dit is weggegooid geld. Alles in één keer op! Is ze gek geworden? Zeg jij dat wel eens tegen iemand? He joh, jij doet gek! Jij bent raar! Doe es gewoon! Of zeggen mensen dat wel eens tegen jou? Wat doe jij nou? Doe niet zo raar! Ben je gek geworden! Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Misschien wil je wel zingen en klappen in de kerk. Maar de mensen vinden het raar. Dus je doet het maar niet. Misschien wil je wel je handen in de lucht steken. Maar de mensen vinden het raar. Dus je doet het maar niet. Stel je voor. Wat zouden de mensen zeggen? Ik heb het allebei wel eens.

5 Soms denk ik ook: joh, doe niet overdreven. Doe es gewoon. En dan denk ik afkeurend: Wat sta jij overdreven te zingen! Soms denk ik ook: weet je, ik doe maar gewoon. Dan val ik niet op. Dan zegt niemand: Jij bent raar! Ik steek geen hand in de lucht als ik zing. Straks wordt iemand er boos om. Zo gaat dat. Iemand is enthousiast. Iemand is blij. Iemand laat het ook zien. Maar anderen vinden het gek. Anderen zeggen: joh, dat hoort niet. Doe eens gewoon. En daarna? Zou je dan nog durven? Of ben je nu bang? Ik doe wel gewoon Ik wil niet opvallen. Maar dominee, het is toch ook gek? Dat doe je toch niet? Een hele fles dure parfum? Daar ben je zuinig op.

6 Zoveel parfum in één keer, dat is toch niet lekker? Het is veel te veel in een keer. Jammer van de parfum! En klappen; of je handen omhoog doen, in de lucht met zingen; dat doen wij toch niet? Het is toch ook raar? Doe maar gewoon allemaal. Dat vind ik zelf ook fijn. Wat moet ik anders doen? Ik doe gewoon jij doet gewoon klaar. Al die gekkigheid, al dat gedoe. Ik hou er niet van. Dat vindt Jezus vast ook! Jezus zorgt voor de armen. Dat moeten wij doen. Wees zuinig met geld. Dan kun je iets geven! Jezus vindt al die gekkigheid vast ook maar raar. Wat overdreven zo is Jezus toch niet? Jezus doet heus ook gewoon normaal. 3. Maar dan komt Jezus. He, jullie maken haar bang! Straks durft ze niet meer. Laat haar met rust. Ze doet iets goeds voor mij! Hè? Hoor ik dat goed?

7 Vindt Jezus het niet gek? Zegt Jezus niet: Maria, doe niet zo raar! Bewaar die parfum toch. Wat doe je nou weer? Nee. Jezus ziet: Maria doet het voor mij. Jezus zegt niet: Doe maar gek. Doe maar raar. Ga tekeer als een beest. Jezus zegt: Maria doet iets goeds voor mij. Jezus ziet: Maria houdt van mij. Maria geeft mij alles wat ze heeft. En dat maakt hem blij. Dat is belangrijk: Maak Jezus blij met jouw liefde. Niet wat de mensen vinden. Misschien vinden de mensen jou raar. Nou, dat is dan maar zo. Maak Jezus blij met jouw liefde. Hoor je dat Jezus dan zegt: jij doet iets goeds voor mij. Dat maakt mij blij! Hoe maak jij Jezus blij? Hoe laat jij zien: Ik hou van Jezus? Laat het maar zien! Ook al vinden de mensen het raar.

8 Zeg het ook zelf niet: Jij bent raar! Doe niet zo gek. Maak een ander niet bang. Maar is Jezus dan gek? Zoveel parfum, dat wil je toch niet? Zoveel parfum, dat stinkt! Soms gebruikten ze vroeger wel zoveel parfum in één keer. Bij een begrafenis. Als er iemand gestorven is. Dan deden ze heel veel parfum op het dode lichaam. Anders rook het niet lekker meer. Zeker als het heel warm is. En in het land van Jezus is het heel warm. Dus bij een begrafenis. Dan gebruikten ze heel veel parfum. Is Jezus dan gek? Nee, Jezus weet: straks ga ik sterven. Sterven voor jullie allemaal. Sterven aan het kruis. Dat weten jullie toch: Jezus is aan het kruis gestorven. Voor ons allemaal. En dan staat Hij op. Alles wordt nieuw. Jezus weet: bijna ga ik sterven. Dan word ik begraven. Daarom: het is goed, al die parfum.

9 Voor straks. Voor in mijn graf. Maria doet iets goeds voor mij. Maria houdt van mij. Ze geeft alles wat ze heeft. Maria die snapt het: Jezus gaat dood. Daar is het goed voor, al die parfum. 4. Wat vinden jullie daarvan? [reactie?] Misschien vind je het gek. Nu nog gekker dan eerst. Wat een geklets. Die Jezus is niet wijs. Hij is nog niet dood je begraaft hem nu toch niet? Wat denkt die Jezus wel? Dat Hij God is of zo? Kom op Jezus, doe es normaal. Is hij niet meer goed bij zijn hoofd? Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Ik geloof hem niet meer. Ik hoor niet meer bij hem. Dat denkt Judas.

10 Weg met die Jezus. Weet je wat? Ik ga hem verraden. Misschien krijg ik dan geld! Meer geld dan die parfum kost. Straks word ik nog rijk. Denk jij dat ook? Die Jezus is gek? Judas was een leerling. Hij kende Jezus heel goed. Hij had alles gezien: de wonderen. Hij had alles gehoord: de verhalen. Het raakt hem niet meer. Dat kan dus zo maar. Je was een leerling. Maar je wilt hem niet meer. Pas op! Verraad Jezus niet! Of denk je iets anders? Was ik maar zo als Maria. Kon ik dat maar. Alles geven wat ik had. Maar ik durf niet. Dan vinden de mensen me raar. Ik kan het niet.

11 Mijn liefde is te klein. Zo kan ik het nooit. Maar Jezus is er toch? Jezus is God. Jezus ziet jou. Hij ziet wat je doet. En waarom. En Hij houdt van jou. Als Hij gaat sterven, dan is het voor jou. Als Hij weer opstaat, dan is het voor jou. Hij doet het uit liefde! Hij maakt je vrij. Vrij van de mensen. Vrij van de trots. Ik wil bewondering. Vrij van het bang zijn. Wat zouden ze zeggen? Wat maakt het uit? Het gaat om wat Jezus zegt! Hou zelf van Jezus. Maak hem blij met je liefde. Zoals jij bent. Met alles wat jij hebt. Geef Hem al je parfum wat is dat voor jou? Laat Hem lekker ruiken hoe kun jij dat doen? Laat het Hem zien: Heer, ik hou van u!

12 Geef Hem je geld. Geef Hem je tijd. Zing uit volle borst. Praat over Hem. Steek je handen in de lucht. Doe mee met je kring. Doe mee in de kerk. Waar doe je het voor? Toch niet voor jezelf? Doe het voor Jezus dan is het goed!

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Marcus 14,22 Jezus deelt zichzelf uit aan zwakke mensjes

Marcus 14,22 Jezus deelt zichzelf uit aan zwakke mensjes Marcus 14,22 Jezus deelt zichzelf uit aan zwakke mensjes Liturgie Voorzang Ps 23,1 Votum / groet Zingen Ps 23,2.3 Wet Zingen Ps 61,2.3.6 Gebed Lezen: Markus 14,17-31 Preek over Markus 14,22 Zingen Gez

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Exodus 3-4 God zal er zijn

Exodus 3-4 God zal er zijn Exodus 3-4 God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

1 Samuel 24 Ik krijg je nog wel Of zou jij het anders doen?

1 Samuel 24 Ik krijg je nog wel Of zou jij het anders doen? 1 Samuel 24 Ik krijg je nog wel Of zou jij het anders doen? Gezinsdienst Liturgie Zingen: - Gez 75,1.2.5 Nu gaan de bloemen nog dood - EL 445 Ik zag een kuikentje - Gez 171 Wees stil voor het aangezicht

Nadere informatie

Johannes 20,5-9 Ik ben de opstanding en het leven

Johannes 20,5-9 Ik ben de opstanding en het leven Johannes 20,5-9 Ik ben de opstanding en het leven Pasen 2012 Gezamenlijke dienst met de Christelijke Gereformeerde Kerk in Franeker < Liturgie Binnendragen twee brandende nieuwe paaskaarsen (CGK en GKv)

Nadere informatie

Johannes 10,11-18 Wees herders voor elkaar in het spoor van de goede herder

Johannes 10,11-18 Wees herders voor elkaar in het spoor van de goede herder Johannes 10,11-18 Wees herders voor elkaar in het spoor van de goede herder Liturgie Voorzang - E&R 157,1.2.3 Mijn Vader dank u wel - Gez 142 Als een hert dat verlangt naar water Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps 33,2

Nadere informatie

1 Samuel 24 - Ik krijg je nog wel - Of zou jij het anders doen?

1 Samuel 24 - Ik krijg je nog wel - Of zou jij het anders doen? 1 Samuel 24 - Ik krijg je nog wel - Of zou jij het anders doen? Gezinsdienst Liturgie Zingen: - Gez 75,1.2.5 Nu gaan de bloemen nog dood - EL 445 Ik zag een kuikentje - Gez 171 Wees stil voor het aangezicht

Nadere informatie

HC Zondag 16 Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander

HC Zondag 16 Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander HC Zondag 16 Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander Bevestiging Chris Smits als ouderling Liturgie Voorzang Opw 462 = EL 261 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Ps 18,1.8.9 Gebed Lezen:

Nadere informatie

Johannes 18,1-11 Jezus begint het gevecht, wij gaan vrijuit

Johannes 18,1-11 Jezus begint het gevecht, wij gaan vrijuit Johannes 18,1-11 Jezus begint het gevecht, wij gaan vrijuit Liturgie Voorzang: Ps 134,1.2 Stil gebed Votum en zegengroet Zingen: Ps 134,3 Wet Zingen LB 169,2.4.5 Gebed Lezen: - Joh 18,1-11 - Joh 10,11-15

Nadere informatie

Handelingen 16,25-34 Vertel het door

Handelingen 16,25-34 Vertel het door Handelingen 16,25-34 Vertel het door Gezinsdienst Vertel het door!! met kinderkoor De Ljochtpuntsjes Liturgie Welkom Stil gebed Votum en zegengroet Kinderkoor Zingen met kinderkoor: Alles wat je wilt Gebed

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

Handelingen 16,25-34 - Vertel het door

Handelingen 16,25-34 - Vertel het door Handelingen 16,25-34 - Vertel het door Gezinsdienst Vertel het door!! met kinderkoor De Ljochtpuntsjes Liturgie Welkom Stil gebed Votum en zegengroet Kinderkoor Zingen met kinderkoor: Alles wat je wilt

Nadere informatie

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Viering van het Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 156 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen Ps 111,1.2.3 Gebed Lezen uit de Bijbel: Exodus 24,1-11 Zingen Ps 111,5.6

Nadere informatie

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers 1. Votum 2. Vredegroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons!

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Liturgie Voorzang: - Gez 96,1-3 - Weet je dat de lente komt Aansteken nieuwe kaars Zingen: Gez 95,1.2.4 Stil gebed Votum / groet Zingen: Opw 488 Gebed

Nadere informatie

6

6 6 Maria Dit verhaal gaat over Maria. Ze is de zus van Marta en Lazarus. Ze houdt veel van Jezus en weet dat Hij snel moet sterven. Daarom wil ze Jezus laten zien hoeveel ze van Hem houdt. Hoeveel krijgt

Nadere informatie

Exodus 22,20-26 Niet misbruiken, maar hoop geven

Exodus 22,20-26 Niet misbruiken, maar hoop geven Exodus 22,20-26 Niet misbruiken, maar hoop geven Liturgie Welkom en evt actuele mededelingen Voorzang: - God kent jou vanaf het begin Opwekking voor kids 77 - Breng dank aan de Eeuwige Opwekking 331 -

Nadere informatie

Romeinen 6,11 - Zie je wie je bent? Je leeft in Christus

Romeinen 6,11 - Zie je wie je bent? Je leeft in Christus Romeinen 6,11 - Zie je wie je bent? Je leeft in Christus Voorbereiding Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 158 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Ps 16,1.3.5 Gebed Lezen uit de Bijbel: Romeinen 6,1-14

Nadere informatie

Romeinen 6,11 Zie je wie je bent? Je leeft in Christus

Romeinen 6,11 Zie je wie je bent? Je leeft in Christus Romeinen 6,11 Zie je wie je bent? Je leeft in Christus Voorbereiding Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 158 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Ps 16,1.3.5 Gebed Lezen uit de Bijbel: Romeinen 6,1-14

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Matteüs 16,13-28 Leer Jezus te volgen: de gekruisigde Messias

Matteüs 16,13-28 Leer Jezus te volgen: de gekruisigde Messias Matteüs 16,13-28 Leer Jezus te volgen: de gekruisigde Messias Doop Petra Boer Liturgie Voorzang Opw 599 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Ps 103,3.4.5 Gebed Schriftlezing: Matt 16,13-28 Preek over Matt

Nadere informatie

Lucas 22,39-46 Jezus bidt

Lucas 22,39-46 Jezus bidt Lucas 22,39-46 Jezus bidt Tweede zondag van de Lijdenstijd Gezinsdienst Liturgie Lied: opwekking 489 Lied: opwekking 430 Votum / groet Lied: psalm 22:1,5 Gebed Wet Lied: E&R bundel 245: 1,2,3 Lezing: Lucas

Nadere informatie

Jeremia 1: Vertel het door!

Jeremia 1: Vertel het door! Jeremia 1:4-19 - Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Jeremia 1:4-19 Vertel het door!

Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Johannes 20,17 Hemelvaart: Jezus is onze weg naar de Vader!

Johannes 20,17 Hemelvaart: Jezus is onze weg naar de Vader! Johannes 20,17 Hemelvaart: Jezus is onze weg naar de Vader! Hemelvaart en Alphadienst Liturgie Voorzang Opw 488 Kaars aansteken Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Gez 167 Gebed Schriftlezing: - Hand 1,1-14

Nadere informatie

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie!

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Liturgie Voorzang: LB 320 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 122,1.3 Wet Zingen: Ps 80,10 Gebed Lezen: Marcus 3,20-35 Zingen: Gez 143,2.3 Preek

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 - Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

HC Zondag 16 - Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander

HC Zondag 16 - Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander HC Zondag 16 - Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander Bevestiging Chris Smits als ouderling Liturgie Voorzang Opw 462 = EL 261 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Ps 18,1.8.9 Gebed Lezen:

Nadere informatie

Nehemia 8:10b - Feest met de wet

Nehemia 8:10b - Feest met de wet Nehemia 8:10b - Feest met de wet Je moet al zo veel, en dan moet je je van God ook nog aan zijn wetten houden? Hoe kun je nu blij zijn met de wet? Toch wordt in Jeruzalem feest gevierd als de wet gelezen

Nadere informatie

Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie!

Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Liturgie Voorzang: LB 320 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 122,1.3 Wet Zingen: Ps 80,10 Gebed Lezen: Marcus 3,20-35 Zingen: Gez 143,2.3 Preek

Nadere informatie

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven In het donker zie je niets. Niet waar je bent, niet hoe de wereld er uit ziet, niet wat je moet doen. In het licht ga je het allemaal begrijpen. Jezus zegt:

Nadere informatie

Psalm 62, 6 Word rustig bij God, mijn ziel

Psalm 62, 6 Word rustig bij God, mijn ziel Psalm 62, 6 Word rustig bij God, mijn ziel Viering van het Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang: Ps 42,1.3 Votum / groet Zingen Ps 43,4.5 Wet Zingen LB 358,1 Gebed Lezen: Psalm 62 Zingen Ps 62,3.4 Preek

Nadere informatie

1 Koningen 17,7-24 Avondmaal: zorgt God voor je?

1 Koningen 17,7-24 Avondmaal: zorgt God voor je? 1 Koningen 17,7-24 Avondmaal: zorgt God voor je? Viering Heilig Avondmaal Derde adventszondag Liturgie Voorzang LB 120,1.4 Aansteken derde adventskaars Stil gebed Votum en zegengroet Zingen: Ps 40,1.2.7

Nadere informatie

Hebreeën 4, Bidden dankzij Jezus onze hogepriester

Hebreeën 4, Bidden dankzij Jezus onze hogepriester Hebreeën 4,14-16 - Bidden dankzij Jezus onze hogepriester Biddag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang: Gez 172,1.4 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Gez 149 Gebed Lezen uit de Bijbel - Hebreeën 2,14-18

Nadere informatie

Johannes 21,7a Leef dichtbij Jezus, je herkent Hem steeds eerder

Johannes 21,7a Leef dichtbij Jezus, je herkent Hem steeds eerder Johannes 21,7a Leef dichtbij Jezus, je herkent Hem steeds eerder Doop Johannes Wielstra Liturgie Zingen: Gez 132,1.2.6 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Opw 599 Gebed Doop Johannes Wielstra Zingen voor

Nadere informatie

Psalm 147 Loof God en leef met God

Psalm 147 Loof God en leef met God Psalm 147 Loof God en leef met God Dankuur voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang Gez 172,1.4 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen E&R 362 Gebed Zingen: Gez 141,1.3 Schriftlezing: Psalm 147 Zingen Ps 147,1.2

Nadere informatie

Johannes 14,13-14 Zoek in je gebed de grootheid van de Vader

Johannes 14,13-14 Zoek in je gebed de grootheid van de Vader Johannes 14,13-14 Zoek in je gebed de grootheid van de Vader Biddag voor gewas en arbeid Liturgie Zingen: Ps 62,1.3 Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 168 in canon Gebed Lezen: Johannes 14,1-14 Zingen:

Nadere informatie

Johannes 14, Zoek in je gebed de grootheid van de Vader

Johannes 14, Zoek in je gebed de grootheid van de Vader Johannes 14,13-14 - Zoek in je gebed de grootheid van de Vader Biddag voor gewas en arbeid Liturgie Zingen: Ps 62,1.3 Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 168 in canon Gebed Lezen: Johannes 14,1-14 Zingen:

Nadere informatie

Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10.

Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10. Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10.00 Om te beginnen Als de kerkenraad binnenkomt worden we stil Welkom

Nadere informatie

Handelingen 2,17 - De eindtijd: Gods Geest voor alle mensen

Handelingen 2,17 - De eindtijd: Gods Geest voor alle mensen Handelingen 2,17 - De eindtijd: Gods Geest voor alle mensen Pinksteren Viering Heilig Avondmaal Bevestiging Ambtsdragers Liturgie Zingen: Opw 334 Heer, uw licht en uw liefde schijnen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Johannes 3,3-8 - Zoek elkaars hart, zoek echt geestelijk leven

Johannes 3,3-8 - Zoek elkaars hart, zoek echt geestelijk leven Johannes 3,3-8 - Zoek elkaars hart, zoek echt geestelijk leven Liturgie Voorzang Gez 121,1.2.3 Stil gebed Votum / groet Zingen Gez 121,4.7.9 Wet Zingen: Ps 96,1.4 Gebed Schriftlezing: - Joh 2,23-3,21 -

Nadere informatie

Kinderdienst 2 e 40 dagen tijd Kruispunt 12 maart 2017

Kinderdienst 2 e 40 dagen tijd Kruispunt 12 maart 2017 Kinderdienst 2 e 40 dagen tijd Kruispunt 12 maart 2017 Mededelingen Aanvangslied NLB.288 Goedemorgen, welkom allemaal - Orgel Goedemorgen, welkom allemaal ik met mijn en jij met jouw verhaal. Lachen, huilen,

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Liturgie bij de Kinderdienst op zondagochtend 19 april 2015

Liturgie bij de Kinderdienst op zondagochtend 19 april 2015 Liturgie bij de Kinderdienst op zondagochtend 19 april 2015 Psalm 75 : 1 (NB) U alleen, U loven wij, U loven wij, onze Heer, want uw naam zo rijk van eer is tot onze vreugd nabij. Men vertelt in heel het

Nadere informatie

Marcus 11,1-11 Gejuich of een afknapper?

Marcus 11,1-11 Gejuich of een afknapper? Marcus 11,1-11 Gejuich of een afknapper? Palmpasen Doop Annemarije van Dijk Liturgie 5 april: Palmpasen Welkom + mededelingen Voorzang: - Hosanna in de hoge (Opw.298)- Wees stil voor het aangezicht van

Nadere informatie

Matteüs 1,18-2,12 - Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders

Matteüs 1,18-2,12 - Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Matteüs 1,18-2,12 - Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Eerste Kerstdag Liturgie Zingen - LB 138,1.3.4 Komt allen te zamen - LB 139 Komt verwondert u hier mensen - LB 145,1.3 Nu zijt wellekome

Nadere informatie

Matteüs 1,18-2,12 Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders

Matteüs 1,18-2,12 Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Matteüs 1,18-2,12 Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Eerste Kerstdag Liturgie Zingen - LB 138,1.3.4 Komt allen te zamen - LB 139 Komt verwondert u hier mensen - LB 145,1.3 Nu zijt wellekome

Nadere informatie

Lukas 22, Jezus: meer dan Pesach

Lukas 22, Jezus: meer dan Pesach Lukas 22,15-20 - Jezus: meer dan Pesach Viering Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Ps 81,1.2.4 Stil gebed Votum / zegengroet Zingen Ps 133,3 Gebed Lezen uit de Bijbel: - Ex 12,1-20 Zingen: Ps 105,16.17

Nadere informatie

Johannes 16,6-15 De Geest gaat in ons verder met het werk van Jezus

Johannes 16,6-15 De Geest gaat in ons verder met het werk van Jezus Johannes 16,6-15 De Geest gaat in ons verder met het werk van Jezus Liturgie Voorzang Ps 3,1 Stil gebed Votum / groet Zingen Ps 3,2-3 Wet met Romeinen 8,1-4 Zingen Ps 19,5.6 Gebed Lezen: Johannes 15,18-21

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Psalm 106 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 106 : 3 en

Nadere informatie

Johannes 5,1-18 Ken jij Jezus? Hoe zie je Hem?

Johannes 5,1-18 Ken jij Jezus? Hoe zie je Hem? Johannes 5,1-18 Ken jij Jezus? Hoe zie je Hem? Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang: - Gez 38 Zoek eerst het koninkrijk van God - EL 462 Maak een vrolijk geluid voor de Heer - Opw 462 Aan uw voeten Heer

Nadere informatie

Marcus 1,29-39 Het geheim van Jezus macht

Marcus 1,29-39 Het geheim van Jezus macht Marcus 1,29-39 Het geheim van Jezus macht Doop Hieke Wester Liturgie Voorzang: Gez 167 Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 148,1.2.4 ( s Middags: Gez 167) Wet Zingen: Ps 25,5.7 Gebed Lezen: Marcus 1,21-39

Nadere informatie

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen?

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Gemeente van onze Heer Jezus Christus! Ze zitten met z'n tweeën op haar kamer: Reinier en Marloes. Ze kennen elkaar al een poosje.

Nadere informatie

Deze kant is voor de grotere kinderen

Deze kant is voor de grotere kinderen Deze kant is voor de grotere kinderen Preeksamenvatting 16 september 2012 Over het huisbezoekthema: Groeien in Christus samen werken aan geloofsgroei. THEMA: GROEI NAAR VOLWASSENHEID IN CHRISTUS 1. Dat

Nadere informatie

Lukas 2,1-20 Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder!

Lukas 2,1-20 Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Lukas 2,1-20 Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Kerst Gezinsdienst Liturgie Welkom Kaars aansteken en gedichtje Zingen: - LD 138 Komt allen tezamen - Midden in de winternacht - Luid klokje

Nadere informatie

Ik ben de hand en jij de voet

Ik ben de hand en jij de voet Ik ben de hand en jij de voet Aangepaste dienst Zondag 30 maart 2014 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 45 : 1 en 2 l Laat de kind' ren tot Mij komen, alle alle kind'ren Laat

Nadere informatie

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken)

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Doek achter de tafel Even kijken hoor. U en jullie hebben er al naar kunnen kijken, maar ik nog niet. Nu wil ik het goed zien. Ja, zo

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Preekje - Gezinsdienst. Ik ben de goede herder. Jubilate - 22 april uur. Voorganger: ds. Bert de Wit

Preekje - Gezinsdienst. Ik ben de goede herder. Jubilate - 22 april uur. Voorganger: ds. Bert de Wit Preekje - Gezinsdienst Jubilate - 22 april 2018-10.00 uur Ik ben de goede herder Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Johannes 10:11-16 (Bijbel in Gewone Taal) Gemeente van onze Heer, Jezus Christus,

Nadere informatie

Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard

Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard Jij bent veel waard! Maar waarom eigenlijk? Niet omdat jij zo goed bent, je lijkt op de gewonde reiziger in het verhaal van Jezus, maar omdat God je heeft gemaakt.

Nadere informatie

1 Petrus 4,6 Gastvrijheid

1 Petrus 4,6 Gastvrijheid 1 Petrus 4,6 Gastvrijheid Avondmaal Liturgie Voorzang: Gez 156,1.2.4 Welkom Stil gebed. Votum Zegengroet Zingen: Ps 84,1.2 Wet Zingen: Ps 135,3.12 Gebed Schriftlezing: - Genesis 18,1-10a - 1 Petrus 4,7-11

Nadere informatie

Galaten 2,20 Niet ik leef, maar Christus leeft in mij

Galaten 2,20 Niet ik leef, maar Christus leeft in mij Galaten 2,20 Niet ik leef, maar Christus leeft in mij Startzondag / voorbereiding voor het heilig avondmaal Liturgie Voorzang Ps 62,1.3 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 91,1.8 Wet Zingen: Gez 154,3.4

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

Lukas 2, Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder!

Lukas 2, Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Lukas 2,1-20 - Wees blij met het goede nieuws, vertel het verder! Kerst Gezinsdienst Liturgie Welkom Kaars aansteken en gedichtje Zingen: - LD 138 Komt allen tezamen - Midden in de winternacht - Luid klokje

Nadere informatie

Exodus 33,11-17 Gebed om Gods nabijheid: God luistert

Exodus 33,11-17 Gebed om Gods nabijheid: God luistert Exodus 33,11-17 Gebed om Gods nabijheid: God luistert Uitzending Radio Eenhoorn Preek bij ons jaarthema Leren van Gods liefde Liturgie Voorzang Gez 39 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Gez 144,1.4.6.7

Nadere informatie

Lukas 22,15-20 Jezus: meer dan Pesach

Lukas 22,15-20 Jezus: meer dan Pesach Lukas 22,15-20 Jezus: meer dan Pesach Viering Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Ps 81,1.2.4 Stil gebed Votum / zegengroet Zingen Ps 133,3 Gebed Lezen uit de Bijbel: - Ex 12,1-20 Zingen: Ps 105,16.17 -

Nadere informatie

Matteüs 24,36-44 Coming soon

Matteüs 24,36-44 Coming soon Matteüs 24,36-44 Coming soon Themadienst Coming soon Liturgie Welkom Zingen Opw 71 Opw 672 Gez 163 Stil gebed votum zegengroet Zingen: Ps 150 Gebed Zingen Opw 429 Bijbellezing: Mattt 24,23-44 Zingen: Opw

Nadere informatie

Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons

Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons Liturgie Stilte Voorzang Gez 90,1 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 25,1.2 Gebed Lezing avondmaalsformulier Gebed Zingen LB 178,1.4.6 Viering Zingen Ps 113

Nadere informatie

Hé, man Goedemorgen. Ja, goedemorgen. Ik hoorde jullie praten, met al dat broeder en zuster gedoe. Hou op,

Hé, man Goedemorgen. Ja, goedemorgen. Ik hoorde jullie praten, met al dat broeder en zuster gedoe. Hou op, Het team Hé, broeder, Kan ik je even spreken? Ja, wacht even, oké, oké, ja, zeg het maar. Nou, ja, het zit eigenlijk zo: je hebt mij heel erg pijn gedaan. O? Ja. Ik heb één van je oude toespraken beluisterd.

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

BLIJF IN DE HERE! Liturgie:

BLIJF IN DE HERE! Liturgie: BLIJF IN DE HERE! 1 Joh. 2:28 / gehouden op 31-05-2009 (openbare geloofsbelijdenis) p.1 Liturgie: Votum en groet Zingen: Gezang 147:1.3.4 Gebed Openbare geloofsbelijdenis Zingen: Gezang 10:1 Voorbede Schriftlezing:

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Exodus 2:1-10 Gods is niet te stoppen!

Exodus 2:1-10 Gods is niet te stoppen! Exodus 2:1-10 Gods is niet te stoppen! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

1 Preek 355, 14 mei 2017 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding In het huis van mijn Vader zijn veel kamers.

1 Preek 355, 14 mei 2017 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding In het huis van mijn Vader zijn veel kamers. 1 Preek 355, 14 mei 2017 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding In het huis van mijn Vader zijn veel kamers. En Jezus belooft dat Hij in dat huis van Zijn Vader ook voor ons een plaats bereid

Nadere informatie

Johannes 20,19-23 Vrede door Christus, vrede via ons, vrede door de Heilige Geestr

Johannes 20,19-23 Vrede door Christus, vrede via ons, vrede door de Heilige Geestr Johannes 20,19-23 Vrede door Christus, vrede via ons, vrede door de Heilige Geestr Pinksteren Openbare geloofsbelijdenis Liturgie Voorzang: - Gez 38,1 en 4 - Gez 163,1.2 Belijdeniscatechisanten leggen

Nadere informatie

Marcus 9,2-13 Verkijk je niet op Jezus!

Marcus 9,2-13 Verkijk je niet op Jezus! Marcus 9,2-13 Verkijk je niet op Jezus! Liturgie Voorzang: Ps 23 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 43,3.4 WeT Zingen: Ps 81,1.4.8 Gebed Lezen: Marcus 9,2-13 Preek over Marcus 9,2-8 Zingen: Gez 68.1.3

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Exodus 2:1-10 - Gods is niet te stoppen!

Exodus 2:1-10 - Gods is niet te stoppen! Exodus 2:1-10 - Gods is niet te stoppen! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 - Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 - Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 - Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum

Nadere informatie

6. Lied door Cantorij mèt de gemeente OPW 249 Heer, wat een voorrecht

6. Lied door Cantorij mèt de gemeente OPW 249 Heer, wat een voorrecht Preek Matteüs 28:18-20, voor 8 januari 2017, start RtN/O, nr 544. Leiding t/m preek: ds. Mark van Leeuwen Voor de dienst Laat ons samen één zijn (Sela) 1. Afkondigingen (Gemeente Noord/Oost) 2. Overdragen

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 - Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

Johannes 2,1-11 Kijk, de heerlijkheid van Jezus: wat een wijn!

Johannes 2,1-11 Kijk, de heerlijkheid van Jezus: wat een wijn! Johannes 2,1-11 Kijk, de heerlijkheid van Jezus: wat een wijn! Liturgie Voorzang Gez 132,1.4.6 Stil gebed Votum / groet Zingen Ps 92,1.2.5 Wet Zingen Ps 119,49.66 Gebed Schriftlezing (en tekst): Joh 2,1-11

Nadere informatie

Handelingen 1,4-8 Wachten op de Geest bruikbaar worden voor Hem (met Samen GROEI-en)

Handelingen 1,4-8 Wachten op de Geest bruikbaar worden voor Hem (met Samen GROEI-en) Handelingen 1,4-8 Wachten op de Geest bruikbaar worden voor Hem (met Samen GROEI-en) Liturgie Voorzang: Ps 62,1.3 Stil gebed Votum en zegengroet Zingen: Ps 95,1.3 Als wetslezing: Galaten 5,13-26 Zingen:

Nadere informatie

Exodus 33,11-17 - Gebed om Gods nabijheid: God luistert

Exodus 33,11-17 - Gebed om Gods nabijheid: God luistert Exodus 33,11-17 - Gebed om Gods nabijheid: God luistert Uitzending Radio Eenhoorn Preek bij ons jaarthema Leren van Gods liefde Liturgie Voorzang Gez 39 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Gez 144,1.4.6.7

Nadere informatie

HET DOCHTERTJE VAN JAÏRUS

HET DOCHTERTJE VAN JAÏRUS Bijbel voor Kinderen presenteert HET DOCHTERTJE VAN JAÏRUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Job 42 Job krijgt gelijk

Job 42 Job krijgt gelijk Job 42 Job krijgt gelijk Ben je wel eens brutaal? Job was brutaal geweest tegen God. Toch wordt God niet boos op hem, maar op zijn vrienden! Job krijgt gelijk, en dan komt het weer goed met hem. Van Job

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie