Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]"

Transcriptie

1 Ascert Bezwaarschriften Commissie Ascert Postbus AE Oisterwijk Op grond van artikel van SC-540 dient van elk type als asbestverdacht aangemerkt materiaal per onderzoeksproject door de inventariseerder tenminste één representatief monster te worden genomen. Dit geldt ook indien het materiaal visueel als asbesthoudend wordt herkend. Op deze strikte verplichting in artikel worden geen uitzonderingen gemaakt. Uit het bestreden besluit blijkt niet of is onderzocht of in dit geval sprake is van bijzondere omstandigheden die tot een lagere vaststelling dan een categorie II-afwijking zouden moeten of kunnen leiden. [De CKI] dient daarom alsnog te bezien of in hetgeen [bezwaarmaker] heeft aangevoerd bijzondere omstandigheden zijn gelegen op grond waarvan de afwijking van toetspunt nr. 31 zou moeten worden teruggeschaald. Daarbij is van belang dat, zoals [bezwaarmaker] stelt, geen bronnen zijn gemist en de betreffende bronnen als asbesthoudend zijn meegenomen in het asbestinventarisatierapport. BCA Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Het bezwaar [Bezwaarmaker] maakt bij brief van 10 oktober 2014 bezwaar tegen het besluit van 15 september 2014 van [de CKI]. Bij het bestreden besluit heeft [de CKI] de geconstateerde afwijking projectlocatie toetspunt 31 vastgesteld op een categorie II-afwijking in de zin van SC-540. De procedure Naar aanleiding van het bezwaar heeft [de CKI] bij brief van 6 november 2014 een verweerschrift ingebracht. Betrokken partijen zijn in de gelegenheid gesteld te worden gehoord tijdens een op 28 november 2014 gehouden hoorzitting. Het van deze zitting gemaakte verslag is bij dit advies gevoegd. De ontvankelijkheid Het bezwaarschrift voldoet aan de wettelijke eisen voor ontvankelijkheid, zodat het bezwaar ontvankelijk is.

2 BCA14010/281114/blad 2 De gronden van bezwaar [Bezwaarmaker] voert - kort weergegeven - de volgende gronden van bezwaar aan. - [De CKI] houdt onterecht vast aan de plicht om de werkende procesinstallatie te bemonsteren die al als asbesthoudend is aangemerkt. De ketel is als één asbestverdachte bron (werkende procesinstallatie) opgenomen. Omdat deze bron tijdens twee telefonische interviews door de fabrikant als asbesthoudend is gekwalificeerd, is er geen aanleiding geweest de ketel verder te onderzoeken en was er geen reden om alsnog te bemonsteren. Een in het Handboek Imtechnium opgenomen asbesthoudend materiaal wordt in de praktijk niet bemonsterd. Het is dan immers duidelijk dat het apparaat asbesthoudend is. Deze werkwijze wordt alom toegepast in de asbestinventarisatiebranche. Daarnaast is het apparaat niet eens inventarisatieplichtig als het om pakkingen gaat. Conform artikel 4, tweede lid, onder e, van het Asbestverwijderingsbesluit is het verwijderen van pakkingen uit de procesinstallaties of verwarmingstoestellen met een nominaal vermogen dat lager is dan 2250 kilowatt niet inventarisatieplichtig is. - [De CKI] houdt onterecht vast aan de onnodige en risicovolle monstername van het ene rookgaskanaal. De rookgaskanalen en het daarin verwerkt koord zijn door middel van deskresearch geïdentificeerd. Monstername is vanwege de kleine spleet en de diepe locatie praktisch niet veilig uitvoerbaar op de manier die door de auditor wordt voorgesteld (punttang en puntafzuiging). Het koord bevindt zich in een operationeel rookgaskanaal-aansluiting (noodaggregaat) en monsterafname zou de afdichting mogelijk kunnen aantasten en dient daarom tijdens een Type B onderzoek te worden bemonsterd. [Bezwaarmaker] plaatst zich op het standpunt dat risicovolle of onnodige monsterafnames moeten worden vermeden. Daarom is er van niethechtgebonden materiaal (pijpisolatie, bron 5) geen monster genomen en is monstername-informatie uit het rapport van een eerder uitgevoerde asbestinventarisatie overgenomen. - Indien de afwijking projectlocatie toetspunt 31 onverhoopt zal worden gehandhaafd, moet de zwaarte van de afwijking alsnog worden heroverwogen. Het betreft geen gemiste bronnen. Het wettelijk kader Het wettelijk kader wordt gevormd door de Arbeidsomstandighedenwet, het Arbeidsomstandighedenbesluit, de Arbeidsomstandighedenregeling en het Werkveldspecifiek certificatieschema voor het Procescertificaat Asbestinventarisatie (SC-540). Paragraaf 5.5 van SC-540 bepaalt dat, indien blijkt dat een certificaathouder en de onder zijn verantwoordelijkheid voor te bereiden en uit te voeren processen niet of niet meer voldoen aan de eisen of normen in het werkveldspecifieke certificatieschema, de CKI de sancties die zijn voorgeschreven in dit schema dient op te leggen. Bij de constatering van de afwijkingen en de toepassing van sancties dient de CKI dwingend tabel (Bijlage H) toe te passen.

3 BCA14010/281114/blad 3 In bijlage H van SC-540 wordt onder nr. 31 als een afwijking projectlocatie genoemd: Niet van elke asbest(verdacht) aan te merken bron is een representatief monster genomen. Op grond van de tabel in bijlage H is een afwijking projectlocatie nr. 31 een categorie-ii afwijking. In bijlage K van SC-540 wordt gesteld dat het mogelijk is dat zich in een concreet geval bijzondere omstandigheden voordoen die reden zijn om van de lijsten af te wijken, omdat in het concrete geval toepassing van de lijst tot onevenredige gevolgen leidt. Bijzondere omstandigheden zijn omstandigheden die niet veel voorkomend zijn. Indien er al sprake is van bijzondere omstandigheden, zal dit niet snel leiden tot onevenredigheid. De beoordeling 1. [Bezwaarmaker] bestrijdt niet de door de auditor ten tijde van de audit op 28 augustus 2014 gedane constatering dat bij de asbestinventarisatie op de projectlocatie aan de Molenweg 2 te Baarn (Meander Medisch Centrum) geen representatieve monsters zijn genomen van de asbestverdachte kijkglaspakking van de cv-ketel en van het asbestverdachte koord / doek tussen de aansluiting van het rookgaskanaal op het gemetselde kanaal. De geconstateerde feiten worden vervolgens als een afwijking projectlocatie nr. 31 in bijlage H van SC-540 gekwalificeerd. In bijlage H van SC-540 wordt aan afwijking van toetspunt nr. 31 dwingend een categorie II gekoppeld. 2. [Bezwaarmaker] stelt zich echter op het standpunt dat [de CKI] onterecht vasthoudt aan de plicht om de werkende procesinstallatie te bemonsteren die al als asbesthoudend is aangemerkt en aan de onnodige en risicovolle monstername van het ene rookgaskanaal. De commissie volgt [bezwaarmaker] niet in haar standpunt. De cv-ketel en het rookgaskanaal maken onderdeel uit van de op de projectlocatie uitgevoerde asbestinventarisatie en de daarvan opgemaakte rapportage. De rapportage dient te voldoen aan SC-540. Op grond van artikel van SC-540 dient van elk type als asbestverdacht aangemerkt materiaal per onderzoeksproject door de inventariseerder tenminste één representatief monster te worden genomen. Dit geldt ook indien het materiaal visueel als asbesthoudend wordt herkend. Op deze strikte verplichting in artikel worden geen uitzonderingen gemaakt. Ook al is door [bezwaarmaker] op grond van twee telefonische interviews met de fabrikant vastgesteld dat het kijkglas van de cv-ketel asbesthoudend is, dient het materiaal toch te worden bemonsterd. Strikt genomen wordt ook voor in het Handboek Imtechnium opgenomen asbesthoudend materiaal geen uitzondering op de bemonsteringsplicht gemaakt. Door [de CKI] is echter niet weersproken dat dit in de praktijk wel gebeurd. Het argument dat een interview met leveranciers gelijkstaat met een vermelding in het Handboek Imtechnium, kan echter niet worden onderschreven. Het handboek betreft een onafhankelijke bron en een interview met de leverancier of technische dienst is dat niet.

4 BCA14010/281114/blad 4 Het standpunt van [bezwaarmaker] dat het apparaat conform het Asbestverwijderings-besluit niet inventarisatieplichtig is als het om pakkingen gaat, omdat het nominaal vermogen van de cv-ketel lager is dan 2250 kilowatt, kan evenmin tot een uitzondering op de bemonsteringsplicht leiden, nu dit niet (onderbouwd) in de rapportage van de asbestinventarisatie is opgenomen. Op grond van artikel van SC-540 dienen ter voorkoming van blootstelling of besmetting van de omgeving bij de monsterneming bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht te worden genomen. Onder meer wordt gesteld dat het niet nemen van monsters en daardoor het creëren van uitsluitingen als gevolg van de inschatting dat bij monstername een onacceptabele vezelemissie zal ontstaan, niet is toegestaan. Gelet op de artikelen en is het [bezwaarmaker] niet toegestaan van monstername van het (koord in het) rookgaskanaal af te zien en zich te beperken tot deskresearch en het overnemen van monstername-informatie uit een rapport van een eerder uitgevoerde asbestinventarisatie. [De CKI] heeft in haar verweerschrift aangegeven dat het argument dat de afdichting mogelijk zou zijn beschadigd tijdens de monstername valide zou kunnen zijn. In dat geval had deze constatering echter moeten leiden tot een onvolledig type A conform paragraaf van SC-540 en niet mogen leiden tot een volledig type A-rapport inclusief een SMA-rt met risicoclassificatie van de betreffende bron. De commissie komt tot de conclusie dat (de auditor van) [de CKI] de in dit geval geconstateerde feiten terecht als een afwijking projectlocatie nr. 31 in bijlage H van SC-540 heeft gekwalificeerd. 3. Op grond van artikel 5.5 van SC-540 dient de CKI bij de constatering van de afwijkingen en de toepassing van sancties dwingend tabel (Bijlage H) toe te passen. In bijlage H van SC-540 wordt aan afwijking van toetspunt nr. 31 dwingend een categorie II gekoppeld. Op grond van bijlage K van SC-540 kan in geval van bijzondere omstandigheden van de lijsten in bijlage H worden afgeweken, als toepassing van de lijst in een concreet geval tot onevenredige gevolgen leidt. [Bezwaarmaker] vraagt de zwaarte van de afwijking te heroverwegen, omdat geen sprake is van gemiste asbesthoudende bronnen. Uit het bestreden besluit blijkt niet of is onderzocht of in dit geval sprake is van bijzondere omstandigheden die tot een lagere vaststelling dan een categorie IIafwijking zouden moeten of kunnen leiden. [De CKI] dient daarom alsnog te bezien of in hetgeen [bezwaarmaker] heeft aangevoerd bijzondere omstandigheden zijn gelegen op grond waarvan de afwijking van toetspunt nr. 31 zou moeten worden teruggeschaald. Daarbij is van belang dat, zoals [bezwaarmaker] stelt, geen bronnen zijn gemist en de betreffende bronnen als asbesthoudend zijn meegenomen in het asbestinventarisatierapport.

5 BCA14010/281114/blad 5 Het advies De commissie adviseert [de CKI]: met inachtneming van hetgeen de commissie heeft overwogen te bezien of het bestreden besluit op het punt van inschaling in stand moet blijven en overigens het bezwaar ongegrond te verklaren en het besluit in stand te laten. Dit advies is gegeven door... Oisterwijk, 4 december De Bezwaarschriftencommissie Ascert de secretaris de voorzitter

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Gelet op de artikelen 7.4.11 en 7.16.3.2 is het niet toegestaan

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Ascert Bezwaarschriften Commissie Ascert Postbus 239 5060 AE Oisterwijk info@ascert.nl Het bestreden besluit is genomen door de directie assistent van [de CKI]. Niet is gebleken dat de directie assistent

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Het aanwezige asbestinventarisatierapport draagt ten onrechte

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 085 047 11 80 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Bij de kennisgevingen van 23 juli 2015 heeft [de CKI] de door

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 De commissie stelt voorop dat, zoals zij in haar advies BCA 15015

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Uit het asbestinventarisatierapport blijkt dat alleen in risicoklasse

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 De commissie stelt voorop dat de afwijkingen worden getoetst op

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Ascert Bezwaarschriften Commissie Ascert Postbus 239 5060 AE Oisterwijk info@ascert.nl De commissie ziet geen reden om te oordelen dat het gebruik van een beoordelingslijst door de auditor in strijd is

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 De commissie ziet geen reden om te oordelen dat het gebruik van

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Ascert Bezwaarschriften Commissie Ascert Postbus 239 5060 AE Oisterwijk info@ascert.nl De vaststelling van een categorie-afwijking is een besluit, waartegen bezwaar openstaat. De CKI hoefde daarom in het

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 24 5066 ZG Moergestel info@ascert.nl Artikel 6, zesde lid, van Bijlage XIIIa betekent dat het asbestinventarisatiebedrijf een verzekeringsovereenkomst moet hebben afgesloten tegen wettelijke aansprakelijkheid

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarde]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarde] Postbus 24 5066 ZG Moergestel info@ascert.nl Op grond van artikel 24, zesde lid, van Bijlage XIIIa moet het asbestverwijderingsbedrijf verzekerd zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid voor risico s die

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 24 5066 ZG Moergestel info@ascert.nl Bezwaarmaker heeft met verwijzing naar de uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland van 27 januari 2016, ECLI:NL:RBMNE:2016:844, betoogt dat de brieven van

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 085 047 11 80 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Nu het onderzoek kan leiden tot de vaststelling van één of meerdere

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 085 047 11 80 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 In paragraaf 5.5 van SC-530 is (onder meer) bepaald dat bij de

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk info@ascert.nl Niet in geschil is dat op grond van toetspunt nr. 27 en artikel 7.14.4, onder 9, van SC-530 de decontaminatie-unit direct aan het werkgebied moet zijn gekoppeld,

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 24 5066 ZG Moergestel info@ascert.nl Artikel 25, derde lid, aanhef en onder b, van Bijlage XIIIa beperkt de verboden verwantschapsrelatie duidelijk tot een relatie tussen een aandeelhouder of bestuurder

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 24 5066 ZG Moergestel info@ascert.nl Artikel 25, tweede lid, aanhef en onder e, van Bijlage XIIIa beperkt de verboden combinatie van functies duidelijk tot de functies van aandeelhouder of bestuurder

Nadere informatie

Postbus AE Oisterwijk. Tel: Rabobank NL79RABO KvK Arnhem BTW NL B01.

Postbus AE Oisterwijk. Tel: Rabobank NL79RABO KvK Arnhem BTW NL B01. Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Met verwijzing naar haar advies BCA 15006 stelt de commissie voorop

Nadere informatie

Ascert BCA Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus AE Oisterwijk

Ascert BCA Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus AE Oisterwijk Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 085 047 11 80 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Met verwijzing naar haar advies BCA 15006 stelt de commissie voorop

Nadere informatie

nadere toelichting inzake artikelen van de Sc-530 en Sc-540:2011 versie 4 Algemeen

nadere toelichting inzake artikelen van de Sc-530 en Sc-540:2011 versie 4 Algemeen Postbus 154 3990 DD Houten Tel: 030 290 1623 Ascert nadere toelichting inzake artikelen van de Sc-530 en Sc-540:2011 versie 4 Algemeen Overstap van CKI A naar CKI B (art. 4.5.2) Bij een intrekking van

Nadere informatie

Postbus AE Oisterwijk.

Postbus AE Oisterwijk. Postbus 239 5060 AE Oisterwijk info@ascert.nl De op grond van het Asbestverwijderingsbesluit en SC-530 op te leggen sancties dienen te worden aangemerkt als herstelsancties en niet als bestraffende sancties

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 3 augustus 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 3 augustus 2015 Projectnummer 2015413 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie type A Woning Projectlocatie Platteweg 29 te Reeuwijk Onderzoeksdatum 31 juli 2015 Soort asbestonderzoek Omvang van het onderzoek Volledige asbestinventarisatie

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 7 december 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 7 december 2015 Projectnummer 2015674 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie type A Garage / berging Projectlocatie Willemstraat 40c te Ridderkerk Onderzoeksdatum 4 december 2015 Soort asbestonderzoek Omvang van het onderzoek

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00. Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard. Datum: 11 augustus 2015

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00. Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard. Datum: 11 augustus 2015 Minervum 7002, 4817 ZL, Breda T +31 880 23 57 00 W www.rps.nl E asbest.advies@rps.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00 Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard

Nadere informatie

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 3 augustus Onderzochte bouwkundige eenheid

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 3 augustus Onderzochte bouwkundige eenheid Asbestinventarisatierapport conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling, dd. 30 november 2016 Projectnummer 20170873 Datum onderzoek 3 augustus 2017 Projectlocatie

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 17 juni 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 17 juni 2015 Projectnummer 2015319 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie conform SC 540 Type A Woning Projectlocatie Bosboomlaan 11 Schiedam Onderzoeksdatum 15 juni 2015 Soort asbestonderzoek Omvang van het onderzoek

Nadere informatie

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 10 oktober Onderzochte bouwkundige eenheid School

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 10 oktober Onderzochte bouwkundige eenheid School Asbestinventarisatierapport conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling, dd. 30 november 2016 Projectnummer 20170944 Datum onderzoek 10 oktober 2017 Adres projectlocatie

Nadere informatie

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 13 maart 2017

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 13 maart 2017 Asbestinventarisatierapport conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling, dd. 30 november 2016 Projectnummer 20170235 Datum onderzoek 13 maart 2017 Projectlocatie

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport type B. Wenslauerstraat 22 Amsterdam. 'dak van bedrijfspand'

Asbestinventarisatierapport type B. Wenslauerstraat 22 Amsterdam. 'dak van bedrijfspand' Asbestinventarisatierapport type B Wenslauerstraat 22 te Amsterdam 'dak van bedrijfspand' Projectnummer: 115125-B Autorisatiedatum: 7-12-2015 Opdrachtgever: BV Beleggingsmaatschappij DIG Onderzoek omvang:

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 18 oktober 2016

RPA-advies Rapport: Datum: 18 oktober 2016 Projectnummer 20160872 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie type A conform SC540 Bedrijfspanden en garageboxen Projectlocatie Bergse Dorpsstraat 132 te Rotterdam Onderzoeksdatum 17 oktober 2016 Soort asbestonderzoek

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie type B van een verzorgingshuis aan de Kaarsenmakersstraat 2, te Leiden

Rapportage asbestinventarisatie type B van een verzorgingshuis aan de Kaarsenmakersstraat 2, te Leiden t Huis op de Waard T.a.v. dhr. J. Reimerink Kaarsenmakersstraat 2 2312 SG LEIDEN Wateringen, 9 juni 2015 Betreft: Rapportage asbestinventarisatie type B van een verzorgingshuis aan de Kaarsenmakersstraat

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Woning Piersonstraat 2 7021 AL ZELHEM A.L. Asbestinventarisering Lieren Kalverwei 18 7364 BW LIEREN 055 8433668 www.asbest-lieren.nl KvK: 54401623 Procescertificaat SC-540 Ascert/SCA-code

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Locatie: Zandstraat 40 5374 NC Schaijk Asbestinventarisatie Odiliapeel BV Reigerweg 7 5409 TD Odiliapeel 0413-273972 Projectnummer 17-113 AOE Ascert-code: 07-D070118.01 Datum

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling, d.d. 30 november 2016 Projectnummer Datum onderzoek 20 juli 2017 Projectlocatie Havik

Nadere informatie

De recente aanpassingen van de grenswaarden zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen. Een andere belangrijke

De recente aanpassingen van de grenswaarden zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen. Een andere belangrijke WETGEVING Wat verandert er en waarom? CERTIFICATIESCHEMA S OP DE SCHOP De recente aanpassingen van de grenswaarden zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen. Een andere belangrijke aanpassing heeft

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport Opdrachtgever: Projectlocatie: Postcode, plaats: ADT Zuidkampweg gebouw Z81 7424 Enschede Onderzoek verricht door: ACMAA Advies B.V. SCA certificaat: 07-D070011.01 Onderzocht

Nadere informatie

Asbest, hoe zit het nu echt?

Asbest, hoe zit het nu echt? Asbest, hoe zit het nu echt? Door: Hans de Jong Programma Korte introductie Search/SGS; Inleiding asbest; Waar asbest aan te treffen; Wettelijk kader; Wat is asbest? Grieks asbestos Onverwoestbaar Onvergankelijk

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Schuur Boeninksteeg 10 7021 KC ZELHEM A.L. Asbestinventarisering Lieren Kalverwei 18 7364 BW LIEREN 055 8433668 www.asbest-lieren.nl KvK: 54401623 Procescertificaat SC-540 Ascert/SCA-code

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Onderzoeksgebied: een 2-tal slaapkamers Zwaanstraat 27 5109TM 's Gravenmoer Lage Ham 190-192 5102 AE Dongen

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema blad 1 van 10 SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d. 4-4-2019 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Schuren Toverstraat 16a 7223 JP BAAK A.L. Asbestinventarisering Lieren Kalverwei 18 7364 BW LIEREN 055 8433668 www.asbest-lieren.nl KvK: 54401623 Procescertificaat SC-540 Ascert/SCA-code

Nadere informatie

type A volledig Asbestinventarisatie conform SC540 Betreffende Twee schuren aan de Holthuisweg 17 te Winterswijk Woold

type A volledig Asbestinventarisatie conform SC540 Betreffende Twee schuren aan de Holthuisweg 17 te Winterswijk Woold Asbestinventarisatie conform SC540 type A volledig Betreffende Twee schuren aan de Holthuisweg 17 te Winterswijk Woold It String 12 T +31 611 342 479 info@qualitainspecties.nl 8754GS Makkum www.qualitainspecties.nl.nl

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Schemawijzigingen. (Tom Troquay en Sijmen Versteegt) 30 mei Eindhoven 5 juni Rotterdam 11 juni Zwolle

Informatiebijeenkomst Schemawijzigingen. (Tom Troquay en Sijmen Versteegt) 30 mei Eindhoven 5 juni Rotterdam 11 juni Zwolle Informatiebijeenkomst Schemawijzigingen (Tom Troquay en Sijmen Versteegt) 30 mei Eindhoven 5 juni Rotterdam 11 juni Zwolle Agenda Proces van schemawijziging Toelichting op de wijzigingen Vragen Proces

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie TYPE B conform SC-540. Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught

Rapportage asbestinventarisatie TYPE B conform SC-540. Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught Rapportage asbestinventarisatie TYPE B conform SC-540 Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught Projectnummer: VMA2016017 Soort asbestonderzoek Asbestinventarisatie Type A Volledig Onvolledig (NEN-2991,

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A Industrieweg 20 7921 JP Zuidwolde T. 0528 33 11 00 F. 0528 33 11 01 W. www.gebouweninspectie.nl E. info@gebouweninspectie.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A PROJECTGEGEVENS Type object : MFA Veningerland Locatie

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling, d.d. 30 november 2016 Projectnummer Datum onderzoek 01 januari 2017 Projectlocatie Voorbeeldstraat

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport Onderzochte locatie: schuur Adres: Rijksweg 97 Postcode/plaats: 6998 AG Laag Keppel Datum rapportage: 21 maart 2017 Rapportagenummer: 17.03072 1 Projectnummer 17.03072 Qcount

Nadere informatie

Asbestinventarisatie type A volledig

Asbestinventarisatie type A volledig Asbestinventarisatie type A volledig Projectnummer Datum onderzoek 7 juli 2016 Projectlocatie Ingelandsweide 3 te Nieuwegein Onderzochte bouwkundige eenheid Vliering garage en CV-ruimte 16 augustus 2016

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 29 mei 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 29 mei 2015 Projectnummer 2015278 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie conform SC 540 Type A Voormalige boerderij / kantoorpand Projectlocatie Venuslaan 14 te Dordrecht Onderzoeksdatum 26 mei 2015 Soort asbestonderzoek

Nadere informatie

RAPPORTAGE ASBESTINVENTARISATIE VAN DE OPSLAGRUIMTE GELEGEN AAN HET BROERSVEST 119 TE SCHIEDAM

RAPPORTAGE ASBESTINVENTARISATIE VAN DE OPSLAGRUIMTE GELEGEN AAN HET BROERSVEST 119 TE SCHIEDAM Arbo- en Milieuadvisering Asbestadvisering Legionella-advisering Bodemadvies Risico inventarisaties en Evaluaties Arbo-cursussen Projectbegeleiding Social Enterprises RAPPORTAGE ASBESTINVENTARISATIE VAN

Nadere informatie

Asbestinventarisatie type A volledig

Asbestinventarisatie type A volledig Asbestinventarisatie type A volledig Projectnummer Datum onderzoek 30 juni 2016 Projectlocatie Duinweg 3 te Soest Onderzochte bouwkundige eenheid Zolder / dak woning Vervaldatum rapportage 04 juli 2019

Nadere informatie

Asbestinventarisatie type A volledig

Asbestinventarisatie type A volledig Asbestinventarisatie type A volledig Projectnummer Datum onderzoek 05 juli 2016 Projectlocatie Perceel achter Gramserweg 35 te Austerlitz Onderzochte bouwkundige eenheid daken 0 Vervaldatum rapportage

Nadere informatie

Volledige asbest inventarisatie type A Conform SC 540

Volledige asbest inventarisatie type A Conform SC 540 Volledige asbest inventarisatie type A Conform SC 540 Voorafgaand aan en ten behoeve van het geheel afbreken van een schuurtje ter hoogte van: Kraayenstraat 2 te Angeren Opdrachtgever: Dienst Landelijk

Nadere informatie

Volledige Asbestinventarisatie Type A van een woning (spoorhuisje).

Volledige Asbestinventarisatie Type A van een woning (spoorhuisje). Volledige Asbestinventarisatie Type A van een woning (spoorhuisje). Projectnummer : 15-06-03 Conform SC 540 Procescertificaat: AO - 055/2 SCA registratienummer: 07 - D070022.01 Woning / spoorhuisje Gerard

Nadere informatie

Miamidreef KA Utrecht

Miamidreef KA Utrecht Miamidreef 5 3564 KA Utrecht Rapportage Asbestinventarisatie Conform Bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Onderzoeks- en/of objectlocatie Miamidreef 5 3564 KA Utrecht Datum inspectie 14 mei 2019 Rapportnummer

Nadere informatie

Rapportage Asbestinventarisatie

Rapportage Asbestinventarisatie Rapportage Asbestinventarisatie Woning Johannes Verhulststraat 115-2 te Amsterdam Objectomschrijving: Woning Opdrachtgever: Dhr. M. van Rijn Projectnummer: VSA161248 Rapportversie: 1.0 Autorisatiedatum:

Nadere informatie

Asbestinventarisatie type A volledig

Asbestinventarisatie type A volledig Asbestinventarisatie type A volledig Projectnummer 2016100287 Datum onderzoek 7 juli 2016 Projectlocatie Hekendorpse buurt 67 te Hekendorp Onderzochte bouwkundige eenheid Woning Vervaldatum rapportage

Nadere informatie

Asbest Totaal Nieuwenhuizen 18 4283 HK Giessen 0183-441304 www.asbesttotaal.nl

Asbest Totaal Nieuwenhuizen 18 4283 HK Giessen 0183-441304 www.asbesttotaal.nl Asbest Totaal Nieuwenhuizen 18 4283 HK Giessen 0183-441304 www.asbesttotaal.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 2012-A184 School Het Octaaf Da Capo 4 Krimpen aan den IJssel PROJECTINFORMATIEBLAD

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema blad 1 van 11 SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d. 03-04-2018 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema blad 1 van 12 SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d. 17-10-2018 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa

Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa versie 3 maart 2017 omvangonderzoeksgebied betreft woning adres: Mergelakker 17 6181 JE Elsloo Opdrachtgever Naam Demotech B.V. Postadres Humcoven 15

Nadere informatie

INVENTARISATIERAPPORT SC-540, TYPE A

INVENTARISATIERAPPORT SC-540, TYPE A Locatie: INVENTARISATIERAPPORT SC-540, TYPE A Kantoorruimte Koemarkt 48 te Purmerend Doel onderzoek: Omvang onderzoek: Soort onderzoek: Risicobeoordeling: Voor het verwijderen van uitsluitend in dit rapport

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST Asbestinventarisatie Type A (volledig) conform SC-540 In/aan: Kruipruimte (woning) zijnde een bouwkundige eenheid. Type A direct waarneembaar asbest Volledig Onvolledig Type B niet direct waarneembaar

Nadere informatie

DE ROL VAN GOEDE PRAKTIJKEN IN DE NEDERLANDSE ASBEST PRAKTIJK JODY SCHINKEL

DE ROL VAN GOEDE PRAKTIJKEN IN DE NEDERLANDSE ASBEST PRAKTIJK JODY SCHINKEL DE ROL VAN GOEDE PRAKTIJKEN IN DE NEDERLANDSE ASBEST PRAKTIJK JODY SCHINKEL ACHTERGROND Asbest wetgeving Asbest keten / betrokkenen Waarom veilige werkwijzen moeilijk hun weg vinden Hoe we veilige werkwijzen

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa

Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa versie 3 maart 2017 omvangonderzoeksgebied betreft 6 schuren, 1 afdak adres: Buizerdweg 20 5758 PJ Neerkant Opdrachtgever Naam Bunt asbestsanering B.V.

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS / AAI 11.3118 B.S. De Hooght Carmelietenstraat 21 te Waspik

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS / AAI 11.3118 B.S. De Hooght Carmelietenstraat 21 te Waspik RPS advies- en ingenieursbureau bv Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout, PO Box 3440, 4800 DK Breda T +31 (0)880-23 57 80 F + 31 (0) 880-23 57 81 W www.rps.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS / AAI

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport Type A (volledig) Wenslauerstraat 22 Amsterdam. 'bedrijfspand'

Asbestinventarisatierapport Type A (volledig) Wenslauerstraat 22 Amsterdam. 'bedrijfspand' Asbestinventarisatierapport Type A (volledig) Wenslauerstraat 22 Amsterdam 'bedrijfspand' Projectnummer: 115125 Autorisatiedatum: 8-4-2015 Opdrachtgever: BV Beleggingsmaatschappij DIG Onderzoek omvang:

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie Type-A (Volledig) (conform SC-540)

Rapportage asbestinventarisatie Type-A (Volledig) (conform SC-540) Rapportage asbestinventarisatie Type-A (Volledig) (conform SC-540) Het schoolgebouw De Krommert 1, Oosthuizen Opdrachtgever : Gemeente Edam-Volendam Postbus 180 1130 AD Volendam Datum uitvoering : 7 november

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport Type A (volledig) Stoombootweg 1 Amsterdam. 'Atelierruimte'

Asbestinventarisatierapport Type A (volledig) Stoombootweg 1 Amsterdam. 'Atelierruimte' Asbestinventarisatierapport Type A (volledig) Stoombootweg 1 te Amsterdam 'Atelierruimte' Projectnummer: 115280 Autorisatiedatum: 15-7-2015 Opdrachtgever: BV Beleggingsmaatschappij DIG Onderzoek omvang:

Nadere informatie

Asbestinventarisatie Type-A (Volledig) Rapportage

Asbestinventarisatie Type-A (Volledig) Rapportage Asbestinventarisatie Type-A (Volledig) Rapportage Het weiland aan de Componistenlaan achter nr. 250 te Voorhout Opdrachtgever Gebouw/object Projectcoördinator : Gemeente Teylingen : Het weiland : Dhr.

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE (type A) ( dakconstructie van een schuur ) Beilerweg 4 Hooghalen Kenmerk:

ASBESTINVENTARISATIE (type A) ( dakconstructie van een schuur ) Beilerweg 4 Hooghalen Kenmerk: ASBESTINVENTARISATIE (type A) ( dakconstructie van een schuur ) Beilerweg 4 Hooghalen Kenmerk: 2015097.00 Omschrijving object: Eigenaar: Opdrachtgever: Uitvoering: Projectleider, inventariseerder (DIA)

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport Betreffende 5 schuren en een houtopslag aan de Brijstroetweg 1 te Putten It String 12 Tel: 0582300121 info@qualitainspecties.nl 8754GS Makkum www.qualitainspecties.nl.nl OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

Kiwa Bezwaarprocedure. Versie

Kiwa Bezwaarprocedure. Versie Versie 15-10-2017 Versie 15-10-2017 2017 Kiwa N.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema blad 1 van 8 SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d. 07-07-2017 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

AT Osborne. Juiste inzet methoden bij vermoeden van asbestverontreiniging Voorkom onnodig en kostbaar onderzoek! Landelijke Asbest Praktijkdag 2015

AT Osborne. Juiste inzet methoden bij vermoeden van asbestverontreiniging Voorkom onnodig en kostbaar onderzoek! Landelijke Asbest Praktijkdag 2015 AT Osborne Landelijke Asbest Praktijkdag 2015 Juiste inzet methoden bij vermoeden van asbestverontreiniging Voorkom onnodig en kostbaar onderzoek! ir. Ingmar Scheiberlich MSc MRE 21 mei 2015 Inhouds opgave

Nadere informatie

Reglement behandeling bezwaarschriften Certificatie-instellingen

Reglement behandeling bezwaarschriften Certificatie-instellingen Reglement behandeling bezwaarschriften Certificatie-instellingen De Certificatie-instellingen, in hun vergadering van 2013; Gezien het voorstel van de Stichting Ascert d.d. 17 juni 2013; Gelet op artikel

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST Asbestinventarisatie Type A (onvolledig) conform SC-540 In/aan: Boerderij en bijgebouwen zijnde een volledig bouwwerk. Type A direct waarneembaar asbest Volledig Onvolledig Type B niet direct waarneembaar

Nadere informatie

Marco Pololaan GM Utrecht

Marco Pololaan GM Utrecht Marco Pololaan 170 3526 GM Utrecht Rapportage Asbestinventarisatie Conform Bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Onderzoeks- en/of objectlocatie Marco Pololaan 170 3526 GM Utrecht Datum inspectie 4

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties Certificatieschema s d.d

SCa-100 Nadere interpretaties Certificatieschema s d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema s blad 1 van 11 SCa-100 Nadere interpretaties Certificatieschema s d.d. 6-6-2019 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

Oude Wisselseweg 48 EPE

Oude Wisselseweg 48 EPE De Haan Makelaars Brinklaan 5 8161 CW Epe Tel: 0578-613000 E-mail: epe@dh-makelaars.nl Oude Wisselseweg 48 EPE Vraagprijs 249.000,- kosten koper Oude Wisselseweg 48 8162 HL De Haan Makelaars Brinklaan

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS / (rev) Cambier van Nootenschool Burg. Schullstraat 2, Tiel

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS / (rev) Cambier van Nootenschool Burg. Schullstraat 2, Tiel RPS advies- en ingenieursbureau bv Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout, PO Box 3440, 4800 DK Breda T +31 (0)880-23 57 80 F + 31 (0) 880-23 57 81 W www.rps.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS / 1200425(rev)

Nadere informatie

Bongerdplein 1 EPE. Vraagprijs ,00 kosten koper. De Haan Makelaars Brinklaan 5, 8161 CW Epe Tel:

Bongerdplein 1 EPE. Vraagprijs ,00 kosten koper. De Haan Makelaars Brinklaan 5, 8161 CW Epe Tel: De Haan Makelaars Brinklaan 5, 8161 CW Epe Tel: 0578-613000 E-mail: epe@dh-makelaars.nl Bongerdplein 1 EPE Vraagprijs 279.000,00 kosten koper Bongerdplein 1 8162 AW De Haan Makelaars Brinklaan 5, 8161

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE conform SC-540

ASBESTINVENTARISATIE conform SC-540 ASBESTINVENTARISATIE conform SC-540 Opdrachtgever: De heer A Adres: X Locatie: Adres: ------- ------- Onderzoeksgebied Woonhuis en schuur Reden van onderzoek: t.b.v. sloop en verbouwing Opdrachtnemer:

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructies van twee schuren

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructies van twee schuren ASBESTINVENTARISATIE de dakconstructies van twee schuren Adres: Schalkertweg 3 Plaats: Deurne Kenmerk: P170763 Asbestdak Advies BV Essenerweg 96 3774 LC Kootwijkerbroek 0342-430110 info@asbestdakadvies.nl

Nadere informatie

Titelblad GRONDVITAAL BV ASBESTINVENTARISATIE / BODEMONDERZOEK. Projectgegevens Projectnummer: AS14477 Versie: 01 Revisiestatus: Definitief

Titelblad GRONDVITAAL BV ASBESTINVENTARISATIE / BODEMONDERZOEK. Projectgegevens Projectnummer: AS14477 Versie: 01 Revisiestatus: Definitief Titelblad GRONDVITAAL BV ASBESTINVENTARISATIE / BODEMONDERZOEK Locatie Adres: Postcode, Plaats Hooft Graaflandstraat 2a 3525 VV Utrecht Opdrachtgever Naam: Nobleza BV Adres: Bouwstraat 67 Postcode, plaats:

Nadere informatie

Toezicht op Asbest. Regelgeving

Toezicht op Asbest. Regelgeving Toezicht op Asbest Regelgeving Belangrijkste regelgeving Asbestverwijderingsbesluit Productenbesluit Asbest Besluit asbestwegen Bouwbesluit Activiteitenbesluit Arbeidsomstandighedenbesluit Subregelgeving

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer:

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 20180347 De woning & opstallen aan de Lagelaan 3 te Heiloo Opdrachtgever : Versie :

Nadere informatie

Stichting Futura. Tilburg, 25 oktober Michel Baars Dennis Strik. www.asbestfeitencongres.nl www.asbest-search.nl

Stichting Futura. Tilburg, 25 oktober Michel Baars Dennis Strik. www.asbestfeitencongres.nl www.asbest-search.nl Stichting Futura Tilburg, 25 oktober Michel Baars Dennis Strik www.asbestfeitencongres.nl www.asbest-search.nl Stichting Futura Inhoud 1. Introductie 2. Case Kanaleneiland 3. Asbestfeitenenquete 4. Wet-

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport (volledig) Nieuwestad LX te Leeuwarden

Asbestinventarisatierapport (volledig) Nieuwestad LX te Leeuwarden Asbestinventarisatierapport (volledig) Nieuwestad 107 8918 LX te Leeuwarden Projectnummer: Buist170039 Autorisatiedatum: 22-11-2017 Opdrachtgever: Van der Vegt Omschrijving: Winkelpand Project nr. Buist170039

Nadere informatie

Struikstuk 57 EPE. Vraagprijs ,00 kosten koper

Struikstuk 57 EPE. Vraagprijs ,00 kosten koper De Haan Makelaars Brinklaan 5 8161 CW Epe Tel: 0578-613000 Fax: 0578-616002 E-mail: epe@dh-makelaars.nl Struikstuk 57 EPE Vraagprijs 172.500,00 kosten koper Struikstuk 57 8162 JL De Haan Makelaars Brinklaan

Nadere informatie

Asbestinventarisatie Type-A (Volledig) Rapportage

Asbestinventarisatie Type-A (Volledig) Rapportage Asbestinventarisatie Type-A (Volledig) Rapportage De beschoeiingen van de slootkanten in het weiland achter Componistenlaan nr 250 te Voorhout Opdrachtgever Gebouw/object Projectcoördinator : Gemeente

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer:

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 2017100006 De kapschuur en schapenschuur aan de Nieuwe Deventerweg 36 te Zwolle Opdrachtgever

Nadere informatie

Naam Dhr. Wouda Naam Adebo Milieu Advies bv. Adres Stierop 3 CI-certificaatnummer 05-D500002.1 (DIA)

Naam Dhr. Wouda Naam Adebo Milieu Advies bv. Adres Stierop 3 CI-certificaatnummer 05-D500002.1 (DIA) Opdrachtgever Inventarisatiebedrijf Naam Dhr. Wouda Naam Adebo Milieu Advies bv Adres Stierop 3 CI-certificaatnummer 05-D500002.1 Postcode Plaats 1911 NG Deskundige Uitgeest (DIA) X U. Bakker, 51E-090312-410250

Nadere informatie

Inventarisatie van een woning Oude Liesselseweg 25 te Deurne

Inventarisatie van een woning Oude Liesselseweg 25 te Deurne Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 2017180 Inventarisatie van een woning Oude Liesselseweg 25 te Deurne Opdrachtgever :

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC540. type A volledig. Betreffende een Diverse schuren aan de Westeinde 160 te Nieuwleusen

Asbestinventarisatie conform SC540. type A volledig. Betreffende een Diverse schuren aan de Westeinde 160 te Nieuwleusen Asbestinventarisatie conform SC540 type A volledig Betreffende een Diverse schuren aan de Westeinde 160 te Nieuwleusen It String 12 8754GS Makkum T +31 611 342 479 info@qualitainspecties.nl www.qualitainspecties.nl.nl

Nadere informatie