Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes"

Transcriptie

1 1 Noot van de Redactie. Eindelijk, we kunnen gaan rijden en we hebben het geweten. We hadden schitterend lenteweer en er kwamen maar liefst 40 auto s naar ons vertrek van een succes gesproken.. Familienieuws. Momenteel niets te melden. Dit zijn de kijkcijfers van maart aantal bezoekers Kijkcijfers website december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari In de maand maart maakten weer heel wat bezoekers kennis met onze site. We kregen de afgelopen maand bezoekers uit 30 verschillende landen. De top 5 is: 1. Amerika 2. Nederland 3. België 4. Duitsland 5. Oekraïne Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes Amerkaanse presidenten Eenmaal gestorven komen Georges Bush, Barack Obama en Donald Trump voor God om ondervraagd te worden. God vraagt aan Bush: "Waarin gelooft u?" Ik geloof in een vrije economie, een sterk Amerika, de Amerikaanse natie, etc.... God is onder de indruk en nodigt Bush uit om op de stoel rechts van hem te zitten. Dan gaat God naar Obama en vraagt hem: "En waar gelooft u in? Obama antwoordt: "Ik geloof in de democratie, in hulp aan armen, de wereldvrede enz.... God is opnieuw onder de indruk en vraagt Obama op de stoel links van hem plaats te nemen. Uiteindelijk kom God bij Trump en vraagt: "En wat gelooft u?" Trump antwoordt: "Ik denk dat u op mijn stoel zit!"

2 2 Onze hoofdsponsor. Zoon geeft vader unieke Buick cadeau 't Is eens iets anders dan flesje wijn"!!! Een unieke Buick 8 Cabrio uit Dat is het verjaardagscadeau dat Geert Lemmens (50) heeft gekocht voor zijn vader en schoonvader. Zij worden over enkele weken respectievelijk 80 en 83. "Een fles wijn drink je op en gooi je weg. Maar van een cadeau als dit gaan we nog vele jaren kunnen genieten." Geert Lemmens uit Sint-Katelijne-Waver heeft deze maand heel wat te vieren. Zijn vader Jos wordt op 17 maart 80, zijn schoonvader René wordt op 16 maart 83 en zelf is hij op 14 maart 25 jaar getrouwd. Reden genoeg om eens uit te pakken met een straf cadeau, vond hij. Een artikel in deze krant hielp de ondernemer op de juiste weg.

3 3 "Begin december las ik het artikel over Jef Simaey uit Torhout, die zijn tachtig jaar oude Buick wilde verkopen. De man was getroffen door een vleesetende bacterie en om de medische kosten te kunnen betalen, wilde hij de wagen van de hand doen. Ik kreeg meteen de ingeving om de wagen te kopen als verjaardagscadeau voor mijn vader en schoonvader - de twee bompa's. Meestal geven we een fles wijn, maar dat is zo vergankelijk. Dat drink je op en gooi je nadien weer weg. Maar een cadeau als dit, daar kan je jaren van genieten", vertelt Geert, die de exacte waarde van de auto liever niet vermeldt. "Ik heb het eerst besproken met mijn echtgenote. Ik dacht dat ze me voor gek zou verklaren. Maar tot mijn grote verrassing zag ze mijn plan zitten. Weet je, ik ben 25 jaar geleden met mijn zaak gestart in het magazijn achter de ouderlijke woning in Reet. Die beginjaren heb ik veel steun gehad aan mijn vader en schoonvader. Als ik iets nodig had, kon ik op hen rekenen. Ik zag dit als mijn kans om eens iets voor hen terug te doen. Enkele dagen nadat ik het artikel had gelezen, ben ik met mijn echtgenote naar Torhout gereden en hebben we door het dorp een ritje gemaakt met de Buick. Ik ken niet zo veel van oude wagens, maar ik was al snel verkocht. De wagen staat nu in het magazijn bij mijn ouders op dezelfde plaats waar ik ooit met mijn zaak ben gestart. Symbolisch, toch?" Onder de indruk Schoonvader René is alvast diep onder de indruk. "Ik vind het ongelooflijk, zo'n cadeau. Toen ik nog een jonge tiener was, kon je zulke wagens zien rondrijden door het dorp. Maar die waren lang niet zo mooi als dit exemplaar", glimlacht hij. "Ik heb er deze week al eens kort mee gereden", vertelt Jos. "Van mijn magazijn tot aan het hek en terug. Het voelt fantastisch om in zo'n wagen te kunnen zitten. Hij mag dan al wel tachtig jaar oud zijn, hij trekt nog heel goed op. Ik kan niet wachten om er eens een uitgebreider ritje mee te maken." De twee opa's gaan nog wel even geduld moeten hebben. Geert wil de wagen eerst onder handen laten nemen voor er effectief de baan mee op te gaan. "Zodra de wagen goed in orde is én het is deftig weer, zullen we zeker met zijn drieën een toertje gaan doen. Ook met speciale gelegenheden zullen we met de Buick naar buiten komen. Over tien of vijftien jaar zullen we tijdens familiefeesten naar de wagen kijken en zullen we aan dit moment terugdenken. Het zijn zulke dingen die het leven mooier maken." Tientallen huwelijken "Het is altijd al een wagen geweest van grote symbolische momenten", reageert verkoper Jef Simaey. "Hij heeft tientallen huwelijken meegemaakt. Dagen van geluk. Daarom ben ik blij dat de auto dit opnieuw zal kunnen doen in plaats van bij mij te verkommeren. Het is met veel spijt in het hart dat ik de wagen moest verkopen, maar nu zal ik tenminste rustiger kunnen leven. En ik hoop natuurlijk dat ik de wagen af en toe nog eens te zien krijg."

4 4 Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 2 blondjes zijn op hotel en hebben felle ruzie. Zegt de ene tegen de andere: Ik sta morgen heel vroeg op en dan schrijf ik Ezel op je deur. Zegt de andere: Pfff, dan sta ik nog vroeger op en veeg ik het er weer van af! Een Hollandse vader zit met zijn zoontje in een café. Piet kijkt naar buiten terwijl vader een pintje pakt. Piet: "Papa,papa, wat is dat?" Vader kijkt naar buiten en ziet een bootje. Vader: "Dat is een boot, Piet" Piet: "Oh, en hoe schrijf je dat?" Vader: "B-O-O-T" Piet kijkt verder. Piet: "Papa, papa, wat is dat?" Vader: "Dat is ook een boot!" Piet: "Hoe schrijf je dat?" Vader: "B-O-O-T" Piet kijkt verder. Piet: "Papa, papa, wat is dat?" Vader: "Dat is een hovercraft, Piet." Piet: "En hoe schrijf je dat?" Vader: "Euh.. t is toch een boot." Wat is het verschil tussen een leraar en een tandarts? De leraar zegt mond toe en de tandarts zegt mond open.

5 5 Humor - Humor - Humor - Humor Wat siddert daar in het dashboard? Een automonteur in Nederlandse Denekamp heeft een anderhalve meter lange python gevonden in het dashboard van een auto. Hij ontdekte de wurgslang toen de auto moest worden gekeurd, aldus de regionale krant Tubantia. "Ik was bijna klaar met de Opel Corsa en wilde nog een lampje vervangen in een van de tellers. Ik schroefde wat los, keek naar binnen en dacht: verrek, het lijkt wel of daar een slang ligt", zei monteur Frank Tijhuis. "Ik riep tegen mijn collega's dat er een slang in de auto lag, maar die zeiden: joa, joa, dat zal wa. In de garage worden wel vaker grappen uitgehaald." De monteur nam meteen contact op met de eigenaar: "Kan het zijn dat jullie een slang missen?". En dat bleek te kloppen. De eigenaar vertelde dat hij wel vaker slangen vervoerde en dat hij dit exemplaar al een paar dagen kwijt was. Het dier werd teruggebracht naar het natuurhistorisch museum in Denekamp, waar het deel uitmaakt van de collectie. Monteur Frank spreekt van de vondst van het jaar. "Dit maak je niet zo snel nog een keer mee."

6 6 HUMOR - HUMOR - HUMOR Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes "Onze nieuwe buren zijn zo verliefd op mekaar" vertelt een vrouw aan haar man, "hij kust haar steeds, neemt haar in zijn armen, betast haar over haar hele lichaam. Waarom doe jij dat niet?". De man antwoordt : "Omdat ik de buurvrouw nog niet ken!" Vraagt de ene blondine aan de ander: 'wat denk je dat verder weg is, Londen of de maan?"' 'Ja hallooooo... kun je Londen vanaf hier zien?

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. We organiseerden voor de 2 de keer de Binkenrit in Turnhout welke open staat voor oldtimers ouder dan 25jaar. Wij zorgden met RD voor een mooie rit en Horeca Centrum Turnhout zorgde

Nadere informatie

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. Alweer oktober en Leon zorgde voor een prachtige afsluiter van alweer een schitterend seizoen 2017 Familienieuws. Momenteel niets te melden. Dit zijn de kijkcijfers van oktober

Nadere informatie

Damiëtte Brink Echtgenote van Marcus Brink, eigenaar van OOTO

Damiëtte Brink Echtgenote van Marcus Brink, eigenaar van OOTO 1 Noot van de Redactie. Januari bracht ons de nieuwjaarsreceptie en dat met de nodige hapjes, drankjes en uiteraard de beste wensen voor een nieuw jaar met talrijke oldtimer uitstapjes. Familienieuws.

Nadere informatie

Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard

Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard Jij bent veel waard! Maar waarom eigenlijk? Niet omdat jij zo goed bent, je lijkt op de gewonde reiziger in het verhaal van Jezus, maar omdat God je heeft gemaakt.

Nadere informatie

MONTE CARLO. Gemaakt door: Dilara Koç Klas: 3G1

MONTE CARLO. Gemaakt door: Dilara Koç Klas: 3G1 MONTE CARLO Gemaakt door: Dilara Koç Klas: 3G1 1. Zakelijke gegevens A. De titel van het boek is Monte Carlo B. De naam van de auteur is Peter Terrin C. De naam van de uitgever is De bezige bij, ik heb

Nadere informatie

JONGENS VERSUS MEISJES

JONGENS VERSUS MEISJES 1 JONGENS VERSUS MEISJES Een verfrommeld briefje Woensdagmiddag. Even rust. Dacht ik. Maar neen, ik moest zeker nog bij oma en opa langs en enkele foto s sorteren uit hun kinder- en jonge jaren, hun huwelijk

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

geheim nooit aan iemand anders vertelt. En vooral niet aan grote mensen. Dat zou rampzalige gevolgen hebben. Ze zouden zeggen dat ik een gevaarlijke

geheim nooit aan iemand anders vertelt. En vooral niet aan grote mensen. Dat zou rampzalige gevolgen hebben. Ze zouden zeggen dat ik een gevaarlijke 1 Een geheim Ik heb een geheim. De kinderen van groep 3 4 keken op. Allemaal legden ze hun kleurpotloden neer en keken vol belangstelling naar meester Frans. Is het een groot geheim, meester? vroeg Sita.

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Hang de Kwink van de Week onder de deelposter Zelfmanagement (zie Vooruitblik/ deelposter bij les 8 op de website).

Hang de Kwink van de Week onder de deelposter Zelfmanagement (zie Vooruitblik/ deelposter bij les 8 op de website). groepsfase performing VOORBEREIDING Lesdoel Nodig Kwink van de Week Een sterke groep Kwink thuis Emotiewoordenschat Ik herken reclame en kan er kritisch mee omgaan. - Pen en papier (bij Oriëntatie en Zelfstandig)

Nadere informatie

Jeremia 1: Vertel het door!

Jeremia 1: Vertel het door! Jeremia 1:4-19 - Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Jeremia 1:4-19 Vertel het door!

Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Preek 23 sept 2018 ds. Mw. M.W. Gehrels Psalm 139. God kent mij

Preek 23 sept 2018 ds. Mw. M.W. Gehrels Psalm 139. God kent mij Preek 23 sept 2018 ds. Mw. M.W. Gehrels Psalm 139 God kent mij Gemeente van onze opgestane Heer Jezus Christus, Een keer reed ik s avonds laat met de auto naar huis, over een lange, vrij donkere weg. En

Nadere informatie

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten.

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten. Helaas Wanneer besloot Bert om Lizzy te vermoorden? Vreemd. Hij herinnert zich het niet precies. Het was in ieder geval toen Lizzy dat wijf leerde kennen. Dat idiote wijf met haar rare verhalen. Bert staat

Nadere informatie

Barack? Het is voor jou. In 1982 studeert Barack Obama in New York. Hij is net 21 jaar geworden. Hij krijgt een telefoontje.

Barack? Het is voor jou. In 1982 studeert Barack Obama in New York. Hij is net 21 jaar geworden. Hij krijgt een telefoontje. BARACK OBAMA 3 Barack Obama is de president van Amerika. Hij heeft op veel plekken in de wereld gewoond. Hij heeft ook veel mensen ontmoet. Toch is zijn leven niet gemakkelijk geweest. Barack? Het is voor

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. In mei waren we te gast bij onze hoofdsponsor en omdat het goed is in het Brabantse land en we dit jaar ook alweer 5 jaar bestaan werd de rit afgesloten met een BBQ. Maar eerst

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

LES 7. De opbouw van Gods volk. Sabbat

LES 7. De opbouw van Gods volk. Sabbat LES De opbouw van Gods volk Lees Sabbat Ezra. Heb je ooit de kans gekregen om iemand te helpen die een interessante baan heeft? Het is erg waarschijnlijk dat Ezra een jonge assistent nodig had. Dit is

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

ONDER DE PARAMARIBOOM

ONDER DE PARAMARIBOOM ONDER DE PARAMARIBOOM Johan Fretz in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord De grote mensen vroegen me altijd waar ik vandaan kwam. Dordrecht, zei ik dan. Maar dat was niet

Nadere informatie

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6 1. Ouderbrief 2. Kenmerken familie, les 1, afronden 3. Het verhaal van Ruth, les 1, extra 4. De oude grootvader en zijn kleinzoon, les 3, extra. Beste ouders, We hebben

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Goed Nieuws Wat zie Je? Navertelling Lucas 24,35-48 Goed Nieuws! Toen de twee leerlingen

Nadere informatie

ÉÉN FAN PER DAG! ALS IEDEREEN ELKE DAG ÉÉN KLANT BELACHELIJK GOED HELPT, ZIJN DE GEVOLGEN NIET TE OVERZIEN

ÉÉN FAN PER DAG! ALS IEDEREEN ELKE DAG ÉÉN KLANT BELACHELIJK GOED HELPT, ZIJN DE GEVOLGEN NIET TE OVERZIEN 27 JANUARI 2020 HIGH TECH CAMPUS EINDHOVEN ÉÉN FAN PER DAG! LET OP: alle vorige edities waren razendsnel uitverkocht! ALS IEDEREEN ELKE DAG ÉÉN KLANT BELACHELIJK GOED HELPT, ZIJN DE GEVOLGEN NIET TE OVERZIEN

Nadere informatie

W108 S Benzine Geplaatst door motorhan - 31 aug :36

W108 S Benzine Geplaatst door motorhan - 31 aug :36 W108 S250 1967 Benzine Geplaatst door motorhan - 31 aug 2018 18:36 Hallo, Ik heb toch maar besloten de S250 te verkopen en er niet mee te gaan rijden. De auto is nieuw gekocht door de vader van mijn zwager

Nadere informatie

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom. Groep 5 A Juffrouw Helma & Juffrouw Monique De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwarte piet zat pakjes in te pakken. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Nadere informatie

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven.

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Met de stukjes in dit boekje kun je ook thuis als gezin verder gaan met het adventsproject De Hemel op Aarde. De

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

maar! Een goed geschoten 2 de editie!

maar! Een goed geschoten 2 de editie! Spelen maar! Een goed geschoten 2 de editie! De gevangene van de Weg naar de Klif. Mijn moeder en mijn vader zijn dol op oude filmklassiekers. Ja, ik weet het, er zijn er die er schrik van hebben. Maar

Nadere informatie

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden COPYRIGHT: WWW.BIJBELSOPVOEDEN.NL ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden Lees Lukas 22:15-20 Volgende week zondag wordt bij ons in de kerk het Heilig Avondmaal gehouden.

Nadere informatie

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts.

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Thema 5 Les 1: De angst: Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. De schrik: Als iemand ineens achter je staat, dan schrik je. Je bent dan ineens

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW Wie is Jezus, deel 2 les 5b DEEL 2B FOLLOW JEZUS, DE REDDER Joh 4:7-9,22 Jezus deed in dit verhaal een aantal dingen die niet gebruikelijk waren. Hij sprak alleen met een vrouw. Dit was ook nog eens een

Nadere informatie

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. In juni vertrok onze dagrit traditioneel bij onze hoofdsponsor, E&R Classics waar we ontvangen werden met koffie of thee en iets lekkers. Het was weer een geweldige rit met pontjes,

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

1. Halt. 1. Dit avontuur is te lezen in Freek en Gerdien deel 9 Verboden vuurwerk.

1. Halt. 1. Dit avontuur is te lezen in Freek en Gerdien deel 9 Verboden vuurwerk. 1. Halt Freek, heb je al iets gehoord? vraagt Gerdien. Het is dinsdagmiddag en Freek en Gerdien fietsen samen naar huis. Gehoord? Wat moet ik hebben gehoord? Waar heb je het over, Gerdien? Je zou toch

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort.

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort. Een erfenis Dag dames, kan ik iets voor u doen? Amber kijkt Liz even aan en zegt dan: Ik heb hier een afspraak met de notaris. Mijn naam is Amber Overgauw. De vrouw kijkt op haar beeldscherm. Ik zie het,

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Help me, Zoey, zeg ik. Zoey kijkt verbaasd. Waarmee?, vraagt ze.

Help me, Zoey, zeg ik. Zoey kijkt verbaasd. Waarmee?, vraagt ze. 1 Ik wou dat ik een vriendje had. Ik wou dat hij in mijn kast zat. Dan kon ik hem tevoorschijn halen wanneer ik maar wilde. Hij zou naar me kijken alsof ik mooi ben. Zwijgend. Hij zou zijn leren jack uittrekken

Nadere informatie

Nederlands lezen voor anderstaligen Vader en zoon. Dik

Nederlands lezen voor anderstaligen Vader en zoon. Dik Nederlands lezen voor anderstaligen Vader en zoon Dik 1 Nederlands lezen voor anderstaligen Serie Hoogspanning Vader en zoon Dik door René Appel bewerking naar A2-niveau Marian Hoefnagel redactie Mathilde

Nadere informatie

Jezus hield veel van Marta en haar zuster, en van Lazarus. Maar toen hij gehoord had dat Lazarus ziek was, bleef hij toch nog twee dagen waar hij

Jezus hield veel van Marta en haar zuster, en van Lazarus. Maar toen hij gehoord had dat Lazarus ziek was, bleef hij toch nog twee dagen waar hij Johannes 11:1-45 Er was iemand ziek, een zekere Lazarus uit Betanië, het dorp waar Maria en haar zuster Marta woonden dat was de Maria die Jezus met olie gezalfd heeft en zijn voeten met haar haar heeft

Nadere informatie

Een gevaarlijke vriend

Een gevaarlijke vriend MARIAN HOEFNAGEL Een gevaarlijke vriend Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 Een mooie auto De bel gaat; het is vijf over drie. De school gaat uit. Kamal doet zijn boeken in zijn rugtas en loopt naar de

Nadere informatie

Noot van de Redactie.

Noot van de Redactie. 1 Noot van de Redactie. In Februari viel er niet veel te beleven iedereen was blijkbaar nog in winterslaap of zich aan t voorbereiden op een nieuw oldtimerseizoen. Familienieuws. Op 13 februari waren Jan

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Deze kant is voor de grotere kinderen

Deze kant is voor de grotere kinderen Deze kant is voor de grotere kinderen Preeksamenvatting 16 september 2012 Over het huisbezoekthema: Groeien in Christus samen werken aan geloofsgroei. THEMA: GROEI NAAR VOLWASSENHEID IN CHRISTUS 1. Dat

Nadere informatie

AANWIJZEND VOORNAAMWOORD. A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? 7. Ga je naar één van onze feestjes?

AANWIJZEND VOORNAAMWOORD. A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? 7. Ga je naar één van onze feestjes? A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? Ja, heb ik gedaan. 2. Komt Willem dit weekend? Nee, moet helaas werken. 3. Ga je met het vliegtuig naar Hamburg? Nee,

Nadere informatie

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden Vriendschap op de middelbare school Een zoektocht naar echte vrienden De laatste 2 dagen van het 6 de leerjaar Hallo Laura! Dag Jolein! Kom, we gaan naar de speelplaats. Op de speelplaats Tring, tring

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep het onregelmatige werkwoord in de zin.

REGELS. Onderstreep het onregelmatige werkwoord in de zin. 261 261 REGELS 1 Onderstreep het onregelmatige werkwoord in de zin. 1 Kun je het boek even aanpakken? 2 Het hangt ervan af of je het goed aantekent. 3 Voordat ik het bekendmaak, zal ik je bellen. 4 Ik

Nadere informatie

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters,

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters, Lesbrief Beste kleuters, Binnenkort speelt de voorstelling op jullie school of in een theater in de buurt. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Pas op voor de ezel en de beer en Dansen met de ezel

Nadere informatie

Prediker 2:24-25 Hoe word ik gelukkig?

Prediker 2:24-25 Hoe word ik gelukkig? Prediker 2:24-25 Hoe word ik gelukkig? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Don zit naast Jamiro. Ze zit omgekeerd in haar stoel en kijkt door de achterruit.

Don zit naast Jamiro. Ze zit omgekeerd in haar stoel en kijkt door de achterruit. Botsing Jamiro kijkt door de ruit van de auto. Hij zit achter het stuur, maar hij let niet goed op de weg. Jamiro heeft geen rijbewijs. Hij heeft de auto gestolen. Samen met Don. Don zit naast Jamiro.

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Prediker 2:24-25 - Hoe word ik gelukkig?

Prediker 2:24-25 - Hoe word ik gelukkig? Prediker 2:24-25 - Hoe word ik gelukkig? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2)

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Toen God begon met zijn schepping, was het donker en leeg. Maar God zei: Laat er licht zijn! En opeens was er licht. Nu was het niet donker meer, maar nog

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 134 Vakgroep Nederlandse Taalkunde JANUARI 2002 Blandijnberg 2 9000 Gent VARIA 2 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

Zoë Zwabber en Sam Spons Een spetterend avontuur

Zoë Zwabber en Sam Spons Een spetterend avontuur De soapstory van Zoë Zwabber en Sam Spons Een spetterend avontuur door Margriet Keller Zwabber & Spons Inhoud: Die keer dat Zoë Zwabber terechtkwam bij haar Samuel Augustinus Melchior Spons gabber 2 Die

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 1 Je ouders zijn ook maar mensen 11 2 Eerst ruzies, nu ook nog de scheiding 21 3 Dit is niet eerlijk! 31 4 Wat cijfers ons leren 41 5 En toen veranderde mijn wereld 51 6 Bij wie

Nadere informatie

GELOOF GROOT BEGIN KLEIN! GRAAF EEN GREPPEL!

GELOOF GROOT BEGIN KLEIN! GRAAF EEN GREPPEL! GELOOF GROOT BEGIN KLEIN! GRAAF EEN GREPPEL! 2 Koningen 3: 4-24 4. Koning Mesa van Moab was schapenfokker. Hij betaalde aan de koning van Israël belasting. Die belasting bestond uit 100.000 lammetjes en

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert JONA EN DE GROTE VIS

Bijbel voor Kinderen presenteert JONA EN DE GROTE VIS Bijbel voor Kinderen presenteert JONA EN DE GROTE VIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Simone Foekens. met illustraties van Melanie Broekhoven SpecialBooX, Zuid-Beijerland. Kinderbijbel

Simone Foekens. met illustraties van Melanie Broekhoven SpecialBooX, Zuid-Beijerland.  Kinderbijbel Kinderbijbel 2017 SpecialBooX, Zuid-Beijerland www.specialboox.nl Kinderbijbel Tekst: Simone Foekens Illustraties: Melanie Broekhoven Ontwerp en vormgeving: SpecialBooX Simone Foekens met illustraties

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa,

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa, Gezocht: Kinderrechten Groep 2: Lieve Lieve papa, Mama zei dat ik je een brief kon schrijven. Ik vond het een goed idee. Ik heb ook een tekening gemaakt, die staat op de achterkant. Hoe is het in de gevangenis?

Nadere informatie

Mijn loverboy Verloren onschuld

Mijn loverboy Verloren onschuld Mijn loverboy Verloren onschuld in makkelijke taal simone schoemaker 8 Het verhaal van Lisa De dag begint goed. Ik word wakker met een blij gevoel. Yes, ik ben jarig! Ik ben zestien! Mijn moeder feliciteert

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Matteheüs 8-9. Welkom. Bijbelstudie Mattheüs 8 / 9. 28&29 november 2016

Matteheüs 8-9. Welkom. Bijbelstudie Mattheüs 8 / 9. 28&29 november 2016 Welkom Bijbelstudie Mattheüs 8 / 9 1 Gebed 2 Bijbelstudie 3 Mattheüs 8: 28-34 en 9: 1-8 Jezus jaagt kwade geesten weg De genezing van bezetenen 28 Jezus en de leerlingen gingen naar de overkant van het

Nadere informatie

Nooit had zijn moeder over haar vader gesproken en nu hij dood was, moest ze de hele dag huilen.

Nooit had zijn moeder over haar vader gesproken en nu hij dood was, moest ze de hele dag huilen. 9-12 jaar De villa van Spoek De villa van Spoek was een grote villa aan de Tapijtweg nummer elf in het stadje Sonsbeek. Het huis stond aan een brede rivier en had een lange oprijlaan van glimmende witte

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Er zijn heel veel Marokkaanse Moppen en vooral waarbij je moet na denken en dan de grap snapt.we krijgen deze grappen door van familie vrienden en

Er zijn heel veel Marokkaanse Moppen en vooral waarbij je moet na denken en dan de grap snapt.we krijgen deze grappen door van familie vrienden en Er zijn heel veel Marokkaanse Moppen en vooral waarbij je moet na denken en dan de grap snapt.we krijgen deze grappen door van familie vrienden en kennisen en hoop dat jullie een beetje kunnen lachen,bedankt

Nadere informatie

ANNIE - SCENE 1 (slaapzaal)

ANNIE - SCENE 1 (slaapzaal) - SCENE 1 (slaapzaal) Tessie, Molly, Kate, July, Annie, Pepper, Stevie en Duffy liggen te slapen in de slaapzaal van het Weeshuis. Tessie heeft weer eens een nachtmerrie. : Mama, mama, Mammie! : Tessie,

Nadere informatie

Alleen een plastic tasje

Alleen een plastic tasje Alleen een plastic tasje Gaat u zitten, fijn dat u er bent. Wilt u thee? Met suiker? Zal ik beginnen bij het begin? Ik woon hier sinds 1970. Toen ik hier aankwam, had ik alleen een klein plastic tasje

Nadere informatie

Les 29: Hemelvaart en Pinksteren.

Les 29: Hemelvaart en Pinksteren. Les 29: Dit verhaal kun je lezen in Handelingen 1 en 2 Hemelvaart en Pinksteren. Johannes, wat zei Jezus nou eigelijk precies? Petrus en Johannes zijn op weg naar de tempel. Ze hebben iets geweldigs meegemaakt.

Nadere informatie

Ria Rademakers. Bizarre donatie

Ria Rademakers. Bizarre donatie Ria Rademakers Bizarre donatie Wanneer Wouter thuiskomt, valt het verband dat om zijn arm zit direct op. Buurvrouw Diana kijkt op van haar bezigheden in de tuin en schuift een grote, versleten zonnehoed

Nadere informatie

Britt & Esra - Ponyvriendin in gevaar

Britt & Esra - Ponyvriendin in gevaar Britt & Esra - Ponyvriendin in gevaar Abonneer u nu op de Karakter Nieuwsbrief. Ga naar www.karakteruitgevers.nl; www.facebook.com/karakteruitgevers; www.twitter.com/uitkarakter en: * ontvang regelmatig

Nadere informatie

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de Pino, jij bent b van mij "Hé Bas, ga je mee voetballen? We hebben jou al een paar dagen gemist op ons voetbalpleintje." Roy staat met zijn voetbal in de werkplaats van Bas zijn vader, waar Bas bij de werkbank

Nadere informatie

is geweest. Wie klopt er bij ons aan. Hoe is hij vandaag aanwezig? Voor mij draait het daar om. Moeten we daarover denken.

is geweest. Wie klopt er bij ons aan. Hoe is hij vandaag aanwezig? Voor mij draait het daar om. Moeten we daarover denken. Niet in een stal maar in een grot. Daar werd Jezus geboren. Het is even wennen. We zijn gewend te zingen en te praten over een stal. Maar Palestijnse christenen zeggen: hij werd in een grot geboren. En

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert JONA EN DE GROTE VIS

Bijbel voor Kinderen. presenteert JONA EN DE GROTE VIS Bijbel voor Kinderen presenteert JONA EN DE GROTE VIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden Tweelingen Anna en Thijs wonen in de Verlegenstraat. Zo heet hun straat niet echt. Ze is vernoemd naar een Franse schilder. Fer. Léger staat er op het straatnaambordje. Maar als je de naam hardop uitspreekt

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

SPORTCOMMUNITY TOOL JEZUS SPREEKT

SPORTCOMMUNITY TOOL JEZUS SPREEKT NEXT MOVE SPORTCOMMUNITY TOOL JEZUS SPREEKT SAMENVATTING De jongste zoon wil graag avontuur. Hij gaat naar zijn vader en claimt alvast zijn deel van de erfenis. De vader geeft zijn deel en daarmee de vrijheid

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Ghandi, Barack Obama en uw buurvrouw. Iemand zei eens: Als je ademt bedrijf je de liefde met het universum. U bent van hetzelfde spul gemaakt als

Ghandi, Barack Obama en uw buurvrouw. Iemand zei eens: Als je ademt bedrijf je de liefde met het universum. U bent van hetzelfde spul gemaakt als Voorwoord Hoe ontstaat een gedachte? Een column? Een boek? Of laat ik de vraag groter maken hoe ontstaat álles? Heel lang geleden was de aarde toch niet meer dan een grote, kale steen en kijk nu eens:

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

Hoe lang duurt geluk?

Hoe lang duurt geluk? Hoe lang duurt geluk? Op dit moment ben ik gelukkig. Na veel pech ben ik dan eindelijk een vrolijke schrijver. Mijn roman is goed gelukt. En ik verdien er veel geld mee. En ik heb ook nog eens een mooie,

Nadere informatie

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten Doortje Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten isbn: 978-90-484-0769-9 nur: 344 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgenomen

Nadere informatie

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Het voorleesverhaal Sam en de wonderolie Heel lang geleden was er eens een jongen, Sam. Sam was al heel lang op reis. En nu wilde hij naar huis. Sam moest

Nadere informatie

6

6 6 Maria Dit verhaal gaat over Maria. Ze is de zus van Marta en Lazarus. Ze houdt veel van Jezus en weet dat Hij snel moet sterven. Daarom wil ze Jezus laten zien hoeveel ze van Hem houdt. Hoeveel krijgt

Nadere informatie