Redactie nieuwsbrief: Simon Leijendekker Klaas Holtman VBGW Nieuwsbrief oktober 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Redactie nieuwsbrief: Simon Leijendekker Klaas Holtman VBGW Nieuwsbrief oktober 2010"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief oktober 2010 Secretariaat: Postbus AZ Groningen tel ABN AMRO KvK BTW nr.: Redactie nieuwsbrief: Simon Leijendekker Klaas Holtman VBGW Nieuwsbrief oktober 2010 Ledenbijeenkomst & -vergadering VBGW op 16 november aanstaande bij Hanzehogeschool Op dinsdag 16 november aanstaande nodigt de VBGW u voor een algemene ledenbijeenkomst & speciale ledenvergadering bij de Hanzehogeschool. De heer Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool, verwelkomt iedereen en zal zijn visie geven over de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven. Aanvang is uur en het programma start om uur. Om uur starten met de speciale ledenvergadering over ontwikkelingen rondom het Fonds Ondernemend Groningen. We eindigen rond uur. U kunt zich opgeven door een te sturen naar Simon Leijendekker (verenigingsmanager VBGW) via: simon@fisie.nl. Graag verwelkomen wij u 16 november! Ontwikkelingen Fonds Ondernemend Groningen De afgelopen maanden is stug doorgewerkt aan de voorbereidingen voor de totstandkoming van Het Fonds Ondernemend Groningen. In juni hebben ook de partners in het Akkoord van Groningen (RUG, UMCG, Hanzehogeschool Groningen) hun instemming gegeven met het initiatief. Het nieuwe College van Burgemeester & Wethouders is in mei geïnstalleerd en in de nieuwe wethouder Economische Zaken, Ton Schroor, heeft het georganiseerd bedrijfsleven een gesprekspartner in het college gevonden die de komst van Het Fonds zeer toejuicht. Teleurstellend was het dan ook dat het college de geagendeerde besluitvorming in juli heeft verschoven omdat door omstandigheden het college niet in volle omvang aanwezig was. Ook bereikten de initiatiefnemers in juli berichten dat het college voornemens is om de OZB te verhogen met ruim 9 %. Een verhoging die voor initiatiefnemers absoluut onacceptabel is en de totstandkoming van Het Fonds Ondernemend Groningen in gevaar brengt. Dit omdat een lastenverhoging van circa 15 % in deze tijden het economisch klimaat in Groningen absoluut niet verbeterd maar eerder verslechterd. Ons standpunt is eind augustus besproken met wethouder Schroor en het standpunt van de Initiatiefgroep is vervolgens per brief aan het College bevestigd. Geïnteresseerde lezers kunnen de brief terugvinden op de site van VBNO, VBGW, VBZO en GCC. In reactie op de brief van initiatiefnemers heeft het College besloten de komst van Het Fonds Ondernemend Groningen te willen ondersteunen maar wel vast te houden aan de zichzelf opgelegde bezuinigingsdoelstelling (zo noemt de gemeente het afwentelen van een begrotingstekort op het bedrijfsleven).

2 Nu het college de signalen vanuit het georganiseerd bedrijfsleven negeert om de voorgenomen OZB verhoging aan te passen hebben de voorzitters van GCC, VBNO, VBGW en VBNO de wethouder laten weten dat zij zich zullen aansluiten bij het initiatief van VNO NCW/ MKB NOORD waarbij politieke steun wordt gezocht in de gemeenteraad teneinde deze absurde tariefsverhoging te voorkomen. Welke ondernemer kan straffeloos 10% tariefsverhoging doorvoeren bij zijn klanten? Juist nu de gemeente moet bezuinigen en anderzijds grote projecten gaat uitvoeren (denk aan aanleg tram, zuidelijke rondweg, aanpassing van de oostwand in de binnenstad, ontwikkeling Zernike) is het van belang dat het georganiseerd bedrijfsleven over middelen blijft beschikken om haar rol te kunnen blijven vervullen en mogelijk om haar invloed uit te breiden. Een groot dilemma waarbij de initiatiefgroep contact heeft gezocht met onder meer de voorzitters van VBNO, VBZO, VBGW en de GCC. Uiteindelijk is besloten om met wethouder Schroor in overleg te treden en hebben initiatiefnemers nogmaals een appel gedaan op het college om alternatieven voor de verhoging van de OZB te bedenken. Daarnaast stellen initiatiefnemers voor om onder deze omstandigheden in eerste instantie slechts 2% verhoging van de OZB te vragen ten behoeve van Het Fonds Ondernemend Groningen. In ieder geval is daarmee de financiering van de verenigingen veilig gesteld, kan een sterke en brede lobby worden voortgezet omdat iedereen meedoet en er geen free riders meer zullen zijn, kunnen eigen prioriteiten gesteld worden doordat door co financiering meer invloed uitgeoefend kan worden op beleid (levendig houden van de stad tijdens alle verbouwingen, terreinen en centra veilig en bereikbaar houden en investeren in de verdere verbetering van de relatie tussen ondernemers, overheid en onderwijs). Ook hebben initiatiefnemers gevraagd om financiële ondersteuning vanuit de Gemeente zodat de organisatiekosten van het fonds niet onevenredig drukken op de fondsuitgaven. Tenslotte is de wethouder uitgenodigd nu ook concreet daad bij het woord te voegen en te laten zien dat het voltallige college bereid is op korte termijn met het bedrijfsleven concrete plannen te maken over de verdere samenwerking. Medio oktober vindt opnieuw nog een overleg plaats met Wethouder Schroor. Besluitvorming door de gemeenteraad is gepland voor eind november. Praat mee over de kansen van Hoendiep op 20 oktober! Op 20 oktober aanstaande bent u uitgenodigd om mee te praten over de toekomst van Hoendiep. Op het programma (aanvang tussen en uur, start om uur) staan onder andere het verlichtingsplan van Hoendiep (duurzaam verlichten met de nieuwste LED-technologie), een kansenkaart Hoendiep die door het HBD is gemaakt en de geplande revitalisering van het Hoendiep. De locatie voor deze bijeenkomst is de Hanze Plaza, dus komt allen! Opgeven kan via een mail naar Simon Leijendekker (simon@fisie.nl).

3 Uitkomst ledenonderzoek VBGW Gedurende het eerste halfjaar heeft Luc Lenferink, afstudeerder aan de Hanzehogeschool, het ledenonderzoek onder de VBGW-leden uitgezet en afgerond. De resultaten zijn in de bestuursvergadering van september door Luc gepresenteerd en door het bestuur geëvalueerd. De uitkomsten bieden veel perspectief voor de toekomst, over het algemeen bent u erg tevreden over de VBGW maar er zijn zeker kans voor verbetering waar u op de komende tijd meer van gaat merken! Een verkort verslag van het onderzoek kunt u vinden op de website, Schouwen op alle terreinen van Groningen West In de maand september heeft de VBGW, samen met de gemeente Groningen, de brandweer en de politie, per bedrijventerrein een Schouw georganiseerd waarin expliciet aandacht is besteed aan de onderhoud en de uitstraling van de terreinen. Voor dit thema liepen ook de stadsdeelbeheerders mee tijdens de Schouw. De stadsdeelbeheerders zijn vanuit de gemeente het eerste aanspreekpunt voor alle verrommeling op de terreinen. Dus is er een lantaarnpaal kapot, een bushokje vernield of bent u ontevreden over het groenonderhoud op uw terrein? Al deze praktische zaken kunt u doorgeven aan stadsdeelbeheer via het nummer: Van de Schouw die op uw terrein heeft plaatsgevonden krijgt u apart een verslag. 2 juli heeft VBGW Beachvolleybal weer plaatsgevonden De sportieve dag op 2 Juli 2010 zal nog door veel mensen worden herinnerd! Niet alleen het Beachvolleybal, maar vooral de WK wedstrijd Nederland- Brazilië. De eerste planning was om het toernooi vanaf 15:00 uur te organiseren, maar doordat Nederland toch de kwartfinale haalde hebben we het toernooi vervroegd. Om 12:00 uur begon het toernooi met 22 teams. Het weer was in ieder geval geen spelbreker. Rond 12:00 uur zat het kwik al tegen de 30 graden. Gelukkig was er een zacht briesje die het nog aangenaam maakte. Na de eerste ronde bleek al dat de teams van Anker, Inextern en de BAM een aardige kans maakten op de toernooizege. In de finale streden BAM en Anker om de wisselbokaal. De toernooizege ging uiteindelijk, net als de twee voorgaande jaren naar Anker Verzekert. De uitdaging voor volgend jaar is dan ook: Wie kan Anker Verzekeringen stoppen om voor de vierde keer de wisselbokaal te winnen? Na de (snelle) uitreiking was het voor sommigen spelers snel naar huis en op de bank om te kijken naar Nederland- Brazilië. Anderen gingen naar Kaap Hoorn om daar op groot scherm te kijken naar de wedstrijd. De eerste helft gaf niet echt veel vertrouwen voor de voetballiefhebbers. Maar na rust kwam Nederland los en werk Brazilië weggespeeld. Dit kwam de sfeer bij Kaap Hoorn natuurlijk ten goed en werd het voor velen nog een lange avond. Wij hopen dat alle deelnemers een leuke dag hebben gehad. Tevens willen wij de sponsoren en Kroton beachvolleybal bedanken voor hun bijdrage in het mogelijk maken van het toernooi. Graag zien wij iedereen volgend jaar weer!

4 Het beachvolleybal toernooi 2010 is mogelijk gemaakt door: Visie Corpus den Hoorn Tijdens een symposium in 2008 is een eerste stap gezet om een plan en visie te ontwikkelen voor bedrijvenpark Corpus den Hoorn. Tijdens dit symposium zijn de sterke kanten en kansen van het gebied naar voren gekomen. Tussen 2008 en heden is er al veel gebeurd op bedrijvenpark Corpus den Hoorn. Denk aan de ontsluiting met de A7, doorstroming op Laan Corpus den Hoorn en Ketwich Verschuurlaan en de ontwikkelingen rondom het Martini Ziekenhuis. Vervolgens is in opdracht van de Gemeente Groningen een visie voor bedrijvenpark Corpus den Hoorn opgesteld. Hierin is beschreven wat ontwikkelingen kunnen zijn voor bedrijvenpark Corpus den Hoorn tot Wat moet er aan het terrein gebeuren om up tot date te blijven, een prettige werkomgeving te laten zijn voor ondernemers en wat zijn eventuele knelpunten? Al deze zaken zijn onderzocht en in samenwerking met ondernemers, vastgoedeigenaren en de bedrijvenvereniging zijn er een aantal maatregelen voorgesteld die de aantrekkelijkheid van het terrein moet behouden/ versterken. Tevens moet de visie een basis zijn voor toekomstige ontwikkelingen en vooral moet inspireren tot het vinden van nieuwe mogelijkheden en samenwerkingsverbanden. In het Visie document zijn zeven concrete maatregelen benoemd die hier aan moeten bijdragen.

5 Op 29 juni zijn de maatregelen in een bijeenkomst bij OPHTEC besproken door ondernemers op Corpus den Hoorn. De plannen uit het Visie document zijn als positief ontvangen door de ondernemers. Wel hadden de ondernemers een prioritering aan de te ondernemen maatregelen. De rijrichting aan de Sylviuslaan, het parkeren aan de Sylviuslaan/ Schweitzerlaan kwam als belangrijkste aandachtspunten naar boven. Inmiddels is in samenwerking met de VBGW, Gemeente Groningen en een aantal ondernemers gesproken om te zoeken naar oplossingen. De eerste maatregel is de rijrichting van de Sylviuslaan om te draaien. Tevens worden er aan de Sylviuslaan en Schweitezerlaan parkeervakken aangelegd die het wild parkeren moeten tegengaan. Tevens wordt er nagedacht over het invoeren van betaald parkeren. Voor het betaald parkeren zijn nog geen concrete plannen, maar mochten deze concreet worden dan wordt dit eerst gecommuniceerd met de bedrijven aan de Sylviuslaan en Schweitzerlaan. Heeft u ook belang om het Visie document in te zien dan kunt u deze aanvragen bij Klaas Bosch van Grontmij. Klaas.bosch@grontmij.nl of Parkeren op het Martini Trade Park Op het Martini Trade Park (MTP) is in toenemende mate sprake van een bovengemiddelde leegstand van kantoren. Hanzevast Parkmanagement (thans Grontmij Parkmanagement) heeft in 2008 om die reden een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder de gebruikers en eigenaren. Hieruit kwam naar voren dat de parkeerproblematiek, de toegankelijkheid en het imago als de grootste knelpunten worden ervaren op het MTP. Zowel het oostelijke als het westelijke deel van het park is opgedeeld in diverse parkeereilanden met eigen slagbomen. De wisselende pieken van de diverse gebruikers kunnen hierdoor niet goed opgevangen worden. Daarnaast zijn de parkeerplaatsen te klein en is de routing onlogisch, wat onnodige schade tot gevolg heeft en de bereikbaarheid van de kantoren niet ten goede komt. Bovendien draagt de ondermaatse parkeervoorziening negatief bij aan de uitstraling van een hoogwaardig kantorenpark. In samenwerking met de gemeente Groningen heeft De Kopgroep (een aantal vastgoedeigenaren en gebruikers op MTP) diverse scenario s onderzocht om de parkeervoorziening te verbeteren en daarmee de tevredenheid van de eigenaren, gebruikers en bezoekers te vergroten. Unaniem is door De Kopgroep voor de volgende maatregelen gekozen: In zowel het oostelijke als het westelijke deel geen parkeereilanden, maar één grote parkeervoorziening; Eigenaren geven recht van overpad, maar behouden eigendom van de parkeerplaatsen; Eén partij beheert en exploiteert de parkeervoorziening. Voordelen van deze maatregelen zijn: De kwaliteit van het parkeeraanbod wordt vergroot; Het binnengebied wordt aantrekkelijker door ruimere opzet en meer groen; De piekmomenten zijn beter op te vangen; Overzichtelijk parkeren voor bezoekers.

6 De gemeente Groningen ondersteunt het initiatief en heeft aangegeven dat het verbeteren van de parkeervoorziening door de eigenaren reden is zelf ook verbeteringen door te voeren. Concreet wordt hierbij gedacht aan het opknappen van de Leonard Springerlaan en het aanzicht vanaf de ring Groningen. Kortom, het voorstel leidt tot een kwalitatieve verbetering van de parkeervoorziening, de bereikbaarheid en het imago. Daarmee wordt de tevredenheid van de eigenaren, gebruikers en bezoekers vergroot en wordt het leegstandsrisico verminderd. Op dit moment is de Kopgroep bezig met het bezoeken van alle vastgoedeigenaren. Zodra deze gesprekken zijn geweest krijgen alle ondernemers de definitieve plannen. Wilt u meer weten of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Ineke de Ridder van Grontmij Parkmanagement, Ineke.deridder@grontmij.nl, of Gerard Tadema van Draaijer & Partners, g.tadema@draaijerpartners.nl, Nieuwe VBGW leden In de afgelopen maanden hebben de volgende nieuwe leden zich aangemeld: e-kwadraat, Corpus den Hoorn, embed, Zernike, Fysiotherapie Negentig, Zernike, Hago Schoonmaak, Zernike, Maxwell Group, Zernike, GGN Tijhuis & Partners, Martini Trade Park, Overzicht bestuursleden en aanspreekpunten binnen de VBGW: Naam bestuurslid: Voor gebied/functie: Contactgegevens: Klaas Holtman Zernike Science Park & Voorzitter klaasholtman@home.nl / Dolf Liewes Hoogkerk / Westpoort Harmco Binnema Corpus den Hoorn Harry Watermulder Kranenburg Joop Kruit Hoendiep Klaas Holtman Voorzitter VBGW klaasholtman@home.nl / Peter Teesink Peizerweg en omstreken Simon Leijendekker Verenigings- & Parkmanager simon@fisie.nl /

JAARVERSLAG. Vereniging Bedrijvenparken Groningen West verenigingsjaar 2012

JAARVERSLAG. Vereniging Bedrijvenparken Groningen West verenigingsjaar 2012 JAARVERSLAG Vereniging Bedrijvenparken Groningen West verenigingsjaar 2012 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Mededeling namens het bestuur van de VBGW... 3 Verslag verenigingsmanagement 2012... 4 Activiteiten

Nadere informatie

VBGW Nieuwsbrief zomer 2012

VBGW Nieuwsbrief zomer 2012 VBGW Nieuwsbrief zomer 2012 Redactie Nieuwsbrief: Klaas Holtman & Simon Leijendekker Inhoud Up to date info via de website... 1 Geslaagde borrel Corpus... 1 Op visite bij DUO: een interessant bedrijfsbezoek

Nadere informatie

VBGW T.a.v. de heer drs. ing. S. Leijendekker Steenhouwerskade 7 9718 DA GRONINGEN. Geachte heer Leijendekker,

VBGW T.a.v. de heer drs. ing. S. Leijendekker Steenhouwerskade 7 9718 DA GRONINGEN. Geachte heer Leijendekker, VBGW T.a.v. de heer drs. ing. S. Leijendekker Steenhouwerskade 7 9718 DA GRONINGEN Project Kenmerk Groningen, Martini Trade Park propositie parkeren 12/EAN/so/cor/1.0-4-23-100179 Datum Groningen, 6 juli

Nadere informatie

VBGW Nieuwsbrief Winter/Voorjaar 2014

VBGW Nieuwsbrief Winter/Voorjaar 2014 VBGW Nieuwsbrief Winter/Voorjaar 2014 Redactie Nieuwsbrief: Klaas Holtman & Simon Leijendekker Inhoud @VBGWGroningen: de VBGW is ook via Twitter actief... 1 Speerpunten Zernike Campus Groningen 2014...

Nadere informatie

OVERZICHT AANVRAGEN HET FONDS 2013: GEHONOREERD, UITKERING EN RAPPORTAGE naar de stand van :

OVERZICHT AANVRAGEN HET FONDS 2013: GEHONOREERD, UITKERING EN RAPPORTAGE naar de stand van : Recapitulatie Projecten Totaal Tot. kosten project Cofin. (in aanvr.) Cofin. Gem. (aanvr) Aanvraag Advies Bestuur Saldo te betalen Netto te besteden 2011 498.550,00 Netto te besteden 2012 1.130.740,00

Nadere informatie

1. Bent u een voorstander van het samen met andere ondernemers opzetten en uitvoeren van gezamenlijke activiteiten? Ja Neutraal Nee Geen mening

1. Bent u een voorstander van het samen met andere ondernemers opzetten en uitvoeren van gezamenlijke activiteiten? Ja Neutraal Nee Geen mening Evaluatie Het Fonds «UniekeCode» De Stad Groningen heeft sinds 2011 een ondernemersfonds. Het Fonds geeft ondernemers de kans om gezamenlijke initiatieven op te zetten die bijdragen aan de economische

Nadere informatie

Conceptverslag ALV VBGW d.d. 9 juli 2012 bij DUO te Groningen

Conceptverslag ALV VBGW d.d. 9 juli 2012 bij DUO te Groningen 1 Conceptverslag ALV VBGW d.d. 9 juli 2012 bij DUO te Groningen Aanwezig Bestuur: (Voorzitter) Dolf Liewes (Hoogkerk/Westpoort) Simon Leijendekker (Park-/verenigingsmanager) Stefan Mak (Corpus den Hoorn)

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 van

Jaarrekening 2016 van Jaarrekening 2016 van INHOUDSOPGAVE Pagina Mededeling bestuur 3 Jaarrekening 2016 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting behorende tot de jaarrekening 6 2 Mededelingen

Nadere informatie

DE HOEF WEER OP 1 BIJEENKOMST - DINSDAG 11 SEPTEMBER 2012. Locatie: RAET

DE HOEF WEER OP 1 BIJEENKOMST - DINSDAG 11 SEPTEMBER 2012. Locatie: RAET DE HOEF WEER OP 1 BIJEENKOMST - DINSDAG 11 SEPTEMBER 2012 Locatie: RAET De bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 op weg Waarom een bedrijvenvereniging? Elkaar kennen Elkaar ontmoeten Een blijvende aantrekkelijk

Nadere informatie

Wie is Hanzevast? Wat is parkmanagement? Marktontwikkelingen. Parkmanagement verbetert de ruimtelijke kwaliteit; Samen sta je sterk 6-2-2009

Wie is Hanzevast? Wat is parkmanagement? Marktontwikkelingen. Parkmanagement verbetert de ruimtelijke kwaliteit; Samen sta je sterk 6-2-2009 Parkmanagement verbetert de ruimtelijke kwaliteit; Samen sta je sterk Gijze Stroboer Ineke de Ridder Hanzevast parkmanagement Wie is Hanzevast? Parkmanagement is commercieel platform 30 bedrijvenen / kantorenparken

Nadere informatie

WEST Doet Verenigingsverslag 2018

WEST Doet Verenigingsverslag 2018 WEST Doet Verenigingsverslag 2018 Groningen, april 2019 Inhoud Van de voorzitter 3 Verslag verenigingsmanagement 2018 4 Activiteitenjaar 2018 4 Alleen ga je sneller, samen kom je verder. De samenwerkpartners

Nadere informatie

Voortgang Urbanisator Corpus den Hoorn

Voortgang Urbanisator Corpus den Hoorn Voortgang Urbanisator Corpus den Hoorn Soort document Opdrachtgever Opgesteld door Plaatsnaam, datum Voortgangsrapportage Gemeente Groningen/ VBGW Bart Stoffels en Bart van de Velde Hoofddorp, 5 maart

Nadere informatie

Onderzoek Parkmanagement op het Zernike Science Park Intelligente mensen, werkend voor intelligente bedrijven in een intelligente omgeving

Onderzoek Parkmanagement op het Zernike Science Park Intelligente mensen, werkend voor intelligente bedrijven in een intelligente omgeving Onderzoek Parkmanagement op het Zernike Science Park Intelligente mensen, werkend voor intelligente bedrijven in een intelligente omgeving Auteur: drs. ing. Simon Leijendekker Datum: 19 maart 2012 Versie:

Nadere informatie

Bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 BIJEENKOMST - DINSDAG 20 november 2012. Locatie: Brasserie The Wing

Bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 BIJEENKOMST - DINSDAG 20 november 2012. Locatie: Brasserie The Wing Bedrijvenvereniging De Hoef 3.0 BIJEENKOMST - DINSDAG 20 november 2012 Locatie: Brasserie The Wing Agenda: 16.15 uur Opening/toelichting programma 16.20 uur Algemene Ledenvergadering - verantwoording 2012

Nadere informatie

Betreft: resultaten en acties naar aanleiding van de evaluatie 2013

Betreft: resultaten en acties naar aanleiding van de evaluatie 2013 Groningen, 20 december 2013 Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Groningen T.a.v. de heer J. van Keulen Postbus 20001 9700 PB Groningen Secretariaat: Postbus 8075 9702 KB Groningen

Nadere informatie

Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke

Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke winkels en een bloeiende kenniseconomie. Met als decor:

Nadere informatie

Visie bedrijventerrein Corpus den Hoorn. Gron i ngen. Corpus den hoorn

Visie bedrijventerrein Corpus den Hoorn. Gron i ngen. Corpus den hoorn Visie bedrijventerrein Corpus den Hoorn Gron i ngen Corpus den hoorn V I S I E CO R PUS D E N H O O R N 1 COLOFON Opdrachtgever: VBGW Groningen Door: Donkergroen Ontwerp & Advies Postbus 145 8600 AC Sneek

Nadere informatie

Verslag ALV VBGW d.d. 4 december 2012 bij Alfa Laval te Groningen

Verslag ALV VBGW d.d. 4 december 2012 bij Alfa Laval te Groningen 1 Verslag ALV VBGW d.d. 4 december 2012 bij Alfa Laval te Groningen Aanwezig Bestuur: (Voorzitter) Dolf Liewes (Hoogkerk/Westpoort) Simon Leijendekker (Park-/verenigingsmanager) Aldert Schaaphok (Penningmeester/Zernike)

Nadere informatie

STICHTING OTP. Bijdrage:

STICHTING OTP. Bijdrage: JAARVERSLAG 2015 STICHTING OTP Bijdrage: 64.000 2 INHOUD 1. Voorwoord 4 2. Bestuursverslag 7 3. Verkorte jaarrekening 9 4. Doel en werking van Het Fonds 14 5. Overzicht aanvragen 16 6. Nawoord 19 Bijlage:

Nadere informatie

Xjrotfirigen. Telefoon /Marten Pothof Onderwerp Vastgoedmonitor Aan de leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Xjrotfirigen. Telefoon /Marten Pothof Onderwerp Vastgoedmonitor Aan de leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Bestuursdienst Xjrotfirigen Telefoon 0652306338/Marten Pothof Onderwerp Vastgoedmonitor 2013 Aan de leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Datum igjun2013 Bijlage(n) 4 Onskenmerk RO13.3701063

Nadere informatie

Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl. Lelystad, 9 oktober 2015. Onderwerp: Aftreden GMR

Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl. Lelystad, 9 oktober 2015. Onderwerp: Aftreden GMR Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl Lelystad, 9 oktober 2015 Onderwerp: Aftreden GMR Geachte leden van de gemeenteraad van Lelystad, De gemeenschappelijke

Nadere informatie

EEN RAZENDSNELLE GLASVEZELVERBINDING

EEN RAZENDSNELLE GLASVEZELVERBINDING EEN RAZENDSNELLE GLASVEZELVERBINDING BEDRIJVENTERREIN CORPUS DEN HOORN-ZUID LUNCHBIJEENKOMST 23 JANUARI Zie achterzijde EEN LAAGDREMPELIG EN BETROUWBAAR GLASVEZELNETWERK Toen in 2003 de gemeente Groningen

Nadere informatie

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Optimale bereikbaarheid staat bij u hoog

Nadere informatie

Parkmanagement Business & Science Park Wageningen. Bestuur ondernemersvereniging Agrobusiness en Sciencepark Wageningen 5 januari 2017

Parkmanagement Business & Science Park Wageningen. Bestuur ondernemersvereniging Agrobusiness en Sciencepark Wageningen 5 januari 2017 Parkmanagement Business & Science Park Wageningen Bestuur ondernemersvereniging Agrobusiness en Sciencepark Wageningen 5 januari 2017 Geografisch gebied Uitgangspunten De "Ondernemersvereniging Agrobusiness-

Nadere informatie

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen Raadsvoorstel Vergadering : 25 oktober 2011 Voorstelnummer : 10.11 Registratienummer : 11.018346 Portefeuillehouder : C.H.W. Buurman Afdeling : Ruimtelijke Ordening Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer : 13

Nadere informatie

Met deze brief vragen wij dan ook aan het College of ze de uitgesproken belofte uit het Gemeenteblad van oktober 2014 gestand wil doen.

Met deze brief vragen wij dan ook aan het College of ze de uitgesproken belofte uit het Gemeenteblad van oktober 2014 gestand wil doen. Aan de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Haarlemmerstraatweg 51 1165 MJ Halfweg Datum, 30 december 2014 Onderwerp: omgevingsvergunning voor Sugar City

Nadere informatie

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 Visie bedrijventerrein Kranenburg Groningen Dracht kranenburg - 1904-2016 VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 COLOFON Opdrachtgever: VBGW Groningen Door: Donkergroen Ontwerp & Advies Postbus 145 8600 AC Sneek

Nadere informatie

NOTITIE COLLEGES BESLUITVORMING AFSPRAKEN KWALITEIT BEDRIJVENTERREINEN REGIO GRONINGEN-ASSEN

NOTITIE COLLEGES BESLUITVORMING AFSPRAKEN KWALITEIT BEDRIJVENTERREINEN REGIO GRONINGEN-ASSEN NOTITIE COLLEGES BESLUITVORMING AFSPRAKEN KWALITEIT BEDRIJVENTERREINEN REGIO GRONINGEN-ASSEN Notitie voor: Colleges van B&W van de deelnemers aan het regionaal programma Bedrijventerreinen van de Regio

Nadere informatie

Verslag ALV VBGW d.d. 14 mei 2013 bij De Oosterpoort te Groningen

Verslag ALV VBGW d.d. 14 mei 2013 bij De Oosterpoort te Groningen 1 Verslag ALV VBGW d.d. 14 mei 2013 bij De Oosterpoort te Groningen Aanwezig Bestuur: (Voorzitter) Simon Leijendekker (Park-/verenigingsmanager) Wessel Poeder (Peizerweg/Martini Tradepark) Flip Roordink

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1151756 Datum: 27 november 2014 Behandeld door: C.F.J. Mens Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Oprichting ondernemersfonds voor de Binnenstad. Samenvatting:

Nadere informatie

Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen

Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen In de afgelopen maanden heeft de Stichting Groene Hart samen met IVAM en Grontmij hard gewerkt aan het verduurzamen van vier bedrijfsterreinen ITC, gemeente Alphen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OOPWVE04. Herstructurering (vitalisering) bedrijventerrein Nieuwkuijk

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OOPWVE04. Herstructurering (vitalisering) bedrijventerrein Nieuwkuijk Collegevoorstel Inleiding Op 21 april 2009 (V200900195) heeft uw college besloten om in vijf stappen de vitalisering van bedrijventerreinen en de invoering van parkmanagement ter hand te nemen. Onderdeel

Nadere informatie

Bestuursverslag 2017 In aanvulling op de formele verslaglegging en website,, ontvangt u hierbij het publieksverslag van Het Fonds. Aan deze uitgave hebben meegewerkt: Vormgeving, illustraties en productie:

Nadere informatie

Behandeld door: Jorg Meijerink. Onderwerp: Parkeervisie binnenstad Purmerend (versie na behandeling in commissie SOB)

Behandeld door: Jorg Meijerink. Onderwerp: Parkeervisie binnenstad Purmerend (versie na behandeling in commissie SOB) RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1037384 Datum: 15 juni 2012 Behandeld door: Jorg Meijerink Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Parkeervisie binnenstad Purmerend

Nadere informatie

Oprichting van een BIZ op De Trompet

Oprichting van een BIZ op De Trompet Oprichting van een BIZ op De Trompet ParkTrust ParkTrust is een parkmanagement organisatie, gespecialiseerd in o.a. de volgende diensten: 1. Parkmanagement - Operationeel beheer bedrijventerreinen - Collectieve

Nadere informatie

Convenant vitale bedrijventerreinen Tilburg

Convenant vitale bedrijventerreinen Tilburg Convenant vitale bedrijventerreinen Tilburg Partijen: - De Gemeente Tilburg, gevestigd te Tilburg en kantoorhoudende Tilburg, aan het Stadhuisplein 130, verder te noemen Gemeente, rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

De IVW, daar heb je wat aan!

De IVW, daar heb je wat aan! De IVW, daar heb je wat aan! Samen In Weesp hebben we een unieke samenwerking, waarmee we zaken ook echt voor elkaar krijgen en onze ambities waarmaken. Samen staan we sterk. Cees van Vliet, voorzitter

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Beste LMM lid, We doen er alles aan om het LMM lidmaatschap nog interessanter te maken. U input en betrokkenheid is hierbij erg belangrijk. We maken graag persoonlijk kennis om

Nadere informatie

Parkmanagement in groei traject

Parkmanagement in groei traject Parkmanagement in groei traject Leergang PM 2014 Utrecht, 25 maart 2014 www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Auteur achter, voornaam Levenscyslus bedrijventerrein Programma

Nadere informatie

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp Portefeuilehouder A. Elzakalai, J.J. Nobel, C.J. Loggen Collegevergadering

Nadere informatie

Commissie RO Periode november januari College van B&W, A. Kirkels (wethouder) en H. Litjens (wethouder) opdrachtgever b) ambtelijk

Commissie RO Periode november januari College van B&W, A. Kirkels (wethouder) en H. Litjens (wethouder) opdrachtgever b) ambtelijk 7 e tussenrapportage commissie RO Project Complex Poort van Limburg Bestemd voor Commissie RO Periode november 2011 - januari 2012 Status Openbaar Datum 24 januari 2012 1. Organisatie Gemeente Weert a)

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

In de notitie staat de rol van PS en de bijbehorende planning alsvolgt verwoord:

In de notitie staat de rol van PS en de bijbehorende planning alsvolgt verwoord: Utrecht, 4 november 2008 Pythagoraslaan 101 Tel. 030-2589111 Afdeling nummer : MOB : 2008INT231003 Onderwerp: Schriftelijke beantwoording ex art. 47 van het Reglement van Orde aan het College van Gedeputeerde

Nadere informatie

VERSLAG KICK-OFF BIJEENKOMST VAN HET FONDS ONDERNEMEND GRONINGEN

VERSLAG KICK-OFF BIJEENKOMST VAN HET FONDS ONDERNEMEND GRONINGEN VERSLAG KICK-OFF BIJEENKOMST VAN HET FONDS ONDERNEMEND GRONINGEN Datum: 13 april 2011 Voorzitter: De heer Klaas Holtman Aanwezigen: Zie presentielijst Verslag: Mevrouw Marrie Plender 1. Opening a. De heer

Nadere informatie

HEALTH I PORT HEALTH PORT PROJECTEN EDITIE JANUARI 2016 HEALTH - PERFO RMANCE - VITALITY

HEALTH I PORT HEALTH PORT PROJECTEN EDITIE JANUARI 2016 HEALTH - PERFO RMANCE - VITALITY HEALTH I PORT PROJECTEN EDITIE JANUARI 2016 HEALTH PORT HEALTH - PERFO RMANCE - VITALITY HEALTH I PORT PROJECTEN OVERZICHT PROJECTEN HEALTH I PORT»» p.8 3 OVERZICHT PROJECTEN HEALTH I PORT 5 BESTUUR HEALTH

Nadere informatie

Nr. 1, Februari Inhoud. Eurosonic Air: met dank aan u!

Nr. 1, Februari Inhoud. Eurosonic Air: met dank aan u! Nr. 1, Februari 2015 Inhoud Eurosonic Air: met dank aan u!.... 1 PARKMANAGEMENT BORG-schouw...... 2 Aanbod bewegwijzering..... 2 Bevingsschade: gezamenlijk optrekken?.... 2 INFRA Nieuwsbrief Sontwegtracé...

Nadere informatie

Concept gebiedsvisie Stadionpark. Resultaten participatie

Concept gebiedsvisie Stadionpark. Resultaten participatie Concept gebiedsvisie Stadionpark Resultaten participatie 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Verloop participatie 4 Samenvatting algemene reacties 5 Samenvatting Waterfront 6 Samenvatting Stadionontwikkeling 8

Nadere informatie

KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN - BEDRIJVENTERREIN. Terugkoppeling op hoofdlijnen

KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN - BEDRIJVENTERREIN. Terugkoppeling op hoofdlijnen Terugkoppeling op hoofdlijnen Certificaat Op 12 mei 2014 werd het bedrijventerrein De Hemrik voor de 4 e keer geaudit voor het Keurmerk Veilig Ondernemen - Bedrijventerreinen (KVO-B). Samenwerking Het

Nadere informatie

Beleid ondernemersfondsen

Beleid ondernemersfondsen Beleid ondernemersfondsen Bijlagen - Brief handelsvereniging Leek-Nietap ingekomen 7 mei 2018 - Advies inzake harmonisatie belastingen en heffingen van 7 juni 2018 Inleiding Ondernemersfondsen zijn fondsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Toen het project 2030 werd gestart, is aan de gemeenteraad toegezegd dat na vier afgeronde en het project geëvalueerd zou worden. In april heeft het projectteam 2030 een

Nadere informatie

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Wateringveldsche Polder 2016-2020. Businessplan BI-Zones S.O.

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Wateringveldsche Polder 2016-2020. Businessplan BI-Zones S.O. 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Wateringveldsche Polder 20162020 2 I Inleiding Op 2 juli 2014 is het wetsvoorstel op de Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) aangenomen. De nieuwe

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Udense Ondernemers Vereniging De Kring Postbus 353, 5400 AJ Uden KvK : 17231291 Internet adres : www.uovdekring.nl Email : info@uovdekring.nl Uden, 28 maart 2018 ter vaststelling

Nadere informatie

Beste Leden van ZZ & PC De IJsselmeeuwen,

Beste Leden van ZZ & PC De IJsselmeeuwen, Beste Leden van ZZ & PC De IJsselmeeuwen, Woensdag 12 februari houden wij de informatiebijeenkomst in het kader van de aan De IJsselmeeuwen opgelegde huurverhoging voor het Graaf Ottobad. Om ieder van

Nadere informatie

Ontwikkelstrategie Lammenschansdriehoek, Gemeente Leiden (februari 2013) Ontwikkelstrategie

Ontwikkelstrategie Lammenschansdriehoek, Gemeente Leiden (februari 2013) Ontwikkelstrategie (februari 2013) Ontwikkelstrategie Lammenschans, Leiden in opdracht van: Gemeente Leiden februari 2013, Amsterdam Kerkstraat 204 1017 GV Amsterdam Postbus 15550 1001 NB Amsterdam Soeters Van Eldonk architecten

Nadere informatie

Meerjaren beleidsplan Ondernemersfonds Van Leek ( OVL )

Meerjaren beleidsplan Ondernemersfonds Van Leek ( OVL ) Meerjaren beleidsplan 2015 2017 Ondernemersfonds Van Leek ( OVL ) Inleiding De huidige economische situatie vraagt nog meer dan gebruikelijk om aandacht voor de Ondernemers in de meest brede zin van het

Nadere informatie

BREUKELEN (Ut) DE CORRIDOR 14C COMMERCIËLE RUIMTE TE KOOP. Bedrijfs- en kantoorruimte in een zeer modern en nieuw bedrijfsverzamelcomplex

BREUKELEN (Ut) DE CORRIDOR 14C COMMERCIËLE RUIMTE TE KOOP. Bedrijfs- en kantoorruimte in een zeer modern en nieuw bedrijfsverzamelcomplex BREUKELEN (Ut) DE CORRIDOR 14C COMMERCIËLE RUIMTE TE KOOP Bedrijfs- en kantoorruimte in een zeer modern en nieuw bedrijfsverzamelcomplex Locatie Het onderhavige object maakt onderdeel uit van het bedrijfsverzamelcomplex

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Planstudie Paddepoelsterbrug Steller Jeanet Halsema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 050-3678865 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6261150 Datum Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Rapport bereikbaarheid BZO

Rapport bereikbaarheid BZO Rapport bereikbaarheid BZO 1 Voorwoord Via het Ondernemers Trefpunt zijn wij in contact gekomen met VBZO. Er is ons gevraagd een onderzoek uit te voeren voor deze bedrijvenvereniging inzake de bereikbaarheid

Nadere informatie

Voorstel aan Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Voorblad Onderwerp Programma Portefeuillehouder(s) Soort Stuk Voorgesteld besluit Uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten Openbare Ruimte,

Nadere informatie

Ontwikkelingen Centrum

Ontwikkelingen Centrum Informatiebrief Ontwikkelingen Centrum 21 juli 2015 Jong en oud, ondernemers, inwoners, toeristen, werknemers: alles komt samen in het Centrum van Boxtel. Dit betekent ook dat het Centrum een onderwerp

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

Reactiedocument Gemeente Noordenveld werkgroep Norgerduinen. Versie 3 september 2013

Reactiedocument Gemeente Noordenveld werkgroep Norgerduinen. Versie 3 september 2013 Reactiedocument Gemeente Noordenveld werkgroep Norgerduinen Versie 3 september 2013 Voorwoord Tijdens de behandeling van het bestemmingsplan Norgerduinen in de raadscommissie van 7 december 2011 is door

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 11R.00075 gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - wethouder Schreurs Contactpersoon: R. Broekmeulen

Nadere informatie

Gemeente Almere. Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit. Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten

Gemeente Almere. Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit. Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden, speeltoestellen en overige objecten Voorstel aan Burgemeester en Wethouders Besluit Verseon 16 oktober 2015 Pagina 6/6 Vergaderdatum 13 oktober 2015 Besluit conform voorstel B en W besluit Aanwijzingsbesluit uitstallingen, reclameborden,

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop grond Oudeweg achter 8 en 10

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop grond Oudeweg achter 8 en 10 Collegebesluit Onderwerp Verkoop grond Oudeweg achter 8 en 10 Nummer 2017/51704 Portefeuillehouder Botter, J. Programma/beleidsveld 5.3 Overige Beheertaken Afdeling STZ/VG Auteur Wempe, J.M. Telefoonnummer

Nadere informatie

Ondernemersfonds & Samenwerking HIS VSZ

Ondernemersfonds & Samenwerking HIS VSZ Ondernemersfonds & Samenwerking HIS VSZ Voorstel en besluitvormingsproces Jan van der Linden & Harry de Wit Inhoud Deel 1: Ondernemersfonds Werking BIZ Proces tot nu toe en vervolgproces Werking Ondernemersfonds

Nadere informatie

Wat? Hoe? Doelstelling:

Wat? Hoe? Doelstelling: Jaarplan OTP 2014 Wat? Hoe? Doelstelling: Events/activiteiten: 2x Jouw bedrijf, mijn school, onze leerling organiseren ChecktheBizz voor havo/vwo-3 leerlingen Duurzame relatie opbouwen onderwijs en ondernemers

Nadere informatie

Ondernemersmanifest. 20 praktische handvatten. voor raadsleden, wethouders en lokale politieke partijen

Ondernemersmanifest. 20 praktische handvatten. voor raadsleden, wethouders en lokale politieke partijen Ondernemersmanifest 20 praktische handvatten voor raadsleden, wethouders en lokale politieke partijen ONL voor Ondernemers presenteert met dit Ondernemersmanifest 20 praktische handvatten voor raadsleden,

Nadere informatie

Wat? Hoe? Doelstelling:

Wat? Hoe? Doelstelling: Jaarplan OTP 2014 Wat? Hoe? Doelstelling: Events/activiteiten: 2x Jouw bedrijf, mijn school, onze leerling organiseren ChecktheBizz voor havo/vwo-3 leerlingen Duurzame relatie opbouwen onderwijs en ondernemers

Nadere informatie

Nieuws. Schrijf u in voor het Keyport 2020 symposium donderdag 21 april

Nieuws. Schrijf u in voor het Keyport 2020 symposium donderdag 21 april A.van Beerendonk Van: Keyport 2020 Verzonden: dinsdag 15 maart 2016 9:44 Aan: digitaleleeszaal Onderwerp: Keynotes #83 21 april Keyport Symposium glasvezelnetwerk bedrijventerreinen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

Gemeente Rijswijk T.a.v. Wethouder A. van de Laar Postbus HH Rijswijk. Rijswijk, 1 november Betreft: Herijking Toekomstvisie PPP

Gemeente Rijswijk T.a.v. Wethouder A. van de Laar Postbus HH Rijswijk. Rijswijk, 1 november Betreft: Herijking Toekomstvisie PPP Gemeente Rijswijk T.a.v. Wethouder A. van de Laar Postbus 5305 2280 HH Rijswijk Betreft: Herijking Toekomstvisie PPP Rijswijk, 1 november 2018 Op 7 februari 2017 is de Toekomstvisie Plaspoelpolder (PPP)

Nadere informatie

Titel DALING GEBRUIK BINNENSTEDELIJKE PARKEERPLAATSEN

Titel DALING GEBRUIK BINNENSTEDELIJKE PARKEERPLAATSEN KvK Haaglanden 28108453 BTW NL.8154.15.394.B01 Onderwerp: Artikel Parkeerbarometer Opsteller: Rob Ebbing Datum: 21 november 2013 Titel DALING GEBRUIK BINNENSTEDELIJKE PARKEERPLAATSEN Inleiding De Parkeerbarometer,

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

Informatieavond reclamebelasting

Informatieavond reclamebelasting Informatieavond reclamebelasting 9 april 2015 2-7-2015 1 Indeling van de avond Openingswoord door wethouder Ricky van den Aker Update over vrij parkeren Toelichting nieuwe reclamebelasting Enkele vragen

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Eemnes. Datum: 12 mei Rapportnummer: 2011/144

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Eemnes. Datum: 12 mei Rapportnummer: 2011/144 Rapport Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Eemnes. Datum: 12 mei 2011 Rapportnummer: 2011/144 2 Klacht Verzoekers klagen erover dat de gemeente niet behoorlijk

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Feitenrelaas Stuurgroep Bedrijventerrein West Achterhoek

Feitenrelaas Stuurgroep Bedrijventerrein West Achterhoek Feitenrelaas Stuurgroep Bedrijventerrein West Achterhoek Opgesteld door ir. R. Wolbers, secretaris van de Stuurgroep, d.d. 7 oktober 2013 Inleiding Dit feitenrelaas heeft betrekking op de bespreking en

Nadere informatie

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving:

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving: Eindverslag Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten Arsenaal Terrein: Het huidige arsenaal terrein in eigendom van 3 eigenaren te weten Provincie Zuid-Holland, de gemeente Voorschoten en

Nadere informatie

Vereniging Bedrijven Noord Oost

Vereniging Bedrijven Noord Oost Vereniging Bedrijven Noord Oost Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2018 1 Inhoudsopgave Bestuur Algemene ledenvergaderingen De bedrijvenverenigingen Het Fonds 2018 Contact met de leden Belangenbehartiging VBNO

Nadere informatie

Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg

Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg Voorgesteld besluit 1. Afwijzen van aansprakelijkheid en het bijbehorend verzoek tot schadeloosstelling; 2. Niet in te stemmen met het verzoek

Nadere informatie

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Onderwerp (afkomstig Bewegwijzering Bij de straatnaamcommissie nagaan of er wijzigen aangebracht kunnen

Nadere informatie

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Voorgesteld besluit 1.) De grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer (conform

Nadere informatie

Ondernemersfonds Lisse

Ondernemersfonds Lisse Ondernemersfonds Lisse Ton Tibboel, voorzitter 6 oktober 2009 Programma Totstandkoming in Lisse Hoe werkt het? Trekkingsrechten hoever zijn we? Voorbeelden Leiden Vragen Totstandkoming in Lisse Eerste

Nadere informatie

INFORMATIE BIJEENKOMST

INFORMATIE BIJEENKOMST INFORMATIE BIJEENKOMST OP WEG NAAR EEN ONDERNEMERSFONDS VOOR APELDOORN 9 SEPTEMBER 2013 Inhoud 1. Aanleiding; wat en waarom? 2. Uit de praktijk: Ondernemersfonds Utrecht 3. Stand van zaken Apeldoorn 1.

Nadere informatie

in opdracht van en Nota van Uitgangspunten Goudse Poort Samenvatting Definitief

in opdracht van en Nota van Uitgangspunten Goudse Poort Samenvatting Definitief in opdracht van en Nota van Goudse Poort Samenvatting Definitief Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten Geeresteinselaan 57 Postbus 57 3930 EB Woudenberg Telefoon (033) 286 82 11 Fax (033) 286 82 00

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 4 december 2018 Zaaknummer: 553278 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Maatschappij en Ontwikkeling

Nadere informatie

BREUKELEN (Ut) DE CORRIDOR 14X COMMERCIËLE RUIMTE TE KOOP. Bedrijfs-/kantoorruimte in een zeer modern en nieuw bedrijfsverzamelcomplex

BREUKELEN (Ut) DE CORRIDOR 14X COMMERCIËLE RUIMTE TE KOOP. Bedrijfs-/kantoorruimte in een zeer modern en nieuw bedrijfsverzamelcomplex BREUKELEN (Ut) DE CORRIDOR 14X COMMERCIËLE RUIMTE TE KOOP Bedrijfs-/kantoorruimte in een zeer modern en nieuw bedrijfsverzamelcomplex Locatie Het onderhavige object maakt onderdeel uit van het bedrijfsverzamelcomplex

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08 0075 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0075 B&W-besluit d.d.: 12-08-2008 B&W-besluit nr.: 08.0795 Naam programma +onderdeel: Bestuur en dienstverlening - Belastingen Onderwerp: Regionale samenwerking

Nadere informatie

Roodspraak 17 juni 2013

Roodspraak 17 juni 2013 Roodspraak 17 juni 2013 Redactie Roodspraak/website Bij het bestuur kwam een e-mail van Henk Timmer of de naam van de nieuwsbrief gewijzigd kon worden in Roodspraak. Het bestuur vond dit een geweldig goed

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1470607 Datum: Portefeuillehouder: 19 maart 2019 Hegger en van Meekeren Domein / Team: RUID / ONTW Behandeld door: M.C. Maartens Onderwerp: ontwikkeling

Nadere informatie

Onderzoek Bedrijvenpanel: Ondernemersklimaat

Onderzoek Bedrijvenpanel: Ondernemersklimaat Versie definitief Datum 19 november 2009 1 (17) Onderzoek Bedrijvenpanel: Ondernemersklimaat Auteur Tineke Brouwers Het tweede onderzoek Op 12 oktober 2009 kregen alle leden van het Bedrijvenpanel van

Nadere informatie

College voor geschillen medezeggenschap defensie

College voor geschillen medezeggenschap defensie ADVIES Dossiernr: Advies van het College voor geschillen medezeggenschap defensie aan de Bevelhebber der Zeestrijdkrachten naar aanleiding van een verzoek om advies inzake een tussen: de Commandant Maritieme

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 april 2018 Financieel. Juridisch Nee Agendacommissie Commissie Gemeenteraad

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 april 2018 Financieel. Juridisch Nee Agendacommissie Commissie Gemeenteraad Voorstel voor de gemeenteraad 1. ONDERWERP: Broekgraaf, grondexploitatie 2018 2. GEVRAAGDE BESLISSING: De raad van de gemeente Leerdam besluit: Vertrouwelijk Openbaar besluit Datum openbaar besluit Nee

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie:

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie: Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg Doelstelling en ambitie: Vanaf 2010 wordt er op het bedrijvenpark Overdie/Laanenderweg Parkmanagement, met als belangrijkste taak de collectieve beveiliging,

Nadere informatie

Voorstel andere opzet Oudervereniging Oda school

Voorstel andere opzet Oudervereniging Oda school Voorstel andere opzet Oudervereniging Oda school Inleiding Al enige tijd komt iedere keer de discussie terug over hoe we enerzijds voldoende belangstellenden voor de Ouderverenging (OV) kunnen vinden en

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0003 ; besluit d.d.10-1- 2012 Onderwerp Collegeadvies parkeren op het Morssingelterrein n.a.v. de conceptmotie VOD door SLO als vervolg op motie M110088/4 Besluiten:Behoudens advies van

Nadere informatie

Welkom. Informatiebijeenkomst over werkzaamheden aan kabels en leidingen in de Grunobuurt. Dinsdag 30 juni 2015

Welkom. Informatiebijeenkomst over werkzaamheden aan kabels en leidingen in de Grunobuurt. Dinsdag 30 juni 2015 Welkom Informatiebijeenkomst over werkzaamheden aan kabels en leidingen in de Grunobuurt Dinsdag 30 juni 2015 Programma 19.45 uur Welkom en programma Luuk Hajema 19.50 uur Toelichting op verlegging kabels

Nadere informatie

Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019

Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019 Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019 1. Vraag- en probleemstelling Het huidige meerjarenbeleidplan van de stichting loopt van 2011 tot en met 2014. Sinds een aantal jaren

Nadere informatie